Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja ~ Legia

radziufan - Sro Lis 29, 2017 15:46
Temat postu: Sandecja ~ Legia
Sobota 20:30

Zapraszamy do dyskusji

xXkosiarzXx - Sro Lis 29, 2017 16:07

Na Fortunce kurs 44 na prowadzenie legii do przerwy i naszą wygraną :D

a tak serio to uszanuję każdy zdobyty punkt, choć nie ma wątpliwości, że wygrana mogłaby być dla nas przełomem

radek - Sro Lis 29, 2017 16:11

I co tu napisać.... Jak się odkuć to na cwelce :) Walka będzie napewno czy to przyniesie efekt zdobyczy punktowej oby bo potrzeba ich bardzo. Trzeba wieżyć że tym meczem przełamiemy niemoc strzelecką. 1-0 Krachunov. Liczę na 6 punktów w tych 4 meczach
matys5392 - Sro Lis 29, 2017 16:17

Legia raczej dwóch spotkań z rzędu nie przegrywa. Nam w sumie też się to nie zdarza. Więc może remis?
1:1 po golach Piszczka i Hamalainena.

Aaa wiadomo kto będzie sędziował? Może jakiś sędzia z Sącza?

najdi - Sro Lis 29, 2017 16:47

Tylko zwycięstwo!!! Piłka nożna dla kibiców, nie dla kurew-legionistów!!! KKS&KSP
jacek55 - Czw Lis 30, 2017 09:31

Wygramy na luzaku 1-0 bramka Dudzic
klipol - Czw Lis 30, 2017 16:25

Tomasz Musiał z Krakowa sędzia głównym.
ERNESTO - Czw Lis 30, 2017 17:53

to moze nam cos posedziuje i wygramy 1-0 po kontrowersyjnym karnym ;)
kks10 - Czw Lis 30, 2017 21:33

Będę realistą nasza przegrana niestety
fanatycznie - Pią Gru 01, 2017 08:13

Legia na stadionie w kukurydzy jeszcze nie wygrała także spokojnie, teraz też się nie uda ;)
Lucas_93 - Pią Gru 01, 2017 08:21

To ja stawiam na remis 2:2, po naszych bramkach w 88 i 90 , najchętniej po jakiejś decyzji VAR :)
dAWidKSC - Pią Gru 01, 2017 20:44

siema, będą jeszcze bilety do kupienia pod stadionem? czy poszło wszystko?
collo - Pią Gru 01, 2017 21:16

Pewnie będą, ale raczej tylko na te niezadaszone sektory.
klaun1910 - Sob Gru 02, 2017 09:11

A dziś w sekretariacie jest jeszcze możliwość ?
Max1990 - Sob Gru 02, 2017 10:03

Dziś zamkniety sekretariat jedynie przed meczem w Niecieczy
fanatycznie - Sob Gru 02, 2017 10:10

mały przegląd "internetowej" prasy, trochę tego jest ale wszystko w miarę spoko się czyta

http://legia.com/aktualno...niecieczy-57126
http://krakow.wyborcza.pl...ie-z-legia.html
http://nowysacz.naszemias...al,t,id,tm.html (trochę na dziko, 24h przed meczem grać trening w Sączu...)
http://www.fakt.pl/sport/...meczach/7tvg6hd
http://legia.com/aktualno...ny-rywala-57124
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lotto-ekstraklasa-sandecja-na-legie-bez-kolewa/rpq2y29
http://warszawa.eska.pl/s...ja-audio/624634
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lotto-ekstraklasa-legia-chce-oszukac-przeznaczenie/jer5mkl

generalnie Dawid kontra Goliat :)

PIKNIK - Sob Gru 02, 2017 12:24

Siema orientujecie się moze czy dostane jeszcze dzisiaj zerówke dla dzieciaka na F bo ja mam na F a nie chciał bym zeby dostał przed stadionem na inny sektor
bandyta56 - Sob Gru 02, 2017 12:56

siema nie ma nikt 3 miejsc zeby wziasc mnie i kolegow na mecz :/ niestety transport nam nie wypalil i dostalismy informacje dzis
Zajcu1990 - Sob Gru 02, 2017 16:01

Siema mam na zbyciu jeden bilet na f jakby był ktoś chętny to pisać
młodyC - Sob Gru 02, 2017 16:44

Jest Kolev w 18?
internacionale - Sob Gru 02, 2017 16:48

młodyC napisał/a:
Jest Kolev w 18?

Nie ma

syfon12 - Sob Gru 02, 2017 21:41

Na 1-1. Szmacisko. :(

syfon12 - Sob Gru 02, 2017 22:17

I ch**:) Wkurwiony....

Szturmowiec - Sob Gru 02, 2017 22:49

Sama ambicja to nie wszystko niestety. Ta runda brutalnie zweryfikowała umiejętności tych zawodników i tego zespołu. Potrzeba koniecznie 5-6 zawodników do podstawowego składu. Spore wyzwanie przed klubem by takich ściągnąć ale jeżeli poważnie się myśli o utrzymaniu tej ligi to jest to konieczne. Większość tych zawodników z aktualnej kadry, nie ma umiejętności które pozwalałyby im grać na tym poziomie.

PS: Oby tych frajersko straconych 4 pkt (Z Piastem w 95 min i z Legią w 92 min) nie zabrakło w kontekście utrzymania...

kks10 - Sob Gru 02, 2017 22:52

Fura szczęścia ......słupek
klipol - Sob Gru 02, 2017 22:54

Niestety znowu wygrany mecz przejebaliśmy w ostatnich sekundach....dobry remis.
Piszczek wyrasta nam na naprawdę fajnego grajka, a asysta pierwsza klasa!!
Mały w końcu dobry mecz po kontuzji i asysta też cudo.
Trochim jak zwykle największy walczak i najlepszy na boisku.
Ciufa dobry mecz ale, bramka Niezgody niestety jego wina.

matys5392 - Sob Gru 02, 2017 23:00

Pewnie będą dwie grupy komentarzy po tym meczu. Jedne dotyczące naszego strzelania dwóch goli mistrzowi Polski i ogólnej waleczny postawie piłkarzy, no i w sumie korzystnym wyniku po 0:5.
Drugie komentarze będą bardziej brutalne. Jak można prawie przegrać mecz, grając z przewaga zawodnika i prowadząc do 90 minuty? Niestety, ale tak się nie utrzymamy.
Legia była dzisiaj bardzo słaba i wręcz prosiła się o to, żeby ją ograć. Jak to stara ku*rwa. Powiem brzydko, że legia rozchylala przed nami i nogi.
Przed meczem remis byłby sukcesem. Teraz uważam go za porażkę. Takie mecze trzeba wygrywać.

Szturmowiec - Sob Gru 02, 2017 23:03

Blisko 3 miesiące bez zwycięstwa... koszmar
ERNESTO - Sob Gru 02, 2017 23:04

remis dobry, gdyby nie czerwona kartka to bysmy to przegrali. Jasne, ze szkoda 2 punktow, ale rownie dobrze moglibysmy to przegrac (slupek w 93 minucie). Prze meczem wiekszosc z nas wzielaby remis w ciemno, wiec nie marudzmy
matys5392 - Sob Gru 02, 2017 23:13

Ernesto tylko, że takie mecze trzeba wygrywać. Gramy z przewaga zawodnika, prowadzimy. Trzeba trzymać piłkę i grać sprytem. A my nie dość, że dostajemy bramkę na remis, to prawie przegrywamy mecz. My ostatnio i raz wygraliśmy w 9 kolejce. Tylko Pogoń jest od nas gorsza.
Na pewno plusem tego meczu jest to, że Mroczkowski zrobił kilka zmian i piłkarze go nie zawiedli. Dobrze grał Kasprzak. Raczej postawilbym na niego ponownie w kolejnym meczu. Baran po wejściu nie wyglądał lepiej. Kubań też nie grał źle. Cieszy to, że Małkowski gra coraz lepiej.

Maerqin - Sob Gru 02, 2017 23:22

K... mać, no bez jaj. Zabrakło 30 sekund! Powinny być 3pkt! Lipa teraz w ch... zgaga wyjdzie świeża i znowu max remis... Powinniśmy to wygrać!!! LTSK!!!
nuncjusz - Sob Gru 02, 2017 23:40

Gdyby nie to że Legia grała w 10tke byśmy to przerąbali wynik nie jest taki zły ale postawa zawodników w ostatnich 4 minutach już tak bo zamiast atakować z dala od swojej bramki to zaczęli się bronić. Kilka ciekawych zmian trenera oby w następnym meczu grali jak dziś to nie będzie tragedii może jakieś 3 oczka zdobędą . Zostają nam mecze z Płockiem Jagą i Lechią można jakieś 4 pkt zdobyć co i tak będzie dobrym osiągnięciem .
młodyC - Nie Gru 03, 2017 00:12

Dzisiejszy mecz tylko albo aż zremisowaliśmy dzięki dobrej postawie Kasprzaka Piszczka i Małego, którzy w ostatnich meczach byli raczej rezerwowymi. Baran po raz kolejny potwierdził że nie zasługuje na dalszą grę w Sandecji. A Szufryn mimo że jest kapitanem i sercem drużyny zasługuje na miejsce na ławce na rzecz kogoś lepszego, przede wszystkim szybszego i zwrotniejszego. Szkoda cholernie punktów, bo z jednej strony możemy się cieszyć z remisu z Legią, ale równie dobrze mogliśmy wywieźć 3 punkty, tak samo jak w meczu z Lechem, Piastem, Cracovią ...gdzie zabrakło nam zwyczajnie szczęścia lub cwaniactwa boiskowego. Kolejny gol tracimy ze stałego fragmentu gry i kolejny raz z naszej winy. Panowie tak nie może być. Trzeba nad tym popracować.
krzysiek186 - Nie Gru 03, 2017 00:32

Niestety nie udało się dziś wygrać. Sandecja zdobyła dwie bramki. Jestem dobrej myśli, uważam że się utrzymamy.
KKS_FAN - Nie Gru 03, 2017 03:38

Typek z cwelki rzekomo podjechał na mecz na jasielskich blachach.
fanatycznie - Nie Gru 03, 2017 07:49

Strasznie dużo tracimy bramek z główek i po stałych fragmentach. Widać też braki w bronieniu wyniku w końcówce, takiego chaosu w ostatnich 3 minutach chyba jeszcze nie widziałem u żadnej drużyny.

Miejmy nadzieję że po przerwie zimowej piłkarze wrócą do formy z początku sezonu.

collo - Nie Gru 03, 2017 08:40

Mają tupet wchodzić na nasze sektory z ich szmatami.

https://www.youtube.com/watch?v=jaIeDOsGHj4

spdr - Nie Gru 03, 2017 08:55

Maja tapet bo jak widać na filmie nikomu to nie przeszkadza. Nikt nie stanął za chłopakiem który do niego ruszył. Niestety
collo napisał/a:

hanys - Nie Gru 03, 2017 10:23

mozna sie zastanawiac czy my zagralismy tak dobrze, ze cweLka nnie wygrała gładko a przy okazji zdobyliśmy dwie bramki.
czy cweLka zagrala tak słabo.
szkoda wyniku, ale coz. teraz baba jaga i mysle ze sa w stanie szarpnac zwyciestwo

SilverCommander - Nie Gru 03, 2017 10:30

Podsumować ten mecz można przysłowiem: "Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje" ...
syfon12 - Nie Gru 03, 2017 10:51

2017-12-02 Sandecja - Legia Warszawa 2-2 (1-0), Dawid Szufryn
https://www.youtube.com/watch?v=Pr9T7lfn3QU

Kilinskiego 47 - Nie Gru 03, 2017 10:52

SilverCommander napisał/a:
Podsumować ten mecz można przysłowiem: "Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje" ...

Pieprzenie. Gdyby nam naprawdę powiało w oczy to by się skończyło 2:3. Właśnie takim jesteśmy zespołem, tak grającym końcówki, ze mimo prowadzenia w doliczonym czasie gry, trzeba powiedzieć ze notujemy szczęśliwy remis. Dokładnie to samo było w Gliwicach...

syfon12 - Nie Gru 03, 2017 10:52

2017-12-02 Sandecja - Legia Warszawa 2-2 (1-0), Wojciech Trochim
https://www.youtube.com/watch?v=hR0wPuIAuxA

jacek55 - Nie Gru 03, 2017 11:17

Ale lament ale nie zadowolenie ale pieprzenie ,jest jeden punkt i to się liczy jeszcze parę dni 90% pisało 3 mecze w połę Alelluja i do przodu jak mówi jeden pan z Torunia.
x_cite - Nie Gru 03, 2017 11:42

Mecz super, atmosfera też, frekwencja bardzo dobra jak na grudzień! Widzów ponad trzy koła...przypomnę, że na VIP nie ma kołowrotka i nie są zczytywani kibice. Kilku legionistów pogonionych na różnych sektorach. Szkoda punktów, ale co zrobić i tak wielkie dzięki chłopakom za walkę i ten jeden cenny punkt. Odrobimy na Jadze, Płocku i Lechii! Jestem tego pewien!Alleluja i do przodu;)
Szturmowiec - Nie Gru 03, 2017 11:42

Przed meczem każdy brałby ten 1 pkt z pocałowaniem ręki, niestety jednak przebieg meczu a szczególnie końcówka spotkania powoduje, że ten punkt przyjmuje się ze sporym niedosytem. Mieć przewagę jednego zawodnika, prowadzić do 92 min 2-1, wiedzieć, że blisko od 3 miesięcy nie wygrało się meczu i stracić kolejny już raz bramkę w ostatnich sekundach tak jak było w Gliwicach. Tu nie ma się z czego cieszyć. 9 spotkań za nami bez zwycięstwa. Panowie piłkarze myślą jeszcze jakieś spotkanie wygrać w ekstraklasie?
honor - Nie Gru 03, 2017 11:53

Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu,niestety znów końcówka. Z meczu na mecz powinno być lepiej. Chłopaki pokazali wczoraj,ze mogą zagrać dobra piłkę.Z taką grą jak wczoraj,w trzech ostatnich meczach inkasujemy min.7 pkt.W przerwie zimowej kilka wzmocnień i na wiosnę spokojnie górna część tabeli.
mirek678 - Nie Gru 03, 2017 12:17

Nie znosze tego lamentu że 1 ptk tylko mecz trwa 90 + kilka minut równie dobrze mogli nam
strzelic w pierwszej minucie. BRAWA DLA CHŁOPAKÓW

bzyku - Nie Gru 03, 2017 12:36

Oczywiście, że szkoda i jest niedosyt bo było blisko ale szanujmy to co mamy i nie patrzmy już wstecz tylko skupmy się na kolejnym meczu!!!
misiokoda - Nie Gru 03, 2017 12:47

Owszem straciliśmy bramkę w samej końcówce, ale mecz i tak trzeba powiedzieć dużo bardziej na plus. Moim zdaniem było on lepszy niż Lechem - przede wszystkim z przodu. I chyba po raz pierwszy nie dało się znacznie odczuć braku Kolewa - Piszczek naprawde fajnie się rozkręca i może być z niego pociecha. Może następny mecz z dwójką napastników w przodzie?

I bardzo w odbiorach podobał mi się Kasprzak :)

PPP111 - Nie Gru 03, 2017 13:39

W zimie trzeba 3 gosci do gry. Nie przekonuje mnie Szufryn on zawalił juz sporo goli i zawalił też ten na 2-2. Liczę ze zime przetrenują chłopaki porządnie i taki Cetnar się obudzi, Mały widać że wraca do dobrego grania, dał wczoraj fajne akcenty. Liczę że sprowadzimy jakiegoś napadziora i skrzydłowego. Jak widać potrafimy walczyć z tuzami ligowymi Lech, Legia a z przecietniakami typu Płock, Arka jestesmy tłem.
Remis z Legią trzeba szanować choć z przebiegu meczu szkoda ale moglismy tez to przegrać. Taka juz jest ta liga. Szkoda tych bramek z koncowek z Piastem i wczoraj bo mamy 4pkt mniej przez to ale co zrobić. Na wiosnę wojna na ligowe zycie.

kks10 - Nie Gru 03, 2017 15:25

Piszczek pauza za kartki Kolew prawdopodobnie nie zagra z Jagą
rwp - Nie Gru 03, 2017 15:46

pauza?
z tego co widzę nie był zagrożony przed meczem z Legią.
z Piszczka już mamy wielki pożytek i kto wie, czy to przypadkiem na chwilę obecną nie jest nasz najlepszy zawodnik.

Huśtawka emocji w końcówce meczu straszna. Zremisowaliśmy wygrany mecz, który o mały włos nie przegraliśmy.

SilverCommander - Nie Gru 03, 2017 16:05

Dudzic będzie pauzował w następnym meczu za 4 żółtą kartę.
kks10 - Nie Gru 03, 2017 16:50

Moja pomyłka oczywiście Dudzic
młodyC - Nie Gru 03, 2017 17:14

Myślę że powinniśmy się odwołać za kartkę Dudzica. Ewidentnie przeciwnik zderzył się z głową Dudzica, a płakał jakby go walnął z łokcia.
ERNESTO - Nie Gru 03, 2017 17:58

Moze i lepiej jak bedzie pauzowal w meczu z druzyna z czolowki ? Lepiej teraz, niz gyby mialo go zabraknac w meczu `o 6 punktow`

Pozdro

klipol - Nie Gru 03, 2017 18:53

Co się w końcu dzieje z tym Kolevem?
x_cite - Nie Gru 03, 2017 19:10

Powiem tak po tym meczu jestem optymistą...zobaczycie do końca roku zdobędziemy komplet 9 punktów w trzech ostatnich meczach...szalone, ale możliwe!
młodyC - Nie Gru 03, 2017 20:14

ERNESTO napisał/a:
Moze i lepiej jak bedzie pauzowal w meczu z druzyna z czolowki ? Lepiej teraz, niz gyby mialo go zabraknac w meczu `o 6 punktow`

Pozdro

Rzecz w tym, że w meczu z czołówką zdobywamy najwiecej punktów :)

bzyku - Nie Gru 03, 2017 20:16

Kolev chyba nie chce u nas grać ,może jakieś testy i transfer dlatego się oszczędza
matys5392 - Nie Gru 03, 2017 20:31

Zaczynamy rundę tak samo jak poprzednio. 2 punkty w 3 meczach. Jeśli będzie powtórka z całej rundy i zgromadzimy 17 punktów, to powinniśmy się utrzymać. Rok temu zespoły, które spadły, czyli Ruch i Łęczna miały po 30 kolejkach po 30 punktów. Dwa lata temu spadkowicze, czyli Górnik i Podbeskidzie miały odpowiednio 25 i 38 punktów. Trzy lata temu Zawisza miał 29 punktów a Bełchatów 31. Rok wcześniej Widzew miał 22,a Zagłębie 29.
To takie suche statystyki. Musimy punktowac i tyle.

rudeboyz - Nie Gru 03, 2017 20:55

matys5392 napisał/a:
Zaczynamy rundę tak samo jak poprzednio. 2 punkty w 3 meczach. Jeśli będzie powtórka z całej rundy i zgromadzimy 17 punktów, to powinniśmy się utrzymać. Rok temu zespoły, które spadły, czyli Ruch i Łęczna miały po 30 kolejkach po 30 punktów. Dwa lata temu spadkowicze, czyli Górnik i Podbeskidzie miały odpowiednio 25 i 38 punktów. Trzy lata temu Zawisza miał 29 punktów a Bełchatów 31. Rok wcześniej Widzew miał 22,a Zagłębie 29.
To takie suche statystyki. Musimy punktowac i tyle.

Brałeś pod uwagę dzielienie punktów,po podziale na grupy.?

sns1910 - Nie Gru 03, 2017 20:59

rudeboyz napisał/a:

Nie ma podziału punktów w tym sezonie.

nuncjusz - Nie Gru 03, 2017 22:13

sns1910 napisał/a:
rudeboyz napisał/a:

Nie ma podziału punktów w tym sezonie.

Dokładnie w tym roku to jakiś ananas na skalę światową :D nie ważne jak ci szło do podziału na grupę mogłeś mieć 15 pkt przewagi a i tak mistrza mieć nie będziesz to samo tyczy się spadku WITAMY W POLSCE .

Rummek - Nie Gru 03, 2017 23:22

collo napisał/a:

myślę, że to kwestia "wrażliwości i etapu ewolucji" otoczenia. Nie wiem kto tam zaczął zaczepki ale współczuje obu kogutom że w 22 minucie mieli już mecz z głowy hehe.
Swoją drogą przyjechał sobie jakiś gostek pokibicować Legii i...niech se kibicuje. W Anglii kibice MU potrafią siedzieć na jednym sektorze z MC i nikomu to nie przeszkadza dopóki jakiś cymbał nie będzie szukał zaczepek.
Mówię to z własnego doświadczenia bo pamiętam jak byłem w mieszanym towarzystwie na Unii w Tarnowie i siedzieliśmy pośród "miejscowego bydła" to po strzelonej przez Sandecję bramce miejscowa inteligencja połapała się w czym rzecz i wywalili nas z sektora - a byłem z dwoma dziewczynami i dzieckiem.
A np. na Lechii siedziałem w koszulce Sandecji pośród kibiców Lechii i jakoś nikt nie skakał, nikt nie fikał - normalna sprawa. Ale to jak powiedziałem zależy od "wrażliwości i etapu ewolucji" otoczenia

bo2904 - Pon Gru 04, 2017 07:52

Do spdr.
Powinien jeszcze dostać wpier..l bo cały czas podchodził do cweli z ległej i zgodę chciał przybijać .

Kmicic - Pon Gru 04, 2017 13:01

Cytat:
Swoją drogą przyjechał sobie jakiś gostek pokibicować Legii i...niech se kibicuje.

Aja myślę że niech se gostek wypierdala. Przypomnij sobie ilu Polonistów się odbiło od bramy przy okazji naszego meczu na Łazienkowskiej. Jakby to powiedzieć, piłka nożna dla kibiców - nie dla kurew 7egionistów!

hanys - Pon Gru 04, 2017 13:13

bo2904 napisał/a:
Do spdr.
Powinien jeszcze dostać wpier..l bo cały czas podchodził do cweli z ległej i zgodę chciał przybijać .

jeśli mówisz o tym którego zawineli od nas jako pierwszego to jesteś w bledzie

bo2904 - Pon Gru 04, 2017 14:51

Dokładnie o niego mi chodzi .

"Legia szacun , chłopaki z Warszawy szacun"
Cały czas tak pierd....ł
Nie wiem skąd gość się urwał

toudiunio - Pon Gru 04, 2017 17:01

Kmicic napisał/a:

Aja myślę że niech se gostek wypierdala. Przypomnij sobie ilu Polonistów się odbiło od bramy przy okazji naszego meczu na Łazienkowskiej. Jakby to powiedzieć, piłka nożna dla kibiców - nie dla kurew 7egionistów!

Popieram...

Wstyd że jest tak wielu ludzi na tym forum którzy najchętniej poszliby na wódkę z cwelkami.
Posty z sympatyzowane z 7egłą powinny być kasowane a ludzie banowani.

hanys - Pon Gru 04, 2017 18:48

bo2904 napisał/a:
Dokładnie o niego mi chodzi .

"Legia szacun , chłopaki z Warszawy szacun"
Cały czas tak pierd....ł
Nie wiem skąd gość się urwał

no ja mam troche inna wersje, ale nie ma sensu tego roztrzasac

bzyku - Pon Gru 04, 2017 19:24

Czekaj bo coś mi się nie zgadza, Gość chciał z nimi wódkę pic i ruszył do jednego z pięściami ???
Może tylko jako jedyny zareagował a reszta patrzyła i teraz bohaterzy na forum ...
W sumie hanys ma rację było minęło i nie ma sensu tutaj o tym dyskutować

syfon12 - Pon Gru 04, 2017 20:16

Kulisy meczu okiem Sandecja TV.
https://www.youtube.com/watch?v=muLWAobPrcc

syfon12 - Pon Gru 04, 2017 20:17

Kulisy meczu okiem Legia TV.
https://www.youtube.com/watch?v=4sRzenHvq-I

młodyC - Pon Gru 04, 2017 20:50

syfon12 napisał/a:
Kulisy meczu okiem Sandecja TV.
https://www.youtube.com/watch?v=muLWAobPrcc

2:40 nie ma jak pytać się piłkarza Sandecji czy ma bilety na mecz Sandecji xD