Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - Ciekawostka....

internacionale - Pon Cze 29, 2009 13:56
Temat postu: Ciekawostka....
Nie ma jeszcze takiego tematu więc zakładam.

Dzisiaj przez przypadek trafiłem na takąoto stronę: http://www.speedtest.pl/wycena.html
Nie wiem na jakiej zasadzie działa ale wygląda na to że wyniki są zbliżone do stanu rzeczywistego. Postanowiłem przepuścić przez ten skaner najpopularniejsze (chyba) witryny sądeckie. Oto wyniki:

rwp - Czw Lip 30, 2009 17:42

taka mala ciekawostka

http://www.wisla.krakow.p...a_wisle_krakow/

aidos - Czw Lip 30, 2009 19:37

A jakoś tak dziwnie ta kiełbasa nigdy mi nie smakowała, teraz już wiem dlaczego :(
internacionale - Czw Lip 30, 2009 19:42

aidos napisał/a:
A jakoś tak dziwnie ta kiełbasa nigdy mi nie smakowała, teraz już wiem dlaczego :(

Nie ma się co śmiać. Tak właśnie wygląda polityka marketingowa obecnego zarządu Sandecji. Wszyscy omijają nas szerokim łukiem....

maro - Czw Lip 30, 2009 20:24

Przecież w zarządzie Sandecji zasiada konkurent Szubryta...
krzysiek186 - Czw Lip 30, 2009 22:20

maro napisał/a:
Przecież w zarządzie Sandecji zasiada konkurent Szubryta...

Kto taki ?? Jakoś nie kojarzę.

klipol - Czw Lip 30, 2009 22:22

Wiesław Leśniak

ale to vice prezes a nie sponsor

INDOR - Sob Sie 01, 2009 16:44

PADLINIE OD "SZUBRYTA" MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!!!!!!!!!! :)
rwp - Sro Sie 05, 2009 18:26

kolejna ciekawostka

http://www.futbol.pl/artykul/60109.html

arkoniusz - Sro Sie 05, 2009 21:50

hehe skoro byli przeciwni to napewno to oni kibicy hutnika spalili te krzesełka, bo tylko oni byli przeciwni grze na ich obiekcie
internacionale - Nie Sie 09, 2009 12:04

klap - Nie Sie 09, 2009 12:15

no to ładnie :)
polak_ns - Nie Sie 09, 2009 14:51

gitara :D nich wreszcie zaakceptują ją jako oficjalną:D
klipol - Nie Sie 09, 2009 17:35

to była by największa głupota jakby ta strona stała się oficjalną!!!!!!!
klap - Nie Sie 09, 2009 17:52

klipol a mógłbyś uzasadnic Swoją wypowiedz ????
hanys - Nie Sie 09, 2009 18:21

Moze dlatego ze jest bardziej profesjonalna i niezalezna wzgledem klubu, przede wszystkim jest prowadzona przez obiektywnych kibicow,
klipol - Nie Sie 09, 2009 18:45

klap napisał/a:
klipol a mógłbyś uzasadnic Swoją wypowiedz ????

przypomnij Sobie nie tak dawne wydarzenia w parku i rynku. Jak by to była oficjalna strona klubu to nie miałbyś o tym obiektywnie opisane, tylko pod wpływem pewnych służb "pod groźbą zamknięcia stadionu lub coś podobnego" info było by takie jakie miała beatka.
Zresztą masz gdzieś w innym wątku, kto w klubie rządzi......

klap - Nie Sie 09, 2009 19:04

Dzięki za odp... nie patrzyłem na to pod tym kątem... racja po Twojej stronie
x_cite - Czw Sie 27, 2009 18:16

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/1751.html

ot ciekawostka.....nowa rzecznik policji w Nowym Sączu....Pani Elżbieta Michalik:)

internacionale - Czw Sie 27, 2009 20:19

x_cite napisał/a:
http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/1751.html

ot ciekawostka.....nowa rzecznik policji w Nowym Sączu....Pani Elżbieta Michalik:)

Z moich informacji wynika że to tylko chwilowa zmiana (urlop ??)
W każdym razie ta ma bardziej przyjazny "wygląd" ;)

x_cite - Pią Sie 28, 2009 12:08

hmmm raczej chyba zmiana na stałe - na urlopie ktoś może przejąć obowiązki a tu było podpisane rzecznik;)
internacionale - Sro Wrz 02, 2009 14:52

Dobiegły mnie słuchy że na naszym stadionie powrócił podział na sektory. Kupując bilet trzeba się zadeklarować na jaki sektor... :) trochę mnie to dziwi ale co tam...
kls86 - Sro Wrz 02, 2009 14:59

Dokładnie tak. Kupowałem dziś bilet i musiałęm podać na jaki sektor chce iść. I na bilecie jest to napisane flamastrem. Ale wątpie czy ktoś będzie stał przy sektorach i to sprawdzał.
aidos - Sro Wrz 02, 2009 15:22

Pewnie sprawdzają który sektor trzeba rozbudować ;).

A na poważnie pewnie kolejny wymysł kochanej policji.

Sądeczanin - Sro Wrz 02, 2009 21:19

no i jak każdy przypuszczał nie było sprawdzane czy wchodzimy na sektor który mamy napisany na bilecie
jaro_jaro - Sro Wrz 02, 2009 21:24

Ja w kasie na pytanie kasjerki "na jaki sektor" zapytałem "co to za różnica" odpowiedz była prosta - żadna...
biker_ns - Czw Wrz 03, 2009 10:41

Tak jak piszecie,na sektorze "F" siedziały osoby z biletami na "A" także podział bezsensowny.
radziufan - Pią Wrz 04, 2009 18:12

Andrzej Danek - sądecki piekarz i cukiernik zdobył prestiżowy tytuł Piekarza Roku 2009

2009-09-04

Andrzej Danek był jednym z czterech nominowanych do tej nagrody wyłonionych spośród kandydatów z całej Polski.
"To wielkie wyróżnienie można dostać tylko raz w życiu" - podkreśla w rozmowie z „Dziennikiem Polskim” Andrzej Danek. "Samą nominację poprzedziła wizyta przedstawicieli kapituły, których interesowało dosłownie wszystko, co wiąże się z moją działalnością - od zakładu, liczby zatrudnionych i uczniów poczynając, a na jakości pieczywa kończąc".
Andrzej Danek odebrał nagrodę podczas trzydniowych targów w Jaworze koło Wrocławia, gdzie prezentował swoją ofertę fachowcom z branży i gościom tej prestiżowej imprezy.
To także znakomita promocja Nowego Sącza – podkreśla laureat nagrody, który również może poszczycić się innymi wyróżnieniami. Na swoim koncie ma tytuł Rzemieślnika Roku Regionu Małopolskiego, oraz nagrody w konkursie Lider Roku 2002 i Złoty Laur w 2003 r.
Firma Andrzeja Danka firma wspiera wiele organizacji charytatywnych, w tym Caritas, dom dziecka, dom spokojnej starości, PCK oraz szkoły i placówki oświatowe

Owca - Sob Wrz 05, 2009 11:27

Brawo Panie Andrzeju. Mam nadzieje, że wkrótce do kolekcji trofeów będzie Pan mógł dołączyć Mistrza Polski w Piłkę Nożną, za sprawą wiadomego klubu ( ;

Pozdro

internacionale - Sob Paź 24, 2009 11:41

Istnieje możliwość, że odbędzie się jednak walka w kategorii junior ciężkiej 42-letniego Wojciecha Bartnika z 20-letnim Arturem Szpilką podczas sobotniej gali bokserskiej w Łodzi. Młodszy z pięściarzy w piątek wieczorem, po ceremonii ważenia, został aresztowany przez policję i noc spędził w łódzkim areszcie.
- Będziemy się starać, aby wszystkie zaplanowane pojedynki doszły do skutku - powiedział rzecznik prasowy gali Polsat Boxing Night Paweł Wójcik.

Dobrej myśli jest również Bartnik, brązowy medalista olimpijski z Barcelony. - Rozmawiałem z promotorem Szpilki - Andrzejem Wasilewskim. Jest szansa, choć niewielka, że mój rywal stawi się w ringu. Inaczej będzie dramat. Dwa miesiące szykowałem się do tego pojedynku. Nie jestem młodzieniaszkiem, aby czekać na kolejną szansę - przyznał w rozmowie Bartnik.
Prawdopodobnie powodem zatrzymania Szpilki było uprawomocnienie się wyroku 18 miesięcy więzienia za pobicie. Na początku 2008 roku głośno było o bijatyce z jego udziałem na dyskotece w Wiśniowej, nieopodal jego rodzinnej Wieliczki. Osobiście poręczył za Szpilkę ówczesny prezes Polskiego Związku Bokserskiego Adam Kusior, a po wpłaceniu 20 tys. złotych kaucji bokser opuścił areszt.

Do boksu Szpilka trafił przypadkowo. Był kibicem piłkarzy Wisły Kraków i podczas tzw. ustawki miał bić się z jednym z fanów lokalnego rywala - Cracovii. Sytuację zauważył jeden z trenerów i zaproponował im konfrontację, ale w kaskach i rękawicach.

Jako 16-latek zdobył złoty medal Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Zamościu, po czym był drugi w mistrzostwach Europy kadetów. Szpilka był rewelacją zawodów w węgierskim Siofok. - W finale nie kalkulował i postawił na wojnę. Niestety, zabrakło mu doświadczenia - mówił szkoleniowiec kadry Zbigniew Raubo.

W kolejnym sezonie zawodnik Górnika Wieliczka triumfował w mistrzostwach kraju juniorów i został uznany najlepiej wyszkolonym technicznie bokserem turnieju. Nie udał mu się natomiast start w mistrzostwach świata w tej kategorii wiekowej - w marokańskim Agadirze odpadł w ćwierćfinale.

Mając 18 lat trafił do kadry narodowej seniorów, prowadzonej przez Ludwika Buczyńskiego i wystąpił w meczu z Anglią w Kielcach (6:14). Niewiele zabrakło mu do zwycięstwa z mistrzem Anglii Tonym Bellewem. W 2007 roku sięgnął po złoty medal mistrzostw Unii Europejskiej juniorów w Warszawie, potem starał się zdobyć olimpijską nominację, jednak do Pekinu nie pojechał. Zdobył jeszcze tytuł amatorskiego mistrz Polski w Dąbrowie Górniczej, a później podpisał profesjonalny kontrakt z grupą Andrzeja Wasilewskiego - Bullit KnockOut Promotions.

Jako zawodowiec stoczył dotychczas pięć pojedynków. Wszystkie wygrał.

AJKA - Sob Paź 24, 2009 12:02

http://www.youtube.com/watch?v=NwXiXJCVDmE

Ale najważniejsze, że jp na ręce jest heheh :-) i mama na naszej klasie ;D

kolafy - Sob Paź 24, 2009 13:07

Ajkuś herb Wisły też ma wydziarany, a jeszcze z ciekawostek Bolek ode mnie z osiedla walczył z nim na ''Złotej Rękawicy''.

ps. Artur Szpilka jednak nie zawalczy na gali...

http://www.sport.pl/boks/...pilka_jest.html

http://www.sport.pl/boks/...w_areszcie.html

DNL - Sob Paź 24, 2009 16:45

Szpilka podobno się przerzucił na Wisłę, wcześniej kibicował właściwemu klubowi. Info z forum Cracovii [pisane przez ogarnięte osoby;)]
kolafy - Nie Paź 25, 2009 08:57

i to jest WIERNOŚĆ! ;)

ps. Brawo Tomek!

Izka_Korona - Nie Paź 25, 2009 11:03

Wlasciwemu klubowi to znaczy Hutnikowi??:)
małolat_19 - Nie Paź 25, 2009 13:12

Garbarni;)..
hanys - Nie Paź 25, 2009 13:21

małolat_19 napisał/a:
Garbarni;)..

W koncu mowil o swojej brutalnosci a najbardziej brutalni kibice garbarni ;D

grubas_KKS - Nie Paź 25, 2009 15:21

Co Wy gadacie najbrutalniejszych ma Tramwaj Krakow hehe A co do tego Szpilki to dla mnie może mieć i Matkę Teresę z Kalkuty na czole wydziaraną!Szkoda by była gdyby jednak dobrze zapowiadający się bokser spędził jakiś czas na urlopie wiadomo gdzie =/ Szkoda że niektórym bokserom odbija "gangsterka" do głowy i jest później jak jest...świetny przykład mamy tutaj w Saczu zmarnowanego talentu...chyba każdy wie o kogo chodzi!Pozdro
Puchu - Sro Paź 28, 2009 17:28

nie wiedzialem gdzie to napisac to napisalem tuu heh;) dzis w galeri Sandecja byl trener Korony Kielce mialem okazje zamienic z nim kilka slow mowil ze ma duzy sentyment i szacunek do naszego klubu tak z rozmowy to czlowiek do pogadania;) był jeszcze Szymkowiak ale z nim nei rozmawialem z wiadomego powodu heh:D
biker_ns - Czw Lis 05, 2009 21:36

http://sport.onet.pl/0,74331,1583216,artspons.html

Taka mała ciekawostka

internacionale - Czw Lis 05, 2009 22:11

biker_ns napisał/a:

Taka mała ciekawostka

pomysł moim zdaniem rewelacyjny !!

x - Czw Lis 05, 2009 22:16

ja juz sie zarejestrowałem ;)
biker_ns - Pią Lis 06, 2009 10:48

Cytat:
pomysł moim zdaniem rewelacyjny !!

No to nic nie pozostaje jak się rejestrować!

Maerqin - Pią Lis 06, 2009 13:35

Jasne, a ABW juz zaciera rece ;)
fanatycznie - Pią Lis 06, 2009 15:37

biker_ns napisał/a:

Taka mała ciekawostka

Nie wiedziałem że mamy zgodę z Arką, Lechem a nawet Barceloną, Arsenalem, Man UTD i Realem Madryt :D

http://joinfans.com/clubs...decja-Nowy-Sacz

SączerS - Pią Lis 06, 2009 18:14

wyszło tak pewnie bo ten kto zakładał profil naszej drużynie dodał sobie "swoje" kluby
kolafy - Pią Lis 06, 2009 18:35

Jeszcze wklejajcie sobie tam zdjęcia i dawajcie komentarze... błazenada!

Pozdro dla prawdziwych fanatyków!

ps. To nie jest herb Korony tylko Kolportera, a po drugie co za baran tam dodał Lecha do zaprzyjaźnionych klubów ehhh ;/

michump - Pią Lis 06, 2009 21:09

Zaprzyjaźnione kluby są (tak mi się wydaje) dodawane jeśli jakiś członek klubu ma je u siebie w profilu.
Na przykład u Was jest Arka i Lech, bo zapisani są kibice Cracovii, którzy mają u siebie Lecha i Arke :)

grubas_KKS - Sob Lis 07, 2009 13:32

Kiczowata ta strona dla gimnazjalistow... Czego to juz nie wymysla,jebana komercja =/
Hazarr - Czw Lis 26, 2009 21:57

Świńska grypa" zaatakowała też czeską ekstraklasą. Choroba nie wybiera - trafiła do obozu lidera, zespołu FK Teplice.

Aż osiemnastu z 24 piłkarzy lidera jest chorych. Co najmniej pięciu jest zarażonych wirusem A/H1N1. Władze klubu złożyły wniosek o przełożenie niedzielnego meczu z Viktorią Plzen.

Już w poniedziałek w Teplicach był szpital w drużynie. Czeski związek nie zgodził się jednak na przełożenie meczu. Lider musiał zagrać w mocno rezerwowym składzie i przegrał z Sigmą Ołomuniec aż 2:6.

biker_ns - Wto Gru 01, 2009 12:35

Robert Moskal zwolniony z Odry

Robert Moskal nie jest już trenerem Odry Wodzisław Śląski - poinformował "SportSlaski.pl". Passa pięciu porażek z rzędu to dla działaczy klubu z ekstraklasy było już za wiele.

Moskal Odrę prowadził od 5 października. Pod jego wodzą wodzisławianie rozegrali siedem spotkań (6 w lidze, jedno w Pucharze Polski), z których wygrali jedno, a pozostałe przegrali.

źródło: SportSlaski.pl

hanys - Wto Gru 01, 2009 12:39

czyli nam nie podpierdola zawodnikow;D
radziufan - Wto Gru 01, 2009 12:45

dokładnie, mysle ze o transfery Zawadzkiego, Gaweckiego i Boro do Odry mozemy juz w tej sytuacji byc spokojni:)

a trenerowi Moskalowi zycze powodzenia w kolejnym klubie

Maerqin - Wto Gru 01, 2009 15:09

To musialo sie stac, K.O. dla Moskala byla porazka ze Slaskiem 4:0 (4:0 do przerwy).
biker_ns - Wto Gru 01, 2009 15:25

Cytat:
czyli nam nie podpierdola zawodnikow;D

O tym samym od razu pomyślałem:)

Raffio - Wto Gru 01, 2009 18:12

prezes Danek został dziadkiem :)
jego córka (żona M. Korzyma) urodziła dziecko

P.S. skoro Danek jest teściem Korzyma powinien to wykorzystać i ściągnąć go do Sandecji z powrotem ;P

Masahiko - Wto Gru 01, 2009 18:34

Mam takie wrażenie, że Korzym trochę zatrzymał się w rozwoju. Na pewno nie pomogło mu przesiadywanie na ławce. Nie zrobił moim zdaniem takich postępów jakich można się było spodziewać. Może inaczej to napiszę - kiedyś przerastał rówieśników pod wieloma względami o kilka klas, ale teraz jest na poziomie tych rówieśników, którym udało się wybić. Nie sądzę by zbawił nasz atak :)

A co do trenera Moskala to jest mi go osobiście żal. Nie zrobił wyników i poleciał, ale co ciekawe w Sączu zrobił dobrą robotę, a mimo to pożegnał się z posadą. Ekstraklasa to chyba za wysokie progi dla Pana Moskala.

Raffio - Sro Gru 02, 2009 08:17

Jano Frohlich ma dzisiaj urodziny ;P
klap - Czw Gru 03, 2009 17:58

mam takie pytanie wie ktoś może co się działo dzis około 17 na stadionie , wracając z pracy widziałem pod szatniami od strony boiska grupke ludzi ... błyskały flesze i chyba była jakaś kamera??? jakby ktoś wiedział cos na ten temat to prosze o info !!!
internacionale - Czw Gru 03, 2009 18:40

klap napisał/a:
mam takie pytanie wie ktoś może co się działo dzis około 17 na stadionie , wracając z pracy widziałem pod szatniami od strony boiska grupke ludzi ... błyskały flesze i chyba była jakaś kamera??? jakby ktoś wiedział cos na ten temat to prosze o info !!!

Może to co ostatnio ;)

klap - Czw Gru 03, 2009 18:45

a co to az akcja bo nie jestem chyba w temacie ???
ERNESTO - Czw Gru 03, 2009 18:50

I czemu nasza koszulka lezy na trawie ?
radziufan - Czw Gru 03, 2009 18:52

to szerzej zakrojona akcja dywersyjna...;)
internacionale - Czw Gru 03, 2009 18:52

klap napisał/a:
a co to az akcja bo nie jestem chyba w temacie ???

Pojęcia nie mam... Pewnie jakąś sesją chłopaki sobie zrobili :)

ERNESTO napisał/a:
I czemu nasza koszulka lezy na trawie ?

eee tam, na sztuce się nie znasz !! :)

polak_ns - Czw Gru 03, 2009 18:55

Ale to nie dzisiejsze.
W ogóle to okolo 13, 14 byl sparing wewnętrzny.

radziufan - Czw Gru 03, 2009 19:03

garnitury dobrze skrojone wiec podejrzewam ze wreszcie zarazd znalaz sponsora strategicznego i od wiosny przyjmyjemy dumna nazwe
Sandecja "zajebiste garnitury" Nowy Sącz :))

ERNESTO - Pią Gru 04, 2009 17:10

Sandecja Armani Nowy Sacz ;)
aidos - Czw Gru 10, 2009 20:08

http://sport.onet.pl/7433...,wiadomosc.html
internacionale - Pią Gru 11, 2009 23:15

Cytat:

W dniu dzisiejszym Królowa Beata Konwiktorska 6 po raz trzeci stała się matką dwóch czarnych kociaków. Jest to swego rodzaju ewenement, świadczący o silnym genotypie matki. Kocięta nie mają rozpoznanej płci, ponieważ Beata bardzo agresywnie i nerwowo reaguje na wszelkie próby zbliżenia się do klatki.

Pierwsze zdjęcia możliwe będą do pokazania dopiero po miesiącu, ale ZOO obiecało nam udostępnić filmy z początkowych dni naszych kotków. Co tydzień mamy otrzymywać jeden film - postaramy się je publikować najszybciej, jak to będzie możliwe.

Tradycyjnie zaproponujemy ZOO zabawę i konkurs w wymyślanie imion. Mamy nadzieję, że tym razem Klub wesprze nas mocniej w działaniach, bo w sumie chodzi o dobry PR Klubu, Drużyny i Kibiców.

My - EG - mamy nadzieję, że ten Świąteczny Prezent pomoże nam wzruszyć Wasze serca i nie będziecie omijać naszej puchy szerokim łukiem.

www.wielkapolonia.pl

Dla przypomnienia film mojego autorstwa:

LaMaquinaRoja - Sob Kwi 10, 2010 10:44

Ciekawostka, a raczej zapytanie. W przypadku wielkiej tragedii, która miała dzisiaj miejsce, kto zostanie prezydentem? Premier, prawda? A po premierze kto? Czy ma ktoś linka do tej całej rozpiski?
Tak to wygląda w USA. (znalezione na yahoo)
This is a list of the current presidential line of succession, as specified by the Presidential Succession Act of 1947 (3 U.S.C. § 19).
# Office Current Officer
1 Vice President/President of the Senate, 2 Speaker of the House of Representatives 3 President Pro Tempore of the Senate 4 Secretary of State 5 Secretary of the Treasury 6 Secretary of Defense 7 Attorney General 8 Secretary of the Interior — Secretary of Agriculture — Secretary of Commerce — Secretary of Labor 9 Secretary of Health and Human Services 10 Secretary of Housing and Urban Development 11 Secretary of Transportation 12 Secretary of Energy 13 Secretary of Education — Secretary of Veterans Affairs 14 Secretary of Homeland Security

Bianconeri - Sob Kwi 10, 2010 10:45

Marszałek Sejmu Bronisław Komorowski
DNL - Sob Kwi 10, 2010 10:55

LaMaquinaRoja napisał/a:

Premier, prawda? A po premierze kto?

Nie, tak jak Bianco napisał - Marszałek Sejmu którym jest Bronisław Komorowski. Premier bodajże jest tuż po nim w kolejce.
No i można się spodziewać wyborów za ok. 2 miesiące.

www.megachem.pl - Sob Kwi 10, 2010 11:02

Czyli Komorowski będzie miał łatwiejsze wybory- jak Putin po odejściu Jelcyna.
DNL - Sob Kwi 10, 2010 11:09

Może nie do końca na miejscu, ale...

http://wiadomosci.mediaru...6804,4,1,1.html

internacionale - Pią Gru 24, 2010 15:50

http://www.youtube.com/wa...player_embedded
nunek87 - Pon Sty 24, 2011 11:42

http://www.pb.pl/Default2...67-558897A5BDD3
internacionale - Sob Mar 05, 2011 21:08

Mecz ze Stilonem, był ostatnim w którym nasi piłkarze wystąpili w strojach firmy KELME. Od kolejnego spotkania nasi zawodnicy będą występować strojach firmy.... ADIDAS :)
piknik76 - Sob Mar 05, 2011 21:15

I miejmy nadzieje w pasach :)
internacionale - Pią Mar 18, 2011 14:24

Producent bielizny został nowym sponsorem piłkarzy Ruchu Chorzów

http://katowice.gazeta.pl...__ZDJECIA_.html

internacionale - Pią Mar 18, 2011 18:38

Tak właśnie zaobserwowałem oglądając mecz Arki z Zagłębiem (na moment zgasły u nich jupitery) że w Gdyni na jednym maszcie są 64 lampy a u nas tylko 42 :)

kolafy - Sob Mar 19, 2011 10:22

http://www.youtube.com/watch?v=56ZokGjtr80 Kozak akcja Ruchu :)
czorny88 - Sob Mar 19, 2011 10:54

Jak dla mnie akcja Ruchu najlepsza w tym sezonie(przynajmniej do tej pory).Mam nadzieje ze ktoś wymyśli coś lepszego...Ale zakazów się posypie i kara na pewno będzie niemała. ANTY pzpn
DNL - Sob Mar 19, 2011 11:29

PZPN nie ma nic do zakazów stadionowych wydawanych przez sądy, mało tego - nie ma nic wspólnego z karami nakładanymi na klub za np. race.
A i ciężko pewnie o nie będzie, gdy w ciemności kamery są bezużyteczne. Światło z rac im pewnie niewiele pomogło, więc nikogo po nagraniach nie wyłapią.

nunek87 - Wto Mar 29, 2011 11:50

Może nie do końca na temat ale nie wiedziałem gdzie napisać. A mianowicie pozwole sobie zacytować wpis jednego z forumowiczów SSC ( http://www.skyscrapercity...s%26%23261%3Bcz ) [QUOTE=kitza;75115677]Mam pytanko do osób bywających na meczach Sandecji.
Chciałbym wybrać się na mecz z 5 letnim synkiem. Można iść bez obaw czy lepiej małego zostawić w domu?
Odkąd z okna widzi oświetlenie stadionu, nie daje mi spokoju "kiedy pójdziemy na mecz" ? :)[/QUOTE] Wiec chyba dalej chodzenie na mecze wg większości naszej sądeckiej społeczności to jest jak objaw odwagi, siły i męstwa. Ponieważ na mecze same hultaje chodzą i łobuzy. A ostatni mecz naszej kopanej w Kownie a raczej to co było na trybunach i ubarwienie tego przez tv bardziej otumaniło społeczeństwo.

gogo1910 - Sro Mar 30, 2011 14:21

Śmiało możesz iść!
Sądeczanin - Sro Mar 30, 2011 14:33

to że śmiało może iść do raczej nie do nunka bo przecież napisał że to cytat ale co do sprawy no nie wiem niestety czemu ludzie nadal boją się przychodzić na Sandecje z dzieckiem myślałem że jednak pokazaliśmy że może być wspaniała atmosfera także dla rodzin z dziećmi no ale cóż media media media
Kilinskiego 47 - Sro Mar 30, 2011 19:04

Sądeczanin napisał/a:
nie wiem niestety czemu ludzie nadal boją się przychodzić na Sandecje z dzieckiem myślałem że jednak pokazaliśmy że może być wspaniała atmosfera także dla rodzin z dziećmi no ale cóż media media media

To nie jest kwestia tego kto się "boi", tylko jest to często świadomy wybór.

Mnie wcale nie dziwi, że rodzic ma wątpliwości czy zabrać na stadion pięcioletnie dziecko.

Chciałbyś aby twój pięcioletni, niewinny dzieciak usłyszał w ciągu półtorej godziny co najmniej kilka razy, że pzpn trzeba JEBAĆ, że policja zawsze... JEBANA będzie, że ch** z zakazami...

A kiedy jest określony rywal to na dodatek, że trzeba strzelić gola KURWOM.

Czy to jest odpowiednie "otoczenie" dla pięciolatka? Nie wszystko to "media media media"...

Sądeczanin - Sro Mar 30, 2011 19:09

Tak izolujmy dzieci od całego otoczenia i od każdego przekleństwa to na pewno jest super rozwiązanie wtedy nie usłyszą bluzg ani nie zobaczą tej chordy chuliganów ... poza tym nie ten temat do takich dyskusji
Kilinskiego 47 - Sro Mar 30, 2011 19:18

Sądeczanin napisał/a:
Tak izolujmy dzieci od całego otoczenia i od każdego przekleństwa to na pewno jest super rozwiązanie wtedy nie usłyszą bluzg ani nie zobaczą tej chordy chuliganów ... poza tym nie ten temat do takich dyskusji

Nie ma co się pieklić. Zadałem ci tylko proste pytanie czy chciałbyś aby twoje dziecko słuchało tego co jakiś czas w czasie trwania meczu. Odpowiedz na pytanie.

Jaka chorda chuliganów? O co ci chodzi?

Ad@ś=) - Sro Mar 30, 2011 19:19

Sądeczanin napisał/a:

"punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" -> będziesz trochę starszy i będziesz chciał być dobrym ojcem to uwierz, że też będziesz chciał ochronić dziecko przed takimi "pieszczotami słuchowymi". Ale temat już nie raz poruszany na forum i nigdy nic z tego nie wyszło poza odzywką "jak nie chcesz to nie przychodź".
Pozdrawiam

Sądeczanin - Sro Mar 30, 2011 19:36

Ja się wcale nie piekle i faktycznie każdy ma swoje zdanie i możliwe że zależy ono od punkty siedzenia. Czy chciałbym żeby się uczyło przekleństw ?pewnie nie ale czy przez to nie przyszedł bym z dzieckiem na mecz ? i tak jak kiedyś wspominałem dzieci uczą się między innymi takich słów od siebie w szkole, na osiedlu i tego nie unikniesz, pisanie że na stadionie nie powinno się używać przekleństw dla mnie przynajmniej jest bzdurą pozdrowienia dla tych co trzeba się należą .i jak wyżej napisałem każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo.Tak jak Adaś napisał temat był już poruszany więc teraz można zakończyć dyskusje
kolafy - Sro Mar 30, 2011 19:38

Bla bla bla każdy chce być przykładnym ojcem, matką, dziadkiem i pedagogiem za 5 zł, tak? Co drugie słowo ku*** przy dzieciakach, pozwalacie im oglądać co dzień zjebane bajki gdzie krew płynie strumieniami już nie mówię o reklamach pełnych porno i programach w których podstawowym tematem jest sex, dajcie spokój z tym śpiewaniem jebać PZPN i odstraszaniem ludzi ze stadionu przez to, jak ktoś napisał to nie teatr, nie szukajcie dziury w całym bo zachowujecie się za mohery wszyscy źli, a ledwo wyjdzie jedna z drugą z kościoła i zaczyna się... ;)
Sądeczanin - Sro Mar 30, 2011 19:41

AMEN!
Ad@ś=) - Sro Mar 30, 2011 19:53

Powiem tak: według mnie obie strony w tym konflikcie mają swoje rację. Piłka nożna jest dla wszystkich i na stadionie każdy powinien móc znaleźć swoje miejsce. Argumentem za tym może być fakt, że część podatków, płaconych przez pracujących Sądzeczan finansuje klub. Z drugiej strony przyśpiewka o PZPNie jest formą protestu i już raczej na stałe wpiszę się w repertuar każdego meczu w Polsce. Natomiast w innych przyśpiewkach słów niecenzuralnych na prawdę być nie musi. Jeżeli my jako kibice chcemy być szanowani to musimy zaakceptować ogólnie przyjęte i akceptowane normy w społeczeństwie. W innym wypadku dalej kibic będzie wrzucany do worka razem z pseudokibicem i nazywany kibolem. To jest dyskusja typu: co było pierwsze - jajko czy kura?!, i na pewno ciężko jest przekonać drugą stronę do swojego zdania. Skończmy na tym ten temat bo pewnie przerodzi się w mało merytoryczną i kulturalną dyskusję a tego nie potrzeba.
Pozdrawiam

internacionale - Sro Mar 30, 2011 21:57

Od siebie dodam, że w tamtej rundzie (już nie pamiętam po jakim meczu - chyba to było na Pogoni u nas gdzie bluzgów było bardzo dużo) od osób bardzo wysoko postawionych w Nowym Sączu i mających wiele do powiedzenia w sprawach Sandecji usłyszałem, że wszystko byłoby OK - bluzgi są czasami potrzebne, dodają "smaczku" i podkręcają atmosferę ale traktowane powinny być jako kosmetyka. Czyli "nie wolno przesadzać" bo wszyscy wiemy z czym się to wiąże.

I pamiętajmy, Stadion to nie teatr czy operetka !!

koper - Czw Mar 31, 2011 07:53

A ja dodam od siebie ze male dziecko czasem slyszy wiecej przeklenstw w domu za ten sam czas co na meczu. Sam mam dwojke dziecie i wiem ze mi sie wyrwie przy nich (wiadomo ze nie specjalnie). Sztuka jest porozmawianie z dzieckiem ze takich slow sie nie uzywa bo to "nieladnie". W tatmtym sezonie bylem z corka (3 lata) na stadionie - ba nawet powiem bylemz nia w mlynie i zadnego nowego slowa sie nie nauczyla a bluzgi byly.......

Kazdy patrzy od swojej strony, lecz najpierw trzeba sie samemu przekonac a nie rozmawiac o teorii.

Tyle z mojej storny w tym temacie!!!!

grubas_KKS - Czw Mar 31, 2011 09:53

Dobra wróćmy do tematu ...do jasnej Anielki kurczę pieczone :D
aidos - Czw Mar 31, 2011 12:57

Jeszcze tylko moje wypociny, bo już napisałem epopeje i szkoda mi ją w kosmos puścić.

To gdzie jak nie na stadionie?

Grupa chuliganów z "F" śpiewa chóralnie, głośno, na 5 głosów i jeszcze z echem i pogłosem i raczej trzeba się wsłuchać w to żeby zrozumieć/załapać o czym to jest. Dziecko nie rozróżni z tego pojedynczych brzydkich słów, natomiast te wszystkie brzydactwa dużo szybciej przyswoi siedząc sobie na piknikowym sektorze "A", gdzie już godzinę przed meczem trwa nieustająca niejednokrotnie nie tylko słowna walka o numerki, później to już w zależności od poziomu sędziego oraz piłkarzy zaczynają się cytaty z najlepszych filmów Pasikowskiego, które dziecko słyszy dokładnie i wyraźnie.

Jeżeli idę do klubu GoGo to dzieci zostawiam żonie/dziadkom lub szukam jakiejś opiekunki a nie ciągnę ich ze sobą, tak samo jak idąc na kręgle czy na kawalerski.
Zabierajcie dzieciaki na place zabaw do kina, bojkolandów, cyrków czy na wycieczki a nie na siłę ciągacie je na stadion, dla mnie to jest proste i logiczne że zabieram dzieciaka w te miejsca w które uważam za stosowne. Byłem ze swoja 4 letnią córką 2 razy, no ale i ona się wymęczyła i ja też z meczu nie wiele wiedziałem więc dla wspólnego dobra nie zabieram jej na razie.

Palić nie wolno, pić nie wolno, przeklinać nie wolno, jeździć bez pasów nie wolno wszędzie same zakazy, a wy próbujecie ostatnią namiastkę wolności sprowadzić do poziomu teatru.

Zostawcie dzieci w domach, zbierzcie się z kumplami/szwagrami/teściami/sąsiadami, wypijcie ze 2 browarki, załóżcie, koszulkę i szalik, zapomnijcie o żonie/szefie/problemach i na przekór otoczeniu, sędziemu, piłkarzom i działaczom dobrze się bawcie na stadionie. A jak przyjdziecie to i przekonacie się sami na własnej skórze czy można wziąć dziecko na stadion i czy koniecznie tak bardzo tego chcecie, bo pomeczowe piwko też smakuje wyśmienicie....

Co poniektórzy chcieliby godzinki z różańcem i "Barkę" a na koniec światełko do nieba ;), ale to nie ta impreza i nie te klocki, od tego są msze, oazy i wiele wiele innych form zainteresowań.
Wiem po co idę na Majówkę, wiem po co do kina i wiem po co na stadion i nie mieszajmy tych rzeczy. Jedni nie chodzą na koncerty metalowe, drudzy chodzą na disco polo czy w związku z tym jedynym rozwiązaniem jest koncert disco metalu???

"PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW" - jak to śpiewają czasem na "F"

kolafy - Czw Mar 31, 2011 13:39

Super post, chyba wszystko w tym temacie zostało podsumowane i wszelkie wątpliwości rozwiane... :))
Kmicic - Czw Mar 31, 2011 13:43

aidos 100% racji.
grubas_KKS - Czw Mar 31, 2011 14:08

Z innej beczki jak to się mówi :

Fani Borussii Dortmund są przekonani, że ich klub zdobędzie mistrzostwo Niemiec. Po bilety na ostatni mecz sezonu na Signal Iduna Park zgłosiło się ponad 300 tysięcy osób! Większość będzie musiała się obejść smakiem...

Pojemność obiektu to 80 tysięcy widzów, a abonamenty na mecze Borussii posiada ponad 50 tysięcy osób. Do tego 8 tysięcy biletów zostanie przekazane dla kibiców Eintrachtu Frankfurt. Wolnych wejściówek pozostało więc 21 tysięcy, a klub już otrzymał ponad 300 tysięcy zgłoszeń. Liczba chętnych jeszcze wzrośnie, bo koniec przyjmowania wniosków o bilety kończy się 10 kwietnia.

Ciekawe czy kiedyś dożyjemy takich czasów w Polsce...

Koniu - Czw Mar 31, 2011 14:35

http://www.facebook.com/a...00001472976822#!/album.php?id=100001472976822&aid=13913 ciekawy koleś
Bianconeri - Pią Kwi 01, 2011 15:58

Tatarski rasizm w Białymstoku

Marcin Kącki, Piotr Żytnicki

2011-04-01, ostatnia aktualizacja 2011-04-01 10:13

Kibole Jagiellonii Białystok podczas meczu z Lechem w Poznaniu wywiesili transparent zawierający treści rasistowskie. Czarna flaga z białymi literami „JB” okazała się flagą grupy kibiców Jagiellonii wywodzącej się z podlaskiej mniejszości tatarskiej. Skrót „JB” oznacza „Jebać Białych”.

To nie pierwszy tego typu incydent w Białymstoku. Kilka lat temu, podczas meczu z Legią Warszawa, kibole wywiesili inny rasistowski symbol: zaciśniętą pięść. Wtedy tłumaczono, że flaga nie ma nic wspólnego z rasizmem, bowiem pięść jest koloru czerwonego, a tylko biała pięść ma negatywne podłoże. Teraz historia ta nabiera nowego wymiaru. Okazuje się, że to ci sami Tatarzy, który właśnie wtedy zaczęli zdobywać wpływy w Jagiellonii. Ich kolorem jest ciemna czerwień, wpadająca w bordo.

Teraz ich pozycja w klubie jest bardzo mocna. Catering dla kibiców na stadionie zapewniają na wyłączność Państwo Bogdanowicz z Kruszynian. Anonimowy członek zarządu klubu Jagiellonii (boi się mówić pod nazwiskiem): "Ciągle tylko kołduny, jagnięcina i kumys. Człowiek chciałby zjeść polską kiełbasę z grilla, popić piwem i nie może. Raz przyniosłem kanapki z domu: bułki z kiełbasą. Zabrali mi po dwóch kęsach i omal nie pobili. Powiedzieli, że jeszcze raz, a będę jadł papki przez rurkę. Zazdroszczę Poznaniowi Litara."

Z cateringu wpływy są ogromne. Nie tylko finansowe, ale i towarzyskie. Kilka miesięcy temu, przebywający w Polsce Książę Karol, został zmuszony do odwiedzenia Kruszynian i spróbowania tatarskich specjałów. Nikt się nie sprzeciwił, bo nikt nie chce zadzierać z Tatarami. Władze województwa podlaskiego ściśle współpracują z kibolami.

Przypomnijmy i inne fakty. Podczas meczu Litwa - Polska, kibice Jagiellonii skakali po kibicu Cracovii, bo miał pasiastą koszulkę w barwach narodowych, co nie spodobało się Tatarom. Oni zawsze skłaniali się bardziej ku Litwie. Już podczas bitwy pod Grunwaldem niewiele brakowało, żeby wspólnie grali po stronie Krzyżaków. Kilka dni temu zamknięto agencję towarzyską prowadzony przez pseudokibiców Jagiellonii. Wśród uwolnionych kobiet było wiele branek ze wschodu.

Zadzwoniliśmy do Księcia Karola z informacją o rasistowskiej fladze tatarskiej. Spytaliśmy, czy nadal będzie korzystał z "gościny" Tatarów. Odparł, że to wewnętrzna sprawa Polski, w którą on się mieszał nie będzie. Ale na Euro 2012 nie przyjedzie, bo się boi. Tatarzy doskonale strzelają z łuków na duże odległości, a sektory VIP na polskich stadionach nie mają strzałoodpornych szyb.

Komentarz redakcji: Gazeta Wyborcza, w uznaniu dla zasług Marcina Kąckiego i Piotra Żytnickiego w zwalczaniu kibolstwa w Poznaniu, delegowała ich czasowo do Białegostoku. W Poznaniu sprawa kibolstwa jest na najlepszej drodze do ostatecznego rozwiązania, czas zająć się Białymstokiem. Nasi dziennikarze będą się tam przyglądać rozwojowi sytuacji, badać lokalne powiązania i wyszukiwać tatarskich wpływów.

ERNESTO - Nie Kwi 03, 2011 21:11

Dla tego artykulu kluczowa jest data :)

Pozdro

Rafalsky - Nie Kwi 03, 2011 21:51

prawie zawału dostałem :)
Bianconeri - Nie Kwi 03, 2011 22:07

Wiadomo, że njufs pierwszokwietniowy ale jak dla mnie bomba, bo sami sobie niezłego bata ukręcili bo przecież takie bzdury na potęgę na codzień drukują:)
regularny - Pon Kwi 04, 2011 20:54

Ile tacy Tatarzy jedzą tatarów ?
deska180 - Wto Kwi 05, 2011 09:25

Koniu napisał/a:
http://www.facebook.com/album.php?aid=20423&id=100001472976822#!/album.php?id=100001472976822&aid=13913 ciekawy koleś

jego miejsce zamieszkania to nie Nowy Sącz tylko pewna wioska na literę T. skąd mieliśmy piłkarza ale wyemigrował do Stróż .......

internacionale - Pon Kwi 18, 2011 11:35

Kadra U-16 rozegra we wtorek na stadionie Sandecji mecz towarzyski z Węgrami:

http://www.sandecja.com.p...nstwowy_U16.htm

grubas_KKS - Pon Kwi 18, 2011 16:43

Jak zwykle informacja podana "na czasie" .Gdyby cokolwiek wcześniej było wiadome "coś" z dopingiem by się rozkminiło...
Bianconeri - Pon Kwi 18, 2011 16:44

Był plakat w sobote koło kas :D
Bianconeri - Czw Cze 09, 2011 21:23

Ciekawostka, chwilę temu Szpakowski przy okazji transmisji meczu nibyreprezentacji w tiwi powiedział, że wolne krzeselka to efekt chowajacych sie przed deszczem.
Ciekawe czy teraz zgodnie z obowiązująca doktryną dostaną po pare tysięcy grzywny i zakazy stadionowe za przebywanie poza wyznaczonym miejscem?:]

Czy to są "ci dobrzy" i im wolno ??:)

internacionale - Czw Cze 09, 2011 22:39

Bianconeri napisał/a:
Ciekawostka, chwilę temu Szpakowski przy okazji transmisji meczu nibyreprezentacji w tiwi powiedział, że wolne krzeselka to efekt chowajacych sie przed deszczem.
Ciekawe czy teraz zgodnie z obowiązująca doktryną dostaną po pare tysięcy grzywny i zakazy stadionowe za przebywanie poza wyznaczonym miejscem?:]

Czy to są "ci dobrzy" i im wolno ??:)

Druga połowa - Szpakowski:
- "kapitalny doping polskiej publiczności"
- "ogromne wsparcie kibiców"
- "Mamy dwunastego zawodnika" - 84 min.
- "Wielkim atutem będzie ta publiczność która nas podniesie" - 86 min.

heh, a cisza na stadionie jak nie wiem....

internacionale - Czw Cze 09, 2011 23:21

Kamerkę skierowałem na ścianę dopiero pod koniec meczu ...

Maerqin - Pią Cze 10, 2011 00:01

@ Bianconeri
Tego chyba JESZCZE nie wprowadzili.
@ internacionale
Hehe, dokladnie; a najlepszy byl Szpaku jak pod koniec powiedzial ze BRONIMY WYNIKU hahahahahaha

Bianconeri - Pią Cze 10, 2011 07:00

To się nazywa sterowana odgórnie propaganda sukcesu :)
grubas_KKS - Pią Cze 10, 2011 10:33

Dlatego Szpakowski "kisi" sie w telewizji Polskiej a nie pracuje w zadnej innej bo wszyscy wiedza i znaja mozliwosci Szpaka jak komentatora :D
Kazek G f H - Pią Cze 10, 2011 11:16

hitem był też wczoraj komentarz " Francuzi tylko troszkę lepiej są wyszkoleni technicznie od Polaków" :D
Biancos - Pią Cze 10, 2011 15:10

Pare miesięcy temu w meczu z Wybrzeżem Kości Słoniowej piłkę wybił bodajże Wojtkowiak na co Szpakowski - " Ajjjj i teraz znakomicie Arboleda". Gość chyba za wcześnie skończył z odwykiem
piknik76 - Pią Cze 10, 2011 16:50

http://www.rmf24.pl/fakty...nach,nId,344683

Episkopat nie chce piwa na stadionach

KubaSSNS - Nie Cze 12, 2011 13:11

http://sport.gadu-gadu.pl...tm_medium=hover
Bianconeri - Wto Cze 14, 2011 16:19

http://i54.tinypic.com/30934mb.jpg

Kazek G f H - Wto Cze 14, 2011 19:48

http://sadeczanin.info/ak...owsze/art/19359
Masahiko - Wto Cze 14, 2011 20:19

Paranoja...
kamilyes - Czw Cze 16, 2011 10:06

warto zobaczyć na tabelę najczęściej oglądane na stronie www.sandecja.tv i spojrzeć jaką liczbę ma film z oprawy na małych derbach Nowego Sącza :)
kolafy - Czw Cze 16, 2011 13:51

http://sport.interia.pl/n...druzyny,1655229
internacionale - Pią Wrz 07, 2012 19:38

Ciekawe rzeczy działy się dzisiaj na stadionie. Polecam :)

http://www.sandecja.com.p..._w_Sandecji.htm

Maerqin - Sob Gru 22, 2012 16:10

JOŁ
http://imageshack.us/f/515/20121222133856.jpg/

nitroactive - Sob Gru 22, 2012 16:56

Żal...
radziufan - Sob Gru 22, 2012 17:55

ale co nas to ...przecież to o galeriii
Kmicic - Sob Gru 22, 2012 20:50

No niby o galerii ale nie napisali np. TarnovNia tylko jak zwykle jakiś baran pomylił się na naszej nazwie i napisał SandeNcja.
nitroactive - Sob Gru 22, 2012 21:09

Galeria nie galeria, jak później taki baran będzie musiał napisać o klubie to uzna że to to samo i też napisze SandeNcja... Z resztą już tak bywało