|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Kibice - 100 rac na 100-lecie
internacionale - Wto Lip 27, 2010 20:19 Temat postu: 100 rac na 100-lecie Zakładam nowy temat i przenoszę ważny post, który pojawił się w innym dziale.
Bianconeri napisał/a: | W związku z tym, że jubileuszowe spotkanie Sandecja - Ruch traktowane jest jako impreza masowa (pewnie jeszcze podwyższonego ryzyka hehe) czyli tak jak mecz ligowy, pomysł odpalenia 100 rac na 100 lecie klubu nie dojdzie do skutku.
Wiadomo czym grozi odpalanie rac, w związku z tym po 1 nie będziemy nikogo narażać na problemy z tym związane po 2 nie będziemy pewnym osobom i służbom dawać następnej okazji do "wykazania się".
Niestety zupełnie inaczej miało to wszystko wyglądać, ale nie jesteśmy organizatorami tego spotkania, nie na wszystko mamy też wpływ, organizatorzy postanowili jak postanowili i musimy się podporządkować.
Dziękujemy wszystkim, którzy dokonali wpłaty i pokazali że "jak chcemy to możemy", pieniądze oczywiście zostaną zwrócone wpłacającym (w tym celu prosze pisać na maila milosz@sandecja.pl w celu ustalenia szczegółów), pozostała kwota zostanie przekazana chłopakom z Young Group celem organizacji opraw w sezonie 2010/2011.
W kwestii sobotnich obchodów zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie od samego rana na sądecki rynek i uczestnictwa w imprezach i obchodach, szczególnie w prezentacji drużyny (godz. 12), natomiast w związku z zaistniałą sytuacją mecz z Ruchem każdy traktuje indywidualnie. |
Owca - Wto Lip 27, 2010 20:45
Szkoda, że popsuto nam NASZE ŚWIĘTO, od dwóch tygodni chodzę nakręcony jak katarynka i cieszę się sobotnim meczem jak małe dziecko witryną w Pewexie. Dziękuję wszystkim którzy brali udział w organizacji turnieju kibicowskiego oraz tym którzy w nim zagrali, widać to jedyna udana impreza na stulecie Sandecji. Natomiast każdemu kto przyczynił się do zbezczeszczenia sobotniego popołudnia, życzę cygańskiego chuja w dupe!
Pozdrawiam
lukas33 - Wto Lip 27, 2010 20:47
To już jest ku*** po prostu skandal!!!
małolat_19 - Wto Lip 27, 2010 20:59
Nic tylko ,,podziękować'' władzom zarządu..
Kiedyś ,może pójdą po rozum do głowy,gdy na meczach takich jak ten przyszły z Ruchem zabraknie dopingu,młyna,flag czy też opraw..
RYNEK TAK-MECZ NIE!..
Dozo pod ratuszem..
Bianconeri - Wto Lip 27, 2010 21:03
Żeby było jasne to nie tylko wina zarządu, który jest powiedzmy że zastraszony przez wiadome "czynniki".
Ale też w wielu rzeczach decyzje i podejście zarządu są po prostu niezrozumiałe.
Największa szkoda że w takiej chwili, ale kiedyś ten balonik musiał pęknąć, a okazji nigdy by nie było dobrej bo najpierw awans, potem walka ekstraklase, teraz 100-lecie, za chwilę trudny 2 sezon w lidze więc też trzeba to i tamto ...
Trudno wyszło jak wyszło, my też nie jesteśmy bez winy, ale trzeba wyciągać wnioski.
misns - Wto Lip 27, 2010 21:05
Cytat: | Nic tylko ,,podziękować'' władzom zarządu..
Kiedyś ,może pójdą po rozum do głowy,gdy na meczach takich jak ten przyszły z Ruchem zabraknie dopingu,młyna,flag czy też opraw..
RYNEK TAK-MECZ NIE!..
Dozo pod ratuszem.. |
Zgadzam sie w 100 % trzeba w koncu jakos wstrzasnac zarzadem,karnet jak dla mnie nie jest zbyt atrakcyjny chociaz i tak chyba kupie...
major - Wto Lip 27, 2010 21:53
No to jedyna rzecz która mnie (jak i wiele osób) zachęcała do uczestnictwa w tej vipowskiej imprezie znikła. Mam nadzieję, że nie będzie więcej niż 500 osób, niech k**** mają 100 lecie. Za to na rynku trzeba się pokazać. Oczywiście doping nie będzie prowadzony?
Plemnik - Wto Lip 27, 2010 21:55
Hmm taka propozycja z mojej strony : Pośpiewajmy na rynku ..
Bianconeri - Wto Lip 27, 2010 22:01
Odezwiesz się głosem wyższym niż tonacja C-DUR to się ostrzelają z shotgunów bo zakłócisz ciszę i spokój na rynku :D
Bioły_NS - Wto Lip 27, 2010 22:04
Bianconeri napisał/a: | Odezwiesz się głosem wyższym niż tonacja C-DUR to się ostrzelają z shotgunów bo zakłócisz ciszę i spokój na rynku :D |
hehe i jeszcze w telewizji będzie jacy to kibice Sandecji nie są ;)
Plemnik - Wto Lip 27, 2010 22:24
No w sumie jak na rynku by zaczęli strzelać na afera by się dość duża zrobiła
Bioły_NS - Wto Lip 27, 2010 22:28
Plemnik napisał/a: | No w sumie jak na rynku by zaczęli strzelać na afera by się dość duża zrobiła |
z całą pewnością ;)
sandeczanin - Wto Lip 27, 2010 22:31
500 kibiców na 100 lecie tego chcecie no to macie...Piekarz, wędliniarz i bramkarzyk-"moja"-historia o tym jak w kilka miesięcy rozpie**** święto na które czekało wielu wiele lat...
internacionale - Wto Lip 27, 2010 22:40
sandeczanin napisał/a: | 500 kibiców na 100 lecie tego chcecie no to macie...Piekarz, wędliniarz i bramkarzyk-"moja"-historia o tym jak w kilka miesięcy rozpie**** święto na które czekało wielu wiele lat... |
Proponuję nieco stonować nastroje i trochę bardziej zainteresować się tematem. Pierwszym krokiem niech będzie próba ukierunkowania swoich emocji na poszczególne "formacje" mające wpływ na to co dzieje się w Sandecji.
- Urząd Miasta
- Zarząd MKS Sandecja
- Policja
Jeśli miałbym przyznawać gwiazdki to wyglądałoby to tak:
- **
- *
-
maniekKKS - Wto Lip 27, 2010 22:55
Szczerze mówiąc spodziewałem się że "nasze święto" będzie wyglądało zupełnie inaczej.Ja też z niecierpliwością czekałem na obchody naszej Stulatki a tu co??Wydaje mi się że zabawa i doping będzie porównywalny z dopingiem na meczu z Wartą.Myślałem że młyn na Ruchu będzie taki wielki albo i większy niż na pamiętnym meczu z Górnikiem Zabrze.Mam nadzieję że do żyje chwili w której Sandecja będzie obchodziła 200 lat haha jedyna optymistyczna i pocieszająca myśl jaka mi przychodzi do głowy ;)
Bianconeri - Wto Lip 27, 2010 23:06
A tak naprawdę to wszystko rozbija się czasem o przymknięcie oka na kilka błahostek, o ku*** odrobinę dobrej woli.
No ale tego musieliby chcieć wszyscy, a wiadomo że w wielu kierunków to nie dość że nie mamy na co liczyć, bo kibic Sandecji to zło a to że na Sandecji się dzieje dobrze to dla kogoś osobista tragedia i zniewaga, to na dodatek jeszcze zamiast tej odrobiny dobrej woli wiadomo że jest tylko i wyłącznie szukanie dziury w całym i jak by tu tylko przeszkodzić, ja by tu tylko utrudnić życie ...
No ale to wiadomo w sumie nie od dziś.
maniekKKS - Wto Lip 27, 2010 23:15
A czy w ogóle będzie jakiś doping na meczu jakaś zabawa??
kosiarz - Wto Lip 27, 2010 23:24
Na jakim meczu? Jak czytam nas kibiców tam nie zaproszono. W sobotę nie ma żadnego meczu.
Czorny16 - Sro Lip 28, 2010 00:15
brawo ;/ no to w ogole nie ma sensu przychodzic na ten mecz bo ku*** przyjdzie 500 osob same dziadki przyjda z sektoru A moze oni wkońcu poprowadza doping na 100-lecie Sandecji zjebana cala impreza ;/
małolat_19 - Sro Lip 28, 2010 07:32
maniekKKS napisał/a: | A czy w ogóle będzie jakiś doping na meczu jakaś zabawa?? |
Nie będzie nic prowadzone..
radziufan - Sro Lip 28, 2010 08:52
chyba dobrze się stało, mecz potraktujmy jak sparing płatny:) a dobrze i przede wszystki głośno zaprezentujmy się w Rynku!
www.megachem.pl - Sro Lip 28, 2010 09:50
Szkoda, że tak to wszystko wygląda. Z całym szacunkiem, dla tego, co zarząd zrobił dla Sandecji- cele sportowe, ale organizacja w klubie i współpraca- a raczej jej brak z kibicami- obrazuje jak nam daleko do normalności. Żeby to wszystko nie rozleciało się jak domek z kart. Ja na mecz z Ruchem nie idę, karnetu nie kupuję i jak chcą zrobić tu drugą Legię, to ja dziękuję. Jak by się nie mogli wzorować na podejściu i współpracy z fanami, jak to ma miejsce w Lechu.
Bianconeri - Sro Lip 28, 2010 09:58
Bo w Lechu mają działaczy, którzy wiedzą, że klub jest przede wszystkim dla kibiców i potrafią i przede wszystkim chcą się postawić PZPN, policji, ochronie (zresztą tam mecz ochraniają sami kibice ...) gdy ci zaczynają wydziwiać, potrafią to odpowiednio nagłośnić i z tym walczyć ...
Dzięki temu mają i atmosferę na trybunach (race są praktycznie na każdym meczu, a kary jakoś są za to skromne, nikt im stadionu nie chce zamykać, a wpływy z biletów i specjalny fundusz na kary w zupełności to pokrywają i wszyscy są zadowoleni).
Mają też dzięki temu kilku(nasto) tysięczną publikę na każdym meczu i ogromne wpływy z biletów i nie tylko.
Wiadomo że Legia i Lech to dwa skrajne przypadki z przeciwległych końców, ale jak się chce to można wiele.
Podstawowy problem to właśnie trzeba chcieć i się nie bać.
A u nas niestety wszystko co powie PZPN czy policja to jest święte, chociażby nie miało żadnych podstaw prawnych czy było kompletnie oderwane od rzeczywistości, a oczywiście wszystko co chcą kibice to jakieś nierealne i niestworzone rzeczy z kosmosu o których nie może być mowy ...
refa1 - Sro Lip 28, 2010 12:45
POPIERAM AKCEJ
RYNEK - TAK, STADION - NIE
PZDR
eSKa - Sro Lip 28, 2010 12:55
Nie dać się prowokować psom na rynku, żeby nie powtórzyła się sytuacja z Parku, olewać każdą zaczepkę ciepłym moczem :-) Bo to nasze święto na rynku.
lechu - Sro Lip 28, 2010 13:01
Nie dać się prowokować psom na rynku, żeby nie powtórzyła się sytuacja z Parku, olewać każdą zaczepkę ciepłym moczem :-) Bo to nasze święto na rynku.
Święte słowa, do zobaczenia na RYNKU.
mati513 - Sro Lip 28, 2010 14:03
RYNEK - YES STADION - NO !!!
kolafy - Sro Lip 28, 2010 14:14
CENTRAL PARK - YES STADIUM- NO!!! :))
INDOR - Sro Lip 28, 2010 14:22
maniekKKS napisał/a: | Szczerze mówiąc spodziewałem się że "nasze święto" będzie wyglądało zupełnie inaczej.Ja też z niecierpliwością czekałem na obchody naszej Stulatki a tu co??Wydaje mi się że zabawa i doping będzie porównywalny z dopingiem na meczu z Wartą.Myślałem że młyn na Ruchu będzie taki wielki albo i większy niż na pamiętnym meczu z Górnikiem Zabrze.Mam nadzieję że do żyje chwili w której Sandecja będzie obchodziła 200 lat haha jedyna optymistyczna i pocieszająca myśl jaka mi przychodzi do głowy ;) |
Na Stilonie było fajnie,doping zabawa oprawa.oklaski dla piłkarzy za cały sezon(mimo braku awansu) i jak się skończyło kolejną prowokacją. Nagroda za trud ,czas,pieniądze-zakaz ,grzywna i zawiasy.Gdzie jest teraz klub by stanąć w ich obronie?Jebać ICH OBCHODY mieliśmy 10.07 swoje i było zajebiści.Jak co to zapraszam na melanż do tajnej kwatery gdzie nikt nam nie zabroni pośpiewać i napić się piwka nara Cz.
kolafy - Sro Lip 28, 2010 14:27
Jest jedna osoba która zaoferowała pomoc i na niej się skończyło, a resztę olać i Indor ma tutaj 101% racji :))
internacionale - Sro Lip 28, 2010 15:03
INDOR napisał/a: |
Na Stilonie było fajnie,doping zabawa oprawa.oklaski dla piłkarzy za cały sezon(mimo braku awansu) i jak się skończyło kolejną prowokacją. Nagroda za trud ,czas,pieniądze-zakaz ,grzywna i zawiasy.Gdzie jest teraz klub by stanąć w ich obronie?Jebać ICH OBCHODY mieliśmy 10.07 swoje i było zajebiści.Jak co to zapraszam na melanż do tajnej kwatery gdzie nikt nam nie zabroni pośpiewać i napić się piwka nara Cz. |
Na meczu ze Stilonem osobiście przekazałem Kolafemu, aby z gniazda powiedział wszystkim o nieprzeskakiwaniu przez płot. Kolafy dwa razy przez megafon przekazał wszystkim ten fakt. Policja tylko czekała na byle jaką okazję aby na koniec sezonu dojebać się do nas pod byle pretekstem. Niestety, niektórzy z nas dali się wciągnąć w tą prowokację.
Gwoli ścisłości, przebywanie na murawie podczas spotkania to przestępstwo ścigane z urzędu i władze klubu nie mają nic do tego.
Po tym wydarzeniu poruszyliśmy niebo i ziemię łącznie z najważniejszymi w naszym mieście. Tyle tylko, że nie wiele już dało się zrobić. Zobaczymy co się będzie działo we wrześniu w sądzie...
Bianconeri - Sro Lip 28, 2010 15:06
Oczywiście "ścigani" są tylko "wybrani", pozostali mogli spokojnie na murawie przebywać ...
A z tym przestępstwem ściganym z urzędu to jest ich gadka do małolatów ...
internacionale - Sro Lip 28, 2010 15:13
Bianconeri napisał/a: | Oczywiście "ścigani" są tylko "wybrani", pozostali mogli spokojnie na murawie przebywać ... |
Obydwoje przecież wiemy, że właśnie na tym polega patologia z którą mam nadzieję wygrają chłopaki przed sądem.
Zresztą więcej na ten temat będę miał do napisania (mam nadzieję) już jutro po spotkaniu (które organizuję) z Policją, Firmą VIP, Zarządem i Urzędem Miasta.
INDOR - Sro Lip 28, 2010 15:23
Poprzedni wpis nie był moje autorstwa:).Pozdrawiam
Bianconeri - Sro Lip 28, 2010 15:44
Cytat: | już jutro po spotkaniu |
Ichniejsze odpowiedzi na zadane pytania już ci dziś mogę podać, ale dobrze że chociaż ty w jakąś ich zmianę bądź przemianę wierzysz :)
A co do "pomocy i pomagania" to można by przytoczyć historię pewnego pisma (nie jednego zresztą), od którego najwidoczniej ktoś w klubie my umarł jak by podpisał, więc standardowo się nie dało nic wskórać ...
grubas_KKS - Sro Lip 28, 2010 16:02
Prędzej ja księdzem zostanę niż cokolwiek na lepsze się zmieni na Sandecji w stosunku do Nas - kibiców - bandytów :D
grubas_KKS - Sro Lip 28, 2010 16:05
PS.Trzeba pierdo**ąć "6" w EuroMilions i zgarnąć z 50mnl "ojro" i wykupić całą Sandecje na własność hehe Innego lepszego rozwiązania nie widzę :D ...To tak na rozluźnienie sytuacji.
www.megachem.pl - Sro Lip 28, 2010 19:38
Tylko żeby wygrać trzeba grać! Nie no najbardziej mnie wkurza fakt, że te milicyjne darmozjady żyją z moich podatków. Dziadkojebcy i nieuki.
saku194 - Sro Lip 28, 2010 20:23
Psiarnia sądecka jest na żenującym poziomie, o czym można było się przekonać podczas meczu z Widzewem. Sam na własne oczy widziałem jak na 2h przed meczem bus z kibicami z okolic Łodzi został wpuszczony na teren stadionu od strony wejść dla naszych kibiców bo....policjant myślał że to piłkarze <lol>. ..nieliczni z Was pewnie znają dalszy przebieg sytuacji. Natomiast wracając do poruszonego tematu to uważam że przyjdą czasy kiedy z nami kibicami instytucje w naszym mieście będą bardziej się liczyć. Ruch ultras niech dalej kwitnie, a wtedy będziemy bardziej się liczyć:D
rudeboyz - Sro Lip 28, 2010 20:43
saku194 napisał/a: | Natomiast wracając do poruszonego tematu to uważam że przyjdą czasy kiedy z nami kibicami instytucje w naszym mieście będą bardziej się liczyć. Ruch ultras niech dalej kwitnie, a wtedy będziemy bardziej się liczyć:D |
obawiam sie ze nikt sie z ultrasami liczyl nie bedzie, a kluby kibica sa wrzodem na dupie wszelakiego rodzaju klubowych zarzadów i organów scigania...i wszystko zmierza ku temu zeby zmarginalizować zorganizowane gruby kibicow....i wlasnie z tąd sie bierze cala medialna nagonka na kibicow;schemat jest jasny i czytelny jak dupa albinosa\- prowokacja-aresztowania-wyroki i artykuły na pierwszych stronach gazet o kolejnych sukcesach wladzy w walce ze stadionowymi ,,bandytami",
im sie marzy zeby na stadionach panowala taka spontaniczna atmosfera jaka jest na meczach tenisa ziemnego;wstaniesz ze stoleczka kara i zakaz,podniesienie glosu?okazanie emocji?bron boze ..toż to jest faux pas.mosci panie hrabio :) i taka jest prawda
internacionale - Sro Lip 28, 2010 20:49
rudeboyz napisał/a: | saku194 napisał/a: | Natomiast wracając do poruszonego tematu to uważam że przyjdą czasy kiedy z nami kibicami instytucje w naszym mieście będą bardziej się liczyć. Ruch ultras niech dalej kwitnie, a wtedy będziemy bardziej się liczyć:D |
obawiam sie ze nikt sie z ultrasami liczyl nie bedzie, a kluby kibica sa wrzodem na dupie wszelakiego rodzaju klubowych zarzadów i organów scigania...i wszystko zmierza ku temu zeby zmarginalizować zorganizowane gruby kibicow....i wlasnie z tąd sie bierze cala medialna nagonka na kibicow;schemat jest jasny i czytelny jak dupa albinosa\- prowokacja-aresztowania-wyroki i artykuły na pierwszych stronach gazet o kolejnych sukcesach wladzy w walce ze stadionowymi ,,bandytami",
im sie marzy zeby na stadionach panowala taka spontaniczna atmosfera jaka jest na meczach tenisa ziemnego;wstaniesz ze stoleczka kara i zakaz,podniesienie glosu?okazanie emocji?bron boze ..toż to jest faux pas.mosci panie hrabio :) i taka jest prawda |
Dobrze napisane, druga Anglia to tylko kwestia czasu. Zauważcie, że co sezon coraz to nowsze bardziej restrykcyjne przepisy wchodzą w życie. Stopniowo, bo stopniowo ale jednak.
W tym sezonie np. nie będzi już wolno używać "elektronicznych wspomagaczy" do prowadzenia dopingu, czyli megafonu.
W naszym interesie jest aby spróbować opóźnić to wszystko....
DNL - Sro Lip 28, 2010 20:51
Jak to się ma do tego, że na nowych stadionach na trybunach gdzie ma być młyn montowane są systemy nagłaśniające dla kibiców? Np. Cracovia czy nawet Legia.
To nie są elektroniczne wspomagacze? Czy chodzi konkretnie o megafon?
RaTo - Sro Lip 28, 2010 21:02
Cytat: | W tym sezonie np. nie będzi już wolno używać "elektronicznych wspomagaczy" do prowadzenia dopingu, czyli megafonu. |
Najlepiej to wogole zamknac stadiony w pizduuuuu!!! Niech graja tylko zawodnicy,pare osob na lawce rezerwowych i delegat pzpn na glownej trybunie!! Ja pier.... ale doczekalismy sie czasow...!Niedlugo za chodzenie w barwach bada grzywny i zakazy!Niestety w Polsce slowo kibic odrazu oznacza BANDYTE niestety:/ Szkoda wogole gadac,szkoda nerwow :D
Plemnik - Sro Lip 28, 2010 21:32
No tak przecież megafon może być narzędziem zbrodni ! Jak młynowy żuci z gniazda megafonem w kogoś to co będzie .. hah
Czorny16 - Sro Lip 28, 2010 22:28
i tak go bedziemy używać bo bez megafonu ani innych sprzetów jeste jeden wielki ch** ;/ nic nie slychac ani nic ;/ oni sa popierdolenie i tyle :)
INDOR - Czw Lip 29, 2010 10:58
Zamiast 100 rac proponuje 100 katonowych chuji i gdy odpowiedni'vip' sie napatoczy to
kierujemy w jego strone z odpowiednim podkładem [ot taki happening ala Palikot] . ps.sorry Indor że z twojego konta Czubek
ERNESTO - Czw Lip 29, 2010 11:59
albo 100 wkladow do zniczy ;)
ktoS - Pią Lip 30, 2010 09:03
Czorny16 napisał/a: | i tak go bedziemy używać bo bez megafonu ani innych sprzetów jeste jeden wielki ch** ;/ nic nie slychac ani nic ;/ oni sa popierdolenie i tyle :) |
Czyli bedzie nowa atrakcja na stadionie pod nazwa "wojna o megafon" !
hanys - Pią Lip 30, 2010 09:06
Sprwaa megafonu zostala opisana w innym miejscu, mamy nadzieje ze bedzie dobrze
|
|