Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - MKS Kluczbork

radziufan - Pon Lis 08, 2010 09:50
Temat postu: Sandecja - MKS Kluczbork
pompowanie balonika czas zakończyć, myślę że zostaliśmy sprowadzeni na ziemię i chyba co po niektórym dobrze wyjdzie jak się z tym pogodzą

przed nami kolejny mecz który na pewno jesteśmy w stanie wygrać ale nie oszukujmy się drużyna jest w dołku więc każdy wynik jest możliwy. Do składu wraca Jano wiec zapewne zajmie miejsce Kulpaki dla którego chyba 1 liga to troche za wysokie progi

Apeluje po raz kolejny : doceńmy w końcu to co mamy, jak nas zaskoczą to się wszyscy ucieszymy ale gdy się nie uda to się nie obrażajmy bo myśle że każdy ogarnięty wie że EKSTRAKLASA to dla nas jeszcze chyba za wczesnie

wszyscy na mecz bo przed nami dłuuuuga zima

kolafy - Pon Lis 08, 2010 10:47

Radziu święte Twoje słowa. AMEN! :))
Masahiko - Pon Lis 08, 2010 13:26

Nie powiedziałbym że drużyna jest w dołku. Przegrała swoje mecze z dwoma najlepszymi drużynami w lidze. Spotkanie w Łodzi mogło spokojnie zakończyć się zupełnie innym wynikiem. Pal licho z awansem, ale o zwycięstwo trzeba grać zawsze, zwłaszcza w meczu u siebie.
mlodykks - Pon Lis 08, 2010 14:36

Ostatni mecz u siebie :) Myślę że piłkarze po dwóch porażkach z trudnymi rywalami , zmobilizują się i wygrają to. Nie jest źle musimy zmniejszyć swoje oczekiwania, ja i tak jestem zadowolony... czołówka 1 ligi. W Łodzi wystąpiliśmy w osłabionym składzie( przynajmniej w obronie. Będzie lepiej !!!
jaro. s - Pon Lis 08, 2010 19:17

Dokładnie. Cieszmy się z tego co mamy- czyli drużyna z czołówki I ligi, klub z którego możemy być dumni.
Pozdr.

misiek_1984 - Sro Lis 10, 2010 11:20

Ostatnie dwa mecze i tak trzeba wygrać. Nawet jeśli już nie uda się powalczyć o ekstraklasę, to przynajmniej dzięki temu szybko zapewnimy sobie utrzymanie. Być może brzmi to zabawnie, że teraz piszę o walce o utrzymanie, ale pamiętajmy o zeszłorocznym przypadku Dolcanu Ząbki, który jesienią był rewelacją rozgrywek, a wiosną walczył do przedostatniej kolejki o zachowanie statusu I-ligowca. Nie da się ukryć, że ekstraklasa na razie nas przerasta i to nie tylko pod względem sportowym. Ale można powiedzieć, że już mamy solidną I-ligową ekipę i to też powód do radości. A z MKS Kluczbork liczę na zwycięstwo po znów ładnej dla oka i skutecznej grze.
KubaKKS1910 - Sro Lis 10, 2010 15:25

Na meczu z MKS będzie przeprowadzona 'akcja złotówka '?
internacionale - Czw Lis 11, 2010 19:07

Przedmeczowa konferencja prasowa:

http://www.sandecja.com.p...S_Kluczbork.htm

matys5392 - Czw Lis 11, 2010 19:09

Cytat:
Kadra na mecz z Kluczborkiem:
Kozioł, Różalski, Kulpaka, Frohlich, Urban, Zawiślan, Cebula, Fechner, Zbozień, Eismann, Uwakwe, Niane, Kowalczyk, Hlousek, Kukol, Gawęcki, Aleksander, Leśniak.

Brakuje Borovicanina... jakaś kontuzja???

albert - Czw Lis 11, 2010 19:21

panowie!tutaj niestety trzeba nowego trenera i trzeba jasno powiedzieć: nie ma czegos takiego jak syruacja płacisz grasz-LEsniak!NIE MA I JUŻ!!!I POTRZEBNY JEST TRENER BO WIDAĆ ŻE WÓJTOWICZ SOBIE NIE RADZI!!!i tyle na ten temat przewietrzyć kadre wywalić z 8 osób,wprowadzić do zespołu 2-3 wychowanków,i dokupić 4-5 piłkarzy typu urban itp.i następny sezon walczyć o EKSTRAKLASE!!!tyle na ten temat! a co do meczu to stawiam 0-0 sory trzeba być obiektywnym!
internacionale - Czw Lis 11, 2010 19:25

Nie ma co Wójtowicza mieszać w sprawę Leśniaka. W tym akurat przypadku nie ma wiele do powiedzienia.
albert - Czw Lis 11, 2010 19:38

ja nie napisałem że mieszam go tylko chyba musi mieć jakiś głos w sprawie leśniaka do jasnej ciasnej!!!!!!!!chodzi mi o to że nie zdobędziem tak elkstraklasy~!
internacionale - Czw Lis 11, 2010 19:45

Uściślijmy. Trener Wójtowicz "powinien" mieć głos w sprawie Leśniaka. Niestety jest inaczej.
albert - Czw Lis 11, 2010 19:49

właśnie o to mi chodziło!martwi mnie tez że nie dajemy szansy Uwakwe,cebuli itp.ale zobaczymy jak to będzie wyglądało w sobote!!!WSZYSCY NA STADION! SEKTOR??? F!!!
matys5392 - Czw Lis 11, 2010 20:24

Albert święta racja! Chcemy mieć Extraklasę ale czy profesjonalny klub moze pozwolić sobie na coś takiego jak "numery" z Leśniakiem??!!! Odpowiedzmy sobie sami...
A co do piłkarzy takich jak Longinus,Cebula czy Martin Hlousek to wcale nie zdziwiłbym się gdyby w zimie wyrazili chęć opuszczenia drużyny.Już nawet nie chodzi o to że mało grają ale że przegrywają(?) rywalizację z Leśniakiem. Po raz kolejny odwołam się do meczów drużyny rezerw.Kto chodzi ten widzi i wie jak prezentują się wymienieni piłkarze...
Cóż,Ekstraklasą nie zawracajmy sobie już głowy bo po prostu nie jesteśmy na nią przygotowani.Piłkarsko-może tak,ale organizacyjnie i niestety kibicowsko to w tej chwili dla nas za wysoka półka.
W sobotę:Sandecja 1 - 0 Kluczbork

david - Czw Lis 11, 2010 20:31

Nowego trenera ?? Jeszcze płakać za nim będziecie. Co wy piszecie, gdzie lepszego znajdziecie ?? 2 mecze przegraliśmy z czubem tabeli i już lamentują. Już nie pamiętacie kopaniny w 3 lidze. Sory, ale musiałem to napisać.

Co do meczu to mam nadzieje że tym razem 3 punkty zostaną w Sączu.

kks13 - Czw Lis 11, 2010 21:22

Święte słowa david!!!!
mirek678 - Czw Lis 11, 2010 22:56

Jak dla mnie to wygląda tak Wójtowicz odejdzie po tej rundzie z prostej przyczyny nie do końca on decyduje kto ma w meczu wystąpić albo kto ma wejść z ławki proste.. i to mu się nie podoba ale cóż może zrobić..Moim zdaniem Leśniak zagrał z Łks od pierwszej minuty bo to był taki wybuch naszego trenera żeby pokazać zarządowi jak się sprawy mają... tak to widzę obserwując z daleka ale chyba się nie mylę znacząco..
wicek - Czw Lis 11, 2010 23:44

nie wiem jak ta sprawa z tym Leśniakiem wygląda ale może nie jest taki zły bo narazie to tylko w Stróżach zrobił to co zrobił a w innych meczach grał przykro mi to mówic ale jak prawie cały zespół może trzeba mu dawac szanse ale racja nie w pierwszym zespole wiem zaraz fala krytyki co ty człowieku mówisz ale przypomnijcie sobie "makiego" pamietacie jak w pierwszym sezonie wszyscy na niego jechali jak na meczach go wygwizdywal co on robie jak takie drewno możę graci a teraz ma kontuzje i wszyscy chca zeby wrócil bo nie ma kim go zastapić i tyle w temacie
matys5392 - Pią Lis 12, 2010 11:28

wicek: różnica między Makuchem a Leśniakiem jest taka że jak Makuch przychodził do nas to miał już wyrobioną markę i kwestią czasu było kiedy zaaklimatyzuje się w Sandecjii.Nie przez przypadek spędził kilka sezonów takich klubach jak Cracovia,Ruch Chorzów czy Podbeskidzie.Sytuacja Leśniaka jest zupełnie inna.Nie sprawdził się w Sandecjii,to samo było w Stróżach.Piłkarz znany tylko w Sączu i to nie z powodu jego świetnej gry...
wicek - Pią Lis 12, 2010 12:17

matys masz racje ale chodzi mi o to ze tylko w strózach zagrał bardzo słabo a w innych meczach grał przecietnie tak jak reszta i prawda ze sa lepsi i on nie powinien grac w 1 składzie moze wchodzic sobie w 80 czy 85 ale jego miejce jak narazie jest w 2 zespole

PS
a tak na marginesie to sie juz troche nudne robie z tym Lesniakiem niektorzy na tym forum pisza o nim to samo po kilkanascie razy i to robi sie śmieszne

radziufan - Pią Lis 12, 2010 12:26

Sandecja Nowy Sącz - MKS Kluczbork, godz. 13:00, sędzia: Tomasz Kwiatkowski (Warszawa).

wroćcie do tematu meczu

wicek - Pią Lis 12, 2010 12:36

mam nadzieje ze na tym ostatnim meczu u siebie frekwencja i doping dopiszą
tomusNS - Pią Lis 12, 2010 14:07

INFO-jak na dzis bardzo mało sprzedanych biletów
oldschool - Pią Lis 12, 2010 15:07

dokładnie tak ,kibiców nie będzie więcej niż 2 tys , ale lepiej żeby było 2 tysiące wiernych niż 5 tys ''kibiców sukcesu '' co do wyniku licze na skromne 1:0
mlodykks - Pią Lis 12, 2010 22:42

http://www.youtube.com/watch?v=5QPxaogivIc Zapowiedz Trochę późno ale :)
qqq - Sob Lis 13, 2010 10:32

Mam pytanko. Znajomy, ktory ma karnet nie moze isc na mecz. Czy jest mozliwosc wejscia na mecz z jego karnetem? Czy przed wejsciem beda sprawdzac czy zgodny jest pesel i tozsamosc z osoba wchodzaca na stadion? prosze o szybka odpowiedz!
Sądeczanin - Sob Lis 13, 2010 10:34

Ja mam karnet i nigdy nie sprawdzają danych tylko wykreślają dany mecz:)
Grzesiek_91 - Sob Lis 13, 2010 10:40

Mi także nigdy danych nie sprawdzali, więc śmiało możesz iść.
qqq - Sob Lis 13, 2010 10:42

Dzieki za info :) To nie dla mnie ( nie ma mnie w NS ) tylko kumpla, ktory jest na miejscu i bardzo chce isc na mecz. Dzieki za info! :)
AdoDC - Sob Lis 13, 2010 10:49

No to wszyscy na mecz. Podziękujmy piłkarzom za rundę...
Myślę ze wygramy mecz spokojnie tak 2 : 0 :)

piknik76 - Sob Lis 13, 2010 11:21

Panowie pograjmy kilka lat w pierwszej lidze a potem atakujmy ekstraklase bo jak napisał Matys musimy być lepiej przygotowani. Jeśli teraz udałoby się nam wejść to w razie spadku możemy polecieć odrazu ze dwie ligi w dół, a jak się ogramy kilka lat w pierwszej lidze to jakoś damy sobie rade.
Maerqin - Sob Lis 13, 2010 15:32

Cytat:
Obraz nędzy i rozpaczy. Tak dramatycznie słabego meczu dawno w Nowym Sączu nie oglądano.

To mi w zupelnosci wystarczy jako komentarz do dzisiejszych wydarzen przy K47.

SWEET - Sob Lis 13, 2010 15:36

Ale słabizna... Widac ze piłkarze sa juz zmeczeni rundą... Został jeden mecz z KSZO mam nadzieje ze zagraja na 100% a nie na 10%
Bianconeri - Sob Lis 13, 2010 15:37

Myślę, że to już bardziej zmęczenie chorymi gierkami, układami, układzikami i konfliktami nie tylko w drużynie.

Widziałem gdzieś przed chwilą dobry wpis - czasem żeby coś zbudować trzeba najpierw coś rozwalić...

qqq - Sob Lis 13, 2010 15:45

Pewnie po meczu bedzie - " pozostaje tylko przeprosic kibicow". ILE KU**A MAC BEDZIE TYCH PRZEPROSZEN? ZMeczeni runda? Bez jaj! Zagrali 16 meczy podczas 4 miesiecy i zmeczeni? Co maja powiedziec zawodnicy z Anglii, ktorzy w 4 miesiace graja po 30 spotkan.
Szkoda gadac. Lesniak? CO ON ROBI NA BOISKU od 60 minuty? Gdzie Kowalczyk?

Trenerowi juz sie w d**ie poprzewracalo chyba. A przez te nasze wychwalanie pod niebiosa pilkarzy juz czuja sie jak gwiazdeczki. ZAGLASKALISMY ich na smierc. 0 biegania, 0 zaangazowania, 0 WSZYSTKIEGO! Ekstraklasa? Z czym do ludzi. Widac, ze dlugo bedzie gnic w tej 1 lidze. KONFLIKTY, uklady i ukladziki rzada w SANDECJI.

Z KSZO szykuja sie niezle Baty. Szczescie, ze bedzie to ostatni mecz. Mam nadzieje, ze beda POWAŻNE transfery i uda sie to wszystko odrobić.

BRAWO gwiazdeczki! Ile jeszcze bedzie takich meczy, w ktorych ruszyc dupy wam sie nie chce?

Pewnie zaraz post zostanioe usuniety i bede mial BANA. Wale te. W koncu ktos musial napisac prawde!

matys5392 - Sob Lis 13, 2010 15:54

qqq: akurat Leśniak był jednym z najlepszych zawodników w drugiej połowie i widać było że przynajmniej jemu się chce.Oprócz Jana i Marka Kozioła reszta przeszła obok meczu.Zero walki,zaangażowania...
Gdyby Kluczbork nie grał dzisiaj na remis to pewnie by nas skarcili za takie granie.
Ale obiektywnie,mecz na beznadziejnym poziomie,podział punktów zasłużony...

lukas33 - Sob Lis 13, 2010 15:58

Jak już ktoś wyzej napisał obraz nędzy i rozpaczy. Gra naszych gwiazdeczek to KATASTROFA i DRAMAT. Zero konstruowania akcji, zero biegania, zero pomyślunku, zero strzałów, kompletne dno. Co najmniej kilku piłkarzy kompletnie sie nie nadaje do gry na tym poziomie. Tak słabej Sandecji jak z Podbeskidziem i dzisiaj nie ogladałem od lat. Druzyna jest kompletnie rozbita zupełnie bez formy i myślę że w zimie nadejdzie czas na bardzo poważne zmiany. Na takie granie i kpiny z kibiców przyzwolenia nie ma!
Inna sprawa ze druzyna z takimi piłkarzami ( Lesniak, Zawiślan) to co najwyżej I ligowy średniak. Zeby powaznie myśleć o czymś wiecej trzeba by wymienić pół składu.

Masahiko - Sob Lis 13, 2010 16:00

Ja rozumiem rozgoryczenie i pewne zażenowanie postawą drużyny, ale po co od razu takie nerwy? Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie wspólne zastanowienie się nad tym co się dzieje, dlaczego i jakie mogą być dalsze efekty. Przeklinanie i obrażanie nic nie da, a spotęguje jeszcze złe emocje.

Od jakiegoś czasu słyszymy mniej lub bardziej prawdopodobne informacje o tym, że w drużynie dzieje się źle. Mam kilka uwag jeśli o to idzie. Myślę że jednym z problemów może być obecność w składzie Pawła Leśniaka. Nie mam tutaj może bezpośrednio pretensji do tego chłopaka, ale jestem przekonany że koledzy z drużyny sporo wyczytali na jego temat w internecie, widzą się wzajemnie na treningach i mogą odczuwać pewien dyskomfort w związku z tym, że gra i to ostatnio nawet wyszedł w pierwszym składzie. Sam grałem w piłkę i wiem jak czuję się człowiek potraktowany niesprawiedliwie, kiedy musi siadać na ławce, chociaż wie że może dać drużynie więcej niż gracz który po tym boisku biega. Sporo w tym wszystkim winy na pewno trenera Wójtowicza. Jest świetnym szkoleniowcem, ale mam wrażenie że chyba przyszedł czas na zmiany. Albo podziękujemy za współpracę trenerowi, albo kilku piłkarzom. Martwi mnie postać Berlińskiego. Podobno wyglądał dzisiaj na usatysfakcjonowanego wynikiem spotkania. Gdyby to ode mnie zależało trener zostałby, bo zasługuje na duży kredyt zaufania.

Pozostaje też kwestia czysto sportowa. Piłkarze są po prostu bez formy. Nowe nabytki albo nie grają, albo są nikłym wzmocnieniem. Ten czarnoskóry zawodnik ze Stalowej Woli chyba nawet murawy nie powąchał odkąd trafił do Nowego Sącza. Czy ona ma jakąś kontuzję czy jest po prostu tak słaby?

qqq - Sob Lis 13, 2010 16:05

Masahiko napisał/a:
Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie wspólne zastanowienie się nad tym co się dzieje, dlaczego i jakie mogą być dalsze efekty. Przeklinanie i obrażanie nic nie da, a spotęguje jeszcze złe emocje.

CO sie dzieje? Ja ci powiem co sie dzieje. Syndrom Lecha Poznań sie robi. tylko, że oni sie sprezaja na LE, a my nie mamy na co sie sprezac. kopacze zostaly zaglaskane i czuja sie jak gwiazdeczki. A to 1. Liga KU**A MAC!

GDzie ten zespol z tamtego sezonu pytam sie? Gdzie ten zespol z poczatku TEGO sezonu? To sa praktycznie ci sami zaowdnicy. Grac w pilke nie da sie zapomniec. Jeszcze raz to napisze - zaglaskanie i traktowanie naszych zawodnikow jak gwiazdeczki ma teraz swoje wplywy. DO tego zarzad robi swoje. trenerowi sie w dupie poprzewracalo. Mamy istny burdel w klubie i to efekty widac golym okiem.

Szkoda ze to byl ostatni mecz w tej rundzie u siebie. Bo proponowalbym na kolejny zrobić oprawe w stylu " Albo robicie sobie jaja z kibicow albo zapie*****cie i gryziecie trawe! "

ktoS - Sob Lis 13, 2010 16:07

....zarzad oraz "sponsor" rozdaje karty kto gra kto nie gra tyle w tym temacie i kazdy chyba o tym wie..ehehe po co rozkrzykiwac takie cos
wawus1986 - Sob Lis 13, 2010 16:08

Ktos wie co to się działo przy kasach (chyba) zaraz przed rozpoczęciem meczu???
qqq - Sob Lis 13, 2010 16:09

ktoS napisał/a:
....zarzad oraz "sponsor" rozdaje karty kto gra kto nie gra tyle w tym temacie i kazdy chyba o tym wie..ehehe po co rozkrzykiwac takie cos

To wystarczy pogratulowac trenerowi za to, że daje sobie wchodzic w dupe.

Masahiko - Sob Lis 13, 2010 16:10

Nie sądzę, by tu był powód. Myślę że mamy połączenie słabej formy z czymś więcej, czego nie jestem w stanie zlokalizować (konflikt między zawodnikami? między piłkarzami a trenerem? problem z działaczami?). Brak zaangażowania nie wynika raczej z "zagłaskania". Takie jest moje zdanie.
jacolmc - Sob Lis 13, 2010 16:31

Spadek formy można przełknąć ale totalny brak zaangażowania brak zwyczajnej ambicji i woli walki to jest olewanie kibiców ,nie wystarczy ubrać żółte buty żeby być gwiazdą.Berliński niech sie tak nie cieszy bo powinien pierwszy wylecieć za całokształt.Może nadszedł czas dać szanse naszym wychowankom a w przerwie zimowej przewietrzyć szatnie z "gwiazd" i wichrzycieli
sandeczanin - Sob Lis 13, 2010 16:43

A co Berliński miał płakać?? Poprostu ma zwykłą satysfakcje że trenerowi który go odsuwa od składu nie wychodzi to na dobre i że gra nasza gwiazda Leśniak. Jak ktoś mi mówi że on był zawodnikiem który najbardziej chciał grać to sie szczerze zastanawiam czy byłem na tym samym meczu. Błędna owca o której jakiś działacz drużyny na meczu powiedział "ja to bym tego Leśniaka nawet do swojej a-klasowej drużyny nie zabrał". Co do meczu żenada. Jeden Jano domagający się walki to zdecydowanie za mało. Powie mi ktoś dlaczego nie było Bora dziś?? Oszczędza go trener? Jak muszą się czuć po dzisiejszym meczu Kowalczyk, Uwakwe czy choćby Szczepański którzy są od pewnego zawodnika o niebo lepsi a nawet nie powąchali murawy? To panowie rozbija drużyne
saku194 - Sob Lis 13, 2010 17:04

Do qqq: wyluzuj chłopie! Co Ty myślisz że wszystkie mecze będziemy u siebie wygrywać??? Przecież zniżka formy musiała przyjść, nie można prezentować w każdym meczu wysokiej dyspozycji. Kluczbork nie jest miękkim CH**** robiony i przeszkadzać w grze potrafi. Gry z poprzedniego sezonu nie będzie bo niema Jonczyka i Bębenka...nawet tamta drużyna była skazywana na ciężką walkę o utrzymanie, to niby dlaczego ta obecna, słabsza ma awansować? Ja rozumiem że kibic chce zwycięstwa swojej drużyny w każdym meczu, ale przecież w tej lidze jest kilka zespołów silniejszych od nas, a kilka na naszym poziomie i tyle... Nie mamy takiego składu, potencjału finansowego aby wyróżniać się w tej lidze jak Widzew czy Górnik w poprzednim sezonie. Realny potencjał naszego zespołu to miejsca 5-8 i nic nasze żale nie pomogą. Oczywiście że dzisiejsza gra to obraz nędzy i rozpaczy, ale czasem przychodzą takie dni że ogarnia zawodnika totalna niemoc i wszystko nie wychodzi. Dobór personalny zawodników to już inny temat. Chyba niewielu pamięta starą 3-ligową szarzyznę, biedę, brak perspektyw i ciężką walkę o utrzymanie. Najpierw dorośnijmy kibicowsko chociaż do tej 1 ligi, a później do ekstraklasy i wtedy to możemy stwarzać presję na zespole z prawdziwego zdarzenia, zdolnego wywalczyć awans. Na chwilę obecną to jesteśmy tam gdzie jest nasze miejsce pod każdym względem
SKARHEAD - Sob Lis 13, 2010 17:19

do Ekrstralsasy duuuuuzo nam brakuje , nie tylko pilkarsko, ale rowniez Kibicowsko....
Milosz_1910 - Sob Lis 13, 2010 17:29

Ogólnie to popieram...Szkoda że mecz jest okazją do zalatwienia porachunkow:/:/..Poszlo o co poszlo ale nie trzeba sie lac przed meczem SANDECJI !
Bo niestety ale cierpi na tym wlasnie SANDECJA ! ! Bo polowa mniej ludzi w mlynie i gorszy doping...gdyby tamci zamiast zalatwiac porachunki poszli do mlyna to moze lepiej i glosniej by sie wparlo zawodnikow...coz to jest tylko moje zdanie...Dobrze napisane: Sandecja to MY !
pzdr i do wiosny;d

misiek_1984 - Sob Lis 13, 2010 17:42

Jedyny komentarz do meczu: Leśniak po raz pierwszy nie odstawał poziomem od pozostałych zawodników. Przyczyna? Beznadziejna postawa pozostałych, wręcz kompromitująca. Szkoda nawet słów... Zgadzam się z jednym z przedmówców, że na ekstraklasę w żaden sposób nie zasługujemy, ale trochę walki i zaangażowania w grę to chyba kibic ma prawo wymagać.
kam1l92 - Sob Lis 13, 2010 18:17

Źródło: SportoweFakty.pl

Kryzys Sandecji - relacja z meczu Sandecja - MKS Kluczbork

Najwłaściwszym komentarzem do sobotniego meczu Sandecji z MKS-em Kluczbork byłby brak komentarza. Ekipa z Nowego Sącza zagrała fatalnie i tylko dzięki defensywnej taktyce drużyny Grzegorza Kowalskiego zdołała zatrzymać jeden punkt.

Z pewnością nie takie pożegnanie rundy jesiennej wyśnili sobie sądeccy kibice. Sandecja meczem z MKS-em udowodniła, że znajduje się w kryzysie formy. Podopiecznym Dariusza Wójtowicza nie wychodziło kompletnie nic. Począwszy od zagrań, a na strzałach kończąc. Nie przesadzając można powiedzieć, że sobotni mecz był jednym z najsłabszych w tym sezonie w wykonaniu "Bianconeri".

Początkowo optyczną przewagę posiadali gospodarze, lecz po kilku minutach gra się wyrównała. Nie był to jednak mecz walki. Kibice zgromadzeni na stadionie przy ulicy Kilińskiego 47 oglądali przez większą cześć regulaminowych 90. minut kopaninę rodem z najniższych klas rozgrywkowych.

Jednak początkowe minuty drugiej części spotkania mogły dawać nadzieje, że fatalna pierwsza połowa odeszła w zapomnienie i druga będzie zdecydowanie lepsza. Lecz w tym przypadku sprawdziło się powiedzenie, że nadzieja jest matką głupich. Kilkaset sekund agresywnej gry to wszystko na co było stać piłkarzy z Nowego Sącza. Jedyną składniejszą i groźniejszą akcje przeprowadzili oni w 63. minucie, kiedy to Martin Hlousek ładnie odegrał do Rudolfa Urbana, a ten bardzo mocno uderzył na bramkę Krzysztofa Stodoły. Lecz świetną interwencją w tej sytuacji popisał się golkiper gości, ratując swój zespół przed stratą bramki.

Zespół z Kluczborka rozpoczął śmielsze ataki w końcówce spotkania, jednak podopieczni Grzegorza Kowalskiego albo niecelnie odgrywali do swoich partnerów, albo na wysokości zadania stawał bramkarz nowosądeczan Marek Kozioł.

Podsumowując w sobotnim meczu rozegranym w Nowym Sączu obie ekipy zagrały bardzo słabo. Wydaje się, że "Bianconeri" nie mają czego szukać w ekstraklasie, ani w czubie tabeli 1. ligi - przynajmniej z taką grą jak przez większość minut ostatnich trzech spotkań.

Sandecja Nowy Sącz - MKS Kluczbork 0:0

Składy:

Sandecja Nowy Sącz: Kozioł - Fechner, Frohlich, Zbozień, Eismann, Niane (46' Hlousek), Kukol (69' Zawiślan), Urban, Gawęcki, Cebula (57' Leśniak), Aleksander.

MKS Kluczbork: Stodoła - Copik, Niziołek, Nowacki (71' Hober), Glanowski, Tuszyński (71' Wodniok), Orłowicz, Góral (80' Półchłopek), Odrzywolski, Wilusz, Nitkiewicz.

Żółte kartki: Niane, Frohlich, Kukol (Sandecja)- Góral, Copik (Kluczbork).

Sędzia: Tomasz Kwiatkowski (Warszawa).

Widzów: 1000.

Bianconeri - Sob Lis 13, 2010 18:31

Pomijając już styl, a raczej jego brak, ostatnio w naszej drużynie to mnie bardzo zastanawia skąd co poniektórzy biorą liczbę widzów ... z nieba, z smsów, z konkursu audiotele?
AdoDC - Sob Lis 13, 2010 18:40

Mecz nudny, ale i tak piłkarzom należa się gratulacje za całą runde...
Mogłaby wpaść ta bramki Urbana na 1 : 0 ciekawe jakie wtedy by tu były komenty...

ktoS - Sob Lis 13, 2010 18:58

Moze umieja liczyc tylko do 1000? albo patrza tylko na 1 trybune....dzieje sie smiesznie
Woojtek - Sob Lis 13, 2010 19:08

1500-1800 było to max, przecież mamy 2300 krzesełek, a spooro wolnych było więc nie wiem po co to spinanie wszem i wobec na onetach, 90min itp że "3000 było na pewno!!"
wawus1986 - Sob Lis 13, 2010 19:16

Stadion SANDECJI ma 2850 kszesełek!!! Nie siej zametu kolego :) Ale 2200 było dzisiaj napewno, dlatego bardzo śmiesza mnie te 1000 , 1200... zwłaszcza kolega Szczerba :D
jaro. s - Sob Lis 13, 2010 19:23

Dwóch Panów "S" ma w pełni rację. Szopa Panowie- dawniej też były dymy między osiedlami- ale na Sandecji wszyscy byli zjednoczeni. Teraz to tylko wstyd.
Nikt tego nie ogarnia?

qqq - Sob Lis 13, 2010 19:27

Wypowiedz Wojtowicza : "Wypada przeprosić kibiców za naszą postawę." Nosz do jasnej cholery ten czlowiek mnie rozwala. Czy nie moze ktos zadac kilka pytan temu kolesiowi - " Jak to mozliwe, ze gra Lesniak?", "Jak po PODOBNO najlepszym meczu w sezonie z GKS nastepuja 3 mecze katastrofalne?", " Jakie zmiana pan wprowadza w trakcie meczu? Pan widzi co sie dzieje na boisku?", : Czemu przy stanie 0:0 nie ma 2-giego napastnika, chlopie?!"

Jeden user pisze - "chyba niektorzy nie pamietaja III ligi i tulaczki po niej, cieszmy sie z 1ligi.". Kolego ... PAMIETAMY! ale ile do jasnej anielki mamy patrzec w przeszlosc? Rozumiem, pamietam tamte czasy, brak perspektyw. ALE KU**A to jest ZA NAMI!

Jakby kazdy patrzyl pod tym kątem to nigdy nigdy nie osiagnal by sukcesu. "Nie marzmy o ekstraklasie, najpierw pograjmy z 20 lat w 1lidze, bo w koncu kiedys tułalismy sie w III lidze, wiec i tak jest dobrze". Nie mysl tak, bo nigdy do niczego nie dojdziesz!

Jestesmy w 1lidze? JESTESMY. Gramy o awans? GRAMY, tak jak pozostale 17 ekip. Nie mamy finansow? Duzych nie mamy, ale biedny tez nie jestesmy. Zespol mamy? MAMY! Odeszlo 2 zawodnikow, ale przyszedl URBAN, ktory pokazal w niektorych meczach jak potrafi grac. Mamy zdolna mlodzież, tylko czemu oni nie graja zamiast takiego lesniaka? Zawalilismy okno tranferowe, ale to juz inna bajka.

Maerqin - Sob Lis 13, 2010 19:35

To wszystko to jedna wielka machloja i tyle.
saku194 - Sob Lis 13, 2010 19:40

Aha to grajmy o ekstraklase, mistrzostwo, potem puchary, lige mistrzów, faza grupowa itd...ileż to można kisić sie najpierw w 1 lidze, a potem w ekstraklasie grając o nic. Spinajmy się na cały swiat że nie gramy o mistrza, bo przecież wszyscy o niego grają. Marzyć można, ale realia są inne...piszesz że 17 ekip gra o awans więc to pokazuje jak trudna i wyrównana jest ta liga, również 17 ekip gra o utrzymanie, więc popatrz na to z innej strony.Urban przyszedł w miejsce Zawadzkiego, który u nas miał świetny okres. Jeśli piszesz, że odeszło tylko dwóch zawodników i to nic, to weź pod uwagę że to byli dwaj najlepsi nasi zwodnicy którzy robili różnice, Kukol, Zawiślan itd to mogą pomarzyć żeby grać tak jak oni. Okno transferowe zawalone? Trzeba byłoby mieć sporo szczęścia aby drugi Jonczyk i Bębenek przyszli do klubu za darmo z kartą na ręku. A w ekstraklasie nie graliśmy przez 100 lat, więc jeśli 20 lat mamy czekać, aby nie być tam pośmiewiskiem to poczekamy...chociaż uważam że tak długo nie będzie to trwało.
misiek_1984 - Sob Lis 13, 2010 20:20

Szanowni koledzy to już nie chodzi o cele, ich realizację, perspektywy, dawną III ligę itp. Tu chodzi o brak zaangażowania ze strony zawodników w dzisiejszym meczu. To najbardziej boli kibica - może coś nie wychodzić w grze, może nie być punktów, może nie być Ekstraklasy, ale nie może drużyna przespacerować całego meczu bez ambicji. A tak było dziś w przypadku niemal całej ekipy...
lukas730 - Sob Lis 13, 2010 22:14

Na początku duże podziękowania dla kibiców Sandecji za pomoc w wpuszczeniu małej grupki kibiców z Kluczborka. Jeszcze raz dzięki. na wiosnę zapraszmay do nas.

Co do meczu, to uważam, że w sumie remis jest sprawiedliwy, choć to Sandecja miała wieksze szanse na wygranie niż MKS. Nasz bramkarz kilka razy popisał się bardzo dobrymi akcjami. Pod koniec Kluczbork miał bodajże dwie okazje na wygranie, ale się nie udało.
Chwilami to była taka kopanina z obydwu stron, że było szkoda patrzeć. (Na zasadzie byle piłkę wybić :P)

Pozdro

hanys - Nie Lis 14, 2010 09:47

SKARHEAD napisał/a:
TERAZ WIDZE ZE TO JUZ NIE TYLKO POGLOSKI....

do Ekrstralsasy duuuuuzo nam brakuje , nie tylko pilkarsko, ale rowniez Kibicowsko,
a zwlaszcza....glownie kibicowsko.....
pamietajcie....
...":Tylko Szmata Bije Brata"
i hu...j mnie... i innych obchodza..... "wasze porachunki"
Sandecja To My....a Nie Wsze Porachunki.....

Odnosnie wczorajszego zajscia to jesli nie wiesz o co chodzilo to nie zabieral glosu, podobnie Milosz_1910

Pozdrawiam

qqq - Nie Lis 14, 2010 14:30

@UP hanys
To moze laskawie wytlumaczysz jakie to zajscie bylo wczoraj? Wszedzie tylko czytam "nie bylo cie tam, nie wiesz to nie wypowiadaj sie.". To moze w końcu wytłumaczycie wszystkim co sie dzieje w NS i jakie to wojny osiedli sie toczą? Bo wszedzie o tym czytam, slysze od znajomych w NS a jak pytam sie "co sie dokladnie stalo" to nikt nic nie wie. Chyba nie tylko ja jeden chcialbym wiedziec prawde, tak wiec czekam(y).

oldschool - Nie Lis 14, 2010 14:34

nieważne o co chodzi!!!! Wasze sprawy załatwiajcie z dala od Kilińskiego ,chcecie sie bić to umówcie sie w miejscu gdzie nikogo nie ma i nawet sie pozabijajcie a nie przed stadionem gdzie są małe dzieci ,kobiety.
hanys - Nie Lis 14, 2010 14:39

niestety o pewnych rzeczach nie mi pisac i nie na tym forum to raz a dwa moge zapewnic ze gdyby wszystko zalezalo tylko od kibicow Sandecji to na pewno nie bylo by pewnych dziwnych sytuacji, niestety tak nie jest dlatego teksty w powyzszych postach sa nie na miejscu.
Pozdrawiam

qqq - Nie Lis 14, 2010 15:03

Czyli jak zwykle nic nie wiemy i wszystko jest objete tajemnica ...
kks1906 - Nie Lis 14, 2010 17:56

dokladnie, jak zwykle nic nie wiem i wszystko objete jest tajemnica... :/
internacionale - Nie Lis 14, 2010 18:16

Wczorajsze zajście nie miało nic wspólengo z ruchem kibicowskim. Równie dobrze mogło to się wydarzyć podczas odpustu czy pasterki.
toudiunio - Nie Lis 14, 2010 18:26

im mniej wiesz tym lepiej śpisz...

sami sobie odpowiedzieliście co się działo, więc jakich cudów oczekujecie żeby odpisać wam akurat na tym forum ? jeśli masz oczy to sam widziałeś co się działo, chyba że jesteś policyjnym p**m i musisz mieć wszystko udokumentowane czarno na białym ?

piknik76 - Nie Lis 14, 2010 18:58

Panowie zgadza się że do ekstraklasy nam dużo brakuje ale nie zgodze się z kimś kto mówi że będziemy długo gnić w 1lidze bo jak na Nowy Sącz to i tak jest bardzo dużo i cieszmy się z tego co mamy i obyśmy za jakiś czas do tego nie tęsknili.

Pomyślcie ile dużych Polskich miast nawet wojewódzkich i wielkich zasłuzonych klubów gnije teraz w niższych ligach i marzy o tym co my mamy i jeszcze narzekamy!

fanatycznie - Pon Lis 15, 2010 16:06

qqq napisał/a:
@UP hanys
To moze laskawie wytlumaczysz jakie to zajscie bylo wczoraj? Wszedzie tylko czytam "nie bylo cie tam, nie wiesz to nie wypowiadaj sie.". To moze w końcu wytłumaczycie wszystkim co sie dzieje w NS i jakie to wojny osiedli sie toczą? Bo wszedzie o tym czytam, slysze od znajomych w NS a jak pytam sie "co sie dokladnie stalo" to nikt nic nie wie. Chyba nie tylko ja jeden chcialbym wiedziec prawde, tak wiec czekam(y).

zapytaj które osiedle jest znane z przekopywania pojedynczych ludzi w 10 ;] tyle w temacie

kks1906 - Pon Lis 15, 2010 18:18

fanatycznie napisał/a:
qqq napisał/a:
@UP hanys

zapytaj które osiedle jest znane z przekopywania pojedynczych ludzi w 10 ;] tyle w temacie

ktore?

sanch3z - Pon Lis 15, 2010 19:21

fanatycznie napisał/a:
qqq napisał/a:
@UP hanys

zapytaj które osiedle jest znane z przekopywania ludzi w 10 ;] tyle w temacie

O kolega widze w temacie, może uchylisz nam rąbka tajemnicy, co się działo ?
Mam już tego dość wszędzie czytamy, że coś sie dzieje ale nie wiadomo co. Skoro wiesz kto jest taki prze skubaniec i przekopał ludzi tylko w 10 to powiedz nam, może być priv. Też chciałbym wiedzieć komu mam się kłaniać na ulicy.
To widzocznie musiała być jedna z tych mistycznych ustawek - pojedyncze ludzie vs. 10 z osiedla. To tylko spekulacje ale nigdy nie wiadomo...

A co do zajść na murawie to jak zwykle czuć niedosyt i pewno tego niedosytu będzie co raz więcej... oby nie no ale...

kolafy - Pon Lis 15, 2010 19:40

Dziękuje dobranoc.