|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Kibice - OGÓLNOPOLSKI PROTEST KIBICOW
rudeboyz - Nie Maj 15, 2011 18:20 Temat postu: OGÓLNOPOLSKI PROTEST KIBICOW Z racji tego iż protest nabiera coraz większego impetu i zapewne będzie to proces długotrwały,pomyślałem że dobrze by było żeby i naszym forum powstał odpowiedni wątek...
szydera ŁKS :
http://www.youtube.com/watch?v=hAz91jsSxu4
kolafy - Nie Maj 15, 2011 18:47
Myślę że taką formę protestu jak Rodowici przyjmiemy i my ale to jeszcze temat do obgadania... ;)
młody - Nie Maj 15, 2011 20:06
Szkoda że musi dochodzić już do takich rzeczy . Teraz to tylko protesty zostają i nie wiem czy to pomorze bo tacy bezmózgowie jak D.Tusk i reszta i tak tego nie zrozumieją .
Warto by było coś podobnego zrobić ;)
kolafy - Nie Maj 15, 2011 20:22
Oni nie zrozumieją ale chodzi o to żeby większa część społeczeństwa zrozumiała że odbiera nam się wolność metodami takimi jak w Rosji czy Białorusi...
rudeboyz - Nie Maj 15, 2011 20:23
Wisła na dzisiejszych derbach prowadzi normalny doping,ale to chyba raczej wynikało z rangi spotkania niż z tego że olali protest,a swoją drogą to mistrza i tak bez względu na wynik mieli w kieszeni,bez kibiców Cracovii to i ranga spotkania jakby mniejsza bo co to za derby bez ekipy z ,,właściwej strony błoń" :)
kolafy - Nie Maj 15, 2011 20:26
Bo zWISŁA to nie jest Polski klub to milicyjny klub i dlatego protesty ich nie obowiązują.
DNL - Nie Maj 15, 2011 20:31
Cracovia także będzie prowadzić normalny doping.
simo_n - Nie Maj 15, 2011 20:34
Czekam tylko kiedy zamknie stadion Lechii Gdańsk
Sączers1910 - Nie Maj 15, 2011 21:01
Dziennikarze sami przyznają, że to jest paranoja ale jak sami mówią przez cenzurę żaden artykuł na korzyść kibiców czy śmiesznych decyzji rządu nie przejdzie ale jeżeli chodzi o odbiór to jest pewne, że odbiór protestów nie trafia jak do ściany tylko ludzie widzą co się dzieje
młody - Nie Maj 15, 2011 21:03
Kolafy dobrze mówi , ich protest nie obowiązuje ...
Ja wogóle nie rozumiem tej polityki co im to da że stadiony będą zamknięte , co im daje poniżanie KIBICÓW ?
rudeboyz - Nie Maj 15, 2011 21:04
a propos Lechii Gdańsk...
http://lwypolnocy.pl/Star...wow-Ponocy.aspx
Sączers1910 - Nie Maj 15, 2011 21:07
Najlepszy komentarz do tego jest taki : "Puszczają nerwy ? Czekamy na stan wojenny "
Jaro - Nie Maj 15, 2011 21:09
W piatek Polonia Bytom też nie dostosowałą się do protestu, doping, flagi, oprawy...
Wczoraj oglądając mecz Lechii (ulubiony klub "premiera") dobry protest, bez flag, bez dopngu. Kilkanaście razy głośne okrzyki na dwie strony Donal, co? Ty kurwo... z pewnością miło taki anty-doping usłyszeć na "swoim stadionie", no ale...jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz ;);)
http://www.youtube.com/watch?v=lO5B6ihDqlA polecam, mimo iż Legii.
rudeboyz - Nie Maj 15, 2011 21:15
Zarówno Polonia Bytom jak i Wisła mają się przyłączyć do protestu od następnej kolejki..
eSKa - Nie Maj 15, 2011 21:36
Niech się w dupę pocałują. wiśle się nie dziwię, bo to farmazony lat. :) Na ostatnim meczu chamy gwizdaja piknikow, chociaz te pikniki wiecej ambicji maja niz ich sektor G, a jak jest mecz sezonu to policjanci spiewaja. Ale co sie dziwic. Jak sie matkę ma policję to się dziecko nie nawróci.
rudeboyz - Pon Maj 16, 2011 08:47
Zawsze nad wami to my jesteśmy Mistrzami" śpiewali już przed meczem fani Białej Gwiazdy.
he he ,brakło im jaj ;-)
ArbuzKSC - Pon Maj 16, 2011 11:25
Ciężko byłoby im zaśpiewać tak jak zawsze ze względu na Meliksona :D
kibicns7 - Wto Maj 17, 2011 21:27 Temat postu: precz z komuna! http://www.youtube.com/watch?v=q5ZodDSk8A0
ViruS - Pon Maj 23, 2011 14:03
http://www.oderkaopole.pl..._serialNumber=2 Ciekawy pomysł na protest :)
radpns - Nie Maj 29, 2011 08:28
Zapraszam do przeczytania poniższego artykułu na temat formy protestu (brak dopingu)
http://www.weszlo.com/news/6946
kosiarz - Nie Maj 29, 2011 08:55
To ja jednego nie rozumiem...jeżeli ten protest jest zły, jeżeli można nazwać protestem w sumie to co jest wymuszane przez rząd za pośrednictwem organów ścigania, to dlaczego ci co go uważają za zły wraz z rodzinami i tymi policjantami sami sobie nie dopingują, tylko żalą się na tych złych kiboli którzy wszystko przez lata to organizowali?
Kto jest winny, że wczoraj na meczu nie było kibiców ŁKS?, kto jest winny, że nie było dopingu?, że nie było opraw, flag? kibole?...więc nie rozumiem w dalszym ciągu co przeszkadza tym "dobrym" by na mecz przychodzić i dopingować.
Przecież można wymyślać protesty, czy sobie dopingować, a nawet brać dziadka i babcie by pomachał do TV...nie pojmuję do kogo te wszystkie żale.
Wczoraj rozmawiałem z kilkoma "oburzonymi", że kibole nie dopingują swojego zespołu...cóż, znam ich z tego, że oni też nie dopingują :P
Bardzo chętnie włączę się do dopingu prowadzonego przez kogoś z polityków np...tak chętnie przychodzącego na mecze przed wyborami, pana Czerwińskiego , przecież to jego partia tak skutecznie walczy "by nie było niczego". Więc żale są źle kierowane...do tych złych, wykluczonych. To takie subiektywne przemyślenia.
Bianconeri - Nie Maj 29, 2011 09:39
Bo Mowlik fauluje Kukola - wina kibola!! :)
A tak poważniej to obojętne czy protest dotyczy aktualnej sytuacji na stadionach i walki rządu itp czy wysokich cen cukru to nigdy się nie znajdzie idealnego rozwiązania zadowalającego wszystkich bo ile osób tyle opinii.
A jak mam kontakt z paroma osobami z "wielkich" klubów to rozważają zradykalizowanie i zaostrzenie protestu przez całkowity bojkot całej przyszłej rundy! poprzez nie kupowanie karnetów i biletów na mecz oraz poprzez akcje informacyjne zniechęcanie ludzi do odwiedzania stadionów.
Więc wyobraźcie sobie co się wtedy będzie działo ...
Ich argument jest taki, że jeśli kluby zostaną bez kibiców, bez dopingu, marnego i sennego widowiska nikomu się nie będzie chciało oglądać w TV to klubu do spółki ze sponsorami a także np Canal + pójdą po rozum do głowy i zaczną z kolei wpływać najpierw na swoje otoczenie (czyli ochronę na danym obiekcie czy rozmawiać z policją w swoim mieście) a potem na PZPN czy rząd.
Ad@ś=) - Nie Maj 29, 2011 10:29
^^
Nie wiem czy tylko ja miałem takie wrażenie na wczorajszym meczu, ale bez dopingu czułem się na stadionie jakbym był w zupełnie innym miejscu. Mecz się jakoś niemiłosiernie dłużył i był nudny strasznie, pomimo że podobno był ciekawy i w dobrym tempie.
Jeżeli rzeczywiście miałoby dojść do zaostrzenia strajku w przyszłym sezonie to nawet ja, jako zwykły kibic niechętnie przychodziłbym na mecze czując się jak na pogrzebie.
Amico - Nie Maj 29, 2011 10:50
Bianconeri napisał/a: | Bo Mowlik fauluje Kukola - wina kibola!! :)
A tak poważniej to obojętne czy protest dotyczy aktualnej sytuacji na stadionach i walki rządu itp czy wysokich cen cukru to nigdy się nie znajdzie idealnego rozwiązania zadowalającego wszystkich bo ile osób tyle opinii.
A jak mam kontakt z paroma osobami z "wielkich" klubów to rozważają zradykalizowanie i zaostrzenie protestu przez całkowity bojkot całej przyszłej rundy! poprzez nie kupowanie karnetów i biletów na mecz oraz poprzez akcje informacyjne zniechęcanie ludzi do odwiedzania stadionów.
Więc wyobraźcie sobie co się wtedy będzie działo ...
Ich argument jest taki, że jeśli kluby zostaną bez kibiców, bez dopingu, marnego i sennego widowiska nikomu się nie będzie chciało oglądać w TV to klubu do spółki ze sponsorami a także np Canal + pójdą po rozum do głowy i zaczną z kolei wpływać najpierw na swoje otoczenie (czyli ochronę na danym obiekcie czy rozmawiać z policją w swoim mieście) a potem na PZPN czy rząd. |
Dobrze byłoby się zmobilizować i całą przyszłą rundę faktycznie przesiedzieć w domu, wiadome, że jest to trudne i przykre, ale wtedy wydaje mi się że efekt będzie murowany, bo kto będzie chciał oglądać taką padakę gdzie na meczach będzie po 2000 ludzi albo mniej. Wiadome decyzje podejmą odpowiednie osoby, niezależnie od nich ja przyłącze się do takiej formy jaka zostanie wybrana
hanys - Nie Maj 29, 2011 11:09
ja juz to wczesniej pisalem, ze brak dopingu nei uderzy w rzad, bo tusk i jego ministranci maja w dupie czy ktos spiewa czy nie, taki protest moze byc w maire dobry na lesnych dziadow, lepszym wyjsciem jest brak frekwencji sprzedazy biletow itp itd, boi tak jak napisal moj poprzednik wtedy ludzie ktorzy zarabiaja na pilce noznej straca wplywy i beda lobbowac by nie bylo takich pojebanych decyzji jak te pluska....
Peter_KKS - Nie Maj 29, 2011 12:19
Masz racje hanys tuskowi to wszystko zwisa co my o nim śpiewamy, ale ten protest z niekupowaniem biletów na mecze mógłby się opłacić.
Bianconeri - Nie Maj 29, 2011 12:29
Tylko jest jeden poważny problem w tym całym "łańcuszku nacisku".
Po pierwsze dość długa i daleka droga kto na kogo i jak miałby wywierać nacisk a po drugie czy sami własnego klubu nie zarżniemy w ten sposób, bo już wczoraj był lament jak przyszło o połowę mniej ludzi że mało kasy, bo tak to z samych biletów można było opłacić sędziów itp a tu nagle kupa ...
No ale jak zawsze jest i druga strona medalu, nasi działacze są ludźmi tego pokroju że zrobią wszystko co im każe ochrona lub policja "bo tak trzeba" i nigdy w życiu im się nie postawią ani nie będą walczyć ani o swoje ani tym bardziej o nasze i tyle.
A tą droga do porozumienia się nigdy nie dojdzie.
Kmicic - Nie Maj 29, 2011 12:55
To racja że jak nie będziemy kupować biletów na ligę to klub dostanie po kieszeni.
Cytat: | ludzie ktorzy zarabiaja na pilce noznej straca wplywy i beda lobbowac by nie bylo takich pojebanych decyzji jak te pluska.... | - tak też może być.
Myślę że najbardziej by ich (szwadrony g. laty) ubodło jak na takich meczach repry z Argentyną i Francją były by puste stadiony. Ale to raczej nierealne.
Peter_KKS - Nie Maj 29, 2011 13:08
Ale może po takiej akcji ze strony kibiców, przejrzeli by na oczy i zrozumieli by ze to zamieszanie które wprowadzają się nie opłaca.
Ze jest to niepotrzebne, i ze źle na tym wyjdą.
eSKa - Nie Maj 29, 2011 21:52
Oczywiście. Jak klub MKS SANDECJA nie zarobic z biletów, zacznie nas przekonywac, że warto być. A jak warto być to zaczną nas może lepiej słuchac ? Pomagać ? Chyba tak.
piknik76 - Nie Maj 29, 2011 22:10
Nie znam dokładnie sprawy wczorajszej kradzieży oprawy, ale dziwie się że nikt z władz klubu nie interweniował, a tyle było zawsze gadania że wspaniali kibice, że dwunasty zawodnik, nawet pewna ważna osoba chwaliła się kiedyś że była pomysłodawcą oprawy "Katyń" i że jeszcze nie jedno zobaczymy w tej rundzie.
Kilinskiego 47 - Nie Maj 29, 2011 22:13
eSKa napisał/a: | Oczywiście. Jak klub MKS SANDECJA nie zarobic z biletów, zacznie nas przekonywac, że warto być. A jak warto być to zaczną nas może lepiej słuchac ? Pomagać ? Chyba tak. |
Jak klub MKS SANDECJA nie zarobi z biletów to zwinie działalność i wprowadzi kuratora...
Przecież ci ludzie nie są w stanie wywiesić plakatów przed meczem z odpowiednim wyprzedzeniem ani zorganizować przedsprzedaży biletów.
Żeby takie coś o czym piszecie odniosło skutek działalność Sandecji (jej zarządu) musiałaby się opierać na podstawowych zasadach ekonomii (zysk!), a że tak nie jest (amatorszczyzna) to chyba każdy widzi...
Ad@ś=) - Nie Maj 29, 2011 22:15
eSKa napisał/a: | Oczywiście. Jak klub MKS SANDECJA nie zarobic z biletów, zacznie nas przekonywac, że warto być. A jak warto być to zaczną nas może lepiej słuchac ? Pomagać ? Chyba tak. |
Albo gorszy scenariusz, że nadal będą mięli nas w d... Zacznie brakować kasy z biletów. Odbije się to na większym deficycie, opóźnieniami w wypłacie pensji zawodnikom, zepsuciu atmosfery w szatni i coraz gorszymi wynikami a w dalszej perspektywie... Chyba się zapędziłem ale kto wie jak to może wyglądać.
Nie rozumiem dlaczego zarząd nie ma kontaktu z kibicami i nie potrafią obie strony żyć w symbiozie. Czy to jest aż takie trudne? W wielu kwestiach można byłoby się dogadać ale wystarczy chcieć...
Ale jakie są przesłanki ku temu że się nie chce?!
Może tak jak ponowie w ratuszu czyli: robić tylko to co konieczne a w nic więcej się nie angażować bo po co?! Kasa się zgadza więc po co się dodatkowo angażować?!
koper - Pon Maj 30, 2011 12:44
http://i52.tinypic.com/2s1t1yb.jpg
Wsparcie z zagranicy...
Jaro - Pon Maj 30, 2011 14:09
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html nie wiedziałem w którym temacie ... heh żal ;]
Kozioł będzie następny ;)
Peter_KKS - Pon Maj 30, 2011 14:14
Naprawdę, tym z PZPN się już na dobre w głowach porąbało.
kolafy - Pon Maj 30, 2011 14:15
Już poinformowałem Marka o tym fakcie. Jego komentarza na ten temat nie przytoczę na publicznym forum bo mu jeszcze zakaz gry w piłkę na 100 lat dadzą ;)
Kazek G f H - Pon Maj 30, 2011 16:26
piknik76 napisał/a: | nawet pewna ważna osoba chwaliła się kiedyś że była pomysłodawcą oprawy "Katyń" i że jeszcze nie jedno zobaczymy w tej rundzie. |
Kto był niby tym pomysłodawcą?
Bianconeri - Pon Maj 30, 2011 16:50
Zakrzewski ... :D:]
kosiarz - Pon Maj 30, 2011 20:20
http://wpolityce.pl/view/...d_kibicow_.html
Protest nie musi uderzać w kogoś, ale zawsze powinien być widoczny. Pusty stadion, to widoczny protest.
Amico - Pon Maj 30, 2011 20:40
http://sport.tvp.pl/pilka...30-maja/4606152
Od 22:40 już są pierwsze efekty protestu: w całej rundzie tylko 8000 kibiców, a i telewizja zauważyła :) Pytanie redaktora: czy kibice nie chcą już oglądać meczów? trochę wyaktorzone...
Mileniak - Wto Maj 31, 2011 11:09
Jaro napisał/a: | http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pzpn-uznal-pilkarza-za-naziste,1,4400202,wiadomosc.html nie wiedziałem w którym temacie ... heh żal ;]
Kozioł będzie następny ;) |
Następnym zakazanym numerem ma być 69 - żeby nie urażać uczuć feministek :D
DNL - Wto Cze 07, 2011 17:12
"Może Wyborczą też Tusk zakaże, gdy gazetami zasłonimy twarze"
młody - Sro Cze 08, 2011 21:03
Na najbliższym meczu z kszo jaka będzie forma protestu ? Taka jak ostatnio czy coś innego ?
małolat_19 - Sro Cze 08, 2011 21:18
Cisza i pusty ,,F'' przez pierwszą połowę..W drugiej jedziemy normalnie ze wszystkim..
DNL - Sro Cze 08, 2011 21:46
http://www.rp.pl/artykul/...stadionach.html
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/
grubas_KKS - Sro Cze 08, 2011 22:04
W drugiej połowie jak zwykle dobra zabawa,dziwki,wóda koks :D haha
hanys - Czw Cze 09, 2011 07:35
i jazda z ochrona i policja??;> jak ze wszystkim to ze wszystkim hahaha
Kazek G f H - Czw Cze 09, 2011 11:18
Lubin.
krzysiek0 - Czw Cze 09, 2011 17:54
http://www.youtube.com/wa...feature=related
kosiarz - Wto Cze 14, 2011 08:53
Cytat: | W czasie meczu Sandecja Nowy Sącz-KSZO Ostrowiec Świętokrzyski kibice wywiesili transparenty: „Chcecie naprawiać kibiców, zacznijcie od siebie!” oraz „Żaden polityk nie sprosta tej regule, najpierw dać coś z siebie, potem zgarnąć całą pulę!”. |
http://niezalezna.pl/1197...-przed-terrorem
GoToSleep - Wto Cze 14, 2011 21:32
http://www.youtube.com/wa...V8q2JTR2g#at=68
Peter_KKS - Sro Cze 15, 2011 10:01
Dobry film, oby tak dalej.
major - Czw Cze 16, 2011 22:44
Info z forum Cracovii:
Cytat: | Widze że Rmszar jeszcze nie podzielił się dobrymi nowinami, które przywiózł. Pozwole sobie w takim razie za niego.
Od nowego sezonu wracają wyjazdy OLE ! |
;)
nunek87 - Czw Cze 16, 2011 23:11
Własnie w tv ( na tvp info ) w wiadomościach mówili że kibicowi Korony Kielce może grozić do 3 lat więzienia za określenie premiera - "cieciem" w gazetce Korony żółto - Krwiści.
Patologi w tym kraju, Najważniejsze że jest temat w tv, a co tam kogo interesuje że inflacja jest najwyższa od 10 lat, ale walczymy z kibicami !
Maerqin - Pią Cze 17, 2011 00:06
nunek87 napisał/a: | Własnie w tv ( na tvp info ) w wiadomościach mówili że kibicowi Korony Kielce może grozić do 3 lat więzienia za określenie premiera - "cieciem" w gazetce Korony żółto - Krwiści.
Patologi w tym kraju, Najważniejsze że jest temat w tv, a co tam kogo interesuje że inflacja jest najwyższa od 10 lat, ale walczymy z kibicami ! |
Cytat: | Kluczowym elementem kontroli społeczeństwa jest strategia polegająca na odwróceniu uwagi publicznej od istotnych spraw i zmian dokonywanych przez polityczne i ekonomiczne elity, poprzez technikę ciągłego rozpraszania uwagi i nagromadzenia nieistotnych informacji. |
kolafy - Pią Cze 17, 2011 08:34
Jak by w Polsce stało się to co wczoraj w Kanadzie to by napierdalali o tym 10x więcej niż o Finale PP, a tak pewnie też dla odwrócenia uwagi więcej poświęcili temu co się działo na tafli bo przecież wiadomo że hokej to sport narodowy Polaków, a NHL to po prostu żyjemy i na koniec mała wzmianka... "po meczu kibice Vancuver wywołali burdy nie zadowoleni z wyniku, policja użyła gazu parę osób jest rannych." ;)
RydzSmigly - Pią Cze 17, 2011 08:41
eeee nawet gładkolufowej nie użyli ;-)
wborzecki@gmail.com - Sob Cze 18, 2011 21:13
poczytajcie tego od piłkarskiego pokera http://niezalezna.pl/1218...tra-listkiewicz H MU W DE :-D
Kmicic - Sob Cze 18, 2011 21:40
I kawałek szkła.
lukas33 - Sob Cze 18, 2011 22:18
Na pohybel Listkiewiczom, Latom i całemu czerwonemu ścierwu.
qqq - Sob Cze 18, 2011 22:31
W przyszłym sezonie też "protest" ?
Peter_KKS - Pon Cze 20, 2011 15:14
On jest takim "komunistycznym konfidentem" H MU W DE
Bianconeri - Wto Cze 21, 2011 07:18
http://www.sandecja.org/1..._stadionach.htm
Cytat: | Chcielibyśmy, aby państwo przedłużyli tę zasadę także na rozgrywki jesienne - powiedział minister Jerzy Miller |
Co prawda niby tylko do ekstrak(l)a$y no ale ...
misns - Wto Cze 21, 2011 07:38
No ekstraklasa na pewno przeciwstawi sie tej prosbie...
wborzecki@gmail.com - Wto Cze 21, 2011 08:38
NOOO NIE ZASKOCZYLI MNIE TO BYŁO DO PRZEWIDZENIA :-)) NIC DOBREGO SIĘ PO NICH NIE SPODZIEWAŁEM I NIE SPODZIEWAM AMEN :-D
DNL - Wto Cze 21, 2011 09:18
Z forum Cracovii:
Cytat: |
rmszar:
Na razie spokojnie. Zobaczymy, co zrobi PZPN i ESA. W zeszły czwartek PZPN stwierdził, że o ogólnopolskim zakazie wyjazdowym na ten sezon nie ma mowy.
PZPN i ESA zostały powiadomione, że w razie zakazy wyjazdu zorganizowanych grup i niewpuszczania na stadiony indywidualnych kibiców z innych województw, wobec klubów łamiących prawo w zakresie sprzedaży biletów będą wytaczane pozwy zbiorowe. |
Bianconeri - Czw Cze 23, 2011 11:31
Od kolegi z ŁKSu:
Cytat: | ...Wczoraj rozmawiałem o tym w klubie i sytuacja wygląda tak:
-Zakaz praktycznie mamy przyklepany na 100%.
-We wtorek jest spotkanie ozsk, mswia, pzpn, ekstraklasa - ostatnia szansa na dogadanie się.
-Jeden z szefów bezpieczeństwa wnioskował wręcz o jak najszybsze ogłoszenie tego publicznie aby sektor gości mógł przeznaczyć dla gospodarzy.
-Zaden z klubów nie stanie za nami gdyż we wniosku licencyjnym podpisują lojalkę o podporządkowaniu się decyzjom pzpn.
-Jedyna nasza szansa na otworzenie sektorów dla gości to zaskarżenia decyzji MSWiA do RPO i TK.... |
www.megachem.pl - Czw Cze 23, 2011 11:41
Brawo. Co za paranoja. Ten ryży kaszub do reszty zwariował. Do tego pzpn- o którym nigdy dobrego zdania nie miałem- dostosował się do sytuacji. Rząd idzie ramię ramię z tym komunistycznym betonem.
hanys - Czw Cze 23, 2011 11:52
dlatego puste tadiony to jedyne wyjscie w tym moencie
Bianconeri - Czw Cze 23, 2011 11:59
Na meczach nibyreoprezentacji prowadzonej przez nibytrenera tak, ale nie łażąc i odciągając ludzi od Sandecji komu zaszkodzisz, łysemu (lato), rudemu (donek) czy Sandecji ?
kolafy - Czw Cze 23, 2011 12:04
Hanys jak i Bianco mają oboje racje, ale w tym momencie w czasach komuny chyba będzie najważniejsza Solidarność, ale tym razem ta nasza kibicowska...
www.megachem.pl - Czw Cze 23, 2011 12:06
Jestem podobnego zdania, co Bianco. Natomiast sytuacja wygląda tak, że na reprezentację i tak ludzie pojadą- ci z przed telewizora. Natomiast nieprowadzenie dopingu i brak kibiców gości na stadionie wpływa na jakość widowiska i frekwencję na meczu. Jakoś nie widzę racjonalnego wyjścia z całej sytuacji poza wyborami na jesień- gdybyśmy tylko wszyscy się zjednoczyli i wybrali jedną listę, na którą wszyscy głosują.
hanys - Czw Cze 23, 2011 12:45
temat wyborow to temat rzeka, ale nie sadzisz chyba ze nawet jesli wybierzemy cos innego niz jest obecnie, to zmieni sie ustawa o imprezach masowych?? smiem watpic, a wstecz nie beda zmieniac tez postanowien
Bianco wiem ze klubowi to pewnie i zaszkodzi, ale tak jak pisales kiedys tam nasze pacholki zrobia wszystko co im wasy każą wiec albo rybki albo akwarium.
jesli nie pomorze RPO ani TK to tylko puste trybuny, zobaczymy ilu wtedy kibicow w garniturach bedzie na meczach ....
piknik76 - Czw Cze 23, 2011 22:40
Bianco niby masz racje, ale chodzi o to żeby ten protest puste trybuny był ogólnopolskim protestem, a Polskiej piłce już nic nie może bardziej zaszkodzić. Możemy się tylko odbić od dna.
krzysiek186 - Pią Cze 24, 2011 12:22
Kibice Legii dopingują Donalda
Maerqin - Pon Cze 27, 2011 08:41
Jesienne mecze w ekstraklasie nadal będą rozgrywane bez fanów gości.
Cytat: | Donald Tusk stwierdził, że jeżeli nie będzie porządku podczas meczów, liga będzie grała w ogóle bez publiczności. |
http://www.sport.pl/pilka...wyjazdowym.html
Kazek G f H - Pon Cze 27, 2011 12:02
i tak będziemy jeździć :)
major - Pon Cze 27, 2011 12:38
Wygląda na to że zakażą także sektorówek.
Cytat z podanego wyżej linka:
Cytat: | Także kluby nie mają zamiaru umierać za fanów |
Więc w takim razie kibice nie powinni umierać za klub...
Kazek G f H - Pon Cze 27, 2011 12:45
Tak, zabronią sektorówek a nawet wieszania flag na płotach, fajnie co nie? heh
major - Pon Cze 27, 2011 12:48
Kazek G f H napisał/a: | Tak, zabronią sektorówek a nawet wieszania flag na płotach, fajnie co nie? heh |
Jakkolwiek absurdalnie to brzmi, to w tym kraju to nic mnie już chyba nie zdziwi :D
Kazek G f H - Pon Cze 27, 2011 13:43
Dajcie spokój...
Bianconeri - Pon Cze 27, 2011 18:40
Cytat: | Podczas podróżowania na pielgrzymki do Lichenia kierowcy na drogach popełniają mnóstwo wykroczeń, policja sypie mandatami, kierowcy doprowadzają do kolizji i wypadków, lżą innych kierowców jak i przechodniów. Zamknąć Licheń i kierowców!! Tusku do dzieła. |
:)
major - Czw Cze 30, 2011 15:36
http://dziecibialegostoku.pl/post/101/
DNL - Czw Cze 30, 2011 15:41
Właśnie miałem to wkleić. Jest tu odpowiedź na Twoje pytanie Bianco.
Z jednej strony poniekąd o to chodzi rządzącym, a z drugiej protest polegający na niedopingowaniu przez połowę czy nawet cały mecz nie odniesie żadnego skutku, bo co rządzących to interesuje.
Taka forma protestu ma na celu wywarcie presji na działaczach, którzy jak odczują braki w kasie może się zreflektują i staną w obronie kibiców.
Generalnie ciężki temat, bo i tak źle i tak niedobrze.
kolafy - Czw Cze 30, 2011 16:16
Myślę że przydał by się ogólnopolski protest zupełnego bojkotu meczów, bo taka prawda że kluby nawet nie bekły w naszej obronie więc jebać to w góry na dół mecze bez kibiców gości, opraw, flag mnie nie cieszą już o wynikach na boisku nie wspominam mam to serdecznie w gdzieś...
PIŁKA NOŻNA DLA BANDYTÓW!
collo - Czw Cze 30, 2011 16:45
Cytat: | PZPN przeciwny zakazowi wyjazdowemu dla kibiców gości
Polski Związek Piłki Nożnej nie zgodził się na zamykanie stadionów dla kibiców przyjezdnych. Mecze drugiej ligi odbywać się będą z udziałem sympatyków gości, decyzję w sprawie wyjazdów kibiców ekstraklasy podejmie Ekstraklasa SA, a I ligi - PLP.
- Po raz kolejny rękami PZPN próbuje się załatwić sprawę. PZPN nie wyraża zgody na zamknięcie stadionów, ponieważ nie jest to metoda na rozwiązanie problemu chuligaństwa. Ekstraklasa i PLP, czyli spółki zarządzające najwyższą klasą rozgrywkową w Polsce i I ligą, zostały upoważnione do podjęcia takiej decyzji. Jeżeli w II lidze dojdzie do naruszenia porządku na stadionie Komisja ds. Nagłych PZPN będzie natychmiast występowała z wnioskiem o zakaz przyjmowania zorganizowanych grup kibiców przez ten klub - powiedział prezes PZPN Grzegorz Lato.
|
z 90minut.pl
internacionale - Czw Cze 30, 2011 17:05
W tym momencie żałuję, że do III ligi nie awansowały rezerwy. Wróciłyby stare dobre czasy i jeżdżenie po wioskach...
major - Czw Cze 30, 2011 20:03
Ten news coś mało rozpowszechniony:
Cytat: | Policja nie będzie konwojować kibiców w drodze na mecze wyjazdowe. Tak będzie, jeżeli PZPN nie przychyli się do wniosku Komendanta Głównego Policji i nie wprowadzi dziś zakazu wpuszczania kibiców przyjezdnych na mecze ekstraklasy, pierwszej i drugiej ligi.
Policja chce zostawić kibiców w drodze na mecze bez kontroli, by skupić się na zabezpieczeniu samych meczów. Po drugie, jeśli PZPN nie posłucha próśb policji i nie zabroni organizacji wyjazdów, po kilku ekscesach będzie podstawa, by zakazy wyjazdu nakładać na konkretne kluby.
Narozrabiają chuligani, złożymy wniosek, by nie mogli jeździć na mecze wyjazdowe swojej drużyny - mówi wiceszef Adam Rapacki.
To także zabieg, by wymusić na klubach, żeby nie sprzedawały kibicom biletów na mecze wyjazdowe, bo zdaniem szefa policji, to kluby powinny odpowiadać za wyjazdy swoich kibiców. Klub, który sprzedaje bilety i organizuje taki wyjazd, niech zatrudni firmę ochroniarską, niech zabezpieczy ten przejazd. Dlaczego społeczeństwo ma ponosić tak wysokie koszty - pyta gen. Matejuk. |
źródło: http://www.rmf24.pl/rapor...iony,nId,347809
Szkoda, że ci hipokryci nie zamartwiali się tymi kosztami, kiedy bezprawnie i "hobbystycznie" konwojowali wycieczki krajoznawcze (np. taką jedną do Łęcznej ;).
DNL - Wto Lip 05, 2011 22:10
http://www.tylkocracovia....ask=view&id=236
ksiąc 90 - Sob Lip 09, 2011 11:20
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
major - Sob Lip 09, 2011 12:42
W nawiązaniu do tego newsa:
Cytat: | Policja będzie składać wnioski o zamykanie stadionów dla kibiców przyjezdnych już po pierwszym drobnym naruszeniu przepisów. W ten sposób komendant główny policji Andrzej Matejuk chce doprowadzić do rozgrywania jesienią meczów ekstraklasy, pierwszej i drugiej ligi bez udziału kibiców gości. Albo do wzięcia za nich odpowiedzialności przez macierzyste kluby.
Komendant nie kryje rozczarowania, że jego wniosek, by jesienią grali bez udziału kibiców gości nie został przyjęty przez PZPN i spółkę Ekstraklasa S.A. Co prawda spółka zrzeszająca kluby piłkarskie chce rozmawiać jeszcze z kibicami na temat wyjazdów, ale trybuny dla gości nie zostały zamknięte. Wydaje mi się, że nie do końca jest to fair - pokazanie, że my nie chcemy aby w tej chwili tę niebezpieczną grupę wyeliminować - komentuje Matejuk.
Nieoficjalnie kibice z wyjazdów mają być eliminowani krok po kroku. Każde naruszenie porządku podczas przejazdu w obcym mieście lub na obcym stadionie ma natychmiast kończyć się nałożeniem na stowarzyszenia kibiców i ich klub kary zakazu organizowania wyjazdów. Policja ma też ograniczyć konwojowanie kibiców między miastami pod hasłem "Podatnik nie może płacić za kibola". |
źródło: http://www.rmf24.pl/fakty...w-ze,nId,349136
Kazek G f H - Sro Lip 13, 2011 11:00
http://www.youtube.com/watch?v=7XwdC0Pk-mc
ROZPOZNANI!!
collo - Czw Lip 14, 2011 14:03
Cytat: | I liga z udziałem kibiców przyjezdnych
Dzisiaj odbyło się zwyczajne walne zebranie członków Piłkarskiej Ligi Polskiej. Wśród podjętych decyzji jedną z najważniejszych była ta dotycząca przyjmowania zorganizowanych grup kibiców przyjezdnych w I lidze w sezonie rozgrywkowym 2011/2012.
Decyzję podjęli jednogłośnie przedstawiciele wszystkich klubów (szesnastu) obecni na zebraniu.
źródło: PZPN |
grubas_KKS - Czw Lip 14, 2011 14:29
No i tak miło być ;) Meczów na jesień na wyjazdach mało będzie ze względu na zawirowania ze stadionem Sandecji, tak więc ludziska "przestudiować" dobrze terminarz żeby potem nikt nie pierdolił na forum że hajsu na wyjazd nie ma czy też wolnego w pracy nie dostał... JESTEŚMY ZAWSZE TAM... !!
poskus - Sro Sie 03, 2011 22:09
http://kibice.net/news/25...enie_Lecha.html Z takiego postanowienia powinniśmy brać przykład
major - Sro Sie 03, 2011 22:56
Niby dlaczego? Każdy ma inną sytuację u siebie, więc nie ma uniwersalnego rozwiązania. A chodzenie i nie dopingowanie, to już w tamtej rundzie raczej na niewiele się zdało (mówię o skali ogólnopolskiej). Chociaż tak czy siak Lech jest konsekwentny, więc może coś u siebie wywalczą.
saczers1910 - Sob Sie 06, 2011 22:28
http://www.youtube.com/watch?v=MrY_ZHEwf9E
Milosz_1910 - Sob Sie 06, 2011 22:59
Co się to dzieje ;) Najpierw Staruch, teraz młynowy z Jagi ...
misns - Nie Sie 07, 2011 09:38
Milosz_1910 napisał/a: | Co się to dzieje ;) Najpierw Staruch, teraz młynowy z Jagi ... | wybory Panie kolego,wybory sie zblizaja...
Mileniak - Nie Sie 14, 2011 15:06
Normalnie debil! http://www.youtube.com/watch?v=V1EOVjg4EUw
Świeżak - Nie Sie 14, 2011 21:25
No idiota w końcu "typek" z PZPN-u ...
Kmicic - Nie Sie 14, 2011 22:33
Delikatnie powiedziane. I to bardzo.
kolafy - Pon Sie 15, 2011 12:21
Pajace!!!!!
eSKa - Wto Sie 16, 2011 22:17
:) Ale o chu* mu chodzi, mówiąc coś takiego, że gdyby tam była kominiarka itp. ?
:) Przeciez kominiarki sa podobno zabronione, co za ciota komunistyczna.
Sądeczanin - Wto Sie 16, 2011 22:59
mówił że nie wie co sie za tym kryje i że kominiarki są zabronione... nie wiem gdzie on widzi tam kominiarkę, i za to ten idiota bierze grubą kasę czyli właśnie za co ? utrudnianie nam jako kibicom życia bo innej opcji tu nie widzę perfidnie kretyn rżnie głupa
Kmicic - Sro Sie 17, 2011 08:14
On nie musi rżnąć głupa bo się taki urodził.
ERNESTO - Sro Sie 17, 2011 19:45
Sądeczanin napisał/a: | mówił że nie wie co sie za tym kryje i że kominiarki są zabronione... nie wiem gdzie on widzi tam kominiarkę, i za to ten idiota bierze grubą kasę czyli właśnie za co ? utrudnianie nam jako kibicom życia bo innej opcji tu nie widzę perfidnie kretyn rżnie głupa |
Swoja droga mam wrazenie, ze kibice Korony nienajlepiej potrafili wytlumaczyc mu. Nie ma tam "śp" ale sa lata w ktorych Malpa zyl.
Jesli chodzi o to gdzie on tam widzi kominiarke, to flaga inaczej wyglada z bliska, a inaczej z daleka. Czemu tego "triku" nie sprobowali Koroniarze ?
Nie zmienia to faktu, ze tego typu sprawdzanie jest idiotyczne, chlop za to bierze pieniadze i wszystko zalezy od jego "widzimisie"
Kilka lat wstecz wszystko to co sie aktualnie dzieje bylo nie do pomyslenia i obawiam sie, ze ciezko bedzie "odzyskac" cokolwiek z tamtych czasow...
Pozdrawiam
gustlik - Sro Sie 17, 2011 20:22
Komuna wraca do Polski, delegat dal popis swojej glupoty a pZpn to jedna wielka szajka
W. - Sro Sie 17, 2011 23:09
ERNESTO napisał/a: |
Swoja droga mam wrazenie, ze kibice Korony nienajlepiej potrafili wytlumaczyc mu. Nie ma tam "śp" ale sa lata w ktorych Malpa zyl.
|
całe zajscie trwało bardzo długo, kilkanascie minut samo oczekiwanie na delegata (bo to kierownik ds. bezpieczeństwa z Białegostoku pierwszy zgłosił zastrzeżenia do flagi i zawołał delegata). o datach na fladze itd też było mówione, nie wszystko jest na filmiku. ale takiemu nie przetłumaczysz.
narkins - Nie Sie 21, 2011 11:01
kolafy proszę o odczytanie wiadomości prywatnej pisze to w tym temacie bo do niego sie to tyczy.
bacin - Czw Wrz 01, 2011 10:15
Polecam dziś w radiowej Trójce o 12:00 z cyklu "Za a nawet przeciw" odcinek pt.: "Czy wolność słowa jest ograniczana na stadionach?"
KKS_FAN - Sro Wrz 21, 2011 19:22
http://www.wiadomosci24.p..._na_212079.html
zbliżają się wybory i Donald w opałach, że kibice odbiorą mu władze...!
kedz10r - Czw Wrz 22, 2011 07:48
http://www.youtube.com/watch?v=-w73M7mZVfM
TAK KIBICE LECHA PRZYWITALI DONALDA
Fani Bianconeri - Czw Wrz 22, 2011 13:05
Moze do nas tez zawita:)
major - Nie Wrz 25, 2011 23:29
http://www.youtube.com/watch?v=mduG-YNiFeQ
Jak Donald starał się udawać dobrego i rozumiejącego, to na tym filmiku można zobaczyć prawdziwe podejście rządzących do krytykantów;)
kosiarz - Pon Wrz 26, 2011 07:50
Kto nie skacze za platformą hej, hej...;)
http://www.youtube.com/wa...&feature=colike
polak_ns - Pon Wrz 26, 2011 10:42
koncowka najciekawsza..
lukas33 - Pon Wrz 26, 2011 11:16
I tu pan Sikorski pokazał prawdziwą twarz rzadzacych. Obłuda i dwulicowośc.Mozna spodziewac sie jeszcze jakichś grubych prowokacji ze strony elit rzadzących przed wyborami.
polak_ns - Pon Wrz 26, 2011 11:20
polecam zobaczyć wpisy radzia na tłiterku też niczego sobie ;p
Kazek G f H - Pon Wrz 26, 2011 11:29
łysą pałę ma jego stara, dawno mi już tak ciśnienie się nie podniosło ...
Świeżak - Sro Wrz 28, 2011 16:17
http://zaglebie.sosnowiec...00_600_w__1.JPG
sz3ur - Sro Wrz 28, 2011 19:02
kedz10r napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=-w73M7mZVfM
TAK KIBICE LECHA PRZYWITALI DONALDA |
co tam ruch Palikota robił??? ku*** jeszcze nam zwolennik pedałow i tranzwestytów podpina pod kibiców!
kosiarz - Czw Wrz 29, 2011 22:22
Niedawno odbyło się spotkanie Tuka z kibicami...
Okazało się, że Tusk rozmawiał bez dziennikarzy z panem Puckiem członkiem PO, pan Pucek to działacz PO z Poznania, pracuje w jednej z tamtejszych spółek komunalnych.
Cytat: | To był sparing z remisem. Ale graliśmy na wyjeździe, więc nasza bramka liczy się podwójnie - podsumował spotkanie Jarosław Pucek. Kibice uważają jednak, że to rząd musi poradzić sobie z chuliganami, bo oni ORMO nie są. Małe zamieszanie wywołał 50-latek z reklamówką. Przerwał konferencję. Mówił, że to on jest prawdziwym kibicem. - I nie życzę sobie krzyków na premiera - oburzał się. - Jestem członkiem PO i zagłosuję na nią w wyborach - zaskoczył niespodziewanym oświadczeniem Jarosław Pucek z "Wiary Lecha". |
To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO...umówili się na dalsze rozmowy już po wyborach, mam nadzieję, ze poza sejmem, co najwyżej jako opozycja.
rudeboyz - Czw Wrz 29, 2011 22:40
żeby uściślić,bo zapomniałeś dodać to Jarosław Pucek(który jako członek PO,I pracownik urzędu miasta sporo ryzykował) reprezentujący Wiare Lecha,nie był tam sam...po za nim byli tam przedstawiciele Jagi,Legi,Rakowa,i o ile się nie myle Cracovii..więc ja bym nie deprecjonował tego spotkania,i nie spłycał tego do stwierdzenia:
...,,To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO''
kosiarz - Pią Wrz 30, 2011 00:15
Nic nie zapomniałem. W mediach "przebił sie" jedynie Pucek, w swym pełnym zrozumienia dla poczynań rządu przekazie> Więc nie miałem okazji poznać innych opinii.
Tym bardziej, że na spotkaniu mediów nie było, za to już po spotkaniu oblegały tylko dwóch działaczy PO...Tuska i Pucka :)
rudeboyz - Pią Wrz 30, 2011 09:40
jak nas przedstawiają w mediach to jest wiadomo,jakimi manipulują media faktami też wiadomo,i gdzie jak gdzie ale na forum kibiców wypadałoby troszkę poszperać po sieci i podać informacje pochodzące bezpośrednio od zródła(zwłaszcza zanim wyciągnie się daleko idące wnioski)
z forum Lecha,wypowiedzi wyżej wspomnianego Jarosława Pucka:
Kod: | Napisano 26.09.2011 - 20:17
Zamiast oglądać TVN, zaglądajcie na forum, a specjalnie dla Was krótka relacja. Krótka, bo siedzę w banie i mam bardzo ciekawego rozmówcę w przedziale, który chętnie na nasz temat rozmawia, a jak wiecie wszędzie trzeba siać ziarnko wiedzy i nieść kaganek oświaty.
Ad rem. Przebieg spotkania miał swoją dramaturgię. Na początek oddano głos kibolom i trzeba przyznać, że każdy z nas miał wystarczająco dużo czasu, żeby powiedzieć co leży na wątrobie. Na spotkaniu byli przedstawiciele Legii, Jagi, Arki, Cracovii, Rakowa i my. Dodatkowo był z nami pełnomocnik komitetu społecznego "Kibicezabezpieczenstwem.pl". Po kolei przedstawialiśmy nasze problemy, czego streszczać nie muszę, bo doskonale zdajecie sobie sprawę co mówilismy.
Po naszej rundzie wypowiedzi głos zabrał min. Rapacki odnosząc się do naszej analizy przepisów generalnie je chwaląc. Wprowadzenie instytucji zakazu klubowego było próbą przeniesienia odpowiedzialności za bezpieczeństwo na organizatorów, czyli kluby. Argument padł taki, że jeśli przekazuje się odpowiedzialność za bezpieczeństwo na stadionie organizatorowi, to należy go wyposażyć w odpowiednie narzędzia.
Następnie głos zabrał komendant główny policji - Matejuk. Odniósł się do relacji "Stalina" z Rakowa, odnośnie zajść na ich ostatim meczu. Generalnie jak zwykle policja jest święta, a oni sprawę widzą inaczej. Sprawa ma być dogłębnie wyjaśniona, ale jak twierdził komendant, mówił o szczegółach jemu znanych żeby pokazać nam jak bardzo różnią się relacje naszych od posiadanych przez niego.
W kolejce do głosu zapisał się min. Giersz. Nie mam pojęcia co chciał powiedzieć, stąd też nie potrafię nawet zrelacjonować co powiedział. Uznajmy, że dla celów statystycznych odnotowałem jego wypowiedź.
No i potem się zaczęło, bo głos zabrał premier Tusk. Nie wchodząc w szcegóły mówił o nas to co do tej pory: nie potrafimy się odciąć od środowisk przestępczych, nie będzie z nami prowadził żadnych negocjacji, on też jest kibicem, ale jako premier odpowiada za bezpieczeństwo i tej walki nie odda na ołtarzu naszego komfortu. Sposób wypowiedzi był bardzo swobodny jak na premiera, ale nie był w żaden sposób przesadnie wulgarny. Za to cholernie dosadny. Przez całe spotkanie miał strasznie zaciętą minę i nie wiedziałem, czy to dlatego, że jest na nas spięty, czy chce grać niewzruszonego szeryfa. Generalnie czułem się przez moment jak na wywiadówce, na której dostaję solidny ochrzan. I wówczas zrobiło się gorąco. Kto był na spotkaniu z prezesem Rutkowskim chyba wie co mam na myśli.
Wtedy przyszedł czas na naszą ripostę. Przede wszystkim nie daliśmy się sprowokować, choć jeden z uczestników z naszej strony wyraźnie odstawał od uzgodnionego wariantu, że przede wszystkim trzymamy klasę. Krew się we mnie gotowała ;) Wydaje mi się, że właśnie dlatego, że na pohukiwania premiera nie odpowiedzieliśmy pięknym za nadobne, dużo zyskaliśmy. To właśnie w tej części spotkania premier podjął dyskusję o zakazie klubowym, możliwości (sic!) zalegalizowania piro na wzór duński (choć przyznać trzeba, że jednak z rezerwą), a także zadeklarował, że po wyborach możemy rozmawiać o zmianach w przepisach tak, żeby prawo działało bezwględnie, ale też celnie.
Resztę znacie z relacji przed, jak i po spotkaniu.
To póki co tyle, jak coś mi się przypomni ewentualnie będziecie chcieli o coś dopytać, to służę uprzejmie.
|
Kod: | Wyświetl postUżytkownik b_lp dnia 26.09.2011 - 20:37 napisał
Naprawdę chciał nas wysłuchać, spróbować osiągnąć jakiś kompromis, czy spotkanie to miało być od początku do końca tylko elementem perfidnej gry wyborczej?
Tego do końca nie wiem. Pamiętajcie, że rozmawialiśmy z wyśmienitym graczem. To adwersaż z najwyższej półki. Nie tak łatwo jest wyczuć to, co kryje się pod skórą. Generalnie miałem wrażenie, że koniec końców odpuścił widząc, że nie jesteśmy dzikimi ludźmi. Trudno było nas ostatecznie zakwalifikować jako stereotyp kibola.
Wyświetl postUżytkownik k_k_s dnia 26.09.2011 - 20:48 napisał
Czy wykazuje pewien stopień kibicowskiej kumatości, czy pierdolił takie farmazony jak wspomniany Rutkowski?
Czy ma w ogóle świadość zakazów za stanie na schodach, przeklinanie, kierowanie dopingiem itp i jak to skomentował?
Moim zdaniem jest całkiem nieźle zorientowany nie tyle może w meritum spraw, które nas dotyczą, ale świetnie wyczuwa pewne relacje rządzące się światem kibicowskim. W tym sensie jego "kumatość" odbieram wysoko. Co nie zmienia faktu, że ma o nas opinię jak najgorszą. Jeśli nawet nie da się konkretnym ludziom przypisać "bandyterki i dilerki", to wyczuwało się próbę uczynienia z nas przynajmniej współodpowiedzialnych za wszystko co najgorsze w tym naszym światku. Stąd min. słowa premiera, że docenia naszą deklarację odcięcia się od przestępców stadionowych, ale jednak z rezerwą. Zdaje się, że dokładnie takie zdanie padło.
Co do drugiego pytania, to uważam, że tutaj akurat jest zrozumienie po stronie rządowej. To sam premier stwierdził, że trudno walić dwuletnie zakazy stadionowe za wulgaryzmy, bo choć tego nie akceptuje i chciałby, żeby było inaczej, to jednak widzi, że coś tutaj ktoś przesadził. Zresztą od tego właśnie spotkanie jakby zaczęło przebiegać w innym duchu. potem padły słowa o rozważeniu poddania zakazu klubowego kontroli sądowej, piro, itp. Co zaś do stania na schodach, to aż tak szczegółowo nie rozmawialiśmy. Podsumowaując premier stwierdził, że warto pomyśleć nad katalogiem spraw dopuszczalnych, ale nie penalizowanych przez prawo. Byc może stanie w przejściach w niektórych sektorach przynajmniej przejdzie. Ziarnko w każdym razie zostało zasiane.
I na koniec - dzięki za miłe słowa od wszystkich. Nie róbcie jednak z tego jakiegoś wielkiego bohaterstwa. Wierzę, że żyjemy w wolnym kraju wolnych ludzi, w którym za poglądy się nie ściga. I pozwólcie mi w tej naiwności tkwić :-)
Użytkownik Jarosław Pucek edytował ten post 26.09.2011 - 21:20
|
rudeboyz - Pią Wrz 30, 2011 09:42
I Oświadczenie OZSK po spotkaniu
Kod: |
W dniu dzisiejszym zaprezentowaliśmy panu premierowi rzeczywisty obraz sytuacji jaka się wytworzyła po daniu przez rząd zielonego światła administracji państwowej na wszelkie działania wobec kibiców jako grupy społecznej, w tym działania bezprawne. Zdajemy sobie sprawę, że w okresie przedwyborczym żadne zmiany nie są możliwe. Zależy nam jednak, by jak najszerzej informować o tym, że zamiast narzędzi przewidzianych przez prawo, w tym najbardziej restrykcyjną w Europie ustawę dotyczącą imprez masowych – stosuje się odpowiedzialność zbiorową, karząc nie sprawców wykroczeń, tylko setki tysięcy sympatyków piłki nożnej, z których istotna część ma wykupione karnety na mecze swoich drużyn. Po arbitralnym zamykaniu stadionów, ludzie ci ponoszą straty finansowe, których nikt im nie rekompensuje.
Właściciele stadionów aktualnie dysponują szerokim wachlarzem środków pozwalających na identyfikację każdej osoby znajdującej się na stadionie. W sytuacji, gdy obowiązkowe są identyfikacyjne karty kibica, ochrona dokładnie przeszukuje wchodzących na mecze, a na stadionach jest zaawansowany technicznie monitoring – ta odpowiedzialność zbiorowa jest tym bardziej kuriozalna. Nie rozumiemy też, dlaczego premier oczekuje, że będziemy społecznie pełnić rolę ORMO wobec ludzi, którzy poza stadionami popełniają przestępstwa, jednocześnie kibicując konkretnym klubom. Kwestiami kryminalnymi zajmują się określone służby.
Przedstawiliśmy obywatelski projekt nowelizacji Ustawy o zmianie Ustawy o imprezach masowych i innych ustaw, której uchwalenie pozwoli na wprowadzenie m.in. następujących rozwiązań:
- Doprecyzowanie przesłanek, które musi spełniać decyzja wojewody o zakazie przeprowadzenia imprezy masowej i skrócenie terminów w których rozpatrywane są odwołania od tej decyzji
- Eliminacja z polskiego systemu prawnego niekonstytucyjnej instytucji „zakazu klubowego”.
- Wprowadzenie możliwości skrócenia okresu obowiązywania zakazu stadionowego po upływie 1/3 jego obowiązywania dla osób podejmujących się prac społecznych i działań reedukacyjnych prowadzonych przez wskazane i nadzorowane przez samorząd terytorialny organizacje społeczne.
- Wprowadzenie obowiązku posiadania karty kibica, jako dokumentu uprawniającego do udziału w imprezie masowej.
- Wprowadzenie konsekwentnego całkowitego zakazu sprzedaży napojów alkoholowych na terenie obiektu, na którym odbywa się impreza masowa.
- Umożliwienie prowadzenia dopingu z użyciem materiałów pirotechnicznych w modelu duńskim (stowarzyszenie kibiców odpowiedzialne za doping wnosi kaucję, która przepada na pokrycie ewentualnych roszczeń odszkodowawczych). Premier zadeklarował powrót do tej sprawy po wyborach.
- Wprowadzenie obowiązku prowadzenia i finansowania działalności edukacyjnej i sportowej dla klubów sportowych i stowarzyszeń kibiców przez samorządy.
Jak wynika ze statystyk Komendy Głównej Policji z roku na rok następuje poprawa bezpieczeństwa na imprezach masowych. „W porównaniu z 2009 r. o 40 proc. spadła liczba chuligańskich wybryków. O blisko 40 proc. mniej było zatrzymań chuliganów. Do sądów trafiło o 56 proc. mniej wniosków w sprawach o wykroczenia popełnione w związku z imprezami masowymi. Na tym nie koniec. Po meczach piłki nożnej do sądów skierowano 803 wnioski o ukaranie – spadek o blisko 62 proc. Mniej jest też wydawanych zakazów stadionowych.”
Proponowane zmiany zwiększają bezpieczeństwo imprez masowych przy jednoczesnym doprecyzowaniu prowadzenia kulturalnego i efektownego dopingu oraz przyczyniają się do rozwoju społeczeństwa obywatelskiego.
Przedstawiliśmy również listę bezprawnych działań organów administracji wobec kibiców. Jesteśmy przekonani, że jest szereg zdroworozsądkowych rozwiązań problemów związanych z bezpieczeństwem imprez piłkarskich, do których należy wrócić po wyborach. Protest trwa, zgodnie z deklaracją z maja br. do momentu ustania represji.
Zarząd Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców |
kosiarz - Sob Paź 01, 2011 19:24
To może pan Pucek powie mi, która wypowiedź jest ta prawdziwa.
Bo inaczej mówił mediom i w TVN-ie a inaczej pisze na forum.
rudeboyz - Sob Paź 01, 2011 20:28
kosiarz napisał/a: | To może pan Pucek powie mi, która wypowiedź jest ta prawdziwa.
Bo inaczej mówił mediom i w TVN-ie a inaczej pisze na forum. |
jakim mediom?masz na mysli ,,metro"? i tvn? jaja sobie robisz?...ręce mi opadają...ps.oczywiscie przekaz tvn jest prawdziwy,Jarosław Kuźniar mówi prawde,pani Pochanke,Morozowski...itd,itp..bla bla bla...pozdrawiam.
kosiarz - Nie Paź 02, 2011 10:24
Nie wiem czego nie rozumiesz ? słowa cytat nie rozumiesz? Cytat to w skrócie dosłowne przytoczenie czyichś słów.
Więc w swoim poście przytoczyłem te słowa Pucka.
Co więcej;
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
Drugi filmik. Szkoda słów. Jak ta wypowiedź ma się do tego co przytoczyłes w forum?
Czy może ją TVN "zrobił" :P
rudeboyz - Pon Paź 03, 2011 09:34
o jezu człowieku...czego Ty się spodziewałeś że mu od ku#@#@w będą jechać?
J.Pucek:
Kod: | - będziemy dalej rozmawiać na temat możliwych zmian, które najbardziej bolą kibiców, a gdzie dostrzegamy największe pole do nadużyć i manipulacji, wyrwania serca życiu kibicowskiemu |
Kod: | - Zrobiliśmy pierwszy duży krok, poznaliśmy się, myślę, że troszkę więcej nabraliśmy do siebie zaufania - powiedział przedstawiciel kibiców. Zastrzegł jednak, że gdyby ktoś nie chciał dotrzymać słowa, to "kibice dysponują dość sporą rzeszą, środkami i okazjami do tego, by powiedzieć, że ktoś słowa nie dotrzymał". |
osobiscie nie widzę nic zdrożnego w wypowiedziach J.Pucka..
Napisałeś cyt; ,,To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO...umówili się na dalsze rozmowy już po wyborach, mam nadzieję, ze poza sejmem, co najwyżej jako opozycja"
otóż tak jak pisałem na spotkaniu spotkaniu była;Arka,Legia,Raków,Cracovia,Jagiellonia i Lech więc sam J.Pucek nie rozmawiał z premierem..
i na tym się skupmy a nie na partyjnej przynależności z pana Pucka.
Spotkanie nie rozpoczeło się o 15 tej,jak TVN podaje a 12 tej konferencją prasową OZSK w siedzibie Fundacji Republikanskiej,o której to konferencji TVN wspomnieć nie raczył-(był zajęty transmitowaniem w tym czasie filmików fragmentów z prowokacji Bygdgoskiej)
Kod: | Mówił, że to on jest prawdziwym kibicem. - I nie życzę sobie krzyków na premiera - oburzał się. - Jestem członkiem PO i zagłosuję na nią w wyborach - zaskoczył niespodziewanym oświadczeniem Jarosław Pucek z "Wiary Lecha". |
być może coś przeoczyłem ale tego nie słyszałem na filmiku-a nawet gdyby to co?
I tym z mojej strony koniec w tym temacie
kosiarz - Wto Paź 04, 2011 08:26
Hm...nie wiem w ogóle o czym do mnie piszesz :)
Czego bronisz? Mojego zdania -UMOTYWOWANEGO- iż pan Pucek jedyny cytowany w prasie, jak i w TV, przedstawił te rozmowy jako "ciamciaramcia"....a postulaty kibiców tym samym ośmieszył?
Gdy Kuźniar "puścił" swemu rozmówcy Pucka, i zadał pierwsze pytanie, miał minę zwycięskiego bohatera...gdy usłyszał od niego, ze Pucek jest w PO, zobaczyłem jak "osuwa sie pod stół".
Czy znasz wypowiedzi innych osób będących uczestnikami tego "spotkania"?
Daj już spokój. Dajmy już spokój :) Pozdrawiam.
rudeboyz - Wto Paź 04, 2011 10:28
kosiarz napisał/a: | Hm...nie wiem w ogóle o czym do mnie piszesz :) |
no właśnie... :-)
Cytat: | Okazało się, że Tusk rozmawiał bez dziennikarzy z panem Puckiem członkiem PO, pan Pucek to działacz PO z Poznania, pracuje w jednej z tamtejszych spółek komunalnych.....
To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO...umówili się na dalsze rozmowy już po wyborach, mam nadzieję, ze poza sejmem, co najwyżej jako opozycja. |
tak właśnie było,oświadczenie OZSK sobie wymyśliłem..był tam sam Pucek jak to stwierdziłeś,delegatów pięciu innych zrzeszonych w OZSK klubów tam nie było,skoro tak twierdzi TVN no i skoro Ty tak twierdzisz :)
Cytat: | iż pan Pucek jedyny cytowany w prasie, jak i w TV |
też się zgadza.jedyne media to TVN..(wypowiedzi choćby gościa z SKLW w TVP,POLSACIE-w Rzeczpospolitej,i Polska The Times,na portalu Niezależna etc-przyśniły mi się,zresztą to nie są media-nie należą ani do ITI ani do AGORY)
Cytat: | Czy znasz wypowiedzi innych osób będących uczestnikami tego "spotkania"? |
nie znam..wszystko sobie wymyśliłem.
Cytat: | Czego bronisz? Mojego zdania -UMOTYWOWANEGO- iż pan Pucek jedyny cytowany w prasie, jak i w TV, przedstawił te rozmowy jako "ciamciaramcia"....a postulaty kibiców tym samym ośmieszył? |
Twoja merytoryczne ,,UMOTYWOWANIE" to ten jedyny link jaki wkleiłeś?
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
czy może ta zaskakująco obiektywna polemika,odzwierciedlająca się w Twoim pierwszym poście dotyczącym SPOTKANIA PUCKA z PREMIEREM
http://mypis.pl/forum/top...orum_post_68778
Jeśli przeoczyłem jakieś twoje liczne cytaty- oczywiście poparte Twoją krytyką,a zapewne tak sie stało..to cóż mea culpa
Cytat: | Daj już spokój. Dajmy już spokój :) Pozdrawiam. |
dokładnie,ja też pozdrawiam :)
wborzecki@gmail.com - Wto Paź 04, 2011 13:15
TAK TO WIDZIELI KIBICE LEGI WARSZAWA http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
wborzecki@gmail.com - Wto Paź 04, 2011 13:16
A TAK ,,KIBICE ONETU,, http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html
KubaSSNS - Wto Paź 04, 2011 18:19
http://www.sfora.pl/Kibol...a-miasto-a36497
chyba tutaj ..
Mileniak - Wto Paź 04, 2011 19:47
KubaSSNS napisał/a: | http://www.sfora.pl/Kibole-z-Polski-zdemoluja-Zielona-Gore-Bedzie-najazd-na-miasto-a36497 chyba tutaj .. |
Debilne podgrzewanie atmosfery przed wyborami na zamówienie sztabowców i wszelkiej maści szpeców od PR jaśnie panującej nam władzy. Trzeba być wyjątkowo nikczemnym i podłym, żeby zbijać kapitał polityczny na ludzkiej tragedii..
narkins - Wto Paź 04, 2011 22:50
proponuje od 38 minuty w sprawie kiboli http://www.tvp.pl/publicy...3102011/5286585 albo caŁosc jak lisa zmieszal z blotem
kks fan - Wto Paź 04, 2011 22:53
http://i.minus.com/j5A1MQUYiL6kp
kamel - Czw Paź 06, 2011 00:07
http://www.wykop.pl/link/...ystanek-kielce/
rudeboyz - Czw Paź 06, 2011 00:20
http://wybory.platforma.o...n/poland/time/0
nie będe komentował.granica głupoty już dawno została przekroczona,szczyt skurwysyństwa również.
dzawor - Czw Paź 06, 2011 11:52
rudeboyz napisał/a: | http://wybory.platforma.org/aktualnosci/show/id/238/region/poland/time/0
nie będe komentował.granica głupoty już dawno została przekroczona,szczyt skurwysyństwa również. |
Polska schodzi na psy, po pierwsze nie wiem jak można opublikować wywiad i się pod nim nie podpisać, a po drugie nie od dziś wiadomo, że na groby zmarłych chodzi się 1 listopada a nie 11. Wiwat PO!!!
narkins - Czw Paź 06, 2011 16:17
nie wiedziaŁem gdzie wiec pisze tutaj ze na meczu z Flota trzeba pamietac ze bedzie cisza przed wyborcza wiec wiadomo ze kto wie jakie kary, zakazy, 24, itp za hasŁa polityczne !!!!!
rudeboyz - Pią Paź 07, 2011 10:06
filmik Korony :) jak zwykle z kreatywnością przekazu nie mają sobie równych:)
http://www.wykop.pl/link/...ystanek-kielce/
p.s.logo platformy powala :)
kolafy - Sro Mar 07, 2012 14:03
źródło; kibice.net
Cytat: | cytat z milicyjnego forum:
A ja chciałem wrócić do jednego z ostatnich "sprawdzianów" policji do Euro 2012- mecz Polska-Portugalia. Uczestniczyłem w zabezpieczeniu i moim zdaniem kibice zachowywali się jak najbardziej w porządku. Oczywiście nie wspominam tutaj o drobnych występkach typu spożywanie alkoholu czy sikanie gdzie popadnie. .................
Ja uważam że było to najgorsze zachowanie jakie zaprezentowali oglądacze tego meczu. STANOWCZE NIE NIETRZEŹWYM NA TRYBUNACH.....i te odbieranie aparatów fotograficznych na rzecz mało drobiazgowej kontroli kto co innego wnosi(alkohol)......Wg mnie zabrakło rękawów do bramek gdzie sprawdzano bilety...o ilości bram nie wspomnę bo do Euro będzie ich 5.........ponoć.Irytuje mnie swoboda poruszania sie po sektorach, brak barierek w sektorach i duże przestrzenie wewnątrz stadionu już za bramkami biletowymi.......Zdecydowanie bardziej w tym temacie podobał mi sie stadion w Gdańsku jak i praca stewardów w sektorach- po prostu dbali o porządek na przydzielonych odcinkach a w Warszawie albo olano ten temat albo go nie zauważono.Od informowanie gdzie co jest są stewardzi,służby informacyjne a nie policjanci - wiedzieć powinni ale maja inne obowiązki i tyle......... Troche mnie zdziwili policjanci rozpisujacy notatniki w chwilę po zakończeniu meczu którzy czynili to tyłem do wychodzach z sektorów zamiast ich obserwować...........A cieszyć się że stadion wypełnili pracownicy ,, Biedronki'' z rodzinami z całej Polski a kibiców(kiboli) nie było(Jedyna grupa ,, Sączersów'' która się ujawniła została już obsztorcowana za wyłamanie się z protestu przez reszte grup)......Ale czy tak będzie na EURO 2012????Oby było miło i spokojnie a nam życzę miłych i spokojnych służb- nawet tych co 12 godzin ale takie jest życie....... i służba w Policji. |
Nic tylko pozazdrościć że nawet psy się z nas śmieją :))
hanys - Sro Mar 07, 2012 14:49
gramatycznie to widac ze ten pies to matol bez szkoly
Bianconeri - Sro Mar 07, 2012 16:31
Do nauczenia się na pamięć żeby było łatwiej protestować:
Cytat: | Piłkarscy kibice wcale nie muszą się kojarzyć z awanturami na stadionach. Wystarczy pozytywne podejście, szacunek dla przeciwnika... i nie przeszkodzi w tym nawet odrobina piwa. Byle z umiarem
W czerwcu cały Poznań wypełni się kibicami. Do stolicy Wielkopolski zjadą tysiące gości z Chorwacji, Irlandii i Włoch (to te trzy reprezentacje rozegrają u nas mecze). Do tego dojdą miłośnicy futbolu z innych państw, np. z Niemiec czy Holandii. I oczywiście sami Polacy.
Różne narody to różne zwyczaje. Także jeśli chodzi o kibicowanie. Co zrobić, żeby polscy fani zostali dobrze zapamiętani? Jak kibicować kulturalnie i z klasą?
- Na Euro 2012 najważniejszy powinien być klub Polska, czyli biało-czerwone koszulki i szaliki, bez żadnych podtekstów klubowych, które mogłyby zepsuć atmosferę - przekonuje Andrzej "Bobo" Bobowski, nazywany królem polskich kibiców.
Największym piłkarskim świętem w Poznaniu będą trzy mecze fazy grupowej. Odbędą się kolejno 10, 14 i 18 czerwca. Przy każdej z tych okazji stadion przy ul. Bułgarskiej wypełni ponad 40 tys. widzów.
Bobowski: - Można dopingować kulturalnie. Nawet jak przeciwnik strzeli gola i będzie to tzw. majstersztyk, powinniśmy nagrodzić go oklaskami. W końcu chodzi o docenienie piłkarskiego kunsztu. A zawodnika schodzącego z boiska, zmienianego przez trenera, się nie wygwizduje. Niestety nie wszyscy tego przestrzegają.
Jednak na stadionie zgromadzą się tylko szczęśliwcy posiadający bilety na mecz. A pozostali? Zapewne będą oglądać Euro 2012 w pubach i innych lokalach. A także w strefie kibica, szykowanej w samym centrum miasta - na placu Wolności. Pomieści nawet 30 tys. ludzi.
Strefa ma być podzielona na dwie części. W pierwszej, na samym placu, zgromadzą się bardziej zagorzali fani. Nieco inaczej będzie na al. Marcinkowskiego. Tam także staną telebimy, jednak mecze będą na nich śledzić "spokojniejsi" kibice. Tacy, którzy zechcą usiąść przy stolikach, wypić kawę czy herbatę. Albo niskoprocentowe piwo (bo i ono będzie sprzedawane w strefie kibica).
Strefie kibica poświęcona była część ostatniej konferencji o przygotowaniach Poznania do Euro 2012. Katarzyna Parysek z poznańskiego magistratu zapowiedziała: - Postaramy się zapewnić różne atrakcje w części rekreacyjnej, także dla dzieci. Choć sprzedaż alkoholu trochę ogranicza te możliwości.
W promowanie kulturalnego kibicowania przed Euro 2012 aktywnie włączyli się policjanci. Trwa realizacja programu "Jestem Kibicem przez duże K", skierowanego do dzieci i młodzieży. W sieci od zeszłego roku działa też portal Fan Cooltura (www.kibicujbezpiecznie.pl ), stworzony przez łódzkich policjantów. Podkreślają: - Chcemy zachęcić do pozytywnego kibicowania, zwłaszcza młode pokolenie.
Na portalu znajdziemy m.in. "9 zasad fancooltury", które mają przyświecać każdemu kulturalnemu kibicowi:
1. Wielkie cele możemy osiągać tylko wspólnie!
2. Traktuj każdego z respektem. Wszyscy są ważni.
3. Oblicze kibica jest obliczem jego klubu.
4. Kibicuj bez prowokacji! To oznaka szacunku dla Twojego przeciwnika.
5. Coolturalne kibicowanie to doping bez alkoholu.
6. Zawsze stosuj zasadę fair play!
7. Kibicuj rodzinnie i daj dobry przykład najmłodszym.
8. Jeśli grasz - daj z siebie wszystko, jeśli kibicujesz - rób to mądrze.
9. Pamiętaj, że intencją każdego coolturalnego kibica jest dobra zabawa!
Andrzej Bobowski także zachęca: - Na stadionie kibicujmy z kulturą. A na mieście nie szukajmy zaczepki, nawet jeśli ktoś się źle zachowuje. Pokażmy polską gościnność. |
Bobo prowadź nas ...
Owca - Sro Mar 07, 2012 21:51
Moim zdaniem protesty przy okazji ełro nie mają sensu. Jest ogromny popyt na bilety, nie istotne kto je kupi, ważne żeby piniondze się zgadzały.. a to czy ludzie będą się bawili przy konkretnym dopingu czy będą siedzieli każdy na swoim miejscu, nikogo nie obchodzi. Kibole zapowiedzieli protesty, brak flag i dopingu, to pzpn zorganizował sobie własnych kibiców i dał im za przykład Bobo. Za niedługo w tvn redaktorzyny będą dostawać sraczki, że atmosfera bez kiboli jest cool i małysze będą się jeszcze bardziej nakręcać. Koniec końców, liczy się piniondz, a nie jakość kibiców. Przy okazji na stadionach zabraknie agresywnych kiboli, a to wyjdzie wszystkim na dobre, bo nie będzie kwasu w postaci rozrób na stadionach. Bezpieczne stadiony, kulturalny doping, równość i braterstwo itp. bzdury pójdą w świat i wszyscy będą happy.
Uważam, że lepszy efekt dałaby akcja pod tytułem: na przekór wszystkim. Jazda z dopingiem przez pełne 90 minut, flagi, serpentyny i wielkie sektorówki.
Milosz_1910 - Sro Mar 07, 2012 22:13
Popieram w 199% ! Siedzenie cicho nie da i nie daje nic;/..Wladzom i calej reszcie jest na reke cos takiego - na meczach kadry jest spokoj, nie ma jako tako wulgarnych przys[iewek w kierunku PZPN itd..Kibice i tak sa ( pracownicy BIedronek, Klub kibica itd itp) ..Dla nich licza sie tylko pieniadze ktore i tak beda miec...Wg mnie nie tedy droga jesli chodzi o ten caly protest !
internacionale - Sro Mar 07, 2012 23:10
Co z tego jak sposób dystrybucji biletów na EURO jest taki, że zorganizowane grupy kibiców danego kraju (mówię tutaj o normalnych kibicach, fanatycznie dopingujących zespół) nie mają możliwości spotkać się w jednym miejscu na stadionie.
UEFA na swój sposób wie co robi i nie bardzo jest jak to przeskoczyć.
rudeboyz - Sro Mar 07, 2012 23:19
Owca, a jak wniesiesz te sektorówki na stadion? jak matoły nawet flagę narodową kazali pociąć
Owca - Czw Mar 08, 2012 08:21
Najprostszą metodą wniesienia oprawy jest rozmowa z osobami zarządzającymi, wszystko zależy od charakteru oprawy ( ;
Jeśli chodzi o system dystrybucji biletów, zawsze znajdzie się ktoś w grupie wylosowanych, kto potrafi poderwać publikę. Po za tym istnieje to całe stowarzyszenie stowarzyszeń kibiców, zawsze można spróbować porozmawiać z władzami pzpn. Na przykład u nas- Ultrasi mają specjalne identyfikatory..
sz3ur - Czw Mar 08, 2012 08:57
a ja bym ich popierdolił własnie, widzicie ze we Wrocławiu czy na Narodowym nawet dziennikarze narzekali na brak dopingu! a rozmowa z PZPN? no chyba w cuda wierzycie ze cos da, pozatym proponuje zakup karty klubu kibica za 32 zł!
Owca - Czw Mar 08, 2012 11:45
To tylko biznes, nie potrzeba cudów ( ;
|
|