Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - Wyjazd do Łowicza

internacionale - Pon Sie 04, 2008 08:42
Temat postu: Wyjazd do Łowicza
W tym temacie będę podawał wszystkie szczegóły dotyczące wyjazdu na ten mecz.
krzysiek186 - Wto Sie 05, 2008 15:13

Czekamy na info, już wtorek.
małolat_19 - Wto Sie 05, 2008 16:49

Narazie prowadzone są działania w celu wynajemu autokUru.. ;)..
WP - Wto Sie 05, 2008 19:22
Temat postu: .
A jaki mniej więcej bedzie koszt wyjazdu ?
Bianconeri - Wto Sie 05, 2008 20:42

Nie wiadomo, wszystko zależy od środka transportu.
Jest straszny problem z wynajęciem autokaru, bo nasz wspaniały PKS nawet jak by się pół roku wcześniej zadzwoniło z rezerwacją to oczywiście zawsze bardzo chętnie nam wynajmą, tylko "akurat" zawsze w tym terminie nie mają niestety żadnych wolnych kierowców ani nawet ani jednego wolnego autobusu, wszystko gdzieś jeździ po Polsce i świecie ...
I taka sama paranoja jest gdzie indziej, ewentualnie niektórzy po prostu mówią że z kibicami nie pojadą i już - przynajmniej szczerzy są i tyle otwarcie potrafią powiedzieć.

Jeśli by się udało mimo wszystko gdzieś spod ziemi wytrzasnąć ten autokar i byłoby ok 40-50 chętnych to jestem w stanie "zrobić" cały wyjazd za 50-60 zł /osobę.

Tak więc jak ktoś ma namiary na autokary, ewentualnie kogoś w rodzinie, znajomych itp z autokarem to niech zamawia, jeśli będzie trzeba to się potem oficjalnie jeszcze to przez Stowarzyszenie zalegalizuje jeśli będzie taka potrzeba, tylko trzeba mieć co zaklepywać ...

Hooltrasik1910 - Wto Sie 05, 2008 22:41

A nie lepiej bylo by zobaczyc jak jezdzą pociagi i obaczaic co i jak ?? mozna by bylo pociagiem sie wybrac
eSKa - Sro Sie 06, 2008 10:08

Zadzwoncie do Pana Jana z LKS LIMANOVIA. Oni wynajmują busa. Numer fonu chyba ze strony www limanovi.

A poza tym czy aby Tow** nie jeździ busem, nie ma gdzies układów ?

Pozdro

[ Dodano: 2008-08-06, 10:09 ]
Pociag to zajebista sprawa - billet wekkendowy czyli w 2 strony od piatku godziny 18 do poniedziałku godziny 6 kosztuje ok 60 zł. Trzeba sprawdzić tylko czy jest połaczenie z Łowiczem.

syfon - Sro Sie 06, 2008 12:06

Pociągiem było by lepiej
Rosicki - Sro Sie 06, 2008 13:44

bilet weekendowy kosztuje 69 zl
Bianconeri - Sro Sie 06, 2008 14:00

Jest transport, lista jest wiadomym w kiosku, będzie tez dziś na meczu, więc nic tylko się zapisywać, zadatek standardowo w kwocie 20zł ...
internacionale - Sro Sie 06, 2008 14:13

Transport właśnie został zaklepany. Miejsc nie będzie za dużo tak więc wszyscy chętni proszeni sa o zapisywanie się na listę. Koszt wycieczki to ok 50 zł + bilet wstępu na mecz. (jeżeli będzie nas odpowiednio wiele - władze Stowarzyszenia rozważą dofinansowanie wyjazdu)

Miejsce zbiórki: ul. Nadbrzeżna
godzina zbiórki: 2:30 w nocy z soboty na niedzielę
planowana godziny wyjazdu: 3:00

Każdy ma obowiązek zabrać ze sobą dokument tożsamości ze zdjęciem.

małolat_19 - Sro Sie 06, 2008 15:28

No to ciśniemy!..Nakręcać wszystkich!..
przemo - Sro Sie 06, 2008 15:53

jak nie odebralem zaliczki na Stomil to jetem juz zapisany na Pelikan Łowicz
grubas_KKS - Sro Sie 06, 2008 16:00

Zapierdalać z zapisywaniem się na ten wyjazd! Każdy ku*** chciał 2 ligi a teraz jak już jest ta 2 liga to raptem po kilkanaście osób jeździ i w dodatku te same osoby praktycznie co zawsze! Niektórzy to ku*** i po 100zł by dali żeby pojechać za Sandecją ale niestety los tak chciał że na skurwiałej emigracji żywot wiodą =/ pozdro dla PRAWDZIWYCH KIBICóW SANDECJI !!
fanatyk_1_9_1_0 - Sro Sie 06, 2008 19:30

podbijam poprzednika!
Gul to mnie rozpierdala!!!!!!!!!!!!!!!!
a co do tego ze ktos chcial to wiecie teraz jezdza Ci co jezdzic beda! byla masowka na resovie i inne mecze to moda bo kolega idzie...
Szkoda ze z tamtej wiary co byla nawet na uni (tak liczba cienka przeciez kosa jak ch**) w wiekszosci to tylko stac ich bylo na taki wyjazd! No ale tak to juz bywa!
POZDRAWIAM FANATYCZNYCH I BARDZO NIELICZNYCH!

CHWDP!
TYLKO SANDECJA!
POWROT BEDZIE NA DUŻYM PIERDOLNIECIU!

grubas_KKS - Czw Sie 07, 2008 02:23

Dokładnie powrót bedzie na dużym pierdolnięciu !
Bianconeri - Czw Sie 07, 2008 08:54

Jak ktoś chciał się przepisać z listy na Olsztyn i nie odbierał zaliczki (ze 2 osoby chyba jeszcze) to niech podejdzie po prostu do kiosku i się wpisze na nową.

No i ruszcie się z tymi zapisami i namawianiem ludzi bo jak zawsze wszyscy mocni w gębie i mądrkowaniu na internecie a jak przychodzi co do czego to ... "yyy wiesz nie mogę bo" ...

sanch3z - Czw Sie 07, 2008 16:30

Grubas nie podniecaj sie tak :P Kto chcial emigracji to ją ma, kto nie chciał ten nie ma i wyjazdy i tak zalicza (czyli Ci co zawsze). Niepotrzebne twoje motywujace spinki bo kto ma jechac ten i tak pojedzie i tyle nic ponadto, prawda taka jest, ze na SANDECJE pewnym czasie tylko przyszla moda i był niby "przełom" a teraz jezdza i tak Ci "prawdziwi" co sa od zawsze i tak bedzie długo jeszcze i tyle ;] POZDRAWIAM !
grubas_KKS - Pią Sie 08, 2008 04:00

haha dobre... Ciekawe czy już zaliczke na Łówicz wpłaciłeś? <napinka>
małolat_19 - Pią Sie 08, 2008 09:23

A tutaj tak po złosci i z nudów wyszukałem,listę najbardziej wiernych i fanatycznych kibiców Sandecji,którzy tak bardzo czekali na awans Naszego klubu do II ligi,i których oczywiscie nie zabraknie,też na tym wyjezdzie..

nick,
rogol.d
KKS_Sandecja
Daroko
Grzesiek_91
Masahiko
normalny
alc
radziufan
Fani Bianconeri

Dozo na zbiórce;)..

DNL - Pią Sie 08, 2008 12:29

Mozesz i mnie dopisac.

Tez chcialem awansu. W ogole chcialbym zeby Sandecja byla jak najwyzej, Ty nie?
Kiedy wreszcie zrozumiesz Ty, Grubas i inni, ze Sandecja nie jest Twoja, nie jest moja tylko jest nasza.

Nie bylem na zadnym wyjezdzie, w mlynie nigdy nie siedzialem. To co? Kibicem nie jestem?
Jestem, tak samo jak i reszta ludzi ktorzy interesuja sie losami klubu, przychodza w miare mozliwosci na stadion.

Chyba im wiecej osob na stadionie tym lepiej? Nawet tych przypadkowych. W koncu wplywy z biletow zasila kase klubu.

Ktos ma ochote to niech siedzi w mlynie, niech jezdzi na wyjazdy.
Ja ide na stadion ogladac mecz.

grubas_KKS - Pią Sie 08, 2008 12:42

Ty Ziomek chyba nie kumasz że Ja,Małolat i jeszcze wkurwe innych osób dążymy do tego żeby na meczach była zajebista atmosfera,żeby piłkarze poczuli że w Nowym Sączu jest dużo osób które jest w stanie pokonać jak teraz kilkaset kilometrów żeby dopingować swoich "pupili" żeby to wszystko miało ręce i nogi jak to jest w większości stadionów w POLSCE i za granicą ale właśnie takie osoby jak TY i reszta mułów bagiennych zamulacie i jak Ty to dobrze napisałeś tylko oglądacie mecze i tyle... Ty myslisz że piłkarze grają dla takich "wąsów' jak TY?Kiedy idzie piłkarzą to każdy w koło "ooo dobrze grają chłopaki" a jak 2-3 wtopy z rzędu to ze strony pikników w stronę piłkarzy same wyzwiska typu "sp******** dziadu" "naucz sie grać" ipt... Piłkarze grają dla NAS tych ludzi którzy nie wstydzą się krzyknąć na meczu Hej Hej Sandecja itp. oraz wydają duże pieniądze żeby pojechać przez pół Polski za swoimi piłkarzami,gdzie połowa z tych ludzi jest w wieku szkolnym,więc bez pracy i jakoś dają rade! Pozdro dla normalnych KIBICóW SANDECJI !
ps...TO MIAL BYC TEMAT O WYJEZDZIE DO LOWICZA A ZNOW ZROBIL SIE BURDEL!

sanch3z - Pią Sie 08, 2008 13:29

[quote="grubas_KKS"]haha dobre... Ciekawe czy już zaliczke na Łówicz wpłaciłeś? <napinka>[/q]

nie, bo po co ;o
Chodziło mi tylko oto, ze nikt nikogo nie zmusza do wyjazdow za granice, Ciebi chyba tez nie, jakbys nie chcial to bys nie jechal i siedział w pl i jezdzil na mecze i tyle ;] A co do wyjazdu to juz nie moge sie doczekac <wino> - zartuje haha

Trebor13 - Pią Sie 08, 2008 13:54

O co wy sie kłócicie?Kto jest lepszym kibicem?!Sandecja nie ma juz wiekszych problemów!Zyjemy w wolnym kraju-kto chce jezdzi,kto nie top nie jezdzi, kto chce oglada mecz na trybunach innyc siedzi na necie.Kazdy w jakis sposob ma serce w paski..wiec po co sie kłocic. Jestesmy jakby nie patrzec jedna rodzina, która bez wzgledu na charaktery, na wiek i inne uwarunkowania całym sercem jest z Sandecja!!Ludzie szanujcie sie i nie szukajcie wewnetrznych 'wojen'-to nie pomaga ani atmosferze,ani pilkarzom ani kibicom..wiec dajcie spokój. Chyle czoła przed tymi ktorzy jada i wierze,ze Wasz doping da chłopakom powera i przywieziecie z Łowicza kolejne 3 punkty. Całym sercem bede na stadionie a cialem przed monitorem!
ERNESTO - Pią Sie 08, 2008 15:32

malolat - chyba z tym radziufanem nie trafiles ...
małolat_19 - Pią Sie 08, 2008 16:42

Przecież nie napisałem nic złego na nikogo:)..Wiedziałem jak rozbujać temat;)..
grubas_KKS - Pią Sie 08, 2008 17:58

hehe :D
radziufan - Pią Sie 08, 2008 18:41

miło mi ze jestem na liście top 10....na wyjazdy nie jezdze zbyt czesto bo podobno chlopaki w okularach nie moga:) hehe
fanatyk_1_9_1_0 - Pią Sie 08, 2008 18:50

nie mam juz sił czytac tych postow tych zielonych "fanatykow"
a co do przymusowej emigracji to juz nawet tego nie komentuje bo po co...

i pamietajcie ze po ch** nam/wam 300 os z czego jest NAS/WAS (PRAWDZIWYCH) zaledwie garstka!
Zawsze bylem za tym zeby jezdzic z 30-40 osob pewnych i zaufanych!
Mam nadzieje ze po powrocie moim troche sie pozmienia bo rece opadaja narazie(chodzi mi o to jak sie prosicie ludzi) je*** to kiedys trzeba bylo sobie zasluzyc na wyjazd na zgode i inne takie!
Kibicow sukcesu, sezonowcow, odswietnych kiedy przyjezdni przyjezdzaja czy ide bo kolega idzie to znam wielu- oni byli sa i niestety beda! Pozdrawiam Fanow zaliczajacych 2ligowy szlak ktory jest niezmiernie ciezki i to bardzo!

Masahiko - Sob Sie 09, 2008 01:33

małolat_19 napisał/a:
A tutaj tak po złosci i z nudów wyszukałem,listę najbardziej wiernych i fanatycznych kibiców Sandecji,którzy tak bardzo czekali na awans Naszego klubu do II ligi,i których oczywiscie nie zabraknie,też na tym wyjezdzie..

Masahiko

Nie wiem czy to kpina, ale jeśli nie to możesz mnie wykreślić. Do młynu mam tak daleko, jak stąd do Afryki Południowej. Natomiast Sandecji kibicuję i jak tylko mam czas na mecz się zawsze wybiorę.

Natomiast co do tej wypowiedzi:

Cytat:
ale właśnie takie osoby jak TY i reszta mułów bagiennych zamulacie i jak Ty to dobrze napisałeś tylko oglądacie mecze i tyle...

Gdybyście bardziej zadbali o atmosferę i "wymusili" na piknikach doping to nie byłoby problemu. Ogólnie jednak masz rację - My oglądamy mecze, a Ty dopingujesz :)

Cytat:
Ty myslisz że piłkarze grają dla takich "wąsów' jak TY?

Przede wszystkim graja dla pieniędzy co jasno pokazał przykład dwóch zawodników Sandecji którzy opuścili klub przechodząc do Kolejarza.

eSKa - Sob Sie 09, 2008 12:54

Piłkarza praca - musi się opłacać. Sprawą wiadoma, że piłkarze grają dla pieniędzy, aby utrzymać za coś żony, dzieci i rodziny.

Nie wiem w ogole o co ta kłotnia. Boki zrywać, jak pamiętam jakieś 8 lat temu na meczu z Unią, kiedy ich jeszcze w NS nie było to byl płacz, ze na meczu jest nas 60 osób. Wisłoka Debica i "sektorowka" :-) (KMWTW) to chyba coś koło 150 i to był szczyt możliwości......Wyjazd na Unie w 60 osób w srodę to coś wielkiego, na Wisłoke w mniejszej liczbie też....na Unie raz w ponad 100 jakies 6 czy 7 lat temu to wyjazd roku.

Czego się zatem spodziewać, że na Resovie było pospolite ruszenie, pojechało trochę więcej osób to nagle cały Sącz żyje i tętni o Sandecji a na Pelikana pojedzie 200 osósb kumatej bandy.

Ludzie, tu nie jest Warszawa, tu nie jest Kraków, Sląsk czy Trójmiasto.

Ja to powtarzałem od zawsze:
Na wyjazdy, prawie, od wielu wielu lat jeżdża ciągle te same osoby, nie licząc kilku zrywow, może kilkunastu.

Ja swoje lata świetności miałem dobrych pare lat temu i od zawsze pamietam W.Bianconerego, jak we flece gonil na Glinik ponad 10 lat temu, jak na Waksmund pojechał...I typu typu Bianconeri i inni (nie bede wymieniał, ale naliczylbym góra 15 osb. GÓRA !!!) są prawdziwymi FANATYKAMI. Tkwią w tym lata, jeżdża i organizują mecze tutaj.

Także, Grubas - ja Cie rozumię, gdy w 98 roku odprowadzałem syna (troche młodszy od Ciebie) do SZKOŁY NUMER 7 na Roweckiego, to Ty chodziłes w kominarce biało czarnej, potem szaliku...potem ciupałs w Starcie i troche z kibicowania wypadłes :-) aby chucznie wrócic i coś działać i to było extra....Ale nie możesz pisac, że tacy niektórzy to są muły i wielbłądy.

Bo ja mam drugie tyle lat co ty, jestesm na każdym meczu na Kilińskiego, na sparingu, czasem zaliczę wyjazd, nie dlatego, że atrakcyjny kibicowsko, ale może z sentymentu :-) i dla MECZU SAMEGO W SOBIE.

Szacunek nalżey się każdemu, kto wspiera i kocha KLUB, a nie tylko tym, którzy krzycą HEJ HEJ SANDECJA. Jakoś nie wyobrażam sobie trybuny z dziadkami, po 70 lat, co na Sandecje chodzą od 1950 roku, ledwo chodzą, ledwo zyją, ale ida na mecz....aby jeszcze krzyczeli. Im tez nalezy się trochę szacunku.

Zreszta o czym my mówimy, ilekroć jestem w młynie, to wieksza "GÓRU" - którzy się za takich uważają, nie noszą szalika, nie noszą nic związanego z Sandecją, nie śpiewają, tylko PRĘŻĄ MIĘŚNIE i patrza w trybuny.......A jakby ich spytac jakim skłądem gra Sandecja i historie Sandecji..........przegraliby nawet z wielkim zgredem z TRYBUNY KRYTEJ.

Wszyscy kibice inni, ale każdy równy :-) Zrozumcie to wreszczie.

małolat_19 - Sob Sie 09, 2008 14:14

Mądra wypowiedż..
RaTo - Sob Sie 09, 2008 14:29

Dokladnie,tez tak mysle bardzo madra wypowiedż!nic dodac nic ujac!wiadomo,ze na ten temat mozna dlugo dyskutowac itd.kazdy ma swoj poglad na to...
grubas_KKS - Sob Sie 09, 2008 14:34

Masz eSKa 100% racji... Przesadziłem z tymi "wąsami" i "mułami" bagiennymi ale pisałem to na wkurwieniu więc wszystko to co mi się w główce akurat zbierało =/ Nie chciałem w ten sposób kogoś obrazić ale w sumie tak to wyszło więc sorry dla wszystkich tych co poczuli się obrażeni! Może skończmy raz na zawsze te kłótnie które i tak do niczego nie doprowadza bo każdy ma swoje zdanie na temat Sandecji ! Mam nadzieję że z biegiem lat na Sandecji będzie coraz lepiej kibicowsko ale do tego wiem że potrzeba też dobrych wyników piłkarzy na boisku oraz jakiegoś sponsora dla klubu i stabilizacji finansowej! pozdro
Milosz_1910 - Sob Sie 09, 2008 16:03

Dokładnie:)..Bardzo mądra wypowież eSKa:)..Wszyscy kochamy Sandecję..
ERNESTO - Sob Sie 09, 2008 16:36

Wypowiedz eSKi mozna od dzis wklejac za kazdym razem, gdy bedzie "jechanka" pod tytulem "kto jest lepszym kibicem". Ale pominal jeden watek, o ktory m.in. chodzi malolatowi/grubasowi. Mnie osobiscie tez ten watek drazni. Sobota - impreza, osoby ktore nie chodza na mecze, a jak juz chodza, to nie do mlyna ... (sadze, ze mialyby nawet problem z podaniem 1/2 skladu, wiec za fanatykow pilki tez ciezko ich uwazac) ... nikt nigdy o nich nie slyszal ... ale dla zasady trzeba krzyknac wracajac przez miasto "Sandecja Nowy Sacz". Reklama to to nie jest, ani dla nas, ani dla Sandecji ... a ludzie utozsamiaja z nami. Zeby choc jeden z drugim pojawil sie w mlynie, albo na wyjezdzie, ale nieeee ... oni tylko na imprezach, tak dla lansu. I o to zapewne glownie chodzi malolatowi/grubasowi.

Jesli chodzi o innych ... kazdy ma swoje priorytety.
Jeden lubi sobie pokrzyczec
Drugi woli tylko ogladac mecz
Trzeci przychodzi, zeby spotkac sie z kumplami
A jeszcze inny z przyzwyczajenia ... tak to wlasnie wyglada

Ja na Sandecje chodzilem jakies 4 lata zanim pierwszy raz trafilem do mlynu ... a pewnie nie trafilbym nigdy, gdyby nie to, ze prowadzilem z swego czasu strone internetowa (pozniej kontakt z Dziekanem i ... jakos tak sie zaczelo). Z czego to wynika ? Pewnie glownie z mitow (m.in. na temat chuliganstwa, choc nie tylko) jakie kraza wsrod zwyklych kibicow czy tez na osiedlach.

Pozdrawiam

małolat_19 - Sob Sie 09, 2008 17:09

Dokładnie o to mi chodzi Ernesto..
To samo tyczy się ,,części'' emigrantów..
Jedni,żyją w sposób taki jak np.Ty,Grubas,Fanatyk..Chodz nie mogą być tutaj ciałem,śledzą informacje na temat Sandecji przez internet,telefon,często dokładają na dalsze wyjazdy,będąc w ojczyżnie pójdą bądz pojadą na mecz..A inni,przykład miesiąc wstecz..Zjeżdża osoba x i pytanie ,,są jakieś koszulki/smycze/bluzy Sandecji''..A po 15 min rozmowy osoba x pyta się ,w której lidze teraz gramy i tak dalej..Gdyby tak naprawdę wszyscy Ci,którzy ubierają się w Nasze fanty chodzili lub jeżdzili na mecze,a nie tylko robili to po to bo tak jest modnie i super menciu ok , to Nasza frekwencja była by o wiele wyższa/lepsza na meczach u siebie jak i na wyjazdach..

Gdzie podziały się setki smycz,koszulek,szali,kilkadziesiat polówek,ortalionów,a nawet skarpetek wydanych przez Nas???
To wcale nie były małe nakłady i rozchodziły się z niesamowitą szybkością,a na meczu inauguracyjnym z Przebojem w młynie 50 os,które dopingują..
O to to całe halo;)..
Pozdrawiam..

hanys - Sob Sie 09, 2008 18:58

Kuba przenies te posty do inego tematu bo sie bajzel zrobil....

Temat o wyjezdzie na Pelikan a wy wylewacie kto jest wiekszym kibicem itp itd

przemo - Sob Sie 09, 2008 19:05

bardzo bym chcial jechac na ten wyjazd lecz nie bylem zapisany teraz zebralem pieniadze zeby moc jechac. I mam pytanie czy moge przyjsc na zbiorke i czy bezie dla mnie miejsce?
internacionale - Sob Sie 09, 2008 19:47

możesz przyjść... miejsce się znajdzie.
Dziekan - Sob Sie 09, 2008 21:16

Wybacz Ernesto, że wciągłem Ciebie do tej sekty he he he :D
grubas_KKS - Nie Sie 10, 2008 13:43

Z forum Pelikana : "1:0 do przodu wiec 3 pkt zdobyte co najwazniejsze... gra cały czas pełna chaosu, duzo strat i problemy z przyjeciem piłki..." ku*** a myslałem że chcoiaż remis będzie =/
BekoFKS - Nie Sie 10, 2008 15:12

Zdjecia:
http://www.pelikan.lowicz...pper&Itemid=178

x_cite - Nie Sie 10, 2008 16:40

Ze strony Pelikana: "W końcówce spotkania, najlepszy w zespole Sandecji Mężyk, wychodził do zagranej z głębi pola piłki, uprzedził go Ludwikowski, a napastnik gości tak niefortunnie przeskakiwał nad golkiperem Ptaków, że skręcił sobie kostkę i opuszczał murawę na noszach. Do końca spotkania Pelikan uspokoił grę i trzymał piłkę z daleka od własnego pola karnego.

Po niedzielnym spotkaniu podopieczni Bogdana Pisza mają na koncie 10 punktów i znajduję się w ścisłej czołówce tabeli. Piłkarze wciąż powtarzają, że gra z meczu na mecz będzie wyglądała coraz lepiej. Sandecja nie dołoży żadnego punktu, do zdobytych dotychczas 6. Gra podpiecznych Jarosława Araszkiewicza wygląda jednak bardzo dobrze i mogą oni mówić o dużym pechu. W następnej kolecje Pelikan rozegra wyjazdowy mecz z Przebojem Wolbrom, a Sandecja zmierzy się u siebie z Wigrami Suwałki."

No to Mężyk ma kontuzję:(

internacionale - Nie Sie 10, 2008 21:01

Wyjazd udany. Wszyscy cali i zdrowi no może z małymi wyjątkami ;). Szkoda jedynie wyniku....
Kilinskiego 47 - Nie Sie 10, 2008 21:03

a co z Tupakiem, czy to jakaś poważniejsza kontuzja, czy nic groźnego, jak to wyglądało, wie ktoś coś na ten temat?
internacionale - Nie Sie 10, 2008 21:28

Mężyk rzeczywiście został zniesiony pod koniec meczu z boiska. Sytuacja nie wyglądała na groźną ale podobno skręcona kostka...
Sekta - Nie Sie 10, 2008 22:04

kilka fotek tam gdzie zawsze
sanch3z - Pon Sie 11, 2008 01:00

małolat_19 napisał/a:

Gdzie podziały się setki smycz,koszulek,szali,kilkadziesiat polówek,ortalionów,a nawet skarpetek wydanych przez Nas???
To wcale nie były małe nakłady i rozchodziły się z niesamowitą szybkością,a na meczu inauguracyjnym z Przebojem w młynie 50 os,które dopingują..
O to to całe halo;)..
Pozdrawiam..

"SMAKOWA WYPOWIEDZ ZIOOM"

========================
a co do meczu to niestety wtopa, lecz ogolnie wyjazd udany ;]
Teraz czas na Kolejarz ;]

spdr - Pon Sie 11, 2008 08:41

http://www.pelikan.lowicz...=443&Itemid=153

to ze strony pelikana
a Araś ma zaeebistą koszulkę !!!

małolat_19 - Pon Sie 11, 2008 09:40

DZIĘKÓWA ZIOOMMM..:)
Daroko - Pon Sie 11, 2008 15:41

spoko wyjazd póżniej dam zdięcia:d
KubaNS - Sro Sie 13, 2008 15:08

Cytat:
Kibice Sandecji jadący z meczu piłkarskiego swojej drużyny w Łowiczu byli konwojowani przez radiowozy policyjne w drodze powrotnej do domu. Jak się dowiedzieliśmy, są uznani za grupę podwyższonego ryzyka i z ustawy policja musi przed nimi chronić w ten sposób społeczeństwo za pieniądze podatników.

Przez wiele kilometrów na trasie z Kielc do Tarnowa nasz czytelnik obserwował niezwykły konwój na szosie. Na jego czele jechał radiowóz z migającym kogutem, tuż za nim autokar limanowskiego PKS. a za pojazdem sznur dziesiątków samochodów. Konwój poruszał się wolno, jednak przez długie kwadranse nie było odważnego, który by pierwszy spróbował wyprzedzić konwojowany pojazd.

- Jechałem za tym autokarem bardzo długo - opowiadał jeden z sądeczan, który podróżował w niedzielę po południu na tej trasie. - Z początku nie wiedziałem, co się dzieje. Kiedy w pewnym momencie zauważyłem radiowóz, zorientowałem się, że autokar jedzie z obstawą. Utwierdziłem się, kiedy w okolicach Buska Zdroju, wymieniły się radiowozy i następny znów sunął na czele.

Jak się później okazało jechali w nim kibice Sandecji z meczu z łowickim Pelikanem. Ponieważ uznani są za grupę agresywną, więc policja podejmuje takie środki obrony innych przed nimi.

- Kibice Sandecji, mówiąc najoględniej, nie należą do najłagodniejszych - komentuje niedzielny konwój policyjny Beata Frohlich, rzecznik Komendy Miejskiej Policji w Nowym Sączu. - Na podstawie wielomiesięcznych analiz kibice ci zaliczeni są przez policję do grupy podwyższonego ryzyka, jeśli chodzi o zagrożenie dla porządku publicznego. Dlatego też, kierując się ustawą o imprezach masowych, policja podejmuje między innymi takie działania między miastami podczas przejazdu grup autokarami.

Tym razem, jak dowiedzieliśmy się od wiceprezesa Stowarzyszenia Kibiców Sandecji Miłosza Janiczyka, do Łowicza pojechał jeden wynajęty w Limanowej autokar.

- Lepiej odholować na miejsce, niż dopuścić, żeby na przykład doszło do jakichś incydentów po drodze - mówi Beata Frohlich. - Łatwo można sobie wyobrazić jakąś awanturę na przykład na stacji benzynowej. Gdybyśmy tylko ograniczyli się do ewentualnej interwencji patroli w mijanych miejscowościach, mogłoby być za późno. Decyzje o konwojowaniu zapadają na szczeblu komendantów wojewódzkich. Policja na trasie przekazuje sobie pojazd. Chcę tu podkreślić, że nie chodzi o ochronę kibiców, a ochronę przed kibicami.

Rzecznik sądeckiej komendy przyznaje, że koszt takiego konwojowania pokrywa policja, a pomysł, by płacili za to ci, przed którymi społeczeństwo jest bronione, wart jest poddania pod społeczną właśnie dyskusję.

- My o konwojowanie nie prosimy - mówi Miłosz Janiczyk. - Nam jest lepiej, jak jedziemy sami, przynajmniej można się gdzieś zatrzymać po drodze.

Zgoda. Taka obecność policji przed maską autokaru może być krępująca. Byłaby jeszcze bardziej krępująca, gdyby trzeba było za nią zapłacić. W końcu to nie podatnicy ani policja, która często nie ma na podstawowy sprzęt, są winni, że młodzi ludzi kibicujący sądeckiej drużynie piłkarskiej mają przybity stempel agresywnego zachowania. Gdyby zapłacili za taki niechlubne oznaczenie, szybciej by się go pozbyli.

Stowarzyszenie Kibiców Sandecji nie po raz pierwszy wynajmuje autokary na przejazd na mecze. Za każdym razem wyjazd taki jest zgłaszany sądeckiej policji razem z numerami rejestracyjnymi pojazdu i kontaktem komórkowym z kierowcą i to policja ostatecznie decyduje, czy i na jakim odcinku wziąć pod bezpośrednią obserwację fanów Sandecji. (WCH)

Czy ja dobrze rozumiem czy autor powyzszego tekstu sugeruje, ze powinnismy placic za konwoj? I czy dobrze rowniez rozumiem czy niejaki WCH, uwaza ze kibice jednoczesnie nie sa podatnikami? Dodatkowo nie dosc ze za to placa wlasnie z podatkow, ktore odprowadzaja, placa takze za transport z wlasnych pieniedzy, ktory wynajmuja PRYWATNIE to czesto gesto ogranicza sie im swobode w przerozny sposob. Podkreslam, w PRYWATNIE i ZA WLASNE PIENIADZE, zoorganizowanej wycieczce.
I jacy kibice sa agresywni? Wszyscy? Kazda osoba wsiadajaca do autokaru/pociagu jest "agresywnym kibicem Sandecji"? Jesli takie podejscie, to gratuluje panu dziennikarzowi. A jesli nie to, poszczegolne "agresywne" osoby sa karane na podstawie obowiazujacego prawa.

A tak na prawde, to rozumiem ze "sensacyjny" artykul odbebniony i mozna zgarnac wyplate do raczki za cala strone;)

Dziekan - Sro Sie 13, 2008 15:52

Za taką wypowiedź pani Frelih z policji powinniśmy się domagać publicznych przeprosin. Znow szkalowane bezprawnie jest dobre imię kibiców
internacionale - Sro Sie 13, 2008 15:54

Kuba z jakiej to jest gazety ?
krochmal - Sro Sie 13, 2008 16:10

Dziennik Polski wyd. nowosądeckie
kozak1910 - Sro Sie 13, 2008 16:24

Nie moze byc tak zeby ta cala rzecznik takie brednie wygadywala bez konsekwencji!!!!!!!!!!!!
grubas_KKS - Sro Sie 13, 2008 16:32

Kur.. sądecka psiarnia ma problem z 1 autokarem to ciekawe co muszą mówić psy w Poznaniu,Łodzi,Warszawie itp. wielkich miastach gdzie wyjazdy liczą czasem po parę tysięcy osób (np.Widzew do Poznania 4,3tys ludzi) haha Beatka to zdrowo ma sagan zryty...życzę jej jak najgorzej!
fanatyk_1_9_1_0 - Sro Sie 13, 2008 17:17

a jebać ten artykul!
Pasuje cos z tym zrobic ale z tym to juz gorzej jak zawsze zreszta...

JEB... MICHAŁA M.

Sądeczanin - Sro Sie 13, 2008 17:21

heh no bez kitu ta Pani Rzecznik to naprawdę się powinna leczyć w szczególności że to już nie pierwszy i pewnie nie ostatni taki przypadek kiedy wygaduje takie bzdury
Grzechotnik - Sro Sie 13, 2008 19:29

A ja myslalem juz ze po meczu u siebie z Przebojem wszystko wraca do normalnosci, tzn nie bylo na bramach wejsciowych na stadion takiej kontroli (jak kiedys na granicach;) ), "udostepniono" balkon , zdjeto wreszcie te czarne worki foliowe ktore uniemozliwialy osobom ogladajacym mecze z mostu (ktorych zwyczajnie nie stac na kupno biletu) , zadnych zaczepek ze strony ochrony ( a wrecz przeciwnie, "zyczymy milego ogladania meczu", szok!)... Po prostu ZADNYCH PROWOKACJI.

ALE ku*** NIEEEEEE , bo po kilku dniach jakiemus nedznemu dziennikarzynie sie nudzilo i musial cos napisac o chuliganach mordercach i gwalcicielach z Sandecji... Jak tu sie nie wkurwic takimi bzdurami??? Z tych stek bzdur i wypocin ktore wyczytalem nasowa mi sie jedno pytanie...

Czy wy dziennikarze i policja az tak bardzo tesknicie za awanturami na Sandecji ? A moze w ten sposob chcecie odstraszyc "transportowcow" zeby kibice Sandecji nie jezdzili autobusami?

PS A Pania Frochlich bym sie nie przejmowal , gdyby jakis jej kolega policjant powiedzial ze wczoraj padal snieg (i kazal to dac do jakiejs gazety) to ta Pani powiedziala by dziennikarzowi ze wczoraj padal snieg i juz ;)

POZDRAWIAM

eSKa - Sro Sie 13, 2008 22:52

Beata :-) Taka juz jest. Ma swój swiat i tyle ;d
Boczek_YG - Czw Sie 14, 2008 00:04

Beatka :] odziedziczyła :] fantazje po H.H Andersenie . Zawsze wtrąci swoje 3 grosze :]
polak_ns - Czw Sie 14, 2008 05:39

predzej po H.CH. Andersenie
Boczek_YG - Czw Sie 14, 2008 10:39

DOBRA BEZ OFFTOPU ... już :] PROPONUJE ZAMNĄĆ JUZ TEN TEAMAT
radziufan - Czw Sie 14, 2008 10:45

the end