Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Arka Gdynia ~ SANDECJA

radziufan - Czw Lis 23, 2017 16:27
Temat postu: Arka Gdynia ~ SANDECJA
Mecz w sobote o godzinie 18

Zapraszamy do dyskusji

radek - Czw Lis 23, 2017 18:27

Uparty optymista kiedy jak nie teraz ważne 3 punkty. Stawiam 0-2 Kolev x2
matys5392 - Czw Lis 23, 2017 22:51

Gliwa - Basta, Szufryn, Krachunov, Brzyski - Dudzic, Baran, Bućko, Trochim, Małkowski - Kolev.
Radliński, Kubań, Mraz, Straus, Kasprzak, Danek, Gałecki.

Bardzo ciężki mecz. Chyba jeszcze cięższy niż z Lechem. Proponuję wrócić do składu, który zaczynał sezon, czyli pary Bućko - Baran w pomocy. Optymistycznie jednak stawiam 2:1 po golach Koleva.

Lucas_93 - Pią Lis 24, 2017 08:21

Ja myślę, że nie ma po co jechać do Gdyni żeby wracać z pustymi rękoma- dlatego obstawiam X2, a dokładniej 0:1 po farfoclu wciśniętym przez Bućko ;)
kks10 - Pią Lis 24, 2017 09:08

Jak zagrają tak jak ostatnio na wyjazdach to niestety ARKA wygra
kolo - Pią Lis 24, 2017 16:30

matys5392 napisał/a:
Gliwa - Basta, Szufryn, Krachunov, Brzyski - Dudzic, Baran, Bućko, Trochim, Małkowski - Kolev.
Radliński, Kubań, Mraz, Straus, Kasprzak, Danek, Gałecki.

Bardzo ciężki mecz. Chyba jeszcze cięższy niż z Lechem. Proponuję wrócić do składu, który zaczynał sezon, czyli pary Bućko - Baran w pomocy. Optymistycznie jednak stawiam 2:1 po golach Koleva.

A Piszczek nie może grać czy się nie załapał do twojego składu?

1980_NS - Pią Lis 24, 2017 16:33

Filip otrzymał czwartą żółtą kartkę w meczu z Lechem.
rwp - Pią Lis 24, 2017 17:40

http://ekstrastats.pl/220...-sezonu-201718/

Żeby się tylko nie okazało, że z Legią znowu nie ma kto grać.

Kolev, Dudzic, Brzyski, Trochim - zagrożeni.

bzyku - Pią Lis 24, 2017 21:36

Cracovia wygrywa więc nie mamy wyjścia tez musimy :-)
matys5392 - Pią Lis 24, 2017 22:40

Trzeba jutro wygrać, bo przy ewentualnej wygranej Niecieczy z Wisłą i Piasta z Pogonią, lecimy do strefy spadkowej. A przed nami przecież mecze z Legia, Jaga, Lechią i Plockiem. Trzeba punktowac.
radziufan - Sob Lis 25, 2017 13:18

Arbiter Zbigniew Dobrynin z Łodzi poprowadzi dzisiejsze spotkanie 17 kolejki ekstraklasy Arka Gdynia - Sandecja.
Pierwotnie mecz miał prowadzić Jarosław Przybył z Kluczborka.

matys5392 - Sob Lis 25, 2017 18:06

2:0 po 12 minutach. Gol po spalonym i wątpliwej karnym. Będzie bardzo ciężko...
Edit:już 3...

xXkosiarzXx - Sob Lis 25, 2017 18:08

Oj coś czuję mecz z legia z nowym szkoleniowcem
arek88 - Sob Lis 25, 2017 18:09

Tragedia ....
kibicKKS - Sob Lis 25, 2017 18:10

A na trybunach 1,2,3 mało....
polak12 - Sob Lis 25, 2017 18:14

xXkosiarzXx napisał/a:

Co to da? Jak nie ma kim grać...
Ok, dali szansę tym co to wywalczyli w 1 lidzę. Ale mówiąc szczerze to nie wielu nadaje się na Ekstraklase. Przeczekać do zimowej przerwy, wzmocnić się i bić się o utrzymanie. Tyle nam pozostaje.
Szkoda że potrafią urwać punkty z lepszymi, a gorzej nam idzie z teoretycznie słabszymi drużynami.

xXkosiarzXx - Sob Lis 25, 2017 18:17

polak12 napisał/a:
xXkosiarzXx napisał/a:

Co to da? Jak nie ma kim grać...
Ok, dali szansę tym co to wywalczyli w 1 lidzę. Ale mówiąc szczerze to nie wielu nadaje się na Ekstraklase. Przeczekać do zimowej przerwy, wzmocnić się i bić się o utrzymanie. Tyle nam pozostaje.
Szkoda że potrafią urwać punkty z lepszymi, a gorzej nam idzie z teoretycznie słabszymi drużynami.

Nie twierdzę, że to coś zmieni na plus, tylko że znając mentalność panującą w naszej piłce tak to się skończy. Zresztą 8 meczy bez zwycięstwa i prawdopodobnie bęcki w Gdyni będą argumentem, który zarząd wykorzysta

matys5392 - Sob Lis 25, 2017 18:23

Zawodzi to, co na początku sezonu funkcjonowało, czyli nasza defensywa. Aż żal patrzeć na grę Szufryn, który miał udział chyba w każdej z bramkowych akcji.
kibicKKS - Sob Lis 25, 2017 18:36

A na trybunach 1,2,3,4 mało... widać lubi nas Areczka
rwp - Sob Lis 25, 2017 18:37

a co ma jedno do drugiego?
najdi - Sob Lis 25, 2017 18:38

Dziś będzie ciężki wpierdol ...
matys5392 - Sob Lis 25, 2017 18:40

Wynik tragiczny, ale podtrzymuje, że pierwsza bramka że spalonego. Druga i czwarta po przypadkowych zagranicy ręką. Co nie zmienia faktu, że w ataku nie gramy absolutnie nic. Trochim niewidoczny, tak samo Danek i Bućko. Wprowadzić Malkowskiego z Dudzicem i walczyć jak Schalke z Borussia.
radzio - Sob Lis 25, 2017 18:41

Oby tylko nie nastąpiło to co pisałem jakoś czas temu - jeśli Miasto wyczuje spadek to ze stadionu mogą być nici a to oznacza długie lata bez rozwoju. Jeśli przyjmą oferte konsorcjum z przetargu to jest światełko w tunelu. Bez BARDZO potężnych wzmocnień utrzymanie będzie iluzoryczne..
PPP111 - Sob Lis 25, 2017 18:42

Bez 3-4 gosci do natychmiastowej gry to strach się bać o wiosnę:(
Kmicic - Sob Lis 25, 2017 18:43

matys5392 było by luks ale takie cuda się nie zdarzają dwa razy dziennie.
sns1910 - Sob Lis 25, 2017 18:43

Kurcze spóźniłem się 15 minut z włączeniem meczu - myślałem, że niewiele mnie ominie :) Prawda jest taka, że skład jest na środek tabeli I ligi i trener wyciąga z tego, co mamy 110 %. No ale to Polska - osiągasz wynik grubo ponad stan, wracasz do rzeczywistości po pewnym czasie, to wylatujesz. Przykładów klubów typu Piast, Niecziecza itd. jest wiele. Bo to przecież nie wina tego, że najlepsi zawodnicy to ci odrzuceni przez poziom Ekstraklasowy. Żeby się utrzymać trzeba wzmocnić skład 5-6 zawodnikami lepszymi od tych, których mamy, inaczej będzie spadek.
Dziekan - Sob Lis 25, 2017 18:44

Arka obnazyla z pelna premedytacja nasze braki. Mam nadzieje, ze Mroczkowski w koncu zostanie zwolniony. Gramy piach i mam dosc juz tego pierdolenia tego placzka o tym czegoto w tym klubie nie brkuje.
Szturmowiec - Sob Lis 25, 2017 18:54

Obnażyła nasze braki kadrowe. Przerwa zimowa to ostatnia szansa dla obecnego dyrektora. Albo ściągnie 5-6 zawodników na poziomie ekstraklasy albo trzeba szukać nowego dyrektora. W przerwie letniej egzamin oblał koncertowo.
biker_ns - Sob Lis 25, 2017 18:57

Dziekan napisał/a:
Arka obnazyla z pelna premedytacja nasze braki. Mam nadzieje, ze Mroczkowski w koncu zostanie zwolniony. Gramy piach i mam dosc juz tego pierdolenia tego placzka o tym czegoto w tym klubie nie brkuje.

Problem w tym że z obecnym składem nawet cudotwórca by nam nie pomógł.Mroczkowski nieraz pokazał że potrafi zespół ułożyć trzeba mu tylko dać ekstraklasowy materiał do grania.

xXkosiarzXx - Sob Lis 25, 2017 18:59

matys5392 napisał/a:
Wynik tragiczny, ale podtrzymuje, że pierwsza bramka że spalonego. Druga i czwarta po przypadkowych zagranicy ręką. Co nie zmienia faktu, że w ataku nie gramy absolutnie nic. Trochim niewidoczny, tak samo Danek i Bućko. Wprowadzić Malkowskiego z Dudzicem i walczyć jak Schalke z Borussia.

Spalony minimalny bo minimalny ale wg mnie był, pokazałem sytuację paru osobom nie związanym z Sandecją żeby było obiektywniej i były podobnego zdania. Co do karnych to już czekam na Ligę + Extra i bronienie sędziów przez Sławka, bo za nic nie przyzna, że były to błędy, a wg wytycznych są ewidentne i takie o których sam zazwyczaj mówi że sędzia nie ma prawa tego gwizdnąć : tzw "nabita" piłka z odległości nie przekraczającej 1.5m,gdzie Ciufa nie miał szans ma żadną reakcję, a ręka nie była wystawiona ostentacyjnie w celu zatrzymania piłki, nie był to celowy ruch i druga sytuacja gdzie po pierwsze ręce są trzymane blisko ciała, a oprócz tego pozostaje wątpliwość czy Mraz znajdował się w tym czasie w polu karnym czy poza nim

Co oczywiście nie zmienia faktu, że nasza obrona w tym meczu to kryminał, a 3 bramka to najlepszy tego przykład, wszyscy wyglądają jakby bali się murawy (skandalicznie wyglądającej swoją drogą) i mieli obawy że każdy krok lub kontakt z rywalem skończy się kontuzją. Zero zaangażowania i chęci do gry, nie ma ani jednej osoby, którą można pochwalić. Szufryn nie przypomina siebie z poprzednich lat, Krachunov zgubił formę z początku sezonu, o tym jakim kryminałem jest obstawianie prawej strony parą Basta-Danek nawet nie chce wspominać. Defensywni pomocnicy w żaden sposób nie nadążają za rywalem i nie pomagają w obronie. A siłowo wyglądamy jak drużyna 3 ligi juniorów młodszych.

Brace yourself, Winter is Coming hehe

matys5392 - Sob Lis 25, 2017 19:02

Mroczkowski chyba czyta nasze forum. Brzyski schodzi obrony. Małkowski z Dankiem chyba skrzydła a Dudzic do przodu. Walczyć!

Co robi nasza obrona? Ostatnio Szufryn mówił, że Arka często wyrzuca piłki z autu w pole karne i co?

radzio - Sob Lis 25, 2017 19:03

Koszmar 5 - 0
Kmicic - Sob Lis 25, 2017 19:04

radzio napisał/a:
Koszmar 5 - 0

5-1
dupa, falstart.

polak_ns - Sob Lis 25, 2017 19:04

Kmicic napisał/a:
radzio napisał/a:
Koszmar 5 - 0

5-1

spalony.

radzio - Sob Lis 25, 2017 19:09

Najbardziej pechowe jest to że za rok jest mundial. Inaczej tym meczem konczylibyśmy 2017 rok. A takto 4 mecze do końca gdzie zdobycie 1 pkt będzie cudem :/
Dziekan - Sob Lis 25, 2017 19:11

Wzmocnienia Gornika Zabrze przed sezonem:

Przychodzą: Bartosz Bartczuk (P - rezerwy), Wojciech Hajda (O - Gwarek Zabrze (j)), Dariusz Kamiński (P - Gwarek Zabrze), Damian Kądzior (P - Wigry Suwałki), Michał Koj (O - Ruch Chorzów), Mateusz Kopia (O - rezerwy), Dominik Lasik (N - rezerwy), Mateusz Wieteska (O - Chrobry Głogów), Damian Jaworski (junior)

arkoniusz - Sob Lis 25, 2017 19:11

Już mi nawet wkurwienie przeszło, bo teraz nie pozostało nic innego jak się tylko śmiać..
bacin - Sob Lis 25, 2017 19:15

Basta już dawno powinien zostać wyłączony. Obrona fatalna, każde podanie do przeciwnika, centry do nikogo na pałę.
matys5392 - Sob Lis 25, 2017 19:16

Najgorsze jest to, że wychodząc na mecz 7 defensywnymi piłkarzami(Basta, Szufryn, Krachunov, Mraz, Baran, Bućko, Brzyski) dostajemy już 5 bramek. Zaczyna się źle dziać, bo do tej pory problem był z ofensywa. Teraz widać, że nie ma kto rozgrywać piłki, bo bierze się za to lewy obrońca Brzyski.
xXkosiarzXx - Sob Lis 25, 2017 19:17

Dziekan napisał/a:

Przychodzą: Bartosz Bartczuk (P - rezerwy), Wojciech Hajda (O - Gwarek Zabrze (j)), Dariusz Kamiński (P - Gwarek Zabrze), Damian Kądzior (P - Wigry Suwałki), Michał Koj (O - Ruch Chorzów), Mateusz Kopia (O - rezerwy), Dominik Lasik (N - rezerwy), Mateusz Wieteska (O - Chrobry Głogów), Damian Jaworski (junior)

I to Górnik, który grał taką padakę w pierwszej lidze, że aż żal było patrzeć, a awansował nie dzięki swojej dobrej grze a fatalnej końcówce Katowic, Sosnowca, Chojnic czy Grudziądza

klipol - Sob Lis 25, 2017 19:25

I po Kolevie........
xXkosiarzXx - Sob Lis 25, 2017 19:25

ku***, "mam nadzieję", że to nie kontuzja Koleva, tylko brak chęci do dalszych kompromitacji na murawie...
matys5392 - Sob Lis 25, 2017 19:28

Ależ beznadziejny jest Basta. Który to już raz daje się wyprzedzić zawodnikowi Arki przy dośrodkowaniu. Szufryn z Krachunovem są beznadziejne, ale Basta gra kolejny żenujący mecz.
sns1910 - Sob Lis 25, 2017 19:33

Dziekan napisał/a:

Tak, tylko różnica jest taka, że oni mają w ataku gościa, który w 16 meczach strzelił 18 bramek, ma w dorobku występy w hiszpańskiej młodzieżówce. On robi różnicę. Poza tym Górnik wiosną 2017 z 15 meczów wygrał 10. No i mają wychowanków / młodych zawodników na poziomie grania w naszej reprezentacji U-21. U nas zawodnicy raczej wiekowi i przez Ekstraklasę odrzuceni.

Dziekan - Sob Lis 25, 2017 19:34

Teraz pora na to zeby trener sie obrazil :)
xXkosiarzXx - Sob Lis 25, 2017 19:35

VAR stosuje się względem kontrowersyjnych sytuacji mogących przynieść korzyść Arce?
sns1910 - Sob Lis 25, 2017 19:41

Chociaż generalnie taka wtopa się przyda - nikt w klubie nie będzie udawał, że wszystko jest OK, potencjał w składzie jest, tylko brakuje żeby ktoś to na nowo poukładał. Inna sprawa, że o zwiększeniu sponsorowania klubu się raczej nie mówi, chętnych chyba brak, a potencjał finansowy w tej lidze Sandecja ma aktualnie zdecydowanie najmniejszy, stąd jest jak jest. Piast czy Nieciecza mają lepszy skład i większe możliwości finansowe, a wynik punktowy podobny, nie mówiąc o Pogoni. Tak więc miejsce 14 będzie w tej sytuacji na pewno sukcesem.
roni - Sob Lis 25, 2017 19:41

O tym meczu trzeba szybko zapomnieć bo będzie ciężko w kolejnych pojedynkach
polak_ns - Sob Lis 25, 2017 19:43

Ciekawe co Arek powie po takim meczu, gdzie po pierwszych kilku mówił, że jego transfery były udane ;)
matys5392 - Sob Lis 25, 2017 19:48

Każdy z naszych był dzisiaj beznadziejny, ale jeśli miałbym kogoś wyróżnić, to tradycyjnie walczył Brzyski. Dobra zmianę zrobił Małkowski i Kasprzak. W zasadzie tyle z plusów.
Para Szufryn - Krachunov beznadziejna. Nie wiem, który z nich dzisiaj był gorszy. Basta tragicznie i z tyłu i z przodu. Bardzo słabo od kilku spotkań gra Baran. Danek tradycyjnie grając od początku pokazuje, że nie jest piłkarzem na ekstraklasę. Trochim niewidoczny.
Jest coraz gorzej, a do końca grania w tym roku jeszcze kilka spotkań. Nie chcę być złym prorokiem, ale rok możemy zakończyć w czerwonej strefie, bo obok Pogoni i Piasta jesteśmy najsłabszym zespołem w lidze.

sns1910 - Sob Lis 25, 2017 19:51

polak_ns napisał/a:
Ciekawe co Arek powie po takim meczu, gdzie po pierwszych kilku mówił, że jego transfery były udane ;)

Transfery, jak na budżet i brak przygotowania na fakt awansu (w poprzednim sezonie chodziło wszystkim raczej o utrzymanie, a nie awans), są całkiem udane - Kolew, Kraczunow, czy Brzyski są według mnie zdecydowanie na plus...Cetnarski na papierze to miał być gość, który pociągnie grę w ofensywie, rok wcześniej mówiło się nawet o powołaniu na EURO 2016. ale u nas totalnie zawiódł i dokładnie takiego gościa nam w ofensywie brakuje. Natomiast zakontraktowanie takiego zawodnika to był duży plus, w perspektywie przedsezonowej.

Po prostu jeśli chcemy dorównać sportowo do choćby dołu tabeli Ekstraklasy, to trzeba też im dorównać finansowo, znaleźć nowe środki aby wzmocnić skład albo liczyć na farta, że ktoś będzie miał dołek jak teraz Pogoń i gdzieś się prześlizgniemy z ekipą, którą mamy. Ale generalnie ani winy trenera, ani dyrektora sportowego w kontekście takiego, a nie innego wyniku punktowego nie widzę - o ile obaj zdają sobie sprawę ile zostało jeszcze do zrobienia i poprawienia, aby się utrzymać.

roni - Sob Lis 25, 2017 19:52

Moim zdaniem Miasto powinno się poważnie zastanowić nad sprzedażom udziałów. Musi się znaleźć jakiś inwestor który doinwestuje klub. Inaczej gra w ekstraklasie nie ma sensu.
Rummek - Sob Lis 25, 2017 19:52

Dziekan napisał/a:

ale Ty jesteś zacięty, Twój tok myślenia polega chyba tylko na tym aby krytykować trenera bo on jest zły a nasi biedni kopacze są tacy dobrzy tylko trener nie pozwala im pokazać pełni swoich nieprzeciętnych umiejętności.
Przypomina mi się moja babcie, która uznała, że nie musi myśleć bo wystarczy że posłucha radia maryja i wszystkiego się dowie i nie musi się wysilać....
Mamy kopaczy jakich mamy z których tak naprawdę to może w porywach dwóch - trzech ma papiery na ekstraklasę. Zresztą....Arka pokazała dzisiaj, że bazuje na wytrzymałości i szybkości popartej jako taką techniką. A u nas??? nie widzę ani jednego piłkarza, który potrafi szybko biec z piłką i jeszcze nie wpaść w przeciwnika (może poza Brzyskim). Nie mamy ani jednego rasowego napastnika, nie mamy ani jednego człowieka ze środka pola potrafiącego swobodnie rozgrywać piłkę, nie mamy szybkich skrzydłowych, o obronie już lepiej nie mówić bo zostało to dziś wyjątkowo podsumowane.
Aż nie chce mi się zaczynać tematu organizacji w klubie i podziału obowiązków bo sam na własnej skórze doświadczyłem tej totalnej amatorki na poziomie klasy okręgowej.
I co???? Mroczkowski też jest temu winien????
I co???? Mroczkowski ma dbać o przygotowanie boiska, wyjazdów, prania koszulek i jeszcze robienia kanapek dla vipów????
I co???? Mroczkowski ma wyjść na boisko i pokazać piłkarzom jak się kopie piłkę??? no chyba, że oczekujesz, ze trener powinien sobie sam kupić dobrych piłkarzy

ehhh, dobrze, że koniec meczu - trzeba zapomnieć o tym laniu i podejść do kolejnego meczu ze spokojem bo kolejny mecz zaczyna się od 0:0 i szukać kolejnych szans

radzio - Sob Lis 25, 2017 20:00

Miasto klubu nie utrzyma ! Dlaczego tak zaciekle nie chcą jego sprzedać ? Dla kilkunastu miesc pracy dla swoich czy jest inny powód. 1 mln kapitalu zakładowego to wartość klubu - to są śmieszne pieniądze dla naszych biznesowych potentatów. Tylko prywqtny (poważny) inwestor może sprawić rozwój klubu. Tylko że wiadomym jest że w klubie może panie sprzątające by sie wtedy utrzymały i tu jest pies pogrzebany. Na transfery do utrzymania to potrzeba teraz min 2 mln. Rychu da ??
Rummek - Sob Lis 25, 2017 20:04

radzio napisał/a:
Miasto klubu nie utrzyma ! Dlaczego tak zaciekle nie chcą jego sprzedać ? Dla kilkunastu miesc pracy dla swoich czy jest inny powód. 1 mln kapitalu zakładowego to wartość klubu - to są śmieszne pieniądze dla naszych biznesowych potentatów. Tylko prywqtny (poważny) inwestor może sprawić rozwój klubu. Tylko że wiadomym jest że w klubie może panie sprzątające by sie wtedy utrzymały i tu jest pies pogrzebany. Na transfery do utrzymania to potrzeba teraz min 2 mln. Rychu da ??

Rychu nie Rychu ale Rychu ma przecież Państwowy Fundusz Rozwoju - wystarczy tylko, że Jarosław da zielone światło i kasa z Funduszu popłynie szerokim strumieniem

biker_ns - Sob Lis 25, 2017 20:13

sns1910 napisał/a:
Dziekan napisał/a:

Tak, tylko różnica jest taka, że oni mają w ataku gościa, który w 16 meczach strzelił 18 bramek, ma w dorobku występy w hiszpańskiej młodzieżówce. On robi różnicę. Poza tym Górnik wiosną 2017 z 15 meczów wygrał 10. No i mają wychowanków / młodych zawodników na poziomie grania w naszej reprezentacji U-21. U nas zawodnicy raczej wiekowi i przez Ekstraklasę odrzuceni.

Tylko te 18 bramek ktoś mu musiał dograć,u nas niema nikogo takiego.Myślę gdybyśmy mieli pomocników takich jak Górnik Kolev też miałby ponad 10.

Dziekan - Sob Lis 25, 2017 20:21

Rummek napisał/a:
Dziekan napisał/a:

ale Ty jesteś zacięty, Twój tok myślenia polega chyba tylko na tym aby krytykować trenera bo on jest zły a nasi biedni kopacze są tacy dobrzy tylko trener nie pozwala im pokazać pełni swoich nieprzeciętnych umiejętności.
Przypomina mi się moja babcie, która uznała, że nie musi myśleć bo wystarczy że posłucha radia maryja i wszystkiego się dowie i nie musi się wysilać....
Mamy kopaczy jakich mamy z których tak naprawdę to może w porywach dwóch - trzech ma papiery na ekstraklasę. Zresztą....Arka pokazała dzisiaj, że bazuje na wytrzymałości i szybkości popartej jako taką techniką. A u nas??? nie widzę ani jednego piłkarza, który potrafi szybko biec z piłką i jeszcze nie wpaść w przeciwnika (może poza Brzyskim). Nie mamy ani jednego rasowego napastnika, nie mamy ani jednego człowieka ze środka pola potrafiącego swobodnie rozgrywać piłkę, nie mamy szybkich skrzydłowych, o obronie już lepiej nie mówić bo zostało to dziś wyjątkowo podsumowane.
Aż nie chce mi się zaczynać tematu organizacji w klubie i podziału obowiązków bo sam na własnej skórze doświadczyłem tej totalnej amatorki na poziomie klasy okręgowej.
I co???? Mroczkowski ma dbać o przygotowanie boiska, wyjazdów, prania koszulek i jeszcze robienia kanapek dla vipów????
I co???? Mroczkowski ma wyjść na boisko i pokazać piłkarzom jak się kopie piłkę??? no chyba, że oczekujesz, ze trener powinien sobie sam kupić dobrych piłkarzy

ehhh, dobrze, że koniec meczu - trzeba zapomnieć o tym laniu i podejść do kolejnego meczu ze spokojem bo kolejny mecz zaczyna się od 0:0 i szukać kolejnych szans

Mamy ponad pol skladu z doswiadczeniem ekstraklasowym, gramy w jednej z najslabszych pierwszych lig w europie, ktorej druzyny odpadaja w pierwszych rundach eliminacji.
Poza wygranym meczem z Lechia i Jagiellonia, gdzie rzeczywiscie gralismy w pilke widoczna jest kopanina i gra na ''wypierdol do przodu a noz cos wpadnie''.
Ja w tym reki trenera nie widze, bardziej slabosc przeciwnikow,.
Na ten moment zespolowi nie idzie, gramy czytelnie. Pora dac komus innemu szanse, ktory odmieni ten brzydki styl, ktory a dzis dzien prezentuje Sandecja.

aidos - Sob Lis 25, 2017 20:31

Dziś to zawiódł Gliwa. Pierwszy najsłabszy mecz w EX. Chyba tylko jedna interwencja godna uwagi.

Żart żartem, ale gdyby nie wspaniała skuteczność Gliwy w poprzednich meczach i VAR/sędziowie raczej po naszej stronie to nie byłby pierwszy mecz z takim wynikiem.

A odnosząc się do AA to Kolev, Brzyski, Krauczunow i być może Gliwa więcej zrobili dobrego niż 3 Bramkarz i pozbycie się Słabego. Swoją drogą niechciany Adu, może byłby niezłym uzupełnieniem ataku w parze z Kolevem do którego nikt nie chce dograć piłki.

kks10 - Sob Lis 25, 2017 20:45

Przewidziałem niestety styl gry
roni - Sob Lis 25, 2017 20:58

kibicKKS napisał/a:

zgadzam się, tak się nie zachowują bracia kolejny przykład jak się z nas śmieją
http://www.sport.pl/pilka...BoxSportLinkImg

Biancos - Sob Lis 25, 2017 21:02

roni napisał/a:
kibicKKS napisał/a:

Jacy bracia?

bo2904 - Sob Lis 25, 2017 21:02

Braki może są ale podejscie naszych kopaczy dramatyczne nie powinni dostać wypłaty za ten miesiąc.
Mroczkowski też powinien wcześniej reagować że zmianami.
Pasowało by przyjść na trening i trochę im pocisnąć, zmobilizować przed meczem z Ległą.

Chyba że jak po meczu z Wisłą
Sandecjio nić się nie stało

SilverCommander - Sob Lis 25, 2017 21:07

"Nic się nie stało" ;) ... a tak "pół żartem, pół serio" to proponuje naszemu wspaniałemu zarządowi i dyrektorowi sportowemu wycieczkę do zaprzyjaźnionej Korony Kielce. Może akurat Gino Lettieri, poleci nam jakiegoś trenera :). Przed sezonem chyba każdy śmiał się z tego trenera i ich zagranicznych transferów, skazywał na spadek i co ... wystarczy zobaczyć jak teraz gra Korona i na którym jest miejscu w tabeli.
ps. do przerwy Korona prowadzi z legią 2:1

Kilinskiego 47 - Sob Lis 25, 2017 21:09

bo2904 napisał/a:
Braki może są ale podejscie naszych kopaczy dramatyczne nie powinni dostać wypłaty za ten miesiąc.
Mroczkowski też powinien wcześniej reagować że zmianami.
Pasowało by przyjść na trening i trochę im pocisnąć, zmobilizować przed meczem z Ległą.

Chyba że jak po meczu z Wisłą
Sandecjio nić się nie stało

Co za bzdury... Do końca zapieprzali choć po tego jednego gola. Ale jak umiejętności i obecna dyspozycja są jakie są, to co poradzisz.

eSKa - Sob Lis 25, 2017 21:13

Niektórym to się w głowie pomieszało nawiązując do dopingu Arki. Zanim zaczniecie coś pisać, zastanówcie się debile.

Po drugie:

Kurw* chyba istnieje potrzeba zmotywowania grajków i dopingowania przez meczem z legią - to nie są żarty. Zajmujemy prawie przedostatnią pozycję w tabeli. Gorzej być nie może. Albo z legią albo nigdy.

KKS_FAN - Sob Lis 25, 2017 21:14

roni napisał/a:
kibicKKS napisał/a:

to powinien być Twój ostatni post na forum , skoro robisz zgodę z Arką.
Widać, że kumaty jesteś.

bo2904 - Sob Lis 25, 2017 21:18

Zgadzam się jeśli chodzi o umiejętności, ale motywacji ze strony kibiców praktycznie nie mają.
Ciufa w przerwie zapewniał że wyjdą skoncentrowani , ledwie zaczeli i bramka z autu.
Potrzebują wstrząsu takiego moje zdanie może się przebudzą

matys5392 - Sob Lis 25, 2017 21:47

Wstrząs, ale nie chodzi o to, by im cisnąć. Nasi pilkarze są na tle innych drużyn po prostu słabi i żeby się utrzymać to muszą walczyć na 1910%. Innej możliwości nie ma. Nie mają takich umiejętności jak zawodnicy Legii czy Wisły, więc muszą nadrabiać to walka. Zostały 4 mecze do końca roku i trzeba w nich zapunktowac. 4 punkty będą dla nas dużym sukcesem.
nuncjusz - Sob Lis 25, 2017 22:27

Czy zmiana trenera pomoże nie ....... brak ogrania na poziomie części składu i to widać jest to drużyna na poziom 1 ligi by awansować ligę wyżej ale nie by odnosić sukcesy w EX . Na początku sezonu mogliśmy zaskoczyć nieprzygotowanego rywala który był niezgrany ale teraz coraz bardziej widać braki kadrowe . Nie zwalałbym ani winę na piłkarzy ani na trenera bo obie strony się starają na swoje możliwości mamy słaby budżet brak swojego boiska i jest jak jest obecnie .

U nas jest prowadzony eksperyment pod tytułem zobaczymy jak będzie a może coś się do kieszeni pod stołkiem przy okazji schowa :) tu przetargi tu nowe posadki do tego wybory za jakiś czas . Jeżeli mamy liczyć na jakieś darmowe pieniądze od PiS to pamiętajcie że coś za coś nie ma nic w tym świecie za darmo .

Jest ciężko nie 1wszy i nie ostatni raz ważne by walczyć o stadion by to nie utknęło w miejscu .

kks sączers - Sob Lis 25, 2017 22:28

Z 7egią już trzeba wygrać a przede wszystkim zacząć strzelać jakieś bramki bo już od 4 tygodni ani jednej bramki nie strzeliliśmy a teraz bd jeszcze trudniej bo Kolev może niestety wypaść na dłuuuugi czas.
syfon12 - Sob Lis 25, 2017 22:58

KKS_FAN napisał/a:
roni napisał/a:
kibicKKS napisał/a:

to powinien być Twój ostatni post na forum , skoro robisz zgodę z Arką.
Widać, że kumaty jesteś.

:))) https://www.youtube.com/watch?v=eqSoVI3vHSI

matys5392 - Sob Lis 25, 2017 23:08

kks sączers napisał/a:
Z 7egią już trzeba wygrać a przede wszystkim zacząć strzelać jakieś bramki bo już od 4 tygodni ani jednej bramki nie strzeliliśmy a teraz bd jeszcze trudniej bo Kolev może niestety wypaść na dłuuuugi czas.

Tu pojawia się ponownie pytanie o to kto te bramki ma strzelać. Skoro nie Kolev, to kto? Piszczek? Obecnie jeden jedyny napastnik(biorąc pod uwagę dłuższą przerwę Koleva). I znów wychodzi na to, że "placz" Mroczkowskiego sprzed kilku tygodniu o tym, że kadra jest wąska był jednak uzasadniony. Gość wiedział co mówi i znowu udowodnił, że chyba tylko on w tym klubie wie, co to znaczy Ekstraklasa.
Powiem jeszcze tylko, że trochę żal słuchac komentatorów, mówiących o tym, że Sandecja jest bezdomna. Ze gra w Niecieczy. Jeszcze gdyby u nas faktycznie był jakiś plac budowy. A tu nic, kompletnie nic. Nie chciałbym, żebyśmy spadli ale fakt jest taki, że jesteśmy nieprzygotowani do gry na tym poziomie. Nie mamy stadionu, kasy, kadry i ludzi, którzy poradziliby sobie w Ekstraklasie. Jeśli nagle nic się nie ruszy tzn.nie rozpocznie się budowa stadionu, a w zimie nie przyjdzie kilku dobrych piłkarzy, to lepiej, żebyśmy spadli i nie robi z siebie posmiewiska. Szkoda improwizowac. Lepiej wrócić tam skąd przyszliśmy i zwolnic miejsce tym, którzy są gotowi na ekstraklasę.

syfon12 - Sob Lis 25, 2017 23:45

Wiem że nie lubicie ale .... Przez 15 minut meczu z Sandecją Arką Gdynia strzeliła więcej bramek niż przez ostatnie trzy mecze, czyli 270 minut. To chyba właśnie na takie okazje ktoś kiedyś wymyślił stwierdzenie „dzień konia”. Arce długo wychodziło dzisiaj tak wiele, że mogłaby spróbować rozwiązać problem głodu na świecie lub pocałować się w łokieć i nie byłaby skazana na porażkę. http://weszlo.com/2017/11...ariactwo-gdyni/
Rummek - Sob Lis 25, 2017 23:54

Dziekan napisał/a:
Rummek napisał/a:
Dziekan napisał/a:

Mamy ponad pol skladu z doswiadczeniem ekstraklasowym, gramy w jednej z najslabszych pierwszych lig w europie, ktorej druzyny odpadaja w pierwszych rundach eliminacji.
Poza wygranym meczem z Lechia i Jagiellonia, gdzie rzeczywiscie gralismy w pilke widoczna jest kopanina i gra na ''wypierdol do przodu a noz cos wpadnie''.
Ja w tym reki trenera nie widze, bardziej slabosc przeciwnikow,.
Na ten moment zespolowi nie idzie, gramy czytelnie. Pora dac komus innemu szanse, ktory odmieni ten brzydki styl, ktory a dzis dzien prezentuje Sandecja.

Ci doświadczeni to: Korzym - 60m biegający w 20sek, nic nie wnoszący doświadczony zawodnik, , Małkowski-ledwo po kontuzji póki co bez formy, Cetnarski - kolejny doświadczony, który za wiele chyba nie pomaga, kolejny doświadczony to Baran - raczej już na piłkarskiej emeryturze - może nie zauważyłem jego świetnych występów, no i Brzyski - jedyny z tych doświadczonych, który biega do przodu i jeszcze w jakimś tempie...
Więc jeżeli na takich zawodnikach ma spoczywać odpowiedzialność za wynik to sorry....oni muszą być wymienieni na mniej doświadczonych a na sprawnych i ruchliwych kopaczy bo na boisku trzeba zapierdzielać kiwać gonić biegać. Bez tego nic nie będzie bo taka VARka dzisiaj była jak wściekły byk - prawie zawsze szybsi i wcześniej przy piłce.
Trzeba się zastanowić dlaczego nasi piłkarze są tacy słabi szybkościowo...
Ktoś ich przygotowywał - pewnie jakiś trener od przygotowania fizycznego, tenże trener także monitoruje bieżące parametry. Jeżeli Mroczkowski jest też za to odpowiedzialny to faktycznie słabo to wygląda.

młodyC - Nie Lis 26, 2017 01:02

Nie mówcie, że nie mamy piłkarzy na Ekstraklase. Jak już to mamy wąską kadrę.
Gliwa, Mraz, Brzyski, Małkowski, Trochim(który przy małym gra 2x lepiej),Kuban, Kolev, Cetnarski, Kasprzak, Krauczunow i Cetnarski to zawodnicy, ktorzy są w stanie spokojnie grać na poziomie pierwszej 8 Ekstraklasy. Wiem, że mamy wąską kadrę, ale na szczęście aż tak źle z kontuzjami nie ma i nieraz mogą wszyscy zagrać, a i tak gramy piach! A kadra jest lepsza od Cracovii, czy Piasta, porównywalna do Arki od której dziś dostaliśmy bęcki.
Problemem jest obrona, patrzcie ile goli straciliśmy, a ile moglibyśmy gdyby nie Gliwa. Bućko, Baran i Szufryn są zwyczajnie za słabi na Ekstraklase. Wszyscy trzej za wolni, pierwsi dwaj nie nadążają z kryciem i robią głupie błedy, a Ciufa jest za mało zwinny, to nie 1 liga że popchniesz kogoś z bara i weźmiesz mu piłkę. A och achy nad obroną co były w 1 kolejkach były tylko i wyłącznie, że przeciwnicy nie znali naszych słabych punktów, a my murowaliśmy bramkę. Słaba gra w obronie to wina zawodników.

Ale druga sprawa, patrzcie jaki nam problem sprawia nieraz strzelenie bramki w meczu! A to jest wina trenera. Nasi zawodnicy umieją grać, ale my nie mamy w ogóle pomysłu na grę. Mały z Brzytwą i Trochimem niech biorą odpowiedzialność, a reszta rozwalona, biega gdzie chcę. Kolejna wina trenera chyba najsłabsze stałe fragmenty w lidze! I w obronie i w ataku! A potencjał pod tym względem mamy chyba najwiekszy.

Czasem jak np w 2 połowie z Cracovią nie mamy pomysłu na grę do tego stopnia, że wybijamy lagę do przodu. Czy to wina trenera czy przygotowania fizycznego bodajrze Musiała nie wiem. Rok temu to było naszą zaletą.

Według mnie Mroczek powinien wylecieć. Dzięki, dobrą robotę odwaliłeś, szacunek, ale obecnie nie potrafimy wygrać meczu, gramy bez stylu i są powody by obwiniać trenera. Drużynie potrzeba impulsu, bo słabo idzie i obecny trener nie ma pomysłu jak wyciągnąć drużynę z dołka. Bez tego usadowimy się na stałe obok Pogonii na spadku.

ERNESTO - Nie Lis 26, 2017 02:27

roni napisał/a:
kibicKKS napisał/a:

Jacy bracia ? Na mózg wam cos padlo ?

roni - Nie Lis 26, 2017 08:55

ERNESTO napisał/a:
roni napisał/a:
kibicKKS napisał/a:

Byłem święcie przekonany że mamy z nimi zgode, widocznie się myliłem. Sorka jeśli kogoś uraziłem

kibicKKS - Nie Lis 26, 2017 09:48

ERNESTO napisał/a:
roni napisał/a:
kibicKKS napisał/a:

Z mojego wpisu nie wynika nic o braterstwie, więc o mój mózg się nie martw.

Chciałem jedynie zwrócić uwagę na atmosferę na trybunach, która wg mnie u nas byłaby nie do pomyślenia na meczu z Arką. Jakby ktoś przy 3-0 w meczu z Arką wyrwał się z odliczaniem to by zaraz dostał w najlepszym wypadku zjebkę, bo Arka, bo Cracovia i nie można...

hanys - Nie Lis 26, 2017 11:47

Wojtas ujebałeś se tego Mroczkowskiego ze to jego wina bo Ci kolega coś naopowiadał itp itd.
Ja nie mowie ze jest ideałem, bo nikt nie jest, nie znam sie na trenerce, nawet w CM chujowo mi szło. ale gośc na pewno warsztat ma. tylko problem jest taki że nie ma kto grać.
Z pustego to nawet ja się nie napiję ;)
nie wiem czy wyszlo nam te kilka meczy na początku przez przypadek czy przeciwnik byl tego dnia chujowo słaby.
Nie potrafie zrozumiec jednego, w lidze grali fajnie milo dla oka te akcje sie jakos zawiazywaly a nie potrafia tego przelozyc na obecna lige, chyba nie zapomnieli jak sie gra w pilke.

radek - Nie Lis 26, 2017 11:49

Var zabił w tym meczu futbol za pomocą nieudacznika Dobronina. Bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu byłem optymistą i nadal jestem twierdząc że utrzymamy się będąc najsłabszą drużyną na dzień dzisiejszy. Drużyna wyglądała jak ćmy biegające za światłem. Szkoda oceniać każdego z osobna bo wszyscy byli tragiczni. Mądra wypowiedź trenera na konferencji ta drużyna się podniesie i trzeba im w tym pomóc kiedy jak nie z cwelka
Asmodeus - Nie Lis 26, 2017 12:25

Niestety ale są wolni słabo przygotowani i to wina trenera .Za pierwsze mecze byli chwaleni gdy potrafili grać na jeden dwa kontakty teraz nie wiem czemu od tego odeszli być może że to brak sił ale ku*** oni grają raz w tygodniu w tym ostatnio były dwie przerwy na reprezentacje więc to nawet nie ma co zwalać winy na duże natężenie meczów i wąską kadre .
Dziekan - Nie Lis 26, 2017 12:35

Dawidku oglądam mecze co tydzień. Moja krytyka trenera wynika od początku, gdy zaczął pluc na własne gniazdo.
Mamy braki kadrowe albo być może mamy błędy popełnione przez trenera.
Początkowo trafiliśmy na drużyny będące w ewidentnym dołku - mam na myśli Lechię, gdzie część piłkarzy grała na zwolnienie trenera, Jage , która odpadła z pucharów i Lecha .
Kozystalismy z tego że mało kto znał nasz styl gry oraz wady i atuty. Mieliśmy pewną przewagę, która ma większość beniaminków wchodzących do wyższej ligi.
Traciliśmy nie wiele bramek co było skutkiem świetnej formy bramkarza. Kto jednak przyglądał się bliżej poczynaniom obrony ten wie, że mieliśmy kupę szczęścia i już wtedy popełnialiśmy masę błędów.

W ostatnich spotkaniach zagraliśmy jedną dobrą połowę z Górnikiem i słabą Cracovia.
Kondycyjnie widać, że biegamy 45 minut. Taktycznie gramy fatalnie. Piłka wypierdalana na oślep do przodu jak w 5 lidze.
Każdy już wie, że wystarczy pozwolić się Sandecji wyszaleć przez dwadzieścia minut by później wypunktować ja skutecznie wykorzystując bledy, które popełnia obrona.
Tak zrobił Górnik powtórzyła Wisła i Arka.
Jakie kolwiek komentarze na temat pracy sędziego są tylko szukiwaniem wytłumaczenia na siłę.

Pamiętam, jak przed sezonem na weszło.com krytykowano zarząd Korony za zwolnienie sympatycznego trenera Bartoszka.
Przyszedł nieudacznik Linetty i nie użalając się nad tym co ma stworzył maszune, która gra ładny futbol, leje faworytów , gdzie wyszydzany w Krakowie Rymaniak robi rajdy w szeregi obrony Legii.
Kim.tak naprawdę wzmocnił się Górnik Zabrze?
Patrzmy na 1 ligę. W czubie Odra Opole bądź kilka innych drużyn teoretycznie bez potencjału. Czy to taki wielki wyczyn awansować?

matys5392 - Nie Lis 26, 2017 12:37

hanys napisał/a:
Wojtas ujebałeś se tego Mroczkowskiego ze to jego wina bo Ci kolega coś naopowiadał itp itd.
Ja nie mowie ze jest ideałem, bo nikt nie jest, nie znam sie na trenerce, nawet w CM chujowo mi szło. ale gośc na pewno warsztat ma. tylko problem jest taki że nie ma kto grać.
Z pustego to nawet ja się nie napiję ;)
nie wiem czy wyszlo nam te kilka meczy na początku przez przypadek czy przeciwnik byl tego dnia chujowo słaby.
Nie potrafie zrozumiec jednego, w lidze grali fajnie milo dla oka te akcje sie jakos zawiazywaly a nie potrafia tego przelozyc na obecna lige, chyba nie zapomnieli jak sie gra w pilke.

Fakt jest taki, że dobre wyniki z początku sezonu zamazaly nam rzeczywisty obraz klubu. Nie mamy stadionu i zamiast obserwować teraz plac budowy to czekamy na decyzję czy ten stadion będzie w ogóle budowany. Kadra jest wąska i Mroczkowski mówił o tym ma samym początku, tylko wtedy nikt jeszcze nie lapal kontuzji czy kartek. Teraz co mecz mamy jakieś ubytki kadrowe i jest problem.
Jeszcze jedno - nie umbiejszajac nic naszym piłkarzom. Taki Trochim, który nie potrafił przebić się w innych klubach, u nas ma z automatu pierwszy skład. A dlaczego? Bo nie ma na jego pozycji konkurencji. Może zamiast ściągać takiego Strausa, który nie gra i jest trzecim lewym obrońca w kadrze, trzeba było poszukać kogoś do ofensywy?
W 1 lidze graliśmy dobrze, bo jest to liga siłowa, dla walczakow. Taki Szufryn czy Trochim sobie radzili. A teraz trzeba trochę techniki i jest problem.
Klub musi w zimie rozbić bank, bo w tej chwili jesteśmy obok Pogoni i Piasta najgorsza drużyna ligi. Cracovia i Niecieczy się budzą, a my mamy kryzys. Potrzebne są wzmocnienia praktycznie na każdą pozycje. Może prócz bramki. Nasz lider środka pola 35letni Baran po prostu już nie daje rady. Jest to dobry zawodnik, ale w połowie sezonu on już nie ma siły. Na prawej obronie mamy dwóch rownorzednych zawodników, tylko że obaj prezentują poziom pierwszej ligi. Kubań po do rym początku sezonu poszedł w dostawke, a zastępuje go beznadziejnie grający Basta. Liderem naszej defensywy jest Szufryn, który już kiedyś odbił się od Ekstraklasy i kopal w Strozach.
Na podsumowanie napisać należy, że naszym najlepszy zawodnikiem jest albo:
- bramkarz Gliwa
- 35letni Brzyski, niechciany w słabej Cracovii
- Kolev,ktory prócz dobrych 6 miesięcy w Mielcu, nigdzie kariery nie zrobił
Taka brutalna rzeczywistość. Doczlapmy się do zimy i to wszystko ogarniemy. Jak nie to wracamy skąd przyszliśmy, bo szkoda się kompromitowac.

SilverCommander - Nie Lis 26, 2017 12:44

@Dziekan
Nic dodać, nić ująć. Idealny przykład, "że można" to właśnie Korona Kielce. Nie wiem dokładnie jaka jest ich aktualnie sytuacja kadrowa, ale na początku też nie miał tak praktycznie kto grać, bo tyle było kontuzji. Z kolei Górnik Zabrze, to już fenomen tej ligi. W sumie zdziwię się jeśli do końca roku nie zostanie zwolniony trener, tylko teraz kto na jego miejsce, jak już Bartoszek jest zajęty ;). Tak jak pisałem wcześniej wybrać się do Gino Lettieriego może nam kogoś poleci :).

fanatycznie - Nie Lis 26, 2017 12:44

Dziekan tylko że razem z trenerem w Kielcach przyszedł nowy właściciel i szerokie zmiany kadrowe. U Nas to miasto nie ma jaj na sprzedaż udziałów
hanys - Nie Lis 26, 2017 12:48

Dziekan napisał/a:
Dawidku oglądam mecze co tydzień. Moja krytyka trenera wynika od początku, gdy zaczął pluc na własne gniazdo.
Mamy braki kadrowe albo być może mamy błędy popełnione przez trenera.
Początkowo trafiliśmy na drużyny będące w ewidentnym dołku - mam na myśli Lechię, gdzie część piłkarzy grała na zwolnienie trenera, Jage , która odpadła z pucharów i Lecha .
Kozystalismy z tego że mało kto znał nasz styl gry oraz wady i atuty. Mieliśmy pewną przewagę, która ma większość beniaminków wchodzących do wyższej ligi.
Traciliśmy nie wiele bramek co było skutkiem świetnej formy bramkarza. Kto jednak przyglądał się bliżej poczynaniom obrony ten wie, że mieliśmy kupę szczęścia i już wtedy popełnialiśmy masę błędów.

W ostatnich spotkaniach zagraliśmy jedną dobrą połowę z Górnikiem i słabą Cracovia.
Kondycyjnie widać, że biegamy 45 minut. Taktycznie gramy fatalnie. Piłka wypierdalana na oślep do przodu jak w 5 lidze.
Każdy już wie, że wystarczy pozwolić się Sandecji wyszaleć przez dwadzieścia minut by później wypunktować ja skutecznie wykorzystując bledy, które popełnia obrona.
Tak zrobił Górnik powtórzyła Wisła i Arka.
Jakie kolwiek komentarze na temat pracy sędziego są tylko szukiwaniem wytłumaczenia na siłę.

Pamiętam, jak przed sezonem na weszło.com krytykowano zarząd Korony za zwolnienie sympatycznego trenera Bartoszka.
Przyszedł nieudacznik Linetty i nie użalając się nad tym co ma stworzył maszune, która gra ładny futbol, leje faworytów , gdzie wyszydzany w Krakowie Rymaniak robi rajdy w szeregi obrony Legii.
Kim.tak naprawdę wzmocnił się Górnik Zabrze?
Patrzmy na 1 ligę. W czubie Odra Opole bądź kilka innych drużyn teoretycznie bez potencjału. Czy to taki wielki wyczyn awansować?

Dobra Wojtek, to powiedz mi co Ty teraz byś zrobił:
1. Na miejscu trenera
2. Na miejscu piłkarzy
3. Na miejscu zarządu
4. Na miejscu dyrektora sportowego
5. Na swoim miejscu

Dziekan - Nie Lis 26, 2017 13:51

Dawid jeśli piłkarze są źle przygotowani do sezonu bądź taktyka jest błędna to piłkarze dobrze wiedzą co zrobić.
Na miejscu trenera wine składał na nowy zarząd.Poki są wyniki miałbym wsparcie kibiców. Słabe przygotowanie kondycyjne tłumaczył bym krótka ławka rezerwowych i brakiem wzmocnień.
Na miejscu zarządu trener poleciałby że stołka już po aferze z Adu. Wtedy jednak bronilyby go wyniki, które na dziś dzień się skończyły. Nie ma stylu ani wyników.

hanys - Nie Lis 26, 2017 14:02

no to w koncu kto ponosi wine za ten burdel ??
i co bys zrobil w tej chwili.
tylko odpowiedz konkretnie a tak jak poprzednio, gdzie nadajesz na Mroczka po czym wine widzisz we wszystkim

polak_ns - Nie Lis 26, 2017 14:47

A ten Linetty to do tej Korony z Sampdorii przyszedł czy skąd?
rwp - Nie Lis 26, 2017 14:52

Pomijając VAR srar wyglądaliśmy wczoraj przy Arce jak juniorzy, który w nagrodę dostali sparing z pierwszym zespołem. Nie grała obrona, nie grał środek, nie grał atak (do braku ataku już każdy chyba zdołał się przyzwyczaić )

Stało się niestety to, co powinno się wydarzyć dużo wcześniej (Kielce, Lubin), a nie stało się tak tylko przez brak skuteczności przeciwników i nasz ogromny fart.

Początek sezonu był niezły, nowość dla wszystkich, graliśmy na 200%, do tego rywale nas lekceważyli. Od kilu spotkań gramy bez jakiegokolwiek pomysłu. Nie umiemy zagrać równych połówek, a jak już rozpoczynamy z rzadka akcję ofensywną, to łatwo nadziewamy się na kontry. Braków piłkarskich niestety nie da się ukryć na dłużą metę.

Za tydzień Legia, nie spodziewałbym się, że nasz styl się odmieni. Obawiam się, że niestety możemy mieć powtórkę z Gdyni.

matys5392 - Nie Lis 26, 2017 15:04

Analizując jeszcze raz wczorajsze bramki, to:
- przy pierwszej spalony. Wszyscy widzieki, tylko nie sędziowie.
- przy drugiej reką, a raczej biodro Szufryn.
- trzecia to już popis naszej obrony. Ja się tylko zastanawiam co na lewej obronie robił Danek? Gdzie byli nasi defensorzy odpowiadający za te strefę? Mraz i panowie stoperzy?
- czwartek gol, to znów moim zdaniem kontrowersja. Jeśli ręką, to przypadkowa i nie jestem pewien czy w polu karnym.
- piąty gol to kryminał z naszej strony. Każdy wie jak gra Arka i co? Pozwalamy na wrzut z autu w pole karne.

kks10 - Nie Lis 26, 2017 15:10

Tak naprawdę analizując to wygraliśmy dajcie spokój
Dziekan - Nie Lis 26, 2017 15:22

hanys napisał/a:
tylko odpowiedz konkretnie a tak jak poprzednio, gdzie nadajesz na Mroczka po czym wine widzisz we wszystkim

Dla mnie sprawa jest jasna. Za wyniki wine ponosi trener.

kibicns - Nie Lis 26, 2017 15:44

Trener jest do zwolnienia. Skończyło się jego szczęście. Czas na zmiany, póki jeszcze nie jest za późno
polak12 - Nie Lis 26, 2017 15:53

Musiał Ci bardzo zajść za skórę że aż się zalogowałeś nie dawno i piszesz posty o jego zwolnieniu. Jeśli Mroczek to i Aleksander out za wzmocnienia oraz stan i jakość naszej kadry.
kibicns - Nie Lis 26, 2017 17:47

Wystraczy popatrzeć obiektywnie co się dzieje, a nie ślepo wierzyć we wszytsko co Mroczkowski mówi.
Felek - Nie Lis 26, 2017 18:28

Trudny mecz, a wynik jeszcze gorszy.. Na miejscu kierownictwa już bym szukał następcy Mroczkowskiego i to pilnie. Szkoda, że Bartoszek zajęty.
kibicns - Nie Lis 26, 2017 19:22

Bartoszek zajęty, ale jest kilku inncyh, ciekawych trenerów. Brać np. takiego Moskala, a Mroczkowski niech wy*******a
Lucas_93 - Nie Lis 26, 2017 19:27

Dla mnie wyjścia są dwa- zaufać Mroczkowskiemu, który razem ze sztabem ogarnia wzmocnienia w przerwie zimowej , lub- zwolnienie Mroczkowskiego, zatrudnienie ambitnego trenera z głową, zaczęcie pozytywnej współpracy pomiędzy zarządem a nim i liczenie na efekt nowej miotły.

Odnośnie pierwszego pytanie brzmi- skąd pieniądze na wzmocnienia i jaka jest szansa na zakopanie topora wojennego między Mroczkiem a zarządem, co do drugiego- skąd wziąć takiego trenera? Ambitnego, z fachem w ręku- Magiera? Wątpie, żeby się podjął. Zatrudnianie starego betonu jest bez sensu, skoro prędzej czy później i tak coś zjebie.

Oczywiście można w końcu podjąć męskie decyzje i poszukać współwłaściciela, w co jednak nie wierzę, bo przecież nie taka jest idea miasta. Lepiej rzucać groszami i udawać, że będzie dobrze.

matys5392 - Nie Lis 26, 2017 19:29

Panowie znawcy od trenowania, proszę mi wyjaśnić co da zmiana trenera? Chyba wystarczająco dużo trenerów przewinęło się przez ostatnie lata przez klub.
-Moskal
-Wojtowicz
-Kuras
-Kasperczyk
-Stach
-Kuźma
-Kostelnik
-Hajdo
O kim zapomniałem?
Prócz Wojtowicza, który prowadził nas chyba 1,5 roku i osiągał sukcesy, reszta zmieniłaa się co chwila i co to dało?
Nawet nie ma sensu walkowac tematu zmiany trenera, bo zmieniać jest łatwo, ale na kogo? Kto jest teraz dostępny? Moskal? Wdowczyk? Skorża? Rumak? Magiera? Ferguson? Kto będzie chciał do nas przyjść? Mroczkowski zna ten klimat i sobie w nim radzi. Dać chłopu trochę wsparcia a nie od razu wypierdalać. Jeśli chcecie zmiany, to wskazcie mi na kogo? I jaka jest gwarancja, że z Trochimem, Korzymem, Dankiem i reszta naszych kopacz nowy trener osiągnie wiecej niż Mroczkowski.

Aaa...kto chce zmiany trenera, niech poczytać forum Pogoni Szczecin. Tam wszyscy bronili Skorżę, bo wiedzieli, że wina jest po stronie działaczy i piłkarzy. Trener się zmienił i co to dało? Nic.

SilverCommander - Nie Lis 26, 2017 19:37

@up
A dlaczego musi to być trener z Polski. Patrząc na pierwszą 5 tabeli ESA, to w 4 klubach pracują trenerzy z zagranicy. I znów można tutaj podać przykład Korony :).

1980_NS - Nie Lis 26, 2017 19:45

Trener pokazał, że potrafi przygotować zespół dobrze do rundy wiosennej. Powinien zostać.
polak_ns - Nie Lis 26, 2017 19:58

@2up Araszkiewicz ;p
stefan - Nie Lis 26, 2017 20:23

Życie pokazało, że Mroczkowski to żaden wielki trener. Miał trochę szczęścia na początku i myślał że jest mistrzem świata. Zaraz będziemy w strefie spadowej bo nie widzę żadnej koncepcji na grę w ostatnich meczach.
Wniosek
Mroczkowskiego trzeba szybko zwolnić!!

młodyC - Nie Lis 26, 2017 20:25

Problem w tym, że wcale nie mamy złych zawodników, tylko oni źle grają. Były przebłyski jak np w 1 połowie z Cracovią i Lechią gdzie graliśmy dobrze, tylko gdy przeciwnik nie da nam tyle swobody, my nie mamy żadnego pomysłu na grę. Podchodzimy pod bramkę przeciwnika i wariujemy. O ile podchodzimy a nie tracimy piłkę dalekim wybiciem niczym w A klasie. Nie mówcie, że we wczorajszym meczu mieliśmy bardzo osłabioną kadrę, nie zagrał tylko Piszczek i Cetnarski, a dostaliśmy 5-0, nie wygrywając któryś z kolei mecz z rzędu.
Co dawała zmiana trenera w 1 lidze? Jak zatrudnialiśmy gorszych trenerów to nic. Jak zatrudniliśmy Kuźme czy Mroczka to nasza gra się poprawiała. Tylko, że teraz jesteśmy zupełnie nieprzygotowani, nie gramy nic, zawsze nam brakuje detali, niby jesteśmy przy piłce, ale nie potrafimy stworzyć sobie 100% sytuacji, bardzo słabe stałe fragmenty. Błędy w ustawieniu i kryciu z tyłu. W 1 lidze nam wychodziło. Bo mieliśmy zawodników typowych stylem gry pod 1 lige jak Dudzic, Szufryn czy Trochim.
Na kogo zmienić?
Młody Kaczmarek dla mnie wybór numer 1.
Ewentualnie jego ojciec, Moskal i Zieliński.

xXkosiarzXx - Nie Lis 26, 2017 20:28

kibicns napisał/a:
Bartoszek zajęty, ale jest kilku inncyh, ciekawych trenerów. Brać np. takiego Moskala, a Mroczkowski niech wy*******a

Tym wpisem pokazałeś, że nie należy brać Cię na poważnie w jakiejkolwiek dyskusji na tym forum, a zwłaszcza w tematach związanych z trenerem, bo jedyne co masz do zaoferowania to wypociny jaki to Mroczek jest zły nie poparte żadnymi żadnymi sensownymi argumentami. A napisanie o ciekawych trenerach do wzięcia i wymienie jako jednego z nich Moskala to jest kryminał

Twoje podejście to tylko i wyłącznie : wyrzućmy Mroczkowskiego, bo go nie lubię (odmówił zrobienia sobie wspólnego selfie po szkole czy co?) i weźmy pierwszego lepszego patałacha żebyśmy za pół roku mogli powtórzyć to samo i tak w kółko i tak w kółko

eSKa - Nie Lis 26, 2017 20:37

młodyC napisał/a:
Problem w tym, że wcale nie mamy złych zawodników,

TYLKO, ŻE ku*** NIE MAMY TEŻ DOBRYCH. Stare nazwiska jak Korzym, co czynił cuda jak grał w Starcie czy Koronie, ale teraz każdy widzi, kontuzje i to chyba koniec wielkiej kariery

Dinek to ok, ale musi wejść w 60 minucie i grać, od 1 minuty nie radzi sobie.

Trochim - ma serce, walczy, ale kurde to chyba za mało jak na extraklasę i podstawowy skład.

ONI WSZYSCY MAJA PRAWO GRAĆ W SANDECJI - Trochim na 100% pokazałby o klasę więcej i Dinek i każdy kurde też, gdyby była w zespole większa konkurencja.

POTRZEBA NOWYCH ZAWODNIKÓW.

Z pustego i Radek nie naleje

. Adamek też miał serce do walki i wygrywał z emerytami.

Nie chce mi sie pisać o każdym zawodniku.

RADEK NIECH ZOSTANIE - ALE KUW* MUSZA BYC WZMOCNIENIA I MUSI BYĆ WIĘKSZA KONKURENCJA.

KONKURENCJA = NOWI ZAWODNICY.

NOWI ZAWODNICY = NOWA POLITYKA W KLUBIE.

NOWA POLITYKA W KLUBIE = STOP STARYM ZGREDOM CO TRAKTUJA SANDECJE JAK SWÓJ WLASNY INTERES

KKS_FAN - Nie Lis 26, 2017 20:48

eSKa napisał/a:
młodyC napisał/a:
Problem w tym, że wcale nie mamy złych zawodników,

TYLKO, ŻE ku*** NIE MAMY TEŻ DOBRYCH. Stare nazwiska jak Korzym, co czynił cuda jak grał w Starcie czy Koronie, ale teraz każdy widzi, kontuzje i to chyba koniec wielkiej kariery

Dinek to ok, ale musi wejść w 60 minucie i grać, od 1 minuty nie radzi sobie.

Trochim - ma serce, walczy, ale kurde to chyba za mało jak na extraklasę i podstawowy skład.

ONI WSZYSCY MAJA PRAWO GRAĆ W SANDECJI - Trochim na 100% pokazałby o klasę więcej i Dinek i każdy kurde też, gdyby była w zespole większa konkurencja.

POTRZEBA NOWYCH ZAWODNIKÓW.

Z pustego i Radek nie naleje

. Adamek też miał serce do walki i wygrywał z emerytami.

Nie chce mi sie pisać o każdym zawodniku.

RADEK NIECH ZOSTANIE - ALE KUW* MUSZA BYC WZMOCNIENIA I MUSI BYĆ WIĘKSZA KONKURENCJA.

NOWA POLITYKA W KLUBIE = STOP STARYM ZGREDOM CO TRAKTUJA SANDECJE JAK SWÓJ WLASNY INTERES

eSKa, święte słowa.

bo2904 - Nie Lis 26, 2017 20:50

Zmiana trenera nic nie da, Mroczkowski to bardzo dobry i przynajmniej normalny trener.
Problem jest,ale na to składa się wiele czynników .
- Mamy naprawdę wąską kadrę
- Wszystkie mecze na wyjeżdzie
- Skauting dramatyczny i wiele mniej lub bardziej ważnych spraw o których nie wszyscy wiedzą.

Na dzień dzisiejszy potrzeba spokoju i na pewno męskiej rozmowy z piłkarzami przed bardzo ważnym meczem z Ległą
Patrząc na tabelę to dramatu nie ma , taka Lechia ma tylko 2 pkt.przewagi.

Będzie dobrze!!!

matys5392 - Nie Lis 26, 2017 21:08

Dyskusja o zmianie trenera rączek zbędna, ale jeśli miałbym typować kogoś lepszego od Mroczkowskiego, to:
Zieliński i Brosz. Na podobnym poziomie wydają mi się Bartoszek, Ojrzynski i Tarasiewicz. Może Wdowczyk. Kaczmarek jest ciekawa opcja, ale jeszcze mało o nim wiadomo. Prócz Płocka raczej bez większych sukcesów.
Tak czy siak...czy któryś z nich zgodziły się tu przyjść?
Ja jestem obrońca Mroczkowskiego. Podkreślam, zmieniać jest łatwo, ale na kogo?

roni - Nie Lis 26, 2017 23:05

Ja osobiście uważam że mroczek jest najlepszym terenem w naszej historii jak nie najlepszym trenerem w Polsce. Z pustego salomon nie naleje. Trzeba dotrwać do końca rundy i będzie czas żeby może jakieś transfery zrobić. Poza tym drużyna zrobiła historyczny krok do przodu tj. awans do ekst. dlatego trochę szacunku. Musimy dać im trochę czasu i spokoju. Nikt nie powiedział że zawsze będzie kolorowo. Cieszmy się że gramy na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Polsce. Wierzę że drużyna się podniesie w końcu ma swój charakter
Szturmowiec - Nie Lis 26, 2017 23:31

eSKa napisał/a:

Sama prawda. Najwyższy czas pogonić tą sądecką kastę która swoją amatorszczyzną na każdym polu zatrzymują rozwój tego klubu. Problem jest raczej poważny i skala tego problemu zapewne niemała, ale jak teraz tego się nie zrobi to Sandecja szybko wróci tam skąd przyszła.

Mroczek 100% poparcia.

kibicns - Pon Lis 27, 2017 07:45

xXkosiarzXx napisał/a:
kibicns napisał/a:

Tym wpisem pokazałeś, że nie należy brać Cię na poważnie w jakiejkolwiek dyskusji na tym forum, a zwłaszcza w tematach związanych z trenerem, bo jedyne co masz do zaoferowania to wypociny jaki to Mroczek jest zły nie poparte żadnymi żadnymi sensownymi argumentami. A napisanie o ciekawych trenerach do wzięcia i wymienie jako jednego z nich Moskala to jest kryminał

Twoje podejście to tylko i wyłącznie : wyrzućmy Mroczkowskiego, bo go nie lubię (odmówił zrobienia sobie wspólnego selfie po szkole czy co?) i weźmy pierwszego lepszego patałacha żebyśmy za pół roku mogli powtórzyć to samo i tak w kółko i tak w kółko

Człowieku za wąską kadrę odpowiedzialny jest tylko i wyłącznie Mroczkowski. Nie od dziś ludzie w mieście wiedzą, że miał proponowanych kilku bardzo ciekawych zawodnikwó, ale ich nie chciał, bo nie. Wolał za to ściągnąć Pietrzkiewicza i Gęsiora, który teraz tuła się po testach w Puszczy i Widzewie. Więc niech teraz nie narzeka w mediach na Klub tylko niech sam uderzy się w pierś. A zpomniałem, on nie ma na tyle odwagi i honoru...

Poza tym on dawno powinien zostać wywalony dyscyplinarnie za obrażenie publiczne przełożonych. A jego przełożeni to Haslik i czy się to komuś podoba czy nie Aleksander. Ciekawe co by było gdybyś Ty obrazł swojego szefa. Jak długo zostałbyś w robocie?

I najważniejsze - trenera rozlicza się za wyniki jakie osiąga drużyna i styl w jakim gra. U nas od niemal 3 miesięcy nie ma ani jednego ani drugiego. A że zmiany są naturalną rzeczą w piłce nożnej to czas na nie. Trzeba to zrobić póki nie będzie za późno.

P.S.
Tak odmówił mi zrobienia sobie selfie

kibicns - Pon Lis 27, 2017 07:55

Szturmowiec napisał/a:
Obnażyła nasze braki kadrowe. Przerwa zimowa to ostatnia szansa dla obecnego dyrektora. Albo ściągnie 5-6 zawodników na poziomie ekstraklasy albo trzeba szukać nowego dyrektora. W przerwie letniej egzamin oblał koncertowo.

Hahahahah. Łatwo jes P*******ć jak się prawdy nie zna :D :D

polak12 - Pon Lis 27, 2017 08:03

kibicns napisał/a:
Szturmowiec napisał/a:

To powiedz tą prawdę a jak nie to zamilcz.

hanys - Pon Lis 27, 2017 08:38

kibicns napisał/a:
xXkosiarzXx napisał/a:
kibicns napisał/a:

Człowieku za wąską kadrę odpowiedzialny jest tylko i wyłącznie Mroczkowski. Nie od dziś ludzie w mieście wiedzą, że miał proponowanych kilku bardzo ciekawych zawodnikwó, ale ich nie chciał, bo nie. Wolał za to ściągnąć Pietrzkiewicza i Gęsiora, który teraz tuła się po testach w Puszczy i Widzewie. Więc niech teraz nie narzeka w mediach na Klub tylko niech sam uderzy się w pierś. A zpomniałem, on nie ma na tyle odwagi i honoru...

Poza tym on dawno powinien zostać wywalony dyscyplinarnie za obrażenie publiczne przełożonych. A jego przełożeni to Haslik i czy się to komuś podoba czy nie Aleksander. Ciekawe co by było gdybyś Ty obrazł swojego szefa. Jak długo zostałbyś w robocie?

I najważniejsze - trenera rozlicza się za wyniki jakie osiąga drużyna i styl w jakim gra. U nas od niemal 3 miesięcy nie ma ani jednego ani drugiego. A że zmiany są naturalną rzeczą w piłce nożnej to czas na nie. Trzeba to zrobić póki nie będzie za późno.

P.S.
Tak odmówił mi zrobienia sobie selfie

ADU??

Maerqin - Pon Lis 27, 2017 08:42

Ostatnio ogladam tylko fragmety meczow (Wisla, Lech, Arka) i nie moge za bardzo ocenic caloksztaltu ale z tego co widze w kazdym z nich gra sie ewidentnie nie uklada i nie przypomina tej z poczatku sezonu. Czym jest to spowodowane? Zmeczeniem? Bez jaj, to nie sa baby (bez urazy dla pan) zeby po 15 kolejkach nie miec sily biegac. Problemem jest jakosc naszej "11" (kilka stron wczesniej ktos dobrze podsumowal tych z ekstraklasowych doswiadczeniem) na tle innych zespolow EK. Jak sie chce miec wyniki to trzeba najpierw zainwestowac w pilkarzy bo przecietniakami (albo jak ktos woli wychowankami) nie da sie wygrywac i utrzymywac w miare rowny poziom. Na poczatku to jeszcze dobrze wygladalo: awans, gra na adrenalinie przy wielotysiecznej widowni, wola walki i zwyciestwa. A teraz z meczu na mecz jest coraz gorzej, nie ma kto pilki rozegrac, nie ma kto bramki strzelic, nie ma kto zagrac na 1-2 kontakty. Kolev ma 4 bramki po 15 kolejkach, zaraz za nim...Dudzic z dwoma bramkami(w jednym meczu). Po 15 kolejkach? To jest 0,13 bramki na mecz!!! Nie ma zmiennikow, nie ma konkurencji o czym juz kiedys pisalem, jest za to Korzym - "napadzior" od grzania ławy.

Wydawaloby sie ze to dobry moment do zmiany trenera: na 8 meczow 4 remisy i 4 porazki, ogon tabeli, koniec roku, zimowa przerwa na sprowdzenie kogos, zmiane taktyki i przygotowanie do wiosennych rozgrywek. Ale gwarancji sukcesu nie ma zadnych, tak samo z obecnym tak i z nowym szkoleniowcem. Choc osobiscie dalbym szanse Mroczkowskeimu ale konieczne jest wspomniane zainwestowanie w kilku grajkow ktorzy wniosa jakosc do zespolu!

I nie dziwie sie Mroczkowskiemu jak mowil ze nie ma kim grac i nie jest tak jak bylo dogadane. On juz dawno wiedzial to co my teraz, ze taka ekipa daleko nie zajdziemy...

hanys - Pon Lis 27, 2017 09:24

Dziekan napisał/a:
hanys napisał/a:

Dla mnie sprawa jest jasna. Za wyniki wine ponosi trener.

No dobra przychodz ktoś nowy i co sprawi??
ze nagle Trochim zacznie rozgrywać piłkę na poziomie Zielińskiego??
Ze Basta zacznie zapierdalac niczym Piszczek??
Ze Danek będzie wrzucał piły jak Beckham?
Ja nie mówię/pisze ze wszystko jest cacy bo nie jest i pewnie jeszcze długo nie będzie, ale winy nie ponosi tylko trener, a cały sztab ludzi w tym klubie i w miescie.
w obecnej sytuacji nie wolno wykonywać nerwowych ruchow.
A jak słysze o Moskalu to mi się drobne w kieszeni nie zgadzają....

Lucas_93 - Pon Lis 27, 2017 09:39

do usuniecia
xXkosiarzXx - Pon Lis 27, 2017 10:32

Lucas_93 napisał/a:
To takie pytanie do osób, które są przekonane do #mroczekout. Kto za niego? Dla pomocy dodam listę wolnych trenerów w Polsce:

Skorża (poleciał z Pogonii), Rumak (Termalica), Wdowczyk (Piast), Magiera (Legia), Kaczmarek (Płock), Moskal (Pogoń), Zieliński (Cracovia).

Jak dla mnie w grę wchodzą tylko Magiera i Kaczmarek. Z czego pierwszy chyba byłby lepszy na obecną sytuację, ale raczej poza zasięgiem klubu (finansowym jak i sportowym). Jestem jednak zwolennikiem zaufania trenerowi, jednak do tego potrzebne są zmiany, wzmocnienia i zakopanie toporu wojennego. Z drugiej strony jeżeli zatrudnić nowego trenera to chyba teraz jest najlepsza chwila na zmianę, gdzie nowy trener może spokojnie przepracować przerwę zimową i ogarnąć własne wzmocnienia... Ciężka sytuacja z każdej strony. Trzeba się skupić na kolejnych spotkaniach, może uda się coś zdziałać z Legią, skoro ostatnio grają strasznie "chimerycznie".

Nazwiska bardzo słabe wg mnie. Najgłośniejszy Magiera, który moim zdaniem jest strasznie przereklamowany. Jego sukces oparł się na dostaniu gotowej drużyny od Hasiego, którego nie zwolniły słabe wyniki spowodowane złym przygotowaniem zespołu, tylko tym, że ewidentnie piłkarze chcieli go swoją grą zwolnić

Z końcówką zgadzam się w 100%. Sam jestem przeciwny zwolnieniu Flinstona, ale jeśli wg zarządu jest to konieczność niech zrobią to teraz, żeby nowy trener miał czas na ogarnięcie drużyny przez zimę i być może trochę szczęścia na początku i "efektu nowej miotły"

matys5392 - Pon Lis 27, 2017 10:36

Stokowiec zwolniony z Lubina i zdaje się, że na chwilę obecną to Mroczkowski jest najdłużej pracującym trenerem w drużynie Ekstraklasy.
xXkosiarzXx - Pon Lis 27, 2017 10:41

Ale jaja Zagłębie zwolniło Stokowca, strasznie głupia decyzja wg mnie i rudy zostaje automatycznie najlepszym wolnym nazwiskiem na karuzeli trenerskiej
młodyC - Pon Lis 27, 2017 10:46

Co da nowy trener?
Czy Trochim będzie nowym Zielińskim?
Nie!
Czy Korona ma szeroką kadrę? Czy ma zawodników jak Lech czy Legia? Czy nie zdążają im się kontuzje? Wręcz na odwrót! Podobnie z Górnikiem.
TYLKO TRENER JEST W STANIE WYKRZESAĆ ICH 100%!!
NIE TECHNICZNIE! TYLKO TAKTYCZNIE I KONDYCYJNIE!
Sprawi że zaczniemy strzelać gole z rzutów rożnych. Sprawia że będziemy się dobrze ustawiać i będziemy mieć pomysł na grę, przez co będziemy wykorzystywać słabość przeciwnika i będziemy zdobywać gole i Gliwa będzie miał mniej roboty. Gdy zdobędziemy gola, będziemy dalej utrzymywać się przy piłce i atakować, bo starczy nam sił, żeby wracać się do defensywy. Widać po grze że słabe wyniki to wina trenera, tu nie wystarczy zamurować bramkę silnym Baranem i Szufrynem i dawać piłe do przodu na szybkich Dudzica i Małkowskiego. Tu trzeba nowego trenera.
Stokowca albo Kaczmarka albo Magierę jak nas na niego stać.

ERNESTO - Pon Lis 27, 2017 10:57

xXkosiarzXx napisał/a:

Nazwiska bardzo słabe wg mnie. Najgłośniejszy Magiera, który moim zdaniem jest strasznie przereklamowany. Jego sukces oparł się na dostaniu gotowej drużyny od Hasiego, którego nie zwolniły słabe wyniki spowodowane złym przygotowaniem zespołu, tylko tym, że ewidentnie piłkarze chcieli go swoją grą zwolnić

Jak prowadzil Sosnowiec, to calkiem przyzwoicie sobie radzili

Edit: co nie znaczy, ze go chce ... poza tym raczej poza naszym zasiegiem finansowym

Masahiko - Pon Lis 27, 2017 11:01

roni napisał/a:
Ja osobiście uważam że mroczek jest najlepszym terenem w naszej historii jak nie najlepszym trenerem w Polsce.

Ponoć przez niektórych uznawany jest również za najlepszego na świecie.

PPP111 - Pon Lis 27, 2017 13:10

Magiera ma ponoc iść w jakieś kadry młodzieżowe.
xXkosiarzXx - Pon Lis 27, 2017 14:02

ERNESTO napisał/a:
xXkosiarzXx napisał/a:

Jak prowadzil Sosnowiec, to calkiem przyzwoicie sobie radzili

Zgadza się, tylko Zagłębie było naprawdę mocne kadrowo jak na pierwszą ligę i było jednym z głównych kandydatów do awansu. Podobne cele miał w legii, tutaj czekałoby go coś całkiem innego

bianconeri83 - Pon Lis 27, 2017 14:17

A ja napiszę tak ..nagle trener jest be całe zło itp...ja ogrywalismy jage czy Lechię nie było złego słowa na niego na rękach by go każdy nosił..a moim zdanie piłkarze poprostu się wypompowali sił już trochę brakuje na tym poziomie rozgrywek..to że kadra jest za wąska to swoją drogą...balon który został napompowany wraz z awansem poprostu pękł.....a zmiana trenera wyjdzie tylko na gorsze... uważam Mroczkowskiego za najlepszego trenera w historii Sandecji
Masahiko - Pon Lis 27, 2017 14:37

bianconeri83 napisał/a:
A ja napiszę tak ..nagle trener jest be całe zło itp...ja ogrywalismy jage czy Lechię nie było złego słowa na niego na rękach by go każdy nosił..a moim zdanie piłkarze poprostu się wypompowali sił już trochę brakuje na tym poziomie rozgrywek..to że kadra jest za wąska to swoją drogą...balon który został napompowany wraz z awansem poprostu pękł.....a zmiana trenera wyjdzie tylko na gorsze... uważam Mroczkowskiego za najlepszego trenera w historii Sandecji

I na tym ogrywaniu Jagi i Lechii możemy zakończyć to co dobre w tym sezonie. 8 spotkań z rzędu bez zwycięstwa, 4 porażki (w tym dwie bolesne), brak stylu, brak jakości, brak pomysłu, konflikty w klubie. Mroczkowski osiągnął największy sukces w historii klubu, ale czy jest najlepszym trenerem w historii? Ciężko porównywać go z innymi trenerami z poprzednich dekad, bo i drużyny inne i poziom rozgrywek jakby trochę niższy. Niestety(!) moim zdaniem czas pożegnać się z trenerem. Niech chłopaki dograją do końca rundy i ładnie trenerowi Mroczkowskiemu podziękować.

kibicns - Pon Lis 27, 2017 14:42

polak12 napisał/a:
kibicns napisał/a:
Szturmowiec napisał/a:

Po co wam cokolwiek mówić, jak i tak Mroczkowski to dla was Bóg...

Nawiązując do tematu wyczerpania naszych piłkarzy w meczach. To popatrz na plan treningów na fb. Tam jest bardzo ciekawa rzecz

hanys - Pon Lis 27, 2017 14:44

kibicns napisał/a:
polak12 napisał/a:
kibicns napisał/a:
Szturmowiec napisał/a:

Nawiązując do tematu wyczerpania naszych piłkarzy w meczach. To popatrz na plan treningów na fb. Tam jest bardzo ciekawa rzecz

choćby po to żeby wymienić argumenty.
ale latwiej jest cos pierdnac niż potem to kontynuowac

polak_ns - Pon Lis 27, 2017 16:30

kibicns napisał/a:
polak12 napisał/a:
kibicns napisał/a:
Szturmowiec napisał/a:

Zasmucę cię, bo nie chodzi tam o to, że napierdalają siłownie, a o jednostki treningowe, których i tak jest za mało jak na klub z najwyższej klasy rozgrywkowej.

kibicns - Pon Lis 27, 2017 18:10

polak_ns napisał/a:
kibicns napisał/a:
polak12 napisał/a:
kibicns napisał/a:
Szturmowiec napisał/a:

Zasmucę cię, bo nie chodzi tam o to, że napierdalają siłownie, a o jednostki treningowe, których i tak jest za mało jak na klub z najwyższej klasy rozgrywkowej.

Doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Chodzi mi o trening w dniu meczu. No bez jaj. Przejazd + mecz to i tak jest spore obciążenie

klipol - Pon Lis 27, 2017 18:25

Męczący i obciążający to może być przejazd dla kibiców a nie dla piłkarzy! Bez jaj 80 kilometrów w wygodnym autobusie. Nie stoją w korkach jak kibice przed meczem.
ERNESTO - Pon Lis 27, 2017 19:16

xXkosiarzXx napisał/a:

Zgadza się, tylko Zagłębie było naprawdę mocne kadrowo jak na pierwszą ligę i było jednym z głównych kandydatów do awansu. Podobne cele miał w legii, tutaj czekałoby go coś całkiem innego

Owszem ... tylko z tego co pamietam po jego odejsciu zaczeli dolowac, mimo, ze kadra nie zmienila sie az tak diametralnie

KKS_FAN - Pon Lis 27, 2017 19:45

klipol napisał/a:
Męczący i obciążający to może być przejazd dla kibiców a nie dla piłkarzy! Bez jaj 80 kilometrów w wygodnym autobusie. Nie stoją w korkach jak kibice przed meczem.

Do czego zmierzasz Klipol ???

kibicns - Pon Lis 27, 2017 20:08

klipol napisał/a:

Boże widzisz i nie grzmisz. Człowieku posłuchaj/poczytaj czasami tego co mówią chłopaki w wywiadach ;/

klipol - Pon Lis 27, 2017 20:21

Oczywiście najlepiej brak formy tłumaczyć dojazdami do Niecieczy...zejdź w końcu na ziemię!!!
ERNESTO - Pon Lis 27, 2017 20:47

klipol napisał/a:
Oczywiście najlepiej brak formy tłumaczyć dojazdami do Niecieczy...zejdź w końcu na ziemię!!!

100% meczow wyjazdowych ... raczej nie pomaga to `formie`

klipol - Pon Lis 27, 2017 21:11

Ok wszyscy to wiemy ale to nie są amatorzy tylko profesjonaliści, biorą za to nie małe pieniądze...Mecze w Niecieczy to jest chyba najmniejszy problem naszego klubu.
młodyC - Pon Lis 27, 2017 23:47

Tu nie chodzi o zmęczenie, tylko o swoje boisko! Zawodnicy Sandecji trenują przy Kilińskiego i są przyzwyczajeni do boiska przy Kilińskiego a nie w Niecieczy. Inne wymiary boiska, inna jakość trawy przekładają się na jakość przyjęcia i dośrodkowań co przekłada się na wyniki.
Niby detale, ale jednak bardzo ważne.
To że są profesjonalistami, nie znaczy że lepiej znoszą jazdę w autobusie od innych ludzi :) ale to w kontekście wyjazdów do Niecieczy najmniejszy problem.

Grzechotnik - Wto Lis 28, 2017 00:57

Wiadomo co z Kolevem? Zagra w tym roku czy już nie?
kibicns - Wto Lis 28, 2017 07:56

młodyC napisał/a:
Tu nie chodzi o zmęczenie, tylko o swoje boisko! Zawodnicy Sandecji trenują przy Kilińskiego i są przyzwyczajeni do boiska przy Kilińskiego a nie w Niecieczy. Inne wymiary boiska, inna jakość trawy przekładają się na jakość przyjęcia i dośrodkowań co przekłada się na wyniki.
Niby detale, ale jednak bardzo ważne.
To że są profesjonalistami, nie znaczy że lepiej znoszą jazdę w autobusie od innych ludzi :) ale to w kontekście wyjazdów do Niecieczy najmniejszy problem.

Wreszcie ktoś mądrze mówi.

Kolev podobno zdrowy i gotowy do gry. Podobnie jak Cetnarski

x_cite - Wto Lis 28, 2017 09:07

Dobre podsumowanie tego meczu....VARka Gdynia :-) zaczytane z 90minut.pl hahaha
radek - Wto Lis 28, 2017 09:33

Grzechotnik napisał/a:
Wiadomo co z Kolevem? Zagra w tym roku czy już nie?
To właśnie jest polityka informacyjna klubu nikt nic nie wie i niech tak będzie. Tylko same afery puszczamy w świat reszta jest tajemnicą