Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Puszcza Niepołomica

radziufan - Wto Wrz 17, 2013 17:39
Temat postu: Sandecja - Puszcza Niepołomica
Najblizszy mecz już w sobotę 21 września o godzinie 18:00.
Niektórzy sie ucieszą bo wraca p. Wójtowicz:) sentymenty na bok liczą się tylko 3 punkty. Nasza sytuacja w tabeli nadal nie jest ciekawa więc z kim zdobywac punkty jak nie z beniaminkiem grając na własnym stadionie

Zapraszamy do dyskusji, temat piłkarkski

hasky1910 - Wto Wrz 17, 2013 18:36

Po meczu Puszczy z Tychami zauważyłem że na pewno trzeba będzie uważać na ich lewą stronę. Tamtą stroną przeprowadzili większość groźnych akcji. Dodatkowo strasznie silni środkowi pomocnicy (będzie trzeba pomyśleć o silnym zagęszczeniu środka pola) którzy dodatkowo dośc dobrze rozgrywają piłkę. Ich dużym minusen jest natomiast to że wraz z upływem czasu zawodnicy "puchnął". W kilku meczach ewidentnie widać było że drużyna w I połowie gra o wiele lepiej.
To moja prywatna analiza po meczu Puszcza-GKS. Ich pozycja w tabeli nie do końca odzwierciedla formę. Prawie wszystkie mecze przegrali nieznacznie (oprócz tego w Grudziądzu) a pokonali nie byle kogo bo Niecieczę. Remis w Olsztynie też uznałbym za pozytyw.
Zapowiada się mecz równych sobie rywali, mam nadzieję że grająca na fali Sandecja ustrzeli coś i tego meczu nie przegramy :)
Obstawiam 1-1 lub 2-1 dla naszych :D

1910... - Wto Wrz 17, 2013 19:16

Czemu na meczu z Puszczą nie bedzie dopingu? Na sandecja.org pisało ze od meczu z Olimpia
radziufan - Wto Wrz 17, 2013 19:21

bo protest zostaje zawieszony od meczu z Olimpią a nie od meczu z Puszczą
krzysiek186 - Wto Wrz 17, 2013 20:27

1910... napisał/a:
Czemu na meczu z Puszczą nie bedzie dopingu? Na sandecja.org pisało ze od meczu z Olimpia

A ja myślę że na ten mecz przyjdzie mało kibiców, którzy by dopingowali.

Rummek - Wto Wrz 17, 2013 20:52

to jest chore, do meczu z Olimpią jest jeszcze 18 dni a po drodze mecz z Puszczą. Na ten mecz nadal zakaz dopingowania jak mniemam bo protest trwa? chyba że 18 dni potrzeba aby do każdego wysłać sms z informacją, zeby pojawił się na stadionie
ehh, dziecinada

radziufan - Wto Wrz 17, 2013 20:57

tak z ciekawości Rummek; Ty aktywnie uczestniczysz w dopingu? chodziś na młyn? czy jesteś tylko takim samozwańczym Alfa i Omegą?
Bianconeri - Wto Wrz 17, 2013 20:58

To jako jedyny słuszny dorosły, nie tylko na tym forum ale i na świecie, pójdziesz jutro do klubu i do ratusza, załatwisz wszystko co potrzeba, potem ogłosisz wyniki, w piątek ogłosisz propagandę meczową a w sobotę skrzykniesz wszystkich na młyn i będzie zajebisty doping i zabawa.

Dzięki, od dziś jesteś moim guru.

krzysiek186 - Wto Wrz 17, 2013 21:00

Ja tu nie widzę nic chorego. Terminarz każdy zainteresowany dobrze zna. Nie słyszałem o żadnym zakazie dopingowania :)
MARCO - Wto Wrz 17, 2013 21:25

Zakazu niema , prawdopodobnie doping będzie prowadził pan Rummek - jako najbardziej dorosły ze wszystkich dzieci Sącza
Rummek - Wto Wrz 17, 2013 23:21

nie chodze na młyn bo nie licząc dwóch (Polonia chyba i Cracovia) meczy od rundy wiosennej pewnie stałbym tam w gronie kilku 12-sto latków. Nie mowię, że Wy tzn Ci co poczuli sie dotknięci jesteście dziećmi tylko napisalem, że dziecinne jest trąbienie że protest został zawieszony...ale dopiero za 18 dni! Tryb dokonany ktory dopiero nastąpi - i to jest dla mnie śmieszne.
Bianconeri? powiem Ci ze chyba wczuwasz się w rolę "Jarosław Polskę zbaw".
Na stronie Sandecji napisane jest "Protest zawieszony" a nei sądzicie że może powinnoo być "Protest będzie zawieszony za 18 dni" bo narazie jest za wcześnie.
Ale róbcie sobie protesty i zadawajcie sobie nurtujące pytanie - protestować czy nie protestować, zawieszać czy odwieszać.
A już to widzę jak Prezes z Prezydentem udostępnią szerokiej publice księgi finansowe hehe

Powiem Wam dlaczego to piszę. Tylko dlatego, ze jak chodze sobie na mecze to czuję sie zajefajnie jak jest głośno, doping bo atmosferą można przesiąknąć i też coś podopingować. Ale to Wy jesteście od tego aby prowadzić doping a nie ja bo ja się nie nadaję. Za stary jestem hihi

klipol - Sro Wrz 18, 2013 01:22

Rummek napisał/a:
nie chodze na młyn

W takim razie zamilcz

krzysiek186 - Sro Wrz 18, 2013 08:46

Rummek napisał/a:
Bianconeri? powiem Ci ze chyba wczuwasz się w rolę "Jarosław Polskę zbaw".

Hahaha ;)

Bianconeri - Sro Wrz 18, 2013 16:23

No, dowcip roku.

Nie chce mi się odpowiadać na zaczepki jakiegoś internetowego wynalazka, który jedyne co potrafi to srać się do wszystkich i o wszystko.
Kariery tu nie zrobi.

A sytuacja zarówno w klubie jak i u nas jest jaka jest i na tym się proponuję skupić, bo jak przychodzi do działania to mało chętnych ale każdy by chciał wszystko.

Czasem trzeba najpierw coś od siebie dać.

hk39bat - Sro Wrz 18, 2013 17:20

To może kolega Bianconeri wytłumaczy co tym razem spowodowało, że protest jest dalej kontynuowany...Skoro podejmujecie takie decyzje to powiadomcie ogól kibiców Sandecji byśmy w sytuacji byli zorientowani. Tez chciałbym sie dowiedzieć co oprócz wcześniej podnoszonych postulatów przemawia za olewaniem dopingu na meczach klubu który ponoć kochacie..(sic!)
Obawiam się czy wy sami się orientujecie dlaczego ten bojkot ma trwać nadal i co jeszcze chcecie wywalczyć.
Przypominam panowie, że kiedyś Snndecja dopingiem stała a teraz...??

Bianconeri - Sro Wrz 18, 2013 17:37

A teraz jest internet, a jak czegoś w nim nie ma to znaczy że nie istnieje ...

Co miałem do napisania napisałem wcześniej, nie mam czasu na tłumaczenie że białe jest białe a czarne jest be.

Dodam jeszcze raz, żeby co poniektórzy najpierw coś zrobili sami dla siebie czy innych kibiców albo dla klubu a potem dopiero wymagali, krytykowali, oczekiwali niewiadomo czego, szczególne na internecie.

Bo na spotkaniach ciągle te same osoby ... Myślisz że Włodek, Krzysiek, Kazek i parę innych osób nie chcieli by przyjść na gotowe a do tego sobie ponarzekać jak to inni się nie spisali?

Z mojej strony koniec tematu, Ksysiu lubi dłuższe wykłady i polemiki to może coś doda jak będzie miał czas i ochotę.

Z mojej strony koniec tematu, a personalne wycieczki można sobie darować, internet wszystko przyjmie.

radziufan - Sro Wrz 18, 2013 19:53

hk39bat napisał/a:
To może kolega Bianconeri wytłumaczy co tym razem spowodowało, że protest jest dalej kontynuowany...Skoro podejmujecie takie decyzje to powiadomcie ogól kibiców Sandecji byśmy w sytuacji byli zorientowani. Tez chciałbym sie dowiedzieć co oprócz wcześniej podnoszonych postulatów przemawia za olewaniem dopingu na meczach klubu który ponoć kochacie..(sic!)
Obawiam się czy wy sami się orientujecie dlaczego ten bojkot ma trwać nadal i co jeszcze chcecie wywalczyć.
Przypominam panowie, że kiedyś Snndecja dopingiem stała a teraz...??

odpowiedź:

Jak wszyscy dobrze wiemy od pierwszego meczu obecnego sezonu w Nowym Sączu, tj od spotkania z Okocimskim Brzesko kibice Sandecji w formie protestu opuścili trybuny stadionu przy ul. Kilińskiego 47.

Jednym z kluczowych postulatów było przywrócenie funkcjonowania sektora dla kibiców gości oraz informacje na temat "remontu" stadionu.
Sektor gości został ponownie oddany do użytku, remont z powodu braku finansów być może będzie, na razie są plany oraz poszukiwane środki.

Z tego też powodu po ostatnim spotkaniu w szerszym gronie kibiców postanowiono o czasowym zawieszeniu, jednak nie całkowitym odwołaniu, protestu.
Co to oznacza?

Oznacza to, że od meczu z Olimpią Grudziądz, który zostanie rozegrany w ramach 11 kolejki I ligi w dniu 5 października o godzinie 17:00 wracamy na trybuny w Nowym Sączu i dopingujemy naszych piłkarzy z całych sił.
I tu od razu słowo wyjaśnienia, bo padały w naszą stronę oskarżenia od tzw. "życzliwych", jako by protest skierowany był przeciw naszym piłkarzom, że się na nich obraziliśmy bo słabo grają, jesteśmy kibicami sukcesu itp., itd ...
Otóż nie, kibicowaliśmy piłkarzom Sandecji w IV i w III lidze, jak i w I, zarówno jak wygrywali jak i przegrywali.
Nawet po najwyższych porażkach, ale odniesionych po walce, piłkarze zawsze dostawali od nas brawa i słowa otuchy.

Forma protestu którą wybraliśmy na pewno uderzyła też w piłkarzy, dodatkowo zbiegła się też w czasu ze słabszą forma naszej drużyny, jednak nie była to w żadnej mierze przyczyna naszego protestu.
Protest dotyczył działalności klubu, infrastruktury stadionu czy współpracy z kibicami.

Tak więc od meczu z Olimpią Grudziądz protest zostaje zawieszony, gdyż część celów udało nam się osiągnąć, nie oznacza to jednak że wszystko jest już "cacy". Będziemy rozmawiać, a jeśli rozmowy nie przyniosą skutku być może znowu zaostrzymy formę protestu.

Pozostało jeszcze bardzo dużo do zrobienia. Na ostatnim naszym spotkaniu przygotowaliśmy kolejna porcję postulatów oraz naszych bolączek, o których będziemy rozmawiać z władzami klubu i wspólnie szukać możliwie najlepszych rozwiązań.
Nasze postulaty dotyczą m. in marketingu klubowego, ujawnienia stanu finansów klubu, poprawy infrastruktury stadionu czy współpracy klubu z kibicami.

Szczegółowych postulatów w tym momencie nie opublikujemy, gdyż nie wypada aby klub dowiedział się o nich najpierw z internetu. Wszystko przedstawimy na spotkaniu (jesteśmy w trakcie dogrywania terminów), po tym czasie na pewno postulaty zostaną opublikowane na naszej stronie.
Chyba że klub nie wyrazi na to zgody, jednak będziemy na to nalegać, gdyż w klubie jest za dużo tajemnic, wokół których potem budowane są plotki i niezdrowa atmosfera.

Na tą chwilę prosimy wszystkich o rozwagę i jeszcze odrobinę cierpliwości, oraz o przekazanie informacji o zawieszeniu protestu oraz "nakręcanie" wszystkich na mecz z Olimpią Grudziądz 5 października, tak aby trybuny stadionu przy ul. Kilińskiego 47 odzyskały choć trochę dawnego blasku i zapełniły się kibicami Sandecji.

flowbone - Sob Wrz 21, 2013 09:01

http://www.sportowefakty....cza-niepolomice

Czy myślicie, że gdyby Wójtowicz został, Sandecja dalej błyszczałaby w I lidze, a nawet jeśli nie to byłaby choć solidną druzyną, nie walczącą tylko o byt?

1910... - Sob Wrz 21, 2013 09:53

Gdyby przyszedł teraz ten sezon srodek tabeli , a nastepny 2-6 miejsce. Gdyby został kiedyś to by chciał zrobić spółkę akcyjną nie chciałby sprzedawać wyróżniających się graczy (typu Urban) i byłoby koło 7 miejsca .Obstawiam 2-1/ 1-0 dla Sandecji . Czemu bilety w przedsprzedaży można nabyć w piątek w porze pracy 8-15 , a nie po pracy np. 15-18?
flowbone - Sob Wrz 21, 2013 10:20

1910... napisał/a:
Gdyby przyszedł teraz ten sezon srodek tabeli , a nastepny 2-6 miejsce. Gdyby został kiedyś to by chciał zrobić spółkę akcyjną nie chciałby sprzedawać wyróżniających się graczy (typu Urban) i byłoby koło 7 miejsca .Obstawiam 2-1/ 1-0 dla Sandecji . Czemu bilety w przedsprzedaży można nabyć w piątek w porze pracy 8-15 , a nie po pracy np. 15-18?

Czyli należysz do zwolenników Wója:). Są też tacy, którzy mają zgoła odmienne opinie:P. A co do biletów, pewnie dlatego tylko do 15, bo potem już sekretariat nie pracuje. Taka sytuacja:)

x_cite - Sob Wrz 21, 2013 21:46

Wójtowicz szacunek! Szkoda, że nie umiemy grać w przewadze i dobijać przeciwnika. A nasz obecny trener jeszcze trochę musi popracować, aby jego nazwisko też tak było skandowane przez kibiców :) Robi już małe kroczki i oby tak dalej. Aaaaa zapomniałbym Marcin Cabaj również szacun!!!
Felek - Nie Wrz 22, 2013 03:25

Za co Bębenek dostał czerwoną kartkę?
Bianconeri - Nie Wrz 22, 2013 10:23

Do końca nie jestem pewny ale chyba coś "zygał" do sędziego?
Tyle że za takie coś to raczej żółta dają ...

Faktycznie dobrze ktoś napisał że Petran na obronie to sabotażysta, a z kolei Cabaj najlepszy rozgrywający :)

radziufan - Nie Wrz 22, 2013 10:31

przez Petrana Grzechotowi ciśnienie skoczyło troszkę:D
Rummek - Nie Wrz 22, 2013 13:01

w tej sytuacji z Bębenkiem dobrze by było gdyby powiedział coś do sędziego a nie w kierunku czarnoskorego zawodnika Puszczy bo jesli sprawą zainteresują sie szare komórki UEF-y to stracimy Maćka na kilka miesięcy za rasizm. Kurde noo, a teraz to najpewniej dwa ważne mecze bez mózgu drużyny. Szkoda bo może być ciężko.
Dobrze powiedział na konferencji Wójtowicz, że jego zawodnicy nadrabiają braki ambicją, zaangażowaniem i determinacją i to daje efekty. Ciekaw jestem kiedy nasi uświadomią sobie, że nie są Messimi czy Ronaldami i też będą gryźć trawę.
Może jak wróci na trybuny doping to będzie to impulsem dla drużyny do walki na całego bo wczoraj jak zwykle cisza jak na makiem zasiał

internacionale - Nie Wrz 22, 2013 13:36

Bianconeri napisał/a:
Do końca nie jestem pewny ale chyba coś "zygał" do sędziego?
Tyle że za takie coś to raczej żółta dają ...

Faktycznie dobrze ktoś napisał że Petran na obronie to sabotażysta, a z kolei Cabaj najlepszy rozgrywający :)

Maciek dostał kartkę za obrażenie Longinusa Uwakwe. Pech chciał, że sędzia stał blisko i wszystko słyszał....

bzyku - Nie Wrz 22, 2013 15:55

Znowu słaba gra skrzydłami...
1910... - Nie Wrz 22, 2013 16:00

Arkadiusz Lewiński w tym meczu dostał 2 żółte kartki ,ale nie dostał czerwonej. Ale co w takim razie ( może walkower :) ) Szkoda Bębenka bo ,gdyby nie on(wywalczone kartki ,karne i 1 gol) i Fałowski to byśmy jeszcze gola w lidze nie strzelili. To nie sprawiedliwe bo ,gdyby Uwakwe nie byłby czarny Maciek dostałby co najwyżej żółtą kartkę :) :) :)
internacionale - Nie Wrz 22, 2013 21:00

Skrót meczu, Naprawdę polecam, wiele ciekawych sytuacji.... :)

http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm

x_cite - Nie Wrz 22, 2013 22:23

coś ten materiał nie ładuje się....
flowbone - Pon Wrz 23, 2013 16:46

http://www.sportowefakty....smy-glowa-w-mur

http://www.sportowefakty....st-zlym-doradca

I jeszcze nasz ulubienieć Wójo:)

http://www.sportowefakty....wicz-to-skandal

x_cite - Wto Wrz 24, 2013 08:50

Ktoś napisze nam jak to się ewentualnie ma do sytuacji jaka miała miejsce na meczu z tymi dwiema żółtymi kartkami i brakiem czerwieni?? Czy będą tego jakieś konsekwencje w postaci np. walkowera etc.?
mirek678 - Wto Wrz 24, 2013 08:53

x_cite napisał/a:
Ktoś napisze nam jak to się ewentualnie ma do sytuacji jaka miała miejsce na meczu z tymi dwiema żółtymi kartkami i brakiem czerwieni?? Czy będą tego jakieś konsekwencje w postaci np. walkowera etc.?

hmm nie znam sie na tym konkretnym przepisie ale na chłopaki rozum jak klub może odpowiadać za ewidentny błąd sędziego ? To on powinien wysłać zawodnika do szatni ... Takie moje luźne rozmyslenia

Ad@ś=) - Wto Wrz 24, 2013 09:33

W serwisie 90 minut nie ma żadnej informacji na temat drugiej żółtej dla zawodnika Puszczy.
Wydaje mi się że w protokole zostało zapisane, że żółtą kartkę otrzymał Uwakwe.

rudeboyz - Wto Wrz 24, 2013 09:57

Ani walkower ani powtórzenie meczu nie wchodzi w grę,sędzia zostanie ukarany za błąd i tyle
flowbone - Wto Wrz 24, 2013 10:32

Ad@ś=) napisał/a:
W serwisie 90 minut nie ma żadnej informacji na temat drugiej żółtej dla zawodnika Puszczy.
Wydaje mi się że w protokole zostało zapisane, że żółtą kartkę otrzymał Uwakwe.

W końcówce kartki zobaczyli i Uwakwe i Lewińśki, nie Cholewiak jak jest podane na 90 minut.

x_cite - Wto Wrz 24, 2013 12:18

Sytuacja jest naprawdę ciekawa i warta konkretnego wyjaśnienia. Trzeba zadzownić do prezesa OZPN w Nowym Sączu p. Ogórka i dowiemy się jak to jest :D
klipol - Wto Wrz 24, 2013 14:31

Ehh co to się dzieje, już nawet do murzyna nie można się odezwać bo zaraz niby rasizm. A jak murzyn zjebie białego to wszystko cacy!
www.megachem.pl - Wto Wrz 24, 2013 18:53

Ogórek to wraz z całą tą kliką jest ch. wart.
flowbone - Wto Wrz 24, 2013 21:50

http://www.sportowefakty....oisko-by-wygrac

Co sądzicie o grze Mateja Nathera, który z marszu stał się podstawowym graczem Sandecji?

I jeszcze Borówa:)

http://www.sportowefakty....mis-jak-porazka

radek - Sro Wrz 25, 2013 17:17

Nather bardzo solidny punkt drużyny solidny zawodnik i zasługuje na grę w pierwszym składzie
lukas33 - Sro Wrz 25, 2013 17:53

radek napisał/a:
Nather bardzo solidny punkt drużyny solidny zawodnik i zasługuje na grę w pierwszym składzie

Zgadzam się i wg mnie gra dużo solidniej i lepiej niż Paweł Nowak.

polak_ns - Sro Wrz 25, 2013 19:36

lukas33 napisał/a:
radek napisał/a:

i dużo lepiej w ofensywie niż Paweł Leśniak ; )

kibicKKS - Sro Wrz 25, 2013 19:54

polak_ns napisał/a:

Tego bym nie powiedział Paweł w tym sezonie już strzelił bramkę a Nater nie ;-)

polak_ns - Sro Wrz 25, 2013 20:39

kibicKKS napisał/a:
polak_ns napisał/a:

Tego bym nie powiedział Paweł w tym sezonie już strzelił bramkę a Nater nie ;-)[/quote]

raz na rok i ślepej kurze trafi się ziarenko ;)
temat do zamknięcia tak mi się wydaje ;)