Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Marketing w klubie

Bianconeri - Nie Maj 08, 2011 20:04
Temat postu: Marketing w klubie
Jak wiecie (lub nie) od stycznia mamy osobę odpowiedzialną za marketing w klubie, mieniącą się panem dyrektorem od marketingu.

Pan dyrektor pojawił się na konferencji przed meczem z Górnikiem Polkowice (która odbyła się 15 kwietnia), gdzie ogłosił "efekty" swojej działalności czyli przygotowanie bliżej nieokreślonego planu marketingowego, super ofertę w postaci puf w ciapki z logo klubu (ciekawe czy się jakieś sprzedały), uruchomienie "wkrótce" telewizji internetowej oraz sklepu internetowego.

Problem w tym, że podał adres nieistniejącej strony i domeny która jest do kupienia, "wkrótce" nie zrealizowało się do dziś i ani telewizji ani sklepu jak nie było tak nie ma, plan marketingowy pewnie nadal "się robi" a pufy sprzedają się jak się sprzedają.

Gdyby ten pan robił to wszystko w czynie społecznym a wypłatę otrzymywał za efekty swojej pracy to ok, nie wyszło mu trudno. Ale niestety bierze za swoje "działania" niemałe pieniądze miesięcznie, a w klubie jest o wiele więcej ważniejszych wydatków niż takie coś.

Rozmawiałem z paroma osobami na ten temat i problem jest dość poważny bo niestety są osoby, którym ten pan roztoczył wspaniałe wizje marketingowe i są tym zachwycone.

Dla mnie to jest niestety wyrzucanie pieniędzy w błoto i jawna niegospodarność.

Temat postanowiłem założyć dlatego, że są również osoby których ta sytuacja się nie podoba, ale same nie mogą wiele zrobić nie mają poparcia chociażby nas kibiców.

Mogę się oczywiście też mylić (choć jak zawsze swoje wiem), dlatego też zakładam temat do dyskusji, kto ma swoją wiedzę w tym temacie, jakieś pomysły, uwagi, propozycje itp niech się podzieli i pisze co i jak.

Zobaczymy co z tego wyjdzie ...

rossobianco - Nie Maj 08, 2011 20:42

A czy ten Pan ma cos wspolnego z Wizard Sport oraz czy przypadkiem nie byl organizatorem konkursu, w ktorym do wygrania byly koszulki Sandecji???
ArbuzKSC - Nie Maj 08, 2011 20:44

Klub mógłby zorganizować taką akcję, jaka jest na przykład ostatnio w Polonii Warszawa. Piłkarze chodzą do różnych szkół na spotkania z młodzieżą, opowiadają o klubie, sporcie i zachęcają do kibicowania i chodzenia na mecze. Klub może brać w ten sposób udział w wychowywaniu kibiców i odnosić z tego wiadome korzyści w przyszłości.
internacionale - Nie Maj 08, 2011 20:46

Ciesze się że temat powstał.
Marketing w klubie kulał i wygląda na to że kuleć będzie. Wątpię, że działalność Pana Marcina Bogdana coś zmieni. Minął już czwarty miesiąc działalności dyrektora marketingu a zmian nie widać.

Myślę, że nadszedł już czas aby władze klubu rozliczyły tego Pana z pracy jaką wykonuje na rzecz Sandecji. Trzeba postawić sprawę jasno i zrobić rachunek zysków i strat.

Gwoli przypomnienia pozwoliłem sobie wrzucić ten oto materiał wideo. (głośniki na full bo słabo z dźwiękiem :) )

Masahiko - Nie Maj 08, 2011 20:49
Temat postu: Re: Marketing w klubie
Bianconeri napisał/a:
a w klubie jest o wiele więcej ważniejszych wydatków niż takie coś.

Dobrze prowadzony marketing może przynieść duże efekty. Ale jak widać z Twojego opisu dobrze to nie wygląda....

Kilinskiego 47 - Nie Maj 08, 2011 22:37
Temat postu: Re: Marketing w klubie
Bianconeri napisał/a:

Rozmawiałem z paroma osobami na ten temat i problem jest dość poważny bo niestety są osoby, którym ten pan roztoczył wspaniałe wizje marketingowe i są tym zachwycone.

Dla mnie to jest niestety wyrzucanie pieniędzy w błoto i jawna niegospodarność.

Powiem tylko tyle. Jakiś czas temu była w Sączu konferencja z udziałem pana Herry ze spółki PL2012.

Jednym z punktów programu było wystąpienie naszego speca od marketingu, na którym prezentował coś. co zostało nazwane strategią marketingową, ofertą dla potencjalnych inwestorów itd.

Byłem zażenowany tym co zobaczyłem. Facet po prostu przeczytał sobie ze slajdów jakieś nic nie znaczące hasełka, wszystko bez ładu i składu, już nie będę komentował faktu, że przez większość swojego wystąpienia stał do audytorium tyłem (no dobra, czasami bokiem), no ale nic dziwnego, bo czytał te slajdy, gdyby starał się to jakoś omówić to może miałby okazję się odwrócić.

Gdybym to ja miał być tym potencjalnym inwestorem, to.... nie zastanawiał bym się ani chwili po zobaczeniu czegoś takiego i uciekał byle dalej od tego towarzystwa. Jestem przekonany, że studenci pierwszego roku marketingu są w stanie zrobić lepsze prezentacje i oferty, niż to co wtedy zobaczyłem. Dla mnie jako kibica było to najzwyczajniej w świecie przykre, że takie szopki odbywają się pod tytułem Sandecji.

Zawsze staram się nie krytykować przed jakimiś efektami finalnymi, ale po tym co wtedy ujrzałem jestem pewien - nic z tego nie będzie, nie ma na to najmniejszych szans.

sebax6 - Nie Maj 08, 2011 22:40

Aby kogoś rozliczać to trzeba mieć z czego. Najpierw dowiedzmy się jaki miał gość budżet do wykorzystania i co z nim zrobił. Samo zatrudnienie kogoś i zaofiarowanie mu pensji nie dając mu środków na rozwój i wypełnianie zadań może wyglądać mizernie.
Bianconeri - Nie Maj 08, 2011 22:43

Ale to odwrotnie chyba powinno działać, dyrektor marketingu przyciąga środki do klubu ... (a on sam ma np 5% zysku od wpływów od załatwionego przez siebie sponsora).

Cytat:
Powiem tylko tyle. Jakiś czas temu była w Sączu konferencja z udziałem pana Herry ze spółki PL2012.

Jednym z punktów programu było wystąpienie naszego speca od marketingu, na którym prezentował coś. co zostało nazwane strategią marketingową, ofertą dla potencjalnych inwestorów itd.

Szkoda że nie było nigdzie informacji, lub przeoczyłem, na ten temat .

sebax6 - Nie Maj 08, 2011 22:59

Nie mylmy stanowiska akwizytora, który ma wynagrodzenie prowizyjne ze stanowiskiem Dyr ds Mark w poważnym I Ligowym klubie...
Bianconeri - Nie Maj 08, 2011 23:02

No to chyba nie rozumiem twojej wypowiedzi poprzedniej w takim bądź razie, więc jak możesz sprecyzuj co miałeś na myśli.
sebax6 - Nie Maj 08, 2011 23:11

W skrócie miałem na myśli to, że marketing nie może mieć wynagrodzenie od sprzedaży czy od kupna albo od znalezienia kogoś czy czegoś. Ponieważ tym powinien zająć się ktoś inny.
Bianconeri - Nie Maj 08, 2011 23:15

Ok, jakoś zupełnie inaczej zrozumiałem twoją poprzednią wypowiedź.
Ogólnie bym się zgodził z tobą, z tym że musimy na całą sytuację patrzeć przez pryzmat klubu jakim jest Sandecja, jakimi funduszami (nie)dysponuje itp.

Klubu w obecnej formie nigdy nie będzie stać żeby zatrudnić np kogoś takiego jak pan Janusz Komurkiewicz z Fakro, dlatego takie coś jak pisałem, czyli pewna podstawa do wypłaty co miesiąc + premia w postaci jakiegoś % od pozyskanego sponsora wydaje mi się uczciwa i skłaniająca też do działania.

Tu największy problem że ani działań, ani wyników a klub kasę wydaje ...

wel - Nie Maj 08, 2011 23:22

rossobianco napisał/a:
A czy ten Pan ma cos wspolnego z Wizard Sport oraz czy przypadkiem nie byl organizatorem konkursu, w ktorym do wygrania byly koszulki Sandecji???

Według poniższego linku - tak, o ile nie jest jedynie zbieżność danych:

http://www.imsig.pl/pozycja/2010/212/KRS/201572

sebax6 - Nie Maj 08, 2011 23:28

Otóż to właśnie...

Sandecja może zatrudniła kogoś na wyrost ...bo wypada mieć kogoś od marketingu....

Moim zdaniem zadaniem osoby od marketingu powinno być pozyskanie jak najwięcej kibiców przychodzących na mecz..

kibicKKS - Nie Maj 08, 2011 23:40

sebax6 napisał/a:
Otóż to właśnie...

Sandecja może zatrudniła kogoś na wyrost ...bo wypada mieć kogoś od marketingu....

To tak jak z naszym p.o. Dyrektora Sportowego, jest tylko dlatego że wypada mieć jakiegoś Dyrektora Sportowego.

Co do speca od marketingu mnie z konferencji rozbawiło dumne stwierdzenie rzecznika prasowego, że ten Pan od marketingu załatwił nam nowe koszulki od firmy adidas:) A jak wyglądają to wszyscy wiemy, że za bardzo to dumą nie napawa.

jacolmc - Nie Maj 08, 2011 23:51

Nikt nie wymaga od naszego "speca" gruszek na wierzbie ale lepsza polityka informacyjna,sklep klubowy,to nie są działania wymagające ogromnych nakładów finansowych.W środe mecz pare plakatów pojawi sie we wtorek,70% sądeczan pewnie nawet nie będzie wiedzało że jest spotkanie.
KubaNS - Nie Maj 08, 2011 23:55

Otoz to.
Zgadzam sie ze w "powaznym 1 ligowym klubie" facet powinien zostac zatrudniony i miec do dyspozycji jakis tam budzet przeznaczony na swoja dzialalnosc, a nastepnie byc z tego rozliczony. Tutaj mamy zewnetrzna firme, ktora wystawia rachunki, tak?
Zgadzam sie rowniez ze na skuteczny marketing nie nalezy skapic grosza.
Obawiam sie jednak ze caly ten klubowy "marketing" jest delikatnie mowiac postawiony na glowie. Od stycznia udalo sie otworzyc stoisko z... pufami. Fajnie.
Pozatym slyszymy jak pisal Bianco o "przygotowywanej strategii marketingowej", sklepie internetowym "w przyszlym tygodniu." i teiewizji internetowej "nad ktora pracuja graficy". Oczywiscie wiemy tez ze chca rownac do najlepszych "nie tylko w Polsce, ale i w Europie" :) Termin wszystkich "projektow" delikatnie sie caly czas przesuwa.
Wszystko super tylko pachnie mi to zwyczajnym bleblaniem. Bleblaniem, ktore kosztuje, a to juz mi sie podoba srednio. W polaczeniu z postem Kilinskiego 47, uklada sie to w malo ciekawa calosc.

kosiarz - Pon Maj 09, 2011 08:21

Bianco ma rację. Marketing to sztuka handlu, a w przypadku klubu piłkarskiego towarem jest jego pozycja w lidze, rozpoznawalność, trend w danej chwili, tradycja, rynek oddziaływania, popularność itp. Dziś to wszystko jest na plus, dla Sandecji.
To powinien być dla dobrego menadżera d/s marketingu w klubie wystarczający "budżet".

To co pisał jacolmc wyżej, dystrybucja biletów, a przede wszystkim! KARNETY, to co dziś się z tym dzieje to jest śmieszne, żeby pytać kiedy będą karnety, prosić się wręcz o nie.
Wszystko na ostatnią chwilę, o plakatach reklamujących mecz na dzień przed nim, na czele.

Jeżeli ten pan bierze pieniądze od stycznia, to wg mnie, niepotrzebnie zostały wydane.
Piłeczki rzucane na trybuny jak w latach 80-tych to można by było i realizować bez pana dyrektora, choć i to jest zrobione amatorsko.
Oczywiście możemy nie o wszystkim wiedzieć, ale to przecież nie nasza wina, że ze swymi sukcesami się ukrywa :)
Dobry marketingowiec powinien zarobić na siebie i na klub.

DNL - Pon Maj 09, 2011 09:18

Marcin Bogdan? To ten OSZUST od konkursu z koszulkami. O, fajnie, że się pojawił bo już nie było kontaktu do niego.
Aż mi się ciśnienie podniosło i chyba wrócę do tematu.

Bianconeri - Pon Maj 09, 2011 09:20

Czy oszust to nie wiem, ale gość jest od tego całego Kelme/Wizard Sport.
A o koszulki to chodzi o ten naszoklasowy konkurs kiedyś tam?

DNL - Pon Maj 09, 2011 09:22

Tak. Zadzwonię dziś do GK jak sprawa stoi, ponoć pozwali go do sądu.
Generalnie gość zamiast koszulek Sandecji dał zwykłe pasiaki Kelme bez żadnych nadruków i wmawiał, że są to koszulki Sandecji. Jeszcze na bezczelnego kłamał, że klub dostaje je w takiej formie i wszystkie nadruki robi sobie sam.

Ad@ś=) - Pon Maj 09, 2011 09:43

Jeżeli rzeczywiście to ten koleś od kelme i konkursu to nie liczyłbym na jakiekolwiek zrealizowanie jego zapowiedzi...
Z głupiego konkursu nie wywiązał się tak jak należy i na nic zdały się maile do niego i dzwonienie. Przykro, że taką osobę na poważne stanowisko zatrudniono. Amatorka...

Bianconeri - Pon Maj 09, 2011 10:55

Widzę że coraz lepiej i coraz więcej "kfiatkuf" wychodzi ... to żałuję w takim razie że temat powstał tak późno ...

Dodatkowo jak wieść gminna niesie i życzliwi donoszą pan dyrektor marketingu pojawia się w klubie jedynie po ... wypłatę ... tylko za co ona w takim razie jest? widział go ktoś kiedyś np na meczu??

DNL - Pon Maj 09, 2011 11:27

A może warto by zainteresować sprawą prezydenta Nowaka?
Bo jeśli sprawa tak wygląda to marnowane są także nasze, podatników, pieniądze.

piknik76 - Pon Maj 09, 2011 12:06

U nas nawet plakaty na mecz muszą rozklejać po mieście kibice, więc niewiem czy ten Pan robi cokolwiek...
kolafy - Pon Maj 09, 2011 12:10

Nie tylko plakaty ale też transparenty + zapowiedzi meczowe i inne cuda wianki.

Jest też kilka ciekawych pomysłów związanych z public relation ale kto nas wysłucha jak gościa nikt prawie na oczy nie widział i on sam nie wie chyba co to jest pr ;)

radziufan - Pon Maj 09, 2011 12:17

Ja myślę ze trzeba sie zebrac w pare osob ktore maja pomysly na ogolny PR spisac to ladnie i przedstawic w klubie w formie pisemnej. Wiem ze szanse na powodzenie są znikome ale trzeba cos zrobić bo w tym klubie wszystko jest jak dawniej czyli "jakoś to będzie" "ktoś zrobi" "ludzie i tak przyjdą"

trzeba wziąść sprawę w nasze ręce

kolafy - Pon Maj 09, 2011 12:29

Do tego też by się przydało na pewno Stowarzyszenie które mamy wszyscy w dupie ostatnio, w ogóle u nas też między nami jest nie wiele współpracy cały czas te same twarze i tak w koło nie mam nic przeciwko oczywiście ale przydało by się trochę świeżości i więcej rąk do pracy!
misiek_1984 - Pon Maj 09, 2011 12:34

Plakaty na mecz z Odrą pojawiły się już w sobotę (5 dni przed meczem - rekord !) :) Czyżby to był pierwszy sukces marketingu w klubie?
Ad@ś=) - Pon Maj 09, 2011 15:10

misiek_1984 napisał/a:
Plakaty na mecz z Odrą pojawiły się już w sobotę (5 dni przed meczem - rekord !) :) Czyżby to był pierwszy sukces marketingu w klubie?

Ale te plakaty mogłyby wreszcie jakoś inaczej wyglądać a nie tylko jeden motyw od kilku sezonów...

Mileniak - Pon Maj 09, 2011 15:24

U nas taki potencjał się marnuje, że to przechodzi ludzkie pojęcie. Tak naprawdę gość od marketingu ma wymarzoną sytuację. Pracuje w klubie, który nie ma relanej konkurencji, na dobrą sprawę Sandecja od lat jest uznaną marką na rynku i do tego klub może realnie liczyć na pomoc kibiców..
Nic tylko zakasać rękawy i wziąść się do ciężkiej pracy.
PS. Gdyby klub był profesjonalnie zarządzany i posiadał profesjonalny MS, to sytuacja finansowa klubu byłaby lepsza.

Ad@ś=) - Pon Maj 09, 2011 15:48

^ Ale czego się spodziewać po osobach specjalizujących się w zarządzaniu piekarniami czy sklepami wędliniarskimi. Brakuje odpowiednio wykształconych ludzi na odpowiednim stanowisku. Z tego względu niestety wszystko kuleje bo nie umieją efektywnie wykorzystać potencjału i środków. A wystarczyłoby nawet zasiąść do rozmowy ze stowarzyszeniem i zaproponować środki w formie ryczałtu które mogłyby być przekazywane z klubu na marketing a odpowiednie osoby zajęłyby się reklamowaniem meczów i plakatowaniem miasta. Ale jak widać z doświadczenia nikomu się nie chce rozmawiać z kibicami bo po co sobie dodatkowej roboty dodawać. Jaka robota w magistracie, taka robota w klubie... Zdążyliśmy się chyba do tego przyzwyczaić, choć każdy z nas marzy o normalności a nie prowizorce.
puciex - Pon Maj 09, 2011 17:01

To by chyba było najlepsze wyjście żeby marketingiem zajęło się Stowarzyszenie wraz z YG'04 bo była by kasa na plakaty i na oprawy i marketing by nie pełzał tak jak jest teraz. Tak mi się wydje.
wojo94 - Pon Maj 09, 2011 17:02

co do sklepu SANDECJI sądzę że dobrze by było np kilka punktów np. Galeria Sandecja, Okolice Stadionu, Rynek lub ul.Lwowska. I tam wszystkie pamiątki smyczki zabwaki koszulki meczowe i kibicowskie różnego rodzaju i ogólnie z bogatym asortymentem a nie 2 koszulki na krzyż
Tak myśle że też klub mógłby zyskać na tym bo jest wiele ludzi którzy chcieliby jakąś odzież a w NS jest tego jak na lekarstwo albo w ogóle

DNL - Pon Maj 09, 2011 19:10

Z jednej strony piszecie o tym, że nie ma osoby wykształconej, doświadczonej w tym temacie, a z drugiej o prowadzeniu marketingu przez Stowarzyszenie i YG... Na pewno młodzi z YG znają się na biznesie dużo lepiej niż panowie Danek i Leśniak. To jak to w końcu jest?
Piłka i mecze to biznes, specyficzny ale biznes. Oczywiście, że my kibice możemy dać jakieś wskazówki, pomóc, ale gada się zawsze łatwo - zróbmy to, to i to.

Wojo - brzmi nieźle, otworzyć kilka punktów. A wiesz, że trzeba np. zapłacić za wynajem lokalu? Opłacić pracowników? To kosztuje, i to niemało.

I właśnie tu wchodzimy na pole biznesu. Potrzeba osoby, która ma o tym pojęcie i przede wszystkim czas, bo potrzebne są konkretne działania.

kolafy - Pon Maj 09, 2011 19:21

Kto tu powiedział o YG i prowadzeniu przez nich marketingu, po co snujesz jakieś zupełnie wzięte z kosmosu wnioski?
radziufan - Pon Maj 09, 2011 19:22

pare postow wyzej padla taka propozycja

puciex napisał/a:
To by chyba było najlepsze wyjście żeby marketingiem zajęło się Stowarzyszenie wraz z YG'04 bo była by kasa na plakaty i na oprawy i marketing by nie pełzał tak jak jest teraz. Tak mi się wydje.

kolafy - Pon Maj 09, 2011 19:23

Nie doczytałem ale i tak nie zmienia to faktu że kompleta bzdura ;)
Bianconeri - Pon Maj 09, 2011 19:25

A już nie cuduj ... jak by np taki Antonio ze swoją spłakaną minką poszedł gdzieś po prośbie - efekt finansowy murowany jako wsparcie dla dzieci specjalnej troski :D

Dobra ale sprawa jest poważna więc mówmy poważnie ...

radziufan - Pon Maj 09, 2011 19:30

YG rzeczywiscie nie ma do tego ani wiedzy ani mozliwosci wiec to rzeczywiscie kosmos calkowity ale my jako SKS mozemy juz cos zdzialac tylko tak jak juz to kolafy napisal , mamy od jakiegos czasu Stowarzyszenie w dupie i dziala ono tylko dzieki temu ze Miloszowi sie chce...

tak czy siak sprawa jest poważna bo jak nic nie zrobimy to kolejny sezon bedzie marketingowo w dupie Maryny. Zmarnowane juz zostaly dwa pierwszoligowe, za 3 miesiace startuje trzeci wiec do tego czasu musimy cos zadziałać

Ad@ś=) - Pon Maj 09, 2011 19:37

Tylko podstawowe pytanie: co my jako kibice możemy w tej sprawie zrobić? Co może SKS zrobić? Można jakieś pismo wystosować do klubu z prośbą o ocenę pracy tego marketingowca? ewentualnie przy okazji najbliższej konferencji można zapytać o wyniki pracy tego pana?
SKARHEAD - Pon Maj 09, 2011 20:49

kosiarz napisał/a:
marketingowiec powinien zarobić na siebie i na klub.

z powyższym faktem muszę się w 100% zgodzic, sam odpowiadam za bardzo szeroko pojęty "marketing" w pewnym Przedsiębiorstwie Dystrybucji i właśnie za wyniki swoich działań jestem rozliczany..chcąc zarobic trzeba działac - niestety inaczej sie nie da...

paco - Pon Maj 09, 2011 20:54

Panowie, u nas w klubie tak na prawdę marketingu nie ma. A to co się dzieje wokół klubu w kwestii marketingowej jest tylko i wyłączne zasługą kibiców. Sandecja jako klub nie prowadzi żadnego marketingu, a to jest wielki błąd, ponieważ teraz właśnie jest na to najlepszy moment.
kibicKKS - Pon Maj 09, 2011 21:03

puciex napisał/a:

Marketing to nie tylko plakaty i oprawy jak Ty to rozumujesz.

wel - Wto Maj 10, 2011 07:23

Tak tytułem jeszcze tego co pojawiło się w DP pod koniec kwietnia:

Dziennik Polski napisał/a:
PIŁKA NOŻNA. Już w najbliższych dniach uruchomiona zostanie telewizja internetowa mkssandecja.pl. Ale to nie wszystkie niespodzianki, jakie czekają sądeckich kibiców.

- Kiedy przyszedłem do klubu w styczniu, jako człowiek od marketingu zastanawialiśmy jak budować markę MKS Sandecja - opowiada Marcin Bogdan dyrektor ds. marketingu. - Na początek opracowaliśmy strategię działania, później plan współpracy ze sponsorami. A jednym z pomysłów jest właśnie telewizja internetowa. To już prawie gotowe, ale trwają ostatnie prace kosmetyczne, czyli graficzne. Musimy telewizję dostosować do potrzeb sponsorów i dlatego jest mały poślizg.

Ukochany klub to nie tylko mecze. To jest wszystko, co przypomina drużynę, piłkarzy, itd. Bardzo ważną spra wą są wszelkiego rodzaju pamiątki, które do tej pory można było nabyć głównie na stoisku w czasie meczu.

- Poza stoiskami na stadionie teraz wszelkiego rodzaje pamiątki, od szalików, po książki, czy garnuszki, będzie można kupić w sklepie internetowym - dodaje Marcin Bogdan. - Wydaje się, że hitem wśród pamiątek klubowych będą piłkarskie pufy. Przygotowaliśmy je dla zainteresowanych kibiców w różnych wielkości i rozmiarach. Są małe i całkiem duże, mające funkcje użytkowe. W tej sprawie podpisaliśmy umowę z największym europejskim producentem takich dodatków. Z pewnością każdy będzie mógł coś dla siebie znaleźć. Oczywiście pracujemy nad poszerzeniem oferty. W najbliższym czasie pojawią się kolejne nowości - zapowiada Bogdan.

kolafy - Wto Maj 10, 2011 07:32

Pierwsze co trzeba zrobić to zmienić szatę graficzną tych mało widocznych plakatów o śladowej ilości na mieście niby zachęcających do przyjścia na mecz, po drugie to reklamy w gazetach i TV zachęcające do przyjścia na mecz (mamy RTK i Insat) można tu dołozyć jeszcze internet (np strony oficjalne miasta), po trzecie to jakieś konkursy w gazetach czy nawet od czasu do czasu na mieście w których można wygrać bilety/karnety na mecze Pasów, po czwarte wyjazdy nigdy nic w tym kierunku nie było przez klub robione, dosłownie nie raz trzeba ludzi prosić co w sumie praktycznie zawsze marnie wychodzi żeby jechali np na ważny wyjazd do Łęcznej, na koniec wychodzi do tego że większość będzie tych samych osób bo GW z TVN wpoili ludziom że kibic który jeździ na wyjazdy to bandyta i najprawdopodobniej zginie z rąk innych bandytów np z Tarnowa, a w klubach takich jak Cracovia, Jagiellonia, Lech, Widzew są specjalne gruby przeznaczone do tego oraz inna mentalność ludzi zmieniona przez klub. TV internetowa OK tylko że nie na darmowym kanale youtube bo tyle to ja sam mogę zrobić, a uprzedzając swoją będziemy mieć lepszą ;) to tylko takie trzy przykłady pomysłów w naszych głowach jest miliony...

Chłopaki z YG, a nawet z TG, dziewczyny z PGS zawsze by mogli pomóc nikt nie mówi że mają się tym zajmować bo wiadomo że to ciężki kawałek chleba ale jak tolerować gościa który się szczyci wszystkim tylko że praktycznie nic nie ma na razie, a zwija grubą kase

Amico - Wto Maj 10, 2011 16:51

i jest i telewizja :)
internacionale - Wto Maj 10, 2011 16:53

Kibice wzieli sprawy w swoje ręce ! Strona powstała z naszej inicjatywy i sami ją stworzyliśmy !!
Bianconeri - Wto Maj 10, 2011 16:55

Jedynym czym się pan szpec na tym polu pochwalić to tym że wkurwił ale jednocześnie zmobilizował m. in. mnie i Miłosza do działania i mniej więcej w ciągu 2-3 tygodni siedzenia "po godzinach" i po nocach powstał serwis sandecja.tv prowadzony i utrzymywany ze środków własnych Stowarzyszenia i z panem szpecem nie mający (na szczęście) nic wspólnego.

Miłego oglądania, wkrótce pewnie Miłosz pewnie założy w odpowiednim dziale temat typu uwagi, sugestie itp.

Amico - Wto Maj 10, 2011 17:06

Właśnie zorientowałem się dopiero po wpisie na banerze, że serwis powstał z inicjatywy Stowarzyszenia, chłopaki ŚWIETNA i profesjonalna robota, już myślałem że nasz Pan szpec się otrząsnął i spiął i w końcu stronka ruszyła a tu niestety nie, choć to nawet lepiej bo nie spodziewałbym się po jego stronce jakichś cudów, jeszcze raz BRAWA dla Was
mke023 - Wto Maj 10, 2011 19:01

A czy bedzie mogli pokazywać bramki Sandecji?
Bianconeri - Wto Maj 10, 2011 19:09

Jest z tym pewien kłopot natury nazwijmy to "formalno-prawnej" ale damy radę.

PS. Dyskujsę o nowej stornie (a także o naszych pozostałych) stronach proponuję przenieść do odpowiedniego tematu a tu skupmy się na marketingu czy niestety jego braku raczej.

Felek - Sro Maj 11, 2011 16:29

Panowie, super robota! Podziwiam i gratuluję! Z własnego doświadczenia wiem ile taki projekt wymaga czasu i zaangażowania.. Jestem pod wrażeniem.
Co do marketingu w klubie - dramat. Zatrudnienie Pana Bogdana to nie była chyba najlepsza decyzja. Nie chcę go przekreślać, ale obserując jego działania (już zdążył złamać swoje obietnice jeśli chodzi o terminy odpalenia telewizji i sklepu), sposób wypowiadania się oraz jego wystąpienia publiczne.. jakoś nie budzi mojego zaufania. Dodatkowo na myśl przychodzi mi wcześniejsza, "wzorowa" współpraca na linii Sandecja - Kelme (i ciągłe oczekiwanie na dostarczenie kolejnego kompletu koszulek).. Cóż, zobaczymy co zdziała..
Swoją drogą zastanawiam się, czy nie byłoby lepiej gdyby klub, zamiast płacić Panu Bogdanowi, przekazywał jakąś "dotację" dla Stowarzyszenia. Telewizja zrobiona, sprzedaż gadżetów również isnitje (oczywiście wiele można jeszcze z tym zrobić), plakatowanie i promocja również działają.. a z dodatkową kasą pewnie można byłoby jeszcze więcej (i lepiej). Wydaje mi się, że w ten sposób pieniądze klubu byłyby zdecydowanie lepiej wykorzystane..
Tak, czy inaczej - brawo Panowie, tak trzymać!

Bianconeri - Sro Maj 11, 2011 16:40

W tym momencie największy chyba problem w tym, że niektóre osoby mające wpływ na funkcjonowanie klubu są działalnością pana dyrektora szpeca ... zachwycone ...
Na dodatek chciały namówić nas na zacieśnienie współpracy itp. Oczywiście napotkali (nie pierwszy i nie ostatnie raz zapewne) stanowczy i kategoryczny sprzeciw :)

Asmodeus - Sro Maj 11, 2011 23:24

A czy ktoś jest w stanie podać ile gość dostaje kasy na ten marketing klubowy ??

Bo jak dla mnie to bez tych danych to jest kolejny płacz temat

Jest takie fajne przysłowie że z pustego to i Salomon nie naleje ;)

ArbuzKSC - Sro Maj 11, 2011 23:39

Gdybym dawał pieniądze na klub jako jego właściciel, chciałbym aby kazda złotówka była należycie wydana. Przykład Miłosza i chłopaków ze Stowarzyszenia pokazuje, że nie trzeba brać pensji z klubu, by coś zrobić. Udało im się szybciej ogarnąć telewizję od jakiegoś niby speca:) na miejscu zarządu zwolniłbym pana od marketingu.

Poza tym Sandecja to nie tylko Nowy Sącz. Jest kilka średniej wielkości miejscowości w okolicy, których mieszkańcy też mogliby dostać zaproszenie na mecz ( rozwieszone plakaty ). Wiadomo, że każdy sprzedany bilet i pozyskany kibic to większa kasa w klubie. Druga kwestia, to możliwość zorganizowania tzw. Dnia Kibica, czyli np. na kilka wybranych meczy w sezonie, w których przeciwnik " nie elektryzuje " ludzi spoza młynu można obniżyć ceny biletów i organizować konkursy, w których byłyby do wygrania bilety. To mogłoby przyciągnąć kilka osób. Nie wiadomo jaki budżet ma marketingowiec w klubie, ale napewno gdyby chciał mógłby znaleźć jeszcze kilka innych inicjatyw.

Bianconeri - Sro Maj 11, 2011 23:46

Ja osobiście kwoty jak pisałem na początku podać nie mogę, co oczywiście nie oznacza że ktoś broni innym osobom zorientowanym w temacie tą kwotę podać;)

Ze swojej strony powiem tyle że faktury za "obsługę marketingową" opiewają jak dla mnie na spore jak na sądeckie warunki płacowe kwoty.

internacionale - Czw Maj 12, 2011 11:25

ArbuzKSC napisał/a:
Przykład Miłosza i chłopaków ze Stowarzyszenia pokazuje, że nie trzeba brać pensji z klubu, by coś zrobić. Udało im się szybciej ogarnąć telewizję od jakiegoś niby speca:)

Dobre chęci to podstawa. Fakt, szału jeszcze z telewizją nie ma - uczę się od podstaw filmowania, montażu itp. Mam nadzieje że z czasem będzie lepiej.

Oczywiście same chęci w tym przypadku nie wystarczają. Czynnik finansowy odegrał bardzo dużą rolę. Na dzień dzisiejszy włożyłem w przedwsięwzięcie ok 4500zł gotówki. Nie licząc oczywiście pracy programistów dzięki którym powstał CMS do zarządzania stroną.

Tak jak wcześniej wspominałem, w przerwie letniej będę chciał skompletować środki (może od jakiś sponsorów) aby zakupić drugą kamerę oraz statyw z prawdziwego zdarzenia (taki z głowicą olejową) dzięki któremu będzie można filmować całe spotkanie.

Asmodeus napisał/a:
A czy ktoś jest w stanie podać ile gość dostaje kasy na ten marketing klubowy ??

Nie podam kwoty bo tak naprawdę nie znam sumy ale plotka głosi że są to conajmniej dwie średnie krajowe lub nieco więcej.

Kilinskiego 47 - Czw Maj 12, 2011 11:54

internacionale napisał/a:

Asmodeus napisał/a:

Nie podam kwoty bo tak naprawdę nie znam sumy ale plotka głosi że są to conajmniej dwie średnie krajowe lub nieco więcej.

!? To jest skandal, tak dalej być nie może! Jakim prawem publiczne pieniądze przekazywane przez miasto, kasa klubowa z biletów kibiców utrzymuje gościa, który nic nie osiągnął jak dotąd, a jak pokazały przykłady w tym topicu, jeśli ktoś już coś o nim wie, to tylko jakieś same negatywne rzeczy.

Dwie średnie krajowe za wydukanie 5 zdań na jednej konferencji prasowej, zupełnie nieprzygotowane wystąpienie na konferencji sportowej, załatwienie jakiś śmiesznych pufek (sukces!) i kilka niespełnionych obietnic (i to kalibru kanał na YouTube...)?!

Kto jest tak zauroczony tym ekspertem i z jakich powodów?

Wielkie brawa dla panów ze Stowarzyszenia za telewizję klubową. Jest świetna. Wygląda megaprofesjonalnie i atrakcyjnie dla internauty. Filmy też super! Wyrazy uznania i pokłony:)

eeeee - Czw Maj 12, 2011 12:11

Internacionale użył sformułowania "plotka głosi", więc tak naprawdę nie wiemy czy jest to prawda. Jednak gdyby okazało się, że facet rzeczywiście zarabia takie pieniądze to słowo "skandal" jest łagodnym określeniem na to zjawisko.

Równie dobrze może się okazać, że Pan marketingowiec pracuje za jakieś drobne pieniądze, stąd efekty jego pracy są jakie są.

Może warto byłoby na nastepną konferencję prasową zaprosić samego zainteresowanego, żeby zabrał głos i wypowiedział się nt. pracy jaką wykonuje na rzecz Sandecji ??

Masahiko - Czw Maj 12, 2011 13:15

Od razu zaznaczam, że nie bronię tego Pana i uważam że to co do tej pory osiągnął jest kompromitujące, ale od osoby znającej się na rzeczy usłyszałem, że stworzenie takiego planu marketingowego (czy jak to się tam nazywa) może trochę potrwać ;)
Bianconeri - Czw Maj 12, 2011 13:26

Zgadzam się z tobą Masahiko (to chyba będzie koniec świata:D), zresztą pisałem o tym na początku tematu.

Cały problem w tym, że wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują że nic z tego nie będzie o to tylko zmarnowany czas i pieniądze.

A tak poza tym o:
http://i54.tinypic.com/2vnqpnt.jpg

I chyba już wszystko jasne - MAMY W KLUBIE KRETA!! :D

grubas_KKS - Czw Maj 12, 2011 16:15

Się marketingowiec znalazł od siedmiu boleści... To "promowanie" innego klubu niż Sandecja na swoim profilu społecznościowym jest zajebiste...
Amico - Czw Maj 12, 2011 17:23

...no ręce mi opadły jak to zobaczyłem.... jak można być tak..... no nie wiem nawet jak to określić....:) Koleś z tego co widzę promuje Wisłę, z resztą tak jak jego kilku znajomych których ma dodanych na "fejsie" więc w takiej kwestii niech wraca do tego Krakowa i tam robi karierę w swoim ukochanym klubie, a nie opie***** się u nas, takie jest moje zdanie.
Masahiko - Czw Maj 12, 2011 18:06

Nie popadajcie w paranoję. On nie ma być kibicem Sandecji, ale ma wykonywać swoją robotę i za to go oceniajcie ;)
toudiunio - Czw Maj 12, 2011 19:01

Masahiko napisał/a:
Nie popadajcie w paranoję. On nie ma być kibicem Sandecji, ale ma wykonywać swoją robotę i za to go oceniajcie ;)

Co jak co, ale bez przesady... Wisła ?

Maerqin - Czw Maj 12, 2011 19:12

A czy zamiast przygotowywania tego planu marketingowego, nie powinno sie po prostu zaczac dzialac nie opierajac sie na jakichstam schematach? Czy nie powinno sie miec juz na poczatku w glowie kilkunastu/dziesieciu pomyslow do zrealizowania? Moze latwo mi mowic, ale wydaje mi sie ze w takiej pracy liczy sie przede wszystkim kreatywnosc i szybkie dzialanie. Osoba zatrudniona na tym stanowisku powinna byc tez na biezaco rozliczana z efektow swojej pracy. Chlop nie moze przez pol roku siedziec nad planem marketingowym bo za miesiac, dwa, piec moze juz u nas nie pracowac i zostanie po nim to co bylo przed jego przyjsciem czyli nic. Nie wiem jakimi Klub dysponuje srodkami na marketing ale wystarczy ze zatrudniona jest odpowiednia osoba, budzaca przede wszystkim zaufanie, potrafiaca dobrze sprzedac dany ''produkt''(czyt. nazwa Klubu) a wielkie srodki na poczatek nie sa potrzebne do realizacji tych podstawowych dzialan ktorych w Sandecji do tej pory brakowalo; wystarczy telefon, laptop i samochod a potem krok po kroku wyznacza sie kolejne cele i w miare mozliwosci sie je ralizuje. Wtedy przynajmniej mozna powiedziec o kims takim ze cos robi a nie bierze kase za nic.
ArbuzKSC - Czw Maj 12, 2011 19:24

Przygotować plan marketingowy, czyli: znaleźć najlepszy sposób na rozreklamowanie klubu ( produktu ) wprost proporcjonalnie do posiadanego na ten cel budżetu. Mam jakieś doświadczenie marketingowe więc dodam, że taki plan można ustalić w miesiąc. Należy tylko wskazać priorytety, na jakich najbardziej zależy zarządowi i poszukać optymalnego wyjścia. Dla mnie koleś jest zwykłym pasożytem, który bierze pensję ( jaka by nie była ) za robotę, której nie wykonuje. Dla mnie mógłby prywatnie popierać nawet tęczowe trybuny, ale swoją pracę ma wykonywać rzetelnie. Z drugiej strony logo rzeki na facebooku świadczy tylko o tym, że i w życiu prywatnym jest zwykłą ....
SKARHEAD - Czw Maj 12, 2011 19:59

kazda forma szeroko pojetego marketingu jest wtedy dobra, gdy przynosi efekty..
a tu.. ani efektow, ani checi dzialania, ani nawet proby zrobienia czegokolwiek,
poza dodaniem niewłaciwej strony blon do jakiegos tam profilu, co jest wrecz bluznierstwem w naszym kierunku...

kosiarz - Czw Maj 12, 2011 20:09

Masahiko napisał/a:

zbanujcie go albo co, Tusk mógł zbanować wszystkich to po co nam tu taki wichrzyciel.
"Gdybyś się w końcu jasno i klarownie odciął od aktów wywrotowych" .eh...

Masahiko - Czw Maj 12, 2011 23:53

toudiunio napisał/a:
Masahiko napisał/a:

Co jak co, ale bez przesady... Wisła ?

Ale co jego prywatne preferencje mają do jego pracy, którą w tym wątku oceniamy? Gdyby efekty jego pracy były widoczne i powszechnie popierane to też wyrzucałbyś mu kibicowanie Wiśle?

Cytat:
Z drugiej strony logo rzeki na facebooku świadczy tylko o tym, że i w życiu prywatnym jest zwykłą ....

A później dziwić się, że Kowalski z Nowakiem nazwą kibica - bandytą i wandalem....

Cytat:

A czy zamiast przygotowywania tego planu marketingowego, nie powinno sie po prostu zaczac dzialac nie opierajac sie na jakichstam schematach?

100% racji. Skoro jest zatrudniony na stałe to powinien oprócz opracowania planu, działać w sposób regularny i systematyczny. Stworzenie samego planu można zlecić odpowiedniej firmie, która na pewno zrobiłaby to szybciej, aby też szybciej otrzymać wynagrodzenie. Teraz gość może się cackać z projektem i pobierać stałą pensyjkę, snując wspaniałe wizje przed działaczami...

kosiarz - Pią Maj 13, 2011 06:37

Cytat:
A później dziwić się, że Kowalski z Nowakiem nazwą kibica - bandytą i wandalem....

później się dziwić, że Ciebie nazywają inteligentnym....

Gdyby w koncernie Coca-Cola zatrudnili marketingowca który w "życiu prywatnym" woli pić Pepsi-Cole, i chwali się tym na Facebooku...żałosne...

co to ma wspólnego z bandytyzmem? niektórym się w głowach popierd...od tej medialnej lewackiej "miłości". Niedługo nie będzie można mieć swoich przekonań czy opinii bo będziesz nazywany bandytą :P.
To, że nie lubię Coca-coli i Wisły nie znaczy, że jestem bandytą.

wborzecki@gmail.com - Pią Maj 13, 2011 08:11

niech żyje PEPSI I KUKURYDZIANE TRUNKI WSZELAKIE - TO PISZĘ JA WYWROTOWY BANDYTOKIBOLOTERORYSTA DRUGIEJ KLASY :-D:-D:-DD
DNL - Pią Maj 13, 2011 08:15

Hmmm, może mi ktoś przypomnieć na czyje mecze jeździł/jeździ prezes Danek? ;) Czyim jest kibicem? ;)
Bianconeri - Pią Maj 13, 2011 08:22

Nie do końca tak, mylisz prezesa z jego zmarłym kilka lat temu bratem ...

Ale panowie coraz bardziej zaczynamy chyba odbiegać od tematu i zaczynamy się pierdółkami zajmować a chyba nie o to chodzi.

stefantelefan - Pią Maj 13, 2011 08:22

DNL napisał/a:
Hmmm, może mi ktoś przypomnieć na czyje mecze jeździł/jeździ prezes Danek? ;) Czyim jest kibicem? ;)

Bardzo dobrze powiedziane, ja może jeszcze zapytam "Praca w jakim klubie była marzeniem trenera Wójtowicza?", "Jaki klub przy każdej nadarzającej się okazji wspomina trener Kuras?" i tak można by dużo szukać. Tylko po co? Rozliczajmy marketingowca za to za co mu się płaci. A jak na razie widać płaci mu się za pufy i obiecanki.

kosiarz - Pią Maj 13, 2011 09:05

...to szukaj sobie, tylko co to ma wspólnego z moją opinią? Czy jak nie podoba mi się pokazywanie przez "marketingowca" Sandecji miłości do klubu który w naszej historii i tradycji nie darzymy sympatią to mam o tym nie pisać? albo to Wasze usprawiedliwianie tego faktu Dankiem czy Wójtowiczem...co to ma do rzeczy?
Dość, ze nic nie robi? to jeszcze nie utożsamia się z naszą tradycją.

DNL - Pią Maj 13, 2011 09:05

Nie Bianco, nie mylę ;)
Powszechnie wiadomo, że rodzina Danków sympatyzuje z Legią i mają tam dobre kontakty, swego czasu żona prezesa dostała prezent imieninowy od całej drużyny.

stefantelefan - Pią Maj 13, 2011 09:56

kosiarz napisał/a:
...to szukaj sobie, tylko co to ma wspólnego z moją opinią? Czy jak nie podoba mi się pokazywanie przez "marketingowca" Sandecji miłości do klubu który w naszej historii i tradycji nie darzymy sympatią to mam o tym nie pisać? albo to Wasze usprawiedliwianie tego faktu Dankiem czy Wójtowiczem...co to ma do rzeczy?
Dość, ze nic nie robi? to jeszcze nie utożsamia się z naszą tradycją.

Ma to tyle wspólnego, że sympatyzowanie z innym klubem nie musi oznaczać nie przykładanie się do pracy w innym klubie (Danek,Wójtowicz,Kuras), bo przecież gość może nie mieć efektów pracy tylko dlatego, że się do tego nie nadaje, nie wie jak się za to zabrać, nie zna się na rzeczy, a nie dlatego że kibicuje Wiśle.
A utożsamianie się z tradycją chyba pomyliłeś z utożsamianiem się z klubem.

Masahiko - Pią Maj 13, 2011 10:53

kosiarz napisał/a:
Cytat:

Spodziewałem się że tego nie zrozumiesz. Poproś kogoś mądrzejszego to może Ci wytłumaczy ;)

jacolmc - Pią Maj 13, 2011 11:13

Masahiko napisał/a:
kosiarz napisał/a:
Cytat:

Spodziewałem się że tego nie zrozumiesz. Poproś kogoś mądrzejszego to może Ci wytłumaczy ;)
-Żenada! Ale może wytłumaczysz Ty bo sam jestem ciekawy
Kilinskiego 47 - Pią Maj 13, 2011 14:48

Dajcie spokój panowie. O czym w ogóle ta dyskusja?

Mysle, że całość tych wydarzeń omawianych powyżej, ale też szczególnie w wątku o kibicach toczy sie wokół jednego głównego pojęcia:

MODERN FOOTBALL

ci którzy są za, nigdy nie zrozumieją argumentów tych, którzy są przeciwko i odwrotnie, ci którzy są przeciw, nigdy nie przekonają swoich oponentów, którzy tak zwany modern football popierają.

Teraz gra idzie o to, która opcja zwycięży. Ja, przyjmując wobec tego wszystkiego dość neutralną pozycję, myslę, że przy wystarczającej determinacji państwa wygra opcja modern football (stety lub niestety).

Więc nie wiem po co sobie ubliżacie i próbujecie dokonać niemożliwego i przekonać siebie nawzajem. Tutaj nie będzie kompromisu - rozwiązanie jest jednotorowe i kto "wygra" zobaczymy w przyszłości.

Bianconeri - Pią Maj 13, 2011 15:06

Cytat:
rozwiązanie jest jednotorowe i kto "wygra" zobaczymy w przyszłości.

Ewentualnie jak w "Seksmisji" - nieważne kto wygra(ł), ważne kto przetrwa(ł).

Ale chyba coraz bardzie zaczynamy odbijać od głównego wątku czyli (braku) marketingu w klubie ...

Maerqin - Pią Maj 13, 2011 15:11

@ Kilinskiego 47
Nie pomylily Ci sie czasem tematy?

Kilinskiego 47 - Pią Maj 13, 2011 15:20

^^
dlaczego? Jeśli uważasz, że pomyliłem tematy to proszę o przeniesienie lub usunięcie.

Maerqin - Pią Maj 13, 2011 20:55

Bardziej pasuje w ''Media o nas kibicach'' niz tu.
arkoniusz - Wto Maj 17, 2011 08:29

DNL napisał/a:
Nie Bianco, nie mylę ;)
Powszechnie wiadomo, że rodzina Danków sympatyzuje z Legią i mają tam dobre kontakty, swego czasu żona prezesa dostała prezent imieninowy od całej drużyny.

No to teraz przyjanmniej wiadomo dlaczego talenty typu Korzym, Janczyk zawsze lądowały z Legi.

ERNESTO - Wto Maj 17, 2011 14:33

Odnosnie marketingu. Bedac na meczu z Odra Wodzislaw w oczy rzucil mi sie namiot ze stoiskiem do Lotto. O ile wiem lotto nie sponsoruje Sandecji, wiec zastanawiam sie po cholere tam byl ? Jesli to pomysl w/w marketingowca, to gratuluje. Swiadczy to o wiedzy tego chlopa.

Lotto ma sens w momencie kiedy potencjalny klient idzie wyslac kupon, a przy okazji kupi jakis produkt na ktorym mozemy zarobic.

Lotto nie ma sensu w momencie kiedy klient przychodzi w jakies miejsce z wlasnego wyboru. Nikt mi nie powie, ze ktos kupil bilet na Sandecje, bo za brama mogl kupic lotto. Przeciez to pozbawione sensu.

Lotto generuje bardzo niska marze (nie bede szukal, ale zgaduje, ze w okolicach 6%), a ma sie zwracac na produktach zakupionych przy okazji (glupi batonik czy puszka coli to jakies 20-40%). Nie ma wiec najmniejszego powodu, aby postawic namiot z maszyna do lotto na stadionie.

Nawiasem mowiac nie widzialem szczegolnego oblezenia tego stoiska, poza jedna osoba z Jasla, ktora postanowila kupic tam dwie zdrapki :)

Pozdawiam

KKS_FAN - Wto Maj 17, 2011 15:35

to stoisko było już znacznie wcześniej, mam na myśli Polkowice, Nieciecza, Stróże..
ERNESTO zawsze można zagrać w ... KENO hah

ERNESTO - Wto Maj 17, 2011 18:18

Niestety nie ma mnie w Saczu i nie bywam na meczach co dwa tygodnie. Nikt o tym wczesniej nie pisal, wiec dorzucilem swoje spostrzezenie zwiazane z marketingiem

Pozdrawiam

internacionale - Sro Maj 18, 2011 15:44

marketingowe plany na mecz z ŁKS Łódź:

http://www.sandecja.com.p...a__LKS_Lodz.htm

ArbuzKSC - Czw Maj 19, 2011 10:42

I teraz pozostaje zapytać, gdzie takie ogloszenie można jeszcze znaleźć poza stroną Sandecja.com.pl
Bo owszem trzeba się ogłaszać, ale trzeba robić to z głową. Mam nadzieję, że takie info można również znaleźć na stronach Urzędu Miasta, zostało rozesłane drogą mailową do firm z Sącza i okolic i ogłoszone w radio...

Bianconeri - Czw Maj 19, 2011 16:18

Z marketingowego punktu widzenia to naprawdę chyba jednak jesteśmy w ciemnej dupie ... szanuję każdego sponsora ... tylko żeby jeszcze ci sponsorzy szanowali klub ...

Ale jak dla mnie to przekładanie meczu z soboty na piątek bo ważniejsza od kibiców jest impreza firmowa jednego ze sponsorów a teraz jeszcze zapraszanie na przedmeczową konferencję dyrektora marketingu sponsora tak naprawdę tylko po to żeby sprytnie mógł zareklamować ichnią imprezę firmową, która na dodatek jest imprezą zamkniętą ... jak dla mnie dno, wodorosty i metr mułu ...

http://www.sandecja.tv/18...KS_Katowice.htm

Chociaż na pewno są osoby które nie widza w tym nic złego i najważniejsze że jest sponsor i łoży na klub, ale mi się to w głowie nie mieści ...

www.megachem.pl - Czw Maj 19, 2011 16:28

Mnie już chyba nic nie zdziwi. No, ale najpierw musimy zbudować sobie markę, ugruntować swoją pozycję w lidze, zainteresować sponsorów i dyktować warunki. Poza tym rozmawiałem z osobą sponsorującą nasz klub i zastanawiał się, czy nie dać sobie z tym spokoju- bo traktowanie go przez klub do profesjonalnych nie należy.
Bianconeri - Czw Maj 19, 2011 16:53

Cytat:
Poza tym rozmawiałem z osobą sponsorującą nasz klub i zastanawiał się, czy nie dać sobie z tym spokoju- bo traktowanie go przez klub do profesjonalnych nie należy.

To pewnie działa w 2 strony bo już parę razy widziałem w sekretariacie "sponsorów" co darli japę jak by conajmniej powinni mieć swoje skyboxy i zadaszone miejsce na parkingu a jak usłyszałem ile dają na klub to jak bym dobrze zacisnął pasa i zrezygnował codziennie z jogurtu i banana:) to mógłbym dać więcej.
Cytat:
ale najpierw musimy zbudować sobie markę, ugruntować swoją pozycję w lidze, zainteresować sponsorów i dyktować warunki

Tu jest chyba całe sedno sprawy .... w klubie wiadomo że się nie przelewa i każdy grosz się liczy i tak naprawde każdy dyktuje swoje warunki a klub wyboru nie ma prawie żadnego.
Smutne to.

internacionale - Czw Maj 19, 2011 20:49

Pierwsza część dzisiejszej konferencji prasowej:
http://www.sandecja.tv/18...KS_Katowice.htm

Druga (niepublikowana dotychczas) część konferencji prasowej:
http://www.sandecja.tv/18...firmy_FAKRO.htm

Obie naraz:
http://www.sandecja.com.p...KS_Katowice.htm

Masahiko - Pon Maj 23, 2011 21:11

http://www.90minut.pl/new...rketingowa.html
Bianconeri - Pon Maj 23, 2011 21:14

No właśnie miałem wklejać:), "przychylnego" komenta tez już zdążyłeś tam napisać??:)
Masahiko - Pon Maj 23, 2011 21:45

Nie udzielam komentarzy na stronie 90minut.pl. To forum ma wyłączność na moją twórczość ;)

Poza tym za mało znam temat.

misiek_1984 - Pon Maj 23, 2011 22:10

Trochę groteskowy news :) Marketingowiec podobno działa w klubie od początku roku, dopiero końcem maja firma marketingowa podpisuje z klubem umowę, a najważniejszym celem tej firmy jest podjęcie współpracy z firmą Ecopuf mającą wyprodukować klubowe pufy :) Gdyby nie Wasze starania (mam na myśli Stowarzyszenie Kibiców i jego najaktywniejszych członków) naprawdę niewiele by się działo w kwestii promocji Sandecji i zapewnienia kibicom odpowiedniej obsługi medialnej... Tym bardziej doceniam i życzę dalszej wytrwałości.
Bianconeri - Wto Maj 24, 2011 07:22

Komentarze z 90minut wiele mówiące ....

koronaCk - 23 maja 2011, 20:59:11 - user-46-113-180-63.play-internet.pl
Powodzenia!!!KORONA&SANDECJA!!!Forever!!!

Sandecja - 23 maja 2011, 21:03:17 - aaag147.neoplus.adsl.tpnet.pl
Jedna wielka kpina z tą firmą! Stowarzyszenie kibiców Sandecji więcej zrobiło dla klubu oczywiscie ZA DARMO, niz ta cała "firma" ! Więcej na forum Sandecji, smiechu z tej "firmy" co-nie-miara!!!
Ktos kto nie zna tematu pewnie po przeczytaniu tego artykułu mysli i zazdrosci , ale NIE MA CZEGO ! Jaja jak berety .

GKS_b - 23 maja 2011, 21:04:31 - 178-36-3-30.adsl.inetia.pl
Producent puf, to kiedy wymiana krzesełek na pufy na staionie? :D

... - 23 maja 2011, 21:15:34 - public85302.cdma.centertel.pl
A nazwy nie zmienią?

:D - 23 maja 2011, 21:27:05 - brzesko-217.75.59.29.brzesko59.ptc.pl
ecopuf`cie nowy sacz;]

życzlwy - 23 maja 2011, 22:10:10 - duq143.neoplus.adsl.tpnet.pl
Firma Wizard Sport Group jest z Katowic oprócz Sandecji pomaga m.in Zagłębiu Sosnowiec Firma ta jest dla mnie firma krzak Ludzie pracujący tam nie znają sie na sporcie mieli m.in problemy z wymyslniem pomysłu na bilet dla Zagłebia i wiele innych Wizard jest dystrybutorem Kelme na Polske ale gdy chce sie skorzytac z ich oferty to czeka sie tydzien czasu na oferte ze strony osoby za to odpowiedzialnej Oferta ta wyglada tak ze w katalog sa przyklejane karteczki takie zólte klejacy i tyle Zero profesjobalizmu nie wróże Sandecji jakis kokosów ze wspólpracy z ta firma

Pavlyuchen - 23 maja 2011, 22:10:41 - public94505.xdsl.centertel.pl
Wzorem zachodu na ławkach w najbliższych sezonach zapewne pojawią się fotele skórzane Recaro; a na trybunach pufy (i to niekoniecznie w lożach VIP) też byłyby ciekawym rozwiązaniem:P Swoją drogą jak się Sandecja wzmocni trochę a ŁKS i Bielsko awansują to w przyszłym sezonie śmiało można walczyć o awans

ml - 23 maja 2011, 22:30:08 - user-109-243-248-253.play-internet.pl
widze ze nie tylko w Gliwicach działacze jaja sobie robia z kibiców....

cd - 23 maja 2011, 22:32:20 - public-gprs146315.centertel.pl
a firma ecopuf to niewielki sprzedawca puf, ze Starego Sącza - a tu jak piękne i nazwany - największym w europie... To kolejny przekręt na kilińskiego. Co - nie dało się kasy zgarniać od sponsorów bezpośrednio? Trzeba haracz płacić od każdego kontraktu?? DanekRules

życzliwyzn - 23 maja 2011, 22:43:14 - host892514858.waldex.net
działalność marketingowa - to zjawisko zupełnie obce tej firmie. Do zrobienia najprostszej rzeczy, która normalnemu człowiekowi znającemu się na sporcie zajmuje jeden dzień, oni potrzebują sztabu ludzi i tygodniowej (w najlepszym razie) narady, za którą sobie liczą grube tysiące złotych. Generalnie ze świecą można szukać tam kogoś kto by chociaż bywał na meczach. Generalnie brak tam nawet chęci do pracy, nie mówiąc już o kompetencjach. Moje kondolencje.

Pablos - 23 maja 2011, 23:13:00 - 088156235159.swinoujscie.vectranet.pl
Ale jaja... Jeśli to prawda to czas na operację plastyczną, bo zrywam boki Panowie...

kks - 24 maja 2011, 2:33:39 - nj-76-6-47-36.dhcp.embarqhsd.net
Sandecja grala w sprzecie Kelme ale z powodu zlej wspolpracy,zmienila sprzet na Adidasa a teraz podpisuje umowe z ta firma.Cos sie niedobrego dzieje w zarzadzie,albo ktos cos dostal.

elkaesiak - 24 maja 2011, 2:35:16 - aaig166.neoplus.adsl.tpnet.pl
najlepsza firma w branży jest SYSKO Sport Marketing i nikt mi nie powie ze nie! (zanim zaczniecie zaprzeczać poczytajcie o tej firmie) Jak dobrze ze takie firmy i tacy ludzie jak Michał Sieczko są eŁKSiakami i chce im się bawić w odbudowę wielkiego wielosekcyjnego ŁKS

elkaesiak - 24 maja 2011, 3:15:48 - aaig166.neoplus.adsl.tpnet.pl
nie miałem na celu napinki oczywiscie(choć tak wygląda sam to zauważyłem :P he he) ale patrząc na to co dzieje się w innych klubach cieszy ze u nas nastał profesjonalizm
pozdrawiam i życzę jak najlepiej Sandecji

wiadomo że tam każdy może wpisać co chcę, no ale w każdej plotce jest trochę prawdy podobno ...

Amico - Wto Maj 24, 2011 13:14

http://www.sadeczanin.inf...darka/art/18411 haha.. dobre...
arkoniusz - Wto Maj 24, 2011 14:19

Jeszcze lepsze jest to, że ta firma przypisuje sobie mecz z ŁKS jako ich pierwszy sukces :D
Bianconeri - Sro Maj 25, 2011 14:32

Cytat:
PIĄTEK. 3 czerwca 2011 roku, w hali PWSZ (WYDZIAŁ TECHNICZNY ul. Zamenhofa 1) rozpocznie się I Konferencja pod nazwą; Sport, Biznes, Marketing. Znani wykładowcy, ciekawe prelekcje. Początek godz. 12. Wstęp wolny!!! Obecność sympatyków sportu obowiązkowa!!!

Prelegenci m.in. Janusz Komurkiewicz – dyr. Marketingu firmy FAKRO, Józef Kantor – dyr. Wydziału Kultury i Sportu UM, Paweł Badura – dyr. MOSiR, Sebastian Humbla – dyr. Sportowy AZS Białystok, Marcin Bogdan – dyr. Marketingu MKS Sandecja, Marian Mrowca – jeden z pierwszych trenerów Justyny Kowalczyk. Goście specjalni: Katarzyna Rogowiec – złota medalistka parolimpijska, byłe siatkarki Muszynianki Fakro Muszyna.

No to się może przejdziemy w sobotę, dla niektórych może to być jedyna okazja aby osobiście i na żywo zobaczyć a nawet usłyszeć pana dyrektora szpeca ...

SG36 - Sro Maj 25, 2011 15:04

TYLE ZE JEST TO W PIĄTEK A NIE W SOBOTE
Bianconeri - Sro Maj 25, 2011 16:15

Piątek piątek, z tych nerwów już i się dni mylą;)
Bianconeri - Pią Maj 27, 2011 15:48

Cytat:
PIĄTEK. 3 czerwca 2011 roku, w hali PWSZ (WYDZIAŁ TECHNICZNY ul. Zamenhofa 1) rozpocznie się I Konferencja pod nazwą; Sport, Biznes, Marketing. Znani wykładowcy, ciekawe prelekcje. Początek godz. 12. Wstęp wolny!!! Obecność sympatyków sportu obowiązkowa!!!

Prelegenci m.in. Janusz Komurkiewicz – dyr. Marketingu firmy FAKRO, Józef Kantor – dyr. Wydziału Kultury i Sportu UM, Paweł Badura – dyr. MOSiR, Sebastian Humbla – dyr. Sportowy AZS Białystok, Marcin Bogdan – dyr. Marketingu MKS Sandecja, Marian Mrowca – jeden z pierwszych trenerów Justyny Kowalczyk. Goście specjalni: Katarzyna Rogowiec – złota medalistka parolimpijska, byłe siatkarki Muszynianki Fakro Muszyna.

I co, miał ktoś okazję widzieć pana dyrektora szpeca "w akcji" ??

Kilinskiego 47 - Pią Maj 27, 2011 16:31

Bianconeri napisał/a:
Cytat:

I co, miał ktoś okazję widzieć pana dyrektora szpeca "w akcji" ??

Gdyby ktoś posiadł zdolność teleportacji w czasie to pewnie tak:)

Bianconeri - Pią Maj 27, 2011 16:36

E dobra nic już nie piszę ... nie dość że wcześniej pomyliłem piątek z sobotę to teraz jeszcze przeskoczyłem o tydzień ... czas na urlop i odpoczynek:)
aidos - Nie Maj 29, 2011 20:33

Dział marketingu i oferta specjalna na mecz z ŁKS.

Pomijając wpływy z biletów które z różnych względów były jakie były to:

0 - reklamy na LED-ach
0 - reklama na tle planszy do wywiadów
0 - reklama wielkopowierzchniowa
0 - reklama 3D
0 - reklama w TVP Sport - no chyba że nas sponsorował Samsung, Colgate i Lidl ;)

Niestety mecz oglądałem dopiero dziś z nagrania więc nie potrafię stwierdzić ale przypuszczam iż:
0 - reklama podczas pikniku, stoiska firmowe (pewnie tylko Lotto)
0 - reklama przez spikera (no chyba że był konkurs karnych)

I cały misterny plan naszego pana marketingowca legł w gruzach...

A wcześniej bez działu marketingu jakoś się sponsorzy znajdywali na wszystko...

Rafalsky - Nie Maj 29, 2011 22:34

nasz dyro marketingowiec daje radę.........ale to jest mało wesołe........
kibicns7 - Pon Maj 30, 2011 21:45
Temat postu: koszulki
sory jak nie w temacie ale mam pytanie. nie wiecie czy bedą do kupienia nowe koszulki Sandecji??
hanys - Wto Maj 31, 2011 07:58

co rozumiesz przez pojecie nowe koszulki??
milo - Wto Maj 31, 2011 09:10

nowe, czyli pewnie chodzi o model adidasa koszulek meczowych Sandecji
internacionale - Wto Maj 31, 2011 09:52

Nowych, meczowych koszulek adidasa narazie nie można kupić. Wiele jednak wskazuje na to, że przed rozpoczęciem nowego sezonu będą dostępne dla kibiców.
www.megachem.pl - Wto Maj 31, 2011 10:25

A czy w kolejnym sezonie będą bez zmian, czy pójdziemy w stronę pasiaków- albo dostaniemy legii? Bo ja poczułem się zawiedziony adidasem.
zagata1 - Wto Maj 31, 2011 23:58

Jeżeli klub chcę adidasa to pewnie będzie trzeba znaleźć jakąś drużynę w pasiakach adidasa i zmienić to co mamy teraz. Niestety taka firma jak adidas nie zrobi modelu specjalnie dla Sandecji. Ten model który mamy jest identyczny do koszulek Stoke w tym sezonie z tym że oczywiście zmienione barwy.
Maerqin - Sro Cze 01, 2011 10:24

Cytat:
Niestety taka firma jak adidas nie zrobi modelu specjalnie dla Sandecji

A mi sie wydaje ze taka firma jak adidas wrecz powinna robic nowy stroje nawet dla Zamczyska Marcinkowice jesli z takim klubem podpisze umowe, ale wyglada na to ze 'ktos' kto nam ta umowe zalatwil nawet nie wspomnial o historycznych pasach, ktore dla niego nie znacza przeciez nic.
Pozostaje tylko nadzieja, ze skoro w tym sezonie mielismy takie stroje jak Stoke to w nastepnym tez bedziemy mieli takie jak oni: http://www.scfcdirect.com...px?d=55&id=3815

milo - Sro Cze 01, 2011 10:57

co do koszulek nasz model jest identyczny jak model koszulek Partizana Belgrad

http://www.crnobelibutik....ination_start=0

co do obecnych nie widze powodu do wiekszego narzekania , poprzedni model Kelme byl tez mocno krytykowany miedzy innym za to ze numery i nazwiska byly kipesko widzalne, wszytskim sie nigdy nie dogodzi, moim zdaniem sprawa jest dziwna że do teh pory w klubie nikt nie dojrzal do tego że na sprzedazy koszulek meczowych można by zarobić bo wielu chętnych by je kupiło a w nowym modelu gramy juz troche i jak do tej pory nigdzie ich dostac nie mozna

internacionale - Sro Cze 01, 2011 12:06

zagata1 napisał/a:
Jeżeli klub chcę adidasa to pewnie będzie trzeba znaleźć jakąś drużynę w pasiakach adidasa i zmienić to co mamy teraz. Niestety taka firma jak adidas nie zrobi modelu specjalnie dla Sandecji. Ten model który mamy jest identyczny do koszulek Stoke w tym sezonie z tym że oczywiście zmienione barwy.

Zgadza się, w przyszłym sezonie w idyntycznych koszulkach adidasa w biało-czarne pasy zagra..... Gród Podegrodzie :)

DNL - Sro Cze 01, 2011 12:51

milo napisał/a:
poprzedni model Kelme byl tez mocno krytykowany miedzy innym za to ze numery i nazwiska byly kipesko widzalne, wszytskim sie nigdy nie dogodzi

Nie przypominam sobie, by stroje KELME były jakoś szerzej krytykowane. Owszem, nie każdemu dogodzi, ale nazwiska, numery to są drobne szczegóły. Pasy są nieodzownym elementem naszych strojów i w tej kwestii jakieś ustępstwa czy dowolność nie powinny mieć miejsca. Osobiście uważam, że brak pasów to skandal - szkoda, że nic nie zostało zrobione w tej kwestii z naszej, kibiców strony - ja pismo przygotowałem.

www.megachem.pl - Sro Cze 01, 2011 13:00

Jak dla mnie najlepsze stroje były marki ZINA.
milo - Sro Cze 01, 2011 14:42

DNL napisał/a:
milo napisał/a:
poprzedni model Kelme byl tez mocno krytykowany miedzy innym za to ze numery i nazwiska byly kipesko widzalne, wszytskim sie nigdy nie dogodzi

Nie przypominam sobie, by stroje KELME były jakoś szerzej krytykowane. Owszem, nie każdemu dogodzi, ale nazwiska, numery to są drobne szczegóły. Pasy są nieodzownym elementem naszych strojów i w tej kwestii jakieś ustępstwa czy dowolność nie powinny mieć miejsca. Osobiście uważam, że brak pasów to skandal - szkoda, że nic nie zostało zrobione w tej kwestii z naszej, kibiców strony - ja pismo przygotowałem.

Oczywiscie ze pasy są niedzwonym elementem ale z tego co widzę to pasy są, niema ich rzeczywiście na plecach ale nazwywanie tego skandalem i pisanie pism w tej sprawie ?? bez przesady, skandal to byl jak firma Nike zrobila garanatowe stroje dla naszej kadry ale w naszym przypadku to raczej drobiazg

DNL - Sro Cze 01, 2011 15:07

Z tego co widzę to zamiast pasiaka to mamy półpasiaka [półpaścca ;)], a z tego co słyszę (np. z ust komentatora) to jest drużyna w białych koszulkach. W BIAŁYCH. Nie biało-czarnych, nie w pasiastych, a w białych. I jak tak patrzę, gdy biegają po boisku to gościa rozumiem. Też widzę białe koszulki.

Tak, dla mnie skandalem jest takie coś. Tak jak dla kibiców Cracovii skandalem (posunęli się nawet nie do wysłania pisma, a bojkotu!) było to, że JAKO na ramionach koszulek dało czerwone wstawki (bolerko) - aż nie chcę nawet myśleć co by tam się działo, gdyby wycięli im taki numer jak nam.

milo - Sro Cze 01, 2011 15:32

DNL napisał/a:
Z tego co widzę to zamiast pasiaka to mamy półpasiaka [półpaścca ;)], a z tego co słyszę (np. z ust komentatora) to jest drużyna w białych koszulkach. W BIAŁYCH. Nie biało-czarnych, nie w pasiastych, a w białych. I jak tak patrzę, gdy biegają po boisku to gościa rozumiem. Też widzę białe koszulki.

Tak, dla mnie skandalem jest takie coś. Tak jak dla kibiców Cracovii skandalem (posunęli się nawet nie do wysłania pisma, a bojkotu!) było to, że JAKO na ramionach koszulek dało czerwone wstawki (bolerko) - aż nie chcę nawet myśleć co by tam się działo, gdyby wycięli im taki numer jak nam.

Ok przyjmuje oczywiście Twoj punkt widzenia, tylko pytanie czemu tego pisma nie wysłałeś skoto to tak ważne a tracisz czas na jałową dyskusję ze mna :)

DNL - Sro Cze 01, 2011 15:38

http://www.sandecja.org/f...r=asc&start=810 - od połowy strony i dalej.
milo - Sro Cze 01, 2011 15:51

DNL napisał/a:
http://www.sandecja.org/forum/viewtopic.php?t=1975&postdays=0&postorder=asc&start=810 - od połowy strony i dalej.

nie chce rozmywać tego tematu ale pokazałeś mi fragment dyskusji, który z tego co sie zorientowałem, też do żadnych konkretów nie doprowadził, chyba że się mylę to wtedy zwracam honor bo też jestem zdania że jeżeli Ciebie i innych bulwersują modele naszych koszulek to nazleży coś z tym zrobić, tylko właśnie mam wątlipwości czy cokolwiek poza dyskusją na forum zostało zrobione, żeby było jasne nie pisze tego w formie zarzutu tylko często dużo sie mówi a z konkretami kiepsko

DNL - Sro Cze 01, 2011 16:15

Wklejając ten link miałem na celu przybliżyć Ci trochę temat, że to nie jest tak, że zamiast coś zrobić to marnuję czas na dyskusje z Tobą ;)
Miłosz napisał, że nie ma czasu się zająć się zredagowaniem pisma - jak już wyżej przytoczyłem pismo to napisałem - i tu kończy się moja rola.

internacionale - Sro Cze 01, 2011 18:17

DNL napisał/a:
Wklejając ten link miałem na celu przybliżyć Ci trochę temat, że to nie jest tak, że zamiast coś zrobić to marnuję czas na dyskusje z Tobą ;)
Miłosz napisał, że nie ma czasu się zająć się zredagowaniem pisma - jak już wyżej przytoczyłem pismo to napisałem - i tu kończy się moja rola.

W szerszym gronie na pczątku rundy postanowiliśmy, że Stowarzyszenie nie będzie zabierało głosu w sprawie koszulek i nie będziemy robić z tego powodu zamieszania w klubie.

Wyjaśniono nam co i jak, dlaczego takie koszulki a nie inne i sprawa została zamknięta.

I nie ma z tym nic wspólnego tzw. "konflikt interesów" bo takie głosy też się wtedy pojawiły.

DNL - Sro Cze 01, 2011 22:11

To może wypadałoby poinformować o tym pozostałych, którzy również są zainteresowani tematem. Nie byłoby głupich domysłów i poczucia, że sprawa została olana.
radziufan - Sob Cze 04, 2011 13:26

"ktoś" wie o tym "coś"?
chodzi mi o to czyja to inicjatywa, fajna zresztą

http://sadeczanin.info/aktualnosci/art/19129

Masahiko - Sob Cze 04, 2011 13:29

Taka inicjatywa nie była konsultowana ze Stowarzyszeniem Kibiców?
Bianconeri - Sob Cze 04, 2011 13:38

Ja nic nie słyszałem, nie wiem jak inni
piknik76 - Sob Cze 04, 2011 18:15

Coś mi się wydaje że ta akcja ma pokazać, że w Sączu nie brakuje dobrych młodych kibiców czyli takich, którzy nie mają nic wspólnego z tymi kibolami-bandytami ze Stowarzyszenia. Mam nadzieje, że się myle, ale jeśli mam racje to nie może dziwić że nikt się ze Stowarzyszeniem nie kontaktował i nic nie konsultował.
polak_ns - Sob Cze 04, 2011 18:58

ALe zdjecie umieli "pozyczyc" ;p
Masahiko - Sob Cze 04, 2011 19:00

piknik76 napisał/a:
Coś mi się wydaje że ta akcja ma pokazać, że w Sączu nie brakuje dobrych młodych kibiców czyli takich, którzy nie mają nic wspólnego z tymi kibolami-bandytami ze Stowarzyszenia. Mam nadzieje, że się myle, ale jeśli mam racje to nie może dziwić że nikt się ze Stowarzyszeniem nie kontaktował i nic nie konsultował.

Wygląda na to, że się nie mylisz...

internacionale - Sob Cze 04, 2011 19:32

Masahiko napisał/a:
Taka inicjatywa nie była konsultowana ze Stowarzyszeniem Kibiców?

Przyznaję - nic mi o tym nie wiadomo.

ps. do piknik76
"kibolami-bandytami ze Stowarzyszenia" - możesz rozwinąć myśl ?

piknik76 - Sob Cze 04, 2011 21:36

Może lepiej gdybym to napisał w cudzysłowiu bo oczywiście jestem całym sercem po stronie kibiców w tej chorej wojnie z rządem. Więc chyba już wiadomo o co mi chodziło ;-)
Masahiko - Sob Cze 04, 2011 23:06

A ja myślę że chodzi tutaj o to jak traktuję się Stowarzyszenie. Takie przedsięwzięcie powinno się zaczynać od Stowarzyszenia Kibiców, no bo przecież ich ma dotyczyć impreza. Jak widać nikt nie pamięta, że jeszcze niedawno Stowarzyszeni potrafiło pomagać najmłodszym. Inicjatywa jak najbardziej na plus, ale pomijanie w tej kwestii Kibiców to istna kpina, zarówno ze strony organizatora, jak i klubu...
piknik76 - Nie Cze 05, 2011 10:44

No właśnie o to mi chodzi, niedawno Stowarzyszenia kibiców z całej Polski były chwalone za swoje akcje, a teraz nagle wszystkie są zorganizowanymi grupami przestępczymi, a oprawy są tak niebezpieczne jak broń czy narkotyki i trzeba je kraść przed stadionem, żeby ktoś nie zobaczył.
Bianconeri - Nie Cze 05, 2011 18:09

Cytat:

Widziałem teraz krótka wzmiankę na programie lokalnym z tej konferencji, ktoś wie lub słyszał coś więcej ?

kitek19pl - Nie Cze 05, 2011 22:07

byłem na tej konferencji - Pana Marcina Bogdana nie było podobnie z resztą jak Pawła Badury,Józefa Kantora, Sebastiana Humbla - także okrojona ta konferencja...a tak w wielkim skrócie to można było posłuchać opowieści sportowców oraz jak marketing sportowy wygląda od strony firmy Fakro.
Mileniak - Pon Cze 06, 2011 08:53

Marzy mi się, żeby w tym klubie kiedyś było profesjonalnie. A żeby tak było, to już teraz powinno się rozpocząć pracę nad ofertą karnetową na przyszły sezon (żeby odpowiednio wcześnie rozpocząć ich sprzedaż). Dobrym pomysłem jest program rabatowy dla posiadaczy karnetów – można by wreszcie zacząć traktować kibiców jako konsumentów i przygotować dla nich ciekawą ofertę bez uciekanie się w koszta (poprzez barter z innymi firmami).
Powinno się też stworzyć namiastkę bazy danych kibiców. Przecież dla potencjalnych kontrahentów ktoś, kto dysponuje taką bazą mógłby być atrakcyjnym partnerem. Przecież to czysty $.
Ale kogo to obchodzi. Lepiej powiedzieć nie da się / nie umię / nie potrafię. Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie - przyjdzie i to zrobi.

Maerqin - Pon Cze 06, 2011 16:19

Adam_KKS napisał/a:
Powinno się też stworzyć namiastkę bazy danych kibiców. Przecież dla potencjalnych kontrahentów ktoś, kto dysponuje taką bazą mógłby być atrakcyjnym partnerem. Przecież to czysty $.

Moglbys wyjasnic o co chodzi z ta baza danych i jakie z tego mialyby by byc profity bo nie za bardzo kumam?

Mileniak - Wto Cze 07, 2011 09:03

Przez bazę danych rozumiem namiastkę systemu kart kibica, oczywiście dobrowolną. Wprowadzając je należałoby wprowadzić preferencję dla ich posiadaczy (np. tańszy bilet). Po stworzeniu całego systemu każdy posiadacz Karty mógłby skorzystać z oferty Punktów Partnerskich takich jak puby, restauracje, sklepy i punkty usługowe. Wszystkie Punkty Partnerskie zapewniałyby różnego rodzaju rabaty oraz oferty specjalne.
Wszystkim by się to opłaciło.

internacionale - Sro Cze 08, 2011 19:49

DNL napisał/a:
milo napisał/a:

Plotka głosi, że jak wszystko dobrze pójdzie to firma ADIDAS przygotuje dla piłkarzy Sandecji unikalne pasiaste stroje. Nie jest pewne czy zdążą przed rozpoczęciem rundy ale napewno będą.

Ponadto klub bardzo poważnie myśli o podpisaniu umowy z jedną z większych firm dystrybujących sprzęt sportowy i akcesoria dla kibiców.

Więcej szczegółów zdradzić nie mogę ...

Maerqin - Sro Cze 08, 2011 21:28

Adam_KKS napisał/a:
Przez bazę danych rozumiem namiastkę systemu kart kibica, oczywiście dobrowolną. Wprowadzając je należałoby wprowadzić preferencję dla ich posiadaczy (np. tańszy bilet). Po stworzeniu całego systemu każdy posiadacz Karty mógłby skorzystać z oferty Punktów Partnerskich takich jak puby, restauracje, sklepy i punkty usługowe. Wszystkie Punkty Partnerskie zapewniałyby różnego rodzaju rabaty oraz oferty specjalne.
Wszystkim by się to opłaciło.

Pomysl nienajgorszy ale chyba nie na takie male miasto jak Sacz. Co innego gdyby na mecze chodzilo regularnie po 10 czy 15 tys kibicow, wtedy wieksze prawdopodobienstwo ze czesc z nich z takiej oferty by korzystala. A tak- pare osob na krzyz pewnie od czasu do czasu zabraloby ze soba gdzies ta karte z ciekawosci zeby otrzymac jakstam minimalna promocje. Druga sprawa to portfele Sadeczan...Cala operacja wydaje sie zbyt skomplikowana zeby ostatecznie dostac np. piwo gratis(piate przy zakupie czterech) w jakiejs knajpie czy restauracji. Watpie tez zeby sklepy oferowaly promocje po okazaniu takiej karty kibica a te predzej czy pozniej zostana i tak wprowadzone na wszysktich polskich stadionach(no przynajmniej EK i 1 ligi).

Mileniak - Czw Cze 09, 2011 08:23

Wprowadzenie kart jest nieuchronne. A co do pubów, restauracji etc. biorąc pod uwagę, że komnkurencja na rynku raczej się zaostrza, każda inicjatywa zwiększenia sprzedaży będzie przywitana z otwartymi rękami.
Kibice Sandecji są także konsumentami i nie wolno o tym zapominać. W dodatku są niebagatelną siłą w tym mieście i wbrew temu co wielu sądzi atrakcyjną dla wielu przedsiębiorców. Cały czas uważam, że popełnia się ogromny grzech zanienchania..

internacionale - Wto Cze 14, 2011 09:44

Jakiś czas temu dyskutowaliśmy nt. wyglądu biletów i karnetów na mecze Sandecji. Poruszony był także temat plakatów meczowych.

Tak się składa że przed sezonem 2011/2012 nieco się w tej kwesti zmieni - nie chwaląc się w dużej mierze dzięki mojej interwencji.

Zaproponowałem aby nieco odświeżyć design zarówno biletów jak i plakatów. Przez ostatnie kilka lat nic się nie zmieniało. Teraz przed nowym sezonem możemy mieć istotny wpływ na wygląd zarówno biletów jak i plakatów. Oczekuję w tym miejscu pomysłów, być moze nawet jakiś projektów.

Mnie osobiście podobały się bilety drukowane na kartoniku i delikatnie "polakierowane" w niektórych miejscach. Już nie pamiętam jaki to był sezon ale ok 2005 roku chyba.

random - Wto Cze 14, 2011 09:47

Tak, pamietam te bilety. One rzeczywicie byly fajne dla oka, kazdy mecz = inny wyglad, a nie tylko zdjecia z meczow. Fajnie by bylo do takiego czegos wrocic.
kolafy - Wto Cze 14, 2011 10:21

Plakaty proste najlepiej w tle niech będą 3 biało-czarne PASY, coś w stylu plakatu Cracovii który będzie dobrze widoczny na tych słupach reklamowych...

Bianconeri - Sro Cze 22, 2011 12:22

http://www.sandecja.org/1...i_w_mediach.htm
Cytat:
Sandecja Nowy Sącz jest na szarym końcu, pod względem liczby publikacji prasowych w polskich mediach. Te dane przekładają się niestety na dochody klubu w ramach sponsoringu. Potwierdza się więc powiedzenie - nie ważne jak piszą - ważne, żeby pisali.

mke023 - Sro Cze 22, 2011 12:49

No bez przesady. Licząc wielkość miast jesteśmy przecież w środku
piknik76 - Sro Cze 22, 2011 23:21

Ale my mamy profesjonalnie prowadzony marketing i rzecznika prasowego, również profesjonalnego.
Bianconeri - Sro Lip 20, 2011 07:44

http://dziennik.krakow.pl...dzie-nasza.html

Cytat:
Przykład zaangażowanych we wspieraniu klubu rzeczonego "Wiśniowskiego", firm "Fakro", "Wizard Sports-Group" czy ubierającej piłkarzy "Kelme" dobitnie przekonuje, że moda na Sandecję w mieście nad Dunajcem nie przemija i że do dobrego tonu należy przynależność to licznego grona jej sympatyków.

marketing to faktycznie zajebiście prowadzili, ale chyba dla samych siebie bo ani kelme ani wizarda oficjalnie w klubie nie ma.

Drużynę ubiera Redbox w stroej Adidasa no ale tak to właśnie niestety wszystko u nas funkcjonuje ...

Swoją drogą w dzisiejszym DP sporo artykułów i wywiadów o Sandecji ale jak zawsze niestety też sporo różnych baboli:)

rudeboyz - Sro Lip 20, 2011 22:14

nie bardzo wiem czy w dobrym dziale zamieszczam to pytanie :) jeśli nie to przepraszam za off-topic,.
ale czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy ,,sponsorem strategicznym" a ,,sponsorem głównym''? :) (niby prosta rzecz , ale nigdy się wcześniej nad tym nie zastanawiałem i tego nie rozgraniczałem,a dzisiaj na karnecie zauważyłem podział na;strategiczny- WIŚNIOWSKI główny-FAKRO i SZUBRYT :) )

Bianconeri - Sro Lip 20, 2011 22:18

Ka$a mi$iu ka$a ;)
Ale dokładnie ile to ci tu nikt raczej nie napisze. Sam w sumie chciałbym na 100% wiedzieć albo zobaczyć po prostu na papierze umowy, bo tak to znam kilka różnych i dość rozbieżnych wersji.

rudeboyz - Sro Lip 20, 2011 22:29

ok :) to inaczej :kto daje więcej strategiczny czy głowny? ( oczywiście nie chodzi mi tu o konkretne kwoty)
KaKaEs1910 - Sro Lip 20, 2011 22:38

Strategiczny w naszym przypadku....
aidos - Sro Lip 20, 2011 22:46

A teraz z innej beczki.

Dzisiejsze koszulki meczowe to te nowe specjalnie projektowane i zapowiadane? (pisał gdzieś wcześniej o tym "nasz" @czerwony), bo tak na pierwszy rzut oka to wielkiej różnicy nie widzę...

Aczkolwiek polóweczki bardzo przyjemne ;)

KaKaEs1910 - Sro Lip 20, 2011 22:58

To samo pewnie jakies kosmetyczne zmiany tylko w materiale albo cos... :D
internacionale - Czw Lip 21, 2011 00:00

Te specjalne koszulki o których pisałem - to niestety sprawa się przeciągnęła i dopiero za pół roku będą... Teraz mają nowe Adidasa ale w tego samego wzoru.
milo - Czw Lip 21, 2011 09:37

a ja mam pytanie właśnie o koszulki meczowe, czy będą w końcu dostepne w sprzedaży czy klub wogółe o tym nie myśli??? wielkie dziek z góry za wiarygodne info
internacionale - Czw Lip 21, 2011 10:10

Tak, będą dostępne dla kibiców od pierwszego meczu przy Kilińskiego. Dodam że będą to oryginały Adidasa, takie same w których biegają zawodnicy.

Więcej informacji wkrótce...

milo - Czw Lip 21, 2011 11:01

no nareszcie profesjonalne podejście do sprawy wielkie dzięki za info i czekam na szczegóły
DNL - Czw Lip 21, 2011 11:48

Skoro za pół roku mają być nowe koszulki, robione specjalnie dla nas, to średnio opłaca się kupować teraz SandLegię.
milo - Czw Lip 21, 2011 12:12

DNL napisał/a:
Skoro za pół roku mają być nowe koszulki, robione specjalnie dla nas, to średnio opłaca się kupować teraz SandLegię.

bardziej mi chodzi o to że ktoś w końcu pomyślał że są chetni do kupienia takich pamiątek, a Ty DNL zawsze możesz poczekać poł roku na nowy model

x_cite - Czw Lip 21, 2011 23:45

a te polówki co mieli na sobie podczas ostatniej konferencji prasowej prezes i trener też będzie można kupić na meczu??
DNL - Wto Lip 26, 2011 21:47

A tak wracając jeszcze do tych koszulek - które niby mają być przygotowane dla nas za pół roku - chce się ktoś założyć o flaszkę (może być 0,7 Wyborowej), że ich nie będzie? ;)
Mileniak - Wto Sie 30, 2011 16:00

http://www.targetmarketin...ch_poznania.php

Chciałbym dożyć czasów, że coś takiego będzie u nas..

Bianconeri - Wto Sie 30, 2011 17:12

Adam, m. in, takie coś jak i wiele innych ciekawych (no trzeba przyznać szczerze, że niektóre kompletnie nierealne:) ) pomysłów przedstawialiśmy na spotkaniu organizacyjnym dotyczącym obchodów 9z których zrobiły się odchody ...).

No i wszystko było pięknie ach och zachwyty a jak zawsze skończyło się na poklepywanie po plecach i "dobra dobra, będzie będzie" a zrobili po swojemu albo se szpeców różnej maści wynajęli :)

Mileniak - Wto Sie 30, 2011 19:06

Bianconeri napisał/a:
Adam, m. in, takie coś jak i wiele innych ciekawych (no trzeba przyznać szczerze, że niektóre kompletnie nierealne:) ) pomysłów przedstawialiśmy na spotkaniu organizacyjnym dotyczącym obchodów 9z których zrobiły się odchody ...).

No i wszystko było pięknie ach och zachwyty a jak zawsze skończyło się na poklepywanie po plecach i "dobra dobra, będzie będzie" a zrobili po swojemu albo se szpeców różnej maści wynajęli :)

Właśnie dlatego wysłałbym wszystkich działaczy na "praktyki" do Lecha Poznań (wg. mnie organizacyjnie to najlepiej funkcjonujący klub w Polsce). Albo oni zrozumieją jak funkcjonuje profesjonalny klub, albo niech idą sobie działać gdzie indziej..

PS. Aencja LEWIS PR zbadała jak polskie kluby T-Mobile Ekstraklasy i I ligi prowadzą działania promocyjne w Internecie. Sandecja zajęła 30 miejsce. Przed nami Dolcan czy Nieciecza..

Treść raportu: http://ksppolonia.pl/web/pliki/RKP.pdf

michal89w - Wto Sie 30, 2011 22:32

Rankingu działalności klubów piłkarskich w Internecie
http://media2.pl/badania/...-facebooka.html

KubaNS - Wto Sie 30, 2011 23:46

Ranking jest wg mnie optymistyczny ;)
Zestawiajac ten ranking z frekwencja na stadionie i zainteresowaniem Sandecja w miescie i okolicach, mozna stwierdzic jak duzy w Nas drzemie (niewykorzystany) potencjal.
Juz pomijajac nawet to ze dotyczy on tylko dzialalnosci w internecie jak i samej skutecznosci tych dzialan.

aidos - Nie Paź 09, 2011 10:50

Temat bardziej pasuje do śmiesznotek ale klubu i marketingu przede wszystkim dotyczy.

Piłkarz Burkhardt przybył do nas już po rozpoczęciu rundy no i zrozumiałe że na pierwszym meczu brakowało mu nazwiska na koszulce. Minęło parę tygodni i nazwisko się w końcu pojawiło, ale zobaczmy co się dzieje z numerem na spodenkach. Początkowo myślałem iż nie ma go z tych samych powodów co i nazwiska na koszulce. Ale jakie było moje zdziwienie wczoraj (tj na meczu z Flotą) gdy go w końcu zobaczyłem ;), jako jedyny piłkarz ma numer na spodenkach po przeciwnej stronie niż reszta, on na lewej - reszta na prawej. Czyżby spodenki od innego kompletu?

Pierdołki, pomyłki czy znowu kolejna profesjonalna firma i kolejne zawodowe podejście? Obawiam się iż te nowe wzory koszulek (co to już miały być) podzielą los podgrzewanej murawy i zadaszenia.

matys5392 - Nie Paź 09, 2011 11:04

Skoro juz poruszyles ten temat to dla porownania:
Marcin Klatt zostal wypozyczony z Pogoni Szczecin do Warty Poznan 24 sierpnia,a juz w meczu z nami - 27 sierpnia grał z w koszulce ze swoim nazwiskiem oraz wybranym numerem.
Filip Burkhardt trafil do Sandecji rowniez 24 sierpnia,a od kiedy gral z "wlasną" koszulką? Dokladnie miesiąc pozniej - 24 wrzesnia w meczu z Grudziądzem.

To tylko tak w ramach porownania organizacji marketingu w naszym klubie... Może drobnostka ale takie niuanse tylko potwierdzają ze jestesmy lata swietlne od profesjonalnego prowadzenia klubu.

kolafy - Pon Paź 10, 2011 11:20

Ogólnie marketing w klubie super wygląda z meczu na mecz coraz większa frekwencja na stadionie i w ogóle na mieście widać efekty pracy ;))
KubaNS - Pon Paź 10, 2011 17:20

http://sadeczanin.info/ak...darka/art/25891
Bianconeri - Pon Paź 10, 2011 17:53

Ktoś sobie chyba jaja robi z "czasem" tej informacji ... ewentualnie przez dłuższy czas ktoś sobie jaja robił z nas ...
KubaNS - Pon Paź 10, 2011 18:03

Czas sie chyba zgadza ;)
2011-09-06
Uchwała Nr XIV/134/2011 Rady Miasta Nowego Sącza z dnia 6 września 2011 r. w sprawie: wyrażenia zgody na używanie nazwy miasta Nowy Sącz w znaku towarowym Miejskiego Klubu Sportowego „Sandecja” w Nowym Sączu.

Bianconeri - Pon Paź 10, 2011 18:05

Tak tylko mi chodziło bardziej o to, że sprawy patentowe o herb (stary i nowy) 'toczą' się conajmniej od late 4 i się dotoczyć nie mogą ...
kolafy - Pon Paź 10, 2011 19:05

Niech nas wyjebią to będą sobie sami siebie dopingować ;)
hanys - Pon Paź 10, 2011 19:34

albo po prostu teraz do nich dotarlo ze moga jeszcze gdzies kase wydoic.
Sprawa toczy sie od 05-01-2009, w ostatnim czasie zglosili jeszcze nowy herb a konkretnie 6 czerwca tego roku

w sprawe jest zamieszana galeria sandecja, gdyz jest konflikt zarowno dzialow ktorego herb by dotyczyl jak i samej nazwy.
z tego co mowil mi rzecznik to sprawe wygra(my) klub ze wzgledu na jakies tam pierdoly, ale decyzja o tym bedzie juz na calosc, tj na nowy i stary herb oraz na nazwe, dlatego to znowu sie przeciagnie w czasie

pozdro

Archero - Wto Paź 11, 2011 12:58

W Tylko Piłka jest podobno wywiad z Burkhardem ma ktoś jakiś wgląd w to ?
Bianconeri - Nie Paź 16, 2011 20:37

Że tylko remis - ciul przeżyję, że ludzi mimo wszystko mogło być więcej - ciul przeżyję, że w młynie mogło by być więcej - ciul przeżyję, że doping mógłby być lepszy - ciul przeżyję ... ALE ku*** TEGO, ŻE NA BANDACH LED JAKIŚ DEBIL DAŁ HERB MOJEGO UKOCHANEGO KLUBU "W NEGATYWIE", BIAŁE LITERY NA CZARNYM TLE, PASY ZACZYNAJĄCE SIĘ OD CZARNEGO ITP TO JUŻ ku*** NIE PRZEŻYJĘ !!

Ja pie***** kto w tym klubie pracuje ...

hanys - Pon Paź 17, 2011 20:27

Bianconeri napisał/a:
Że tylko remis - ciul przeżyję, że ludzi mimo wszystko mogło być więcej - ciul przeżyję, że w młynie mogło by być więcej - ciul przeżyję, że doping mógłby być lepszy - ciul przeżyję ... ALE ku*** TEGO, ŻE NA BANDACH LED JAKIŚ DEBIL DAŁ HERB MOJEGO UKOCHANEGO KLUBU "W NEGATYWIE", BIAŁE LITERY NA CZARNYM TLE, PASY ZACZYNAJĄCE SIĘ OD CZARNEGO ITP TO JUŻ ku*** NIE PRZEŻYJĘ !!

Ja pie***** kto w tym klubie pracuje ...

tam pracuje banda led ;D

Mileniak - Sro Lis 23, 2011 19:58

http://www.groupon.pl/dea...1_0_0_327&a=399

Mądre posunięcie działaczy Cracovii i wspaniała promocja klubu. Niestety ze względu na małą popularność tego typu formy zakupów w Nowym Sączu pomysł nie do przeniesienia na grunt sądecki.

nitroactive - Sro Lis 23, 2011 20:45

Ale za to można by zrobić akcję typu "pracownik firmy ... na meczu Sandecji" w ramach której firmy dla swoich pracowników mogły by kupić bilet po niższej cenie. Na pewno więcej ludzi byłoby chętnych na wspólne wyjście na mecz z kolegami z pracy. Z punktu widzenia zarządzania personelem, firmy myślę że byłby chętne tym bardziej że koszt takich biletów dla takiego np. Fakro, czy Newagu lub Carbonu nie jest duży...
Druga sprawa to darmowe wejściówki dla dzieci do 10 roku zycia, za 10 lat taki kibic "wychowany" przyjdzie ze swoją żoną/ dziewczyną może dzieckiem :D

...Sektor rodzinny ???

kolafy - Czw Lis 24, 2011 07:31

Zejście na ziemie ?
nitroactive - Czw Lis 24, 2011 15:57

co tylko powiem cokolwiek, to zaraz ktoś na ziemie chce schodzić i tak na tej ziemi siedzimy razem z tym miastem ;) OK ja już nic nie mówię ani w temacie stadionu ani marketingu bo nie ma sensu skoro nawet dyskutować się nikomu nie chce to tym bardziej nic się lepszego nie stanie :)
Kilinskiego 47 - Czw Lis 24, 2011 16:32

nitroactive napisał/a:
co tylko powiem cokolwiek, to zaraz ktoś na ziemie chce schodzić i tak na tej ziemi siedzimy razem z tym miastem ;) OK ja już nic nie mówię ani w temacie stadionu ani marketingu bo nie ma sensu skoro nawet dyskutować się nikomu nie chce to tym bardziej nic się lepszego nie stanie :)

Każdy Twój post zaczynający się od "a może by tak..." (i tu pada światła idea) jest irytujący dla każdego, kto spędził na tym forum troszkę więcej czasu niż od 28 października 2011 roku:).

Po pierwsze dlatego, że nie mówisz niczego, o czym ktoś by tu już kiedyś nie wspominał, a po drugie (i ważniejsze) dlatego, że Twoje pomysły są zupełnie oderwane od rzeczywistości, która nas wszystkich (czy aby na pewno?:)) otacza.

Jeśli masz takie wspaniałe wizje, które są tak proste i oczywiste do zrealizowania, tylko niestety nikt poza Tobą nie dostrzega ich genialności, to podejdź na meczu do prezesa Danka, umów się na spotkanie i podziel się dobrą nowiną z organami decyzyjnymi, a nie zaczynaj na forum każdego posta od "a może by tak..."

nitroactive - Czw Lis 24, 2011 17:21

No widzisz nie sądzę żeby prezes miał ochotę gadać z każdym kibicem o jego pomysłach. Zwłąszcza takich które wymagają pracy. Jego zadania są jasne i nie robi nic. Gdyby chciał marketningu to zatrudniłby w klubie marketingowca (na tyle inteligenty chyba jest), ale najwyraźniej nikt nie chce.
Z resztą ochroniarze by mnie na tego VIPa nie wpuścili,nie jestem księdzem i nie mam znajomości niestety dlatego mogę sobie popisać.
Nie będę się licytował na ilu meczach w tej rundzie byłem, na ilu w ogóle w 1 lidze, 2 lidze i w 3... Nie było mnie na forum, to fakt. Chodziłem na mecze zamiast siedzieć przed kompem...

Kilinskiego 47 napisał/a:

Po pierwsze dlatego, że nie mówisz niczego, o czym ktoś by tu już kiedyś nie wspominał, a po drugie (i ważniejsze) dlatego, że Twoje pomysły są zupełnie oderwane od rzeczywistości, która nas wszystkich (czy aby na pewno?:)) otacza.

Oderwanie rzeczywistości... moje pomysły- proste dlatego że nie zadaję sobie większego trudu i podaje pierwsze lepsze jakie mi do głowy przychodzą, nie są to odkrycia ameryki, i to że nawet tego, nikt nie potrafi wcielić w tym klubie w życie też takim odkryciem nie jest, ale powodem do wstydu tych właśnie "organów decyzyjnych" już jak najbardziej jest.
Nie mam najmniejszych szans na zrobienie czegokolwiek bo nie posiadam nabytej zdolności wchodzenia ludziom w d...e, i układania się w siatce kontaktów, brzydze się tym i takimi ludźmi, więc nawet się nie łudzę że kiedyś będę mógł coś zrobić. No chyba że się dorobie na tyle żeby kupić pakiet akcji w spółce- która może kiedyś powstanie.
Widać dominujące podejście do jakichkolwiek spraw. Nie da się, oderwane od rzeczywistości, nie możliwe... (Nie mam pretensji tutaj do nikogo na tym forum żeby było jasne) ale tak jest właśnie w Nowym Sączu, który znam od dziecka- tak apropos komentarza na ten temat. Z takim myśleniem to miasto jest skazane na bycie zawsze w cieniu Krakowa. Uprzedzam złośliwych którzy zaraz napiszą że NS jest mniejszy- nie o to chodzi. Nic tu się nie dzieje, prócz inwestycji prywatnych (głównie galerie, ale są też zakłady pracy), wielkich daru(ów) naszego lokalnego oligarchy, 2 remontów dróg, i wymiany nawierzchni na paru innych- które szumnie zostały nazwane remontem... Do pewnego mostu już się nie odnoszę bo już to gdzieś pisałem. Na tym kończę, możecie się ze mną nie zgadzać- wasze prawo. Na koniec dodam że nie zamierzam startować w wyborach do niczego ;)

www.megachem.pl - Czw Lis 24, 2011 18:26

Błagam zamknijmy forum na czas sezonu ogórkowego, bo jak pomyślę, że to dopiero jego początek, to w marcu doczekamy się postów na temat wybudowania stadionu-promu kosmicznego, żeby latać nim na wyjazdy i zawsze tym sposobem grać u siebie.
kolafy - Czw Lis 24, 2011 18:32

Panie nitroactive ale marketingowca to my już w klubie mamy ;]
nitroactive - Czw Lis 24, 2011 22:38

kolafy napisał/a:
Panie nitroactive ale marketingowca to my już w klubie mamy ;]

racja ;) działa prężnie :D

www.megachem.pl,
Gdyby wszystkie ogórki chodziły na mecze Sandecji tak jak ja chodzę to mielibyśmy komplet nawet na Dolcanie i Bruk-Becie i to z dopingiem. Daruj sobie takie komentarze jak nie wiesz do kogo piszesz ;) To że mam szersze spojrzenie na pewne sprawy nie znaczy że jestem lamusem, z I-ligowej fali kibiców ;)

www.megachem.pl - Pią Lis 25, 2011 09:48

To idź się zatrudnij w klubie, jako społeczny doradca. Amen.
pawellm - Pią Lis 25, 2011 10:16

www.megachem.pl napisał/a:
Błagam zamknijmy forum na czas sezonu ogórkowego, bo jak pomyślę, że to dopiero jego początek, to w marcu doczekamy się postów na temat wybudowania stadionu-promu kosmicznego, żeby latać nim na wyjazdy i zawsze tym sposobem grać u siebie.

Błagam wyjmij kabel sieciowy z kompa albo wyłącz wi-fi na czas sezonu ogórkowego, bo jak pomyśle, że możesz jeszcze kilka takich "inteligentnych" postów napisać to sam się nad tym zastanawiam.
Pomysły bywają lepsze i gorsze, bardziej realne, mniej realne i całkowicie nierealne, ale od tego jest forum żeby dyskutować! Nie chcesz – nie rób tego, ale przynajmniej nie krytykuj innych.

grubas_KKS - Pią Lis 25, 2011 11:25

Marketing?O jakim Wy marketingu chcecie rozmawiać skoro klub Sandecja Nowy Sącz na dzień dzisiejszy jest ORGANIZACYJNYM DNEM !! Najpierw to niech działacze w klubie zaczną funkcjonować na wyższym i bardziej profesjonalnym poziomie a dopiero później takie "nowości" jak marketing... Klub w którym najwięcej do powiedzenia organizacyjnie ma policja a piłkarsko jakiś Słowak... Dajcie spokój!
nitroactive - Pią Lis 25, 2011 12:55

grubas_KKS,
www.megachem.pl napisał/a:
To idź się zatrudnij w klubie, jako społeczny doradca. Amen.

No właśnie- amen. Za dużo nie masz do powiedzenia...

grubas_KKS, No to jest podstawa, od której się wszystko zaczyna:) To nie jest przypadek że klub nie może znaleźć inwestora. Potencjalny inwestor który ma wydać kasę pierwsze co zrobi to oceni jakość i profesjonalizm struktury, czy da się coś zrobić na lepsze etc. a tu pełna amatorka...

kolafy - Pią Lis 25, 2011 13:52

Ty za to masz dużo do powiedzenia, a palcem w życiu nie kiwnąłeś żeby coś dobrego w kierunku marketingu zrobić...
nitroactive - Pią Lis 25, 2011 14:16

Jak już powiedziałem ja nikomu w du---e nie będę wchodził tylko po to żeby ktoś łaskawie mi pozwolił coś zrobić. Jeśli będzie oferta pracy w klubie w dziale marketingu będe pierwszym który wyśle CV, jeśli klub będzie chciał to mnie zatrudni... Tyle że ja wiem że taką prace dostanie znajomy znajomego.

No i to co powiedział grubas_KKS, ludzie którzy mają póki co władzę muszą chcieć ten klub zrobić profesjonalnym.

kolafy - Pią Lis 25, 2011 14:22

Ale jakie CV jakie zatrudnienie chłopie, my czyli ja, Gruby i wielu innych wariatów jeszcze ze swojego dokłada żeby ten marketing popchnąć w formie robienia transów, plakatów, a później ich wieszania to taki przykład jeden z wielu bo nie mam tu na celu wychwalania się co zrobiliśmy tylko czasem grzeją mnie takie osoby jak Ty pytające wiecznie co Sandecja w końcu dla nich zrobi nie robiąc nic dla niej!

Bez odbioru.

nitroactive - Pią Lis 25, 2011 14:36

Nie wiesz o czym ja mówię- nie o kibicach, nie o stowarzyszeniu tylko o klubie- dziale marketingu a to troche bardziej skomplikowana sprawa w profesjonalnym klubie. Dokładnie skończmy temat.
Maerqin - Pią Lis 25, 2011 15:59

Plotka głosi, że jak wszystko dobrze pójdzie to firma ADIDAS przygotuje dla piłkarzy Sandecji unikalne pasiaste stroje. Nie jest pewne czy zdążą przed rozpoczęciem rundy ale napewno będą.

Te specjalne koszulki o których pisałem - to niestety sprawa się przeciągnęła i dopiero za pół roku będą... Teraz mają nowe Adidasa ale w tego samego wzoru.

Czy wiadomo juz cos w tej sprawie czy moze umarla ona smiercia naturalna?

kristoff - Pią Lis 25, 2011 22:18

Maerqin napisał/a:

Czy wiadomo juz cos w tej sprawie czy moze umarla ona smiercia naturalna?

dobrze, że ktoś poruszył tą sprawę. Ciekawe kto jest odpowiedzialny w klubie za tą sprawę, dyrektor sportowy, czy przedstawiciel prasowy, może asystent trenera lub prezesi...???

Bianconeri - Sob Lis 26, 2011 13:36

Akurat z koszulkami do do końca nie wiem co i jak.
ale ogólnie sprawy wyglądają w ten sposób, że do każdej sprawy wszyscy mają coś do powiedzenia, każdy jest najmądrzejszy, wszechwiedzący, wybitnym specem w tym temacie, wykazuje się kreatywnością i inwencją twórczą itp.
Tylko oczywiście 'w papierach" nie ma nigdy po tym śladu i wszystko jest załatwiane na gębę, a jak się coś spierdoli to oczywiście nigdy nie ma winnego bo to nie on i nie jego działka i odsyłanie od jednego do drugiego.

pawellm - Sob Lis 26, 2011 14:52

^^ jak jest bałagan w klubie i nie ma wyznaczonych osób do konkretnych zadań to tak będzie. A przecież to jest qrwa takie proste: Prezes -> Dyrektor -> Kierownik -> Pracownik. Najprostszy w świecie schemat organizacyjny! Jest projekt - wyznacza sie odpowiedniego Dyrektora odpowiedniego działu - ten ma swojego kierownika który bezpośrednio nadzoruje wykonanie przez wskazanego pracownika. Jeżeli coś sie spierdoli to bierze się dyrektora za dupę, on kierownika a kierownik pracownika. Ktoś w którymś miejscu musiał zawalić więc nie ma możliwości, żeby nie znaleźć winnego.
Bianconeri - Sob Lis 26, 2011 14:55

Nie tutaj:)
pawellm - Sob Lis 26, 2011 15:04

^^ niestety... a od tego wypadałoby zacząć.
collo - Sro Gru 28, 2011 14:52

A ja mam pytanie do zorientowanych.
Klub zaczął współpracę z siecią sklepów Real? Dzisiaj dostałem cynk, że w właśnie w Realu jest stoisko (podobno niedaleko zabawek) gdzie są miedzy innymi dostępne koszulki meczowe, lub mini koszulki Sandecji (razem z logiem adidasa i sponsorów)
Coś wiadomo na ten temat?

Bianconeri - Sro Gru 28, 2011 15:05

Chyba nie w samym realu (teren marketu) co w jednym z boxów, a sklep prowadzi jeden z byłych piłkarzy Sandecji.

Ale głowy za to nie dam w tej chwili, Miłosz powinien wiedzieć dokładniej.

asteraes - Sro Gru 28, 2011 15:39

Bianconeri napisał/a:
a sklep prowadzi jeden z byłych piłkarzy Sandecji.

napiszesz może który?

Bianconeri - Sro Gru 28, 2011 15:41

Nie :)
asteraes - Sro Gru 28, 2011 15:44

Bianconeri napisał/a:
Nie :)

To muszę szlifem do Realu się udać aby sprawdzić ;)

collo - Sro Gru 28, 2011 15:44

odnośnie mojego postu, gadżety są normalnie w jednym z regałów w markecie, prawdopodobnie Red Box stoi za tym bo również kilka gadżetów Cracovii można spotkać. Więc to raczej nie ten były piłkarz o którym mówi Bianconeri
anton1910 - Czw Gru 29, 2011 11:29

ja widziałem któregos dnia na płocie przy Sandecji Reklame " Real Kibicujemy Sandecji" ale nastepnego dnia przejezdzałęm i juz jej nie było niewiem co to miało być
internacionale - Czw Gru 29, 2011 11:32

Nie siać plotek, Za sprawą pamiątek w Realu stoi klub MKS Sandecja a dokładniej rzecz ujmując trener grup młodzieżowych Dariusz Peciak. Zyski z gadżetów przeznaczone zostaną na sprzęt piłkarski dla młodych piłkarzy, obozy itp.
kolafy - Czw Gru 29, 2011 11:37

Dobrze by było gdyby projekty gadżetów były uzgadniane ze Stowarzyszeniem bo samowolka się robi gruba, a pieniądze zamiast dla kibiców idą Bóg wie gdzie i dlatego mój pomysł żeby założyć pokój "gadżety promowane" czy coś w tym stylu i każdy by wiedział że kupując np taki kalendarz czy kubek lub vlepki wspiera działania kibicowskie.
KrzysieKKS - Czw Gru 29, 2011 22:56

Dobrze by było coś z tym zrobić bo sporo kasy idzie na "lewo" a Stowarzyszenie biedne.
Temat do podyskutowania chociażby na spotkaniu SKS 5 stycznia i trzeba to ogarnąć.

Bianconeri - Pią Gru 30, 2011 07:06

Czy wy się słyszycie?
Tak klub na pewno będzie uzgadniał z nami projekty, dawał kasę z gadżetów itp:D skoro sami z gadżetów nie mają prawie nic a do tego gul im skacze że my robimy swoje ...

A s ty realem to też trzeba obadać kwestię gadżetów do to co miał mieć Peciu to miał mieć w swoim sklepie/boxie a z tego co mówiło pare osób to gadżety podobno leżą normalnie na półce w markecie więc to chyba nie to samo.

KrzysieKKS - Pią Gru 30, 2011 16:19

Nie no ja o klubie Bianco nie myślałem nawet w snach ;) wiem jak im w tym temacie idzie.

Chodzi o naszych lokalnych wydawców :) których coraz więcej i handlują z ukrycia ;)

nitroactive - Pon Sty 02, 2012 16:41

jakby klub oddawal i tak marne pieniadze z marketingu to troche strzelanie samobója :D A ze jakis cwaniaczek dorabia na pamiatkach gadzetach emitowanych przez stowarzyszenie to inna sprawa. Może poprostu niech się dystrybucja zajmuje jedna osoba :)