|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Hyde Park - Football Manager 2010
kriss68 - Czw Maj 28, 2009 09:19 Temat postu: Football Manager 2010 Przed kilkoma dniami ruszyły prace nad bazą danych do FM 2010. Jak co roku trwają poszukiwania ludzi, którzy mogliby starannie opracować jeden z wielu dostępnych klubów. Jeżeli chcesz współtworzyć Football Managera, podejmij wyzwanie jak research Sandecji.
By zostać researcherem trzeba spełniać następujące warunki . Zainteresowani proszeni są o wysłanie wiadomości na adres kristoffs@o2.pl, w której należy uzasadnić swoją kandydaturę na to stanowisko.
Masahiko - Sob Paź 31, 2009 16:33
Ktoś z was miał już styczność z najnowszym managerem?
Rosicki - Sob Paź 31, 2009 19:10
tak. Jestem szczesliwym posiadaczem:) sorry heheheh ja mam championship managera:P
ERNESTO - Czw Lis 05, 2009 16:35
Heh, to faktycznie "drobna" roznica ... jakbys porownal pes do sensible soccer ;)
Jestem na etapie instalacji nowego FM
Pozdrawiam
klipol - Czw Lis 05, 2009 23:29
ERNESTO napisał/a: |
Jestem na etapie instalacji nowego FM
|
ERNESTO i jak tam nasza Sandecja wygląda w nowym FMie ?
ERNESTO - Pią Lis 06, 2009 09:38
No wiec tak, jest pare mniejszych bledow - np Boro to ofensywny lewy pomocnik. Jedyne co mnie troszke wkurzylo to to, ze prezesem jest ... niejaki Igor Lukasik. Po przejrzeniu statystyk zawodnikow, nasza najslabsza formacja jest ... obrona, pomoc tez nie blyszczy (chyba najlepszy Choruzi). W ataku do dyspozycji mamy tez Nowickiego. Najwiecej warci w zespole sa Miroslaw Lauko i Arkadiusz Aleksander (obaj 16 tys funtow) i wspomniany Choruzi (14 tys funtow).
Poki co, przyzwyczajam sie do interface`u. Jest ponoc zrobiony na podstawie uwag graczy - zostal kompletnie zmieniony, ale wydaje sie byc naprawde intuicyjny. Nie znalazlem wczoraj czasu, zeby dluzej pograc, zagralem sobie tylko sparing Sandecja - Sandecja u21 wygrany 3:0 po dwoch bramkach Jonczyka i jednej Banii. Media typuja mnie na 17 miejsce w lidze. Kluczbork jest typowany na 16, a na 18 Motor.
Ogolnie pierwsze wrazenia niezle, na pewno nikt nie przesadzil z nasza kadra, pogram pare meczow to bede mogl cos wiecej napisac :)
Pozdrawiam
klipol - Pią Lis 06, 2009 15:03
dzięki za streszczenie :)
fanatycznie - Pią Lis 06, 2009 15:26
ERNESTO napisał/a: | No wiec tak, jest pare mniejszych bledow - np Boro to ofensywny lewy pomocnik. Jedyne co mnie troszke wkurzylo to to, ze prezesem jest ... niejaki Igor Lukasik. Po przejrzeniu statystyk zawodnikow, nasza najslabsza formacja jest ... obrona, pomoc tez nie blyszczy (chyba najlepszy Choruzi). W ataku do dyspozycji mamy tez Nowickiego. Najwiecej warci w zespole sa Miroslaw Lauko i Arkadiusz Aleksander (obaj 16 tys funtow) i wspomniany Choruzi (14 tys funtow).
Poki co, przyzwyczajam sie do interface`u. Jest ponoc zrobiony na podstawie uwag graczy - zostal kompletnie zmieniony, ale wydaje sie byc naprawde intuicyjny. Nie znalazlem wczoraj czasu, zeby dluzej pograc, zagralem sobie tylko sparing Sandecja - Sandecja u21 wygrany 3:0 po dwoch bramkach Jonczyka i jednej Banii. Media typuja mnie na 17 miejsce w lidze. Kluczbork jest typowany na 16, a na 18 Motor.
Ogolnie pierwsze wrazenia niezle, na pewno nikt nie przesadzil z nasza kadra, pogram pare meczow to bede mogl cos wiecej napisac :)
Pozdrawiam |
u mnie jest jakiś chyba Ogórek prezesem, ale w każdym bądź razie ktoś inny niż u Ciebie :/
razi to że stadionu nie można rozbudować gdyż "Gmina" nie posiada terenów pod rozbudowę, razi również to że kiedyś tam mi news wyskoczył że w Sączu jest burmistrz xD
Masahiko - Pią Lis 06, 2009 15:38
U mnie również prezesem jest kto inny. Szkoda ze nie postarano się o prawdziwe nazwiska. U mnie z kolei Borovicanin jest ofensywnym prawym pomocnikiem. Generalnie gra oddaje możliwości drużyny. W pierwszym sezonie udało mi się zająć 14 miejsce i uniknąć spadku, ale przyznam się, że mogło być dużo lepiej. Z lepszych graczy udało się ściągnąć Bledzewskiego. Ale nie zagrzeje pewnie miejsce w pierwszym składzie, bo Kozioł wymiata :)
Co do stadionu to mam nadzieję, że jak uda się wyciągnąć Sandecje na wyższą półkę finansową to będzie możliwość budowy np. nowego stadionu. Nie wyobrażam sobie, żebym na dłuższą metę mógł grać na 5tys stadioniku.
ERNESTO - Pią Lis 06, 2009 16:22
Boro to ofensywny prawy pomocnik, zgadza sie. Myslalem, ze chociaz strone poprawna mu dali ...
Ja poki co sciagnalem do zespolu:
Ivana Udarevica (srodkowy obronca)
Karola Janika (ofensywny skrzydlowy, napastnik) - aczkolwiek on bedzie zbyt slaby w dluzszej perspektywie
i jestem na etapie sciagania Lakomego z ŁKS
Pozdrawiam
baltek93 - Pią Lis 06, 2009 18:57
lakomy dobry zawodnik mam go makuch juz nie wchodzi na prawa strone ogolnie gram diamentem 4-4-2
wypozyczylem Hanzel z odry dobry chlopak na napad jeszce jakiegos bialorusina tez dobry ogolnie jestem 9 po 29 kolojekach niestety roza dostal kontuzji a marek jedzie na przeciwbolowych niestety :(
ERNESTO - Pią Lis 06, 2009 20:38
Poki co krotkie podsumowanie. Sparingi tak sobie: wygrane z Trenczynem i jakims wegierskim zespolem, remis w Strozach, wysoka porazka z Rakowem w Czestochowie (0:3).
Inauguracja to wysoka porazka ze Stilonem (znow 0:3), pozniej ... jak to Sandecja, u siebie wygrywam wszystko (i jeden remis - z Podbeskidziem :D ), na wyjezdzie przegrywam wszystko (zwyciestwo z ... Wisla Plock ! :) ). Bardzo szybko otrzymuje embargo transferowe, a klub zostaje przejety przez nowe konsorcjum, ktore sie chce mnie pozbyc ... jednak szybko zmieniaja zdanie. Lakomego udalo mi sie pozyskac tuz przed tym embargo. Po 15 kolejkach zajmuje 11 miejsce, mam 22 pkt ... ale mam tylko 6 pkt straty do 3 Dolcanu Zabki. Najskuteczniejszym strzelcem jest Bania (5 bramek) ...
Najwyzej dostalem z Widzewem na wyjezdzie (0-5), najwiecej bramek padlo w meczu z Pogonia na wyjezdzie (3-4). Sam wygrywam skromnie, poza meczem z Pogonia nie udalo mi sie strzelic wiecej, niz 2 bramek w jednym meczu. Gram w miare standardowym 4-4-2 i zmniejszylem rozmiary boiska do najmniejszych mozliwych (w zasadzie zawsze tak robie jak gram slabszym zespolem).
Pozdrawiam
baltek93 - Sob Lis 07, 2009 07:17
1 sezon skonczylem wstawiam pare obrazkow
http://img266.imageshack.us/i/krolstrzelcow.png/ najlepszy strzelec
http://img340.imageshack.us/i/tabelaj.jpg/ tabela
Moim zdaniem moglem byc w pierwsze 5 tylko runda jesienna byla nie udana mialem 10 remisow. Na wiosne zmienilem styl i widac po efektach. Bylem 4 druzyna pod wzgledem strzelonych bramek. Tyle z mojej strony zaczynam 2 sezon pozniej wstawie transfery jezeli jakies przeprowadze.
Mam jedno pytanie doszedl ktos do 2 sezonu i Sandecja grala w pucharze polski??
ERNESTO - Sob Lis 07, 2009 13:38
tabela: http://i34.tinypic.com/909kz9.jpg
Koncowka sezonu dramat, 7 meczow bez zwyciestwa z rzedu ... skonczylem na 12 miejscu, mimo, ze przed ta seria zajmowalem 5 miejsce i mialem jedynie 3 punkty straty do 2 miejsca.
Czy Wy tez nie wystepowaliscie w pierwszym sezonie w PP ?
Pozdrawiam
fanatycznie - Sob Lis 07, 2009 13:40
ERNESTO napisał/a: | tabela: http://i34.tinypic.com/909kz9.jpg
Koncowka sezonu dramat, 7 meczow bez zwyciestwa z rzedu ... skonczylem na 12 miejscu, mimo, ze przed ta seria zajmowalem 5 miejsce i mialem jedynie 3 punkty straty do 2 miejsca.
Czy Wy tez nie wystepowaliscie w pierwszym sezonie w PP ?
Pozdrawiam |
też
kmks - Sob Lis 07, 2009 14:21
Mam pytanko, gdzie ściągneliście pelńą wersje gry? jak do tej pory znalazlem same wersje demo. Z chęcia pogram w FM 10, bo 09 mi sie juz troche znudzil przez tle sezonow rozeggranych :).
pozdrawiam
internacionale - Sob Lis 07, 2009 14:24
Football Manager 2010 PL - MULTi3-PROPHET
Wersja Polska
Nazwa..........: Football.Manager.2010-MULTi3-PROPHET
Data wydania..: 28.10.2009
Rozmiar...........: 2.33 GB Wirtualny obraz .ISO spakowany dwukrotnie WinRar'em
m.in.: wersja polska
Football.Manager.2010.PL-MULTi3-PROPHET
1.Rozpakuj
2.Zamontuj obraz
3.Zainstaluj z opcja OFFLINE
4.Graj
Interchangeable Links
można pobierać naprzemiennie
pliki po 200 MB
5% recovery data
password:
Masahiko - Sob Lis 07, 2009 19:18
Czyżby błąd gry z tym Pucharem Polski??
baltek93 - Sob Lis 07, 2009 19:29
Po emocjonujacym meczu w rzeczywistosci czas przyszedl na cyberprzestrzen.
http://img5.imageshack.us/i/transferyn.jpg/ tak jak obiecalem transfery te wzmocnienia beda tworzyc trzon druzyny
http://img263.imageshack.us/i/terminarzi.jpg/ terminarz sparingi i pare meczy w lidze
http://img5.imageshack.us/i/ekipaa.jpg/ sklad jakim dysponuje w tej chwili
Ten sezon ma byc dla mnie jak mecz z podbeskidziem kontrolujemy tracimy az wreszcie happy end w postaci minimum miejsca w pierwszej "6".Dam tabele po jesieni.
Do zobaczenia niedlugo
ERNESTO - Sob Lis 07, 2009 19:42
Masahiko napisał/a: | Czyżby błąd gry z tym Pucharem Polski?? |
Chyba nie do konca, bo sprawdzilem i ... zaden z nowych beniaminkow nie wzial udzialu w pierwszej rundzie PP. Wzial udzial natomiast Kmita Zabierzow jako rozstawiony - czyli na podstawie regulaminu PZPN. W PP obowiazuje rozstawienie zespolow z poprzedniego sezonu.
Pozdrawiam
baltek93 - Sob Lis 07, 2009 19:43
w 2 sezonie normalnie gram jak widac na zdjeciu chociaz tyle
Masahiko - Sob Lis 07, 2009 23:20
Widze Baltek że postawiłeś na młodych graczy. Jończyka sprzedałeś do Kolejarza czy wypożyczyłeś? Bo u mnie w pierwszym sezonie grał całkiem dobrze.
Jutro wrzuce kilka screenów z mojej gry :) udało mi się nawet ściągnąć piłkarza - legendę i w dodatku związanego z Sandecją :)
baltek93 - Nie Lis 08, 2009 07:24
jonczyk poszedl na wypozyczenie jako ze stroze klub filarny wiec niech sie ogra.Po za tym mam za duzo konkurencje na napadzie aleksander+rybski to moze byc duet ktory w ekstraksasie zawojuje jak mi sie uda awansowac. do zobaczenia niedlugo
internacionale - Nie Lis 08, 2009 16:18
Zainstalowałem, coś tam zacząłem grać, rozegrałem mecze sparingowe, przegrałem pierwszy mecz z Flotą 2-0. Wygląda na to że gra może mnie wciągnąć.
pytanie: Jak się robi zmiany w trakcie meczu ?
klap - Nie Lis 08, 2009 17:24
też zaczynam grać i pierwszy mecz o punkty u siebie z mksem Kluczbork zremisowany 3-3 a do przerwy miałem 0-3, gra wciąga
baltek93 - Nie Lis 08, 2009 17:44
internacionale aak prowadzisz w trybie kamera tv to taktyka klikasz i zmieniasz zawodnikow to jest obok wyniku
[ Dodano: Nie Lis 08, 2009 18:11 ]
http://img214.imageshack.us/i/tabelam.jpg/ niestety ponizej oczekiwan moich. Gdyby nie ostatnia seria 6 meczu bez zwyciestwa byla by pierwsza "6'" niestety moja taksa przez kompa zostala rozpracowala trzeba nowa ulozyc :( . Dam koniec sezonu napewno bedzie lepiej. Szkoda chcialem awans.:[ Do zobaczenia
Masahiko - Nie Lis 08, 2009 18:29
Coś z tymi końcówkami sezonu jest nie tak. Ernesto też miał z tym problem, podobnie jak ja.
Macie zainstalowanego patcha?
baltek93 - Nie Lis 08, 2009 18:33
mam zainstalowanego niestety w tej wersji szybciej komp rozgryza taktyki.
ERNESTO - Pon Lis 09, 2009 00:35
juz patch jest ? nawet nie sprawdzalem, bo bylem pewien, ze do konca listopada jeszcze nie bedzie :) to juz sie zabieram za sciaganie.
Masahiko - baltek mial koncowke, ale rundy, ja mialem sezonu ...
internacionale - nigdy nie grales w FM ? Ja gram od czasow kiedy nazywalo sie to Championship Manager (zaczynalem od wersji 96/97). Pozniej doszlo do rozlamu firm produkujacych CM i jedni przejeli nazwe, a drudzy "engine" (i nazwali to Football Manager). Jest to jedyna gra na PC ktora staram sie co roku kupowac.
Pozdrawiam
Masahiko - Pon Lis 09, 2009 00:53
A ja właśnie zacząłem drugi sezon. Początek całkiem udany. Jutro coś tutaj wrzucę :)
DNL - Pon Lis 09, 2009 08:15
Ja też sporo czasu spędziłem przy tej grze, ale do wersji 07 czy tam 08. Później poznałem Counter-Strike'a i moja przygoda się skończyła.
W sumie zawsze czekałem by pograć Sandecja jak weszła do wyższej ligi w latach 2010-2015 :D Dlatego skusiłem się teraz i też pogram, chociaż i tak długo broniłem się przed tym.
baltek93 - Pon Lis 09, 2009 08:22
Ernesto patch jest od wydania gry. Zmienilem taktyke w plowie pierwszego sezonu wiec sie zgadza tak jak ty po roku juz nie dziala taksa. Ja od 06 gralem w fm.
internacionale - Pon Lis 09, 2009 08:37
internacionale - nigdy nie grales w FM ? Ja gram od czasow kiedy nazywalo sie to Championship Manager (zaczynalem od wersji 96/97). Pozniej doszlo do rozlamu firm produkujacych CM i jedni przejeli nazwe, a drudzy "engine" (i nazwali to Football Manager). Jest to jedyna gra na PC ktora staram sie co roku kupowac.
Pozdrawiam |
Właśnie mniej więcej w tym okresie (czyli lata 96-97) grałem w tą grę (ulubiony klub Arsenal) i na tym moja przygoda się skończyła. Teraz zainstalowałem z ciekawości..... Niestety póki co po 4 meczach - cztery porażki....
ERNESTO - Pon Lis 09, 2009 12:25
Zainstalowalem patcha i dzis zaczne od poczatku :)
Pozdrawiam
internacionale - Pon Lis 09, 2009 17:57
O co chodzi z tym patchem ? Mam go zainstalowanego od początku...
klap - Pon Lis 09, 2009 18:56
mnie już zaczyna wkur.... ten fm co mecz to porażka nie moge sobie jakiejś dobrej taktyki obrać
baltek93 - Pon Lis 09, 2009 19:30
Ta gra jest taka denerwujaca czasami a po za tym ci co tworzyli sandecje nie zrobilli ja poprawnie.Takse uzyj diament 4-4-2 z modyfikacja mi w pierwszym sezonie dal mi 30 punktow na wiosne.
ERNESTO - Pon Lis 09, 2009 19:33
klap - w zasadzie w kazdym FMie potrzeba cierpliwosci, zawodnicy potrzebuja czasu, zeby sie zgrac ... im czesciej zmieniasz taktyke, tym gorzej dla nich ... no i z drugiej strony, w Sandecji nie masz tez genialnych pilkarzy, trzeba sie porozgladac po rynku transferowym, wyslac scoutow na poszukiwania i szukac okazji. Ja np. zazwyczaj staram sie brac na poczatku starych zawodnikow (ktorych nikt nie chce), by pozniej stopniowo odmladzac kadre osobami, ktore zdaniem scoutow maja zostac w przyszlosci czolowymi zawodnikami ligi.
internacionale - niby nie trzeba, ale zazwyczaj jest tak, ze po zainstalowaniu, zeby korzystac z wszystkich 'naprawionych' opcji, lepiej jest zaczac od poczatku
Pzdr
Raffio - Pon Lis 09, 2009 19:56
Ja polecam grę Championship Manager 2010 :)
tam jest już lepiej odwzorowana Sandejca :)
P.S. Ja w tej grze po rundzie wiosennej zająłem 3 miejsce Sandecją
baltek93 - Wto Lis 10, 2009 18:05
http://img20.imageshack.us/i/tabelang.jpg/ niestety znow czarna seria na koncu a mialo byc 6 przynajmniej sklad mi sie ksztaltuje.
http://img262.imageshack.us/i/statystykig.jpg/ potwierdzenie tego co wczesniej pisalem rybski aleksander para nie do zastąpienia.
Ogolnie slaby sezon mysle ze jeszcze ladne 2 lata min posiedzie zanim stane w czolowce ligi. Wyjazdy wogole mi nie wychodza. Do zobaczenia
szymon_YG - Wto Lis 10, 2009 19:18
a ja mam prośbę ;) czy mógłby ktoś wrzucić linka do Patcha ?
Pozdrawiam !!
baltek93 - Wto Lis 10, 2009 19:34
http://www.cmrev.com/file...0_1_0-_PC_.html
internacionale - Wto Lis 10, 2009 19:37
Ja jestem załamany... :(
17 spotkań ligowych: 2 zwycięstwa, 2 remisy, 13 porażek. Czy to normalne ?
Gram 4-4-2, czasami 4-4-2 diament i z mocnymi rywalami na wyjazdach 5-3-1 (środkowy obrońca cofnięty). Najlepszymi piłkarzami są Bania i Różalski. Reszta gra jak im się podoba mimo że ustaliłem dla każdej formacji oddzielny rodzaj treningów.
Co mogę zrobić aby poprawić szybkość oraz skuteczność ? (szybkość na treningu mam ustaloną na maksa i niestety nic to nie daje).
baltek93 - Wto Lis 10, 2009 19:41
1.Poszukales jakis wzmocnien
2.Zrobiles trening do kazdej pozycji
3.Skutecznosc to mankament tej grze
4.Chodzi ci o szybkosc obroncow czy ogolnie?
5.Morale zespolu moga byc slabe wtedy jak masz jakas dluzsza przerwe zagraj z U21 zeby sie podniosly
szymon_YG - Wto Lis 10, 2009 21:04
baltek93, mam jakieś problemy z Patchem... mianowicie zainstalowałem go, ale w grze nie działa, tzn nie ma tych wszystkich dodatków np. herbów...
od razu uprzedzam pytanie, próbowałem grać od Nowa...
możesz mi napisać na prv o co może chodzić?
Pozdrawiam
Masahiko - Wto Lis 10, 2009 22:06
Internacionale coś chyba robisz nie tak. Napisz coś więcej. Jak wzmocnienia? Czy ustawiasz jeszcze coś w taktyce?
Ja treningu nawet nie ruszam. Ściągnąłem tylko dwóch trenerów i zwiększyłem kilka "gwiazdek". Dodatkowo okazało się drużyna całkiem dobrze sobie radzi gdy gram ofensywnie i wzmacniam pressing. Dodatkowo staram się wybierać najlepszych wśród rywali i uprzykrzać im trochę boiskowego życia. Drugi sezon wygląda całkiem obiecująco. Oto wzmocnienia:
Bledzewski
Kowalski
Król
Szary
Najskuteczniejszy w drużynie:
Kuświk
I największa gwiazda drużyny:
PIOTR ŚWIERCZEWSKI
Bzymcio - Wto Lis 10, 2009 22:26
trening siłowy i szybkościowy w trakcie sezonu nie powinien być max. trochę ponad średni, jeżeli ustawiłeś maksymalnie, bardzo możliwe, że po prostu zawodnicy są przemęczeni szybkościowym i siłowym treningiem. Spróbuj również ustawić taktykę indywidualną każdemu zawodnikowi, od bramkarza po napastników. Nie zmieniaj taktyki ogólnej z meczu na meczu ponieważ piłkarze nie mają czasu się do niej przyzwyczaić, potrzeba na to kilku meczy. To takiego ogólne, potencjalne powody słabej gry Twojego zespołu :) Być może są one jeszcze gdzie indziej :)
pozdrawiam!
klipol - Wto Lis 10, 2009 23:41
szymon_YG napisał/a: | baltek93, mam jakieś problemy z Patchem... mianowicie zainstalowałem go, ale w grze nie działa, tzn nie ma tych wszystkich dodatków np. herbów...
od razu uprzedzam pytanie, próbowałem grać od Nowa...
możesz mi napisać na prv o co może chodzić?
Pozdrawiam |
szymon_YG patch poprawia błędy w grze. Jak chcesz mieć herby, koszulki itp. to musisz poszukać sobie dodatków na różnych stronach o FMie :)
www.forumcm.net
www.cmrev.com
www.sortitoutsi.net
fanatycznie - Sro Lis 11, 2009 10:56
udało się komuś stadion rozbudować?
VTR - Sro Lis 11, 2009 11:10
Tez gram w nowego FM-a, na chwile obecna 1 sezon, do konca rudny niewiele niestety moi grajkowie graja straszna padake, po dobrym poczatku sezonu 2 zwyciestwa i 1 remis przyszla passa 12 meczy bez zwyciestwa ;/ zajmuje ostatnie miejsce z az 7 punktami straty do bezpiecznego miejsca. No ale licze ze w rundzie wiosennej bedzie duzo lepiej ;) Zmienilem taktyke na 4-4-2 diamond i widac efekty zaczalem remisowac :P Teraz tylko sie w przerwie wzmocnic i pomixowac z trenigami i licze na utrzymanie ;)
ERNESTO - Sro Lis 11, 2009 11:34
Ja rozpoczalem jeszcze raz po instalacji patcha, rozpoczalem klasycznym 4-4-2, po 5 kolejkach mialem 10 punktow i 2 miejsce ... a pozniej pasmo porazek i remisow. Zmienilem taktyke na 4-4-2 diament i ... to samo. W okolicach 20-22 kolejki wyladowalem na ostatnim miejscu w tabeli. Kolo 26 kolejki postanowilem wrocic do 4-4-2 zwyklego, zawodnicy zaczeli grac lepiej - wygralem m.in. z Widzewem u siebie ... na kolejke przed koncem bylem na miejscu 17, majac 1 punkt straty do Znicza i Motoru, oraz 2 punkty do Stalowej Woli. Swoj mecz ledwo ledwo wygralem z Wisla Plock (1:0), Stalowka polegla, Motor zremisowal (mimo, iz dlugo prowadzil), ale niestety Znicz wygral na wyjezdzie. W efekcie zajalem 15 miejsce i spadlem z ligi. Co ciekawe zarzad byl ze mnie bardzo zadowolony - tyle, ze w FMie jak sie "spadnie", a nie ma juz nizszej ligi, to i tak wyrzucaja z poczatkiem nowego sezonu ...
Teraz bedzie trzecie podejscie, drugie z patchem :)
Pozdrawiam
baltek93 - Sro Lis 11, 2009 18:06
http://img26.imageshack.us/i/transferyl.jpg/ juz 3 sezon wzmocnien zobaczymy jak w ciagu w 2 lat nie awansuje koncze gre sandecja. Transfery wprost z Ameryki
http://img294.imageshack.us/i/skladi.jpg/ moj sklad mieszanka z ameryki z bialorusi serbi i oczywiscie z polski.
Zmienilem ustawienie gdyz wydaje mi sie ze jak i tak bramki trace to trzeba strzelac wiecej. Narazie ciekawy efekt mniej strzelam mniej trace. Do zobaczenia
Masahiko - Czw Lis 12, 2009 00:53
Taka ciekawostka z mojej gry ;)
http://img5.imageshack.us/i/flotag.jpg/
DNL - Pią Lis 13, 2009 16:24
1 sezon - ofensywa transferowa i budowanie składu na kolejny sezon dała utrzymanie - 13 miejsce i 9 punktów przewagi nad strefą spadkową.
2 sezon - w planach mam ogarnięcie finansów, jestem na minusie 220 k funtów.
No i pasuje zająć miejsce w górnej części tabeli + powalczyć w PP.
Póki co, po 8 ligowych spotkaniach jestem na 6 miejscu, 5 punktów straty do lidera i 3 do 2 miejsca. Jak się dobrze ułoży to może powalczę o jakiś awans. Jak nie w tym to w kolejnym sezonie.
W PP pokonałem Start Otwock i awansowałem do kolejnej rundy.
http://img406.imageshack....36/73244178.jpg
Tutaj mój skład, na pozycji gdzie jest teraz Makuch gra raczej Choruzi, ale ma kontuzję.
Jonczyk w 8 meczach 6 bramek, a Ochei 9/9.
Banie oddałem przed tym sezonem za darmo do Płocka. Stary z dużym kontraktem, nie lubię takich ;)
DNL - Pią Lis 13, 2009 18:48
Jeszcze jedno, jak u Was wygląda sprawa z frekwencją? W tamtym sezonie walcząc o utrzymanie miałem zbliżoną do tej teraz i jest to niespełna 2000...
Przed przerwą zimową zajmuję 5 pozycję, byłoby lepiej ale w ostatnim meczu przegrałem z liderującym Podbeskidziem 3:2 (wyjazd). Strata do 1 i 2 miejsca - 9 punktów, do 3 już tylko 2.
Dodatkowo w PP w 2 rundzie pokonałem Polonie Bytom, a w 3 po remisie 1:1 z Bełchatowem wygrałem w karnych 7:6 i awansowałem dalej. Co ciekawe w 1/4 finału PP jest 5 drużyn z 1 ligi.
baltek93 - Pią Lis 13, 2009 19:06
Ja mam ponizej 2000 to jest zapisanie niestety zapisanie w edytorze :(
klipol - Pią Lis 13, 2009 22:38
baltek93 napisał/a: | Ja mam ponizej 2000 to jest zapisanie niestety zapisanie w edytorze :( |
zawsze możesz powiększyć sobie stadion i frekwencje w edytorze :>
Masahiko - Pią Lis 13, 2009 23:28
DNL napisał/a: | Jeszcze jedno, jak u Was wygląda sprawa z frekwencją? W tamtym sezonie walcząc o utrzymanie miałem zbliżoną do tej teraz i jest to niespełna 2000... |
W drugim sezonie po dobrej serii przychodziło ponad 2tys. Niestety frekwencje zrobili podobnie jak w poprzednich managerach. Nie odzwierciedla rzeczywistości. Pozostaje odnosisz sukcesy :D
ERNESTO - Sro Lis 18, 2009 11:53
Po instalacji patcha dwukrotnie udalo sie ... spuscic Sandecje z ligi ;) Dwukrotnie z 15 miejsca - raz z 1 punktem straty i raz z 2 punktami straty ... :-/
jednak do trzech razy sztuka ...
http://i46.tinypic.com/2584387.jpg - statsy druzyn z ligi
http://i46.tinypic.com/muegd2.jpg - statsy zawodnikow z ligi
http://i47.tinypic.com/11a992t.jpg - 4-4-2 diament, z ktorym odnioslem wiekszosc zwyciestw
http://i45.tinypic.com/sesktw.jpg - 3-4-3 diament, bardzo dobrze na srodku ataku spisywal sie tam Bania. Ze wzgledu na to, ze kilku dobrych zawodnikow mi sie przez to nie lapalo na sklad (Lakomy, Sedlacek, Nhamoinesu) postanowilem zmienic na 4-4-2 diament. Ogolnie sezon zaczalem od standardowego 4-4-2, ale nie moglem wygrac przez 9 meczow, zmienilem na 3-4-3 diament ... i od razu zwyciestwo :)
No i najwazniejsze, tabela: http://i46.tinypic.com/9u2gd4.jpg
Moim klubem patronackim zostala Wisla ;) Teraz czas zrobic czystke, bo mam zbyt wielu zawodnikow ...
Pozdrawiam
DNL - Sro Lis 18, 2009 12:59
Słabiak :D
Ja jestem prawie na półmetku 3 sezonu, póki co :
1 sezon - ofensywa transferowa i budowanie składu na kolejny sezon dała utrzymanie - 13 miejsce i 9 punktów przewagi nad strefą spadkową.
2 sezon - 6 miejsce (miałem tyle samo punktów co piąta drużyna) + półfinał PP.
Dodatkowo udało mi się spłacić ponad 250 tys funtów długu, to tak pomiędzy sezonami ;)
3 sezon - dostałem embargo transferowe, bo wchodził nowy zarząd. Na szczęście miałem już zaklepane 2 transfery. Mam najmniejszy budżet na pensje od początku gry, myślę że w następnym będzie ok, bo sytuacja finansowa drużyny jest coraz lepsza.
po 16 meczach zajmuję 2 miejsce i mam 4 punkty straty do lidera.
W 2 rundzie PP wyeliminowałem Odrę Wodzisław, w 3 czeka na mnie Raków, więc też powinno być dobrze.
Masahiko - Sro Lis 18, 2009 20:39
U mnie podobnie jak u DNL. Drugi sezon zakończony na bodajże 6 miejscu, aczkolwiek końcówkę odpuściłem, bo w czterech ostatnich meczach z czterema najsłabszymi drużynami w lidze zdobyłem o ile się nie mylę 2pkt. Ale tak było w planach, bo drugi sezon to za wcześnie na awans.
W trzecim sezonie jestem w czołówce. Zacząłem rundę rewanżową dwoma zwycięstwami i jestem aktualnie trzeci. Teraz mecz u siebie z wiceliderem Arką i w przypadku zwycięstwa wskakuję pozycję wyżej. Budżet wyciągnąłem na prawie 6mln zł, ale wciąż za dużo płacę zawodnikom - muszę obniżyć pensję.
PS. Szlag mnie trafia, że na mecze przychodzi u mnie trochę ponad 2tys. widzów mimo iż jestem w czołówce i walczę o awans. Zawsze musi być problem z frekwencją...
DNL - Sro Lis 18, 2009 23:58
3 sezon - awans z 2 miejsca, w ostatnich 2 kolejkach przegrałem z Piastem 1. miejsce, które zajmowałem dłuższy okres. Dodatkowo 1/4 finału PP.
ERNESTO - Czw Lis 19, 2009 01:17
Masahiko napisał/a: | Ale tak było w planach, bo drugi sezon to za wcześnie na awans. . |
Oj, nie zgadzam sie. Ze wzgledow chocby finansowych oplaca sie wejsc. W ekstraklasie dostaje sie juz co najmniej 1 mln funtow za transmisje :)
Pozdrawiam
DNL - Czw Lis 19, 2009 09:32
Dał dupy w końcówce sezonu i wmawia sobie, że tak było w planach :D
Masahiko - Czw Lis 19, 2009 11:47
Oj, nie zgadzam sie. Ze wzgledow chocby finansowych oplaca sie wejsc. W ekstraklasie dostaje sie juz co najmniej 1 mln funtow za transmisje :) |
Wiem o tym, ale nie wiem czy piłkarsko zdołałbym się utrzymać. U mnie Wigry Suwałki w drugim sezonie weszły do Ekstraklasy, a na półmetku są na ostatnim miejscu bez zwycięstwa.
Cytat: | Dał dupy w końcówce sezonu i wmawia sobie, że tak było w planach :D |
Bo ja słaby gracz jestem :P
metju - Czw Lis 19, 2009 14:35
ja zostałem zwolniony po rundzie jesiennej. zajmowałem 15miejsce i 16 pkt.przeszedłem do gorzowa który było ostatni i wyciagnołem ich na 13 miejsce a Sandecja niestety spadła
AdoDC - Czw Lis 19, 2009 15:26
Ja w moim pierwszym sezonie utrzymałem Sandecje. Zająłem 14 miejsce z 3 punktową przewagą nad strefą spadkową.
U mnie awans : Górnik i Widzew
Spadek : GKP, KSZO, Stal Stalowa Wola oraz Warta Poznań.
Przybyli do mnie : Mowlik, Łakomy za darmo z ŁKS-u, oraz 2 zawodników, którzy mieli za sobą występy w reprezentacji Ghany, ale to już w przerwie zimowej z Ashanti. Jeden to środkowy obrońca grający z Mowlikiem środkowych, a drugi to napastnik który tworzy duet z Aleksandrem lub Jonczykiem.
Odeszli: Zawadzki do GKS Tychy za 25 tys zł.
Teraz tylko się wzmocnić i powalczyć o górne rejony tabeli. Macie jakiś pewniaków których mógłbym kupić i się sprawdzą?
Masahiko - Czw Lis 19, 2009 21:38
Co do transferów to w przypadku Sandecji polecam podpisywać kontrakty z zawodnikami, którym kończą się za pół roku. Można to robić po 31 grudnia. Czasami można wyłowić niezłe perełki. Warto też w centrum transferowym w opcji "edytuj" zaznaczyć zawodników na liście transferowej. Nawet jeśli zawodnik jest wyceniony na powiedzmy 100tys. zł to można zaproponować wolny transfer (czyli brak sumy odstępnego) i dołożyć np. 30% od następnego wytransferowania. Ja tak kupiłem choćby Kowalskiego (obrońca z Wisły K.) czy pomocnika Tomasza Nowaka z Korony.
Filut122 - Pią Lis 20, 2009 08:30
A ja kupiłem Pawła MAGDONIA!!! wolny transfer
Masahiko - Sob Lis 21, 2009 22:24
Aaaaa i jest awans :D podobnie jak kolega DNL awansowałem w trzecim sezonie. Udało się zwyciężyć w rozgrywkach, choć muszę przyznać że było ciężko.
Przed nowym sezonem wzmocniłem się co nieco. Pozyskałem Mitsanski czy jak on się tam zwie (bułgarski napastnik, swego czasu grał w Amice i później w Lechu), Wróbla (prawy pomocnik z Bełchatowa), Pawła Leśniaka, Kamila Kuzere, Macieja Szajnę, Dawida Pietrzkiewicza (bramkarz), młodego serbskiego bramkarza i przede wszystkim Damiana Zbozienia :D - ma świetne staty :)
Po pierwszych czterech spotkaniach 7pkt. W tym zwycięstwa z Cracovia i Ruchem Chorzów (na wyjeździe). Walczę o utrzymanie.
Co ciekawe po awansie wartość moich zawodników, zaskakująco podskoczyła - najdroższy Kuświk 3,75mln zł. (Kozioł - 850tys.zł, a Borovcanin 2,3mln). Dodatkowo dostałem pieniądze na transfery - 400tys. Również maksymalna kwota kontraktowa, jaką mogę zaoferować jest dużo większa. Klub rozbudowuje obiekty młodzieżowe i bazę treningową. Na mecze przychodzi ok. 4tys widzów.
PS. Ze starej Sandecji pozostali jedynie Kozioł, Borovcanin, Broz i Jończyk. Jako trener pracuję Bania, a scoutem jest Piotrek Świerczewski :)
DNL - Sob Lis 21, 2009 22:46
Ja jeszcze nie miałem okazji pograć po awansie, muszą dać większą kasę na pensje skoro zarząd ustalał wszystkim, z którymi podpisywałem/przedłużałem kontrakty, podwyżkę pensji o 25%.
Obiekty treningowe już mi rozbudowali w 2 sezonie ;)
Masahiko - Sob Lis 21, 2009 22:53
DNL napisał/a: |
Obiekty treningowe już mi rozbudowali w 2 sezonie ;) |
Mogłem się wykłócać sezon wcześniej :P ale w sumie stawiam na spokojny rozwój klubu, więc aż tak bardzo mi się nie spieszy :)
W ostatnim dniu okienka transferowego takiego sobie młodzieniaszka z Czarnego Lądu sprowadziłem:
http://img263.imageshack.us/i/skinn.jpg/
edit:
i jeszcze taka bardzo ciekawa sprawa :D w niezłym gronie znalazła się Sandecja :D
http://img256.imageshack.us/i/serb.jpg/
Filut122 - Nie Lis 22, 2009 08:55
Tak jak koledzy też awans do ekstraklasy w 3 sezonie swój skład zasiliłem 4 moim zdaniem nie do zastąpienia zawodnikami
Bramkarz-Buric[lech poznan]
Cueto-tez lech
Rybski [Lechia]
I nie do zastąpienia Dudu z Widzewa
Sa oczywiscie jeszcze inne transfery ale skromne bo na te poszło wyszstko przez 3 lata:)
POZDRO Z JASLA:)
DNL - Pon Lis 23, 2009 17:20
http://img682.imageshack.us/img682/971/ksc.jpg
Mój pierwszy mecz w ekstraklasie :D
Masahiko - Wto Lis 24, 2009 11:29
Generalnie takie ściąganie jest nielegalne, ale co ja będę prawił morały - oto linki :D
Kod: | http://hotfile.com/dl/18095925/9043c45/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part01.rar.html
http://hotfile.com/dl/18095901/d763024/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part02.rar.html
http://hotfile.com/dl/18097059/cd788e7/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part03.rar.html
http://hotfile.com/dl/18097015/eae8288/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part04.rar.html
http://hotfile.com/dl/18097876/eea6284/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part05.rar.html
http://hotfile.com/dl/18098023/f81b7af/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part06.rar.html
http://hotfile.com/dl/18098012/9671b92/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part07.rar.html
http://hotfile.com/dl/18099093/5fd32f0/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part08.rar.html
http://hotfile.com/dl/18099259/adc63a4/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part09.rar.html
http://hotfile.com/dl/18099278/066b42a/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part10.rar.html
http://hotfile.com/dl/18100100/41b5570/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part11.rar.html
http://hotfile.com/dl/18100068/171c4b1/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part12.rar.html
http://hotfile.com/dl/18100663/571540c/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part13.rar.html |
lub te poniżej - można ściągać naprzemiennie ;)
Kod: | http://www.storage.to/get/1wRf1tC4/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part01.rar
http://www.storage.to/get/gGof9UzU/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part02.rar
http://www.storage.to/get/b0Kx3B5c/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part03.rar
http://www.storage.to/get/oo6EIap3/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part04.rar
http://www.storage.to/get/Grc8yG0i/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part05.rar
http://www.storage.to/get/w7I9t5UK/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part06.rar
http://www.storage.to/get/Q2VQ6jCJ/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part07.rar
http://www.storage.to/get/05WQXGAi/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part08.rar
http://www.storage.to/get/ziP62r19/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part09.rar
http://www.storage.to/get/0n4GgYLJ/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part10.rar
http://www.storage.to/get/WgZAbpII/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part11.rar
http://www.storage.to/get/jtkAPxGK/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part12.rar
http://www.storage.to/get/g09ezP9Z/Football.Manager.2010.PL-PSiG.part13.rar |
Do ściągania polecam fajny programik - JDownloader. Wrzuca się linki i ściągają się wszystkie części same :)
biker_ns - Wto Lis 24, 2009 12:11
Czy to jest wersja polska FM-a,czy potrzebne jest jeszcze spolszczenie?
Masahiko - Wto Lis 24, 2009 16:47
Z tego co wyczytałem w poście autora tego uploadu to jest to polska wersja. W razie czego pisz na PW to Ci wyślę spolszczenie :)
biker_ns - Wto Lis 24, 2009 18:13
Cytat: | Z tego co wyczytałem w poście autora tego uploadu to jest to polska wersja. W razie czego pisz na PW to Ci wyślę spolszczenie :) |
Ok,dzięki.
DNL - Sro Lis 25, 2009 20:50
Skończyłem właśnie 4 sezon - 1 w Ekstraklasie.
Po dobrym początku przyszły słabsze mecze, w późniejszym etapie forma się ustabilizowała i prawie do końca sezonu byłem na 6 miejscu z małą stratą do wyższych miejsc. Gdyby nie kilka głupich porażek miałbym szansę na mistrzostwo.
3 kolejki przed końcem wskoczyłem na 3 miejsce, miałem tyle samo punktów co Górnik Zabrze, w przedostatnim meczu grałem z ostatnim Piastem Gliwice na wyjeździe, przegrywałem 2:0, później 2:2, 3:2 a przy stanie 3:3 nie uznali mi 2 bramek :D
Na szczęście w 91 min strzeliłem na 4:3, Górnik zgubił punkty i w ostatniej kolejce miałem 2 punkty przewagi nad 4 drużyną. Remis 1:1 (bramka stracona w końcówce) z Lechią, przy porażkach drużyn mnie goniących dał utrzymanie 3 pozycji i europejskie puchary.
http://img405.imageshack.us/img405/3559/3rdo.jpg
W PP odpadłem w 2 rundzie z Lechem. Przed sezonem założyłem utrzymanie w lidze :D
Masahiko - Sro Lis 25, 2009 21:09
Świetna robota. Mi pewnie pójdzie gorzej w premierowym sezonie w Ekstraklasie. Jestem prawie na półmetku i po serii słabych spotkań spadłem bodajże na 12 miejsce. Będę się pewnie mocno bronił przed spadkiem. Wyłowiłeś coś ciekawego na rynku transferowym?? Zwłaszcza chodzi o młodych graczy ;)
DNL - Sro Lis 25, 2009 21:40
Tak, specjalizuję się w młodych perełkach :D
Toure - obrońca prawy/środek
Brou - ofensywny prawy pomocnik
G'Bizie - ofensywny pomocnik środek
T i B mają po 20 lat teraz, G ma 19. Reprezentanci U-21 Wybrzeża Kości Słoniowej
Nie wiem czy trzymasz dalej Jonczyka, u mnie w tamtym sezonie w 21 meczach 17 bramek.
Nikolic w 25 - 22 i Ochei w 25 - 12 i 18 asyst, siłę ofensywną mam mega :D
Teraz doszedł jeszcze Snadny.
W tym sezonie będę próbował walczyć o mistrzostwo, przydałby mi się jakiś bramkarz, bo Cabaj już 33 lata ma.
EDIT :
Ściągnąłem na bramkę kolejnego 19 letniego gracza z WKS, skauci mi mówią, że już lepszy od Cabaja, powoli go może będę wprowadzał do składu.
Brou już po 1. sezonie chce odejść do większego klubu, warty jest 750 tys. funtów to trochę zarobie, bo za mniej niż 1,5 mln pewnie go nie puszczę.
Masahiko - Czw Lis 26, 2009 00:08
Coś w tych afrykańskich graczach jest. Ja sam póki co sprowadziłem jednego reprezentanta z czarnego lądu, ale mam na oku kilku innych, więc pewnie jakieś transfery będą :) Bardziej mi jednak chodziło o młodych polskich graczy :P
biker_ns - Nie Gru 06, 2009 12:23
Mam takie pytanie bo jestem laikiem w tym temacie.Mówicie dużo o patchach i innych dodatkach o ściąganiu FM-a z neta.Chodzi mi oczywiście o FM 2010.
Czy na oryginalnym FM-ie kupionym w sklepie tez jest UNIBET I LIGA z Sandecją?
ERNESTO - Nie Gru 06, 2009 12:35
Tak,
patche poprawiaja jedynie mniejsze lub wieksze bledy dotyczace gry
biker_ns - Nie Gru 06, 2009 12:41
ERNESTO napisał/a: | Tak,
patche poprawiaja jedynie mniejsze lub wieksze bledy dotyczace gry |
Dzięki.
POZDRAWIAM
Fani Bianconeri - Wto Kwi 06, 2010 21:42
Hej
Mam takie pytanie czy jest Sandecja w Football Manager 2009?
Z góry dzięki za odpowiedż
klipol - Wto Kwi 06, 2010 22:48
Nie ma, w FM 2010 już jest
Gargggi43 - Wto Kwi 06, 2010 23:28
A 09 opłaca się kupić-czyli dużo błedów ?
Kupiłbym 10 ale pieniązki mnie nie puszczają
AdoDC - Sro Kwi 07, 2010 13:39
Zawsze można sobie ściągnąć :)
Gargggi43 - Czw Kwi 08, 2010 21:53
A macie jakieś rady co do początków gry?
Jacyś ciekawi zawodnicy, jakieś strategie- ogólnie coś przydatnego
Chodzi oczywiście o FM2010
klipol - Czw Kwi 08, 2010 23:34
Gargggi43 napisał/a: | A macie jakieś rady co do początków gry?
Jacyś ciekawi zawodnicy, jakieś strategie- ogólnie coś przydatnego
Chodzi oczywiście o FM2010 |
^^
http://forumcm.net/
Katalonczyk11 - Pią Kwi 09, 2010 06:45
Prośba ten kto gra już drugi czy trzeci sezon niech poda jakieś przykłady młodych gwiazd które mogą przyjść w miare dobrą cene i bez problemów kontraktowych
toudiunio - Pią Kwi 09, 2010 12:41
Jak narazie mój największy sukces w tej grze to półfinał Ligi Mistrzów z Lechem, 3x mistrzostwo kraju z ok. 20 punktową przewagą nad drugim miejscem. Zacząłem grac 4 sezon ale coś zapisy z gry nie chciały się mi załadowac i teraz gram Sandecją. Jak narazie polecam:
Pepe Samba Ba (O/P L)
Christian Okafor-Agu (N)
collo - Pią Kwi 16, 2010 22:30
Ja gram Sandecja, Jestem obecnie w sezonie 2016/2017, gram bez żadnych kodów, tricków, ani tym podobnych.
Baza danych: duża
Dostępne ligi: Polska (1 i 2) Anglia (1 i 2) Czechy (1 i 2), Francja (1 i 2), Niemcy (1 i 2), Holandia (1 i 2), Włochy (1 i 2), Hiszpania (1 i 2), Portugalia (1 i 2) oraz Słowacja (1 i 2)
to tak:
1 sezon:
Zaraz po zapoznaniu się ze składem, trenerami itd. Zająłem się zespołem młodzieżowym, tzn sprawdziłem wszystkich graczy i wszystkich....zwolniłem. Beztalencia, bez przyszłości, które biorą pieniądze za to, że są. Następnie zacząłem rozglądać się za wzmocnieniami. Jako, że Afrykański rynek jest dobry bo jest dobry i tani, tam zacząłem polować na nowe perełki. Miałem zaznaczoną opcje nie ukrywania atrybutów, więc miałem pełny wgląd w umiejętności graczy.
ruchy transferowe w 1 sezonie:
Z KLUBU:
Zwolnienie drużyny młodzieżowej,
P.Borovicanin do Podbeskidzia za 9 tys.
J. Cios wolny
P. Chlipała za 500 do Sokoła
A. Nowicki wolny
M. Niedbała wolny
P. Szczepanik za 2.5 tys do Śląska
D. Zawadzki za 7 tyś. do GKSu Tychy
M. Stefanik za 10 tyś. do Rakowa.
Do klubu:
A. Mostafa z ENPPI (P P) za 7 tys
M. Sobhy z Ismaily (GK) za 10 tys.
S.U OBI z Sokoła (Ś P) za 2 tys
M.A. Amer z ENPPI (GK) za 2.5 tys
Lucas z Debrecem ( Ś,P P) za 50 tys.
J.Kosecki i D. Zbozień z Legii wypożyczenie (klub patronacki)
P. Ebibor z Enyimba za 1 tys
W. Cichy z wolnego
Najlepszy strzelec: J. Kosecki 14 goli
Najwięcej asyst : A. Mostafa 9
Zawodnik roku: Lucas
Po pierwszym sezonie zająłem 1 miejsce w lidze zaraz przed Górnikiem Łęczna.
Po hurraoptymizmie spowodowanym wywalczeniem awansu do Ekstraklasy, dostałem cios w plecy. W raporcie okazało się, że klub ma prawie 2 mln dług. Co poskutkowało obnizeniem budżetem płacowym oraz brakiem funduszy na pensje. Na szczęście byłem przygotowany na taki bieg zdarzeń i miałem zatrudnionych graczy z niskimi kontraktami.Jednak to mnie nie zraziło, zmniejszyłem kontrakty graczy którzy najwięcej zarabiają i zacząłem przygotowania do drugiego sezonu. Budżet transferowy zdobyłem w łatwy sposób poprzez zmianę budżetu płacowego na transferowy.
2 sezon:
Z klubu:
R. Berliński do Zawiszy za 6 tys
A. Spraski do Cracovii za 3 tys
Do klubu:
Damian Zbozień z Legii wolny
Koro Kone z Trnavy wolny
S. Abdel Fadil z ENPPI wolny
M. Tataj z Dolcanu za 30 tys.
M.Cabaj wolny
J. Grecco z River za 20 tys
R. Prochazka z Trnavy za 50 tys.
F. Rodrigues Morales wolny
M. Prazuch z Polonii za 45 tys
N. Onovo z Heartland za 45 tys
Najlepszy strzelec: M. Tataj 9 goli
Najwięcej asyst: Lucas 5
Zawodnik roku: R. Prochazka
Po pierwszym sezonie w ekstraklasie wylądowałem na... 14 miejscu z taka samo ilością punktów jak drużyna 15, z przewaga 2 goli na moją korzyść. Dług zaczął się powiększać, aż nastąpił 3 sezon. Kiedy to jeden Portugalski biznesmen przejął klub, spłacił 2 mln dług i wpłacił do kasy 100 tys. Jednak jego pierwszym planem było mnie zwolnić. Dał mi parę tygodni czasu abym udowodnił, że jestem odpowiedni na tą pozycje. I tak się stało.
3 Sezon:
Z klubu:
M. Różalski wolny
M. Cabaj do Górnika Z. za 140 tys.
Niane do Czeskie Budziejowice za 2 tys
D. Skrzypek do Piasta za 12 tys
M. Piegzik do Stalówki za 8 tys
Do klubu:
M. Wasilewski z wolnego (tak, tak to ten obrońca Wasilewski z reprezentacji, pensje ma tylko 250 tygodnowo)
T.A. Soro wolny
Najlepszy strzelec: M. Tataj 10 bramek
Najwięcej asyst: N. Onovo 9
Najlepszy gracz: J. Grecco
Ten sezon zakończyłem na pozycji 14, ale w klubowej kasie w końcu nie było czerwono więc 4 sezon to musiał być już sukces.
resztę sezonów napiszę w wolnej chwili,
Masahiko - Pon Lut 21, 2011 10:43
Trochę sobie pograłem ;)
Uploaded with ImageShack.us
Do tego dwa razy z rzędu wygrana Liga Mistrzów.
I jeszcze stadion :)
Uploaded with ImageShack.us
Piłkarzy nie będę Wam pokazywał bo nie ma sensu. W sztabie szkoleniowym mam takich byłych zawodników jak Robert Prosinecki, Arkadiusz Głowacki, Piotr Świerczewski, Tomasz Cywka, Ryszard Czerwiec czy Ebi Smolarek.
|
|