|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin - Sandecja
radziufan - Pon Lut 05, 2018 20:20 Temat postu: Pogoń Szczecin - Sandecja Wracamy!
zaczynamy od spotkania z kategorii o 6 pkt (ale innych juz nie będzie)
Mecz w Szczecinie w sobotę 10 lutego o 15:30
Zachęcamy do dyskusji
Gustlik95 - Pon Lut 05, 2018 21:34
Gliwa- Bartosz, Krachunov, Szufryn, Mraz - Małkowski, Grić, Kasprzak, Brzyski - Trochim - Kolew.
Na ławce : Radliński - Basta, Bengu, Bućko- Cetnarski, Danek - Piszczek
jedrzej - Pon Lut 05, 2018 22:25
Ja bym wystawił taki: Gliwa-Kubań-Piter-Bućko-Szufryn-Brzyski-Małkowski-Baran-Trochim-Kasprzak-Grić-Kolev. Ławka: Radliński, Karczunov, Benga, Bartosz, Mraz, Danek, Piszczek. Ale pewnie Moskal nie wystawi Kubańa tylko Bartosza albo Bastę tak jak w sparingu z Garbarnią, i zrobi wielokrotny błąd Mroczkowskiego.
syfon12 - Pon Lut 05, 2018 22:30
W Szczecinie przygotowania.....Na głównej płycie kładziona jest specjalna tkanina, która ma sprawić, że murawa będzie lepiej dogrzana. (@jnsmolinski).
radek - Wto Lut 06, 2018 08:21
Bardzo dużo będzie zależało od startu bo początek może zaważyć na resztę meczy. Tylko 3 pkt.
matys5392 - Wto Lut 06, 2018 09:52
Gliwa - Kubań, Krachunov, Bućko, Mraz - Grić, Cetnarski - Małkowski, Trochim, Brzyski - Kolev.
Radliński, Bartosz, Szufryn, Bangu, Kasprzak, Piszczek, Dudzic.
Obawiam się, że Gliwa może nie bronić już tak jak na jesieni. Taka runda raczej nie zdarza się często.
Liczę na przebudzenie Cetnarskiego.
Obiektywnie 3:1 dla Pogoni. Liczę jednak na 2:2
bzyku - Wto Lut 06, 2018 11:28
Matys co z Ciebie za kibic skoro stawiasz na Pogoń. Kieruj się sercem nie rozumem ;-)
kks sączers - Wto Lut 06, 2018 12:21
Optymistyczne 1:2 Dla nas po zaciętej walce .
erhemingway - Wto Lut 06, 2018 13:41
Jak dla mnie to
Gliwa
Kubań-Krachunov-Benga-Brzyski
Bartosz-Grić-Bućko-Mraz
Trochim
Kolev
PPP111 - Wto Lut 06, 2018 15:00
Remisik nie bedzie zły na poczatek Pogon tez gra o zycie, bedzie wielka wojna, Mam nadzieje ze wyjazdy w tej rundzie beda nam isc zdecydowanie lepiej niz na jesien gdzie niekiedy bylismy jak dzieci we mgle.
Rafii - Czw Lut 08, 2018 11:13
Sędzią meczu Paweł Gil
fanatycznie - Czw Lut 08, 2018 11:48
Z przytupem po zimowym restarcie 1:3 dla Nas :)
radziufan - Czw Lut 08, 2018 11:54
Kadra na mecz z Pogonią
Pietrzkiewicz, Gliwa, Krachunov, Mraz, Bucko, Basta, Kubań, Straus, Brzyski, Szufryn, Grić, Cetnarski, Trochim, Baran, Danek, Gałecki, Małkowski, Piszczek
Uprzedzam pytania Kolev kartki pauza, nowi jeszcze zyskują w oczach trenera
biker_ns - Czw Lut 08, 2018 12:40
radziufan napisał/a: | Kadra na mecz z Pogonią
Pietrzkiewicz, Gliwa, Krachunov, Mraz, Bucko, Basta, Kubań, Straus, Brzyski, Szufryn, Grić, Cetnarski, Trochim, Baran, Danek, Gałecki, Małkowski, Piszczek
Uprzedzam pytania Kolev kartki pauza, nowi jeszcze zyskują w oczach trenera |
Paranoja skład prawie identyczny jak w ostatnich meczach jesieni.
hanys - Czw Lut 08, 2018 13:37
bo po co zmieniac to co dobrze dzialalo :D
biker_ns - Czw Lut 08, 2018 13:58
hanys napisał/a: | bo po co zmieniac to co dobrze dzialalo :D |
Działało dobrze dla przeciwników bo słabo punktowało :D
rwp - Pią Lut 09, 2018 23:24
Remis biorę w ciemno, stawiałby nas w lepszej sytuacji jeśli chodzi o bezpośrednie mecze, co w kontekście walki o utrzymanie, może mieć duże znaczenie.
Archero - Sob Lut 10, 2018 10:16
Gliwa-Basta,Bucko,Szufryn,Mraz-Malkowski,Grić,Kasprzak,Brzyski-Trochim-Piszczek 1-0 po bramce Gricia
KKS_FAN - Sob Lut 10, 2018 10:38
0-3, Mraz, Mały i samobój
Rafalsky - Sob Lut 10, 2018 11:26
Patrząc na wczorajsze dwa mecze prezentujące radosny futbol może być ciekawie, chociaż ja typuję 1 dla nas po wielkich męczarniach.
fanatycznie - Sob Lut 10, 2018 12:37
jeszcze jakby Jaga ograła Piasta a Korona Nieciecze to było by zajebiście :)
xXkosiarzXx - Sob Lut 10, 2018 12:40
Mam nadzieję się mylić, ale 4-1 dla Pogoni, honorowa Mały
Lucas_93 - Sob Lut 10, 2018 15:03
1:0 po farfoclu wepchniętym przez Piszczka.
hanys - Sob Lut 10, 2018 15:52
farfocel to wlasnie nasza gra teraz...
hanys - Sob Lut 10, 2018 16:03
no to juz dwojeczka
xXkosiarzXx - Sob Lut 10, 2018 16:04
Przecież nie potrzebne nam wzmocnienia ataku :)
biker_ns - Sob Lut 10, 2018 16:07
Kur..a toż to tragedia jesteśmy dużo słabsi niż jesienią.W ofensywie nie istniejemy jesteśmy wolniejsi,gramy chaotycznie bez pomysłu,Pogoń gra z nami jak z juniorami.
Może Masahiko wleje w nas trochę optymizmu bo ostatnio pisał że wzmocniliśmy defensywę,a wkontekście tego jak gramy zakrawa to na żart.
jacek55 - Sob Lut 10, 2018 16:07
Gramy jak dzieci we mgle .
roni - Sob Lut 10, 2018 16:11
Widac brak Mroczka. Wszyscy jego przeciwnicy beda za nim plakac. Przynajmiej za jego czasow byla jakosc gry i przynajmiej jak przegrywalismy to dobrze ogladalo sie gre sandecji. Bon wlajaz
arkoniusz - Sob Lut 10, 2018 16:11
Wstyd mi, ze mamy taki klub w Esa... Jeszcze bardziej mi wstyd, ze to nasza Sandecja. -,-
radek - Sob Lut 10, 2018 16:12
Jest moc w ofensywie jest taki wiater że strach się bać. Arku Aleksandrze i Maćku Korzymie nikt was niedogoni.
SilverCommander - Sob Lut 10, 2018 16:12
Tragedia ... w ofensywie nie istniejemy, no ale przecież nasi "specjaliści" z klubu twierdzą, że nie trzeba już wzmocnień składu :) ....
aidos - Sob Lut 10, 2018 16:15
arkoniusz napisał/a: | Wstyd mi, ze mamy taki klub w Esa... Jeszcze bardziej mi wstyd, ze to nasza Sandecja. -,- |
A ja jestem z tego dumny. Kibicu za 5.
xXkosiarzXx - Sob Lut 10, 2018 16:17
Wgl druga bramka niestety na konto Gliwy
arkoniusz - Sob Lut 10, 2018 16:19
aidos napisał/a: | arkoniusz napisał/a: | Wstyd mi, ze mamy taki klub w Esa... Jeszcze bardziej mi wstyd, ze to nasza Sandecja. -,- |
A ja jestem z tego dumny. Kibicu za 5. |
Chodzi mi o poziom czysto sportowy, także nie doszukuj się głębi.
Szturmowiec - Sob Lut 10, 2018 16:22
Dziękujemy panie Aleksandrze za wspaniałe wzmocnienia. Dziękujemy prezesom za zwolnienie Mroczka i zatrudnienie tego "trenera" i włodarzom miasta za ośmieszanie Nowego Sącza amatorskim prowadzeniem klubu. Wstyd
Dzwonić do Mroczka i na kolana przepraszać póki nie jest na to za późno.
Ps: Czekam na wypowiedzi przeciwników Mroczka.
klipol - Sob Lut 10, 2018 16:23
roni napisał/a: | Widac brak Mroczka. Wszyscy jego przeciwnicy beda za nim plakac. Przynajmiej za jego czasow byla jakosc gry i przynajmiej jak przegrywalismy to dobrze ogladalo sie gre sandecji. Bon wlajaz |
Zwłaszcza z Arką, na szczęście już go nie ma!!!!
biker_ns - Sob Lut 10, 2018 16:23
Jest wzmocnienie ofensywy,wchodzi Danek
xXkosiarzXx - Sob Lut 10, 2018 16:28
3
Patałachy bez ambicji
SilverCommander - Sob Lut 10, 2018 16:34
4:0 ... to zaczynamy z "przytupem" nowy rok. Nie ma ofensywy, nie ma obrony, Gliwa też zawalił bramkę. W takiej "formie" piłkarskiej, to nie wiem czy w 1 lidze byśmy się utrzymali.
Chessjan - Sob Lut 10, 2018 16:35
xXkosiarzXx napisał/a: | 3
Patałachy bez ambicji |
4.
Ja prdl, człowiek całe życie czekał na Sandecję w Ekstraklasie, żeby oglądać takie coś.
--
Pozdrawiam,
Chessjan
jacek55 - Sob Lut 10, 2018 16:35
Kiedyś za Dariusza Wójtowicza przegraliśmy tam 4:0 a potem było tylko lepiej oby
arek88 - Sob Lut 10, 2018 16:36
Komedia :) wszyscy się cieszą na pewno, bo problem stadionu zostanie rozwiązany i dalej będzie można swoje klepać tu i tam :) transfery a raczej ich brak to sabotaż
hanys - Sob Lut 10, 2018 16:36
jacek55 napisał/a: | Kiedyś za Dariusza Wójtowicza przegraliśmy tam 4:0 a potem było tylko lepiej oby |
ale to byl poczatek sezonu ...
xXkosiarzXx - Sob Lut 10, 2018 16:39
Chessjan napisał/a: | xXkosiarzXx napisał/a: | 3
Patałachy bez ambicji |
4.
Ja prdl, człowiek całe życie czekał na Sandecję w Ekstraklasie, żeby oglądać takie coś.
--
Pozdrawiam,
Chessjan |
Zgadzam się, nie wierzyłem, że tego doczekam, ale w tym momencie nie ma żadnych słów na ich obronę. I nie ma mowy o braku umiejętności, to jest brak jakichkolwiek ambicji i chęci do gry, oprócz paru gości, których na palcach jednej ręki można zliczyć
spdr - Sob Lut 10, 2018 16:42
To pierwszy mecz ale drużyna powinna od początku walczyć o utrzymanie, gryźć trawę, łamać kości. Tak powinni być drwalami by wyrąbać sobie sukces w postaci pozostania w lidze. Ale nie jest i nie będzie. Może wiedzą że nie ma sensu
radek - Sob Lut 10, 2018 16:51
Obraz nędzy i rozpaczy żal patrzeć kończ pan panie Gil kończ
Kilinskiego 47 - Sob Lut 10, 2018 16:53
spdr napisał/a: | To pierwszy mecz ale drużyna powinna od początku walczyć o utrzymanie, gryźć trawę, łamać kości. |
A premie za awans już wypłacone?
Rummek - Sob Lut 10, 2018 16:54
uważam, że ciężko naszym kopaczom zmobilizować się sami w sobie jeżeli nie widzą żadnych ale to żadnych pozytywnych ruchów na poziomie zarządzania w klubie. Jeżeli kopacze widzą, że wszyscy w klubie mają w dupie walkę o utrzymanie to nie wiem jak bardzo musieli by być charakterni aby walczyć.
Mecz przegrany ale są kolejne....
eSKa - Sob Lut 10, 2018 16:56
POZIOM GRACZY = POZIOM DZIAŁACZY ! :)
Jedno słowo dla pewnego PANA:
MOGŁEŚ BYĆ LEGENDĄ - A ZOSTAŁEŚ ZWYKŁĄ MENDĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
arkoniusz - Sob Lut 10, 2018 17:00
xXkosiarzXx napisał/a: | Mam nadzieję się mylić, ale 4-1 dla Pogoni, honorowa Mały |
Pomyliłeś, ale tylko z tym Małym.. Niestety. Chyba trza uciąć wypłate i wypłacać tylko po wygranych meczach może panowie zaczną wygrywać.
xXkosiarzXx - Sob Lut 10, 2018 17:04
arkoniusz napisał/a: | xXkosiarzXx napisał/a: | Mam nadzieję się mylić, ale 4-1 dla Pogoni, honorowa Mały |
Pomyliłeś, ale tylko z tym Małym.. Niestety. Chyba trza uciąć wypłate i wypłacać tylko po wygranych meczach może panowie zaczną wygrywać. |
A było pograć na fortunce :/
Kilinskiego 47 - Sob Lut 10, 2018 17:11
eSKa napisał/a: | POZIOM GRACZY = POZIOM DZIAŁACZY ! :)
Jedno słowo dla pewnego PANA:
MOGŁEŚ BYĆ LEGENDĄ - A ZOSTAŁEŚ ZWYKŁĄ MENDĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Czy nowakowe ludki już pakują swoje zabawki z ratusza?
Jeśli dalej tak to będzie wyglądać, to każdy kibic Sandecji za punkt honoru postawi sobie to, aby odpowiednio podziękować tym panom przy urnach!
jacek55 - Sob Lut 10, 2018 17:13
Konie meczu jedno wiemy na pewno, nasi zawodnicy z poziomem gry nie są nawet w lesie ,to jakaś tajga syberyjska.
Szturmowiec - Sob Lut 10, 2018 17:15
Wszyscy Ci którzy legalizowali przez te lata całą tą amatorszczyzne z ratusza mogą sobie pogratulować. Kolejnym upokorzeniem miasta i klubu będzie frekwencja poniżej 500 osób w Niecieczy.
matys5392 - Sob Lut 10, 2018 17:21
Niestety, ale nie zasługujemy na Ekstraklasę. W poprzedniej rundzie nie zasługiwaliśmy organizacyjnie i infrastrukturalne. Teraz nie zasługujemy także piłkarsko.
Wydaje mi się, że może stać się to o czym kiedyś pisałem - nasz bramkarz może przestać bronić jak Buffon i będziemy tracić gole. Bez transferów się nie utrzymamy. Będziemy mieć problemy ze zdobyciem jakichkolwiek punktów.
nuncjusz - Sob Lut 10, 2018 17:25
Było pewne ze zmiana trenera nic nie da jeśli nie będzie kadrowych zmian w zespole i to poważnych . A zmiana trenera to tylko zatuszowanie odpowiedzialności działaczy aby zwalić winę na nowego szkoleniowca .
Aby mieć dobrego napastnika trzeba dobrze zapłacić takie są realia współczesnej piłki nie stać nas a talentu na miarę ekstraklasy wśród młodych jeszcze brak .
To tylko 1wszy mecz ale widać braku pomysłu wśród zawodników .
roni - Sob Lut 10, 2018 17:26
klipol napisał/a: | roni napisał/a: | Widac brak Mroczka. Wszyscy jego przeciwnicy beda za nim plakac. Przynajmiej za jego czasow byla jakosc gry i przynajmiej jak przegrywalismy to dobrze ogladalo sie gre sandecji. Bon wlajaz |
Zwłaszcza z Arką, na szczęście już go nie ma!!!! |
Prosze nie pajacuj. I mnie nawet nie wk... Takimi tekstami.
kibic - Sob Lut 10, 2018 17:46
Niestety z taką grą jesteśmy głównym " kandydatem" do spadku. Za MROCZKA byliśmy na prawdę dobrze przygotowani fizycznie teraz szybkościowo TRAGEDIA !!! Baran,Bućko ,Mraz,Brzyski spóżnieni praktycznie przy każdej interwencji .Okazuje się że jedynym któremu zaczyna się chcieć to Cetnarski.Fizycznie wygląda znacznie lepiej od reszty.
młodyC - Sob Lut 10, 2018 18:07
Ten kto pisze że za Mroczka walczyliśmy, byliśmy dobrze przygotowani kondycyjnie i nawet jak przegrywaliśmy niech najpierw obejrzy sobie skróty meczów. Cud że mamy tyle punktów i takie mecze jak z Koroną i Zagłębiem zakończył się tak że przegralismy 1 bramka zamiast 10. I nazywa się Michał Gliwa, który dziś miał pecha.
Mam pytanie trenowaliśmy ostatni tydzień na sztucznej czy normalnej? Chyba sztucznej bo było widać jak nam piłka odskakuje przy próbach grania klępą. Jedynie co mnie martwi to fatalne ustawienie w obronie, podchodziliśmy pressingiem, a Pogoń nas klepała jak chciała. Mam nadzieję że w następnym meczu zagra Krauczunow z Bengą, Kasprzak za Barana, Kuban za Baste, Bartosz za Brzyskiego dzięki czemu Mały będzie grał to co potrafi na lewej, dojdzie Kolew, i damy szansę Cetnarskiemu bo widać że powoli dochodzi do formy. I grą będzie wyglądała lepiej.
bo2904 - Sob Lut 10, 2018 18:14
Nie ma co płakać , co się spodziewaliście bez wzmocnień.
Do gry w ex. jest może pięciu grajków reszta to emeryci i Ci co grają dzięki układom.
Ogólnie mówiąc jesteśmy w głębokiej du..e!!!!!.
hanys - Sob Lut 10, 2018 18:29
3 bramka Basty i Szufryna, czwarta Gliwy ktory stal za linia
Basta to w tej druzynie jest sabotazysta jakis...
jacek55 - Sob Lut 10, 2018 19:25
Trafna ocena hanys
młodyC - Sob Lut 10, 2018 19:29
Według mnie 4 bramka nie powinna zostać uznana. Już z bocznej kamery było widać że piłka zahaczyła o linię, a co dopiero z góry pod innym kątem. Ale nie ma sensu tego rozstrzygać przy takim wyniku. Gliwa w szczycie swojej formy wybroniłby strzał na 2-0, ale był źle ustawiony, za bardzo przy krótkim słupku i zabrakło mu tych centymetrów.
ERNESTO - Sob Lut 10, 2018 19:44
arkoniusz napisał/a: | Wstyd mi, ze mamy taki klub w Esa... Jeszcze bardziej mi wstyd, ze to nasza Sandecja. -,- |
Wstyd mi za takich jak Ty
Czy wygrywasz, czy nie ja i tak KOCHAM CIĘ !
hanys - Sob Lut 10, 2018 19:51
ERNESTO napisał/a: | arkoniusz napisał/a: | Wstyd mi, ze mamy taki klub w Esa... Jeszcze bardziej mi wstyd, ze to nasza Sandecja. -,- |
Czy wygrywasz, czy nie ja i tak KOCHAM CIĘ ! |
Erni tu nie chodzi o to czy wygrywa czy nie, tylko o ten pierdolony marazm, ze to wszystko w tym klubie jest robione z pierdolona premedytacja...bez jakiegokolwiek pomyslu,
...bo mi tez jest jest wstyd ze to z mojego klubu sie smieja...
biker_ns - Sob Lut 10, 2018 20:09
hanys napisał/a: | ERNESTO napisał/a: | arkoniusz napisał/a: | Wstyd mi, ze mamy taki klub w Esa... Jeszcze bardziej mi wstyd, ze to nasza Sandecja. -,- |
Czy wygrywasz, czy nie ja i tak KOCHAM CIĘ ! |
Erni tu nie chodzi o to czy wygrywa czy nie, tylko o ten pierdolony marazm, ze to wszystko w tym klubie jest robione z pierdolona premedytacja...bez jakiegokolwiek pomyslu,
...bo mi tez jest jest wstyd ze to z mojego klubu sie smieja... |
Wreszcie ktoś to klarownie wytłumaczył.Bo jak ktoś chodził na czwartą ligę.przeżywał porażki w III i II i I to przeżyje tym bardzie teraz tylko nie o to biega.Chodzi o całokształt.
Swoją drogą zabolało jak komentator mówi cyt."szczytem marzeń Sandecji jest utrzymać się 5 sekund przy piłce".To tak trochę wyglądało jakby seniorzy grali z juniorami,wszystko robili 3 razy szybciej,dokładniej ....... ehh.
eSKa - Sob Lut 10, 2018 20:29
WALCZYĆ JAK SPARTA - WY ******E SANDECJA JEST TEGO WARTA !
Nie wina trenera, bo niby kogo on ma wystawic ?
KKS_FAN - Sob Lut 10, 2018 20:31
teraz zobaczymy ku*wa ilu z Was pojedzie na Koronę w piątek, nie mówiąc już o Śląsku.
Przegrali to przegrali, na **** drążyć temat?
Temat do zamknięcia.
SANDECJA TO MY !
matys5392 - Sob Lut 10, 2018 20:50
KKS_FAN napisał/a: | teraz zobaczymy ku*wa ilu z Was pojedzie na Koronę w piątek, nie mówiąc już o Śląsku.
Przegrali to przegrali, na **** drążyć temat?
Temat do zamknięcia.
SANDECJA TO MY ! |
To jest temat piłkarski. Rozmawiamy tu o tym co dzieje się na boisku. Kto pojedzie to jego sprawa. Kto nie pojedzie także.
Jeśli miałbym szukać jakichkolwiek plusów dzisiejszego meczu, to fakt, że Cetnarski faktycznie zaczyna chcieć grać.
Wymienić cała linie obrony. Nie wiem dlaczego składu nie ustalamy od naszego najlepszego stopera czyli Krachunova.
Na mecz z Korona widziałbym taki sklad:
Gliwa - Kubań, Krachunov, Benga, Straus - Kasprzak, Cetnarski - Bartosz, Trochim, Małkowski - Piszczek.
Nie wiem dlaczego nie gra Kubań. Czy Basta też jest szwagrem piekorza?
Dać szansę Strausowi. Nie po to chłopak do nas przyszedł, żeby cały sezon grzać ławę.
Z całym szacunkiem dla Dawida Szufryna, ale jego gra nie upoważnia do reprezentowania klubu ekstraklasy. Gliwa, Krachunov i Małkowski to piłkarze od których trzeba rozpoczynać ustalanie składu.
SilverCommander - Sob Lut 10, 2018 21:00
Obym się mylił, ale czy aby Cetnarski zaczyna "chcieć grać" z powodu tego, że przecież za pół roku kończy mu się wypożyczenie u Nas. Z taką grą jaką pokazywał w rundzie jesiennej, to w Cracovii pewnie nie będzie miał dalej miejsca w składzie, a inne kluby ESA też nie będą skłonne skorzystać z jego usług piłkarskich.
Maerqin - Sob Lut 10, 2018 21:16
Już po pierwszej połowie stwierdziłem że szkoda prądu i nie widziałem tej katastrofy po przerwie. Dramat!
Mroczkowski wróóóć!!!
ERNESTO - Sob Lut 10, 2018 21:54
hanys napisał/a: |
...bo mi tez jest jest wstyd ze to z mojego klubu sie smieja... |
Klub zawsze zyl z dnia na dzien - rowniez w czasach kiedy jezdzilismy razem po Czermnach, Niedzwiedziach czy innych Starachowicach. My zawsze zylismy nadzieja, ze kiedys bedzie lepiej - teraz teoretycznie byc powinno, ale jak sie okazuje, nadal nie jest.
Nagle wychodzi,ze nie wiadomo nawet kto rzadzi w klubie, a przyszlosc jest niepewna przez decyzje Ratusza. W takiej atmosferze, bez przekonujacych wzmocnien, przyszlo naszym kopaczom wystapic w Szczecinie, przeciwko zespolowi duzo bardziej doswiadczonemu od nas i jednoczesnie walczacemu o utrzymanie.
Nie oszukujmy sie, te kilkanascie punktow, ktore udalo nam sie wywalczyc na poczatku sezonu, to jedynie zasluga tego, ze wchodzilismy do Ekstraklasy jako "wielka niewiadoma" (i nie ma tu miejsca na "geniusz Mroczka" - przy calym szacunku co dla tego klubu - sportowo - zrobil). Jak juz sie wszyscy zorientowali co mamy do zaoferowania, to wrocilismy tam, gdzie KADROWO zaslugujemy byc od poczatku sezonu - czyli w okolice strefy spadkowej. Chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie liczyl, ze bedziemy bic sie o mistrza, a i top8 jest odleglym marzeniem.
A teraz podsumujmy co jest w glowach pilkarzy:
a) brak premii za awans
b) kilkanascie meczow bez zwyciestwa
c) brak perspektyw klubu bez stadionu
d) SA vs Stowarzyszenie Danka
Bez wzmocnien formacji ofensywnej nie utrzymamy sie w Ekstraklasie, a i prawdopdobnie bedziemy zaczynac od III ligi.
Pozdro
PPP111 - Nie Lut 11, 2018 07:14
Podobno opcja zagraniczna do ataku ma byc grana.
Lucas_93 - Nie Lut 11, 2018 08:39
Jak zagrał Grić, bo weszło go krótko, acz dosadnie obsmarowało?
ERNESTO - Nie Lut 11, 2018 08:44
Jak dla mnie niewidoczny, w pierwszej polowie dwa razy probowal cos szarpnac i to by bylo na tyle. Moim zdaniem Trochim robil najwiekszy szum na polowie Portowcow, ale niestety sciagniety zostal w przerwie ...
collo - Nie Lut 11, 2018 09:32
Meczu nie oglądałem, ale jak się wychodzi z 3 ofensywnymi graczami(Trochim, Małkowski i Piszczek) to jak możemy cokolwiek grać z przodu? Granie Bastą to kryminał, a zmienianie Trochima w przerwie to co najmniej nieprzemyślana decyzja.
Mamy najsłabszą kadrę, bez kreatywnych i ofensywnych graczy, więc ewentualne utrzymanie to będzie cud lub ambicja i jazda na dupie obecnych grajków.
Wszystkie 4 bramki to jakiś żart. Braki w porozumieniu, ustawieniu, kryciu, po prostu tragedia. Gliwa bardzo słaby mecz i obawiam się, że nie pierwszy w tym sezonie.
jacek55 - Nie Lut 11, 2018 09:41
Collo co ty pieprzysz, meczu nie oglądałeś to na jakie i podstawie są twoje wnioski ,śniło ci się .
Archero - Nie Lut 11, 2018 09:59
Powiem szczerze ze ogladalem nasze sparingi i gra wczorajsza w porownaniu z nimi to 2 rozne swiaty. Nie wiem czy ktos nas sabotuje czy co? Benga wygladal w nich na najbardziej sprawnego fizycznie i najszybszego z naszych obrnocow. Wystawienie Barana przy Gricu ktory gral tylko z Kasprzakiem musialo sie tak skonczyc.
collo - Nie Lut 11, 2018 10:02
A co? 2 i 4 to niby nie Gliwy? Niby 3 bramka to nie wina Małkowskiego, który spokojnie mógłby grać na prawo? Niby przy 1 i 3 bramce ktoś krył strzelców? Niby nie wyszliśmy na mecz bramkarz + 7 defensywnych graczy + 3 ofensywnych? Wszystko mi się przyśniło :)
Jeśli w 5 minutowym skrócie pojawiają się TRZY akcje Sandecji z czego 2 groźne to wnioski można samemu wyciągnąć bez oglądania meczu.
Lucas_93 - Nie Lut 11, 2018 10:48
W mojej opinii - choć jest to opinia tylko i wyłącznie po skrócie - nie można liczyć na dobry mecz grając przeciwko zespołowi z dobrze wyszkolonymi technicznie zawodnikami, wychodząc na boisko z, przepraszam za szczerość, 11 drewnianymi piłkarzami. Naprawdę, niektórzy zawodnicy, którzy powinni odpowiadać za konstruowanie akcji nie potrafi celnie podać piłki, przetrzymać jej kiedy nie ma wolnego kolegi w pobliżu, czy oddać strzału (vide uderzenie Trochima zza pola karnego). Nie jest to nic nowego, ale dziwne, że nikt nie chce tego zmienić. Prawda jest taka, że aby się utrzymać, możemy liczyć tylko i wyłącznie na frajerstwo przeciwników- błędy w obronie albo nieskuteczność. Oczywiście można też porządnie wzmocnić zespół, ale tej wiedzy chyba nie posiadł nikt pracujący w klubie.
PPP111 - Nie Lut 11, 2018 10:56
Szufryn out-Benga in- Basta out-Bartosz in- Baran out- Cetnar\Kasprzak in. To konieczność. Mraz tez zagubiony totalnie. Bylo minęło. Teraz mamy 3 mecze "domowe" trzeba zaczac wygrywać i to seryjnie.
Lucas_93 - Nie Lut 11, 2018 11:12
Dokładnie, Cetnarski i Kasprzak to zawodnicy, którzy o ile są w odpowiedniej formie fizycznej, powinni rozpoczynać spotkanie w pierwszym składzie. Dać szansę Bartoszowi, Bendze i odkopać Kubania (żyje jeszcze?) i spróbować coś innego, np. Gliwa- Bartosz, Benga, Krachunov, Brzyski- Cetnarski, Grić, Kasprzak, Małkowski- Piszczek, Kolev. Serio, ta drużyna potrzebuje zmian, tymi samymi wykonawcami i taktyką nic nie zmienimy.
matys5392 - Nie Lut 11, 2018 11:19
Lucas_93 napisał/a: | Dokładnie, Cetnarski i Kasprzak to zawodnicy, którzy o ile są w odpowiedniej formie fizycznej, powinni rozpoczynać spotkanie w pierwszym składzie. Dać szansę Bartoszowi, Bendze i odkopać Kubania (żyje jeszcze?) i spróbować coś innego, np. Gliwa- Bartosz, Benga, Krachunov, Brzyski- Cetnarski, Grić, Kasprzak, Małkowski- Piszczek, Kolev. Serio, ta drużyna potrzebuje zmian, tymi samymi wykonawcami i taktyką nic nie zmienimy. |
Pełne poparcie. Posadzić na ławce Baste(!!!), Szufryna(!!) i Barana(!). To samo zrobić z Mrazem.
Pisałem to kilka postów temu, ale obrona Kubań - Krachunov - Benga - Straus/Brzyski wydaje mi się najsensowniejsza na obecną chwilę.
W drugiej linii zaczynać od Kasprzaka i dać szansę Cetnarskiemu.
Na skrzydlach Bartosz z Małkowskim, na środku Trochim i w ataku Piszczek albo Kolev.
Co my teraz mamy do stracenia? Przegrywamy 1:4 w kiepskim stylu, więc trzeba coś zmienić. Zmiany należy zacząć od Basta i Szufryna, którzy już końcem jesieni powinni zasiąść na ławie.
xXkosiarzXx - Nie Lut 11, 2018 11:28
Tak z innej beczki, nie uważacie, że wśród całego tego marazmu, słabych występów piłkarzy i porażek, jest jedna postać, z której wiecznie się śmialismy lekceważyliśmy, a teraz choć może nie jest graczem na pierwszy skład, to każde jego wejście z ławki albo ożywia drużynę, albo doprowadza do 2-3 więcej sytuacji. Mam nadzieję, że mnie nie oplujecie, ale Danek stał się naprawdę ważnym ogniwem w naszej drużynie i mogą być z chłopaka ludzie i solidny ligowiec :)
DeDe - Nie Lut 11, 2018 11:40
A ja wbrew zdrowemu rozsadkowi, logice i wszystkim komentarzom mysle ze dobilismy wczoraj do dna i od najblizszego meczu zaczniemy wygrywac i gromadzic punkty....
P.S. nic nie piłem ani nie paliłem....
kks10 - Nie Lut 11, 2018 12:47
Dno może być zamulone i będzie bardzo trudno się odbić
SilverCommander - Nie Lut 11, 2018 12:50
Co do Danka to akurat wczoraj jeden z komentatorów Canal+ był zdziwiony, że Adrian dostaje tak mało szans gry. Widzi w nim potencjał :).
erhemingway - Nie Lut 11, 2018 12:59
Co do Adriana to jest świetnym jockerem.
Statystyki mówią same za siebie:
Cała drużyna Sandecji zdobyła 21 bramek w Ekstraklasie dotychczas, a sam Danek zaliczył 2 trafienia i 5 asyst co oznacza że on sam był bezpośrednio zaangażowany w 33% naszych bramek przy małej ilości minut które grał ;)
mistrz - Nie Lut 11, 2018 13:07
wItam
jak już mamy spaść z tej ekstraklasy to niech już lepiej graja sama mlodzieza do końca sezonu chociaż cos z tego będzie i będziemy mieć ogranych młodych na poziomie ekstraklasy
młodyC - Nie Lut 11, 2018 13:56
Tak, od razu już spadliśmy i poddajmy się całkowicie, i dajmy pograć kibicom.
Maerqin - Nie Lut 11, 2018 14:06
Jak oni są tak przygotowani do sezonu po tym obozie w Turcji że w pierwszym meczu grają taką padakę i wyglądają jakby myślami dalej leżeli pod palmami to to był pierwszy i ostatni ich zagraniczny obóz.
KU*WA MAĆ! PASY GRAĆ!
www.megachem.pl - Nie Lut 11, 2018 14:12
Przegraliśmy, oczy bolą do dziś. Ale nic z tym nie zrobimy. Chłopaki dostali po dupach w okresie przygotowawczym. Teraz módlmy się o wzmocnienie i mam nadzieję, że to ostani mecz w tej rundzie bez walki. Można mecz przegrać, ale nigdy nie przejść obok meczu jak wczoraj. Wszyscy na Koronę!
jacek55 - Nie Lut 11, 2018 16:03
Pierwsza połowa meczu Nieciecza- Korona 0-1 Nieciecza poziom gry i zgrania Sandecji ,Korona deko lepiej.
PPP111 - Nie Lut 11, 2018 17:00
Nieciecza jest jeszcze słabsza niz my a wydali bardzo gruby hajs na wzmocnienia. My musimy zacząć wygrywać. Glowa go góry wszyscy bądźmy dobrej myśli i jeździmy do Niecieczy.
młodyC - Nie Lut 11, 2018 17:56
Myślę że Śląsk też moze włączyć się do walki o spadek, jak to mówił Franek Smuda. Ma bardzo trudny terminarz,6 punktów przewagi nad nami i fatalną serię w meczach wyjazdowych. Nie zanosi się tam na poprawę, prezydent Wrocławia uparł się że będzie trzymał Urbana do końca sezonu, a piłkarze to podobnie jak w Gdańsku gwiazdki co myślą że są najlepsi i samą techniką wygrają sami mecz. Ale przede wszystkim patrzmy na siebie.
PPP111 - Nie Lut 11, 2018 17:58
Mówicie że u nas amatorka w zarządzaniu? A Bartoszek na wylocie z Termy xD
kks10 - Nie Lut 11, 2018 18:19
Jeśli Danek wyrasta na najskuteczniejszego gracza to o czymś to świadczy
www.megachem.pl - Nie Lut 11, 2018 18:33
Czekać tylko jak cieczka wywali Bartoszka i wsadzi Flisntona.
hanys - Nie Lut 11, 2018 19:34
ale to po meczu z nami ;)
Teraz tak jak ktos wczesniej napisal gramy 3 mecze w "domu"
musimy zdobyc 6 pkt, bo inaczej lezymy i kwiczymy,
kuba kks - Pon Lut 12, 2018 09:51
Nie rozumiecie, że może dostali faktycznie niezły wycisk w okresie przyogotowawczym od Kazka i potrzebują kilku meczów na złapanie rytmu. Od razu spadek, jako kibice Sandecji powinniśmy wierzyć do ostatniego meczu, a piłkarze gryźć trawę! Niech wiedzą, że ktoś za nimi stoi murem.
PPP111 - Pon Lut 12, 2018 10:26
Dokładnie 1 mecz i juz znaFcy sie odezwali. Typowe buractwo polsko mieszczańskie. 15 meczow jeszcze.
hanys - Pon Lut 12, 2018 10:47
<lol> Pogon nie miała okresu przygotowawczego, zajebiste świeże chłopaki po wyjściu z gabinetu fizjoterapii.
Noz ku***...
jacek55 - Pon Lut 12, 2018 10:49
100% poparcia wszyscy do Niecieczy na mecz przyjaźni , alleluja i do przodu jak mawia pewien ksiądz z Torunia
syfon12 - Wto Kwi 10, 2018 21:16
Pogoń Szczecin za darmo wpuści kibiców na mecz 33. kolejki Lotto Ekstraklasy.
LINK >>> http://pilkanozna.pl/inde...cow-pogoni.html
syfon12 - Czw Kwi 26, 2018 16:16
Kosta Runjaic przed meczem z Sandecją Nowy Sącz.
VIDEO >>> https://www.youtube.com/watch?v=BM3Cz0ek_oM
nowy74 - Pią Kwi 27, 2018 16:49
Jaka 18- tka pojechała?
Majkellll - Pią Kwi 27, 2018 19:32
Piast ogrywa Arke.. musimy wygrać jutro
x_cite - Pią Kwi 27, 2018 20:49
Arka dramat...liczyłem na ich wygraną....jutro trzeba wygrać!
szczur1910 - Sob Kwi 28, 2018 15:57
Siema. Gdzie można obejrzeć mecz? Przy piwku w jakim lokalu puszczają?
arek88 - Sob Kwi 28, 2018 16:35
Bohema i Browar 3K
syfon12 - Sob Kwi 28, 2018 18:12
Shit :((
Video >> https://streamable.com/3oaka
Tomko54 - Sob Kwi 28, 2018 18:43
Sandecja gra, Pogoń strzela gola...
Majkellll - Sob Kwi 28, 2018 18:48
kurde gramy znowu dobry mecz...
Max1990 - Sob Kwi 28, 2018 18:50
Gramy dobry ale nieskutecznie niestety niewykorzystane sytuacje się mszczą ...
kks10 - Sob Kwi 28, 2018 20:58
Szkoda że w składzie Pogoni zabrakło Zbozienia wpadło by co dla nas....gra momentami wmiare
SilverCommander - Sob Kwi 28, 2018 21:01
Szybko wróciliśmy do "szarej rzeczywistości" już niedługo 1 ligowej (jeśli w ogóle w tej lidze wystartujemy). Ostatnia wygrana z Arką to był po prostu niestety "wypadek przy pracy". Arka zagrała "drugim składem", w tej chwili są w takiej "formie", że od każdego zespołu dostają "manto" w postaci kilku goli na mecz, a w dodatku musieli sobie sami strzelić 2 gole samobójcze, bo My nie byliśmy w stanie ich strzelić, co potwierdza choćby dzisiejszym mecz, zresztą który to już w tej lidze, gdzie nie możemy strzelić bramki przeciwnej drużynie.
nuncjusz - Sob Kwi 28, 2018 22:07
Niestety znów sił starczyło na pierwsze 20 minut , ten sam błąd i Trochim gra od 1 minuty powinien wchodzić na ostanie 30 minut i robić zamieszanie swoją walecznością . I zagrać Piszczek Kolev od początku a za bardziej zmęczonego dać Danka w 2 połowie . Nie te czasy dla nas najpierw trzeba klub poukładać później się pchać do wyższych lig . Wychodzi na to ze w NS nie zobaczymy ani jednego meczu u siebie .
arkoniusz - Nie Kwi 29, 2018 09:50
3 liga, 3 liga Sandecja :(((((
Może jak zlecimy do 3 ligi to miasto stwierdzi, że może coś ugrać i sprzeda np Szubrytowi i ten sobie spokojnie bedzie budować Sandecje po swojemu od podstaw
klipol - Nie Kwi 29, 2018 16:16
Jak mamy się utrzymać jak nawet Cracovia odpuszcza walkę i do przerwy przegrywa z Termalicą :(
www.megachem.pl - Nie Kwi 29, 2018 16:21
Czarny scenariusz się ziszcza- zaczniemy grać w III lidze, na licencji rezerw z super zarządem- piekorz, masorz i budowlaniec. Bez nowego stadionu, bez dotacji z UM i bez sponsorów. Jeśli się to sprawdzi, to musimy zaczynać od B klasy z prawidłowym herbem i KKS w nazwie i budować wszystko od nowa. Sami.
nuncjusz - Nie Kwi 29, 2018 16:38
Trzeba wygrywać mecze proste nie można na kogoś liczyć :) gdyby nie to że Piastowi odebrano 3 pkt w meczu z Górnikiem Zabrze to sen o utrzymaniu kończył by się wczoraj bo by było już 9 pkt przewagi . Jeszcze Lechia gra na Śląsku to pewne padnie remis lub symboliczne 0-1 dla nich .
Zbyt dużej ilości meczów zadowalał nas remis ile razy to było tak ze nasi prowadzą grę strzelają gola i cofają się do desperackiej obrony zamiast grac swoje nadal . Nam pozostaje duża gorycz po sezonie w Ex bo sportowo można przegrać trudno byli lepsi spadamy ale to co się stało wokół klubu i organizacji to była największa porażka w historii z tego długo się nie podniesiemy wizerunkowo i dużo osób przez długi czas nie zawita na Kilińskiego . Nawet normalnego prezesa nie mamy co by walczył o wizerunek i dobro klubu nie ma z kim rozmawiać i komu ufać jedynie można rozmowę z paniami w budynku potoczyć bo im pewnie bardziej zależy .
hanys - Pon Kwi 30, 2018 08:12
teraz brakuje 6 pkt które stracilismy w meczach z Legią, Piastem i Koroną
kks10 - Pon Kwi 30, 2018 08:39
I w wielu innych meczach
mirek678 - Pon Kwi 30, 2018 09:37
Patrzycie na Nas ile to my straciliśmy punktów w końcówkach itp ale prawda jest taka że każda z drużyn w ekstraklapie może to samo napisać ile to nie stracili a jakby wygrali to byliby już mistrzami Polski dlatego nie ma co rozkminiać Amen
|
|