|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Licencja.
Qba_NS - Sro Cze 18, 2008 15:46 Temat postu: Licencja. Tak się wszyscy cieszymy, że się utrzymaliśmy, czy tam awansowaliśmy jak niektórzy wolą, ale rodzi się pewien problem- licencja. Klub ma zaległości finansowe- i mogą nam nie wystawić
kwita na granie w nowej 2 lidze. Mam nadzieję, że zrobią wszystko, żeby zlikwidować ten problem, bo jak nie to z tego co wiem grozi nam degradacja o 2 ligi. Sovia cieszyła by się z takiego rozwiązania.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Czasu już niewiele zostało, bo sierpniu już chyba liga startuje.
Bianconeri - Sro Cze 18, 2008 16:39
Nie startuje w sierpniu, startuje pod koniec lipca.
spdr - Sro Cze 18, 2008 22:09
Nie do końca w tym temacie ale... Jutro w którejs z gazet krakowskiej lub dzienniku pojawi się artykuł o groźnie brzmiącym tytule" Duma Sądecczyzny pogrąża się w długach..." nie wiem co tam będzie ale dodam że to ma być na pierwszej stronie!czyli wizja bankructwa staje się realna?może Wy coś wiecie?
KubaNS - Sro Cze 18, 2008 22:40
A to nie o... WSB? ;)
Jesli artykul o Sandecji to ... nic nowego :)
normalny - Sro Cze 18, 2008 22:45
Tak sie ciesze z tego awansu do 2 ligi.ale patrze tak dokladniej to w tej nowej 2 lidze same wioski graja, malo atrakcyjni rywale, no moze poza kszo.szkoda.to juz lepszysz i atrakcyjniejszych mielismy w 3 lidze np Hutnika,Stal,Resovie.Szkoda ze nie gramy z zespolami z zachodniej 2 ligi, bylo by ciekawiej
ERNESTO - Czw Cze 19, 2008 01:07
I tak nie jezdzisz na wyjazdy, prawie nie chodzisz na mecze u siebie, wiec co to za roznica dla Ciebie czy gramy z Hutnikiem czy np. z jakas wioska ?
grubas_KKS - Czw Cze 19, 2008 02:07
Z naszej 3 ligi wolałbym którąś ekipe z tych: Resovia,Hutnik,Wisłoke czy Stał Rzeszów zamiast Stróz,Wolbromia i Wieliczki. Z kolei z 3 ligi gr.1 zamiast Ruch Wysokie Mazowieckie i Sokół Aleksandrów Łodzki lepiej jak by grały takie ekipy jak Radomiak i Olimpia Elbląg wtedy ta II liga wyglądała by całkiem całkiem...no i jeszcze unie na dokładke z IV ligi no i jakaś dobrą ekipę z podkarpacia =] pozdro
WP - Czw Cze 19, 2008 08:52
Sory , że od tematu odbiegam :) ale mam pytanie , jak bedzie ze stadionem czy w nowej drugiej lidze nie bedzie wymogu o oświetleniu i o większej klatce ?
internacionale - Czw Cze 19, 2008 10:43
eee tam, bez przesady. Wystarczy spojrzeć na stadion Kmity która teraz będzie grała w I lidze.
Kilinskiego 47 - Czw Cze 19, 2008 10:46
WP napisał/a: | czy w nowej drugiej lidze nie bedzie wymogu o oświetleniu |
lol - dobiłeś tym pytaniem, tak będzie! Dodatkowo jeszcze podgrzewana murawa, cały stadion zadaszony na conajmniej 10 000 widzów, loża prasowa na 100 miejsc i parking na 500 samochodów i 100 autokarów.
Wszystkie te inwestycje są już bardzo zaawansowane, np. w Stróżach, w Wolbromiu, w Wieliczce i w Pinczowie już w zasadzie kończą.
Tylko u nas nic sie nie dzieje, nie wiem jak to bedzie :lol:
swir - Czw Cze 19, 2008 12:01
chlop sie normalnie zapytal a Ty go zjechales... nauczcie sie szacunku do innych ludzi
KrzysieKKS - Czw Cze 19, 2008 12:14
Chciał być zabawny co mu nie wyszło i chciał dorównać poziomem swojej wypowiedzi do jakże znanego forumowicza - "Normalnego".
Co do wymogów to nawet jeśli by były to i tak małe prawdopodobieństwo żeby ktoś je spełnił. Myśle że nie będzie takich wymogów przecież to dopiero 3 klasa rozgrywkowa tak że myśle że aż takich zmian nie będą robić.
A co do artykułu to chyba o Sandecji, widziałem w kiosku gazete i na pierwszej stronie herb ale z braku czasu nie sprawdzałem o czym. Jakby ktoś mogł i streścił o czym "nowym" piszą to byłbym wdzięczny.
polak_ns - Czw Cze 19, 2008 12:52
Duma Nowego Sącza pogrąza sie długach tyle tez zdazylem przeczytac ;/ ale zaraz ide kupic
Milosz_1910 - Czw Cze 19, 2008 13:16
Dobra no to streszczam po krótce:cytuje,,Miasto wspomogło klub pół milionem, ale to Sandecji nie uratuje"-->taki nagłowek...dalej-->Piłkarze domagają się w sądzie wypłaty zaległych pensji i premii....,,Sądecki klub jest praktycznie na garnuszku miasta"...Klub ma zaległosci podatkowe i niezapłacone składki ZUS...cytuje-->,,Jednak nawet jeśli Sandecjii uda się spłacić najpilniejsze długi i dostanie licencję na grę w 2 lidze, istnieje niebezpieczeństwo, że po roku drużyna zostanie wycofana z rozgrywek, bo nie będzei pieniędzy"..Gra w 2 lidze to wydatek ok.2-2,5 milona zł. rocznie...Miato może dać polowe tej kwoty..Władze Nowego Sącz obiecują dalszą pomoc...Józef Kantor odpowiedzialny z sport w Urzędzie Miasta oczekuje, że planowane na połowę lipca Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Klubu Sandecji wybierze wreszcie nowego prezesa i zardząd..
Zdaniem Stanisława Koguta najlepszym rozwiązaniem byloby plączenie Kolejarza Stróże z Sandecją..Ale przyznaje że jest to praktycznie nierealne, bo działacze Sandeji i Koejarza nie są w stanie sie dogadać..
[ Dodano: 2008-06-19, 13:18 ]
Mimo to klub i tak zostanie zgłoszony do rozgrywek:);)
[ Dodano: 2008-06-19, 13:19 ]
Działacze liczą rownież na zyski z biletów;)
polak_ns - Czw Cze 19, 2008 13:27
Z tego co mi wiadomo to pilakrze (przynajmniej ci ktorzy graja) nie byli w sądzie
normalny - Czw Cze 19, 2008 15:00
dziekuje ze jestem znany.Ale czy ktos mi zarzuci ze jestem wulgarny albo kogos obrazam.mowie poprostu to co mysle.nie trzeba byc wulgarnym krzykaczem zeby nazywac sie kibicem Sandecji.mozna dostrzegac wiele bledow i zlych rzeczy i mowic o nich aby bylo lepiej.pozdrawiam normalnych kibicow
kolafy - Czw Cze 19, 2008 15:44
Ahhhh te dzieci Neostrady...
Milosz_1910 - Czw Cze 19, 2008 16:36
Tak w gazecie pisalo to napisalem;)a czy byli czy nie to nie wiadomo:(...Haha,,dzieci neostrady-->dobre!;)
bulaj - Czw Cze 19, 2008 17:33
ten caly "normalny"to mi przypomina "czulego_wojtka_z forum onetu<lol2>tylko ze ten przynajmnije nie popelnia tyle bledow...no ale oka...mniejsza z tym nie rozmywajac tematu...BEDZIE DOBRZE BO SIE SPONSOR ZNAJDZIE MÓWIE WAM TO:d:d.-->pozytywne myslenie:]
Qba_NS - Pią Cze 20, 2008 08:52
Coraz głośniej się robi o chęci sponsoringu Korala dla Sandecji- szkoda tylko, że Rysiu Nowak nie bardzo lubi Pana Korala i raczej marne szanse żeby oddał klub w jego ręce- wiadomo za 2 lata 100 lecie klubu itp. Słyszałem też, że ratunkiem ma być 1,5 miliona złotych jakie Legia jest winna za transfer Jańczyka- tylko, że coś kijowy kontrakt spisali, skoro dalej hajsu nie ma.
W ciągu najbliższych tygodni dowiemy się, co będzie dalej z Bianco-Neri. Sovia i Stal Rzeszów zacierają ręce, żeby Sandecja nie otrzymała licencji- bo wtedy najprawdopodobniej jedna z nich wskoczy na nasze miejsce- oby niedoczekanie ich.
Daroko - Pią Cze 20, 2008 10:04
Kroal wezmie sandecje a Nowak da Sandecja bo to zagorzały kibic niech koralowi da 51 %
Mileniak - Pią Cze 20, 2008 10:19
http://nowysacz.info/inde...=2217&Itemid=49
Najważniejszy fragment:
Cytat: | Miasto obiegła plotka, że prezydent dogadał się z braćmi Koralami i panem Florkiem z Fakro odnośnie do wspomagania przez nich Sandecji. Słyszał Pan coś o tym?
- Słyszę od pana. Nic na ten temat nie wiem. Może jakaś inna osoba związana z Sandecją podjęła jakieś działania? Sandecja to przecież nie tylko Nowak. |
[ Dodano: 2008-06-20, 10:37 ]
Link nie działa, więc wklejam całość:
Cytat: | Chętnie pomogę, ale działaczy nie wyręczę
mówi Ryszard Nowak, prezydent Nowego Sącza
Zakładany przez rozgrywkami cel został zrealizowany: blisko stuletni klub, sportowa wizytówka miasta, będzie miał swą piłkarską drużynę w II lidze. Awans wywalczony jednak został po wyjątkowo zaciętej walce...
- To prawda, tym większa jest dziś nasza radość. Zespół osiągnął naprawdę wielki sukces, a zawdzięcza go ogromowi wykonanej pracy. Przez cały sezon zdarzały się momenty zwątpienia, nadzieja czasami umykała, rywalizacji do końca towarzyszyła dramaturgia, a pod koniec sezonu drużyna postawiona została pod ścianą - musiała wygrywać kolejne mecze, ale wszystko skończyło się dla nas pomyślnie. Pamiętajmy przy tym, z kim przyszło chłopakom toczyć boje. Przecież w naszej grupie występowały ekipy z ekstraklasowym doświadczeniem, z głośnymi w całej Polsce nazwiskami w składach. Mimo to nasi piłkarze podołali zadaniu. Dlatego ich osiągnięcia w żadnym przypadku nie wolno zdeprecjonować.
Tym bardziej, że przez kilka miesięcy grali za darmo.
- Nie powiedziałbym, że za darmo. Nazwałbym to raczej kredytowaniem przez nich klubu. Część pieniędzy przecież już dostali, wkrótce na ich konta trafią pozostałe zaległości. Ale oczywiście, trzeba docenić ich cierpliwość, gotowość do poświęceń, wielką ambicję. Dziękuję im dziś za to, chociaż nie mogę nie zauważyć, że zwłoka w wypłacaniu zawodnikom poborów nie jest specjalnością wyłącznie Sandecji. Takie przypadki zdarzają się w całej Polsce.
A jednak, pod koniec rundy jesiennej mówił Pan, że zastanawia się, czy nie zainwestować w na przykład siatkarki. Miał Pan wówczas zastrzeżenia do postawy piłkarzy na boisku?
- Zawsze byłem do Sandecji nastawiony przychylnie, robiłem wszystko, by utrzymać ten klub na określonym poziomie. Nastąpił jednak moment, kiedy ludzie, którym finansowo się powiodło, zaczęli odwracać się do nas plecami. Wciąż przybywało natomiast złośliwców, fałszywie zapewniających nas o swym wsparciu, a za plecami bezlitośnie Sandecję obgadujących. Niema wyczekujących na jej potknięcia. Szukając winnego, przeważnie wskazywali na mnie. Drużyna przegrała? To przez Nowaka, bo nie daje zawodnikom pieniędzy. Wygrała? To tylko mydlenie oczu. Przez kogo? Przez Nowaka oczywiście. I tak w koło Macieju. Przyzna więc pan, że mogłem być tym wszystkim trochę rozgoryczony i stąd być może wzięły się te niemiłe dla piłkarzy sformułowania.
Słowa krytyki kierowane były pod Pana adresem także przez inne sądeckie kluby. Zarzucano Panu, że, ich kosztem, faworyzuje Pan "swoją" Sandecję.
- No i sam pan widzi: nie sposób wszystkim dogodzić. Naprawdę bardzo szanuję działalność innych trenerów, pracę zawodników i dorobek pozostałych sądeckich sekcji sportowych. Futbol jest jednak najpopularniejszy i nic na to nie poradzę. Wiedziałem, że jeżeli w tym roku nie zaistnieje w Nowym Sączu piłkarska II liga, wszystko się rozleci, dorobek kilku pokoleń zostanie zniweczony. Pomagałem więc Sandecji, bo tylko ona mogła zrealizować marzenia kibiców. Dzisiaj bez fałszywej skromności mogę powiedzieć, że ten awans to po części efekt podejmowanych przeze mnie działań.
Konkretnie, jakich działań?
- Klub otrzymał możliwość czerpania zysków z parkingów, z placu targowego, z maślanego rynku. Pomagamy, przyznam - nie zawsze z pełnym powodzeniem - w poszukiwaniu sponsorów. Mam nadzieję, że teraz, gdy zaoferować możemy II ligę, te poszukiwania okażą się bardziej owocne. Nie oczekujemy od potencjalnych inwestorów wielkich pieniędzy. Niech kilku zaoferuje drobną, ale stale wpływającą do Sandecji kwotę. To nam wystarczy, z resztą sobie poradzimy. Głównym sponsorem MKS u pozostanie miasto.
Przy założeniu, że drugoligowy budżet ustalony zostanie na, powiedzmy, 2 miliony złotych, na jaką kwotę klub może liczyć ze strony samorządu?
- Dwa miliony? Sądzę, że na jakieś dwie trzecie tej sumy. Dla mnie jest rzeczą niewyobrażalną, żeby miasta z 300-milionowym budżetem nie było stać na utrzymanie drugoligowej drużyny. Proszę mnie dobrze zrozumieć. Nikogo kosztem sportowców nie zamierzamy krzywdzić, nikomu nie zabierzemy pieniędzy. Pamiętajmy jednak, że łożąc większe pieniądze na sport, inwestujemy w nasze dzieci, które ten sport może przecież kształtować, wychowywać.
Brzmi to bardzo optymistycznie, tymczasem z klubu doszły właśnie niepokojące sygnały, że pod znakiem zapytania stoi przystąpienie zespołu Sandecji do drugoligowych rozgrywek.
- Niby to dlaczego?
Kasa świeci pustkami, nie wiadomo, czy w związku z zadłużeniem klub otrzyma licencję z PZPN, kilku zawodników liczy się z ewentualnością zmiany barw klubowych, zespół nie ma za co wyjechać na obóz przygotowawczy. Tymczasem inne drużyny się wzmacniają. Przecież sezon 2008/2009 rusza już 26 lipca. Co Pan na to?
- O tym, by klub mógł nie otrzymać licencji nie ma nawet mowy. Taka ewentualność nie wchodzi w rachubę. Z piłkarzami spotkam się w piątek i mam nadzieję, że szczerze wyjaśnimy sobie pewne kwestie. Natomiast co do spraw finansowych, to proszę bardzo: oczekuję od reprezentantów klubu na przedstawienie mi konkretnego bilansu, z uwzględnieniem koniecznych wydatków. Spróbujemy coś na to zaradzić, choć moje możliwości nie są nieograniczone. Ponadto działacze muszą zrozumieć, że zawsze służę Sandecji pomocą, ale w wykonywaniu im przypisanych powinności nie zamierzam ich wyręczać.
A co z piłkarzami? Bramkarz Kozioł już przebywa na testach w Zagłębiu Lubin, obrońca Szufryn kuszony jest przez Motor Lublin, trzej inni gracze dostali konkretne propozycje z bogatszych, bardziej stabilnych finansowo klubów. To prawie pół drużyny...
- Powtarzam: z piłkarzami porozmawiam w piątek. Wierzę, że dojdziemy do porozumienia. Nikogo jednak na siłę zatrzymywać nie będziemy. Jeśli ten czy ów uprze się, by odejść, droga wolna, ale spodziewam się, że szybko może takiej decyzji gorzko żałować.
Miasto obiegła plotka, że prezydent dogadał się z braćmi Koralami i panem Florkiem z Fakro odnośnie do wspomagania przez nich Sandecji. Słyszał Pan coś o tym?
- Słyszę od pana. Nic na ten temat nie wiem. Może jakaś inna osoba związana z Sandecją podjęła jakieś działania? Sandecja to przecież nie tylko Nowak.
Czy inicjatywa przejęcia klubu przez Fundusz Inwestycyjny Copernicus definitywnie upadła?
- Nie, nie upadła, chociaż przejęcie klubu, jak pan to określił, nigdy nie było rozważane. Podjęliśmy z Copernicusem wstępne rozmowy, w których podniesiona została sprawa inwestowania w Sandecję. Nie chodzi tu jednak o typowy sponsoring, lecz raczej o współpracę marketingowa, o pieniądze za reklamę.
Kończy się półroczny okres sprawowania w klubie władzy przez zaproponowanego przez Pana kuratora. Do 15 lipca ma zostać zwołane zebranie sprawozdawczo wyborcze. Co dalej? Ma Pan swego kandydata na prezesa?
- Istnieją dwie ewentualności. Albo kurator będzie sprawował swą funkcje przez dodatkowe trzy miesiące, co dopuszcza ustawa, albo wybrany zostanie nowy zarząd, z prezesem na czele. Skłaniałbym się raczej do tej drugiej możliwości. Chciałbym, żeby Sandecja nowy sezon rozpoczęła ze stałym sternikiem. Kto nim będzie? Nie wiem. Co nie oznacza, że nie ma na to stanowisko odpowiednich kandydatów. Przeciwnie, są! Rzecz w tym, że trudno któregoś z nich przekonać, by przyjął na siebie trud poprowadzenie klubu do jubileuszu. Jeśli zaś chodzi o przyszłość Sandecji, to nie mam doświadczenia w funkcjonowaniu klubu w realiach drugoligowych. Myślę jednak, że jakoś sobie poradzimy. Nie chciałbym, żeby to był dla nas sezon strachu. Liczę na miejsce w środku tabeli, z perspektywą awansu w przyszłości do ligi pierwszej.
Z trenerem Jarosławem Araszkiewiczem na czele?
- Nie mam do jego pracy żadnych zastrzeżeń. Wykonał postawione przed nim trudne zadanie, osiągnął wynik i on jest namacalnym efektem jego działalności. Osobiście życzyłbym sobie, żeby pozostał w Sandecji. |
Kilinskiego 47 - Pią Cze 20, 2008 10:43
"Głównym sponsorem MKS u pozostanie miasto."
R.I.P. [*]
Qba_NS - Pią Cze 20, 2008 14:12
Ponoć jutro tzn. w sobotę ma zostać podjęta decyzja ws. sponsoringu przez firmę Koral i Wiśniowski- sprawa ma być postawiona jasno- my dajemy kasę i swoich ludzi. Klub wezmą tak jak jest- z długami. Jeśli Nowak puści im klub to oni zapewniają mu płynność finansową i utrzymanie się, a później awans. Także jutro wszystko będzie wiadomo. W rachubę wchodzi 51% dla firm, 49% miasto, 10-letnia dzierżawa. Albo oba połączone ze sobą warianty.
Wóz albo przewóz. Rysiu nie może sobie pozwolić na nieprzyznanie licencji dla klubu- cała kariera runęła by z hukiem.
Jeśli się nie dogadają, to myślę, że nie będzie to dobrym rozwiązaniem dla klubu.
kibic_s_ns - Pią Cze 20, 2008 14:49
Cytat: | Jeśli się nie dogadają, to myślę, że nie będzie to dobrym rozwiązaniem dla klubu. |
Jeśli się nie dogadają, to trzeba będzie "przywitać" Rysia pod ratuszem w poniedziałek przed "pracą"... Chodzi oczywiście o całkiem pokojowy wiec :)
KubaNS - Pią Cze 20, 2008 15:14
Jednym zdaniem. "Teraz albo juz nigdy".
Jesli prawda jest to co pisze Qba_NS, to nie ma sie nad czym Panie prezydencie zastanawiac tylko pojsc na ten uklad..
internacionale - Pią Cze 20, 2008 15:20
Ciekawy jestem tylko skąd się takie plotki biorą ??!! Trudno mi jakoś uwierzyć w te "nowości". Obym się mylił ale po informacjach o przejęciu klubu przez rzeszowskich biznesmenów obiecujących budowę nowego stadionu, hoteli i kolejnej "europy" jakoś nie daję wiary tym wiadomościom....
Mileniak - Pią Cze 20, 2008 16:17
Cytat: | Rowerem do II ligi
W najgorszej sytuacji finansowo-organizacyjnej jest Sandecja, którą wciąż zarządza Witold Wąsik, kurator oddelegowany przez prezydenta miasta. Klub czeka na lipcowe walne zgromadzenie, ale brakuje kandydatów na prezesa. Działacze rozmawiają z dużą ogólnopolską firmą, która miałaby zostać sponsorem strategicznym.
- Spełniamy wszystkie wymogi, jedynym problemem mogą okazać się pieniądze. Sprawa sponsora jest na razie pisana patykiem po wodzie - twierdzi Wąsik. - Klub prowadzi własną działalność, czyli ma parking i place targowe, więc sobie poradzimy. Zawsze można zarabiać też na transferach.
Nadzieją Sandecji jest bramkarz Marek Kozioł, który przebywa na testach w Zagłębiu Lubin. Zainteresowane nim są też Legia Warszawa i Górnik Łęczna. - Nad kwotą nie zastanawialiśmy się, trzeba będzie siąść do stołu - mówi kurator klubu.
Tymczasem działacze najdalej wysuniętego na południe klubu nowej II ligi narzekają na długie podróże, które czekają piłkarzy Sandecji. - Z tego powodu kilka klubów może wycofać się już po rundzie jesiennej. Do Stróżów możemy jechać na rowerach, ale co z Suwałkami czy Olsztynem. Hotel dla 20 osób to duży wydatek - mówi Wąsik. |
źródło: http://miasta.gazeta.pl/k...j_II_lidze.html
Boczek_YG - Pią Cze 20, 2008 17:09
Oby nie była to kolejna plota ... bo tyle razy Sandecje już przejmowały zamożne firmy swojego czasu mówiono , że Sandecja prawie została przejęta , przez tureckich bizesmenów to przez korala i tak cały czas :] ...
alc - Pią Cze 20, 2008 21:35
Za pewnie to jakiś szejk z dalekiej pustyni :-)))) Co będzie zobaczymy za pewne jajco jak zawsze .. Bo kto będzie sponsorował jak nie będzie miał 51 % udziałów w Sandecjii za darmo umarło a tym w ratuszu się wydaje inaczej ..
ERNESTO - Sob Cze 21, 2008 12:01
Jeszcze jedno odnosnie licencji ... co jest warunkiem jej osiagniecia ?
Nie sadze, zeby wymagania byly wygorowane, bo w koncu bedzie to nadal III liga polska, tyle ze o podniesionym prestizu (dwa razy mniej zespolow, niz dotychczas z szumna nazwa II ligi). Sandecja "od zawsze" boryka sie z problemami finansowymi, ale jakos nigdy specjalnie sie licencja nikt nie przejmowal. Ponadto takich klubow jest wiecej ... w zasadzie smiem twierdzic, ze 90% klubow posiada zadluzenie ... a im nizej tym latwiej takie kluby wylowic.
Ponadto pamietajmy, ze nieprzyznanie licencji byloby olbrzymia porazka miasta i nikt na to sobie nie moze pozwolic.
Milosz_1910 - Sob Cze 21, 2008 12:56
Dokładnie..;)..Miasto nie pozwoli sobie na taką porażkę..Nie przyznanie nam licencji byłoby wstydem dla naszego Nowego Sącza:)
Mileniak - Sob Cze 21, 2008 14:26
ERNESTO napisał/a: | Jeszcze jedno odnosnie licencji ... co jest warunkiem jej osiagniecia ?
|
Wymogi licencyjne w nowej II lidze:
- co najmniej trzy grupy młodzieżowe w przedziale 12-19 lat
- zatrudnienie wykwalifikowanego masażysty i lekarza
- tysiąc krzesełek z oparciami
- dwie zadaszone ławki rezerwowych z 13 miejscami
- pomieszczenie dla prasy wyposażone w co najmniej telefon, faks i fotokopiarkę
- pomieszczenia dla obserwatora i sędziów
- szatnie spełniające wymogi sanitarne
ERNESTO - Sob Cze 21, 2008 14:29
tylko tyle ? w takim razie my nie spelniamy tylko najprostszego ... dwoch lawek z 13 miejscami :)
Zadnych wymogow dotyczacych finansow ?
Mileniak - Sob Cze 21, 2008 15:44
To jest info z GW. A co do ławek, to jak się popieści to się zmieści ;)
Kilinskiego 47 - Sob Cze 21, 2008 19:27
Qba_NS napisał/a: | Ponoć jutro tzn. w sobotę ma zostać podjęta decyzja ws. sponsoringu przez firmę Koral i Wiśniowski |
i co, już jesteśmy bogaci?:)
wie już ktoś coś na ten temat?
polak_ns - Sob Cze 21, 2008 20:16
tak, podobno są rozmowy ale nic konkretnego nie wiem
Fani Bianconeri - Sob Cze 21, 2008 20:41
Jak bedzie cos wiadomo to napiszcie bo tu ludzie nadzieja zyja
Abel - Sob Cze 21, 2008 21:51
Adam_KKS napisał/a: | To jest info z GW. A co do ławek, to jak się popieści to się zmieści ;) |
Gorzej jak Sandecji nakupi jakichś Grubasków typu "Milleniak":D:D Hehe.
alc - Sob Cze 21, 2008 21:54
Wyjdzie na to że sponsorować będzie nas kiosk ruchu z Królowej JAdwigi :-)))
Abel - Sob Cze 21, 2008 21:59
Adam_KKS napisał/a: | To jest info z GW. A co do ławek, to jak się popieści to się zmieści ;) |
Gorzej jak Sandecji nakupi jakichś Grubasków typu "Milleniak":D:D Hehe.
Mileniak - Nie Cze 22, 2008 10:09
_ABEL_1910_ napisał/a: | Adam_KKS napisał/a: | To jest info z GW. A co do ławek, to jak się popieści to się zmieści ;) |
Gorzej jak Sandecji nakupi jakichś Grubasków typu "Milleniak":D:D Hehe. |
Przyganiał kocioł garnkowi..
Fani Bianconeri - Nie Cze 22, 2008 10:48
Wiadomo coś o tych sponsorach??
spdr - Pon Cze 23, 2008 13:19
czy coś wiadomo na temat który nas najbardziej interesuje?
plotki plotki plotki???
czy plotką są te piątkowe rozmowy?
może ktoś zdementuje lub potwierdzi
jeśli rzeczywiście coś sie dzieje to trzeba trochę czasu na konkret ale jeśli nic dalej się nie dzieje to... wolę nie myśleć
pzdr
Kilinskiego 47 - Pon Cze 23, 2008 17:07
^^
no właśnie, część z was pisała o pewnych rzeczach - rozmowy w sobote, rozmowy trwają - a teraz cicho sza, nikt nic nie wie, co jest Panowie? Nie wiecie nadal, nie chcecie powiedziec, czy rozmowy nie poszly po naszej mysli i nie ma czy sie chwalic niestety?
radziufan - Pon Cze 23, 2008 17:11
z tego co ja wiem to jest to jedna wielka wypucha i robienie halo a niczego...pan Koral na pewno nie bedzie inwestowal w Sandecje i tyle w temacie...klub bedzie miejski
internacionale - Pon Cze 23, 2008 17:34
No więc właśnie, Korala nie było, nie ma i pewnie nie będzie w Sandecji. I każdy jeden post zaczynający się od: "Słyszałem, że...." bez podania źródła będę kasował !!
Qba_NS - Wto Cze 24, 2008 11:43
Rozmowy były i będą prowadzone, choć póki co niema konkretów. Jest jeden problem- niechęć Rysia do Korala. Info od zawodnika Sandecji. Nie mam w zwyczaju wypisywać rzeczy nieprawdziwych, niesprawdzonych. Pozdrawiam.
Abel - Wto Cze 24, 2008 12:59
Tylko, że zazwyczeja to co Ty piszesz to to jest gówno prawda i kur** nigdy się nie sprawdza więc nie siej plotek...
Boczek_YG - Wto Cze 24, 2008 14:13
No to zobaczymy czy to co wypisujesz to prawda ... to tylko kwestia czasu ...
kamel - Sro Cze 25, 2008 12:24
Hehe, to coś Cię chyba zawodnik Sandecji oszukał.. Jak sam kurator mówi,że to bajka..
Pozdrawiam;)
spdr - Sro Lip 02, 2008 11:24
no ciekawe czy potencjalni sponsorzy czekają na wyniki dziadostwa w pzpn (czy zostaniemy w III lidze czy też w II lidze)
temat coś ucichł więc mniemam że jesteśmy w sytuacji bez kasy i bez perspektyw na "lepsze jutro"
wiecie czy sie coś dzieje w tym temacie?
Śmigiel - Czw Lip 03, 2008 08:54
Wczoraj przyszło oficjalne pismo do klubu - Sandecja zagra w nowej II lidze. Tyle na ten temat z mojej strony. Pozdr
Fani Bianconeri - Czw Lip 03, 2008 09:26
ZAJEBISCIE no to jakmamy juz licencje towiadomo kiedy bedzie terminarz?
Kilinskiego 47 - Pią Lip 04, 2008 23:00
http://www.tk-development...2&ProductID=295
?
internacionale - Sob Lip 05, 2008 09:44
Tak słyszałem o tym projekcie. Właściciele budek i straganów na "rynku" w okolicy skrzyżowania Lwowskiej z Barską już od kilku miesięcy nie płacą czynszu bo ich eksmisja w pewnym momencie stała się pewna. Po mieście chodzą pogłoski że właśnie tam ma powstać kolejna galeria handlowa....
ps. ten parking na 670 samochodów ma być podobno podziemny
ps2. w/w informacje traktować proszę jako plotka z wysokim prawdopodobieństwem potwierdzenia w najbliższych tygodniach....
kibic_s_ns - Sob Lip 05, 2008 10:21
Cytat: | Tak słyszałem o tym projekcie. Właściciele budek i straganów na "rynku" w okolicy skrzyżowania Lwowskiej z Barską już od kilku miesięcy nie płacą czynszu bo ich eksmisja w pewnym momencie stała się pewna. Po mieście chodzą pogłoski że właśnie tam ma powstać kolejna galeria handlowa....
|
To nie ta galeria...:) Ta z linku ma powstać na Węgierskiej i będzie raczej mniejsza od tej planowanej na ruskim rynku - a i ta jeszcze nie jest pewna ;) Tym bardziej dziwne, że ta na węgierskiej ma się nazywać "Galeria Sandecja"...?
internacionale - Sob Lip 05, 2008 10:27
Cytat: |
Położenie w pobliżu osiedla domków jednorodzinnych oraz osiedli mieszkaniowych znajdujących się w centrum miasta....
|
Mi to wygląda na lokalizację przy Lwowskiej....
polak_ns - Sob Lip 05, 2008 10:42
Terminarz będzie w najbliższych godzinach na www.90minut.pl
kibic_s_ns - Sob Lip 05, 2008 10:43
Cytat: | Mi to wygląda na lokalizację przy Lwowskiej.... |
niet, tam na lwowskiej nawet drugiej części ziemi nie kupili, mają dopiero twórczość kupioną, więc na razie o projekcie raczej nie ma mowy. Poza tym inwestorem na lwowskiej jest "copernicus", a tu jakieś "tk development". A już jak pisze tam, że większą część ma stanowić carrefour to już jest pewne że to chodzi o węgierską :) To będzie taki real z częścią podobną do Europy, a ta na "ruskich" ma być podobna do galerii krakowskiej i tym podobnych - z kinami, fast foodami i podziemnymi parkingami itd. :)
eSKa - Nie Lip 06, 2008 00:24
DO KIBIC_S_NS
Nie masz racji. Galeria Sądecka, podobna do Galeri Krakowskiej lub Kazimierz na 100% będzie zlokalizowana przy tyłach Newagu, w okolicach 29 listopada. Tam już klamka zapadła i nic i nikt tego nie zmieni. Na Węgierskiej powstaje (narazie plac) budowany przez właściciela firmy przewozowej i nie wiadomo jeszcze czy Carrefour tam wykupi czy inny dziad, a na Zabełczu działki wykupiło TESCO, ale jak narazie czekaja na oficjalne pismo z Anglii, czy powstanie sklep wielkopowierzchniowy czy magazyny (ale na 85% sklep - zreszta było wiadomo, Sącz potrzebuje tego)
A co do licencji, nie chce nikogo martwić, ale od działacza, który ma do czynienia z samochodami heh wiem, że sprawa z licencja nie ZŁA, ale wcale nie jest kolorowo.
Pozdro
eSKa - Nie Lip 06, 2008 00:26
:) Spokojnie, licencja będzie na 100%, ale najbardziej teraz miesza................KOGUT. Zreszta nie bede teraz o tym mówił. Sprawa się na 100% wyjasni po pewnym czasie. Zawsze mówiłem, że KURA jest zła i wredna
kibic_s_ns - Nie Lip 06, 2008 16:05
Hmmm... a co ma Galeria Sądecka do Galerii na ruskim rynku...??? Obie pewnie powstaną, z tym że ta na 29 listopada będzie dużo mniejsza od tej przy barskiej. A co do tego planu, to widzę, że bez potwierdzenia moich słów linkami się nie obejdzie...
http://www.skyscrapercity...&postcount=3931
http://www.skyscrapercity...&postcount=3932
http://www.skyscrapercity...&postcount=3933
http://www.skyscrapercity...&postcount=3934
Ogólnie siedzę w temacie, więc wszystko co do tej pory o galeriach powiedziałem jest w 200% pewne ;) Koniec OT
[ Dodano: 2008-07-12, 17:52 ]
Cytat: | - Swego czasu zamierzał Pan nabyć udziały warszawskiej Legii. Nadal jest Pan zainteresowany piłką nożną?
Zbigniew Jakubas: - Absolutnie nie. Bez reformy PZPN nie da się nic zrobić z polską ligą i poziomem futbolu. Miałem propozycje, ale nie podejmuję rozmów. |
To tak dla podsumowania ewentualnego sponsoringu Sandecji ze strony tego pana (i pewnie innych panów też ;) ) :)
|
|