Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA ~ Arka Gdynia

radziufan - Wto Lip 18, 2017 11:47
Temat postu: SANDECJA ~ Arka Gdynia
Mecz w piątek o godzinie 18

Temat piłkarski, zapraszamy do dyskusji

matys5392 - Wto Lip 18, 2017 12:06

Mecz z Lechem za nami, inauguracja przyniosła nam 1 punkt, który możemy traktować jak duży sukces. Taki zwycięski remis na bardzo trudnym terenie.

Teraz Arka, która chyba powinna grać w pierwszej lidze, a teraz potrafiła wygrać na Legii Superpuchar i ograć napakowany nowymi zawodnikami Śląsk.

Myślę, że Ojrzynski ogarnął skład i Arka może być niewygodnym rywalem. W tym meczu powinniśmy grać o 3 punkty, bo nie ma co ukrywać, że Arka, Cracovia, Korona, Wisła Płock, Górnik i może Nieciecza z Piastem będą teoretycznie naszymi głównymi rywalami w walce o spadek.

Gliwa - Kubań, Szufryn, Bućko, Straus, - Baran, Trochim, Cetnarski, - Dudzic, Brzyski - Kolev

Mam nadzieję, że Kolev zagra lepiej niż w Poznaniu.

Wynik:1:0 po samobóju Zbozienia

PPP111 - Wto Lip 18, 2017 13:06

Mam nadzieje że Danek nie zagra od poczatku, nie czepiam się goscia ale to nie jest zawdonik na Esa. Tak stara się ale wiecej chaosu i zamieszania niebzpiecznego dla druzyny robi niz pozytku. Co się tak uczepiłeś Koleva? Pierwszy mecz, szarapł robił co mógł ale tez nie miał podan i sytuacji by sie wykazac ale to był Lech ktory bedzie bił sie majstra. Teraz Arka kolejny mega wymagajacy rywal. To nie przypadek że zdobyli PP i SP a teraz ograli Slaśk nie bedzie łatwo. Nie zapominajmy ze my w żadnym meczu w ESA nie bedziemy faworytem :)
aidos - Wto Lip 18, 2017 13:43

Wg bukmacherów jesteśmy faworytem!!!

MKS Sandecja Nowy Sącz - Arka Gdynia
1 2,30
X 3,15
2 3,00

K@KS - Wto Lip 18, 2017 15:06

Będzie ciężko, zresztą na łatwiejsze mecze musimy poczekać chyba w dalszej części sezonu.
Jakoś dziwnie się obawiam tego meczu, typuję remis, oby bramkowy :)

Masahiko - Wto Lip 18, 2017 15:23

PPP111 napisał/a:
Mam nadzieje że Danek nie zagra od poczatku, nie czepiam się goscia ale to nie jest zawdonik na Esa. Tak stara się ale wiecej chaosu i zamieszania niebzpiecznego dla druzyny robi niz pozytku.

Moim zdaniem w Poznaniu słabszy był Dudzic. Zarzuty wobec Danka po meczu słuszne, ale i rywal trudny. Poczekalbym z ocena jego przydatności na kolejne mecze.

Co do meczu z Arka to będzie to bardzo trudne spotkanie, ale trzeba myśleć optymistycznie. Na papierze to chyba my zrobiliśmy lepszy wynik, bo i na wyjeździe i z silniejszą drużyną.

nitroactive - Wto Lip 18, 2017 17:27

Nie wiecie jak wyglada sprawa z biletami? Da się kupić gdzieś w ns, albo necie? Czy tylko kasy pod stadionem w Niecieczy?
Grzechotnik - Wto Lip 18, 2017 17:32

nitroactive napisał/a:
Nie wiecie jak wyglada sprawa z biletami? Da się kupić gdzieś w ns, albo necie? Czy tylko kasy pod stadionem w Niecieczy?

http://www.sandecja.org/f...35fc53b3#129043

3 i 4 strona

syfon12 - Wto Lip 18, 2017 18:47

Grzechotnik napisał/a:
nitroactive napisał/a:

http://www.sandecja.org/f...35fc53b3#129043

3 i 4 strona

Online chyba nadal nie ma. Na www.kupbilet.pl

arek88 - Wto Lip 18, 2017 19:12

Tez szukałem online i nie ma
ERNESTO - Wto Lip 18, 2017 20:43

matys5392 napisał/a:

Mam nadzieję, że Kolev zagra lepiej niż w Poznaniu.

Wynik:1:0 po samobóju Zbozienia

Jasne, mecz zycia to to nie byl, ale on nie istnial, bo nie dostawal podan. Najlepsza sytuacje w meczu mielismy wlasnie po jego podaniu, niestety Danek zle trafil w pilke...

Pozdro

1980_NS - Wto Lip 18, 2017 21:02

Uważam, że mimo wszystko Kolev wypadł dobrze. Kilka strat zaciera jego przyzwoity występ. Nieźle utrzymywał się przy piłce tyłem do bramki, był aktywny. Na szczęście Korzym i Piszczek po zejściu Koleva również wyglądali poprawnie. Jest nadzieja, że w przodzie będzie dobrze w tej rundzie.
kamilyes - Sro Lip 19, 2017 12:55

Pytanie klucz.

U nas na stronie jest informacja o biletach ulgowych

"Do zakupu biletów ulgowych uprawnieni są emeryci, renciści, osoby niepełnosprawne, kombatanci wojenni oraz młodzież do lat 16.",

a na stronie kupbilet.pl

"... studentom do 26 roku życia"

czyli w końcu jak jest? studenci wchodzą na ulgowych? jeśli tak pasowałoby na oficjalnej stronie dodać taką informację.

jacek55 - Sro Lip 19, 2017 18:27

Plakaty na mecz zArką drukuje i rozwiesza klub Niecieczy tylko w Niecieczy to jakiś żart.
Baks85 - Sro Lip 19, 2017 18:42

mam namiary na goscia ktory ma 4miejsca w samochodzie jadacym do Niecieczy
lestrak - Sro Lip 19, 2017 19:10

U mnie w aucie również miejsca wolne. Całe 3
bzyku - Sro Lip 19, 2017 20:12

Baks85 podaj na priv szukam transportu dla 3 osób
szymon_YG - Czw Lip 20, 2017 16:45

Przyjedźcie tymi autami na zbiórkę i tam na pewno kogoś znajdziecie..
syfon12 - Czw Lip 20, 2017 19:43

Arkowcy o Sandecji. http://www.arkowcy.pl/art...-nowy-sacz.html
syfon12 - Czw Lip 20, 2017 21:00

Lukas Kubań w rozmowie tuż po ostatnim czwartkowym treningu przed meczem z Arką Gdynia... https://youtu.be/JQ0VdjgfJQU
młodyC - Pią Lip 21, 2017 11:24

Dzisiaj po ciężkim boju wywalczymy skromne 1-0!

Max1990 - Pią Lip 21, 2017 12:36

Jak wygląda sytuacja kadrowa przed meczem może ktoś podać 18 meczowa ??
jacek55 - Pią Lip 21, 2017 19:55

Bramkarz poziom ligi mistrzów,obrona poziom ex,pomoc pierwsza liga napadu brak tak to na razie wygodna ale 2 punkty są.
Majkellll - Pią Lip 21, 2017 19:58

Dla mnie Trochim się nie nadaje, za wolno biega i myśli. Skrzydeł brak
Bioły_NS - Pią Lip 21, 2017 19:58

szczerze ? dawno tak slabego spotkania w ekstraklasie czy wykonaniu Sandecji nie widzialem by nie powiedziec totalna zenada z obu stron.
sns1910 - Pią Lip 21, 2017 20:15

Mamy bramkarza i obronę na poziomie Ekstraklasy. Kropka. Ofensywa jest póki co nie słaba, co tragiczna. Wiadomo, w Poznaniu antyfutbol i jakikolwiek punkt można brać w ciemno, niezależnie od stylu, ale jak tak będziemy grali z innymi drużynami walczącymi o utrzymanie, to czeka nas krótka przygoda na tym poziomie. Wynik wynikiem, zły przecież nie jest, ale nie widać jakichkolwiek małych symptomów tego, że ta drużyna jest w stanie kreować akcje ofensywne na tym poziomie i to bardzo niepokoi.

Niestety ale każdy z ofensywnych zawodników, którzy robili różnicę w I lidze tutaj póki co znacznie odstają od rywali, a nowy Kolew jest przeraźliwie wolny, a nie jest na tyle fizycznie silny żeby grając w powietrzu mógł robić różnicę w Ekstraklasie. Inna sprawa, że w sumie od strony klubu zrobiono w zasadzie wszystko, żeby drużynę utrzymać oraz wzmocnić, tutaj nie można nic nikomu zarzucić, po prostu fakt jest taki, że może to okazać się za mało do wygrywania meczów na tym poziomie. Niemniej jednak widać, że trzeba polować na jakiegokolwiek zawodnika skrajnie ofensywnego na rynku transferowym i jest to konieczność. Trzeba też trzymać kciuki, że Cetnarski z biegiem czasu dojdzie do wyższej formy niż obecnie prezentuje.

Odwrotnie wygląda sprawa z defensywą, widać doświadczenie w poczynaniach zawodników defensywnych, a w sytuacjach kryzysowych klasę pokazuje Gliwa. Może się okazać, że paradoksalnie łatwiej będzie o 3 punkty Sandecji w meczach z nieco silniejszymi rywalami, kiedy rywal się otworzy, będzie więcej miejsca i szansa na kontry. Sezon oczywiście jest długi, pozostaje czekać na kolejne ruchy transferowe, a może akurat ofensywni zawodnicy jeszcze zaskoczą nas formą w kolejnych spotkaniach :)

Bill3 - Pią Lip 21, 2017 20:16

Dobry występ Gliwy, Bućko, Mraza i Kasprzaka...poprawny Cetnarskiego i Kubana.
Mamy conajmniej solidnie skonstuowaną defensywe ale jeśli mamy opierać 1szą jedynastkę na graczach takich jak Trochim i Brzyski to krzyż na drogę...

- 1szy może i silny i potrafi się zastawić, przepchnąć ale niestety to za mało jak na ekstraklase...liczba głupich strat drepcząc jak mucha w smole zatrważąjąca. Wojciech jest zbyt wolny a z motoryką u nieg na bakier...stawianie na niego w środku pola to strata jakości.
- Brzyski natomiast w liczbie niedokładnych długich i "glupich" piłek pokonał chyba samego Daniego Alvesa z "najlepszych" lat w Barcy... W dodatku oddycha nogawkami po 1 przebierzce i krótkiej akcji...

Wg. mnie obaj Panowie nie wnoszą do drużyny jakości...a krytykowanie na ich tle takiego Danka, który ma ambicje i może być tylko lepszy to troche nieporozumienie...

sns1910 - Pią Lip 21, 2017 20:22

Ja akurat odbierałem Brzyskiego jako zawodnika, który jako jedyny próbuje w ofensywie zrobić COKOLWIEK innego, niż podanie do najbliższego rywala. Wiadomo, nic konkretnego z tego nie wynikało, ale Brzyski byłby ostatnim w kontekście gry ofensywnej, którego bym wymienił jako przykład słabości w tym zakresie - inna sprawa, że to też jednoznacznie o występie tej ofensywy świadczy.
arkoniusz - Pią Lip 21, 2017 20:25

Gliwa: Duży plus spotkanie na -5.. minus po tym jednym parowaniu przed siebie na szczęście nikt nie dobił i był dobrze asekurowany przez kolegów.
Obrona: Kuban mało widoczny, Szufryn też na plus, jednak do rozgrywania on się nie nadaję, kilka dalekich podań do przodu do nikogo, Piter i Brzyski nic wybitnego i nic za co można skarcić. Taki typowy poziom Ex.
Pomoc:. Jak patrzyłem na Danka i Trochima to żal mi si robiło. Mam nadzieję że na Legię zagra Cetnarski. Dalej Baran no to taki jego podstawowy poziom. Uważam że zagrał poprawnie. Dudzic dużo walki i trochę postraszył obrońców Arki, ale na strachu się skończyło.
Atak: Korzym dużo lepiej niż ostatnio, szkoda że boi się iść jeden na jeden, Kolev narazie musi wejść na ten poziomi mimo że Piszczek to też nie ten poziom to bym na niego postawił .

Maerqin - Pią Lip 21, 2017 20:37

Ja to nie wiem co dzis odpierdalal Trochim. 4 razy (tyle naliczylem a nie ogladalem calego meczu) probowal cos tam kiwac w srodku pola 30-40 m od bramki i za kazdym razem tracil pilke po czym szla szybka akcja na nasza bramke...Powinien dostac za to srogi ochrzan od trenejro. Ogolnie mecz slaby, w ofensywie katastrofa, tylko dzieki Gliwie mamy dzis 2 pkt. Arka, podobnie jak Lech wygladala lepiej fizycznie, nasza gra za wolna i bez pomyslu. Na plus walecznosc i pewna obrona ale wnioski po dzisiejszym slabym meczu trzeba wyciagnac.
misiokoda - Pią Lip 21, 2017 21:07

Serce boli... Ja chyba bym wolał dzisiaj nawet przegrać, ale zagrać zdecydowanie inaczej w ofensywie.
O ile remis tydzień temu smakował wybornie to dzisiaj nie smakuje w ogóle.

Co do Brzyskiego to też bym się go tak bardzo nie czepiał bo przynajmniej coś chciał zrobić i się pojawiał w okolicach braki Arki, a że nie wychodziło to inna rzecz.

My w drużynie praktycznie nie mamy ani techniki ani szybkości... A bez tego nie da się grać w ekstraklasie. Waleczność u nas oczywiście była, ale ona bardziej się sprawdza jeśli chodzi o defensywę, a w ofensywie potrzebna jest szybkość/technika/nieszablonowość/dobre podania. U nas jedyny sposób na bramkę to myślenie by zdobyć stały fragment gry i liczyć na to, że ktoś doskoczy i strzeli...

Największy plus to oczywiście znowu Gliwa. Największe dla mnie rozczarowanie to Kolev - dużo sobie po nim obiecywałem, a on kompletnie nie istniał na boisku.. Rzekłbym nawet, że go praktycznie nie było...

sns1910 - Pią Lip 21, 2017 21:29

Teraz czekają nas dwa mega trudne wyjazdy - Warszawa i Białystok...tak że kto wie, czy na pierwsze zwycięstwo nie trzeba będzie czekać do 5 kolejki, jeśli nie, to kolejny wyjazd to Gdańsk. Niemniej jednak jestem w stanie sobie wyobrazić, że Sandecja grając dokładnie tak jak w dwóch pierwszych meczach wywozi z Gdańska, czy Białegostoku 1:0 po jakiejś kontrze, solidnej obronie i kolejnych popisach Gliwy w bramce.
qqq - Pią Lip 21, 2017 22:16

W defensywie gramy poprawnie, ale w ofensywie praktycznie nie istniejemy. 180 minut w ekstraklasie i ŻADNEJ składnej akcji nie mieliśmy okazji zobaczyć. Skrzydła praktycznie nie istnieją! W środku pola wszyscy stoją, nikt nie wychodzi na pozycję! Na gwałt potrzebujemy 2-ch skrzydłowych i kogoś do środka, który będzie umiał przytrzymać piłkę, rozegrać ją, zagrać na jeden kontakt i przyspieszyć akcję. Przykro się na to patrzy na razie. Danek to wychodzi w pierwszych składzie po co, ja się pytam? Nie można w ekstraklasie stawiać na chłopa, który wytrzymuje 45 minut meczu, a na dodatek, jedyne co robi to traci piłki.
Co do napastnika. Kolev? Korzym? Dyskusja bezsensu. Równie dobrze mogę tam zagrać ja. Bez kreatywnych zawodników w środku pola, zawodnik na tej pozycji może sobie jedynie pobiegać między obrońcami.
sns1910 napisał/a:
jestem w stanie sobie wyobrazić, że Sandecja grając dokładnie tak jak w dwóch pierwszych meczach wywozi z Gdańska, czy Białegostoku 1:0 po jakiejś kontrze

Widziałeś jakąś sensowną kontrę w naszym wykonaniu w tych 2-ch meczach? Ja nie. Korzym i Kolev to nie są piłkarze do gry z kontry! Poza tym, pomocnicy hamują grę zamiast ją przyspieszyć. Gdzie ty tu widzisz jakąś szansę na bramkę z kontry?

nuncjusz - Pią Lip 21, 2017 22:25

Dajcie chłopakom czas mieli 1 miesiąc na przygotowanie się do wyższej ligi rozrywkowej to tak nie działa ze od razu wszystko będzie okej do tego praktycznie bez dobrych wzmocnień jesteśmy myślę że każdy z nich ma ambicje by się pokazać jak najlepiej . Bez dobrych pieniędzy na transfery nigdy nie będzie super ale jak ktoś pisał można też grać defensywnie jeśli wychodzi i zbierać kontry przez jeszcze 3 spotkania to tak może wyglądać jak teraz ofensywa musi potrenować jeszcze wejść w rytm meczowy .

Znajdźcie plusy mamy 2 mecze za sobą i nie przegraliśmy Nie Pokonana Sandecja nasza kochana !

qqq - Pią Lip 21, 2017 22:43

nuncjusz napisał/a:
Dajcie chłopakom czas mieli 1 miesiąc na przygotowanie się do wyższej ligi rozrywkowej

Brzyski, Korzym, Cetnarski, Baran, Dudzic, Gliwa. Wszyscy swoje w ekstraklasie zagrali. Bucko też ma ponad 20 meczów w "elicie". 6 zawodników + bramkarz z dzisiejszego podstawowego składu. Resztę mogę zrozumieć, ale oni? To właśnie ci piłkarze powinni ciągnąc grę i stanowić o sile tego klubu!

Gustlik95 - Pią Lip 21, 2017 23:29

qqq napisał/a:
nuncjusz napisał/a:
Dajcie chłopakom czas mieli 1 miesiąc na przygotowanie się do wyższej ligi rozrywkowej

Brzyski, Korzym, Cetnarski, Baran, Dudzic, Gliwa. Wszyscy swoje w ekstraklasie zagrali. Bucko też ma ponad 20 meczów w "elicie". 6 zawodników + bramkarz z dzisiejszego podstawowego składu. Resztę mogę zrozumieć, ale oni? To właśnie ci piłkarze powinni ciągnąc grę i stanowić o sile tego klubu!

Z tych 6 zawodników w dzisiejszym meczu bardzo dobrze zagrał Gliwa, dobry występ zanotował Baran , Korzym moim zdaniem nie miał za bardzo pola do popisu ( czyt. nikt mu nie stworzył okazji do strzelenia bramki), Dudzic to generalnie gra jak junior - boi się piłki , 10 kg w porach :). Brzyski jak dla mnie to taka mocna 3 w skali 1-6. Cetnarski to on w ogóle dziś grał ? W Poznaniu zrobił na mnie lepsze wrażenie. A jeśli chodzi o Bućko to nie mam nic mu do zarzucenia, jego zadaniem jest "czyścić" i tak też robił.

bo2904 - Pią Lip 21, 2017 23:30

Co do meczu to słabo wypadła Arka
Nie wiem jakim cudem zdobyła Puchar i Super Puchar Polski z taką grą.
Nie ma co panikować w exklapie póki co to gramy tylko o utrzymanie.

Cieszmy się z tego co mamy, będzie lepiej

klipol - Pią Lip 21, 2017 23:36

bo2904 napisał/a:
Co do meczu to słabo wypadła Arka
Nie wiem jakim cudem zdobyła Puchar i Super Puchar Polski z taką grą.
Nie ma co panikować w exklapie póki co to gramy tylko o utrzymanie.

Cieszmy się z tego co mamy, będzie lepiej

Ostatnio jak graliśmy o utrzymanie to awansowaliśmy więc może się to skończyć majstrem ;)

aidos - Pią Lip 21, 2017 23:41

A mogliśmy dziś przez parę godzin być liderem EX ;).
matys5392 - Sob Lip 22, 2017 01:21

Dołączam się do poprzednich opinii - o ile defensywa jest na bardzo dobrym poziomie, a nasz bramkarz powinien być wyróżniony jakąś nagrodą za te pierwsze mecze, tak ofensywa jest tragiczna. Z przodu po prostu nie istniejemy! Nie ma kto się zabrać z piłką, niektórzy jakby się jej bali. Brakuje kogoś takiego jak Małkowski, który napędzał nasze akcje i szedł na przebój.

A teraz oceny za dzisiejszy mecz:
Gliwa - mistrz. Pisałem kiedyś, że będzie z nim jak z Cabajem. Opinia nieudacznika a u nas jest gwiazdą. Dzięki niemu mamy dzisiaj kolejny punkt.
Czwórka obrońców - solidnie, nie ma się co czepiać. Nie straciliśmy gola, więc jest ok.
Baran-dzisiaj słabszy niż w Poznaniu.
Cetnarski-slabo. Miał się tu odbudować, być liderem środka pola, reżyserem gry, a tym czasem gość jest bardzo niewidoczny w trakcie meczu. Jak na takiego zawodnika to jest za mało.
Trochim-jego straty wolały o pomstę do nieba! Bezsensowne się kawał, zwalniać grę, miał mnóstwo ostro strat. Nie tak Wojtek!
Dudzic-nie bez powodu w Cracovii nazywali go " człowiek chaos". Na dzień dzisiejszy jest to nasz najlepszy skrzydłowy, co nie świadczy dobrze. Mało konkretów.
Danek-człowiek widmo w dzisiejszym meczu. W następnym ława.
Korzym-no lepiej, ale umówmy się, że z Maćkiem ciężko będzie zwonowac ekstraklase.

Z rezerwowych najlepiej wypadł Kasprzak. Kolev faktycznie póki co rozczarowuje.

0:0 w niedzielę w Poznaniu i dzisiejsze 0:0 to dwa różne remisy. W ogóle dzisiejszy mecz pokazał, że Ekstraklasa niewiele różni się od pierwszej ligi. Szkoda, że nie udało się wygrać, bo teraz wyjazd do Warszawy, a tam poprzeczką postawiona będzie bardzo wysoko.

mirek678 - Sob Lip 22, 2017 08:31

Widzów według C+ 2646
lukas33 - Sob Lip 22, 2017 09:09

Niestety należy się zgodzić z przedmówcami. O grze obronnej nie ma co pisać bo jest wszystko ok. Natomiast gra ofensywna to po prostu tragedia. Nie zawiązujemy żadnych sensownych akcji, nie stwarzamy żadnego zagrożenia pod bramką rywali, zdecydowanie brakuje nam jakości w ataku.

Niestety po kontuzji Małkowskiego i utracie Wdowiaka nasze skrzydła nie istnieją. Dla Danka ekstraklasa to oczywiście zdecydowanie za wysokie progi i nie pomoże żadne zaklinanie rzeczywistości- chłopak jest po prostu o klasę za słaby. Dudzic jak zwykle, coś się stara, niby szarpie, niby biega ale efekty są bardzo mizerne ( chociaż jak ktoś wyżej przytomnie zauważył to i tak jest nasz najlepszy skrzydłowy na tą chwilę). Brakuje też piłkarza który robiłby grę w środku pola. Grę do przodu, nie do tyłu. Wojtek Trochim chyba nie do końca rozumie że przetrzymywanie piłki i gra na 10 kontaktów to jest dobre na 1 czy 2 ligę ale w ekstraklasie po prostu trzeba grać szybko a on tego nie umie. Oprócz tego te straty wynikające z bezsensownego trzymania piłki to kryminał.

Cetnarski? Póki co ciężko zauważyć że ten facet gra w naszej drużynie. Miał kreować grę, tworzyć sytuację a na tą chwilę widać go tylko przy egzekwowaniu stałych fragmentów gry.

Napastnicy- no cóż jeśli nie dostaje się piłek to trudno coś strzelić, jednocześnie trzeba się zastanowić po co dwóch ( a nawet trzech bo Piszczek ma taką samą charakterystykę) identycznych napastników grających tyłem do bramki, mających problemy z szybkością i dryblingiem.

Sprowadzenie 3 graczy na lewą stronę mających zdecydowanie defensywne inklinacje to też dość dziwna polityka transferowa. Ja wiem że Mraz ma być ustawiany ofensywnie ale mimo wszystko jest to boczny obrońca. Wysoki, dobrze zbudowany, nie mający super szybkości, dryblingu i przebojowości którymi powinien cechować się skrzydłowy.

Uważam, że do walki o zwycięstwa i utrzymanie się w tej klasie rozgrywkowej należy bezwzględnie wzmocnić tą kadrę co najmniej 1- 2 skrzydłowymi z prawdziwego zdarzenia oraz szybkim sprytnym napastnikiem dobrze czującym się w kontrach.

sns1910 - Sob Lip 22, 2017 09:10

Cetnarski formą nie błyszczy, ale też nie gra na swojej pozycji. Gra obok Barana, przed nimi gra Trochim. I właśnie tutaj zazwyczaj grywał Cetnarski. Ale też nie mam przekonania, że jak do składu za Trochima wskoczyłby np. Kasprzak, a Cetnarskiego przesunięto by wyżej, to gra wyglądałaby lepiej. To co jest pewne, to to, że jeśli Trochim chce pograć dłużej na poziomie Ekstraklasy to musi grać szybciej. Umiejętności ma, tylko po prostu póki co nie radzi sobie z wyższym tempem gry, lepszą defensywą rywali, a jego pozycja w ofensywie jest kluczowa.
młodyC - Sob Lip 22, 2017 10:54

A wiecie czemu Cetnarski nie błyszczy? Bo on jedyny gra na jeden kontakt. Trochima widać na boisku tylko dlatego że stara się wziąć gre zespołu na siebie. Ale robi to jak widać nieudolnie. Przede wszystkim za długo jest przy piłce. W Ekstraklasie technika jest najważniejsza. A komu ma Cetnar rozrzucic piłkę? Na skrzydła które są niewidoczne i chowają się za obrońcami? Do tylu czyli do Barana czy do Trochima, którzy potem nie wiedza co zrobić z piłką? Zostaje tylko Kolev, który jest obstawiony przez obrońców bo tylko on chce piłkę. Na razie gramy 2-3 zawodnikami w ataku, a grając tak w ataku pozycyjnym nie ma co liczyć na gole.
Na następny mecz z Legią wystawiłbym inny eksperymentalny skład
Gliwa-Mraz.Szufryn.Bucko.Kuban-Brzyski.Gałecki.Baran.Cetnarski.Kasprzak-Kolev

Brzyski mimo swojego wieku jest szybszy od Mraza i zagrywa dużo prostopadłych dośrodkowan. Co prawda raz są one na poziomie LM, a raz na poziomie 4 ligi, ale może 2-3 dobre dośrodkowania przesądza o golu. Kasprzak mimo iz nie jest skrzydłowym wpuściłbym go na prawą pomoc, może cos pokaże, a na podmęczonych rywali wejdzie Dudzic. No i Gałecki. Sorry Wojtek, ale wątpie by zagrał gorzej od Trochima. Młodszy i mimo wszystko lepszy technicznie.

qqq - Sob Lip 22, 2017 11:40

Dziwne jest to, że w sparingach przecież ta ofensywa nie prezentowała się tak fatalnie. Graliśmy z dobrymi klubami (wyjątek Partizan) i strzeliliśmy w 4 spotkaniach 12 bramek. Przyszyła liga i kicha. Nie potrafimy stworzyć nawet jednej klarownej sytuacji.
Gustlik95 - Sob Lip 22, 2017 11:52

qqq napisał/a:
Dziwne jest to, że w sparingach przecież ta ofensywa nie prezentowała się tak fatalnie. Graliśmy z dobrymi klubami (wyjątek Partizan) i strzeliliśmy w 4 spotkaniach 12 bramek. Przyszyła liga i kicha. Nie potrafimy stworzyć nawet jednej klarownej sytuacji.

Dlatego może warto dać czas naszym zawodnikom i trenerowi ? Zauważcie że większość zawodników przyszła pod koniec zgrupowania albo w ostatnim tygodniu przygotowawczym - tutaj potrzebne jest zgranie. rok temu tez zaczęliśmy słabo ligę od 2 remisów w słabym stylu a jak skończyliśmy ? Czas w tym wypadku działa na naszą korzyść.
Wiadomo skrzydłowi potrzebni są na bank. ale co do oceniania formy naszych kopaczy poczekajmy jeszcze kilka kolejek :)

arek88 - Sob Lip 22, 2017 12:02

Moim zdaniem taka taktyka trenera i trzeba mu zaufac. Grać solidnie w obronie, pokazać naszym grajkom ze jesteśmy równi z najlepszymi zespołami w kraju. Nie gramy ładnie ale mamy dwa remisy. Lepsze to niż sparzyć się na samym początku i popsuć morale drużyny. Mam nadzieje będą wzmocnienia, zawodnicy zgraja się ze sobą i będzie z tego wiele radości :)
Bill3 - Sob Lip 22, 2017 12:19

Z nowych nabytków najlepsze wrażenie robi na mnie Mraz. Widać że potrofi kontrolować i utrzymać piłkę, myśli na boisku i nie prowokuje strat...Wczoraj w 2-3 akcjach w bezpośrednich pojedynkach przy lini fajnie się prezentował...Myślę, że warto na niego stawiać.

Co do Koleva to ja widzę potencjał i wydaje mi się, że będzie z niego dobry pies na gole...wystarczy kilka kolejek i powinno być ok. Z całej trójki na tą chwilę to tego Korzyma widziałbym na ławce jeśli już.

Młody Danek w NICZYM nie wypada gorzej od takiego Trochima...przygotowanei na pełne 90 minut to tylko kwestia czasu i choć Danek jest słaby to ma duży potencjał rozwoju!!! Odsuwając takiego grajka na łąwke skazujesz go na to, że już zawsze zostanie miernotą gdzieś na boiskach 1ligi...

Jaki by Danek nie był słaby to ma potencjał...mały czy większy kto go wie...a Trochim...sorry ale nie ta liga. Jak on ma rozprowadzać piłki, wychodzić z akcjami jak on nie ma żadnej techniki ani szybkości...

I nie jestem fanem Danka bo również nie widzę go na tą chwilę w pierwszej 11 ale skoro biega w niej Trochim to nie bądźmy hipokrytami!!!

Jakiś kozacki skrzydłowy i kreatywny i techniczny rozgrywający potrzebny od zaraz!!! Musimy trochę dłużej utrzymywać się i kontrolować grę w środku pola. Do tego trochę więcej wiatru na skrzydłach i będzie ok. O wykończenie w ataku bym się na tą chwilę nie martwił...Trochę ogrania i rytmu mecczowego i będzie tylko lepiej a jest komu pakować gałe do siatki. Chłopcy potrzebują czasu by zrobić rytm i okrzepnąć w eklapie.

Nie zapominajcie, że ogólny żenadyczny poziom całej polskiej ekstraklasy w pierwszych jej tygodniach to od lat efekt chorego systemu rozgrywek w Polsce. Cały piłkarski świat gra cały rok z normalną przerwą a my tutaj zimujemy nie wiem po co... Nie da się roztrenować, wypocząć i zresetować po trudach dłuuugiego sezonu w ciągu 10dni wakacji a później w ciągu kolejnych 10dni odbyć obóz i wrócić na pełnym gazie do rytmu meczowego i najlepiej od razu w wysokiej formie...Po prostu się nie da. Na zachodzie o tym wiedzą a u nas chyba nie...potem przychodzi płacić za wszystko w europejskich pucharach a poziom jest jaki jest...nie da się patrzeć jak egzotyczny rywal z Norwegi gra przez 45 min z Ległą jak równy z równym stwarzając zagrożenie pod jej bramką a vice mistrz polski przegrywa z jakimiś Azerami grając piach godny meczu o utrzymanie w 1 lidzę. Czasami wręcz nie chce się włączać TV...

Ekstraklasa to dno czego wszyscy mieliśmy wczoraj bolesną próbkę...

Masahiko - Sob Lip 22, 2017 12:58

młodyC napisał/a:

Na następny mecz z Legią wystawiłbym inny eksperymentalny skład
Gliwa-Mraz.Szufryn.Bucko.Kuban-Brzyski.Gałecki.Baran.Cetnarski.Kasprzak-Kolev

To chyba nie jest dobry pomysł. Nie przegraliśmy z kretesem dwóch spotkań, żeby robić aż taką rewolucję w składzie. Nie straciliśmy gola, więc nie ma sensu rozwalać nieźle funkcjonującej defensywy. Można by było faktycznie spróbować tego Kasprzaka na skrzydle zamiast Danka. Mimo największej sympatii to jednak i Trochimem jestem zawiedzionym. Ale może właśnie z Legią w Warszawie pokaże coś lepszego? Do pewnego momentu gra nie wygląda źle, ale w ofensywie coś się zacina. Może ofensywna Legia da nam więcej miejsca na szybkie kontry?

xXkosiarzXx - Sob Lip 22, 2017 13:10

Danek nie jest słaby. Jest to gościu który potrzebuje trochę czasu na rozwój i prywyknięcie do ligi, bo póki co marnie wygląda. Idealną dla niego rolą byłoby wypuszczenie go na ostatnie 20min meczu na zmęczonego przeciwnika, bo póki co nie jest gotowy na pierwszy skład
Grzechotnik - Sob Lip 22, 2017 14:06

2600 ludzi na meczu. Czyli najlepszy w historii wyjazd kibiców Sandecji :D . Komentatorzy Smokowski i Orłowski mówili że takiego głośnego dopingu jeszcze w Niecieczy nie było :).

Co do samego poziomu piłkarskiego to przyznam szczerze że takiej nudy nie widziałem jeszcze w telewizji nigdy. Człowiek oglądał i narzekał na piątkowe czy poniedziałkowe mecze z poprzednich sezonów, oglądając Ruch, Łęczną, Cracovie, Korone itp, ale to co sie odjebało wczoraj to nie wiem czy ten wczorajszy "spektakl" Sandecja-Arka to był poziom II ligi.

Naszych piłkarzy po wczorajszej mordędze można podsumować tak:

Gliwa i obrona + def Baran jakoś to wyglądało. Z Mraza będzie duży pożytek...

Dudzic jeździec bez głowy
Trochim bardzo dużo strat, powolny
Cetnarski wyglądał wczoraj jak by pierwszy raz wybiegł na murawe
Danek nie wiem czy załapał by sie w II ligowym Zniczu Pruszków
Korzym, Kolew , oni sami nic nie zrobią z przodu jak pomoc i skrzydła nie istniały w tym meczu.

Cieszyć sie należy jedynie z tych 2 punktów które mamy, i czekać cierpliwie może to kiedyś wszystko zatrybi.

SilverCommander - Sob Lip 22, 2017 15:36

Trzeba pamiętać też o tym, że sędzia nie podyktował ewidentnego rzutu karnego dla Arki, po zagraniu Dudzica w polu karnym ręką, a najlepszą sytuację do strzelenia bramki Arce miał nie kto inny jak ... piłkarz Arki :), który tylko dzięki bardzo dobrej interwencji swojego bramkarza nie strzelił gola samobójczego.
http://futbolfejs.pl/ekst...go-czyms-takim/

misiokoda - Sob Lip 22, 2017 21:23

Tak trochę w innym temacie: obejrzałem filmik z kulisów meczu i powiem, że on jest dużo lepszą reklamą zachęcającą, by przyjść na stadion niż sam wczorajszy mecz :) super robota :)
SilverCommander - Sob Lip 22, 2017 22:34

Dokładnie filmy z za kulisów meczu są super. Oby tylko były jeszcze dłuższe.
Właśnie skończył się mecz Korony z legią (wynik 1:1), który idealnie pokazał jak dotychczasowa gra Sandecji w ofensywie jest beznadziejna. Korona która przecież nie ma żadnych gwiazd w zespole, z zdziesiątkowaną kadrą przez kontuzje, potrafiła grać przez większość spotkania jak "równy z równym", miała sporo okazji do zdobycia gola, w tym minimum dwie "100 % okazje".

rwp - Sob Lip 22, 2017 22:47

Test wytrzymałości, który rozłożyłby Beara Gryllsa. Gdyby grali jeszcze trochę dłużej, na boisko wszedłby miejscowy niecieczański chłop z widłami i dla świętego spokoju przekłuł piłkę. ;)

http://weszlo.com/2017/07...-galek-ocznych/

collo - Nie Lip 23, 2017 09:56

Może i gra była kiepska, ale przynajmniej drugi tydzień w tabeli jesteśmy przed Legią :)
Dajmy się przyzwyczaić zawodnikom do wyższego poziomu i szybszej piłki, a będziemy mieć i radość z gry i dobre wyniki.

misiokoda - Nie Lip 23, 2017 10:29

Problem polega na tym, ze większość pierwszego składu od lat jest przyzwyczajona do Ex - także to ich nie tlumaczy.

Jedyna nadzieja jest to, ze nie wszyscy sa zgrani i ze musza niektórzy nadrobić zaległości treningowe. I wtedy moze bedze lepiej ;)