Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - OGARNIAMY BAJZEL?

Bianconeri - Wto Cze 24, 2014 07:54
Temat postu: OGARNIAMY BAJZEL?
Panowie (i panie), jak jest aktualnie u nas widzi każdy, a raczej widzi jeszcze ta coraz mniejsza grupa osób, która jeszcze na stadion przychodzi, której jeszcze się cokolwiek chce.

W ten sposób daleko nie zajedziemy, a czeka nas najtrudniejszy w historii sezon pod względem wyjazdów itp.

Dlatego też parę osób chce podjąć jeszcze próbę (ostatnią) ogarnięcia paru rzeczy i przywrócenia tej kolejowej lokomotywy na właściwe tory.

Czy to się uda zależy od nas wszystkich, na najbliższą sobotę zostało zaplanowane spotkanie, na które zaproszeni zostają WSZYSCY ci, którym jeszcze się cokolwiek chce, którzy mają zamiar coś działać, którzy mają coś do powiedzenia, którym coś się nie podoba, którzy chcieliby coś / kogoś zmienić, którym zależy na Sandecji itp itp (można by długo wymieniać, wiadomo o co chodzi).

Mamy wstępnie zaklepaną salkę na hali MOSiR przy ul. Nadbrzeżnej (tam gdzie dawniej odbywały się spotkania SKS) na godzinę 16.00.

I teraz najważniejsza sprawa żeby przez te parę dni KAŻDY się zastanowił nad tym co chce (i czy chce), przegadał to ze swoimi znajomymi i się na tym spotkaniu pojawił i aktywnie w nim uczestniczył.

Obojętne czy masz lat 15 czy 51, czy jesteś z sektora A, C, F czy najmodniejszego ostatnio D czyli Domowego..., jesteś ultrasem, chulsem, emerytem czy małolatem, który dopiero zaczyna przygodę z kibolstwem.
Jeśli ci zależy na Sandecji, to w sobotnie popołudnie znajdziesz tą wolną godzinę (być może dłużej jeśli coś z tego wyjdzie).

Jest parę dni wolnego na zastanowienie się, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Do czwartku pewnie pojawi się parę konkretów, jeśli ktoś ma jakieś pomysły, uwagi czy pytania to oczywiście pisać, ale tym razem nasze standardowe żarciki, docinki itp raczej nie są mile widziane.

W tym momencie tyle ode mnie, któryś zielony albo czerwony niech odpowiednio przyklei temat i jakoś wyróżni, by był widoczny we wszystkich działach.

Do zobaczenia w sobotę.

Fani Bianconeri - Wto Cze 24, 2014 10:57

Bianco moim zdaniem takie spotkanie powinno odbyć się po znanym terminarzu na następny sezon ponieważ można było by się określić które mecze są piorytetem. Głownie chodzi mi tu o wyjazdy wiadomo że część z nich wypadnie w środę i znając życie bd to te najatrakcyjniejsze. Bravo za pomysł!!!
pasi - Wto Cze 24, 2014 11:19

Jestem jedną z tych osób które chcą żeby coś się ruszyło !!

Więc jestem za spotkaniem. Dla mnie takie spotkania powinny odbywać się raz w miesiącu!!

kedz10r - Wto Cze 24, 2014 11:51

Popieram Tak samo
hanys - Wto Cze 24, 2014 11:58

Fani Bianconeri napisał/a:
Bianco moim zdaniem takie spotkanie powinno odbyć się po znanym terminarzu na następny sezon ponieważ można było by się określić które mecze są piorytetem. Głownie chodzi mi tu o wyjazdy wiadomo że część z nich wypadnie w środę i znając życie bd to te najatrakcyjniejsze. Bravo za pomysł!!!

tu nie chodzi tylko i wyłącznie o jeden sezon ale o ogólne posprzątanie tego bajzlu, a spotkanie przed sezonem znając juz wszystkie mecze jest inna sprawą

Fani Bianconeri - Wto Cze 24, 2014 12:54

Najważniejsze jest to żeby wrócić do poziomu takich liczb wyjazdowych jak to miało miejsce na początku naszej przygody w 1 lidze.
xXkosiarzXx - Sro Cze 25, 2014 19:12

Fani Bianconeri napisał/a:
Najważniejsze jest to żeby wrócić do poziomu takich liczb wyjazdowych jak to miało miejsce na początku naszej przygody w 1 lidze.

Najpierw wróćmy do takiej liczby U SIEBIE jak to było na początku naszej przygody w 1 lidze ;)

Kazek G f H - Sro Cze 25, 2014 20:38

no to frekwencja trzycyfrowa się szykuję :)
nitroactive - Sro Cze 25, 2014 22:09

Oby... ;)
Kazek G f H - Sro Cze 25, 2014 22:41

Oby Oby!
mirek678 - Czw Cze 26, 2014 02:31

Moze nawet cztero ;)
krzysiek186 - Czw Cze 26, 2014 11:34

Ja przyjdę.
Fani Bianconeri - Czw Cze 26, 2014 12:57

Myślę ze to czas aby wszyscy Ci "Krzykacze" którzy po niejednym meczu pisali na forum jak to jest u nas chujowo i źle przyjdą i przedstawią swoje propozycje na zmianę. Czekam z niecierpliwością
Kazek G f H - Czw Cze 26, 2014 16:01

Ja przyjdę z kolegami z osiedla.
Bianconeri - Pią Cze 27, 2014 17:10

Tak więc widzimy się jutro o godzinie 16.00 w salce na piętrze w hali MOSiR przy ul. Nadbrzeżnej (tam gdzie dawniej odbywały się spotkania SKS).

Części osób termin nie pasuje (ale wiadomo że idealnego dla wszystkich nigdy się nie znajdzie), ale mimo tego zapowiedzieli że zmienią plany i przyjdą.
Mam nadzieję, że frekwencja dopisze i będzie miał to dyskutować i o czym.

Tematy, które się przewiną na pewno:
- mecze u siebie,
- doping,
- wyjazdy,
- mobilizacja ludzi, naplyw nowych, reaktywacja 'starych',
- stowarzyszenie,
- oprawy,
- strony internetowe i forum.

Jeśli ktoś będzie miał jakieś pomysły, uwagi tematy, to śmiało mówić.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Do jutra.

kacper108 - Pią Cze 27, 2014 18:23

Niestety jutro mam wesele, z którego ciężko będzie się urwać na spotkanie z racji odległości do Nowego Sącza ale całym sercem jestem za tym żeby sytuacja naszych trybun została rozwiązana i dogadana. Miałem to zaoferować jutro no ale z racji nieobecności robię to tu i dzisiaj. A mianowicie jestem do dyspozycji jeżeli chodzi o stronę internetową, grafikę itd z racji fachu, którym zajmuję się na co dzień, zresztą już nieraz takie rzeczy tutaj na forum wykonywałem. Wystarczy priv i ile dam rady tyle pomogę.

Powodzenia jutro w rozmowach!!!

Kazek G f H - Sob Cze 28, 2014 14:01

Do zobaczenia na spotkaniu ! :)
Owca - Sob Cze 28, 2014 21:25

Na dzisiejszym spotkaniu zjawiło się sporo osób, które mają na uwadze dobro naszego klubu od strony kibicowskiej. Każdy z uczestników mógł zabrać głos, powiedzieć co mu się podoba i co chciałby zmienić. Porządek obrad można podzielić na dwie części. Pierwsza dotyczyła atmosfery na naszym podwórku, natomiast druga odnosiła się do meczów wyjazdowych. W sprawie meczy na stadionie przy ul. Kilińskiego ustalony został 3 punktowy plan naprawczy:
1) Godzinę przed każdym meczem wszyscy zbieramy się w jednym miejscu i razem udajemy się w stronę stadionu. Miejsce zwane dalej "bazą wypadową" zostanie ustalone i podane do ogólnej wiadomości w późniejszym czasie.
2) Kilka dni przed każdym meczem zostanie ustalone, w jakich kolorach odzieży wierzchniej (koszulki, bluzy, kurtki, ortaliony, polówki, pelerynki itp.) przychodzimy na młyn, rzecz jasna są to kolory: biały albo czarny.
3) Koniec z siedzeniem obok młyna na zielonych krzesełkach i opierdalanie się. Wszyscy biorą czynny udział w dopingu, albo opuszczają sektor. Jak to ujął Gmail, bezczynność deprawuje pozostałych kibiców z młyna.

W kwestii wyjazdów, ustalono że dziewczyny na wyjazdy nie jeżdżą. Wyjątek stanowić będą wyjazdy do Katowic oraz Niecieczy.

Pragnę na koniec dodać, iż przed startem sezonu, odbędzie się kolejne spotkanie. Oczywiście, każdy będzie mógł wziąć w nim udział i zabrać głos w sprawie powyższych ustaleń.

Pozdro

krzysiek186 - Sob Cze 28, 2014 21:36

Ja dodam od siebie, że warto było przyjść. Nie sądziłem że aż tyle osób pojawi się dzisiaj. To dobrze rokuje.
wborzecki@gmail.com - Sob Cze 28, 2014 22:03

NAPRAWDĘ BYŁO NAS WIELU :-D
I DYSKUSJA BYŁA NA POZIOMIE :-))
ZA CO WSZYSTKIM OBECNYM DZIĘKUJE.

mirek678 - Nie Cze 29, 2014 01:29

niestety nie mogłem być na spotkaniu :/ a jeżeli mogę spytać coś odnośnie sektora C żeby zameldował się na F było mówione ? Jeżeli tak to jakie ustalenia ?
kamel - Nie Cze 29, 2014 03:15

Jeszcze jedna kwestia nie była poruszana... Niezależnie co by się nie działo, to Grzeszczyk to cw**...:) Dziękuje, dobranoc ;)
Owca - Nie Cze 29, 2014 07:08

Jak napisałem wcześniej, odbędzie się jeszcze jedno spotkanie przed rozpoczęciem sezonu. Informacja o takowym zostanie wcześniej podana do wiadomości. Wtedy też będziemy mogli we własnym gronie określić kto i dlaczego jest cwelem.

Pozdro

radziufan - Nie Cze 29, 2014 07:24

mirek678 napisał/a:
niestety nie mogłem być na spotkaniu :/ a jeżeli mogę spytać coś odnośnie sektora C żeby zameldował się na F było mówione ? Jeżeli tak to jakie ustalenia ?

z racji remontu C (budowa zadaszenia) na pierwszych meczach jest prawdopodobne ze grupa PSC pojawi sie na młynie. Kwestia na ile meczów tam zostaną nie jest ustalona, musza spotkac sie w swoim gronie i przedyskutować

SączerS - Nie Cze 29, 2014 12:42

Jak było widać wczoraj,komuś zależy na tym aby atmosfera na meczach była taka jak dawniej, frekwencja napawa optymizmem i to jak będzie wyglądało zależy tylko od NAS !
mlodykks - Nie Cze 29, 2014 13:31

Ciężki rok przed nami, to jest być albo nie być na kolejne lata, zabieramy się do pracy, ogarniamy swoje osiedla/miejscowości, całość. Nie przywrócimy przeszłości, mamy zadbać o lepszą przyszłość ! Zrobimy to razem albo wszyscy ! SANDECJA TO MY !
arkoniusz - Nie Cze 29, 2014 21:22

Niestety nie mogłem być, ale z tego co czytam to co Ofca napisał to dobre założenia i to co mogę dodać od siebie, to trza pogadać z klubem, żeby zwiększył marketing meczów, myśle, że można zatrudnić ze dwie, trzy osoby które by rozwieszały plakaty po mieście, ale tylko w miejsca do tego "przeznaczonych" ale gdzie popadnie. Mam też nadzieje, ze bilety na F będą tańsze, szczególnie, że ten sektor narazie nie będzie zadaszony. Myślę, że fajna sprawą było by rozgrywanie meczów o godz: 19:10. Zawsze to jakiś symbol. Jestem pewien, że będzie dobrze :)
kks13 - Nie Cze 29, 2014 23:02

Niestety na spotkanie nie dalem rady przyjść , na nastepne postaram sie przyjsc, była poruszana kwestia szalikòw , bo chyba nie którzy zapomnieli że trzeba go zabrać ze sobą na mecz.
K47 - Pon Cze 30, 2014 09:20

Na spotkaniu frekwencja elegancka teraz idziemy tylko do przodu ! :)
KAPI - Pon Cze 30, 2014 09:35

OWSZEM lecz nie oczekujmy że na pierwsze mecze przyjdzie do młyna 600osob na to potrzebujemy czasu i naszej pracy to jak bedziemy zachecac wszystkich na mecz i na sekto F
SączerS - Nie Lip 06, 2014 12:25

Wszystko w granicach rozsądku,wiadomo,ze każdy by chciał aby było nas jak najwięcej,mamy chwile czasu na ogarniecie tego i owego,jak to będzie wyglądało zweryfikuje runda wiosenna. SANDECJA TO MY !
bzyku - Pon Lip 07, 2014 20:55

Na spotkaniu nie moglem być dlatego pozwolę sobie poddać pod dyskusję mój pomysł.
Co myślicie o autobusie pomalowanym w klubowe barwy który zbierał by i odwoził kibiców z okolic Nowego Sącza ????

RydzSmigly - Pon Lip 07, 2014 22:50

a kto miałby opłacić ten autobus? jak na wyjazdy często brakuje kasy bo nie wszyscy płacą.
mirek678 - Wto Lip 08, 2014 02:33

kiedyś był projekt oklejenia autobusu mpk ale mizerne były projekty :/
mirek678 - Wto Lip 08, 2014 02:35

RydzSmigly napisał/a:
a kto miałby opłacić ten autobus? jak na wyjazdy często brakuje kasy bo nie wszyscy płacą.

Wiadomo kto KLUB ale marketing kuleje kasa ich nie obchodzi wystarczy wpływ z UM jakby to były ich pieniądze czytaj Spółka Akcyjna to by im zależało ....

radziufan - Wto Lip 08, 2014 08:32

proponuje zajmijmy sie tym co od nas zalezy a nie snujmy utopijnych planów. Klub nie posiada czegos takiego jak marketing i trzeba się z tym pogodzić.
My odpowiadamy za trybuny i tym sie zajmijmy

pasi - Wto Lip 08, 2014 10:15

Dobrze gada Rudziufan !! Dziś nasi piłkatze grają sparing w biegonicach jak by ktoś miał ochotę się przejechać !!

A co do ogarniania tego burdelu to ogarnijmy nasz burdel a nie klubu, cos mi sie wydaję żę klubowego to nie da sie ogarnąć ;)

Seba - Pią Lip 18, 2014 12:08

Wrzucam tutaj, bo na razie chyba nie ma lepszego tematu.

KIBICOWSKA ZAPOWIEDŹ SEZONU 2014/2015

https://www.youtube.com/watch?v=KteA33ZkThI

arkoniusz - Pią Lip 18, 2014 13:40

Udostępniać i się nakręcać już na mecz z Tyszanami..
wborzecki@gmail.com - Pią Lip 25, 2014 20:45

WITAM MUSIMY GODNIE UCZCIĆ BOHATERÓW KTÓRZY 70 LAT TEMU ZŁAPALI ZA BROŃ BY WALCZYĆ O WOLNĄ POLSKĘ DLA SIEBIE I PRZYSZŁYCH POKOLEŃ.
DLATEGO PROSZĘ WAS O POŚWIĘCENIE 30 MINUT DLA LUDZI KTÓRZY POŚWIĘCILI ŻYCIE DLA POLSKI !!
ps. jeśli ktoś ma niech weźmie BIAŁO CZERWONE FLAGI, race
po uroczystościach udajemy się zwartą ekipą tam gdzie było umówione na spotkaniu :-D następnie na mecz z TYSKIMI BRAĆMI :-)).
POZDRO

ZBIÓRKA 1 SIERPNIA GODZ.16.50 W PRZEJŚCIU NA PEKINIE

kacper108 - Sob Lip 26, 2014 19:17

Owca napisał/a:
Godzinę przed każdym meczem wszyscy zbieramy się w jednym miejscu i razem udajemy się w stronę stadionu. Miejsce zwane dalej "bazą wypadową" zostanie ustalone i podane do ogólnej wiadomości w późniejszym czasie.

Owca napisał/a:
Pragnę na koniec dodać, iż przed startem sezonu, odbędzie się kolejne spotkanie. Oczywiście, każdy będzie mógł wziąć w nim udział i zabrać głos w sprawie powyższych ustaleń.

Coś już wiadomo na temat miejsca zbiórki przed Tychami jak i tego spotkania przedsezonowego?;)

Bianconeri - Pon Lip 28, 2014 21:12

Wyszło delikatne zamieszanie, ja sam przyznam szczerze że zamuliłem co nieco i myślałem że jeszcze mamy tydzień "luzu" na zorganizowanie spotkania.

W piątek mamy mecz inauguracyjny z braćmi z GKS Tychy i to jest na razie najważniejsze.
Spotykamy się godzinę przed meczem w ustalonym wcześniej miejscu (gdzie to już się każdy dowie na osiedlach, od kolegów itp), nie robimy żadnych zorganizowanych przemarszów itp ale idziemy na mecz tak żeby minimum pół godziny przed meczem być na F.

Oczywiście na mecz każdy wyciąga każdego, idziemy wszyscy na biało, na meczu dajemy z siebie wszystko i mobilizujemy się nawzajem do lepszego dopingowania i tworzenia atmosfery.

Na mecz są plakaty https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/p261x260/1795577_774946039193846_663865995069713779_n.png?oh=064df500b5d7f6777ba09fd6f4d68c15&oe=5439A803, jest wydarzenie na fejsie https://www.facebook.com/...022120/?ref=22, jest jeszcze kilka dni żeby odpowiednio nagłośnić.

Jeśli chodzi o uczczenie rocznicy Powstania Warszawskiego to najwięcej wie Włodek, kilka rzeczy chyba jest jeszcze do dogrania.
Jeśli godziny będą kolidować to prosto z uczczenia Powstańców udamy się na mecz.
Uzupełnimy informacje w najbliższym czasie.

Na mecze będzie spora grupa tyskich braci, jak by jesteśmy w Tychach to nigdy nikomu mleka ni kołaczy nie brakuje, więc każdy niech weźmie trochę więcej grosza ze sobą by również ich odpowiednio można było ugościć.

NA MECZU BĘDĄ JUŻ ZAPISY NA WYJAZD DO LEGNICY! (jak wygląda sprawa z Arką wiadomo, Szymon piał w osobnym temacie).

--

Co do "zaległego" spotkania to możliwe, że zrobimy je jeszcze w ten weekend, w sobotę lub niedzielę.
Termin nie będzie dogodny ale o lepszy i tak będzie trudno.
Z tym że spora część osób może być po prostu nieobecna ze względu na różne obowiązki, nie tylko kibicowskie, a robienie takiego spotkania w "kadłubkowym" składzie mija się z celem, więc najpóźniej do czwartku ktoś da znać jak z tym tematem.

Jeśli spotkania nie będzie to wtedy na forum pojawi się zapewne kilka tematów, które powinny być omówione.