Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA - Polonia Bytom

K@KS - Wto Mar 26, 2013 07:47
Temat postu: SANDECJA - Polonia Bytom
Sandecja Nowy Sącz - Polonia Bytom 30 marca, 16:00

Polonia na wyjeździe 9 meczów, bilans 0 zwycięstw, 2 remisy i 7 porażek, bramki 7-22.
W całym sezonie zaledwie jedno zwycięstwo (w ostatniej kolejce z Flotą) i 7 zdobytych punktów.
Różnie się nam wiodło z Polonią, chyba wszyscy pamiętają mecz przy Kilińskiego w zeszłym sezonie przegrany 2-3, w tym samym sezonie w Bytomiu przegraliśmy 1-2. W tym sezonie na wyjeździe wygraliśmy 1-0.
Marsz po spokojne utrzymanie należy bezwzględnie zacząć od tego meczu i zdobycia trzech punktów.

Jako, że my nie remisujemy, a Polonia raczej nie zwycięża to trudno sobie wyobrazić inny scenariusz niż zwycięstwo Sandecji. Jednak ten i poprzedni sezon nauczyły trochę pokory i tego, że w tej lidze każdy może wygrać z każdym.
Mimo wszystko ja stawiam/liczę na 3-0.

matys5392 - Wto Mar 26, 2013 13:14

--------------------Cabaj--------------------
Makuch-----Czarnecki-----Duda-----Boro
-----------------Mroziński-----------------
Certik----------P.Nowak------Kosiorowski
-------------Giel-------Tuszyński-----------

Z moich obliczeń wynika,że w Bydgoszczy,4 i 5 żółtą kartę w sezonie dostał Bębenek,4 Mójta,z kolei 7 i 8 zarobił Mróz.Dobrze,ze te pauzy za kartki przypadają nam na mecz z Polonią Bytom a nie np.z Flotą czy Termalicą(chociaż patrząc na ich obecną formę to raczej bez róznicy).

Co do samego meczu,to obstawiam 2:0 po wielkich męczarniach.Bramka z głupa w pierwszych minutach,potem jakaś kontra w końcówce spotkania :)

KubaNS - Wto Mar 26, 2013 13:25

http://www.sadeczanin.inf...79#.UVGSuzeBLgc
radziufan - Wto Mar 26, 2013 17:30

murawa po "zdjęciu" śniegu

x_cite - Czw Mar 28, 2013 10:42

ciekaw jestem jak dziś wygląda stan murawy?ma ktoś aktualne fotki murawy??
mlodykks - Czw Mar 28, 2013 11:02

byłem przed chwilą i nie jest zle przynajmniej patrząc na poprzednie dni , panowie znów wzieli się do roboty i jakoś im to idzie
Mateuszek1910 - Czw Mar 28, 2013 11:27

Zdjęcia są juz dostępne na facebooku .
x_cite - Czw Mar 28, 2013 12:25

Jak ktoś nie korzysta z tego tworu jakim jest "fejsbuk" to co? Dawać tu na forum proszę :D
radziufan - Czw Mar 28, 2013 12:42

Stan z godz 12: murawa odsniezona, trawa zielona...wygląda to na małe grzezawisko no ale grać na pewno się na tym da. Przy zakupie biletu panie powiedziały że już ewentualnie tylko sędzia przed meczem może odwołać
Wooojtek - Czw Mar 28, 2013 12:43

Śnieg jest już z murawy ściągnięty, nie wygląda ona tak jak nas do tego przyzwyczaiła, po meczu jeśli sie odbędzie to pewnie będzie tragedia
nitroactive - Czw Mar 28, 2013 13:24

A JA TO PYTANIE MAM DLACZEGO DUBLUJEMY TEMATY MECZOWE???
NIE MOŻNA ZROBIĆ W DZIALE KKS JEDNEGO TEMATU MECZOWEGO GDZIE DYSKUTOWAĆ MOŻNA O WSZYSTKIM CO ZWIĄZANE Z DANYM MECZEM?

radziufan - Czw Mar 28, 2013 14:08

stan z godziny 14:00
podesłane przez Michała Śmierciaka

rudeboyz - Czw Mar 28, 2013 14:12

jest w lepszym stanie niż murawa Kolejarza w czerwcu:)
x_cite - Czw Mar 28, 2013 14:50

Dzięki za fotki. Gołym okiem widać, że jest grząska nawierzchnia a po meczu to z murawy może zostać wspomnienie...
gogo1910 - Czw Mar 28, 2013 16:16

rudeboyz, dokładnie he he. Jak narazie to murawa zła nie jest można grać ;)
Kilinskiego 47 - Czw Mar 28, 2013 16:17

matys5392 napisał/a:

Z moich obliczeń wynika,że w Bydgoszczy,4 i 5 żółtą kartę w sezonie dostał Bębenek,4 Mójta,z kolei 7 i 8 zarobił Mróz.Dobrze,ze te pauzy za kartki przypadają nam na mecz z Polonią Bytom a nie np.z Flotą czy Termalicą(chociaż patrząc na ich obecną formę to raczej bez róznicy).

Nie z twoich obliczeń tylko ze statystyk na 90minut.pl. To po pierwsze.

A po drugie zanim zacznie się rozsiewać plotki, to może warto byłoby sprawdzić w jakich rozgrywkach ci piłkarze te kartki otzymali!?

Pauza dotyczy jedynie Wojtka Mroza.

ERNESTO - Czw Mar 28, 2013 18:53

nitroactive napisał/a:
A JA TO PYTANIE MAM DLACZEGO DUBLUJEMY TEMATY MECZOWE???
NIE MOŻNA ZROBIĆ W DZIALE KKS JEDNEGO TEMATU MECZOWEGO GDZIE DYSKUTOWAĆ MOŻNA O WSZYSTKIM CO ZWIĄZANE Z DANYM MECZEM?

Dlatego, ze nie kazdego interesuja kopacze i zamiast przekopywac kilka stron o tym jaki bedzie wynik, pogoda i sklad, dowiedza sie szybko np. czy idziemy na czarno tudziez inne ciekawe (nie dla wszystkich) informacje ...

A innych z kolei nie interesuje kibicowska strona meczu, tylko czy w ataku zagra Cabaj czy Boro ;)

Pozdro

x_cite - Czw Mar 28, 2013 21:12

Ernesto nie byłoby co za wiele kopać, bo raptem w tym temacie masz 2 strony a w kibicowskim 4 :P
Maerqin - Czw Mar 28, 2013 21:37

Kiedy bedzie ostateczna decyzja czy mecz sie odbedzie, dopiero w sobote przed 16:00?
KubaNS - Czw Mar 28, 2013 21:47

Tak. Na chwile obecna, gramy. Polonia jedzie do Sacza. Reszty dowiemy sie w sobote.
kamilyes - Pią Mar 29, 2013 13:24

Lepiej niech każdy w miarę możliwości zakupi sobie bilet w przedsprzedaży, bo może być niezły chaos i dezorganizacja z tymi biletami. Kupując kilka biletów na raz sprawdźcie który należy do poszczególnych osób (brak oznaczenia danych osoby na bilecie), bo później może być zgrzyt na bramce.

Stan na dziś:

kibicns7 - Pią Mar 29, 2013 14:19

Jakie są ceny biletów? po staremu czy wszystkie po 10zł ?
mke023 - Pią Mar 29, 2013 14:34

Cytat:
Jakie są ceny biletów? po staremu czy wszystkie po 10zł ?

Po staremu 15-normalny 12-ulgowy

W Polonii uważają, że naszym trenerem jest Świerad.
http://www.poloniabytom.c...osci.php?a=8828

kibicns7 - Pią Mar 29, 2013 15:11

http://www.poloniabytom.com.pl/sondy.php?a=8822

Tutaj jeszcze mała sonda. A Wy jak myślicie, kto wygra mecz. ? :D

rambovip - Pią Mar 29, 2013 15:33

Takie mecze trzeba wygrywać, bez dwóch zdań. Pozdro ;)
jabolenes - Pią Mar 29, 2013 16:33

Mam takie pytanie; spośród wszystkich piłkarzy jedynie Mróz nie może wystąpić, tak to wszyscy są do dyspozycji trenera? Ktoś już o tym pisał, ale chce się upewnić.
kks13 - Pią Mar 29, 2013 21:42

w zwiazku z tym nowym system wejde na mecz bez opiekuna prawnego ?
radziufan - Sob Mar 30, 2013 09:06

Było to juz wiele razy pisane ale powtórzę
przyjdźcie na mecz o wiele wcześniej żeby uniknąc kolejek przy kasach, nowy system szukuje nam na dzisiejsze popołudnie wiele niespodzianek

Kilinskiego 47 - Sob Mar 30, 2013 10:14

Z karnetami i biletami z przedsprzedazy nadal mozna wchodzic bramka kolo budynku klubowego?
Bianconeri - Sob Mar 30, 2013 10:17

Kadra meczowa
http://www.sandecja.org/1...lonia_Bytom.htm

niestety bożyszcze trybun nadal kontuzja;)

x_cite - Sob Mar 30, 2013 13:14

http://www.90minut.pl/sed...410&id_sezon=75

Dzisiejszy pan od sędziowania to znowu rozrzutny arbiter, jeśli chodzi o kartki....kto był na meczu z Górnikiem Łęczna to wie o czym piszę :) Mam nadzieję, że Naszych piłkarzy oszczędzi a wynik będzie korzystny i wygramy 3:1

Snoopi86 - Sob Mar 30, 2013 15:54

nie ma lajfa? jest ;)
rambovip - Sob Mar 30, 2013 18:02

http://naszfutbol.org/?p=1962 szczegółowa relacja z tego meczu
x_cite - Sob Mar 30, 2013 18:53

He i tak jak pisałem...dał znowu 2 czerwone kartki i kilka żółtych :D cieszy wygrana!!! brawo
matys5392 - Sob Mar 30, 2013 19:23

Ciężko coś powiedzieć po tym meczu.Pierwsza połowa to nasze bicie głową w mur i proby nieudolnych kontr Bytomian.
Z linii defensywnej odżył Makuch.Duda poprawnie,choć potrzebuje jeszcze trochę ogrania.Czasem podejmował błędne decyzje.Mojta strasznie pasywny.Za mało gry do przodu z jego strony.Czarnecki poprawnie.
W drugiej linii brylował Nowak.Sporo odbiorów + kilka świetnych crossów.Mroziński miał kilka odbiorów.Certik oprocz pięknej bramki jakoś się nie wyróżniał.Kosiorowski również,oddał jeden bardzo ładny strzał w drugiej połowie.
Z napastników fajni wyglądał Tuszyński.Cofal się po piłkę,dobrze zastawiał w polu karnym.Szkoda jego zmarnowanej sytuacji z koncowki pierwszej polowy.Giel oprócz bramki,bez rewelacji.
Dobrą zmianę dał Bębenek.Co zabrał sie z piłką to wymusił rzut wolny/kartke dla przeciwnika.

Cięzko ocenić ten zespol.Trzeba poczekać na mecze z mocniejszymi drużynami.

radek - Sob Mar 30, 2013 20:22

Tak czy siak wygląda to nieco lepiej jak w poprzedniej rundzie i widać że jest potencjał. Oby w górę tabeli, kilka akcji naprawdę na duży plus sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało dalej
nitroactive - Sob Mar 30, 2013 20:25

Ale to było dobre :D
Tomasz - Sob Mar 30, 2013 20:32

Brawo. Ważne zwycięstwo.

PS. Szkoda że Cracovia przegrywa ze Stomilem.
Lepiej patrzmy na siebie wygrywaj a nie będziemy patrzeć w dół tabeli :)

Masahiko - Sob Mar 30, 2013 20:52

matys5392 napisał/a:
Mojta strasznie pasywny.Za mało gry do przodu z jego strony.

Przecież to Mójta zaliczył piękną asystę przy pierwszej bramce i to po minięciu dwóch rywali. Kilka fajnych akcji do przodu. Może pomylił Ci się z kimś innym? Bo to co piszesz jest nieprawdą.

matys5392 napisał/a:
W drugiej linii brylował Nowak.Sporo odbiorów + kilka świetnych crossów.Mroziński miał kilka odbiorów.

Pełna zgoda. Nowak był dzisiaj bardzo dobry. Mroziński solidnie i to się chwali.

matys5392 napisał/a:
Kosiorowski również,oddał jeden bardzo ładny strzał w drugiej połowie.

Kosiorowski słaby. Nie można mu jednak odmówić walki i ogromnej ambicji.

matys5392 napisał/a:
Z napastników fajni wyglądał Tuszyński.Cofal się po piłkę,dobrze zastawiał w polu karnym.Szkoda jego zmarnowanej sytuacji z koncowki pierwszej polowy.Giel oprócz bramki,bez rewelacji.

Ja to widziałem trochę inaczej. Tuszyński na pewno aktywniejszy, ale przy tym trochę nieporadny. Taki trochę klocek ze średnią koordynacją. Za to Giel podobał się mi bardziej. Opanowany, niezły technicznie, wygrywający pojedynki główkowe. To on powinien mieć asystę, gdy w pierwszej połowie jego świetne zgranie głową zmarnował Tuszyński. Obaj jednak zaprezentowali się całkiem przyzwoicie, co cieszy tym bardziej, że Górski dał dobrą zmianę i zapowiada się ciekawa rywalizacja o miejsce w składzie.

matys5392 napisał/a:
Dobrą zmianę dał Bębenek.Co zabrał sie z piłką to wymusił rzut wolny/kartke dla przeciwnika.

Bębenek jak to on - duży technicznej gry, swoboda w operowaniu piłką, co było tym bardziej widoczne na tle pozostałych graczy (zwłaszcza tych z Bytomia). Wciąż to nie jest ten sam Bębenek co kiedyś, ale Certikowi na pewno nie odpuści miejsca w składzie.

1980_NS - Sob Mar 30, 2013 21:53

Mójta super, świetnie się zaprezentował. Tuszyński prawdopodobnie chciał strzelać przy drugiej bramce, więc można Mójcie zaliczyć dwie bardzo ładne asysty z dośrodkowań. Stoperzy i Makuch solidnie. Certik oprócz bramki raczej słabo, Kosior waleczny jak zwykle. Nowak ekstra, bierze ciężar gry na siebie, walczy. Giel na plus, Tuszyński słabizna, ale nie odpuszcza. Bębenek jak zwykle bardzo dobrze. Czegoś takiego się spodziewałem, nie ma fajerwerków, ale jest solidność i zaangażowanie.
bzyku - Sob Mar 30, 2013 23:17

Wedlug mnie brakuje grania z klepy i za mało było grania bez piłki. Wychodzilismy zbyt małą ilością zawodników i nie bylo z kim grać. Wynik broni trenera i druzyne bo to ważne trzy punkty!!!!
vanacastin - Sob Mar 30, 2013 23:24

bzyku napisał/a:
Wedlug mnie brakuje grania z klepy i za mało było grania bez piłki. Wychodzilismy zbyt małą ilością zawodników i nie bylo z kim grać. Wynik broni trenera i druzyne bo to ważne trzy punkty!!!!

Grania z klepy brakowało zapewne dlatego, że boisko się do tego kompletnie nie nadawało. Zwróć uwagę na grząską murawę, na której zawodnicy musieli włożyć sporo sił w utrzymanie równowagi. To był mecz walki fizycznej, a nie finezyjnej i technicznej piłki nożnej. Nie było to idealne widowisko, ale jak na dzisiejsze możliwości było po prostu optymalnie. Liczę na to, że przy normalnym boisku gra naszej drużyny będzie znacznie lepsza, co przełoży się na kolejne zwycięstwa. Skoro taki Stomil może rozklepać Cracovię, to może nam też się uda.

bzyku - Sob Mar 30, 2013 23:30

Jaki wpływ na granie bez pilki miał stan boiska ? Co do "klepy" to mogę się zgodzić.
vanacastin - Sob Mar 30, 2013 23:38

bzyku napisał/a:
Jaki wpływ na granie bez pilki miał stan boiska ? Co do "klepy" to mogę się zgodzić.

Chodziło mi właściwie o te klepki, a z tym wychodzeniem na pozycje nie było najgorzej. Strzeliliśmy trzy bramki, dodatkowo ze trzy kolejne miały z czego wpaść tylko brakowało dokładności. W końcówce chłopaki już chyba nieco odpuścili ofensywę, bo spotkanie to kosztowało ich pewnie sporo siły, przez boisko ale też dużo walki i gry fizycznej.

matys5392 - Sob Mar 30, 2013 23:50

Zakończymy to tym,że dwójką naszych stoperów są:Czarnecki z Elany Toruń,czyli ostatniej drużyny 2 ligi zachodniej,właściwie to już trzecioligowca i młodziutki Duda,ktory epizodycznie występował z ME Widzewa.Dzisiaj nie dopuścili do straty gola,wiec mecz trzeba uznać za udany :) Wesołych Świat :)
gustlik - Nie Mar 31, 2013 09:56

Mi najbardziej podobał się dziś Giel bedzie z niego pożytek. Sandecja zagrała dziś całkiem dobre zawody mimo iż grała z ostatnią drużyną w tabeli. Punktów za darmo nikt nam jednak nie podaruje, szczerze mówiąc myslałem ze będzie gorzej. Teraz czekają nas ciężkie mecze trzeba jakieś punkty zdobyć na wyjazdach. Pijanych świąt;-)
www.megachem.pl - Nie Mar 31, 2013 11:07

Jak dla mnie sporo bałaganu i złe ustawianie się piłkarzy na boisku. Zwłaszcza Kosiorowski. Ogólnie cała drużyna w tym ustawieniu jakoś dziwnie cofnięta. Dołączanie się do akcji ofensywnych i operowanie lewym skrzydłem słabo. Poza tym Boro nie grał, to jak mamy być zadowoleni!?
kibicns7 - Wto Kwi 02, 2013 16:35

Jeszcze mały smaczek odnosnie meczu, bramka Certika na 1:0 póki co pewnie prowadzi w głosowaniu na najładniejszą bramke kolejki :)

http://ekstraklasa.net/wi...42d5ce63a000000