|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - ŁKS Łomża - Sandecja
jaro_jaro - Pon Kwi 06, 2009 11:06 Temat postu: ŁKS Łomża - Sandecja
Kolejka 24 - 11 kwietnia 15:00
ŁKS Łomża - Sandecja Nowy Sącz
Ad@ś=) - Pon Kwi 06, 2009 11:27
Co tu dużo mówić - Łomża najsłabszy zespół naszej grupy który już dawno pogodził się ze spadkiem do trzeciej ligi. Ostatnie mecze ŁKSu przedstawiają się następująco:
Górnik Wieliczka 4-0 ŁKS Łomża
ŁKS Łomża 0-2 Okocimski KS Brzesko
Ruch Wysokie Mazowieckie 6-0 ŁKS Łomża
ŁKS Łomża 0-5 Concordia Piotrków Trybunalski
Sokół Aleksandrów Łódzki 2-0 ŁKS Łomża
W sumie w rundzie rewanżowej w 5 meczach stracili 19 bramek i nie strzelili żadnej.
Napewno jeszcze bardziej będą chcieli się zmobilizować na mecz z Sandecją ale i tak nie widze innego rozwiązania jak zwycięztwo naszych ulubieńców.
Mam nadzieje że Sandecja odpowiednio się przygotuje i nie pojedzie rozluźniona po pewne punkty.
Stawiam na zwycięstwo 3:0 dla Sandecji choć mam nadzieje że nasi piłkarze będą mogli się tam rozstrzelać porządnie i podwyższyć forme przed kolejnym bardzo ważnym spotkaniem z KSZO.
Dodam jeszcze że dobrze iż ten mecz przychodz po spotkaniu ze Stróżami bo Nasi piłkarze nałapali troche kartek i napewno troche zdrowia na boisku zostawili więc słabszy rywal w kolejnym meczu może być zbawienny.
grubas_KKS - Pon Kwi 06, 2009 12:43
Jak dla mnie może być i nawet 1:0 byle by Sandecja wygrała!...ale liczę po cichu że parę bramek nastrzelają =]
Oreł - Pon Kwi 06, 2009 13:07
mój typ to 0-4 dla Sandecji :) Niema innego wyjscia niż wygrana xd
slawek132 - Pon Kwi 06, 2009 17:19
W sobote świetny mecz z trudnym przeciwnikiem i wygrana ,,,,,,,, teraz mecz z łomżą nie ma co dużo mówic tylko trzeba wyjść zmobilizowanym na mecz i wygrac , najlepiej było by jak najwyżej ale to juz sprawa drugorzędna najważniejsze 3 punkty
fanatycznie - Pon Kwi 06, 2009 17:45
1:3 typuje
sądecznin - Pon Kwi 06, 2009 18:12
Straszan dziura ta Łomza.Bylem tam przejazdem.miasto to wyglada jak relikt z czasow komunizmu szare brudne a wkolo same laki i pastwiska wiec nic nie pozwiedzaja ci co pojada na wyjazd.
Pulo - Pon Kwi 06, 2009 18:34
sądecznin napisał/a: | Straszan dziura ta Łomza.Bylem tam przejazdem.miasto to wyglada jak relikt z czasow komunizmu szare brudne a wkolo same laki i pastwiska wiec nic nie pozwiedzaja ci co pojada na wyjazd. |
bez napinki ale najlepiej liczyć na to że inni pojadą
radziufan - Pon Kwi 06, 2009 19:41
mam nadzieje ze nie pomyślą już przed meczem że wygrali bo to mozę byc zgubne w meczu z kazdym przeciwnikiem
typuje optymistycznie 0;3
AdoDC - Pon Kwi 06, 2009 20:16
Po dobrym meczy z Kolejarzem przyszła pora na słabiutką Łomże...
nas interesuje tylko wygrana. Inny wynik nie wchodiz w gre jeśli mamy gonić KSZO i Start Otwock :)
Organizowany jest wyjazd ?
borucek - Pon Kwi 06, 2009 20:40
Gdzie mogę kupić szalik Sandecji?
style - Pon Kwi 06, 2009 20:45
borucek napisał/a: | Gdzie mogę kupić szalik Sandecji? |
moze najpierw zapoznaj sie z tematami na forum i pisz w odpowiednim temacie, a napewno ktos udzieli odpowiedzi.
moru - Pon Kwi 06, 2009 22:51
Każdemu rywalowi należy się szacunek i nikogo lekceważyć naszym piłkarzom nie wolno. Jeśli podejdziemy odpowiednio skoncentrowani do tego spotkania to inny wynik niż nasze zwycięstwo wydaje się być mało prawdopodobny... Typuję 0-3 ;)
misiek_1984 - Wto Kwi 07, 2009 01:27
Teoretycznie jeden z najlatwiejszych meczow w tej rundzie. W praktyce... roznie bywa. Na pewno trzeba miec szacunek do rywala jak zawsze, pilkarze musza wyjsc na boisko maksymalnie skoncentrowani i dobrze zeby szybko objeli prowadzenie, bo z outsiderami w miare uplywu czasu gra sie coraz gorzej jesli wynik brzmi 0:0.
Niech wygraja nawet 1:0 byle wygrali, licza sie przede wszystkim punkty. Realnie patrzac prognozowalbym 3:0 dla nas.
DeDe - Wto Kwi 07, 2009 08:57 Temat postu: Re: ŁKS Łomża - Sandecja
jaro_jaro napisał/a: | Kolejka 24 - 11 kwietnia 15:00
ŁKS Łomża - Sandecja Nowy Sącz |
Na stronie podajecie godz.16:00? Proszę o info, który termin jest właściwy. Dzięki
internacionale - Wto Kwi 07, 2009 09:52 Temat postu: Re: ŁKS Łomża - Sandecja
DeDe napisał/a: | jaro_jaro napisał/a: | Kolejka 24 - 11 kwietnia 15:00
ŁKS Łomża - Sandecja Nowy Sącz |
Na stronie podajecie godz.16:00? Proszę o info, który termin jest właściwy. Dzięki |
Literówka. Mecz o godzinie 15:00
jaro_jaro - Wto Kwi 07, 2009 11:20
Patrząc na ostatnie wyniki klubu z Łomży to chyba nikt nie spodziewa się innego wyniku niż zwycięstwo Sandecji, i to tak przynajmniej dwoma, trzema bramkami...
http://i43.tinypic.com/2lw8202.jpg
[ Dodano: 2009-04-07, 11:24 ]
Skład zespoły z Łomży...:
http://www.lks.4lomza.pl/strona.php?idStrona=27
średni wiek... 17-18 lat ?
polak_ns - Wto Kwi 07, 2009 11:29
Kadra Łomżyńskiego Klubu Sportowego na Wiosnę 2007/2008 wiec to chyba jakieś stare
krochmal - Wto Kwi 07, 2009 13:38
Przecież to było już niejednokrotnie pisane, że Łomża miała problemy finansowe, mieli nie wystartować wcale ale udało się zebrać juniorów i takim składem grają.
Ja się obawiam czego innego. Jak to już zostało wspomniane nasi piłkarze jakoś mają problem ze zdobywaniem goli w meczach gdzie teoretycznie są faworytami (vide Concordia czy Stal Poniatowa). Pozostaje mieć nadzieję, że wyjdą na boisko zmobilizowani ze świadomością, że nie zaczyna się meczu od 5:0 dla nich tylko od 0:0 i spokojnie wypunktują przeciwnika przed arcyważnym meczem z KSZO.
Masahiko - Wto Kwi 07, 2009 14:48
Skład się trochę zmienił, nowy trener i mimo wszystko nowe cele. Nie ma co porównywać obu rund. O wynik jestem spokojny, jeśli tylko piłkarze wyjdą skoncentrowani. Nie muszą nawet zagrać super spotkania, bo z takim potencjałem i umiejętnościami spokojnie poradzą sobie z juniorami Łomży :)
Wynik obstawiam spokojnie 3:0. Na pewno ustrzeli coś Bania :)
biker_ns - Wto Kwi 07, 2009 15:14
Nie wiem jak innym ale mi się bardziej podoba atak Chlipała-Bania i chciałbym by tak zostało.Stawiam na 2-0 dla nas i liczę że obydwie bramki strzeli Piotrek Bania bo szczerze
Mu kibicuje w zdobyciu króla strzelców.
Pozdrawiam
darecki_78 - Wto Kwi 07, 2009 17:41
Sandecji źle się gra z takimi słabymi drużynami a poza tym kiedyś zła passa łomzy się skończy , mam nadzieje ze nie będziemy to właśnie My więc obstawie skromne 1-0.
Sativa - Wto Kwi 07, 2009 17:44
sądecznin napisał/a: | Straszan dziura ta Łomza.Bylem tam przejazdem.miasto to wyglada jak relikt z czasow komunizmu szare brudne a wkolo same laki i pastwiska wiec nic nie pozwiedzaja ci co pojada na wyjazd. |
Człowieku Jak Możesz Się Wypowiadać Na Temat Naszego Miasta Skoro Tylko Przez Nie Przejeżdżałeś? Zapewniam Że Łomża Jest Pięknym Miastem I Jest Co Pozwiedzać.Zapraszam Cię Do Łomży Chętnie Sam Cię Oprowadzę.
Pozdro Z Łomży.
Sądeczanin - Wto Kwi 07, 2009 18:12
Jeżeli jedziesz na wyjazd Sandecji przede wszystkim by zwiedzać zabytki to...heheh podam Ci może adres jakiegoś biura turystycznego na pewno znajdą masę atrakcji dla Ciebie:)
Abel - Wto Kwi 07, 2009 18:27
Sądeczanin czy jak Ci tam..zamknij wkońcu pysk albo ściślej odłącz klawiature..Zbiera Ci się na bana;]
x_cite - Wto Kwi 07, 2009 18:32
Sativa napisał/a: | sądecznin napisał/a: | Straszan dziura ta Łomza.Bylem tam przejazdem.miasto to wyglada jak relikt z czasow komunizmu szare brudne a wkolo same laki i pastwiska wiec nic nie pozwiedzaja ci co pojada na wyjazd. |
Człowieku Jak Możesz Się Wypowiadać Na Temat Naszego Miasta Skoro Tylko Przez Nie Przejeżdżałeś? Zapewniam Że Łomża Jest Pięknym Miastem I Jest Co Pozwiedzać.Zapraszam Cię Do Łomży Chętnie Sam Cię Oprowadzę.
Pozdro Z Łomży. |
trochę żeby wyluzować wrzucę Wam wszystkim link ze zdjęciami Łomży...sam z ciekawości chciałem zobaczyć to 63-tysięczne miasto ( nie takie małe ) i jest naprawdę ładne! oceńcie zresztą sami:) http://www.skyscrapercity...ad.php?t=361634
[ Dodano: 2009-04-07, 18:35 ]
jeszcze jeden link:) fajne fotki http://www.skyscrapercity...ad.php?t=606095
Kilinskiego 47 - Wto Kwi 07, 2009 19:04
Zabawne są wypowiedzi co poniektórych stwierdzających jak to ciężko się gra Sandecji ze słabszymi teoretycznie rywalami.
Ciekawe tylko, skąd możecie o tym wiedzieć, skoro ze starego składu Sandecji gra 2-3 piłkarzy, zmienił się trener, zmienił się styl gry, więc też ciężko powiedzieć czy Sandecji będzie tak trudno o punkty z tymi słabszymi zespołami jak dotychczas.
No chyba, że to jakieś kółko historyczno-statystyczne to przepraszam:)
Co do samego meczu, to jego przebieg zupełnie mnie nie interesuje, liczą się tylko 3 pkt. i nic więcej, to jest cel do zrealizowania, jakimi środkami jest rzeczą drugorzędną.
sns1910 - Wto Kwi 07, 2009 19:30
Kilinskiego 47 napisał/a: | Zabawne są wypowiedzi co poniektórych stwierdzających jak to ciężko się gra Sandecji ze słabszymi teoretycznie rywalami.
Ciekawe tylko, skąd możecie o tym wiedzieć, skoro ze starego składu Sandecji gra 2-3 piłkarzy, zmienił się trener, zmienił się styl gry, więc też ciężko powiedzieć czy Sandecji będzie tak trudno o punkty z tymi słabszymi zespołami jak dotychczas.
No chyba, że to jakieś kółko historyczno-statystyczne to przepraszam:)
. |
No właśnie o tym samym pomyślałem ;) A co do meczu to mimo wszystko oczekuje wysokiego zwycięstwa, ale jak wiadomo liczą się tylko trzy punkty, wynik to sprawa drugorzędna ;)
^^
Nie wiem jak można było nazwać to miasto komunistycznym reliktem, chyba że się diametralnie zmieniło od czasu kiedy ta osoba widziała ostatnio Łomżę - miasto wygląda naprawdę super na fotkach, w pewnym stopniu taka mniejsza wersja Nowego Sączą, szczególnie widoczny jest dobry stan kamieniczek, duża ilość nowego granitu na jezdniach/chodnikach - naprawdę spoko miasteczko ;) Ale to tak offtopem :p
sądecznin - Wto Kwi 07, 2009 21:57
Nie spinajcie sie tak.nie chcialem urazic zadnego mieszkanca Lomzy ze paskudne miasto.nie ma sensu rzucac fotek bo zawsze sa fajne miejsca.miasto jak miasto mi akurat nie wpadlo w oko.z tego co sie orientuje to maja duza kose z Jagiellonia.a zeby poprawic nastroj to maja najlepsze piwo Browar Lomza polecam wszystkim ktorzy tam beda.bez urazy
internacionale - Wto Kwi 07, 2009 22:37
sądecznin napisał/a: | .a zeby poprawic nastroj to maja najlepsze piwo Browar Lomza polecam wszystkim ktorzy tam beda.bez urazy |
Potwierdzam. Miałem okazję pić to piwko w tamtych okolicach...
ERNESTO - Sro Kwi 08, 2009 02:01
Jakiego piwa nie miales okazji pic ? :P
Trebor13 - Sro Kwi 08, 2009 09:53
Uważam, że Łomży jak i działaczom klubu ŁKS Łomża należy się szacunek! W mieście tym byłem raz i to dawno i rzeczywiście kojarzyłem je jako relikt komunizmu. Z tego co zobaczyłem na zdjęciach to zrobiło się naprawde miłe i przyjemne miasteczko. Mieszkańcy zrobili tam wiele dobrego. Działaczy klubu też należy pozytywnie ocenić. Ich sytuacja jest podobna do Sandecji sprzed..no własnie..sprzed kilku miesięcy. Bez pieniędzy, bez wsparcia a mimo to nie poddali się i walczą o piłkę w tym mieście. Postawili słusznie na młodzież, bo gdy znajdą sponsora to ta młodzież będzie stanowiła o sile klubu. Myśle, że przy odrobinie szczęscia za kilka lat możemy sie z nimi zmierzyć w I lidze! A póki co trzeba z szacunkiem i koncentracją podejść do tych młodych i napewno nieobliczalnych graczy. Wierzę w to, że Sandecja pojedzie na mecz z nastawieniem takim, jakie miala nasza reprezentacja w Kielcach i z szacunku dla przeciwnika zagrają z pełnym zaangażowaniem i na pełnych obrotach. Wynik tylko w jeden sposób jest dla nas ważny. Musimy strzelić minimum o jedną bramke więcej od przeciwnika!
KSPfan - Sro Kwi 08, 2009 23:09
Do zobaczenia :-)
misiek_1984 - Czw Kwi 09, 2009 00:48
Jeszcze sobie pozwole wrocic w kilku (moze kilkunastu) zdaniach do meczu z Kolejarzem. Spotkanie warte skomentowania niewatpliwie. Niestety z powodu braku czasu nie moglem wczesniej sie wypowiedziec w temacie poswieconym temu meczowi dlatego BARDZO PROSZE MODERATORA O PRZENIESIENIE MOJEJ WYPOWIEDZI DO STOSOWNEGO TEMATU (o ile uzna wypowiedz za warta tego :) ).
<tak uznałem że warto i przenisłem do http://sandecja.pl/forum/...e8fb88fc215d84e
radziufan - Czw Kwi 09, 2009 14:55
jaki myślicie powinien być skład w sobotnim meczu?
wg mnie
Kozioł (chociaż może Wróbel zasługuje na swoją szanse??)
Makuch
Frohlich
Lauko
Skrzypek (myśle że by sobie na obronie poradził a przy okazji mogłby się włączać do ataków)
Zawiślan
Kościukiewicz (myśle że w tym meczu mogą się przydać jego warunki fizyczne)
Berliński
Piegzik
Bania
Chlipała
jaro_jaro - Czw Kwi 09, 2009 15:09
[quote="radziufan"]jaki myślicie powinien być skład w sobotnim meczu?
wg mnie
Kozioł (chociaż może Wróbel zasługuje na swoją szanse??)
Ostrnie błędy Kozioła nie napawają opytmizmem, a skoro Wróbel ma podobne umiejętności to niech dostanie swoją szanse. Na innych pozycjach też powinno być sprawdzenie kilku zawodników co do tej pory nie grali jeszcze, w końcu będą mieli okazje się wykazać i może będą walczyć bardziej niż Ci co grali do tej pory...
[ Dodano: 2009-04-09, 15:11 ]
a ustawieniem na Łomże było by najlepiej zagrać 3-4-3 (najlepiej 3 napastnikami) albo 3-5-2 ;)
Kilinskiego 47 - Czw Kwi 09, 2009 15:42
Dobry skład, ale z jedną zmianą jak dla mnie, zamiast Kościukiewicza zdecydowanie Zawadzki, my tam mamy grać do przodu i strzelać bramki,a nie bronić się:)
sns1910 - Czw Kwi 09, 2009 16:34
Się zgadzam, Zawadzki w meczu z Kolejarzem był jednym z najlepszych naszych piłkarzy, szczególnie warte podkreślenia były dwie genialne prostopadłe piłki, naprawdę pokazał tym wysoką klasę. "Mój" skład na Łomżę:
Wróbel (Kozioł?) - Makuch (Szczepanik?), Frohlich, Lauko (Jędrszczyk), Gawęcki - Skrzypek, Zawadzki, Berliński, Zawiślan - Bania, Chlipała (Fabianowski).
Gramy ze słabszym rywalem, a mamy dwóch równorzędnych bramkarzy więc szanse powinien dostać Wróbel szczególnie że kilka błędów Kozioł ostatnio popełnił. Makuch zagrał słabszy mecz ostatnio więc przy naszej wyrównanej kadrze otwiera się szansa dla Szczepanika, ale z drugiej strony Makuch w meczu z Pelikanem był jednym z najlepszych zawodników i ogólnie nie zawodził wcześniej, więc trudny wybór dla trenera. Podobnie na środku obrony, Jędrszczyk nie popełnił większych błędów z Kolejarzem, grał pewnie, ale też wszedł Lauko i naprawdę pokazał się z bardzo dobrej strony, tak samo zresztą jak z Pelikanem. Ciężko też powiedzieć jaką dwójkę wybrać z trójki Bania, Chlipała i Fabianowski, bo grają na podobnym poziomie - oby jak najwięcej podobnych dylematów, a ja postawiłbym na dwójkę Bania-Chlipała, bo obaj w trakcie gry robią sporo wiatru co będzie przydatne w meczu z juniorami z Łomży, a Fabianowski to raczej lis pola karnego niż taki walczak ;)
krochmal - Czw Kwi 09, 2009 16:56
Fabianowski nie może grać bo został zawieszony na 2 mecze - chyba, że coś się zmieniło :)
sns1910 - Czw Kwi 09, 2009 19:45
^^
Pewnie masz rację, całkiem zapomniałem o tym że to była od razu czerwona kartka a nie konsekwencja drugiej żółtej ;) wtedy kara byłaby niższa.
misiek_1984 - Pią Kwi 10, 2009 01:26
Co do bramkarza to zgadzam sie, ze powinien dostac szanse Wrobel. Rywal teoretycznie slabszy, a bylaby szansa ogrania sie dla niego i w razie czego (kartki, kontuzje) bylby lepiej przygotowany do wejscia do druzyny.
Makuch z Kolejarzem zagral slabo, ale wydaje mi sie, ze po prostu mial slabszy dzien. To solidny obronca na pewno. Niemniej jednak mysle, ze trener moglby sprobowac Szczepanika.
Od pierwszych minut powinni zagrac Lauko i Skrzypek oraz ponownie Zawislan.
W ataku Bania i Chlipala - to oczywiste zwlaszcza, ze Fabianowski nadal zawieszony.
Proponowany sklad: Wróbel - Szczepanik, Frohlich, Lauko, Gawęcki - Skrzypek, Zawadzki, Berliński, Zawiślan - Bania, Chlipała.
radziufan - Pią Kwi 10, 2009 08:38
Zmiana na stanowisku trenera ŁKS Łomża?!
Jak dowiedziała się redakcja lks.4lomza.pl ostatnie dwa treningi Łomżyńskiego Klubu Sportowego zostały przeprowadzone przez Ryszarda Milewskiego, trenera ŁKSu w rundzie jesiennej. Prawdopodobnie Kurator ŁKS Łomża - Wincenty Wybranowski zaproponował Ryszardowi Milewskiemu przejęcie funkcji Dyrektora Sportowego oraz właśnie szkoleniowca drużyny seniorów.
Cała sytuacja ostatecznie wyjaśni się w dniu jutrzejszym, jednak jeżeli dojdzie lub doszło już do zmiany szkoleniowca to decyzję tą można uznać za wysoce bezsensowną i delikatnie rzecz mówiąc "nie w porządku" w stosunku do dotychczasowego szkoleniowca Dariusza Narolewskiego. Decyzja ta na pewno odbije się także negatywnie na młodym łomżyńskim zespole, dla którego Dariusz Narolewski był szkoleniowcem z bardzo dużym autorytetem.
[ Dodano: 2009-04-10, 08:48 ]
II LIGA. Sandecja w roli faworyta jedzie do Łomży, ale rywala lekceważyć nie wolno
Analizując drugoligową tabelę oraz porównując wyniki uzyskane w wiosennych meczach przez jutrzejszych rywali, niechybnie dochodzi się do wniosku, że jedyną kwestią w spotkaniu ŁKS Łomża z Sandecją powinny być rozmiary zwycięstwa gości.
Na północny wschód Polski jadą oni przecież opromienieni wygraną w derbach z Kolejarzem, skutkującą awansem na trzecią lokatę, gwarantującą udział w barażach o pierwszą ligę. Łomżanie znajdują się na przeciwległym biegunie. W rewanżowej rundzie przegrali wszystko, co było do przegrania, trzon drużyny stanowią juniorzy, a za sukces działacze ŁKS poczytują sobie już sam fakt, że zdołali na tyle zewrzeć szeregi, by przystąpić do rozgrywek. Czyżby Sandecję miał czekać spacerek?
- Łomża tylko 0-2 przegrała przed tygodniem w Aleksandrowie Łódzkim, co wskazywałoby na to, że jej młodzi gracze zaczynają powoli krzepnąć w drugoligowym towarzystwie - przestrzega trener Robert Moskal. - Możemy spodziewać się, że zmierzymy się z drużyną wybieganą, choć chyba właściwsze byłoby określenie - rozbiega ną. Jeśli jednak szybko strzelimy gola, to nie powinniśmy mieć kłopotu ze spokojnym zwycięstwem. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie innego rozwiązania. Nie po to wydzieraliśmy z gardła rywali sukces w meczu z Kolejarzem, by teraz trwonić punkty ze słabeuszami. Ale powtarzam: ostrożność nigdy nikomu nie zaszkodziła.
Szkoleniowiec podkreśla, że po wspomnianym zwycięstwie w derbach ziemi sądeckiej, w drużynie zapanowała znakomita atmosfera.
- Kończę trening, tymczasem piłkarze nie chcą schodzić do szatni - mówi Moskal. - Chłopcy zdają sobie sprawę, że niełatwo przebić się do podstawowej jedenastki i czynią wszystko, by wywrzeć na mnie jak najkorzystniejsze wrażenie. Nic, tylko się cieszyć. A propos spraw kadrowych. Do ćwiczących graczy dołączył już kontuzjowany Mateusz Broź. Do Łomży go jeszcze oczywiście nie zabieram, tym bardziej, że znakomicie w potyczce z Kolejarzem spisał się występujący na jego pozycji Rafał Zawiślan. Jeden mecz ma jeszcze do odcierpienia za czerwona kartkę ujrzaną w Suwałkach Wojtek Fabianowski. Do mojej dyspozycji będzie już za tydzień w kolejnym spotkaniu, jak to się określa, o sześć punktów, z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski.
W daleką podróż do Łomży ekipa Sandecji wyrusza już dzisiaj rano. Nocleg zaplanowany jest w sprawdzonym przez sądeczan ośrodku w Nowogrodzie. Mecz z ŁKS rozpocznie się w sobotę o godz. 15.
Robert Moskal wytypował do wyjazdu następujących zawodników: Marek Kozioł i Tomasz Wróbel - Marcin Makuch, Jano Frohlich, Miroslav Lauko, Rafał Jędrszczyk, Dariusz Gawęcki i Piotr Powroźnik - Rafał Zawiślan, Dariusz Zawadzki, Rafał Berliński, Hubert Kościukiewicz, Dawid Skrzypek, Madrin Piegzik i Tomasz Bomba - Piotr Chlipała, Piotr Bania i Łukasz Krupa. (DW)
www.megachem.pl - Pią Kwi 10, 2009 14:59
Musimy wygrać w Łomży- oby wysoko i co najważniejsze- bez kartek i kontuzji. Co do meczu z KSZO- jeśli chcemy myśleć o awansie to jest tylko jedno wyjście- wygrana. Już wystarczająco dużo punktów straciliśmy.
poskus - Pią Kwi 10, 2009 20:49
Chciałbym się spytać czy będzie relacja live, jak tak to proszę o linka
jgns - Pią Kwi 10, 2009 22:04
pantera
ex-boyfriend
Wysłany: 2006-04-24, 18:13 [Cytuj]
--------------------------------------------------------------------------------
1-0... ale będzie ciężko, raz ze Kmita jak na 3ligę ma dobrą pakę, dobrego trenera, bogatego sponsora i pomoc wsi - a poza tym jakoś "przychylniej" sędziowie patrzą na ich poczynania - min 2 czerwone kartki dla przeciwników Kmity w Zabierzowie - z nami i Stalówką.
Dodano: 2009-04-10, 22:04
radziufan - Sob Kwi 11, 2009 08:29
poskus napisał/a: | Chciałbym się spytać czy będzie relacja live, jak tak to proszę o linka |
przez nikogo od nas relacja robiona nie bedzie, na necie tez z tym chyba bedzie ciezko...ewentualnie wynik sledzic bedzie mozna na
http://2liga.info.pl/
http://www.magazynpilkarski.pl/?mod=live
juz teraz zapraszamy od godz 15 na czat gdzie bedzie mozna powymieniac sie informacjami na temat przebiegu meczu
a tu w ramach przypomnienia dla niektórych
http://sandecja.pl/forum/...8504ca4937fd6a8
GUMBAS_1910 - Sob Kwi 11, 2009 12:31
Jest Tylko JEDNA ZMIANA: W bramce Wróbelek Za Koziego. Reszta Sie Nie Zmienia Co do meczu z Kolejarzem
pero - Sob Kwi 11, 2009 12:37
mecz z outsiderem naszej ligi, innego wyjścia jak nasze zwycięstwo to nie widzę - choć zgadzam się z trenerem Moskalem Aby nie lekceważyć przeciwnika
zdziwił bym się jakbyśmy stracili bramkę w tym meczu, lecz bardziej zdziwiłoby mnie zwycięstwo naszych różnicą mniejszą niż 2 bramki... bo komu mamy strzelać jak nie im???
Tomko54 - Sob Kwi 11, 2009 13:16
Jak dla mnie to całkiem realnym wynikiem jest 4:0 no ewentualnie 4:1 bo nie ma co ukrywać ŁKS jest od nas drużyną gorszą... ale nie można ich lekceważyć.
internacionale - Sob Kwi 11, 2009 15:03
Zapraszam wszystkich na chat. Wejście z linka na dole forum lub bezpośrednio: http://www.sandecja.pl/fo...mod/chatbox.php
mic1992 - Sob Kwi 11, 2009 15:19
0-1
8' Chlipała
Maerqin - Sob Kwi 11, 2009 15:23
gdzie czat ? gdzie relacja ?
[ Dodano: 2009-04-11, 15:25 ]
nie wazne, mam :)
Tomko54 - Sob Kwi 11, 2009 15:26
już 0:2 ;]
darecki_78 - Sob Kwi 11, 2009 15:27
0-2 skrzypek w 21 min
DNL - Sob Kwi 11, 2009 15:30
26 min - Jano i 0:3
mic1992 - Sob Kwi 11, 2009 15:48
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 0:0 Sokół Aleksandrów Łódzki
[ Dodano: 2009-04-11, 15:49 ]
0-4
42' Makuch
biker_ns - Sob Kwi 11, 2009 15:50
0-4 -Makuch
Tomko54 - Sob Kwi 11, 2009 15:52
Spoko to teraz fajnie by było wygrać 0:7 ;]
lukas33 - Sob Kwi 11, 2009 15:55
No rozstrzelali się panowie i oby tak dalej. To mamy tylko 3 punkty do awansu jak na tą chwilę.
xxx - Sob Kwi 11, 2009 15:58
jaki sie nie myle Polska tez prowadzila z San marino 4-0 do polowy
Moze powtórka z rozrywki...
Trebor13 - Sob Kwi 11, 2009 16:11
Ciekawe jakie jest ustawienie drużyny skoro tyle bramek strzelili obrońcy:-D
darekns82 - Sob Kwi 11, 2009 16:14
0:5 Piotrek Bania z karnego!!!
biker_ns - Sob Kwi 11, 2009 16:15
5-0-Bania z karnego
Geto90 - Sob Kwi 11, 2009 16:32
75' 0 : 6 Skrzypek!
:D
Kolejarz Stróże 0 : 1 Przebój Wolbrom
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 2 : 0 Sokół Aleksandrów Łódzki :/
kolafy - Sob Kwi 11, 2009 16:56
0:6 ;]
SWEET - Sob Kwi 11, 2009 17:01
Piekny wynik... 6:0... 3 punkty do Startu Otwock... Odrobimy to.... :)
herms - Sob Kwi 11, 2009 17:02
6-0 :) 42pkt
simo_n - Sob Kwi 11, 2009 17:11
Warunki się dużo poprawiły, murawy coraz lepsze i od razu widać, że gra Sandecji wychodzi coraz lepiej. Gratulacje !!!
michalvcf - Sob Kwi 11, 2009 17:17
wg mnie ważniejsze jest ze Sokół stracił punkty niż KSZO zyskało, ponieważ zmniejsza sie peleton pościgowy, bo przy ewentualnej stracie punktów z KSZO dalej pozostaniemy na 3 miejscu.
najdi - Sob Kwi 11, 2009 17:29
patrząc na tabele to Sandecja do tej pory strzeliła najwięcej bramek ze wszystkich drużyn:)
krochmal - Sob Kwi 11, 2009 17:46
Daleka wycieczka zaliczona :) wynik ładny ale spokojnie :) nie ma się co zbytnio emocjonować:) Ważne 3 punkty i że żadnych wątpliwości ani żadnej niespodzianki nie było. Teraz trzeba już bezpośrednio myśleć o sobocie i o KSZO. Wydaje mi się, że jesteśmy w stanie z nimi skutecznie powalczyć z taką grą i walką jaka miała miejsce w derbach. A wtedy krok do awansu zostanie zrobiony ogromny !
simo_n - Sob Kwi 11, 2009 18:05
Defensywny trener zdobył więcej bramek od ofensywnego :)
Fani Bianconeri - Sob Kwi 11, 2009 18:13
Brawo brawo brawo Sandecjo teraz mecz z KSZO o 6 pkt. musimy go wygrac pozdro:)
EMILKA - Sob Kwi 11, 2009 18:13
brawo brawo a teraz KSZOKI
style - Sob Kwi 11, 2009 18:27
simo_n napisał/a: | Warunki się dużo poprawiły, murawy coraz lepsze i od razu widać, że gra Sandecji wychodzi coraz lepiej. Gratulacje !!! |
Popatrz na którym miejscu jest Łomża i ile ma meczy wygranych.
[ Dodano: 2009-04-11, 18:29 ]
simo_n napisał/a: | Defensywny trener zdobył więcej bramek od ofensywnego :) |
Ofensywny trener zaczął robote i teraz Moskal ją dokancza.
i tak jak wyżej niema czym sie podniecac ze sie dokopało najsłabszej druznie w tabeli, przeciez to taki sam mecz jak Polska z San Marino...
ale i tak dla całęj druzyny należą sie brawa !
[ Dodano: 2009-04-11, 18:33 ]
A scisk w tabeli jest masakryczny, praktycznie licza sie wszystkie druzyny do 14 miejsca :)
sns1910 - Sob Kwi 11, 2009 18:35
Cytat: | Ofensywny trener zaczął robote i teraz Moskal ją dokancza. |
Chodzi Ci o miejsce w tabeli po jesieni czy przygotowanie drużyny? bo jak to drugie to trochę śmieszne stwierdzenie skoro mamy zupełnie inną drużynę...Poza tym niby to tylko Łomża a w sumie jeszcze tylko Ruch potrafił im strzelić 6 bramek i to u siebie. Więc wynik w pełni zadowalający, oby podobne rozstrzygnięcie za tydzień ;)
style - Sob Kwi 11, 2009 18:45
sns1910 napisał/a: | Cytat: | Ofensywny trener zaczął robote i teraz Moskal ją dokancza. |
Chodzi Ci o miejsce w tabeli po jesieni czy przygotowanie drużyny? bo jak to drugie to trochę śmieszne stwierdzenie skoro mamy zupełnie inną drużynę...Poza tym niby to tylko Łomża a w sumie jeszcze tylko Ruch potrafił im strzelić 6 bramek i to u siebie. Więc wynik w pełni zadowalający, oby podobne rozstrzygnięcie za tydzień ;) |
CHodzi mi o pozycje Sandecji po rundzie Jesiennej
[ Dodano: 2009-04-11, 18:46 ]
a dokładniej o to ze jest teraz z czego walczyc o ta 1 lige :) juz chyba bardziej upraszczac nie musze ?:)
miro - Sob Kwi 11, 2009 20:56
Link do galerii na www.sportal.net.pl ;)
stefantelefan - Sob Kwi 11, 2009 21:34
jp22 napisał/a: |
CHodzi mi o pozycje Sandecji po rundzie Jesiennej
[ Dodano: 2009-04-11, 18:46 ]
a dokładniej o to ze jest teraz z czego walczyc o ta 1 lige :) juz chyba bardziej upraszczac nie musze ?:) |
Tak tak myślę że nawet jakaś wyższa wygrana w sezonie 2012/2013 będzie zasługą Araszkiewicza no i oczywiście pozycja w tabeli też. Ale w sumie po głębszym zastanowieniu wynika, że w Sandecji zaczęło się dziać lepiej odkąd Araszkiewicz odszedł:)
Brawo trenerze Moskal za Pana Araszkiewicza, który jak ktoś napisał jest mistrzem a Pan uczniem nie pamiętam takiego wyniku, ba Araszkiewicz nawet nie potrafił wygrać na K47 z grającym w 10 Kolejarzem.
Panie Moskal dziękujemy, a Wy dajcie już spokój z Araszkiewiczem, bo później właśnie na stadionie pojawiają się okrzyki Moskal pakuj się.
Grzechotnik - Sob Kwi 11, 2009 21:41
A ty zamknij kape bo juz chyba drugi albo trzeci twoj post z rzedu jest o Araszkiewiczu...
On chyba cos ci zrobil ze tak go nie lubisz co nie?
style - Sob Kwi 11, 2009 21:44
Grzechotnik napisał/a: | A ty zamknij kape bo juz chyba drugi albo trzeci twoj post z rzedu jest o Araszkiewiczu...
On chyba cos ci zrobil ze tak go nie lubisz co nie? |
ty tzn kto?
Grzechotnik - Sob Kwi 11, 2009 21:45
stefantelecostam
stefantelefan - Sob Kwi 11, 2009 21:54
Grzechotnik napisał/a: | A ty zamknij kape bo juz chyba drugi albo trzeci twoj post z rzedu jest o Araszkiewiczu...
On chyba cos ci zrobil ze tak go nie lubisz co nie? |
Kape to masz może Ty człowieku, nie zachowujesz się jak na Moderatora przystało powinieneś szanować zdanie każdego uczestnika forum! W końcu forum jest od tego żeby można było wyrazić swoje zdanie. Co do Araszkiewicza to nic mi nie zrobił , nie będę wnikał co zrobił tym którzy go uważają za Boga. Chciałbym żeby skończyło się porównywanie tylko żebyśmy zaczęli dopingować Sandecję ktokolwiek ją trenuje. A takie porównywanie nie ma sensu bo kim jest Araszkiewicz wobec np. Kantora, który jako ostatni wprowadził Sandecję do II ligi?? Jak widać nie ma sensu więc żyjmy teraźniejszością a nie przeszłością nie dziwiłbym się gdyby było gorzej teraz niż kiedyś ale przecież nie jest źle.
eSKa - Sob Kwi 11, 2009 22:11
Stefan, ty to Darek ?
hehe Co by nie było, zajebisty wynik :D Szacunek.
simo_n - Sob Kwi 11, 2009 22:12
jp22, chodziło mi o to, że coraz lepiej grają. 6 bramek nie strzeliło się samo. Wiem, że to najsłabsza drużyna, co nie zmienia faktu, że wpakowanie im tylu bramek jest rzeczą łatwą. Zadziała to na pewno bardzo mobilizującą przed jednym z najważniejszych meczy tego sezonu.
A co do trenerów, Araszkiewicz zrobił dobrą robotę, Moskal, jak widać, też robi. Z tego co czytałem, jest on raczej trenerem defensywnym. W całej rundzie Kmita zdobyła mniej bramek niż Sandecja w pierwszych meczach obecnej. Świadczy to o ogromnym potencjale naszych napastników.
Nie ma się co rozpisywać i prowadzić dyskusji, o tym który trener jest lepszy, obaj są dobrzy i obaj robią wiele dobrego dla Sandecji.
Jak narazie w rundzie wiosennej mamy 7 meczy bez porażki (wliczając zagrane awansem) w tym 5 zwycięstw i 2 ramisy, łącznie daje nam to 17 punktów. Uważam to za bardzo bardzo dobry wynik.
Wesołych Świąt Wszystkim
Bart - Sob Kwi 11, 2009 22:26
http://www.lks.4lomza.pl/galeria.php?idGaleria=158
misiek_1984 - Nie Kwi 12, 2009 02:37
Bardzo cieszy wysokie zwyciestwo i brawa dla naszych pilkarzy - bez wzgledu na klase rywala taki wynik musi budzic szacunek.
Swoja droga jestem pelen uznania dla kibicow z Łomży - jak widac na zdjeciach prowadza doping, maja flagi itp. mimo ze ich druzyna za kazdym razem przegrywa w fatalnym stylu. Nawet u nas bylo kilka osob z Łomży choc odleglosc daleka. No i dla dzialaczy tez, ze mimo wszystko chca dograc sezon do konca w wujatkowo dramatycznej sytuacji klubu - moim zdaniem to postawa bardzo fair.
jaro_jaro - Nie Kwi 12, 2009 10:45
6-0 i wesołe świętą i tyle o tym meczu można powiedzieć ;)
grubas_KKS - Nie Kwi 12, 2009 11:26
Ale się robi lelum polelum o Araszkiewiczu i Moskalu...proponuję zamknąć temat o meczu z Łomżą i skupić myśli o meczu z Kszo i dopingu na tym spotkaniu bo na pewno musicie wszyscy zedrzeć gardła żeby piłkarzom lepiej się grało no i oczywiście żeby wygrali!Pozdro
sądecznin - Nie Kwi 12, 2009 12:46
Jesli mowa o moderatorach to mam taka mala uwage.to jest forum i kazdy ma prawo do wyrazenia opini.forum klubowe ma zasady ze nie obraza sie nikogo.jesli czasami napisze cos obiektywnego nie obrazam nikogo nie uzywam wulgaryzmow a mam jakas mysl badz uwage to nie rozumiem czemu odrazu jestem karany badz posty usuwane.? forum to miejsce do dyskusji i polemiki miedzy kibicami Sandecji bo kazdemu tutaj zalezy na jej dobru i nie rozumiem karania za to.no chyba ze ma to polegac na tym ze wszyscy powtarzamy w kolko to samo bez wyrazenia swojej opini.mam nadzieje ze nei tylk oja tak uwazam.pozdrawiam wszystkich Wesołych Swiat
Bianconeri - Nie Kwi 12, 2009 14:18
Masz racje, tlyk ocały problem w tym, że większośc tego typu uwag albo całkowicie rozmija się z głownym tematem, w którym jest prowadozna dyskusja, albo bardzo dalece od niego odbiega, i potem z tego się robi jeden wielki bajzel.
A inna sprawa to są forumowi 'gwiazdorzy', którzy maja najwięcej do powiedzenia, chcą ustawiać wszystko i wszystkich, w ich głowach bije krynica mądrości i źródło prawiedzy wszelakiej, a jak się ich prosi, że ok możliwe że w tym co mówią jest trochę racji więc niech podejdą i omówimy sobie to na spokojnie np na meczu czy na spotkaniu stowarzyszenia i zeby powiedzieli o co chodzi czy potem pomogli we wprowadzaniu własnych pomysłów w życie to cisza ...
Potem minie chwila i znowu wysyp mądrości na forum.
A anonimowych ludzi nie da się zbyt poważnie traktować.
I żeby było jasne nie piszę tutaj personalnie do nikogo, chodzi mi o sytuację ogólną.
Nazwijmy to zasadą ograniczonej demokracji;)
sns1910 - Pon Kwi 13, 2009 14:03
http://ww6.tvp.pl/4559,20090413898840.strona
^^
Gole z meczu i kilka "uwag" prezesa ŁKS.
ERNESTO - Pon Kwi 13, 2009 14:08
Bramkarz Lomzy mial sporo klopoty z doskoczeniem do poprzeczki ...
kolafy - Pon Kwi 13, 2009 14:30
Dużym + jest ta skutecznośc ze stałych fragmentów gry oby tak dalej... ;)
nick - Pon Kwi 13, 2009 16:45
"Janko Frohlich" haha padłem. I wypowiedź trenera Łomży "Baniak" hahaha
Kilinskiego 47 - Pon Kwi 13, 2009 20:24
Po pierwsze gratulacje dla piłkarzy za to, że podeszli do meczu, do przeciwnika i do kibiców w Łomży z szacunkiem grając do końca, ofensywnie i robiąc na boisku to czego się od nich przed spotkaniem oczekiwało.
Z filmu widać, że nasi zawodnicy mieli dużą łatwość w wypracowywaniu sytuacji i strzelaniu bramek co cieszy, nawet biorąc pod uwagę możliwości rywala.
Brawo dla Piotrka Chlipały za gola, który rozwiązał worek z bramkami, dla Dawida Skrzypka za pierwszy w historii jego występów w Sandecji dublet strzelecki, dla Jano za pierwszą bramkę w sezonie, dla drugiego naszego obrońcy Marcina Makucha za pierwszego (pięknego) gola w barwach Sandecji i dla Piotrka Bani za już 13 bramkę w sezonie:)
Tak na marginesie to rozśmieszyła mnie wypowiedź trenera ŁKS- już widzę jak Piotrek Bania w wolnych chwilach zajmuje się kopaniem po kostkach łomżyńskiej młodzieży:) A to że ten pan w ogóle mówił o niejakim "Baniaku" to już pominę:)
internacionale - Pon Kwi 13, 2009 20:31
Kilinskiego 47 napisał/a: | A to że ten pan w ogóle mówił o niejakim "Baniaku" to już pominę:) |
A Janko Frohlih ? ;) (co prawda spiker - ale miejscowy)
Milosz_1910 - Pon Kwi 20, 2009 11:29
http://www.youtube.com/wa...feature=related
tu są jeszcze bramki z tego meczuu....fajny szybki skrot:)
|
|