Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Stomil Olsztyn

Jaro - Pią Maj 03, 2013 09:41
Temat postu: Sandecja - Stomil Olsztyn
SANDECJA - Stomil Olsztyn, 8 maja, 18:00 (Środa)

Piłkarsko mecz o 6 punktów. W sobotę Stomil zremisował z Polonią Bytom 0:0 , więc przy naszym remisie w Katowicach utrzymuje się 5-cio punktowa przewaga. Jak chcemy mieć spokój w dole tabeli to taki mecz trzeba wygrać i spokojnie zdobywać punkty do końca sezonu.

W rundzie jesiennej Stomil rozbił Sandecje aż 4:0.
Mindaugas Kalonas 9, 73, Szymon Kaźmierowski 28, 42
http://stomil.olsztyn.pl/...Stomil-Sandecja

Mat - Sob Maj 04, 2013 20:12

Hm chyba najważneijszy mecz sezonu sie nam szykuje :) Jezeli wygramy to bedzie duzo latwiej o utrzymanie. Przegrana bardzo komplikuje sprawe..Nic tylko 3 pkt musimy zdobyc :)
Cały NOWY SĄCZ NA MECZ ! :) Trzeba pomoc chlopakom :) !

Tomasz - Nie Maj 05, 2013 11:42

Dokładnie bardzo ważny mecz nam się szykuje. Nie możemy tego przegrać a będzie dobrze.
misiek_1984 - Pon Maj 06, 2013 20:36

A dlaczego o 18 skoro mecz był planowany na 19? Zwłaszcza w dzień roboczy. Kupowałem dziś bilety na mecz i żadna z pań sprzedających nawet nie powiadomiła o zmianie godziny - ja śledzę wszystkie informacje i zauważę zmianę godziny. Ale może nie każdy kibic ma dostęp do Internetu, a plakatów jeszcze nigdzie nie było (2 dni to przecież zbyt wcześnie). Jakie znaczenie dla klubu ma zatem kibic?
x_cite - Pon Maj 06, 2013 21:56

misiek_1984 napisał/a:
A dlaczego o 18 skoro mecz był planowany na 19? Zwłaszcza w dzień roboczy. Kupowałem dziś bilety na mecz i żadna z pań sprzedających nawet nie powiadomiła o zmianie godziny - ja śledzę wszystkie informacje i zauważę zmianę godziny. Ale może nie każdy kibic ma dostęp do Internetu, a plakatów jeszcze nigdzie nie było (2 dni to przecież zbyt wcześnie). Jakie znaczenie dla klubu ma zatem kibic?

bo ta I liga to niezły burdel - jeszcze tego nie zauważył kolega? :)

A co do wyniku - wygramy 3:0 ! dziękuję i dobranoc.

Fakt przegraliśmy z nimi na jesieni, ale teraz mamy mocny skład a tamtej drużyny już nie ma. Nic tylko wygrać przy pełnym stadionie!

kibicKKS - Pon Maj 06, 2013 22:19

My tu gadu gadu a nikt nie zauważył jeszcze ze wraca do nas nasz ulubieniec pan Złotek? Ja wiem Paterek zrobił mu niezłą konkurencję ale to co Złotek wyprawiał w meczu z Radzionkowem przegranym nas to chyba jednak było "lepsze"
Jaro - Pon Maj 06, 2013 23:56

misiek_1984 napisał/a:

Wkurza mnie już to płakanie o godziny rozgrywania meczu... Kiedyś mecze były o 13/14 max.16 i nikt nie płakał, tylko wszyscy załatwiali wolne i przychodzili na stadion. Wcale to że mamy oświetlenie nie oznacza ze mamy grać o 20 przykład z ekstraklasy: Bełchatów - wszystkie swoje mecze u siebie grają o 13:30 ew.15:45 i nikt pewnie problemu z tego nie robi.

qqq - Wto Maj 07, 2013 18:32

Ekstraklasa ma stałe godziny rozgrywania meczów i w zależności od kolejki mecze są do nich przystosowywane. To, że Bełchatów gra prawie zawsze w tych "najgorszych" czasowo terminarzach zależy tylko od ich gry. Gdyby byli się o mistrzostwo to graliby pewnie o 20:45 w piątki/ 18:00 w soboty lub 17:00 w niedzielę.
misiek_1984 - Wto Maj 07, 2013 22:45

Jaro napisał/a:
misiek_1984 napisał/a:

Wkurza mnie już to płakanie o godziny rozgrywania meczu... Kiedyś mecze były o 13/14 max.16 i nikt nie płakał, tylko wszyscy załatwiali wolne i przychodzili na stadion. Wcale to że mamy oświetlenie nie oznacza ze mamy grać o 20 przykład z ekstraklasy: Bełchatów - wszystkie swoje mecze u siebie grają o 13:30 ew.15:45 i nikt pewnie problemu z tego nie robi.

Tu nie chodzi o samą godzinę tylko o planowanie terminarza, a późniejsze zmiany. Lepiej byłoby po prostu planować na bieżąco niż podawać terminarz, a później zmieniać go w ostatniej chwili w dodatku bez jakiejkolwiek informacji chociażby przy okazji sprzedaży biletów - ot takie uszanowanie kibica.

Bianconeri - Sro Maj 08, 2013 06:50

http://www.sandecja.org/1...mil_Olsztyn.htm

http://www.dziennikpolski...a-spokojni.html

P4weł - Sro Maj 08, 2013 09:47

Od której godziny można nabywać bilety? Sekretariat normalnie otwarty żeby można było kupić bilet, czy tylko w kasach które pewnie będą otwarte z 2/3h przed meczem?
x_cite - Sro Maj 08, 2013 10:14

P4weł napisał/a:
Od której godziny można nabywać bilety? Sekretariat normalnie otwarty żeby można było kupić bilet, czy tylko w kasach które pewnie będą otwarte z 2/3h przed meczem?

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie....w godzinach pracy sekretariatu i potem w kasach przed meczem. Tak czy owak kogoś zastaniesz w tych dwóch miejscach. nie odejdziesz z kwitkiem tzn odejdziesz z biletem :D

internacionale - Sro Maj 08, 2013 11:26

Przynajmniej od trzech lat kasy w dniu meczu ZAWSZE otwarte są na 4 godziny przed pierwszym gwizdkiem.
x_cite - Sro Maj 08, 2013 11:56

Sędziego mamy po zbóju! pamiętny przegrany mecz z Ruchem Radzionków 1:2, i dwie czerwone kartki dla Róży i Burego oraz kilka żółtych. Oby dziś było spokojniej!
flowbone - Sro Maj 08, 2013 12:19

Co mają do powiedzenia trener Hajdo i Maciej Bębenek? Posłuchacie tutaj:
http://sadeckipodcast.blo...-meczem-ze.html

Tomasz - Sro Maj 08, 2013 20:13

Brak słów :(
radek - Sro Maj 08, 2013 20:43

Taki doping jaka gra taka gra jaki doping. Nie rozumiem zmiany Certika za Bębenka. Szkoda okazji Kosiorowskiego a tak przy okazji nawet nikt mu nie krzyknął słów otuchy przy kontuzji smutne to
monti - Sro Maj 08, 2013 22:01

sory za wpis ale to byla najwieksza kupa od lat szkoda tylko grajka nial zaburzenia orjentacji po starciu pozniej zle sie czul mial zawroty i zostal przewieziony do szpitala
Tomasz - Sro Maj 08, 2013 22:12

mecz ostatniej szansy z Warta w Poznaniu. Ten mecz będzie meczem o pozostanie w 1 lidze. Sami sobie zrobiliśmy problem.
1980_NS - Sro Maj 08, 2013 22:38

Głównym winowajcą porażki w tym meczu jest niestety trener Hajdo. Większość zawodników zagrała dzisiaj słabo, ale wyraźnie byliśmy lepsi od Stomilu w pierwszej połowie. Nagle w przerwie FATALNE zmiany. Wszystko się posypało. Schodzi Bębenek, który gra dobry mecz, bierze na siebie ciężar gry, próbuje coś zrobić. Za niego na boisku melduje się Certik, jego dzisiejszy występ pozostawię bez komentarza. Rozumiem, że trener widzi obu tych zawodników na treningach, ale póki co Certik oprócz pięknej bramki z Polonią Bytom gra w meczach o punkty beznadziejnie. Wprowadzenie Górskiego za Giela to kolejny błąd. Jak Górski gra każdy widzi, chaos. Nawet jeśli trener uznał, że Giel gra słaby mecz, trzeba było w przerwie jakoś go zmotywować, próbować coś zmienić w jego grze. W końcówce meczu dochodziło do sytuacji, że graliśmy długie piłki na Górskiego, bezsens.

Szkoda tej bramki, błąd Cabaja, później któryś z zawodników mógł jeszcze wybić tę piłkę, niestety popełnił fatalny błąd. Brawo dla Marcina za pozostałe interwencje, ale niestety przyczynił się do porażki.

Naszym najlepszym zawodnikiem oczywiście Patryk Tuszyński, był wszędzie. Zagrał chyba paradoksalnie swój najlepszy mecz w naszych barwach. Szkoda, że tylko jeden zawodnik był dzisiaj sobą.

kacper108 - Sro Maj 08, 2013 23:37

1980_NS napisał/a:
wyraźnie byliśmy lepsi od Stomilu w pierwszej połowie. (...) Schodzi Bębenek, który gra dobry mecz, bierze na siebie ciężar gry, próbuje coś zrobić.

To ja chyba byłem na innym meczu... o.O

Przeogromna ilość niedokładnych podań. Dużo indywidualnych strat po próbach dryblingu (zwykle nieudanych). Mnie dzisiaj raziło to że ten mecz został przez naszych zawodników zagrany od początku do końca praktycznie na stojąco. Stomil w tym elemencie bił nas na głowe. Ktoś chyba nie spojrzał w tabele z kim i o co gra....

internacionale - Czw Maj 09, 2013 00:04

Oczywiście, że nie byliśmy lepsi, sam trener Hajdo przyznał, że Stomil zasłużenie wygrał...

Pomeczowa konferencja prasowa:
http://www.sandecja.tv/18...cja_prasowa.htm

style - Czw Maj 09, 2013 00:11

Jesli chodzi o pierwsza polowe to rownież wydaje mi się, że bylismy lepsi - nieraz nawet fajne akcje wychodzily i aż sie dziwiłem, że nic nie chce wpaść.
Jesli chodzi o drugą połowę to tragicznie słabo i zupełnie bez pomysłu,ale trzeba też wspomnieć, że jej większość graliśmy w 10 bo Kosiorowski odpadł, a warto powiedzieć, że był jednym z aktywniejszych piłkarzy.

Jaro - Czw Maj 09, 2013 10:52

Bramki z meczu:

http://ekstraklasa.net/1l...6f1dadb6c000000

internacionale - Czw Maj 09, 2013 11:26

Skrót meczu:

http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm

miras1983 - Czw Maj 09, 2013 20:28

Wiadomo co z Kosiorowskim
flowbone - Czw Maj 09, 2013 20:46

Nie wiem co z Kosiorowskim, ale za to można jeszcze posłuchać wypowiedzi Piotra Giela i Macieja Bębenka. http://sadeckipodcast.blo...gowa-w-mur.html
internacionale - Czw Maj 09, 2013 22:55

miras1983 napisał/a:

Jest już w domu, wygląda że wszystko OK.

KKS_FAN - Czw Maj 09, 2013 23:01

internacionale napisał/a:
miras1983 napisał/a:

jego dom to DA na Długosza :D

asteraes - Czw Maj 09, 2013 23:17

KKS_FAN napisał/a:
miras1983 napisał/a:

Tak samo jak kilku innych zawodników przyjezdnych, jak np. Dudy, Mrozińskiego, Tuszyńskiego, Górskiego, Kurczyńskiego i Śpiewaka, a kiedyś Rubena Sancheza Montero, a dalej w przeszłość nie chce mi się cofać, ale wiele takich przypadków by się znalazło :)

KKS_FAN - Pią Maj 10, 2013 13:33

asteraes napisał/a:
KKS_FAN napisał/a:
miras1983 napisał/a:

Tak samo jak kilku innych zawodników przyjezdnych, jak np. Dudy, Mrozińskiego, Tuszyńskiego, Górskiego, Kurczyńskiego i Śpiewaka, a kiedyś Rubena Sancheza Montero, a dalej w przeszłość nie chce mi się cofać, ale wiele takich przypadków by się znalazło :)

zapomniałeś o NIANE :D