Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Wisła ~ Sandecja

radziufan - Sro Lis 01, 2017 12:29
Temat postu: Wisła ~ Sandecja
Temat pilkarski...
klaun1910 - Sro Lis 01, 2017 12:38

Liczę na zwycięstwo. Obstawiam 2-1 dla naszych!
Kilinskiego 47 - Sro Lis 01, 2017 12:41

Wisła jest zdecydowanym faworytem, dysponując dużo bardziej zaawansowaną jakościowo kadrą zawodniczą. Każdy inny wynik niż ich zwycięstwo będzie miłą niespodzianką.
klipol - Sro Lis 01, 2017 13:05

Zwłaszcza ta swoją wyższość pokazali w Poznaniu ;)
Max1990 - Sro Lis 01, 2017 13:34

Po cichu liczę na remis 2-2 ale będzie ciężko musimy wyłączyć z gry Carlitosa i na nim skupić dużą uwagę bo w innym wypadku będzie porażka niestety
DeDe - Sro Lis 01, 2017 15:17

Kolejne oslabienia w Wisle
https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/719211/kolejne-kontuzje-w-wisle-krakow-ivan-gonzalez-jesienia-moze-juz-nie-zagrac

jacek55 - Sro Lis 01, 2017 17:25

Myślę że jak zagramy taktyczne tak jak Korona Zagłębiem i Lechią to nie stoimy na straconej pozycji a więc pressing pressing wysoki pressing a będzie dobrze.
młodyC - Sro Lis 01, 2017 20:01

Czyli brak naszych sytuacji i kilkanaście piłek wyjetych przez Gliwe w m eczu w Kielcach i Lubinie to była nasza taktyka?
Busta - Sro Lis 01, 2017 21:16

Kolega zapomniał po "Korona" napisać literkę "z". Śledząc wyniki jednak nie trudno się domyśleć jaki jest sens jego wypowiedzi...
radek - Czw Lis 02, 2017 05:39

Pełny Wiary! Dobijemy tą kurwe 0-3 a bramki Kolev 2 Brzyski
kibicns - Czw Lis 02, 2017 07:02

jeśli zagramy tak jak w pierwszej połowie z Zabrzem to mozemy wywiezc korzystny wynik (takim dla mnie bedzie nawet remis). nie daj Boże grać tak jak w Lubinie, czy Kielcach. wtey wpierdol murowany. zobaczymy co wymyśli nasz wielki taktyk
marii506 - Czw Lis 02, 2017 16:58

Podobno Kolev nie zagra z Wisłą, prawda to?
kacper108 - Czw Lis 02, 2017 19:04

Postrzelane...

seseba - Czw Lis 02, 2017 19:41

Zostaje jeszcze 3 napastników przecież :) Nowak, Piszczek i Korzym.
kamilyes - Czw Lis 02, 2017 19:56

Złamany palec aż tak przeszkadza?

A napastników to takich mamy że szkoda gadać..

klipol - Czw Lis 02, 2017 21:10

A może jakieś oficjalne info z klubu a nie od jakiejś Jarzyny, kto to w ogóle jest?
kks10 - Czw Lis 02, 2017 21:11

Złamany palec u nogi to przeszkadza w grze
internacionale - Czw Lis 02, 2017 21:15

klipol napisał/a:
A może jakieś oficjalne info z klubu a nie od jakiejś Jarzyny, kto to w ogóle jest?

Oficjalnego info w tej kwestii się nie doczekasz (no chyba że 1,5h przed meczem kiedy dziennikarze dostaną składy), a Ola akurat jest bardzo dobrze poinformowana.

W przeglądzie sportowym zaraz po naszym awansie dostała zadanie "prowadzić" Sandecję Nowy Sącz.

bzyku - Czw Lis 02, 2017 21:53

To jest kpina Pani "Jarzyna ze Szczecina" komunikuje zamiast rzecznik prasowy wydać komunikat
SilverCommander - Czw Lis 02, 2017 22:17

bzyku napisał/a:
To jest kpina Pani "Jarzyna ze Szczecina" komunikuje zamiast rzecznik prasowy wydać komunikat

Czy kogoś to jeszcze dziwi ? :) Jedyne co w tym klubie jest na poziomie ekstraklasy to Sandecja TV.
Przy okazji zapytam czy nasza Pani Rzecznik to posiada już oficjalne konto na Twitterze ? ;).

klipol - Pią Lis 03, 2017 06:30

Mroczkowski ma urodziny w sobotę, ciekawe jaki prezent dostanie od piłkarzy ;) do przodu czy w plecy:)
pasiak1910 - Pią Lis 03, 2017 07:52

seseba napisał/a:

Taa 3 napastników którzy razem wzięci w jedno nie daliby tyle dobrego zespołowi co sam Kolev. Aczkolwiek jedyny Piszczek gra z meczu na mecz coraz lepiej i myślę że z niego w przyszłości może być jeszcze pociecha.

matys5392 - Pią Lis 03, 2017 08:49

seseba napisał/a:

Głowacki drży czytając te nazwiska :)
Proszę o informację co z Bartkiem Dudzicem :)

Co do meczu, to chyba od spotkania w Warszawie nie byliśmy aż tak bardzo skazani na porażkę. Wisła jest faworytem i każdy inny wynik niż ich wygrana, będzie dla nas sukcesem. Co prawda w tabeli nie są jakoś znacznie wyżej od nas, ale nasz zespół jest w dołku. W dodatku dochodzą osłabienia kadrowe.

Gliwa - Kuban, Szufryn, Krachunov, Mraz - Baran, Bućko - Dudzic, Trochim, Brzyski - Piszczek.
Ława:Radliński, Basta, Małkowski, Kasprzak, Danek, Cetnarski, Korzym.
Mroczkowski wnerwia mnie z tym Basta na prawej obronie. Kubań jest o klasę lepsze i to on powinien grać. Niech do składu wróci nasz Kapitan, bo zdaje się, że to od jego kontuzji zaczęła się ta fatalna seria meczów bez zwycięstwa.

Typ: 2:2 Piszczek i Trochim.

fanatycznie - Pią Lis 03, 2017 09:04

Byle by zagrać dwie równe połowy i będzie dobrze, WTSK!
x_cite - Pią Lis 03, 2017 09:10

1:2 i tyle w temacie
internacionale - Pią Lis 03, 2017 09:51

bzyku napisał/a:

Pewnie by wydała gdyby informacja czy zawodnik jest zdolny do gry nie była tajemnicą :)

Masahiko - Pią Lis 03, 2017 10:09

matys5392 napisał/a:

Mroczkowski wnerwia mnie z tym Basta na prawej obronie. Kubań jest o klasę lepsze i to on powinien grać.

Na jakiej podstawie takie stwierdzenie?

sandeczanin - Pią Lis 03, 2017 10:12

Cytat:
matys5392 napisał/a:

Mroczkowski wnerwia mnie z tym Basta na prawej obronie. Kubań jest o klasę lepsze i to on powinien grać.

Na podstawie bacznych analiz treningów, meczy i aktualnej formy czyli tzw uprzedzenia :)
matys5392 - Pią Lis 03, 2017 10:14

Masahiko napisał/a:
matys5392 napisał/a:

Na podstawie moich obserwacji.

radek - Pią Lis 03, 2017 10:17

Jak Kolev niegra to i tak zostaje przy swoim że pojedziemy z tą kurwą 0-3 a zamiast Koleva Piszczek 2 i Brzyski
kubaxd1910 - Pią Lis 03, 2017 12:10

Zanim sezon się nie rozpoczął byliśmy skazywani od razu na porażki. wisła też nie ma jakiejś mega dobrej passy i jest do ogrania, a wygranie tego meczu przez Naszych chłopaków będzie dużym kopem motywacyjnym przed meczem z Lechem.
hanys - Pią Lis 03, 2017 12:47

Każdy mecz jest do wygrania, tylko trzeba na boisku myśleć co nie zawsze wychodzi naszym grajkom
Biancos - Pią Lis 03, 2017 13:32

Nie wiem dlaczego wszyscy robią z Wisły jakiegoś hegemona. Według mnie teraz jest najlepsza chwila do ogrania Wisły względem ostatnich 10 lat. Wyłączyć Carlitosa, zagrać swoje, ustrzec się głupich błędów i jak najbardziej możemy przywieźć 3 pkt do Sącza.
Masahiko - Pią Lis 03, 2017 13:58

matys5392 napisał/a:
Masahiko napisał/a:
matys5392 napisał/a:

Uważasz że są bardziej wnikliwe niż Mroczkowskiego? ;)

A tak zupełnie poważnie to nie trudno zauważyć, że od poczatku sezonu Kuban nie jest w najwyższej formie. Nie dość że z tyłu gra jak gra to jeszcze przestał dawać w ofensywie co było jego atrybutem w 1 lidze. A szkoda bo uważam go za lepszego zawodnika niż Basta.

nuncjusz - Pią Lis 03, 2017 17:55

Zróbcie dobry materiał filmowy z wyjazdu dla tych co nie mogą pojechać z różnych powodów i dajcie z siebie 100 % to może i piłkarze nie zawiodą wsparcie jest im potrzebne by się przełamać i wygrać .
matys5392 - Pią Lis 03, 2017 19:30

Masahiko napisał/a:
matys5392 napisał/a:
Masahiko napisał/a:
matys5392 napisał/a:

Uważasz że są bardziej wnikliwe niż Mroczkowskiego? ;)

Tak, uważam że są bardziej wnikliwe niż Mroczkowskiego ;)

syfon12 - Pią Lis 03, 2017 21:02

WislaKrakowSA Konferencja przed meczem z Sandecją Nowy Sącz (03.11.2017). https://www.youtube.com/watch?v=B6GLGa5OQVQ
radzio - Sob Lis 04, 2017 19:52

Przykro stwierdzić ale bez wzmocnieñ niestety spadek prawie pewny :( fatalne jest to że tyle kolejek do okienka transferowego trzeba rozegrać..
Kilinskiego 47 - Sob Lis 04, 2017 19:58

radek napisał/a:
Pełny Wiary! Dobijemy tą kurwe 0-3

He he he

Z taką grą to do końca roku może 1 punkt uciułamy, a droga do I ligi stanie otworem.

Najsmutniejsze, ze już po pierwszej bramce było widać, ze przegramy z mocno przeciętnym w gruncie rzeczy rywalem. Ale jeśli o naszej ofensywie stanowią chłopcy, którzy nie łapali się w I lidze do składu (Danek, Piszczek) to takie sa efekty. "Brawa" dla zarządu...

nuncjusz - Sob Lis 04, 2017 20:02

radzio napisał/a:
Przykro stwierdzić ale bez wzmocnieñ niestety spadek prawie pewny :( fatalne jest to że tyle kolejek do okienka transferowego trzeba rozegrać..

Zgodzę się piłkarzom nie można odmówić ambicji i chęci walki ale widać że czasami jest to dla niektórych poziom wyżej . Bez wzmocnień będzie ciężko się utrzymać nie ma co się oszukiwać bo pieniędzy na dobre wzmocnienia też raczej nie znajdziemy , musimy szukać zawodników w 1,2 lidze dobrze rokujących i sprowadzić z 6-7 by była rywalizacja na pozycjach i uzupełnienie .

aidos - Sob Lis 04, 2017 20:41

Nie pastwiąc się nad konkretnymi piłkarzami, (bo kiedyś mocno skrytykowałem Korzyma który mecz później był gwiazdą), ale to nie Szufryn robi różnice w obronie, tylko różnicą jest Kolev w ataku, i to wielką różnicą.

Reszta drużyny na swoim poziomie, ale na swoje 50 urodziny wystawiłbym Dudzica od 1 minuty i na zmianę Danka. A ściągać Kubania i nie wpuścić "nikogo" za niego to też duża sztuka.
Dlaczego w składzie nie było Małkowskiego? Znowu kontuzja? Za słaby? Słabszy od Korzyma? Nie wierzę...

I jeszcze szczere podziękowania dla wszystkich wyjazdowiczów, za nieuszanowanie minuty ciszy i za piękne race rzucane w piłkarzy. Jesteście super, dobra zmiana...

misiokoda - Sob Lis 04, 2017 20:59

To najpierw czysto piłkarsko: bardzo słaby mecz, zero pomysłu na atak...I to prawda, że bez Kolewa to my nic w nim nie znaczymy. Tak w ogóle to najwięcej próbował w nim zrobić najstarszy piłkarz w naszych szeregach i nominalnie lewy obrońca, czlyli Brzyski. Choć i jemu dużo nie wychodziło.

W ogóle co do meczu to widząc skład naszej drużyny i Cetnarskiego i Danka w nim to trudno byłoby być optymista. A jak spojrzałem na ławkę to było jeszcze gorzej... Wisła ma w mojej opinii dużo większy potencjał na ławce niż my na boisku... Bez wzmocnień w zimie, to przykro to mówić, ale jesteśmy murowanym kandydatem do spadku. Jeszcze do tej 10 kolejki jakoś to wyglądało, ale teraz to już momentami cięzko patrzeć...I odbije nam się czkawkę to, że z Gónika, Piasta i Cracovii nie wyciągneliśmy więcej...

A teraz ogromne "gratulacje" dla pomysłodawców pirotechniki na stadionie. Niech mi ktoś odpowie po co to? I w dodatku w takiej ilości? Chcemy komuś zainponować czy co??? Efekt jest taki, że dostaniemy pewnie wysoką karę finansowa (mecz został przerwany na kilka minut), pewnie zakazy wyjazdowe i ogromnie ucierpi wizerunek klubu. I nie mówię tu o wizerunku Sandecji w innych miastach - ale w oczach potencjalnych sponsorów. Sam mając firmę nie chciałbym sponsorować wybryków kibiców. Do tego jeszcze jakieś demolowanie krzesełek... Czy naprawdę byśmy chcieli by ktoś tak zachowywał się na naszym stadionie? I jeszcze zakłócona minuta ciszy - była dla wszystkich zmarłych, pewnie większość z nas odwiedzała cmentarze... To sa podstawowe zasady kultury i człowieczeństwa... Nie ukrywam, że mi samemu jest po prostu wstyd... Można pregrać, ale tracić honoru już nie wypada...

I moim zdaniem ogólne straty finansowe za ten mecz mogą spowodować, że będzie nas stać już na jedno potencjalne wzmocnienie w zimie mniej...

kibicns - Sob Lis 04, 2017 21:37

od dziś taktyka Mroczkowskiego to szukanie winnych wszędzie tylko nie u siebie.

niestety nasza gra od kilu meczów wygląda fatalnie, są momenty, ale to za mało. trzeba też pamiętać że z wyników rozlicza się trenera. za to co zrobił należy mu sie szacunek, ale teraz czas na zmiany, bo zaraz bedzie za późno...

matys5392 - Sob Lis 04, 2017 21:42

Na temat kibicowski się nie wypowiadam. Nie byłem w Krakowie, więc nie będę się tu mądrzyć. Napiszę tylko, że w telewizji wyglądało to kiepsko. Nasi kibice chyba poczuli się jak na derbach i zamiast skoncentrować się na dopingu Sandecji, to pokazali całej Polsce jak bardzo nie lubią Wisły. Szkoda, bo sadeczaniny, dtsy i inne pimaki już mają temat i z tego co widzę to jadą po naszych kibicami ile wlezie.

Co do meczu, to było to bardzo kiepskie spotkanie w naszym wykonaniu. Szczególnie w drugiej połowie. Osamotniony Piszczek w starciach z Głowackim,nie miał najmniejszych szans. Nawet Szufryn przy stałych fragmentach wyglądał przy kapitanie Wisły jak mały chłopiec. Gliwa znów nam ratował tylek, szkoda tego karnego. Cetnarski beznadziejny, bez walki. Tradycyjnie bardzo dobrze Brzyski, który walczy i biega jak mało kto. Danek poraz kolejny pokazuje, że nie nadaje się na pierwszy skład.
Niestety, ale bez Koleva nasza ofensywa nie istnieje. A i z nim jest bardzo marna, bo nasi skrzydłowi to też nie są piłkarze najwyższych lotów.
Bardzo sroga lekcja dla nas. Parę dni temu pisałem, że do tej pory przegraliśmy tylko jeden mecz wyżej niż golem - ten z Legia. Wtedy też była to sroga lekcja dla piłkarzy i kibicow(wiadomo o co chodzi). Dziś kolejny notesy cios. Jak widać od potentatów musimy się jeszcze uczyć.
Reasumując, Mroczkowski na konferencji znów zasygnalizowal, że z taką kadra może być ciężko. Potrzeba wzmocnień, bo dno tabeli coraz bliżej, a przed nami mecze z Lechem, Arka, Legia i Jaga, w których o punkty będzie piekielnie ciężko.

Szturmowiec - Sob Lis 04, 2017 22:06

Jednym zdaniem odnośnie tego co dziś widziałem. W przerwie zimowej koniecznie 5-6 zawodników od razu do podstawowego składu. Teraz panie Aleksander może Pan się wykazać jaki z Pana faktycznie dyrektor sportowy.
bear_ns - Sob Lis 04, 2017 22:08

Od siebie chcę jedynie dodać, że zakłócenie minuty ciszy było naprawdę żenujące i poniżej jakiegokolwiek poziomu i nic nie zmienia w tej kwestii to, że wisła zrobiła to samo na derbach w zeszłym roku.
aidos - Sob Lis 04, 2017 22:19

Szturmowiec napisał/a:
Jednym zdaniem odnośnie tego co dziś widziałem. W przerwie zimowej koniecznie 5-6 zawodników od razu do podstawowego składu. Teraz panie Aleksander może Pan się wykazać jaki z Pana faktycznie dyrektor sportowy.

Ale jak się tu wykazać skoro trener woli 3 bramkarza zamiast "znanego napadziora" i "solidnego obrońcy"....

Nie odpowiadaj, nie ten temat i nie ta dyskusja, a zwolenników jednego czy drugiego i tak nic nie przekona.

Szturmowiec - Sob Lis 04, 2017 22:28

aidos napisał/a:

Ale jak się tu wykazać skoro trener woli 3 bramkarza zamiast "znanego napadziora" i "solidnego obrońcy"....

Nie odpowiadaj, nie ten temat i nie ta dyskusja, a zwolenników jednego czy drugiego i tak nic nie przekona.

Jaki to znany napadzior i solidny obrońca?

Spójrzmy na to jak Górnik jest budowany i bierzmy przykład.

bzyku - Sob Lis 04, 2017 22:41

Zaraz się zacznie nagonka na Mroczkowskiego....zarząd cacy dyrektor sportowy cacy...., a trener niech nie krzyczy że jest źle , bo przecież czego on oczekuje od "małego klubiku...może co niektórym dobrze było w tej pierwszej lidze....
nuncjusz - Sob Lis 04, 2017 23:01

Na temat kibicowski wypowiadać się nie powinniśmy jak nie byliśmy na miejscu to ci co byli na meczu sobie na spokojnie ocenią co było warto zrobić a co nie . Przypominam ze mediami nigdy się nie przejmowaliśmy i nie powinniśmy dla nich jest to tylko sensacja do wydruku .

Piłkarsko widać że to ani zawodników wina ani trenera obie strony dają dużo od siebie ale jest jak jest widać braki kadrowe . Jeżeli 2 mecz wchodzi z ławki np Korzym i nic nie wnosi na boisko to z takiej ławki rezerwowych nic nie zdziałamy w końcówkach . Taki Trochim jest super zmiennikiem na ostatnie 30 minut bo by zrobił różnicę walką i ambicją na zmęczonych zawodników byłby doskonały.

misiokoda - Sob Lis 04, 2017 23:17

nuncjusz napisał/a:
Na temat kibicowski wypowiadać się nie powinniśmy jak nie byliśmy na miejscu to ci co byli na meczu sobie na spokojnie ocenią co było warto zrobić a co nie . Przypominam ze mediami nigdy się nie przejmowaliśmy i nie powinniśmy dla nich jest to tylko sensacja do wydruku .

Akurat ja byłem na meczu - choć na innym sektorze, bo na nasz po prostu nie miałem biletu i dlatego tak to oceniłem. I naprawdę nie mogę znaleźć żadnego usprawiedliwienia dla takiego zachowania.

Wiem, że niektórzy może będę ze mną się nie zgadzać, wiem że w naszym sektorze były też zgody - ale jak mi ktoś poda racjonalne i przekonujące argumenty to może ocenię to nieco inaczej. Choć wątpię, by się takie pojawiły...

KKS_FAN - Nie Lis 05, 2017 00:48

misiokoda napisał/a:
nuncjusz napisał/a:

Akurat ja byłem na meczu - choć na innym sektorze, bo na nasz po prostu nie miałem biletu i dlatego tak to oceniłem. I naprawdę nie mogę znaleźć żadnego usprawiedliwienia dla takiego zachowania.

Wiem, że niektórzy może będę ze mną się nie zgadzać, wiem że w naszym sektorze były też zgody - ale jak mi ktoś poda racjonalne i przekonujące argumenty to może ocenię to nieco inaczej. Choć wątpię, by się takie pojawiły...

Tak jak mówisz, w dupie mamy Twoje stwierdzenia.

A fakt, że pojechaleś na gts i siedziales na ich trybunie chluby Ci nie przynosi, więc zamilcz.

1980_NS - Nie Lis 05, 2017 00:55

Inna sprawa, że nas sędzia ruchnął. Obecność tego całego varu wydaj się zbędna. Bramka na 1:0 ze spalonego, dlaczego tego nie sprawdził? Karny na 2:0 z kapelusza, takich spięć przy dośrodkowaniach ze stałych fragmentów jest mnóstwo.
fanatycznie - Nie Lis 05, 2017 07:36

http://fotovideo.eev.pl/viewtopic.php?p=326#326
jacek55 - Nie Lis 05, 2017 09:50

Kibicowsko piękne ,co do gry trzeba szukać pozytywów ale jak Danek jak dziecko we mgle a Korzym to szkoda pisać będzie ciężko oj będzie
kubaxd1910 - Nie Lis 05, 2017 11:10

jacek55 napisał/a:
Kibicowsko piękne ,co do gry trzeba szukać pozytywów ale jak Danek jak dziecko we mgle a Korzym to szkoda pisać będzie ciężko oj będzie

Jak kibicowsko pięknie? Zakłócenie minuty ciszy? Przerwanie meczu? 70 procent Naszego dopingu to wyzywanie Wisły? Piękna była tylko liczba. Prawda taka, że Wisła taką ekipe jak my miała w dupie, a teraz powiedzcie ilu z was wyskoczy do walki z nimi jak trafią nas na trasie?

Co do meczu to uważam jak większość, brak nam środka pola oraz napastnika. Wraca Małkowski po kontuzji, ale nie wiadomo jak długo zajmie mu powrót do optymalnej formy. Trochim po każdym dryblingu traci piłke, nawet nie chce mu sie wracać. Niektórzy już nawet swoich braków technicznych nie nadrabiają ambicją co pokazali we wczorajszym meczu.

rudeboyz - Nie Lis 05, 2017 11:16

misiokoda napisał/a:
nuncjusz napisał/a:

A ja nie mogę znaleść żadnego usprawiedliwienia dla kogoś kto zasiada na sektorach Wisły bo na nasz sektor po prostu ,,nie miał” biletu chociarz jeszcze kilka biletów zostało.i każdy przy wykazaniu minimum dobrej woli bilet dostał.
Mało tego nawet parę osób ktorych nie było na liście,kupili bilety pod stadionem Cracovii i weszli ze wszystkimi na mecz.
I naprawdę nie mogę podać żadnego racjonalnego i przekunjącego argumentu żeby ocenić to inaczej.
Reasumując-Twoją ocene mam w dupie.
Idź na forum Wisły i przeproś,tam znajdziesz więcej zrozumienia.
Bez pozdrowień.Nie odpisuj.

Rummek - Nie Lis 05, 2017 12:05

[quote="rudeboyz"]
misiokoda napisał/a:
nuncjusz napisał/a:

Wiem, że niektórzy może będę ze mną się nie zgadzać..........ktoś poda racjonalne i przekonujące argumenty ......... wątpię, by się takie pojawiły...

A ja nie mogę znaleść żadnego usprawiedliwienia dla kogoś kto zasiada na sektorach Wisły bo na nasz sektor po prostu ,,nie miał” biletu chociarz jeszcze kilka biletów zostało.i każdy przy wykazaniu minimum dobrej woli bilet dostał.

Po co się tniecie między sobą? kibice Sandecji na meczu muszą trzymać się razem bez względu na jakim sektorze, bo pomijając fakt, że w grupie siła to jednak można by uznać, że pojawienie się na sektorze wśród kibiców Wisły jest aktem większej odwagi niż na sektorze oddzielonym buforami i chronionym przez policję przed obcymi.
Chyba, ze brakowało rąk do rzucania petard....

A co do samego meczu to zaraz po meczu byłem dumny z jednego - pokaz ambicji i waleczność naszych piłkarzy była widoczna, widać, że chcieli...niestety nie potrafili.
Jak wielu tu wymieniało nazwiska ale ja nie będę krytykował bo to, że Danek jest słaby i że jest współautorem pierwszej bramki dla Wisły - bo widząc samego Carlitosa to stoi i patrzy zamiast doskoczyć do niego, bo bo, że strach kogoś wpuścić z lawki bo od razu poziom spada jeszcze bardziej, a ambicją i wybieganiem np. Korzym nie powala, że Cetnarski jest bez formy, że dla większości poziom 1 ligi to szczyt możliwości - to chyba każdy sobie zdaje sprawę. Więc trzeba oceniać ich za poziom walki i ambicję i dzięki niej możemy coś jeszcze wskórać i daj Boże utrzymać się.
A poza tym ten sędzia - dziadyga, wg mnie to ani tych dwóch karnych nie powinno być bo nie zauważyłem aby Gliwa faulował tego "padalca", który wyłożył się jak długi, pierwszy karny też kontrowersja ani tej pierwszej bramki bo wydaje się na powtórkach, że mógł być spalony.
Także - zasłużone zwycięstwo Wisły ale....szkoda, że nie wpakowaliśmy im choć jednej brameczki bo się nam należało.

nuncjusz - Nie Lis 05, 2017 12:58

rudeboyz napisał/a:
misiokoda napisał/a:
nuncjusz napisał/a:

Mało tego nawet parę osób ktorych nie było na liście,kupili bilety pod stadionem Cracovii i weszli ze wszystkimi na mecz.
I naprawdę nie mogę podać żadnego racjonalnego i przekunjącego argumentu żeby ocenić to inaczej.
Reasumując-Twoją ocene mam w dupie.
Idź na forum Wisły i przeproś,tam znajdziesz więcej zrozumienia.

Zgodzę się z kolegą że chłopaków nie ma co krytykować bo zostawiają serce na boisku i to widać tak samo trenerowi zależy by były wyniki muszą nasi zdobywać jak najwięcej pkt ile się da do okienka transferowego . Ważne też by ich niejako wspierać żeby się nie podłamali jak padnie atmosfera w szatni to będzie tragedia dla wszystkich .

Można by iść na któryś z treningów wesprzeć chłopaków dać im motywacji bo wolę oglądać ich jak walczą , próbują niż stojących na boisku i czekających na egzekucję .

qqq - Nie Lis 05, 2017 15:05

Całą jesień gramy 13-14 zawodnikami. Na początku jeszcze to jakoś wyglądało, ale od kilku spotkań już widać zmęczenie i brak wartościowych zmienników. Wszystkie spotkania gramy na wyjeździe - to również skutkuje. Same cotygodniowe wojaże i czas, jaki zawodnicy na nie tracą są negatywnym czynnikiem. Z drugiej strony, jeżeli profesjonalny piłkarz nie jest w stanie w ciągu 5 miesięcy zagrać 16-18 spotkań w ekstraklasie to o czym my tutaj w ogóle dyskutujemy. Danek w 60 minucie oddycha rękami. Chłop ma 23 lata. Dotrwać jako tako do przerwy zimowej i później postarać się o sensowne transfery. Tylko jak tutaj je robić bez kasy? Sponsorów brak, klub obraca każdą złotówkę dwa razy, a zaraz lekką rękę będzie musiał wydać kilkadziesiąt tysięcy za wybryki kibiców na meczu.
Busta - Nie Lis 05, 2017 16:55

Mecz i sam wyjazd zostanie na długo w pamięci. Wczoraj na meczu przy pozdrawianiu zgód, brak pozdrowień dla Polonii, czy po prostu jakoś mi to umknęło?
Mileniak - Nie Lis 05, 2017 18:30

To jest onet, sądeczanin czy forum KIBICÓW SANDECJI?!
Jeszcze tego brakowało, że jakiś "mędrzec" z wiślackiego sektora będzie mówił kibicom Sandecji jak mają kibicować..

K@KS - Nie Lis 05, 2017 19:37

kubaxd1910 napisał/a:
jacek55 napisał/a:

Jak kibicowsko pięknie? Zakłócenie minuty ciszy? Przerwanie meczu? 70 procent Naszego dopingu to wyzywanie Wisły? Piękna była tylko liczba. Prawda taka, że Wisła taką ekipe jak my miała w dupie, a teraz powiedzcie ilu z was wyskoczy do walki z nimi jak trafią nas na trasie?

Daj żyć, chłopie..
Wybacz, ale nie masz pojęcia o niczym. Proponuję, żebyś jednak skupił się na wydarzeniach boiskowych. Będziesz zdrowszy..

www.megachem.pl - Nie Lis 05, 2017 21:01

Ludzie, jak was czytam, bo mnie oczy bolą. Pół komentarzy powinno wylecieć w pizdu. Mamy drużynę, jaką mamy, do końca roku lepszej nie będzie, tak krawiec kraje jak mu materiału staje. Mnie osobiście zapala się czerwona lampka jak Flinston zaczyna chwalić poprzedni zarząd. Także każdy ma za uszami pół na pół.

Co do strony kibicowskiej, to idźcie się żalić gdzie indziej. AMEN.

hanys - Pon Lis 06, 2017 07:15

Kolejny mecz, gdzie zostajemy w szatni po przerwie...
No coz co zrobisz jak nic nie zrobisz....

Dziekan - Pon Lis 06, 2017 11:24

www.megachem.pl napisał/a:
Ludzie, jak was czytam, bo mnie oczy bolą. Pół komentarzy powinno wylecieć w pizdu. Mamy drużynę, jaką mamy, do końca roku lepszej nie będzie, tak krawiec kraje jak mu materiału staje. Mnie osobiście zapala się czerwona lampka jak Flinston zaczyna chwalić poprzedni zarząd. Także każdy ma za uszami pół na pół.

I nic dodać nic ująć. Lecielosmy od początku na sporym farcie i formie Gliwy.
Po kilku meczach każdy przeciwnik ma dobry materiał do analizy słabych i mocnych stron naszej drużyny.
To że nie mamy ławki to raz ale dwa, że Flinston żadnym cudotwórca i taktykiem nie jest. Można się cieszyć z 17 punktow, można rownie dobrze spojrzeć, gdzie jest słaby Górnik Zabrze z poprzedniego sezonu, jakie wyniki osiąga skazywana na spadek Korona.

Sandecja potrafi grać góra 45 minut. Gra z Wisłą była kopanina bez pomysłu. Z Cracovia zagraliśmy słaby mecz. Górnik jak tylko przyspieszył wbił nam 2 bramki..
Część piłkarzy nie ma firmy ale od tego jest trener by im pomóc

hanys - Pon Lis 06, 2017 12:57

Dziekan napisał/a:

Po kilku meczach każdy przeciwnik ma dobry materiał do analizy słabych i mocnych stron naszej drużyny.
To że nie mamy ławki to raz ale dwa, że Flinston żadnym cudotwórca i taktykiem nie jest. Można się cieszyć z 17 punktow, można rownie dobrze spojrzeć, gdzie jest słaby Górnik Zabrze z poprzedniego sezonu, jakie wyniki osiąga skazywana na spadek Korona.

Sandecja potrafi grać góra 45 minut. Gra z Wisłą była kopanina bez pomysłu. Z Cracovia zagraliśmy słaby mecz. Górnik jak tylko przyspieszył wbił nam 2 bramki..

Trener pracuje jako doradca inwestycyjny ?? :)
Nie wiem kiedy się nauczy że Danek to nie jest chlop do grania od początku meczu, on swoje przebłyski ma dopiero jak wejdzie jako zmiennik.

RydzSmigly - Pon Lis 06, 2017 14:34

hanys napisał/a:
Dziekan napisał/a:

Trener pracuje jako doradca inwestycyjny ?? :)
Nie wiem kiedy się nauczy że Danek to nie jest chlop do grania od początku meczu, on swoje przebłyski ma dopiero jak wejdzie jako zmiennik.

No i mysle ze wiekszosc z nas kto oglada mecze naszej druzyny widzi Danka który ma siły na 20 góra 30 minut meczu. Piszczek widać walczy, ale brakuje mu jeszcze dużo. Kto tam wie jakie są relacje, może "musi" grać ;-)Trzeba na wiosnę zrobić przewietrzenie skłądu, bo naprawdę nie wygląda to różowo. Nastepne mecze też nie napawają optymizmem, Arkę to musimy wręcz pyknąć w Gdynii. A tak się cieszyłem jak było 8-9 punktów przewagi nad strefą spadkową...

kristoff - Pon Lis 06, 2017 20:56

Wszystko się sypie, na Lecha nie ma Ciufy (odnowiona kontuzja i nie wiadomo czy zagra do końca rundy) Bucko i Baran wykartkowani. Chyba faktycznie trzeba będzie zagrać w polu jednym z naszych bramkarzy...