|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja ~ Jagiellonia
radziufan - Sro Gru 06, 2017 22:01 Temat postu: Sandecja ~ Jagiellonia Piatek, godzina 18
Zapraszamy do dyskusji
wborzecki@gmail.com - Sro Gru 06, 2017 22:46
CZEKAM NA WYSTĘP MRÓWKI
WIERZĘ ŻE SIĘ DOCZEKAM
JESZCZE W TYM ROKU.
powinien mieć szansę
strzelimy o jedną bramkę więcej niż Jaga i styknie :-))
radek - Czw Gru 07, 2017 05:41
Przed meczwm z legią pisałem o 6 punktach w 4 ostatnich meczch jest narazie 1 zostały 3 mecze. Wygramy i postrzelamy 4-0 a co mi tam zawsze optymistycznie
radziufan - Czw Gru 07, 2017 11:38
wborzecki@gmail.com napisał/a: | CZEKAM NA WYSTĘP MRÓWKI
WIERZĘ ŻE SIĘ DOCZEKAM
JESZCZE W TYM ROKU.
powinien mieć szansę
strzelimy o jedną bramkę więcej niż Jaga i styknie :-)) |
Zawiode Cie, nie trenuje juz z Sandecją, trener go nie widzi w skladzie
Maerqin - Czw Gru 07, 2017 13:10
Wierze w zwyciestwo, tak samo jak wierzylem tydzien temu, i 2tygodnie temu, i 3, i 4... :)
Stawiam na 2:1 i puszczam taki kupon rekreacyjnie zeby sie lepiej ogladalo mecz.
Lucas_93 - Czw Gru 07, 2017 14:10
Tylko zwycięstwo! Stawiam na strzelaninę i 5:3, bohaterem wracający Kolev!
wacek - Czw Gru 07, 2017 19:55
Jutrzejszy mecz jest transmitowany przez Eurosport 2,
czy można gdzies obejrzeć za granica przez internet.
młodyC - Czw Gru 07, 2017 20:27
na kanale ekstraklasy na dailymotion ewentualnie wizja.tv
wacek - Pią Gru 08, 2017 07:35
Może ktoś podrzucić jakiegoś linka żeby obejrzeć mecz za granica.
arek88 - Pią Gru 08, 2017 07:55
dailymotion.com wszystkie mecze E-klasy na żywo.
pasiak1910 - Pią Gru 08, 2017 08:28 Temat postu: Sandecja - Jagiellonia Wybiera się ktoś na mecz z Sącza samochodem i ma 1 wolne miejsce? Gdyby ktoś coś wiedział dajcie znać. Chyba że są jeszcze wolne miejsca w autokarze?
KKS_FAN - Pią Gru 08, 2017 09:07 Temat postu: Re: Sandecja - Jagiellonia
pasiak1910 napisał/a: | Wybiera się ktoś na mecz z Sącza samochodem i ma 1 wolne miejsce? Gdyby ktoś coś wiedział dajcie znać. Chyba że są jeszcze wolne miejsca w autokarze? |
priv
radziufan - Pią Gru 08, 2017 10:23
Kolew dzis 25 urodziny!
Przełamie się, wygramy:)
ERNESTO - Pią Gru 08, 2017 11:01
Dudzic w swoje urodziny napukal 2 Lechii, wiec Kolew musi podniesc poprzeczke i strzelic hattricka. Powtorka z Bialegostoku - 3:1
pasiak1910 - Pią Gru 08, 2017 11:05 Temat postu: Re: Sandecja - Jagiellonia
KKS_FAN napisał/a: | pasiak1910 napisał/a: | Wybiera się ktoś na mecz z Sącza samochodem i ma 1 wolne miejsce? Gdyby ktoś coś wiedział dajcie znać. Chyba że są jeszcze wolne miejsca w autokarze? |
priv |
Napisałem.
Szczota - Pią Gru 08, 2017 15:49
Wiadomo coś z bluzami ?
xXkosiarzXx - Pią Gru 08, 2017 19:14
Niewykorzystane sytuację się mszczą, Piszczek nie miał prawa tej główki nie trafić.. Kontra - karny - gol...
xXkosiarzXx - Pią Gru 08, 2017 19:24
Aż przykro się to ogląda, karny wykonany fatalnie
hanys - Pią Gru 08, 2017 19:34
xXkosiarzXx napisał/a: | Aż przykro się to ogląda, karny wykonany fatalnie |
to samo mialem napisac. nie rozumiem jak mozna zapomniec jak sie gra w pilke i na czym ona polega...
radzio - Pią Gru 08, 2017 19:39
Czy w ratuszu strzeliły już korki szampanów ???
najdi - Pią Gru 08, 2017 19:43
No to Radek żegnaj..
PPP111 - Pią Gru 08, 2017 19:45
Dramat. Ciufa kolejny mecz zawala mecz czy gola. Kolev strzela jak amator z a klasy. Bez porządnych wzmocnien lecimy skad przyszłiśmy. Chce sie mylic ale naprawde słabo to sie oglada.
jacek55 - Pią Gru 08, 2017 19:46
Katastrofa katastrofa katastrofa i nie chodzi tu o tego nie strzelonego karnego bez składu i ładu
SilverCommander - Pią Gru 08, 2017 19:52
Po takich "widowiskach sportowych" nie ma się co dziwić, że ta liga jest taka słaba. Gdyby nie to, że grała Sandecja, to jeszcze przed końcem I połowy dałbym sobie spokój z oglądaniem tego "czegoś" zwanego meczem piłkarskim w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Co się musi jeszcze wydarzyć, żeby trener w końcu został zwolniony ?. Po takiej "jakości" w grze (nie pierwszy raz zresztą) i 10 ligowych meczach bez zwycięstwa (a w perspektywie 12 meczach, co jest bardzo realne) nie wyobrażam sobie, żeby ten człowiek dostał jeszcze szansę prowadzenia drużyny w rundzie rewanżowej.
xXkosiarzXx - Pią Gru 08, 2017 20:04
Nie mam możliwości z powodów logistycznych być na każdym meczu, dziś oglądałem w pubie, co doceniam bo w tv dużo lepiej widać nasze mankamenty. To co działo się po bokach jest nie do pomyślenia. Liczba sytuacji, gdzie gracze Jagi mieli korytarz ze skrzydła w nasze pole karne była niesamowita. Z jednej takiej akcji wychodzi karny. To co zrobił Piszczek przy główce wg mnie nie do tłumaczenia. Praktycznie niepilnowany, piłka na idealnej wysokości, blisko do bramki. Patrząc na powtórki karnego Koleva chciało mi się płakać, bo tak źle strzelane karne mogą zdarzać się w B klasie a nie najwyższej klasie rozgrywkowej. W 60 minucie schodzi z boiska Trochim, który mimo swojej jak zwykle chaotycznej gry prezentował się naprawdę solidnie. Widać też, że chciał Kolev (choć karnego pewnie szybko mu nie zapomną) i całkiem nieźle znowu wygląda Kasprzak. Na Bastę to ja się już ku*** patrzyć nie mogę, bo takiego paraolimpijczyka to nie mieliśmy w drużynie dawno. Typ 0 szybkości, 0 agresji, 0 jakiegokolwiek pozytywnego wkładu w któryś kolejny mecz. Nawet Danek przy nim wygląda jak gracz klasy światowej..
Mam nadzieję, że Mały rozkręci się na dobre na wiosnę, bo czuję że jeśli on nie weźmie gry na siebie, czego wielokrotnie próbował, to może być z nami kiepsko
Maerqin - Pią Gru 08, 2017 20:04
Tragedia, wyglądali tak jakby w ogóle nie wierzyli że są jeszcze w stanie z kimś wygrać a karny był tego potwierdzeniem. Sama Jaga niczym nie zachwyciła, poprostu chcieli wygrać bardziej niż my. Jesteśmy k... słabi i nie zapowiada się żeby coś miało się zmienić. Patrząc na tabelę i terminarz można tylko liczyć za porażki Piasta i Termaliki bo łatwych meczów też nie mają do końca roku. A co potem? Czy tureckie słońce podładuje baterie naszych grajków i zaczną w końcu zapierdalać jak dawniej? ...
kibic - Pią Gru 08, 2017 20:10
Oczy BOLĄ jak się ogląda tak grającą Sandecję . Brak gry po ziemi wszystkie piłki rozgrywane na zasadzie wrzutki 0 gry 1 na 1 Gdzie ta Sandecja z tamtego sezonu choćby z meczu ze Sosnowcem ? Nie potrafimy nawet strzelić gola z karnego . Ta cisza i puste trybuny aż smutno.
radzio - Pią Gru 08, 2017 20:20
Zapierdalać już nie zaczną. 5 piłkarzy jest niezbędnych. W tej chwili to spadek na 99 % przy tym trenerze i tych piłkarzach.
I teraz nie ma się co dziwić że umowa na stadion nie podpisana.. spadek z EX więc na obecne estadio da gruz dokupi się krzesełek za 50 tyś zeta i będzie git a i co NAJWAŻNIEJSZE pozostanie podmiot w którym 40 zaufanych będzie pracować. I co jeszcze ważniejsze - większość sympatyków pójdzie bezwarunkowo oddać głos na osobę wskazaną przez Rysia...
Jeśli nie będzie bardzo ostrego i mocnego żądania stadionu przez kibiców to Sącz zobaczy stadion jak świnia niebo.
Jeszcze tylko brakuje spółdzielni w grupie spadkowej i za 2 lata 2 liga.. btw z piłkarzami też pasuje porozmawiać !
klipol - Pią Gru 08, 2017 20:23
Jakim prawem Kolev strzelał karnego, chłop który nie gra w trzech czy czterech meczach, zero ogrania, nic.... W pierwszej lidze Mały strzelał karne więc mógł podejść do tej piłki!!!! Już raz Kolev nie strzelił karnego.....
Zresztą po wczorajszych cyrkach nie spodziewałem się że ta maszyna w tym meczu zaskoczy. Mroczkowski niech się pakuje i niech lepiej idzie do Barcciczanki razem z Dankiem Lesniakiem i tym całym wieśniakiem z Barci.
aidos - Pią Gru 08, 2017 20:28
Basta na swoim poziomie, czyli na pewno nie EX. Szufryn też niestety na swoim i mimo sympatii potwierdza że jest raczej uzupełnieniem składu. Kolev po przerwie po kontuzji nie był tym Kolevem którego pamiętam z poprzednich meczy. Zmiennicy nie wnieśli nic nowego, a na pewno nie Cetnarski. Barana trudno ocenić za 10 minut gry. Natomiast Danek potwierdził, że wpuszczenie go na zmianę daje efekt większy niż od początku meczu.
Natomiast zmiana jednego z wyraźnie wyróżniających się zawodników w pierwszej kolejności tj. Trochima to chyba szczyt głupoty o ile zawodnik mógł kontynuować grę (no chyba że wczoraj przy-% lub przy-gwiazdorzył przed Liga+Extra ale to też garb na trenerskie barki). No chyba, że trener liczył na kolejne rozpierdzielone krzesełko :).
Nie umniejszając nic trenerowi z sukcesów, to jednak może lepiej niech się zajmie razem z Dankiem, Leśniakiem i Cieślickim trenowaniem piłki nożnej kobiet lub siatkówki.
radzio - Pią Gru 08, 2017 20:29
Kolev strzelał bo im więcej bramek strzeli to za większą kase odejdzie i będzie więcej do podziału między tych co już i tak lache położyli na Sandecje w EX.
Paradoksalnie dla takich działaczy im w niższej lidze klub tym lepiej...
matys5392 - Pią Gru 08, 2017 20:31
Trener nie gra tylko piłkarze. Cały czas 100% poparcia dla Mroczkowskiego.
Mecz podsumował nasza rundę. Pusty stadion, słaba gra... Nie ważne jak się zaczyna, a ważne jak się kończy. Kończymy źle, tragicznie, beznadziejnie. Szufryna posadzić na ławce, bo zawala nam mecze z Arką, Legia i Jaga. Na nastepny mecz wychodzimy Piterem i Krachunovem na środku obrony i Kasprzakiem z Trochimem w środku i walczymy o każdy punkt
radek - Pią Gru 08, 2017 20:32
Z dniem dzisiejszym skończył się mój szalony optymizm. Ja PIER...le żal patrzeć na tą beznadzieje. Gliwa trzyma poziom, Szufryn typowy drwal, Basta szkoda pisać, Krachunov sobie radzi, Bućko coś próbuje, Kasprzak grajek może na 1 lige, Brzyski do ringu i z Popkiem go na MMA, Małkowski powoli wraca na właściwe tory, Piszczek sobie kopie, Trochim walczy widać u niego że pokroił by się za klub, Kolev specjalista od niestrzelania karnych reszta bez oceny bo i nic niewnieśli. Tak sobie to na gorąco oceniłem. Strach się bać tych dwóch następnych meczy. Na dzień dzisiejszy PIERWSI do spadku. I ta frekwencja powaliła mnie dziś.
radzio - Pią Gru 08, 2017 20:39
A ja powtórze jedno - najważniejsze z tym awansem jest zrobienie wszystkiego aby był STADION. Jeśli on będzie to jest szansa na i westycje prywatnego kapitału czyli jest nadzieja na powtórny awans do EX i zrobienie czegoś na miare sukcesu.
Nawet niech będzie na 7 tyś ale niech będzie bo on gwarantuje ewentualny rozwój klubu.
Mam nadzieje że poplecznik rysia nie zostanie prezydentem a to szansa na sprzedaż Sandecji bo obecni nigdy tego nie zrobią.
Mecz tragiczny, zastanawiam się czy ostatnio 7egia tak frajersko zagrała czy my wznieśliśmy się na wyżyny możliwości.
Mroczkowski OUT z jednej przyczyny - wszedl w uklady z amatorami ze stowarzyszenia.
aidos - Pią Gru 08, 2017 20:57
kibic napisał/a: | ...Ta cisza i puste trybuny aż smutno. |
Ani ja nie byłem, ani Ty, wiec nie pisz o pustych trybunach nie będąc samemu na meczu. Nie wypada.
najdi - Pią Gru 08, 2017 21:24
Tak jak Radek napisał Mroczkowski do wylotu za wchodzenie z tymi amatorami w układy chcą kręcić lody to proszę bardzo w barcicach u tego pastucha!!!! Byłem za pozostaniem trenera w klubie ale tego już za wiele. Jeśli teraz nie zrobią z tym porządku to nie ma co liczyć na normalność w klubie.
roni - Pią Gru 08, 2017 21:34
najdi napisał/a: | Tak jak Radek napisał Mroczkowski do wylotu za wchodzenie z tymi amatorami w układy chcą kręcić lody to proszę bardzo w barcicach u tego pastucha!!!! Byłem za pozostaniem trenera w klubie ale tego już za wiele. Jeśli teraz nie zrobią z tym porządku to nie ma co liczyć na normalność w klubie. |
A kto ci broni byc czlonkiem stowarzyszenia? Wiekszosc wybiera zazad. A zazad decyduje. Zyjemy w wolnym kraju.
KKS_FAN - Pią Gru 08, 2017 21:59
radek napisał/a: | Z dniem dzisiejszym skończył się mój szalony optymizm. Ja PIER...le żal patrzeć na tą beznadzieje. Gliwa trzyma poziom, Szufryn typowy drwal, Basta szkoda pisać, Krachunov sobie radzi, Bućko coś próbuje, Kasprzak grajek może na 1 lige, Brzyski do ringu i z Popkiem go na MMA, Małkowski powoli wraca na właściwe tory, Piszczek sobie kopie, Trochim walczy widać u niego że pokroił by się za klub, Kolev specjalista od niestrzelania karnych reszta bez oceny bo i nic niewnieśli. Tak sobie to na gorąco oceniłem. Strach się bać tych dwóch następnych meczy. Na dzień dzisiejszy PIERWSI do spadku. I ta frekwencja powaliła mnie dziś. |
Mam nadzieję, że byłeś na meczu ..:)
radzio - Pią Gru 08, 2017 22:04
Owszem można być członkiem stowarzyszenia ale wąchanie się z ludzmi mogącymi prowadzić co najwyżej Sokoła Stary Sącz i którzy najchętniej przytuliliby Sandecje ponownie w 1 lub 2 lidze jest tak niebezpieczne jak pójście na wódke przeż żołnierza z oficerem obcego wywiadu. Pewnych rzeczy sie nie robi, nawet dla przyzwoitości i zachowania bezstronności.
SilverCommander - Pią Gru 08, 2017 22:08
Trafny opis meczu http://weszlo.com/2017/12/08/pije-zeby-zapomniec/
młodyC - Pią Gru 08, 2017 22:12
matys5392 napisał/a: | Trener nie gra tylko piłkarze. Cały czas 100% poparcia dla Mroczkowskiego.
|
To ile jeszcze punktów ma Mroczkowski stracić żebyśmy mogli go zwolnić. Kadra kadrą, ale czemu raz potrafimy grać dobrze, a na 2 połowę wychodzimy mniej skoncentrowani, trener powinien umieć wpływać na zawodników, a tu zamiast być lepiej skoncentrowani nieraz wychodzą jakby usłyszeli że niezależnie od wyniku nie dostaną pensji. Po dzisiejszym meczu i po wielu ostatnich meczach widzę że Radek nie był cudotwórcą tylko Maciek Małkowski miał/ i ma ogromny wpływ na grę, Słaby strzelał gole po różnych czego nie umie i nie nauczył resztę piłkarzy mimo warunków Mroczkowski i tacy zawodnicy jak Szufryn czy Dudzic idealnie wkompletowali się w 1 ligę. Drużyna gra słabo, bardzo słabo poza jednym na 5 meczy, którego i tak nie wygrywamy bo w ostatnich minutach zamiast symulować leżeć iść do chorągiewki i przedłużać czas to oddajemy piłkę przeciwnikom bo tak, bo każdy gra żeby grać bez pomysłu bez trenera kompletnie. Czekam że w najbliższych dniach Haslik przywita Stokowca albo Kaczmarka
bo2904 - Pią Gru 08, 2017 22:15
Nie obrażaj Sokoła bo w tym klubie jest więcej profesjonalizmu niż w ekstraklasowej Sandecji.
Centralnie w dupie mają kibiców którzy zapierniczają po 160km. na mecz do Niecieczy
Z resztą w cale im się nie dziwię , bo po takich meczach jak dzisiaj powinni zostać wygwizdani.
syfon12 - Pią Gru 08, 2017 22:20
radzio napisał/a: | Owszem można być członkiem stowarzyszenia ale wąchanie się z ludzmi mogącymi prowadzić co najwyżej Sokoła Stary Sącz i którzy najchętniej przytuliliby Sandecje ponownie w 1 lub 2 lidze jest tak niebezpieczne jak pójście na wódke przeż żołnierza z oficerem obcego wywiadu. Pewnych rzeczy sie nie robi, nawet dla przyzwoitości i zachowania bezstronności. |
Tutaj stanowczo przesadziłeś. Z Sokołem:)
jedrzej - Pią Gru 08, 2017 22:31
Mroczkowski powinien poddać się do dymisji, ale pewnie tego nie zrobi bo czuje pieniądz. Jak można jako trener ekstraklasowy wystawiać ciągle beznadziejne go Bastę, który zawarła mecz za meczem. Ma lepszego Kubana, ale to rzeczywiście jakieś muszą być układy bo to jest nielogiczne. Szufryn też powinien usiąść na ławce. Niech gra Kuban, Bućko, Karczunow, Mraz, Baran a nie łamagi sadeckie. Mroczkowski powinien w przerwie zrobić od razu 2 zmiany bo widział, że jest tragedia. Trza było puścić Kubana i Mraza to byśmy nie przegrali. Kolev zapierdzielil karnego w Zabrzu na PP i on się bierze za karne, normalnie paranoja w tej Sandecji. Jakbym dał radę to poszedłbym na trening i zrypałbym Mroczkowskiego i Kolega bo miarka się przebrała!
KKS_FAN - Pią Gru 08, 2017 22:38
Jaki pieniądz? Chłopie o czym Ty gadasz w ogóle?
"Czuje pieniądz...w Sandecji" haha ku*** mać Panowie, tekst sezonu :))
jedrzej - Pią Gru 08, 2017 22:41
Ma 40 tyś miesięcznie plus eweualne premie. Nie poddaje się do dymisji bo by to stracił. Jak nie wiesz to Ty kolego nie pisz....
aidos - Pią Gru 08, 2017 22:54
Dobrze gada, jak myślisz ile trenejro u nas zarabia, skoro "najlepsi" piłkarze biorą po parędziesiąt tysięcy. To kto go w EX zatrudni? A w 1 czy 2 lidze to takiej kasy nie dostanie. A podobno u nas $ na czas, bez opóźnień i pewnie dodatkowe profity za bycie w "stowarzyszeniu od siatkówki i piłki nożnej kobiet"...
Masahiko - Pią Gru 08, 2017 22:59
matys5392 napisał/a: | Trener nie gra tylko piłkarze. Cały czas 100% poparcia dla Mroczkowskiego. |
Proponuję w takim razie wiosną grać bez trenera. Skoro trener nie gra. Szwagry skład ustalą ;)
A wytłumaczysz mi po co zmieniał Trochima w 60min.?
wborzecki@gmail.com - Sob Gru 09, 2017 00:33
DLA CZEGO BASTA GRA ??
mimo braków
dla czego TEN strzelał karnego nie inny ??
Straus BRAK
a z Jagi
PANIE TRENERZE
TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE
mówię to ja PANA FAN :)
czasz na działanie poza schematem i rozumem
TO JEST PANA CZAS PANIE TRENERZE
radzio - Sob Gru 09, 2017 01:35
wborzecki - TEN strzelał bo 5 bramek na koncie to większa wartość transferowa piłkarza niż jak ma 4 gole. Jeszcze jakieś pytania ?
KILKA kwestii do k...nedzy dla lepszego zobrazowania !
1) dla działaczy klub w 1 lub 2 lidze to lepszy pieniądz niż EX ! Nie ma takiej dyscypliny finansowej i organizacyjnej narzuconej przez PZPN i Ekstraklase S.A. Można sobie rządzić w małym klubiku z małego miasteczka.
2) awans to przypadek bez konsultacji z miastem. Nikt tego nie chciał nawet boski b.kiepski prezydent !!!
3) STADION - swinia niebo. Nie bedzie ! Nigdy póki jest taki układ sił w mieście. Ten klub ma grac 1 lub 2 liga. To ma byc sanatorium kadrowe dla swoich a stadio da gruz dla wyborców wystarczy. Przeciez wiekszosc pojdzie glosowac jak rysiu powie... prawda !?
4) wiec jak chcecie klub w prywatnych rekach z sukcesami to doprowadzcie do jego sprzedazy sądeckiemu oligarsze.
5) oni wiedza ze jest spadek a jak spadek to po h... stadion. TYLKO ZE SĄ WYBORY. Wiec skoro mozna do niecieczki pojechac to mozna i pojsc pod ratusz i wyrazic swoja opinie o tym sciemnianiu nas kibicow. Pikieta pod ratuszem plus kampania wyborcza moze ich ruszyc. Bez tego ani Zabrze ani Lodz (x2) nie mialo by stadionow !
Bez stadionu nie bedzie nic ! Nawet spadek ale rozpoczecie budowy obiektu to jest szansa i nadzieja. Ilez można być ta zacofaną galicja :/
nuncjusz - Sob Gru 09, 2017 02:02
Jak broniłem trenera tak dzisiaj ściągnięcie Trochima mnie wkurzyło jego też było widać najlepszy zawodnik z boiska schodzi a ma jeszcze siły do gry . Zmiana Trenera na dzień dzisiejszy nic nie da przyjdzie nowa osoba a jest miesiąc przerwy tylko, nie ogarnie jak grają zawodnicy czego potrzeba i kim ich wzmocnić a zarządowi da to tylko pretekst do ściągnięcia byle kogo i zwalą to później na nowego trenera że nie ogarnął . Dla mnie osobiście trenera można zostawić jeśli w pierwszych 2 meczach po przerwie będzie lipa to wtedy go zwolnić zasłużył na szanse nie ma co mówić a nasi działacze nie będą mogli szukać wymówek w okienku transferowym jeżeli zmieni się trener to zapomnijmy o logicznych transferach
radzio - Sob Gru 09, 2017 02:08
Popatrz na wiosne - przez mundial nie ma czasu. Da dupy w 2 pierwszych meczach to 100 % spadek. Tabela i terminarz kolego. Mroczek sie zwąchał. To jest koniec dla niego.
klipol - Sob Gru 09, 2017 02:11
Taa nowy trener w przerwie zimowej przez miesiąc nie ogarnie ale po dwóch kolejkach jak zwolnią Flinstona to ogarnie?
radek - Sob Gru 09, 2017 05:31
KKS_FAN napisał/a: | radek napisał/a: | Z dniem dzisiejszym skończył się mój szalony optymizm. Ja PIER...le żal patrzeć na tą beznadzieje. Gliwa trzyma poziom, Szufryn typowy drwal, Basta szkoda pisać, Krachunov sobie radzi, Bućko coś próbuje, Kasprzak grajek może na 1 lige, Brzyski do ringu i z Popkiem go na MMA, Małkowski powoli wraca na właściwe tory, Piszczek sobie kopie, Trochim walczy widać u niego że pokroił by się za klub, Kolev specjalista od niestrzelania karnych reszta bez oceny bo i nic niewnieśli. Tak sobie to na gorąco oceniłem. Strach się bać tych dwóch następnych meczy. Na dzień dzisiejszy PIERWSI do spadku. I ta frekwencja powaliła mnie dziś. |
Mam nadzieję, że byłeś na meczu ..:) | Byłem
biker_ns - Sob Gru 09, 2017 07:22
To jest niesamowite że w pierwszej lidze byliśmy z Górnikiem równorzędnymi rywalami.U siebie 2-1 do przodu na wyjeździe 2-0 do tyłu na koniec sezonu to my byliśmy wyżej.Teraz różnica między nami jest kosmiczna.Trzeba przyznać że w Zabrzu mają wizję i Brosza przy którym Mroczkowski to zwykły trenerzyna.Nie myślałem że mój poziom frustracji sięgnie takiego poziomu,ale tak to na dzień dzisiejszy wygląda.
Jeżeli w przerwie zimowej która w ekstraklasie jest krótka nie zmieni się kilka rzeczy trzeba będzie się szybko witać z pierwszą ligą.
PS.Modlę się o stadion bo to może być jedyny pozytyw jaki zyskamy dzięki choćby krótkiemu epizodowi w ekstraklasie.
POZDRAWIAM
roni - Sob Gru 09, 2017 09:45
Ja bede bronil trenera. Popatrzcie na to z innej strpny. Nie ma kasy nie ma stadoonu i gra w ekst kazdemu sie marzy. Mamy historyczna chwile gramy w ekstra i nikt sie z tego nie cieszy. Prawda jest taka ze jak ktos nie odkupi udzialow to bedzie dalej tak jak jest. A utrzymanie bedzie mozna traktowac jak cod. Dajcie spokoj i patrzcie troche realnie. Ja za b ejsze zeby stadion powstal.
Masahiko - Sob Gru 09, 2017 09:51
klipol napisał/a: | Taa nowy trener w przerwie zimowej przez miesiąc nie ogarnie ale po dwóch kolejkach jak zwolnią Flinstona to ogarnie? |
Nie spodziewaj się na tym forum za dużo logiki :)
PPP111 - Sob Gru 09, 2017 10:33
Czy Haslik panuje nad tym co sie dzieje w klubie czy jest tylko prezesem na papierze? Myślę że pasowało by bymsy wreszcie sie dowiedzieli czy budowa tego stadionu zacznie sie po nowym roku czy co oni kombinuja? Jedynym ratunkiem dla Sandecji jest inwestor ala Szubryt inaczej wracamy na długie lata tam gdzie byliśmy. W zimie musza byc porzadne wzmocnienia na kazda pozycje i to wzmocnienia gosci do gry na już a nie tzw uzupelnienia bo kadra waska. Zobaczylem rozklad jazdy na wiosne i pierwsze 4 mecze gramy Pogon (W), Korona (D). Termalica (W), Zagłebie )D). Tu sie wszystko rozegra. Start jest niesamowicie wazny. w grupie spadkowej zagramy tez z Brukbetem. Chodzi mi ze u "siebie" mamy extra 2 mecze. Trzeba do wykorzystac. Pogon ma 3 mecze straty 9 pkt na ten momen. Na prawde na wiosne bedzie wojna i byt i o przyszlosc Sandecji.
Jestem przekonany jak powstał by stadion to vjuz nie wazne na ile czy 6 czy 7 czy 8 tysiecy to juz pal licho ale zawsze była by dobra frekwencja oraz klub z porzadna kadra bo to przyciagnelo by sponsorow. Jestem dobrej mysli choc aktualnie drżę co to bedzie na wiosne.
misns - Sob Gru 09, 2017 11:42
[quote="biker_ns"]
PS.Modlę się o stadion bo to może być jedyny pozytyw jaki zyskamy dzięki choćby krótkiemu epizodowi w ekstraklasie.
POZDRAWIAM[/quote
pelna zgoda
mirek678 - Sob Gru 09, 2017 11:47
Kto zmienia Trochima i wyznacza Koleva do jedenastki ten jest winie tej porażki .
hanys - Sob Gru 09, 2017 12:42
KOlev dostal karnego pewnie przez urodziny.
W Płocku obstawiam tyły, ale licze na 3 pkt z Lechią.
Jeśli nie zdobędziemy kpl z Lechią to niestety niech ten klub rozwiążą w pizdu bo "szkoda sensu"
www.megachem.pl - Sob Gru 09, 2017 14:08
Ciekawe jaki ma trener zapis w umowie w momencie braku wyników. Jeśli takowego brak, to podejrzewam, że wyjebiemy Flinstona i będziemy płacić, płacić, płacić. Teraz najwięcej kosztuje nas Kantor i Rysiek, którzy nie ruszyli lawiny, której nie da się już zatrzymać, płacąc za najem stadionu miesięcznie tyle, ile dostawało by 5-6 panów piłkarzy, nie kopaczy. Na jesień nie będzie to już ich problem, bo Ryszard nie będzie startował. Stadion to rzecz najważniejsza, obojętne w której lidze będziemy kopać.
matys5392 - Sob Gru 09, 2017 14:16
Ja jeszcze raz napisze: zostawić trenera i dograć ta rundę do końca. Piłkarze są wypompowani. Widać to po Baranie czy Szufrynie. Zrobić kilka zmian w składzie i powalczyć o punkty w Płocku. Po meczu z Lechią zacząć przebudowę drużyny.
SilverCommander - Sob Gru 09, 2017 14:30
matys5392 napisał/a: | Po meczu z Lechią zacząć przebudowę drużyny. |
... zaczynając od zmiany trenera :)
kibicns - Sob Gru 09, 2017 14:47
matys5392 napisał/a: | Ja jeszcze raz napisze: zostawić trenera i dograć ta rundę do końca. Piłkarze są wypompowani. Widać to po Baranie czy Szufrynie. Zrobić kilka zmian w składzie i powalczyć o punkty w Płocku. Po meczu z Lechią zacząć przebudowę drużyny. |
Trener jest do zmiany już teraz. Wypalił się.
matys5392 - Sob Gru 09, 2017 15:06
kibicns napisał/a: | matys5392 napisał/a: | Ja jeszcze raz napisze: zostawić trenera i dograć ta rundę do końca. Piłkarze są wypompowani. Widać to po Baranie czy Szufrynie. Zrobić kilka zmian w składzie i powalczyć o punkty w Płocku. Po meczu z Lechią zacząć przebudowę drużyny. |
Trener jest do zmiany już teraz. Wypalił się. |
Pisałem o tym już kiedyś,ale się powtórzę. Łatwo jest zmienić iść ale trzeba wiedzieć na kogo.
Jeśli chcecie zmiany trenera, to piszcie od razu kto jest Waszym kandydatem. Zwolnienie Mroczkowskiego może być łatwe, ale znalezienie jego następcy niekoniecznie.
Jeśli już upieramy już przy zmianie trenera, to tylko i wyłącznie JACEK ZIELIŃSKI. Żaden Magiera, Rumak czy Moskal. Bartoszek, Brosz, Ojrzynski i Tarasiewicz są zajęci, więc uważam, że Zieliński jest najlepszym wolnym trenerem. Tylko czy zgodzi się na prowadzenie amatorskiego klubu bez stadionu?
Lucas_93 - Sob Gru 09, 2017 15:37
Jeszcze Kaczmarek jest spoko opcją. Oraz oczywiście pozostaje opcja z trenerem zagranicznym, ale do tego trzeba mieć głowę i znajomość na rynku, a w Sandecji takiej brak.
matys5392 - Sob Gru 09, 2017 15:57
Kaczmarek też jest ok, tylko nie jest pewien czy potrafiłby sobie poradzić z szatnia. W Płocku wystarczyło, żeby Furman mu zaczął podskakiwac i trener powiedział pas. Tutaj musiałby się zmierzyć z grupka ludzi o trudnych charakterach.
kibicns - Sob Gru 09, 2017 16:53
Jeszcze jeszcze jedna opcja, ale ze względu na przepisy póki co niemożliwa. Szkoda, bo to serio ciekawe nazwisko
radek - Sob Gru 09, 2017 17:19
www.megachem.pl napisał/a: | Ciekawe jaki ma trener zapis w umowie w momencie braku wyników. Jeśli takowego brak, to podejrzewam, że wyjebiemy Flinstona i będziemy płacić, płacić, płacić. Teraz najwięcej kosztuje nas Kantor i Rysiek, którzy nie ruszyli lawiny, której nie da się już zatrzymać, płacąc za najem stadionu miesięcznie tyle, ile dostawało by 5-6 panów piłkarzy, nie kopaczy. Na jesień nie będzie to już ich problem, bo Ryszard nie będzie startował. Stadion to rzecz najważniejsza, obojętne w której lidze będziemy kopać. | Polać za słuszne widzenie sprawy
nuncjusz - Sob Gru 09, 2017 17:36
Masahiko napisał/a: | klipol napisał/a: | Taa nowy trener w przerwie zimowej przez miesiąc nie ogarnie ale po dwóch kolejkach jak zwolnią Flinstona to ogarnie? |
Nie spodziewaj się na tym forum za dużo logiki :) |
Ten Flinston wprowadził cię do najwyższej klasy rozgrywkowej najlepiej zawsze jest zmienić bo nie idzie mimo ze miał lepsze oferty został w klubie w Jagiellonii na pewno lepiej by zarabiał i miał większe pole do manewru . Tutaj nie ma co ukrywać że części zawodników brakuje doświadczenie lub ambicji by na dziś grać w EX samo wypożyczanie stadionu nas rujnuje finansowo dobry zawodnik w EX na miesiąc zarabia 30 tysięcy a za kurnik dajemy 75 tysięcy za mecz czysta matematyka pokazuje jak te pieniądze mogły bo mocno wzmocnić skład .
Dla tego nie ma co naciskać na zwolnienie trenera tylko dać mu szanse się wykazać jeżeli mamy spaść i tak spadniemy bez poważnych wzmocnień ciężko będzie cokolwiek zdziałać chyba ze nagle wszyscy po przerwie będą w super formie . WALCZMY O STADION !
Majkellll - Sob Gru 09, 2017 17:36
A Stokowiec? Dobry trener, tylko czy nie za drogi...
jedrzej - Sob Gru 09, 2017 20:01
Dałbym ultimatum Mroczkowskiemu, jak nie będzie 3pkt w 2 najbliższych meczach to wyjazd, tylko tak jak pisałem powyżej On nie będzie chciał odejść za friko a nas na to nie stać. Trza być antytrenerem albo układowiczem aby stawiać już chyba z 9 mecz na tego łamagę Bastę co nic z piłką nie umie zrobić a ma Kubana co awans mu zrobił i wygrał mecz z Pogonią. Nie broncie Mroczkowskiego bo się pogubił albo uprawia sabotaż. Powinien w przerwie robić 2 zmiany wpuszczać Kubana i Mraza za Bastę i Piszczka. Ponadto Kolev zawalił karnego na PP i dalej mu pozwoli strzelać, PARANOJA. My już na trybunach wiedzieliśmy, że nie strzeli ale sztab nie wiedział, i dlatego to jeden z wielu powodów dlaczego Mroczkowski powinien pomału się pakować. Przegraliśmy co najmniej 3 mecze przez głupotę Mroczkowskiego, bo inne to oczywiście jesteśmy słabi.
młodyC - Sob Gru 09, 2017 20:03
Tylko że
a)4 punkty straciliśmy z winy trenera przez brak cwaniactwa
Zobaczcie co robi Jagiellonia czy Górnik gdy wygrywa jedną bramką w 90 minucie, a my? Wybijamy piłkę na pałę i przeciwnik ciśnie, aż w końcu coś wciśnie w 93 minucie.
B) straciliśmy wiele punktów przez stałe fragmenty. Przykład Wisła Płock. Jeden rożny jeden zero. My jeden gol z wolnego z Górnikiem, który i tak punktów nie dał.
c) straciliśmy dużo punktów przez brak koncentracji. Bo czyja jest wina tego ż w 1 połowie gramy jeden z lepszych meczów a na drugą wychodzi zupełnie inna drużyna. Inna sprawa że wynik szedł w tym meczu odwrotnie, ale gdybyśmy zawsze grali tak jak z Legią, Lechią czy w 1 meczu z Jagą to byśmy nie myśleli o strefie spadkowej w której w tej kolejce możemy się znaleźć tylko o pierwszej 8. A kto inny ma wpływać na koncentrację piłkarzy jak i powyższe punkty jak nie trener.
Inna sprawa że według mnie mamy tak na prawdę może 11 zawodników na miarę Ekstraklasy.
Gliwa, Mraz, Krauczunow, Kuban, Małkowski, Brzyski,Trochim, Kolev
I Kasprzak,Bućko, Dudzic na ławkę.
Ale mimo to z tą kadrą mogliśmy ugrać więcej, a na tą serię meczów bez zwycięstwa potrzebny jest wstrząs jeszcze przed rundą wiosenną.
najdi - Sob Gru 09, 2017 20:09
Nie wiem czy to prawda ale podobno trener miał już ultimatum przed meczem z legia ze jeśli przegra to out(może ktoś kto jest bluzej klubu potwierdzić lub zaprzeczyc). Wiec nie zdziwię się ze dwa najbliższe mecze będą decydujące w kwestii jego dalszej pracy w Sandecji.
|
|