Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA - Wisła Płock

radziufan - Sro Sie 09, 2017 12:01
Temat postu: SANDECJA - Wisła Płock
gramy o pierwszą historyczną serię zwycięstw:)

zapraszam do dyskusji

fanatycznie - Sro Sie 09, 2017 12:07

Z Wisłą bodajże w 2009 roku ostatni raz wygraliśmy, myślę że damy radę w tym roku :) 2-0
Bill3 - Sro Sie 09, 2017 12:21

Płock po 2 koszmarnie nudnych i słabych meczach z Wisełką...Mam nadzieje że zobaczymy dobre spotkanie w którym to my podyktujemy warunki...

Duża rola trenera by odpowiednio zmotywował zespół...Jeśli zagrają takim pressingiem jak z Jagą to powinno być bardzo dobrze. Oby nie zabrakło skuteczności.

radek - Sro Sie 09, 2017 12:38

Spokojne 2-0 Kolev x2
polak12 - Sro Sie 09, 2017 12:45

Pozbyli się dobrego trenera, wzięli słabego. Myślę że śmiało 1X.
Sączersi - Sro Sie 09, 2017 14:04

2:1 dla nas, nie pytajcie skad wiem :DD

Nie ma co po meczu z Jaga popadac w hurraoptymizm ale powiedzialbym ze z mrczu na mecz nam w sumie coraz lepiej idzie a Wisla to przeciwnik z nizszej polki niz poprzedni (no moze poza Arka ale jednak to mistrz Polski). Mamy szanse ma zwyciestwo.

x_cite - Czw Sie 10, 2017 07:40

Też obstawiam 2:1 po golach Koleva i Danka
Lucas_93 - Czw Sie 10, 2017 09:29

4:1, Kolev x3, Piter-Bucko. Tak bedzie.
czoper - Czw Sie 10, 2017 10:11

W przypadku wygranej możemy wejść do półczuba.
erhemingway - Czw Sie 10, 2017 10:12

4-0
3xDanek, Kolev

radziufan - Czw Sie 10, 2017 11:43

Arbiter Mariusz Złotek ze Stalowej Woli poprowadzi sobotnie spotkanie 5 kolejki ekstraklasy Sandecja - Wisła Płock w Niecieczy.
matys5392 - Czw Sie 10, 2017 14:56

Powiedz mi kto jest Twoim trenerem a powiem Ci jaki masz zespół 😁

Mroczkowski to pieprzony geniusz i tu jest nasza przewaga. Chłop ma swój świat i nie warto mu wchodzić w drogę.
Płock pozbył się dobrego szkoleniowca i wróżę im spadek.

Gliwa - Kuban, Szufryn, Bucko, Krachunov, Mraz - Kasprzak, Trochim - Dudzic, Kolev, Brzyski.

W drugiej połowie wchodzi cała Danek family.

3:1 po golach Kadprzaka, Koleva i Dudzica.

Gustlik95 - Sob Sie 12, 2017 12:14

Śniło mi się dziś dwa razy że przegraliśmy , za pierwszym razem 1-6 a za drugim , 0 - 1.
Podobno to co się śni jest odwrotnością zdarzeń w rzeczywistości - gdyby tak było bardzo bym się cieszył.

Chessjan - Sob Sie 12, 2017 14:48

Ale paranoja. Policja nie wpuszca kibiców Sandecji którzy kupili bilet na sektor E.

---

Sytuajca unormowana, ale co się ludzie powku$*iali to ich...

marii506 - Sob Sie 12, 2017 15:25

Co z Korzymem i Kubaniem?
Gustlik95 - Sob Sie 12, 2017 17:26

Pierwsza połowa w wykonaniu naszych zawodników była tak beznadziejna, że aż oczy bolą. Druga połowa o niebo lepsza , lecz nic z tego nie wynikło . Jedziemy dalej
matys5392 - Sob Sie 12, 2017 17:40

Ojojoj... Chyba najgorszy mecz za kadencji Mroczkowskiego. Beznadziejny Dudzic, Basta, tradycyjnie Cetnarski i Danek.
czoper - Sob Sie 12, 2017 19:05

Przed meczem paranoja, na boisku parodia radzieckiego westernu. Komplet.
młodyC - Sob Sie 12, 2017 19:15

Po tym meczu widać ze drużyna potrzebuje wzmocnień. Nie ma z kim grac wszyscy się chowają za obroncami. Jedynie Trochima i Brzyski starają się wziąć akcje na siebie. Tylko ze ten 1 robi to nieudolnie, a ten 2 jak gra na LO to nie może się zbytnio włączać w akcję ofensywne.
PPP111 - Sob Sie 12, 2017 19:23

1 połowa jak zwykle w 10. Nie chce sie nad Dankiem pastwić ale przeciez on się szlaja po boisku bez pomysłu jakiegoś. Małego brakuje nie ma kto szarpnąć.
Co to za akcja że nie wpuszczali na E? E był dość ładnie wypełniony przeciez.

SilverCommander - Sob Sie 12, 2017 19:29

Po dobrym meczu z Jagiellonią niestety wszystko wróciło do "normy". Co na boisku robi Danek i Basta ?. Oczy bolą jak się na tą grę "ofensywną" patrzy. Wzmocnienia są potrzebne na "wczoraj", ale jak na razie to chyba pozostają one w kwestii marzeń.
ps.
Plus za transparent dotyczący stadionu. Mam nadzieję, że nie będzie to jednorazowa akcja i będzie on wywieszony na każdym Naszym meczu, rozgrywanym w roli "gospodarza".

radziufan - Sob Sie 12, 2017 19:50

SilverCommander napisał/a:

Plus za transparent dotyczący stadionu. Mam nadzieję, że nie będzie to jednorazowa akcja i będzie on wywieszony na każdym Naszym meczu, rozgrywanym w roli "gospodarza".

mega afera za ten transparent jest, Haslik oburzony hehe;)

jacek55 - Sob Sie 12, 2017 20:10

Zachowanie Danka przy straconej bramce to kryminał ,a prezes czy sie zdenerwował brać sie do roboty i tyle.
matys5392 - Sob Sie 12, 2017 20:13

A jaki jest powód nieobecności Kubania i Korzyma?
sns1910 - Sob Sie 12, 2017 20:14

O pierwszej połowie lepiej zapomnieć - najlepiej to co się "działo" oddawał skrót najciekawszych zdarzeń z pierwszych 45 minut, czyli wrzutka z rogala Wisły zakończona golem oraz wrzutka z rogala zakończona strzałem Szufryna, obronionym przez bramkarza. Jednym słowem masakra dla oczu :)

Druga połowa lepsza, Wisła się cofnęła, bo miała wynik, zdecydowanie dobre zmiany (szczególnie Danek kompletnie nie istniał w tym meczu), trochę lepiej utrzymywaliśmy się przy piłce, ale generalnie z konkretów można wspomnieć jedną z pierwszych składnych akcji tej drużyny w Ekstraklasie, czyli dogranie Mraza do Basty i fatalny strzał tego drugiego w świetnej sytuacji, plus zupełnie przypadkowa akcja zakończona strzałem Mraza oraz wybiciem z linii bramkowej. I to w sumie tyle. Prawda jest taka, że gramy dalej w ofensywie mega piach, a na transfery zawodników ofensywnych nie ma co liczyć.

W defensywie natomiast wygląda to świetnie. Jedyna więc szansa na zwycięstwo to strzelanie bramek z kontry, kiedy mamy przewagę liczebną oraz stałe fragmenty. Ale jednocześnie ta liga jest tak fatalna, że to spokojnie może nam wystarczyć do utrzymania - przecież gdyby dziś Bilińskiemu piłka na głowie nie siadła, a ciut lepiej siadła Szufrynowi, to wynik byłby odwrotny. Nie ma różnicy pomiędzy Sandecją, Piastem, Arką, Wisłą Płock, Cracovią, Termalica, Pogoń, Korona, poziom jest równie niski.

O punktach w Ekstraklasie decydują więc naprawdę małe rzeczy, pojedyncze składne akcje, pojedyncze błędy. Trzeba więc liczyć na to, że utrzymamy skuteczność w defensywie, formę bramkarza i będziemy grać bardzo skutecznie z przodu w kolejnych meczach, tak jak to było z Jagiellonią. Ogólny poziom piłkarski w ofensywie - jak pokazał dzisiejszy mecz, czy mecz z Arką - jest nieistotny. I to powinna być nasza nadzieja na przyszłość :)

lestrak - Sob Sie 12, 2017 20:25

Ma ktoś jakieś zdjęcie tego transparentu. Na meczu się było, ale całej treści nie widziałem.
SilverCommander - Sob Sie 12, 2017 20:29

@up
zdjęcie transparentu
https://www.facebook.com/...?type=3&theater

x_cite - Sob Sie 12, 2017 20:47

To co odjebali z tym sektorem E to jakaś paranoja! Kto W tym kraju rządzi pytam się jakiś pan komendant z posterunku z Żabnie?! Płacimy krocie za stadion a tu takie afery...ochrona obsrana jak nic...takim zachowaniem policja i ochrona sama prokuruje kłopoty i agresję...tym razem to chętnie sam bym napisał do weszło.com za te mega jaja jak się traktuje nas kibiców! A najlepszy to był ten pseudo obserwator z PZPN...brzuch ledwo mu się w koszuli trzymał Ale tylko chodził z ręką w kieszeni i na papu do strefy VIP!
PPP111 - Sob Sie 12, 2017 21:01

To napisz jeden z drugim dlaczego ludzi z biletami nie wpuszczali bo nie wiadomo o co chodzi.
radziufan - Sob Sie 12, 2017 21:04

wejście na E jest obok klatki gosci, w momencie gdy przyjechali z Płocka przejście tamtędy było zamkniete na ok 30 minut, psiarnia kierowała na inna bramę a tam ochrona nie chciała wpuszczać, po 30 minutach się unormowało
qqq - Sob Sie 12, 2017 21:08

Jak nie problemy z literkami na plakatach, to jakieś dziwne słowa na transparentach. Co to jest "nieciągłychafer"?
radziufan - Sob Sie 12, 2017 21:12

lubisz się przypierdolić zza klawiatury, co nie? następnym razem zrobisz czytelniejszy tylko się ujawnij
qqq - Sob Sie 12, 2017 21:15

Przekaz głosi, że nie chcemy więcej wstydu tak? A sami wystawiamy się na wstyd takiej jakości transparentem.
radziufan - Sob Sie 12, 2017 21:16

powtarzam, następnym razem zrobisz czytelniejszy pisz na priv załatwię Ci taką możliwość
Chessjan - Sob Sie 12, 2017 21:18

radziufan napisał/a:
wejście na E jest obok klatki gosci, w momencie gdy przyjechali z Płocka przejście tamtędy było zamkniete na ok 30 minut, psiarnia kierowała na inna bramę a tam ochrona nie chciała wpuszczać, po 30 minutach się unormowało

Trzeba też dodać, iż jeden z policjantów, niby jakiś dowódca, wyjaśniał kibicom iż klub Sandecja.... nie miał prawa sprzedawać biletów na sektor E. I z tej jego gadaniny wynikało, iż nie będzie dało się tego dnia przejść na sektor w ogóle. I żeby szukać wejścia na sektor F.

Ludzie poszli wokół stadionu na F, tam miejscowa obsługa też nie chciała ich wpuścić. Niektórym adrenalina podniosła się dość mocno - przecież mieli bilet, a wejść na stadion nie mogli. Po dłuższym czasie poszła informacje, iż policja będzie przepuszczać na E. No to kibice wrócili do kordonu. Policaje faktycznie zaczęli przepuszczać kibiców, ale bardzo niechętnie i z zastrzeżeniem, żeby przechodząc... schować barwy :)

Jednym słowem kabaret.

--
Pozdrawiam,
Chessjan

x_cite - Sob Sie 12, 2017 21:33

Nie ma jak nasz sądecki VIP Security System!;)
misiokoda - Sob Sie 12, 2017 22:58

Ta Nieciecza kompletnie nam nie służy...ani organizacyjnie ani sportowo...

Plus za transparent i wściekłość Mroczka na konferencji, bo wie, że była padaka na boisku. Pytanie czy o tym wie pion sportowy klubu, który powinien intensywnie szukać wzmocnień...

rwp - Sob Sie 12, 2017 23:14

Prezes oburzony?
bo co? bo zorientował się, że ludzie nie są debilami? bo nie chcą być robieni w ch** na każdym kroku?

Wracając do meczu, to był on najsłabszy w naszym wykonaniu od początku sezonu. Jak najszybciej zapomnieć i pozbierać się po tym marnym występie.
Jedyny plus to taki, że straciliśmy tylko jedną bramkę, a powinny być co najmniej 3.

fanatycznie - Sob Sie 12, 2017 23:14

Dojazd do Niecieczy to tragedia, psy się w porę zorientowali (przed 15) żeby ruchem kierować na światłach w Zabnie bo tak to podejrzewam dużo osób by nie zdarzyło.
kibicc27 - Sob Sie 12, 2017 23:25

Generalnie Basta najsłabszy nasz zawodnik. A spodziewałem się że to będzie obrońca na lata...
ERNESTO - Sob Sie 12, 2017 23:43

qqq napisał/a:
Jak nie problemy z literkami na plakatach, to jakieś dziwne słowa na transparentach. Co to jest "nieciągłychafer"?

Jak nie rozumiesz co tam napisane, to nastepnym razem zrob sam i lepiej ... a nie, kolejny blazen "zrobcie, napiszcie, dobrze by bylo". Wujek dobra rada - nastepnym razem chociaz ogarnij material albo sprej, albo morda w kubel

matys5392 - Nie Sie 13, 2017 00:47

misiokoda napisał/a:
Ta Nieciecza kompletnie nam nie służy...ani organizacyjnie ani sportowo...

Plus za transparent i wściekłość Mroczka na konferencji, bo wie, że była padaka na boisku. Pytanie czy o tym wie pion sportowy klubu, który powinien intensywnie szukać wzmocnień...

Też na to zwróciłem uwagę. Graliśmy tam dwa mecze - z Arka i Płockiem i były to nasze najsłabsze mecze. Drużyna wyglądała diametralnie inaczej niż w meczach z teoretycznie silniejszymi rywalami na ich boiskach.
No chyba że to taki bunt ze strony piłkarzy, bo też nie chcą już grać w Niecieczy?

Kmicic - Nie Sie 13, 2017 11:21

Gustlik95 napisał/a:
Śniło mi się dziś dwa razy że przegraliśmy , za pierwszym razem 1-6 a za drugim , 0 - 1.
Podobno to co się śni jest odwrotnością zdarzeń w rzeczywistości - gdyby tak było bardzo bym się cieszył.

No to wyśniłeś. Nie słyszałeś że niektóre sny są prorocze? Następnym razem weź się obudź przy 0-0, chociaż punkt uratuj!: DD

xXkosiarzXx - Nie Sie 13, 2017 11:25

Kilinskiego 47 napisał/a:

Ja pie*****. Tym publicznym pytaniem siegnales dna. Chyba masz jednak 12 lat a nie 20...

sorry nie było w tym celu nikogo obrazić/zaatakować

lukas33 - Nie Sie 13, 2017 11:32

Ja może wrócę do tematu wątku, czyli kilka słów o grze naszej drużyny we wczorajszym meczu.

Niestety wygląda to bardzo kiepsko. Tradycyjnie do szeroko rozumianej gry defensywnej nie można się szczególnie czepiać ( choć parę razy Basta został ograny na boku jak uczniak).

Źle się robi już od 30 metra od naszej bramki. Nie mamy żadnego kreatywnego pomocnika na poziom ekstraklasy. Kasprzak wczoraj super słaby- ani jednego dokładnego podania, ani jednej zawiązanej ciekawej akcji. Cetnarski- ja nie rozumiem jak można tak przechodzić obok meczu, gość całkowicie niewidoczny, nie pokazujący się do gry, miał być liderem a jest cieniem plątającym się po boisku. Trochim wniósł sporo ożywienia, ambicji, walki ale on po prostu nie ma predyspozycji by być twórcą gry, brakuje mu prostopadłego podania, przyspieszenia akcji gry z pierwszej piłki.

Nad Dankiem nie ma co się pastwić. Kolejny raz trzeba zadać sobie pytanie co piłkarz o takich umiejętnościach robi w ekstraklasie??? Podobnie ma się sprawa z Bastą. Każde przyjęcie na 10 metrów, za daleko wypuszczana piłka, dośrodkowania totalnie niecelne, brak zrozumienia ze swoim skrzydłowym, podania nie w tempo, ogólnie dramat. Ofensywa Sandecji praktycznie nie istnieje. Stałe fragmenty gry z których nic nie wynika, chaos i 40 metrowe wrzutki na Kolewa to wczoraj jedyne co mogliśmy oglądać.

Ta drużyna potrzebuje wzmocnień na już!!! I to zarówno na skrzydłach jak i na pozycji rozgrywającego. W takim składzie personalnym będzie bardzo trudno o utrzymanie.

xXkosiarzXx - Nie Sie 13, 2017 11:35

Kilińskiego 47 priv
xXkosiarzXx - Nie Sie 13, 2017 11:42

lukas33 napisał/a:
Ja może wrócę do tematu wątku, czyli kilka słów o grze naszej drużyny we wczorajszym meczu.

Niestety wygląda to bardzo kiepsko. Tradycyjnie do szeroko rozumianej gry defensywnej nie można się szczególnie czepiać ( choć parę razy Basta został ograny na boku jak uczniak).

Źle się robi już od 30 metra od naszej bramki. Nie mamy żadnego kreatywnego pomocnika na poziom ekstraklasy. Kasprzak wczoraj super słaby- ani jednego dokładnego podania, ani jednej zawiązanej ciekawej akcji. Cetnarski- ja nie rozumiem jak można tak przechodzić obok meczu, gość całkowicie niewidoczny, nie pokazujący się do gry, miał być liderem a jest cieniem plątającym się po boisku. Trochim wniósł sporo ożywienia, ambicji, walki ale on po prostu nie ma predyspozycji by być twórcą gry, brakuje mu prostopadłego podania, przyspieszenia akcji gry z pierwszej piłki.

Nad Dankiem nie ma co się pastwić. Kolejny raz trzeba zadać sobie pytanie co piłkarz o takich umiejętnościach robi w ekstraklasie??? Podobnie ma się sprawa z Bastą. Każde przyjęcie na 10 metrów, za daleko wypuszczana piłka, dośrodkowania totalnie niecelne, brak zrozumienia ze swoim skrzydłowym, podania nie w tempo, ogólnie dramat. Ofensywa Sandecji praktycznie nie istnieje. Stałe fragmenty gry z których nic nie wynika, chaos i 40 metrowe wrzutki na Kolewa to wczoraj jedyne co mogliśmy oglądać.

Ta drużyna potrzebuje wzmocnień na już!!! I to zarówno na skrzydłach jak i na pozycji rozgrywającego. W takim składzie personalnym będzie bardzo trudno o utrzymanie.

Ja nie mogłem patrzyć się na Bastę Danka i Dudzica. Cetnarski kolejny raz oprócz meczu z Jaga nic sobą nie reprezentuje.

Strasznie boli to że Dudzic, który w tym sezonie nawet przebłysku formy nie miał jest na papierze naszym najlepszym skrzydłowym pod nieobecność Małego.
Gry Basty nie ma co komentować, nie wiem czym spowodowany był brak Kubana, ale ten mecz pokazał, że nie ma on godnego zmiennika

Na pewno będziemy mieć pożytek z Krachunova (sorry jak mylę nazwisko), pewny, silny zawodnik, do tego widać że bardzo inteligentny choćby przy wprowadzeniu piłki z własnej połowy, z Szufrynem stoperzy idealni

Brawa dla probujacego cokolwiek zrobić Koleva bo widać że się starał i podobnie jak w przypadku Wojtka Trochima, serducho na boisku zostało i złość sportowa widoczna

Na plus znowu Brzyski, próbował coś szarpać, ale z Dankiem i Dudzicem na przemian przed sobą nie był w stanie nic ugrać. Można powiedzieć, że jeszcze Piszczek po wejściu spróbował cokolwiek od siebie dać

roni - Nie Sie 13, 2017 12:56
Temat postu: Mecz
Niezgadzam sie z komentarzani. Druzyna przespala mecz. Nie mozna miec pretensji Basty. Moim zdaniem najlepszy zawodnik po Brzyskim na boisku. Podobnie jak on wlaczal sie do akcji ofensywnych. Wina za porażkę nalezy upatrywac z powodu braku skrzydel to co maraz, cetnarski i danek wyprawiali to pomsta do nieba. Nalezy podkreslic ze nie da sie wygrac bez strzelonych goli. Moim zdaniem piszczek i kolew musza przeskoczyc pewien poziom bo inaczej bedzie klapa. Nie potrafia sie odpowiednio ustawic kiwnac strdelic. Zauwazyliscie ze oni musza pilke rozgrywac ryzykownie w obronie bo niestety ale srodek nie funkcjonuje. Brakuje mi szybkosci i plynnosci w grze nie wspominajac o cwaniactwie boiskowym.
matys5392 - Nie Sie 13, 2017 12:57

Myślę, że Mroczkowski zrezygnuje z Danka w pierwszym składzie. Widać było na konferencji, że jest wkurzony za utratę tej bramki za która odpowiedzialny jest Danek.
Strasznie rozczarowuje Cetnarski. Mam wrażenie że zachowuje się jak obrazona panienka, która za karę poszła na wypożyczenie do Sandecji. Zero walki, zero biegania. Taki Dudzic grał dramatycznie, ale po przynajmniej się starał.
Niech Małkowski wraca do zdrowia, albo Aleksander ściągnie jakiegoś Wdowiakopodobnego piłkarza, bo skoro przegrywamy z Płockiem u "siebie" to możemy mieć problem z utrzymaniem.

Darek - Nie Sie 13, 2017 13:40

Ktoś już wcześniej o tym pisał i takie jest też moje odczucie, że naszym piłkarzom lepiej się gra na większych stadionach, większej widowni itp. Wtedy pojawia się lwi pazur, walka, max.zaangażowanie, chęć pokazania się. A w tej Niecieczy to grają jakby za karę. Wiem, że to potrzeba chwili ale to już drugi identyczny mecz bez wyrazu (pierwszy z Arką) i widać , że w tej wiosce nasi piłkarze nie czują się jak u siebie w roli gospodarza. Nie wiem może w meczu z Pogonią coś się zmieni na lepsze (mam na myśli dobrą grę od pierwszych minut).
szydar - Nie Sie 13, 2017 13:51

Basta zagrał pełne 90 minut pierwszy raz od powrotu po kontuzji i sił zabrakło , ale był mocno zaangażowany w grę do przodu , gorzej wyglądała defensywa a całą ocenę obniża zmarnowanie w końcówce sytuacji na bramkę . Nie oceniałbym go jednak tak surowo jak to większość robi bo myślę że jest lepszym rozwiązaniem na prawą obronę niż Kuban , choć może jeszcze nie na dziś .
młodyC - Nie Sie 13, 2017 14:56

Kuban jest dwa razy gorszy od Basty. I nie pisze to tylko po wczorajszym meczu. Obserwowałem szczególnie tych zawodników którzy rzadko grali w ostatnich meczach 1 ligi i Basta co chwilę niepotrzebnie tracił piłkę i nie nadążał za przeciwnikami. A Kubań doskonale się podłącza do ofensywy i z tyłu też nieźle sobie radzi. Nie widać może tego po statystykach bo większość akcji graliśmy po lewej stronie gdzie był mały ze Słabym. My gramy szeroko skrzydłami i nie można wygrać meczu stawiając tam Baste Mraza(dobra dajmy mu szanse bo wczoraj i tak w miarę dobrze zagrał, ale jest zdecydowanie za wolny) Danka i od 1 minuty meczu niewidocznego Dudzica! Czy Aleksander to zrozumie? Patrzyłem na transfernarkt i jest paru ciekawych zawodników za granicą(nie będę sypał nazwiskami bo to bez sensu), zawsze można kogoś sprawdzić, nawet wziąć w ciemno na pół roku, bo chyba gorzej być nie może na pozycji prawego pomocnika.
kibic - Nie Sie 13, 2017 15:39

Nie porownojmy Kubana z Basty to po prostu inna liga Kuban moim zdaniem duzo pewniejszy w defensywie i czesto podlancza sie do ofensywy nie unika gry Basta niestety nawet z Wisla zostawal objezdzany przez atakujacych unika ryzyka w grze do przodu gra asekuracyjnie do najblizszego naszego zawodnika .Kuban tworzy monolit zw obronie z Szufrynem Bucko
matys5392 - Nie Sie 13, 2017 17:55

Basta był wczoraj niesamowicie kręcony przez Merebashviliego. Kuban - Szufryn - Bućko i Słaby to był świetnie zgrany blok defensywny. Brzyski póki co dośc dobrze zastępuje Słabego, z meczu na mecz się rozkręca. To samo Krachunov. Wszystko fajnie,tylko.....my cały czas piszemy o zawodnikach defensywnych!
Arkadiuszu Aleksander, załóż konto na forum i poczytaj co lud tu wypisuje! Czy nie widzisz,że w Sandecji brakuje zawodników ofensywnych?!

aidos - Nie Sie 13, 2017 19:56

Co do wczorajszej gry Basty, to ciężko to napisać ale wolałem już Danka oglądać... Słaby, dużo strat itp ale młody i nieopierzony i czasem z braku doświadczenia wyjdzie mu zagranie którego nikt z przeciwników nie rozszyfruje i tworzy się jakaś okazja. A z Bastą jest tak, że jeszcze przed kopnięciem piłki było wiadomo gdzie ona poleci... . Końcówka meczu, rzut wolny Basta zbliża się do piłki do krótkiego rozegrania, a cały sektor "E" krzyczy żeby szedł w pole karne i przypadkiem nie próbował dośrodkowywać.
K@KS - Pon Sie 14, 2017 10:48

aidos napisał/a:
Końcówka meczu, rzut wolny Basta zbliża się do piłki do krótkiego rozegrania, a cały sektor "E" krzyczy żeby szedł w pole karne i przypadkiem nie próbował dośrodkowywać.

To z całą pewnością bardzo mu to pomogło.

aidos - Pon Sie 14, 2017 12:39

Na pewno jemu nie zaszkodziło - ostatnia akcja i 92 minuta meczu, a mogło dać szansę zespołowi.
Matix1986 - Pon Sie 14, 2017 13:49

Gramy drugi mecz u " siebie" i wygladamy beznadziejnie. To nie jest ta druzyna ta co na wyjezdzie od poczatku zmobilizowana, zdeterminowana dążaca do celu. W domu wygladamy slabo i moim zdaniem przyczyną jest to że piłkarze w dniu meczu musza dojechac prawie 80 km na stadion. wszycy wiemy jak ta trasa i jak ta podroz wyglada.W ekstraklasie ogolnie w zawodowej pilce uwazam że takie styuacje wybijaja rytm, sa to szczegoly ktore decyduja o wyniu. Sam Szyfrun narzekla na to w jednym z wywiadow. Moim zdaniem druzyne nalezy dzien przed meczem skoszarowac w okolicach Tarnowa. W dniu meczu pelna koncentracja i krotki dojazd na stadion. Tak wiem w skali sezonu są to orgomne koszty, ale poki niemamy wlasnego stadionu musimy cierpiec finansowo,wiec zrobmy wszystko żeby nie cierpiec sportowo.
szymon_YG - Pon Sie 14, 2017 14:13

Matix1986, przed meczem z Płockiem nasza drużyna spała w Tarnowie ;)
Matix1986 - Pon Sie 14, 2017 14:17

To niewiedzialem. Bo z Arka napewno jechali z NS. To wystarczy czekac aż tam odpalimy, jezeli nie to klmat niecieczy nam nie sluzy.
klipol - Pon Sie 14, 2017 15:26

szymon_YG napisał/a:
Matix1986, przed meczem z Płockiem nasza drużyna spała w Tarnowie ;)

To lepiej żeby rozbili sobie namioty na polu kukurydzy pod stadionem ;)