Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja-Górnik Łęczna

Trebor13 - Pon Paź 11, 2010 09:44
Temat postu: Sandecja-Górnik Łęczna
Czas zapomnieć (przynajmniej na jakiś czas) o Odrze i porozmawiać o nowym wyzwaniu, które stoi przez nami. Paradoksalnie: nie wygraliśmy, spadliśmy w tabeli a do lidera mamy bliżej. Na szczycie tabeli ukształtowała się grupa drużyn, która chce powalczyć jesienią o wyższe cele. Wśród nich jest nasz zespół. Cieszą powroty z kontuzji Aleksandra i Kowalczyka, martwi kolejne 'wykartkowanie' naszych graczy przez arbitra, szczególnie w kontekście czterech najbliższych kolejek.
Cóż mimo wszystko jestem optymistą i wierzę w zwycięstwo.

kolafy - Pon Paź 11, 2010 10:31

"Z obserwacji spottersa..." :))

Kowalczyk wczoraj w 2 połowie meczu rezerw szału nie zrobił, a raczej dostosował się poziomem gry do innych zawodników 4 ligi Małopolskiej w której gra Sandecja II więc nie wiem czy będziemy mieć z niego pożytek w meczu o I ligowe punkty.

mati513 - Pon Paź 11, 2010 12:59

wg mnie w tym meczu Sandecja wygra nisko, ale zwycięży i to jest najważniejsze ! Mój TYP 1:0 .
qqq - Pon Paź 11, 2010 13:47

Tylko zwyciestwo!
lechu - Pon Paź 11, 2010 14:08

A ja uważam, że wreszcie Sandecja strzeli 4 bramki i wygra 4:1, bo często przy prowadzeniu 2, lub 3 bramkami następuje prosty błąd i bramka dla rywali.
mlodykks - Pon Paź 11, 2010 14:49

Ostatnie mecze Górnika to dwa remisy z Warta i Piastem.

Aleksander powinien wystąpić w pierwszej 11, mam nadzieje że strzeli to było by dla niego bardzo ważne po kontuzji.
Mój tym : 3:0 Urban, Aleksander, Kukol :)

matys5392 - Wto Paź 12, 2010 16:01

Mecz który wypada wygrać choćby ze względu na to że gramy u siebie.Pasowałoby również "odrobić" pechowo stracone punkty na wyjezdzie (np.z Nieciecza).
Po meczu rezerw jak najbardziej jestem za wystawieniem do meczowego składu Uwakwe.
Szkoda że na sza druzyna gra ustawienie z jednym napastnikiem bo atak Kowalczyk-Aleksander wydaje się bardzo dobry.

Moja propozycja skladu na ten mecz:

_______________________________Kozioł_____________________________________
Makuch____________Jano______________________Zbozień________________Fechner
_________Niane________________________________________Urban______________
Kukol_________________________Gawęcki______________________________Eismann
____________________________Aleksander____________________________________

Ławka:Różalski,Kulpaka,Uwakwe,Berliński,Cebula,Zawislan,Kowalczyk.

Milosz_1910 - Wto Paź 12, 2010 17:35

Obstawiam wynik 3-2 dla Sandecji:)
Bramki : Aleksander, Zawiślan, Gawęcki

SączerS - Pią Paź 15, 2010 14:43

Sandecja Nowy Sącz - Górnik Łęczna, godz. 15:00, sędzia: Krzysztod Jakubik - Siedlce
matys5392 - Pią Paź 15, 2010 16:48

Cytat:
Kadra na mecz z Górnikiem Łęczna:
Marek Kozioł, Mariusz Różalski, Marcin Makuch, Jano Frohlich, Damian Zbozień, Sebastian Fechner, Rudolf Urban, Dariusz Gawęcki, Cheikh Tidiane Niane, Vladimir Kukol, Pavel Eismann, Arkadiusz Aleksander, Piotr Bagnicki, Piotr Kulpaka, Longinus Ifeanyi Uwakwe, Petar Borovicanin, Rafał Zawiślan oraz Maciej Kowalczyk.

Nie dużo się pomyliłem w typowaniu składu.Ale niepokoi mnie sytuacja z Berlińskim i Cebulą.Rafał chyba będzie pierwszym zawodnikiem do "odstrzału" w najbliższym oknie transferowym.Gdyby nie względy pozasportowe to pewnie grałby nawet w [pierwszej jedenastce bo od początku sezonu bardzo podobała mi się jego gra.Duzo przechwytów i bardzo dobre rozgrywanie piłki...
Co do Cebuli toteż dziwna decyzja że nie ma go w meczowej osiemnastce.Według mnie jest to piłkarz na pierwszy skład i to on ze zdrowym Staniszewskim powinni stanowić siłę naszych skrzydeł.Widocznie trener zauważył u niego jakiś spadek formy,bo nawet w niedzielnym meczu rezerw widać było że nie jest w swojej najwyższej dyspozycji.

Snoopi86 - Pią Paź 15, 2010 18:29

a co jest z Hlouskiem? pamietam na poczatku sezonu taka wypowiedz Danka ze po odejsciu Bębenka dopiero rozwinal skrzydla i pokaze na co go stac...
lukas33 - Pią Paź 15, 2010 19:06

Hlousek jest kontuzjowany, wróci do gry za jakieś 2 tyg. No ja też dziwię sie że nie ma Cebuli chocby w 18-tce.
Snoopi86 - Pią Paź 15, 2010 19:35

ale przez ile minut on zagral w tym sezonie? mowie o przekroju calego dotychczasowego sezonu
deska180 - Pią Paź 15, 2010 19:41

jeśli chodzi o mecz to myślę że sandecja wygra 3-1.
zastanawiam się nad tym ile będzie ludzi na meczu , czy te marne 2000 na meczu z wartą to przez to że mecz był w TV, czy niektórym się już po prostu znudziło kibicowanie sandecji.
Wszyscy na mecz!!!!!

matys5392 - Pią Paź 15, 2010 23:18

lukas33 napisał/a:
Hlousek jest kontuzjowany, wróci do gry za jakieś 2 tyg. No ja też dziwię sie że nie ma Cebuli chocby w 18-tce.

Martin powinien wrocić wczesniej.Rozmawiałem z nim w ubiegłą niedzielę i wtedy mówił że czekają go jeszcze dwa tygodnie przerwy.Ale nie zmienia to faktu że nawet przed kontuzją częsciej grał w rezerwach niż w pierwszej drużynie,a wydaje mi się że zasługuje on jeśli nie na pierwszy skład to chociaż na wejście w trakcie meczu(swoją przydatność do roli Jokera udowodnił już przecież w zeszłym sezonie).

AdoDC - Sob Paź 16, 2010 09:14

Musimy wygrać. Mój typ 2 : 0 dla nas.
Maerqin - Sob Paź 16, 2010 11:30

Tylko zwyciestwo! - jak nie wygraja tzn. ze ''im'' sie nie spieszy do awansu...
www.megachem.pl - Sob Paź 16, 2010 13:15

Tylko zaskakująco dużo osób stawiało dziś u buków X i X2- mam nadzieję, że nie ma żadnych poza sportowych przesłanek.
Bianconeri - Sob Paź 16, 2010 14:00

Jak by to Gmail powiedział - ludzie niskiej wiary;)
kks sandecja - Sob Paź 16, 2010 15:23

http://www.1liga.com.pl/l...rnik_leczna.htm
http://live.sportowefakty...tball_3641.html
http://sportlive.redblog....acja-na-zywo-2/

SWEET - Sob Paź 16, 2010 15:38

1:0 Zbozeń... Znów kontuzja teraz Fechner...

2:0 Aleksander...

matys5392 - Sob Paź 16, 2010 18:11

Cytat:
Trener Sandecji, Dariusz Wójtowicz: - Oprócz wyniku, który jest zasłużony, mogę być zadowolony z jakości gry. Pewnie jest to utarty slogan, który mówi się po wygranym meczu, że drużyna zrealizowała polecenia taktyczne. Chcę pochwalić piłkarzy za konsekwencję i realizowanie rzeczy, które ustaliliśmy na odprawie. Nie zgodzę się do końca, że strzeliliśmy bramki po błędach. Drugi gol może tak, ale pierwszy to wypracowany stały fragment gry. Wiedzieliśmy, że będzie to ciężki pojedynek. Górnik to poukładana drużyna. Powiem szczerze, że był jeden ciężki moment, kiedy my strzeliliśmy bramkę, a zaraz potem rywale mieli stuprocentową sytuację. Ogólnie kontrolowaliśmy przebieg spotkania i wynik nie był zagrożony. Istotne są dla nasz trzy punkty. Dziwi mnie to, że na trybunach jest mało widzów. Szacunek należy się tym, którzy przychodzą i fantastycznie dopingują zespół. Jakość gry jest dobra i wydaje mi się, że warto chodzić na mecze Sandecji. Może kibicom przejadły się wyniki, ale żeby dojść do wysokich celów potrzebna jest nam publiczność. Szkoda przerywać dobrze rozpoczętego sezonu tym, że kibice nie będą przychodzili na stadion. Trzeba coś z tym zrobić, ale to nie ja jestem od tego. Dobrze by było, gdyby stadion zapełniał się tak jak kiedyś - powiedział na pomeczowej konferencji prasowej trener Sandecji, Dariusz Wójtowicz.

Czyżby trener Wójtowicz znowu coś sugerował zarządowi....???

A co do meczu to jak najbardziej zasluzone zwyciestwo Sandecji.
Świetna gra Borovicanina.
Bardzo dobra postawa całej druzyny i cenne 3 punkty zostają w NS.

Aien - Sob Paź 16, 2010 18:44

bilety po 15 zl, ulgowe po 10 i stadion się wypełni
ptica - Sob Paź 16, 2010 19:11

Aien , uwierz nie wypełni się. Koniec i kropka.
Chodzę na te mecze jakieś 30-lat i wiem jak było.Pzdr.
P.S.Ci co mnie znają wiedzą o czym prawwię.

hajduk1 - Sob Paź 16, 2010 19:34

http://www.malopolskatv.p...sza-od-lecznej/ - konferecnja z udziałem trenerów
Maerqin - Sob Paź 16, 2010 22:15

hajduk1 napisał/a:
http://www.malopolskatv.pl/sandecja-lepsza-od-lecznej/ - konferecnja z udziałem trenerów

Bardzo fajna wypowiedz trenera odnosnie ilosci kibicow na stadionie :)

deska180 - Sob Paź 16, 2010 22:45

prawda jest taka że te 5000 czy 7000 tysięcy co chodziło na mecze sezon temu to dla tego że na stadionie zasiadało wielu mieszkańców pod sądeckich wiosek , teraz im się znudziło i wybiorą się raz na jakiś czas. Nie chce przez to powiedzieć że mam coś przeciwko kibicą z poza miasta bo znam takich którzy wiernie chodzą na mecze nie patrząc na rywala.

PS.
Myślę że na mecze które są w TV bilety powinny być tańsze , wszystkie po 10 złotych i git.

mati513 - Sob Paź 16, 2010 22:49

deska180 napisał/a:
prawda jest taka że te 5000 czy 7000 tysięcy co chodziło na mecze sezon temu to dla tego że na stadionie zasiadało wielu mieszkańców pod sądeckich wiosek , teraz im się znudziło i wybiorą się raz na jakiś czas. Nie chce przez to powiedzieć że mam coś przeciwko kibicą z poza miasta bo znam takich którzy wiernie chodzą na mecze nie patrząc na rywala.

PS.
Myślę że na mecze które są w TV bilety powinny być tańsze , wszystkie po 10 złotych i git.

Chodzi o to, że osoby dzisiaj nie przychodzą na mecz, ale na rywala! Im lepszy rywal tym więcej "kibiców" bo wierni zawsze na każdym meczu są chyba, że nie mogą przyjść z jakiś przyczyn. Pozdrawiam.

matys5392 - Sob Paź 16, 2010 23:10

Za dwa sezony,jak Sandecja będzie grać dalej w pierwszej lidze i przyjedzie do nas np. Pogoń Szczecin to przyjdzie jeszcze mniej ludzi niż dzisiaj.
Pierwsza liga w Sączu sie po prostu przejadła.Oglądanie Górnika Łęczna,Dolcanu czy Warty za 20 złotych na małym,nieoświetlonym i brudnym stadionie nie jest żadną atrakcją.Tak jak to powiedział dzisiaj Marcin Makuch,że nie ważne ile bedzie osob,niech będzie nawet tysięc,ale bedą to ci najwierniejsi.Dlatego Ci ktorzy są z Sandecją ZAWSZE przyjdą chocby bilety były po 50 zlotych i pogoda była gorsza niż na meczu z Widzewem.

Odnosząc się jeszcze do meczu to...co się stało z Dariuszem Gawęckim? Szczerze,to ten piłkarz nigdy nie robił na mnie wielkiego wrażenia swoją techniką,ale podobała mi się jego waleczność i był pikielnie skuteczny,a dzisiaj nie wiem ile razy dobrze zagrał piłkę...?
Tak czy inaczej życzę mu tak szybkiego powrotu do formy po kontuzji jak to uczynił Boro-dla mnie gość z innej bajki.

Nikt jeszcze nie wspomnial o sytuacji z rezerwowym bramkarzem Gornika.Prze zabawna sytuacja miała miejsce w drugiej połowie.Chyba pierwszy raz widzę że piłkarz druzyny przeciwnej jest tak sympatycznie nastwiony do kibiców i interesuje go bardziej pogawędka z nimi niż oglądanie w akcji swoich kolegów z boiska :)

Masahiko - Nie Paź 17, 2010 00:00

Zapewne różne czynniki wpłynęły na słabszą frekwencję na stadionie, ale myślę że główną winę za ten stan rzeczy ponosi Zarząd klubu. Zapewne w klubie stwierdzono, że skoro przez tyle lat nie było dobrych wyników to teraz wystarczy tylko je zapewnić i już stadion sam się wypełni. A lista zaniedbań jest coraz większa. Począwszy od cen biletów, które moim zdaniem są zbyt wygórowane (ceny na Cracovie są porównywalne, bądź nawet niższe i zmienia tutaj nic fakt, iż jest to nowy stadion i chce się go wypełnić). Kibicom nie daje się wyboru przy kupnie biletu - na wszystkie sektory są takie same ceny, brakuje (brakowało? nie wiem bo nie śledziłem ostatnio spraw związanych z biletami) biletów rodzinnych, ulgowych itp. Druga sprawa to reklama spotkań piłkarskich. "Na mieście" praktycznie nie słyszy się o zbliżającym spotkaniu, brakuje plakatów, ogłoszeń, reklam w telewizjach regionalnych itp. A teraz klub to jest jak dobra firma - i tutaj zasada, że reklama jest dźwignią handlu działa jak najbardziej. Klub będzie miał zysk ze stałych kibiców, bo musi mieć, ale i w końcu ich cierpliwość może opuścić. W tej chwili widzimy efekty zaniedbania przez klub szeroko pojętego marketingu.
lukas33 - Nie Paź 17, 2010 00:14

Co do frekwencji w 100 % zgadzam się z powyższymi postami. Dla "pikników" 1 liga się już trochę przejadła, przeciwnicy nie są tak atrakcyjni jak Widzew czy Górnik Zabrze, bilety są stosunkowo drogie, okoliczne wioski już nie przyjeżdzają i na mecze przychodzą Ci którzy za Sandecją są na dobre i złe praktycznie od zawsze. Co do Darka Gawęckiego fakt, że chłop jest kompletnie bez formy ale tylko w rytmie meczowym może do niej wrócić. Darek sam wie, że nie jest najlepiej ale dajmy mu trochę czasu. Brakuje mu wszystkiego: czucia piłki, szybkości, motoryki, ale za kilka tygodni z pewnością znów bedzie jednym z liderów drużyny.
Raffio - Nie Paź 17, 2010 00:15

a kolejnym powodem prócz tych wymienionych przez was jest pora rozgrywania meczu. W sobotę o godz. 15:00 i wcześniej ludzie jeszcze pracują jakby to była Niedziela to kto wie może by więcej osób przyszło spędzić tak Niedzielne popołudnie ;P
ERNESTO - Nie Paź 17, 2010 08:52

1 liga w ub. sezonie byla nowoscia i mielismy duzo bardziej atrakcyjnych rywali. W tym sezonie z atrakcyjnych jest tylko Pogon i LKS. Ewentualnie mozna doliczyc Podbeskidzie, bo aktualnie jest liderem.

Moze zarzad zacznie dorzucac te zlote talary do biletow ;)

koper - Nie Paź 17, 2010 09:00

Relacja TVP Krakow

http://www.tvp.pl/krakow/...-x-2010/3025956

Snoopi86 - Nie Paź 17, 2010 09:02

Kazdy w miescie kto sie interesuje pilka wie dobrze o jakiej porze i kiedy jest mecz a to ze nie przychodza to juz ich indywidualna sprawa, a plakaty raczej tu nic nie pomoga, po prostu ludzie sa jacy sa...
kolafy - Nie Paź 17, 2010 09:18

Za to pomoże dobrze zorganizowany marketing w klubie którego nie ma ale o tym już będzie rozmawiać z naszą władzą...
misns - Nie Paź 17, 2010 09:20

Co tu duzo mowic i pisac,musza byc na takich rywali ja Leczna nizsze ceny biletow...
MARCO - Nie Paź 17, 2010 09:27

To co dopiero będzie gdy wejdziemy do Ekstraklasy ? Wiadomo , że mecze praktycznie wszystkie są w tv. Kto zna naszego prezesa to wie , że on na pewno podniesie ceny biletów.Ludzie pochodzą z rok , żeby sobie pooglądać naszych wyżelowanych gwiazdorów z Legii, Wisły i innych Lechów a następny rok znowu będzie lipa jak się utrzymamy oczywiście , a jeżeli byśmy spadli po pierwszym sezonie to już wogule ludzie sobie odpuszczą . Nie ma sobie co mówić - tak jest w Sączu .Są ci co będą przychodzić zawsze na mecze u siebie , tak samo jak są ci co zawsze będą jeździć na wyjazdy - innym po prostu z czasem to się nudzi . I tak samo nie ma się co oszukiwać bilety są jak na Nowy Sącz za drogie a i komfort oglądania meczów nie jest zbyt zachęcający
Snoopi86 - Nie Paź 17, 2010 09:31

I zaden zorganizowany marketing wedlug mnie tez tu nic nie pomoze...oczywiscie moge i chcialbym sie mylic.... a wogole jaka frekwencja byla??
radziufan - Nie Paź 17, 2010 09:55

bylo ok 2000 - 2500 a marketing wg mjnie skierowany powinien byc na okoliczne miejscowosci. Plakaty meczowe począwszy od Grybowa przez Stary Sącz Rytro LImanową....tam na prawdę jest sporo ludzi. jestesmy praktycznie jedyną drużyna piłkarską w regionie (Stroze to wyjątek potwierdzjacy regule) i potencjal kibicowski na pewnio nie zamyka sie w 2 000 a nawet nie w 5 000 no ale tak jak powiedzial Wojtowicz to rola zarządu zeby sciagnac ludzi na stadion ......
matys5392 - Nie Paź 17, 2010 10:41

Wszedłem na stronę naszego niedawnego rywala-Górnika Zabrze,żeby sprawdzić jak to u nich jest z cenami biletów.

Cytat:
CENY BILETÓW NA MECZ Z WISŁĄ KRAKÓW:

* bilet normalny - 30 PLN
* bilet ulgowy (młodzież do lat 18, kobiety) - 15 PLN
* bilet 1 PLN (dzieci do lat 6, seniorzy powyżej 70 lat) - 1 PLN
* trybuna kryta - 60 PLN

CENY BILETÓW NA MECZ Z LECHEM POZNAŃ:

* bilet normalny - 30 PLN / 28 PLN w przedsprzedaży
* bilet ulgowy (młodzież do lat 18, kobiety) - 15 PLN
* trybuna kryta - 60 PLN

CENY BILETÓW NA MECZE Z POLONIĄ BYTOM I KORONĄ KIELCE:

* bilet normalny - 20 PLN / 18 PLN w przedsprzedaży
* bilet ulgowy (dzieci do lat 13, kobiety) - 10 PLN
* trybuna kryta - 50 PLN

KARTA IDENTYFIKACYJNA - 8 PLN

Co pierwsze rzuca sie w oczy to 50% zniżka na bilety ulgowe.
Po drugie zróżnicowanie cen ze względu na atrakcyjność rywala.
Pomijam już te bilety po 1 zł,bo u naszego pazernego zarządu nie ma szans na taki ruch.

Wiadomo że w Zabrzu ludzie chodzą na mecze po kilka tysięcy od lat i nawet ich spadek z ligi tego nie zmienił,przypuszczam że podniesienie cen biletów również,ale w przypadku Sandecji,gdzie klub dopiero co zaczął pojawiać się w czołówce polskiej piłki potrzebny jest ruch przyciągający kibiców na dłuzej.

Szkoda,że nie mamy takiej siły przebicia jak legia,gdzie w pewnym momencie na stadionie było mniej osob niż w okręgówce,ale z drugiej strony szkoda byłoby piłkarzy,bo widać że walczą w kazdym meczu i wciąż powtarzają że jestesmy ich dwunastym zawodnikiem.

Jeśli zarząd zauważył że z meczu na mecz jest coraz mniej ludzi to czekamy na wiosne na jakieś "atrakcje" ktore przyciągną kibica na stadion Sandecji.

collo - Nie Paź 17, 2010 14:18

Co do frekwencji to nic dziwnego, w Polsce, a zwłaszcza w Sączu jest pełno ludzi, którzy "idą za modą" po awansie do 1 ligi stała się właśnie taka moda na Sandecje i ludzie chodzili na mecze aby być na czasie. Teraz, kiedy pogoda brzydka, styl gry już nie tak ładny, a co najważniejsze granie dalej w 1 lidze,a nie w E-klasie to ludziom się odechciało.
Mógłbym się założyć, nawet jakby bilety były po 10 zł, a ulgowe po 5 zł to i tak nie było by dużo ludzi. Po prostu moda się skończyła, można tylko liczyć na to,że piłkarze będą wygrywać wszystko jak leci i zaczną liczyć się w walce o najwyższe cele czyli awans.

Odnośnie młyna, to najważniejsze żeby ludziom którzy go organizują zależało. Przykład gdzie na meczu z Wartą 2 chłopaków zachęcało z gniazda do śpiewania. Bardzo mały młyn, a doping był dobry. Wczoraj był tylko jeden kolega i kiedy motywował prawą stronę, to głośno wychodziło. Strona od klatki była cicho i nawet przy "Nasza Sandecjo" nikt nie śpiewał.
Da się zauważyć na młynie, że ludzie mają taką mentalność, że jak się ich nie pilnuje to oni olewają.

Co do meczu, to ładnie taktycznie zagrany przez naszych grajków. Widać było, że Łęczna nie była przygotowana taktycznie, a gole były kwestia czasu.
Dobrze zagrali powracający po kontuzji Aleksander i Boro, ładnie zagrał Kukol, trochę mniej widoczny Urban. Strasznie słabo wypadł Gawędzki, miejmy nadzieję, że to tylko chwilowe i w końcu odzyska formę sprzed roku.

wawus1986 - Nie Paź 17, 2010 15:06

A ja uważam że warto spróbować i na mecz z Podbeskidziem zrobić np jedną cene 10 zł na każdy sektor. Zobaczymy co wyjdzie. Sandecja od tego nie zbankrutuje a przekonamy sie jaki jest główny powod spadającej frekwencji!!! Naprawde marzy mi sie sytuacja ze jest transmisja w tv a cała Polska :) zobaczy jak bawi sie Nowy Sącz :)
jaro. s - Nie Paź 17, 2010 16:20

Panowie powiem tak: gra zespołu u siebie jak zawsze dobra, mecz ciekawy, wynik super, poza tym czub tabeli- więc nie ma na co narzekać. Duży problem to frekwencja-od kilku ostatnich meczów coraz niższa. To jest faktycznie problem, co się stało? Powyżej podajeście powody: ceny biletów,transmisję tv, że I liga się przejadła, że rywale nie atrakcyjni. Faktycznie obniżenie cen biletów na mniej atrak. rywali + marketing powinien pomóc. Mnie jeszcze marwi doping i liczba osób w młynie. Co się stało panowie "decyzyjni", że młynek coraz mniejszy? Może w końcu należy się dogadać, bo przecież wszczyscy jesteśmy kibicami naszej S. Jeśli między nami nie będzie dobrze- to jak możemy oczekiwać od innych bycia na stadionie i dobrego dopingu. Wszyscy na Podbeskidzie-to będzie test dla kibiców. Pozdr., SG
www.megachem.pl - Nie Paź 17, 2010 18:24

Wynik meczu na plus- 3 punkty, poza przestojami ładna gra.
Co do Darka Gawęckiego- chłopka gra coraz lepiej. Po meczu widać, że przeżywa- głowa do góry.
Choć zaczynają się górnicy kręcić koło Darka Gawęckiego i Marcina Makucha - to przykład Maćka i Darka powinien dać im do myślenia.

Szkoda, że nie odrobiliśmy punktów- poza Flotą, ale nie tracimy dystansu do ŁKS i Podbeskidzia. Starcia bezpośrednie będą bardzo ważne- tam można odrobić bezpośrednio. W zimie się wzmocnić i walczyć o najwyższe cele.

Kilinskiego 47 - Nie Paź 17, 2010 19:24

www.megachem.pl napisał/a:

Co do Darka Gawędzkiego- chłopka gra coraz lepiej. Po meczu widać, że przeżywa- głowa do góry.
Chodź zaczynają się górnicy kręcić koło Darka i Marcina- to przykład Maćka i Darka powinien dać im do myślenia.

GawęCki!!! Człowieku, ileż można?

Kogo masz na myśli, koło jakiego Marcina zaczynają się kręcić górnicy? I przykład jakiego Darka ma coś komuś dać do myślenia? Może zacznij operować nazwiskami (tylko w poprawnej wersji:)), bo nie jesteśmy u cioci na imieninach, a poza tym trochę nie wiadomo o co ci chodzi.

I nie piszę się "chodź", tylko "choć":)

SKARHEAD - Nie Paź 17, 2010 19:46

Frekwencja slaba wszystkie w/w powody sa tego przyczyna..
i wlasnie je nalezy poprawic...przyspiweki typu "kibice sukcesu" badz "wypier....ac" chyba nie pomoga, a wrecz odwrotnie..dot os z okolicznych miescowoci,
pozostaje poczekac na oswietlenie...tego jeszcze u nas nie bylo...wtedy mysle, ze ok 6000 widzow powinno bywac spokojnie, prz nawet mniej atrakcyjnych rywalach..pozatym nasze frekwencje nie wygladaja az tak tragicznie jak u innych 1 ligowcow, zdarza sie iz mamy porownywala il os na stadionie co lks lub pogon, biorac pod uwage il mieszczkancow w danym miescie, tragedii nie ma

matys5392 - Nie Paź 17, 2010 21:36

Ale z drugiej strony taką frekwencję możemy zwalić tylko i wyłącznie na słabych rywali.Akurat ułożyli nam się jeden po drugim...

Dla porównania:
Sezon 10/11

Sandecja - Flota :3000 osób
Sandecja - Pogoń :4000 osób
Sandecja - Dolcan :2500 osób
Sandecja - Warta :2500 osób
Sandecja - Łęczna :2000 osób

Sezon 09/10

Sandecja - Flota :3500 osób
Sandecja - Pogoń :5500osób
Sandecja - Dolcan :2700 osób
Sandecja - Warta :5000 osób
Sandecja - Łęczna :3500 osób

Statystyki:www.90minut.pl

Warto wiąć pod uwagę fakt że mecz z Wartą w tym sezonie był transmitowny przez TVP,a w ubiegłym mecz z Wartą był jednym z końcowych,ważniejszych meczów o awans.

Frodo - Nie Paź 17, 2010 21:41

Mozna gdzies obejrzec bramki?
x - Nie Paź 17, 2010 21:41

Frodo napisał/a:
Mozna gdzies obejrzec bramki?

koper napisał/a:
Relacja TVP Krakow

http://www.tvp.pl/krakow/...-x-2010/3025956

DeDe - Pon Paź 18, 2010 10:46

Generalnie kiepska jest w tym roku frekfencja w I lidze. W ostatniej kolejce tylko w Bielsku i Wodzisławiu więcej niż u nas (3000). I na pewno (choć oczywiście nie tylko to) ma na to wpływ mniej "medialny" skład ligi. Zamiast Widzewa, Górnika Zabrze, Motoru, Stalowej Woli i Płocka mamy Niecieczę, Stróże, Polkowice, Radzionków, Gliwice i Wodzisław.
Kilinskiego 47 - Pon Paź 18, 2010 10:47

Prezydent Nowak dla DP (między innymi o cenie biletów):

"Świetnym samopoczuciem promieniał obecny na każdym meczu Sandecji prezydent Nowego Sącza Ryszard Nowak.

W czwartek radni miejscy zatwierdzili wyasygnowanie z budżetu środków na zainstalowanie na stadionie sztucznego oświetlenia, dzień później trzej czołowi gracze przedłużyli kontrakty z klubem, a w sobotę cały zespół postarał się o kolejne punkty. Humor psuła włodarzowi jedynie niespecjalnie imponująca liczba widzów na trybunach.

- Bilety rzeczywiście są trochę za drogie - przyznał prezydent (za wejściówkę zapłacić trzeba 20 zł - przyp. DW). - Moja w tym głowa, żeby ich cena jeszcze w rundzie jesiennej została obniżona. Klub nie zbankrutuje, jeśli na ostatnie mecze za wejściówkę trzeba będzie zapłacić na przykład o połowę mniej. Wprowadzimy także bilety rodzinne. Liczę, że kiedy zapłoną jupitery, trybuny znów się wypełnią. Nie mówiąc już o tym, że jeśli uda się awansować do ekstraklasy, sądeczan na powrót ogarnie szaleństwo. A za dzisiejszy mecz należą się chłopakom gratulacje. Zagrali z zębem, bez wyrachowania i z właściwą skutecznością. Punkty wywalczyli jak najbardziej zasłużenie."

arkoniusz - Pon Paź 18, 2010 13:51

Pozwoliłem sobie obliczyc ile klub tak około zarobia teraz przy tych cenach biletów a ile by zarabiał przy cenach 15zł i 10 zł i oczywiscie przy wiekszej frekfencji i wyszlo prawie 75 % więcej. Widac, ze klub nie zna sie na marketingu :)
Edgar - Pon Paź 18, 2010 14:28

Nie wiem na jakiej podstawie to liczyłeś, przecież nie wiadomo ile osób by przyszło po zmianie cen biletów...
Moim zdaniem, na tą rundę nie ma sensu już zmieniać cen biletów. Powód jest jeden. Osoby, które zakupiły karnety mogą poczuć się oszukane, a co za tym idzie w kolejnej rundzie już nie wpaść na taki pomysł.... Pozostały dwa mecze, na Podbeskidziu powinno , nawet bez obniżek, być minimum 4 tys. osób. Tak więc nie ma co narzekać.
Co do cen biletów to powinny być maksymalnie po 15 zł, i ulgowe 10 na każdym meczu.
I żeby nie było, nie mam karnetu.

matys5392 - Pon Paź 18, 2010 14:33

Co do tego Podbeskidzia to nie byłbym taki pewien tych 4 tysięcy.Nie zapominajmy że mecz będzie trasmitowany przez TVP :D
Chessjan - Pon Paź 18, 2010 15:30

Edgar napisał/a:
. Osoby, które zakupiły karnety mogą poczuć się oszukane, .

Mam karnet (nie chwaląc się), kilku znajomych też i jesteśmy jak najbardziej za obniżeniem cen biletów. Dużo fajniej gdy stadion jest zapełniony.

--
Pozdrawiam,
Chessjan

saku194 - Pon Paź 18, 2010 15:49

matys5392 napisał/a:
Co do tego Podbeskidzia to nie byłbym taki pewien tych 4 tysięcy.Nie zapominajmy że mecz będzie trasmitowany przez TVP :D

Dajcie już spokój z tą transmisją, przecież w ekstraklasie wszystkie mecze są pokazywane w tv. Mecz z Wartą był w tv, a frekwencja była na podobnym poziomie co w nietransmitowanym meczu z Łęczną.

qqq - Pon Paź 18, 2010 17:50

Na pewno bedzie mniej niz zawsze :P

A tak troche zejde z tematu. Wczoraj ogladalem mecz Wisly z Gornikiem ... zagrał Jonczyk ( debiut ). I tak sie zastanawiam ... dlaczego Jonczyk i Bębenek tak usilnie chcieli przejść do Gornika? Przecież teraz praktycznie w ogole nie graja w 1-wszym skladzie. Nie lepiej im było zostać w Sandecji i co prawda być w 1 ligdze ale regularnie GRAĆ ( bo zapewne graliby w podstawowym skladzie ). Najbardziej dziwie się Michałowi. Bo jest w mlodym wieku i powinien grać, grać, grać .. a nie siedziec na lawce. Nigdy tego nie pojme dlaczego zawodnik upiera sie na odejscie z klubu gdzie był gwiazda i po odejsciu do nowego klubu tak grzeje ławe .... czy pilkarzom chodzi tylko o $$$ ? To jest chore ...

Teraz graliby o ekstraklase z Sandecja w podstawowym skladzie, a teraz są w ekstraklasie, ale w ogole nie graja.

Bianconeri - Pon Paź 18, 2010 17:52

Jończyk złapał kontuzje jeszcze chyba na przedsezonowym zgrupowaniu w Zakopcu o ile mnie pamięć nie myli.
jak to powiedział ktoś z naszych stałych szyderców - kara za grzechy;)

miras1983 - Pon Paź 18, 2010 19:44

http://sport.tvp.pl/pilka...kolejki/3042599 glosujemy na 5 naszych
ERNESTO - Wto Paź 19, 2010 00:38

Piaty Nawalka ?
Bioły_NS - Wto Paź 19, 2010 09:15

I ofensywny pomocnik z E-klasy ? ;d
kuba_ns - Wto Paź 19, 2010 10:15

Cytat:
www.megachem.pl napisał/a:

Co do Darka Gawędzkiego- chłopka gra coraz lepiej. Po meczu widać, że przeżywa- głowa do góry.
Chodź zaczynają się górnicy kręcić koło Darka i Marcina- to przykład Maćka i Darka powinien dać im do myślenia.

GawęCki!!! Człowieku, ileż można?

Kogo masz na myśli, koło jakiego Marcina zaczynają się kręcić górnicy? I przykład jakiego Darka ma coś komuś dać do myślenia? Może zacznij operować nazwiskami (tylko w poprawnej wersji:)), bo nie jesteśmy u cioci na imieninach, a poza tym trochę nie wiadomo o co ci chodzi.

Koledze chodziło o przykład Maćka Bębenka i Darka Zawadzkiego jezeli dobrze się domyślam

www.megachem.pl - Wto Paź 19, 2010 10:33

That's right!