|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja Nowy Sącz - Arka Gdynia 07.08.2011, 17:00
Sączersi - Sob Lip 30, 2011 12:49 Temat postu: Sandecja Nowy Sącz - Arka Gdynia 07.08.2011, 17:00 Dobrze, jak wiecie jest to mecz z byłymi ekstraklasowiczami(?), którzy w przerwie letniej bardzo się wzmocnili i mają zamiar z powrotem wrócić do Ekstraklasy. Wszyscy wiedzą, co wydarzyło się na meczu z Wisłą Płock, dostaliśmy po prostu baty, dlatego teraz z Arką nasi chłopcy muszą wygrać, aby się po prostu "odrodzić". Z drużyną tą nigdy się przedtem nie spotkaliśmy. Arka swój ostatni mecz zremisowała 2:2 z Piastem Gliwice. Mecz początkowo odbyć się miał na wyjeździe, został jednak przeniesiony do nas. Temat ten jest piłkarski, zatem nie wypowiadajcie się na tematy kibicowskie - mój typ 2:1 dla nas po zaciętym meczu.
KubaSSNS - Sob Lip 30, 2011 14:26
Niestety 0;1 .
matys5392 - Sob Lip 30, 2011 14:47
Arka na razie nie zachwyciła.Drużyna jest w budowie,jest dużo nowych zawodników,nowy trener i sztab szkoleniowy.Rywal wydaje się być do ogrania ale musimy znacznie poprawić grę.Przede wszystkim trener Kuras musi przejrzeć na oczy i wybrać najlepszych piłkarzy jakimi dysponuje.
Na mecz z Arką widziałbym taki skład:
------------------Kozioł--------------------
Makuch---Jano---Dymkowski---Woźniak
-------Trzeciakiewicz---Trochim----------
Jędrzejowski------Durić--------Eissmann
----------------Aleksander----------------
Ławka:Różalski,Fechner,Boro,Chmiest,Szeliga,Berliński,Wiśniewski.
Na Bora w pierwszym składzie raczej bym nie liczył.Milan prawdopodobnie dostanie już te papiery więc on powinien zagrać zamiast Gawęckiego.Miejsce w pierwszym składzie dla młodzieżowca dla Jędrzejowskiego.
Typ:optymistycznie 2:1
style - Sob Lip 30, 2011 17:02
Wiadomo już cos czy Durić będzie mógł wystąpić w najbliższym meczu ?
Sączersi - Sob Lip 30, 2011 17:08
style, mi nic o tym nie wiadomo, mam jednak nadzieję, że tak.
specu_nsm - Sob Lip 30, 2011 18:28
Tutaj baner. W razie jakichkolwiek poprawek proszę o sugestię.
http://s1.img.pl/v/1107/70808zapowiedz.jpg
anton1910 - Nie Lip 31, 2011 17:02
http://www.sandecja.net/5...03.04.2010.html miło było by zobaczyc cos takiego w meczu z Arką
Sączersi - Nie Lip 31, 2011 18:57
anton1910 - to jest temat piłkarski, takie coś wklejaj do tematu kibicowskiego
anton1910 - Nie Lip 31, 2011 20:48
przepraszam :) z wrazenia mi łezka poszła jak wspomniałem sobie ten mecz i tak jakos poszło oby do niedzieli!! co by nam pogoda wszystkim dopisała
grubas_KKS - Pon Sie 01, 2011 09:57
Jeśli zagramy w tym samym składzie co w meczu z Wisłą Płock to na wygraną a nawet remis nie liczę... Nie wiem na co liczyli Trzeciakiewicz,Derbich czy ten Wiśniewski przychodząc do Sandecji,chyba na to że mogą sobie tutaj grać swoją kaszanę... ale chyba im się coś pojebały lejce bo to jest SANDECJA i tu muszą zapierdalać a nie chodzić po boisku!Jedynie coś ten Jędrzejowski coś tam się starał z nowych... Mam jednak nadzieję że tamten mecz był jedynie wypadkiem przy pracy i z Arką będzie lepiej i na boisku i na trybunach...
matys5392 - Pon Sie 01, 2011 13:05
grubas_KKS napisał/a: | Jeśli zagramy w tym samym składzie co w meczu z Wisłą Płock to na wygraną a nawet remis nie liczę... Nie wiem na co liczyli Trzeciakiewicz,Derbich czy ten Wiśniewski przychodząc do Sandecji,chyba na to że mogą sobie tutaj grać swoją kaszanę... ale chyba im się coś pojebały lejce bo to jest SANDECJA i tu muszą zapierdalać a nie chodzić po boisku!Jedynie coś ten Jędrzejowski coś tam się starał z nowych... Mam jednak nadzieję że tamten mecz był jedynie wypadkiem przy pracy i z Arką będzie lepiej i na boisku i na trybunach... |
Bardzo dobrze napisane.Nie wiem czy ktoś tym nowym zawodnikom uświadomił czego się od nich tutaj wymaga.Makuch,Boro,Eisi czy Woźniak zawsze walczą,nawet jak gra się nie układa to zostawiają serce i zdrowie na boisku.A taki Derbich cały mecz sobie przespacerował...
Trener Wójtowicz powtarzał że ma dwoch rownych bramkarzy i jeden z nich będzie bronić do pierwszej wpadki.Z piłkarzami z pola też tak powinno być,dlatego oczekuje od trenera Kurasa że na mecz z Arką wybiegną piłkarze ktorzy nie grali w piątek,albo przeciwko Wisle zagrali poprawnie.
A gdy zagrają nasze nowe nabytki i znowu im się nie będzie chciało biegać,może trzeba będzie zrobić taką akcję jak Górnik 3 lata temu na treningu? ;] My za nich płacimy,zdzieramy gardła a oni mają walczyć od 1 do 95 minuty.I tego oczekuje od nich w meczu z Arką.
kibicKKS - Pon Sie 01, 2011 14:21
matys5392 napisał/a: |
Trener Wójtowicz powtarzał że ma dwoch rownych bramkarzy i jeden z nich będzie bronić do pierwszej wpadki.Z piłkarzami z pola też tak powinno być,dlatego oczekuje od trenera Kurasa że na mecz z Arką wybiegną piłkarze ktorzy nie grali w piątek,albo przeciwko Wisle zagrali poprawnie.
A gdy zagrają nasze nowe nabytki i znowu im się nie będzie chciało biegać,może trzeba będzie zrobić taką akcję jak Górnik 3 lata temu na treningu? ;] My za nich płacimy,zdzieramy gardła a oni mają walczyć od 1 do 95 minuty.I tego oczekuje od nich w meczu z Arką. |
Z tym graniem do pierwszej wpadki nie do końca się zgodzę, bo niestety chyba ofiarą pierwszej wpadki padł Maki a jak widzieliśmy jego zastępca też kariery nie zrobił. Więc może zawodnikom z pola można dać więcej niż jedną szansę. Co do pozostałych naszych "wzmocnień" to może oni po prostu nie potrafią biegać, a nie to że im się nie chce? Zauważ, że w pozyskaniu ich nie toczyliśmy zażartej walki z innymi klubami, więc widocznie aż tacy dobrzy nie są. Niestety po tych dwóch meczach jak narazie nasze wzmocnienia, wzmocnieniami nie są. Oby się to zmieniło.
Pozdrawiam
matys5392 - Pon Sie 01, 2011 15:28
kibicKKS napisał/a: | matys5392 napisał/a: |
A gdy zagrają nasze nowe nabytki i znowu im się nie będzie chciało biegać,może trzeba będzie zrobić taką akcję jak Górnik 3 lata temu na treningu? ;] My za nich płacimy,zdzieramy gardła a oni mają walczyć od 1 do 95 minuty.I tego oczekuje od nich w meczu z Arką. |
Z tym graniem do pierwszej wpadki nie do końca się zgodzę, bo niestety chyba ofiarą pierwszej wpadki padł Maki a jak widzieliśmy jego zastępca też kariery nie zrobił. Więc może zawodnikom z pola można dać więcej niż jedną szansę. |
Tylko różnica była taka że Kozioł i Rożalski to mniej więcej równorzędni zawodnicy a np. taki Makuch bije na głowę umiejętnościami Wilka.
kibicKKS napisał/a: | Co do pozostałych naszych "wzmocnień" to może oni po prostu nie potrafią biegać, a nie to że im się nie chce? Zauważ, że w pozyskaniu ich nie toczyliśmy zażartej walki z innymi klubami, więc widocznie aż tacy dobrzy nie są. Niestety po tych dwóch meczach jak narazie nasze wzmocnienia, wzmocnieniami nie są. Oby się to zmieniło |
Biegać na pewno potrafią co udowodnili grajac w wyższych ligach."Za brak biegania" takiego Derbicha na pewno nie trzymali kilka lat w klubach w Ekstraklasy,a więc jakiś poziom on musi prezentować skoro gral w takich klubach jak Cracovia czy Ruch i to często w wyjsciowym skladzie.
Trener Kuras caly czas podkreśla że pilkarze ktorzy przyszli teraz są lepsi od tych ktorzy odeszli,a i więc i cala drużyna jest silniejsza więc tego się trzymajmy.
rossobianco - Pon Sie 01, 2011 16:39
matys5392 napisał/a: | kibicKKS napisał/a: | matys5392 napisał/a: |
Z tym graniem do pierwszej wpadki nie do końca się zgodzę, bo niestety chyba ofiarą pierwszej wpadki padł Maki a jak widzieliśmy jego zastępca też kariery nie zrobił. Więc może zawodnikom z pola można dać więcej niż jedną szansę. |
Tylko różnica była taka że Kozioł i Rożalski to mniej więcej równorzędni zawodnicy a np. taki Makuch bije na głowę umiejętnościami Wilka.
kibicKKS napisał/a: | Co do pozostałych naszych "wzmocnień" to może oni po prostu nie potrafią biegać, a nie to że im się nie chce? Zauważ, że w pozyskaniu ich nie toczyliśmy zażartej walki z innymi klubami, więc widocznie aż tacy dobrzy nie są. Niestety po tych dwóch meczach jak narazie nasze wzmocnienia, wzmocnieniami nie są. Oby się to zmieniło |
Biegać na pewno potrafią co udowodnili grajac w wyższych ligach."Za brak biegania" takiego Derbicha na pewno nie trzymali kilka lat w klubach w Ekstraklasy,a więc jakiś poziom on musi prezentować skoro gral w takich klubach jak Cracovia czy Ruch i to często w wyjsciowym skladzie.
Trener Kuras caly czas podkreśla że pilkarze ktorzy przyszli teraz są lepsi od tych ktorzy odeszli,a i więc i cala drużyna jest silniejsza więc tego się trzymajmy. |
Przepraszam, a Lukasz Derbich to ile tych 'lat' gral w ekstraklasie???
Czasem proponuje zapoznac sie ze statystykami zanim sie cos napisze ;)
bogdan66 - Sro Sie 03, 2011 19:21
rossobianco napisał/a: |
Czasem proponuje zapoznac sie ze statystykami zanim sie cos napisze ;) |
Z danych 90 minut Derbich rozegrał 32 mecze. W zeszłym sezonie 2. Nie dziwmy się, że tacy piłkarze nie biegają, może nie mają kondycji? :)
matys5392 - Sro Sie 03, 2011 23:00
bogdan66 napisał/a: | rossobianco napisał/a: |
Czasem proponuje zapoznac sie ze statystykami zanim sie cos napisze ;) |
Z danych 90 minut Derbich rozegrał 32 mecze. W zeszłym sezonie 2. Nie dziwmy się, że tacy piłkarze nie biegają, może nie mają kondycji? :) |
To sugeruje że okres przygotowawczy został zle przepracowany a piłkarze nie są przygotowani do sezonu.Przynajmniej w pierwszym meczu było to widać. np.taki Trzeciakiewicz ktory do momentu zejścia z boiska grał bardzo dobrze po 60 minutach już nie miał siły.
lucek - Czw Sie 04, 2011 23:07
Sandecja Nowy Sącz - Arka Gdynia, godz. 17:00, sędzia: Marek Karkut (Warszawa).
Wooojtek - Sob Sie 06, 2011 12:37
Arka ostatni mecz na wyjeździe wygrała ponad rok temu (500 kilka dni).
Zdecydowanie musimy wygrać, gramy u siebie liczę, że dzięki odpowiedniej propagandzie spokojnie jutro ok. 5000 będzie.
Co do wyniku 2:1
Bianconeri - Sob Sie 06, 2011 12:57
Dzisiejsza konferencja przedmeczowa:
http://www.sandecja.com.p...Arka_Gdynia.htm
kristoff - Sob Sie 06, 2011 13:05
A wiadomo coś o osiemnastce meczowej???
Gromsky - Sob Sie 06, 2011 13:06
Meczowa osiemnastka na niedzielne spotkanie zostanie podana po dzisiejszym treningu.
Wooojtek - Sob Sie 06, 2011 13:14
Dzisiaj nie ma możliwości kupna biletów, będą jutro w kasach od 13.
KubaSSNS - Sob Sie 06, 2011 14:44
3;0 , 5500 Kibiców :)
Bzymcio - Sob Sie 06, 2011 20:16
http://www.sport.pl/sport...38720,6735.html
znów SandeNcja, to jest po prostu żałosne
Sączersi - Sob Sie 06, 2011 20:47
Ja jestem ciekaw, gdzie oni widzą to "n". Bez komentarza.
Bianconeri - Nie Sie 07, 2011 11:20
LIVE:
http://www.sandecja.org/2...Arka_Gdynia.htm
i z drugiej strony: http://live.arkowcy.pl/
Gwardzista - Nie Sie 07, 2011 12:41
a ja mysle ze to on pociagnie dzisiaj druzyne do zwyciestwa
Wooojtek - Nie Sie 07, 2011 19:36
Dobry mecz, generalnie wszyscy chyba zagrali na niezłym poziomie oprocz Aleksandra, on był dziś lepszy ;)
Co jest z Gawęckim, on tak mecz w mecz będzie pierdolił setki ?
Sączersi - Nie Sie 07, 2011 20:20
Takiej gry oczekiwałem, tyle w tym temacie ;).
KubaSSNS - Nie Sie 07, 2011 20:44
Parę postów wyżej trafiłem z wynikiem i kibicami też :)
Bianconeri - Nie Sie 07, 2011 20:47
Na piłce się nie znam:) ale jak by Duric tak grał w każdym meczu to będzie z niego pożytek :)
matys5392 - Nie Sie 07, 2011 21:45
Świetny mecz,piękna pogoda,kapitalny doping,rewelacyjny wynik ;)
Krotka ocena każdego piłkarza:
Kozi - bardzo pewny,wybronił co najmniej 2 setki.
Makuch - porównując go do Wilka który grał na tej pozycji tydzień temu to Maki grał świetnie.Prawa obrona zdecydowanie należy do niego.
Jano - kapitan,ostoja defensywy,trzymał poziom jak zawsze.
Dymek - Zbozieniem,który z resztą siedział dzisiaj na trybunach,to on niestety nie jest.Na razie gra bardzo nerwowo.Szkoda tej czerwonej kartki,bo znów trzeba będzie kombinować z obsadą stopera.
Woźniak - czy ktoś ma jeszcze wątpliwości że Derbich jest od niego lepszy? Świetny w obronie,bardzo dobrze włączający się do akcji ofensywnych i przede wszystkim walczący od pierwszej do ostatniej minuty.
Berliński - spokój i doświadczenie.Trzyma dobry poziom z zeszłej rundy.
Milan - niesamowity zawodnik.Wszystko z pierwszej piłki,grane bardzo dokladnie,kapitalny przegląd pola,zero strat...Chyba mamy nowego lidera.
Jędrzejowski - piłkarz który jest w stanie zastąpić Kukola.Gra jeszcze troche chaotycznie ale nie boi się pojedynków jeden na jeden,dobrze drybluje i nie gra egoistycznie.Zdecydowanie lepszy od naszych sądeckich młodzieżowców.
Eisi - płuca Sandecji.Motor napędowy akcji ofensywnych.Bardzo dobra współpraca z Woźniakiem.Tym meczem potwierdził że to jemu nalezy sie gra od pierwszej minuty.
Chmiest - walczak,nie odpuszcza,kolejny piłkarz ktory odnalazł się w Sandecji.Oby tylko omijały go kontuzje bo z Arkiem tworzy bardzo groźną parą napastników.
Aleksander - co tu dużo pisać... AREK,AREK ŁOWCA BRAMEK!
Janić - słabiak,jezdziec bez głowy,kilka minut w meczu to dla niego max.
Gawęcki - dobrze ze w koncu siadł na ławie,ale jak juz wszedl to musiała mu się trafić super-trudna sytuacja "sam na sam".Gość co mecz ośmiesza samego siebie...
Wiśniewski - niewidoczny.
krochmal - Nie Sie 07, 2011 21:56
Sory, źle zrozumiałem posta.
Wooojtek - Nie Sie 07, 2011 21:58
Ale o co Ci chodzi ?
Napisał, że Dymkowski jest słabszy od Zbozienia, który sobie siedział dziś na trybunach, więc co ma do rzeczy to, że grał wczoraj w Bełchatowie ?
x_cite - Nie Sie 07, 2011 22:13
Wszystko git majonez tylko po co na koniec meczu tylu ochroniarzy wyszło z tunelu na murawę ???!!! to zupełnie bez sensu i typowa pokazówka....nie mówiąc już o wyrzuceniu pieniędzy w błoto przez klub - wiem wiem zaraz napiszecie, że takie wymogi itp itd. PS. A ten sędzia to jakieś totalne nieporozumienie!!!
Bianconeri - Nie Sie 07, 2011 22:17
O ochroniarkach to ty mi nie mów ... znowu się plątają po stadionie jakieś łajzy bez identyfikatorów i szukają zaczepki ...
internacionale - Nie Sie 07, 2011 22:22
x_cite napisał/a: | Wszystko git majonez tylko po co na koniec meczu tylu ochroniarzy wyszło z tunelu na murawę ???!!! to zupełnie bez sensu i typowa pokazówka....nie mówiąc już o wyrzuceniu pieniędzy w błoto przez klub - wiem wiem zaraz napiszecie, że takie wymogi itp itd. PS. A ten sędzia to jakieś totalne nieporozumienie!!! |
Dzisiaj mecz podwyższonego ryzyka :)) - a o zmarnowanej kasie to nawet nie mów. Dodam że za dzisiejsze spotkanie kwota do zapłaty za ochronę miałą pięć cyfr.
Ad@ś=) - Nie Sie 07, 2011 22:24
^^ rozumiem, że ochrona taka jest konieczna w związku z ustawą o imprezach masowych?!
Masahiko - Nie Sie 07, 2011 22:32
Biednego Mateusza Wilka na sektor C nie chcieli wpuścić i musiał chłopak zrezygnować z uporczywych prób namówienia ochrony na wykazanie minimum rozsądku.
Zamiast o grze, która mi się bardzo podobała chciałbym napisać o kilku elementach organizacyjnych. Po pierwsze po raz kolejny z urządzeń "toi-toi" wydobywał się odór. O ile dzisiaj na sektorze C było lepiej niż tydzień temu, to w okolicach sektora A nie dało się przejść. To aż taki problem oczyścić te miejsca? Przecież to uwłacza kibicom, jako ludziom. Druga sprawa to trzeci z kolei sezon, gdzie ludzie którzy kupili bilet wcześniej nie mają swojej bramki na wejście, tylko muszą przepychać się i wciskać między rurami. Z czterech kas czynne były przed meczem tylko dwie. Czy na prawdę tak trudno otworzyć dwa pozostałe przejścia i umożliwić wejście na stadion kibicom z biletami i karnetami?
małolat_19 - Nie Sie 07, 2011 22:33
Ja nie rozumiem..Ja wiem..Ochrona to stare kurwy..
kedz10r - Nie Sie 07, 2011 22:42
JEBANE DZIWKI KAZAŁY MI VLEPKI WYJEBAĆ DO KOSZA
Sądeczanin - Nie Sie 07, 2011 22:43
nie ma to jak wyrzucać kasę w błoto dziś na bramce jak zobaczyłem że ochroniarz chce mi przetargać karnet na pytanie co robi odpowiedział że nie wie że jakoś mi musi "odznaczyć żebym nie podał innym" ja mu mówię że to karnet a nie bilet żeby przekreślił dany mecz on stwierdził że nie wie bo jest pierwszy raz ... szkoda słów profeska pełną gębą
Kilinskiego 47 - Nie Sie 07, 2011 22:44
Gawęcki - dobrze ze w koncu siadł na ławie,ale jak juz wszedl to musiała mu się trafić super-trudna sytuacja "sam na sam".Gość co mecz ośmiesza samego siebie...
|
Taaa, a w razie strzelenia przez niego 4. bramki klaskałbyś uszami i pisał, że zanotował wspaniałe wejście, znakomicie, że się wreszcie przełamał itd...
Trochę obiektywizmu, Gawęcki był i jest bardzo solidnym punktem tej drużyny, na którego walkę i zaangażowanie zawsze możemy liczyć (niezależnie od aktualnej dyspozycji strzeleckiej), więc może by tak okazać troszkę szacunku dla gościa, który rozpoczyna czwarty sezon gry w naszych barwach, a teksty o "ośmieszaniu co mecz samego siebie" zachować własnie dla ... siebie?
1980_NS - Nie Sie 07, 2011 22:50
Bardzo dobry mecz. Kozioł pewny w bramce, obrońcy wszyscy dobrze, Makuch pokazał, że jest bezkonkurencyjny na swojej pozycji. Para stoperów solidnie, Dymkowski zagrał bardzo dobrze, nie rozumiem krytyki. Przypominam, że gdyby nie jego wślizg w pierwszej połowie, to byśmy przegrywali. Szkoda czerwonej. Woźniak zagrał kapitalnie. Najlepszy jego mecz w barwach Sandecji. Pewny siebie, walczący, brawo! Różnica między występem Derbicha z Wisłą a dzisiejszym Woźniaka ogromna. Jędrzejowski udowodnił, że ma duży potencjał. Czasem brakuje mu głowy, ale ma jeszcze czas. Póki co niech bierze piłkę i objeżdża rywali. Berliński jak zwykle przyzwoicie. Djurić bardzo fajnie zagrał. Świetne długie piłki posyłał. Będzie z niego pożytek. Eismann nieźle, Chmiest nieźle, Aleksander oczywiście zawodnik meczu.
Najważniejsze - wszyscy dali z siebie wszystko dzisiaj. I taka postawa przynosi punkty.
Popieram przedmówcę. Najlepszym się zdarza marnowanie sytuacji stuprocentowych. Gawęcki po wejściu również dał dużo drużynie.
kuba kks - Nie Sie 07, 2011 22:54
Post wyżej. Idealnie to ująłeś. :)
internacionale - Nie Sie 07, 2011 23:15
Skrót meczu oraz bramki:
http://www.sandecja.com.p...Arka_Gdynia.htm
KKS1910* - Pon Sie 08, 2011 08:18
doping dobry ;) z poczatku jak byly sily to naprawde bylo pierdo.lniecie ;)
x_cite - Pon Sie 08, 2011 08:30
Darek Gawęcki jak i Marcin Makuch to filary Naszej drużyny - grają dla Nas długo i szacunek im się należy! Zresztą cała drużyna zasługuje na szacunek, gdyż grają dla Sandecji i dla Nas kibiców :)
internacionale - Pon Sie 08, 2011 08:49
A oto co powiedział Arek tuż po meczu...
http://www.sandecja.com.p...Aleksandrem.htm
misiek_1984 - Pon Sie 08, 2011 21:20
Kilinskiego 47 napisał/a: | matys5392 napisał/a: |
|
Taaa, a w razie strzelenia przez niego 4. bramki klaskałbyś uszami i pisał, że zanotował wspaniałe wejście, znakomicie, że się wreszcie przełamał itd...
Trochę obiektywizmu, Gawęcki był i jest bardzo solidnym punktem tej drużyny, na którego walkę i zaangażowanie zawsze możemy liczyć (niezależnie od aktualnej dyspozycji strzeleckiej), więc może by tak okazać troszkę szacunku dla gościa, który rozpoczyna czwarty sezon gry w naszych barwach, a teksty o "ośmieszaniu co mecz samego siebie" zachować własnie dla ... siebie? |
To ty chyba mecze jakiejś innej drużyny oglądasz co? Gawęcki może i był solidnym zawodnikiem... ale rok temu. A teraz kompromituje się w każdym meczu i wszyscy to widzą tylko nie ty miłośniku trenera Kurasa.
Kilinskiego 47 - Pon Sie 08, 2011 21:29
misiek_1984 napisał/a: |
To ty chyba mecze jakiejś innej drużyny oglądasz co? Gawęcki może i był solidnym zawodnikiem... ale rok temu. A teraz kompromituje się w każdym meczu i wszyscy to widzą tylko nie ty miłośniku trenera Kurasa. |
Większość na tym forum ma jednak inne spostrzeżenia odnośnie Darka Gawęckiego, co jasno wynika z powyższych postów. Poczytaj sobie miłośniku trenera Wójtowicza.
lechu - Pon Sie 08, 2011 21:30
Akurat to Gawęcki doszedł do 2 takich SETEK w ostatnich dwóch meczach, a nikt inny nie pokazał się w takiej świetnej akcji. Zabrakło po prostu dobrego wykończenia, a dziś wszyscy wychwalaliby Darka i zachwycali się Jego grą.
Kilinskiego 47 - Pon Sie 08, 2011 21:36
lechu napisał/a: | Akurat to Gawęcki doszedł do 2 takich SETEK w ostatnich dwóch meczach, a nikt inny nie pokazał się w takiej świetnej akcji. Zabrakło po prostu dobrego wykończenia, a dziś wszyscy wychwalaliby Darka i zachwycali się Jego grą. |
I każdy kto choć trochę się na piłce zna powie to samo.
Tylko jakieś puszczostwory nie mogą znieść, że Sandecja wygrała. Pewnie to wina Kurasa!!!:D
polak_ns - Pon Sie 08, 2011 22:40
Sandecja strzeliła gola , wina kibola ;)
Darek nie strzelił gola, wina kibola :)
matys5392 - Pon Sie 08, 2011 23:24
lechu napisał/a: | Akurat to Gawęcki doszedł do 2 takich SETEK w ostatnich dwóch meczach, a nikt inny nie pokazał się w takiej świetnej akcji. Zabrakło po prostu dobrego wykończenia, a dziś wszyscy wychwalaliby Darka i zachwycali się Jego grą. |
Pewnie byśmy się zachwycali,ale tak nie jest.I nie piszcie że posty typu "Gawęcki gra słabo" są brakiem szacunku dla tego piłkarza.Jest w Sandecji już jakiś czas i wszyscy to doceniają ale nikt nie bedzie grać tylko i wyłącznie za "szacunek".To już nie jest ten sam Darek który strzelał bramki z dośrodkowań Bębna,Jonczyka czy świetnych podań Zawadzkiego.Teraz są od niego lepsi i to oni będą grać niezależnie od tego czy są w klubie 5 lat czy miesiąc.A co do tych dwóch stuprocentowych sytuacji,wczorajszej i sprzed tygodnia to tak jak powiedział trener" takiemu klasowemu zawodnikowi nie wypada marnować takich sytuacji".
david - Wto Sie 09, 2011 00:08
Miejmy nadzieje że pech Darka Gawęckiego już się wyczerpał i przełamie się w następnym meczu. Chłopak oddaje serce dla SANDECJI juz od kilku sezonów i przez większość czasu był podporą zespołu. Wiadomo jakie są polskie realia jak jest dobrze to jest dobrze, a jak sie noga powinie to ukamienować i na sybirrrrr. ;D "Riva" jestesmy z tobą !!!
Masahiko - Wto Sie 09, 2011 01:32
matys5392 napisał/a: | Teraz są od niego lepsi i to oni będą grać niezależnie od tego czy są w klubie 5 lat czy miesiąc.A co do tych dwóch stuprocentowych sytuacji,wczorajszej i sprzed tygodnia to tak jak powiedział trener" takiemu klasowemu zawodnikowi nie wypada marnować takich sytuacji". |
A kto jest lepszy od niego? Duric po jednym meczu? Berliński, którego w ofensywie nie ma. Trzeciakiewicz? A może Janic? daj spokój. Miejsce na boisku zawsze można Gawęckiemu znaleźć. Te kilkanaście bramek w Sandecji nie wzięło się znikąd. W defensywie dalej walczny i zadziorny, szybkościowo wygląda coraz lepiej. Właściwie brakuje już tylko wykończenia i będzie idealnie uzupełniał Aleksandra.
malpaA(KKS) - Wto Sie 09, 2011 09:25
http://www.youtube.com/wa...U&feature=feedu Doping był zajebisty! ;) Gardło jeszcze napierd....a;D
1980_NS - Wto Sie 09, 2011 11:05
matys5392 napisał/a: | To już nie jest ten sam Darek który strzelał bramki z dośrodkowań Bębna,Jonczyka czy świetnych podań Zawadzkiego. |
Tu jest pies pogrzebany. Zespół z Bębenkiem, Jonczykiem i Zawadzkim został przez trenera Wójtowicza świetnie dopasowany. Każdy grał na takiej pozycji i miał takie zadania, że czuł się świetnie i dawał drużynie maksimum. Gawęcki wtedy jako ofensywny pomocnik/cofnięty napastnik, wypełniał lukę po jedynym napastniku, który wyciągał za sobą obrońców. Przypomnij sobie chociażby gola w meczu wyjazdowym z ŁKS na 1:0. Piotrek Bania wyciągnął obrońców na 16 metr, super wrzuta Makiego i Gawęcki znakomicie wbiegając z drugiej linii strzela gola.
Po odejściu szczególnie Bębenka, zabrakło kreatywnych graczy. Gawęcki z Urbanem musiał wziąć na siebie ciężar gry w środku pola. Do tego gra dwójką napastników bardzo ogranicza poczynania ofensywne środkowych pomocników. To dlatego nie strzela już tylu bramek. Fakt jest jeden, jest to jeden z najlepszych piłkarzy Sandecji od ponad dwóch sezonów.
matys5392 - Wto Sie 09, 2011 11:06
Masahiko napisał/a: | matys5392 napisał/a: | Teraz są od niego lepsi i to oni będą grać niezależnie od tego czy są w klubie 5 lat czy miesiąc.A co do tych dwóch stuprocentowych sytuacji,wczorajszej i sprzed tygodnia to tak jak powiedział trener" takiemu klasowemu zawodnikowi nie wypada marnować takich sytuacji". |
A kto jest lepszy od niego? Duric po jednym meczu? Berliński, którego w ofensywie nie ma. Trzeciakiewicz? A może Janic? daj spokój. Miejsce na boisku zawsze można Gawęckiemu znaleźć. Te kilkanaście bramek w Sandecji nie wzięło się znikąd. W defensywie dalej walczny i zadziorny, szybkościowo wygląda coraz lepiej. Właściwie brakuje już tylko wykończenia i będzie idealnie uzupełniał Aleksandra. |
Sęk w tym,że trener Kuras chce grać dwójką napastników i w składzie nie ma za bardzo miejsca dla Gawęckiego.W środku pola musimy mieć jednego piłkarza defensywnego(Berliński,Trzeciakiewicz) i jednego ofensywnego rozgrywającego(Trochim,Durić).Darek w tym ustawieniu od dłuższego czasu sie nie sprawdzał.Za trenera Wójtowicza Gawęcki miał swoje miesce na boisku,Sandecja grała jednym wysuniętym napastnikiem i efekt był widoczny - 11 bramek.
Masahiko - Wto Sie 09, 2011 12:37
Sęk w tym,że trener Kuras chce grać dwójką napastników i w składzie nie ma za bardzo miejsca dla Gawęckiego.W środku pola musimy mieć jednego piłkarza defensywnego(Berliński,Trzeciakiewicz) i jednego ofensywnego rozgrywającego(Trochim,Durić).Darek w tym ustawieniu od dłuższego czasu sie nie sprawdzał.Za trenera Wójtowicza Gawęcki miał swoje miesce na boisku,Sandecja grała jednym wysuniętym napastnikiem i efekt był widoczny - 11 bramek. |
Gdyby skuteczność nie szwankowała to miałby już 2 albo 3 gole, więc też nie tak. Miejsce sobie znajduję. Moim zdaniem jest w dużo lepszej formie niż był wiosną. Potrzeba jedynie spokoju przy wykorzystywaniu "setek". Miejsce się zawsze może znaleźć, nawet jeśli nie w pierwszym składzie, to jako wchodzący za napastnika przy korzystnym wyniku ;) Nie piszmy jednak o kompromitacjach czy innych takich rzeczach, bo należy się Darkowi odrobiną szacunku. Pozdrawiam.
|
|