|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja Nowy Sącz-Nida Pińczów
Trebor13 - Pon Maj 04, 2009 10:45 Temat postu: Sandecja Nowy Sącz-Nida Pińczów Czas podnieść głowy po porażce i zająć się przygotowaniami do kolejnego ważnego meczu. Nida-grajaca na luzie może być niewygodnym przeciwnikiem. Mimo to uważam, że mamy lepszą i to zdecydowanie drużynę i liczę na zwycięstwo. Wynik nie gra roli-nawet jedną bramką..choćby samobójczą:-).
W tej skomplikowanej sytyacji liczą się punkty.Musimy je wyrywać przeciwnikom, choćby dlatego, że mamy niekorzystny bilans ze Startem. Wierzę,że doświadczona drużyna szybko podniesie się po niepowodzeniu i pokaże się nam na Kilińskiego z dużo lepszej strony niż ostatnio.
jaro_jaro - Pon Maj 04, 2009 10:57
SANDECJA - NIDA PIŃCZÓW
SOBOTA, GODZ.16:00 !!
AdoDC - Pon Maj 04, 2009 12:14
Myślę że wygramy ten mecz, choć rywal będzie stawiał opór. Musimy więc pomóc naszym piłkarzom i zdzierac gardła.
Myśle też że Otwock w najbliższych 2 spotkaniach pogubi punkty i nadal będziemy mieli pewny awans z lokat 1-2.
Wszyscy na F lub C i prowadzić doping na 2 strony.
radziufan - Pon Maj 04, 2009 12:23
bardzo ciężkie spotkanie, ale nie dlatego że Nida gra jakiś oszałmiający futbol tylko zważywaszy na fakt iz zapewne bronić będą siecałą 11tka i czekać na kontry
Pamiętam mnóstwo spotkań pare lat wstecz gdy drużyny murowały bramkę przy Kilińskiego by przeprowadzic jedną skuteczną kontre....tego musimy sie strzec.
Zawodnicy myśle zę po zimnym prysznicu podniosa głowy do góry i zaatakują z pasją, nie bdzie łątwo ale gdy strzelimy bramke to powinno sie udac nastrzelac ich wiecej
Jestem wiecznym optymista wiec typuje 3:0
toudiunio - Pon Maj 04, 2009 12:49
Mój typ 2-1, wszyscy na F :)
Trebor13 - Pon Maj 04, 2009 13:06
Warto pomyśleć o jeszcze jednym problemie, który jak wiemy dotyka zawodników nie tylko przy Kilińskiego. Otóż chodzi mi o zachowanie „kibiców” zasiadających na sektorze za Naszą ławką rezerwowych. Może warto byłoby zorganizować właśnie w tamtym sektorze jakąś grupę dopingującą. Boję się, że po ostatniej porażce pojawią się głupie i obraźliwe teksty, które mogą źle wpłynąć na naszych piłkarzy.
Gdyby udało się skonsolidować wszystkie sektory, gdyby doping był porównywalny z tym z KSZO czy z Kolejarzem, to wierzę, że piłkarze wzniosą się dla nas na wyżyny swoich umiejętności piłkarskich a wtedy korzystny wynik to tylko kwestia czasu.
SilverCommander - Pon Maj 04, 2009 13:08
Będzie kolejny ciężki mecz zresztą jak większość w tej lidze .. ale tak jest zawsze jak drużyna przyjedzie się bronić praktycznie wszystkimi zawodnikami ... byle by się udało strzelić bramkę na początku spotkania to powinno być później dobrze .... typuje 2:0 oczywiście dla Nas :] ... najważniejsze żeby tylko uniknąć nerwowej końcówki jak to było w ostatnich meczach kiedy prowadziliśmy tylko 1:0.
[ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 ]
Trebor13 napisał/a: | Warto pomyśleć o jeszcze jednym problemie, który jak wiemy dotyka zawodników nie tylko przy Kilińskiego. Otóż chodzi mi o zachowanie „kibiców” zasiadających na sektorze za Naszą ławką rezerwowych. Może warto byłoby zorganizować właśnie w tamtym sektorze jakąś grupę dopingującą. Boję się, że po ostatniej porażce pojawią się głupie i obraźliwe teksty, które mogą źle wpłynąć na naszych piłkarzy. |
w zupełności popieram .... niestety tego samego się obawiam że jak zwykle "kibice" z sektora A będą wygłaszać te swoje "mądrości".
ps. Kiedyś był już pomysł na forum żeby przenieść naszą ławkę rezerwowych przed sektor C ;] ... wtedy piłkarze i trener mieliby odpowiednie wsparcie w dopingujących ich kibicach i nie byłoby tych "głupich odzywek dziadków". - czy ten pomysł nie da się zrealizować ?
arkoniusz - Pon Maj 04, 2009 13:59
[ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 ]
Cytat: |
ps. Kiedyś był już pomysł na forum żeby przenieść naszą ławkę rezerwowych przed sektor C ;] ... wtedy piłkarze i trener mieliby odpowiednie wsparcie w dopingujących ich kibicach i nie byłoby tych "głupich odzywek dziadków". - czy ten pomysł nie da się zrealizować ? |
W pełni popieram bo na sektorze A dziedza dziadki ktorzy nic nie wiedzą o pilce a komentuja. A mecz z Nidą Sandecja wygra 2-0
x_cite - Pon Maj 04, 2009 14:22
boję się o ten mecz i wynik....jeśli wygramy z Nidą to uwierze, że to był wypadek przy pracy....jeśli nie wygramy z nimi to z kim? już nie wspomne o drużynach z I ligi z którymi mam nadzieję będziemy grać...stawiam skromne i optymistycne 1:0 ( jednak intuicja podpowiada mi co innego )....oby było OK:)
sns1910 - Pon Maj 04, 2009 14:36
Nie ma co się łudzić, będzie to zajebiście ciężki mecz bo prawdą jest że nasza gra wygląda właściwie od początku rundy słabiutko i jesienią mając prawdopodobnie słabszy skład wyglądało to o niebo lepiej, z tym że trzeba oddać naszym że co jak co, ale obecnie punkty zdobywać potrafią - widać to doświadczenie, umiejętności indywidualne przechylające szalę na naszą korzyść ;) typuję więc 2-1 po brzydkim i bardzo ciężkim meczu. A awans, choć bez stylu (a tego za rok czy za dwa nikt już nie pamięta), wywalczymy.
Co do dziadków to nie tylko na sektorze A jest taka sytuacja, bo miałem okazję siedzieć w przeciwległym koncie do młynu na sektorze F i jest to samo - zresztą tam zawsze Makuch i Kościukiewicz najbardziej byli atakowani przez krzykaczy. Więc reagować powinien każdy z nas, niezależnie gdzie taka sytuacja wystąpi - przynajmniej tak uważam.
Maerqin - Pon Maj 04, 2009 15:05
Sandecja musi zdobyc komplet punktow w dwoch nastepnych meczach: z Nida, i Stala Poniatowa. Obie druzyny sa w grupie spadkowej i ich sytuacja nie jest za ciekawa. Mecze moga byc ciezkie bo z pewnoscie obie druzyny beda staraly sie obronic ale dobrze by bylo wykorzystac fakt ze sa to zespoly z dolu tabeli i postawic za cel tylko zwyciestwa w obu przypadkach. Licze na potkniecie KSZO w meczu ze Strozami i jakis remis Startu w kolejnych meczach.
[quote="sns1910'']...reagować powinien każdy z nas, niezależnie gdzie taka sytuacja wystąpi - przynajmniej tak uważam.[/quote]
Co do tych, ktorzy przychodza na stadion powrzucac pilkarzom i trenerowi to powinny zostac podjete jakies ''kroki wychowawcze'';) Wiadomo, ze jak pilkarz ciagle jest krytykowany to traci pewnosc siebie i koncentracje. REAGOWAC POWINIEN KAZDY!! Na mecz z Nida proponuje kulturalnie zapytac kogos kto tak sie zachowuje: -A ty k*** co, z Pinczowa jestes?:D To wy*** do klatki! Z pewnoscia takiemu komus zrobi sie glupio wsrod innych i zamilknie. POZDRO
Masahiko - Pon Maj 04, 2009 15:20
Swego czasu podobny problem był na meczu z Kolejarzem, z tym że to kibice ze Stróż opanowali sektor A :D na szczęście było też trochę pikników z Sącza ;)
Co do meczu to chyba nic innego jak zwycięstwo nas nie interesuję. Mecz można spokojnie wygrać, tylko trzeba zagrać z zaangażowaniem. Umiejętności na pewno nie braknie. Szybko strzelona bramka może bardzo pomóc, więc dobrze by było tym razem wyjść z dwoma napastnikami :)
Wynik: 2:0. Po bramce Bani i Chlipka :)
lukas33 - Pon Maj 04, 2009 16:45
Zgadzam sie z przedmówcami ze absolutnie nie mozna rzucać wyzwisk pod adresem wlasnych piłkarzy ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Pilkarze się dekoncentrują, źle przyjmuja krytykę, brak pewności siebie- no nie róbmy sobie jaj. To goście ktorzy wykonują swoj zawód i biorą za to niezłą kase. Sprawa jest prosta my jestesmy od dopingowania i na dobre i złe, piłkarze od grania i jest ok.
Bzymcio - Pon Maj 04, 2009 16:48
a ja w przeciwieństwie do większości osób tu piszących uważam, że będzie to spokojny mecz, w którym po ładnej grze wygramy 3:0 :)
dlaczego tak sądzę? - piłkarze pierwszy raz w tej rundzie doznali goryczy porażki więc będą chcieli pokazać, że był to wypadek przy pracy i szczególnie zmobilizują się na ten mecz. Jestem pewny, że żaden z nich nie odstawi nogi i pokaże ambicję oraz chęć wygranej.
Po drugie statystyka. W Sączu Sandecja nie straciła jeszcze w tej rundzie punktu, 4 wygrane mecze, w tym z liderem oraz byłym wiceliderem.
Po trzecie myślę, że duży wpływ na ich motywację ma doping oraz ilość ludzi na stadionie, kibice, Ci prawdziwi, którzy życzą klubowi jak najlepiej oraz pomagają mu niezależnie od sytuacji :)
Wszyscy na mecz! Białe koszulki obowiązkowo :) na C też :)
www.megachem.pl - Pon Maj 04, 2009 17:26
Odnośnie głosów z trybun- większość tych osób chodzi na Sandecję od tylu lat- ilu większość z tu piszących nie ma, poza tym jak ktoś kopie się po głowie i jest "posrany" jak ma piłkę przy nodze to zjebka mu się należy. Pamiętajmy, że to jest ich praca i biorą za to ciężki pieniądze. Makuch- w meczu z Iławą po wejściu prezentował się bardzo dobrze, ale to co robił w meczu ze Stróżami i KSZO to o pomstę do nieba wołało. Kostek z kolei ma zadania na boisku inne, i to że jest trochę drewniany nie powinno nikogo dziwić- jest bardzo wysoki i nigdy technikiem nie będzie, jedyne za co bym go skarcił to fakt, że w niektórych meczach przegrywał główki z zawodnikami o pół metra od siebie niższymi.
Także nie może być też przegięcie w drugą stronę- że kichę grają i są pod niebiosa wznoszeni. Krytyka powinna pomagać, oczywiście nie taka, że jak ma miejsce na AK czasem, ale również jest potrzebna.
Chodzi mi o to, żeby nie wpadać ze skrajności w skrajność. Loża szyderców to najwierniejsi kibice od lat, którzy chodzą czy pada, czy są wyniki, czy nie i z zasady opieprzali by nawet Barcelonę- tego się nie zmieni.
jgns - Pon Maj 04, 2009 17:50
Loża szyderców to najwierniejsi kibice od lat, którzy chodzą czy pada, czy są wyniki, czy nie i z zasady opieprzali by nawet Barcelonę- tego się nie zmieni.
Kilinskiego 47 - Pon Maj 04, 2009 18:10
^^Ale to nie jest sławna loża szyderców tylko stare pryki, które mają już pewne problemy z racji wieku:D, i przychodzą na stadion żeby się dowartościować - typowe zachowanie małych, zgrednych , zgnuśniałych ludzików.
Co do meczu - powtórka z Jezioraka, 1:0 po męczarniach.
Darek - Pon Maj 04, 2009 18:31
Ważne żeby szybko rywala napocząć. Później będzie z górki.
3-0 dla Sandecji
misiek_1984 - Pon Maj 04, 2009 21:11
Wbrew pozorom dwa najblizsze mecze beda bardzo ciezkie dla Sandecji. Wprawdzie Nida i Stal de facto juz zdegradowane, ale walcza amibitnie i od czasu do czasu odbieraja punkty wyzej notowanym druzynom. Bylbym wiekszym optymistom gdyby nie fakt, ze bylem na meczu w Otwocku i... widzialem slabosc Sandecji. Gdybym zostal w domu i przeczytal jedynie w gazecie wypowiedz trenera Cisowskiego, zdecydowanie inaczej patrzylbym na sobotni mecz z Nida :) No ale w koncu jesli chcemy awansowac to w najblizszych dwoch meczach trzeba koniecznie wywalczyc komplet punktow i na to mimo wszystko licze. Typuje wymeczone zwuyciestwo 1:0 lub 2:0.
x_cite - Pon Maj 04, 2009 21:52
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^Ale to nie jest sławna loża szyderców tylko stare pryki, które mają już pewne problemy z racji wieku:D, i przychodzą na stadion żeby się dowartościować - typowe zachowanie małych, zgrednych , zgnuśniałych ludzików.
Co do meczu - powtórka z Jezioraka, 1:0 po męczarniach. |
Słuchaj no te stare pryki jak Ich nazywasz chodzili na Sandecję i jeździli z Nią jak jeszcze Ciebie pewnie na świecie nie było! nie obrażaj nikogo publicznie- tymbardziej jak mienisz się kibicem Sandecji - Oni też nimi są i należy się im szacunek!!!
KubaNS - Pon Maj 04, 2009 22:06
Czytajac ostatnio to forum, mam czasem wrazenie ze zdarza sie niektorym ze soba klocic piszac o tym samym, za bardzo sie nie rozumiejac. Ale to tylko moze wrazenie.. :)
Wroccie do tematu..
Trebor13 - Pon Maj 04, 2009 22:10
Myślę, że należy odróżnic "lożę szyderców" do wulgaryzmów pod adresem naszych piłkarzy. Chyćby dwa ostatnie mecze-na pierwszym (podwyższonego ryzyka) ochrona rewidowała dzieci,kobiety i starszych..ale już na następnym można było spotkać na trybunach ludzi nielekko wstawionych, którzy rzucali "mięsem"pod adresem zarówno swoich jak i przyjezdnych. Poza tym szyderstwo, w dodatku uzasadnione, nie budzi odrazy a smiech a to, co czasem słychac z różnych sektorów nie jest nawet namiastką szyderstwa. Od dwudziestu kilku lat odwiedzam systematycznie Kilińskiego i..zawsze tak było..ale rzadko do tego dochodziło gdy Sandecja była liderem. Teraz to wydaje się wręcz nienormalne!
stefantelefan - Pon Maj 04, 2009 22:21
www.megachem.pl napisał/a: | Odnośnie głosów z trybun- większość tych osób chodzi na Sandecję od tylu lat- ilu większość z tu piszących nie ma, poza tym jak ktoś kopie się po głowie i jest "posrany" jak ma piłkę przy nodze to zjebka mu się należy. Pamiętajmy, że to jest ich praca i biorą za to ciężki pieniądze. Makuch- w meczu z Iławą po wejściu prezentował się bardzo dobrze, ale to co robił w meczu ze Stróżami i KSZO to o pomstę do nieba wołało. Kostek z kolei ma zadania na boisku inne, i to że jest trochę drewniany nie powinno nikogo dziwić- jest bardzo wysoki i nigdy technikiem nie będzie, jedyne za co bym go skarcił to fakt, że w niektórych meczach przegrywał główki z zawodnikami o pół metra od siebie niższymi.
Także nie może być też przegięcie w drugą stronę- że kichę grają i są pod niebiosa wznoszeni. Krytyka powinna pomagać, oczywiście nie taka, że jak ma miejsce na AK czasem, ale również jest potrzebna.
Chodzi mi o to, żeby nie wpadać ze skrajności w skrajność. Loża szyderców to najwierniejsi kibice od lat, którzy chodzą czy pada, czy są wyniki, czy nie i z zasady opieprzali by nawet Barcelonę- tego się nie zmieni. |
1. Ileż z tych ciężkich pieniędzy zarabianych przez piłkarzy dajesz na klub że masz prawo ich opierdzielać?? 12 zł co mecz?? Na pewno nie jeden z piłkarzy powiedziałby Ci żebyś sobie w d... wsadził te swoje 12 zł czyli trochę ponad ok. 1,09 zł na piłkarza, ale lepiej żebyś został w domu.
2. Zdanie CZY SĄ WYNIKI CZY NIE TO Z ZASADY TRZEBA OPIEPRZAĆ wszystko o was mówi :)
Mam nadzieję że "loża szyderców" nazywasz sektor A bo z tego co wiem prawdziwa loża szyderców jest na C, a oni nie chodzą opieprzać dla zasady.
Pozdrawiam
3-0 dla Sandecji tak dla zasady.
Kilinskiego 47 - Pon Maj 04, 2009 22:21
x_cite napisał/a: |
Słuchaj no te stare pryki jak Ich nazywasz chodzili na Sandecję i jeździli z Nią jak jeszcze Ciebie pewnie na świecie nie było! nie obrażaj nikogo publicznie- tymbardziej jak mienisz się kibicem Sandecji - Oni też nimi są i należy się im szacunek!!! |
Co za bzdura! Ci najwięksi kozacy i wyklinacze do typowi sezonowi kibice - Sandecja w tej rundzie walczy o awans wiec pojawiają się na stadionie, oczekując ze zobaczą grę niczym z Camp Nou!
A inna grupa to typowe "leśne dziadki" - bez urazy, myślisz, że oni kiedyś jeździli gdziekolwiek za Sandecją? Ich każdorazowa wizyta na Kilińskiego ma taki sam repertuar, którego nie będę tu przywoływał, bo każdy go zna doskonale.
Mam mieć szacunek do ludzi, którzy działają na szkodę Sandecji? Mam mieć szacunek dla ludzi, którzy swój szacunek dla innych okazują wyzywając Kościukiewicza, Chlipałę, czy Makucha od ch..., k... itd?
A ja nie muszę się kibicem Sandecji mienić - bo na Kilinskiego pojawiam się regularnie od 15 lat - tak więc też trochę szacunku:), skoro już o tym mowa.
sądecznin - Pon Maj 04, 2009 22:32
Ale najwiekszym plusem naszego awansu w co wierze bardzo bedzie to ze bedziemy grali z mocnymi kibicowsko i pilkarsko ekipami.bo naprawde bez urazy ale takie kluby jak Nida Pinczow to nie powalaja na kolana.ale zeby nie bylo nic do nich nie mam ale zal troche jak patrze na 2 lige gr zach jakie tam sa niezle ekipy
Masahiko - Pon Maj 04, 2009 23:35
Ano właśnie. Też ostatnio przeglądałem tabele grupy zachodniej i patrzę, a tam Pogoń Szczecin, Raków Częstochowa, GKS Tychy, Zawisza Bydgoszcz czy też Ślęza Wrocław. Nie wiem jak stoją kibicowsko, ale miasta imponujące. Myślę że to też bardzo elektryzuję naszych ultrasów, bo w końcu będą mieli przed kim się wykazać i z kim rywalizować. Mam nadzieję że podobnie myślą piłkarze :)
www.megachem.pl - Wto Maj 05, 2009 09:49
stefantelefan napisał/a: |
1. Ileż z tych ciężkich pieniędzy zarabianych przez piłkarzy dajesz na klub że masz prawo ich opierdzielać?? 12 zł co mecz?? Na pewno nie jeden z piłkarzy powiedziałby Ci żebyś sobie w d... wsadził te swoje 12 zł czyli trochę ponad ok. 1,09 zł na piłkarza, ale lepiej żebyś został w domu.
2. Zdanie CZY SĄ WYNIKI CZY NIE TO Z ZASADY TRZEBA OPIEPRZAĆ wszystko o was mówi :)
Mam nadzieję że "loża szyderców" nazywasz sektor A bo z tego co wiem prawdziwa loża szyderców jest na C, a oni nie chodzą opieprzać dla zasady.
Pozdrawiam
3-0 dla Sandecji tak dla zasady. |
Ad 1. Właścicielem klubu jest miasto- a ja płacę mu podatki, więc to trochę więcej jak 1,09zł- do tego dochodzi fakt, że na Kilińskiego jestem na każdym meczu, więc 2x na miesiąc.
To jest ich praca- jak pracownik się opieprza to się go zwalnia.
Ad 2. Czytanie ze zrozumieniem chyba nie jest twoją mocną stroną.
Jak każdy chcę, żeby Sandecja awansowała i widzów na stadionie było jak najwięcej. Napisałem, że krytyka każdemu się przydaje, ale bez ch**owania na zawodników- trochę kultury.
style - Wto Maj 05, 2009 10:28
heh chcecie zmieniac swiat... dajcie juz spokoj z tymi dziadkami bo tego nie zmienicie, dziadki moze reaguja za bardzo emocjonalnie ale krytyka sie nalezy jesli ktos gra bardzo slabo...
sam na ktoryms tam meczu jak zobaczyłem co robi pewien piłkarz to sie za głowe łapałem ale nie przyszlo mi do glowy nawet zeby jechac na niego z kur.ami i chu.ami
od opiepszania jest trener nie my.
i skonczcie juz piepszenie ze trzeba wyslac kilka osob zeby zrobilo porzadek z dziadkami, taki dziadu jeszcze ma troche sily i jak ci przyp.erdoli to sie opamietasz bo bez kitu niektorym to sie juz w głowach miesza i chca wojowac na calym stadionie,,,
JEsli trenerowi przeszkadza krytyka to niech przeniesie sie na C gdzie jest spokojnej i juz, jako trener musi byc przygotowany na takie rzeczy na stadionie
Biancos - Wto Maj 05, 2009 10:39
Można jeszcze zrozumieć krytyke gdy całej drużynie nie idzie i przegrywa mecz za meczem, ale w tym przypadku gdzie jeszcze niedawno bylismy liderem a teraz jesteśmy wiceliderem to krytyka jest nie na miejscu. Nasi piłkarze przegrali pierwszy mecz od dłuzszego czasu ale wkoncu musiał przyjść slabszy mecz. Ale skoro wygrywamy i jestesmy u siebie na stadionie i własni kibice krytykuja swoich pilkarzy to nie jest na miejscu coś. Myślę, że tacy krytycy zawsze się znajda i to na każdym stadionie na świecie i nie ma co rozpatrywać dalej trego tematu. Po za tym tutaj piszemy o meczu Sandecja - Nida, więc mój typ to 2:0 do przodu. TYLE!
stefantelefan - Wto Maj 05, 2009 11:24
www.megachem.pl napisał/a: |
Ad 1. Właścicielem klubu jest miasto- a ja płacę mu podatki, więc to trochę więcej jak 1,09zł- do tego dochodzi fakt, że na Kilińskiego jestem na każdym meczu, więc 2x na miesiąc.
To jest ich praca- jak pracownik się opieprza to się go zwalnia.
Ad 2. Czytanie ze zrozumieniem chyba nie jest twoją mocną stroną.
Jak każdy chcę, żeby Sandecja awansowała i widzów na stadionie było jak najwięcej. Napisałem, że krytyka każdemu się przydaje, ale bez ch**owania na zawodników- trochę kultury. |
Ad ad 1. Właścicielem klubu jest miasto ale nie koniecznie miasto płaci piłkarzom. Więc zanim zarezerwujesz sobie prawo do opieprzania jakiegoś zawodnika dowiedz się czy faktycznie dokładasz się do jego wypłaty.
A skoro można opierdzielać każdego na kogo płacisz podatki to pomijając sprawę kultury i szacunku mam nadzieję, że jak będziesz kiedyś na emeryturze to każdy będzie Cię opierdzielał np: za to że wolno chodzisz, a nie biegasz bo przecież płaci na Ciebie (Twoją emeryturę) jakąś część podatku.
Pozdrawiam
misiek_1984 - Wto Maj 05, 2009 12:39
Panowie a moze by tak cos konkretnie o najblizszym meczu z Nidą ? :) Podyskutujmy o tym :) Nie zebym sie czepiał, ale tak chyba bedzie spokojniej :)
Trebor13 - Wto Maj 05, 2009 12:55
Mam nadzieje, że ustalanie składu poprzedzi męska rozmowa trenera z zawodnikami. Cóż,po ostatnim meczu trudno wytypować skład. Jedynym pewniakiem wydaje się Jano i dwóch z trzech napastników:-) Nie wyobrażam sobie, byśmy do meczu z Nidą przystąpili z jednym atakującym graczem. Ten typ ofensywnego ustawienia drużyny zawiódł, więc lepiej do tego nie wracać..choć..to suwerenna decyzja trenera.
x_cite - Wto Maj 05, 2009 15:44
najchętniej to bym zamknął ten temat!:) tak dla wyluzowania i odprężenia co poniektórych osób...:)
www.megachem.pl - Wto Maj 05, 2009 15:51
Stefantelefan- podziękuj rodzicom, że płacą ci za neostradę. Czytanie ze zrozumieniem jest takie trudne? Przeczytaj moje wypowiedzi od początku po 2-3 razy, bo wydaje mi się, że nie rozumiesz o co mi chodzi.
stefantelefan - Wto Maj 05, 2009 16:34
I znowu nie trafiłeś ale pewnie dla zasady czy mu rodzice płacą za neostradę czy sam sobie płaci piszesz to samo :D
I czyżbyś zaczynał się irytować??
Czytam ze zrozumieniem wg Ciebie masz prawo opieprzać zawodników bo zarabiają ciężkie pieniądze, które z racji tego że klub jest Miejski, Ty pośrednio płacąc podatki płacisz piłkarzom. Więc jeszcze raz Ciebie proszę zorientuj się komu płaci klub z miejskich pieniędzy a komu z pieniędzy sponsorów.
Jeżeli ktoś byłbym prywatnym sponsorem zawodnika grającego w Sandecji to tez miałbyś prawo go opieprzać tylko dlatego że gra w miejskim klubie??? Pomyśl człowieku.
Poza tym apel do "dziadków" z sektora A jest tez taki że na trybunach siedzą rodziny tych piłkarzy i choćby z tego powodu należy zaoszczędzić im ch*** itp., pomijając już fakt że grają w (mam nadzieję) waszym ukochanym klubie z którym powinno się być na dobre i złe.
Kończę rozmowę nie na temat meczu z Nidą bo mi mama neostradę odłączy. :D Albo Ty, który płacisz podatki na państwo i możesz to uczynić za pośrednictwem TP.
Pozdrawiam
Hazarr - Wto Maj 05, 2009 16:36
Panowie, nie ma co ukrywać trzy punkty na wage złote w takim spotkaniu jak Nidą, zwłaszcza, że rozgrywki dobiegają końca. Komplet musi być Nasz i tak będzie. Do boju!
radziufan - Wto Maj 05, 2009 16:44
dobra, koniec....wracamy do tematu meczu
każdy następny wpis nie na temat bedzie kasowany
pozdrawiam
misiek_1984 - Sro Maj 06, 2009 01:26
Co do skladu to licze, ze trener ustawi zespol ofensywnie - sam Bania nie radzil sobie w Otwocku i az prosilo sie zeby wsparl go najlepiej Fabianowski. Fakt, ze Start i Nida to diametralnie rozni przeciwnicy jednak wydaje mi sie, ze bardziej ofensywna strategia w Otwocku bardziej by nam posluzyla niz gra z jednym napastnikiem. Tym bardziej, ze Bania nieco w tej rundzie zawodzi podobnie zreszta jak Chlipala. Fabianowski wydaje sie byc z napastnikow w najlepszej formie i licze, ze pojawi sie od pierwszej minuty w sobote razem mimo wszystko z Bania, ktory musi sie w koncu przelamac, bo przeciez nie zapomnial nagle jak sie zdobywa bramki.
Sporym problemem wydaje sie byc takze pozycja rozgrywajacego - Zawadzki gra dosc nierowno i czasem az zal sie robi na wspomnienie Mroza. No ale trzeba sobie jakos radzic w tych warunkach i tez licze, ze wreszcie ktos wezmie ciezar prowadzenia gry na siebie z powodzeniem.
W obronie moze w koncu pojawi sie Szczepanik ? Bo Makuch niestety znow zawiodl - potrafi wywalczyc wydawaloby sie stracona pilke po to, aby zagrac ja wprost pod nogi przeciwnika. Oczywiscie przyznaje, ze nie jest zly pilkarz - wezmy pod uwage chocby piekna bramke w Łomzy czy ciekawe proby wlaczenia sie w akcje ofensywne podczas meczu z Jeziorakiem, ale moze jednak Szczepanik powinien dostac szanse ? Zwlaszcza, ze w tym meczu ryzyko z tylu jest znacznie mniejsze niz w przypadku meczow np. z KSZO czy Startem.
Na pewno trzeba zagrac z ogromna ambicja, z taka sportowa zloscia spotegowana porazka w Otwocku i nie baczyc na to, ze rywal jest slabszy, juz wlasciwie zdegradowany. Trzeba go potraktowac tak jak gdyby byl bezposrednim rywalem w walce o awans, a ten mecz w sobote mialby o tym decydowac. I najlepiej odprawic Nide z bagazem kilku bramek - to na pewno dodaloby zawodnikom motywacji i sil do walki w bardzo trudnej koncowce sezonu.
sns1910 - Sro Maj 06, 2009 08:47
Cytat: | Sporym problemem wydaje sie byc takze pozycja rozgrywajacego - Zawadzki gra dosc nierowno i czasem az zal sie robi na wspomnienie Mroza. No ale trzeba sobie jakos radzic w tych warunkach i tez licze, ze wreszcie ktos wezmie ciezar prowadzenia gry na siebie z powodzeniem.
|
Szczególnie że Mróz gra jedynie w ME, może trener Moskal zainteresuje się nim w kontekście następnego sezonu?? Tak samo jak Szufrynem, który za wiele nie gra nawet w młodej ekstraklasie. W ogóle liczę że w razie gdyby udało się awansować klub będzie próbował ściągnąć kilku naszych wychowanków z powrotem, np. Bastę, wspomnianego Szufryna, Mężyka (strasznie obecnie brakuje nam takiego napastnika), wypożyczyć z Legi ME Zbozienia, czy nawet jeśli klub chciałby od razu chciałby walczyć o ekstraklasę to postarać się dogadać ze Świerczewskim (będącym dalej w ekstraklasowej formie, chciał ostatnie sezony kariery pograć w Sandecji więc kiedy jak nie teraz?) czy Korzymem (gra w średniaku Odrze, nie jest wybijająca się tam postacią więc czemu nie?). Liczę też że to że trener Moskal mówił że będzie się przyglądać młodym zawodnikom z regionu to nie było puste gadanie i uda się po prostu nieco odmłodzić ten skład, bo brakuje nam trochę takich młodych, "przebojowych" graczy w składzie. Ale to w sumie przedwczesne rozważania, bo czeka nas jeszcze ciężka walka o awans, oby skuteczna.
matys5392 - Sro Maj 06, 2009 14:17
[quote="sns1910"] Cytat: |
Szczególnie że Mróz gra jedynie w ME, może trener Moskal zainteresuje się nim w kontekście następnego sezonu?? Tak samo jak Szufrynem, który za wiele nie gra nawet w młodej ekstraklasie. |
Oczywiście jeśli trener Moskal zostanie w klubie.Patrząc na grę naszego zespolu w ostatnich spotkaniach,jeśli awansujemy(w co jestem przekonany)w klubie powinno zrobić sie małe przemeblowanie.Faktycznie ściągniescie bylych zawodników Sandecji którzy obecnie,,grają" w wyższych ligach moglo by byc dobrym pomyslem na ,,odświeżenie" składu.Nie ma co narzekać na gre Sandecji w ostatnich spotkaniach bo liczą sie przecież cenne punkty zdobywane w tych ciązkich spotkaniach.Napewno kibice chcieliby oglądac grę choćby taką jak w spotkaniu z Kolejarzem,bo tam naprawdę wyglądało to dość dobrze.Poczekamy,zobaczymy,narazie trzeba wygrać najbliższe spotkani z Nidą.Jeden ze słabszych rywali,jednak będący ostatnio w dobrej formie,dzielnie walcząc o utrzymanie(remis z Sokołem,minimalna porażka z Cioncordią,wczesniej sensacyjne zwycięstwo w Brzesku).Zapowaida się cięzkie spotkanie.Typuje tradycyjne 1:0 dla Sandecjii.
sun decia - Sro Maj 06, 2009 15:59
A ja drodzy koledzy stawiam na 3-1 dla Sandecji. Myślę że porażka ze Startem dodała im "powera"
moru - Sro Maj 06, 2009 20:17
Typuje wymęczone zwycięstwo 1:0 ... fajnie by było gdyby gra wreszcie zaskoczyła ;] Nie od razu Rzym zbudowano, ale nie zapominajmy że gramy autsajderem... W razie awansu w I lidze przyjdzie się mierzyć z zespołami o 2 klasy lepszymi nisz Nida... Możecie się z tym zgodzić lub nie ale uważam że w tej rundzie mamy masę szczęścia xD przeciwnicy ciągną nas za ręce i nogi do I ligi :] pomóżmy im trochę ;)
misiek_1984 - Czw Maj 07, 2009 01:15
matys5392 napisał/a: | Nie ma co narzekać na gre Sandecji w ostatnich spotkaniach bo liczą sie przecież cenne punkty zdobywane w tych ciązkich spotkaniach. |
Oczywiscie nie narzekam - wyniki jak najbardziej bronia trenera :) Ale nie zaprzeczycie chyba, ze Mróz byl mozgiem druzyny, kims takim kogo teraz naprawde w ekipie Sandecji brakuje. Zmiany w skladzie w przypadku awansu do I ligi sa nieodzowne i wierze, ze dzialacze tez o tym pomysla. Pamietajmy tez, ze poki co wciaz jeszcze porzadkowane sa w klubie sprawy organizacyjno-finansowe, wiec mysle ze i tak jest bardzo dobrze jak na te warunki i lata zaniedban :) A moze jak juz bedziesz wszystko organizacyjnie ulozone to uda sie przyciagnac do klubu strategicznego sponsora, ktory pozwoli stworzyc solidna I-ligowa druzyne ? Oby :)
[ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 ]
Jeszcze tak w kwestii statystycznej dodam, ze z Nida juz kiedys gralismy w Nowym Saczu. W sezonie 2002/2003 walczylismy z ta druzyna w III lidze, dwukrotnie z nia remisujac.
18.08.2002: Nida Pinczow - Sandecja 0:0, widzow: 800.
29.03.2003: Sandecja - Nida Pinczow 1:1, bramka: Piotr Zachariasz 73', widzow: 1200.
biker_ns - Pią Maj 08, 2009 11:16
Stawiam 2-0 po ciekawym meczu /mam na myśli ofensywne podejście do pojedynku/.Swoją drogą jestem ciekaw frekwencji na meczu czy znów zapełnimy stadion.Dobrze by było bo jak widać po dzisiejszej wypowiedzi Skrzypka w Gazecie Krakowskiej zawodnikom bardzo na tym zależy oraz na żywiołowym dopingu.Wszyscy kibice na stadionie muszą pokazać że potknięcie ze Startem Otwock nie pomniejszyło Naszej wiary w awans oraz zespół.
Pozdrawiam
x_cite - Pią Maj 08, 2009 12:03
Ale tu cisza w tym temacie....oby takiej ciszy nie było jutro na meczu....! Musimy wygrać i nie ma innej opcji!:) dobre pytanie zadał mój przedmówca-sam jestem ciekawy o frekwencje na meczu jutrzejszym...?stawiam na conajmniej 2500 ludzi.
www.megachem.pl - Pią Maj 08, 2009 12:32
Zaczynamy wsteczne odliczanie. Cały tydzień człowiek czeka na mecz, codziennie analizując tabelę, czytając artykuły i licząc w głowie punkty. To chyba uzależnienie. Frekwencja? O nią jestem spokojny. Żeby tylko wygrać.... A potem środa- mecz, niedziela mecz. 17-stego wieczorem będziemy mądrzejsi o 3 mecze- oby bogatsi o 9 punktów. A potem jeszcze 3 kolejki i oby feta na rynku do białego rana.
Wszyscy typują wynik- ja pokuszę się o 4-1- kiedyś muszą się odblokować strzelecko (nie licząc Łomży).
SilverCommander - Pią Maj 08, 2009 12:52
Musimy być tak jak w ostatnich meczach u siebie "12" zawodnikiem i wspierać Naszych piłkarzy głośnym dopingiem ... Jeśli chodzi o frekwencje to powinno być spokojnie 2500 - 3000 ludzi ;] ... pogoda ma być super (coś około 27 stopni ciepła) .... widziałem że dużo jest na mieście plakatów zapowiadających mecz ... nawet u mnie w okolicy na tablicy ogłoszeń Urzędu Miasta jest plakat wywieszony (co jest bardzo pozytywne o tyle, że przedtem nigdy te plakaty u nas nie były wywieszane;]) Pozdr.
krochmal - Pią Maj 08, 2009 13:59
Nie porównywałbym raczej jutrzejszego meczu z meczem z Jeziorakiem. Nida a Jeziorak to jednak dwie inne firmy. Wg mnie - choć w Sączu pewnie podobną piłkę grać będą - piłkarze z Iławy są lepszym zespołem :) Na jesień wygraliśmy z Nidą w Pińczowie 4:1 i niech ten wynik mówi dużo. ( w Iławie w jesieni było 0:1). Wg mnie trzeba szybko strzelić gola a potem worek z bramkami się rozwiąże - nie ma innej opcji, chcąc awansować z takimi drużynami TRZEBA wygrywać bez względu na styl. Jak pisałem - wygrajmy nawet po samobójczym golu.
Myślę, że w końcu się rozstrzelamy i goście wrócą do domu z większym niż 1 bagażem goli.
ps. mam nadzieję, że ktoś się pojawi na A ze Stowarzyszenia jak to było zapowiadane w celu stwierdzenia czy rzeczywiście, my piszący o pseudo-atmosferze A mamy rację czy jednak to normalka a my przewrażliwieni jesteśmy :/
Kilinskiego 47 - Pią Maj 08, 2009 18:00
Frekwencja zależy od pogody, a na jutro zapowiadane są burze:/
Przy takiej pogodzie jak dzisiaj to myślę, ze będzie około 2500-3000 widzów, jeśli będzie lało 1000-1500.
kamilyes - Pią Maj 08, 2009 19:41
jutro 28 stopni, miejmy nadzieję że nie będzie lało i burza się niepojawi.
co do meczu Sandecja 3-0
Frodo - Pią Maj 08, 2009 21:35
Nie przewiduję innego wyniku jak wygraną Sandecji :)
typuję 2:0
domino1 - Pią Maj 08, 2009 21:52
w jakich koszulkach ?? biale?
internacionale - Pią Maj 08, 2009 21:55
Oczywiście że białe - do końca sezonu białe !
pero - Pią Maj 08, 2009 22:08
nie ma co kombinować że rywal niewygodny, że będzie ciężko, etc. - w każdym meczu w naszej grupie (poza Łomżą) jak się nie sprężysz na mecz to popłyniesz proste nikt nam punktów za darmo nie da, ale z takim rywalem jak Nida to powinniśmy na dzień dobry wygrywać, fakt nasza gra nie wygląda efektownie ale trochę tych oczek "naciułaliśmy" a skoro mamy ich 51 a Nida ma 28 to jak zatem ich gra musi wyglądać??? nie wierzę że to efekt braku szczęścia czy też nadmiar pecha...
innej możliwości jak wygrana Sandecji nie widzę i stawiam na 3:1 dla nas
mam nadzieję że będzie jakiś live - niestety wyjazd służbowy......
hell_boy - Pią Maj 08, 2009 23:52
liczy się wygrana, nieważne jakim bilansem ważne ze 3 punkty będą moim zdaniem padnie wynik 2:1 i to niestety sandecja będzie gonic wynik, a zwycięska bramka padnie w końcówce meczu!!!
TYLKO KKS !!
style - Sob Maj 09, 2009 00:28
wygramy to, niema innej opcji i dam sobie reke uciac ze beda 3 pkt :) dozo na meczu :)
Magda xD - Sob Maj 09, 2009 06:20
Śniło mi się dzisiaj, że Sandecja wygrała 10:0 ;))
Taki okrągły wynik :D
style - Sob Maj 09, 2009 08:19
kolo 5 rano była niezła burza... oby pogoda sie wyrobiła a po takim czekaniu na ten mecz i wiare w rehabilitacje naszej druzyny po porazce mysle ze frekwencja bedzie duza.
zreszta kazdy prawdziwy kibic przyjdzie
radziufan - Sob Maj 09, 2009 08:44
ja w ogóle nie rozumiem tego spoglądania w niebo.....czy wy jesteście z cukru???
chocby było gradobicie to wszyscy stawiają sie na meczu - kogo nie bedzie ten lamus:)
a o wynik jakos jestem dzisiaj dziwnie spokojny;)
darekns82 - Sob Maj 09, 2009 08:55
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to piłkarze zmienią dziś ławkę rezerwowych na tą od strony trybuny C. Wtedy dziadki mogą się napinać ale na drużynę przeciwą. I znowu będą teksty: "Do budy...":)
style - Sob Maj 09, 2009 09:02
radziufan napisał/a: | ja w ogóle nie rozumiem tego spoglądania w niebo.....czy wy jesteście z cukru???
chocby było gradobicie to wszyscy stawiają sie na meczu - kogo nie bedzie ten lamus:)
a o wynik jakos jestem dzisiaj dziwnie spokojny;) |
dla niektorych zachmurzone niebo to juz nie jest pogoda na mecz :)
wiadomo cos czy beda jakies zmiany w bramce naszej ?
EDIT
co do wyniku tez jestem jakos dziwnie spokojny hehe
Trebor13 - Sob Maj 09, 2009 10:07
Myślę, że ta nocna burza rozładowała ciśnienie i napięcie, bo też czuję jakiś wewnętrzny spokój o wynik i przebieg meczu.
Kihol - Sob Maj 09, 2009 10:37
Mam pytanie. Czy bedzie mozliwosc obejrzenia meczu w internecie??
biker_ns - Sob Maj 09, 2009 11:11
Jak podaje oficjalna strona klubu do Nowego Sącza podąża około 60 osobowa grupa kibiców
Nidy.
małolat_19 - Sob Maj 09, 2009 11:18
Wtajemniczeni wiedzą to już od wczoraj;)..Do meczu!..
Kilinskiego 47 - Sob Maj 09, 2009 11:25
Kihol napisał/a: | Mam pytanie. Czy bedzie mozliwosc obejrzenia meczu w internecie?? |
Na szczęście NIE!
Wszyscy na stadion!
hell_boy - Sob Maj 09, 2009 11:40
wiadomo cos czy beda jakies zmiany w bramce naszej ?
nie będzie żadnych zmian!! w bramce zagra bramkarz ;]
kolafy - Sob Maj 09, 2009 11:42
Kilinskiego 47 napisał/a: | Kihol napisał/a: | Mam pytanie. Czy bedzie mozliwosc obejrzenia meczu w internecie?? |
Na szczęście NIE!
Wszyscy na stadion! |
Jak byś był 2000 km od Stadionu to nie wiem czy dla Ciebie było by takie na szczęście!!! ;]
Millenium - Sob Maj 09, 2009 11:44
Kolego KILINSKIEGO 47 ciekawe jak byś rozmawiał jak byś był 2500km od Nowego Sącza.Wiem, że masz dobre intencje, ale są kibice Sandecji ktorzy niestety nie mają możliwości zawitania na stadion.Pozdrawiam 3:0 dla nas.
toudiunio - Sob Maj 09, 2009 12:00
Wszyscy na K47 :) na sektor F ! :)
hell_boy - Sob Maj 09, 2009 12:14
z tego co wiem to chyba raczej nie bedzie meczu na zywo, jedynie skróty które pokarze napewno kronika o 22 i internetowa telewizja sądecka na stronce www.tv-ns.pl ale to tez będzie jakos pod wieczór materiał przygotowany!! ;] pozdrawiam
krzysiek186 - Sob Maj 09, 2009 12:31
To może pan Internacionale poda wynik na bieżąco w swojej relacji :D
radziufan - Sob Maj 09, 2009 12:35
na stronie www.mkssandecja.pl jest takie info
"Po meczu bedziecie mogli wytypować zawodnika meczu, biorąc udział w sondzie a w trakcie spotkania będziemy podawać bieżące wydarzenia z boiska"
Kilinskiego 47 - Sob Maj 09, 2009 12:37
Wiem, wiem. Miałem na myśli tych wygodnickich co się deszczyku i chmurek boją i woleliby nie ruszać 4 liter sprzed kompa:)
Ad@ś=) - Sob Maj 09, 2009 13:22
najpierw maly offtop... Najpierw brawa dal TV-ns za nowa zakładke sport:) oglądnąłem przed chwilą fragmenty pierwszej połowy spotkania w Otwocku i musze powiedzieć że nasi piłkarze grali całkiem całkiem... Widziałem pare ciekawych akcji i wymian piłek. Niestety zabrakło troche dokładności i szczęścia. Widać ze Otowock był równorzędnym rywalem a bramka nie była wypracowana tylko konsekwencją dalekiego wykopy bramkarza gospodarzy i niepewnego wyjścia Marka K.
Wracając jednak do meczu który rozpocznie się za niecałe 6 godziny powiem że jeśli tylko piłkarze zagrają tak jak na wyjeździe i dodadza troche wiecej dokładności do gry to nie powinni mieć problemów z rywalem. Mam nadzieje że trener wystawi bardziej ofensywny skład, chociaż zapewne Nida zagra defensywnie i będzie czekała na kontry... Zapowiada się zatem że nasi ulubiency będą próbowali wciągnąć przeciwników w gre "bawiąc" się piłką w okolicach naszego pola karnego co napewno naszym Sądeckim "ekspertom" się nie będzie podobało. Ale tak czy siak jestem pozytywnie nastawiony i licze na zwycięstwo Sandecji. Jeśli tylko strzelimy gola w pierwszych 35 minutach to stawiam na 3:1 a jeśli piłkarze Nidy będą się dobrze bronili to 1:0 z nerwówką pod koniec meczu:) Tak więc emocji napewno nie zabraknie a i pogoda bardzo dobra do gry w piłkę, zatem wszyscy na stadion i dopingować SANDECJE!!!
(P.S. Nie wiem kto jest odpowiedzialny za wrzucanie serpentyn na boisko ale prosiłbym o nie robienie tego w najgłupszych momentach tylko jak co to po strzelonej bramce albo po końcowym gwizdku:) wytrzymajcie ciśnienie bo wiele głosów później się pojawia że poco dawać do puszki jeśli wrzucają serpentyny na boisko i przerywają gre za co grozi kara pienieżna dla klubu...)
Pozdrawiam:)
nick - Sob Maj 09, 2009 13:41
Zobaczcie relacje z meczu w Otwocku ilu tam jest "trenerów" hahahaha sorry za offtop nie mogłem się powstrzymać :D
DNL - Sob Maj 09, 2009 16:09
1:0 Fabianowski
herms - Sob Maj 09, 2009 16:32
DNL napisał/a: | 1:0 Fabianowski |
Znani typują (mkssandecja.pl)
Ryszard Nowak - Prezydent Nowego Sącza - 3:1
Andrzej Danek - Prezes MKS Sandecja - 3:1
Wiesław Leśniak - V-ce Prezes MKS Sandecja - 3:0
Miroslav Lauko - obrońca - 2:0
Wawrzyniec Gargas - najstarszy kibic Sandecji - 2:1
Masahiko - Sob Maj 09, 2009 18:13
Nikt nie trafił :D
Sandecja - Nida 4:0. Bramki zdobyli Fabianowski, Gawęcki, Broź, Piegzik.
Dobra postawa drużyny, która bez większych problemów pokonała outsajdera z Pińczowa. Jak zwykle obrona bez zarzutu. Bardzo się starał Szczepanik, który raz po raz atakował prawą stroną. Klasę pokazał Bania tylko szkoda że bramki nie zdobył. Na wyróżnienie zasługują również Gawęcki, Zawiślan i Fabianowski. Dzisiaj troszkę słabiej Zawadzki, ale przyznać należy że potencjał ma ogromny.
klipol - Sob Maj 09, 2009 18:13
4:0 Fabianowski, Gawęcki, Broź, Piegzik
matys5392 - Sob Maj 09, 2009 18:35
Relacja ze spotkania w Kronice Sportowej o 22.Wywiady m.in z Piorem Banią i Panem Gargasem.
A co do spotkania,na plus napewno Paweł Szczepanik i Tomek Wróbel.Oprócz,,wpadki" w końcówce bardzo dobra gra Rafała Jędrszczyka-według mnie,zawodnik meczu.Również bardzo dobra gra Marcina Makucha.Myśle że manewr przesunięcia Go na lewą stronę obrony był bardzo dobrym posunięciem.A juz tak podsumowując ogólnie cały zespół,to zagrali od początku bardzo agresywnie,po zdobytej bramce zaczęła się robić mała kopanina.Druga połowa to juz był popis strzelecki naszych piłkarzy.Bardzo cenne 3 punkty zostają w Sączu!
rafo_94 - Sob Maj 09, 2009 19:25
Sandecja oprócz tych 4 goli miała jeszcze dużo okazji do strzelenia bramki a szczególnie z strzałów z daleka. A co do dopingu.Było mało osób na młynie ale czasami doping był całkiem całkiem
kamilyes - Sob Maj 09, 2009 19:47
no a właśnie co z tymi flagami wywieszanymi na sektorze F ? słyszałem że jakiś zakaz czy coś ale niewiem do końca, może mi ktoś powiedzieć?
GoToSleep - Sob Maj 09, 2009 19:48
bardzo ladny mecz i klimat na mlynie :))
lechuss18 - Sob Maj 09, 2009 19:54
Wreszcie nie było słabych punktów w naszej grze Makuch wreszcie pokazał się z dobrej strony aby tak grał do końca to nawet leśna dziatki z A go pokochają :P a wynik mógł być znacznie wyższy ;][/quote]
GoToSleep - Sob Maj 09, 2009 19:59
ja naliczylem ze moglo byc 7:0 albo 8:0 xD
ale cieszmy sie z 4:0 :))
Masahiko - Sob Maj 09, 2009 20:00
Młyn był niesamowity. Ale sektor "C" też się starał i sam po raz pierwszy w życiu zdzierałem gardło :D
GoToSleep - Sob Maj 09, 2009 20:10
tak zgadzam sie sektor C dobrze sie spisal :)
Hazarr - Sob Maj 09, 2009 20:38
Brawo dla całego teamu, świetny mecz.
ps Dobra postawa Wróbla w bramce w wyjątkowych momentach
Kafałek - Sob Maj 09, 2009 21:41
Witam mam pytanie czy wie ktoś dlaczego nie było wywieszonych flag??Z góry dziękuje
krochmal - Sob Maj 09, 2009 21:50
Mecz zdecydowanie pod dyktando Sandecji. Goście mnie zawiedli - w moim odczuciu była to najsłabsza ekipa jaka na wiosnę gościła w Nowym Sączu. Większość meczu ich gra ograniczała się do kopania po autach.
Co do naszych zawodników - na pewno wg mnie Szczepanik zasłużył, żeby mu dawać większą szansę gry, środek pola też nie wyglądał źle (choć ciężko oceniać na tle tak słabego rywala), szkoda Piotra Bani, który wg mnie zbyt pochopnie zobaczył "żółtko" eliminujące go chyba z następnego meczu. Fabianowski, też +, za bramkę otwierającą wynik, za kilka akcji wybronionych przez bramkarza. Tomek Wróbel też ładnie interweniował w spornych kwestiach (wiele ich nie było ale zawsze), choć odnoszę wrażenie, że obrońcy większe zaufanie mają jednak do Marka Kozioła. :P
Zawodzi mnie już któryś raz z kolei Chlipała. Wygląda tak, jakby zupełnie bez formy był :/ Szkoda, jednak cały czas liczę, że się odbuduje.
Ogólnie - liczą się 3 punkty, myślę, że gdyby lepsza skuteczność i gorszy bramkarz to mielibyśmy wynik podobny do Łomży. Ale najważniejszy efekt końcowy i powiększona o 2 punkty przewaga nad Startem.
kitek19pl - Sob Maj 09, 2009 22:09
Relacja i zdjęcia ze spotkania dostępne: TUTAJ
internacionale - Sob Maj 09, 2009 23:20
kitek19pl napisał/a: | Relacja i zdjęcia ze spotkania dostępne: TUTAJ |
Bardzo fajna relacja. Zdjęcia też "niczego sobie" ;)
style - Sob Maj 09, 2009 23:34
Mecz ekstra, bardzo pozytywne wrażenie zrobił na mnie Wróbel, Baniowemu ciagle brakuje paru cm do bramki, Makuch niezły mecz bardzo aktywny i oczywiscie Zawiślan ktory jak zawsze dawał z siebie wszystko - BRAWO DLA CAŁEJ DRUZYNY !
Myłn dzisiaj mały ale nieraz potrafił głosno krzyknąc, a niech sie wypowie ktos z F albo z młynu jak było słychac sektor C ??? bo tez było pare razy głosno :)
x_cite - Sob Maj 09, 2009 23:45
Masahiko napisał/a: | Młyn był niesamowity. Ale sektor "C" też się starał i sam po raz pierwszy w życiu zdzierałem gardło :D |
hehe dobre to stwierdzenie....."też się starał" zobacz ilu tam kibiców siedzi z dawnych lat...C wymiata jednym słowem!!!!:)
x_cite - Sob Maj 09, 2009 23:53
a wogóle to mnie denerwuje jedna sprawa.....czyli sezonowi kibice.......czemu dzis nie było tylu ludzi co na Stróżach czy KSZO?? jak sie jest kibicem Sandecji to przychodzi się na każdy mecz a nie tylko ten z potencjalnie lespzym zespołem! szkoda gadać i już
Masahiko - Nie Maj 10, 2009 00:45
x_cite napisał/a: | Masahiko napisał/a: | Młyn był niesamowity. Ale sektor "C" też się starał i sam po raz pierwszy w życiu zdzierałem gardło :D |
hehe dobre to stwierdzenie....."też się starał" zobacz ilu tam kibiców siedzi z dawnych lat...C wymiata jednym słowem!!!!:) |
Siedziałem na "C" i potwierdzam, że sporo było starszej ekipy. Ale za to dzięki wam (mam na myśli tych stojących za trybunami) udało się prowadzić doping na "C". Bardzo mi się podobało i na pewno w przyszłym sezonie (bo w tym już nie dam rady :( ) będę odwiedzał właśnie ten sektor.
Co to za afera z tymi strojami Nidy? A co do Wróbla to oczywiście mecz na plus, ale mam wrażenie (wiem że po jednym meczu i to praktycznie bez poważniejszych interwencji, ale to takie przeczucie) że jednak umiejętnościowo odstaje od Kozioła.
PS. Wiecie że Pińczów był głównym ośrodkiem kalwinistów w Polsce? :D
hell_boy - Nie Maj 10, 2009 01:08
ale dlaczeog nie było flag sandecji na f??
ERNESTO - Nie Maj 10, 2009 01:19
http://tv-ns.pl/w-obiektywie/material/1292/1.html
Widac, ze grali ciekawa dla oka pilke. Fajnie i oby tak w Poniatowej. W skrocie widac, ze bardzo aktywna byla prawa strona - Szczepanik i Skrzypek.
Zabic tylko tego "trebacza" (po kazdej niewykorzystanej sytuacji i na koniec relacji) i bedzie ok ;)
Pozdrawiam
Maerqin - Nie Maj 10, 2009 04:03
x_cite napisał/a: | a wogóle to mnie denerwuje jedna sprawa.....czyli sezonowi kibice.......czemu dzis nie było tylu ludzi co na Stróżach czy KSZO?? jak sie jest kibicem Sandecji to przychodzi się na każdy mecz a nie tylko ten z potencjalnie lespzym zespołem! szkoda gadać i już |
dolaczam sie do pytania
POL SEKTORA JEST PUSTE !!!
Frodo - Nie Maj 10, 2009 07:01
CO to było z tymi strojami? Nidzianie przyjechali w białych koszulkach ale sędzia nie wyraził zgody na granie, więc goście grali w czerwonych koszulkach Sandecji?
Dobrze kminie??
AdoDC - Nie Maj 10, 2009 07:18
Dobrze kminisz ;)
Dziś podobao mi sie że starsi na C pociągneli doping! Brawo panowie !
Mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu.
Upragniony AWANS coraz bliżej
Co do sezonowców - to zawsze tak będzie.
W następnym sezonie ( jak awansujemy ) to na każdy mecz będzie przychodziło po 3/4 tys ludzi bo rywale będą lepsi.
www.megachem.pl - Nie Maj 10, 2009 08:01
Nie poznawałem wczoraj Makucha- jakby zupełnie inny piłkarz- jak go krytykowałem za słabszą postawę- tak teraz biję się w pierś i muszę powiedzieć, że był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Słabszy mecz Piotrka Bani- miał kilka akcji, gdzie zamiast uderzać na bramkę to niepotrzebnie wdawał się w dryblingi. Chlipek to dla mnie taki stojak- dołóż nogę- piłka go szuka. Zawadzki wczoraj wyglądał, jak by mu się biegać nie chciało- miejmy nadzieję, że oszczędzał siły na kolejne mecze. Amfa jak najbardziej na plus- i tak bym musiał resztę zawodników Sandecji wymienić ;-). Trochę się obawiałem tego meczu, ale widzę, że niepotrzebnie. Trudniej będzie w Poniatowej- zremisowali teraz 1:1 z Sokołem Aleksandrów Łódzki, ale z taką grą jak wczoraj to chłopcy powinni przywieść 3 pkt do sądeckiego grodu. Cieszy wygrana Wieliczki- mają na tyle punktów, że na jedną porażkę z nami mogą sobie pozwolić ;-) - bo do awansu pchać się nie będą.
RaTo - Nie Maj 10, 2009 08:22
po 1-sze jak juz ktos sie pyta dlaczego nie bylo flag itd i SANDECJA pisze z malej litery...i mysle,ze wszystko jasne!ludzie ogarnijcie sie! bo nie bylo i tyle!jeszcze jakies pytania?
Trebor13 - Nie Maj 10, 2009 10:20
Nida, Nida i Po Nidzie-chce sie powiedzieć! Mecz miał w zasadzie dwa oblicza. Pierwsza połowa tradycyjnie-strzelona bramka a potem, mimo wielu sytuacji-kopanina. Za to druga płowa pełna ambicji, pressingu, walki. To się musiało podobać. Trudno tu wyróżnić kogokolwiek. Każdy z piłkarzy dał z siebie dużo! Wyróżnić można chyba trenera-za dobre ustawienie drużyny i za zmobilizowanie chłopaków w przerwie. Szczerze, to patrzac na tabelę, żal mi Naszych. Znów kilka następnych meczy i znów pod presją wyniku..ale cóż, sami zafundowali sobie (i nam) taką nerwówkę! Więcej skuteczności w Otwocku i można było grać na luzie-a może presja lepiej ich motywuje?!:-) Mimo wszystko, trochę martwi niemoc napastników. Bania mimo wielu wspaniałych strzałów i okazji-zatrzymany. Chlipała w tym meczu nic nie pokazał. Jednynie Fabianowski strzela w miarę regularnie. Przecież to się musi kiedyś skończyć! Oby od środy Panowie Piotrowie wreszcie się przełamali:-)
hell_boy - Nie Maj 10, 2009 10:31
RaTo napisał/a: | bo nie bylo i tyle! |
jak dla mnie kibica wyczerpująca odpowiedz nie ma co !!;] coraz bardziej podoba mis ie to forum, jesli ktos ma jakies pytanie nie warto pytac bo i tka nie znajdzie odpowiedzi;] pozdrawiam
x_cite - Nie Maj 10, 2009 10:31
Jeszcze taka ciekawostka....przed meczem a była godzina 15.35 pry sektorze C rozgrzewali się na murawie piłakrze Nidy...nagle włączył się Pan Daniel Weimer i przywitał wszystkich na stadionie itd.itp. Nic by nie było w tym dziwnego i zaskakującego, gdyby nie kolejna jego wpadka.....cytuje: "witam zawodników z Pińska"<lol> ja myślałem, że umre ze śmiechu, pilkarze to słyszeli i mieli dziwne miny słysząc ich nową nazwę miejscowości:D kiedyś w DP napisał też o Pińsku...hehhe dobre to było, ale nie przystoi na II ligę takie wpadki:)
AdoDC - Nie Maj 10, 2009 10:36
też się z tego śmiałem ;D
ale tych wpadek było więcej.
No i jak powie ktoś z F jaki był doping na C ?;p
darliśmy się na całego ;)
Sekta - Nie Maj 10, 2009 10:38
nie przystoi i robi z nas pośmiewisko, moim zdaniem to nie jest śmieszne tylko żałosne
nick - Nie Maj 10, 2009 10:50
Na którymś meczu już nie pamiętam którym Pan Weimer zamiast Ponidzie Nida Pińczów wypalił Ponidzie Nida Puławy
x_cite - Nie Maj 10, 2009 10:56
fakt to już nie jest śmieszne tylko żałosne....niestety...dawno proponowałem, aby ktoś inny prowadził zawody jako spiker....nie umniejszam wiedzy i zaangazowania Pana Daniela w sport sądecki, ale zmiana jest konieczna.....muzyka też w czasie przerwy.......to co leciało na KSZO to była porażka roku!!!! wstyd jak mało kiedy
Bianconeri - Nie Maj 10, 2009 10:58
Flag nie było, bo powiedzmy że tym razem zawiodła logistyka i środki transportu;)
Mecz mi się naprawdę podobał piłkarsko, wreszcie grali na luzie i po prostu im się chciało.
Pewnie że zdażały się błedy, głupei wpadki itp, ale mecz był naprawde ładny dla oka.
Druga bramka - spokojny, meirozny strzał. Miodzio.
A z nieco innej beczki - byłem "służbowo" na naszym "ukochanym" sektorze A :) wraz z tejszcze paroma tajnymi agentami:] i co ... tym razem cisza, spokój, zadnych głupich okrzyków do trenera czy piłkarzy, a nawet brawa były i pare osób próbowało poderwać resztę do dopingu:)
I można się ładnie zachować??:), można:)
SilverCommander - Nie Maj 10, 2009 11:03
AdoDC napisał/a: |
No i jak powie ktoś z F jaki był doping na C ?;p
darliśmy się na całego ;) |
mogę powiedzieć że doping był Bardzo głośny czasem nawet wydaje mi się że sektor C był głośniejszy ;] oby tak dalej Panowie :]
ps. co do muzyki o której pisał X_Cite jaka leciała przed meczem KSZO to rzeczywiście czegoś takiego jeszcze w życiu nie słyszałem normalnie przy takiej muzyce można by popaść w depresje ;D
sz3ur - Nie Maj 10, 2009 11:32
jak słysze tefo naszego spikera to mam wrazenie jakby sie czas cofnął...a pozatym on tak zamula że dowidzenia!!!! do zmiany i to od zaraz!!!!! a o muzyce z meczu z kszo to najlepiej zapomnijmy:)
xhy - Nie Maj 10, 2009 11:39
muzyka z meczu z KSZO miała specjalny nastrój aby złagodzić nerwy kibiców ;>
sns1910 - Nie Maj 10, 2009 11:48
x_cite napisał/a: | fakt to już nie jest śmieszne tylko żałosne....niestety...dawno proponowałem, aby ktoś inny prowadził zawody jako spiker....nie umniejszam wiedzy i zaangazowania Pana Daniela w sport sądecki, ale zmiana jest konieczna.....muzyka też w czasie przerwy.......to co leciało na KSZO to była porażka roku!!!! wstyd jak mało kiedy |
Wieś tańczy i śpiewa...
x_cite napisał/a: | a wogóle to mnie denerwuje jedna sprawa.....czyli sezonowi kibice.......czemu dzis nie było tylu ludzi co na Stróżach czy KSZO?? jak sie jest kibicem Sandecji to przychodzi się na każdy mecz a nie tylko ten z potencjalnie lespzym zespołem! szkoda gadać i już |
Patrząc na to inaczej to pod 2.000 osób było (sektory A i C prawie pełne), nie narzekajmy znowu, bo w tamtym sezonie byłaby to jedna z wyższych frekwencji - z drugiej strony sektor F rzeczywiście wyglądał puściutko. No ale trzeba się po prostu pogodzić że w Sączu kibiców sukcesu i ładnej gry jest sporo...więc porażka w Otwocku i słaby rywal dziś zrobiły swoje. Pewnie przy wygranej w Poniatowej z Wieliczką znów będzie koło 2.500 osób.
style - Nie Maj 10, 2009 11:49
sz3ur napisał/a: | jak słysze tefo naszego spikera to mam wrazenie jakby sie czas cofnął...a pozatym on tak zamula że dowidzenia!!!! do zmiany i to od zaraz!!!!! a o muzyce z meczu z kszo to najlepiej zapomnijmy:) |
On był kibicem Sandecji zanim ty sie urodziłes wiec troche szacunku, kiedys mi sie nie podobało jego prowadzenie meczy ale teraz juz sie przyzwyczailem i mi nie przszkadza, nieraz mowi "podziekujmy mu brawami" itd brakuje mi tylko w nim troche zywszego komentowania i podrywania do dopingu.
a co do muzyki to w porownaniu z ostatnimi sezonami kiedy leciala muzyka z lat 90-siatych to jest bardzo duza zmiana, przeciez np wczoraj lecialy takie kawałki jak "last night hit bodajze wakacji dwa lata temu, soundtrack ze step up itd (nei pamietam wszystkiego ale bylo jeszcze duzo wiecej nowszych piosenek) wiec jest duzo duzo lepiej przynajmniej leca piosenki cieszace ucho i umilaja siedzenie w przerwie meczu i przed meczem na stadionie bo keidys to az sie chcialo wyjsc :)
hm a jeszcze piłkarsko w srode gramy ze Stala i mysle ze bedzie z gorki tak jak z Nida a nastepnei mega wazny mecz z Gornikiem... wiadomo ze włąsnei sciga nas Ruch,Stomil i Górnik ktorzy zajmuja miejsca utrzymuajce sie w 2 lidze wiec teraz do konca sezonu niemozemy sobie pozwolic na potkniecia bo gramy własnie z Górnikiem, Ruchem, Concordia jakby osłabła ale tez nienalezy jej lekcewazyc.
I jeszcze przed meczem w srode dodam ze ostatnio Stal wygrała z Concordia a wczoraj zremisowała z Sokołem wiec trzeba sie miec na bacznosci :)
Masahiko - Nie Maj 10, 2009 12:12
Nie wiem skąd krytyka Pana Weimera? Mam wrażenie że jakby trzeba było to i chłopców od piłek musieliby krytykować, ot tak ze złośliwości. Błędy zdarzają się każdemu, a Pan Daniel Weimer zrobił tyle dla tego klubu i jest pewnie oddany bardziej niż nie jeden z kibiców, którzy go krytykują. A z drugiej strony jak się muzyka nie podoba to trzeba iść do Prezesa i powiedzieć: Panie Andrzeju może ktoś od nas puściłby jakieś fajne kawałki w przerwie? I można iść do Weimera i powiedzieć: Panie Danielu może by Pan w czasie czytania nazwisk np. strzelca gola czytał by Pan tylko imię, a kibice dodawaliby nazwisko? A nie na forum a bo to źle, a bo tamto źle. Do roboty :P
Bzymcio - Nie Maj 10, 2009 12:25
x_cite napisał/a: | muzyka też w czasie przerwy.......to co leciało na KSZO to była porażka roku!!!! wstyd jak mało kiedy |
ale to i tak jest nic przy "Po co nam sen" z Suwałk :)
Trebor13 - Nie Maj 10, 2009 12:46
Muzyka powinna podnosić na duchu, budzić dreszcz emocji i dodawać animuszu-zarówno nam na trybunach (porywać do dopingu) jak i piłkarzom! Z drugiej jednak strony, jak ktoś chce posłuchać muzyki to są od tego inne miejsca-choćby filharmonia;-) Wracając do spikera..można sie przyzwyczaić..owszem nie jest porywający-ale ten spokój w głosie też czasami dobrze robi. Przydałby się napewno ktoś kto zmobilizowałby piłkarzy do gry a trybuny do dopingu ale póki co i tak nie jest źle! Może Pan Daniel pomyśli nad tymi uwagami i popracuje nad warsztatem spikerskim!
Czas zapomnieć o Nidzie-teraz pora skupić się na kolejnym a w zasadzie na dwóch kolejnych ważnych meczach. Może w przyszłą niedzielę bedzie już wszystko wyjaśnione:-)OBY! A dziś jeszcze ciekawy mecz w Stróżach. Jak rzadko-trzymam kciuki za Kolejarza! Wczoraj "Prezes" Kolejarza zasiadał na sektorze F przy Kilińskiego..zresztą i piłkarzy sąsiadów też tam nie zabrakło. Może powalczą dla NAS..i dla siebie też!
Kilinskiego 47 - Nie Maj 10, 2009 12:58
No to teraz ja:)
Bardzo dobry mecz w wykonaniu Sandecji, nie chodzi tu nawet o wynik, który jest bardzo satysfakcjonujący, ale styl gry, zaangażowanie wszystkich zawodników. To było na prawdę OK.
Jeśli miałbym kogoś wyróżnić to chyba Gawęckiego - widać, że środek pola to miejsce dla niego, mam nadzieję, że zadomowi się na tej pozycji na dłużej.
Co do sprawy kibiców krytykantów - wydaje mi się, że było dużo lepiej niż ostatnio to bywało. Jedyne co zaobserwowałem to grupka panów na C, którzy upatrzyli sobie na cel swojej krytyki Zawadzkiego (jeden z nich już na początku stwierdził zresztą, że Zawadzkiemu krytyka "należy się już na dzień dobry". No cóż...) Na stronie głównej są zdjęcie jak piłkarze schodzą do szatni po I połowie. Widać na nim ja Zawadzki wyszukuje na trybunie gniewnym wzrokiem swoich krytyków.:) W sumie się mu nie dziwię, co by nie mówić chamskie zachowanie ze strony tych "kibiców".
Co do Pana Weimera - człowiek bez reszty zakochany i oddany Sandecji - to fakt, ale z geografią to u niego nie najlepiej... Pińsk - hehe.
Ale poczekajcie na przedostatnią kolejkę - wtedy dowiecie się ze gramy z Ruchem NOWE MIASTO - to szczegół, że nawet coś takiego nie istnieje:D
Czekamy do środy, mam nadzieję, że w tej dobrej dyspozycji Sandecja pokusi się o zwycięstwo nawet bez Piotrka Bani.
Masahiko - Nie Maj 10, 2009 13:02
Kilinskiego 47 napisał/a: |
Co do sprawy kibiców krytykantów - wydaje mi się, że było dużo lepiej niż ostatnio to bywało. Jedyne co zaobserwowałem to grupka panów na C, którzy upatrzyli sobie na cel swojej krytyki Zawadzkiego (jeden z nich już na początku stwierdził zresztą, że Zawadzkiemu krytyka "należy się już na dzień dobry". No cóż...) Na stronie głównej są zdjęcie jak piłkarze schodzą do szatni po I połowie. Widać na nim ja Zawadzki wyszukuje na trybunie gniewnym wzrokiem swoich krytyków.:) W sumie się mu nie dziwię, co by nie mówić chamskie zachowanie ze strony tych "kibiców". |
To chyba siedzielismy bardzo blisko siebie. Obaj zresztą chyba wiemy kim był ten "kibic", który wypowiedział słowa o tej krytyce. Przyznam się że nawet próbowałem z nimi polemizować, ale nie było łatwo. Pozdrawiam :)
Trebor13 - Nie Maj 10, 2009 13:15
Krytykanctwa nie mozna wyplenić..ba nawet chyba nie wolno tego robić! Należy to zjawisko tylko wygłuszyć! Krytyka jest potrzebna-ale na spokojnie-gdy opadną emocje, a nie na stadionie, gdy dociera do uszu piłkarzy w nieodpowiednim momencie! Cieszę się, że A sie uspokoiło i wierzę, że na C to był tylko przykry wypadek przy pracy. Na F było tym razem też spokojnie! A doping z C przerósł najśmielsze oczekiwania. Mimo to myślę, że nalezy popracować nad dopingiem na A i na pozostałej części F..a wtedy niech się chowają stadiony ekstarklasy :-D
1980_NS - Nie Maj 10, 2009 13:42
A według mnie Zawadzki grał dobry mecz. Kapitalna asysta przy golu na 1:0, chyba o niej kilka osób zapomniało, naprawde znakomite podanie prostopadłe. Ja stałem niedaleko grupki ekspertów z sektora A i po troche słabym początku drugiej połowy jeden już na cały głos w strone ławki: "co wy gracie?!?!?!". No ale trzy brameczki zamknęły im usta.
matys5392 - Nie Maj 10, 2009 15:52
Trebor13 napisał/a: | Krytykanctwa nie mozna wyplenić..ba nawet chyba nie wolno tego robić! Należy to zjawisko tylko wygłuszyć! Krytyka jest potrzebna-ale na spokojnie-gdy opadną emocje, a nie na stadionie, gdy dociera do uszu piłkarzy w nieodpowiednim momencie! Cieszę się, że A sie uspokoiło i wierzę, że na C to był tylko przykry wypadek przy pracy. Na F było tym razem też spokojnie! A doping z C przerósł najśmielsze oczekiwania. Mimo to myślę, że nalezy popracować nad dopingiem na A i na pozostałej części F..a wtedy niech się chowają stadiony ekstarklasy :-D |
Faktycznie doping stał na bardszo wysokim poziomie!Nawet jeśli rywal nie był najwyższej klasy to momentami POŁOWA KIBICÓW na stadionie głośno dopingowała Sandecje!Na przyszły sezon trzeba będzie jeszcze ,,wzmocnić" kibicowsko wspomniany sektor A,bo jeśli ta ,,częsc"kibiców na F zobaczy jak wspierają piłkarzy Ci z A to myślę że bez wahania się dołączą!Jeszcze słówko do meczu.Myśle że ostatnia bramkę Madrin Piegzik powinien zadedykowac wszystkim którzy jeszcze pozostali na stadionie.Niestety jakies 4-5 minut przed końcem spotkania wyglądało to tak jakby pojawil się jakiś sygnał o alarmie bombowym...Dośc przewietrzyło trybuny do ostatniego gwizdka sędziego.W jakikolwiek sposób w nowym sezonie tez trzeba będzie starać się to poprawic :)
x_cite - Nie Maj 10, 2009 17:22
Bzymcio napisał/a: | x_cite napisał/a: | muzyka też w czasie przerwy.......to co leciało na KSZO to była porażka roku!!!! wstyd jak mało kiedy |
ale to i tak jest nic przy "Po co nam sen" z Suwałk :) |
eeeeeeeeeee nie gadaj!!! to był hit sezonu żaden obciach;))) przynajmniej wielu kibicom przypadło to do gustu!:P
BartekoNS - Nie Maj 10, 2009 21:18
http://ww6.tvp.pl/8944,20090510905162.strona
x_cite - Nie Maj 10, 2009 22:19
Pan Maciej Starowicz nawiązał w nietypowy sposób do koszulek...hehhe życzył Nam meczu z Juventusem!:))) wtedy będzie dopiero problem;)) Za tydzień bankow będzie TVP Kraków na meczu z Wieliczką, więc pasuje żeby już flagi były;)))
lechuss18 - Nie Maj 10, 2009 22:54
Oj to jest moje marzenie , zawsze Sandecja mi się kojarzyła z Juventusem :P
hell_boy - Nie Maj 10, 2009 23:33
hehe nawiązanie masakryczne ;p;] ale to nie problem jak Juve zagra u nas to zagrają w wyjazdowych żółtych koszulkach; ] ale co do flag mam nadzieje ze w sobotni mecz dopisze wszystko i znow bedzie super mecz tkai jak z kolejarzem czy z kszo!!
x_cite - Pon Maj 11, 2009 10:37
W gazetach bardzo kiepskie i krótkie artykuły o Sandecji....jeśli o drużynach ze środka tabeli piszę się o wiele więcej i wkleja zdjęcie to nie mam pytań....chodzi mi o dodatki sportowe, które są czytane w całym województwie i nie tylko. Poza tym w DP napisali, że bło nas 2500 a w GK, że 1800...i kto tu pisze prawdę?:) poza tym z GK wynika, że we środę gramy......z Nidą Pińczów:D
Trebor13 - Pon Maj 11, 2009 10:55
To jeszcze jeden przykład na to, że prasa pozostaje daleko w tyle nie tylko z informacjami ale i z ich jakością. Za dużo tytułów na rynku a ich jakość woła o pomstę do nieba. Coż, wydaje mi się, że prasa to rynek wymierjący. Zostaną tylko 'podnadtematyczne' i 'ponadczasowe' tytuły. Wracajc do ilości kibiców to myślę, że jedni kierowali się sprzedanymi biletami a drudzy stanem faktycznym. Ta różnica to kobiety, których coraz więcej zasiada przy Kilińskiego i dzieciaki. Stadion staje się naprawdę miejscem rodzinnych wypadów:-) I niech tak zostanie!
sns1910 - Pon Maj 11, 2009 11:07
x_cite napisał/a: | W gazetach bardzo kiepskie i krótkie artykuły o Sandecji....jeśli o drużynach ze środka tabeli piszę się o wiele więcej i wkleja zdjęcie to nie mam pytań....chodzi mi o dodatki sportowe, które są czytane w całym województwie i nie tylko. Poza tym w DP napisali, że bło nas 2500 a w GK, że 1800...i kto tu pisze prawdę?:) poza tym z GK wynika, że we środę gramy......z Nidą Pińczów:D |
Liczby podawane przez pana Weimera radzę zawsze traktować z przymrużeniem oka, bo nie przesadzając ani trochę według niego zawsze jest przynajmniej 1.000 osób więcej niż rzeczywiście było na stadionie ;) z KSZO było nas ponoć 5.000, a oznaczałoby to wtedy że osób zajmujących miejsca stojące było prawie tyle co siedziało na krzesełkach (2.800 krzesełek) - a osiągnięcie tego z zamkniętym łukiem jest niemożliwe ;) a jeśli w sobotę jedynie 400-500 krzesełek było wolnych, czyli ok. 2.500 osób na stadionie, to obiecuje że idę do Częstochowy na kolanach...;D Więc liczba podawana przez GK jest na pewno realniejsza.
misiek_1984 - Pon Maj 11, 2009 12:49
Najwazniejsze, ze wygralismy :) Mecz w wykonaniu Sandecji mogl sie podobac - dobrze, ze szybko udalo sie zdobyc bramke i otworzyc wynik. Wlasciwie cala druzyna zagrala dobrze, a zaangazowaniu w walke i duzej wymiennosci pozycji na boisku niech swiadczy fakt, ze kazda bramke zdobyl kto inny.
Martwi mnie troche, ze Piotr Bania wciaz nie moze sie odnalezc - strzaly oddal efektowne i mogly byc z nich bardzo ladne bramki jednak dwa razy w pierwszej polowie zachowal sie fatalnie kiedy to zwlekal z udrzeniem majac przed soba tylko bramkarza Nidy. Szkoda tym bardziej, ze korona krola strzelcow sie oddala...
Dobrze zaprezentowal sie rezerwowy bramkarz Sandecji - mial kilka okazji aby sie wykazac i zrobil to jednoczesnie efektywnie i efektownie. Fajnie, ze trener dal mu szanse - teraz wiemy, ze w razie (odpukac) absencji Kozioła bedzie mial go kto zastapic.
Dobrze tez, ze w koncu zagral Szczepanik, ktory pokazal sie z dobrej strony. Plus z jego gry jest jednoczenie taki, ze bardzo dobrze na lewej obronie odnalazl sie Makuch. Fakt, ze w poprzednich meczach kilka razy mocno nas zdenerwowal, ale jest jedna rzecz, ktora podoba mi sie w grze tego zawodnika - jest nastawiony jak na obronce bardzo ofensywnie i czesto probuje rozpoczynac ladne i szybkie akcje. Dysponuje przy tym calkiem niezlym uderzeniem. I ogolnie na obronie jest pewniejszy niz czasem zbyt wolny Powroznik.
Na solidnym poziomie jak zwykle Skrzypek, na ktorego zaglosowalem jako najlepszego gracze meczu na stronie klubowej. Kilka jego zagran technicznych tuz przy linii bocznej bylo naprawde na najwyzszym poziomie, poza tym jest bardzo szybki i wie co zrobic z pilka w kazdej niemal sytuacji.
Bardzo dobrze zagrali tez Gawęcki i Zawadzki, ktorzy wreszcie stworzyli solidny srodek. Mam nadzieje, ze ich gra bedzie juz tylko lepsza.
Nie zgodze sie natomiast z ocena jednego z przedmowcow jakoby Nida rozczarowala. Zagrali tak jak umieli na miare swoich mozliwosci. Nie lezeli "godzinami" na murawie, starali sie tez konstruowac jakies akcje i kilka razy nawet niezle im sie to udawalo. Poza tym mogla sie podobac gra bramkarza Nidy, ktory uratowal swoj zespol przed znacznie wyzsza porazka.
Dobrze spisal sie takze sedzia, ktory nie przeszkadzal w grze i byl przesadnie "widoczny", a to wlasnie chodzi. Choc na pewno mecz do najtrudniejszych dla arbitra nie nalezal.
I jeszcze widze, ze rozwinela sie dyskusja o spikerze... Znam osobiscie Pana Weimera i potwierdzam, ze to czlowiek w pelni oddany Sandecji, ktory towarzyszy jej od lat i w najtrudniejszych chwilach zawsze wspiera klub jak tylko moze. Byl spikerem w najtrudniejszych czasach dla klubu. I uwazam, ze powinien nadal sie tym zajmowac nawet mimo pewnych niedociagniec. A muzka... jak ktos chce posluchac dobrej muzyki jaka lubi to polecam inne miejsca ku temu niz stadion :-)
Swoja droga... przed meczem z nami Nida miala jeszcze matematyczne (tylko matematyczne) szanse na gre w barazach o utrzymanie. Porazka w Nowym Saczu sprawila, ze spadek Nidy do III ligi stal sie faktem. Co ciekawe, przed srodowym meczem ostatnie matematyczne szanse na walke o utrzymanie ma Stal Poniatowa - jesli nie wygra z nami, takze i ten zespol formalnie pozegna sie z II liga.
Kilinskiego 47 - Pon Maj 11, 2009 21:06
Pan Daniel podaje dziś także w DP, że Piotrek Bania dostał 6 żółtą kartkę i w razie kolejnej będzie musiał pauzować w 2 spotkaniach.
Po pierwsze to właśnie w tym meczu Bania dostał 7 żółtą kartkę i będzie musiał pauzować w 1 meczu. Wprawdzie te wszystkie informacje pojawiają się niby w wywiadzie z Banią, ale już ja wiem jak wyglądają te wywiady Daniela - rozmówca sobie, a treść wywiadu sobie:)
Ogólnie poziom obydwu relacji dość żałosny. A w Krakowskiej nawet żywcem zdania przepisane ze strony oficjalnej. No chyba, że Pan Kamieński redaguje tą stronę, to wtedy ok, ale inaczej... coś tu jest chyba nie tak.
hell_boy - Pon Maj 11, 2009 21:34
hehe Pan Kamieński nie wie czasem co pisze, kiedys przed meczem z Kszo napisął coś w stylu iż kibice z ostrowca przyjadą wspierami prze kibiców z kielc. jak to myslalem ze padne ze smiechu. No ale cóż już jemu pozostało opisywanie naszej sądeckiej piłki na takim poziomie jakim on prezentuje. Zreszta nie wie prawie nic na ten temat:(;/ Szkoda Tylko ze GK pozbyła się Pana Dariusza Grzyba, to była godna postac na to stanowisko, przynajmniej wiedział co pisac i robił to w jaknajlepszy sposób.
x_cite - Pon Maj 11, 2009 22:39
dla mnie to skandal, aby dwie największe gazety w regionie pisały tak mało o liderze II ligi wschodniej! Już więcej piszą o III lidze albo okręgówce!! wstyd jak fiks!
misiek_1984 - Pon Maj 11, 2009 23:01
A w bezplatnej gazecie "Miasto" co tydzien zamieszczaja relacje z meczow Kolejarza. O Sandecji wspominaja czasem jednym zdaniem. Bez komentarza.
internacionale - Pon Maj 11, 2009 23:43
misiek_1984 napisał/a: | A w bezplatnej gazecie "Miasto" co tydzien zamieszczaja relacje z meczow Kolejarza. O Sandecji wspominaja czasem jednym zdaniem. Bez komentarza. |
Dziekan, czasami czytasz to forum. Czy możesz rozwinąć myśl ;) Zdaje się że możesz mieć z tą sprawą coś wspólnego :) :) :)
x_cite - Wto Maj 12, 2009 22:28
posłuchajcie tego co gość mówi w 3 min.51 s. !!!!! bueheeheh "zesrała się babcia...itd" zresztą do 4 min i 30 s. jest niezła polewka:D
|
|