|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - 1 Liga sezon 2010/2011
K@KS - Sro Maj 26, 2010 22:22 Temat postu: 1 Liga sezon 2010/2011 Zakładając, że nie awansujemy :) można się już powoli zastanawiać nad rywalami w kolejnym sezonie. Więc :
Z ekstraklasy polecieli :
Odra Wodzisław
Piast Gliwice
Z 2 Ligi awansowali :
Ruch Radzionków
Nieciecza/Kolejarz/Sovia/Świt/Okocimski/Otwock/Wigry
Górnik Polkowice/Zawisza/Zagłębie Sosnowiec
Z tym, że Nieciecza już prawie pewny awans, na wschodzie o drugie miejsce bije sie cała wymieniona reszta. Na 90% awansuje także Górnik Polkowice.
Także nasza liga w nast. sezonie będzie wyglądała następująco :
1.Sandecja Nowy Sącz
2.ŁKS Łódź
3.Pogoń Szczecin
4.KSZO Ostrowiec
5.Flota Świnoujście
6.Stilon Gorzów
7.GKS Katowice
8.Warta Poznań
9.Górnik Łęczna
10.Ruch Radzionków
11.Odra Wodzisław Śląski
12.Piast Gliwice
13/14/15 Podbeskidzie, Wisła Płock, Dolcan Ząbki, MKS Kluczbork (jedna z 4 poleci)
16.LKS Nieciecza
17 Kolejarz, Resovia,Okocimski,Otwock,Wigry,Świt
18 Zawisza,Polkowice,Sosnowiec
nick - Sro Maj 26, 2010 22:33
Wystarczy że Zawisza Bydgoszcz jutro przegra i Górnik Polkowice ma zapewniony awans
major - Sro Maj 26, 2010 22:50
Szkoda , że Górnik Polkowice jest tak blisko awansu, wolałbym ujrzeć w 1 lidze Zagłębie bądź Zawiszę. Z pretendentów o drugie miejsce po drugie po Niecieczy miejsce z grupy wschodniej widziałbym Resovię , tylko ona coś ostatnio zalicza wpadki.
Jak dla mnie nawet ciekawa liga, dużo słabsza piłkarsko od tej w tym sezonie (chociaż to się okaże), więc w teorii konkurencja o awans powinna być słabsza niż w tym sezonie. Chociaż nie wiadomo co będą grać ŁKS, Pogoń, pojawi się jakiś czarny koń, więc różnie to się może potoczyć. Niewątpliwie słabsza także kibicowsko, ale pojawi się kilka stosunkowo bliskich (w kontekście wyjazdów) jak na nasze warunki rywali. Może być ciekawie.
kuba_ns - Sro Maj 26, 2010 23:43
i być może znowu mecze z kolejarzem stróże tylko ciekawe gdzie będą grać jako gospodarze :)
x_cite - Czw Maj 27, 2010 07:30
zamykam - za dwie kolejki będzie wiadomo co i jak - teraz mamy jeszcze dwa mecze i na tym proponuję pełną koncentrtację!:)
ERNESTO - Sob Maj 29, 2010 09:11
No i Gornik Polkowice awansowal ...
radziufan - Sob Maj 29, 2010 09:53
średnio atrakcyjni rywale nam sie szykują z obecnej II ligi....Nieciecza, Kolejarz, Górnik Polkowice Ruch RAdzionków chociaż ten ostatni ujdzie w tłumie:)
po cichu licze że Resovia powalczy jeszcze z Kogutami bo w przypadku ich awansu to pewnie byśmy sie z nimi murawą dzielili a to mi nie pasuje juz calkowicie
K@KS - Sob Maj 29, 2010 11:06
Od Kolejarza w zasadzie każdy będzie lepszy, chciażby dlatego, że pewnie byśmy się stadionem dzielili.
Po cichu na Okocimskiego licze, tylko czy oni chcą awansować ? i czy ichniejszy estadio spelnia wszystkie wymogi..
rwp - Sob Maj 29, 2010 11:38
może założymy już temat 2 liga gr. wschodnia sezon 2011/2012 ? ludzie k**a poczekajcie chwilkę.
Kilinskiego 47 - Sob Maj 29, 2010 14:01
radziufan napisał/a: | w przypadku ich awansu to pewnie byśmy sie z nimi murawą dzielili a to mi nie pasuje juz calkowicie |
A to niby dlaczego? Niech się dołożą do podgrzewanej murawy, albo zapłacą odpowiednią sumkę i OK. Nic za darmo...
ktoS - Sob Maj 29, 2010 16:28
a bilety beda sprzedawane na 2 mecze z rzedu:)
www.megachem.pl - Nie Maj 30, 2010 19:26
Sporo ludzi jeździ, czy jeździło na stróżoków- ja każdemu z osobna wybijam ten pomysł z głowy. A jak by mieli grać na AK47 to pierwszy pójdę rzucać kamieniami i przestanę wtedy chodzić na Sandecję. Jak dla mnie AK47 jest świątynią i nie pozwolę, żeby jakaś trzoda tu biegała.
Biancos - Nie Maj 30, 2010 19:51
www.megachem.pl napisał/a: | Sporo ludzi jeździ, czy jeździło na stróżoków- ja każdemu z osobna wybijam ten pomysł z głowy. A jak by mieli grać na AK47 to pierwszy pójdę rzucać kamieniami i przestanę wtedy chodzić na Sandecję. Jak dla mnie AK47 jest świątynią i nie pozwolę, żeby jakaś trzoda tu biegała. |
A co to jest AK47? Myślałem, że Sandecja gra na Kilińskiego 47
patologia...
x_cite - Nie Maj 30, 2010 21:00
Armii Krajowej 47;))
krzysiek186 - Nie Maj 30, 2010 22:39
Biancos napisał/a: | www.megachem.pl napisał/a: | Sporo ludzi jeździ, czy jeździło na stróżoków- ja każdemu z osobna wybijam ten pomysł z głowy. A jak by mieli grać na AK47 to pierwszy pójdę rzucać kamieniami i przestanę wtedy chodzić na Sandecję. Jak dla mnie AK47 jest świątynią i nie pozwolę, żeby jakaś trzoda tu biegała. |
A co to jest AK47? Myślałem, że Sandecja gra na Kilińskiego 47
patologia... |
Jakbyś był na bieżąco to byś wiedział co oznacza ten skrót. Wpisz se w patologicznym google to ci może znajdzie.
Kilinskiego 47 - Nie Maj 30, 2010 22:41
www.megachem.pl napisał/a: | Sporo ludzi jeździ, czy jeździło na stróżoków- ja każdemu z osobna wybijam ten pomysł z głowy. A jak by mieli grać na AK47 to pierwszy pójdę rzucać kamieniami i przestanę wtedy chodzić na Sandecję. Jak dla mnie AK47 jest świątynią i nie pozwolę, żeby jakaś trzoda tu biegała. |
Prawdziwy "kibic"! Nie ma co...:)
RydzSmigly - Pon Maj 31, 2010 09:23
piękny post, megachem, wydrukuj i opraw ;-)
www.megachem.pl - Wto Cze 01, 2010 07:51
Chodzi o fakt, że rezerwy graja na Starcie, bo mogą uszkodzić murawę, a jakaś trzoda może grać u nas i wtedy murawa się nie niszczy. Jak dla mnie kolejarz to jeden wielki przekręt. Co się stało z zarzutami dla nich? Stadion budują niby dla niepełnosprawnych. Kogucik chciał do nas wejść z buciorami- żeby sobie tylko potem elektorat załatwić.
Ja jestem na nie. Jak wam to nie przeszkadza, bo nie będziecie musieli jeździć do Stróż, żeby zobaczyć w akcji wasz ukochany Kolejarz, to wasza sprawa. Pięknie będą powiewały flagi na płotach w barwach fioletowo-niebiesko-białych. Kokosów finansowych też bym się nie spodziewał.
Poco takie Stróże w 1 lidze? Na szczęście pod koniec sezonu odpuszczą i nie wejdą.
tyniek - Wto Cze 01, 2010 08:37
"Poco takie Stróże w 1 lidze?"
Zabrzmiało to jak posty żaboli i ełkaesiaków na 90minut typu: i po co te góralskie buraki z Sącza pchają się do EK...
major - Wto Cze 01, 2010 10:29
www.megachem.pl napisał/a: | Pięknie będą powiewały flagi na płotach w barwach fioletowo-niebiesko-białych. |
Jakie flagi;) Żeby powiewały trzeba je mieć heh A co do "gości" na naszym stadionie ja także jestem stanowczo na nie i sądzę, że jest to zdanie 90% osób.
RydzSmigly - Wto Cze 01, 2010 10:44
www.megachem.pl napisał/a: | Ja jestem na nie. Jak wam to nie przeszkadza, bo nie będziecie musieli jeździć do Stróż, żeby zobaczyć w akcji wasz ukochany Kolejarz, to wasza sprawa. Pięknie będą powiewały flagi na płotach w barwach fioletowo-niebiesko-białych. Kokosów finansowych też bym się nie spodziewał. |
Panie napinka czas troche ochłonąć, wiadomo, że wiekszość naszych kibiców nie chce, żeby Kolejarz grał u nas...Wk****a mnie też gadanie o trzodach, bo jak np. mam szacunek do Górnika, Zagłębia Lubin czy ŁKSu jako zespołu to oczekuje,że kibice Górnika nie będą nas wyzywali od buraków, wiesniaków pomimo, że powstaliśmy te ponad 600 lat wcześniej. To samo oczekuje, że my będziemy się podobnie "na poziomie" zachowywać. Robisz jakieś podjazdy nie wiadomo po co, na kogo itd. tekst o oprawie twojego postu dotyczy przestania wybierania się na Sandecje, bo Kolejarz bedzie grał, co skwituje no comments.Pozdro i proponuje Boba Marleya na rozluźnienie klimatu ;-)
www.megachem.pl - Wto Cze 01, 2010 12:37
Ale Bob nie żyje. Chodzi mi o fakt, że więcej może być strat, jak pożytku dla nas. Ale jak awansują, niech się wtedy martwią- mają jeszcze przecież stadion w Gorlicach.
Dlaczego nie lubię Kolejarza? Przez ich napinki na nas, jak byli wyżej w tabeli, przegrali mecz, co nam utrudniał utrzymanie, czy awans do 2 ligi. Ich pycha i cwaniactwo- a teraz co powiedzą?
Ile klub może krzyknąć za wynajem boiska? A jakie są koszty utrzymania? Kwoty nie będą porażające. Zarobek mizerny, to niech szukają gdzie indziej.
grubas_KKS - Wto Cze 01, 2010 13:03
Nie wiem po co tyle krzyku na temat Stróż,jak właśnie w II lidze wschodniej zaczynać się będą "KOLEJKI CUDÓW" i nie sądzę że Kolejarz zajmie 2 miejsce premiowane awansem.Póki co to jakoś dziwi mnie fakt,że żaden zespół nie "pcha" się na te drugie miejsce...myślałem że Resovia będzie chciała wchodzić,ale po ostatnich ich meczach jakieś dziwne mam uczucia co do ich chęci...
DNL - Wto Cze 01, 2010 13:21
Cytat: | We wtorek szefowie klubów Ekstraklasy spotykają się "roboczo" w Warszawie, aby dyskutować między innymi o ... powiększeniu ligi o dwa zespoły - poinformował dziennik "Sport".
Liga mogłaby mieć 18 zespołów od sezonu 2011/12. Żadne decyzje na tym spotkaniu nie zapadną, ale poznamy preferencje ligowców. "Sport" pisze, że nie brakuje zwolenników tego pomysłu.
Termin na tego typu rozważania jest idealny, bo jesienią Ekstraklasa wybierze stację telewizyjną, która pokaże rozgrywki od sezonu właśnie 2011/12. Wiadomo, że negocjacje muszą wówczas objąć także zwiększoną liczbę spotkań. Poza tym na zmianę liczby drużyn musi wyrazić zgodę Walny Zjazd PZPN, a ten odbywa się tylko raz w roku.
Kluby teoretycznie mają interes w powiększeniu ligi. Ma być więcej meczów o stawkę, a dzięki nowym stadionom i większej liczbie meczów wzrosną wpływy ze sprzedaży biletów. To także szansa na dodatkowe spotkania pokazane w telewizji "na żywo". Za to też są przecież ekstra pieniądze.
Na spotkaniu będzie także dyskutowana kwestia powrotu Pucharu Ekstraklasy. |
wp.pl/Sport
AdoDC - Wto Cze 01, 2010 13:58
Mam nadzieje że tych kolejek cudów jednak nie będzie w 2 lidze wschodniej. Zgadzam się z Grubasem_KKS że wyraźnie widać że tam nikt nie chce awansować. Nieciecza ma za dużą przewagę żeby nie awansować, Kolejarz, Okocimski i Resovia nie wygrywają - dziwnie to wygląda ale to nie nasza sprawa. Mam nadzieję że Stróże awansują do I ligi, lecz będą grały w Gorlicach na stadionie. Jutro się wszystko okaże...
krzysiek186 - Wto Cze 01, 2010 22:44
Jestem na tak dla 18 zespołów w ekstraklasie, dawniej tak było, a zmniejszyli bo chcieli podnieść poziom. Jestem na nie dla pucharu ekstraklasy o ile zwycięzca nie ma za to udziału w europejskich pucharach. Zwiększa się ranga Pucharu Polski i lepiej utrzymać tą tendencję.
RydzSmigly - Sro Cze 02, 2010 10:03
100% się zgadzam z Krzyśkiem, ranga Pucharu Polski powinna wrócić do dawnej świetności a nie rozdrabniać sie Pucharem Ekstraklasy....
K@KS - Sro Cze 02, 2010 10:50
Troche się już wyjaśniło :
1.Sandecja Nowy Sącz
2.ŁKS Łódź
3.Pogoń Szczecin
4.KSZO Ostrowiec
5.Flota Świnoujście
6.Stilon Gorzów
7.GKS Katowice
8.Warta Poznań
9.Górnik Łęczna
10.Ruch Radzionków
11.Odra Wodzisław Śląski
12.Piast Gliwice
13.MKS Kluczbork
14.Górnik Polkowice
15.LKS Nieciecza
16/17.Wisła Płock/Podbeskidzie/Dolcan (jedna z trzech leci)
18.Kolejarz/Okocimski/Start/Świt/Resovia/Wigry/Ruch W.M
DNL - Sro Cze 02, 2010 11:20
Wszyscy chcą poszerzenia ligi, rewolucja kwestią czasu?
Osiemnaście drużyn w Ekstraklasie albo wprowadzenie drugiego etapu rywalizacji, czyli podziału na grupę mistrzowską i spadkową. Wszystko po to, by kluby grały więcej meczów. O takich pomysłach dyskutuje się w Ekstraklasie SA i PZPN.
Reforma ligi najwcześniej mogłaby wejść w życie od sezonu 2011/2012, albo trzy lata później. (...) Trenerzy raczej są za poszerzeniem ligi. - W Polsce powinno się grać częściej. Bez dwóch zdań - kategorycznie stwierdza trener Lecha Poznań Jacek Zieliński. Pomysł popiera również szkoleniowiec wicemistrzów Polski Henryk Kasperczak. - Ze szkoleniowego punktu widzenia byłaby to najlepsza z możliwych decyzji. Ale pod uwagę powinno być brane jedynie zwiększenie liczby drużyn. Żadne podziały na grupę mistrzowską i spadkową, bo to ogranicza sens sportowej rywalizacji. Czasem przecież jest tak, że drużyna walcząca o mistrza gra z zespołem broniącym się spadkiem. Nie rezygnujmy z tego - apeluje trener Wisły Kraków.
O konieczności wprowadzenia większej liczby meczów o poważną stawkę najbardziej stanowczo mówi Rafał Ulatowski. - Gramy przez parę miesięcy, a potem piłkarze mają długie wakacje. To absurd. W ten sposób na pewno nie dogonimy europejskiej czołówki - konsekwentnie powtarza nowy opiekun Cracovii. (...)
O ile ze szkoleniowego punktu widzenia sens poszerzenia ekstraklasy w zasadzie nie budzi zastrzeżeń, o tyle przeszkodą mogą być kwestie finansowe. - Największy problem to jak zwykle pieniądze, bo poszerzona liga oznacza mniej kasy z podziału środków ze sprzedaży praw telewizyjnych. Jeżeli nie będzie zgody, trudno dyskutować o nowej lidze - mówi prezes PZPN Grzegorz Lato.
Źródło: Przegląd Sportowy
grubas_KKS - Sro Cze 02, 2010 14:50
No i wywołaliśmy "Wilka" z Lasu :D Muszą powiększyć ligę,niech Ci piłkarze zaczną grać więcej tych meczów o stawkę bo inaczej nigdy nie dorównamy choćby do ligi belgijskiej.
misiokoda - Sro Cze 02, 2010 14:59
i bardzo dobrze, że chcą powiększyć./ Polska to prawie 40- milionowy kraj i tak mała ekstraklasa nam nie pasuje. jakos nie zauważyłem by te największe ligi europejskie miały mniej niż 18 zespołów...
arkoniusz - Sro Cze 02, 2010 15:07
misiokoda napisał/a: | i bardzo dobrze, że chcą powiększyć./ Polska to prawie 40- milionowy kraj i tak mała ekstraklasa nam nie pasuje. jakos nie zauważyłem by te największe ligi europejskie miały mniej niż 18 zespołów... |
W lidze szkockiej jest 12 zespołów, a w lidze belgijskiej tez jest 16 zespołów, ale tez jestem za powiększeniem ligi :D
lukas33 - Sro Cze 02, 2010 15:46
Tyle ze w Belgii i Szkocji łacznie mieszka 15 mln ludzi a w Polsce 40. Jak najbardziej za poszerzeniem ligi i jak największa ilością meczów.
K@KS - Sro Cze 02, 2010 16:30
Taki przykład troche bez sensu żeby się kierować liczbą mieszkańców ustalając liczebność ligi.
Takie Chiny grubo ponad miliard mieszkańców i 16 zespołów w ichniejszej ekstraklasie. Coś jest nie tak. Powinni mieć z 50 ;/
Ja wolę już żeby zostało jak jest. Nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem, ale u Nas to tylko wielkie zamieszanie i tyle z tego wyjdzie.
Frodo - Sro Cze 02, 2010 16:32
Moze nagle zrobia ze awansuja 3 druzyny i sie załapiemy ;) haha
K@KS - Sro Cze 02, 2010 22:38
Nieciecza oficjalny awans,
Resovia : Kolejarz 1:0 i na 2 kolejki przed koncem Sovia bliżej awansu.
arkoniusz - Sro Cze 02, 2010 23:11
Kibicowsko chciałbym żeby Resovia awansowała do I ligi zwłaszcza po tym co kibice Kolejarza pokazali na ostatnim meczu. Koguty nawet na II lige nie zasługują
radziufan - Czw Cze 03, 2010 18:12
oto fotki z estadio de bruk bet na który przyjdzie nam sie pofatygować już niebawem, zwróćcie uwage na zdjecie sektora gości;)
http://bruk-bet.nieciecza...a=klub__stadion
ArbuzKSC - Czw Cze 03, 2010 19:04
Infrastruktura w sam raz na pierwszą ligę hehe
Mileniak - Czw Cze 03, 2010 20:00
To nie jest sektor gości tylko futbolowe jaja..
Ciekawe gdzie będą grali, bo takiego kurnika na pewno nie dopuszczą do rozgrywek pierwszej ligi. Stawiam na Tarnów.
Kilinskiego 47 - Czw Cze 03, 2010 20:51
Z tego co wiem, to ten stadion praktycznie spełnia już wszystkie wymogi i nie będzie większych problemów by mogli grać u siebie.
kuba_ns - Czw Cze 03, 2010 20:57
normalnie śmiech ale jakie maja miejsca vip :)
mc71 - Czw Cze 03, 2010 21:51
Czy sektor gości jest na polu kukurydzy?
x_cite - Czw Cze 03, 2010 21:52
śmiać się nie ma co - mały stadion, ale bardzo schludny jak na warunki wsi jakby nie było! Wiele im brakuje, ale w porównaniu ze satdionem w Stróżach do Maracana!;)
PS. Śmiejecie się z ich stadionu a z Nas też się śmieją inne ekipy I ligowe i Ekstraklasowe także zluzować proponuję;)
INDOR - Czw Cze 03, 2010 22:14
Po wizycie na stadionie w Heko to nie robi wrażenia.Tam to była bonanza.
DNL - Pią Cze 04, 2010 01:01
Odra po walnym zebraniu: Realna groźba upadłości!
Marcin Fejkiel
Zaostrza się spór pomiędzy udziałowcami zdegradowanego z ekstraklasy klubu. Najpierw zbojkotowane przez czeskich przedstawicieli posiedzenie rady nadzorczej, teraz przerwane walne zebranie akcjonariuszy.
Środowe walne zebranie akcjonariuszy w kancelarii notarialnej Zenona Hudka w Wodzisławiu zostało przerwane. Polska strona chce podniesienia kapitału spółki Odra SA poprzez emisję nowych akcji, na co nie wyrażają zgody Czesi. Ci z kolei domagają się przedstawienia sprawozdania z działalności zarządu, bieżącego stanu finansów oraz planu przychodów i wydatków na ten rok.
- Warunkiem niezbędnym do wyjścia do rozmów o przyszłości klubu jest rzetelna analiza, pokazująca, w którym miejscu obecna ekipa zostawia klub - przekonuje Roman Wistuba, reprezentujący czeskiego akcjonariusza - firmę Rovina z Hulina.
W porządku obrad był punkt dotyczący celowości funkcjonowania spółki. - Sam wstawiłem do niego kolejny, mówiący o tym, że spółka nie ma racji bytu, jeśli nie zostanie dokapitalizowana! - podkreśla Andrzej Rojek, przewodniczący RN i jednocześnie właściciel 20 proc. akcji klubu.
- Nie będę wkładał pieniędzy w przedsięwzięcie, z którego ktoś inny może czerpać profity, a dodatkowo Czesi będą nas tylko ograniczać - dodaje. Zdaniem czeskiego akcjonariusza spółka powinna pozyskiwać fundusze ze źródeł zewnętrznych, głównie z reklam.
Zarząd otrzymał absolutorium. Wynik finansowy w sprawozdaniu za 2009 rok był dodatni. Kością niezgody okazały się sprawy bieżące. - Nas interesuje to, czy zawierając kontrakty z zawodnikami, były zabezpieczone na to wpływy. Jeśli podpisywano je bez pokrycia, to chcemy wiedzieć, kto ma te długi płacić - mówi Wistuba.
Do uregulowania z rundy wiosennej zostały jeszcze pensje z kwietnia, maja oraz czerwca (premii meczowych nie było, bo piłkarze mieli je zagwarantowane tylko w przypadku pozostania w elicie). Miesięcznie utrzymanie drużyny kosztowało ok. pół miliona złotych. Nawet gracze rezerwowi, jak Adam Mójta czy Bartłomiej Chwalibogowski, zarabiali 15-17 tys. zł!
Spółka obsługuje jeszcze stare długi stowarzyszenia związane z tzw. restrukturyzacją w ZUS-ie (do spłaty w ratach zostało 270 tys. zł) oraz zaległym podatkiem VAT (271 tys. zł).
Dariusz Kozielski, członek zarządu klubu, nie zamierza wycofywać się z działalności w Odrze, ale warunkuje to porozumieniem skłóconych stron. Przerwane zebranie ma być kontynuowane we wtorek.
gazeta.pl
grubas_KKS - Pią Cze 04, 2010 15:49
No to jak tam wpadniemy to trochu tej kukurydzy tam ubędzie :D
Fredo - Pią Cze 04, 2010 16:37
Myślę że w następnym sezonie powalczymy o awans tak jak w tym,a stadion Bruk-Betu to POrażka.Ale byłaby śmiechawa jakby pokazali w TVP Sport jakiś mecz tej drużyny.Taka wiocha a ma 1 ligę nieźle...
kolafy - Pią Cze 04, 2010 21:46
Śmiejcie się śmiejcie ale może nie którym ten awans ''wiochy'' wyjdzie na plus... zaliczą pierwszy wyjazd ;) hehe
INDOR - Sob Cze 05, 2010 15:16
Wątpie Kolafy.Wyjazd tylko dla 104 osób bo tyle tam wpuszczają.
K@KS - Sob Cze 05, 2010 17:52
Wisła Płock prowadzi w Szczecinie 2:1, a DOlcan przegrywa 1:0 - dobrze.
Widzew natomiast różnica co najmniej klasy z Górnikiem i 2:0 narazie.
misns - Sob Cze 05, 2010 18:45
Niestety Dolcan juz remisuje co daje im utrzymanie...
kks ksc - Sob Cze 05, 2010 19:47
w sumie to nawet wiecej zadaszonych miejsc od nas maja ;)
AreKKS - Sob Cze 05, 2010 21:40
Sektor ViP przypomina przystanek :)
kksns - Nie Cze 06, 2010 01:37
mozna sie smiac, przynajmniej maja wszystko nowe i za swoje, a znajac mozliwosci sponsora jak bedzie potrzeba to i 5000 miejsc pod zadaszeniem przygotuje... choc obstawiam, ze w najblizszym czasie bruk-bet przeniesie sie z Niecieczy, moze Tarnow?
nunek87 - Nie Cze 06, 2010 04:23
a ile w tym jest prawdy że ponoć Nieciecza ma sie połączyć z Unia T ?
grubas_KKS - Nie Cze 06, 2010 09:52
Ja nic o czymś takim jeszcze nie słyszałem... ale prędzej czy później szefowie Bruk-Beta zdadzą sobie sprawę że nie warto jest inwestować w "wiejski" klubik za przeproszeniem.Tak że połączenie lub inwestycja w Unię Tarnów przez ich firmę w przyszłości może być bardzo prawdopodobne.
radziufan - Nie Cze 06, 2010 09:59
nunek87 napisał/a: | a ile w tym jest prawdy że ponoć Nieciecza ma sie połączyć z Unia T ? |
krąży bodajże plotka że mają zainwestować w Unie i grac na licencji Niecieczy w I lidze
misns - Nie Cze 06, 2010 11:29
Cytat: | a ile w tym jest prawdy że ponoć Nieciecza ma sie połączyć z Unia T ?
krąży bodajże plotka że mają zainwestować w Unie i grac na licencji Niecieczy w I lidze |
Choc generalnie jestem wielkim przeciwnikiem takich polaczen czyli granie na licencji Niecierzy a nie Uni to w tym przypadko wybieram mniejsze zlo i wolalbym widziec Unie w 1 lidze...
kks ksc - Nie Cze 06, 2010 12:01
AreKKS napisał/a: | Sektor ViP przypomina przystanek :) |
mi to przypomina lawke rezerwowych ;D
Frodo - Nie Cze 06, 2010 12:07
Fajnie by było jakby Resovia awansowała :) Ten klub dobrze mi sie kojarzy ze wzgledu na Rafała Zawiślana :)
K@KS - Nie Cze 06, 2010 17:57
szczęsliwe zwycięstwo Kolejarza, porażka Resovii i Stróże już na 90% w 1 lidze.
Ktoś chyba wspominał o kolejkach cudów.
Kilinskiego 47 - Nie Cze 06, 2010 18:02
Super, przecież z nimi w I lidze to będzie śmiechu co nie miara:) Już się nie mogę doczekać:D
Sączersik - Nie Cze 06, 2010 18:45
Jak awansuje Kolejarz to pewnie zagra u nas w Nowym Sączu swoje mecze. Ale za to my z nimi wtedy bysmy grali 2 mecze u siebie i na pewno 2 razy oni byli by wrąbani do sektora gosci. A jesli Okocimski to tez fajnie bo oni to raczej u ni by nie grali. Ale tak czy siak szykuja sie 2 super wyjazdy na super wioski Nieciecza i np Okocimski. Można sie pokazać.. :D
major - Nie Cze 06, 2010 19:28
No to gracze Resovii mogą już nie wracać do Rzeszowa. A zresztą w sumie nie ma co się dziwić że fani na nich polują skoro ostatnio prezentują się tak frajersko. Awans stracony na własne życzenie. A Kolejarz niech sobie gra w Tarnowie;)
radziufan - Nie Cze 06, 2010 19:55
spokojnie spokojnie z tymi Stróżami ja tam ide do buka i gram na pewną 2 w ich meczu ostatnim u siebie
misiek_1984 - Nie Cze 06, 2010 21:21
radziufan napisał/a: | spokojnie spokojnie z tymi Stróżami ja tam ide do buka i gram na pewną 2 w ich meczu ostatnim u siebie |
Oby Twoje przewidywania się sprawdziły :)
DNL - Nie Cze 06, 2010 23:18
Jeśli Kolejarz ma przegrać (może być i remis) ze Startem Otwock to mam nadzieję, że Okocimski wygra w Elblągu i awansuje. Z tej całej trójki (Kolejarz, Okocimski, Start) to najlepszy rywal.
grubas_KKS - Pon Cze 07, 2010 07:10
Ja wspominałem a co?Też mam przeczucie że... Otwock jakimś cudem wygra bądź zremisuje,Okocimski ostatni mecz gra w Elblągu i będzie im ciężko o 3pkt,ale mam nadzieję że piłkarze z Brzeska dadzą tam radę.Z całej tej trójki liczę że Okocimski awansuje.Przynajmniej mają ruch kibicowski i zawsze to lepiej jak stadion Sandecji odwiedzają jacyś kibice przyjezdni.Szkoda Resovii,fajnie było by Ich zobaczyć na Kilińskiego jak i pojechać do Rzeszowa.Widać gołym okiem że w Rzeszowie nie chcieli tego awansu a szkoda.
x_cite - Pon Cze 07, 2010 08:06
wczoraj był materiał w głownym wydaniu Faktów TVN na temat awansu LKS Niecieczy..hehe
DNL - Pon Cze 07, 2010 10:41
http://www.tvn24.pl/28377..._wiadomosc.html - tutaj wspomniany wyżej materiał.
ERNESTO - Pon Cze 07, 2010 11:54
Mi sie wydaje, ze Otwock tez sie nie bedzie pchal do I ligi, wiec w Strozach moze byc najciekawszy mecz sezonu pt. "Dajmy rywalom strzelic bramke" (dot. obu druzyn). Stawiam na remis 2-2 lub 3-3 :)
Pytanie czy Okocimski chce awansu, jesli tak, to raczej wejdzie :)
lucek - Pon Cze 07, 2010 14:22
ja tam wole Okocimski niż Stróże !!! bo będzie można pojechać do nich na wyjazd a do Stróż heh pewnie u nas będą grać
Frodo - Pon Cze 07, 2010 14:44
Cytat: | Awans stracony na własne życzenie. |
My tak samo...
casanunda - Pon Cze 07, 2010 19:19
Frodo napisał/a: | Cytat: | Awans stracony na własne życzenie. |
My tak samo... |
to zabrzmiało jak zarzut a przeciez nie mozna narzekac na zawodnika tylko dlatego, ze nie wygral w biegu w ktorym pokonal rekord zyciowy.
Sytuacja Resovii jest/byla inna i nie nalezy jej porownywac z nasza.
Szkoda ich porazki - ale coz to tylko pilka nozna ;)
kls86 - Sro Cze 09, 2010 18:59
No to mamy kolejnego rywala - Stróże :(
radziufan - Sro Cze 09, 2010 19:21
ola Boga ola Boga świat oszalał.........
SWEET - Sro Cze 09, 2010 19:27
haha... No to mamy małe derby w 1 lidze... KOLEJARZ ZTRÓŻE w 1 lidze!!!
Nie do wiary...
misions - Sro Cze 09, 2010 19:32
Sezon 2010/2011 (liczna mieszkańców)
1.Łódź 744 541
2.Poznań 556 022
3.Szczecin 406 427
4.Katowice 308 724
5.Gliwice 196 361
6.Bielsko-Biała 175 513
7.Gorzów Wielkopolski 125 149
8.Nowy Sącz 85 558
9.Ostrowiec Świętokrzyski 72 635
10.Wodzisław Śląski 49 386
11.Świnoujście 40 854
12.Kluczbork 25 355
13.Ząbki 25 108
14.Polkowice 22 087
15.Łęczna 21 084
16.Radzionków 17 231
17.Stróże 2485
18.Nieciecza 726
Źródło: wikipedia
matys5392 - Sro Cze 09, 2010 19:38
Poczekajmy,poczekajmy...kontrowersje wzbudza wytęp w tym meczu Krzysztofa Piosika,strzelca drugiego gola dla Stróż.Jak podaje 90minut.pl w ostatnim meczu z Jeziorakiem Iława dostał on 4 żółtą kartkę a więc powinien teraz pauzować....
Wystarczy przeczytać ten artykuł ;)
http://www.gazetakrakowsk...torii,id,t.html
W historycznym pojedynku zabraknie również Krzysztofa Piosika. Z tego samego powodu. - Krzysiek Piosik również niestety musi pauzować, bo w Iławie i on złapał żółtko - mówi prezes Kolejarza Bolesław Dywan.
SWEET - Sro Cze 09, 2010 20:15
matys5392 napisał/a: | Poczekajmy,poczekajmy...kontrowersje wzbudza wytęp w tym meczu Krzysztofa Piosika,strzelca drugiego gola dla Stróż.Jak podaje 90minut.pl w ostatnim meczu z Jeziorakiem Iława dostał on 4 żółtą kartkę a więc powinien teraz pauzować....
Wystarczy przeczytać ten artykuł ;)
http://www.gazetakrakowsk...torii,id,t.html
W historycznym pojedynku zabraknie również Krzysztofa Piosika. Z tego samego powodu. - Krzysiek Piosik również niestety musi pauzować, bo w Iławie i on złapał żółtko - mówi prezes Kolejarza Bolesław Dywan. |
hmm... Dziwna sprawa... Jezeli Piosik miał nie grac za kartki to Start Otwock pewnie tego tak nie zostawi... Gratulacje odłozone...
Maerqin - Sro Cze 09, 2010 20:51
O ja pier... jaka amatorka :D
Fredo - Sro Cze 09, 2010 21:23
Wiadomo już coś o terminarzu kiedy i jakie mecze będą?
Bianconeri - Sro Cze 09, 2010 21:24
Chłopie ... godzinę temu dosłownie skończył się poprzedni sezon a ty już o nowy pytasz, no dajże żyć :)
biker_ns - Sro Cze 09, 2010 21:26
JPIPK myślisz że to amatorka?
A może celowe zabezpieczenie w razie gdyby niechcący awansowali?:D
kksns - Sro Cze 09, 2010 21:36
pamietacie jak bylo z II Sandecja? wtedy chyba Pawlik trenowal jeszcze... tez wpuscil nieuprawnionego i braklo przez to punktow do utrzymania hehe
Bioły_NS - Sro Cze 09, 2010 22:16
było nie było ;] myśle że Araszkiewicz by takiego błędu nie popełnił i Piosik odsiedział kare. Co do awansu... bedzie okazja żeby pobic rekord wyjazdu ;]
misiokoda - Sro Cze 09, 2010 22:35
Z tego co piszą na 90minut to Piosik odsiedizał karę w meczu z Pelikanem. Więc gratulacje Kolejarz!!!Ja tam sie cieszę z ich awansu. Kolejny zespół z regionu:)
kuba_ns - Sro Cze 09, 2010 22:38
piosik dostal dwie zolte na poczatku i czerwona wiec one sie chyba nie licza
albert - Sro Cze 09, 2010 23:19
WALKOWER otwock w I lidze!
arkoniusz - Sro Cze 09, 2010 23:26
albert napisał/a: | WALKOWER otwock w I lidze! |
Nie wiadomo czy bedzie walkower a jak bedzie to do pierwszej ligi awansuje Resovia
kls86 - Sro Cze 09, 2010 23:30
Jak to Resovia ? Pewnie walkowera nie będzie, ale jakby było to Otwock dostaje 3 punkty i wskakuje na 2 miejsce.
major - Sro Cze 09, 2010 23:52
Bioły_NS napisał/a: | bedzie okazja żeby pobic rekord wyjazdu ;] |
Abstrahując od wszystkiego trudno za rekord wyjazdowy uznać mecz w Nowym Sączu, na naszym stadionie a na to wiele na tą porę wskazuję heh;)
jaro_jaro - Czw Cze 10, 2010 01:24
ZUS katem Górnika Polkowice?
To mogą być sądne dni dla Górnika Polkowice. ZUS domaga się od klubu spłaty długu w wysokości ponad 3,5 mln złotych.
- Poczekajmy na orzeczenie sądu. Jeżeli będziemy mieli wyrok, będziemy musieli porozmawiać z gminą, jak zdobyć środki – powiedział Sławomir Tarnowski, prezes Górnika.
ZUS upomniał się o spłatę zaległych składek za okres od lipca 2000 do kwietnia 2005 roku. Działacze zapewniają, że są szansę, by rozstrzygnąć sprawę na własną korzyść.
Ostateczną rozprawę w sprawie zaległości Górnika zaplanowano na czerwiec. Nad wykorzystaniem kruczków prawnych pracuje sztab prawników. - W przyszłości chcemy powołać spółkę sportową. To pomoże uniknąć podobnych sytuacji - zakończył Tarnowski.
A co do Piosika to
kuba_ns napisał/a: | piosik dostal dwie zolte na poczatku i czerwona wiec one sie chyba nie licza |
"Sędzia przerwał grę i ukarał zawodnika Pelikana drugą żółtą kartką, w konsekwencji czerwoną." relacja ze strony Pelikana, poza tym Piosik zagrał w 2 kolejce więc dostał 2x żółtą.
wg.90 minut
http://www.90minut.pl/wys...960&id_sezon=75 miał 4 żółte kartki z czego 2 z pierwszej kolejki z Pelikana Łowicz, nie wiem jak to się tam liczy te kartki, ale jak się sumuje to w Kolejarzu zagrał "nieuprawniony" zawodnik...ale to już problem Kolejarza.
ze strony z Otwocka:
Klub już zajął się sprawą związaną z występem w meczu Krzysztofa Piosik. Jutro zostanie wysłane stosowne pismo do PZPNu.
K@KS - Czw Cze 10, 2010 07:56
znowu zamieszanie
www.megachem.pl - Czw Cze 10, 2010 08:08
Może moje modlitwy zostaną wysłuchane i dostaną walkowera. Bo jak usłyszałem, że jest wielce prawdopodobne, że mają grać na naszym stadionie i za wynajem płacić 2000zł, to mnie krew zalała.
ktoS - Czw Cze 10, 2010 08:56
www.megachem.pl napisał/a: | Może moje modlitwy zostaną wysłuchane i dostaną walkowera. Bo jak usłyszałem, że jest wielce prawdopodobne, że mają grać na naszym stadionie i za wynajem płacić 2000zł, to mnie krew zalała. |
ILE:|:| WTF ...parodia...wisla placila hutnikowi 60 tys za mecz...wiec chyba cos musialo ci sie pomylic....;] moze 20000:) a co do walkowera watpie...pewnie jakas kara finanasowa:)
krzysiek186 - Czw Cze 10, 2010 09:03
www.megachem.pl napisał/a: | Może moje modlitwy zostaną wysłuchane i dostaną walkowera. Bo jak usłyszałem, że jest wielce prawdopodobne, że mają grać na naszym stadionie i za wynajem płacić 2000zł, to mnie krew zalała. |
Wolisz jechać pół Polski czy 25 km. albo grać 2 razy u siebie ?
mc71 - Czw Cze 10, 2010 09:10
ktoS napisał/a: | www.megachem.pl napisał/a: | Może moje modlitwy zostaną wysłuchane i dostaną walkowera. Bo jak usłyszałem, że jest wielce prawdopodobne, że mają grać na naszym stadionie i za wynajem płacić 2000zł, to mnie krew zalała. |
ILE:|:| WTF ...parodia...wisla placila hutnikowi 60 tys za mecz...wiec chyba cos musialo ci sie pomylic....;] moze 20000:) a co do walkowera watpie...pewnie jakas kara finanasowa:) |
Mam nieodparte wrażenie, ze jednak o 2000 bedzie chodzić. Nie bojcie się senator Kogut zalatwi wszystko jak najtaniej.
K@KS - Czw Cze 10, 2010 09:33
może będą grali u siebie i po problemie ( tak, byłem tam i wiem jak to wygląda ).
No trudno, jeżeli chodzi o renome klubów itp to obecna liga duużo słabsza od tej, co wczoraj się zakończyła. A piłkarsko ? zobaczymy.
Masahiko - Czw Cze 10, 2010 12:58
Przecież kasa i tak pójdzie dla miasta, o ile się nie mylę.
radziufan - Czw Cze 10, 2010 13:23
myśle że gra Kolejarza a NS nie wchodzi w grę, wg mnie zrobia wszystko (układy układziki) by grac w Strózach i daj im Panie Boże
hanys - Czw Cze 10, 2010 13:53
Projekt stadionu maja juz na ZUD-zie na 5000 tys krzeselek itp itd
Jam - Czw Cze 10, 2010 20:39
Ja powiem tak. Piosik w meczu z Jeziorakiem otrzymał 4 żółtą kartke (w tym 2 w rundzie jesiennej). W regulaminie rozgrywek o mistrzostwo 2 ligi piłkarskiej nie jest to jasno określone czy te kartki przechodza. Dokładnie jest tak:
Zawodnik, który w czasie zawodów mistrzowskich 2 ligi otrzyma upomnienie (zółtą kartkę) zostanie automatycznie ukarany według następujących zasad:
....
- przy czwartym napomnieniu żółtą kartką - jeden mecz dyskwalifikacji
....
Troche nie wiem jak interpretować "w czasie zawodów mistrzowskich 2 ligi...". Wydaje mi się, że pod tym określeniem mieli na mysli cały sezon. Ale nie ma co sie zastanawiać. Trzeba poczekać na decyzje PZPN. Ale jakby sie okazało prawdą nie chce sobie myśleć co sie w Stróżach będzie działo. ;)
PS. chodź wolę Kolejarza w 1 licze niż Otwock.
DNL - Czw Cze 10, 2010 20:55
Zawody mistrzowskie czyli cały sezon, mecze sąrozgrywane o mistrzostwo ligi, a nie rundy. Kartki nie są anulowane po przerwie.
refa1.ns - Pią Cze 11, 2010 13:37
Wszystko spoko tylko Piosik przechodząc z Pelikana do Stróż miał 3 karki zółte na swoim koncie tak że walkowera napeno niebedzie. A co do stadionu to zgodze sie że na 99% będą grac u siebie w Stróżach.
PZDR
radziufan - Pią Cze 11, 2010 14:47
PZPN ogłosił terminy kolejek I ligi w sezonie 2010/2011. Rozgrywki rozpoczną się 31 lipca, runda jesienna potrwa do 21 listopada. Z kolei runda wiosenna rozpocznie się 5 marca i potrwa do 11 czerwca.
1. kolejka - 31 lipca-1 sierpnia
2. kolejka - 7-8 sierpnia
3. kolejka - 14-15 sierpnia
4. kolejka - 21-22 sierpnia
5. kolejka - 28-29 sierpnia
6. kolejka - 4-5 września
7. kolejka - 11-12 września
8. kolejka - 18-19 września
9. kolejka - 25-26 września
10. kolejka - 2-3 października
11. kolejka - 9-10 października
12. kolejka - 16-17 października
13. kolejka - 23-24 października
14. kolejka - 30-31 października
15. kolejka - 6-7 listopada
16. kolejka - 13-14 listopada
17. kolejka - 20-21 listopada
18. kolejka - 5-6 marca
19. kolejka - 12-13 marca
20. kolejka - 19-20 marca
21. kolejka - 26-27 marca
22. kolejka - 2-3 kwietnia
23. kolejka - 9-10 kwietnia
24. kolejka - 16-17 kwietnia
25. kolejka - 23 kwietnia
26. kolejka - 30 kwietnia-1 maja
27. kolejka - 7-8 maja
28. kolejka - 11 maja
29. kolejka - 14-15 maja
30. kolejka - 21-22 maja
31. kolejka - 25 maja
32. kolejka - 28-29 maja
33. kolejka - 4 czerwca
34. kolejka - 11 czerwca
internacionale - Pią Cze 11, 2010 14:50
radziufan napisał/a: | PZPN ogłosił terminy kolejek I ligi w sezonie 2010/2011. Rozgrywki rozpoczną się 31 lipca, runda jesienna potrwa do 21 listopada. Z kolei runda wiosenna rozpocznie się 5 marca i potrwa do 11 czerwca.
|
No to niezły bajzel. Jeszcze przedwczoraj w PZPN zapewniano że liga zacznie grać 6-8 sierpień. Nie wiem jak teraz będzie miał wyglądać mecz z Ruchem na 100-lecie....
Bianconeri - Pią Cze 11, 2010 14:52
Tak będzie wyglądać:
Cytat: | Mecz z Ruchem raczej 31 lipca więc 1 kolejka nowego sezonu w naszym wykonaniu będzie opóźniona, bo nowy sezon miał się właśnie 31 lipca zacząć wg. wstępnych planów. |
ale teraz to akurat najmniej ważne, są inne rzeczy na głowie ...
Daroko - Pią Cze 11, 2010 15:37
Terminarz Pucharu Polski w sezonie 2010/2011
Poznaliśmy terminy rund Pucharu Polski w sezonie 2010/2011. Runda przedwstępna rozgrywek odbędzie się 21 lipca, natomiast finał został zaplanowany na 3 maja 2011 roku.
Puchar Polski 2010/11:
Runda przedwstępna - 21 lipca
Runda wstępna - 4 sierpnia
I runda - 24-25 sierpnia
1/16 finału - 21-22 września
1/8 finału - 26-27 października
1/4 finału - 1-2 marca oraz 15-16 marca
1/2 finału - 5-6 kwietnia oraz 19-20 kwietnia
Finał - 3 maja
arkoniusz - Sob Cze 12, 2010 18:14
Cytat: | Kolejne podejście do wyboru Zarządu Klubu GKS Glinik Gorlice zakończyło się niepowodzeniem. Tak jak ostatnio głównym czynnikiem jaki ma na to wpływ jest sytuacja finansowa, która nie poprawia się, a wprost przeciwnie jeszcze bardziej się pogarsza.
Na czwartkowym spotkaniu pojawiło się tylko 9 członków pełnoprawnych w podejmowaniu decyzji oraz uchwał.
Przedstawicieli na to spotkanie oddelegował Urząd Miasta Gorlice w osobach samego Burmistrza Kazimierza Sterkowicza oraz Zastępcy Kierownika Wydziału Oświaty Kultury i Sportu Jerzego Knota. Dopisali na tym spotkaniu także Dyrektor OSIR Piotr Apollo, Prezes PPN Zbigniew Augustyn oraz zawodnicy pierwszego zespołu oraz działacze.Zebranie poprowadził Kurator klubu pan Dariusz Kołotyło. Całe obrady zdominowały rozmowy i przemyślenia na temat dalszych losów gorlickiego klubu. Na zebraniu rozmawiano o ewentualnej fuzji z nowym pierwszoligowcem Kolejarzem Stróże, który nie spełnia wymogów licencyjnych na tę klasę rozgrywkową. Wydaje się, że to dobry krok, ale zdania na temat były podzielone. Ważną rzeczą w sprawie zadłużenia jest poczynienie starań o zmniejszenie zadłużenia wobec wierzycieli sam Burmistrz zaproponował pomoc w postaci negocjacji z kilkoma z wierzycieli. Gdyby udało się znacznie zmniejszyć kwotę należności to istnieje szansa na wybór władz. Na samym końcu zapadła decyzja o odłożeniu Zebrania i wyznaczeniu kolejnego terminu na 30 czerwca na godzinie 17 |
No ciekawie może być, jeszcze gdzieś czutałem że unia Tarnów ma się połączyć z Niecieczą, a tu prosze Kolejarz z glinikiem, nie wiem jak wy ale chciał bym aby to buła prawda zawsze to ciekawsze wyjazdy :D
Jam - Nie Cze 13, 2010 15:09
We wtorek odbędzie się posiedzenia dyscyplinarne PZPN i będzie rozpatrzona sprawa kartek zawodnika Kolejarza Stróże - Krzysztofa Piosika.
Żródło: http://www.oksotwock.pl/
collo - Pon Cze 14, 2010 16:55
Cytat: | PZPN przyznał licencje ośmiu klubom I ligi
9 czerwca komisja ds. licencji przyznała licencje na grę w sezonie 2010/11 ośmiu I-ligowym klubom.
Licencje otrzymały następujące kluby: Odra Wodzisław Śląski, Pogoń Szczecin, Górnik Łęczna, Podbeskidzie Bielsko-Biała oraz pod warunkiem nadzoru infrastrukturalnego MKS Kluczbork, Dolcan Ząbki, Flota Świnoujście oraz Sandecja Nowy Sącz.
Przedstawiciele klubów, które nie otrzymały licencji, zostali zaproszeni na kolejne posiedzenie komisji, które odbędzie się 21 czerwca.
|
źródło: 90minut.pl
oraz informacja z oficjalnej strony Kolejarza Stróże:
Cytat: | Zarząd Kolejarza zabrał się ostro do roboty i nie na żarty deklaruje, że zrobi wszystko, by kibice...
Kibice obejrzą mecze I-ligowca w Stróżach?
Klub ma półtora miesiąca na modernizację.
Zarząd Kolejarza zabrał się ostro do roboty i nie na żarty deklaruje, że zrobi wszystko, by kibice oglądali mecze pierwszoligowe w Stróżach. Obiekt na razie nie spełnia wymagań licencyjnych dla I-ligowych stadionów, ale czasu nie jest tak mało, jakby się mogło wydawać. W tym przypadku stadiony Sandecji i Glinika Gorlice, jako areny rozgrywania spotkań Kolejarza, traktować trzeba jako rezerwowe.
- Na razie umówiliśmy się, że nie puszczamy farby, ale rąbka tajemnicy mogę uchylić-mówi prezes klubu Bolesław Dywan.
- Będziemy robić wszystko, by mecze rozgrywać w Stróżach. Wiemy czego się od nas oczekuje i zabieramy się do roboty. Szukam w tym momencie konstrukcji dachowej nad część trybuny.
Wiadomo, że podgrzewana murawa i sztuczne oświetlenie w I lidze nie jest wymagane. Obiekt w Stróżach nie odbiega aż tak dalece od I-ligowych standardów jakby się mogło wydawać. Warto było w celach edukacyjnych udać się na stadion Dolcanu Ząbki, kiedy na wyjeździe grała Sandecja.
Budynek niemal bliźniaczy jak ten w Stróżach, murawa o klasę gorsza. Jedynie miejsca na trybunach nieco więcej, ale pod dachem w sumie nie więcej niż na obiekcie przy Kilińskiego.
- Zasadne jest, żeby kibice oglądali swoją drużynę we własnej miejscowości i mocno nad tym pracujemy – zapewnia prezes Dywan.
Tymczasem jutro nastąpi wmurowanie kamienia węgielnego pod nowy stadion. Obiekt buduje Fundacja Osobom Niepełnosprawnym i będzie przede wszystkim dla tych osób przeznaczony. Kolejarz skorzysta z niego gościnnie.
źródło: Gazeta Krakowska
|
lukas33 - Pon Cze 14, 2010 21:34
Innymi słowy sprytny senatorek Kogut zbuduje stadion z pieniędzy przeznaczonych na Fundację i Kolejarz za frajer bedzie miał za jakiś czas gdzie grac nie wydając ani zlotówki. Koronkowa robota.
ktoS - Pon Cze 14, 2010 22:32
tiaaa zeby bylo malo.....jacys kuwejczycy to buduja^^:D jakos obilo mi sie o uszy ...dzis w krakowskiej chyba pisalo:)...Beda miieli duzo lepszy stadion niz Sandecja za niedlugo:D (troche bedzie wstyd):D
AdoDC - Wto Cze 15, 2010 10:35
Jarosław Araszkiewicz zrezygnował z dalszego prowadzenia piłkarzy Kolejarza Stróże, z którymi przed tygodniem wywalczył awans do I ligi. O swojej decyzji telefonicznie poinformował wczoraj senatora Stanisława Koguta, najważniejszą osobę w klubie ze Stróż.
- To postanowienie definitywne i nieodwołalne - zapewnia Araszkiewicz. - Nad swą przyszłością zastanawiałem się już od zakończenia meczu ze Startem Otwock, który otworzył nam drogę do I ligi. O motywach decyzji na razie wolałbym nie mówić. Przyjdzie na to czas, kiedy opadną emocje. Moim byłym już podopiecznym życzę wszystkiego najlepszego w I lidze, będę za nich ściskać kciuki. Pozostaję w Nowym Sączu. Polubiłem to miasto i nie zamierzam się z niego wyprowadzać. Na razie chcę odpocząć od futbolu.
Senator Stanisław Kogut zaskoczony jest postanowieniem trenera. - Owszem, czytałem, że trener rozważa możliwość rozstania się ze Stróżami, ale myślałem, że żartuje. Niezmiernie żałuję, że zdecydował się na odejście z Kolejarza. Araszkiewicz to świetny fachowiec, główny konstruktor największego sukcesu w dziejach naszego klubu. Podczas rozmowy telefonicznej długo starałem się go przekonać, by się jeszcze zastanowił. Okazał się jednak nieugięty. Cóż, szanuję jego wolę. Rozumiem, że chce więcej czasu poświęcić swym mieszkającym w Poznaniu dzieciom. Nad następcą Araszkiewicza jeszcze się nie zastanawiałem. To wszystko stało się zbyt nagle - powiedział nam parlamentarzysta.
źródło: Dziennik Polski
qqq - Wto Cze 15, 2010 10:43
i dobrze...
grubas_KKS - Wto Cze 15, 2010 11:44
Oj coś mi się widzi gruba afera z tymi całymi Stróżami hehe
krzysiek186 - Wto Cze 15, 2010 13:30
Czy pan Araszkiewicz ma tą jakąś licencję żeby prowadzić kliub w I lidze ? Pamiętam że jak od nas odchodził to coś takiego było mówione.
kuba_ns - Wto Cze 15, 2010 13:44
albo po prostu Araszkiewicz nie chce brać na siebie ewentualnego niepowodzenia Kolejarza w 1 lidze
arkoniusz - Wto Cze 15, 2010 14:35
Kod: | W niedzielę ekipa Kolejarza Stróże zremisowała ze zdegradowanym już Przebojem Wolbrom 2:2. Miejscowi strzelili wszystkie bramki! Samobójczy mecz! Swojego bramkarza pokonali dwukrotnie obrońcy Kolejarza: Szufryn oraz Cichy. Gracze Jarosława Araszkiewicza stracili tym samym punkty w spotkaniu, w którym punktów stracić nie mieli prawa. Kibice postarali się o prawdziwy skandal. To już pewne - trener Jarosław Araszkiewicz odejdzie z Kolejarza, bo nie ma ochoty dalej obcować z takimi kibicami... |
Prosze Araszkiewicz dlatego odchodzi i mu się w cale nie dziwie. Koguty to dopiero mają kibiców sukcesu.
Poniżej link do całego artykułu.
http://futbolopolis.pl/in...etony&Itemid=61
Maerqin - Wto Cze 15, 2010 14:45
Pewnie ktos postawil na to duza kase u buka :)
casanunda - Wto Cze 15, 2010 19:14
kuba_ns napisał/a: | albo po prostu Araszkiewicz nie chce brać na siebie ewentualnego niepowodzenia Kolejarza w 1 lidze |
tam w Strozach chyba jakies dziwne rzeczy sie dzialy.
Kibice zarzucali sprzedawanie meczow itp (przynajmniej z tego co na portalach pisano).
Araszkiewicz dokonczyl sezon, wywalczyl awans i zrezygnowal z dalszej pracy w tym klubie.
PS: ubiegnieto mnie - znow nie doczytalem do ostatniej strony :P
Daroko - Pią Cze 18, 2010 07:35
Jerzy Kowalik zostanie trenerem Kolejarza
Jerzy Kowalik zastąpi na stanowisku trenera Kolejarza Stróże Jarosława Araszkiewicza, który nieoczekiwanie złożył rezygnację po wywalczeniu awansu do I ligi. Tak zadecydował wczoraj zarząd klubu.
Kandydatami byli m.in. Janusz Białek, Mirosław Hajdo oraz szkoleniowcy ze Słowacji. Wybór padł jednak na Kowalika, byłego piłkarza Wisły i Hutnika Kraków, później szkoleniowca m.in. Hutnika, Kmity Zabierzów i Zagłębia Sosnowiec - Chcieliśmy zatrudnić fachowca z Małopolski, kogoś związanego z naszą ziemią - uzasadniał senator Stanisław Kogut, najważniejsza osoba w Kolejarzu.
Asystentem Kowalika będzie Józef Stefanik, pracujący już kiedyś w Stróżach, zaś trenerem bramkarzy pozostanie Waldemar Piątek. Dyrektorem sportowym klubu mianowany został Tadeusz Kantor, dotychczasowy koordynator pracy trenerów grup młodzieżowych.
- Pozostało już tylko dopracowanie szczegółów i złożenie podpisów pod kontraktem. Nastąpi to w piątek. Przedstawię wówczas swoją wizję zespołu. Teraz mogę tylko powiedzieć, że wzmocnienia personalne będą konieczne. Pierwsza liga stawia przecież przed klubem nowe, znacznie wyższe wymagania. Przy ustalaniu kadry pierwszego zespołu konsultował się będę z ludźmi pracującymi już w Stróżach, bowiem nie znam umiejętności poszczególnych zawodników - powiedział wczoraj Jerzy Kowalik.
ktoS - Pią Cze 18, 2010 10:40
hmmm ciekawe czy juz wszyscy slyszeli iz Stroze przechodza w spolke akcyjna....nic dodac nic ujac:) oni potrafia w 2 tyg znalesc sponsorow , stadion , i przejsc w spolke akcyjna:) a u nas oczywiscie wola "brac niz osiagac sukcesy"..
arkoniusz - Pon Cze 21, 2010 23:48
Na razie parafki na kontrakcie Jerzego Kowalika wiążącego go z Kolejarzem Stróże nie ma, ale prezes Bolesław Dywan uspokaja i zaleca cierpliwość. Były szkoleniowiec Wisły Kraków przejmuje stery w Kolejarzu po Jarosławie Araszkiewiczu, który sam złożył rezygnację...
- Dojdzie do tego pewnie w przyszłym tygodniu - mówi prezes świeżo upieczonego pierwszoligowca. - Trener czuje się już zaangażowany, był w czwartek w klubie i sobie spokojnie porozmawialiśmy. Na parafowanie umowy przyjdzie czas. Tym, co najbardziej zajmuje teraz zarząd, są prace modernizacyjne na obiekcie w Stróżach. Wczoraj wkopywano słupy pod monitoring, był specjalista od kamer. Ekipy pracują zresztą na różnych frontach. Remontowane są szatnie, sanitariaty, malowany budynek klubowy, montowane siedziska.
- W przyszłym tygodniu zaczniemy pracę przy nowej trybunie za bramką od strony rzeki Białej - informuje prezes. - Dziękujmy Bogu, że mamy senatora w klubie. W jeden dzień potrafił zorganizować tyle firm, że aż przyjemnie patrzeć na te przygotowania. Wypełnimy co do joty zalecenia PZPN na czas. Nowy stadion tymczasem powstaje w odległości około kilometra od starego. Kamień węgielny pomagała wmurować szejkini Fariha Al-Sabah i już wiadomo, że obiekt będzie miał sztuczne oświetlenie i wszystkie nowinki znane z europejskich stadionów. Będzie przy tym kameralny (ok. 6 tys. widzów).
Wracając do wątku sztabu trenerskiego to w klubie zostaje trener bramkarzy Waldemar Piątek a II trenerem będzie najprawdopodobniej Józef Stefanik, który ostatnio pracował z młodzieżą. Na razie nie ma żadnych informacji co do pierwszych zmian kadrowych w Kolejarzu, a pewne jest, że takie muszą nastąpić. Nowy trener spotka się z drużyną po urlopach piłkarzy, czyli 28 czerwca.
źródło: futbolopolis.pl
xxx - Sro Cze 23, 2010 12:07
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
Sączersik - Sro Cze 23, 2010 12:42
coś mi sie wydaje że juz z tymi 3 dobrymi transferami Górnika i jeszcze Jop 4 to raczej nie spadna z EX klasy
Ad@ś=) - Czw Cze 24, 2010 11:23
Mapka z drużynami 1 ligi na sezon 10/11 ze strony Floty:
MAPKA
Swoją drogą współczuję im takich dalekich wyjazdów...
moru - Sro Cze 30, 2010 00:32
Terminarz na sezon 2010/11:
GKP Gorzów Wielkopolski - Sandecja Nowy Sącz
Ruch Radzionków - Mks Kluczbork
Kolejarz Stróże - Podbeskidzie B-b
Górnik Polkowice - Górnik Łęczna
LKS Nieciecza - Warta Poznań
Odra Wodzisław Śl. - Piast Gliwice
Gks Katowice - Dolcan Ząbki
Łódzki KS - Pogoń Szczecin
Kszo Ostrowiec Św. - Flota Świnoujście
2. kolejka - 7-8 sierpnia
Sandecja Nowy Sącz - Flota Świnoujście
Pogoń Szczecin - Kszo Ostrowiec Św.
Dolcan Ząbki - Łódzki KS
Piast Gliwice - Gks Katowice
Warta Poznań - Odra Wodzisław Śl.
Górnik Łęczna - LKS Nieciecza
Podbeskidzie B-b - Górnik Polkowice
Mks Kluczbork - Kolejarz Stróże
GKP Gorzów Wielkopolski - Ruch Radzionków
Ruch Radzionków - Sandecja Nowy Sącz
Kolejarz Stróże - GKP Gorzów Wielkopolski
Górnik Polkowice - Mks Kluczbork
LKS Nieciecza - Podbeskidzie B-b
Odra Wodzisław Śl. - Górnik Łęczna
Gks Katowice - Warta Poznań
Łódzki KS - Piast Gliwice
Kszo Ostrowiec Św. - Dolcan Ząbki
Flota Świnoujście - Pogoń Szczecin
4. kolejka - 21-22 sierpnia
Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin
Dolcan Ząbki - Flota Świnoujście
Piast Gliwice - Kszo Ostrowiec Św.
Warta Poznań - Łódzki KS
Górnik Łęczna - Gks Katowice
Podbeskidzie B-b - Odra Wodzisław Śl.
Mks Kluczbork - LKS Nieciecza
GKP Gorzów Wielkopolski - Górnik Polkowice
Ruch Radzionków - Kolejarz Stróże
Kolejarz Stróże - Sandecja Nowy Sącz
Górnik Polkowice - Ruch Radzionków
LKS Nieciecza - GKP Gorzów Wielkopolski
Odra Wodzisław Śl. - Mks Kluczbork
Gks Katowice - Podbeskidzie B-b
Łódzki KS - Górnik Łęczna
Kszo Ostrowiec Św. - Warta Poznań
Flota Świnoujście - Piast Gliwice
Pogoń Szczecin - Dolcan Ząbki
6. kolejka - 4-5 września
Sandecja Nowy Sącz - Dolcan Ząbki
Piast Gliwice - Pogoń Szczecin
Warta Poznań - Flota Świnoujście
Górnik Łęczna - Kszo Ostrowiec Św.
Podbeskidzie B-b - Łódzki KS
Mks Kluczbork - Gks Katowice
GKP Gorzów Wielkopolski - Odra Wodzisław Śl.
Ruch Radzionków - LKS Nieciecza
Kolejarz Stróże - Górnik Polkowice
Górnik Polkowice - Sandecja Nowy Sącz
LKS Nieciecza - Kolejarz Stróże
Odra Wodzisław Śl. - Ruch Radzionków
Gks Katowice - GKP Gorzów Wielkopolski
Łódzki KS - Mks Kluczbork
Kszo Ostrowiec Św. - Podbeskidzie B-b
Flota Świnoujście - Górnik Łęczna
Pogoń Szczecin - Warta Poznań
Dolcan Ząbki - Piast Gliwice
8. kolejka - 18-19 września
Sandecja Nowy Sącz - Piast Gliwice
Warta Poznań - Dolcan Ząbki
Górnik Łęczna - Pogoń Szczecin
Podbeskidzie B-b - Flota Świnoujście
Mks Kluczbork - Kszo Ostrowiec Św.
GKP Gorzów Wielkopolski - Łódzki KS
Ruch Radzionków - Gks Katowice
Kolejarz Stróże - Odra Wodzisław Śl.
Górnik Polkowice - LKS Nieciecza
LKS Nieciecza - Sandecja Nowy Sącz
Odra Wodzisław Śl. - Górnik Polkowice
Gks Katowice - Kolejarz Stróże
Łódzki KS - Ruch Radzionków
Kszo Ostrowiec Św. - GKP Gorzów Wielkopolski
Flota Świnoujście - Mks Kluczbork
Pogoń Szczecin - Podbeskidzie B-b
Dolcan Ząbki - Górnik Łęczna
Piast Gliwice - Warta Poznań
10. kolejka - 2-3 października
Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań
Górnik Łęczna - Piast Gliwice
Podbeskidzie B-b - Dolcan Ząbki
Mks Kluczbork - Pogoń Szczecin
GKP Gorzów Wielkopolski - Flota Świnoujście
Ruch Radzionków - Kszo Ostrowiec Św.
Kolejarz Stróże - Łódzki KS
Górnik Polkowice - Gks Katowice
LKS Nieciecza - Odra Wodzisław Śl.
Odra Wodzisław Śl. - Sandecja Nowy Sącz
Gks Katowice - LKS Nieciecza
Łódzki KS - Górnik Polkowice
Kszo Ostrowiec Św. - Kolejarz Stróże
Flota Świnoujście - Ruch Radzionków
Pogoń Szczecin - GKP Gorzów Wielkopolski
Dolcan Ząbki - Mks Kluczbork
Piast Gliwice - Podbeskidzie B-b
Warta Poznań - Górnik Łęczna
12. kolejka - 16-17 października
Sandecja Nowy Sącz - Górnik Łęczna
Podbeskidzie B-b - Warta Poznań
Mks Kluczbork - Piast Gliwice
GKP Gorzów Wielkopolski - Dolcan Ząbki
Ruch Radzionków - Pogoń Szczecin
Kolejarz Stróże - Flota Świnoujście
Górnik Polkowice - Kszo Ostrowiec Św.
LKS Nieciecza - Łódzki KS
Odra Wodzisław Śl. - Gks Katowice
Gks Katowice - Sandecja Nowy Sącz
Łódzki KS - Odra Wodzisław Śl.
Kszo Ostrowiec Św. - LKS Nieciecza
Flota Świnoujście - Górnik Polkowice
Pogoń Szczecin - Kolejarz Stróże
Dolcan Ząbki - Ruch Radzionków
Piast Gliwice - GKP Gorzów Wielkopolski
Warta Poznań - Mks Kluczbork
Górnik Łęczna - Podbeskidzie B-b
14. kolejka - 30-31 października
Sandecja Nowy Sącz - Podbeskidzie B-b
Mks Kluczbork - Górnik Łęczna
GKP Gorzów Wielkopolski - Warta Poznań
Ruch Radzionków - Piast Gliwice
Kolejarz Stróże - Dolcan Ząbki
Górnik Polkowice - Pogoń Szczecin
LKS Nieciecza - Flota Świnoujście
Odra Wodzisław Śl. - Kszo Ostrowiec Św.
Gks Katowice - Łódzki KS
Łódzki KS - Sandecja Nowy Sącz
Kszo Ostrowiec Św. - Gks Katowice
Flota Świnoujście - Odra Wodzisław Śl.
Pogoń Szczecin - LKS Nieciecza
Dolcan Ząbki - Górnik Polkowice
Piast Gliwice - Kolejarz Stróże
Warta Poznań - Ruch Radzionków
Górnik Łęczna - GKP Gorzów Wielkopolski
Podbeskidzie B-b - Mks Kluczbork
16. kolejka - 13-14 Listopada
Sandecja Nowy Sącz - Mks Kluczbork
GKP Gorzów Wielkopolski - Podbeskidzie B-b
Ruch Radzionków - Górnik Łęczna
Kolejarz Stróże - Warta Poznań
Górnik Polkowice - Piast Gliwice
LKS Nieciecza - Dolcan Ząbki
Odra Wodzisław Śl. - Pogoń Szczecin
Gks Katowice - Flota Świnoujście
Łódzki KS - Kszo Ostrowiec Św.
17. kolejka - 20-21 Listopada 2010
Kszo Ostrowiec Św. - Sandecja Nowy Sącz
Flota Świnoujście - Łódzki KS
Pogoń Szczecin - Gks Katowice
Dolcan Ząbki - Odra Wodzisław Śl.
Piast Gliwice - LKS Nieciecza
Warta Poznań - Górnik Polkowice
Górnik Łęczna - Kolejarz Stróże
Podbeskidzie B-b - Ruch Radzionków
Mks Kluczbork - GKP Gorzów Wielkopolski
źródło: PZPN, 90minut.pl
krzysiek186 - Sro Cze 30, 2010 01:10
Wszyscy do Radzionkowa! Ja też :)
kolafy - Sro Cze 30, 2010 07:39
Prawdopodobnie to nasz pierwszy wyjazd ze względu na te obchody 100 lecia!?
grubas_KKS - Sro Cze 30, 2010 10:13
No i runda ciekawa,pasuje pierdolnąć wszystkie wyjazdy.Tak że WSZYSCY znają terminarz na miesiąc przed startem ligi więc sobie już składać hajs na wyjazdy żeby znowu nie było na tydzień przed startem ligi że ten czy tamten pojechałby na wyjazd ale nie ma hajsu =/
Bianconeri - Sro Cze 30, 2010 10:17
Tak tak jasne, to samo jak co (pół) roku ...
DNL - Sro Cze 30, 2010 12:03
Dlatego żeby nie było jak co pół roku to może warto by przed sezonem określić jakieś priorytety na daną rundę i mniej więcej koszt, by każdy mógł sobie odkładać powoli.
Radzionków - pierwszy wyjazd (?), dość bliski, więc pasuje to wykorzystać i zmotywować ludzi dużo wcześniej, by pojechało przynajmniej te 300 osób.
Bo, że WSZYSCY nie pojadą wszędzie to akurat wiadomo, osobiście liczę że na 3-5 wyjazdów uda się zabrać.
A gadaniem kto ma pojechać ten pojedzie tych liczb też się nie poprawi, jesteśmy na etapie na którym trzeba popracować nad tym a nie załamywać ręce. I te bliższe wyjazdy są ku temu idealną okazją - Stróże i Nieciecza to wiadomo, że będzie nadkomplet.
Tylko to już nie ten dział na takie rozważania.
Rudy - Sro Cze 30, 2010 14:44
No to mamy do Stróż wakacyjny wyjazd, już kiedyś tak chyba było ;)
Szkoda tylko ze te wyjazdy nad morze wypadają na wiosne, a nie jak rok temu w wakacje.
grubas_KKS - Sro Cze 30, 2010 15:33
Zgodzę się z tym co napisał DNL.Postaram się w najbliższych dniach zrobić taki "wyjazdowy grafik" na rundę jesienną.
INDOR - Sro Cze 30, 2010 17:36
Spewnością osoby, które będą na wyjezdzie do Radzionkowa czy Polkowic będą miały pierwszeństwo w zapisach na wyjazdy do Stróż czy Niecieczy.
Sądeczanin - Sro Cze 30, 2010 18:48
Stilon Gorzów –Sandecja Nowy Sącz : Długość trasy: 658.8km
Szacowany czas przejazdu: 8h 34 min
Ruch Radzionków - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 206.8km
Szacowany czas przejazdu: 3h 7 min
Kolejarz Stróże - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 26.1km
Szacowany czas przejazdu: 32 min
Górnik Polkowice - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 470.6km
Szacowany czas przejazdu: 5h 53 min
LKS Nieciecza - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 77.5km
Szacowany czas przejazdu: 1h 29 min
Odra Wodzisław Śl. - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 247km
Szacowany czas przejazdu: 3h 28 min
Gks Katowice - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 184.8km
Szacowany czas przejazdu: 2h 34 min
Łódzki KS - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 312.6km
Szacowany czas przejazdu: 5h 43 min
17. kolejka - 20-21 Listopada 2010
Kszo Ostrowiec Św. - Sandecja Nowy Sącz: Długość trasy: 202.7km
Szacowany czas przejazdu: 3h 48 min
tak to wygląda orientacyjnie według zumi jeśli chodzi o kilometry a z czasem przejazdu to wiadomo jak jest :)
DNL - Sro Cze 30, 2010 20:40
Może udałoby się dogadać z zarządem i zrobić promocję dla wyjazdowiczów np. do Radzionkowa - bilet na następne spotkanie w cenie 10 zł (myślałem początkowo o kwocie 5 zł, ale po Radzionkowie mamy mecz u siebie z Pogonią, więc bilety pewnie będą droższe).
Nie chodzi o stałą zniżkę, ale o jednorazową akcję. Można by też spróbować dogadać coś takiego na dłużej - wyjazd rundy, a po nim osoby będące na tym wyjeździe wchodzą taniej na kolejny mecz u siebie.
Bianconeri - Sro Cze 30, 2010 20:42
Gadane było i ugadywane i dogadywane i proponowane i nie tylko to ale i tysiąc innych rzeczy i pomysłów.
A w sumie nie chce mi sie pisać ...
Mileniak - Sro Cze 30, 2010 21:42
Nie wiem czy uda się zaliczyć komplet wyjazdów, ale mam nadzieję, że w tym sezonie ( i w kolejnych) będziemy odnotowywać stały progres jeżeli chodzi liczby wyjazdowe np. jeżeli w zeszłym sezonie w ŁKS-ie było 150 osób, teraz będzie 200 wyjazdowiczów.
Mamy kilka stosunkowo bliższych wyjazdów (Radzionków, Katowice, Nieciecza czy Stróże) i oby udało nam się tam uderzyć w konkretnych liczbach.
DNL - Sro Cze 30, 2010 22:04
Gieksa ma dalej sektor gości zamknięty.
Mileniak - Sro Cze 30, 2010 22:31
Szkoda, bo ich sektor gości jest bardzo pojemny..
krzysiek186 - Sro Cze 30, 2010 22:49
Ale i tak zera nie będzie ;)
radziufan - Sro Lip 14, 2010 13:43
Sędziowie I ligi w sezonie 2010/2011: Jarosław Chmiel (Warszawa), Artur Ciecierski (Warszawa), Paweł Dreschel (Gdańsk), Bartosz Frankowski (Toruń), Tomasz Garbowski (Kluczbork), Rafał Greń (Rzeszów), Marek Karkut (Warszawa), Daniel Kruczyński (Żywiec), Wojciech Krztoń (Olsztyn), Tomasz Kwiatkowski (Warszawa), Jacek Małyszek (Lublin), Erwin Paterek (Świdnik), Mariusz Podgórski (Wrocław), Tomasz Radkiewicz (Łódź), Artur Radziszewski (Warszawa), Marcin Roguski (Warszawa), Rafał Rokosz (Katowice), Jarosław Rynkiewicz (Szczecin), Piotr Siedlecki (Warszawa), Marcin Szrek (Kielce), Mariusz Trofimiec (Kielce), Tomasz Wajda (Żywiec), Jacek Walczyński (Lublin), Piotr Wasielewski (Kalisz), Michał Zając (Sosnowiec), Mariusz Złotek (Stalowa Wola), Jacek Zygmunt (Jarosław).
źródło: PAP
biker_ns - Pią Lip 16, 2010 16:19
http://jacekzytnicki.blog...owa-1-liga.html
Połowa klubów I ligi to drużyny z miejscowości mniejszych niż 50 tyś mieszkańców.
lukas33 - Czw Lip 22, 2010 16:19
Szanowni forumowicze a może przedsezonowe dywagacje kto bedzie bił się o awans a kto walczył o zachowanie statusu 1 ligowca? Z tego co widać mocne będą napewno: Katowice, Pogoń, Piast i tu upatruje głownych kandydatów do awansu. Mocne mogą być: ŁKS, Podbeskidzie, Górnik Łęczna, Ruch Radzionków, o dziwo Nieciecza i do tej grupy mam nadzieje że dołączy Sandecja. Natomiast o utrzymanie walkę stoczą wg mnie Stróże, Dolcan, Gorzów, Kluczbork, KSZO i ... Odra Wodzisław po ciężkich stratach kadrowych i nieciekawej sytuacji w klubie. Ale wszystko i tak zweryfikuje boisko.
Woojtek - Czw Lip 22, 2010 20:11
dywagacje raczej bez sensu, bo i tak pewnie będzie całkiem inaczej ; )
Ja osobiście nie wierzę w Pogoń, już bardziej w ŁKS czy Piast. Spadkowiczów, ani przybliżonej naszej lokaty nie potrafie wskazać.
matys5392 - Czw Lip 22, 2010 23:02
1.Pogoń
2.Piast
3.ŁKS
4.Podbeskidzie
5.Sandecja
6.GKS Katowice
7.Łęczna
8.Warta
9.Odra
10.Nieciecza
11.Gorzów
12.Radzionków
13.Flota
14.KSZO
15.Polkowice
16.Dolcan
17.Kluczbork
18.Kolejarz
Sory że nie dopisałem jeszcze liczby punktów i ilości strzelonych bramek :)
Bioły_NS - Czw Lip 22, 2010 23:12
matys5392 napisał/a: | 1.Pogoń
2.Piast
3.ŁKS
4.Podbeskidzie
5.Sandecja
6.GKS Katowice
7.Łęczna
8.Warta
9.Odra
10.Nieciecza
11.Gorzów
12.Radzionków
13.Flota
14.KSZO
15.Polkowice
16.Dolcan
17.Kluczbork
18.Kolejarz
Sory że nie dopisałem jeszcze liczby punktów i ilości strzelonych bramek :) |
z Kolejarzem nie był bym taki pewien tego miejsca
Tomko54 - Czw Lip 22, 2010 23:26
matys5392 napisał/a: | 1.Pogoń
2.Piast
3.ŁKS
4.Podbeskidzie
5.Sandecja
6.GKS Katowice
7.Łęczna
8.Warta
9.Odra
10.Nieciecza
11.Gorzów
12.Radzionków
13.Flota
14.KSZO
15.Polkowice
16.Dolcan
17.Kluczbork
18.Kolejarz
Sory że nie dopisałem jeszcze liczby punktów i ilości strzelonych bramek :) |
Tak myślisz że będzie wyglądać tabela? Jeśli tak to czemu jesteśmy za Podbeskidzie? Już chyba prędzej za Katowicami!? Bo duł tabeli też mi sie wydaje że będzie inny ale to już sie nie opłaca pisać ;]
matys5392 - Pią Lip 23, 2010 00:18
Ok,mimo wszystko troszkę wyjaśnię swoją prognozę :)
1)Dlaczego awans Pogoni i Piasta? Po prostu są to dwie najsilniejsze kadrowo drużyny.Do Pogoni przychodzą zawodnicy ograni i całkiem dobrze prezentujący się w Ekstraklasie(Ława,Kolendowicz,Dymkowski) a Piast po spadku ,,nie rozleciał" się kadrowo jak Odra.
2)Dlaczego ŁKS i Podbeskidzie tak wysoko i to przed Sandecją? ŁKS przechodzi teraz przebudowę drużyny,odeszło kilku wypalonych piłkarzy(wiem,przyszedł Mięciel) ale przede wszystkim ten klub powoli stabilizuje się organizacyjnie.Co do Podbeskidzia to miniony sezon uważam jako ich ,,wpadkę".Teraz wrócą na kurs który obrali kilka sezonów temu,czyli walka nie o utrzymanie a o Ekstraklasę.Mają na to duże szanse po przez ciekawe transfery (Cieśliński,Rogalski),i jak na razie bardzo dobrze prezentują się w sparingach(wiem,sparingi a sezon to nie to samo).
3)Dlaczego Sandecja tak wysoko/nisko? W ubiegłym sezonie wszyscy podniecaliśmy się tym trzecim miejscem i fajną grą naszych piłkarzy.Ale tego trzeciego miejsca nie byłoby gdyby nie fatalna gra na wiosnę Pogoni i ŁKS-u.Teraz straciliśmy Bębenka który był naszą główna siłą rażenia w ofensywie.Stawiam Sandecją w gronie drużyn walczących o awans,ale skończy się to tak jak w minionym sezonie,czyli bardzo blisko ale niestety troszkę zabraknie.
4)Dlaczego Katowice za nami? Wiem,jest tam nareszcie chwilowy finansowy spokój,kupiono ciekawych piłkarzy z Ekstraklasową przeszłością ale tak: Kaliciak-po przejsciu do Cracovii zupełnie przygasł,Kolwalczyk dobry był jak go kilka lat temu ścigała Wisła,Pitrego w akcji mogliśmy zobaczyć i z całym szacunkiem dla niego ale Grzesiek Kmiecik jest lepszy,Chwalibogowski ostatnio co chwilę zmienia klub co dobrze o nim nie świadczy a Piechniak najlepsze lata,czyli mecze z Man.City i Herthą ma już za sobą...
5)Dlaczego tak wysoko/nisko są Łęczna i Warta? Uważam że to bardzo solidne drużyny,co udowodniły już w tym sezonie,ale walka o Ex to dla nich za dużo.O utrzymanie mogą być spokojne.
6)Dlaczego Odra tak nisko? Spadli,drużyna praktycznie rozleciała się kadrowo,na różnych portalach można poczytać że ,,nie dzieje się tam dobrze".Historii Górnika Zabrze z tego sezonu nie powtórzą,czyli awansu rok po spadku na pewno nie będzie.
7)Dlaczego Nieciecza tak wysoko/nisko? Z roku na rok wspinają się coraz wyżej.W meczu sparingowym z Sandecją udowodnili że nie jednemu zabiorą punkty.Na pewno nie można ich lekceważyć,ale znaczącej roli w pierwszej lidze w tym sezonie nie odegrają.
8)Dlaczego Gorzów tak wysoko/nisko? To drużyna która idealnie pasuje do tej ligi.Nie ma po co się pchać do Ekstraklasy,a do spadku też im daleko.Spokojne utrzymanie.
9)Dlaczego Radzionków,Flota i KSZO tak wysoko/nisko? te trzy drużyny uważam że będą do samego końca bić się o utrzymanie.Radzionków jako beniaminek może być groźny na własnym boisku.Przed tym sezonem zespół opuściło dwóch doświadczonych zawodników,bardzo dobrych Gieraczak i Kompała.W tym sezonie pierwszej ligi raczej nie zawojują.Flota jak co roku ponosi poważne ubytki kadrowe.Tym razem nie Pogoń a ...Sandecja i Nieciecza zabrały z drugiego końca Polski czołowych piłkarzy drużyny trenera Nemeca.Tym razem nie środek tabeli a jej dolna część dla Floty.W KSZO fatalna sytuacja finansowa przełoży się na wyniki drużyny.Z klubu odeszło dwóch najlepszych zawodników:Cieśliński do Podbeskidzia i Matuszczyk do Pogoni.W tym roku w Ostrowcu będą drżeć o utrzymanie.
10)Dlaczego spadną Polkowice,Dolcan,Kluczbork i Kolejarz? Górnik podobnie jak Nieciecza z roku na rok znajdował się ligę wyżej.Jednak czasy gdy w Polkowicach grała Ekstraklasa jeszcze długo nie nadejdą.Na razie żeby walczyć w pierwszej lidze muszę znaleźć się pieniądze.Co do Dolcanu w tej drużynie po odejściu trenera Sasala do Kielc wszystko się rozleciało.Mimo fatalnej wiosny Ząbkowianą szczęśliwie udało się utrzymać w poprzednim sezonie.Tym razem będą musieli pogodzić się ze spadkiem(i chyba dobrze bo piłkarze innych drużyn nie będą musieli leczyć kontuzji po meczach na murawie w Ząbkach).Kluczbork,w przeciwieństwie do Dolcanu miał rewelacyjną wiosnę.Początek sezonu,w którym piłkarze beniaminka musieli zapłacić ,,frycowe",odbili sobie na koniec,ostatecznie lądując na szóstej lokacie.Jednak przed rozpoczęciem nowych rozgrywek opuściła drużynę z Wielkopolski ich największa gwiazda-Waldemar Sobota,piłkarz mający ogromny wpływ na grę zespołu.bez niego niestety ciężko będzie się utrzymać.I Kolejarz Stróże...no cóż o nich pisać,skoro chyba każdy Sądeczanin wie jaka jest tam aktualna sytuacja.Dużo zapału do pracy,wielkie nadzieje,ciekawa drużyna,ale jest jedno ALE-brak trenera Araszkiewicza.Bez niego,w moim przekonaniu nie będzie tej drużyny stać na skuteczną walkę o utrzymanie.
Sory,że tak się rozpisałem ale chciałem żeby już nie było wątpliwości kto,gdzie i dlaczego ;)
grubas_KKS - Pią Lip 23, 2010 10:54
Weźcie że kur.wa wyluzujcie z tymi swoimi typami.Jeszcze ani jedna kolejka się nie odbyła a Wy tu już tabele "malujecie" wyssaną z palca =/
Ad@ś=) - Sro Lip 28, 2010 11:51
Powoli czas na kolejny sezon...
Emocje po feralnym 100-leciu opadną szybko bo już we środę czeka nas pierwsze spotkanie o punkty.
Można zadać sobie pytanie: na co stać Sandecję w tym sezonie?
Sparingi sparingami i nie warto przejmować się ich wynikami.
Pewnie niektórzy będą mi wypominać to co zaraz napisze, ale ja jestem OPTYMISTĄ i wierzę w doświadczenie trenera Wójtowicza.
Sądzę, że przygotował drużynę bardzo dobrze do sezonu pod względem motorycznym i taktycznym. Mam nadzieję, że panowie z meczu na mecz będą pokazywali coraz lepszą formę. Jak wiemy, na papierze najsłabszą naszą formacją jest atak i jedynie tego się obawiam, bo może być ciężko z bramkami. Ogólnie rzecz biorąc liczę na miejsce w pierwszej piątce po rundzie jesiennej.
Nie mam zamiaru pompować balona niepotrzebnie ale piszę tylko moje przewidywania, żeby być z siebie zadowolonym jeśli tak właśnie się stanie:)
Na zakończenie chciałbym życzyć piłkarzom - aby omijały ich kontuzje, trenerowi - aby myśl szkoleniowa i instynkt go nie zawiodły, działaczom - aby zrozumieli dla kogo są i po co, nam kibicom - abyśmy potrafili się zachować zawsze i nie dawali się prowokować, a także żebyśmy w tym sezonie tyle nie marudzili co poprzednio.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu pozytywnych emocji!!
arkoniusz - Sro Lip 28, 2010 19:18
Hehe Kolejarz doczekał sie stadionu z prawdziewego zdarzenia :P
Nowa trybuna: http://kolejarzstroze.pl/...rza_Stroze.html
http://kolejarzstroze.pl/...rza_Stroze.html
Bar: http://kolejarzstroze.pl/...rza_Stroze.html
No to niech się kogutki cieszą <hahaha>
internacionale - Sro Lip 28, 2010 19:20
Ja pie*****, ale to już nawet śmieszne nie jest. Dla mnie to jakaś fikcja, jak to możliwe że "to coś" otrzymało licencję....
arkoniusz - Sro Lip 28, 2010 19:23
internacionale, To samo sobie pomyślalem, jak oglądałem te zdjecia to sie dziwiłem, skąd Kolejarz ma licencje. Po za tym te " nowe trybuny " wygladaja najwyzej na okręgówke.
radziufan - Sro Lip 28, 2010 19:24
to nie jest nowa trybuna, ona byla juz jak gralismy z nimi ostatnio, "nowa" powstaje po przeciwległej stronie od kortów tenisowych, no ale Bar wymiata;)
www.megachem.pl - Sro Lip 28, 2010 19:43
Śmiejmy się, bo jak wybudują nowy stadion, to nam będzie głupio- co nie zmienia faktu że gdybyśmy żyli w państwie prawa to taki przekręt i bat dawno by pod celą siedział. Najgorsze jest to że ludzie u nas zawsze będą na pisuary głosować i kogutek będzie nadal senatorkiem- a to że się wysłowić nie umie i zaciąga jak chłop z pola to co innego.
kosiarz - Sro Lip 28, 2010 21:31
Nie zaczynaj swoich "mądrości" politycznych, bo tam wiele jest wybudowane i zrobione.
Tymczasem z platfusami same katastrofy, długi, złodziestwo, afery i zero jakiejkolwiek poprawy a i zapewne niedługo poznamy jak w Grecji było.
Wszystko się zmienia, mnie nie obchodzi kto rządzi z takiej czy innej opcji politycznej, byle rządził dobrze. Interesuje mnie Sandecja, a nie kto z jakiej partii jest.
internacionale - Sro Lip 28, 2010 22:07
Żeby nie być gołosłownym:
Regulamin Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo I Ligi 2010/2011
Bianconeri - Sro Lip 28, 2010 22:11
A co najfajniejsze w regulaminie ekstraklasy na stornie jedynego słusznego związku nic takowego nie widziałem, chyba że przeoczyłem ...
DNL - Sro Lip 28, 2010 22:17
To jakaś kpina chyba, bo dlaczego w Ekstraklasie mogą? W regulaminie na wyższy szczebel rozgrywek nie ma wzmianki o tym, są tylko punkty a-c brzmiące tak samo.
rudeboyz - Sro Lip 28, 2010 22:24
bo w regulaminie ekstraklasy jest brak tego podpunktu...
DNL - Sro Lip 28, 2010 22:33
Wiem, że nie ma. Ciekawi mnie dlaczego.
Czym kierowali się inteligenci z PZPNu nie dając takiego zakazu ogólnie, a na wybrane szczeble rozgrywek.
GoToSleep - Sro Lip 28, 2010 22:36
to już jest patologia...
internacionale - Sro Lip 28, 2010 22:37
Moim zdaniem, poprostu zawinił jakiś tam administartor obsługujący stronę PZPN. Wygląda na to że nie zdążyli jeszcze odpowiednio zaktualizować witryny.
DNL - Sro Lip 28, 2010 22:46
Na stronie Ekstraklasy też nie ma wzmianki o tym (więc to raczej nie administratora wina) i nie sądzę, by było skoro tak jak mówię na nowych stadionach kluby specjalnie dla kibiców robią nagłośnienie trybun niezależne od spikera, by mogli prowadzić doping. Nawet na Legii. Coś takiego w życiu, by nie przeszło i nie byłoby respektowane przez nikogo.
DNL - Sro Lip 28, 2010 23:21
A propos tego nagłośnienia :
Cytat: | Właśnie wśród OZSK idzie rozkimnka na ten temat. Będę wiedział coś więcej, to dam znać. |
Cytat z osoby działającej w Ogólnopolskim Związku Stowarzyszeń Kibiców.
aidos - Czw Lip 29, 2010 08:41
Nie wiem jak bardzo nowoczesny sprzęt posiadacie ;), ale zwykła tuba to ma w sobie ZERO elektroniki...
radziufan - Czw Lip 29, 2010 08:42
to samo miałem napisać nie można wnośić sprzętu elektronicznego
Bianconeri - Czw Lip 29, 2010 08:47
To ci nie pozwolą wnieść bo będzie to śmiercionośne narzędzie zbrodni godzące w ład i porządek publiczny :D
Ad@ś=) - Czw Lip 29, 2010 10:14
...ale za to można wnosić hit lata 2010 WUWUZELAAAAA!!! :D
grubas_KKS - Czw Lip 29, 2010 10:15
Ja bym raczej zadał takie pytanie : ILE PAN PREZESUNIO-SENATORUNIO ZAPŁACIŁ MAFII Z PZPN-U ZA OTRZYMANIE LICENCJI?Bo te e-stadio jakie tam jest to już nawet nie jest "śmiech na sali".
biker_ns - Sob Lip 31, 2010 08:14
Rusza I liga: Kolejarz i Termalika Bruk-Bet już do pracy, Sandecja świętuje.
W weekend startuje I liga piłkarska - wyjątkowo bogata w małopolskie zespoły i nie tak bogata jak przed rokiem w wielkie firmy. Dla wielu będzie ciekawe, jak ze zobowiązaniem wynikającym z bycia na zapleczu ekstraklasy poradzą sobie kluby z małych miejscowości.
Chcą czy nie, będzie się im przyglądać piłkarska Polska i to chyba bardziej z przekorą niż życzliwością. Wielu jest takich, którzy chcieliby skwitować sportowe ambicje o wiele większe niż liczba mieszkańców stwierdzeniem: A nie mówiłem... Mieści się nim przypominanie historii innych klubów z małych miejscowości, które wykrwawiły się w zbyt wysokiej lidze, przekraczającej ich organizacyjne i finansowe możliwości.
Aż by się chciało, żeby zespoły z Niecieczy i ze Stróż owym "życzliwym inaczej" zagrały na nosie i prezentowały futbol, choćby taki jak w minionym sezonie Sandecja, a więc budzący szacunek i ostrożność rywali. Pierwszą poważną próbę małopolskie beniaminki przeszły, zdobywając licencję na grę w I lidze na swoich stadionach, w co niektórzy - zwłaszcza w przypadku Kolejarza - nie wierzyli...
Profesjonalne podejście do sportowego awansu od początku zaprezentowano w Niecieczy. Już pierwsze posunięcia głównego sponsora pokazały, że I-ligowa drużyna to nie tylko realizacja marzeń, ale i produkt, będący częścią strategii marketingowej Bruk-Betu. Dołączenie do nazwy zespołu marki produktu, ktory będzie promowany przez piłkarzy oraz zmiana barw klubowych na te pozostające częścią identyfikacji wizualnej firmy sponsora, są częścią pomysłu właścicieli Bruk-Betu, którzy rozwijają się biznesowo w jeszcze szybszym tempie niż sportowo. Termalica Bruk-Bet dokonała znaczących zmian w składzie, do zespołu Marcina Jałochy dołączyli: Łukasz Cichos (Znicz Pruszków), Damian Jędryka (Korona Kielce), Krzysztof Kiercz (Korona Kielce), Dawid Kubowicz (Flota Świnoujście), Karol Piątek (Lechia Gdańsk), Bartłomiej Piszczek (Flota Świnoujście), Piotr Towarnicki (Concordia Piotrków Trybunalski). Zespół nieźle wypadał w sparingach, ale przed popadnięciem w hurraoptymizm uchroniło niecieczan błyskawiczne odpadnięcie z Pucharu Polski po porażce z Kolejarzem. Ile warta jest Termalica w nowych szatach, będzie wiadomo po pierwszych pięciu, sześciu meczach. Jeśli dobrze zacznie, może jej iść tak dobrze jak w minionym sezonie, który dał zespołowi kolejny awans z rzędu. Zespół z Niecieczy po awansie osiągnął pierwszy cel markietingowy - był szeroko opisywany i pokazywany przez media, ale zbyt często chyba jako swoistego rodzaju, choć sympatyczne, dziwadło. Debiutuje w wyjazdowym meczu z Wartą w Poznaniu na stadionie przy ul. Bułgarskiej (sobota, 18). Miejsce do zaczęcia I-ligowej przygody z przytupem wymarzone i rywal, którego kluczowymi postaciami są Piotr Reiss i Zbigniew Zakrzewski też - Jedziemy po trzy punkty - zapowiada w oficjalnym serwisie klubu jeden z najbardziej dośwodczonych niecieczan Jan Cios, który zna dobrze stadion Lecha.
Kolejarz Stróże po awansie przeżył szalony czas. Zaraz zmienił trenera (Jarosława Araszkiewicza zastąpił Jerzy Kowalik) i podjął walkę o grę w I lidze na własnym stadionie. Kiedy senator Stanisław Kogut, formalnie wiceprezes, a faktycznie szef klubu, zarzekał się, że innej opcji niż w Stróżach nie ma, brzmiało to na początku bajkowo, a jednak Kolejarz będzie grał u siebie. Nowy trener zrealizował też inny pomysł senatora - trzon zespołu został oparty na zawodnikach, którzy wywalczyli awans. Ewentualne większe korekty będą wprowadzane w Stróżach w zimie, ale już teraz transferów nie zabrakło. Zagrają w Stróżach: Krzysztof Radwański (Górnik Łęczna), Adrian Basta (Polonia Bytom), Rafał Jędrszczyk, Mateusz Broź, Marcin Stefanik (wszyscy Sandecja Nowy Sącz), Tomasz Ciećko (Tomasovia Tomaszów Lubelski), Robert Drąg (powrót z Karpat Krosno), Tomasz Gryboś (powrót z Olimpii Pisarzowa), Piotr Madejski (ŁKS Łódź), Piotr Szymiczek (Stal Stalowa Wola). To może nie być koniec wzmocnień.
Mimo iż Kolejarz rozpoczął sezon niespodziewanym może nawet zwycięstwem nad Niecieczą w PP, trudno powiedzieć na co go stać. Celem jest oczywiście utrzymanie w I lidze. Z pracami na stadionie niemal się uwinięto, przynajmniej na tyle, żeby w niedzielę Kolejarz zagrał tu historyczny, pierwszy mecz w I lidze z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Ulewy z ostatnich dni w całkowitym ukończeniu prac przeszkodziły, ale na piłkarzy czekają już unowocześnione szatnie.
Sandecja Nowy Sącz w sobotę świętować będzie jubileusz 100-lecia klubu. Zagra towarzysko z Ruchem Chorzów o godz. 17, wcześniej odbędzie się prezentacja odmienionego zespołu trenera Dariusza Wójtowicza. Mecz I kolejki I ligi z GKP Gorzów został przełożony na 4 sierpnia. Udanym poprzednim sezonem sądeczanie postawili sobie bardzo wysoko poprzeczkę, więc wyniki sparingów budziły niepokój kibiców. W Sandecji zaszło wiele zmian i choć przybyło sporo nowych twarzy, kluczowe zapisano po stronie ubytków. Maciej Bębenek i Michał Jonczyk stanowili o ofensywnej sile zespołu, będzie ich bardzo trudno zastąpić, po tym jak wybrali grę w ekstraklasowym Górniku Zabrze. Kto będzie strzelał bramki dla Sandecji w nowym sezonie - oto jest pytanie! Drugi sezon na pewno będzie trudniejszy niż pierwszy w I lidze, na to przygotowany jest znakomicie znający realia trener Wójtowicz. Cierpliwości nie powinno też zabraknąć działaczom, którzy pokonują kolejne szczeble zdobywania organizacyjnego profesjonalizmu, ale też zapewne mają świadomość, że przed nimi jeszcze parę pięter na tej drodze. Życzyć trzeba Sandecji, żeby nie zatraciła ducha i entuzjazmu, które pokazała, zdobywając 3. miejsce w minionym sezonie. Na tym może zbudować markę klubu, a także zdobyć jeszcze potężniejszych sponsorów, którzy pomogą włączyć się w walkę o najwyższe cele.
W tym sezonie I ligi walczyć o nie powinni najbogatsza w stawce Pogoń Szczecin i najbardziej zdeterminowany w myśleniu o powrocie do ekstraklasy ŁKS. Czy małopolscy I-ligowcy mogą im przeszkodzić? Niewykluczone...
www.sportowetempo.pl
radziufan - Nie Sie 01, 2010 22:06
za nami I kolejka nie licząc naszego przelożonego meczu
Ruch Radzionków 1-1 MKS Kluczbork 31 lipca, 17:00 (1.500)
Wojciech Mróz 68 - Dariusz Góral 71
Kolejarz Stróże 1-1 Podbeskidzie Bielsko-Biała 1 sierpnia, 17:00 (1.500)
Robert Drąg 66 - Michał Osiński 73
Górnik Polkowice 2-1 Górnik Łęczna 31 lipca, 19:00 (700)
Krzysztof Kazimierczak 20 (s), Damian Piotrowski 88 - Wallace 8
Odra Wodzisław Śląski 0-3 Piast Gliwice 31 lipca, 16:00 (2.000)
Jakub Biskup 42, Bartosz Iwan 49, 59 (k)
GKS Katowice 1-1 Dolcan Ząbki 31 lipca, 19:00 (3.600)
Krzysztof Kaliciak 63 (k) - Grzegorz Piesio 8
W 40. minucie Piotr Kosiorowski (Dolcan Ząbki) nie wykorzystał rzutu karnego.
Łódzki KS 2-1 Pogoń Szczecin 1 sierpnia, 19:00 (4.400)
Mariusz Mowlik 25, Jakub Kosecki 53 - Olgierd Moskalewicz 16
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 0-2 Flota Świnoujście 31 lipca, 19:00 (1.200)
Charles Uchenna Nwaogu 43, Radosław Pruchnik 78
Warta Poznań 0-0 LKS Nieciecza
LaMaquinaRoja - Wto Sie 03, 2010 21:02
Ma ktoś gdzieś mapkę z miejscowościami wszystkich klubów w I lidze na nowy sezon? W tamtym roku w GK coś takiego było... teraz to nie wiem, bo nie czytam.
x - Wto Sie 03, 2010 21:58
coś takiego ?
http://www.flota.swinoujscie.com.pl/mapka.10.htm
KubaNS - Wto Sie 03, 2010 22:38
Mowisz- masz...
Ledwo napisales tego posta- minela ponad godzina, a tu ( dla nie poznaki- na naszoklasowej stronie Kolejarza Stroze) "mapa wyjazdowa Kibicow Kolejarza" ;)
http://kolejarzstroze.pl/..._Kolejarza.html
;)
ERNESTO - Sro Sie 04, 2010 09:35
KubaNS napisał/a: | Mowisz- masz...
Ledwo napisales tego posta- minela ponad godzina, a tu ( dla nie poznaki- na naszoklasowej stronie Kolejarza Stroze) "mapa wyjazdowa Kibicow Kolejarza" ;)
http://kolejarzstroze.pl/..._Kolejarza.html
;) |
Drobne przejezyczenie redakcji - mialo byc: "Mapa wyjazdowa pilkarzy Kolejarza" ;)
A ich kibicowskie eskapady skoncza sie na Nowym Saczu i Niecieczy ;)
grubas_KKS - Sro Sie 04, 2010 11:05
Najpierw niech się "chodoki" ogarną u siebie, bo póki co to w meczu inaugurującym z Podbeskidziem nie utworzyli młynu,brak dopingu i brak flag.Może jakiś protest mają :D
www.megachem.pl - Sro Sie 04, 2010 19:43
Jaki protest?- na pewno zakazy podostawali!
Ale nie! Panowie przecież to sierpień- czyli żniwa- tylko żeby im rąk nie pourywało. Każdy dosiada Kombajn m-ki Bizon i heja.
x_cite - Sro Sie 11, 2010 11:26
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
znowu zaczną się wyjazdy do Wrocławia;)
misiek_1984 - Czw Sie 12, 2010 22:21
Na razie jeden działacz pojechał do Gorlic po wyrok :)
http://www.90minut.pl/new...je-w-pilce.html
Ciekawe czy będą jakieś konsekwencje dla klubu?
grubas_KKS - Czw Sie 12, 2010 22:30
Już to widzę jak Gregory Lato "krzywdę" wyrządza swojemu waflowi Kogucikowi i jego klubikowi :D
Bianconeri - Pią Sie 13, 2010 07:36
Prawdopodobnie Derby Sądecczyzny pomiędzy Kolejarzem Stróże a Sandecją Nowy Sącz zostaną przełożone. Z dnia 29 sierpnia na 28 (sobota). - Oficjalną informację otrzymamy w poniedziałek - mówi prezes Kolejarza, Bolesław Dywan.
Przypomnijmy że w sezonie 2010/2011 Kolejarz Stróże wszystkie mecze u siebie będzie rozgrywał w niedzielę.
za naszaklasakolajorzowastrozowa.pl ;) czyli kolejarzstroze.pl
Darek - Pią Sie 13, 2010 10:53
to niedobrze bo 24-25 sierpnia gramy mecz Pucharu Polski w Tychach i będzie mniej dni na zregenerowanie sił.
Maerqin - Pią Sie 13, 2010 11:38
Ej, no walsnie. Czemu akurat wtedy chca przelozyc mecz na sobote, przeciez w tygodniu bedziemy grac PP w Tychach...Mam nadzieje ze zarzad odpowiednio na to zareaguje i zagramy z Kolejarzem w niedziele! Ktos juz wode maci...
matys5392 - Sob Sie 14, 2010 23:14
Cytat: | W pierwszych spotkaniach trzeciej kolejki I ligi Flota Świnoujście pokonała na własnym boisku faworyzowana Pogoń Szczecin 1:0. W identycznym stosunku ostrowieckie KSZO wygrało z Dolcanem Ząbki.
Flota Swinoujście nie zwalnia tempa i po zwycięstwie na inaugurację w Ostrowcu Świętokrzyskim z KSZO, tym razem pokonała typowaną do awansu do Ekstraklasy Pogoń Szczecin. Jedyną bramkę meczu zdobył Nigeryjczyk Charles Nwaogu Uchenna, który dwanaście minut przed końcem meczu nie dał szans na skuteczną interwencję Radosławowi Janukiewiczowi.
W drugim sobotnim meczu KSZO zdobyło swoje pierwsze punkty w tym sezonie. Grający ambitnie ostrowczanie, na własnym stadionie wygrali z Dolcanem Ząbki 1:0. Gola na wagę trzech punktów zdobył kapitan hutniczej jedenastki - Krystian Kanarski.
Flota Świnoujście - Pogoń Szczecin 1:0 (0:0)
Bramka: Charles Nwaogu Uchenna (78).
Żółte kartki: Przemysław Rygielski, Ivan Udarević, Krzysztof Bodziony, Jacek Paczkowski, Bartłomiej Niedziela, Sławomir Mazurkiewicz - Łukasz Matuszczyk, Marcin Nowak, Krzysztof Hrymowicz.
Czerwona kartka - Pogoń Szczecin: Marcin Nowak (90-faul).
Sędzia: Mariusz Podgórski (Wrocław).
Widzów 1500.
KSZO Ostrowiec - Dolcan Ząbki 1:0 (1:0)
Bramka: Krystian Kanarski (29)
Żółte kartki: Krystian Kanarski, Rafał Lasocki, Daniel Dybiec, Tomasz Persona - Marcin Stańczyk, Patryk Koziara.
Czerwona kartka: Rafał Lasocki (65).
Sędzia: Tomasz Garbowski (Opole).
Widzów: 1000. |
Słówko o ,,derbach Pomorza".Wynik meczu Flota - Pogoń dla mnie bardzo zaskakujący.Zastanawiam się czy to Flota jest taka mocna w tym sezonie czy Pogoń taka słaba.Przed rozpoczęciem rozgrywek wszyscy typowali Pogoń jako głównego faworyta do awansu,a osłabioną jak co roku Flotę stawiano co najwyżej jako drużynę grającą o środek tabeli.Pogoń wydaje się być w podobnej sytuacji jak Sandecja,czyli są zawodnicy ale na razie za bardzo nie ma wyników.Za tydzień zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie,bo Pogoń na pewno będzie chciała się odbić.
Masahiko - Nie Sie 15, 2010 01:15
Obraz gry Floty w Nowym Sączu trzeba analizować przez pryzmat czerwonej kartki. Mimo osłabienia drużyna ze Świnoujścia grała na prawdę dobrze, więc ich wygrana tak bardzo nie zaskakuje. Zwłaszcza że Pogoń początek sezonu ma słabe.
matys5392 - Wto Sie 17, 2010 12:39
Trzecia seria gier pierwszoligowych rozgrywek potwierdziła, że obecny sezon będzie pełen niespodzianek, a walka o czołowe lokaty jak też o ligowy byt powinien trzymać kibiców w niepewności do ostatniej kolejki. Cóż taki urok zaplecza ekstraklasy.
W trzeciej kolejce 1 Ligii główni faworyci do awansu tracili punkty jak jeden mąż. Na pierwszy plan zdecydowanie wysuwała się potyczka w Łodzi, między ŁKS-em a Piastem Gliwice. Spotkanie było zapowiadane jako wielki szlagier, który miał wyłonić nowego lidera pierwszej Ligii w postaci łodzian. Lub też umocnić na tejże pozycji ekipę gości. Tymczasem mecz zakończył się remisem 2:2. Cóż ten wynik nadal dawał pierwszą pozycję w tabeli gliwiczanom, ale jak się okazało tylko do niedzieli.
Właśnie wczoraj trochę niedocenianie przed rozgrywkami Podbeskidzie rozgromiło beniaminka LKS Nieciecza na wyjeździe 5:0. I to właśnie podopieczni Roberta Ksperczyka awansowali na pozycję lidera. Mając tyle samo punktów co ŁKS oraz Piast czyli po siedem ale zdecydowanie lepszy bilans bramkowy. Natomiast co raz gorsza pozycja ekipy z Niecieczy. Jak na razie bilans LKS-u to dwie porażki i jeden remis. Już teraz wiele się mówi, że trener Marcin Jałocha powoli może szukać sobie nowego miejsca zatrudnienia.
Podobnie zresztą jak szkoleniowiec Pogoni Szczecin Piotr Mandrysz. Jego podopieczni w tym sezonie na pierwszoligowym froncie mieli rządzić i dzielić. Tymczasem po trzech seriach mają zaledwie trzy punkty, na które złożyła się szczęśliwa wygrana z KSZO 1:0. W sobotę szczecinianie doznali drugiej porażki w tym sezonie. Po przegranej z ŁKS-em na początku sezonu, teraz Portowcy nie sprostali Flocie Świnoujście ulegając 0:1.
Natomiast co raz lepsze nastroje panują w Wodzisławiu. Odra po premierowej porażce 0:3 z Piastem Gliwice, bardzo szybko się podniosła. Wystarczyły dwa zwycięstwa z Wartą Poznań, oraz piątkowe nad Górnikiem Łączna po 2:1. By drużyna bardzo szybko dołączyła do ligowej czołówce.
Na dobre humory nie narzekają także w Polkowicach. Tam miejscowy beniaminek odniósł już drugie zwycięstwo w tym sezonie. W piątek ograł MKS Kluczbork 2:0. Goście z Kluczborka w dalszym ciągu nie mogą pokusić się o pierwsze trzy punkty w nowych rozgrywkach. Okazja ku temu była duża wszak drużyna do tej pory potykał się tylko z beniaminkami, a mimo to za każdym razem nie potrafiła osiągnąć sukcesu. A to bardzo źle wróży Kluczborkowi w kolejnych spotkaniach ze zdecydowanie silniejszymi rywalami.
To co nie udało się MKS-owi, powiodło się Kolejarzowi Stróże, który odniósł pierwszy historyczny triumf na pierwszoligowych boiskach. Wygrywając z GKP Gorzów Wielkopolski 2:1. A pomyśleć, że przed trzecią serią gier gorzowianie mieli komplet punktów i realną szanse na wskoczenie na fotel lidera, jednak tak wielka okazja została zaprzepaszczona.
Z pierwszego ligowego zwycięstwa cieszą się także w Ostrowcu Świętokrzyskim, gdzie miejscowe KSZO ograł dość szczęśliwie Dolcan Ząbki 1:0. Ten wynik pokazuje, że ekipa z Ząbek staje się jednym z najpoważniejszych kandydatów do spodku. A co za tym idzie również pozycja trenera Dariusza Kubickiego jest co raz słabsza.
W dalszym ciągu o zwycięstwo w lidze nie mogą pokusić się drużyny GKS-u Katowice, oraz Warty Poznań. W piątek obie ekipy spotkały się w pojedynku bezpośrednim. I zgodnie z oczekiwaniami skończyło się remisem 1:1.
Formy z tamtego sezonu nie mogą odnaleźć piłkarze Sandecji Nowy Sącz. W tej serii gier podopieczni Dariusza Wójtowicza wybrali się do Bytomia na spotkanie z Ruchem Radzionków. Mimo, że goście byli zdecydowanym faworytem to skończyło na nudnym 0:0.
W trzeciej serii gier padło 21 goli. Sędziowie w sumie pokazali 46 żółtych kartek oraz 4 czerwone. Trzecia kolejka na stadionach zgromadziła prawie 15 tys. kibiców. Najwięcej z nich zobaczyło spotkanie w Łodzi, gdzie frekwencja zgromadziła dokładnie 4570 tys.
www.1liga.info.pl
baltek93 - Wto Sie 17, 2010 12:55
Cytat: | Najwięcej z nich zobaczyło spotkanie w Łodzi, gdzie frekwencja zgromadziła dokładnie 4570 tys. | Eh takiej liczby widzow w polskim futbolu tylko mozemy pomarzyc
matys5392 - Pią Sie 20, 2010 11:49
W najbliższy piątek oraz sobotę, pierwszoligowcy rozegrają czwartą ligową kolejkę.
Najciekawiej powinno być w spotkaniach z udziałem wielkiej trójki, która ukształtowała się o trzech pierwszy seriach. Mowa o liderze Podbeskidziu, Piaście Gliwice, oraz ŁKS-ie Łódź. Jak na razie wymienione zespoły mają po siedem punktów. I w czwartej serii gier liczą na kolejne zwycięstwa.
Pasjonująco zapowiada się konfrontacja na stadionie lidera, który podejmie Odrę Wodzisław. Spadkowicz z ekstraklasy ma na swoim koncie sześć oczek, i bardzo wielką ochotę do zaatakowania Podbeskidzia na ich terenie.
ŁKS oraz Piast bardzo liczą na stratę punktów lidera. Jednak również im w tej kolejce nie będzie łatwo. Łodzianie zagrają w Poznaniu z Wartą. Natomiast Piast podejmować będzie KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Rywal ŁKS-u jak dotąd nie zapisał na swoim koncie jeszcze triumfu w aktualnych rozgrywkach. To ma nastąpić właśnie jutro. Jednak również łodzianie mają podobny cel na ów spotkania, a to zwiastuje, że kibice zobaczą dość ciekawe widowisko. Również przeprawa gliwiczan z ostrowianami nie będzie spacerkiem dla tych pierwszych. W każdym spotkaniu KSZO gra dość ambitnie, a dodatkowo goście przyjadą umotywowani zwycięstwem nad Dolcanem Ząbki.
Interesująco będzie także w Nowym Sączu, gdzie spotkają się dwie rewelacje z powszedniego sezonu. Mowa o potyczce Sandecji z Pogonią Szczecin. Obie drużyny w obecnych rozgrywkach są największymi rozczarowaniami. Konfrontacja w Nowym Sączu, będzie pierwszym spotkaniem w roli pierwszego trenera Pogoni dla Macieja Stolarczyka.
O pierwsze zwycięstwo w sezonie zagrają w Kluczborku. Gdzie miejscowy MKS podejmować będzie LKS Nieciecza. Obie drużyny jeszcze w obecnych rozgrywkach nie wygrały. Gospodarze do tej pory potykali się wyłącznie z beniaminkami rozgrywek. W tej serii nie będzie inaczej, wszak ich rywalem będzie LKS, który wydaje się najsłabszym debiutantem w tym roku. Cóż ostatnia porażka z Podbeskidziem 0:5 i to na własnym terenie mówi wiele. Cóż ów rywal dla Kluczborka wydaje się iście idealny na przełamanie się po trzech remisach.
Pierwszych trzech punktów w dalszym ciągu szukają także Katowiczanie. Tym razem GKS zmierzy się w Łęcznej z Górnikiem. Jednak o triumf gości będzie bardzo trudno, wszak łęcznianie na własnym stadionie w tym sezonie notują same zwycięstwa.
Podobnie jak GKS również Dolcan do tej pory nie doczekał się pierwszych trzech punktów w sezonie. Tym razem klub z pod Warszawy zmierzy się z Flotą Świnoujście na własnym stadionie. Jednak o sukces w tej konfrontacji będzie szalenie trudno. Flota w tym sezonie gra bardzo dobrze, a co ważne jest na zwycięskiej fali po wygraniu derbów z Pogonią 1:0.
Do ciekawej konfrontacji dojdzie w Gorzowie Wielkopolskim, gdzie GKP gościć będzie Górnika Polkowice. Obie drużyny mają po sześć punkt, więc stawką pojedynku będzie utrzymanie się w ligowej czołówce dla jednych jak też drugich.
Natomiast w Radzionkowie dojdzie do pojedynku dwóch beniaminków. Miejscowy Ruch zmierzy się z Kolejarzem Stróże. Dla miejscowych będzie to okazja do pierwszego zwycięstwa w tym sezonie. Natomiast goście, którzy mają już na swoim koncie jeden komplet punktów, również powinni walczyć o pełną pule.
www.1liga.info.pl
qqq - Pią Sie 20, 2010 16:31
"są największymi rozczarowaniami." ? Co ten dziennikarz pierniczy? 3 kolejki za nami a ten juz pisze o rozczarowaniach sezonu. Śmiac sie czy płakać? Ciekawe co by napisał jakby na koniec sezonu Sandecja i Pogon awansowały do E-klasy? "
x_cite - Pią Sie 20, 2010 16:41
z "powszedniego" sezonu:DDD mega lol - co to za chłop to pisał:)))
itachi - Sob Wrz 11, 2010 11:22
Aha. W przedwczorajszym (9.09) Przeglądzie Sportowym pisali, że Radzionków może oberwać 2 walkowery za wystawienie nieuprawnionego do gry zawodnika. Chodzi o mecze z Kolejarzem i Sandecją. W ten sposób zostalibyśmy liderem, bo zyskalibyśmy dodatkowe 2 punkty.
Sprawa poszła do PZPN. Nie wiem co dalej.
Znalazłem link:
http://www.1liga.info.pl/...48c3815a33.html
Woojtek - Sob Wrz 11, 2010 17:38
GKS : Stilon 4:2
przełamanie GieKSy, porażka Gorzowa dla Nas jak najbardziej.
matys5392 - Sob Wrz 11, 2010 21:33
W tej chwili to jak najbardziej dobrze dla nas,ale z drugiej strony to znak że GKS kryzys zaczyna miec za sobą a my przeciez jeszcze z nimi nie gralismy...
biker_ns - Czw Wrz 30, 2010 09:30
Drugi sezon w 1 lidze 100-latki
Drugi sezon na zapleczu Ekstraklasy występuje obchodzący 100-lecie istnienia klub z Nowego Sącza. Po ubiegłym sezonie o klubie z Kilińskiego mówiono w samych superlatywach, wszak jako beniaminek był o krok od awansu do Ekstraklasy.
Za nami wrzesień – prześledźmy osiągnięcia Sandecji w tym sezonie i w analogicznym okresie w poprzednim sezonie.
W sezonie 2009/10 wtedy beniaminek z Nowego Sącza na koniec września zajmował w tabeli dopiero 10 miejsce, a punkty i bramki zdobywał tylko na własnym boisku. Pierwsza wygrana, pierwsze bramki wyjazdowe miały dopiero przyjść w październiku.
W Nowym Sączu mówiono o twierdzy, ponieważ nikt nie potrafił przy Kilińskiego wygrać, a o kibicach i atmosferze przy Kilińskiego słyszano w całej Polsce.
Drugi sezon w danej lidze jak się uważa jest trudniejszy dla każdej drużyny. A jak to wygląda w przypadku klubu z Nowego Sącza ?
Sandecja w obecnym sezonie po rozegraniu 9 kolejek zajmuje 3 miejsce, mając 17 punktów i mając także na koncie wygrane na boiskach rywali. Jak widać bilans zdecydowanie lepszy.
Widać, więc że w przypadku sędziwej 100-latki prawda o słabszym drugim sezonie się nie sprawdza.
Sezon 2010/11 Sandecja rozpoczęła lepiej niż poprzedni. Jeżeli jeszcze wygrane w wyjazdowych, ważnych spotkaniach jak np. z Górnikiem w Polkowicach czy w prestiżowych „derbach” w Strózach nie będzie przeplatać niespodziewanymi porażkami jak w ostatniej kolejce z Niecieczą to wydaje się, że kibice z Nowego Sącza mogą być zadowoleni na koniec sezonu a budowana od nieszczęsnego meczu z Widzewem „twierdza, twierdza Nowy Sącz” będzie warownią nie do zdobycia przed długi okres.
ekstraklasa.net
|
|