|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Stal Poniatowa - Sandecja Nowy Sącz
x_cite - Nie Maj 10, 2009 22:32 Temat postu: Stal Poniatowa - Sandecja Nowy Sącz Myślę, że już czas rozpocząć rozmowy na temat najbliższego meczu. Nasz środowy rywal zajmuje 16 miejsce w tabeli. Zdobyli jak dotąd 21 pkt. 5 razy wygrywali, 6 spotkań zremisowali i aż 18 razy przegrali. W przyszłym sezonie drużyna z Poniatowej będzie występowac na III ligowym froncie, gdyż 5 kolejek do końca nie daje jej szans na utrzymanie się w lidz. Do 14-go Okocimskiego traci 15 pkt.
Mój typ: 0:2
Nie lekceważę rywala, na pewno nie położą się przed Nami, ale liderowanie do czegoś zobowiązuje!:) tylko 3 pkt!:)
hell_boy - Nie Maj 10, 2009 22:37
wg mnie będzie zacięty mecz, ale jak SANDECJA zacznie strzelac, to zrobi się mecz do jednej bramki, po dobrym występie w sobotnim meczu piłkarze są dobrrze zmotywowani i myśle ze będzie 1:4 ;]
Sądeczanin - Nie Maj 10, 2009 22:47
0-3 po wspaniałym meczu Sandecji :)
Maerqin - Pon Maj 11, 2009 00:41
Sprawdzilo mi sie, ze Sandecja wygrala, Start zremisowal i KSZO sie potknelo wiec nie pozostaje mi nic innego jak wytypowac zwyciestwo w meczu ze Stala: 0-3 !
www.megachem.pl - Pon Maj 11, 2009 12:10
Obawiałem się meczu z Nidą- ale nasi zawodnicy grali w taki sposób, że przeciwnik nie istniał. Mecz z Poniatową będzie zapewne trudniejszy, ale liczę, że nasi zawodnicy zagrają na podobnym poziomie, co w sobotę i jedyną niewiadomą będzie ilość strzelonych goli przez Bianco-Neri.
Mój typ- 0-3 dla Sandecji. W niedzielę czeka nas trudniejsza przeprawa z Wieliczką- ale myślę, że damy radę. Oby 31 maja po meczu z Ruchem Wysokie Mazowieckie będziemy mogli świętować bezpośredni awans do 1 ligi.
Ale wcześniej musimy pokonać Stal, Górnik i Okocimskiego. Albo przynajmniej w tych meczach zdobyć 7 pkt. przy stracie drużyn walczących o 3 miejsce.
x_cite - Pon Maj 11, 2009 12:18
najlepiej to do końca sezonu wygrywać i zdobyć 15 punktów - nie oglądać się za nikim, nie kalkulowac kto straci a kto zyska:) tak to widzę i myślę, że po takiej grze jaką widzieliśmy w sobotę możemy być spokojni o następne mecze!:) Ekstraklasa, ekstraklasa Sandecja!:P
misiek_1984 - Pon Maj 11, 2009 12:28
Przede wszystkim nie lekcewazyc rywala, bo jak na praktycznie zdegradowana druzyne to wyniki w tej rundzie osiaga calkiem niezle i sprawil juz kilka niespodzianek. Zwlaszcza na swoim stadionie, wiec mecz na pewno wymaga od pilkarzy Sandecji pelnej koncentracji od pierwszej minuty - zreszta jak kazdy mecz w tej wyrownanej lidze.
Trzeba zagrac ofensywnie tak jak z Nidą, wynik meczu z druzyna z Pinczowa napawa optymizmem dlatego licze spokojnie na 3 punkty jednak wydaje mi sie, ze wygramy gora 2:0.
Trebor13 - Pon Maj 11, 2009 12:43
Wszyscy mówią, że Poniatowa już kończy przygodę z II ligą..a tu okazuje się, że nasi najbliżsi rywale mają nadzieję na utrzymanie. Wystarczy poczytać ich stronę, gdzie odwołują się do jakiejś lokalnej prasy. Jeśli to jest prawda, to najbliższy mecz wcale nie będzie spacerkiem. Wiadomo jak gra się z przeciwnikiem "walczącym o ligowy byt". Mimo tego jestem optymistą-szczególnie po ostatnie sobocie-i wierzę w kunszt piłkarski i doświadczenie Naszej Sandecji! Do awansu potrzeba nam w tej chwili 13 punktów..ale patrzac na tłok i układ meczy wydaje mi się, że przekroczenie łącznie 60 punktów powinno zapewnić wejście do I ligii. Mój typ to wygrana..choćby jedną bramką.
krochmal - Pon Maj 11, 2009 13:02
Także czytałem gdzieś, że ze względu na sytuację w I lidze być może 15 drużyna załapie się na baraże. Muszą być tylko jakieś zawiłości regulaminowe spełnione :P
Co do meczu - cały czas mam w pamięci niedzielne popołudnie i uścisk dłoni sędziego przez gracza z Poniatowej po strzelonym golu :/
Poza tym, przypominam, przyjeżdża lider tabeli. Przypominam co działo się ( z zachowaniem oczywiście wszelkich proporcji) jak do Sącza przyjechało KSZO.
Głównie właśnie z tych powodów, uważam, że mecz będzie hiper ciężki. Wygrana - może zagwarantować 6 punktów przewagi nad 3 ekipą. Przyznam jednak, że jeżeli będzie remis także nie będę bardzo rozpaczał - Poniatowa to naprawdę ciężki teren.
Wydaje mi się także, że wniosków z meczu z Nidą nie można wyciągać zbyt dalekosiężnych - po prostu myślę, że mecz w Poniatowej będzie zupełnie innym meczem. Oby zakończony zdobyczą punktową przez lidera tabeli :D
x_cite - Pon Maj 11, 2009 13:21
Światełko w tunelu ! Unikniemy spadku !?
Pomimo trudnej sytuacji punktowej Stal ma jeszcze szanse na utrzymanie się w II lidze !!! Z II ligi spadają po cztery zespoły z każdej grupy z miejsc 15, 16, 17 i 18. Awans do drugiej ligi uzyskają mistrzowie z ośmiu grup III ligi. Drużyny z miejsc 11, 12, 13 i 14 rozgrywają mecze barażowe o utrzymanie w II lidze z zespołami z 2 miejsc każdej grupy III ligi.
Gospodarzami pierwszych meczy są drużyny z 2 miejsc trzeciej ligi. Losowanie baraży przeprowadzi WG PZPN, bezpośrednio po zakończeniu rozgrywek w układzie terytorialnym II ligi. Liczba spadkowiczów może być powiększona lub pomniejszona w poszczególnych grupach II ligi w zależności od spadków z I ligi, w zależności od przynależności regionalnej. Powyższa zasada dotyczy również miejsc spadkowych z III ligi - mówi regulamin rozgrywek.
Do ich zakończenia pozostało jeszcze pięć kolejek, a więc na boisku leży jeszcze 15 oczek do zdobycia. W obronie przed spadkiem batalię toczy jeszcze zamojski Hetman, który ma największe szansę na uniknięcie lokat barażowych. Sytuacja Stali Poniatowa jest zdecydowanie gorsza, ale jeszcze nie beznadziejna.
W tej chwili do ostatniego barażowego miejsca - zajmowanego przez Okocimskiego "żółto-niebiescy” tracą 15 oczek. Przy założeniu, że brzeszczanie do końca rozgrywek nie uszczkną nawet punktu, a Stal wygra pięć spotkań z rzędu, poniatowianie przeskoczą piwoszy dzięki korzystnemu bilansowi bezpośrednich spotkań - To wersja po pobieżnej analizie tabeli.
Wariantów jest jednak zdecydowanie więcej i co więcej, są one korzystne dla poniatowian i Hetmana. Kluczem jest sytuacja w I lidze. W tej chwili na spadkowych pozycjach trudno o zespół z naszego klucza geograficznego, a ostatni w tabeli Kmita Zabierzów wycofał się z rozgrywek i kolejnego sezonu (o ile w ogóle przystąpi do rozgrywek) na pewno nie rozpocznie na centralnym szczeblu.
Pozostali pierwszoligowi słabeusze w komplecie zasililiby grupę zachodnią II ligi.
W sytuacji, w której żaden z I-ligowców nie zasili wschodniej grupy II ligi, strefa spadkowa skurczy się o dwa miejsca. Dałoby to Stali prawo gry w barażu i szukania swojej szansy w dwumeczu z którymś z wicemistrzów III ligi.
Niezwykle ważna dla Hetmana i Stali jest dyspozycja lubelskiego Motoru. Jeśli lublinianie utrzymają się w swojej lidze w Zamościu i Poniatowej będzie można mówić o komforcie. Jeśli klub z Al. Zygmuntowskich zakończyłby rywalizację na pozycji barażowej i zagrał dwumecz z wicemistrzem naszej II ligi, to bez względu na jego wynik z II ligi spadły by bezpośrednio tylko dwa zespoły.
Położenie poniatowskiego drugoligowca zmieni się jednak, jeśli Motor zmierzy się w barażu z wicemistrzem zachodniej II ligi i w tej konfrontacji polegnie.
Źródło: Dziennik Wschodni
x_cite - Pon Maj 11, 2009 14:10
To dobrze dla Nas. Będą grac otwartą piłką a nie murować bramki! Poza tym ten artykuł to jest z cyklu "wyższej matematyki" hehehe. Nie ma takiej opcji żeby wygrali wszystkie mecze do końca a Okocimski wszystko przegrał! nie mają już żadnych szans i to jest pewne:)
krochmal - Pon Maj 11, 2009 14:17
x_cite napisał/a: | To dobrze dla Nas. Będą grac otwartą piłką a nie murować bramki! Poza tym ten artykuł to jest z cyklu "wyższej matematyki" hehehe. Nie ma takiej opcji żeby wygrali wszystkie mecze do końca a Okocimski wszystko przegrał! nie mają już żadnych szans i to jest pewne:) |
Cytat: | Pozostali pierwszoligowi słabeusze w komplecie zasililiby grupę zachodnią II ligi.
W sytuacji, w której żaden z I-ligowców nie zasili wschodniej grupy II ligi, strefa spadkowa skurczy się o dwa miejsca. Dałoby to Stali prawo gry w barażu i szukania swojej szansy w dwumeczu z którymś z wicemistrzów III ligi. |
czytamy ze zrozumieniem ;) jak widać gra w barażach nie jest dla nich wcale nie wykonalna i nie jest to "wyższa matematyka" wszystko zależy od Motoru a do 15 miejsca (Jezioraka) mają tylko 4 punkty straty. Ale to mam nadzieję dobrze dla Sandecji bo nie będzie murowania bramki tylko otwarta gra :)
GoToSleep - Pon Maj 11, 2009 14:22
To bedzie emocjinujacy mecz. Moj typ to 0:3 dla naszej sandecji:))
mic1992 - Pon Maj 11, 2009 15:02
Po ostatnim meczu koniec z pesymistycznymi ka;lkulacjami. Stawiam 0-5
Kihol - Pon Maj 11, 2009 15:04
Panowie!!
Moim skromnym zdaniem bedzie to najważniejszy mecz w tym sezonie.
Dlaczego??
Przegrywając z jedną z ostatnich drużyn w tabeli, upadają morale zespołu. Daje to równierz wiarę pozostałym drużynom ze ta Sandecja wcale nie taka silna i będą sie mobilizowac jeszcze bardziej na spotkania z nami. W czubie tabeli jak widac jest scisk i wszystko jeszcze moze sie zdarzyc. KSZO raczej nie odpusi I ligi bo maja kase i sa gotowi, START raczej ich nie stac na I lige. Uwaga na RUCH i STOMIL bo aspiracje i kasa są. Z Wieliczka bywa różnie , ale walczyc beda do konca.
W przypadku zwyciestwa w Poniatowej odbieramy checi do walki o awans Wieliczce, Ruchowi i Stomilowi. Pozostanie im walka o baraże.
Pytanie podstawowe. Czy nas stac na I ligę?? Pożyjemy- zobaczymy...
Mój typ na środowy mecz : STAL PONIATOWA - SANDECJA 1:2 (po dużej walce)
Pozdrawiam z daleka
BIANCONERI FAN
krzysiek186 - Pon Maj 11, 2009 16:45
Jak gramy o awans to stać nas na gre w I lidze. Wieliczka nie ma już kasy.
jaro_jaro - Pon Maj 11, 2009 16:53
Kihol napisał/a: | Panowie!!
Moim skromnym zdaniem bedzie to najważniejszy mecz w tym sezonie.
Dlaczego??
Przegrywając z jedną z ostatnich drużyn w tabeli, upadają morale zespołu. Daje to równierz wiarę pozostałym drużynom ze ta Sandecja wcale nie taka silna i będą sie mobilizowac jeszcze bardziej na spotkania z nami. W czubie tabeli jak widac jest scisk i wszystko jeszcze moze sie zdarzyc. KSZO raczej nie odpusi I ligi bo maja kase i sa gotowi, START raczej ich nie stac na I lige. Uwaga na RUCH i STOMIL bo aspiracje i kasa są. Z Wieliczka bywa różnie , ale walczyc beda do konca.
W przypadku zwyciestwa w Poniatowej odbieramy checi do walki o awans Wieliczce, Ruchowi i Stomilowi. Pozostanie im walka o baraże.
Pytanie podstawowe. Czy nas stac na I ligę?? Pożyjemy- zobaczymy...
Mój typ na środowy mecz : STAL PONIATOWA - SANDECJA 1:2 (po dużej walce)
Pozdrawiam z daleka
BIANCONERI FAN |
hehehe w każdej kolejce ktoś piszę że to najważniejszy mecz będzie :D to który jest w końcu najważniejszy ?:D a co do meczu to ciężki rywal, ostatnie wyniki pokazują że nie są to chłopcy do bicia... ale i tak typuje 2-0 dla Sandecji, szybko strzelona bramka (jak z Nidą) i gramy później swoje ;)
x_cite - Pon Maj 11, 2009 18:33
krochmal napisał/a: | x_cite napisał/a: | To dobrze dla Nas. Będą grac otwartą piłką a nie murować bramki! Poza tym ten artykuł to jest z cyklu "wyższej matematyki" hehehe. Nie ma takiej opcji żeby wygrali wszystkie mecze do końca a Okocimski wszystko przegrał! nie mają już żadnych szans i to jest pewne:) |
Cytat: | Pozostali pierwszoligowi słabeusze w komplecie zasililiby grupę zachodnią II ligi.
W sytuacji, w której żaden z I-ligowców nie zasili wschodniej grupy II ligi, strefa spadkowa skurczy się o dwa miejsca. Dałoby to Stali prawo gry w barażu i szukania swojej szansy w dwumeczu z którymś z wicemistrzów III ligi. |
czytamy ze zrozumieniem ;) jak widać gra w barażach nie jest dla nich wcale nie wykonalna i nie jest to "wyższa matematyka" wszystko zależy od Motoru a do 15 miejsca (Jezioraka) mają tylko 4 punkty straty. Ale to mam nadzieję dobrze dla Sandecji bo nie będzie murowania bramki tylko otwarta gra :) |
Kolego czytam ze zrozumieniem i dlatego napisałem wyższa matematyka w cudzysłowie. Przeanalizuj sobie terminarz, pomogę Ci tu jest link http://www.90minut.pl/liga/0/liga3834.html i zobacz z kim gra Poniatowa do końca sezonu...zresztą Naszym celem jest awans a nie liczenie kto spadnie a kto zagra w barażu!:) bliższą drużyną utrzymania się na 15 miejscu jest właśnie Jeziorak, który obecnie okupuje to miejsce:) chociaż i oni mają trudne mecze przed sobą....jedynie z ŁKS mają pewne 3 pkt. To tyle wyjaśnień z mojej strony:) liczę na 3 pkt we środę Naszej Sandecji!:)pzdr
krochmal - Pon Maj 11, 2009 19:04
Wiem gdzie jest terminarz:D i w dalszym ciągu uważam, że Poniatowa będzie walczyć ;) w związku z tym, że strefa spadkowa może się skurczyć o 2 miejsca ;) ale oczywiście zgadzam się w pełni, że nas to nie ma prawa obchodzić - grając o awans, takie drużyny jak Stal Poniatowa powinniśmy ogrywać ze spokojem - i tak też będzie w środę :D
x_cite - Pon Maj 11, 2009 19:09
ciesze się, że rozumiemy się :D
x_cite - Pon Maj 11, 2009 19:25
chłopaki wierzą w swój klub - http://stalowcy.com/forum...c10cfc73c#6859. Damy radę i wygramy ze Stalą!:)
x_cite - Wto Maj 12, 2009 22:11
chciałbym przypomnieć, że jutro jest mecz....a tu cisza w tym temacie jak makiem zasiał......
AdoDC - Wto Maj 12, 2009 22:13
Obyśmy jutro o tej godzinie cieszyli się 3pktami :)
Typ skromne : 0 ; 2 dla Sandecji
Ten mecz musimy wygrać.
WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY!
misiek_1984 - Sro Maj 13, 2009 01:34
x_cite napisał/a: | chciałbym przypomnieć, że jutro jest mecz....a tu cisza w tym temacie jak makiem zasiał...... |
Wszyscy zdaje sie spokojni o wynik :)
x_cite - Sro Maj 13, 2009 08:05
oby to nie była cisza....przed burzą...:)
spdr - Sro Maj 13, 2009 09:42
live http://sportlive.redblog.dziennikwschodni.pl
Masahiko - Sro Maj 13, 2009 11:16
0:2 i do Sącza piłkarze wracają na ogrzanym już fotelu lidera :)
Nie ma co się nad tym rozwodzić. Może być jak z Hetmanem, czyli szczęśliwie i słabo piłkarsko - najważniejsze 3pkt.
DNL - Sro Maj 13, 2009 14:50
Trzeba wygrac i tyle.
Zostalo 5 meczy, trzeba wygrac tyle, by do ostatniej kolejki nie trzeba sie patrzec za plecy. Sprezyc i pyknac do konca te 15 punktow ; )
Tymbardziej, ze o awans w przyszlym sezonie byloby tymbardziej trudniej, ze zostaja zniesione baraze.
http://ekstraklasa.net/ne...barazowych_.htm
bukszpanns - Sro Maj 13, 2009 15:24
Myślę że Stal postara się sprawić miłą niespodziankę na zakończenie sezonu, ale biało czarni pokażą na co ich stać ;)
TYP:
Stal - Sandecja 1:3
arkoniusz - Sro Maj 13, 2009 15:55
na mój typ to 2-0 dla naszych ;D
Frodo - Sro Maj 13, 2009 16:59
Powodzenia SANDECJO!
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 ]
Gooooooooool!
wawus1986 - Sro Maj 13, 2009 17:23
no i mamy 1 do 0 :) Gawecki :)
ERNESTO - Sro Maj 13, 2009 17:25
2-0 :D
matys5392 - Sro Maj 13, 2009 17:25
No i proszę,juz 2:0! Bramka Piotrka Chlipały!
biker_ns - Sro Maj 13, 2009 17:26
2-0 Chlipała
ERNESTO - Sro Maj 13, 2009 17:26
Lider rozczarowuje w Poniatowej :D informacja z 14 minuty, a pozniej 2 bramki, ladnie, ladnie :D
Jacek94 - Sro Maj 13, 2009 17:29
0:3 dla nas!!
Brawo!!
Frodo - Sro Maj 13, 2009 17:30
0:3 lol
ERNESTO - Sro Maj 13, 2009 17:32
25′ Trener Komor zdecyduje się na zmianę w bramce. Daniel Piłat wchodzi w miejsce Judkowiaka.
23′ 0:3. Już po meczu. Znowu nie popisał się Judkowiak, tym razem w ogóle nie zareagował na strzał z dystansu w wykonaniu Wojciecha Fabianowskiego.
LOL
bacin - Sro Maj 13, 2009 17:33
Chcę poznać Judkowiaka osobiście.
mic1992 - Sro Maj 13, 2009 17:38
Relacja live jets pod tym linkiem:
http://sportlive.redblog....elacja-na-zywo/
Mam pytanie mógłby ktoś podać link do chata?
spdr - Sro Maj 13, 2009 17:40
heh wygląda to ładnie 25 min i 3:0 oby tak dalej
... HEJ HEJ SANDECJA ...
Frodo - Sro Maj 13, 2009 17:50
0:3 HT
DNL - Sro Maj 13, 2009 17:51
Czat jest na dole forum, pod lista uzytkownikow.
matys5392 - Sro Maj 13, 2009 17:54
No pięknie! Druga z rzędu połowa w wykonaniu Sandecji na 3 z przodu i 0 z tyłu!
Co ciekawe skład jest prawie identyczny co do meczu z soboty.Bo oprocz zawieszonego Piotrka Bani grają Ci wszyscy którzy rozegrali bardzo dobre spotkanie z Nidą.Myślę,że zmiana,której nie mozna jest niezauważyć to brak w bramce Marka Koziola.Wygląda na to ze teraz bedzie musial ostro powalczyc zeby wrocic do pierwszej jedenastki.Cieszy równiej kolejna szansa dla Pawła Szczepanika :)
3:0 do przerwy,oby tak dalej panowie :)
bacin - Sro Maj 13, 2009 17:57
Chciałem wyrazić opinię na temat systematyczności naszych Chłopaków. Otóż niewątpliwym jest fakt, że miło ogląda się relację sowicie wypełnioną bramkami zdobywanymi przez Sandecję w niewielkich odstępach czasu. Niestety niewysłowienie irytuje mnie fakt, iż rzeczone bramki zdobywane są z tak niebotyczną nieregularnością. Jestem przekonania, że tempo zdobywania goli powinno być w miarę constans.
hell_boy - Sro Maj 13, 2009 18:03
5 minut i po meczu ;] 3 bramki w przeciągu 5 minut!! masakra i pogrom!!! brawo dla naszych!!;]
Hazarr - Sro Maj 13, 2009 18:10
bacin napisał/a: | Chciałem wyrazić opinię na temat systematyczności naszych Chłopaków. Otóż niewątpliwym jest fakt, że miło ogląda się relację sowicie wypełnioną bramkami zdobywanymi przez Sandecję w niewielkich odstępach czasu. Niestety niewysłowienie irytuje mnie fakt, iż rzeczone bramki zdobywane są z tak niebotyczną nieregularnością. Jestem przekonania, że tempo zdobywania goli powinno być w miarę constans. |
3:0 do przerwy i jeszcze źle.
piłka to też gra błędów.
ERNESTO - Sro Maj 13, 2009 18:11
Ja bym poszukal w slowniku slowa ironia, albo lepiej sarkazm :D
Jacek94 - Sro Maj 13, 2009 18:15
Start puki co dostaje po dupie od Pelikana 2:1.
x_cite - Sro Maj 13, 2009 18:22
bacin napisał/a: | Chciałem wyrazić opinię na temat systematyczności naszych Chłopaków. Otóż niewątpliwym jest fakt, że miło ogląda się relację sowicie wypełnioną bramkami zdobywanymi przez Sandecję w niewielkich odstępach czasu. Niestety niewysłowienie irytuje mnie fakt, iż rzeczone bramki zdobywane są z tak niebotyczną nieregularnością. Jestem przekonania, że tempo zdobywania goli powinno być w miarę constans. |
myślę, że Twój tekst powinien dostać nagrodę "Zlotej czcionki":D Rozwaliłeś mnie kolego Twoim postem;))))
spdr - Sro Maj 13, 2009 18:24
to ja dorzucę jeszcze nagrodę rzeczową dla kolegi...
Jacek94 - Sro Maj 13, 2009 18:32
0:4 !!!
wawus1986 - Sro Maj 13, 2009 18:32
no i 4 0 :) Gawęcki swietnie panowie...
Fani Bianconeri - Sro Maj 13, 2009 18:32
0:4 2 bramke zdobywa Gawecki:)
Dziekan - Sro Maj 13, 2009 18:40
Wspaniale ! SAAANDECJAA! :)
hell_boy - Sro Maj 13, 2009 18:56
i jaki koncowy wynik??? bo cos mi nie chodiz ta relacja ;/ ;/
SilverCommander - Sro Maj 13, 2009 19:03
koniec mecze Stal - Sandecja 2 : 4 ... zaskakujące jest stracenie aż 2 bramek w końcówce meczu ... chyba już piłkarze myślami byli w Nowym Sączu wtedy ;] ....
klipol - Sro Maj 13, 2009 19:04
2:4
hell_boy - Sro Maj 13, 2009 19:05
Nic sie nie stało!! ale koncentracja musi byc do konca nie mozna sobie pozwalac na takie straty nawet przy prowadzeniu!! liczą sie 3 punkty brawo!!
Dziekan - Sro Maj 13, 2009 19:06
popieram nagrodę :D
internacionale - Sro Maj 13, 2009 19:09
Już wszystko jasne. Sandecja traci bramki w 88 i 90 minucie...
EMILKA - Sro Maj 13, 2009 19:11
liczą się trzy punkty brawo brawo
ktoS - Sro Maj 13, 2009 19:11
a jak start??
kksmateusz - Sro Maj 13, 2009 19:16
4-2 wygrał
darecki_78 - Sro Maj 13, 2009 19:16
start wygrał kszoki remis panowie I liga coraz blizej
hell_boy - Sro Maj 13, 2009 19:24
kszo wygrywa juz 2:0 !! ;/
Sądeczanin - Sro Maj 13, 2009 19:24
darecki_78 napisał/a: | start wygrał kszoki remis panowie I liga coraz blizej |
Kszo wygrywa 1-0...
style - Sro Maj 13, 2009 19:25
darecki_78 napisał/a: | start wygrał kszoki remis panowie I liga coraz blizej |
jak narazie to KSZO prowadzi 0:1 ....
EDIT :
juz 2:0
Trebor13 - Sro Maj 13, 2009 19:38
KSZO raczej nie da wyrwać sobie punktów, choć miłoby było poczytać o jakiejś niespodziance:-) Cóż..gratulacje dla chłopaków, choć te dwie końcowe minuty...??? Co się mogło stac? Chyba trzeba poczekac na wypowiedź trenera i zawodników. Teraz przed nami kolejny arcyważny mecz-z Górnikiem! Poza tym, PZPN przyspieszył nam (ze względu na wybory) rozgrywki i ostatnia kolejka rozegrana ma zostać w piątek (5 czerwca) o 17,30. Wierze,że do tego czasu wszystko już bedzie wyjasnione, bo póki co..meczy do zakończenia rozgrywek niewiele a tak naprawde nic jeszcze nie wiadomo!
Dziekan - Sro Maj 13, 2009 19:58
Przed nami zostały następujące mecze:
Górnik Wieliczka (dom) -> Do 1 ligi nigdy im się nie spieszyło, mecz u siebie
Okocimski Brzesko(wyjazd/dom) -> Nie zagrożeni strefą spadkową, raczej pewne baraże
Ruch Wysokie Mazowieckie(Dom)-> Trudny rywal, być może nie będą już o nic walczyć
Concordia Piotrków (Wyjazd) -> strefa baraży
W ostatniej kolejce Otwock gra z KSZO więc, tak czy siak któryś z rywali straci punkty. Bilans bezpośrednich spotkań z obiema dróżynami mamy lepszy.
Aby nie patrzeć na innych musimy wygrać 3 spotkania i raz zremisować.
Jeśli Kszo przegra z Otwockiem do awansu wystarczą nam 3 zwycięstwa.
Podsumowanie:
Przed nami trzy mecze u siebie, Brzesko powinno być strefą naszej okupacji, to tylko 50km:) i na koniec świętowanie awansu w Piotrkowie.
sns1910 - Sro Maj 13, 2009 20:07
Z Otwockiem mamy gorszy bilans, u siebie 4-2, na wyjeździe 0-2, więc mają przy remisie więcej goli na wyjeździe co oznacza że jednocześnie też lepszy blians w spotkaniach z nami. No ale KSZO i OKS (chyba nasi najgroźniejsi rywale, Start i Wieliczka prawdopodobnie nie będą się pchać do I ligi) grają w sobotę między sobą i tam też może być ciekawie. Zresztą Otwock też ma ciężki wyjazd w Suwałkach i przy naszym ewentualnym zwycięstwie w sobotę możemy być już jedną nogą w I lidze.
Trebor13 - Sro Maj 13, 2009 20:08
Te ostatnie dwie bramki to podobno chwila dekoncentracji (słowa trenera Cisowskiego).Tak doświadczonej drużynie nie powinno się to zdarzyc! Co prawda trzeba nad tym popracować ale i tak muszą cieszyć te trzy ważne punkty.
Niestety ze Startem nie mamy korzystnego bilansu. Wygralismy u siebie 4:2 a tam przegraliśmu 2:0, tak wiec bramki strzelone na wyjeździe dają przewagę drużynie z Otwocka.
ERNESTO - Sro Maj 13, 2009 20:18
sns - jesli sie nie myle, to w polskiej nie obowiazuje przepis o tym kto wiecej strzeli bramek na wyjezdzie ... bilans z Otwockiem 4-4 ... i to wszystko
Blendzior - Sro Maj 13, 2009 20:22
http://www.90minut.pl/new...wulgaryzmy.html
misiek_1984 - Sro Maj 13, 2009 20:52
ERNESTO napisał/a: | sns - jesli sie nie myle, to w polskiej nie obowiazuje przepis o tym kto wiecej strzeli bramek na wyjezdzie ... bilans z Otwockiem 4-4 ... i to wszystko |
Ernesto niestety obowiazuje... http://www.pzpn.pl/a/regu..._2liga_2008.pdf patrz par. 16.
bacin - Sro Maj 13, 2009 21:27
Czyli w razie czego na dogrywkę i karne nie mamy co liczyć?
radziufan - Sro Maj 13, 2009 21:32
bacin napisał/a: | Czyli w razie czego na dogrywkę i karne nie mamy co liczyć? |
szok!!! skad Ci ludzie sie biorą
ktoS - Sro Maj 13, 2009 22:28
no jak skad!? to przeciez prawdziwi kibice i znawcy pilki noznej:)
style - Sro Maj 13, 2009 22:43
radziufan napisał/a: | bacin napisał/a: | Czyli w razie czego na dogrywkę i karne nie mamy co liczyć? |
szok!!! skad Ci ludzie sie biorą |
tak to jest jak sie nie czyta tematu od poczatku danego wątku albo jest sie na maxa niekumata osoba :)
chłopak powinien zostac maskotka Sandecji... :)
swoją droga zmiazdzylismy Stal , tylko ciekawi mnie co sie stało w tych ostatnich minutach ? bład bramkarza , obrony ?
x_cite - Sro Maj 13, 2009 23:01
http://tv-ns.pl/sport/material/1306/83.html
ciekawe co i ile napiszą jutrzejsze gazety i Liderze....?
Kilinskiego 47 - Sro Maj 13, 2009 23:15
Nie wiem co napisze DP,ale jestem pewny, że Kamieński z GK zerżnie połowę "swojego" artykułu z wypowiedzi z tego forum oraz z relacji live z meczu, a drugą połowę ze strony oficjalnej.
A zresztą po co pisać o Sandecji kiedy Senat RP ma strony sponsorowane:D
hell_boy - Sro Maj 13, 2009 23:28
Kilinskiego 47 napisał/a: |
A zresztą po co pisać o Sandecji kiedy Senat RP ma strony sponsorowane:D |
czyzby jakas aluzja??;>
WYgrana jak najbardziej zasłużona, tylko szkoda tych dwóch straconych bramek w koncówce, ale widac ze zawodnicy poprawili skutecznosc, juz 2 mecz z rzędu wbijają rywalowi aż 4 bramki!! brawo oby tak dalej!! co do jutrzejszej prasy to nie wróże żadnych rewelacji, GK napewno napisze nie wiecej niż pół stronki dotego większą częsc zajmie zdjęcie, no i oczywiscie krótkie i związłe myśli Pana Kamienskiego <lol2>
ERNESTO - Czw Maj 14, 2009 00:44
bacin napisał/a: | Czyli w razie czego na dogrywkę i karne nie mamy co liczyć? |
Niestety, pozostal nam juz tylko rzut moneta :)
Radziu - nie bierz tak wszystkiego na serio :D Zreszta przegladnij ten watek (wystarczy 4 strona), to dojdziesz do pewnych wnioskow :)
bacin - Czw Maj 14, 2009 01:32
jp22 napisał/a: | radziufan napisał/a: | bacin napisał/a: | Czyli w razie czego na dogrywkę i karne nie mamy co liczyć? |
szok!!! skad Ci ludzie sie biorą |
tak to jest jak sie nie czyta tematu od poczatku danego wątku albo jest sie na maxa niekumata osoba :)
chłopak powinien zostac maskotka Sandecji... :)
|
Z miłą chęcią. Jakaś darmowa kiełbaska z grilla w ramach rekompensaty?
krochmal - Czw Maj 14, 2009 09:56
:D Muszę powiedzieć, że mnie chłopaki zaskoczyli :D 4 bramki w Poniatowej :D no przyznam nie spodziewałem się :) Z relacji wynika, że dużą w nich zasługę miał bramkarz gospodarzy ale co tam, Kozioł też kilka bramek sprezentował rywalom więc sprawiedliwość musi być:) A, że straciliśmy dwa gole w 89 i 90 minucie - cóż - wynik 4:0 na wyjeździe...wcale się nie dziwię, że wkradło się rozprężenie i nie ma co narzekać :)
Teraz czas na odwiecznego rywala z Wieliczki:D
ps. w dzisiejszym "DP" podają, że drugiego gola strzelił Skrzypek a czwartego Broź. Wie ktoś z pewnego źródła jak było na prawdę ??
GUMBAS_1910 - Czw Maj 14, 2009 11:32
TAK NA MARGINESIE DO WAS WSZYSTKICH BRAMKI DLA SANDECJI STRZELALI
1.Gawęcki
2.Skrzypek
3.Fabianowski
4.Broziu
nie wiem kto taki mądry ze powpisywal jakis innych strzelców na wszystkich stronach....
sun decia - Czw Maj 14, 2009 12:14
GUMBAS_1910 napisał/a: |
1.Gawęcki
2.Skrzypek
3.Fabianowski
4.Broziu
|
Skąd takie info, wszędzie widzę że Gawęcki, Chlipała, Fabianowski to strzelcy.
sns1910 - Czw Maj 14, 2009 12:20
^^
Z dzisiejszego DP choćby.
sun decia - Czw Maj 14, 2009 12:25
To chyba tylko w DP jest taka informacja. Ciekawe. Może są jacyś świadkowie zdarzenia? :)
biker_ns - Czw Maj 14, 2009 12:27
Może to trochę nie w temacie ale jednak przytoczę wypowiedż trenera Tajdusie z jednej z prywatnych rozmów.Otóż trener stwierdził że bardzo by wszyscy w klubie chcieli by drużyna wywalczyła awans w dwóch najbliższych meczach tzn.z Górnikiem i Okocimskim/warunek ten może być spełniony oczywiście tylko w wypadku gdy nasi konjurenci z czuba tabeli potracą punkty/ponieważ trenerzy chcieliby wzmocnić w 2 ostatnich meczach zespół rezerw walczący o utrzymanie w 4 lidze.
Pozdrawiam
hell_boy - Czw Maj 14, 2009 13:32
no i nie dużo się pomylilem w typowaniu :D:D;] hehe
misiek_1984 - Czw Maj 14, 2009 16:54
GUMBAS_1910 napisał/a: | TAK NA MARGINESIE DO WAS WSZYSTKICH BRAMKI DLA SANDECJI STRZELALI
1.Gawęcki
2.Skrzypek
3.Fabianowski
4.Broziu
nie wiem kto taki mądry ze powpisywal jakis innych strzelców na wszystkich stronach.... |
Na 90minut juz poprawione. W relacji live z Poniatowej byla tamta bledna wersja i chyba wszyscy sie na tym oparli - to jakis portal z Lubelszczyzny, wiec widocznie nie rozpoznawali naszych zawodnikow :)
[ Dodano: Czw 14 Maj, 2009 ]
A rezerwy sa w coraz gorszej sytuacji... ninby wczoraj wygrali w ostatnich minutach z Limanovia, ale bezposredni konkurent w walce o utrzymanie (Tuchovia Tuchow) wygral z liderem tabeli 3:0... Nadal 5 pkt. straty, a ze prawdziwe rezerwy graja slabo to jedyna nadzieja wlasnie w tym, ze nadejda wzmocnienia z pierwszego skladu.
|
|