Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja vs Stomil Olsztyn

jaro_jaro - Nie Lis 09, 2008 14:18

bardzo ważny mecz pod względem piłkarskim jak i kibicowskim
GuleKKS - Nie Lis 09, 2008 15:49

Jakbyście mogli zrobic plakat zeby mozna było porozwieszac po mieście....
Boczek_YG - Nie Lis 09, 2008 22:15

Grzechotnik - Pon Lis 10, 2008 21:58

Skrot niedzielnego meczu Stomil - Jeziorak

http://tvo.com.pl/?pokaz=553&page=wiadomosci

Ando21 - Wto Lis 11, 2008 08:45

Stomil się imponująco prezentuje. Mam nadzieję że policja pozwoli kibicom dojechać na mecz gdyż może być cudowne widowisko. Szkoda że mecz tak wcześnie ;) Fajnie jakby było u nas sztuczne oświetlenie :D
x_cite - Wto Lis 11, 2008 12:47

Zobaczymy jak się zaprezentują po tak długiej podróży...kawał drogi przed piłkarzami i kibicami...wyjeżdżają w piątek, więc nie odpoczną zbyt długo. polecam ten materiał tv Naszemu trenerowi;)
jaro_jaro - Wto Lis 11, 2008 13:56

W Olsztynie zagrali dobrze ;) dlaczego na własnym stadionie by miało być inaczej ;)
Zwycięstwo jest potrzebne żeby spokojnie przygotowywać się na rundę wiosenną z realnymi szansami na awans. Stomil jest do ogrania

Ostatnie spotkania Stomilu:

KS 1945 Olsztyn 2-1 Jeziorak Iława 8 listopada, 13:00 (4.000)
Grzegorz Lech 33, Mateusz Różowicz 75 - Arkadiusz Klimek 6

Sokół Aleksandrów Łódzki 4-1 OKS 1945 Olsztyn 25 października, 13:00 (200)
Arkadiusz Świętosławski 4, 8, 79, Kamil Bartos 37 - Paweł Alancewicz 45

OKS 1945 Olsztyn 2-0 Hetman Zamość 18 października, 13:00 (1.500)
Grzegorz Lech 43, Grzegorz Piesio 90

Concordia Piotrków Trybunalski 0-5 OKS 1945 Olsztyn 11 października, 14:00 (100)
Grzegorz Piesio 20, 86, Paweł Łukasik 24, 42, Grzegorz Lech 75

OKS 1945 Olsztyn 2-1 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 8 października, 15:00 (1.500)
Mateusz Różowicz 83, 85 - Kelechi Zeal Iheanacho 80

Ruch Wysokie Mazowieckie 5-1 OKS 1945 Olsztyn 4 października, 15:30 (40)
Wojciech Kobeszko 3, 20, Michał Twardowski 60, 90, Adrian Bartkiewicz 90 - Grzegorz Piesio 82

Potrafią wygrać, ale równie dobrze wysoko przegrywać.

Lambourne - Wto Lis 11, 2008 14:01

albo wysoko wygrywaja albo wysoko przegrywają ...

zapowiada się ciekawy mecz

KubaNS - Wto Lis 11, 2008 16:52

Mecz o tzw 6 pkt. Tym bardziej ze jestesmy w zasadzie strefie przejsciowej miedzy "sredniactwem", a czolowka. Gdzie przezimujemy?

Przemawia za nami sporo. Potencjal kadrowy, atut wlasnego boiska. Calodniowa wycieczka z Olsztyna napewno odbije sie na pilkarzach z Warmi i Mazur. Zreszta, jak wiekszosc druzyn tej ligi zdecydowanie lepiej radzi sobie na wlasnym stadionie. Mecz w Piotrkowie jest tylko wyjatkiem, ktory potwierdza regule.

Trener olsztynian wspomnial tez o lekkim zmeczeniu sezonem wlasnych pilkarzy. Jeszcze 2 tygodnie temu powiedzialbym to samo o Sandecji. Mecz z Sokolem pokazal jednak ze nie jest z tym tak najgorzej. Szybkosciowo i kondycyjnie wygladalismy lepiej.

Albo dobrze wykorzystana przerwa, albo kondycje poprawily pieniadze, ktore w jakiejs czesci wplynely na konta pilkarzy:) Albo jedno i drugie. Tak czy inaczej widac znowu bylo ochote i checi do biegania.. I wydaje sie mi ze to wlasnie przygotowanie do tego meczu zadecyduje o zwyciestwie. Warto chyba mocno zaczac i zabiegac rywali, jesli oczywiscie nas na to stac. Ale o tym to juz najlepiej wie trener Araszkiewicz..

A ja mam nadzieje ze jeszcze jeden czynnik zadecyduje o dobrej dyspozycji naszych pilkarzy w sobote. Pozytywny wynik "meczu", ktory rozegra sie dzien wczesniej podczas Walnego. Moze nawet wazniejszy niz ten sobotni...

Jesli pogoda dopisze z frekwencja tez powinno byc niezle..

eSKa - Sob Lis 15, 2008 14:14

:-) Super. Darłem paszcze aż mam chrypke, ale dla takich chwil warto było.
major - Sob Lis 15, 2008 14:28

Myślę, że jak ktoś nie ma chrypki to znaczy , że mógł dać z siebie jeszcze więcej hehe;)

A na poważnie to genialny mecz pod każdym względem. Może piłkarsko były lepsze, ale nasza skuteczność pod bramką Stomilu naprawdę bardzo dobra. Miejmy nadzieję że wiosna nie będzie gorsza, bo nawet mi trudno marzyć o tym żeby było lepiej:)

PS: Wyniki dwóch ważnych dla nas meczów czyli Otwock - Jeziorak i Sokół - Przebój układają się tak jak powinny;) Jeżeli utrzymają się do końca wyprzedzimy i Otwock i Sokół.

klap - Sob Lis 15, 2008 14:32

tekst meczu>>>
J.Araszkiewicz: "Jano wracaj i tak nie strzelisz bramki"

maly - Sob Lis 15, 2008 15:07

klap napisał/a:
tekst meczu>>>
J.Araszkiewicz: "Jano wracaj i tak nie strzelisz bramki"

haha. ciekawe

SWEET - Sob Lis 15, 2008 15:13

Bardzo dobry mecz i dobre widowisko... Sandecja na wiosne grajcie tak jak w tym meczu to I liga w zasiegu reki bedzie...
Kilinskiego 47 - Sob Lis 15, 2008 20:08

Brawo panowie!
Kolejny znakomity mecz i wysokie zwycięstwo.

Wielkie podziękowania i słowa uznania dla piłkarzy, trenera Araszkiewicza, i kuratora klubu za tę rundę!

Czekamy na dobre decyzje w przerwie zimowej i jeszcze lepszą wiosnę:)

x_cite - Sob Lis 15, 2008 21:29

Co ciekawe, nowosączanie, jako jedyny zespół z drugiej ligi, pokonali olsztynian na ich stadionie przy al. Piłsudskiego.

http://www.sport.pl/sport...zyc_jesien.html

Kur** już nie mogę...najpierw Sandencja a teraz nowosączanie.....masakra!!!
Jak może to napisać dziennikarz tak dużej gazety.....masakra i wstyd

Grzechotnik - Sob Lis 15, 2008 21:34

Kilinskiego 47 napisał/a:

Wielkie podziękowania i słowa uznania dla piłkarzy, trenera Araszkiewicza, i kuratora klubu za tę rundę!

Podpisuje sie pod tym.

Kilinskiego47 napisał/a:
Czekamy na dobre decyzje w przerwie zimowej

Są szanse powrotu Jeżewskiego (uslyszane na dzisiejszym meczu) ,ale jak będzie to "SIE ZOBACZY" ;)

Kilinskiego 47 - Sob Lis 15, 2008 22:00

tymczasem na forum Stomilu - http://stomil.olsztyn.pl/...p?p=56863#56863 wielkie poruszenie, bo jakiś nieuprawniony zawodnik w Sandecji miał niby wystąpić i chcą walkowera, mają chłopaki wyobraźnię...:)
x_cite - Sob Lis 15, 2008 22:07

cytat z forum Stomilu "to chyba prawda, przed chwilą dostałem esa od Ery i tam tez pisało o tym walkowerze,sprawdziłem na face booku i tez było napisane o walkowerze i co najbardziej może za tym przemawiać na FOTKA.PL opisali całe to zdarzenie z nieuprawnionym zawodniku... to jeden z forumowiczów napisał"....i nie ma nastu lat jak inni Jego koledzy...
Kilinskiego 47 - Sob Lis 15, 2008 22:11

^^
tak, ale ten akurat ironizował:)
Jeden sie tak tylko nakręcił, bo dostał info od ZIOMALA:)

x_cite - Sob Lis 15, 2008 22:13

dlatego przytoczyłem tą ironiczną wypowiedź....:)i napisał to 22-latek a nie 14-to latek, który nakręca to całe zamieszanie;)
kolafy - Sob Lis 15, 2008 23:50

x_cite napisał/a:
cytat z forum Stomilu "to chyba prawda, przed chwilą dostałem esa od Ery i tam tez pisało o tym walkowerze,sprawdziłem na face booku i tez było napisane o walkowerze i co najbardziej może za tym przemawiać na FOTKA.PL opisali całe to zdarzenie z nieuprawnionym zawodniku... to jeden z forumowiczów napisał"....i nie ma nastu lat jak inni Jego koledzy...

To dlatego Era tak dzisiaj zamulił heheheh :))

carbid - Sob Lis 15, 2008 23:56

dzieki dla zawodników, dla trenera, ale dla kuratora ???
DNL - Nie Lis 16, 2008 00:06

carbid napisał/a:
dzieki dla zawodników, dla trenera, ale dla kuratora ???

A kto sprawowal piecze nad klubem jak nie kurator?

Dolaczam sie do gratulacji, dla wszystkich w/w + kibicow ; )

Fajny mecz, zobaczymy jaki sklad bedzie na przyszla runde.
Dobrze by bylo gdyby Mroz zostal :) O Araszkiewiczu nawet nie wspomne, bo to oczywiste.

Masahiko - Nie Lis 16, 2008 00:06

Bardzo dobra postawa zawodników. Mimo problemów finansowych, trudnego rywala, niskiej temperatury i końca rundy zagrali na bardzo przyzwoitym poziomie. Stworzyli kilka sytuacji z czego strzelili 4 ładne bramki. W defensywie jak zwykle nie do przejścia Jano, nieźle Szufryn choć miał kilka niepewnych interwencji. W pomocy szalał i błyszczał Skrzypek z Mrozem. I oczywiście ten wszędobylski Żyła. Świetna zmiana Krupy.

Brawa dla dopingujących kibiców, którzy byli dzisiaj świetni. Bardzo podobała mi się ta flaga z trzema herbami. Takie nawiązanie do patriotyzmu lokalnego i narodowego z miłością do klubu. Świetnie. Po meczu piękne zachowanie wraz z częścią graczy Sandecji. Nawet Pan Wąsik musiał się już zgodzić na stratę koszulek :)

Zadania na zimę to utrzymać Lewandowskiego, Mroza i Banię. Zatrzymanie Żyły może być ciężkie. Oczywiście trener Araszkiewicz zostaje w Sączu :P

x_cite - Nie Lis 16, 2008 11:10

zadanie na zimę....kupienie nowych koszulek:)))
www.megachem.pl - Nie Lis 16, 2008 12:18

Wynik super. W dwóch meczach 7 bramek i 1 stracona- 6 na plusie. Rewelka!

Najważniejsze, żeby się wzmocnić w zimie. No i pomału wychodzić z długu na prostą.

x_cite - Nie Lis 16, 2008 12:33

za pół godziny ostatnie mecze...nie musze nikomu przypominać jakie wyniki byłyby dla nas dobre. Myślę, że Okocimski, Stal Poniatowa i Wigry wygrają swoje mecze!:))
Archero - Nie Lis 16, 2008 12:44

I tak najbardziej mi sie podobało zachowanie Mroza , który podarował jakiejś dziewczynie spodenki ;) Dobry mecz brawo
Kilinskiego 47 - Nie Lis 16, 2008 13:18

x_cite napisał/a:
Myślę, że Okocimski, Stal Poniatowa i Wigry wygrają swoje mecze!:))

Myślę, że jesteś niepoprawnym optymistą:). Poza tym jakie wyniki bedą dobre a jakie złe, to się dopiero okaże na koniec sezonu, np. w przypadku Wigier, ciężko powiedzieć w tej chwili z kim i co będziemy rywalizować w rundzie wiosennej przy tak spłaszczonej obecnie tabeli.

Owca - Nie Lis 16, 2008 13:20

Jeśli chodzi o oprawę, to na meczu zaprezentowaliśmy niestety tylko część tego co było zaplanowane.. podczas wchodzenia na stadion przypakowani społeczniacy z ochrony skonfiskował nam pirotechnikę, nie udało nam się dojść z nimi do porozumienia.. straszyli policją /;

Chciałbym dodać tylko na koniec, że wszystkie prezentowane przez nas oprawy są bardzooooo drogie. Niestety My Ultrasi nie zarabiamy pieniędzy i bardzo potrzebujemy Waszego wsparcia finansowego. Apeluję do Was- Kibiców: wrzućcie chociaż symboliczną złotówkę do puszki bo to może nam na prawdę ułatwić pracę.

Milosz_1910 - Nie Lis 16, 2008 13:22

Odnoście tych wyników innych meczów to KSZO wygrywa ze Stalą 1-0...jest 17 minuta...liczmy na remis hehe:)
jaro_jaro - Nie Lis 16, 2008 13:50

x_cite napisał/a:
za pół godziny ostatnie mecze...nie musze nikomu przypominać jakie wyniki byłyby dla nas dobre. Myślę, że Okocimski, Stal Poniatowa i Wigry wygrają swoje mecze!:))

do przerwy
Stal Poniatowa 0-2 KSZO Ostrowiec
Ruch Wysokie Mazowieckie 1-2 Wigry Suwałki
nie wiem jak w Stróżach...

spdr - Nie Lis 16, 2008 13:51

ponoć brzesko wygrywa 1:0 ale wiadomo jak to wiadomości się plotkują
rossobianco - Nie Lis 16, 2008 14:00

Kolejarz Stróże 0:1 Okocimski KS Brzesko
Bramki: Szczoczarz '30

Ruch Wysokie Maz. 1:2 Wigry Suwałki
Bramki: Kołodziejczyk '7 - Bucholc '24, Kleczkowski '27

Stal Poniatowa 0:2 KSZO Ostrowiec Św.
Bramki: Grajper '10 (s), Kanarski '38

Ponidzie Nida Pińczów 0:1 Hetman Zamość
Bramki: Wachowicz '35

źródło: 2liga.info.pl

krochmal - Nie Lis 16, 2008 14:06

www.megachem.pl napisał/a:

Najważniejsze, żeby się wzmocnić w zimie. No i pomału wychodzić z długu na prostą.

Ekhm...wzmocnić...utrzymajmy w 100% ten skład który jest a będzie rewelacyjnie i żadnych wzmocnień nam nie będzie potrzeba.

jaro_jaro - Nie Lis 16, 2008 14:13

krochmal napisał/a:
www.megachem.pl napisał/a:

Ekhm...wzmocnić...utrzymajmy w 100% ten skład który jest a będzie rewelacyjnie i żadnych wzmocnień nam nie będzie potrzeba.

jeden dobry napastnik i pomocnik, różnie to bywa z kontuzjami. Poza tym była by większa rywalizacja...

spdr - Nie Lis 16, 2008 14:15

i do tego co wyżej jeden obrońca
a jak stoimy z bramkarzami? Stasiu jak się ma?

polak_ns - Nie Lis 16, 2008 14:28

spdr napisał/a:
i do tego co wyżej jeden obrońca
a jak stoimy z bramkarzami? Stasiu jak się ma?

Kontuzja kolana uniemożliwiła mu dalszą grę.

rossobianco - Nie Lis 16, 2008 14:58

Okocimski prowadzi 3:1!!!!
jaro_jaro - Nie Lis 16, 2008 15:11

niedziele wyniki:
Ponidzie Nida Pińczów 0-1 Hetman Zamość
Stal Poniatowa 0-2 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Kolejarz Stróże 1-3 Okocimski KS Brzesko
Ruch Wysokie Mazowieckie 1-2 Wigry Suwałki

tabela na szybko (same pkt)

1.KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 19 35
2.Kolejarz Stróże 19 35
3.Start Otwock 19 33
4. Przebój Wolbrom 19 31
5.Sandecja Nowy Sącz 19 31
6.Sokół Aleksandrów Łódzki 19 31
7.Górnik Wieliczka 19 31
8.Ruch Wysokie Mazowieckie 19 30
9.Wigry Suwałki 19 29
10.OKS 1945 Olsztyn 19 28

style - Nie Lis 16, 2008 15:49

a więc zaczynamy przerwe z 5 miejscem i z 4 pkt. straty do lidera:) jest git :)
MATRIX - Nie Lis 16, 2008 16:49

jak czytam takie dobre wiesci to aż chce sie żyć oby nie gorzej na wiosne a może i jakiś awans się jakiś urodzi pozdro z północy
style - Nie Lis 16, 2008 16:58

czy mozliwy jest awans dowiemy sie w najblizszych kilku meczach po tym jak pokaze sie Sandecja, narazie wysoka pozycja w tabeli i dwa ostatnie mecze pokazuja ze jest to mozliwe, ale prawde nam powie tylko runda wiosenna i pokaze na co mozemy liczyc , pozdro:)
www.megachem.pl - Nie Lis 16, 2008 20:15

Fajnie że Stróże nie uciekły punktowo.
Ale strasznie u nas ciasno w tabeli.
Ale bądźmy dobrej myśli.

A co do wzmocnień- brakuje nam bramkarza- Marek musi mieć rywalizację, no i w wypadku kontuzji kiszka.
Poza tym widział bym z 2 napastników, pomocnika- w razie, gdy by nam ktoś odszedł, no i obronę wzmocnić. Roszady w składzie to normalna rzecz. Skład mamy bardzo fajny- oby jak najmniej chłopaków kluby zmieniło.

x_cite - Nie Lis 16, 2008 21:35

Kilinskiego 47 napisał/a:
x_cite napisał/a:
Myślę, że Okocimski, Stal Poniatowa i Wigry wygrają swoje mecze!:))

Myślę, że jesteś niepoprawnym optymistą:). Poza tym jakie wyniki bedą dobre a jakie złe, to się dopiero okaże na koniec sezonu, np. w przypadku Wigier, ciężko powiedzieć w tej chwili z kim i co będziemy rywalizować w rundzie wiosennej przy tak spłaszczonej obecnie tabeli.

a widzisz mój optymizm był jak najbardziej uzasadniony...no może tylko poza Stalą Poniatowa mój optymizm był chybiony;)