Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy S±cz - Gazetka "Bia³o - Czarni"

Bianconeri - Sob Sie 23, 2008 12:43
Temat postu: Gazetka "Bia³o - Czarni"
W tym temacie rozmawiajmy o reaktywowanym pi¶mie sympatyków Sandecji "Bia³o-Czarni".

Wszelkiego rodaju uwagi, g³osy krytyki, pochwa³y, komentarze, pomys³y co do 2 numeru, oferty pomocy czy wspó³pracy, reklamy itp, ogólnie wszystko co mo¿e siê tyczyæ gazetki i spraw z ni± zwi±zanych.

Nowy numer do zakupienia ju¿ jutro w Stró¿ach i za tydzieñ na spotkaniu u siebie z £KS £om¿a, cena tylko 3z³.

Pzdr

fanatycznie - Sob Sie 23, 2008 20:51

jakie¶ psd by siê przyda³o xD
Bianconeri - Sob Sie 23, 2008 20:56

Nie przyda³o by siê :) bo sk³ada³em to w Corelu wiêc co najwy¿ej CDR :))
Zreszt± po co ci takie co¶ jak jutro bedziesz móg³ mieæ wersjê papierow± w rêce za jedyne 3 z³ :)

fanatyk_1_9_1_0 - Nie Sie 24, 2008 13:10

idealnie! Wkoncu sie uda³o reaktywowac Bia³o-Czarnych!
Pozdrawiam i oby tak dalej!

radziufan - Nie Sie 24, 2008 21:36

³adne na prawde ³adne, mi³e dla oka a i poczytac cos mozna;)
Bianconeri - Nie Sie 24, 2008 21:41

Szkoda ¿e papier nie taki jak byæ powinien (ten stanowczo za lelawy jest) ale niestety nie by³o ju¿ czasu i wyboru zmieniaæ drukarni itp i trzeba by³o braæ co jest, nastêpnym razem bêdzie lepszy.
matys_kks - Nie Sie 24, 2008 22:07

Naprawdê jest wiele ciekawych rzeczy do poczytania :D gazetka jest ¶wietna!!! pozdrawiam :-)
Milosz_1910 - Nie Sie 24, 2008 23:45

Popieram wypowied¿ mojego poprzednika:)..Naprawdê dobrze obmy¶lana ta gazetka:)
Bianconeri - Pon Sie 25, 2008 06:21

No to teraz namawiajcie wszystkich do jej kupna na meczu z £KS £om¿a bo ¿eby kolejne numery mog³y siê pojawiæ to ten musi siê cieszyæ odpowiendim zainteresowaniem, bo niestety dok³adaæ do interesu to nie ma z czego ...
fanatyk_1_9_1_0 - Wto Sie 26, 2008 16:28

jeden na Wyspy musi dotrzec do mnie bo obiecany mam takze "cos" Was wespre zeby zeszlo :)
POZDROWIENIA I NIE ZAPOMINAJCIE: JEBAÆ MICHA£A MAJECHERA! :D

krzysiek186 - Wto Sie 26, 2008 17:29

Gazetke bardzo fajnie sie czyta, widaæ ze zabraly sie za to kompetentne osoby.

Jesli chodzi o moje refleksje, wydaje mi sie, ze lepiej by relacje z meczy byly ustawiono chronologicznie, bez podzialu dom/wyjazd.

Fajnie gdyby pojawily sie jakies zdjecia. W gazetce, mo¿na wyczytac ze byla oprawa z okazji ¦wiêta Niepodleg³o¶ci, to a¿ sie prosi zeby umiescic fotke z danego meczu.

A tak to jest przekonany, ze gazetka bedzie sie cieszy³a ogromnym zainteresowaniem, gdy¿ nie ma nic podobnego o takiej tre¶ci.

Bianconeri - Wto Sie 26, 2008 17:43

Du¿o rzeczy by siê przyda³o, zdjêcia te¿ tyle ¿e niestety siê o nie doprosiæ nie mo¿na, a te które s± to albo za s³abej jako¶ci (rozdzielczo¶ci) albo za s³abej jako¶ci je¶li chodzi o wykonanie (np fotki m³yna ... z m³yna :D itp historie), ale jako¶ bêdziemy siê starali co¶ wrzucaæ.
RydzSmigly - Wto Sie 26, 2008 21:49

ja tez jestem pozytywnie nastawiony...bardzo mi siê podoba "nutka" z historii co zdarzy³o sie w danym miesiacu w Sandecji na przestrzeni lat.Co móglbym dodaæ to mozna by by³o albo dac relacje co u naszych przyjació³ albo jakis wywiad z kibicem jednej z naszych zgód,np w gazetce Korony cos takiego jest i mysle,ze to by by³a fajna sprawa.pozdrawiam

[ Dodano: 2008-08-26, 18:55 ]
co jeszcze dodam to moze co numer,jakis wywiad z pi³karzem albo podsumowanie miesi±ca przez trenera??

KubaNS - Wto Sie 26, 2008 23:28

Pracy przed nami sporo i prosimy o wyrozumialosc:)
W zasadzie pisze i sklada to doslownie 3-4 osoby i nie zawsze jest tak jak chcemy. Pomyslow naprawde mamy duzo, tylko potrzeba i czasu i ciaglej nauki. Pierwszy nr daleki od naszych poczatkowych oczekiwan.
Trzeba probowac dalej.
"Nutka z historii" bedzie juz chyba stala rubryka jak zakladalismy wczesniej.
W nastepnych numerze sprobujemy zeby informacje byly w miare swiezsze, o tyle na ile puszczaja nas okreslone ramy czasowe potrzebne do wydania kazdego nr. Obecnie musielismy dodatkowo nadrobic pare zaleglosci.
Kolejny nr pewnie bedzie zupelnie inny niz pierwszy i tak kolejno, az ustabilizuje sie w miare wyglad "Bialo Czarnych". A to wszystko zalezy tez od Was wszystkich. Od Waszych sugiestii, uwag itepe. Dlatego pisac...

Moze jakas ankieta? Jakie rubryki i informacje bylyby mile widziane, jakie nie, z tych ktore juz byly?

PS. Caly czas brakuje porzadnego fotografa z rownie porzadnym sprzetem fotograficznym.

Pzdr.

internacionale - Wto Sie 26, 2008 23:34

KubaNS napisa³/a:

...Caly czas brakuje porzadnego fotografa z rownie porzadnym sprzetem fotograficznym.

co¶ na to zaradzê, mam nadzieje ¿e ju¿ od meczu z £om¿±...l.

ERNESTO - Sro Sie 27, 2008 00:19

KubaNS napisa³/a:
PS. Caly czas brakuje porzadnego fotografa z rownie porzadnym sprzetem fotograficznym.
Pzdr.

O wlasnie ... bo niektorzy sadza, ze zdjecia z netu sa wystarczajaco dobre. Tak - na stronie internetowej wygladaja rewelacyjnie, ale niestety przy skladaniu okazuje sie, ze rozdzielczosc jest zbyt mala i na zdjeciu widac piksele ...

Porzadny sprzet fotograficzny jest jednak najbardziej istotny w przypadku okladki, gdzie rozdzielczosc musi byc naprawde bardzo duza

Pozdrawiam

hanys - Pi± Sie 29, 2008 15:26

ERNESTO napisa³/a:
KubaNS napisa³/a:
Pzdr.

O wlasnie ... bo niektorzy sadza, ze zdjecia z netu sa wystarczajaco dobre. Tak - na stronie internetowej wygladaja rewelacyjnie, ale niestety przy skladaniu okazuje sie, ze rozdzielczosc jest zbyt mala i na zdjeciu widac piksele ...

Porzadny sprzet fotograficzny jest jednak najbardziej istotny w przypadku okladki, gdzie rozdzielczosc musi byc naprawde bardzo duza

Pozdrawiam

Bo juz ja nie robie zdjec hehehe

Bianconeri - Pi± Sie 29, 2008 18:38

Dodatkowa bardzo wa¿na sprawa - gazetka wysz³a, czê¶æ nak³adu sprzeda³a siê na nibyderbach w Stró¿ach, ale podstawa to mecze u siebie, dlatego zachêcam wszystkich do zakupu, by kolejny numer (nad którym ju¿ pracujemy) móg³ ukazaæ siê na nastêpny mecz w Nowym S±czu z Hetmanem Zamo¶æ.
Niestety bud¿et mamy mocno ograniczony a nie chcemy "zapychaæ" gazetki reklamami, wiêc sprzeda¿ to podstawa jej utrzymania bo dok³adaæ czy sponsorowaæ niestety nie mamy z czego, bo nie kosztuje to 100 z³ tylko sporo wiêcej, a do tego mamy masê innych wydatków.

Dlatego jeszcze raz zachêcam wszystkich do zakupu gazetki, zobaczenia jej, przeczytania i potem podzielenia siê uwagami na jej temat i by³ jeszcze lepsza i przede wszystkim - ¿eby wogóle by³a ...

Gazetka do kupienia jutro pod kasami i na stadionie, cena tylko 3z³ za 16 kolorowych stron, papier kredowy i plakat dru¿yny w ¶rodku.

krochmal - Sob Sie 30, 2008 20:34

Wielkie brawa dla Szanownej Redakcji za gazetkê. Ciekawa forma, ciekawa odmieniona szata graficzna.Super siê czyta. Dobrze siê sta³o, ¿e "Bia³o-Czarni" zostali reaktywowani. Jedna sugestia o wywiady z zawodnikami. Ogólnie mocne +4 (tylko dlatego, ¿eby by³o z czego dodawaæ :D )
radziufan - Sob Sie 30, 2008 20:47

na wywiady poczekaj do nr2 który ju¿ za tydzien:)
S±deczanin - Sob Sie 30, 2008 22:22

Wielkie Brawa:) rzeczywi¶cie fajnie siê czyta ciekawie napisane naprawdê b.dobrze zrobiona czekamy na wiêcej powodzenia przy tworzeniu kolejnych nr:)
Bianconeri - Pon Wrz 01, 2008 17:00

Pozwolê sobie wkleiæ otrzymany na maila obszerny komentarz co do gazetki:

"Witam.

Bêd±c na meczu Sandecja – £om¿a kupi³em pierwszy numer reaktywowanego pisma „Bia³o - Czarni”. Uwa¿am, ¿e jest to bardzo dobra inicjatywa. Bior±c pod uwagê skrajnie amatorskie dzia³anie w³adz Klubu, aktywno¶æ Stowarzyszenia Kibiców Sandecji jawi siê bardzo profesjonalnie. Tak trzymaæ!

Pismo oceniam bardzo wysoko, zarówno pod wzglêdem edytorskim jak i merytorycznym. Mam jednak parê uwag, które mo¿e przydadz± siê Redakcji. Nie mam ¿adnego do¶wiadczenia dziennikarskiego, moje uwagi s± uwagami czytelnika.

Stronê numer 3 wzbogaci³bym o dodatkowe statystyki dla ca³ej dru¿yny np. w którym kwadransie spotkania Sandecja strzela/traci najwiêcej goli, procent wykorzystanych/przestrzelonych karnych, który zawodnik jest najlepszym „asystentem” itp. Do tych danych zwyk³y kibic nie ma dostêpu, a ich ¶ledzenie sprawi frajdê. Wiele tych statystyk mo¿e byæ dostêpna w prosty sposób (kompilacja danych prasowych), niektóre trudniej dostêpne (np. procent posiadania pi³ki) mo¿e uzyska³oby siê ze sztabu szkoleniowego.

Strony 5, 6 i 7 wed³ug mnie s± zbêdne. Pismo jest miesiêcznikiem (to dobry pomys³) i opisywanie spotkañ, które odby³y siê cztery tygodnie wcze¶niej jest ¶rednio ciekawe. Co wiêcej wielu kibiców czyta opisy spotkañ Sandecji w prasie lokalnej (Gazeta Krakowska, Dziennik Polski) ju¿ dzieñ po meczu. Wydaje mi siê, ¿e te opisy w „Bia³o - Czarnych” to odgrzewanie kotletów. My¶lê, ¿e telegraficzny skrót zaprezentowany na stronie 4 (z wcze¶niejszych spotkañ) zupe³nie wystarczy (mo¿na dodaæ „okiem kibica”).

Strony 8 – 9. Bardzo dobry pomys³ z plakatem. W ostatnim numerze w roku 2008 mo¿na zamie¶ciæ kalendarz.

Strony 10, 11 i 12. O to chodzi. W³asne spostrze¿enia i analizy, to czytelnicy przyjm± z rado¶ci±.

Strony 13 i 14. Równie¿ bardzo dobry pomys³. Obszerne zapowiedzi przybli¿aj± rywali, szczególnie teraz gdy gramy z „egzotycznymi” dla nas zespo³ami.

Podsumowuj±c, my¶lê, ¿e redakcja powinna unikaæ powielania informacji, które kibice znajduj± w innych gazetach. Fajnym pomys³em bêdzie obszerna prezentacja nowych zawodników Sandecji wraz z wywiadami. S±dzê, ¿e wywiady powinny byæ mocn± strona „Bia³o - Czarnych”, ja po¶wieci³ bym im nawet dwie strony. Oprócz wywiadów z pi³karzami i trenerami mo¿na przeprowadziæ rozmowê ze starszymi pi³karzami, którzy grali w Sandecji wiele lat temu, co stworzy³o by unikatow± seriê. By zwiêkszyæ zaga¿owanie czytelników mo¿na co miesi±c prezentowaæ sondê kibicowsk± (Czy wzmocnienia s± wystarczaj±ce? Jaka pozycja wymaga wzmocnienia najbardziej? Pi³karz – bohater danego miesi±ca? itd.). G³osowanie obywa³oby siê na stronie Sandecja.pl lub Czasopisma (je¶li taka powstanie). Mo¿na równie¿ publikowaæ opinie czytelników - kibiców z forum na jaki¶ wa¿ny i pal±cy problem klubu."

Felek - Pon Wrz 01, 2008 18:21

Eh.. nie wiem jak to zrobi³em ale poprzedni post napisa³em jako Go¶æ - wklejam wiêc jeszcze raz maj±c nadziejê, ¿e moderator usunie anonima..

Witam,
gratulujê Redakcji reaktywacji pisma. Dla mnie, krajowego "emigranta", sporadycznie (niestety) bywaj±cego na meczach Sandecji jest ¶wietn± rzecz± i interesuj±cym ¼ród³em informacji.
Przechodz±c do rzeczy - parê przmy¶leñ:
- polemizuj±c z przedmówc± - prezentacja poprzednich meczów jast interesuj±ca - chwytaj±c gazetê w ¶rodku rundy czytelnik bez problemu zorientuje co i jak ju¿ by³o i co jeszcze bêdzie.. dodatkowo dla osób takich jak ja, nie posiadaj±cych dostêpu do mediów lokalnych, jest ¼ród³em na zorientowanie siê z pierwszej rêki w ostatnich dokonaniach zespo³u (mimo, ¿e trochê od¶wie¿anych).
- plakat - super sprawa - warto jednak dodaæ pod nim opis (chyba, ¿e przeoczy³em ;) za jaki¶ czas bowiem mo¿e wylecieæ z pamiêci jakie¶ nazwisko.
- przyda³aby siê prezentacja zawodników (np. zdjêcie, sylwetka, przebieg kariery, ew. sukcesy + wywiad)- szczególnie interesuj±ce w sytuacji du¿ej rotacji i obecno¶ci licznych zawodników spoza naszego regionu (z lektury tego w±tku wiem, ¿e ju¿ nad tym pracujecie - super)
- mo¿na pomy¶leæ o przedstawieniu elementów "historycznych", których jest wiele, a nie wszyscy (szczególnie m³odzi) je znaj± - np. stadiony, zawodnicy, rozgrywki, wspomnienia, zdjêcia, wychowankowie itp.
Ogólna ocena gazety jest bardzo pozytywna. Du¿o informacji, fajna grafika (no, mo¿e troche za du¿eo pikseli w niektórych miejscach ;) i ciekawe artuku³y. Warto równie¿ podkre¶liæ naprawdê niez³y poziom publikowanych tekstów. Pisz±c krótko - kawa³ dobrej roboty!
Twórcom oraz wszystkim, którzy przyczynili siê do powstania tej edycji pisma dziêkujê i gratulujê!
Pozdrawiam i ¿yczê wytrwa³o¶ci.

PS. Czy isntnieje mo¿liwo¶æ korespondencyjnego zaoptrywania siê w pismo - po wcze¶niejszej wp³acie ceny + kosztow wysy³ki pocztowej?

Bianconeri - Pon Wrz 01, 2008 18:26

Nie ma problemu, mo¿na wysy³aæ zagranicê, tyle ¿e sama przesy³ka bêdzie "warta" ze 3 razy wiêcej ni¿ pismo :)
krochmal - Pi± Wrz 05, 2008 18:36

radziufan napisa³/a:
na wywiady poczekaj do nr2 który ju¿ za tydzien:)

Czy nic siê nie zmieni³o i bêdzie dostêpny jutro nr 2 gazetki :?:

YG-US - Pi± Wrz 05, 2008 21:28

TAK!
Bianconeri - Pi± Wrz 05, 2008 22:26

Niestety nie bêdzie, tylko pierwszy numer bêdzie jeszcze do kupienia, drugi niestety dopiero za 2 tygodnie bo tym razem z naszej strony by³o wszystko ok,ze strony drukarni ju¿ nie i ca³y chytry plan szlag trafi³ :( a 2 tygodnie pracy posz³y na marne.

Niestety jak widaæ trudne poczatki s± naprawde trudne, no ale tak to jest jak wszystko zalezy w³a¶ciwie od 2, góra 3 osób ...

Go¶æ - Pon Wrz 08, 2008 20:14

czyli drugi numer powinien byæ dostêpny na meczu ze Startem Otwock?
DNL - Pon Wrz 08, 2008 21:27

Tak.
Bianconeri - Pi± Wrz 19, 2008 16:47

Na meczu do kupienia gazetka Bia³o-Czarni w nastêpuj±cych konfiguracjach:

Nr 1 - cena 3z³
Nr 2 - cena 3z³
Nr 1+2 - cena 5z³

radziufan - Sob Wrz 20, 2008 21:15

a wiec tak co do nr 2....kilka literówek ale na tym etapie to jeszcze wybaczalne:) razi b³±d przy relacjach z meczy...bodaj¿e przy meczu z Jeziorakiem sa bramki z £om¿y i napis 'DOROBIC"...ktos zaspal?:) no ale reszta to plusy...fajne relacje okiem kibica, pojawi³y sie wywiady:), podobaja mi sie statystyki (srednia frekwencja, minuty zdobywania bramek) ogolnie idzie to w dobrym kierunku, teraz jedyne czego sobie mozna zyczyc to zeby gazetka schodzila co do jednego egzemplarza;)
pozdrawiam

Bianconeri - Sob Wrz 20, 2008 21:59

Ja zaspa³em, by³a ju¿ druga w nocy a ja bylem zmêczony i chory no i niedopatrzy³em, ¿e wklei³ mi siê z³y fragment
Owca - Nie Wrz 21, 2008 16:14

Mam tak± ma³± sugestiê dot. opisów z meczów. Powinny byæ zamienione herby klubów jak np. by³ mecz z KSZO to ich herb powinien byæ pierwszy a nasz drugi. Taka sama sytuacja przy Jezioraku. Znalaz³em te¿ zonka na 6 stronie, przy okazji meczu z Jeziorakiem: w tytule jest napisane "DOROBIÆ !!!". Jak znajdê trochê czasu, ¿eby poczytaæ artyku³y i co¶ wychwycê, to napiszê. (:

[ Dodano: 2008-09-21, 21:15 ]
Przeczyta³em w³a¶nie wywiad z Ernesto, przy okazji dziêki za to ¿e doceniasz dzia³alno¶æ YG, ale nie o tym chcia³em.. na koñcu wywiadu chyba czego¶ zabrak³o: "... i jednocze¶nie zachêcam wszystkich" -wydaje mi siê ¿e tekst który poszed³ do druku nie dotar³ w ca³o¶ci.

ERNESTO - Pon Wrz 22, 2008 01:23

"Na sam koniec chcia³em pozdrowiæ wszystkich fanów Sandecji i jednocze¶nie zachêcam wszystkich do rozpoczêcia przygody wyjazdowej. Z Bia³o-Czarnym pozdrowieniem, Mirek"

Tak mialo byc :)

Sadze, ze te kosmetyczne bledy (moze i troszke bijace po oczach, ale wciaz jednak kosmetyczne) wynikaja z tego, ze juz nawet nie ma czasu, zeby przeczytac wszystkiego przed oddaniem do druku i z tego, ze nad gazetka wciaz pracuje zbyt mala liczba osob (zdaje sie, ze w zasadzie 2) ...

aidos - Pon Wrz 22, 2008 22:43

Oprócz tego co koledzy wy¿ej napisali to jeszcze troszkê g³upio wygl±da na stronie z relacji Sandecja - Hetman wstawione to samo zdjêcie tylko z innymi podpisami i powiêkszone.

Mo¿e by wystarczy³o ¿eby przed drukiem kto¶ postronny za ¶wie¿ym spojrzeniem przeczyta³ ca³o¶æ.

A tak pozatym to mimo tych minusów to tylko same plusy :) naprawdê super pisemko.
Pzdr

Owca - Wto Wrz 23, 2008 18:51

Racja, ch³opaki zas³uguj± na pochwa³ê, ale d±¿±c do perfekcji trzeba wyeliminowaæ drobne b³êdy
rysio89 - Czw Wrz 25, 2008 19:47

Jest pro¶ba! Niech kto¶ kto rozprowadza te gazetki zostawi jaki¶ namiar typu GG lub e-mail bo nie mog³em byæ na ostatnim meczu a chêtnie bym naby³ dwa egzemplarze jak najszybciej (2 numer gazetki)
Bianconeri - Czw Wrz 25, 2008 20:08

Gazetki (1 i 2 numer) bêd± do nabycia na wyje¼dzie w niedzielê do Piñczowa oraz na najbli¿szym meczu u siebie ze Stal± Poniatowa (XIII kolejka, 4 pa¼dziernik), natomiast nowy numer powinien ukazaæ siê tydzieñ pó¼niej na meczu z Okocimskim Brzesko.

W aktualnym numerze s± 3 reklamy wraz z kuponami rabatowymi - 10 procent zni¿ki na pizzê w pizzeriach Quake, 10% zni¿ki na zakup od¿ywek i suplementów w si³owni Genesis na hali sportowej, 10% zni¿ki na paintball.
Warto korzystaæ - wystarczy wyci±æ kupon, lub gdy kto¶ nie chce niszczyæ gazetki (co zdecydowanie polecam gdy nie chcecie okazaæ braku szacunku dla mojej pracy :D) to wystarczy pokazaæ zakupion± gazetkê.

Fani Bianconeri - Nie Pa¼ 12, 2008 19:38

Czasopismo bedzie dostepne we wtorek na meczu Sandecja vs Okocimski KS Brzesko?
DNL - Nie Pa¼ 12, 2008 20:13

Myslalem, ze na meczu z Poniatowa bedzie 3 numer, ale jak chcialem kupic okazalo sie, ze na Okocimski ma byc dopiero.

Tak wiec powinien byc ; )

Bianconeri - Pon Pa¼ 13, 2008 19:50

Jutro do zakupienia trzeci numer naszej gazetki (oraz równie¿ numery poprzednie), cena standardowo 3 z³ i dodatkowo zapalniczka z logo Sandecji w cenie 2z³
krochmal - Wto Pa¼ 14, 2008 17:51

Kolejny bardzo fajny numer z jednym ma³ym minusem - b³êdny wynik w jednym miejscu meczu ze Startem - by³o 4:2 a nie 4:1 - poza tym gratulacje dla twórców i oby tak dalej :-)
Rancorn - Wto Pa¼ 14, 2008 21:23

Z dwoma minusami : oprócz wcze¶niej wspomnianego jest jeszcze "niedokoñczone" opracowanie "w jakim okresie gry najczê¶ciej pada³y bramki" - jest wykres ale nie ma oznaczeñ.
Bianconeri - Wto Pa¼ 14, 2008 21:43

No i ten b³±d mnie w³a¶nie najbardziej zastanawia, bo o ile pomy³ka w wyniku meczu to po prostu mój b³±d i przeoczenie, to nawet maj± teraz otarty projekt jak patrze na niego to na stronie 3 z wykresem z bramkami jest wszystko ok ...
ERNESTO - Wto Pa¼ 14, 2008 21:47

moze napisy nie byly jako "krzywe" i maszyna nie przeczytala ... tak sie czasem zdarza zwlaszcza w przypadku kolorowego druku

Pozdrawiam

Bianconeri - Wto Pa¼ 14, 2008 21:49

W³a¶cie ca³y trik w tym ¿e ... z braku czasu ca³o¶æ wykresu by³a wstawiona jako jeden obrazek :)
Poza tym co ty bêdziesz ojca uczy³ dzieci robiæ i jak na krzywe zamieniaæ :p:D
Pzdr

DNL - Nie Lis 02, 2008 13:11

Potrzebowalem zrobic wykres miejsc Sandecji w tabeli w rundzie jesiennej.

Jesli mogloby Wam sie to przydac do gazetki czy gdzies to dajcie znac, podesle komus.

MATRIX - Pi± Lis 21, 2008 23:26

Panie Bianconeri mozna kupic wszystkie nr gazetki bo jak ostatnio bylem to nie starczylo czasu pozdro dla starej gwardi emigrant z polnocy
Bianconeri - Sob Lis 22, 2008 08:45

Bezproblemowo, napisz tu albo na priv czy jeste¶ w NS i chcesz osobi¶cie czy z wysy³k± itp
herms - Nie Lis 23, 2008 08:12

proponuje zrobic zimowy (grubszy) numer gazetki. w tym numerze:
*podsumowanie sezonu,
*uwagi,komenty kibicow na temat rundy jesiennej, przerwy zimowej etc etc
*pare reklam ze skelpiku. czyli co i gdzie do sprzedania :)
*pare fajnych fotek z rundy jesiennej
*info o klubie czyli co dalej. jakie plany na przyszlosc maja dzialacze klubu- (moze jakis wywiad)
*wywiad z krolem strzelcow rundy jesiennej, Piotrem Bania. :D
*ciekawostki o kibicach - czyli jak kibice sandecji radza sobie podczas przerwy miedzy rundami.

co wy na to?

ERNESTO - Nie Lis 23, 2008 09:31

Fajnie, ale w jaki sposob chcesz prowadzic dystrybucje ?
herms - Nie Lis 23, 2008 19:44

wydaje mi sie ze wiele osob na forum kupilobby ta gazetke. mozna np. wrzucic banner reklamujacy gazetke w "podpis". na bannerze mozna napisac adres sklepiku/kiosku etc etc gdzie ta gazetka bedzie dostepna.
carbid - Nie Lis 23, 2008 21:21

a czy nie bedzie mozliwa wysy³ka pocztwowa??
Fallen - Wto Lis 25, 2008 12:36

Na pewno bêdzie a jak nie to Ja j± kupie i Ci wy¶le.
Bianconeri - Sob Mar 07, 2009 12:15

Dzi¶ oczywi¶cie gazetka bêdzie dostêpna na prezentacji ale od razu jedna uwaga - tym razem gazetka nie bêdzie zszyta CELOWO, bo na "rozk³adówce" :) czyli w ¶rodku gazetki bêdzie znajdowa³ siê kalendarz, który móg³by ulec zniszczeniu przy próbie "wytargania" go ze ¶rodka gazetki, bo takie informacje odstali¶my przy pierwszym numerze, gdzie na ¶rodku by³ plakat dru¿yny
DNL - Nie Mar 08, 2009 22:59

Numer 4 moze byc ; )
Tak jak pasiasty w innym temacie powiedzial, zszywki sa po to by zszywac, a jak jest plakat to mozna odgIac je i nie ma problemow z wyciagnieciem plakatu.

To pierwszy mankament, drugim sa drobne literowki, bledy stylistyczne, czy tez znaki interpunkcyjne. Chetnie moge pomoc w sprawdzaniu takich rzeczy, te bledy pewnie przecietnemu odbiorcy jakos specjalnie nie rzucaja sie w oczy, ja jednak mam w sobie cos z purysty jezykowego.

Moge sprawdzac dany artykul przed wydaniem i poprawiac ewentualne bledy, oczywiscie pozniej kupie wydanie papierowe ; )

Bianconeri - Pon Mar 09, 2009 15:54

Heh dziêki, ale naprawdê wiemy do czego s³u¿± zszywki:) tu problem by³ nieco inny.
W drukarni gdzie drukowali¶my zszywaj± za pomoc± maszyny i sznurka (czy te¿ nitki:D) a nie zszywek, a czasu ¿eby to gdzie¶ przewoziæ i zszywaæ ju¿ brak³o, bo nie wziêlismy tego wcze¶niej pod uwagê, no trundo, sta³o siê...

Gazetka by³a sprawdzana przez 5 osób, ka¿dy co¶ tam wychwyci³, jak widaæ nie wszystko:) no ale jak biore do reki swoja pracê in¿yniersk± to tez znajdujê b³êdy choæ by³a tyle razy sprawdzana:)

Za ofertê pomocy, korektty itp dziêki, ale obawiam siê ¿e ju¿ za pó¼no, bo w obecnym stanie rzeczy niestety wydawnaie gazetki mija siê z celem bo zainteresowanie jest znikome.

Wydanie jednego numeru to koszt min 1000z³ netto, dotychczas ze wznowionych edycji w zasadzie tlyko 1 numer zbli¿y³ siê do progu zwrotu kosztów, reszta grubo pod kresk±.

Tak ¿e niestety trzeba bêdzie sobie daæ spokój, bo wydawaæ tyle pieniêdzy po to tylko ¿eby zakupi³o ja grono najwierniejszych osób to nas niestety nie staæ, lepiej zainwestowaæ te pieniadze np. w gad¿ety lub do³o¿yæ do wyjazdu.

No chyba ¿e by siê znalazl jaki¶ spondor itp, to nie ma sprawy, ale sami wiecie jak to jest - jak jest dobrze to jest dobrze, a jak jest ¼le to ...

Zobaczymy jak to dalej bêdzie ale na razie jestem na nie.

krzysiek186 - Pon Mar 09, 2009 17:39

Mo¿e na meczu z Pelikanem sprzeda siê jeszcze jaka¶ pula gazetki "specjalnej".
Bianconeri - Czw Kwi 30, 2009 19:30

Wiêc niestety tak jak zak³adali¶my gazetka po raz kolejny umar³a smierci± naturaln± z powosu zbyt ma³ego zainteresowania.
Nie ma te¿ wiêc sensu osobne podforum dla gazetki wiêc temat przenoszê do tego dzia³u jak by siê komu¶ jeszcze chcia³o nad trupem zap³akac itp;)

DNL - Czw Kwi 30, 2009 20:08

A moze teraz przy prawie 2krotnie wiekszej frekwencji ma to sens?

I nie co mecz u siebie a miesiecznik tak jak to jest chociazby na Cracovii :>

Bianconeri - Pi± Maj 01, 2009 16:25

Mo¿e ma, mo¿e nie ma...
Na pewno nie w takim sk³adzie redakcyjnym, sposobie robienia, wydawani itp.
Ale do wszystkiego jest droga otwarta bêda chêtni ¿eby sie tym zaj±æ i poswiêciæ, to nie ma sprawy.
Tyle ¿e nie na 'pó³ gwizdka' i na chwil e jak zawsze, ¿e mo¿eco¶ napisze jak mi siê zachce a mo¿e nie bo grill u cioci wa¿niejszy, bo tak to nic z tego nigdy nie bêdzie