Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - Sandecja - Górnik Zabrze

hanys - Pon Mar 22, 2010 08:40
Temat postu: Sandecja - Górnik Zabrze
Zakladam ten temat, bo mecz bedzie ciekawszym pojedynkiem niz miniony z Pogonia, raz ze apetyty wzrosly po wygranej z Pogonia a dwa ze przyjada kibice Gornika.
Jest dwa tygodnie czasu zeby przygotowac sie dobrze, i pod wzgledem dopingu (mozna zrobic trening poprobowac nowe piosenki co niektorzy proponowali pomyslec nad oprawa

To co mi przychodzi do glowy, to proba zrobienia choreografii z szalikow.
Mamy juz troche wzorow, moze akurat sie uda. Wybrac np 3-4 wzory szalikow i ustwaic sie w sektorze grupami z poszczegolnymi rodzajami np: zaczynajac od Zoo
Pasiaki - Zaraza - Soltanto. Tych szali wyszlo najwiecej wiec jest szansa powodzenia.

Odpuscic sobie wszelkiego rodzaju bluzgi, skupic sie na samym dopingu dla Sandecji

Jak cos jeszcze przyjdzie do glowy to sie znajdzie

david - Pon Mar 22, 2010 08:58

Tak poważnie to na meczu z Górnikiem trzeba dać z siebie 150 albo i więcej %%%%%%%%%%
Katalonczyk11 - Pon Mar 22, 2010 10:26

Myśle że dobry pomysł z szalikami i dobrze jeszcze uszeregować młyn czyli wyj***ć tych nie śpiewających i będzie dobrze
rwp - Pon Mar 22, 2010 14:28

a ja myślę, że najpierw to ludzie muszą przynieść te szale na mecz, bo z 20 szalami (jak na ostatnim meczu) efekt będzie marny.
sandeczanin - Pon Mar 22, 2010 15:54

a ja myślę że dobre byłoby ujednolicenie naszych barw. Tzn powrót do akcji "biała koszulka". Fajnie też jakby jak najwięcej osób miało szaliki (super jeśli byłyby to szaliki "Pasiaki"
AdoDC - Pon Mar 22, 2010 16:14

No mecz pod względem kibicowskim na pewno bardzo ciekawy.
też myślę że powrót do akcji ,, biała koszulka " byłby dobry. Na pewno daje to fajny efekt co było widać na meczach w poprzedniej rundzie.
No i nie zapominać o darciu się na całego.

Milosz_1910 - Pon Mar 22, 2010 16:31
Temat postu: Re: Sandecja - Górnik Zabrze
hanys napisał/a:

Jest dwa tygodnie czasu zeby przygotowac sie dobrze, i pod wzgledem dopingu (mozna zrobic trening poprobowac nowe piosenki co niektorzy proponowali pomyslec nad oprawa

Myśle że mogliśmy wprowadzić tą przyspiewke:

Więc wstań do góry głowę wznieś, śpiewaj naszą pieśń, śpiewaj naszą pieśń KKS, KKS, KKS la la la la la la ....
Jest to dymiczna przyśpiewka i naprawde daje mocny efekt jak jest zaspiewana rowno i na maksa:)

Tutaj śpiewa to GKS jak był u nas :
http://www.youtube.com/watch?v=4GHxhBcBbAI

Na pewno śpiewa to Lech Poznań, GKS Katowice i Ruch Chorzów...Z tego co widzialem..moze ktos jeszcze:)

Ale fajna przyspiewka i mysle ze wyszlaby u nas bardzo dobrze:)

Prosze o napisanie co myslicie o tym:)

SączerS - Pon Mar 22, 2010 16:34

śpiewana jest podobna tylko nie śpiewamy od początku tylko lalala Sandecja Sandecja Sandecjaaaaaa lalala
AdoDC - Pon Mar 22, 2010 16:37

Fajna, żywiołowa przyśpiewka. Myślę, że mogłaby się przyjąć ta przyśpiewka.
Nic nie szkodzi nam spróbować...

Milosz_1910 - Pon Mar 22, 2010 16:40

Tak,tak podobnie śpiewalismy juz kiedyś:)...I warto wg mnie sprobowac zaspiewac to w calości ze slowami "Więc wstań...." :)
Raffio - Pon Mar 22, 2010 16:45

i weźcie więcej flag na ten mecz a nie tak jak na meczu z Pogonią były tylko 4 ;P
bacin - Pon Mar 22, 2010 17:10
Temat postu: Re: Sandecja - Górnik Zabrze
[quote="Milosz_1910"]
hanys napisał/a:

Więc wstań do góry głowę wznieś, śpiewaj naszą pieśń, śpiewaj naszą pieśń KKS, KKS, KKS la la la la la la ....
Jest to dymiczna przyśpiewka i naprawde daje mocny efekt jak jest zaspiewana rowno i na maksa:)

Tutaj śpiewa to GKS jak był u nas :
http://www.youtube.com/watch?v=4GHxhBcBbAI

Ale fajna przyspiewka i mysle ze wyszlaby u nas bardzo dobrze:)

Prosze o napisanie co myslicie o tym:)

Że też na to nie wpadłem.
To hymn Politechniki Krakowskiej, której studentem jestem. Pieśń bardzo prosta, śpiewamy ją przeważnie na Rajdach Politechniki narąbani w trupa i dajemy radę, więc myślę, że poradzimy sobie też na meczu.
Moim zdaniem strzał w dziesionę!

Plemnik - Pon Mar 22, 2010 18:51

Mi się osobiście podoba pomysł kolegi wyżej, myślę że fajnie mogło by wyjść gdyby jakaś osoba przeszła przez cały sektor F i poprosiła o powstanie. Zacząć piosenkę "Sandecja gol, Sandecja gol gol gol gol...." , złapać się za ramiona i skakać. Gdyby cały sektor F zaczą skakać byłby ekstra efekt .
saczers1910 - Pon Mar 22, 2010 19:05

Jesli chodzi o inną część myślę, by każdy kibic ubrał białą koszulkę tak jak na ŁKS Łódź. Fajnie to wygląda

edit: Nie po to polecialy posty dotyczace "bluzg" z innego tematu zeby teraz po raz kolejny bezsensownie walkowac ten temat w innym miejscu- dlatego mala edycja

herms - Pon Mar 22, 2010 19:51

...
bacin - Pon Mar 22, 2010 20:08

Plemnik napisał/a:
Zacząć piosenkę "Sandecja gol, Sandecja gol gol gol gol...." , złapać się za ramiona i skakać. Gdyby cały sektor F zaczą skakać byłby ekstra efekt .

Właśnie to wyszło zajebiście na meczu z Pogonią po strzeleniu 2 bramki. Jeśli się nie mylę, dość spora część sektora F rżnęła tę nutę do momentu, aż nasi strzelili trzecią bramę (czyli krótko, bo trzecia weszła dwie minuty po drugiej :)
Zapamiętam jednak euforię panującą podczas tej przyśpiewki (chyba, że sam byłem tak podniecony, że wydawało mi się to genialne).

SaczersDoping - Pon Mar 22, 2010 20:32

A ja zacznę od tego że co to kur*a ma być. Na meczu z Pogonią - miało być pełne skupienie. Lajt przyszło 6000 osób. Na młynie też bardzo dużo osób ALE CO Z TEGO JAK BAWI SIĘ I DOPINGUJE JAKIEŚ 100?!?!?!?! Przyjedzie 500 osób z Górnika to oni nas zmiażdżą dopingiem,nawet nas słychać nie będzie. Dobrze ostatnio było powiedziane,kto nie śpiewa to wypier*alać to nie jest koncert życzeń. Spinać dupska i dopingować. Co wy przychodzicie na młyn się polansować? Jeśli tak ma być to nie widzę i nie słyszę nas w meczu z Górnikiem...
Puchu - Pon Mar 22, 2010 20:51

[SaczersDoping] Lajt przyszło 6000 osób. Na młynie też bardzo dużo osób ALE CO Z TEGO JAK BAWI SIĘ I DOPINGUJE JAKIEŚ 100?!?!?!?! Przyjedzie 500 osób z Górnika to oni nas zmiażdżą dopingiem,nawet nas słychać nie będzie. -----> tu sie zgodze moze troche wiecej niz 100 ale duzo osob stalo tylko a co do skakania caly F nei bedzie skakal ;) neiktorym sie do lokomotywy nie chce wstac a nie
www.megachem.pl - Pon Mar 22, 2010 21:26

Jak przyjedzie ekipa- to ludzie sami się zmobilizują- sektor C się ożywi jak to zwykle i będzie dobrze.

A z tymi mapkami to jakiś chory pomysł. Kilku jednorazowców siadło, tam, gdzie miało numerek, albo przyszło 5 minut przed spektaklem i wielkie halo, bo jego miejsce zajęte- przeżywacie to jak mrówka okres- na drugi raz pół tych osób nie będzie, a na Stalówce to już żadna z nich. Poza tym to był pierwszy mecz z tym całym bajzlem i ludzie się już połapali o co chodzi.

maly19328 - Wto Mar 23, 2010 08:05

Trzeba sie pokazac z jak najlepszej strony. Kazdy powinien byc w białej koszulce i miec szalik. do meczu jeszcze dwa tyg wiec jesli ktos nie ma jest jeszcze sporo czasu zeby kupic taki"sprzet" kibica. Musimy pokazac zabolom ze potrafimy pozrądnie dopingowac. I jedziemy na pełnej k...
x_cite - Wto Mar 23, 2010 09:11

Który zespół będzie najgroźniejszym rywalem Górnika w walce o awans do ekstraklasy?

ŁKS Łódź 60.26%

Pogoń Szczecin 28.35%

Sandecja Nowy Sącz 9.97%

Warta Poznań 1.42%

sonda ze strony Górnika Zabrze....kibice Górnika widać wątpią w Nasz potencjał i możliwość realnego włączenia się w awans:)

K@KS - Wto Mar 23, 2010 17:01

w nas wszyscy wątpią i dobrze, my gramy swoje, a po meczu z nami 'Wielki Górnik' będzie pozycje niżej.
Tak mając troche wolnego czasu wpisałem słowo klucz "Sandecja" na ich forum. większość wyników w temacie 'kto spadnie z 1 ligi', 3/4 typujących typowało nas ; )

divers - Wto Mar 23, 2010 17:19

Hmm co do akcji biała koszulka nie lepiej czarna koszulka ? ;p
SączerS - Wto Mar 23, 2010 17:20

była już o tym mowa kiedyś decyzja padła na białą
arkoniusz - Wto Mar 23, 2010 18:15

divers napisał/a:
Hmm co do akcji biała koszulka nie lepiej czarna koszulka ? ;p

Wyobrazasz sobie stanie w czarnej koszulce w słoncu :)

ArbuzKSC - Wto Mar 23, 2010 18:52

Moim zdaniem pycha żaboli zostanie im wynagrodzona:) na razie nikt w nas nie wierzy i myślę, że im dłużej tak jest, tym lepiej dla nas. Ciekawe, co się stanie i jakie będą sondy na stronie górnika, gdy zostaną na następny sezon w 1 lidze:)
torcida - Sro Mar 24, 2010 02:20

Witam jestem kibicem Górnika Zabrze słyszałem że powiększyliście klatkę
można poznać jej dokładna pojemność??

GÓRNIK MY WIERZYMY ZE HISTORIA SIĘ POWTÓRZY!

Bianconeri - Sro Mar 24, 2010 07:00

350 biletów jest przeznaczonych dla gości.
x_cite - Sro Mar 24, 2010 21:40

no to w sumie bardzo mało jak na powiększoną klatkę...
internacionale - Sro Mar 24, 2010 21:41

x_cite napisał/a:
no to w sumie bardzo mało jak na powiększoną klatkę...

Aż tak jej nie powiększyli, bez przesady.
Więcej jak 350 to ciężko byłoby tam upchać...

LaMaquinaRoja - Sro Mar 24, 2010 21:43

^^ ale musieli dorysować te 350 półdupków, dlatego (chyba) powiększali klatkę. Z F wiem, że na dwóch półdupkach stanie 3 osoby. Gdyby chcieli to weszłoby więcej "chłopa" a tak to, przepisy...

---
ciekawe czy w klatce muszą siedzieć na swoich numerkach ;)

ktoS - Sro Mar 24, 2010 21:46

hmmm z luku wygladalo jak by powiekszyli ja z x2 :)
biker_ns - Czw Mar 25, 2010 11:35

Przed chwilą kolega był w klubie po bilety na mecz z Górnikiem i aż się wierzyć nie chce,sprzedano już 830 biletów,a panie w sekretariacie mówiły że musiały zamknąć na chwilę biuro bo nie miały kiedy śniadania zjeść taki młyn.

POZDRAWIAM

Bianconeri - Czw Mar 25, 2010 11:48

No to będzie niezłe wariactwo ...
hanys - Czw Mar 25, 2010 14:15

Z forum Gornika

Cytat:
WIELKA MOBILIZACJA!!!

STOWARZYSZENIE KLUB SYMPATYKÓW GÓRNIKA ZABRZE ORGANIZUJE WYJAZD DO NOWEGO SĄCZA NA MECZ Z SANDECJĄ

CAŁKOWITY KOSZT WYJAZDU TO 50ZŁ ŁACZNIE Z BILETEM NA MECZ-DLA CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA CENA WYJAZDU TO 40 ZŁ.
NEGOCJUJEMY Z KLUBEM Z NOWEGO SĄCZA CENĘ BILETU NA MECZ. GDY SIĘ ONA OBNIŻY Z 20 ZŁ, PIENIĄDZE BĘDĄ DOŁOŻONE DO WYJAZDU NA POGOŃ.

ZAPISY OD MECZU Z FLOTĄ ŚWINOUJŚCIE W SKLEPIE KIBICA I NA F.C.-W SKLEPACH Z PAMIĄTKAMI

ZAPISY TYLKO I WYŁACZNIE DO CZWARTKU PRZED MECZEM-W PIĄTEK ORAZ W DNIU MECZU ZAPISÓW NIE BĘDZIE!!!

Wiec my tez dajmy z siebie wszystko pokazmy jak sie dopinguje.

Wszyscy na Gornik Sektor F

dsns - Czw Mar 25, 2010 16:56

Warto dodać że wszyscy na 'F' i wszyscy dopingować,a nie że połowa będzie stać i nic nie robić... jak się bawić to się bawić drzwi wy*ebać okna wstawić ;)

E:
http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E

Można byłoby spróbować wymyśleć jakąś przyśpiewkę z rytmu Horto Magiko ;) Mogłoby to dać świetny efekt można coś pomyśleć nad tekstem :) + Na dwa głosy momentami z sektorem 'C' jakby się udało tak jak jest w filmiku ;) Może mi się uda coś później wykminić bo jest to dobra i rytmiczna przyśpiewka jak coś to wieczorem coś pomyślę ;)

ktoS - Czw Mar 25, 2010 19:24

na podstawie tego to chyba jest przyspiwka Widzewa "diabelski mlyn":)
internacionale - Czw Mar 25, 2010 20:30

Temat zamknięty. Wszystko co dotyczy kibicowskiego aspektu meczu z Górnikiem Zabrze tutaj: http://www.sandecja.org/forum/viewtopic.php?t=2228