Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Cracovia- SANDECJA

Wooojtek - Pon Paź 29, 2012 17:16
Temat postu: Cracovia- SANDECJA
Cracovia - Sandecja Nowy Sącz 3 listopada, 18:00

Cracovia grała u siebie pięć razy i wszystkie te mecze wygrała.
Ostatni mecz na Cracovii przegraliśmy 0-3.
Na chwilę obecną jestesmy tak słabi, że powtórzenie tego wyniku jest bardzo możliwe.

matys5392 - Pon Paź 29, 2012 19:28

Wczoraj komentatorzy na Orange podkreślali,że Cracovia większośc spotkań wygrywa w końcówkach i to przeważnie jednym golem.Jak wiadomo na nas wszystkie zespoły się przełamują.

Cracovia - Sandecja 4:0

SKARHEAD - Pon Paź 29, 2012 19:48

2:2, i to Cracovia tym razem doprowadzi do remisu..
Maerqin - Pon Paź 29, 2012 19:57

Dla mnie wynik tego meczu nie jest wazny, najwazniejsze zebysmy sie zaprezentowali z kibicowskiej strony jaknajlepiej i na tym niech sie wszyscy skupia w sobote.
Milosz_1910 - Pon Paź 29, 2012 20:02

Popieram post wyżej :) Aczkolwiek najbardziej bylbym zadowolony z bramkowego remisu :)
mati513 - Pon Paź 29, 2012 20:14

Cracovia nie może się na nas przełamać dlatego mój typ to:
Cracovia 1:2 Sandecja
Cracovia strzeli pierwsza : )

A mecz będzie przypominał ten z Górnikiem Zabrze w Sączu:)
(Dopingiem się zaprezentujemy jeszcze lepiej!)

berthold_ns - Pon Paź 29, 2012 23:33

przegramy i nikt nie będzie miał za złe tego naszym kopaczom po tym co prezentują
zremisujemy i to już będzie niespodzianka
wygramy i będzie o nas głośno w mediach

Niezależnie od wyniku jestem przekonany że nasi kopacze docenią nasz doping i liczbę "kiboli" jaką zobaczą i usłyszą w Krakowie

Do zobaczenia w Krakowie

Kazek G f H - Pon Paź 29, 2012 23:48

ja mówię że 0-1 będzie.
BRH - Wto Paź 30, 2012 06:30

będzie 0:1 jak w 2000 którymś
małolat_19 - Wto Paź 30, 2012 06:31

3:1 dla Cracovii..
szwab1910 - Wto Paź 30, 2012 10:56

ja jestem dobrej myśli - 2-2 i jedziemy dalej ;)
grubas_KKS - Sro Paź 31, 2012 09:44

4:1 dla Gospodarzy. Cracovia nie może stracić punktów zwłaszcza u siebie chcąc awansować a ...Sandecja punktów w walce o utrzymanie niestety szukać musi gdzieś indziej.
mirek678 - Sro Paź 31, 2012 09:46

Po zaciętym meczu 3:3 przewiduje co najmniej dwie Cabajki
hasky1910 - Czw Lis 01, 2012 00:12

1-1, myślę że Stramka , Zubek i Freisler będą nad nami czuwać :) Więc jutro na cmentarze, Zdrowaśki i znicze dla naszych a oni "zrobią" resztę :D
radziufan - Czw Lis 01, 2012 14:20

Cracovia - Sandecja Nowy Sącz, godz. 18:00, sędzia: Mariusz Korzeb (Warszawa).
KrzysieKKS - Czw Lis 01, 2012 16:01

W zasadzie pierwszy etap wyjazdu można uznać za zakończony. Listy z danymi poszły do klubu, powstała nawet rezerwowa lista na której są spóźnialscy i być może będzie im dane obejrzeć mecz(gwarancji na to nie ma).
Kolejny etap do dystrybucja biletów. Chcielibyśmy się pozbyć jak największej ilości wejściówek już w piątek. Kto miałby chwilę czasu prosimy o przybycie do wyznaczonego punktu i odebranie biletów. Przy okazji odbiorów wejściówek prosimy o uregulowanie kwoty wyjazdu. Liczymy iż w taki sposób sprawniej uda się przeprowadzić sobotnią zbiórkę odznaczając tylko obecnych na listach. Prośba dotyczy głównie tych co zapisywali się w punktach na mieście. Listy osób z sektora „C” czy Łącka itd. będziemy rozliczać hurtowo :)
Miejsce i czas odbioru wejściówek podane zostanie w piątek tuż po otrzymaniu informacji o wolnym lokalu:)

Następny etap to zbiórka na BULWARZE NARWIKU GODZINA 11:00.
Prosimy o przestrzeganie ram czasowych zbiórki i pojawić się już na 11 z możliwym lekkim poślizgiem. Planujemy chwilę po 11 zacząć wpuszczanie do autokarów. Chcemy by poszło to sprawnie i w miarę jak najszybciej opuścić Sącz. Postaramy się podzielić wszystkich według miejsca zapisów więc proszę szukać swojego autokaru i tam czekać.

W drodze do Krakowa planujemy wstępnie 1 postój chyba że sytuacja zmusi to będą 2. Nie liczcie na postoje co 30 min i na każde zawołanie. Prosimy o stosowanie się do tego planu bo droga na Kraków może przynieść wiele niespodzianek które skutecznie opóźnią nasz przyjazd na mecz. Mając to na uwadze i dobro wszystkich kiboli stosujcie się do wytycznych.

Jak zawsze pojawia się temat %. Jako że jedziemy do bliskiego Krakowa liczymy na ograniczenie trunków wyskokowych do minimum. Podarujcie sobie picie chociaż w pierwszą stronę tak by stojąc pod stadionem Cracovii nie przypominać bandy żyli. Zachowajcie piwko na drogę powrotną. Wszelkie nadużycie alkoholu będzie rozpatrywane indywidualnie w drodze czy też pod stadionem. Niemal wszyscy jadący są dorośli i tak też się zachowujmy. Co więcej to my będziemy bronić przede wszystkim honoru Sandecji (co robią skórokopy to każdy widzi). Reprezentujemy nasze miasto, nasz klub i barwy Sandecji zobowiązują. Wiele osób i organizacji będzie patrzeć nam na ręce podczas tego wyjazdu. Zachowujmy się tak jak to przystało na kibolstwo Sandecji.
Musimy być odpowiednio wcześnie na sektorze gości więc droga musi minąć sprawnie.

Jedziemy wszyscy razem a na meczu podczas dopingu dajemy z siebie więcej niż 100%. Doping prowadzą osoby do tego wyznaczone więc nie utrudniajmy im tego. Osoby odpowiedzialne za doping rozpoczynają piosenki i tego się słuchamy. Do dopingu motywujemy wszystkich, szczególnie nowych tak by całość wypadła przyzwoicie. Każdy pilnuje sąsiada i motywuje do dopingu. Takie święto i zabawa nie zdarza się często tak że zabieramy barwy i jedziemy z dopingiem.

Wszyscy reprezentujemy Sandecje więc schowajcie na czas wyjazdu swoje prywatne konflikty i niedomówienia. Nie przenosimy tego na stadion na którym jesteśmy postrzegani jako jedność i jako Sandecja. Zaprezentujmy się tak jak przystało na porządną ekipę. Ku chwale Sandecji ponad podziałami !!

Szaliczki będą wydawane przy wchodzeniu na sektor. Każdy dostanie pasiaczka więc proszę cierpliwie czekać bo wejście zajmie trochę czasu. Spokój zagwarantuje sprawne wejście na sektor gości.

Prosimy stosować się do wytycznych, podpowiedzi i próśb co pozwoli sprawnie zorganizować nam wyjazd a wszystkim da niezapomniane wspomnienia z tego jakże wyjątkowego wyjazdu:)

Drodzy kibole, podczas wydwania wejściówek w piątek jak i podczas całego wyjazdu na Cracovie dostępne będą mikołajkowe wlepki. Cały dochód przeznaczony na "szlachetną paczkę". Zachęcamy do zakupu

Wlepki mikołajkowe zostały przygotowane jako forma "cegiełki". Każdy sprzedany komplet vlepek to konkretna kwota przeznaczona na "szlachetną paczkę". Szlachetna paczka to akcja zewnętrzna do której nasze Stowarzyszenie Kibolskie zostało włączone. Na czym to polega ? Od organizatorów akcji dostaniemy listę produktów, przedmiotów które będziemy zobowiązani przygotować dla konkretnej rodziny. Jeśli będziemy mieli pieniądze możemy pomóc większej ilości rodzin niż tylko jednej. Kwota jaką będziemy dysponować na paczki zależy tylko i wyłącznie od nas samych. Kupując vlepki mamy gwarancje iż całkowity zysk ze sprzedaży przeznaczony zostanie na konto „szlachetnej paczki”. Cały plan pomocy nie uda się bez udziału kibicowskiej braci. Zachęcamy do zakupu vlepek a o przebiegu akcji będziemy informować na naszym forum. Każda złotówka jest cenna i zostanie dobrze wydana dla potrzebujących rodzin. Kupujcie mikołajkowe vlepki bo warto dorzucić się do tej akcji... Święty Mikołaj wszystko widzi... i to jest podejrzane ;))
I Ty możesz zostać ŚWIĘTYM MIKOŁAJEM !!

http://www.sandecja.org/forum/viewtopic.php?t=3091

KU CHWALE SANDECJI !!

radek - Czw Lis 01, 2012 23:51

Tylko SANDECJA! 1-2 Montero i Aleksander
KKS1910* - Pią Lis 02, 2012 08:07

gdzie te bilety dzis mozna odebrac?
radziufan - Pią Lis 02, 2012 08:23

Panowie troche cierpliwości

Miejsce i czas odbioru wejściówek podane zostanie w piątek tuż po otrzymaniu informacji o wolnym lokalu:)

Bianconeri - Pią Lis 02, 2012 08:57

W tytule powinno być chyba Cracovia - Sandecja ale nic nie mówie bo zaś afery będą :D

http://www.sandecja.org/1...w__Sandecja.htm

Cracovia - Sandecja Nowy Sącz, godz. 18:00, sędzia: Mariusz Korzeb (Warszawa).

Nie kojarzę chłopa.

x_cite - Pią Lis 02, 2012 09:02

Gościa kojarzę z meczu w dniu 2012-09-23 18:00 I liga, Kolejka 9 GKS Katowice 4-2 Polonia Bytom 7 (2 + 5) 1 (0 + 1) 2 (2 + 0). Polonia Bytom miała mnóstwo pretensji do tego arbitra i mocno kartkował z tym meczu. Młody może sobie nie poradzić z presją i atmosferą przy ul. Kałuży ;)
KrzysieKKS - Pią Lis 02, 2012 10:36

Bilety będą wydawane dzisiaj w godzinach 17:30 – 20:00 na hali MOSiR-u mieszczącej się przy ulicy Nadbrzeżnej.
Dostępne będą też wlepki mikołajkowe.

anton1910 - Pią Lis 02, 2012 10:46

podobno miało nie byc w tv :) rozumiem ze to była sciemka zeby jak najwiecej osob zachecic na wyjazd, albo orange zmieniło zdanie ?? :) http://www.orange.pl/kid,...pl,article.html
KubaNS - Pią Lis 02, 2012 11:11

Nic sie nie zmienilo. W TV tego nie zobaczysz, jedynie pod tym linkiem, ktory wkleiles.
Nie wiem jak z jakoscia, ale transmisja Kolejarz- Cracovia byla delikatnie mowiac, ekhm... nienajepsza ;)

Bianconeri - Pią Lis 02, 2012 12:09

Raczej na pewno nie zagra Zinyak, bo się dziś z nim u lekarza widziałem:) a tak to nie wiem.
matys5392 - Pią Lis 02, 2012 13:18

Zinyak kontuzjowany,Szymura kontuzjowany,Petran z Kowalskim nie trenowali.... to ja się pytam,kim my mamy już zagrać na srodku obrony?

-----------------------Cabaj------------------------------
Makuch-----Mroziński----Mar.Kowalski-----Wilczyński
Świątek--Mróz--Szczepański--Burkhardt--Wiśniewski
----------------------Aleksander-------------------------

Jeżeli faktycznie Ci zawodnicy o ktorych mowil trener nie będą mogli zagrać to nasza defensywa wygląda katastrofalnie.Teoretycznie tak bym to widział,bo kto inny nam zostaje? W takim składzie przywiezienie jakichkolwiek punktów z Krakowa graniczy z cudem.

Bianconeri - Pią Lis 02, 2012 13:33

Wideło z konferencji przedmeczowej:

http://www.sandecja.tv/18...cja_prasowa.htm

Wooojtek - Pią Lis 02, 2012 13:42

Bianconeri napisał/a:
W tytule powinno być chyba Cracovia - Sandecja ale nic nie mówie bo zaś afery będą :D

Racja, jakiś zakręcony byłem jak tworzyłem ten wątek :D

DNL - Pią Lis 02, 2012 18:10

KubaNS napisał/a:
Nic sie nie zmienilo. W TV tego nie zobaczysz, jedynie pod tym linkiem, ktory wkleiles.
Nie wiem jak z jakoscia, ale transmisja Kolejarz- Cracovia byla delikatnie mowiac, ekhm... nienajepsza ;)

To była pierwsza transmisja i w dodatku mieli problem z netem w Stróżach, jakość z Krakowa zapewne będzie na przyzwoitym poziomie.

http://terazpasy.pl/Pilka...acovia-Sandecja - konferencja Cracovii.

internacionale - Pią Lis 02, 2012 20:34

Nooooo Nieeeee, bez zbędnej skromności, ale wydaje mi się, że w jakości Konferencji Prasowej jest 0-1 dla nas !! :)
Kibol333 - Pią Lis 02, 2012 23:38

Panowie po co ten "orgazm" wpierfol i tyle....L(
Bianconeri - Sob Lis 03, 2012 09:39

Lajfy http://www.sandecja.org/2...w__Sandecja.htm

http://ekstraklasa.net/1l...42d5c9517020000

Pasy maja swoje tiwi to tekstowych nie prowadzą :)

DNL - Sob Lis 03, 2012 10:38

Prowadzą prowadzą, link do relacji zarówno tekstowej jak i w tv będzie zapewne podany na Cracovia.pl w późniejszych godzinach.
Bianconeri - Nie Lis 04, 2012 08:29

Trenerzy o meczu:

http://www.sandecja.org/1...w__Sandecja.htm

Masahiko - Nie Lis 04, 2012 13:06

Niezły mecz Sandecji. W końcu dobre ustawienie drużyny. Nie wyglądało to pięknie, ale przez długi czas było bardzo skuteczne. Ciężki mecz zwłaszcza, że graliśmy w "10", bo Pan Burkhardt jak zwykle przeszedł obok meczu. Nie dawał drużynie nic w defensywie, a jak już wrócił to musieli koledzy naprawiać jego błędy vide żółta kartka dla Szczepańskiego. W ofensywnie równie nieudolny. Przed stratą bramki była doskonała szansa na niezłą kontrę, ale oczywiście Pan Filip nie spieszył się specjalnie, w dodatku stracił bezmyślnie piłkę. Po meczu zadowolony i uśmiechnięty od ucha do ucha.

Na duży plus Marcin Cabaj, Petran, Kowalski, Szczepański i Aleksander. Bardzo słaby mecz Makucha, a już okazja którą zmarnował w końcówce meczu... szkoda słów.

tom71 - Nie Lis 04, 2012 15:21

Na duży plus Marcin Cabaj, Petran, Kowalski, Szczepański i Aleksander. Bardzo słaby mecz Makucha, a już okazja którą zmarnował w końcówce meczu... szkoda słów.[/quote]

A Leśniak jak gwiazda:)

darecki_78 - Nie Lis 04, 2012 16:36

Ja nie powiem ze mecz Sandecji był dobry, grali źle , nie mam wątpliwości, ale Cracovia jest słaba i ten mecz to potwierdza bramka strzał życia pewnie , ale trzeba powiedzieć ze nie mamy pomysłu na grę, brak skrzydeł gra tylko na Arka jest już tak bardzo czytelna nie nierobi na żadnej drużynie wrażenia. Pewnie to wszyscy widzą ...
Masahiko - Nie Lis 04, 2012 18:51

darecki_78 napisał/a:
Ja nie powiem ze mecz Sandecji był dobry, grali źle , nie mam wątpliwości, ale Cracovia jest słaba i ten mecz to potwierdza bramka strzał życia pewnie , ale trzeba powiedzieć ze nie mamy pomysłu na grę, brak skrzydeł gra tylko na Arka jest już tak bardzo czytelna nie nierobi na żadnej drużynie wrażenia. Pewnie to wszyscy widzą ...

Gdzieś tam oglądając tylko ten mecz pewnie miałbym podobne wrażenia jak Ty. Widząc jednak od początku sezonu słabość naszej drużyny to sobotni mecz jawi mi się jako całkiem niezłe spotkanie. Oczywiście Twoje konkluzję są jak najbardziej słuszne i niestety wiadomo to nie od meczu z Cracovią.

matys5392 - Nie Lis 04, 2012 20:51

Z meczu niewiele pamiętam,ale szkoda że nasi dopiero w końcówce przpomnieli sobie że w tej grze trzeba strzelać bramki.Wejscie Rubena jakby nieco ożywiło Sandecję.

Cracovia słaba ale na nas to wystarczyło.Niestety,ale z tej drużyny nic nie będzie.Trzeba rozegrać te dwa mecze ktore nam zostały i podziękować kilku "piłkarzom". Tylko czy ktoś inny będzie chciał tu grać???

Asmodeus - Nie Lis 04, 2012 21:22

No z tym graniem u nas może być problem, kilka razy już słyszałem na Orange jak podają że z Sandecji wycofuje się sponsor strategiczny oraz rezygnują mniejsi sponsorzy

Ciekawe czy jest to spowodowane kryzysem czy też raczej mało przejrzystą sytuacją w klubie oraz nieudacznictwem prezesów

internacionale - Pon Lis 05, 2012 08:25

Kilka najciekawszych sytuacji bramkowych:
http://www.sandecja.tv/17...ze_sytuacje.htm

Maerqin - Pon Lis 05, 2012 11:33

Jednak sie nie przewidzialem, mielismy 1(!!!) sytuacje do strzelenia bramki. Po prostu ku*wa swietnie, przypuszczam ze jakby pozbierac chlopakow z paru sadeckich orlikow i wymienic caly ten obecny hu*owy sklad to po 15 rozegranych kolejkach nasza sytuacja w tabeli bylaby lepsza.
Masahiko - Pon Lis 05, 2012 11:58

Nie przesadzałbym. Graliśmy z wiceliderem na jego stadionie. Mogliśmy stworzyć więcej sytuacji, co jednak pociągałoby za sobą zmianę stylu gry i całego ustawienia, a to zapewne skończyłoby się tak jak w kilku poprzednich spotkaniach - 3 lub więcej goli do tyłu. Cracovia to solidny klub z kilkoma świetnymi jak na 1 ligę zawodnikami. Jeden z głównych faworytów do awansu. Gra na prawdę nie była zła. Zwłaszcza jeśli porównamy ją ze słabiutką postawą z poprzednich spotkań. A sytuacji byłoby pewnie więcej gdyby Aleksander miał do pomocy kogoś bardziej ambitnego niż Filipa Burkhardta.
Maerqin - Pon Lis 05, 2012 14:29

Nie przesadzam, 1 sytuacja bramkowa stworzona przez caly mecz to jednym slowem zenada. Cracovia tego dnia i tak nie grala jakos specjalnie dobrze, widzialem pare ich wczesniejszych meczow i chyba tylko dlatego ze to byl mecz przyjazni nie dostalizmy z 3:0. Co do Burkhardta to prawda, gosc jest(a wg mnie juz w tamtym sezonie byl, o czym pisalem) jednym ze slabszych ogniw w druzynie i jeszcze te jego "strzaly" z 30-35 metrow, no comment. Sam z reszta mowi o sobie ze jest slaby a nie widac zeby z meczu na mecz robil cokolwiek zeby poprawic forme, podobnie jak reszta tej zbieraniny.
Masahiko - Pon Lis 05, 2012 14:34

Maerqin napisał/a:
Nie przesadzam, 1 sytuacja bramkowa stworzona przez caly mecz to jednym slowem zenada. Cracovia tego dnia i tak nie grala jakos specjalnie dobrze, widzialem pare ich wczesniejszych meczow i chyba tylko dlatego ze to byl mecz przyjazni nie dostalizmy z 3:0.

Patrząc stricte na ten tylko mecz to można się zgodzić, ale jeśli weźmiemy szerszy kontekst to na prawdę szacunek dla Świerada za ustawienie drużyny. Wbrew statystykom wcale nie broniliśmy się rozpaczliwie we własnym polu karnym. Drużyna grała mądrze, szybko atakujących graczy Cracovii, którzy nie mogli kompletnie sobie z tym poradzić. Właściwie do starty gola nasi przeciwnicy nie potrafili sobie stworzyć super okazji, a te co mieli z dużą łatwością bronił Cabaj. Niestety potencjał naszej drużyny jest taki, a nie inny. W końcówce faktycznie mogliśmy stracić więcej goli, ale to już by i tak nic nie zmieniło. A drużyna po stracie gola zareagowała poprawnie.

Powtarzam to po raz kolejny - gdyby Aleksander miał większą pomoc to i okazji byłoby więcej. Leśniak bezproduktywny na prawym skrzydle, Burkhardt słaby, a Szczepański i Mróz ustawieni mocno obronnie. Właściwie atakowaliśmy Aleksander plus Wiśniewski, raz ładnie podłączył się Kowalski z czego był rzut rożny.

tomo85 - Pon Lis 05, 2012 21:00

Znalezione w necie http://www.youtube.com/watch?v=YWqZNZE08tY
KKS1910* - Pon Lis 05, 2012 21:44

to jest kijowa jakosc ;))
Tomko54 - Pon Lis 05, 2012 23:23

http://www.youtube.com/watch?v=JvxG3zl_WhU a mi sie podobało nasze wykonanie tej piosenki po ostatnim gwizdku ;p
Amico - Wto Lis 06, 2012 09:53

tutaj trochę dłuższe wideo z meczu http://www.youtube.com/watch?v=YWqZNZE08tY