Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja w prasie

Ad@ś=) - Pią Sie 07, 2009 15:08
Temat postu: Sandecja w prasie
Pierwszy mecz Sandecji w jej pierwszoligowej karierze zaskoczył sądeczan liczbą sił porządkowych czuwających nie tylko na stadionie, ale też wokół niego. Zdziwienie było tym większe, że spotkanie pomiędzy gospodarzami i drużyną Podbeskidzia z Bielska-Białej zaliczyć można było do tak zwanych demonstracji przyjaźni lub, jak mówia inni, meczów zgody. Mając w pamięci obrazki z meczu inauguracyjnego sezonu, sądeczanie zastanawiają się, jak wyglądać będzie zabezpieczenie meczów podwyższonego ryzyka. Czy stadion przy ul. Kilińskiego zamieni się w twierdzę bronioną podczas oblężenia? Inspektor Henryk Koział, zastępca komendanta miejskiego policji w Nowym Sączu, mówi wprost, że na spotkania takie będa ściągane siły porządkowe nawet z odległych stron. Mecze "grozy" będą cztery. Z KSZO Ostrowiec Świetokrzyski, Górnikiem Zabrze, GKS Katowice i... Cracovią. Sandecja oraz Cracovia są zaprzyjaźnione i stąd obawa, że ich kibice mogą wspólnie urządzić "pokaz radości"

żródło: gazeta nowosądecka z dnia 7 sierpnia 2009 (str. 2)

klap - Pią Sie 07, 2009 16:01

komus się w głowie popier....doliło
leszek - Pią Sie 07, 2009 16:10

jaka cracovia :))))) ;?
mirek678 - Pią Sie 07, 2009 16:13

hehehhe niezły ubaw :)
lukasz1910 - Pią Sie 07, 2009 16:47

A z Widzewem i Łks to juz nie,eeh ta policja...
kolafy - Pią Sie 07, 2009 17:20

Debile bez szkoły!!!!! Jebać Policje!
x_cite - Pią Sie 07, 2009 17:36

Wysłany: Dzisiaj 17:20 [Cytuj] [Edytuj] [X] [IP]

--------------------------------------------------------------------------------

Debile bez szkoły!!!!! Jebać Policje!

Miłosz popraw wskazania godziny - pisze ten post o godz 15.36 a ten Kolafego jest z godz. 17.20:D

matys5392 - Pią Sie 07, 2009 17:37

A ja dzisiaj kupiłem przegląd sportowy z dodatkiem skarbu kibica,i przy Sandecji zainteresowała mnie szczególnie rubryka ,,Plusy i minusy".
Plusy:
,,Bardzo wyrównana kadrazespołu.Trener ma duże możliwości manewru ze skladem i po dwóch równorzędnych piłkarzy na każdą pozycją"
Kibice
,,Sandecję na własnym obiekcie wspierać będzie żywiołowy doping kibiców"
Minusy:
Brak wychowanków
Pierwszy raz od wielu lat Sandecja nie moze pochwalić sie wieloma wychowankami w swojej kadrze.A przecież w Nowym Sączu jeszcze nie tak dawno karierę zaczynali m.in Piotr Świerczewski,Dawid Janczyk czy Maciej Korzym"

I tak przejżałem całą gazetkę i w żadnym innym klubie do plusów nie są zaliczani kibice :D:D:D
Także w meczu z Motorem musimy pokazac ze naprawde zasługujemy na miano 12 zawodnika :)

Maerqin - Pią Sie 07, 2009 21:19

Widac, ze ten kto napisal ten artykul albo nie przepada za Sandecja, nie ma zielonego pojecia o temacie albo nie mial o czym pisac i tylko nawymyslal takie glupoty zeby wpadla kasa za kilka linijek...
DNL - Pią Sie 07, 2009 21:22

To byl podpis do zdjecia, calosc podpisana (sś), nie wiem czy Stanislaw Śmierciak jest dziennikarzem, czy tylko fotografem, ale 'poziom' tego jest zenujacy.

Tak to jest jak osoby nie maja pojecia o czym pisza. Zenada.

misiek_1984 - Pią Sie 07, 2009 22:32

Stanisław Śmierciak to dziennikarz "Gazety Krakowskiej" - od wielu lat juz pisze na jej łamach.
Pulo - Pią Sie 07, 2009 22:48

A to nie autor artykułu o SONCZERSACH???
K@KS - Pią Sie 07, 2009 23:18

matys5392 napisał/a:
A ja dzisiaj kupiłem przegląd sportowy z dodatkiem skarbu kibica,i przy Sandecji zainteresowała mnie szczególnie rubryka ,,Plusy i minusy".
Plusy:
,,Bardzo wyrównana kadrazespołu.Trener ma duże możliwości manewru ze skladem i po dwóch równorzędnych piłkarzy na każdą pozycją"
Kibice
,,Sandecję na własnym obiekcie wspierać będzie żywiołowy doping kibiców"
Minusy:
Brak wychowanków
Pierwszy raz od wielu lat Sandecja nie moze pochwalić sie wieloma wychowankami w swojej kadrze.A przecież w Nowym Sączu jeszcze nie tak dawno karierę zaczynali m.in Piotr Świerczewski,Dawid Janczyk czy Maciej Korzym"

I tak przejżałem całą gazetkę i w żadnym innym klubie do plusów nie są zaliczani kibice :D:D:D
Także w meczu z Motorem musimy pokazac ze naprawde zasługujemy na miano 12 zawodnika :)

W ogóle nas tam na plus ocenili.
W pięcio - stopniowej skali ocen (obrona, pomoc, napad) we wszystkich ammy 3 to też srednia ocen wynosi 3.
Dla porównania KSZO ma 2,5, Kluczbork chyba 2. Mniej mają GKS,Stilon,Motor itp itd ;)
a np. ŁKS ma tylko o 0,5 więcej ;>
I w prognozie - srodek tabeli.
pasuje pokazac ze mieli racje ; )

Masahiko - Sob Sie 08, 2009 00:17

To ciekawe. Ja znalazłem w PS taką tabelkę z gwiazdami, oznaczającymi siłę drużyny. Sandecja miała najmniejszą liczbę "oczek". Sezon zweryfikuje :)
K@KS - Sob Sie 08, 2009 00:46

też ją widziałem kilkanaście dni temu.
Mieliśmy jedną gwiazde razem z Kluczborkiem i Motorem ;)
Ale w 'SKarbie Kibica' jestesmy ocenaiani zdecydowanie wyżej.

Tak patrze na ten skarb teraz.
FLota czy też Stalówka najbliższy rywal ma dwa punkty. Oceniono nas wyżej niż Dolcan, ex equo ze ZNiczem, Wartą i Wisłą.

Przesadzili ?

Sezon i tak zweryfikuje te oceny ;]

GoToSleep - Sob Sie 08, 2009 01:52

moglibyście podać stronkę tej tabelki? z góry dzieki
polak_ns - Sob Sie 08, 2009 02:15

w gazetach to było.
kls86 - Wto Wrz 01, 2009 17:17

"Syndrom krakowskiego bramkarza dotknął także Sandecji i Hutnika. Beniaminek I ligi przez prawie godzinę mądrze się bronił. Pogrom drużyny z Nowego Sącza rozpoczął się od błędu powołanego do kadry U-21 Marka Kozioła, który puścił piłkę między nogami po dośrodkowaniu z prawie 40 m!"

Cały artykuł:

http://www.sport.pl/pilka...__czyli___.html

RydzSmigly - Czw Lis 12, 2009 20:06

Firma Allianz Polska, główny udziałowiec Górnika Zabrze pozostaje w klubie, mimo słabej postawy piłkarzy w Unibet 1. lidze. Będzie jednak "działać ostrzej" niż dotąd i nie pozwoli się traktować jak "dobry wujek" czy "bankomat" - zapowiedział przewodniczący rady nadzorczej klubu Michael Muller, który jest też wiceprezesem Allianz Polska.
O początku rewolucji można było mówić już przed tygodniem, kiedy trener Ryszard Komornicki postanowił, że Robert Szczot, Damian Gorawski i Dawid Jarka, więc piłkarze mający stanowić o sile Górnika, zostaną w domu, zamiast jechać na ligowy mecz do Ostrowca Świętokrzyskiego. Teraz rewolucję planują także przedstawiciele firmy Allianz.

"Nie będziemy już tak spokojnie siedzieć w Warszawie. Jesteśmy traktowani jak dobry wujek, który wyśle pieniądze albo jeszcze gorzej - jak bankomat Takie czasy już się skończyły. Teraz każdy wydatek będzie pilnowany (...) Za takie pieniądze, które zainwestowaliśmy już w Górniku można wymagać znacznie, znacznie więcej" - dodał Mueller podczas konferencji prasowej w Zabrzu. Wasz wywiad!

Chcesz zadać pytanie najlepszemu polskiemu pięściarzowi wagi ciężkiej, Tomaszowi Adamkowi? Teraz, dzięki Onet.pl, "Przeglądowi Sportowemu" i sports.pl, jest to możliwe! Pytania można nadsyłać do piątku, a "Wasz wywiad" zostanie opublikowany w "Przeglądzie Sportowym" oraz na Onet.pl i sports.pl.

Allianz ma 81 procent udziałów w klubie. Jak powiedział Mueller dotąd właściciel wydał na Górnika około 40 mln złotych (od wiosny 2007). W poprzednim sezonie zespół, mimo tego spadł z ekstraklasy. "Na razie inwestycja w Górnika jest nieudana finansowo. Budżet na ten sezon wynosi 19 mln złotych. Przychody to 7 mln z czego 5 mln od Allianz. To znaczy, że przy kosztach sięgających 19 mln, klub wypracowuje sam 2 mln przychodu. Tak być nie może" - podsumował Mueller.

Za dwa tygodnie zarząd i trener Ryszard Komornicki mają przedstawić plan naprawy sytuacji. Niezależnie od tego właściciel wynajął firmę, której przedstawiciele oglądali mecze Górnika i składali raporty o grze piłkarzy. Pomóc ma też psycholog. "Piłkarze są pośrednio pracownikami naszej grupy. Inni pracują po 10 a nawet 15 godzin dziennie. Zawodnicy - po dwie godziny. I szlag mnie trafia, kiedy przychodzę na mecz. Nikt w Górniku nie może być pewny posady. Nie ma co się porównywać do Realu czy Barcelony, tylko do Sandecji Nowy Sącz. Takie są realia" - grzmiał szef rady nadzorczej.

Wymagające wydatków wzmocnienia drużyny zimą będą możliwe tylko po wcześniejszej sprzedaży któregoś z piłkarzy. Górnik zajmuje piąte miejsce w tabeli Unibet 1. ligi.

"To nie jest żadna stypa. Allianz w Górniku zostaje. Ale nie będziemy już tak pasywni. Mimo problemów wierzę w awans. Jednak przygotujemy także plan +B+, gdyby zrealizować celu się nie udało" - zakończył Mueller.

źródło: onet.pl

;-)

ERNESTO - Pią Lis 13, 2009 09:32

Dajcie nam pieniadze, to sie bedziemy porownywac :D
regularny - Pią Lis 13, 2009 14:12

A ja mam taką prośbę do kibiców którzy lubią zachwalać nasz klub na Onecie i innych tego typu portalach. Jak już coś komentujecie, to uważajcie co wciskacie, bo piszecie błędnie nazwę naszego klubu (SandeNcja...), przez co tylko narażacie siebie (i Sandecję) na pośmiewisko.

Pod wczorajszym artykułem, poprawnie napisał tylko chłop, który obśmiewał Sandecję.

RydzSmigly - Pią Lis 13, 2009 15:05

regularny, skąd wiesz, że ludzie piszący o naszym klubie dobrze lub źle tak naprawdę są kibicami Sandecji?Onet dla mnie nie jest zbyt dobrym portalem do czytania komentarzy i różnego typu opinii;-).Czasem zdarza się również, że niektórzy prześmiewczo mówią/piszą SandeNcja śmiejąc się z tych co to robią nieumyślnie,choć nie jestem zwolennikiem robienia tego na necie ;-).Na niektórych nie ma rady jak chociażby parę osób wypisujących na 90minut.pl(Kmita NS czy Projekt Małopolska ;-)) pzdr
Bianconeri - Pią Lis 13, 2009 16:30

To fakt, nigdy nie wiadomo kto pisze, szczególnie na Onecie, czy 90minut, ale już no tv-ns, który jest portalem lokalnym raczej nie jest atakowany permanentnie przez pryszczatych gimnazjalistów z całej Polski, którzy uzewnętrzniają swoje emocje.
A niestety komentarze na tym portalu, głównie te dotyczące Sandecji, wołają nie raz o pomstę do nieba, a tu już dużo większe pradwopodobieństwo, że pisał ktoś z lokalnej społeczności.
I to chyba boli najbardziej ...

Ale tak to jest internet daje (do pewnego stopnia) anonimowość, to niektórzy leczą tam swoje kompleksy itp.

EDIT:
Żeby nie by było niejasności to nie mam absolutnie nic przeciw tv-ns, często odwiedzam tą stronę, jestem im wdzięczny za relacje ze spotkań Sandecji, tylko dobijają mnie tam te komentarze i "poziom" dyskusji.

x_cite - Sob Lis 14, 2009 10:22

A właśnie czy dobrze Wam działa strona tv-ns??? ja mam problemy z załadowaniem materiału i oglądnięciem go....nie wiem co jest grane. Muli mi tylko na tej stronie - szczególnie pytam tych co mają neta z Insatu.
mlody_ns - Sob Lis 14, 2009 10:53

tez mam internet z insatu a zamiast filmu mam pokaz slajdow ;/
x_cite - Sob Lis 14, 2009 11:32

No właśnie dzwoniłem do Insatu, ale nikt nie odbiera. Albo coś z transferme jest nie tak albo ze stroną TV-NS.
internacionale - Sob Lis 14, 2009 13:00

x_cite napisał/a:
No właśnie dzwoniłem do Insatu, ale nikt nie odbiera. Albo coś z transferme jest nie tak albo ze stroną TV-NS.

U mnie na neostradzie działa normalnie. Widocznie coś z tym insatem jest nie nie tak.

kolafy - Sob Lis 14, 2009 20:10

U nas w Anglii też zamula to strasznie aż irytyje takie oglądanie...
style - Sob Lis 14, 2009 22:28

ja tez miałem straszne problemy z ogladaniem na TV-NS az pewnego razu całkiem przypadkowo rozwiazałem problem:) mianowicie klikłem prawym przyciskiem myszy na obraz wyswietlanego filmu i wyswietlily mi sie opcjie (tak jak klikniesz na pulpicie prawym przyciskiem myszy) i tu nagle zero przycinki jedyny minus ze muis byc otwarte to okienko prawym przyciskiem ale jak klikniesz gdzies w rogu wyswietlanego filmiku to nie przeszkadza - sprobojcie moze u was zadziała - wiec jeszcze raz - klikacie prawym przyciskiem myszy na wyswietlany material i nie "odklikujecie" i sprawdzcie wtedy - jak komus to zadziała to niech napsize :)
Trebor13 - Nie Lis 15, 2009 12:16

U mnie też się przycinało, bez wględu na to kto był dostawcą intenetu, aż kiedyś włączyłem TV-NS na przeglądarce Opera i..miłe zaskoczenie. Od tej pory stronę TV-NS oglądam tylko za pomocą tej przeglądarki.
kuba_ns - Nie Lis 15, 2009 17:37

a nie wiecie co moze byc jak mi sie nie chca odtwarzac filmy w tvp sport jak klikam np na podsumowanie kolejki to sie wlacza czary ekran i nic mial ktos podobny problem
bacin - Nie Lis 15, 2009 17:40

Kliknąć dwukrotnie na tenże czarny ekran, włączy się tryb pełnoekranowy, który działa bez zarzutu.
mirek678 - Nie Lis 15, 2009 18:01

coś temat się rozmywa ;)
x_cite - Nie Lis 15, 2009 20:43

jp22 napisał/a:
ja tez miałem straszne problemy z ogladaniem na TV-NS az pewnego razu całkiem przypadkowo rozwiazałem problem:) mianowicie klikłem prawym przyciskiem myszy na obraz wyswietlanego filmu i wyswietlily mi sie opcjie (tak jak klikniesz na pulpicie prawym przyciskiem myszy) i tu nagle zero przycinki jedyny minus ze muis byc otwarte to okienko prawym przyciskiem ale jak klikniesz gdzies w rogu wyswietlanego filmiku to nie przeszkadza - sprobojcie moze u was zadziała - wiec jeszcze raz - klikacie prawym przyciskiem myszy na wyswietlany material i nie "odklikujecie" i sprawdzcie wtedy - jak komus to zadziała to niech napsize :)

Dokładnie tak samo wypróbowałem jeszcze przed Twoim postem:) Tylko nie chciało mi się tego pisać a Ty to ładnie ująłeś!:) Dziwne to TV-NS. Mi te jaja zaczęły się w momencie kiedy zainstalowałem IE 8-wcześniej miałem 6-tkę i śmigało mi jak fiks! A to z tym kliknieciem prawym kalwiszem myszki to niezły myk i dziwne, że dopiero wtedy zaczyn asię ładować obraz i dzwięk.

KubaNS - Wto Gru 15, 2009 13:46

Calkiem fajny wywiad z trenerem Wojtowiczem...
http://sport-ns.pl/index....w&catid=17:news

A tu troche humoru w wykonaniu red. Molendowicza... ;)
http://sport-ns.pl/index....a&catid=17:news

kls86 - Pią Gru 18, 2009 16:17

Nie wiedziałem gdzie to dać.

http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html

Tu macie link do wywiadu z Latą.

A tu taka ciekawostka dotycząca Sandecji :

Widzę na liście pana Grenia, ale on przecież nie będzie delegatem. To po pierwsze. Jerzy Koziński na zielono? Długo bym się zastanowił. Górnik Zabrze? (śmiech). Panie redaktorze. Sandecja? Mój przyjaciel prezes Sandecji przeciwko mnie? Ciekawe rzeczy mi pan przyniósł. Warta Poznań? Z uśmiechem na to patrzę. Ja żadnych list nie będę publikował.

Snoopi86 - Pią Gru 18, 2009 17:37

tez to mialem wrzucic...ciekawe;]
Raffio - Pią Gru 18, 2009 17:58

tak samo ja miałem to wrzucić
miejmy nadzieję że jednak p.Danek będzie głosował przeciwko Lacie ;P

Bzymcio - Pią Gru 18, 2009 20:59

komentarze pod wywiadem :)

O ja pierniczę jaki wstyd.
Nasz prezes przyjacielem Laty.

~1910 , 18.12.2009 17:15

O jasny gwint, już przez chwilę myślałem że nasz... :) ...
... Pozdrowienia od braciszka :)

~JKS1910 , 18.12.2009 17:57

bacin - Pon Mar 22, 2010 09:48

http://szczecin.gazeta.pl..._portowcow.html

Bardziej w formie ciekawostki, po lewej ciekawe porównanie gry Urbana i Zawadzkiego (tabelka "Zobacz także")

A tu jeszcze coś na temat naszego Aguero:

http://www.ligapolska.eu/...agra+w+Sandecji

wel - Pon Mar 22, 2010 10:09

Z tego co słyszałem z wypowiedzi trenerów Sandecji to generalnie uważają pozyskanie tego piłkarza za nieporozumienie. Jakby głupio powiedzieć im wprost, ale generalnie przede wszystkim technicznie i wytrzymałościowo nie ta liga.

Do tego zamieszanie z certyfikatem i jak dla mnie to na 100% go nie będzie.

bacin - Pon Mar 22, 2010 10:22

Z wypowiedzi Maksymiliana Cisowskiego na RTK można było wywnioskować, że to gruba, gruba pomyłka. Nasz Aguero nie wytrzymuje fizycznie treningów i kompletnie nie może się ogarnąć, więc chyba totalne pudło.
ERNESTO - Pon Mar 22, 2010 16:21

A w Hiszpanii dawal rade, no coz ... nie ta liga ;)
bacin - Wto Mar 23, 2010 10:47

Przed momentem mało zębów nie wybiłem lecąc przed telewizor, kiedy moja Rodzicielka zawołała: Marcin, Sandecja na TVN!

Dobiegłem i widziałem tylko kątek oka naszą koszulkę (nie wiem kto w niej był, nie zdołałem zbadać sprawy). Mówili coś o fundacji charytatywnej, a potem damskiej piłce w Zabierzowie.

Ktoś, coś...?

Pietrucha - Wto Mar 23, 2010 12:02

Był to reportaż o pomocy chorym dzieciom. Pokazany został właśnie Szpital Dziecięcy w Prokocimiu i m.in piłkarze Sandecji którzy odwiedzili to miejsce i spotkali się z dziećmi. Ale z tego co pamietam to już chyba chwile temu była ta wizyta, a teraz tylko coś napomknęli przy okazji tego reportażu.
Bianconeri - Wto Mar 23, 2010 13:24

W dzisiejszym DP miało być coś nieco więcej o meczu jak i o kibicach, jak ktoś ma linka do e-wydania to niech wklei albo przeklepie z papierka :)
internacionale - Wto Mar 23, 2010 13:35

Bianconeri napisał/a:
W dzisiejszym DP miało być coś nieco więcej o meczu jak i o kibicach, jak ktoś ma linka do e-wydania to niech wklei albo przeklepie z papierka :)

PIŁKA NOŻNA. Sześć tysięcy kibiców zdzierało w sobotę gardła, by pomóc swym ulubieńcom w odniesieniu zwycięstwa w szalenie ważnym dla układu tabeli pierwszoligowym meczu z Pogonią Szczecin.

Doping poniósł Sandecję do wygranej. Po meczu jej zawodnicy zgodnie podkreślili, że publika była ich dwunastym zawodnikiem. Na wspaniale reagującą widownię uwagę zwrócili także przedstawiciele przybyszów ze Szczecina, a nawet oficjele PZPN.

W szoku znaleźli się debiutujący w Nowym Sączu Słowacy Rudolf Urban i Martin Hlousek. Ten pierwszy, dziesięciokrotny reprezentant swego kraju powiedział: - Zdarzyło mi się grać przy trzydziesto tysięcznej publiczności, ale gdy wychodziłem na boisku i stadion ryknął "Hej, hej, Sandecja", to dreszcz przeszedł mi po plecach. Nie pamiętam, kiedy ostatnio czułem się tak sportowo podekscytowany.

Później, przez 94 minuty trwania meczu trybuny śpiewały: "Biała flaga, czarna wstęga, biało-czarni to potęga", "Na ulicy Kilińskiego, gdzie najlepsza wiara jest, ukochana ma drużyna, co Sandecja zowie się", "Do boooju, Sandecja, do boooju, Sandecja, marsz, marsz, marsz, do boju marsz, zwycięstwo czeka nas", "Kolejowy klub sportowy San-de-cja", albo "To my, z Nowego Sącza, zna nas cała Polska, za Sącz, za KKS pójdziemy aż po życia kres".

Fani, zrzeszeni w Stowarzyszeniu Kibica Sandecji nie ograniczają swej aktywności do wspierania biało-czarnych w spotkaniach toczonych przez nich na własnym boisku. Jeżdżą z nimi po całym kraju. I w Zabrzu, i w Łodzi, i w Lublinie, a na wet w Płocku byli głośni i słyszalni. Panuje powszechna opinia, że wierniejszych, bardziej oddanych swej drużynie kibiców nie ma żaden zespół w I lidze. Że sądeczanie są po prostu najlepsi i że poprowadzą swych pupili do ekstraklasy.

Bianconeri - Wto Mar 23, 2010 13:38

No szczególnie w Płocku był doping na maksa :D

No ale tak czy tak miło czasem poczytać że nie jest się tylko i wyłącznie bandytą w szaliku, czasem jak widać jest się śpiewającym bandytą w szaliku :D:D

AdoDC - Wto Mar 23, 2010 13:41

Ale nam przycukrowali ^^
hanys - Wto Mar 23, 2010 14:08

Oby tak dalej

ale smiem twierdzic ze jeden blad, zadyma albo cos podobnego i jezdza po nas jak po psach....

Bianconeri - Wto Mar 23, 2010 14:18

Co ty gadasz, jak "psów" to przecie prasa zawsze popiera - STRZELAĆ DO KIBOLI :D:D
hanys - Wto Mar 23, 2010 14:31

a no tak zle sformulowalem swoja wypowiedz ;)
KubaNS - Wto Mar 23, 2010 15:46

I znowu nie mozna sie nacieszyc, ze ktos to zauwaza docenia i ma jakies znaczenie, bo forumowicze wszedzie zobacza jakiegos minusa, a jak nawet teraz go nie ma to "na pewno bedzie";);)
Trzeba pracowac zwyczajnie na to zeby ta opinie podtrzymywac i caly czas isc do przodu. Przede wszystkim zeby to wygladalo rownie dobrze od srodka, jak i z zewnatrz.
Dziennik Polski zreszta od dluzszego czasu potrafil napisac i o atmosferze pare slow, pochwalic czasem skrytykowac robiac to jednak "normalnie".
Fajny artykul i teraz od kazdego na stadionie zalezy czy takich jak ten bedzie coraz wiecej.
Cieszmy sie tym co mamy a nie przejmujmy tym co bylo, albo "moze kiedys bedzie";);)

Bianconeri - Wto Mar 23, 2010 16:07

No już pożartować sobie nawet nie można ... NIEDOBRY KUBUŚ !!
regularny - Wto Mar 23, 2010 17:01

W dzisiejszej Krakowskiej również jest artykuł w podobnym tonie i temacie
AdoDC - Wto Mar 23, 2010 18:53

84 558 (GUS, stan na czerwiec 2009) - tylu ludzi mieszka w Nowym Sączu. 5000 - tyle osób oglądało z wysokości trybun mecz Sandecji z Pogonią.
17 - co siedemnasty mieszkaniec miasta odwiedził w sobotę stadion beniaminka pierwszej ligi. 38 - tyle punktów jak do tej pory zdobyli "biało-czarni". 37 - tyle bramek strzelili (obok Widzewa Łódź są najskuteczniejszym zespołem zaplecza esktraklasy). 9 - od tylu spotkań drużyna jest niepokonana. 7 - w tym czasie odnieśli tyle zwycięstw.

Uff, aż kręci się w głowie, a to dopiero początek. Karuzelę oczekiwań podopieczni Dariusza Wójtowicza rozkręcili sobotnim zwycięstwem na dobre. Już za dwa tygodnie do Nowego Sącza przyjedzie wielki Górnik Zabrze. Nadkomplet publiczności jest gwarantowany. - Spokojnie, na razie przed nami niedzielny mecz w Pruszkowie - studzi rozpalone głowy lider (już można o nim tak mówić) Sandecji Rudolf Urban.

W porządku, wracamy do minionej soboty. Starcie z Pogonią Szczecin wzbudziło w Nowym Sączu gigantyczne zainteresowanie. Już od środy po bilety ustawiały się tłumy. - Kibice będą ich dwunastym zawodnikiem - przestrzegał swoich obecnych kolegów za Szczecina Dariusz Zawadzki, który jeszcze jesienią bronił barw Sandecji. Piłkarz Pogoni nie pomylił się ani trochę. Niesieni fantastycznym dopingiem gospodarze pokonali jednego z faworytów do awansu. - Dziękujemy fanom za wsparcie. Byli wspaniali - w takim samym tonie wypowiadali się wszyscy piłkarze gospodarzy.

Pod wrażeniem zachowania trybun był sam Zawadzki. Jak przyznał już po spotkaniu, obawiał się przyjęcia przez publiczność. Ta jednak powitała i pożegnała swojego byłego pupila burzą oklasków. - Jestem mile zaskoczony - dzielił się wrażeniami już po ostatnium gwizdku sam zainteresowany.

Zawadzki do domu wracał smutny. W innym nastroju mógł być jego następca w Sandecji, Urban. Słowak zdobył pierwszą bramkę. Po trzech meczach w nowym klubie ma na koncie dwa trafienia i asystę.

Z kolei pierwszego swojego gola strzelił jego rodak Martin Hlousek. Popisał się nie lada wyczynem, bo już po minucie pobytu na boisku skierował piłkę do siatki. Ponadto bramkę i asystę zaliczył kolejny nowy nabytek, Grzegorz Kmiecik.

- Transfery zaczynają się spłacać - uśmiechał się po meczu ich główny pomysłodawca Dariusz Wójtowicz.
W sobotę ziemia i niebo chciały, żeby to gang Wójtowicza zainkasował komplet punktów. Na murawie niemiłosiernie pudłowali piłkarze ze Szczecina, a na niebie nie było ani jednej chmury - po raz pierwszy w tej rundzie Sandecja nie musiała walczyć w błocie.

Biła się za to - a konkretnie, jej dwa piłkarze - ze swoimi słabościami. W tygodniu poprzedzającym spotkanie rozchorowali się Dariusz Gawęcki i Jano Frohlich. Obaj grali na własną prośbę. - Cały czas jadę na proszkach - tłumaczył "Riva". Zawiedziony swoją grą był Frohlich. - Chciałbym przeprosić kibiców za swój występ - wypalił po ostanim gwizdku kapitan zespołu. - Nie czułem się najlepiej. Może nie pomogłem kolegom za bardzo, ale cieszę się, że byli ze mną do końca i że przynajmniej krzykiem i ambicją dotrzymywałem im kroku - dodał.

Mecz miał dwóch głównych bohaterów. W bramce gospodarzy kapitalnie spisywał się Mariusz Różalski. Z kolei w polu świetnie grał Tidiane Niane. Senegalczyk w sobotę stał się ulubieńcem trybun. Kibice raz po raz skandowali jego nazwisko. - Kocham ich - jeszcze długo po spotkaniu adrenalina nie schodziła z piłkarza.
Fani mają kolejne powody do radości. Do gry wrócili niedawno jeszcze kontuzjowani Arkadiusz Aleksander (najgroźniejszy uraz) i Michał Jonczyk. - Nie pokazałem niczego wielkiego - krytycznie sam siebie ocenił "Jonio". - No, ale głowa do góry. Muszę się starać i walczyć o miejsce w pierwszym składzie, gdyż Hlousek wszedł na boisko i zaraz strzelił bramkę - dopowiedział od razu.

Z kolei dla Aleksandra był to pierwszy wiosenny występ. Zawodnik przeszło miesiąc leczył odniesioną w trakcie obozu w Gutowie Małym kontuzję. Sandecja miała w sobotę "Różę" w bramce i wiele szczęścia. - Ale ono sprzyja lepszym - przypomniał znane powiedzenie pomocnik Sandecji Maciej Bębenek.
Pogoń stworzyła sobie kilka świetnych okazji. Dwie z nich zmarnował sprowadzony z Warty Poznań Marcin Klatt. Napastnik ze Szczecina już w pierwszej minucie po błędzie Frohlicha zmarnował sytuację sam na sam.

Potem już trwał festiwal skuteczności Sandecji. Święto na trybunach jedynie na moment przerwał Olgierd Moskalewicz. Pogoń potrafiła wykorzystać tylko jedną z kilku okazji. Mecz do znudzenie przypominał jesienne stracie tych zespołów w Szczecinie. Wtedy więcej sytuacji stworzyła Sandecja, ale wygrała Pogoń. Zwyciężyła aż 4:0. - Teraz się skutecznie zrewanżowaliśmy - cieszył się Aleksander.
Sandecja wciąż jest niepokonana na swoim stadionie. W tym sezonie zremisowała tu trzy razy, a zwycięstw piłkarze Dariusza Wójtowicza odnieśli aż osiem.

Wygrane starcie z Pogonią Szczecin miało wartość sześciu punktów, bo dzięki temu zwycięstwu piłkarze z Nowego Sącza wyprzedzili w tabeli "Dumę Pomorza" o jeden punkt.

To z Gazety Krakowskiej

Kilinskiego 47 - Wto Mar 23, 2010 19:53

KubaNS napisał/a:
I znowu nie mozna sie nacieszyc, ze ktos to zauwaza docenia i ma jakies znaczenie, bo forumowicze wszedzie zobacza jakiegos minusa, a jak nawet teraz go nie ma to "na pewno bedzie";);)

Dokładnie, czy gdyby Daniel "przypomniał sobie" wszystkie teksty jakie lecieły na stadionie w sobotę (K... gdzie masz kibiców, strzelcie K... gola, itd.) i opublikował je na łamach DP, to wtedy byście byli szczęśliwsi (w imię prawdy historycznej:))?

Trzeba docenić to, że obecnie sądeckie media robią dobrą atmosferę wokół Sandecji, a nie szukać dziury w całym.

LaMaquinaRoja - Wto Mar 23, 2010 21:36

Ładną nam reklamę zrobili w DP.
spdr - Sro Mar 24, 2010 18:30

nagle i wybiórcza sobie przypomniała... http://www.sport.pl/pilka...kstraklase.html
Raffio - Sro Mar 24, 2010 19:15

z wypowiedzi Wójtowicza wynika że nie będą grać o ekstraklasę
michalvcf - Sro Mar 24, 2010 20:47

Raffio napisał/a:
z wypowiedzi Wójtowicza wynika że nie będą grać o ekstraklasę

A niby co ma powiedzieć?? Jesteśmy beniaminkiem przed sezonem mieliśmy cel utrzymanie i tego się trzymajmy. A czy walczymy jednak o coś więcej czas pokaże.

casanunda - Czw Mar 25, 2010 09:04

michalvcf napisał/a:

A niby co ma powiedzieć?? Jesteśmy beniaminkiem przed sezonem mieliśmy cel utrzymanie i tego się trzymajmy. A czy walczymy jednak o coś więcej czas pokaże.

Walczymy o utrzymanie - czyli o zwyciestwo w kazdym kolejnym meczu.
Co teoretycznie doprowadziłoby do utrzymania poprzez awans :)

bacin - Pią Mar 26, 2010 19:01

Znicz – Sandecja (niedziela, 18.00)
Trzeba będzie wykorzystać wojnę w Łęcznej i w uniesieniu po zatopieniu Floty ograć Sandecję. Ludzie Grembockiego mają wyjątkowo niemiły kalendarz. Dopiero co potykali się z „piratami”, a już taktykę zmieniają na „pienińskich zbójników”. W Sączu przegrali wyraźnie (1:3) i choć uda im się rewanż, to jednak nie będzie tak przekonujący. Wygrywając, Znicz da sobie dużo spokoju na trudną rywalizację. Na zmianę gra później ze strefą spadkową i awansów. Dla gości to będzie pierwsza wyjazdowa przegrana od 3 października, a więc od ponad pół roku.

źródło:
http://sport.tvp.pl/pilka...podarzy/1576771

Może by tak nową przyśpiewkę?

To my, to my, pienińscy!
To my, to my, zbójnicy!

Edit: CyKu dobrze zauważył: 'byłaby', a nie - ku*** - 'będzie' to pierwsza wyjazdowa przegrana.

kuba_ns - Nie Mar 28, 2010 21:14

W niedzielnych spotkaniach 23. kolejki I Ligi porażki odnotowały drużyny z czołówki tabeli - ŁKS, Sandecja Nowy Sącz i Pogoń Szczecin.

Wicelider tabeli, ŁKS przegrał przed własną publicznością GKS-em Katowice 1:2. Bramki w tym spotkaniu strzelali tylko katowiczanie, bowiem trafienie dla ŁKS-u zaliczył Adrian Napierała, kierując piłkę do własnej bramki. W dobrym kierunku strzelali jednak jego koledzy - Paweł Cholerzyński i Paweł Buśkiewicz, którzy rozstrzygnęli wynik spotkania na korzyść GKS-u.

Niespodziewanej porażki w Pruszkowie doznała Sandecja Nowy Sącz, która uległa 0:1 miejscowemu Zniczowi. O losach spotkania rozstrzygnął w 54. minucie wypożyczony ze Śląska Wrocław Kamil Biliński.

Atutu własnego boiska nie zdołali wykorzystać piłkarze Pogoni Szczecin, którzy ulegli broniącemu się przed spadkiem MKS-owi Kluczbork 0:1. Bramkę na wagę trzech punktów zdobył Arkadiusz Półchłopek w 52. minucie meczu.

źródło onet.pl

SilverCommander - Sro Mar 31, 2010 18:21

Temat dotyczący Sandecji ;]
W związku z wyznaczeniem nowego terminu towarzyskiego meczu reprezentacji Polski z Finlandią na 29 maja Wydział Gier PZPN postanowił zmienić termin meczów 33. kolejki I ligi, które odbędą się ostatecznie we wtorek 1 czerwca o godz. 17:00.
źródło: 90minut.pl

klap - Sro Mar 31, 2010 20:42

a za przeproszenie co nas qrwa obchpdzi jakiś mecz towarzyski reprezentacji. tym dziadkom się już całkiem w głowach pojebało żeby z powodu towarzyskiego 1 lige przekładać !!!
jaro_jaro - Sro Mar 31, 2010 22:52

I tak nie ma wyjazdu do Katowic więc nie ma co rozpaczać czy to sobota czy wtorek...
klap - Czw Kwi 01, 2010 08:46

no z jednej strony masz racje jaro, ale jakby był wyjazd to każdy by mial na pewno pretensje. wiem ze patrzymy tylko na siebie ale pod kątem całej ligi jest to ogólna lipa bo wszyscy wiemy jak wyglądają mecze w środku tygodnia. !!!
AdoDC - Sro Kwi 07, 2010 14:20

Arkadiusz Aleksander przedłużył umowę z Sandecją

Napastnik Arkadiusz Aleksander przedłużył o rok umowę z Sandecją Nowy Sącz.

- W tygodniu przedłużyłem kontrakt z Sandecją do końca czerwca 2011 roku i był to chyba właściwy krok. Wierzę, że awansujemy do ekstraklasy - poinformował zawodnik.

29-letni Aleksander do nowosądeckiego klubu trafił w sierpniu ubiegłego roku z cypryjskiego AS Néa Salamís Ammochóstou. W rundzie jesiennej obecnego sezonu wystąpił w 15 spotkaniach I ligi, strzelił 6 goli.

źródło: własne / Dziennik Polski

major - Czw Kwi 08, 2010 11:10

Z wywiadu z prezesem Dankiem:

Cytat:
To może na mecz z kolejnym gigantem - Widzewem Łódź - trzeba na stadionie chociaż za jedną z bramek zamontować przenośną trybunę? Takie rozwiązanie zastosowano kiedyś na obiekcie Wisły Kraków.

Myślimy o tym poważnie. Trzeba jednak zbilansować koszty. Zobaczymy, być może rzeczywiście też tak postąpimy.

Temat powracający jak bumerang, ale wreszcie pada jakaś deklaracja z ust prezesa. Może akurat coś takiego będzie.

Cytat:
W Nowym Sączu macie prawdziwego giganta, firmę "Koral". Może ona byłaby chętna do pomocy?

Rozmowy były prowadzone. Tego przedsiębiorstwa współpraca z nami jednak nie interesuje.

No i koniec tematu Korala w Sandecji;)

całość: http://www.gazetakrakowsk...ialem,id,t.html

Bianconeri - Czw Kwi 08, 2010 11:16

No tak, cały nasz klub hehe, trybuna na całą rundę byłą za droga (chociaż tak naprawdę największy koszt to koszt samego przywozu i montażu, potem "stanie" już tyle nie kosztuje), ale na jeden mecz z Widzewem mocno się zastanawiają nad postawieniem :D

A zresztą, co mi tam ...

sns1910 - Czw Kwi 08, 2010 11:26

Bianconeri napisał/a:
No tak, cały nasz klub hehe, trybuna na całą rundę byłą za droga (chociaż tak naprawdę największy koszt to koszt samego przywozu i montażu, potem "stanie" już tyle nie kosztuje), ale na jeden mecz z Widzewem mocno się zastanawiają nad postawieniem :D

A zresztą, co mi tam ...

No właśnie to ciekawe, że Bytovię Bytów było stać, żeby na jeden mecz z Wisłą zamontować dwie takie trybuny, a pierwszoligowa Sandecja, na której to mecze chodzi nawet blisko 7000 osób płacących po 20 zł za bilet z trudem by "bilansowała" koszt montażu takiej trybuny - delikatnie mówiąc dziwne to trochę...Szczególnie że przynajmniej kilka setek osób musiało ostatnio oglądać mecz w naprawdę kiepskich warunkach jeśli chodzi o widoczność murawy, no i oczywiście miejsca stojące. Wydaje mi się, że po prostu nie spodziewano się aż takiego zainteresowania na wiosnę, co też by dziwiło, no ale to jedyne racjonalne wytłumaczenie. A prawdopodobnie mecz z Widzewem wzbudzi jeszcze większe zainteresowanie...

Jam - Czw Kwi 08, 2010 13:15

sns1910 napisał/a:
Bianconeri napisał/a:

A zresztą, co mi tam ...

No właśnie to ciekawe, że Bytovię Bytów było stać, żeby na jeden mecz z Wisłą zamontować dwie takie trybuny, a pierwszoligowa Sandecja, na której to mecze chodzi nawet blisko 7000 osób płacących po 20 zł za bilet z trudem by "bilansowała" koszt montażu takiej trybuny - delikatnie mówiąc dziwne to trochę...Szczególnie że przynajmniej kilka setek osób musiało ostatnio oglądać mecz w naprawdę kiepskich warunkach jeśli chodzi o widoczność murawy, no i oczywiście miejsca stojące. Wydaje mi się, że po prostu nie spodziewano się aż takiego zainteresowania na wiosnę, co też by dziwiło, no ale to jedyne racjonalne wytłumaczenie. A prawdopodobnie mecz z Widzewem wzbudzi jeszcze większe zainteresowanie...

Tylko na Bytovie bilety były po 50 i 35 złotych. Niestety nie moge nigdzie znaleźć ile kosztowało ich wynajęcie takich trybun i jaki był ich bilans. Znalazłem tylko, że trybuny na 4 tys jechały 4 tirami aż z Krakowa. Czyli wiadomo, że taki transport dużo kosztował. Ale licząc, że było 5000 tys ludzi x średnio za bilet 40 złotych wychodzi 200000. Więc napewno sie im to opłacało.

RydzSmigly - Pią Kwi 23, 2010 07:46

Małe kluby rozpaczliwie domagają się pieniędzy za wyszkolenie graczy, którzy potem byli sprzedawani do zagranicznych klubów. PZPN nie potrafi im pomóc, choć sam skutecznie pobiera sporą prowizję za każdy taki transfer.

Gdy w zeszłym roku Lech sprzedał Rafała Murawskiego do Rubina Kazań, prezes Gedanii Gdańsk Władysław Barwiński tylko zacierał dłonie. Liczył na ekwiwalent za wyszkolenie piłkarza za okres, kiedy przyszły reprezentant Polski uczył się futbolu w Gedanii. To klub z tradycjami, ale obecnie gra ledwie w okręgówce i z trudem wiąże koniec z końcem.

- Nazbierało się tego ekwiwalentu na jakieś 40 tys. euro. Dla naszego klubu to niebotyczne pieniądze - mówi Barwiński.

Tyle że Gedania do dzisiaj żadnych pieniędzy nie otrzymała. - Wszędzie pytamy, dopominamy się, ale odprawiają nas z kwitkiem. Próbowaliśmy się poskarżyć nawet w FIFA, ale powiedzieli nam, że najpierw trzeba wnieść opłatę. 2 tysiące franków szwajcarskich. Nie stać nas - dodaje prezes.

Sandecja Nowy Sącz ma podobny problem, bo od ponad dwóch lat bezskutecznie domaga się wynagrodzenia za wyszkolenie Dawida Janczyka, którego Legia sprzedała do CSKA Moskwa.

- To nie my jesteśmy adresatem roszczeń Sandecji. Pieniędzy powinna domagać się od PZPN, który dostał pieniądze z Moskwy - twierdzi prawnik Legii Jarosław Ostrowski.

Lech, który sprzedawał Rafała Murawskiego, również nie poczuwa się do konieczności płacenia ekwiwalentu. - To jest przecież obowiązek PZPN i nikt mi nie wytłumaczy, że jest inaczej - twierdzi reprezentujący "Kolejorza" Jacek Masiota.

źródło: Przegląd Sportowy

Zwiru_NS - Pią Kwi 23, 2010 10:52

"Chcemy stoczyć w Łodzi kolejne dobre spotkanie, zagrać swoją piłkę. Myślę, że sprzyjać temu będzie otoczka zawodów: piękny stadion, oświetlenie elektryczne, godz. 20.15, powiew wielkiego futbolu, doping kibiców."

To z DP, artykuł na stronie głównej ;) Chyba z tym pięknym stadionem to lekko przesadził ;) hehehe

geers - Pią Kwi 23, 2010 11:57

Trzy pytania do Andrzeja Danka, prezesa Sandecji Nowy Sącz

PS:Czy Pana klub wciąż liczy jeszcze na pieniądze z tytułu zagranicznego transferu D.Janczyka?

AD:Oczywiście, że tak. Nam te pieniądze się po prostu należą. Nikt nam nie powinien robić łaski. Przepisy są po to aby je przestrzegać. Przecież nie chcemy niczego na wyrost, mówimy o międzynarodowych regulacjach.

PS:A jednak sprawa wciąż nie jest rozwiązana. Podobno zajęła się nią nawet FIFA.

AD:Nasz prawnik dba o interesy klubu, jesteśmy dobrej myśli. Już długo czekamy to możemy poczekać jeszcze trochę.
Gołym okiem widać że sprawa jest kuriozalna. Wszyscy mówią że pieniądze się nam należą, ale w praktyce okazuje się że nie wiadomo kto nam ma zapłacić.

PS: Legia Warszawa twierdzi Ze PZPN

AD:No tak, Legia rzeczywiście prezentuje właśnie takie stanowisko. A z kolei PZPN mówi że powinien nam zapłacić zagraniczny klub który kupował piłkarza z Polski czyli w tym wypadku CSKA.
Wysłaliśmy wiec list do Moskwy i wie pan co nam odpisali?
Że już wszystko zapłacili i nie maja wobec tego żadnych zobowiązań.No błędne koło.
Ręce opadają. Niby mamy rację, tylko pieniędzy jak nie było tak nie ma.

PS:A jakiej kwoty konkretnie się domagacie?

AD:Nazbierało się tego trochę, bo przecież trzeba też doliczyć odsetki które systematycznie rosną.
Będzie już prawie 100 tys. euro.Nazbierałoby się więcej bo to nasz wychowanek, ale on do Legii przeszedł jako 18latek. a wiec i jej się za wyszkolenie coś należy.
To bardzo duże pieniądze dla naszego klubu

źródło: Przegląd Sportowy

Mileniak - Pią Kwi 23, 2010 16:33

Tak na szybko:

Cytat:
Art 10
1.Klub zamierzający podpisać kontrakt z zawodnikiem posiadającym ważny kontrakt w
klubie odstępującym lub z zawodnikiem w wieku do lat 23, który jest lub był wcześniej
zawodnikiem innego klubu, zobowiązany jest do zapłaty klubowi odstępującemu ekwiwalentu za wyszkolenie tego zawodnika, chyba że niniejsze przepisy pozbawiają dotychczasowy klub takiego ekwiwalentu.
2. Kluby pozyskujący i odstępujący w terminie 30 (trzydziestu) dni powinny ustalić wysokość ekwiwalentu. W przypadku braku zgody klubów co do wysokości ekwiwalentu na wniosek klubu wysokość tę określi PZPN na podstawie odrębnych przepisów
(...)
4. Roszczenie o ekwiwalent przysługuje jedynie klubowi odstępującemu i może zostać
przeniesione na inny klub. W żadnym wypadku roszczenie takie nie przysługuje innej osobie (fizycznej lub prawnej) niż klub.

klub odstępujący – oznacza klub, z którego zawodnik zmienił lub zamierza zmienić
przynależność klubową do klubu pozyskującego;
klub pozyskujący – oznacza klub, do którego zawodnik zmienił lub zamierza zmienić
przynależność klubową z klubu odstępującego;
ekwiwalent – oznacza opłatę za wyszkolenie zawodnika i rozwój jakie klub pozyskujący zobowiązany jest zapłacić klubowi odstępującemu;

Jak będę miał chwilę, to poszperam jeszcze w przepisach FIFA, czy ta kwestia jest tam uregulowana. Jeżeli tak, to na zasadzie lex specialis tamte przepisy miałyby zastosowanie.
W mojej opinii przepisy PZPN-u są źle sformułowane i wymagają korekty.

Jednak z tego powodu Sandecja nie może być poszkodowana, w związku z czym kwota transferowa jaką otrzymała Legia powinna być pomniejszona o ekwiwalent na rzecz Sandecji. Tym bardziej, że z przepisów wynika wprost, że ciężar starania się o ekwiwalent, należy do klubu odstępującego, czyli Legii. Albo o to nie zadbała, albo chciała zwyczajnie zrobić w wała Sandecję.

Trzeba mieć na względzie, że nikt nie odpuści blisko 400 000 złotych, a tym bardziej legiunia, której PO kończy właśnie budować stadion, a na mieście roi się od drogich bilbordów zapraszających na mecze wszelkiej maści metroseksualistów na Łazienkowską.
Czeka nas batalia w sądzie. Jednak nie mam złudzeń, że wygrana.

Bianconeri - Pią Kwi 23, 2010 16:43

Cytat:
lex specialis

To ja by dodał jeszcze tak Ad Vocem :D, że już conajmniej 3 "szpecjalistów" się tą sprawą zajmowało, przytulili za to niemałe pieniądze a jakie są efekty to "widać"

Maerqin - Pią Kwi 23, 2010 16:49

Ale te zydy i komuchy kombinuja...przeciez predzej czy pozniej beda musieli oddac te pieniadze. Lepiej dla nas, bo odsetki rosna. Przeciez chodzi o minimum 100 tys. Euro dla klubu.Temat znow powraca, ostatnio z tego co pamietam to ''nawet'' sad nie potrafil rozwiazac problemu(!). Czy tak ciezko zaplacic te 2 tys. frankow i zaskarzyc dzialanie ''betonu'' do Fifa skoro jak widac w Polsce droga prawna niemozliwe jest odzyskanie pieniedzy, ktore sie najzwyczajniej naleza?
Mileniak - Pią Kwi 23, 2010 21:51

Bianconeri napisał/a:
Cytat:
lex specialis

To ja by dodał jeszcze tak Ad Vocem :D, że już conajmniej 3 "szpecjalistów" się tą sprawą zajmowało, przytulili za to niemałe pieniądze a jakie są efekty to "widać"

Lex specialis derogat legi generali :D

To tylko świadczy o tych, którzy zatrudniali owych prawników, mogli zatrudnić prawdziwych fachowców :)

x_cite - Pią Kwi 23, 2010 22:08

http://sadeczanin.info/aktualnosci/3057
lukas33 - Sob Kwi 24, 2010 06:45

A najbardziej nalezy sie "ciepłe słowo" Kopcowi. Wielki przyjaciel Sandecji i kibicow dorobił sie na naszym klubie wyciagając jak pijawka najzdolniejszych pilkarzy za darmo.
major - Sro Kwi 28, 2010 09:22

http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
K@KS - Sro Kwi 28, 2010 10:30

W przeglądzie sportowym jest spory artykuł na dwie strony o nas, to co wkleiłeś wyżej jest tylko jego drobną częścią.
I na onecie przynajmniej nie zrobili błędu jaki jest w PS. 'Płacheta'

Bianconeri - Sro Kwi 28, 2010 10:40

Też zrobili tylko poprawili po mailu "życzliwego" czytelnika;)
major - Sro Kwi 28, 2010 10:41

Może na onecie już zdążyli poprawić;) A w wersji papierowej jest to niemożliwe. No to lecę do kiosku hehe
misiek_1984 - Sro Kwi 28, 2010 11:18

lukas33 napisał/a:
A najbardziej nalezy sie "ciepłe słowo" Kopcowi. Wielki przyjaciel Sandecji i kibicow dorobił sie na naszym klubie wyciagając jak pijawka najzdolniejszych pilkarzy za darmo.

Niestety ten człowiek wykorzystał bałagan organizacyjny w klubie i w imię własnego interesu zrobił wiele szkody w Sandecji. Dobrze, że jego czas już minął.

K@KS - Sro Kwi 28, 2010 18:34

Jak ktoś nie ma możliwości kupna Przeglądu SPortowego oto i cały artykuł :

http://www.sports.pl/Pilk...4723,1,359.html

sns1910 - Sro Kwi 28, 2010 19:01

K@KS napisał/a:
Jak ktoś nie ma możliwości kupna Przeglądu SPortowego oto i cały artykuł :

http://www.sports.pl/Pilk...4723,1,359.html

Dobry artykuł, chociaż wbrew pozorom wnioski są średnio pozytywne...prawda jest taka, że znaleźć sponsora będzie ciężko, bo ani FAKRO, ani tym bardziej Koralowi i Wiśniowskiemu nie śpieszy się do wykładania większej kasy na sport i to tajemnicą nie jest, a innych większych firm nie widać. Na kasie z budżetu też za długo nie pociągniemy, szczególnie jak (odpukać) zmieni się nam frakcja rządząca w mieście. Ekstraklasa w mojej opinii jest jedyną szansą na to, że któraś z możniejszych firm wyczuje sens głębszego sponsorowania klubu, można też wtedy uderzyć z szukaniem sponsora w innych rejonach naszego kraju, bo wydźwięk reklamodawczy jest już na tym poziomie ogólnopolski, a zainteresowanie klubem ekstraklasowym jest w kraju niewspółmiernie większe niż klubem pierwszoligowym. No i w tym wypadku zapewne stadion zyskałby podgrzewaną murawę i oświetlenie, a to już jest jakiś profit na lata i niezależnie od sytuacji klubu w następnych sezonach to by pozostało. Wytworzony został w mieście świetny klimat dla piłki i teraz tak naprawdę ważą się losy klubu na najbliższe kilka, a nawet kilkanaście lat - bo jeśli teraz nie zbuduje się odpowiednich podstaw, to z czasem będzie coraz trudniej to zrobić. Tak jak przypuszczałem jesienią terminarz pod kątem walki o awans mamy wiosną idealny, rywale nie zachwycają, dlatego też cieszę się, że zawodnicy robią póki co wszystko, żeby tą szansę wykorzystać. Udaje się też trenerowi i zawodnikom w tej chwili trochę tonować presję, plan skupiania się na kolejnym meczu i nie napalania się koniecznie na awans jest w teorii prosta i oczywista, ale będąc w środku klubu, zawodnikom i trenerom na pewno nie jest łatwo zbudować takie podejście, już nie jedna drużyna w podobnej sytuacji w jakiej jesteśmy odpadała z walki o awans bo nie poradziła sobie z presją, więc tym większa chwała dla naszych za to, że jej póki co nie ulegają.

AdoDC - Pią Kwi 30, 2010 13:33

Arkadiusz Aleksander zapewnił Sandecji zwycięstwo w zaległym meczu z Górnikiem Łęczna, umacniając zespół na pozycji premiowanej awansem do Ekstraklasy. - Teraz o chęci awansu mówimy otwarcie. Myśleliśmy o tym już zimą, ale wtedy wszyscy jeszcze się z nas śmiali - mówi napastnik sądeczan.

- Pokonaliście w tym sezonie wszystkich kandydatów do awansu, prócz Widzewa. Jak to się dzieje, że gracie praktycznie bez żadnego respektu do faworyzowanych rywali?

- Gramy bez kompleksów. Minęły już te czasy, w których na pierwsze mecze wychodziliśmy mocno zestresowani i niepewni swoich możliwości. Trochę nam to odpuściło. Uwierzyliśmy, że możemy wygrywać z dużymi firmami i póki co to robimy.

- Ale jeszcze w zimowej przerwie, gdy mówiliście o awansie, mało kto traktował was na poważnie.

- Mieliśmy za sobą udaną rundę, nie zanotowaliśmy poważnych ubytków kadrowych, więc już wtedy po cichu myśleliśmy o tej perspektywie. Tylko wtedy wszyscy jeszcze się z nas śmiali. Teraz z każdym zwycięstwem utwierdzamy się w przekonaniu, że nie marzyliśmy o niemożliwym.

- Czujecie presję kibiców i działaczy, mimo że jako beniaminek dawno wykonaliście plan minimum?

- Sytuacja zmienia się i oczekiwania też. Oczywiście odczuwamy presję.

Zajmujemy drugie miejsce w pierwszej lidze i nie wyobrażam sobie, byśmy do walki o Ekstraklasę mogli podejść na luzie.

- Od waszego trenera nie można usłyszeć odważnych deklaracji. Celowo studzi wam głowy, gorące od kolejnych zwycięstw?

- Chyba taki już ma styl. Rzeczywiście, słowa "awans" unika, jak może.

- Wasz stadion nie spełnia wymogów licencyjnych, zarabiacie drobny procent tego, co piłkarze Ekstraklasy. Sandecja jest w ogóle gotowa na skok o klasę wzwyż?

- Na tę chwilę raczej nie jest, co nie znaczy, że nie będzie. Gdy awansujemy, mamy obiecaną pomoc. Zresztą wydaje mi się, że firmy związane z sądeckim regionem mocniej zainteresują się naszymi występami i wtedy starczy pieniędzy na wszystko.

- Póki co możecie wyczuwać mocniejsze zainteresowanie ze strony kibiców i mediów. TVP zamierza transmitować wasz mecz na szczycie z Widzewem.

- Tak, wiem już o tym. Rywale i dziennikarze też zaczynają nas traktować poważnie i większe zainteresowanie od razu jest odczuwalne. Czujemy, że przestaje się o nas myśleć, jak o "kopciuszku". A jeśli chodzi o kibiców, ludzie oczywiście nas dopingują, wspierają jak mogą, ale też wymagają. Skoro nadarza się tak wielka okazja, to chcieliby, żebyśmy jej nie zmarnowali.

Snoopi86 - Pon Maj 03, 2010 18:19

http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html Celem beniaminka 1. ligi piłkarskiej Sandecji Nowy Sącz w tym sezonie było utrzymanie się na zapleczu ekstraklasy. Zespół jest jednak rewelacją rozgrywek i ma realne szanse na awans.

Po 27 kolejkach Sandecja zajmuje trzecie miejsce w tabeli, mając tyle samo punktów co drugi Górnik Zabrze (awansują dwa zespoły). Jednak ewentualny awans może być dla klubu problemem. Należący do miasta stadion nie spełnia wymogów licencyjnych dla ekstraklasy.

"Nowy Sącz zrobi wszystko, aby po ewentualnym awansie do ekstraklasy mecze były rozgrywane na stadionie Sandecji. Trzeba na tyle unowocześnić ten obiekt, by sądeczanie nie musieli grać jako gospodarze poza naszym miastem. Na razie nie są brane pod uwagę żadne inne opcje" - powiedział PAP dyrektor Wydziału Kultury i Sportu Urzędu Miasta w Nowym Sączu Józef Kantor.

REKLAMA

"30 maja mają się zakończyć prace przy modernizacji szatni na stadionie, które będą już spełniać wszelkie wymogi dla ekstraklasy. Trwa zbieranie dokumentacji i pozwoleń na budowę sztucznego oświetlenia. W najbliższym czasie będą także prowadzone prace przy zamontowaniu pełnego systemu monitoringu" - poinformował Kantor.

Jak podkreślił członek Komitetu Organizacyjnego Obchodów Jubileuszu 100-lecia Sandecji Dariusz Grzyb, awans może być wspaniałym prezentem piłkarzy na rocznicę. Prowadzone są rozmowy z Lechem Poznań, aby piłkarze z Wielkopolski w ramach obchodów jubileuszu rozegrali towarzyskie spotkanie z Sandecją na jej stadionie. "Może się jednak okazać, że Lech będzie musiał tu przyjechać, by walczyć o ligowe punkty" - dodał Grzyb

Jednak sztab trenerski Sandecji tonuje nadzieje na grę w ekstraklasie. Kierownik drużyny - i jednocześnie trener bramkarzy - Maksymilian Cisowski podkreśla, że do końca sezonu zostało jeszcze trochę kolejek i w tabeli wiele się może zmienić. "Piłka jest przecież nieprzewidywalna. Kto na przykład zakładał, że Barcelona nie awansuje do finału Ligi Mistrzów?" - podkreślił.

W ostatnim meczu ligowym Sandecja zremisowała w sobotę u siebie z Wartą Poznań 1:1 i pozostaje niepokonana w tym sezonie na własnym boisku. Zespół z Nowego Sącza jeszcze nigdy nie grał w ekstraklasie, a na jej zapleczu występuje po raz trzeci w historii.

shapir - Pon Maj 10, 2010 16:19

bacin - Wto Sie 31, 2010 07:47

Pozytywnie o Kukolu:

http://www.zczuba.pl/zczu...n_trenera_.html

Bianconeri - Wto Sie 31, 2010 09:23

A wspaniały, rzetelny i obiektywny artykuł pani redaktor Kamieńskiej już poza wersją papierową pokazał się na stronach powiązanych z GK.

I niech skacze oglądalność i jest spoko. Żenua.

radziufan - Wto Wrz 14, 2010 17:39

ostatni fragment wywiadu odnosnie reformy Ekstraklasy

http://sport.interia.pl/p...o-wisly,1531656

berthold_ns - Sro Wrz 15, 2010 21:45

chyba jeszcze nikt nie wkleił

http://sport.tvp.pl/pilka...kolejce/2703243

Raffio - Sro Wrz 15, 2010 22:45

TVP SPORT
"(...)Sandecja jest pierwszym łupieżcą miedzianego beniaminka. Póki do akcji nie wkroczył Wrocław do Polkowic jeździło się „do Fryzjera”. Teraz wreszcie można tam wygrać. Jako jedyny z wyżej wymienionej trójki zespół sądeczanie bronili wyniku i dobrej gry z pierwszej połowy. Sandecja gra teraz z Piastem i to będzie dopiero jazda…(...)"

całość: http://sport.tvp.pl/felie...bukowej/2695234

sports.pl
"(...)Po 7. kolejce rozgrywek pierwszej ligi wielka radość zapanowała wśród ćwierć miliona polskich górali. O co chodzi? Odpowiadam. Mam na myśli 175 tysięcy mieszkańców Bielska-Białej i 85 tysięcy Nowego Sącza. Razem daje to grupę ponad ćwierć miliona ludzi, która może być dumna ze swoich piłkarzy. Podbeskidzie pokonało na wyjeździe KSZO i umocniło się na pozycji lidera, zaś zawodnicy Sandecji wygrali trudny mecz w Polkowicach i wspięli się na drugie miejsce w tabeli. Powód do świętowania więc jest, a że górale świętować lubią i potrafią, zabawa pewnie szybko się nie skończy.(...)"

całość: http://www.sports.pl/Pilk...6642,1,359.html

Bianconeri - Pon Wrz 27, 2010 09:05

Jak by się ktoś nudził to niech sobie poklika i poocenia :)

http://www.sandecja.org/1...zy_Sandecji.htm

Bianconeri - Pon Wrz 27, 2010 20:27

Boisko między blokami osiedla Barskiego kolejny raz zagospodarowano dla najmłodszych piłkarzy. Niestety, nie przetrwało nawet pierwszej nocy po zakończeniu modernizacji.
- Jak ujrzałem zniszczenia, to chciało mi się płakać. Boisko zostało zdewastowane już trzeci raz w ciągu półtora roku! - załamuje ręce Mieczysław Gwiżdż, przewodniczący zarządu osiedla Barskie, a przed laty znakomity piłkarz Sandecji i krakowskiej Wisły.

Osiedlowy samorząd wyłożyły kilkanaście tysięcy złotych na nowe bramki i ogrodzenie z elastycznej siatki, wykonanej ze specjalnego tworzywa - w pełni bezpiecznego dla grających. Wszystkie prace - jak podkreśla Gwiżdż - zrealizowano wedle norm unijnych, aby podczas meczów ograniczyć niebezpieczeństwo nieszczęśliwych wypadków.

- W sobotę po południu firma budowlana zakończyła montaż ogrodzenia - opowiada Gwiżdż. - A już w niedzielę rano zaalarmowano mnie, że nowa niekalecząca siatka została poprzecinana w wielu miejscach.
Uszkodzenia zauważył też szef firmy, która przygotowywała boisko. Wczoraj przed świtem ściągnął brygadę i wszystko naprawił. Na jak długo, nikt nie wie.

- Boję się, co się stanie, jeśli niszczycieli naszego boiska wcześniej niż policja dorwą kibice Sandecji, bo oni działają gwałtownie - zastanawia się Gwiżdż. Na wszelki wypadek po weekendowych wyczynach wandali zapadła decyzja o założeniu monitoringu przy boisku i sąsiednim placu zabaw. Nowe ogrodzenie i bramki, to - według Gwiżdża - nie koniec zabiegów wokół murawy dla osiedlowych piłkarzy. W najbliższym czasie mają stanąć tam jeszcze cztery latarnie, aby gra w piłkę była możliwa także w jesienne popołudnia, gdy wcześnie zapada zmrok.

---

Pan chyba chciał być miły ale niezbyt mu wyszło ...

kolafy - Wto Wrz 28, 2010 14:50

Weź niech wypierdala z tym "boiskiem", tam się nawet po 2 nie da grać do tego pajace-fachowcy nam graffiti zniszczyli, a Ci co niby dewastują to boisko dobrze robią bo taka prowizorkę przed wyborami Panie Gwiżdż to sobie Pan do dupy wsadź!!!!!!!!!!!
Felek - Czw Paź 07, 2010 16:43

Ciekawy artykuł:
http://www.sport.pl/lechp...ert_Kubica.html
tam co prawda Sandecji nie ma, ale nawiązuje do rankingu, który jest poniżej:
http://pentagon24.pl/Bada..._2_0_9_3_0.html
tutaj Sandecja już jest ;)

SKARHEAD - Pią Paź 08, 2010 21:37

artykul to ani za ciekawy, ani za dlugi...
a ten ranging to jakis z dupy wziety...niby na jakiesj podstawie?
bledu ststystycznego, kto popularnieszy?
:)

Felek - Sob Paź 09, 2010 08:34

Ot informacja prasowa nt. siły marki w polskim sporcie, w której m. in. pojawiła się Sandecja. Interesująca z kilku powodów - Sandecja jest coraz bardziej rozpoznawaną marką w skali kraju, a jej siła rośnie. Istotne z punktu widzenia potencjalnych sponsorów.
Jeśli jednak więcej osób myśli podobnie do przedmówcy - przestanę się dziwić, że marketing w naszym klubie "kuleje".. ;)

ERNESTO - Nie Paź 10, 2010 01:27

Moze sie myle, ale mam dziwne wrazenie, ze to na podstawie zapytan w google ...

Ot cala "marka". Zeby bylo smieszniej wchodzac w szczegoly wg powyzszej strony zainteresowanie "marka" Sandecji zaczyna sie co tydzien w piatek, a konczy sie co tydzien w niedziele ;)

Bianconeri - Sro Paź 13, 2010 19:14

A niech będzie tutaj:

http://www.sandecja.org/1...e_Sandecji_.htm

dziś w ratuszu odbyła się prezentacja "Złotej księgi Sandecji" autorstwa Daniela Weimera.
Prezentacja całkiem przyzwoicie przeprowadzona, jednak myślałem że będzie co nieco więcej ludzi.

Nie wiem jak informacje w prasie "drukowanej" czy było to jakoś nagłośnione itp, na internecie na naszych stronach były informacje w miarę możliwości umieszczone.

Tak czy tak szkoda bo warto było, no i przede wszystkim warto mieć tą książkę, a jeszcze z osobistą dedykacją ma dużą wartość.

SKARHEAD - Sro Paź 13, 2010 20:08

Bianconeri napisał/a:
A niech będzie tutaj:

http://www.sandecja.org/1...e_Sandecji_.htm

dziś w ratuszu odbyła się prezentacja "Złotej księgi Sandecji" autorstwa Daniela Weimera.
Prezentacja całkiem przyzwoicie przeprowadzona, jednak myślałem że będzie co nieco więcej ludzi.

Nie wiem jak informacje w prasie "drukowanej" czy było to jakoś nagłośnione itp, na internecie na naszych stronach były informacje w miarę możliwości umieszczone.

Tak czy tak szkoda bo warto było, no i przede wszystkim warto mieć tą książkę, a jeszcze z osobistą dedykacją ma dużą wartość.

czy ta ksiazka naprawde kosztuje 60zł ?

na Warcie chcialem ja zakupic, podchodze mowie poprosze zaplaniczke, i ta ksiazke, mialem 50 dych, a uslyszalem 62,5 zł...
to poprosilem sama zapalniczke :)
ale i tak ja kupie...:)

Bianconeri - Sro Paź 13, 2010 20:09

Tania nie jest, to fakt, ale i tak warto
internacionale - Sro Paź 13, 2010 20:31

Cena w księgarni to zdaje się 74 zł. Na codzień do nabycie w "Alfabecie" na Jagiellońskiej.
ptica - Czw Paź 14, 2010 12:25

Książkę też kuoiłem na Warcie za 50,00 , powiedziałem że mam tylko tyle i bez problemu sorzedali no ale miałem zapałki. Wczoraj prezentacja ok. i mimo wszystko ludzi też sporo chociaż mogło być więcej piłkarzy.Warto ją kupić.
P.S. Udało mi się wejść bo Bianco sprawdzał strój w jakim kto przyszedł , ale zostałem usprawiedliwiony. Pozdrowienia S.G.

Raffio - Czw Paź 14, 2010 15:26

Relacja video z całości spotkania w Ratuszu
http://sandecja-ns.futbol...i-sandecji.html
Zapraszam

SKARHEAD - Pon Paź 18, 2010 22:03

Raffio napisał/a:
Relacja video z całości spotkania w Ratuszu
http://sandecja-ns.futbol...i-sandecji.html
Zapraszam

heh, oglądnąłem całośc prezentacji...momentami można sie dobrze usmiac...
co do ksiązki, to dalej jej nie zakupilem, tym razem brakło i na zapalniczke :) haha
na łęcznej kosztowala 68zł, ....dobrze ze miałem zapałki..
i tak ja kupie, moze na nastepnym meczu :)

radziufan - Wto Paź 26, 2010 13:07

Dariusz Wójtowicz, Sandecja:

- Spotkanie w Katowicach stało na dobrym ekstraklasowym poziomie. Nie jest to tylko moja opinia. Po zawodach zewsząd zbierałem gratulacje, ale te należą się głównie piłkarzom. Stoczyli najlepszy mecz odkąd się nimi opiekuję. Gdyby nie pewne pomyłki w defensywie, mógłbym powiedzieć, że zagrali doskonale. Bardzo szybko stracona bramka nie podłamała ich. Przeciwnie - natychmiast ruszyli do odrabiania straty. Sytuacja powtórzyła się, gdy miejscowi raz jeszcze wyszli na prowadzenie. Wówczas kapitalną akcją popisał się Marcin Makuch. Filmowy gol był zwieńczeniem jego koncertowego występu. Nie przesadzam w tych komplementach. "Maki" zaliczył chyba mecz życia. Taki występ należał mu się zresztą za równą formę prezentowaną przez cały sezon.

- Cieszy szczególnie fakt, że na drugą połowę chłopcy wyszli nie po to, by bronić remisu, lecz z myślą o zwycięstwie. I postawili na swoim. Bramka Arka Aleksandra przesądziła sprawę na naszą korzyść. Bo chociaż w końcówce zrobiło się trochę nerwowo, to jednak korzystny wynik dowieźliśmy do końcowego gwizdka sędziego. Słyszałem opinię jednego z katowickich kibiców, że powinniśmy wygrać wyżej, a najbardziej sprawiedliwym wynikiem byłoby nasze zwycięstwo 5-1. Powiem krótko: gość jest obiektywny i zna się na piłce. Nie wykorzystaliśmy bowiem kilku znakomitych sytuacji. Co do zespołu GKS, to też nie wypadł sroce spod ogona. Na jego postawie widać już rękę trenera Wojciecha Stawowego. Według mnie, Ślązacy spokojnie utrzymają się w I lidze, a w przyszłym sezonie powinni powalczyć o ekstraklasę.

- My swój cel określimy po zakończeniu rundy jesiennej. Na razie powtórzyć mogę to, co mówiłem jeszcze przed meczem w Katowicach. Jeśli chcemy podołać trudnym wyzwaniom, w każdym meczu musimy dążyć do wygranej. Tak będzie również w czekającej nas w sobotę konfrontacji z wiceliderem. Za wcześnie jeszcze na snucie horoskopów i zdradzanie taktycznych niuansów. Przypomnę tylko, że Podbeskidzie przegrało w sobotę z Górnikiem Łęczna, którego my tydzień wcześniej pokonaliśmy 2-0. Mecz jednak meczowi nierówny. W tej lidze każdy może wygrać z każdym.

Dziennik Polski

Raffio - Pon Lis 22, 2010 15:43

I liga: podsumowanie rundy jesiennej
dzisiaj, 06:17
WD / Przegląd Sportowy

Walka o awans do Ekstraklasy będzie równie ciekawa jak batalia o uniknięcie degradacji do drugiej ligi. Przeczytaj podsumowanie rundy jesiennej I ligi piłkarskiej.

Wprawdzie w najbliższą środę czeka nas ostatni mecz jesieni pomiędzy Wartą Poznań i Górnikiem Polkowice, ale już dziś podsumowujemy rundę, bowiem poznańskie spotkanie nie będzie miało poważniejszego wpływu na tabelę, statystyki oraz oceny i opinie.

A tabela zrobiła się po ostatniej kolejce rzeczywiście dość przejrzysta, ponieważ prowadząca trójka wygrała swoje mecze, zaś goniący liderów, pogubili punkty. Tak więc przez zimowe miesiące będziemy przyzwyczajać się do faktu, że o awans do Ekstraklasy powalczą ŁKS, Podbeskidzie i Piast. Reszta będzie tylko tłem. Czy aby na pewno?

Flota i Sandecja mają po 10 punktów straty do wicelidera. To dużo, ale biorąc pod uwagę, że do zdobycia jest jeszcze 51 punktów, można zachować nadzieję. Szczególnie Sandecja, która nie ukrywa ekstraklasowych zapędów. Łatwo wyobrazić sobie wzmocnioną w przerwie zimowej jedenastkę Sandecji, która wiosną ogrywa rywala za rywalem i dogania czołówkę. Gorzej z Flotą. Do tej pory piłkarze ze Świnoujścia świetnie spisywali się jesienią, zaś w rundzie rewanżowej trwonili dorobek.

SączerS - Wto Lis 23, 2010 12:03

W dzisiejszej gazecie przeczytałem ze nasz trenejro przebywa w Hamburgu
Edgar - Wto Lis 23, 2010 12:19

Podsumowanie I ligi w TVP Kraków
http://www.tvp.pl/krakow/...xi-2010/3425339

Snoopi86 - Wto Lis 23, 2010 17:24

SączerS napisał/a:
W dzisiejszej gazecie przeczytałem ze nasz trenejro przebywa w Hamburgu

na stażu z tego co wiem

kls86 - Wto Lis 23, 2010 19:55

To w Hamburgu czy w Hannoverze ?? Bo już dwie wersje słyszałem.
grubas_KKS - Wto Lis 23, 2010 19:56

To się chyba Trenejro załamie jak zobaczy dobrą trenerską szkołę niemiecką... Będzie sobie mógł porównać co się dzieje w Niemczech i dlaczego jesteśmy za Nimi jakieś 30 lat z ...naszą kochaną "polską myślą szkoleniową" :D
wawus1986 - Sro Lis 24, 2010 17:25

http://legionisci.com/new...tac_szanse.html
hanys - Sro Lis 24, 2010 17:52

wawus1986 napisał/a:
http://legionisci.com/news/40404_Zbozien_Chcialbym_wrocic_do_stolicy_i_dostac_szanse.html

i moze jeszcze chce biegac i pokazywac L jak Janczyk....

misns - Sro Lis 24, 2010 21:22

A coz was to tak dziwi,beda go chcieli to dostanie wieksze pieniadze i odejdzie...do kogo jak do kogo ale do zawodnikow nie wolno sie przywiazywac :)
Maerqin - Pią Lis 26, 2010 21:43

Wrzucam tutaj; statystyczne podsumowanie rundy jesiennej I Ligi. 90minut moze wkrotce pokusi sie o wiecej szczegolow a tymczasem:
http://www.ligapolska.pl/...&artykul=184643

Bianconeri - Pią Lis 26, 2010 22:07

Mniej więcej podobnie z wczoraj:)
http://www.sandecja.org/1..._statystyki.htm

Gregor 82 - Pon Lis 29, 2010 17:53

Podsumowanie sezonu I ligi, w tym dokonań Sandecji
http://www.igol.pl/article,28876.html

internacionale - Pon Lis 29, 2010 22:38

Podsumowanie rundy jesiennej na stronie oficjalnej:

http://www.sandecja.com.p...y_jesiennej.htm

Gregor 82 - Sro Gru 01, 2010 23:41

Jeszcze 11 I ligi, tylko jeden piłkarza Sandecji został doceniony i to wśród rezerwowych

http://www.igol.pl/article,28985.html

Mileniak - Sro Sty 26, 2011 22:31

W raporcie medialności klubów Sandecja zajęła 20 miejsce.
Analizowano materiały prasowe, jakie ukazały się w dniach od 17 do 22 stycznia 2010 roku. Metodologia badania zakłada monitoring 1000 tytułów prasy ogólnopolskiej i regionalnej oraz 20 najpopularniejszych portali internetowych.

Pełen raport jest dostępny po tym linkiem: Raport Polska Piłka

matys5392 - Czw Lut 24, 2011 14:38

Przeglądając dzisiejszy "dobry tygodnik sądecki" jedna rzecz rzuciła mi się w oczy...
http://zapodaj.net/0bdd5a1591ad.jpg.html

Może jakaś nowa rola w klubie...? ;]

wel - Czw Lut 24, 2011 15:03

Ech, czas pakować walizki...
grubas_KKS - Czw Lut 24, 2011 16:22

Od dawna myślałem że Paweł jest wszechstronnym człowiekiem :D I proszę.A zdjęcia mu idą zdecydowanie lepiej niż kopanie piłki na boisku,może Wel oddaj mu swoją pracę dla dobra Nas wszystkich haha
sandeczanin - Czw Lut 24, 2011 16:31

z tego co kojarzę to ten P.Leśniak ostatnio "robił" w RTK. Ale może to "nasz" Franki przebranżowił się:D
mirek678 - Czw Lut 24, 2011 18:29

hehe to mamy już dwóch fotoreporterów Emil i Paweł :DD:
paco - Czw Lut 24, 2011 18:30

Raczej chodzi o Pawła, co w RTK pracuje. Gość jest operatorem kamery, robi zdjęcia itp.
Także Panowie nie ma co robić szumu.

piknik76 - Czw Lut 24, 2011 19:28

Tak Paweł Leśniak to kamerzysta RTK więc bez emocji ;)
x_cite - Pią Mar 04, 2011 08:41

1. liga: Trzech faworytów, dwa miejsca
1 godz. 37 minut temu
Piłkarze pierwszej ligi powracają na boiska po zimowej przerwie. O dwa premiowane awansem miejsca powinny walczyć trzy zespoły: ŁKS Łódź, Podbeskidzie Bielsko-Biała i Piast Gliwice. Z kolei degradacją zagrożona jest przynajmniej połowa drużyn.

więcej tutaj.....

http://sport.interia.pl/p...miejsca,1605230

szkoda, że o Sandecji nic nie wspominają, ale to wszystko zweryfikuje boiskowa rzeczywistość :) pismaki niech piszą a Sandecja niech wygrywa! :)

internacionale - Pon Mar 21, 2011 08:01

Poniedziałkowy Dziennik Polski.

http://www.sandecja.com.p...ywa_okrutny.htm

wel - Nie Kwi 17, 2011 00:16

Cytat:
Sandecja Nowy Sącz pokonała gładko Górnik Polkowice 3:0 (2:0). Bohaterem spotkania okazał się Vladimir Kukol.

Sandecja już w pierwszej połowie prowadziła po dwóch golach Kukola. W drugiej części gry Marcin Woźniak ustalił wynik meczu, strzelając gola na 3:0.

radziufan - Pon Cze 06, 2011 06:50

chyba tu najlepiej pasuje bo temat Media o Nas Kibicach "zaginął"

Stadionowa lekcja patriotyzmu

SPOŁECZEŃSTWO. Kibice Sandecji chcą edukować młodszych kolegów. Poprzez oprawy meczów i forum internetowe zamierzają propagować patriotyzm nawiązując do historii klubu sportowego.

- Wiemy, że patriotyzm nie jest dziś modny. Gdy ktoś wstanie do hymnu, to się z niego śmieją. Chcemy pokazać, że warto być patriotą. Warto poznawać historię klubu, który kochamy - mówi Piotr Kazana, student historii i kibic Sandecji.

A Krzysztof Saczka, wiceprezes Stowarzyszenia Kibiców Sandecji dodaje: - Wszyscy pędzą do przodu z hasłem: ekstraklasa! Zapomina się, że kiedyś zawodnicy grali na zwykłej trawie w rozpadających się butach, które po każdym meczu ktoś tam im zszywał a Sandecja kiedyś była wielosekcyjnym klubem o bogatej historii. Mamy swoich bohaterów jak Julian Zubek "Tatar", słynny dowódca partyzantów AK, który był piłkarzem pierwszego składu Sandecji w latach 30. XX wieku. Poza kondycją fizyczną, która pozwoliła mu przetrwać trudy kurierskiej służby w czasie II wojny światowej, zawdzięczał Sandecji patriotyczne wychowanie. (MONK)

http://www.dziennik.krako...atriotyzmu.html

Dziennik Polski

Bianconeri - Pon Cze 06, 2011 07:13

I tu: http://dziennik.krakow.pl...nym-kibica.html

Ktoś będzie miał cały tekst to niech wklei Kazkowe wypociny histeryczne:d bo mnie nie puszcza na smsa za złocisza bo telefon padł :)

internacionale - Pon Cze 06, 2011 08:29

Ostatnio słowo kibic budzi w Polsce negatywne skojarzenie. Częściej na określenie miłośników piłki nożnej używa się słowa "kibol". Obraża Was to?

Krzysztof Saczka: Słowo kibol nie jest obraźliwe. W gwarze wielkopolskiej zwrot ten oznacza, że ktoś jest zapalonym kibicem. O to się nikt nie obraża. Traktujemy to nawet jako komplement. Tego określenia zaczęła używać "Gazeta Wyborcza" w związku z kibicami Lecha Poznań, kreując kibola, jako tego złego, twardego chłopa, który tylko czeka, żeby komuś dać w twarz, z czego zresztą kibice w Poznaniu się śmieją.

Piotr Kazana: Negatywne znaczenie tego słowa wykreowały media odnosząc je niewłaściwych zachowań kibiców piłki nożnej.

Na określenie złego kibica istnieje już w języku polskim odpowiednie słowo, to pseudokibic.

PK: Tego słowa media ostatnio nie używają, bo słowo kibol bardziej wbija się w pamięć zwykłego szarego człowieka, i sprowadza się do wspólnego mianownika wszystkich kibiców. Moim zdaniem chodzi o to, żeby nas wszystkich postrzegano jako bandytów, i żeby nas "wykurzyć" ze stadionów.

Kto będzie chodził na mecze, gdy Was zabraknie?

PK: O to trzeba zapytać pana premiera Donalda Tuska.

Sądzicie, że istnieje coś w rodzaju konfliktu między środowiskiem kibiców piłki nożnej a mediami?

KS: Nie można uogólniać. My, jako kibice Sandecji nie mamy konfliktu z nikim, z żadną gazetą czy innymi mediami. W Poznaniu narodził się konflikt między kibicami tamtejszego Lecha a "GW", było wzajemne obrzucanie się mięsem. Kibice na meczach robili oprawę kompromitującą gazetę, a znowu gazeta przedstawiała ich w nienajlepszym świetle. Zresztą i kibice z Warszawskiej Legii byli na celowniku "GW" i ITI.

Po zakazach stadionowych, które wprowadził rząd wobec kibiców, trudno było w gazetach przeczytać o tym środowisku coś dobrego.

KS: To wrzucenie wszystkich do jednego worka nie jest w porządku.

PK: Nas to również dotknęło. Przykład? Jako kibice Sandecji chcieliśmy dotrzeć na wyjazdowy mecz do Łęcznej. Zorganizowaliśmy wyjazd mimo zakazu, w formie wycieczki krajoznawczej. Udało się nam dojechać do docelowego miejsca, oczywiście pod eskortą policji. Postaliśmy 15 minut pod bramami stadionu. Na miejscu policja poinformowała nas, że jeśli się nie rozejdziemy zostaniemy podpięci pod nielegalne zgromadzenie i ukarani mandatami. To tak, jakby Pani pojechała do Szczawnicy na wycieczkę, a ktoś zabronił pani zwiedzać.

Ale wy nie pojechaliście zwiedzać Łęcznej.

PK: Chcieliśmy zwiedzać Łęczną, ale nam tego nie umożliwiono.

KS: A mecz był w czasie wolnym od zwiedzania... Chcieliśmy po prostu obejrzeć mecz naszej drużyny, ale policjanci mieli w ręku mocniejsze argumenty.

Jadąc tam wiedzieliście, że na stadion nie wejdziecie.

KS: Spodziewaliśmy się. Ale próbować trzeba i walczyć o swoje racje.

Staracie się przełamywać negatywny stereotyp kibica. Przykład to ostatnia akcja krwiodawstwa, podczas

której członkowie Stowarzyszenia Kibiców Sandecji wspólnie z siatkarkami tego klubu oddawali krew.

Pomogło?

PK: Cieszymy się z tego, że media się tym interesują, ale nie robimy nic na pokaz. Sprawia nam przyjemność, że możemy coś dla kogoś zrobić.

Czyli to nie była akcja pod publiczkę?

KS: Głównym jej celem było zainteresowanie tematyką krwiodawstwa. Wiele osób przychodzi na stadion, to są głównie ludzie młodzi, stanowią siłę i chodzi nam o to, żeby zainteresować ich czymś więcej niż mecz.

To dało efekt, bo media napisały, ludzie się dowiedzieli, że macie szlachetne intencje. Podobnie było z oprawą meczu, podczas którego upamiętniliście Zbrodnię Katyńską. Ja już wiem, ale poproszę, żebyście Czytelnikom niezainteresowanym piłką nożną wyjaśnili, co to takiego oprawa.

PK: Każde małe dziecko wie, że polska piłka nożna jest kiepska. Jak te mecze wyglądałyby bez kibiców i bez oprawy? Ostatni tego przykład był na meczu w Sączu z ŁKS - em Łódź. Nic się na boisku nie działo. Brak dopingu, brak oprawy. Właśnie po to są te oprawy, żeby tę naszą szarą polską piłkę upiększyć. Jest grupa młodych ludzi, którzy przygotowują oprawy - malują sektorówki i flagi, wycinają różne elementy - to takie nasze hobby.

To teraz o Katyniu.

PK: Podczas meczu z Kolejarzem Stróże pojawiły się na trybunach dwie sektorówki jedna z napisem: "1940", czyli datą wymordowania polskich oficerów przez NKWD w Katyniu oraz innych miejscach w ZSRR, i druga z datą "2010" - symbolizującą katastrofę smoleńską. Na samym środku sektora F pojawiła się duża sektorówka z napisem "KATYŃ", do tego był transparent: "JEŚLI ZAPOMNIMY O NICH, TY BOŻE W NIEBIE ZAPOMNIJ O NAS"

Jaka była reakcja kibiców?

PK: Natychmiastowa - ludzie wstali i zapanowała totalna cisza. W pewnym momencie kibice zaczęli krzyczeć: Katyń! Katyń! Pamiętamy!! Rozległy się wielkie brawa na stadionie.

Kto to wymyślił?

PK: My, kibice. Jeśli chodzi o oprawy zajmuje się tym konkretna grupa młodych kibiców, która się nazywa Young-Group powstała w 2004 r. - to młodzi chłopcy. Ja sam się tam udzielam. Wynajmujemy halę, w której malujemy sektorówki.

Na przykład z hasłem: "Donald matole, twój rząd obalą kibole". To też oprawa?

KS: Nie, to rodzaj grupowej polemiki z polityką rządu.

PK: Stadiony w Polsce i ogólnie w krajach byłego bloku wschodniego, to miejsca, gdzie ludzie manifestowali i manifestują do dziś swoje niezadowolenie z sytuacji politycznej, działań rządowych, czy nawet związanych z polityką klubów sportowych. To tak jakby głos ludu.

Raczej głos stadionu...

KS: Korzystamy w ten sposób z konstytucyjnego prawa do wolności słowa.

Musicie mieć zgodę na umieszczanie transparentów na stadionie?

PK: Teraz jest cenzura naszych transparentów. Przedtem tego nie było. Obecnie od delegata PZPN zależy, co możemy wnieść na stadion a co nie.

KS: Czasami już ochrona jakiś transparent zablokuje. Czasami przechodzi przez ochronę, zostaje wywieszony na trybunie, ale przez mikrofon podawana jest prośba o ściągniecie takiego transparentu, gdyż delegat PZPN stwierdził, że jest to hasło niestosowne.

Jaką szykujecie najbliższą oprawę?

PK: Tego nie możemy zdradzić.

Ale możecie zdradzić, że pracujecie nad przybliżeniem innym kibicom sądeckich bohaterów z czasów II wojny światowej związanych z Sandecją.

PK: Chodzi o postacie dość w Nowym Sączu znane, bo są ulice i szkoły ich imienia, ale nie są one do końca utożsamiane z klubem Sandecja. Owszem w monografii redaktora Daniela Weimera poświęconej klubowi, jak i innych wcześniejszych pojawiają się ich nazwiska i krótkie notki. Niestety nie ma żadnego historycznego opracowania na ten temat. Historycy opisując losy: Jana Freislera, Romana Stramki, Konstantego Gucwy i Juliana Zubka "Tatara" pomijają to, w jakim klubie trenowali. Piszą tylko, że byli sportowcami. Większość ludzi w Nowym Sączu nie zdaje sobie z tego sprawy, że Sandecja to nie tylko sport.

A więc co jeszcze?

PK: Julian Zubek "Tatar", słynny dowódca partyzantów AK, był piłkarzem pierwszego składu Sandecji w latach 30. XX wieku, był też na początku swojej działalności konspiracyjnej kurierem. Roman Stramka, był lekkoatletą, piłkarzem i narciarzem biegowym. Jan Freisler był również piłkarzem oraz narciarzem. Poza znakomitą kondycją fizyczną, która pozwoliła przetrwać trudy kurierskiej służby podczas II wojny światowej, ci chłopcy zawdzięczali Sandecji patriotyczne wychowanie. Niestety nigdzie nie można o tym przeczytać. Tymczasem Sandecja należała do struktur Kolejowego Przysposobienia Wojskowego, organizacji paramilitarnej stworzonej bodajże w 1927 r. W statucie tej organizacji było m.in. wychowanie obywatelskie oraz patriotyczne i krzewienie sportu wśród młodzieży. Sandecja od 1931 r., po reaktywacji klubu wstąpiła do struktur tejże organizacji.

Chcecie zwrócić uwagę na te postacie, żeby przez to edukować młodych ludzi na stadionie?

PK: Świat się zmienił. Patriotyzm nie jest dziś modny. Gdy ktoś wstanie do hymnu, to się z niego śmieją. Chcemy pokazać, że warto być patriotą. Warto wiedzieć o swoich korzeniach i poznać historię swojego klubu, który się kocha, na którego mecze przychodzi się dopingować.

Jak chcecie do tego przekonać młodych kibiców?

PK: Jest kilka pomysłów, ale nie będę ich na razie zdradzał. Mamy swoją stronę internetową, gdzie na forum jest zakładka "historia". Już tam próbujemy budować świadomość historyczną wśród kibiców.

KS: Najlepszym miejscem na edukację jest oczywiście stadion. Tam najwięcej osób przychodzi. A gdy pojawia się oprawa patriotyczna - jak ta o Katyniu - to trafia bezpośrednio do kilku tysięcy ludzi na stadionie. A po meczach w gazetach zawsze są jakieś relacje z boiska i z trybun. Tak można dotrzeć do szerszego grona odbiorców. Naszym zamiarem jest przekazanie młodym chłopakom, którzy przychodzą na stadion wartości, które nam zostały przekazane przez starszych kibiców, trochę w inny sposób, ale czasy się zmieniły i teraz, choćby przez kolorowe oprawy, możemy bardziej przykuć czyjąś uwagę i zainteresować tematem. Zapomina się, że Sandecja kiedyś była wielosekcyjnym klubem, że ma bogatą historię. Wszyscy pędzą do przodu z hasłem: ekstraklasa! Wybudujmy trybuny, oświetlenie itp. A kiedyś zawodnicy grali na zwykłej trawie w rozpadających się butach, które po każdym meczu ktoś tam im zszywał. Nie było zapędów: wybudujmy wielki stadion! Celem było utrzymanie się w lidze.

Nie entuzjazmujecie się ekstraklasą?

PK: Jak dla nas Sandecja mogłaby grać nawet i w ostatniej lidze. Nie robiłoby mi to różnicy, kibicowałbym drużynie na meczach u siebie jak i na tych wyjazdowych.

KS: Ważne, żeby klub miał kontynuację. Mam wrażenie, że nowi ludzie, którzy przychodzą na stadion nie mają świadomości, że Sandecja to klub, który powstał w 1910 r.

PK: To tak zwani kibice sukcesu, którzy pojawili się po wejściu Sandecji do I ligi.

A wy jesteście jej wierni?

PK: Sandecja to dla nas pasja, nie tylko klub piłkarski. To sposób na życie, coś więcej niż tylko piłka nożna.

Rok temu na ścianie apteki przy ul. Grota Roweckiego wasi koledzy namalowali graffiti: nazwa klubu Sandecja przedzielona symbolem Polski Walczącej. Odebrane zostało to przez niektórych historyków i część kombatantów jako nadużycie i niezrozumienie tej symboliki. Potraficie to uzasadnić?

PK: Już choćby nazwiska bohaterów, których wymieniłem dają podstawy do użycia tego symbolu w nazwie klubu. Ci ludzie walczyli w konspiracji i ryzykowali życie za Polskę. Oni są częścią historii klubu i bardzo chciałbym, żeby ktoś z sądeckich historyków pomógł nam zgłębić ten temat, głównie chodzi o wychowanie obywatelskie i patriotyczne w Sandecji w latach 30 XX wieku.

KS: Podczas walnego zebrania klubu, gdy zmieniano tradycyjny herb klubu na ten obowiązujący dzisiaj, złożyliśmy wniosek o głosowanie i poza nami - grupką sześciu kibiców - wszyscy inni głosowali za przyjęciem nowego herbu. Jakby odcinali się od tradycji. A my chcemy tę historię wydobyć na światło dzienne. Sam Julian Zubek odpowiedział na pytanie co dała mu Sandecja: "Najcenniejsze co nam dała Sandecja, oprócz oczywiście tężyzny fizycznej i kociej sprawności, to wychowanie patriotyczne".

PK: 90 proc. piłkarzy i narciarzy biało-czarnych podjęło później walkę z hitlerowcami, w partyzantce lub konspiracji. O to nam chodzi aby pokazać tę kartę historii klubu.

Rozmawiała: Monika Kowalczyk

grubas_KKS - Pon Cze 06, 2011 10:14

Bardzo dobry artykuł,no Kaźmirz elegancko!
Kazek G f H - Pon Cze 06, 2011 10:54

ciekawe jak zostanie odebrany przez "niekumatych" :)
hanys - Pon Cze 06, 2011 11:42

ku*** Kazek, masz zakaz upubliczniania się :).... przeczytalem artykuł i co??, okazal sie ze w basenie za 2 tys gdzie napompowane jest juz 20 kubikow wody jest dziura....
Kazek G f H - Pon Cze 06, 2011 12:41

to kara za opuszczanie się w statystykach wyjazdowych jak i innych kibicowskich rankingach :D
Peter_KKS - Pon Cze 06, 2011 15:41

Super artykuł.
peterns - Pon Cze 06, 2011 16:30

"Jak dla nas Sandecja mogłaby grać nawet i w ostatniej lidze. Nie robiłoby mi to różnicy,"

Mocne...

piknik76 - Pon Cze 06, 2011 21:54

Szacunek chłopaki
kolafy - Pon Cze 06, 2011 22:14

peterns napisał/a:
"Jak dla nas Sandecja mogłaby grać nawet i w ostatniej lidze. Nie robiłoby mi to różnicy,"

Mocne...

Ale prawdziwe ;)

KrzysieKKS - Pon Cze 13, 2011 10:42

Ma ktoś możliwość wrzucić skan artykułu "Stadionowa lekcja patriotyzmu " byłbym bardzo wdzięczny.
radziufan - Wto Cze 14, 2011 06:48

Czas na walkę, czas na relaks
IMPREZA. W sobotni wieczór piłkarze Sandecji świętowali zakończenie sezonu

Dwie godziny po zakończeniu zwycięskiego 3-1 meczu z KSZO Ostrowiec, podopieczni trenera Mariusza Kurasa spotkali się w restauracji w miasteczku rowerowym, gdzie w futbolowym gronie zwieńczyli udane dla nich rozgrywki I ligi.

Zważywszy na możliwości finansowe i infrastrukturalne klubu, czwarte miejsce na mecie sezonu jest z pewnością wynikiem spełniającym oczekiwania tysięcznych rzesz kibiców .

Na zorganizowaną ze składkowych pieniędzy imprezę zawodnicy zaprosili prezesów MKS Andrzeja Danka i Wiesława Leśniaka, Józefa Kantora, dyrektora Wydziału Kultury i Sportu UM oraz sponsorów, z tym najhojniejszym - Andrzejem Wiśniowskim, szefem największej w kraju firmy produkującej bramy garażowe. Na uroczystość przybył także lekarz klubowy Stefan Zdeb, który nie bez nuty żalu stwierdził, że niewykluczone, iż jest to jego ostatni taki serdeczny i bezpośredni kontakt z Sandecją. Doktor nosi się ponoć z zamiarem zakończenia współpracy z klubem. Obecni byli także trenerzy, działacze sekcji i piłkarze, w zdecydowanej większości "pilnowani" przez swe żony, narzeczone i sympatie.

Zebranych przywitał trener Mariusz Kuras.

- Do Nowego Sącza przyjechałem pół roku temu w ciemno, z drugiego krańca Polski - przypomniał szkoleniowiec. - Poznałem tutaj wspaniałych ludzi. Fajnie się u was żyje i pracuje. Chciałbym więc, żeby mój pobyt na stadionie przy ul. Kilińskiego potrwał jak najdłużej. Ale to już zależy od samych piłkarzy. Jeśli będziecie grać na miarę oczekiwań działaczy i kibiców, będziemy tutaj mile widziani. A stać jest was na dużo więcej. Dziękuję prezydentowi miasta Ryszardowi Nowakowi za wszechstronne wsparcie, dziękuję sponsorom z panem Wiśniowskim na czele, dziękuję sympatykom futbolu, dziękuję wszystkim mym współpracownikom i trenerom, z kierownikiem drużyny Maksiem Cisowskim - człowiekiem z epoki Beckenbauera, no i wam - piłkarze - za ambicję, jaka towarzyszyła wam we wszystkich spotkaniach. Myślę, że wszyscy mamy dzisiaj powód do satysfakcji.

Głos zajmowali następnie prezes Andrzej Danek oraz - w imieniu zawodników - kapitan zespołu Jano Frohlich, który wyraził przekonanie, że drużynę jednoczyły zarówno te dobre, jak i mniej sympatyczne chwile, zapewnił, że ani myśli o zakończeniu boiskowych występów, i że wraz z partnerami uczyni wszystko, by w nowym sezonie kibice sądeccy mieli jeszcze więcej powodów do radości.

A później nadszedł czas na tańce, hulanki i swawole, odbywające się jednak pod czujnym okiem trenerów i najważniejszych w klubie osób, a także wybranek zawodników, od których urody aż pojaśniało w lokalu przy ul. Nadbrzeżnej.

(DW)

biker_ns - Wto Cze 14, 2011 11:15

http://ekstraklasa.net/1l...6f1daed37000000

Dość ciekawy wywiad w ekstraklasa.net z Markiem

Bianconeri - Wto Cze 14, 2011 14:21

http://dziennik.krakow.pl...zmi-dumnie.html
internacionale - Pią Cze 17, 2011 07:39

Obszerny piątkowy przegląd prasy:
http://www.sandecja.com.p...1_kukol_512.jpg

Rafalsky - Pią Cze 17, 2011 08:19

to tak na miły początek dnia-:(
kolafy - Pią Cze 17, 2011 08:41

Nie ma co płakać, poziom na trybunach utrzymamy ten sam, a myślę że nawet powinien być lepszy :)))
mlodykks - Pią Cze 17, 2011 09:37

Ludzie , głowa w górę... przecież będziemy walczyć o awans :)
wel - Pią Cze 17, 2011 12:51

Generalnie co sezon to są Rozgrywki o Mistrzostwo I Ligii, niezależnie kto w tej lidze jest :)
grubas_KKS - Pią Cze 17, 2011 15:34

Jaki poziom na trybunach?Jak nie odwieszą "wyjazdów" to protest musi trwać nadal,może wreszcie prezesi/właściciele klubów w Polsce zrozumieją że to nie poziom sportowy tylko to co się dzieje na trybunach dodaje blasku tym "wspaniałym widowiskom piłkarskim" w Polsce! Bez NAS,dopingu,opraw,wyjazdów polska piłka nożna jest dnem z mułem... i sram z góry na te meczyki...więc czekajmy na decyzję frajerów rządzących Naszym Pięknym Krajem - Amem!
DNL - Pią Cze 17, 2011 17:21

Cytat:
radsonJGtravel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Widze że Rmszar jeszcze nie podzielił się
> dobrymi nowinami, które przywiózł. Pozwole
> sobie w takim razie za niego.
>
> Od nowego sezonu wracają wyjazdy OLE !

grubas_KKS - Pią Cze 17, 2011 17:23

No oby tak było...
Bianconeri - Pon Cze 20, 2011 07:19

http://www.sandecja.org/1...ekstraklase.htm

W dzisiejszym DP jeszcze podsumowanie sezonu i wywiad z Janem.