Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Co u rywali ?

ERNESTO - Sob Lip 05, 2008 01:11
Temat postu: Co u rywali ?
Szukajac stron naszych rywali rzucilo mi sie w oczy, ze nie tylko my mamy problemy. Z podobnymi lub gorszymi problemami borykaja sie rowniez nasi nowi ligowi rywale.

- Gornik Wieliczka moze nie dostac licencji na wystepy w II lidze
- LKS Lomza moze w ogole nie przystapic do rozgrywek, ze wzgledu na to, iz posiadaja dosc wysoki dlug (podobny do naszego nawiasem mowiac)
- Okocimski Brzesko opuscil Lukasz Szczoczarz wypozyczony z Cracovii, a byl on wyrozniajacym sie graczem "Piwoszy" i w znacznej mierze jemu zawdzieczaja oni dobre wystepy na wiosne oraz Tomasz Metz, ktory byl ich rozgrywajacym

Na temat transferow zespolow z polnocy sie nie wypowiadam, bo nie wiem czy dany zawodnik to istotne wzmocnienie/oslabienie

Pozdrawiam

Darek - Pon Lip 07, 2008 19:05

Polonia Bytom zagra jednak w ekstraklasie więc do naszej wschodniej grupy spadnie prawdopodobnie Widzew Łódź. Będzie ciekawie
polak_ns - Pon Lip 07, 2008 21:27

a pomyślałeś czyim kosztem ?
Fanatyk88 - Pon Lip 07, 2008 21:33

chyba nie naszym....bo juz by przesadzili;///////////////
KrzysieKKS - Pon Lip 07, 2008 21:57

I Polonia Warszawa też prawdopodobnie zagra w Ekstraklasie ale ostateczna decyzja ma być jakoś na czasie. Jej "awans" zmieniałby coś w układzie naszej tabeli ? Pytanie do tych co chociaż troche rozumieją te dziwne zasady itp nowych lig.
robertksc - Pon Lip 07, 2008 22:06

Na pewno nie naszym kosztem tylko drużyny z rejonu Widzewa.
internacionale - Pon Lip 07, 2008 22:13

Nie ma powodów do niepokoju. Sandecja zagra w nowej II lidze i nie ma co do tego wątpliwości. Jeżeli rzeczywiście Widzew zagra u nas to liga z pewnością zostanie powiększona. Wg moich informacji Sandecja dostała już na piśmie potwierdzenie udziału w II lidze i w tym momencie informacja o degradacji wydaje się być nie na miejscu. Tłumaczyć tę sytuację zdaje się być przeczekiwanie ze strony PZPNu informacji nt. terminarzu II ligi. (ekstraklasa, I liga oraz wszystkie III ligi mają już rozpisane mecze na rundę jesienną). Dziwnym trafem tak zwlekają z II ligą ;)
polak_ns - Pon Lip 07, 2008 22:44

może dlatego ze troche druzyn moze nie wystapic np. Radomiak (jak sie nie myle) i Łomża
rogol.d - Pon Lip 07, 2008 22:46

oj 1 liga też nie ma jeszcze terminarza,więc nasza II liga to nie wyjątek jak to napisałeś.
Grzechotnik - Pon Lip 07, 2008 23:10

A niby czemu mieli bysmy nie zagrac w II lidze? Czy Lodz lezy w malopolsce podkarpackim albo lubelskim??? NIE !!! Wiec ku*** z II ligi spada albo Concordia albo powiekszaja II lige do 19 druzyn... No chyba ze cos te skurwysynskie skorumpowane dziady jebane glaby z PZPNu cos beda na nowo kombinowac...
ERNESTO - Pon Lip 07, 2008 23:33

Powinni zrobic lige 19 zespolowa ... inaczej spada Concordia. Jesli chodzi o pytanie Krzyska (Polonia W-wa w ekstraklasie) ... Wydaje mi sie logicznym, ze powinien sie utrzymac zespol, ktory zajal najwyzsze miejsce, z ktorego sie spadalo. W tym przypadku oznaczaloby to utrzymanie LKS Lomzy ... z tym, ze ta ma problemy z otrzymaniem licencji na gre w II, a co dopiero I lidze. Jezeli jednak udaloby im sie otrzymac licencje, to podejrzewam, ze nasza liga pozostanie 18 zespolowa - nic nie stanie sie Concordii ...

P.S. Mam nadzieje, ze wyjazd na Widzew bedzie na wiosne

grubas_KKS - Wto Lip 08, 2008 02:16

Ja tez mam taka nadzieje Erni...Nie wyobrazam sobie żebym nie wbił się na taki wyjazd hehe
nick - Nie Lip 13, 2008 22:09

Stal Poniatowa ma kłopoty z uzyskaniem licencji

http://www.90minut.pl/news.php?id=750946

KubaNS - Wto Lip 22, 2008 22:19

Ehhh... Znowu przegapilismy, czy?

http://www.90minut.pl/news.php?id=754798

pero - Wto Lip 22, 2008 22:21

no chyba nie przegapiliśmy...
tam na pewno dostał więcej i to co obiecali wypłacą...

internacionale - Wto Lip 22, 2008 22:37

jak nie klnę na forum to teraz powiem ku*** MAĆ !!
Boczek_YG - Wto Lip 22, 2008 22:37

No naprawdę szkoda , ze nie trafił do Nas ... ale jak juz to przedmówca , a w zasadzie przed piszacy napisał tam kase będzie miał na czas i nie będzie grał tylko dla kibiców
KubaNS - Wto Lip 22, 2008 22:56

Milosz- pierwsze skojarzenie identyczne.
Pero- W cale sie nie zdziwie jesli to jednak bylo przegapienie. Podobna sytuacja byla kiedys z Janem. Mial karte do dyspozycji, pensje z Belchatowa i mozliwosc wypozyczenia za niewielkie pieniadze. Kolejarz podchwycil temat, od nas nikt sie nie odezwal nawet. Nie twierdze jednak ze teraz bylo podobnie.
Takie transfery dzialaja na mnie mocno irytujaco.
Przebolalem juz jakos te 2 bramki, ktore nam strzelil w Staszowie w barwach Pogoni i ktore musialem ogladac, ale drugi raz juz nie zdzierze.. Biznes to biznes jednak.

PS. Czekam na reakcje Grubasa :)

ERNESTO - Sro Lip 23, 2008 01:48

W Staszowie widzielismy tylko jedna ;) Moglbym sie zakladac, ze Sandecja nawet nie wiedziala, ze jest opcja jego wypozyczenia... a szkoda, bo w III lidze mielismy z niego pozytek, mimo ze zagral (jesli sie nie myle) tylko jedna runde u nas. Zal, ze tak dobrzy napastnicy jak Mezyk czy Szczoczarz (o czym pisalem w innym temacie) nam "uciekaja". Przed runda jesienna okazuje sie, ze ZNOWU (ktory to juz rok z rzedu) nie pozyskalismy zadnego napastnika. Wyjatkiem byl sezon poprzedni, gdzie trafil do nas Bania i Piosik, niestety z tego drugiego nie moglismy sie cieszyc dlugo. Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia.

Pozdrawiam

grubas_KKS - Sro Lip 23, 2008 02:03

Juz mu pojechałem na gg !! Juz się z Nim pianki nie napiję =/ foch ku*** po całości!
kolafy - Sro Lip 23, 2008 12:59

grubas_KKS napisał/a:
Juz mu pojechałem na gg !! Juz się z Nim pianki nie napiję =/ foch ku*** po całości!

Nie nie Mariusz jest OK wiec... Grubas przed naszym meczem powiemy że przyjechałeś na urlop weźmiemy go zaprosimy na jakiegoś grilla (na 100% nie odmówi) dosypiemy coś do pianki, porwiemy go i zamkniemy w piwnicy :D

rwp - Sro Lip 23, 2008 14:15

Trybunał Arbitrażowy przy PKOl podjął korzystne decyzje dla Widzewa Łódź i Zagłębia Lubin. Wcześniejsze kary za korupcję, które nałożył Związkowy Trybunał Piłkarski, zostały uchylone.

Po tej decyzji lubinianie zagrają w Ekstraklasie, a łodzianie w pierwszej lidze.

Wkrótce więcej informacji.

Nic mnie juz nie zdziwi, jakbysmy jutro grali w ekstraklasie tez by mnie to nie zdzwilo

Sekta - Czw Lip 24, 2008 16:05

okazuje się że PZPN zignorował decyzję PKOl`u i wszystko zostaje tak jak było

[ Dodano: 2008-07-24, 16:09 ]
a jednak nie :D Widzew ma zająć miejsce Polonii Warszawa w I lidze, ładny bajzel :p

tomo85 - Czw Lip 24, 2008 16:17

to już jest szczyt wszystkiego!
ERNESTO - Czw Lip 24, 2008 18:16

Nie zignorowal. Postanowili, ze Korona i Zaglebie Lubin nie beda graly ani w Ekstraklasie, ani w 1 lidze dopoki nie bedzie decyzji z PKOl-u. W zasadzie udalo sie im z tego wszystkiego wyjsc "z twarza" (o ile mozna tak powiedziec), bo szczytem byloby gdyby teraz rozgrywane byly baraze, a Arka pare dni po ogloszeniu, ze awansowala nagle znow w 1 lidze.

Pozdrawiam

radziufan - Czw Wrz 25, 2008 15:50

Krzysztof Łętocha został nowym szkoleniowcem drugoligowego Hetmana Zamość. Trener zastąpił Przemysława Cecherza, który zrezygnował z prowadzenia zamojskiego zespołu.