|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Wigry Suwałki-Sandecja Nowy Sącz
Trebor13 - Nie Mar 22, 2009 13:10 Temat postu: Wigry Suwałki-Sandecja Nowy Sącz Mecz z Pelikanem to już historia. Teraz czas pomyśleć o najbliższym spotkaniu. 28marca o godz.15 w Suwałkach Nasza drużyna zmierzy się z pogromcą Sokoła Aleksandrów Łódzki.Będzie to dla Nas kolejne ważne spotkanie. Po tym co zobaczyliśmy w meczu z Pelikanem wierze w Naszych chłopaków. Napewno nie będzie to porywające spotkanie ale kolejny mecz walki. Nie ma co mówić-mamy solidna obronę i ciekawy atak. Oby w środku pola mił tym kto pokierować i by trener znalazł sposób na mobilizację drużyny a nie powinno być zle. Optymistycznie stawiam ja jednobramkową przewagę Sandecji, choć z remisu też bede zadowolony. W dwóch meczach zdobyliśmy 4 punkty. Graliśmy z teoretycznie mocniejszymi drużynami niż nasi rywale z czołówki trabeli,którzy pogubuli wiecej punktów. Oby tak dalej gubili..a my róbmy swoje. Trzymam kciuki i wierze w zwycięstwo!
Ad@ś=) - Nie Mar 22, 2009 14:17
Przypomne że w meczu w tamtej rundzie padł remis 1:1 po wyrównaniu Piotrka Bani.
Bardzo ciężki mecz ale teraz to same ciężkie będa... Napewno będzie to sprawdzian możliwości i potencjału naszego zespołu. Tak jak poprzednik wierze w wymęczone zwycięztwo ale remis też nie byłby zły. Ważne żeby po dwumeczu mieć lepszy z nimi bilans bo to zawsze może się przydać na koniec.
Ale jednak stawiam na 2:1:)
Asmodeus - Nie Mar 22, 2009 19:53
niestety bedzie remisik albo wtopa :( widac jeszcze brak zgrania i braki kondycyjne
Kilinskiego 47 - Nie Mar 22, 2009 20:29
odnośnie tego meczu powtórzę swoją przedmeczową opinię w sprawie meczu w Wolbromiu ->każdy inny wynik niż porażka będzie mnie cieszył, remis byłby ok, a zwycięstwo wspaniałe:)
Dlatego tym razem stawiam nieco przewrotnie na wynik 1:2:)
Masahiko - Nie Mar 22, 2009 21:32
Patrząc na grę piłkarzy Sandecji w drugiej połowie z Pelikanem to niestety nie wróże najlepiej. Obawiam się że same umiejętności indywidualne nie wystarczą. Pozostaje wierzyć w remis i dlatego stawiam na 0:0. Oby z tyłu było zero to może uda się strzelić coś z przodu :)
jaro_jaro - Nie Mar 22, 2009 22:27
Ciężko się gra na biegunie, ale na pewno da się tam wygrać, chciałbym zwycięstwo ale z remisu też będę się cieszył. W takich dalekich wyjazdach z trudnymi zespołami pokaże się prawdziwy charakter zespołu i na co Ich stać.
misiek_1984 - Nie Mar 22, 2009 22:35
Słusznie - przyłączam się do przeważającej opinii. Wierzę mocno w Sandecję i myślę, że są w stanie ten mecz wygrać. Choć Wigry pokonały wczoraj dość mocny Sokół Aleksandrów na ich terenie aż 3:0, więc na pewno jest to silna drużyna. Do tego męcząca podróż na dosłownie drugi koniec Polski. Tak więc nie nrzekajmy jeśli będzie remis. Myślę, że prawdziwą dobrą grę Sandecja pokaże w derbach z Kolejarzem, którego zdecydowanie pokona i od tego meczu zacznie się marsz ku I lidze :)
sns1910 - Nie Mar 22, 2009 22:44
Ja myślę że może być podobnie jak w dwóch ostatnich meczach - czyli gra przeciętna, ale punkt/punkty nasze :) Co do składu defensywa bez zmian - moim zdaniem równie dobrze jak słowacki środek obrony prezentowali się boczni obrońcy, szczególnie naprawdę solidnie wygląda Makuch. W pomocy na bokach szybcy i dobrzy technicznie Gawęcki z Broziem, bo mimo że walecznie to słabiej zaprezentowali się w ostatnim meczu Piegzik i Skrzypek, na środku Zawadzki z Kościukiewiczem (Berlińskim?) - u Zawadzkiego widać dobrą technikę, niezłe prostopadłe podanie i stałe fragmenty gry, a Kościukiewicz mimo że w ofensywie przeciętnie - widać że ze względu na jego warunki fizyczne nie leżała mu totalnie grząska murawa, czasem wyglądało to trochę nieporadnie - to trzymał defensywę, zbijał dużo górnych piłek, miał też dwa dobre podania prostopadłe. W ataku zmieniłbym kompletnie niewidocznego Fabianowskiego na Banię i oczywiście do tego Chlipała. Wynik 1:0 dla nas ;)
misiek_1984 - Pon Mar 23, 2009 00:45
Co do skladu to proponowalbym dac szanse od pierwszych minut Skrzypkowi zamiast Piegzika. Piegzik bardzo dobrze prezentowal sie w meczach sparingowych i na pewno jest to solidny pilkarz, ale pierwsze dwa mecze ligowe nie za bardzo mu jednak wyszly - troche zbyt statyczna gra, a Skrzypek przynajmniej w Wolbromi staral sie cos szarpnac. Poza tym bez wiekszych zmian. Ale to juz trener wie lepiej co robic :)
EMILKA - Pon Mar 23, 2009 06:35
Powiem tak bramkarza mamy ok obrona na 5 tylko pomoc mi nie pasi srodek jeszcze obleci ale boki Broż w sparingach był o niebo lepszy ale Piegzik słabo trener powinien dać zagrać Skrzypkowi wydaje sie że jest lepszy a atak Chipała i Bania i powino być 3 punkty na wigry ale to trener wie jak powino to wyglądać
spdr - Pon Mar 23, 2009 13:18
minimalna wygrana 1:0 po podobnym meczu jak z Pelikanem
małe korekty w składzie szczególnie w pomocy, na skrzydło Skrzypek powinien wskoczyć
na pewno będzie ciężko ale jeśli włożą do gry więcej serca to powinni dać radę
wierzę że wygrają pomimo dalekiej podróży
www.megachem.pl - Pon Mar 23, 2009 13:38
Jak mecz z Pelikanem wyglądał- każdy widział. Mam nadzieję, że chłopcy czuli w nogach jeszcze trudy okresu przygotowawczego, bo co jak co, ale w sobotę w tych drużynach nie widziałem tej na awans. Ważne są 3 punkty. Mogą się nawet w Suwałkach po głowach kopać, byle tylko zdobyli o 1 bramkę więcej od przeciwników. Mam nadzieję, że z meczu na mecz będzie wyglądać to zdecydowanie lepiej.
KubaNS - Pon Mar 23, 2009 16:15
Cytat: | Wielkie, pospolite ruszenie na stadionie miejskim w Suwałkach. Wszystko z myślą o sobotnim meczu Wigier z Sandecją Nowy Sącz. Organizatorzy tego spotkania piłkarskiego robią dosłownie wszystko, by przygotować boisko do gry.
Kolejne opady spowodowały, że murawa przy ulicy Zarzecze znów jest pokryta grubą warstwą śniegu. Dlatego dziś od rana odśnieżają ją pracownicy Ośrodka Sportu i Rekreacji. Po południu dołączyli do nich kibice Wigier. Jutro za odśnieżanie zabiorą się piłkarze, a w kolejnych dniach przyjdą z pomocą osadzeni z aresztu śledczego w Suwałkach.
- Robimy wszystko, by boisko nadawało się do gry. Każda pomoc będzie mile widziana - mówi Dariusz Mazur, dyrektor Suwalskiego Klubu Sportowego "Wigry".
Drugoligowy mecz Wigry - Sandecja ma rozpocząć się w najbliższą sobotę o 15.00. Przypomnijmy, że z powodu przedłużającej się zimy i fatalnego stanu boiska nie udało się rozegrać pierwszego wiosennego meczu Wigier. |
www.wigry.suwalki.pl
Na stronie w zakladce WigryTV mozna zobaczyc m.in jak wygladala ich murawa tydzien temu, a takze skrot z ostatniego meczu w Aleksandrowie.
Po tym krotkim fragmencie widac, ze sa wybiegani, szybcy i pozytywnie nakreceni. Podobne cechy zaprezentowali w Saczu zreszta jesienia.
Inna sprawa ze sporo pomogla im katastrofalna gra w obronie zespolu Sokola. Przegrana z Pelikanem a teraz z Wigrami pokazuje, ze ten zespol jest w dolku mocnym i na ten wynik Wigier tez trzeba patrzec z tej perspektywy.
Jedno jest pewne, chocby nie wiem co robili w tych Suwalkach to murawa bedzie bardzo ciezka. W takich warunkach trzeba poprostu zap... nie bawiac sie w finezje i szczegolnie tego pierwszego wymagam od naszych zawodnikow, a nie powinno byc zle.
darecki_78 - Pon Mar 23, 2009 19:31
patrząc na stan murawy z tego tygodnia to nie będzie piękne widowisko i kto wie czy wynik nie bedzie skutkiem przypadku.
slawek132 - Wto Mar 24, 2009 23:24
Mecz w Suwałkach to będzie bardzo cięzkie spotkanie .......tamtejsza drużyna napewno ma aspiracje na awans ..... będzie to cięzki sprawdzian dla naszej drużyny .. najlepszy były by 3 punkty ale remis nie będzie najgorszy .w czołówce jest bardzo ciasno i każdy punkt pod koniec sezonu może mieć znaczenie ,więc o każdy trzeba walczyć ...Jeśli PASY wyjdą na ten mecz z pełnym zangażowaniem to myśle ze jakies punkty przywiozą .
lysy1234 - Sro Mar 25, 2009 09:30
no ja osobiście stawiam że bedzie remis wynik 1:1 bedzie jak na taki wyjazd bardzo dobry, mecz bedzie bardzo trudny z powodu złego stanu murawy w Suwałkach a ktos od nas jedzie na ten wyjazd?
Sądeczanin - Sro Mar 25, 2009 10:03
1-2 po ładnej grze naszych piłkarzy :):) mam nadzieję że tak będzie
www.megachem.pl - Sro Mar 25, 2009 10:30
Ciekawe tylko, czy mecz się odbędzie- bo pogoda nie za ciekawa.
lysy1234 - Sro Mar 25, 2009 10:38
bedzie mecz , musi byc bo jeden juz w Suwalkach odwolano wiec nie moga tego odwolac
zgred - Sro Mar 25, 2009 10:42
podobno codziennie odsnieżają , nawet osadzeni z pobliskiego kryminału,i nie tylko.wiadomość z ich strony.
lysy1234 - Sro Mar 25, 2009 10:52
no dokladnie boisko bedzie w ciezkim stanie pewnie ale bedzie
Fani Bianconeri - Sro Mar 25, 2009 11:00
moj typ na ten mecz to 1:2 po ladnej grze Sandecji
MisQ - Sro Mar 25, 2009 11:09
Dla mnie każdy punkt wywieziony będzie bardzo cenny tym bardziej iż stan murawy jest nie najlepszy a druga sprawa to taka iż Wigry też mają aspiracje na 1 ligę a mają tylko 3 pkt straty do nas. Będą na pewno czuli się o wiele mocniejsi u siebie tym bardzie po ładnym zwycięstwie na wyjeździe nad Sokołem ich morale na pewno wzrosło.
Jednakże jako optymista stawiam 0-1 dla Sandecji ;) oby nas tylko nie zamknęli na naszej połowie a będzie dobrze.
Pozdrawiam
Fani Bianconeri - Sro Mar 25, 2009 11:20
Wazne jest zeby z Suwalk wywesc chodzby punkt ja stawiam na zwyciestwo Sandecji Pozdro
internacionale - Sro Mar 25, 2009 11:44
Pogoda na weekend nie zapowiada się najlepiej, szczególnie na północy kraju. Jeżeli mecz wogóle się odbędzie (po dzisiejszych śnieżycach), boisko będzie w stanie fatalnym. Jak wiadomo złe warunki niwelują różnice w umiejętnościach i wyszkoleniu technicznym (informacja dla wszystkich narzekających na grę naszych zawodników) tak więc moim zdaniem wynik meczu będzie wielką loterią. Jeżeli padnie bramka dla któregoś z zespołów to będzie to spowodowane przypadkiem lub jakimś błedem w defensywie. No niestety, jak narazie naszym piłkarzom nie jest dane pokazać swojego prawdziwego oblicza. Optymistycznie 0-1 dla naszych...
toudiunio - Sro Mar 25, 2009 11:49
Ciekawe czy w ogole mecz sie odbedzie skoro kolejna sniezyca przeszla przez Suwalki... jesli juz 1 mecz sie nie odbyl w tej rundzie w Suwalkach.
lysy1234 - Sro Mar 25, 2009 12:03
sobota w suwalkach zapowiada sie deszczowo o sniegu nie ma mowy ale zostaje kwestia grzazkiej murawy
Ad@ś=) - Sro Mar 25, 2009 12:59
Prognoza pogody na najbliższe dni wg pogoda.onet.pl
Suwałki
Czwartek, 26.03.2009
dzień: 0 noc: -7 °C
Śnieg: 0.0 mm
Deszcz: 0.0 mm
Wiatr: 6 km/h
Piątek, 27.03.2009
dzień: 3 noc: -6 °C
Deszcz: 0.0 mm
Wiatr: 24 km/h
Sobota, 28.03.2009
dzień: 7 noc: 1 °C
Deszcz: 0.9 mm
Wiatr: 17 km/h
Myśle więc, że mecz się odbędzie chociaż wolałbym żeby go przełożyli na termin w którym murawa była by w pełni nadająca się do gry.
moru - Czw Mar 26, 2009 10:30
Wigry mają jeden mecz mniej i tracą do nas tylko 3 pkt wiec jest to jeden z bardzo ważnych meczów w tej rundzie. Stawiam 0:1 ,oczywiście dla nas ;] ale 1pkt też będzie ok
radziufan - Czw Mar 26, 2009 19:13
Boisko w Suwałkach gotowe do meczu
Czwartek, 26 Marca 2009 15:58
Chociaż w nocy temperatura spada nawet do minus siedmiu stopni, a za okami ciągle sporo śniegu, boisko w Suwałkach będzie gotowe do gry. Organizatorzy sobotniego meczu Wigry Suwałki- Sandecja Nowy Sącz dwoili się i troili, aby przygotować na czas murawę. Niektórzy, jak pracownicy OSiR-u, przychodzili na stadion już o piątej rano. Udało się!
- Dzięki kilkudniowej, naprawdę szeroko zakrojonej akcji, boisko prezentuje się całkiem nieźle. Nie ma nim śniegu i lodu- mówi Dariusz Mazur, dyrektor suwalskich Wigier. Płytę czeka jeszcze wałowanie.
Mazur dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w akcję odśnieżania murawy, pracownikom OSiR-u, kibicom, uczniom suwalskich szkół, piłkarzom, dyrekcji Aresztu Śledczego i wielu innym osobom, które odpowiedziały na apel klubu.
Mecz II ligi piłkarskiej Wigry Suwałki- Sandecja Nowy Sącz w sobotę o 15.00 na stadionie miejskim w Suwałkach
http://www.wigry.suwalki.pl/
slawek132 - Czw Mar 26, 2009 21:39
Przed nami mecz prawdy . wigry suwałki to mocny zespół i niejedna drużyna straciła z nimi punkty.w czołówce bardzo ciasno licze na 3 punkty dla nas ale remis tez moze byc .
pero - Pią Mar 27, 2009 00:44
bardzo istotny mecz dla układu tabeli, będzie bardzo ciężko mimo że plac mają przygotowany to i tak pewnie będzie grząsko i mecz będzie wyglądał podobnie jak z Pelikanem, taka kopanina, ważne aby nie popełnić jakiegoś głupiego błędu a wykorzystać każdy błąd przeciwnika, wg mnie kluczowy będzie środek pola, może trener wystawi w środku Gawęckiego i Zawadzkiego - pierwszy mógłby czyścić środek a drugi uruchomić jakimś jednym podaniem naszych napadziorów - przynajmniej ma takie predyspozycje
coś mi się wydaję że będzie remis dobrze jakby był 2:2 albo (większy) - wtedy w bezpośrednich meczach jesteśmy górą, najlepiej byłoby gdyby wygrali.
krochmal - Pią Mar 27, 2009 09:02
Wie ktoś czemu Bania nie pojechał do Suwałk ?? Razem z Jędraszczykiem mają zagrać w rezerwach...
detalnsm - Pią Mar 27, 2009 10:08
Niechce być złym prorokiem ale coś czuje że będzie 2:0 dla Wigier.
radziufan - Pią Mar 27, 2009 10:26
krochmal napisał/a: | Wie ktoś czemu Bania nie pojechał do Suwałk ?? Razem z Jędraszczykiem mają zagrać w rezerwach... |
szeroka kadra liczy 26 zawodnikow na mecze zglasza sie 18....hmmm czemu nie pojechali?? hmmm? pewnie sie do skladu nie zmiescili.
Jędrszczyka wygryzl Lauko i to juz chyba na stale bo zagral bdb z Pelikanem a Bania zapewne jakas kontuzja lekka jak to czesto z nim bywa
GUMBAS_1910 - Pią Mar 27, 2009 11:21
Tak faktycznie Baniowy jest czesto kontuzjowany ciekawe keidy te 11 bramek strzelil;/;/;/;
Baniowy nie pojechał bo widocznie go trener nie iwdzi w skladzie debil jeden, chyba kazdy widzial co zaprezentowal chlipała na meczu z lowiczem nie istnial atak taka jest prawda....
krochmal - Pią Mar 27, 2009 11:27
radziufan napisał/a: | pewnie sie do skladu nie zmiescili. |
No ja się domyślam, że skoro nie pojechali to się w 18 nie zmieścili ;). Co do Rafała się nie dziwię przy formie z Pelikana Lauko ale Bania...no chyba, że faktycznie jakaś lekka kontuzja.
KubaNS - Pią Mar 27, 2009 11:33
Gumbas, daruj sobie "debili" na forum, ewentualnie poprostu podejdz do Moskala i z nim podyskutuj z tego co zauwazylem nie odmawia raczej i tak mu wygarnij co Ci lezy na watrobie, a nie tutaj.
Co do Baniowego to fakt, czesto sie mu zdarzaja mniejsze urazy nawet z racji wieku, co jednak nie oznacza tego ze jest potrzebny. W poprzedniej rundzie gral mimo urazow, dlatego ze lawka do dluzszych nie nalezala.
Powtarzam jednak, jest bardzo potrzebny temu zespolowi i powinien grac.
Chlipala? Nie wiem, moze sie nie znam, ale jednak za ten mecz bym go tak surowal nie ocenial. Moze nie byla to dobra pilka, ale byl jednak aktywny z przodu i troche zamieszania robil. Widac go bylo przynajmniej na boisku.
sns1910 - Pią Mar 27, 2009 11:40
Też nie rozumiem dlaczego akurat to Chlipały się przywalił, skoro drugi napastnik (Fabianowski) przestał cały mecz, od czasu do czasu przy zastawieniu piłki się przewrócił, był wolny i tyle z niego było pożytku...Nie mówię że jest to zły gracz, widać że Fabianowski po prostu żyje z piłek kolegów, taki lis pola karnego, ale akurat w meczu z Pelikanem Chlipek grał zdecydowanie aktywniej, więc bezsensowne narzekania na niego. Bania wrócił po kontuzji i lepiej żeby w pierwszym meczu po niej nastrzelał kilka bramek w meczu rezerw, niż siedział na ławce w Suwałkach - bardzo ważną sprawą jest to żeby udało się utrzymać drużynę na tym poziomie rozgrywek, bo IV liga to dobra szkoła dla młodszych graczy.
krochmal - Pią Mar 27, 2009 12:00
Proponuję nie wracać już do meczu z Pelikanem bo to rozdział zamknięty. Co do Bani - faktycznie może lepiej aby się rozegrał i rozstrzelał w rezerwach niż zagrał kilka minut w dalekich Suwałkach.
Co do samego meczu - będzie bardzo ciężko, Wigry to jedyna drużyna z jesieni, która w 100% zasłużenie zdobyła punkty w Sączu. Do tego murawa, która nie będzie na pewno w super stanie, do tego pogoda, która w polskim biegunie zimna nie wiadomo jaka będzie.
Ale ja wierzę w to, że przed tzw.derbami drużyna się przełamie i ten mecz w Suwałkach będzie przełomem w drodze do awansu.
internacionale - Pią Mar 27, 2009 12:31
krochmal napisał/a: | ...przed tzw.derbami drużyna się przełamie i ten mecz w Suwałkach będzie przełomem w drodze do awansu. |
Jak to się mówi: Jak nie jutro to kiedy ?? ;)
Masahiko - Pią Mar 27, 2009 12:34
Za tydzień? :P
Trebor13 - Pią Mar 27, 2009 13:12
Panowie,jak można obrażac trenera..jeszcze swojej drużyny!Ma ponad dwudziestu graczy i jego zawodem jest dokonywanie wyborów a my powinniśmy oceniać go po meczu a nie przed!Wiec darujmy sobie tego typu rozmowy. A wracając do ataku..to moje zdanie jest takie..by atak coś zdziałał musi mieć oparcie w drugiej linii..a ta ostatnio niestety zawiodła. Gdy już udalo sie przejść do ataku, to musicie przyznać, że każda akcja nosiła znamiona akcji bramkowej. Niestety..fakt pozostaje faktem, że akcji tych było raptem kilka i to w początkowym okresie meczu. Mimo szacunku, jaki budzi drużyna Wigier, szczególnie po ubiegłorocznej wizycie w Sączu, jestem optymistą i wierze, że stać nas nie tylko na jeden punkt.
krochmal - Pią Mar 27, 2009 14:13
Masahiko napisał/a: | Za tydzień? :P |
Choćby wtedy też będzie bardzoooooo dobry moment :) ale ja i tak w naszych wierzę, że to już za 27 godzin ;P będziemy się cieszyć z dobrego wyniku :) którym będzie jakakolwiek zdobycz punktowa :D
Oreł - Pią Mar 27, 2009 15:42
no i pasowało żeby Sokół w Stróżach wygrał ;) A mam pytanie bd relacja live ??
Bianconeri - Pią Mar 27, 2009 16:01
Z informacji nadesłanych do Stowarzyszenia:
Przebieg meczu Wigry - Sandecja będzie można śledzić na żywo na stronie www.suwalki24.pl oraz poprzez radio internetowe estacjafm.pl.
Na stronie suwalki24.pl po meczu będzie też można znaleźć wypowiedzi trenerów, fotogalerie z meczu jak i filmowy skrót meczu.
radziufan - Pią Mar 27, 2009 18:20
style - Sob Mar 28, 2009 09:25
hmm jeszcze nietypowalem wiec:
realnie - 1:1
optymistycznie 2:1 dla nas :)
EMILKA - Sob Mar 28, 2009 10:41
A JA POWIEM TAK SANDECJA - WIGRY 5- 0 BRAMKI 2 CHLIPAŁA 1 SKRZYPEK 2 FABIANOWSKI I JEST OK
style - Sob Mar 28, 2009 10:44
EMILKA napisał/a: | A JA POWIEM TAK SANDECJA - WIGRY 5- 0 BRAMKI 2 CHLIPAŁA 1 SKRZYPEK 2 FABIANOWSKI I JEST OK |
hehe :)
x_cite - Sob Mar 28, 2009 12:14
typuje tak Wigry-Sandecja 1:3 Zapraszam również tak jak to miało miejsce tydzień temu na czat o godzinie 20.00. Myślę, że dobrze by było żeby zawsze w dniu meczu Sandecji spotkać się na czacie i pogadać:) jeszcze raz przypominam godzina 20.00 widzimy się na czacie!:)
style - Sob Mar 28, 2009 12:41
x_cite napisał/a: | typuje tak Wigry-Sandecja 1:3 Zapraszam również tak jak to miało miejsce tydzień temu na czat o godzinie 20.00. Myślę, że dobrze by było żeby zawsze w dniu meczu Sandecji spotkać się na czacie i pogadać:) jeszcze raz przypominam godzina 20.00 widzimy się na czacie!:) |
w trakcie meczu rowniez :)
Dziekan - Sob Mar 28, 2009 12:48
Przegramy 1:0
CZORNY_1910 - Sob Mar 28, 2009 12:56
Po wyrównanym meczu przegramy 2:1 :/
darecki_78 - Sob Mar 28, 2009 13:04
czy jest jaka kolwiek relacja lub gdzie kolwiek?
internacionale - Sob Mar 28, 2009 13:05
darecki_78 napisał/a: | czy jest jaka kolwiek relacja lub gdzie kolwiek? |
Wigry Suwałki - Sandecja Nowy Sącz
sobota 15:00
Relacja live:
http://www.wigry.suwalki.pl/
oraz
radio internetowe:
http://www.estacjafm.pl/play.m3u
SWEET - Sob Mar 28, 2009 13:39
Stawiam na remis... Mam nadzieje ze nie przegramy... 2:2 bedzie...
MILANOS1 - Sob Mar 28, 2009 13:40
Moj Wynik 2-0 Dla SANDECJI Chlipala x2
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 13:42
A mnie tym razem wydaje się, że właśnie ten bardzo ciężko zapowiadający się mecz wygramy:). Tak na przekór tym wisielczym nastrojom i temu co widzieliśmy w meczu sprzed tygodnia:)
radziufan - Sob Mar 28, 2009 14:25
http://suwalskisport.pl/wigry_sandecja/ juz bezposredni link do relacji live wiec właczamy do tego radyjko i wszyscy na czat ai tam jedziemy z dopingiem;)
RydzSmigly - Sob Mar 28, 2009 14:35
ja myslę ,że będzie 1-1.Nasi odkręcą się dopiero w meczu z Kolejarzem i wtedy coś ruszy...Jesli będzie ciezka murawa a najprawdopodobniej tak jest to nasze akcje oskrzydlające raczej nie będa miały prawa bytu...po cichu jednak licze ze nasi sprawią mi miłą niespodzianke.
ERNESTO - Sob Mar 28, 2009 15:13
Kazde pytanie lub informacja o tym ile wyjazdowiczow w Suwalkach bedzie karana banem dla danego uzytkownika. Dotyczy to rowniez czatu !
Napisza to wroca, trzeba bylo jechac, a nie byc ciekawskim ...
Asmodeus - Sob Mar 28, 2009 15:24
radyjko przepełnine :/ i wbic sie nei mozna
krzysiek186 - Sob Mar 28, 2009 15:36
Ja wszedłem na radyjko już godzinę przed meczem :) Fajną muzykę puszczali :D A teraz ta relacja i tak się przycina :/
jaro_jaro - Sob Mar 28, 2009 15:46
rydyjko gitara, komentatorzy gitarka i do przerwy prowadzimy 1-0 ;) 45' Fabianowski ale gramy słabo...
Tomko54 - Sob Mar 28, 2009 15:50
Jest gooool dla Sandecji!!!! I schodzimy do szatni z prowadzeniem ;] I to strzelili minute przed końcem połowy :)
pero - Sob Mar 28, 2009 15:51
no na razie wynik świetny w porównaniu z grą....
ktoś tutaj "szydził" z fabianowskiego a jednak...
na oceny poczekajmy do końca sezonu
po awansie oczywiście....
sns1910 - Sob Mar 28, 2009 15:53
Nikt nie szydził, mówiłem tylko że grał bardzo słabo z Pelikanem, no i dodałem tez że widać że jest takim lisem pola karnego i jego gra jest uzależniona od piłek od kolegów - co widać po pierwszej połowie tego meczu i co było widać w ostatnim meczu...
EMILKA - Sob Mar 28, 2009 16:02
WYNIK OK ALE GRA NO NIE WIEM ALE CEL UŚWIĘCA SRODKI
Tomko54 - Sob Mar 28, 2009 16:05
Jak dla mnie liczy sie to że wygrywają (choć ten mecz jeszcze nie jest przesądzony) ale mimo wszystko ważniejsze są punkty niż gra bo myśle że ładną piłę w wykonaniu Sandecji zobaczymy po wejściu do I ligi ;]
Dziekan - Sob Mar 28, 2009 16:12
Nie wiem czego się spodziewaliście ? Jeśli wywieziemy punkty z Suwałk, nawet jeden to będzie olbrzymi sukces. Wigry walczą o te same cele co my, mają podobną ilość punktów i nie mają zwyczaju przegrywać u siebie. Wiedziałem od początku, że to oni będą stroną dominującą, my gramy swoje póki co z tyłu zero z przodu jeden. Obyśmy ten rezultat dowieźli do końca meczu.
matys5392 - Sob Mar 28, 2009 16:18
Czerwona kartka dla Fabianowskiego!
DNL - Sob Mar 28, 2009 16:22
Czerwona dla goscia z Wigier za druga zolta, no to gramy po 10 ; )
jaro_jaro - Sob Mar 28, 2009 16:22
matys5392 napisał/a: | Czerwona kartka dla Fabianowskiego! |
Czerwona kartka dla Andrzeja Newulisa, gramy po 10
Tomko54 - Sob Mar 28, 2009 16:41
A nie wiecie jak tam wyniki naszych grupowych "kolegów"??
GUMBAS_1910 - Sob Mar 28, 2009 16:42
http://www2.90minut.pl/liga/0/liga3834.html
daniel ns - Sob Mar 28, 2009 16:43
remis po bledzie bramkarza
Tomko54 - Sob Mar 28, 2009 16:45
A już myślałem że wygrają ;/
jaro_jaro - Sob Mar 28, 2009 16:50
Wigry Suwałki 1-1 Sandecja Nowy Sącz
0-1 - Fabianowski 45'
1-1 - Makuszewski 85'
Żółte kartki: Newulis, Rogoziński, Kowalski (Wigry) oraz Fröhlich (Sandecja)
Czerwone kartki: Newilus 65' (za dwie żółte) i Fabianowski 61' (za atak na bramkarza)
Wigry: Salik (66' Masłowski), Lauryn, Newilus, Świerzbiński (80' Danilczyk), Rybkiewicz, Makuszewski, Bajko, Kowalski, Kleczowski, Radzio (72' Makarewicz), Rogoźiński.
Sandecja: Kozioł, Fröhlich, Laouko, Makuch, Powroźnik, Broź, Zawadzki, Gawęcki, Skrzypek, Fabionowski, Kościukiewicz; weszli: Zawiślan i Piegzik
Widzów: 800
Sedzia: Marcin Woś
Tomko54 - Sob Mar 28, 2009 16:51
Ja pier***e "Piłka w siatce Wigier po błędzie Masłowskiego, jednak na szczęście Wigier sędzia odgwizdał spalonego" ;/
Sądeczanin - Sob Mar 28, 2009 16:53
przed meczem remis był dobrym wynikiem jednak z perspektywy czasu wydaje sie naszą porażka...
kozik_wnb - Sob Mar 28, 2009 16:54
No kur.......a!!:/ Ale lipa!! Co jest z trenerem?? Przez cały mecz ani jednej zmiany!! Czy to jakaś zmowa czy tylko Wierna może grać??!!
ERNESTO - Sob Mar 28, 2009 16:54
Nie ma co plakac, zajebisty wynik na trudnym terenie
Pozdrawiam
Milosz_1910 - Sob Mar 28, 2009 16:54
Dobry i ten 1 pkt bo tam naprawde sie ciezko gra:)...Cieszmy sie z tego co mamy...Jeszcze bez porazki w tej rundzie:)
DNL - Sob Mar 28, 2009 16:56
kozik_wnb napisał/a: | No kur.......a!!:/ Ale lipa!! Co jest z trenerem?? Przez cały mecz ani jednej zmiany!! Czy to jakaś zmowa czy tylko Wierna może grać??!! |
Przeprowadzil 3 zmiany.
Dobry 1 punkt, jednak apetyt rosnie w miare jedzenia ; )
Bramka po bledzie bramkarza, jednak wczesniej duzo wyciagnal, mowili o nim nawet jako o bohaterze meczu, do czasu. Tak wiec nie ma co winic Koziego.
Teraz wygrac z Kolejarzem i bedzie ok.
Kto nie sluchal radyjka niech zaluje ;)
Tomko54 - Sob Mar 28, 2009 16:56
No tak ale mieliśmy gola to ten powiedział że spalony ;/ trzeba sie dopytać tych co byli na meczu jak to było ale napewno to była zła decyzja sędziego!
sns1910 - Sob Mar 28, 2009 16:56
Dobrze jest, 3 mecze z drużynami z czołówki/walczącymi o awans, skończyło się na 5 punktach, bez porażki :) Teraz dwa chyba najważniejsze mecze sezonu u siebie - Kolejarz i KSZO - z przerywnikiem na 3 punkty w Łomży ;)
daniel ns - Sob Mar 28, 2009 16:57
jak ani jednej zmiany były trzy w Sandecji
DNL - Sob Mar 28, 2009 16:58
Tomko54 napisał/a: | No tak ale mieliśmy gola to ten powiedział że spalony ;/ trzeba sie dopytać tych co byli na meczu jak to było ale napewno to była zła decyzja sędziego! |
Ogarnij sie. Zle dla nas to od razu bledna decyzja? Jesli by puscil bramke ze spalonego byloby ok? Haha.
EMILKA - Sob Mar 28, 2009 16:58
KURCZE SZKODA ZNOWU CZOŁO NAM ODJEDZIE OLSZTYN WYGRAŁ
sądecznin - Sob Mar 28, 2009 16:59
Mysle ze to strata 2 punktow niz zysk jednego.kurcze gol w 85 minucie to juz pech.a i jeszcze taka mala uwaga czy my nie mamy lawki rezerwowych wogole???zero zmian dla mnie to dziwne
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 17:00
Tomko54 napisał/a: | No tak ale mieliśmy gola to ten powiedział że spalony ;/ trzeba sie dopytać tych co byli na meczu jak to było ale napewno to była zła decyzja sędziego! |
Nie ośmieszaj się chłopcze, z 700 kilometrów oceniasz decyzje sędziego, byłeś, widziałeś?
[ Dodano: 2009-03-28, 17:01 ]
Następny - jakie zero zmian?! Były co najmniej dwie - Piegzik za Skrzypka, wszedl jeszcze Zawiślan, nie wiem za kogo, i prawdopodobnie wszedł też Szczepanik
kozik_wnb - Sob Mar 28, 2009 17:03
Sory, w relacji nie było wzmianek :/
ERNESTO - Sob Mar 28, 2009 17:03
Chlop z laptopem akurat na linii spalonego siedzial, daj mu spokoj - wie lepiej ...
Dramat, mam wrazenie, ze nam cos "kibicow" przybylo
spdr - Sob Mar 28, 2009 17:04
1 pkt dobry
mogło być oczywiście lepiej ale tak jak wyżej trzeba się cieszyć z 1 pkt
choć niestety patrząc na wynik KSZO i jutrzejszy mecz kogutkowa to mogą nam odskoczyć
ale i tak u nas ich dojedziemy
Tomko54 - Sob Mar 28, 2009 17:05
To pisze że "trzeba sie dopytać tych co byli na meczu jak to było" ale chyba wolałbyś wygrać niż przegrać? To nie wiem czemu macie do mnie jakieś ale...
buncolns - Sob Mar 28, 2009 17:05
k....a KSZO 1-0!!!po bramce z 50 m w 89 min!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
style - Sob Mar 28, 2009 17:05
hehe przezywaja tego spalonego jak poród... :) relacja naprawde najlepsza jaka slyszalem hehe ja tam jestem happy z 1 pkt :)
pozdro :)
mic1992 - Sob Mar 28, 2009 17:06
No nic 1 pkt i tak jest dobry, trzeba liczyć teraz na przynajmniej remis z kolejarzem, łatwe zwycięstwo z łomżą, i znowu przynajmniej remis z KSZO i powinno być dobrze, oby za te kilkanaćie meczy były baraże do I Ligi, wyobrażacie to sobie nasza Sandecja w I lidze, zajebiście by było
EMILKA - Sob Mar 28, 2009 17:06
KSZO WYGRAŁO OTWOCK WYGRAŁ JAK KOGUTOWO JUTRO WYGRA BENDZIE NIE CIEKAWIE
mic1992 - Sob Mar 28, 2009 17:07
http://kszo.info/live/relacja.php?id=25
no niestety potwierdzam Kszo wygrało:(
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 17:07
Tomko54 napisał/a: | ale napewno to była zła decyzja sędziego! |
jesteś wielki, pozdro:lol:
[ Dodano: 2009-03-28, 17:09 ]
Emilko, czy znasz funkcję Caps Lock na swojej klawiaturze? (bo o ortografii już wspominać nie będę...)
BartekoNS - Sob Mar 28, 2009 17:12
Noi lipa az 6 punktow do Kszo i Startu!!! Teraz trzeba wygrac z Kogutami:)
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 17:16
Może najwyższa pora powiedzieć wreszcie, że walczymy o 3 miejsce...
radziufan - Sob Mar 28, 2009 17:19
prawda jest taka ze przed meczem kazdy z nas remis brałby w ciemno..teraz jest niedosyt ale chyba z gry ten remis jest wynikiem sprawiedliwym.
Niestety nie w kazdej kolejce mecze będą układały się pod Sandecje....ja jednak do uporu bede powtarzal - awans wywalcza sie we wszystkich meczach a nie pierwszych trzech.
MisQ - Sob Mar 28, 2009 17:20
Tak jak napisałem wcześniej bardzo dobry wynik chociaż mogło być jeszcze lepiej ale cóż 1 pkt do przodu, nie zawsze można wygrywać. Teraz z kolei czekają nas bardzo 2 trudne mecze u siebie i nie będzie tak łatwo jak co poniektórym się wydaje każdy będzie gryzł trawę by awansować. Najważniejsze by wygrywać u siebie i wyrywać pkt na wyjazdach a o awans będę spokojny. Chociaż wydaje mi się że gramy zbyt defensywnie, moim skromnym zdaniem to za mało troszkę by spokojnie awansować. Piszę tak ponieważ to już 3 mecz a taktyka podobna, mam nadzieję iż trener wie co robi. Ścisk wielki więc trzeba walczyć o każdy pkt ;)
Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę ;)
buncolns - Sob Mar 28, 2009 17:21
może to trochę ostudzi zapały i podnietę niektórych hurraoptymistów którzy już widzą NAS na pierwszym miejscy na koniec sezonu!!prawda jest taka że nikt nam punktów za darmo nie da!!trzeba je wywalczyć na boisku!!wiadomo że każdy będzie się na Nas "spinał" i dodatkowo mobilizował bo niby jesteśmy drużyną "gwiazd" jak to jeden ze "znawców" określił. dlatego w każdym meczu czeka Nas ciężka walka o 3 pkt!! a gwiazdy to są na ..niebie!!
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 17:23
Racja, ja jeszcze dodam, że w poprzedniej rundzie w meczach z naszymi ostatnimi 3 rywalami zdobyliśmy 4 pkt. i to dwukrotnie grając u siebie, a teraz 5 pkt. grając 2 razy na wyjeździe:) Progres jest:)
www.megachem.pl - Sob Mar 28, 2009 17:27
Cieszycie się remisami, jakbyśmy o utrzymanie walczyli. Jeśli gramy o awans, to nie zdobyliśmy 5 pkt w tym roku, tylko straciliśmy 4. Z wsią musimy wygrać i to co namniej 2-0 żby bilans wyszedł na 0- bo o 3-0 nawet niemyślę z takim ustawieniem drużyny. Boję się, że nawet z Łomżą będziemy się do ostaniej minuty modlić, żeby to 1-0 do końca dowieźli. Trzeba strzelać więcej, jak jedną bramkę w meczu. Straszny tłok w tabeli się robi. A KSZO i Start Otwock wygrywają. Mamy już 6pkt straty do nich. Z pretendentami do awansu musimy wygrać- jeden plus gramy u siebie z Kolejarzem i KSZO. Oby sezon zakończyć awansem.
piafel - Sob Mar 28, 2009 18:25 Temat postu: Film na www.wigry.suwalki.pl właśnie na www.wigry.suwalki.pl wrzucają filmy z dzisiejszego meczu. Jest już wypowiedz moskala. www.wigry.suwalki.pl dział WIGRY TV
krochmal - Sob Mar 28, 2009 19:11
A ja powiem tak - uważam, że te 5 punktów to dobry wynik. Nie rewelacyjny ale dobry. Przypominam, że remisy osiągnęliśmy na trudnym terenie w Suwałkach gdzie jak pisałem każda zdobycz będzie dobra po meczu jesiennym.
Mnie ciekawi sytuacja z kartką dla Fabianowskiego skoro dostał od razu czerwoną kartkę znaczy, że zachował się super nieodpowiedzialnie a zmiana bramkarza chyba świadczy o tym, że to rzeczywiście był brutalny faul. A kluczowymi meczami będą te w kwietniu Kolejarz, Kszo, Jeziorak - ewentualne 9 punktów sprawi, że będziemy się cieszyć z tych 2 wyjazdowych punktów w Wolbromiu i dalekich Suwałkach. Wiem, że jestem dalekim optymistą ALE ja cały czas wierzę w awans :)
DNL - Sob Mar 28, 2009 19:11
Bezposrednie linki :
Wypowiedz Moskala:
http://www.wigry.foxnet.p...irectlink&id=86
Wypowiedz trenera Wigier:
http://www.wigry.foxnet.p...irectlink&id=87
Trener Wigier wypowiada sie o faulu Fabianowskiego.
Asmodeus - Sob Mar 28, 2009 19:15
Wynik nie najgorszy a to wypowiedz z 90minut.pl
z bieguna - 28 marca 2009, 18:59:43 - 93.105.35.143
bardzo fajny mecz w Suwałakach..tylko ten chamski faul Fabianowskiego przez niego bramakrz Salik w szpitalu z podejrzeniami pękniętej śledziony! Szok! Tępic takich patałachów.
A i kibice z Sandencji to pawie hehe
nie widziałem jeszcze żeby tak pozować to zdjęć w swoim sektorze buahaha
ustawiali się i klepali fotki nie patrząc co sie dzieje na boisku Brawo Panowie hehehe
style - Sob Mar 28, 2009 20:18
Asmodeus napisał/a: | Wynik nie najgorszy a to wypowiedz z 90minut.pl
z bieguna - 28 marca 2009, 18:59:43 - 93.105.35.143
bardzo fajny mecz w Suwałakach..tylko ten chamski faul Fabianowskiego przez niego bramakrz Salik w szpitalu z podejrzeniami pękniętej śledziony! Szok! Tępic takich patałachów.
A i kibice z Sandencji to pawie hehe
nie widziałem jeszcze żeby tak pozować to zdjęć w swoim sektorze buahaha
ustawiali się i klepali fotki nie patrząc co sie dzieje na boisku Brawo Panowie hehehe |
na stronie Wigier jest ten faul naprawde masakrycznie to wygladalo i sam bym dał Fabianowskiemu kartke , prostymi nogami w brzuch prosciutko bedac we wslizgu.... nie popisal sie...i zasluzenie dostał kare.
co do wypowiedzi o kibicach to przemilcze bo mnie tam nie bylo :) Radio Wigry Rulezz!!! :)
x_cite - Sob Mar 28, 2009 20:24
zapraszam na czat po obu meczach!ehh
Rancorn - Sob Mar 28, 2009 20:40
Generalnie się trzeba cieszyć z takiego rezultatu. Jeden punkt to zawsze coś, tym bardziej, że wyjazd na drugi koniec Polski i przeciwnik wymagający. Może oczywiście pozostawać żal, że przy prowadzeniu w meczu faulujemy na czerwoną kartkę i tracimy bramkę w końcówce. Nie poukładały się dzisiaj wyniki "góry" ale możemy liczyć na remis jutro w Stróżach. W sumie nie jest źle, bo to czwarte miejsce utrzymaliśmy, ale przy takich wynikach będzie ciężko dalej trzymać się w czołówce i atakować pierwsze trzy miejsca. A praktycznie wszyscy od 13. pozycji (Pelikan Łowicz) liczą się w walce, bo różnice punktowe są bardzo małe. Ważne, jest, że wiosną jeszcze nie przegraliśmy. Teraz trzeba się zmobilizować na derby z Kolejarzem, bo to może być jedno z decydujących spotkań. No i na pewno bardzo prestiżowe.
moru - Sob Mar 28, 2009 20:58
Na pewno te wynik trzeba uznać za dobry. Wigry bardzo dobrze zaczęły wiosnę i na pewno nie jednej drużynie z czuba tabeli wyszarpią pkt. Co do faulu Fabianowskiego to była walka o piłkę i sczeszę wątpię aby zrobił to umyślnie, oczywiście szkoda bramkarza ale co do sytuacji w pełni zgadzam się tu z naszym trenerem.
kls86 - Sob Mar 28, 2009 21:11
Wyniki dośc dobry. Suwałki to bardzo trudny teren i napewno niejeden zespół tam jeszcze straci punkty. Apetyty po strzelonej bramce byly duze,ale realnie patrzac na przedmeczowe typowania to wynik dobry. Co do sytuacji z Fabianowskim. Faul napewno byl. Ale czy na czerwona kartke to watpie. Napewno nie zrobił tego umyslnie. Tak jak trener powiedzial piłka nie była w rękach bramkarza i trudno bylo przewidziec kto pierwszy do niej dojdzie, a w takie sytuacji trudno winic napastnika, ze nie odpuszcza. Moim zdanie żółta powinna być. Wogóle nie lubie jak sie ocenia czy faul zasługiwał na kartke po tym jak faulowany "raeaguje na faul". Bo na tym przykładzie było widac, że na poczatku pisali, że niby uszkodzona sledziona, a teraz piszą że tylko potłuczone żebra. Powinno sie oceniac sam fauli a nie jego skutki, bo czasami nawet po nie groźnie wygładajacym faulu moga byc grożne skutki i na odwrót... No i fajnie, że trener bronil swojego zawodnika na konferencji.
AdamK19801 - Sob Mar 28, 2009 21:51
Witam. Jestem z Suwałk byłem na meczu i wiem że Wigry były lepszą drużyną stwarzając sobie więcej sytuacji po bramką uważam swoim zdaniem że powinniśmy wygrać ten mecz. Co do zachowania Waszego pilkarza i czerwona kartka uważam, że było to chamskie zachowanie się z Naszym bramkarzem... Karol leży w ej chwili w szpialu z podejrzeniem pękniętej śledziony... to nie był atak na piłkę ale na piłkarza... czerwona kartka zasłużona.... co do Waszego trenera to no comments takiego d*** i jego wypowiedzi nie można inaczej ocenić jak podwójne chamstwo i brak wychowania ... "jak awans może być ważniejszy od zdrowia młodego chłopaka .... na wiadomość że chłopak lezy w szpitalu odpowiedział "no to co"... czy tak w Nowym Sączu się ocenia ludzi... Wigry 1-1 Sandecja
kls86 - Sob Mar 28, 2009 21:58
Nie zgodze sie. Jak juz mówliem oceniac trzeba sam faula nie jego skutki. I to że leży w szpitalu nie znaczy ze nas zawodnik zrobil to specjalnie ani ze jest chamski. Takie kontuzje powodujace koniczność hospitalizowania zdarzają sie nawet po niegroźnie wygladajacych faulach. Naprawde nie sadze że specjalnie wyprostowal nogi jak zobaczyl ze wasz bramkarz wczesniej złapie piłke.
sns1910 - Sob Mar 28, 2009 22:02
Gość idzie dwoma wyprostowanymi nogami celując w piłkę??? no nie żartujcie, jakbym nie widział sytuacji to mógłbym uwierzyć...nie mówię że zrobił to specjalnie, ale w takich sytuacjach się odpuszcza, chowa nogi i tyle w temacie.
[ Dodano: 2009-03-28, 22:07 ]
Inną sprawą są te teksty spikera po faulu - to są jakieś jaja żeby gość tak wymuszał na arbitrze pokazanie czerwonej kartki "...sędzia był blisko sytuacji, Karol Salik zwija się z bólu..." - niedopuszczalna rzecz na takim poziomie, to nie wiejski piknik na A-klasowym meczu!
AdamK19801 - Sob Mar 28, 2009 22:16
Co do komentarza z akcji meczu to się zgadzam niestety takie to suwalskie radyjko 5 ... ale iść z prostymi nogami na bramkarza lapiacego pilke to nie powinno sie skonczyc tylko na jednej pauzie w kolejce... Waszych kibicow bylo slychac tylko w I polowie w drugiej polowie pustka i cisza
kls86 - Sob Mar 28, 2009 22:22
Nie twierdze że nie bylo faulu ale to mi troche przypomina nagonke jak na tego goscia co sfaulował Eduardo z Arsenalu...oczywiście przy zachowoaniu proporcji. No nic sędzia podjął decyzje i nie ma się co rozwodzić.
sns1910 - Sob Mar 28, 2009 22:40
AdamK19801, nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale nie chodziło mi o relację radiową która była naprawdę przydatną rzeczą do śledzenia meczu, tylko o spikera na stadionie, którego słychać na filmie na stronie Wigier. Nie może być tak że spiker "podpowiada" sędziemu jak wyglądał ten faul i w pewien sposób wymuszać czerwoną kartkę...no ale stało się, ważny jest punkt i to tyle odnośnie tego meczu.
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 22:41
AdamK19801 napisał/a: | ... uważam swoim zdaniem że powinniśmy wygrać ten mecz.... było to chamskie zachowanie się z Naszym bramkarzem... ... czy tak w Nowym Sączu się ocenia ludzi... Wigry 1-1 Sandecja |
W Nowym Sączu ocenia się ludzi według ich zasług, ponadto używa się j. polskiego panie Adamie, a to co pan prezentuje to chyba jakiś dialekt litewski:)
Co do starcia Fabianowskiego z Waszym bramkarzem to uważam, że Moskal ma rację! Obydwaj zawodnicy byli w tej samej odległości od piłki- zresztą świadczy o tym choćby to, że piłka po starciu wystrzeliła do góry niczym rakieta bo została równocześnie trafiona z dwóch stron.
Ja nie mam żadnych pretensji do Fabianowskiego, poszedł z ambicją do końca bo miał szanse zdążyć przed bramkarzem! Niby dlaczego miał odpuszczać? Jeśli bramkarz się boi starć to powinien również próbować interweniować nogami, wcale nie musiał tej piłki łapać, mógł próbować wybić ją nogami. Wielkie robicie "aj waj" bo napastnik zderzył się nogami z tułowiem bramkarza, a gdyby bramkarz interweniował nogami i zderzyliby się z napastnikiem nogami, to wtedy co? Faul obustronny?:) Przecież bramkarz tak samo źle obliczył odległość do piłki jak napastnik, bo była równo między nimi, obydwaj poszli na nią, a czerwień dostał ten który zaatakował nogami... A argument trenera Suwałk, że bramkarz jest chroniony jest śmieszny - ten pan nie odróżnia chyba pola bramkowego od pola karnego.
sns1910 - Sob Mar 28, 2009 22:49
^^
Mimo wszystko ciekawi mnie czy byście tak mówili jakby to Koziołowi się tak oberwało...pewnie nie.
kls86 - Sob Mar 28, 2009 22:54
Cytat: | A argument trenera Suwałk, że bramkarz jest chroniony jest śmieszny - ten pan nie odróżnia chyba pola bramkowego od pola karnego |
Dokładnie zgadzam się. Bramkarz jest chroniony w polu bramkowym, a to bylo kilka metrów dalej. Ten argumet trenera Wigier jest chory. To lepiej wogole mógł nie startowac do tej piłki bo moze zderzy się z bramkarzem. Od Tego jest napastnik m.in zeby nie odpuszczać żadnej pilki. Obaj szli do piłki i mogło sie wszystko zdarzyć. A że sie stało jak sie stało. Pilka nożna to sport kontaktowy i takich strrc nie da się wykluczyć.
Kibic Wigier - Sob Mar 28, 2009 22:56
sns1910 napisał/a: | ^^
Mimo wszystko ciekawi mnie czy byście tak mówili jakby to Koziołowi się tak oberwało...pewnie nie. |
Chciałem to samo napisać hehe. Wyprzedziłeś mnie. Nigdy w życiu nie widziałem zeby ostry atak nogami w bramkarza kończył się mniej niż czerwoną kartką. Kartka jest zasłuzona i chyba nie ma co sie kłócić. Pomyślcie, że był to wasz bramkarz to na pewno byście zrobili z tego "skandal". A wasz trener chyba uważa, że lepsza jest "bramka" niż zdrowie zawodnika... Gdyby jemu to zrobili to hmm... Dziwny człowiek jak dla mnie.
sns1910 - Sob Mar 28, 2009 22:57
Patrzę na tą sytuację jeszcze i na zwolnionym tempie widać że Fabianowski pierwszy doszedł do piłki i to ona znalazła się chyba między nogą naszego napastnika a bramkarzem, z tym że tak silny był ten ucisk że miał takie właśnie konsekwencje...widać nawet jak piłka z tego ucisku wystrzela w górę. Więc tak naprawdę trudno to do końca ocenić, ale jestem pewien że inne by były opinie gdyby nasz bramkarz tak dostał.
internacionale - Sob Mar 28, 2009 23:00
Ależ nie ma się o co kłócić. Zawodowa piłka nożna wiąże się z ryzykiem. Każdy piłkarz doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Tym razem padło na waszego bramkarza ale równie dobrze to Fabianowski mógł ulec kontuzji. Cóż tak sport, a laury zdobywa się tylko i wyłącznie po ambitnej walce do końca! Pan Moskal postąpił słusznie stając w obronie swojego zawodnika. Pragnę zauważyć że nie był to faul z premedytacją bez piłki !
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 23:00
sns1910 napisał/a: | ^^
Mimo wszystko ciekawi mnie czy byście tak mówili jakby to Koziołowi się tak oberwało...pewnie nie. |
A widziałeś żeby Kozioł w takich sytuacjach tak interweniował?
Poza tym przypomniała mi się teraz taka jedna sytuacja - był kiedyś w Sandecji taki napastnik który bardziej martwił się o zdrowie bramkarza rywali niż swoje, dlatego postanowił przeskakiwać w podobnej sytuacji bramkarza - rzecz działa się grubo ponad pół roku temu w Łowiczu, a zawodnikiem tym był Mariusz Mężyk, który obecnie przez ten "drobny szczegół" nie może grać od miesięcy
bartek_np - Sob Mar 28, 2009 23:04
Obiecali nasi piłkarze"gryźć trawe" jak narazie nieźle się z tego wywiązują;)
Kilinskiego 47 - Sob Mar 28, 2009 23:07
^^ja tam trawy nie widziałem na tym klepisku suwalskim, w ogóle to zastanawiam się ja na takim czymś można było rozegrać mecz piłkarski, to za przeproszeniem wyglądało jak jakieś g... wylane na pole uprawne...:/
wacek - Sob Mar 28, 2009 23:12
sluchalem czesciowo transmisji bo serwer byl zapchany co swiadczy o zainteresowaniu meczem ,ja jestem w leverkusen na rozbudowie stadionu Bayer leverkusen uwazam ze wynik jest dobry po obejrzeniu poprzedniegio meczu nasuwa sie pytanie tylko czy niema mozliwosci zeby transmitowac na radiu internetowym meczy ktore odbywaja sie w nowymn saczu napewno jest wielu kibicow saqndecji pozaq granicami kraju dla znajomych wojek wacek
,
internacionale - Sob Mar 28, 2009 23:19
Jeszcze odnośnie czerwonej kartki Fabianowskiego. Już kilkadziesiąt razy obejrzałem tą akcję i jakoś nie widzę wyprostowanych nóg naszego piłkarza !! Bardzo proszę wszystkich krzykaczy o zrobienie jakiegoś printscreena z chwili kiedy Fabianowski w ataku miał wyprostowane obydwie nogi ! Jego atak na piłkę był jaknajbardziej zgodny z przepisami. Nawet gdyby otrzymał kartkę żółtą to moim zdaniem była by to kartka bardzo dyskusyjna. Nie chce mi się już rozpisywać nt. wypowiedzi trenera Wigier na konferencji ale jego argumentacja wygląda jak wypowiedź po jakimś turnieju floretu kobiet... Piłka nożna to sport dla mężczyzn i nie podlega to dyskusji.
AdamK19801 - Sob Mar 28, 2009 23:22
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^ja tam trawy nie widziałem na tym klepisku suwalskim, w ogóle to zastanawiam się ja na takim czymś można było rozegrać mecz piłkarski, to za przeproszeniem wyglądało jak jakieś g... wylane na pole uprawne...:/ |
Boisko jakie było takie było ... każda drużyna miała takie same warunki do gry a to, że w całości meczu Wigry dominowały w grze (juz na pocżątku mogło byc 1-0 dla Nas) to nie jest tylko zasługa boiska... co do klepiska jak to się wyraziłeś jest o jedno znajlepszych boisk w II lidze... a gorsze klepisko to ja widziałem w meczu el. ME Serbia - Polska
Grzechotnik - Sob Mar 28, 2009 23:31
Ja na tym filmiku nie widze ATAKU NOGAMI NA BRAMKARZA, tylko twarda walka o pilke , a ze bramkarz ciota to skonczylo sie jak sie skonczylo.
A reakcja spikera to kpina i sredniowiecze...
Masahiko - Sob Mar 28, 2009 23:34
Trudny start w 2 lidze miał trener Moskal. Wywiązał się z tego całkiem dobrze. Zgodzi się pewnie tutaj ze mną użytkownik "kilinskiego 47". Dwukrotnie Sandecja traciła zwycięstwo w drugiej połowie. Teraz bardzo ważne spotkanie z Kolejarzem.
Kartka na pierwszy rzut oka wydawała się słuszna. Możliwe że po wnikliwej obserwacji okaże się, że faulu jednak nie było. Bardziej zastanawia mnie poruszony przez kogoś fakt tego spikera, bo faktycznie to dosyć dziwne, aby w trakcie meczu gościu w ogóle cokolwiek komentował. Ma podawać informację o zmianach, decyzjach sędziów itp. a nie komentować.
PS. Co z tym spalonym przy drugim golu? Był czy nie?
wacek - Sob Mar 28, 2009 23:34
Napewno 1 punkt w Suwalkach jest bardzo cenny ,moze nawet okazac sie na wage awansu trzeba walczyc dalej i pokazac kto zasluguje na 1 lige a w saczu to na rocznice trzeba wywalczyc i dolozyc strozom i tak beda kibicowac kibice sandecji pracujacy w Niemczech na budowie stadionu Leverkusen
[ Dodano: 2009-03-28, 23:37 ]
a gdzie moge obejrzec ta relacje z mecvzu
style - Sob Mar 28, 2009 23:45
odwołuje to co wczesniej mowiłem i biore strone Fabianowskiego
kilka razy przejrzałem ta powtorke i rzeczywiscie nie mial wyprostowanych nog tylko walczył o piłke, oboje wyszli po nia na styk.
zreszta komentarze Moskala co do tej interwencji sa bardzo trafne
wacek - Nie Mar 29, 2009 00:02
Gdzie mozemy cos obejrzec z meczu zaintereswowani kibice Sandecji w Niemczech
internacionale - Nie Mar 29, 2009 00:02
Była to najzwyklejsza w świecie akcja jakich setki można obejżeć podczas meczów piłkarskich. Niestety tym razem skończyło się to kontuzją Pana Karola ale winy Fabianowskiego w tym przypadku doszukiwać się nie można. Jego obowiązkiem było walczyć o piłkę i o żadnym odpuszczeniu w tej sytuacji mówić nie można. Tak samo jak nie można mówić o ataku z premedytacją z wyprostowanymi nogami ! Inną sprawą pozostaje sugerowanie orzeczenia przez spikera. Mam nadzieję że władze OPZPN zajmą się tą sprawę bo przecież jakiś paragraf na to musi być !!!
wacek - Nie Mar 29, 2009 00:08
Jestesmy ciekawi jak to wygladalo czy ktos moze dac namiar na strone z filmu z meczu kibice w leverkusen Sandecji
internacionale - Nie Mar 29, 2009 00:11
tutaj lada chwila powinien pojawić się skrót: http://www.wigry.foxnet.pl/strona/
Grzechotnik - Nie Mar 29, 2009 00:17
Klub powinien zlozyc odwolanie co do tej czerwonej kartki dla Fabianowskiego!
PS. Od pozostalych pilkarzy zadamy tego samego, WALKA WALKA WALKA , nikt nam punktow nie podaruje!
Kilinskiego 47 - Nie Mar 29, 2009 00:27
^^Dokładnie, masz rację. Jest materiał wideo, na którym widać jak na dłoni, że decyzja sędziego była pochopna i krzywdząca, ciekawe czy klub coś z tym zamierza zrobić, powinniśmy się domagać anulowania kartki, a nawet jeśli już jakaś kara miałaby być to maksymalnie jeden mecz, mam nadzieję, ze ktoś z "mocą sprawczą" w Sandecji to forum czyta i zadziała!
wacek - Nie Mar 29, 2009 00:32
Ogladalem to chyba z x razy sytuacja jest dyskusyjna nawet nie widfac gdzie jest linia pola karnego a czerwona kartka moim zdaniem jest przesadzona ale to decyzja sedziego napewno uwazam ze na wyrost ale gramy dalej przykro ze chlopak jest w szpitalu ale panowie to jest pilka i obaj wchodzili w to samo bo bylo to poza 5 m pozdrawiam leve3rkusen Niemcy
[ Dodano: 2009-03-29, 00:34 ]
przeprasdzam za pomylki ale pisze niemiecka klawiatura
toudiunio - Nie Mar 29, 2009 03:56
Ja rowniez popieram strone trenera Moskala, Wojtek walczyl o pilke mogl mu wybic ja z przed nosa, stalo jak sie stalo co poradzisz...
PS. Widze ze pojawilo sie duzo "nowych kibicow" u nas ktorzy maja duzo do powiedzenia :)
DNL - Nie Mar 29, 2009 09:55
Kibic Wigier napisał/a: | A wasz trener chyba uważa, że lepsza jest "bramka" niż zdrowie zawodnika. |
To samo mozna powiedziec o Waszym bramkarzu, dla niego wazniejsze nie puscic bramki niz wlasne zdrowie.
Tak jak trener Moskal powiedzial, mogl rowniez i on odpuscic, strzelilibysmy bramke, albo i nie, i gramy dalej.
sns1910 - Nie Mar 29, 2009 10:05
^^
Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%, oglądam po raz kolejny to zajście i z czystym sumieniem mogę teraz powiedzieć że:
- nie było z pewnością to celowe zagranie, trudno też o usunięcie nogi grając na tak fatalnej, śliskiej murawie...
- Fabianowski szedł jedną nogą w zawodnika, a nie jak niektórzy chcą wmówić dwoma
- Fabianowski najpierw TRAFIŁ W PIŁKĘ, szybciej do niej doszedł, a dopiero ONA będąc pomiędzy nogą Wojtka a brzuchem/klatką bramkarza tak mocno ucisnęła bramkarza że spowodowała takie a nie inne skutki - potwierdza to wystrzał piłki w górę, dobrze to widać na zwolnionym tempie
- piłkarz z pola ma takie samo prawo walki o piłkę jak bramkarz, zresztą to że poszedł na piłkę ciałem to tylko wyłącznie jego decyzja, nasz bramkarz szedł w takie sytuacje nogami.
- jedynym wyznacznikiem brutalności faulu nie może być jego skutek, a to jest jedynym argumentem gośći z Suwałk.
seseba - Nie Mar 29, 2009 10:18
Ja powiem od siebie tylko tyle, po wysłuchaniu relacji live w radiu i przeczytaniu tej na stronie internetowej, zauważyłem, że bardzo dużo razy Kozioł bronił nogami, wychodził nawet naprzeciw napastnika i wybijał nogami, a nie jak bramkarz Wigier, który rzucał się od razu całym ciałem, mógł iść tylko nogami i wtedy byłby tzw. "spaw" piłka by sie gdzieś odbiła i po sprawie...
krochmal - Nie Mar 29, 2009 10:29
Po oglądnięciu relacji i zdjęć uważam, dokładnie jak większość i zmieniam zdanie co do swojej wczorajszej wypowiedzi - bramkarz nie miał piłki w rękach Fabianowski o nią walczył właśnie przecież po to jest napastnikiem. Trafił nieszczęśliwie, fakt - ale to wynikało nie z brutalności a z walki. Podobnie można by powiedzieć o sytuacji z jesieni jak Piosik czy Niedbała u nas byli kontuzjowani. Też tamci zawodnicy powinni czerwone kartki dostać-żółta dla Fabianowskiego ale nie czerwona.Na pewno nie.
seseba - Nie Mar 29, 2009 10:36
Pytanie kto miał bliżej do piłki ? I drugie: Czy będąc bliżej piłki od bramkarza, napastnik ma prawo odpuszczać ? Troche więc śmieszą mnie wypowiedzi niektórych.
piafel - Nie Mar 29, 2009 13:32 Temat postu: skrót z meczu skrót z meczu ma być dziś o 15 na www.wigry.suwalki.pl
EMILKA - Nie Mar 29, 2009 13:59
PANIWIE I PANIE SZANOWNI KIBICE SĘDZIOWIE MYLILI SIE I DALEJ TAK BENDZIE FAK SZKODA BRAMKARZA ALE FABIAN WALCZYŁ I BRAWA MU ZA TO CZAS ZACZĄĆ MYŚLEĆ O KOGUTOWIE TEN MUSIMY WYGRAĆ KIBICE NA STADION A PIŁKARZE GRAĆ NA CAŁEGO 1 LIGA MUSI BYĆ W NOWYM SĄCZU TO MIASTO I TEN KLUB ZASŁUGUJE NA TO SANDECJA DO BIJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DNL - Nie Mar 29, 2009 14:03 Temat postu: Re: skrót z meczu
Juz o 14 mial byc ; )
O 15 zmienia, na 16 ^^
lysy1234 - Nie Mar 29, 2009 14:44
Ja też jestem z Suwałk i tak sobie tu czytam i sie załamuje najwiec do powiedzenia maja ci ktorzy nie byli na meczu no ale oni wszystko wiedza. Ja tak sie sklada bylem na tym meczu. Spiker nic nie podpowiadał sędziemu jedynie powiedzail ze byl blisko calej sytułacji nastepnie co do faulu atak był jedna noga ale nie w piłke a naszego bramkarza i nie wiem co z was za ekspercji ale gdzie byscie nie czytali albo oglądali meczy to nie wiem czy wiecie ale jest takie cos ze bramkarz ma zawsze pierszenstwo i zawodnik powinien przeskoczyc go. Kazdy trener broni swoje drużyny wiec też nie rozumiem tych waszych śmiechow? Co do oprawy i zdjec to tez lepiej nic nie mowcie bo u was doping trwal moze w sumie z 5 minut przed meczem i w trakcjie pierwszej polowy w drogiej tak jak by was nie bylo. Co do gry to przewaga naszych ale Sandencja miala tez stoje dobre sytuacjie mysle ze wynik zasłużony i cieszy a spalonego nie bylo dziś w filmie bedziecie sobie mogli obejrzec. Pozdro z Suwałk.
hanys - Nie Mar 29, 2009 14:53
lysy1234 napisał/a: | Ja też jestem z Suwałk i tak sobie tu czytam i sie załamuje najwiec do powiedzenia maja ci ktorzy nie byli na meczu no ale oni wszystko wiedza. Ja tak sie sklada bylem na tym meczu. Spiker nic nie podpowiadał sędziemu jedynie powiedzail ze byl blisko calej sytułacji nastepnie co do faulu atak był jedna noga ale nie w piłke a naszego bramkarza i nie wiem co z was za ekspercji ale gdzie byscie nie czytali albo oglądali meczy to nie wiem czy wiecie ale jest takie cos ze bramkarz ma zawsze pierszenstwo i zawodnik powinien przeskoczyc go. Kazdy trener broni swoje drużyny wiec też nie rozumiem tych waszych śmiechow? Co do oprawy i zdjec to tez lepiej nic nie mowcie bo u was doping trwal moze w sumie z 5 minut przed meczem i w trakcjie pierwszej polowy w drogiej tak jak by was nie bylo. Co do gry to przewaga naszych ale Sandencja miala tez stoje dobre sytuacjie mysle ze wynik zasłużony i cieszy a spalonego nie bylo dziś w filmie bedziecie sobie mogli obejrzec. Pozdro z Suwałk. |
Kolego poczytaj najpierw jak sie pisze nazwy klubów
jest Sandecja a nie zadna Sandencja...
Kazdy nastepny wyskok tego typu od razu leci z forum do chuja pana milego
lysy1234 - Nie Mar 29, 2009 14:55
fakt mój bład Sandecja pomyłka literowa ale wolal bym o odniesienie do tego no napisalem
internacionale - Nie Mar 29, 2009 15:00
lysy1234 napisał/a: | ...bramkarz ma zawsze pierszenstwo i zawodnik powinien przeskoczyc go... |
Niby jak miał go przeskoczyć skoro do piłki wchodził wślizgiem.
Kilinskiego 47 - Nie Mar 29, 2009 15:01
lysy1234 napisał/a: | ale jest takie cos ze bramkarz ma zawsze pierszenstwo i zawodnik powinien przeskoczyc go |
Ja myślałem, że to tylko ten ich trener się tak pląta i kombinuje jak koń pod górę, ale widzę że to jednak na tej dalekiej północy to jakieś zaraźliwe jest, oni grają w piłkę nożną opartą na innych zasadach - bramkarz ma pierwszeństwo! A to dobre! Ale chyba tylko u was w Suwałkach!
Pierwszeństwo to możesz mieć w ruchu drogowym na skrzyżowaniu, a nie na boisku, przepraszam - w tym przypadku klepisku chciałem powiedzieć!
btw: uważam że WigrNy to dobry zespół:lol:
lysy1234 - Nie Mar 29, 2009 15:10
jeden i drogi zle obliczyli odlaglosc do piłki nie chce tu sie kłucic ale wiadomo ze bramkarz odpuscic nie może natomiast napastnik moze zwolnic stalo sie jak stalo czerwona kartka mysle ze zasłuzona nie wynikajaca moze ze zlosliwosci ale z przypadku. Mysle ze z tym sie zgodzice a co do internetowych napinaczy:D tak jak ten ktos powyrzej to aż szkoda sie robi mój błąd literowy do którego sie przyznalem ale zeby takim chamstwem odwdzieczyc? Nie bede dalej postu wyzej komentowal...
sns1910 - Nie Mar 29, 2009 15:15
Cytat: | Ja też jestem z Suwałk i tak sobie tu czytam i sie załamuje najwiec do powiedzenia maja ci ktorzy nie byli na meczu no ale oni wszystko wiedza. Ja tak sie sklada bylem na tym meczu. Spiker nic nie podpowiadał sędziemu jedynie powiedzail ze byl blisko calej sytułacji nastepnie co do faulu atak był jedna noga ale nie w piłke a naszego bramkarza i nie wiem co z was za ekspercji ale gdzie byscie nie czytali albo oglądali meczy to nie wiem czy wiecie ale jest takie cos ze bramkarz ma zawsze pierszenstwo i zawodnik powinien przeskoczyc go. Kazdy trener broni swoje drużyny wiec też nie rozumiem tych waszych śmiechow? Co do oprawy i zdjec to tez lepiej nic nie mowcie bo u was doping trwal moze w sumie z 5 minut przed meczem i w trakcjie pierwszej polowy w drogiej tak jak by was nie bylo. Co do gry to przewaga naszych ale Sandencja miala tez stoje dobre sytuacjie mysle ze wynik zasłużony i cieszy a spalonego nie bylo dziś w filmie bedziecie sobie mogli obejrzec. Pozdro z Suwałk. |
O co Ci gościu chodzi? przecież na waszej stronie jest film i wszystko na nim widać i słychać nawet pewnie lepiej niż na stadionie...
jaro_jaro - Nie Mar 29, 2009 15:15
Każdy tu na swój sposób broni swojego zawodnika, tak jak by to odwrócił i Kozioł był by tym poszkodowanym to uważalibyście ze czerwona kartka się należy.. i tak można się kłócić i kłócić...
radziufan - Nie Mar 29, 2009 15:20
Panowie ponieważ dalsza dyskusja na temat faulu wydaje mi sie bezensowna i nie prowadzi do niczego tylko wzajemnego obrażania, to kolejne wpisy na ten temat beda kasowane.
Sam temat już też niebawem zamkniemy więc jak ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia na temat meczu (a nie tego kto miał bliżej do piłki i czy noga była zgięta czy wyprostowana) to nich się spieszy:)
pozdrawiam i trzymać fason!
skrót meczu juz na stronie Wigier!!
KrzysieKKS - Nie Mar 29, 2009 15:38
Radku pozwolę sobie nawiązać do faulu bo nasz zawodnik dostał czerwoną kartkę zasłużenie i nie wiem o co ten płacz skoro chwilę później czerwień dostaje zawodnik Wigier i znowu była gra po 10. Mecz mimo stanu obiektu mógł się podobać wynik myślę że sprawiedliwy bo oba zespoły miały szanse na podwyższenie wyniku. Drużyna wypadła nieźle na trudnym terenie zdobywając cenny punkt więc możemy być zadowoleni.
Kibicowsko cały "mecz" jak dla mnie specyficzny... :) bardzo fajne zachowanie chłopaków z Wigier.
btw: dziwie się tym którzy swoją wiedzę na temat meczu czerpią ze skrótu z "WigryTV" a szczególne przypadki uważają " przecież na waszej stronie jest film i wszystko na nim widać i słychać nawet pewnie lepiej niż na stadionie..."
Tyle tak w skrócie, Radku zamykaj :D , Pozdrawiam
ERNESTO - Nie Mar 29, 2009 19:59
Na podstawie skrotu ...
1. Straszne kartoflisko
2. Zakladajac, ze pokazane zostaly wszystkie ciekawe sytuacje, to remis ze wskazaniem na Wigry
3. Wroce do tego faulu (mimo grozb ;) ). Moim zdaniem mimo wszystko czerwona kartka zasluzona - bez znaczenia jest, ze zawodnik pierwszy trafil w pilke. Zagranie bylo mimo wszystko bardzo niebezpieczne. Niemniej jednak pochwalam, ze Fabianowski postanowil wejsc ryzykownie i zaatakowac pilke - skonczylo sie jak sie skonczylo, uwazam, ze nie powinni sie odwolywac.
a) Na pewno spiker zachowal sie nieodpowiednio (zwlaszcza, ze spikerzy musza chyba wyrobic sobie jakas licencje, a w trakcie meczu podawac moga tylko i wylacznie suche fakty)
b) Jak napisal ktos wyzej, postawcie sie w sytuacji gdyby chodzilo o naszego bramkarza ...
4. Bramka dla Wigier - na pewno mial w niej swoj udzial Koziol, ale duzy wplyw miala takze murawa. Mam nadzieje, ze trener nie postanowi probowac Wrobla, bo uwazam, ze Koziol to w tej chwili bardzo mocny punkt
5. Bramka dla nas - ciezko oceniac czy byl spalony ze wzgledu na miejsce w ktorym byla ustawiona kamera. Wydaje mi sie, ze spalonego moglo nie byc, ale liniowy mogl sie zasugerowac ruchem do przodu naszego zawodnika
6. Konferencja prasowa - podoba mi sie pewnosc z jaka wypowiada sie nowy trener, nie boi sie tez odpowiadac kontrowersyjnie ... aczkolwiek z tym "no i ?" to troche przesadzil ;)
Pozdro ;)
internacionale - Pon Mar 30, 2009 10:41
gosc napisał/a: | Dzień dobry,
poniewaz temat meczu z Wigrami jest zamkniety moderatorzy z pewnościa mój wpis stąd albo wyrzuca albo przeniosą w odpowiednie miejsce. Byc moze jednak kogos zaciekawi punkt widzenia osoby nie związanej z żadnym z grających klubów.
Kibicowsko:
Wigry młyn okolo 150 osób. Na plus praktycznie ciągły doping, skromna oprawa i wiele osób na meczu i na mieście w barwach, na minus totalne ksero melodii innych klubów.
Sandecja + zgody około 50-60 osób. Na plus obecność. Czasem obecnośc zaakcentowana głosnym okrzykiem. Dla mnie na plus nieznany mi repertuar.
Mecz:
Remis najsprawiedliwszym wynikiem. Więcej serca do gry mieli piłkarze Wigier ale wyszkolenie techniczne i organizacja gry zdecydowanie po stronie Sandecji. Najlepszy na boisku wg mnie bramkarz z Sandecji. Pomimo wpuszczonej bramki, pewny punkt gości a kilka dalekich wybiegów uratowało druzynę. Najgorszy piłkarz obrońca Wigier Niewulis. Oprócz biernej postawy przy straconej bramce, dwie zółte kartki i ogolnie wrazenia zagubienia na boisku.
Co do dwóch kontrowersyjnych sytuacji w meczu... siedziałem praktycznie na linii pola karnego gospodarzy i z mojej perspektywy wejscie napastnika wyglądało na niezamierzone ale takze pozbawione wyobraxni. Mialem wrazenie ze napastnik pierwszy wszedł w slizg i starał sie zwinac nogi w ostatniej chwili. Co do interpretacji sedziego to faul wydaje sie gwizdniety prawidłowo a co do kartki dałoby sie wytłumaczyc każdą jego decyzje. Bramkarza szkoda choc po faulu bronił jeszcze kilka minut i wydawało sie, że więcej było krzyku niz szkód. Niestety zostaje zniesiony. Spalonego chyba nie było.
Spiker swoimi wrzutami wkurza chyba tez miejscowych ;)
Pozdrawiam. Kibic z centrum Polski. |
x_cite napisał/a: | obiektywny komentarz:) poza tym nie rozumiem czemu dorgi Radziu zamykasz tak szybko tematy? pisze się do tego momentu aż temat się sam nie wyczerpie - owszem kasujmy te posty, które zaśmiecają temat ale nie zamykajmy tramtu na drugi dzien po meczu. Są dziś w gazetach artykuły i jeśli ktoś chciałby się odnieść do tego to gdzie to ma napisać?:) ot takie moje małe spostrzeżenie i prośba, aby nie zamykać tematów:) |
Pozwoliłem sobie na odblkowanie tego tematu
x_cite - Pon Mar 30, 2009 10:59
no jeden porządny Admin zlitował się;) heheh ;) dzieki
style - Pon Mar 30, 2009 11:47
a co do meczu to w skrotach wiadc dobra prace naszego bramkarza i gdyby nie ta wpadka to mialby sie czym chwalic:) ale itak dzieki mu za te wszystkie interwencje :)
radziufan - Pon Mar 30, 2009 11:49
ja tylko przypominam ze tu piszemy an temat meczu a nie o pisoenkach z radia;)
wiec bzdety beda kasowane
sns1910 - Pon Mar 30, 2009 15:09
Cytat: | btw: dziwie się tym którzy swoją wiedzę na temat meczu czerpią ze skrótu z "WigryTV" a szczególne przypadki uważają " przecież na waszej stronie jest film i wszystko na nim widać i słychać nawet pewnie lepiej niż na stadionie..." |
Pozwolę sobie jeszcze to skomentować, skoro o mnie mowa ;) była mowa o faulu i słowach spikera więc dalej wydaje mi się, że lepiej można ocenić i skomentować ten faul oglądając go 10 razy na wideo, również w zwolnionym tempie niż będąc na stadionie i widząc daną sytuację kilka sekund, podobnie ze słowami spikera - ale może masz rzeczywiście rację i jestem "szczególnym przypadkiem" w tym względzie na forum, nie wnikam...Koniec OT.
Co do skrótu meczu jeszcze - widać było momentami znów że z różnych powodów, ale zarówno naszym wysokim jak i dobrym technicznie piłkarzom zdecydowanie nie leży granie na grząskiej, nierównej murawie, na plus bardzo ładna akcja bramkowa, co do spalonego jest to prawie niemożliwe do oceny po oglądnięciu wideo, ale moim zdaniem jednak dokładnie w momencie zagrania piłki nasz zawodnik był o nogę bliżej bramki niż obrońca. Ale to tylko mój punkt widzenia, teraz czas na Kolejarza.
lysy1234 - Pon Mar 30, 2009 16:34
no wiec i ja wtrące ponownie sie: co do tego obiektywnego obserwatora: Kibicowsko:
Wigry młyn okolo 150 osób. Na plus praktycznie ciągły doping, skromna oprawa i wiele osób na meczu i na mieście w barwach, na minus totalne ksero melodii innych klubów.
Sandecja + zgody około 50-60 osób. Na plus obecność. Czasem obecnośc zaakcentowana głosnym okrzykiem. Dla mnie na plus nieznany mi repertuar wiec tak: Wigry młyn conajmniej 200+ ludzi pierwsza strona gdzie czytam ze ponizej 200. Po drugie Ksero melodi? jakich? Co do Sandecji 50-60? ja naliczylem max 45 choc nie wiem dokldne ze zdjec jasno wynika te 45 osób Doping czasem? ej ludzie czasem to jak by spiewac choc co 5- 10 minut pierwsza polowa z dopingiem jeszcze trwajacym ale droga ani jednej piesni.
Cos mi sie widzi ze ten obserwator z centrum to mieszka bardzo blisko nowego Sącza. Co do Sandecji to stawienie sie na tak daleki wyjazd to wielki plus bo tylko chcialem skomentowac wypowiedz człowieka z centrum.
A co do filmiku i tym spalonym? to sory ale ja nie rozumiem jak wy oceniacie na podstawie filmiku tam nic nie widac wszystko sie zlewa wiec mysle ze to temat rzeka...
A jescce wróce do spikera to o co chodzi wam dokladnie ? Na filmiku słychac prosze panstwa jaka decyzja arbitra arbiter był bardzo blisko całrj sytuacji?
ERNESTO - Pon Mar 30, 2009 17:30
Na pierwszym filimiku, ktory zostal umieszczony na stronie Wigier zatytulowanym bodajze "Dramat Pawla Stanika" wyraznie slychac, ze komentator mowi:
"No i prosze panstwa, decyzja arbitra, arbiter byl bardzo blisko tej sytuacji, zwija sie z bolu bramkarz gospodarzy Pawel Stanik"
To jest poniekad wplywanie na decyzje sedziego. Nie ma juz tego filmiku chyba na stronie Wigier, ale jezeli az tak Ci zalezy to moge udostepnic ...
Pozdrawiam
lysy1234 - Pon Mar 30, 2009 17:36
chyba Karola Salika ale ponine już ta internetowa napinke:D i bede obojetny wobec niej:D no i co tu za wpływanie na decyzje?:D zauważył że był bardzo blisko całęj sytuacji i powiedzial a nie powiedział chyba: czy to bedzie czerwona kartka ani nic takiego? bynajmniej ja na meczu nic nie słyszałem i na filmiku też nie:D a filmik jest tylko trzeba popatrzec :D
gosc - Wto Mar 31, 2009 10:55
Wywołany do tablicy: jestem kibicem z Łodzi, który spedzając weekend w Suwałkach postanowił zerknąc na poziom 2 ligi. Widząc rózne zdania na tym forum pomyslałem, że przyda sie zdanie osoby dla której oba zespoły sa zupełnie obojetne. Chciałem umiescic ten krótki opis na forum jednych i drugich ale niestey w przypadku Wigier takowego nie znalazłem.
Co do liczb... mozna bawic sie oczywiscie w kropkowanie :D ja podałem liczby orientacyjne. Przy Sandecji wychodziło mi około 50 przy Wigrach 150. Nikomu nie mam zamiaru tu dodawac czy odejmowac i jesli któras ze stron powie ze ich było 300 sta :D tez przejde do porządku dziennego bo ani mnie to ziebi ani parzy. Co do kserowania piosenek przez Wigry... repertuar znany z ekstraklasy i 1 ligi. Ku mojemu zdziwieiu w czasach gdy kazdy stara się byc oryginalny i kazda ekipoa stara się wyróznic choc kilkoma piosenkami własnymi w repertuarze Wigier usłyszałem piosenkęa charakterystyczną dla pewnego zespołu w Polsce. To co mi sie podobało u Wigier to prowadzenie dopingu przez cały mecz i oprawe co napisąłem juz wczesniej.
Spiker mnie osobiscie wkurzał bo był stronniczy i jakos nie przywykłem by stadionach wyzszych lig spiker był sam w sobie widowiskiem. A ten z pewnoscia był.
Co do meczu napisałem. 1-1 sprawiedliwe.
lysy1234 - Wto Mar 31, 2009 16:09
dobra ja sie wylanczam juz z tąd :D powodzenia w dalszej częsci rozgrywek no i oby za rok nas zmecz odbyl sie juz w 1 lidze :D pozdro:D
radziufan - Wto Mar 31, 2009 18:46
zamykamy - ostatecznie
|
|