Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - Hymn Sandecji ???

wojo94 - Pią Cze 18, 2010 20:21
Temat postu: Hymn Sandecji ???
Przed nami kolejny sezon w I lidze gdzie Sandecja będzie walczyć już nie jako beniaminek ale zapewne jako jeden z faworytów. Dlatego idąc za przykładem innych polskich klubów proponowałbym zastanowić się poważnie nad ułożeniem oficjalnego hymnu MKS Sandecja który byłby grany i śpiewany np. podczas wyjścia zawodników z tunelu...Byłby on wspaniałą motywacją dla naszych piłkarzy ale również dla wszystkich kibiców...

Co wy na to ???

Milosz_1910 - Pią Cze 18, 2010 20:30

Jak dla mnie pomysł dobry..
ksandi - Pią Cze 18, 2010 21:27

Pomysł jest bardzo dobry ale ktos musi to napisac...:)znacie morze kogos??o tej fuchy
DNL - Pią Cze 18, 2010 21:27

Był już taki temat i ktoś proponował Majkę Jeżowską ;)
ksandi - Pią Cze 18, 2010 21:57

Osoba która ja zaspiewa nie musi być bardzo znana ważne jest abyśmy go mieli :)
Raffio - Pią Cze 18, 2010 22:01

a jak nie Majka to Kasia Zielińska w końcu też Sądeczanka ;P
wojo94 - Pią Cze 18, 2010 22:23

ważne jest to żebyśmy my kibice, mogli go śpiewać przed każdym meczem... motywując bianco-nerrich do walki... Potrzebujemy tylko jakiegoś dobrego tekstu i muzyki i oczywiście 5 tysięcy gardeł.....
aJaNaTo - Pią Cze 18, 2010 23:15

Jezeli melodia moglaby byc jakiejs znanej pisenki to slowa ulozyc to chyba zaden problem. W kazdym badz razie ja moglbym jakas propozycje przedstawic
Sączersik - Pią Cze 18, 2010 23:19

Z nie cierpliwościa czekamy na ta propozycje.....
arkoniusz - Pią Cze 18, 2010 23:40

fajnie by było gdyby hymn Sandecji był na styl hymnu Cracovi
SKARHEAD - Sob Cze 19, 2010 00:53

arkoniusz napisał/a:
fajnie by było gdyby hymn Sandecji był na styl hymnu Cracovi

yasne, i zamiast :"nigdy nie zejde na psy"
było:
"nigdy nie bede chodzil w 'gumiorach" :)

niezla beka
chociaz malenczuk, fajnie dobral slowa do melodi, a i kibicem oddanym jest
u nas z tym pewnie ciezko by bylo....

wojo94 - Sob Cze 19, 2010 09:15

Cytat:
Jezeli melodia moglaby byc jakiejs znanej pisenki to slowa ulozyc to chyba zaden problem. W kazdym badz razie ja moglbym jakas propozycje przedstawic

aJaNaTo jeżeli mógłbyś coś wymyślić to super... czekamy na propozycję...

krzysiek186 - Sob Cze 19, 2010 09:55

A może hymn w stylu Korony Kielce ?
mordus89 - Sob Cze 19, 2010 10:31

może Waglewski też jest sądeczaninem
i byłby lepszy od Jeżowskiej

ksandi - Nie Cze 20, 2010 19:11

Macie jakieś propozycje??
bacin - Nie Cze 20, 2010 20:01

mordus89 napisał/a:
może Waglewski też jest sądeczaninem
i byłby lepszy od Jeżowskiej

Wagiel piłką nożną się nie interesuje, więc i pewnie motywacja słaba. Nie widzę tego.

wojo94 - Pon Cze 21, 2010 15:36

dokładnie ... nie ważne kto zaśpiewa ważne żeby powstał i żebyśmy my kibice mogli go zawsze śpiewać... Czy ktoś ma jakieś propozycje...???
eSKa - Pon Cze 21, 2010 18:15

Kiedyś, podczas meczu pucharowym (???? chyba) z grunwaldem Ruda Sląska kilka lat wstecz (?????) chyba....spiker powiedział, terz będzie hymn Sandecji. I Śpiew szedł z głosniku o jakimś ziomku co mieszkał we Frycowej i wpadł do studni.

:-) Więc spytajcie Majki, na pewno cos wymysli.

Wszyscy kibice nasi są !!!!!!!!!
Bianconeri - Hanys i Rudolfffffffff
Do serca swego przypnę naszywkę
A po meczu odpalę zieloną fifkę :-)

Bianconeri - Pon Cze 21, 2010 18:21

Weże sie zabiroj:p, ja nie jaram, nie potrzebuje tego syfu żeby się dobrze bawić i mieć jazdę ze wszystkiego i wszystkich:D
wborzecki@gmail.com - Pon Cze 21, 2010 23:20

no no boski stał się ludyczną legędą :-DD
ksandi - Czw Cze 24, 2010 19:08

ma ktos propozycje ??:P
lampoos - Czw Cze 24, 2010 23:12

Witam, od dziś jestem na forum, od długiego czasu czytam posty innych, ale dziś moja pierwsza wypowiedź :) Coś tam wymodziłem w wolnej chwili, ale hymnem tego nazwać nie można :) Poniżej zamieszczam słowa (2 zwrotki i refren), nie wiem to tylko taka propozycja, może coś na piosenkę, albo wybrać coś do hymnu, sam nie wiem. Wiem natomiast, iż duuuża część osób z forum skrytykuje to co poniżej zamieszczę, ale lepsza zła propozycja od żadnej (chyba), jeżeli nie podoba się, to piszcie otwarcie, to była pierwsza próba napisania takiego tekstu.

1.W naszych sercach jest od zawsze, tylko on nasz KKS dla mnie liczy się! Zawszę będę kochał go, za niego pójdę po życia mego
kres. To biało-czarni dziś do boju stają znów, po zwycięztwo, po wiktorię zaprowadzą nas!

ref.

Sandecjo ja kocham Cię, mą jedyną ukochaną jesteś Ty! Od zawsze i na zawsze będę z Tobą, czy wygrywasz czy nie, zawsze wielbił będę Cię.

2. To Sandecja, ma drużyna, jestem z nią już długi czas i od wieku aż po śmierć trwam z nią cały czas!
Ona walczy, ona strzela i kibiców rozwesela!

ref.

Sandecjo ja kocham Cię, mą jedyną ukochaną jesteś Ty! Od zawsze i na zawsze będę z Tobą, czy wygrywasz czy nie, zawsze wielbił będę Cię.

lampoos - Czw Cze 24, 2010 23:14

Witam, od dziś jestem na forum, od długiego czasu czytam posty innych, ale dziś moja pierwsza wypowiedź :) Coś tam wymodziłem w wolnej chwili, ale hymnem tego nazwać nie można :) Poniżej zamieszczam słowa (2 zwrotki i refren), nie wiem to tylko taka propozycja, może coś na piosenkę, albo wybrać coś do hymnu, sam nie wiem. Wiem natomiast, iż duuuża część osób z forum skrytykuje to co poniżej zamieszczę, ale lepsza zła propozycja od żadnej (chyba), jeżeli nie podoba się, to piszcie otwarcie, to była pierwsza próba napisania takiego tekstu.

1.W naszych sercach jest od zawsze, tylko on nasz KKS dla mnie liczy się! Zawszę będę kochał go, za niego pójdę po życia mego
kres. To biało-czarni dziś do boju stają znów, po zwycięztwo, po wiktorię zaprowadzą nas!

ref.

2. To Sandecja, ma drużyna, jestem z nią już długi czas i od wieku aż po śmierć trwam z nią cały czas!
Ona walczy, bramki strzela i kibiców rozwesela!

ref.

sorry to poprawna wersja tzn. miało być "bramki strzela"

krzysiek186 - Pią Cze 25, 2010 00:02

Fajne :) Trochę drugą zwrotkę popraw bo słabsza. Skomponowanie melodii wyjąśniłoby czy ów hymn przyjąłby się.
wojo94 - Pią Cze 25, 2010 08:55

od czegoś trzeba zacząć....Brawo lampoos nareszcie ktoś mądry spróbował...teraz tylko dopasuj to do jakiejś melodii i daj znać...
czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycję ???

lampoos - Pią Cze 25, 2010 11:30

Z melodią muszę coś pomyśleć, dłużej z tym zejdzie, ale da się coś wykombinować, jak coś będę miał, dam znać
aJaNaTo - Pią Cze 25, 2010 19:17

Obiecałem, że coś wstawię więc wstawiam. Melodie mam w głowie, więc " la la la la la KOLEJOWY... " :D A tak poważnie to nie wiem jak mam wam, forumowiczom pokazać jaka jest melodia. Oczywiście to jest propozycja, ale jeżeli kilka osób by się wzięło to napewno coś fajnego by z tego wyszło. Np kolego lampoos, może i miałbym pomysł na melodie do twojej piosenki, ale zawsze jest problem taki, że ktoś to musi nagrać. Czyli osoby które bawią się w grę na gitarze czy bębnach a nawet na vuvuzeli, też niech dadzą oznaki życia. Nie chce mi sie wierzyć, że na 5 tysiecy ludzi nikt nie umie na niczym grać.
PS Jedną, na pewno pozytywną rzeczą jaką z tego wyniknie to, to, że nawet jakiś śpiewnik się uda złożyc i nasz doping się trochę urozmaici. Bo o ile na górniku było fajnie to na widzewie trochę nie bardzo wiedzieliśmy co śpiewać.
POzdrawiam i czekam na opinie

Głośno śpiewam dziś o klubie mym Sandecji
Który od lat w nowym Sączu już sie mieści
Sadecka ziemia nas tu w górach wychowała
miłością do Sandecji od lat zarażała

ref: la la la la KOLEJOWY la la la la la KLUB SPORTOWY la la la la la Sandecja la la la la
la la la la KOLEJOWY la la la la la KLUB SPORTOWY la la la la la Sandecja la la la la

W naszych sercach tylko biało czarne pasy
Nie zdradzimy ich na pewno” po wsze” czasy
Każdy kibic oddać życie jest gotowy
Przecież to jest główny symbol nasz klubowy

ref: la la la la KOLEJOWY la la la la la KLUB SPORTOWY la la la la la Sandecja la la la la
la la la la KOLEJOWY la la la la la KLUB SPORTOWY la la la la la Sandecja la la la la

A nasz stadion na ulicy Kilińskiego
Znana twierdza dla kibica sadeckiego
Nasz KKS mecze tutaj swe rozgrywa
Czasem wygra, czasem przegra tak to bywa.

ref: la la la la… KOLEJOWY la la la la la …KLUB SPORTOWY la la la la la.. Sandecja la la la la..

Dzisiaj znowu grasz ty klubie ukochany
Przez kibiców mocno będziesz dziś wpierany
Podaj celnie, broń się dobrze, strzelaj bramy
Na zwycięstwo twe Sandecjo dziś czekamy

kuba_ns - Pią Cze 25, 2010 20:03

mam kolegę który gra na gitarze i kebordzie i posiada rowniez mikrofonik
Sączersik - Pią Cze 25, 2010 20:06

Nie no to to juz BOMBA. Mysle że jak masz melodie w głowie to przeciez nagrac mozesz na coś wrzucic na YT albo cos i ewentualnie dac linka tak bo czyta sie innaczej a nie wiadomo co tobie chodzi po głowie z melodia. Szacun tekst niezły..
major - Pią Cze 25, 2010 20:32

Nie no sorry, ale czy sądzicie, że forum to odpowiednie miejsce na wymyślanie hymnu dla stuletniego klubu, z piękną tradycjami i dużą ilością kibiców? Jeżeli zabierać się za coś tak poważnego (bo w końcu to najważniejsza pieśń!), to musi się tym zająć ktoś odgórnie (klub), a w szczególności musi się znaleźć człowiek z prawdziwymi predyspozycjami muzycznymi. Niektórych należy pochwalić za inwencję, ale nie tak to się odbywa. Czy myślicie, że wystarczające jest napisanie tekstu na forum, dorzucenie jakiejś melodii, potem nagranie tego na jakiś domowy magnetofon? A potem co już tylko zanieść do klubu i będziemy mieli hymn? Jak takowy ma powstać to w interesie każdego z nas jest, żeby był jak najlepszy, profesjonalny i odpowiedni rangą do naszej Sandecji !! Sorry za drobną krytykę, ale ja tak to widzę.
aJaNaTo - Pią Cze 25, 2010 20:52

major999 masz racje, hymn powinien zostać napisany i zaśpiewany przez osobę z autorytetem. Taka jest prawda, nie ważne jak dobry będzie tekst i jak zajeb.... melodia to komuś się spodoba a komuś nie. Ale z drugiej strony, powiem ci jedno. Ja mam już ....scia kilka lat i z tego co zauważyłem to POlska jest krajem, gdzie w ogóle nie dostrzega sie potencjału w ludziach. Jak czytałem twojego posta to przypomniał mi się demot z zajeb... głeboką myślą
http://demotywatory.pl/17...tego-nauczyles-
Może to co ja wymyśliłem czy lampoos jest hitem nad hity. Nikt mi nie powie, że każda piosenka napisana przez jakiegos "fila" czy "malenczuka" jest przebojem. Oni tysiace razy cos pisze, cos probuja i czasami im cos wyjdzie. U nas cieżko się jest przebić z dobrymi pomysłami bo każdy wychodzi, że "mlody jestes" , "że głupi", " że ci sie nie uda". Tak niszczy się dobre pomysły w zalążku.
Kończąc chcę powiedzieć, że zarząd nic nie zrobi w tym celu żeby zlecić komuś napisane hymnu. Przecież taki Pan Danek, jakby zadzwonił, spotkał sie z Panią Jeżowską czy innym artystą sądeckim to może byłby w stanie przekonać do tego żeby któs spróbował podjąć się tego zadania. Ja jestem "szarym" człowiekiem, ze mną Pani Jeżowska to nawet słowa nie zamieni bo niby dlaczego ma to robić? Jak jestem biedny i w ogóle nie te "sfery" Szkoda gadać, siebie mogę podsumować tak "chciałbym dużo zrobić ale nie wiele mogę"
Dziękuje, dobranoc.

wojo94 - Pią Cze 25, 2010 21:10

major999 spoko właśnie o to chodzi żeby to co ma powstać było częścią nas żeby każdy się przyczynił....ale musimy mieć jakiś punkt od którego zaczniemy...(zgadzam się z Tobą nie koniecznie tekst musi być napisany przez kogoś znanego on ma być zaśpiewany przez tego kogoś a słowa to nasza działka...)

(moja dyrektorka wraz z mężem gra na różnych festynach itd... nagrywają wiele piosenek o Nowym Sączu, mają profesjonalny sprzęt itd... może oni ...ale znając ludzi nic za darmo nie ma...)

sądzę żę jeżeli by powstało coś fajnego można by zaproponować stowarzyszeniu kibiców sandecji żeby coś poważniej zaczęto o tym myśleć.

kuba_ns - Pią Cze 25, 2010 21:20

a myślicie ze Majka Jeżowska by była odpowiednia osoba do napisania hymnu ??
major - Pią Cze 25, 2010 21:47

Co do słów aJaNaTo:
Jasne próbować trzeba, inicjatywy samych kibiców w kwestiach którymi klub się nie zajmuję (typu przytaczany tutaj przykład hymnu) mogą wiele zdziałać. Tylko wiesz czy wszystko można załatwić internetem? Czy takie coś mogą ruszyć anonimowe osoby pod osłoną forumowych nicków? Jeden napisze słowa, drugi w domowym zaciszu przed kompem dorzuci melodię ściągniętą z jutuba, trzeci nagra na domowy sprzęt? Nikt nie broni działać w tym kierunku, pisać (o ile ma się zdolności), kombinować (byleby to oceniła i wprowadziła poprawki osoba znająca się na tym) rozwijać swój projekt, zarażać entuzjazmem innych. Nie chodzi mi , że hymn musi być autorstwa osoby nie wiadomo jak znanej. Wprost przeciwnie jak najbardziej może to być osoba nieznana szerszej publiczności, ale powinien to być muzyk nawet amator! Napisanie piosenki to nie jest łatwa sprawa (szczególnie dla laika), a taki hymn to nie jest zwykła stadionowa przyśpiewka jakich mamy na tą chwilę pod dostatkiem. To coś wyjątkowego, znak rozpoznawczy, coś co jest robione pod kątem całego stadionu i powinno być proporcjonalnie do wagi. W końcu jesteśmy 1 ligową drużyną, a nie wiejską festynową zbieraniną.

Cytat:
moja dyrektorka wraz z mężem gra na różnych festynach itd... nagrywają wiele piosenek o Nowym Sączu, mają profesjonalny sprzęt itd... może oni ...ale znając ludzi nic za darmo nie ma...

Podejrzewam, że myślimy o tym samym małżeństwie (1.LO?), ale jako były już uczeń tejże bardzo miłej Pani, mający z nią dużo styczności a także epizod artystyczny, jakoś nie zauważyłem u niej i u męża zainteresowania Sandecją. Wiadomo lokalny patriotyzm to ich domena, ale chyba trudno byłoby im coś stworzyć pod dyskutowanym tu kątem.

A co do Majki Jeżowskiej to jedyne skojarzenie "Wszyscy kibice nasi są;)". A serio ona ma taki profil piosenek, że trudno mi sobie to wyobrazić.

wojo94 - Pią Cze 25, 2010 22:17

tak 1 LO...

no cóż podawajcie swoje propozycje i wybierzmy razem tą jedną najlepszą i wtedy zaczniemy myśleć co dalej...

jaro. s - Pią Cze 25, 2010 22:50

Nieżle "aJaNaTo"- Począ tek może tak?

Sącz moim miastem, Sandecja klubem mym
od stu lat już razem, zawsze jesteśmy tu
Sądecka ziemia nas wychowała, ja jestem
wiernym jej
Tak już na pewno zostanie
do końca moich dni.
Razem dziś zaśpiewamy, że My kochamy ją
Z naszą Sandecją związani- na zawsze będziemy już

Biało- czarne to nasze barwy, które cała Polska zna
itd..

Pozdr., SG

MARCO - Sob Cze 26, 2010 10:25

Po co nam Majka Jeżowska jak jest Nitek - Jak Anioła Głoooooooos ;-). Myślę , że już nie raz udowodnił że dał by sobie rade z tym przedsięwzięciem . Nawet kibice Legii byli pod wrażeniem jego repertuaru .
zombi117 - Sob Cze 26, 2010 11:15

Może spróbujemy dogadać się z Gracjanem Roztockim. On ma szeroki repertuar i talent do tworzenia piosenek.
Tutaj jego piosenka o Nowym Sączu. http://www.youtube.com/watch?v=wDX1DiRxVzw
Jak widać ma sentyment do naszego miasta i z przyjemnością coś ułoży ;)

klipol - Sob Cze 26, 2010 11:18

zombi117 napisał/a:
Może spróbujemy dogadać się z Gracjanem Roztockim. On ma szeroki repertuar i talent do tworzenia piosenek.
Tutaj jego piosenka o Nowym Sączu. http://www.youtube.com/watch?v=wDX1DiRxVzw
Jak widać ma sentyment do naszego miasta i z przyjemnością coś ułoży ;)

eee tam, przecież na pewno w klubowych magazynach jest gdzieś kaseta z piosenką Smolenia o Sandecji. Wystarczy poszukać i będzie jak znalazł na mecz z Ruchem hehe

wojo94 - Sob Cze 26, 2010 16:20

to nie chodzi o jeden raz (Ruch Chorzów) to ma być śpiewane na każdym meczu kiedy nasi piłkarze wychodzą z tunelu .... i witają się z przeciwnikami....
Maerqin - Sob Cze 26, 2010 17:11

Dajce sobie spokoj, prosze Was. Myslicie, ze przez bezsensowne sklejanie prostych, bardzo malo ambitnych slow na forum powstanie hymn 100-letniego klubu? Bez jaj. Postaram sie szybko zapomniec te Wasze ''propozycje''.
wojo94 - Sob Cze 26, 2010 22:38

JpiPK jak jesteś taki mądry to wymyśl coś lepszego albo zrób coś w kierunku powstania hymnu...jak jesteś prawdziwym kibicem to nie wierze że nie chciałbyś aby twój ukochany klub miał hymn...chyba że na mecze chodzisz żeby się spotkać z kumplami???
GoToSleep - Sob Cze 26, 2010 23:09

wojo94, jemu raczej chodziło o to że ten hymn nie ma powstać na forum tylko poprzez klub.
aJaNaTo - Nie Cze 27, 2010 12:26

Hehe, JPiPK kocham takie posty :D Nie wiem od czego zaczac, ale moze nei bede owijal w bawelne. MOwisz o malo ambitnych tekstach?? Nie wiem jakiej musyki sluchasz, ale dajmy kilka przykladow piosenek ktore mialy swoje 5 minut na listach przebojow. Nie szukajmy daleko, kazdy kojarzy piosenke "Rihanna - Umbrella (ft Jay Z)". Wklepujem yw google tlumaczenie:
Możesz stanąć pod moim parasolem
Możesz stanąć pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
Pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
Pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
Pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
nie bede calosci przytalaczal, ale refren "zaje...." ambitny ;]
Oczywiscie sadzac po twoim nicku moze ty sluchasz czegos bardziej z polskiego "hip hop" Ostatnio Firma pisze bardzo ambitne piosenki. Normalnie o ile zawsze chlopakow szanowalem (trzeba miec JAJA zeby ze zwyklych chlopakow z blokowiska wytworzyc taka marke) to teraz az zal patrzec o czym spiewaja:
"W okradaniu dobrych ludzi siedzą śmiecie i przygłupy, kupujecie to przygłupy, JP to jeb.. podróby, przyje...e na chińszczyźnie, po cichu kradzione logo, nosząc to oszukać chcesz tylko siebie..."

"Na bazarach k.... knują i sprzedają szuje te podróby szujom"
I nie powiem botekst nie glupi, tylko co z tego jak we wczesniejszych piosenkach spiewajaa tak "firma-kombinacje":
"widzisz tego i drugiego

dla mnie nic nowego

moze dla goscia innego , nie kumatego

nie wiedzacego jak kombinowac

jak klusowac , moj przypadek to rabowac

skrupuly z litoscia pochowac

caly czas polowac

turysto przed nami nie uda ci sie schowac

portfela to mnie smieszy , rozwesela

gdy stajesz przy Popku , Zizim , Pomidorze

my cie kupimy ty krzykniesz o boze

i wiedz nic ci wtedy nie pomoze"
i powiedz JPiPK o jakich ambitnych slowach ty mowisz?? Bo np to co ja napisalem, nie wydaje mi sie mniej ambitne od tych pierdol co ludzie pisza, nagrywaja i jeszcz zarabiaja. Pryznajmniej to co ja pisze jest od serca, za freee i przyjmijmy ze nadaje sie na hymn, A dlaczego sie nadaje?? Bo za rok czy 2 dalej bede spiewal o czarno bialych pasach a nie o dobrze zapowiadajacym sie kolejrzau stroze.

Maerqin - Nie Cze 27, 2010 13:48

Hehehehehe...Nie wiem skad sie urwaliscie jeden z drugim ale predzej zrobicie kariere na ''naszej klasie''- moze tam sie skrzyknijcie z kilkoma osobami(w tym policjantami) i wymyslcie dla nas wszystkich hymn przez gadu-gadu?
To, ze tak malo osob zabiera glos w tej sprawie daje najlepszy dowod na to jakie ludzie maja zdanie na ten temat.

P.S. Waszych kiepskich rozkmin mojego nicka, powolywania sie na jakies debilne stereotypy, pisania ze ''chodze na mecze spotkac sie z kumplami'' czy przytaczania tekstu gownianych amerykanskich piosenek dla ludzi co maja gowno zamiast mozgu nie bede nawet komentowal bo to nie miejsce na na takie pierdoly.

TERRORYSTA - Nie Cze 27, 2010 14:10

PIERWSZE I OSTATNIE OSTRZEŻENIE, JAK SIĘ NIE NAUCZYCIE PO LUDZKU ROZMAWIAĆ TO TEMAT LECI W KOSMOS, A WY WRAZ Z NIM.
A SPRAWĄ HYMNU ZAJMĄ SIĘ ODPWIEDNIE OSOBY.

aJaNaTo - Nie Cze 27, 2010 14:11

"To, ze tak malo osob zabiera glos w tej sprawie daje najlepszy dowod na to jakie ludzie maja zdanie na ten temat" - bo moze nikt nie ma pomyslu?? Fakt, faktem zaiteresowanie hymnem jest male, ani zarzad, ani kibice sie za to nie biora. Moze Sandecja jest na to skazana (brak hymnu, brak stadionu, zarzad ktory nie wiadomo czcemu nie chce oddania klubu w prywatne rece) W sumie moze i piszesz bez sensu (zero argumentow) ale w jednym masz race: nie ma co uszczesliwiac wiekszosci, bo poprostu pewnie dobrze jest jak jest. Mysle ze admin powinien temat zamknac. Tyle w temacie
Maerqin - Nie Cze 27, 2010 14:26

aJaNaTo napisał/a:
Mysle ze admin powinien temat zamknac. Tyle w temacie

biker_ns - Nie Cze 27, 2010 18:57

Wszystko powiedział krótko i zwięźle GoToSleep poprostu forum nie jest miejscem na tworzenie hymnu klubu ze 100 letnią tradycją,a tak od siebie to proponuje by ktoś wrzucił tu pięciolinie,będziemy wszyscy układać muzykę do hymnu:)

POZDRAWIAM

ser_krek - Pon Cze 28, 2010 19:14

To nie jest żadna propozycja hymnu Sandecji, tylko kierunek w ktorym mniej więcej wg mnie powinny iść poszukiwania.

http://www.youtube.com/wa...LH9afb4r2s&NR=1

Mati 10 - Wto Sie 31, 2010 11:08

A moż taki
hociaż nasza sandecja będzie grała setki kilometrów z tąd
nawet kiedy przegrywała będzie ja na zawsze będe z nia
bo to jest nasza sandecja nasz KKS
od lat stu sandecja w polsce jest dla saczersów największą dumą
nasz najwikszy sądecki KKS
nasze serca biąo-czarne są i ukochany klub sandecja sandecja

internacionale - Wto Sie 31, 2010 11:38

Mati 10 napisał/a:
A moż taki

Kolejny kandydat na post roku....

jacolmc - Wto Sie 31, 2010 11:42

internacionale napisał/a:
Mati 10 napisał/a:
A moż taki

Kolejny kandydat na post roku....
a może Ty coś zaproponuj bo mędrca każdy rżnąc potrafi
smnns - Wto Sie 31, 2010 11:44

nie ma talentu do "poezji" to nie próbuje robić czegoś na siłe jak kolega Mati10 ;]
GoToSleep - Wto Sie 31, 2010 11:58

i jeszcze proponuję słownik...
RaTo - Wto Sie 31, 2010 12:07

Cytat:
nie ma talentu do "poezji" to nie próbuje robić czegoś na siłe jak kolega Mati10 ;]

dokladnie,nikt nikomu nie broni cos ulozyc ale naprawde niech to ma rece i nogi...a nie pare linijek ulozonych na szybkiego przy sniadaniu...:)

AreKKS - Wto Sie 31, 2010 12:37

Mati 10 napisał/a:
A moż taki

I połowa tego ,,hymnu'' to przyśpiewka..tylko pozmieniana kolejność

internacionale - Wto Sie 31, 2010 13:34

Cytat:

Widzę nie zrozumiałeś aluzji.
Tego "czegoś" nie da się przeczytać i zrozumieć, ponieważ ilość błędów na piksel kwadratowy jest za wysoka.

jacolmc - Wto Sie 31, 2010 20:47

internacionale napisał/a:
Cytat:

Widzę nie zrozumiałeś aluzji.
Tego "czegoś" nie da się przeczytać i zrozumieć, ponieważ ilość błędów na piksel kwadratowy jest za wysoka.
Zrozumiałem ale czasem trzeba też docenić czyjeś dobre chęci. A może zaśpiewamy tak : kiedy światło i trybuna? kiedy wreszcie coś zrobicie?
radziufan - Wto Sie 31, 2010 20:53

jacolmc napisał/a:
Zrozumiałem ale czasem trzeba też docenić czyjeś dobre chęci. A może zaśpiewamy tak : kiedy światło i trybuna? kiedy wreszcie coś zrobicie?

a co to ma wspólnego z hymnem??? nie ten temat

Masahiko - Wto Sie 31, 2010 21:25

OOOO Sandecja ma wspaniała,
choćbyś piach totalny grała
choćbyś daleko stąd wygrywała,
w internecie pochwalimy - ja i rodzina cała

Bo ja kibicem jestem dwa lata
na mecze chodzi ze mną tata
na naszej sandecji komentuje
a po przegranej tylko troszkę lamentuje

Moje barwy biało-czarne
ale na szalik nie mam
nasz bramkarz dobrze broni karne
a w fife sandecją właśnie gram

Tak więc kibic jestem na sto dwa
heja, heja, heja ha !!

Timador - Wto Sie 31, 2010 21:41

hehehe masz poczucie humoru i to nie małe :P
mlodykks - Wto Sie 31, 2010 21:41

Spoko:)
Rudy - Wto Sie 31, 2010 21:57

Masahiko, post roku! Drukować, rozdawać, uczyć się i śpiewamy! hehe!
ERNESTO - Sro Wrz 01, 2010 19:30

gruby LOL :) trzecia troche nie pasuje, bo sie rodzaj rymu zmienil, ale i tak jest zajebisty :)
Maerqin - Sro Wrz 01, 2010 22:05

''kibic jestem na sto dwa
heja, heja, heja ha !!''
hahahahahahahaha, dobre to!!!

terrorns - Pon Wrz 13, 2010 12:34

moze ukladanie tekstu dajcie profesjonalistą ? bo zaden tekst mi sie tu nie podoba...
sezamek107 - Sob Paź 16, 2010 15:08
Temat postu: Może Black&White
Może kombi Black&White trochę przerobić i...będzie :)
kks sandecja - Sob Paź 16, 2010 15:19
Temat postu: Re: Może Black&White
sezamek107 napisał/a:
Może kombi Black&White trochę przerobić i...będzie :)

Było już gdzieś pisane, że odpada. Mamy Barwy Biało-Czarne, a nie czarno-białe.

www.megachem.pl - Nie Paź 17, 2010 13:50

Telewizory też były czarno-białe.
sezamek107 - Pon Paź 18, 2010 12:52

Racja...