Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Plany na 2010 rok...

wborzecki@gmail.com - Pon Paź 26, 2009 18:30
Temat postu: Plany na 2010 rok...
PROJEKT BUDŻETU NASZEGO MIASTA ZAKŁADA PRZEKAZANIE NA NASZ KLUB 6 MILIONÓW ZŁOTYCH NA ROK 2010 !!! :-D
ERNESTO - Pon Paź 26, 2009 18:44

wborzecki@gmail.com napisał/a:
PROJEKT BUDŻETU NASZEGO MIASTA ZAKŁADA PRZEKAZANIE NA NASZ KLUB 6 MILIONÓW ZŁOTYCH NA ROK 2010 !!! :-D

Dobre wiesci, widac miasto wreszcie dojrzalo w jaki sposob promowac Nowy Sacz :)

radziufan - Pon Paź 26, 2009 18:45

spokojnie to tylko projekt.....

aha i proponuje przeniesc dyskusje do dzialu "Aktualna sytuacja w klubie" bo nie sadze by byly to pieniazki na stadion...chyba ze?? Włodek na co ta kasa? wg projektu ofkors;)

wborzecki@gmail.com - Pon Paź 26, 2009 19:10

2 na ŚWIATŁA , 2 na PODGRZEWANĄ MURAWĘ I OSTATNIE 2 DLA PIŁKARZY ofkors ;-)))
radziufan - Pon Paź 26, 2009 19:12

a no to pięknie tzn piękne plany......jeśeli do tego pozyskać fajnego sponsora albo obecni żeby zwiększyli swój nakłąd na Sandecje to na prawdę fajna perspektywa się rodzi:)

oby z tych planów coś wyszło

DNL - Pon Paź 26, 2009 19:17

Tym bardziej, że były głosy o wzmocnieniach składu w zimę, ciekawie się to zapowiada. A co wyjdzie to zobaczymy, chociaż mamy podstawy, by wierzyć że będzie dobrze.
biker_ns - Pon Paź 26, 2009 19:43

Cytat:
Tym bardziej, że były głosy o wzmocnieniach składu w zimę, ciekawie się to zapowiada.

Prezes Danek stwierdził wręcz że drużyna będzie wzmocniona 2-3 zawodnikami z nazwiskami.
Żeby tylko ten projekt udało się przeforsować i wprowadzić w życie, a nasz 6 grudnia/św.Mikołaja/będzie trwał cały następny rok.

POZDRAWIAM

Felek - Wto Paź 27, 2009 15:24

Projekt wygląda świetnie. Oby udało się go zrealizować.
A czy wiadomo coś więcej nt. ewentualnego utworzenia Sportowej Spółki Akcyjnej?

casanunda - Sro Paź 28, 2009 13:21

ERNESTO napisał/a:
wborzecki@gmail.com napisał/a:

Dobre wiesci, widac miasto wreszcie dojrzalo w jaki sposob promowac Nowy Sacz :)

Wybory panie - wybory sie zblizaja :)

Grzechotnik - Sro Paź 28, 2009 15:14

casanunda napisał/a:

Wybory panie - wybory sie zblizaja :)

Noi ? W tym roku nie bylo wyborow , i dzieki m.in Nowakowi ogladasz teraz mecze z Gieksa , LKS Lodz z Gornikiem czy Widzewem. Gdyby m.in nie on to ogladalbys teraz pewnie mecze z Lubrzanka Kajetanow , Orliczem Suchedniow czy Glinikami w III lidze.

Proponuje dokladnie przyjzec sie glosowaniu, ktory z radnych bedzie glosowal za tymi pieniedzmi na klub/stadion a kto przeciwko. Bo kilku z nich (z PO) juz w tamtym roku i na poczatku tego glosno mowilo o sprzeciwie dla Sandecji, a teraz bezczelni przychodza na mecze Sandecji. Zobaczymy jak oni zaglosuja.

lechu - Sro Paź 28, 2009 15:56

nie bawmy się w politykę. Dobrze, że są założenia na taką kwotę, ale pamiętajmy, że jeszcze nic pewnego.
ksandi - Sro Paź 28, 2009 16:58

Ze stadionem to morze poczekajmy narazie jest odobry, przecierz teraz na każdym meczu nie ma całego stadionu. Wiadomo ze na Widzew, Pogon czy Górnik przyjdzie ok 5000 no ale to pare meczy lepiej kupic dobrych zawodników:)
Stadion poczeka, a jak pod koniec ligi zajmiemy wysoki miejsce to morze jakis dobry sponsor sie odezwie???
np. Koral ??

czorny88 - Sro Paź 28, 2009 17:13

a co wy macie z tym Koralem??jak juz wiadomo byla okazja zeby zostal sponsorem ale niewyszlo watpie zeby znowu sie mial prosic miasta o sponsoring Sandecji
jacekns - Sro Paź 28, 2009 18:19

Cytat:
nie bawmy się w politykę. Dobrze, że są założenia na taką kwotę, ale pamiętajmy, że jeszcze nic pewnego.

To nie polityka ale przyszłość dla Sandecji, tak jak pisał Grzechotnik, nie od dziś Nowak jest wiernym kibicem Naszego Klubu i nie robi tego dla głosów wyborczych jak inni obłudnicy.

biker_ns - Sro Paź 28, 2009 18:49

Własnie oglądałem na RTK retransmisje sesji Rady Miasta,na której stosunkiem głosów 14 za i 8 przeciw przyjeto projekt zwiększenia nakładów na sport kwalifikowany/czy jak kto woli wyczynowy/.Za,głosował klub PIS i radny Sas,przeciw głosowało PO/miedzy innymi radny Hojnor i była viceprezydent Pieczkowska/.Tyle zdażyłem zauważyć.

Nie wiem jakie są procedury i czy jeszcze coś może zmienić tą decyzje,bo jeśli nie to przyznanie naszemu klubowi wyzej wspomnianych pieniędzy stało się faktem.

Przy okazji dyskusji na temat podziały pieniędzy miejskich na sport wyczynowy radny Sas zaproponował by po zakończeniu rundy jesiennej Rada Miasta odbyła dyskusję o sytuacji w Sandecji i o jej ewentualnym przekształceniu w spółkę akcyjną.

POZDRAWIAM

jacekns - Sro Paź 28, 2009 19:24

Super!

Czy wiecie, że na całą klasę okręgową samorządy wszystkie! na cały sezon, przeznaczają ok 600 tys zł? A jeden tzw "Orlik" kosztuje ok 1 mln zł? z pieniędzy samorządu.

W tym sezonie wycofano kilka drużyn trampkarzy, bo zabrakło klubom pieniędzy, na ich szkolenie i rozgrywki. Setki boisk stoi niewykorzystanych w każdej wiosce jest co najmniej jedno, na których można szkolić młodzież pod okiem fachowców. Ale panowie z PO robią wszystko tylko na pokaz, ciekawe kto te "Orliki" będzie utrzymywał przez lata.

http://www.futbolopolis.p...gorce-wiadomoci

lukas33 - Sro Paź 28, 2009 20:48

Wszyscy wiemy ze PO chce zniszczyc Sandecje juz od lat. Słynne wypowiedzi pana Lachowicza itp. Myslę że odwdzięczymy się im przy urnach wyborczych. Szkoda, że w takim miescie jak Sącz partyjniactwo i partykularne interesy muszą brać górę nad dobrem publicznym jakim jest nasz klub. Takie typowe polskie piekiełko
wborzecki@gmail.com - Sro Paź 28, 2009 20:48

TO CO OGLĄDAŁ BIKER NS. TO BYŁY PIENIĄDZE PRZEKAZANE NASZEMU KLUBOWI DO KOŃCA TEGO ROKU 700 TYSIĘCY.NA WCZORAJSZEJ RADZIE MIASTA.RADZĘ SIĘ TYM INTERESOWAĆ BO MIASTO CZYLI PAN PREZYDENT I RADNI SĄ SPONSORAMI STRATEGICZNYMI I MY JAKO WYBORCY POWINNIŚMY ICH DOPINGOWAĆ.
Felek - Sro Paź 28, 2009 20:53

jacekns napisał/a:
Super!

Czy wiecie, że na całą klasę okręgową samorządy wszystkie! na cały sezon, przeznaczają ok 600 tys zł? A jeden tzw "Orlik" kosztuje ok 1 mln zł? z pieniędzy samorządu.

W tym sezonie wycofano kilka drużyn trampkarzy, bo zabrakło klubom pieniędzy, na ich szkolenie i rozgrywki. Setki boisk stoi niewykorzystanych w każdej wiosce jest co najmniej jedno, na których można szkolić młodzież pod okiem fachowców. Ale panowie z PO robią wszystko tylko na pokaz, ciekawe kto te "Orliki" będzie utrzymywał przez lata.

jacekns - proponuje mniej polityki, a więcej myślenia. W swoim poście mijasz się z prawdą ;)

Czy wiadomo kiedy będzie omawiany budżet na przyszły rok (a zatem również te 6 mln)?

jacekns - Sro Paź 28, 2009 21:00

Felek napisał/a:
jacekns napisał/a:
Super!

jacekns - proponuje mniej polityki, a więcej myślenia. W swoim poście mijasz się z prawdą ;)

Czy wiadomo kiedy będzie omawiany budżet na przyszły rok (a zatem również te 6 mln)?

Polityka nas dotyczy na co dzień, codziennie tysiące panów utrzymuje się z naszych podatków, a co najważniejsze, decydują na co je wydawać, więc nie decyduj za mnie czy mam się tym interesować czy nie.
Jeżeli mijam się z prawdą to napisz gdzie, a nie insynuuj.

rudeboyz - Sro Paź 28, 2009 21:33

jacekns napisał/a:
Super!

na tych ,,orlikach" beda sie wykluwaly przyszli mocni zawodnicy,nieraz jezdze po wioskach(ot,taka praca) i o ktorej godzinie bym nie przejezdal to są pelne,i ludzie na nich graja ,nieraz nawet kolo 23ej,nie w kazdej wisoce jest klub,a jak juz jest to jego boisko raczej przypomina klepisko,niz pilkarska murawe...wiec nie czepiaj sie do tego,im wiecej takich ,,orlikow"tym wieksze zaineresowanie pilka...

slawko21ns - Sro Paź 28, 2009 21:36

Powiem Krotko!!Brawo Ryszard!!a Pieczkowska To Niech Sobie Da Siana Niech Zacznie Robic Przeciery Na Zime!!
biker_ns - Sro Paź 28, 2009 21:41

Cytat:
TO CO OGLĄDAŁ BIKER NS. TO BYŁY PIENIĄDZE PRZEKAZANE NASZEMU KLUBOWI DO KOŃCA TEGO ROKU 700 TYSIĘCY.NA WCZORAJSZEJ RADZIE MIASTA.RADZĘ SIĘ TYM INTERESOWAĆ BO MIASTO CZYLI PAN PREZYDENT I RADNI SĄ SPONSORAMI STRATEGICZNYMI I MY JAKO WYBORCY POWINNIŚMY ICH DOPINGOWAĆ.

Przepraszam za wprowadzenie w błąd.Zacząłem oglądać sesję w środku retransmisji i źle oceniłem sytuację.

To że PO bardzo antypatycznie podchodzi do Naszego klubu to widać gołym okiem/choćby wypowiedzi niektórych radnych/.Choć dzisiaj radny którego nie trawie mianowicie Hojnor stwierdził że najwyższy czas porozmawiać o planach Sandecji na najbliższe 5 lat.Stwierdził że jeśli miasto chce przekazać na Sandecję w najbliższych latach kilka a raczej kilkanaście milionów musi być sprecyzowana strategia rozwoju przdewszystkim młodych grup zawodników trenujących w klubie.Chodzi o to by za parę lat o sile klubu z Nowego Sącza stanowili jej wychowankowie.Myślę że dobrze się dzieje bo tylko konstruktywną dyskusją można do czegość dojść i w tym jest też nadzieja że w połączeniu z obecnym zarządem miasto stworzy profesjonalny klub/patrz spółka akcyjna/.
Natomiast jęśli chodz o PO to myślę że mają już z głowy kilka jeśli nie kilkanaście tysięcy głosów.Myślę że My kibice Sandecji tego już dopilnujemy.
Z mojej strony prezydent Nowak ma 120% poparcia.

Cytat:

Najprawdopodobniej w grudniu tak wynika z tego co mówili radni.

POZDRAWIAM

Masahiko - Sro Paź 28, 2009 21:41

jacekns napisał/a:

To nie polityka ale przyszłość dla Sandecji, tak jak pisał Grzechotnik, nie od dziś Nowak jest wiernym kibicem Naszego Klubu i nie robi tego dla głosów wyborczych jak inni obłudnicy.

Z jednej strony jest kibicem Sandecji, ale z drugiej strony nie łudźmy się, że robi to tylko z miłości do klubu :)

Nie ma co się za bardzo podniecać. Będzie sesja rady, będzie potwierdzenie tych ustaleń to wtedy będzie można zacząć się cieszyć. Ktoś pisał wcześniej, żeby stadionu nie ruszać. A jak sobie wyobrażasz grać na takim nieadekwatnym do potrzeb stadionie? W tej chwili wstydzić się możemy za nagłośnienie, klatkę dla gości, niezagospodarowany łuk, zegar. Do poprawy jest budynek klubowy wraz z całym zapleczem, loża vipów i wiele innych rzeczy o których wiele razy na tym forum pisano. Poza tym w przyszłym sezonie musi być oświetlenie i podgrzewana murawa. Nie ma na co czekać i trzeba zacząć inwestycję. Trzeba wykorzystać okazję i zrobić jak najwięcej, bo później entuzjazm niektórych osób może wygasnąć :)

PS. Z polityką ścieramy się w życiu codziennym. Nie widzę nic złego w interesowaniu się tą na szczeblach administracji państwowej i samorządowej :)

i jeszcze jedno:
Cytat:

Natomiast jęśli chodz o PO to myślę że mają już z głowy kilka jeśli nie kilkanaście tysięcy głosów.Myślą że My kibice Sandecji tego już dopilnujemy.

Mów za siebie :P

Felek - Sro Paź 28, 2009 21:42

Zatem krótko:

jacekns napisał/a:
A jeden tzw "Orlik" kosztuje ok 1 mln zł? z pieniędzy samorządu.

Samorząd płaci 30% tej kwoty.

jacekns napisał/a:
Setki boisk stoi niewykorzystanych w każdej wiosce jest co najmniej jedno, na których można szkolić młodzież pod okiem fachowców.

Dokładniej liczby nie znam, ale czy na pewno w każdej "wiosce" jest niewykorzystane boisko o standardzie w którym "młodzież można szkolić pod okiem fachowców"?

jacekns napisał/a:
Ale panowie z PO robią wszystko tylko na pokaz

bez komentarza..

Zastanawiam się jedynie czy widziałeś jakiekolwiek boisko wybudowane w ramach programu Orlik?

Kończąc dodam, że mocno trzymam kciuki za realizację projektu budżetu na przyszły rok! :)

biker_ns - Sro Paź 28, 2009 21:51

Cytat:
Mów za siebie :P

Kto powiedział że nie mówię za siebie.Cytat z mojej wypowiedzi:
"Natomiast jęśli chodz o PO to myślę że mają już z głowy kilka jeśli nie kilkanaście tysięcy głosów".

Zwróć uwagę na zwrot że to ja myślę,nie ty ani nikt inny,a tego że tak jak ja pomyśli kilka tysięcy osób jestem pewien.

POZDRAWIAM

Masahiko - Sro Paź 28, 2009 21:53

Ojjj nawet dałem emotikona, żebyś nie myślał że Ci coś wypominam :)
jacekns - Sro Paź 28, 2009 22:00

Samorząd Województwa, i samorząd lokalny...płacą ok 66,6% kosztów Orlika, średni koszt Orlika to prawie 1,4 mln zł ....

Cytat:
Dokładniej liczby nie znam, ale czy na pewno w każdej "wiosce" jest niewykorzystane boisko o standardzie w którym "młodzież można szkolić pod okiem fachowców"?

No to Ci się udało, w paru nie ma...:)

Cytat:
bez komentarza..

Zastanawiam się jedynie czy widziałeś jakiekolwiek boisko wybudowane w ramach programu Orlik?

Widziałem także kilka boisk w Nowym Sączu, prywatnych utrzymywanych z normalnych zasad rynkowych, jak i bardzo podobnych do "Orlików" przy sądeckich szkołach.
I Brawo dla Nowaka, ze nie dał się skusić na żadne populizmy PO.
Boiska przy szkołach, służą młodzieży, ma je kto finansować i utrzymywać.
Nie wiem kto zajmie się obsługą i remontem Orlików? Tusk czy samorządy? a może na plaże przerobimy jak się nie będzie opłacać i opylą "po kosztach"?
Przecież one są bezpłatnie użytkowane...to kto za to płaci?

Cytat:
Z jednej strony jest kibicem Sandecji, ale z drugiej strony nie łudźmy się, że robi to tylko z miłości do klubu :)

Nowak chodził na Sandecję i jej kibicował, gdy nie musiał niczego udawać.

Masahiko - Sro Paź 28, 2009 22:18

jacekns napisał/a:

I?? Czy to jest dowód na to, że teraz działa bezinteresownie, kierując się wielkim uczuciem do klubu? Od razu zaznaczę, bo na forum jest kilku nie rozumiejących co czytają, że nie krytykuję działań Pana Nowaka :)

Kilinskiego 47 - Sro Paź 28, 2009 22:18

Tak, tak, głosujcie na PO i Lachowicza w najbliższych wyborach to będziecie sobie chodzić na Sandecję, ale III ligową.

Ludzie, czy wy tutaj niektórzy jesteście niewidomi? Przy okazji głosowania każdego kolejnego budżetu miasta na kolejny rok, PO i Lachowicz jest ZAWSZE PRZECIWKO jakiemukolwiek dofinansowaniu Sandecji. Tak trudno wyciągnąć wnioski!? Dla tych ludzi najlepiej by było, aby nasz klub zniknął z powierzchni ziemi. Obejrzyjcie choć jedną sesję rady miasta na której będzie mowa o Sandecji a zaraz to łatwo zauważycie!

Czy tego chcemy czy nie, prawda jest taka, że gdyby nie Nowak to teraz nie byłoby nas nawet w II lidze, a może w ogóle by Sandecji nie było, bo wszyscy mam nadzieję pamiętają w jakiej sytuacji byliśmy jeszcze 2-3 lata temu.

I nie piszcie tutaj, że Nowak jest be, bo jest z PISU, bo dla nas to tak naprawdę nie powinno mieć znaczenia kto z jakiej jest partii tylko co i ile zrobił dla naszego klubu!

Obawiam się, że jeśli Nowak przegra kolejne wybory to będzie to oznaczało dla Sandecji wiele złego, bo prawdopodobnie nie wszystkie sprawy uda się doprowadzić do końca w najbliższym roku. Nie bez kozery Andrzej Danek prosił na początku swojego prezesowania by mu tylko "nie przeszkadzać, a będzie dobrze".

Dlatego sprawa wygląda tak, ze każdy kto sam nie zagłosuje na Nowaka oraz pozwoli na to, aby jego tata/mama/babki/dziadki/ciotki/wujki itd zagłosowały na PO i Lachowicza zadaje cios Sandecji. Już ja sie postaram aby moja rodzina zagłosowała jak nalezy:) I mysle, że każdy kibic powinien sie o to "zatroszczyć" we własnej rodzinie, blizszej i dalszej.
Niestety nasz klub jest uwikłany w politykę i od tego nie uciekniemy. więc mozemy albo bezczynnie patrzeć jak ginie, albo wziąć raz na cztery lata sprawę w swoje ręce. Tyle.

biker_ns - Sro Paź 28, 2009 22:19

Cytat:
Ojjj nawet dałem emotikona, żebyś nie myślał że Ci coś wypominam :)

Za stary jestem by zwracać uwagę na jakiegoś emotionka który lata mi koło d....
Następnym razem postaraj się zrozumieć czyjś post zanim zaczniesz poprawiać i krytykować.

Cytat:

Co prawda kolega wyżej już Ci odpowiedział na to zdanie,ja dopowiem tylko tyle że najważniejsze że prezydent jest po Naszej stronie.Poprostu biznes jest biznes.

POZDRAWIAM

Masahiko - Sro Paź 28, 2009 22:27

biker_ns napisał/a:

Za stary jestem by zwracać uwagę na jakiegoś emotionka który lata mi koło d....
Następnym razem postaraj się zrozumieć czyjś post zanim zaczniesz poprawiać i krytykować.

Jeżeli nie jesteś za stary na korzystanie z internetu i forum to powinieneś również wiedzieć, że w tym świecie taki emotikon oznacza mniej więcej tyle, co puszczone "oczko" w rzeczywistości. Warto czasem poznać zasady świata do którego się wkracza - to tak na przyszłość.

Pan Kilińskiego 47 oczywiście napisał bardzo mądry post i ma rację w wielu kwestiach. Mam jednak trochę inne odczucia co do tego tematu i wydaje mi się, że akurat w tej kwestii "punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia".

Felek - Sro Paź 28, 2009 22:32

@jacekns - nie ma sensu rozmywać tematu dyskusjami politycznymi na poziomie bojówek PiSu. Myślę, że każda rozsądna osoba powinna mieć wyrobione zdanie nt. Orlików.

Zakończe jednym:
jacekns napisał/a:

No tak - brawo, brawo.. po co nam w kasie miasta dodatkowe 660 000 PLN z zewnętrznych środków na nowe boiska?!? ;)

ERNESTO - Sro Paź 28, 2009 22:35

Masahiko napisał/a:
jacekns napisał/a:

I?? Czy to jest dowód na to, że teraz działa bezinteresownie, kierując się wielkim uczuciem do klubu? Od razu zaznaczę, bo na forum jest kilku nie rozumiejących co czytają, że nie krytykuję działań Pana Nowaka :)

Nie, nie jest. Mi osobiscie zaimponowal tym, ze podczas jednych wyborow wstrzymal druk swoich ulotek, aby powstac mogla nasza gazetka (pierwszy numer). Mialem okazje go poznac zanim zostal poslem i to chyba jedyny kandydat PiSu na ktorego glosowalem i glosowac bede, poki startowac bedzie.

Pozdrawiam
P.S. Nie, nie jest jedynym politykiem, ktorego poznalem. Jest natomiast jedynym, ktory nie robil z geby cholewy jesli chodzi o Sandecje

Kilinskiego 47 - Sro Paź 28, 2009 22:53

Masahiko napisał/a:

Pan Kilińskiego 47 oczywiście napisał bardzo mądry post i ma rację w wielu kwestiach. Mam jednak trochę inne odczucia co do tego tematu i wydaje mi się, że akurat w tej kwestii "punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia".

Gdybym nie wiedział o tym, że jesteś znanym i szanowanym prowokatorem występującym na tym forum, który zawsze musi być na nie i szukać dziury w całym, to zapytałbym co miałeś na myśli jeśli chodzi o wyboldowaną część twojej wypowiedzi:)

Dla twojej informacji - mój "punkt siedzenia" to sektor C, rzadziej F:)

A jaki jest twój "punkt siedzenia" skoro on tak wiele znaczy dla pojmowania spraw Sandecji i jest różny od mojego? Kościuszki 2?:D

jacolmc - Sro Paź 28, 2009 23:46

Motywy działania Pana Nowaka to jego sprawa ,najważniejsze że wspiera nasz klub i chwała mu.Masahiko pewnie zrobiłby to lepiej,dlatego niech kandyduje w nadchodzacych wyborach.
jacekns - Czw Paź 29, 2009 07:17

Felek napisał/a:
@jacekns - nie ma sensu rozmywać tematu dyskusjami politycznymi na poziomie bojówek PiSu. Myślę, że każda rozsądna osoba powinna mieć wyrobione zdanie nt. Orlików.

Zakończe jednym:
jacekns napisał/a:

No tak - brawo, brawo.. po co nam w kasie miasta dodatkowe 660 000 PLN z zewnętrznych środków na nowe boiska?!? ;)

Po pierwsze nie 660 a 330, bo samorzad wojewodzki to też samorząd, po drugie kto będzie płacił i ile za utrzymanie Orlika ? za jego remonty? Po trzecie by dostać 330 tys trzeba milion wyłożyć.
Tak jak pisałem na całą okręgówkę, szkolenie trampkarzy w tych klubach, młodzież, samorządy wydają rocznie ok 600 tys. W tym czasie gdy za milony z nszych podatków powstaje jedyny "sukces" PO, drużyny trampkarzy są wycofywane z lig, z braku pieniędzy.
Mam w dupie orliki, w Sączu powstają takie boiska przy szkołach, są tańsze i wiemy kto je będzie utrzymywał i kto na nich grał.
"Liberalni" panowie z PO, budują za nasze pieniądze sobie kampanie wyborczą, na Orlikach, co ma to wspołnego z wolnym rynkiem? Jaki przedsiębiorca teraz zainwestuje w boiska by na nich zrabiać? Gdy "Orliki" są "za darmo" jak w socjalizmie.
Widzę, także , że już sklasyfikowałeś mój światopogląd polityczny. Nie masz racji, nie głosowałem na PiS, ale coraz częściej się zastanawiam, czy nie było to spowodowane manipulacją na którą dałem się nabrać.
Przepraszam, za te teksty ale gdy przeczytałem, ile kluby dostają pieniedzy i że wycofywane są następne młode drużyny z lig...uświadomiłem sobie jaka to obłuda i hippokryzja z tymi "Orlikami".
Przecież sukces Sandecji tutaj w Nowym Sączu, nie tylko przełoży się na nasze kibiców zdowolenie, to promocja Nowego Sącza ale przede wszystkim, wzrosnie zainteresowanie piłką/sportem wśród dzieci, młodzieży.
Wiemy jaka jest sytuacja w budżecie centralnym, właśnie w Nowym Sączu wstrzymano budowę obiektu dla straży pożarnej.

biker_ns - Czw Paź 29, 2009 07:30

Cytat:
to chyba jedyny kandydat PiSu na ktorego glosowalem i glosowac bede, poki startowac bedzie.

Pełna zgoda z mojej strony.Nigdy nie głosowałem na PIS za wyjątkiem prezydenta Nowaka na którego będę głosował zawsze kiedy tylko będę miał okazję bo spełnia wiele moich oczekiwań z rozwojem Sandecji na czele/choć to nie jedyny powód/.

Masahiko trzeba przyznać że "gadane masz"więc może Ty sprowadzisz do klubu sponsora który pozwoli Sandecji wejść na drogę normalności?Bo jak na razie twoje skłonności do pozbawionej kontruktywności dyskusji przypominają mi prowadzone na niskim poziomie pogawędki radnych/bez podziału na opcje polityczne/.

POZDRAWIAM

jacek55 - Czw Paź 29, 2009 07:43

Lachowicz to zguba dla Sandecji ,p Nowak wiele zrobił dla miasta a jak ktoś tego nie widzi to polecam spacer po ulicach NowegoSącza .radni PO nie czują ludzki , to co robią to wszystko pod wybory i żeby do koryta............/
TERRORYSTA - Czw Paź 29, 2009 08:00

NA RAZIE DLA JASNOŚCI ZMIENIŁEM (POSZERZYŁEM) TROCHĘ NAGŁÓWEK TEMATU, BO DYSKUSJA MIAŁĄ DOTYCZYĆ STRICTE PLANÓW WOBEC SANDECJI A ZROBIŁ NAM SIĘ TEMAT WYBITNIE POLITYCZNY:)
DYSKUSJA BARDZO CIEKAWA, ALE CHYBA BARDZIEJ ODPOWIEDNIM DZIAŁEM BYŁBY W TYM MOMENCIE HYDE PARK?

Dziekan - Czw Paź 29, 2009 08:26

Hyde Park? Wykluczone !
Niestety ale przyszłość klubu jest uzależniona od głosowania w radzie miasta.
Cieszy fakt, że to forum jest chyba najczęściej odwiedzaną stroną w Nowym Sączu i jest ono niezależne.Naszym zadaniem jest przypominać kto jest ZA a kto PRZECIW Sandecji.
Nie ma co ukrywać. Zarówno Nowak (PiS) jak i Lachowicz (PO) będą startować pod szyldem partii.
Ja nie trawię zarówno Tuska jak i Kaczyńskiego. W każdych wyborach jednak głosuję na kandydatów władz lokalnych nie zwracając uwagi na partię, którą reprezentują ale na zasługi dla mojego miasta. Tym sposobem Nowak dostaje zarówno odemnie jak i całej mojej rodziny od początku komplet głosów i tym razem nie będzie wyjątku.
Co więcej w przyszłych wyborach zrobię wszystko by ten promowany przez lokalne media fałszywiec Lachowicz nie wygrał.
Jeśli macie jakieś wątpliwości to zapraszam do poczytania komentarzy na www.tv-ns.pl jakie regularnie zamieszczają bojwnicy PO.

Bianconeri - Czw Paź 29, 2009 08:37

Też bym był raczej za hajdparkiem bo w zasadzie o Sandecji jest na 1 stronie coś a potem przepychanki POPiSowe :) ale jeśli wszystkim pasuje tutaj (chociażby z tego względu że jest to częściej odwiedzany dział) to niech będzie i niech się ładnie rozwija:)

A w temacie to jest coś ciekawego w tym, że wiele osób ma alergię na PiS jako na partię ogółem a murem stoi za Prezydentem Nowakiem:) który tą partię było nie było reprezentuje.
Ale przede wszystkim reprezentuje również siebie i to w sposób za który należy mu się (przynajmniej nasza) wdzięczność za to co zrobił dla klubu.

Felek - Czw Paź 29, 2009 08:59

jacekns napisał/a:
Po pierwsze nie 660 a 330, bo samorzad wojewodzki to też samorząd, po drugie kto będzie płacił i ile za utrzymanie Orlika ? za jego remonty? Po trzecie by dostać 330 tys trzeba milion wyłożyć.

proponuję spojrzeć jaka jest różnica między samorządem lokalnym, a wojewódzkim - dosyć zasadnicza ;)
Równie dobrze można stwierdzić, że za część rządową również my płacimy, przecież to też pieniądze podatnika..
Raz jeszcze proszę: wiecej myślenia mniej polityki (bezmyślnej) :)

Co do sytuacji budżetowej Sandecji - żeby było jasne. W 100% kibicuję prezydentowi Nowakowi! Oby się udało przeforsować projekt budżetu bez większych zmian..;)

olokrk - Czw Paź 29, 2009 09:01

bede glosowal na rysia bo nam pomaga a cala reszte mam gleboko...
biker_ns - Czw Paź 29, 2009 09:03

Cytat:
A w temacie to jest coś ciekawego w tym, że wiele osób ma alergię na PiS jako na partię ogółem a murem stoi za Prezydentem Nowakiem:) który tą partię było nie było reprezentuje

Bo każdy mądry człowiek patrz/wypowiedź Dziekana/w wyborach lokalnych głosuje na człowieka mniej na partię.W sytuacji prezydenta Nowaka który sporo robi dla miasta i Naszego klubu jest to szczególnie zrozumiałe.Ja przynajmniej taką logiką się kieruje.

I wypowiadając się o kilku tysiącach straconych głosów PO co wypomniał mi Masahiko,wiedziałem co pisze,bo działania PO w kontekście Sandecji powodują że każdy szanujący się i myślący kibic Naszego klubu nie zagłosuje na nich, tylko na PIS z którym nawet wiele osób może się nie utożsamiać jako z ugrupowaniem.

POZDRAWIAM

Trebor13 - Czw Paź 29, 2009 11:10

Nasza sytuacja polityczna jest..ogólnie mówiąc "skomplikowana". Generalnie każda z partii się nie sprawdza, ale też w każdej partii są wartościowi ludzie i do takich zaliczam Prezydenta Nowego Sącza. Na pewno trafił w odpowiednią koniunkturę (np.unijne dotacje) ale póki co inni też mieli swoje możliwości i z reguły je marnowali. Wystarczy zerknąć na miasto, na to co dzieje się w nim, na klub i pozycję Sandecji w piłkarskim świecie. To wszystko mówi samo za siebie i tylko ślepi mogą nie doceniać działań rządzącej w naszym mieście ekipy.
Masahiko - Czw Paź 29, 2009 11:13

Kilinskiego 47 napisał/a:

A jaki jest twój "punkt siedzenia" skoro on tak wiele znaczy dla pojmowania spraw Sandecji i jest różny od mojego? Kościuszki 2?:D

Nie o to mi chodziło drogi Panie Kilinskiego 47. Miałem na myśli polityków i ich działania ;)

Cytat:
Motywy działania Pana Nowaka to jego sprawa ,najważniejsze że wspiera nasz klub i chwała mu.Masahiko pewnie zrobiłby to lepiej,dlatego niech kandyduje w nadchodzacych wyborach.

Nie do końca jego sprawa. To że sprytnie manipuluję Tobą podoba Ci się? Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to zostawię bez komentarza, bo jak już pisałem wcześniej zdaje sobie sprawę z pewnych ułomności niektórych w rozumieniu tekstu czytanego.

Cytat:
Masahiko trzeba przyznać że "gadane masz"więc może Ty sprowadzisz do klubu sponsora który pozwoli Sandecji wejść na drogę normalności?Bo jak na razie twoje skłonności do pozbawionej kontruktywności dyskusji przypominają mi prowadzone na niskim poziomie pogawędki radnych/bez podziału na opcje polityczne/.

A dlaczego ja mam sprowadzać sponsora? Czy to ja jestem za odpowiedzialny? Więc nie zrzucaj na mnie tej odpowiedzialności, tylko dlatego że mam częściowo odmienne zdanie od Twojego. Dyskusje większości Polaków są na tym poziomie, zwłaszcza przyjmując, że Ci w parlamencie i radzie miasta są naszymi "wybrańcami", więc nie urąga mi to wcale. Taki przyjęty epitet porównujący kogoś do posła czy radnego (zwłaszcza z PIS-u) nie robi na mnie wrażenie - wysil się bardziej :)

Cytat:
Lachowicz to zguba dla Sandecji ,p Nowak wiele zrobił dla miasta a jak ktoś tego nie widzi to polecam spacer po ulicach NowegoSącza .radni PO nie czują ludzki , to co robią to wszystko pod wybory i żeby do koryta

To ja się pytam gdzie są obietnice przedwyborcze Pana Nowaka? Gdzie są najistotniejsze dla miasta inwestycje? Radni PO są źli, ale już radni PIS są super, chociaż jedni i drudzy robią dokładnie to samo. Taką ideologię polityczną zostaw dla siebie. Prosimy o coś mniej przesiąkniętego jadem.

PS. Proponuję poczytać kilka ciekawych rzeczy na temat władzy. Jak napiszesz na PW to Ci coś doradzę :)

jacekns - Czw Paź 29, 2009 11:43

Cytat:
To że sprytnie manipuluję Tobą podoba Ci się?

Może Tobą manipulują?

Cytat:
To ja się pytam gdzie są obietnice przedwyborcze Pana Nowaka?

A co obiecał cuda? ;)

Cytat:
Radni PO są źli, ale już radni PIS są super, chociaż jedni i drudzy robią dokładnie to samo.

Nie wiem na jakiej podstawie tak piszesz, radni PO narzekają a radni PiS nie narzekają. To chyba różnica? ;)

Cytat:
Taką ideologię polityczną zostaw dla siebie. Prosimy o coś mniej przesiąkniętego jadem.

Ciagle piszesz, kto ma co zrobić, choć dla siebie propozycje innych odrzcasz.
Może głosisz tutaj "politykę miłości" ;) , jednak czytając posty skierowane do Ciebie odnoszę wrażenie, że nikt tego nie zauważa, wręcz przeciwnie :)
Od Niesiołowskiego tez "bije" ciepło i miłość ;). Powinni w ogóle wpisac krytykę PO, do konstytucji jako z góry; podłą, nikczemną i kłamliwą i nasączoną jadem. :)

PO już Nowym Sączem rządziło...pan Czerwiński, Krawiński więc pamietamy te "rządy" i dbałość ich o interesy Naszego klubu jak i Naszego miasta.

z innego watku;
Cytat:
Nie interesuję mnie to. Nie wrzucałem do tej czapki (o ile się nie mylę), ale trochę mnie to rozbawiło :)

To po co te "napinki", oskarżanie i oczernianie innych ludzi?

biker_ns - Czw Paź 29, 2009 11:46

Cytat:
Radni PO są źli, ale już radni PIS są super, chociaż jedni i drudzy robią dokładnie to samo.

W 100% się z Tobą zgadzam tylko że na plus tych drugich przemawia fakt że chcą coś zrobić dla Naszego klubu w przeciwieństwie do tych pierwszych.

Natomiast jeśli chodzi o obietnice przedwyborcze to wiesz dobrze że wszyscy obiecują i nie wiele z tego realizują/przynajmniej jeśli chodzi o kluczowe inwestycje/.
Ja zdaję sobie sprawę że PiS wielu rzeczy nie zrobi które obiecywał ale faktem jest też to, że od 91 roku podczas żadnej kadencji nie zrobiono tyle z sądeckimi ulicami co podczas obecnej.Najśmieszniejsze jest to że większość tych którzy krytykują obecnego prezydenta za brak obwodnic czy mostu na Dunajcu kiedyś sami wchodzili w skład władzy lokalnej.Pytam, ręce im ktoś związał wtedy że nie byli w stanie zrobić w tym temacie nic?
Tak więc Masahiko nie tłumacz nikomu mechanizmów władzy bo obaj wiemy że jest zakłamana i tyle.

POZDRAWIAM

jacekns - Czw Paź 29, 2009 11:53

Cytat:
Tak więc Masahiko nie tłumacz nikomu mechanizmów władzy bo obaj wiemy że jest zakłamana i tyle.

Nie dajmy sobie wmówić, że wszyscy są zli, bo tym złym właśnie o to chodzi.
Złodziej też się broni mówiąc, że wszyscy przecież kradną, wszyscy biorą łapówki itp.
To nie prawda.
Polityka to nie przestepstwo, dawniej ludzie prowadzili ją na ulicach, zabijając za własne przekonania, teraz zastąpiła je cywilizowana "walka" w debatach publicznych, w sejmie , w TV...i dobrze, jest często niemoralna, manipulowana, pr-owska, ale to nie przestepstwo. I trzeba to odróżniać.

jacolmc - Czw Paź 29, 2009 11:57

Cytat:
bo jak już pisałem wcześniej zdaje sobie sprawę z pewnych ułomności niektórych w rozumieniu tekstu czytanego.
Masahiko zapomniałeś dodać że jesteś skromny
Cytat:
To że sprytnie manipuluję Tobą podoba Ci się?
Najważniejsze że Tobie sie podoba,przecież to jedyna uciecha jaką w życiu posiadasz.Chciałbyś uchodzić za alfe i omege tego forum i na chciałbyś sie kończy.
biker_ns - Czw Paź 29, 2009 12:27

Cytat:
Nie dawajmy sobie wmówić, że wszyscy są zli, bo tym złym właśnie o to chodzi.

Oczywiście zgadam się z Tobą z mojej strony to było uogólnienie.Wiadomo przecież że każdy ma jakieś zasługi i każdy ma jakieś grzeszki/tak PO jak i PiS/.

POZDRAWIAM

Masahiko - Czw Paź 29, 2009 12:43

jacekns napisał/a:

A co obiecał cuda? ;)

Pomijając Twoją ironię (skądinąd niecelną, bo nie jestem zwolennikiem PO) to wspomnę choćby darmowy internet. Znalazłoby się więcej. W zamian mamy obleśny placyk, tańczące bachory na głównym skwerze miejskim i brzydkie i kiczowate lwy.

jacekns napisał/a:
Ciagle piszesz, kto ma co zrobić, choć dla siebie propozycje innych odrzcasz.

Czekam na propozycję, cokolwiek by to miało znaczyć :)

jacekns napisał/a:
Może głosisz tutaj "politykę miłości" ;) , jednak czytając posty skierowane do Ciebie odnoszę wrażenie, że nikt tego nie zauważa, wręcz przeciwnie :)

Te odpowiedzi są takie z dwóch podstawowych powodów: jeden to taki, że część nie umie czytać ze zrozumieniem, albo nadinterpretuję moje wypowiedzi. Drugi powód to po prostu zwyczajna różnica zdań.

jacekns napisał/a:
PO już Nowym Sączem rządziło...pan Czerwiński, Krawiński więc pamietamy te "rządy" i dbałość ich o interesy Naszego klubu jak i Naszego miasta.

Żeby porównywać trzeba znać tło. Widocznie Ty o tym zapominasz. Nie bronię ani Pana Czerwińskiego, ani żadnego innego polityka, ale proszę jedynie o obiektywną ocenę.

jacekns napisał/a:
To po co te "napinki", oskarżanie i oczernianie innych ludzi?

Bo to co widzę na meczach powoduję we mnie wymioty. Jak widzę grupkę kompletnie pijanych gości, którzy przywłaszczają sobie prawo do prowadzenia dopingu, ale tylko wtedy kiedy nie są zajęci rozmową, oraz zbierają kasę od ludzi i tak na prawdę ich okradają. Większość wrzucających to młodzi ludzie, jak oni się mają do tej waszej SG? Miała być flaga dla sektora "C", a nie ma ani flagi, ani pieniędzy. Zastanówcie się po co tam jesteście i czego tak na prawdę chcecie...

Cytat:
W 100% się z Tobą zgadzam tylko że na plus tych drugich przemawia fakt że chcą coś zrobić dla Naszego klubu w przeciwieństwie do tych pierwszych.

Ale wyborca musi patrzeć trochę szerzej, a nie tylko na dobro klubu. Oczywiście zaznaczam, że głosowanie na Pana Nowaka tylko za to, że pomaga Sandecji nie jest niczym złym i gdybym nie miał innych zastrzeżeń do jego rządów to pewnie przechyliłoby szalę na jego korzyść.

Cytat:

To co napisałeś powyżej to nie są mechanizmy władzy. Chociaż oczywiście masz rację.

Cytat:

Masahiko zapomniałeś dodać że jesteś skromny

Moja skromność nie ma tutaj nic do rzeczy. Nie chcę uchodzić za omnibusa i znam swoje ułomności i wady, oraz miejsce w szeregu. Co nie oznacza, że nie mogę mieć swojego zdania. Chciałbym mieć pełne prawo wyrażenia swoich myśli.

VTR - Czw Paź 29, 2009 12:44

Ja bym chcial przypomniec bo widze ze glownym argumentem na rzecz PiS jest fakt ze bylo duzo remontow drog, a wiec tak sie sklada ze pieniadze ktore na to byly zostaly przyznane na podstawie wnioskow zlozonych przez kadencje Wiktora (sic!), takze mysle ze prypisywanie tych remontow PiSowi jest bezpodstawne, najlepszym wyjsciem z tej sytuacji jesli chodzi o klub (tak, tak o Sandecje chodzi bo ten dzial to nie Hydepark i polityczne przepychanki bo ktos lubi PO a ktos inny PiS) bylaby SSA, przez co miasto moglo by sie zajac remontami, i rozbudowa infrastruktury a inwestor klubem ;) Dlatego licze ze tak juz bedzie po przerwie zimowej ;)
Masahiko - Czw Paź 29, 2009 12:48

VTR napisał/a:
Ja bym chcial przypomniec bo widze ze glownym argumentem na rzecz PiS jest fakt ze bylo duzo remontow drog, a wiec tak sie sklada ze pieniadze ktore na to byly zostaly przyznane na podstawie wnioskow zlozonych przez kadencje Wiktora (sic!), takze mysle ze prypisywanie tych remontow PiSowi jest bezpodstawne,

Miałem nadzieję że wspólnymi siłami uda mi się do tego dojść z moimi rozmówcami. Przyspieszyłeś ten proces. Mniej więcej o to chodzi. Wspomnę tylko że pieniądze przeznaczone na remont uliczek w centrum mogły pójść np. na remont ulicy Królowej Jadwigi, ale przez błędy w biurokracji nie stało się tak i dlatego wyremontowana uliczki i udało się spełnić kolejną ideę Pana Gwiżdża :)

biker_ns - Czw Paź 29, 2009 13:07

Cytat:
Ja bym chcial przypomniec bo widze ze glownym argumentem na rzecz PiS jest fakt ze bylo duzo remontow drog, a wiec tak sie sklada ze pieniadze ktore na to byly zostaly przyznane na podstawie wnioskow zlozonych przez kadencje Wiktora (sic!)

Tylko że tak się dzieje od niepamiętnych czasów że jedni coś zaczynają, a inni kończą.
Prawie zawsze jedni zawłaszczali sobie zasługi innych/o co były wieczne kłótnie/.

POZDRAWIAM

slawko21ns - Czw Paź 29, 2009 14:00

Nie widzicie ze masahiko to jeszcze z komuny nie wyrósł ?? co za chlop!! sory ale chodzisz na Sandecje przynajmniej mam taka nadzieje kupujesz te bilety i co?? i teraz przeczysz wszystkiemu co zrobiles .prosze cie bardzo jeden glos wiecej na partaczy nie zaszkodzi Rysiowi :D Koniec Tematu :))
maciek - Czw Paź 29, 2009 14:50

Masahiko, Twoje prywatne antypatie lub sympatie nie mają tu znaczenia. Zostaw je dla siebie jak również twoje lewicowo liberalne poglądy. Prawda jest jedna. Czy się to Tobie podoba czy też nie należy oddać szacunek prezydentowi Nowakowi za jego działalność na rzecz Sandecji a mam podejrzenie graniczące z pewnością, że panowie radni których na szczęście jest mniejszość w Radzie Miasta spuściliby Sandecję "po brzytwie". I to tyle w temacie.
lechu - Czw Paź 29, 2009 15:05

najpierw była dyskusja o planach na 2010 rok,
później wymiana poglądów politycznych,
a teraz wyśmiewanie i krytykowanie Masahiko za jego poglądy.
Czytając to miałem wrażenie, że jakieś wściekłe psy na siebie naskakują, a przecież nie o to tu chodzi.
Cóż, pewnie wszyscy się zdziwią, jak Pis na wybory prezydenckie w mieście nie wystawi pana Nowaka tylko pana Czerneckiego.

maciek - Czw Paź 29, 2009 15:17

lechu, Nikt nie wyśmiewa Masahiko broń Boże. Przecież każdemu wolno mieć swoje poglądy bardziej w lewo lub w prawo. Jego prywatna sprawa. Ale przecież to forum to nie Hyde Park. Dlatego proszę skupmy się na sprawach związanych z NASZYM WSPÓLNYM ukochanym klubem jakim jest Sandecja!! Pozdrawiam wszystkich kochających naszą 100 latkę!!
aidos - Czw Paź 29, 2009 15:53

Masahiko napisał/a:
W zamian mamy obleśny placyk, tańczące bachory na głównym skwerze miejskim i brzydkie i kiczowate lwy.

Przegiołeś stary. Te "tańczące bachory" to połowa Twojej historii a w dodatku coś z czego Nowy Sącz jest rozpoznawalny w świecie. Dla tych "tańczących bachorów" corocznie organizowany jest Festiwal, i coracznie róznorakie bachory świetnie się bawią właśnie w tym miejscu gdzie jest ich pomnik.

Zamiast "obleśnego placyku i kiczowatych lwów" również wolałbym ogladać pęknięte i pordzewiałe dranki i oraz place zarośnięte krzakami żeby można było się gdzie odlać. Jak również wspomnę iż bardzo brakuje mi tego nowoczesnego targowiska przy ul. Lwowskiej.

Ja jestem dumny i z tych Lwów i z placyków bo wreszcie starówka wygląda jak starówka a nie jak stare miasto.

A podsumowując to napisałbym to tak:

jacekns napisał/a:
Cytat:

A podsumowując to napisałbym to tak:
Cytat:
To nie polityka ale przyszłość dla Sandecji, tak jak pisał Grzechotnik, nie od dziś Nowak jest wiernym kibicem Naszego Klubu i nie robi tego TYLKO dla głosów wyborczych jak inni obłudnicy.

biker_ns - Czw Paź 29, 2009 16:03

Do Masahiko i pozostałych forumowiczów:

Dyskutujemy tu już "dłuższą chwilę"i dyskusja ta niema końca,a co najważniejsza żadnych konstruktywnych wniosków nie przynosi.
Zadam więc dwa pytania:
1.Czy Ty Masahiko jesteś za dobrem Sandecji?
Nie przewidując innej odpowiedzi odpowiem za Ciebie TAK
2.W takim razie jaki jest Twój pomysł by był wilk syty i owca cała tzn.żeby PiS/czytaj prezydent Nowak/ przegrał wybory,ale równocześnie żeby Sandecja otrzymała te powiedzmy planowane 6 mln.złotych.
Bo ja szczerze mówiąc takiego scenariusza sobie nie wyobrażam.Jak dla mnie koniec prezydentury p.Nowaka=schyłek krótkiego okresu renesansu Naszego ukochanego klubu,a on jest przecież motywem przewodnim na tym forum i dzięki temu klubowi tu wszyscy jesteśmy.

Zaznaczam że pytam szczerze bez cienia ironi.Poprostu jestem ciekaw Twojej odpowiedzi.
Oczywiście jeśli inni forumowicze mają jakieś pomysły na tak postawione pytanie to również zapraszam do dyskusji.
POZDRAWIAM

VTR - Czw Paź 29, 2009 16:32

^^
Ja juz podawalem pomysl dzieki ktoremy bedzie wilk syty i owca cala. O ile sie nie myle wybory sa w przyszlym roku w pazdzierniku do tego czasu skoro pieniadze zapowiadane sa na 2010 trafia do klubu wiec o to bym sie akurat nie martwil. Wracajac do tego aby za jednym zamachem utrzymac obecny "wysoki lot" Sandecji oraz dac szanse zmianom w miescie jedynym wyjsciem jest utworzenie Sportowej Spolki Akcyjnej, dlatego trzymam kciuki z calych sil za p. Danka aby Sandecja po przerwie zimowej wystartowala juz jako SSA :)

krochmal - Czw Paź 29, 2009 16:43

Masahiko - twierdzisz, że mamy lwy, "bachory" zapomniałeś dodać jeszcze o rycerzyku ;)

Ale nie zapominajmy również, że to jest forum sportowe, to forum konkretnego klubu i tutaj nie dyskutujemy o tym która partia jest lepsza PO,PiS czy jeszcze jakaś inna tylko, który rządzący Naszym Miastem wspomógłby nasz Klub. I powiem ze swojej perspektywy chociaż jestem przeciwnikiem Nowaka, przeciwnikiem PiSu jak i PO oraz każdej innej partii politycznej w naszym kraju z wielu powodów o których tutaj pisał nie będę bo to nie forum polityczne to jeżeli w przyszłym roku powstanie na Sandecji oświetlenie, w końcu klub stanie się SSA to osobiście przyklasnę tej inicjatywie i osobiście pochwalę Prezydenta bo jestem kibicem Sandecji a to wtedy za jego kadencji doszłoby do tych niewątpliwie historycznych wydarzeń w dziejach sądeckiego klubu.

Czy w związku z tymi wydarzeniami poprę w najbliższych wyborach samorządowych PiS i ew. kandydaturę Nowaka na Prezydenta...nie wiem...wiem, że to co się dzieje teraz w klubie, to że mamy jako, tako stabilizację, że gramy z Górnikiem Zabrze, Widzewem jak równy z równym w jakiejś części jest zasługą obecnej władzy, ponieważ klub jest cały czas miejski !! Obietnice wyborcze ?? Tak, wszystko fajnie - zgoda - sam o tym kiedyś pisałem, Nowak obiecywał darmowy internet, Tusk obiecywał drugą Irlandię, lepsze płace, pracę dla ludzi wykształconych (jako nauczyciel już 2 rok z powodu braku miejsc w szkole nie pracuję w zawodzie wyuczonym)więc nie podniecajmy się nimi za bardzo. Każdy coś obiecuje, no bo jak inaczej miałaby wyglądać kampania wyborcza ??

Inną kwestią jest to jak przy okazji "wielkich spotkań" typu GKS Katowice, Podbeskidzie(inauguracja ligi w Sączu) czy ŁKS na trybunach zasiadają Panowie, którzy tak naprawdę z Sandecją nie mają wiele wspólnego, myślę, że niektórzy z nich nawet pełnej kadry nie znają ale takie spotkanie to dobra okazja dla "lansu". Dla mnie to jest po prostu śmieszne i w moim odczuciu pokazuje tylko to jak bardzo duże "parcie na szkło" w regionalnym wydaniu mają niektórzy politycy. Nie podaję tutaj konkretnych nazwisk ale myślę, że niejeden z nas na wymienionych przeze mnie spotkaniach widział ludzi, którzy na ŁKSie siedzieli na trybunie honorowej ale już na Dolcanie czy w deszczu na KSZO ich nie było. Mówiąc z wielką ironią - co to będzie na wiosnę jak na Kilińskiego przyjedzie Górnik Zabrze, Widzew Łódź, Pogoń Szczecin chyba miejsc na krytej braknie.

Wydaje mi się, że nie ma sensu prowadzić tutaj dyskusji politycznych nt. konkretnych partii bo to nie jest najlepsze miejsce. Skupmy się na tym co jest i rozliczajmy rządzących miastem z działania na rzecz naszego Klubu bo to forum Sandecji a nie PiS czy PO.

Felek - Czw Paź 29, 2009 16:45

biker_ns napisał/a:

Zadam więc dwa pytania:
1.Czy Ty Masahiko jesteś za dobrem Sandecji?
Nie przewidując innej odpowiedzi odpowiem za Ciebie TAK
2.W takim razie jaki jest Twój pomysł by był wilk syty i owca cała tzn.żeby PiS/czytaj prezydent Nowak/ przegrał wybory,ale równocześnie żeby Sandecja otrzymała te powiedzmy planowane 6 mln.złotych.
Bo ja szczerze mówiąc takiego scenariusza sobie nie wyobrażam.Jak dla mnie koniec prezydentury p.Nowaka=schyłek krótkiego okresu renesansu Naszego ukochanego klubu,a on jest przecież motywem przewodnim na tym forum i dzięki temu klubowi tu wszyscy jesteśmy.

Ad1. Myślę, że zdecydowana większość użytkowników forum jest za dobrem Sandecji.

Ad2. Rozwiązań znalazłoby się trochę. Kto powiedział, że PO skaże Sandecję na niebyt? Oczywiście nie myślę tu o zagorzałych zwolennikach PiSu, których zdanie jest znane ;)
O ile dobrze przypominam sobie różnicę zdań między liderami tych partii, to pamiętam, że kością niezgody było to, czy klub ma być miejscki, czy funkcjonować jako SSA. Wygrała pierwsza opcja i wszystko jest bardzo fajnie. Nie wiadomo jednak jak byłoby w drugim przypadku. Może też nienajgorzej? Może klub już dawno stałby się bardziej profesjonalny? Tego się już nie dowiemy.

Generalnie współczuję wyborcom w Nowym Sączu kibicującym Sandecji.. Mają spory dylemat, z jednej strony bowiem "partia rządząca" dba o Sandecję, z drugiej jednak kładzie większość istotnych tematów w mieście.. Ciężki to wybór - miasto, czy klub? A może warto spróbować dać szansę komuś innemu?

Dobrze, że jest prezydent Nowak - prawdziwy kibic, człowiek, który mimo swoich wad (jak każdy z nas) wyróżnia się pozytywnie na tle swojego partyjnego zaplecza.

PS. Pełna zgoda z VTR!!! Trzymam kciuki za dalszą profesjonalizację klubu i powstanie SSA. Może wreszcie klub stanie się stabilny organizacyjnie i finansowo oraz uniezależni się od bieżącej polityki partyjnej! (co pozwoli nam na forum komentować sprawy dot. Sandecji, a nie poszczególnych partii ;)

biker_ns - Czw Paź 29, 2009 17:16

Cytat:
Wracajac do tego aby za jednym zamachem utrzymac obecny "wysoki lot" Sandecji oraz dac szanse zmianom w miescie jedynym wyjsciem jest utworzenie Sportowej Spolki Akcyjnej

Zgadzam się z Tobą całkowicie,tylko trzeba jeszcze dodać że sam prezes Danek z viceprezesem Kadłuczką tego nie zrealizują.Dlatego należy mieć nadzieję że bez względu na barwy partyjne politycy zarządowi Sandecji w tym pomogą.

POZDRAWIAM

jacekns - Czw Paź 29, 2009 17:50

Cytat:
Bo to co widzę na meczach powoduję we mnie wymioty. Jak widzę grupkę kompletnie pijanych gości, którzy przywłaszczają sobie prawo do prowadzenia dopingu, ale tylko wtedy kiedy nie są zajęci rozmową, oraz zbierają kasę od ludzi i tak na prawdę ich okradają. Większość wrzucających to młodzi ludzie, jak oni się mają do tej waszej SG? Miała być flaga dla sektora "C", a nie ma ani flagi, ani pieniędzy. Zastanówcie się po co tam jesteście i czego tak na prawdę chcecie...

Nie wiem co napisać, na pozostałą część Twoich idiotycznych wywodów, odpisali inni.
Jeżeli byś miał choć troszkę honoru, nie pisałbyś takich rzeczy.
To chyba jest tak jak PiS, PO...to co mówiono o PiS /podsłuchy, państwo policyjne itp/ realizuje PO, a to co miał realizować PO /mniejsze podatki, walka z korupcją itp/ realizował za swoich rządów PiS.
Analogicznie jest z Tobą, jad to Tobie się wylewa, oskarżasz nie znając faktów, oczerniasz, oskarżasz.
Uprzedzam że, jeszcze jedno oszczerstwo skierujesz w stronę konkretnych ludzi typu "okradają młodzież" podejmę kroki prawne, bo taki ktoś jak Ty nie powinien być bezkarny w swych pomówieniach.

Może tak będzie wyglądała walka wyborcza PO?

http://www.youtube.com/watch?v=fUjV6DLXrdQ

Także jest bzdurą, twierdzenie, iż Wiktor starał się o pieniądze na REMONTY ulic w Nowym Sączu...cztery lata temu, by je dziś wyremontowano.
Pytałeś o tło rządów PO w Nowym Sączu? Ja bym Ci napisał jakie TŁO miały rządy panów Czerwińskiego i Krawińskiego w Nowym Sączu, ale zapewne czytają nas małoletni.
Nie przypadkowo panów z KLD nazywano "aferałami".

rudeboyz - Czw Paź 29, 2009 18:41

Masahiko napisal:

Cytat:

drogi kolego,zanim zaczniesz rzucac bezpodstawnymi oskarzeniami i robić z kogoś złodzieja ( w tym wypadku z młodego Pt. ) to pomyśl i zapytaj kogoś wprost(bo tak wypadalo by zrobic)...bo flaga wisi na sektorze C (jest jaka jest,ale to nie temat tej dyskusji),i własnie młody Pt. z wlasnej kieszeni dolozyl do niej nawiecej.bo ze skladek bylo okolo 80% kosztu flagi

VTR - Czw Paź 29, 2009 19:38

Ktoś tam wspomnial ze gdyby PO przejelo rzady w miescie to klub by ponownie zaczal upadac, ja natomiast jestem pewien ze tak by nie bylo, bo takie zachowanie bylo by tzw. "strzeleniem sobie w stope", generalnie przeadzilo by to o tym ze w.w. partia w nastepnych wyborach nie bedzie miala szans (wystarczy zobaczyc ile osob przychodzi na mecze i wiadomo ze jeszcze wiecej osob interesuja losy klubu), tak samo zniszczyli by swietna promocje miasta ktore dzieki druznie w I lidze czesto pojawia sie w mediach. Na podobnej zasadzie dzialaja obecne rzady PiS bo chcialbym zauwazyc ze robi sie wiele inwestycji ktore w duzej mierze sa "widowiskowe" czyli wlasnie lwy, grzybki kwiatowe, rycerzyk, te remonty drog (chociaz ja dalej sie bede upieral przy tym ze to zasluga Wiktora bo to za jego kadencji byl zlozony wniosek o to dofinansowanie), jagiellonska czy zegar kwiatowy. Jednakze w kwestii usprawnienia komunikacji nie zrobiono nic (nie wiem jak niektorzy ale ja bym wolal nie stac w korku niz stac na wyremontowanej ulicy). No coz polityka jest jaka jest, kazdy ma swoje preferencje ale najbardziej zalosna sytuacja na tym forum (chodzi mi o ten temat) jest obrzucanie sie blotem - ze ten jest taki i owaki bo jest za PO a ten z kolei jest taki i siaki bo jest za PiS, opanujcie sie wreszcie jak dyskutujecie to dyskutujcie z sensem a nie obrzuczajcie sie miesem bo to do zadnych konstruktywnych wnioskow nie doprowadzi, ogolnie najlepszym wyjsciem teraz byloby zamknac ten temat i dac wszystkim ochlonac bo jak widac emocje wielu juz ponosza.
ak95 - Czw Paź 29, 2009 19:52

Wątpie żeby Sandecja dostała te pieniądze...Nawet jeśli dostanie to jak to w Polsce te pieniądze wyparują niewiadomo gdzie i na co, ale miło że prezydent naszego miasta myśłi o naszym ukochanym klubie!
peter23-23 - Czw Paź 29, 2009 20:16

Mam już dość prowokacji ze strony Masahiko!!!!. Ilekroć jest jakaś rozmowa on próbuje ją storpedować swoimi złotymi myślami. Jednocześnie zgrywając ćwierć- inteligenta. Myślę, że to prosty, ,,mały człowiek'' o mentalności znawcy A klasy. Prowokuje wszystkich praktycznie na każdym temacie.
Proponuje by po jego postach każda następna osoba wpisująca się na forum wysłała ,,:)''. Taka emotikona ( która tak właściwie ze swoim przeznaczeniem stosuje Masahiko) będąca nośnikiem pozytywnej energii wobec Masahiko może rozładuje jego forumowe napięcie.

Pozdrowienia dla Masahiko!!!

czorny88 - Czw Paź 29, 2009 20:17

a MASAHIKO jak zwykle stal sie bohaterem kilku stron!!!!gosciu moze powaznie podejdziesz do tych kilku propozycji abys startowal w wyborach z takim talentem masz duze szanse !!!

[ Dodano: Czw Paź 29, 2009 20:18 ]
PS.sorki za rozmywanie

peter23-23 - Czw Paź 29, 2009 20:26

Ciekawe jednocześnie czy Masahiko zasilił ta składkę. Wiem iż masz na myśli tą drugą składkę. Skoro nic za te pieniądze nie zrobiono to chociaż kolesiowi może się zwróciło to 20 %. O ile widziałem to młodzi ludzie nie wrzucali nic albo grosze, więc wielkiej krzywdy nie doznali. Jeśli masz jaja i chodzisz na sektor C to podejdź do chłopaka i powiedz mu w twarz żeby ci oddał twoje 2 zł , albo weź czapeczkę i pozbieraj. Zapewniam Cię, że od mojej osoby dostaniesz 2, 50 zł.
lukas33 - Czw Paź 29, 2009 20:27

Proponuje zamkniecie tematu w obecnej formie gdyz zamiast rzeczowej dyskusji na temat najblizszej przyszłosci naszego klubu stal sie on miejscem do przepychanek słownych oskarżeń i pseudopolitycznego jarmarku. Brakuje tylko przedwyborczych ulotek.
slawko21ns - Czw Paź 29, 2009 20:43

Zamknijmy forum bo niektorzy juz spia!!:D Glosujemy Na ryska Dla Dobra Sandecji!!
style - Czw Paź 29, 2009 20:54

to po ch*j mu odpowiadacie?

Tak naprawde to Masahiko pewnie ma swietna zabawe widzac jak wami mozna manipulowac...

jak macie problemy z tymi pieniedzmi wrzucanymi do puszki, to wrzucajcie je do puszki young group tak jak ja to robie... wiem komu wrzucam i po co - a jesli ktos niewie po co to spojrzcie na zdjecia z oprawy ostatniego meczu z GKS

robicie sztuczne problemy i robicie burdel tutaj, tak ze nie mozna sobie spokojnie poczytac tematu tylko wasze słowne przepychanki...

Masahiko - Czw Paź 29, 2009 21:36

Ależ atak. Postaram się odpowiedzieć i mam nadzieję zakończymy spory, bo nic dobrego z tego nie może wyniknąć.

1. W żadnym napisanym tutaj zdaniu nie wyraziłem swoich poglądów. Nie napisałem ani jednego zdania, że PIS jest zły, a PO znakomite lub na odwrót. Chciałem na innych przykładach pokazać jak mniej więcej wygląda polityka w naszym kraju, jak słowni lub niesłowni są ludzie nami rządzący. I nie ma dla mnie znaczenia czy partia jest liberalna czy prawicowa, bo nie to forum i nie ten temat. Chciałbym również zauważyć, że to kilku innych forumowiczów pisało polityczne posty, skierowane przeciwko partiom czy politykom.

2. Kwestia "bachorów" itd. Chodzi o coś zupełnie innego - a mianowicie brak profesjonalizmu przy tworzeniu tego typu obiektów. To była totalna samowolka Pana Gwiżdża. A teraz druga strona medalu - są to tak tzw. działania pozorowane. A jak znakomicie im to wychodzi niech będzie fakt, że słyszałem już od kilku osób słowa: "przejdź się po mieście i zobacz ile się dzieje". Ja wolałbym jednak w cywilizowany sposób dostać się na Helene, chciałbym jeździć obwodnicami miasta, chciałbym jechać ulicą Kr. Jadwigi i nie bać się, że zaraz moje auto rozsypie się w proch. Ale w zamian Pan Nowak powie nam, że przecież mamy piękny placyk. To ja podziękuje może :)

3. Sprawa SG. Jeżeli uraziłem kogoś słowami o kradzieży to przepraszam. Przesadziłem. Natomiast co do pozostałych zastrzeżeń, które wymieniłem wcześniej, nie mam zamiaru się z nich wycofywać.

Trzeba być umysłowo ograniczonym, aby bojkotować to co piszę, tylko dlatego że mam odmienne zdanie. Proponuję kilku Panom włączenie się do dyskusji i zejście z mojej osoby.

Jeszcze jedna myśl. Czy wy myślicie że Sandecja nie jest kartą przetargową w radzie miasta? Jestem przekonany że radni z PO nie strzelili by sobie samobója, gdyby przejęli kontrolę nad radą i nie dopuściliby do utraty tego co zostało osiągnięte przez Pana Nowaka. Dlatego też pisałem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niezależnie kto obejmie władzę to Sandecja, dzięki Panu Nowakowi, stała się ważną częścią miasta i ma bardzo ważna pozycję. Przecież politycy nie są ślepi i widzą choćby to ile ludzi chodzi na mecze. Pamiętajmy również o tym.

DNL - Czw Paź 29, 2009 23:27

[offtopic]

Ja dodam coś jeszcze odnośnie Masahiko.
Jeśli to samo co on, napisałaby jakakolwiek inna osoba, pewnie nie byłoby z Waszej strony takiej reakcji. W tym przypadku coraz częściej nie liczy się treść posta, a jego autor. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie.

Jeszcze jedna rada, skoro tak Was denerwuje to możecie nie czytać jego postów, jeśli uważacie go za prowokatora to nie wdawajcie się w dyskusje, a mu się znudzi.

Chociaż ja osobiście tak nie uważam, mimo że miał swego czasu takie momenty.

[/offtopic]

hanys - Pią Paź 30, 2009 07:35

Niestety kazdy temat w ktorym wypowiada sie Masahiko budzi kontrowersje, i temat schodzi nie na wlasciwy tor , a na wyjasnianie swoich postow....
jacekns - Pią Paź 30, 2009 07:47

DNL, nie powinno się oceniać autora a jego posty.

W przypadku Mashiko jednak teza o jego prowokacjach jest uzasadniona, najpierw formułuje bardzo poważne zarzuty wyssane z palca, podgrzewa atmosferę, rzuca pomówienia, by później częściowo się wycofać, zmienić styl na bardziej łagodny, a nawet przepraszać.
To tak jak Sawicka, płacząca w TV...nie daj się nabierać na takie numery. :).

Także słowa;

Cytat:
Jeszcze jedna myśl. Czy wy myślicie że Sandecja nie jest kartą przetargową w radzie miasta? Jestem przekonany że radni z PO nie strzelili by sobie samobója, gdyby przejęli kontrolę nad radą i nie dopuściliby do utraty tego co zostało osiągnięte przez Pana Nowaka.

To jest dopiero "złota myśl"! Czyli wg Mashiko gdy dojdą do władzy to się zmienią...:D
Oczywiście, mamy tego przykład w władzach centralnych.

Mamy za sobą pana Nowaka, mamy co również ważne dobrego gospodarza, myślę, że jednego z najlepszych który się mógł zdarzyć Sandecji pana Danka, nie zniszczmy tego, słuchając takich wypowiedzi ja ta powyżej. Panowie z teraz PO wcześnie AWS, KLD , SLD wielokrotnie nam udowadniali, że Sandecja tylko do III ligi się nadaje, Wiktor też miał możliwość przekształcenia Klubu w SA. Może jeszcze trzeba wymienić jako wielkiego zwolennika Sandecji pana Sas-a, ale nie wykorzystał on swoich możliwości sprawując funkcje posła; wielokrotnie.

Ktoś tu pisał o Sądeckiej Tel. Int., i o mnóstwu pochwał i wypowiedzi tam członków jak i zwolenników PO. Próbowałem wielokrotnie tam polemizować z ich wypowiedziami, niestety wielokrotnie zadziałała cenzura, moderator mej wypowiedzi nie dopuścił do publikacji, choć nikogo nie obrażała ani pomawiała.
Brakuje w Nowym Sączu forum internetowego. Dlatego to forum najpopularniejsze w Nowym Sączu, powinno także otworzyć się na takie problemy. Ludzie piszący o zamknięciu tematu, nie muszą przecież w nim uczestniczyć.
Może mogłoby powstać tutaj pod-forum, coś w rodzaju "Nasze Miasto", "Życie Miasta"...widziałem takie kategorie na wielu kibicowskich forach.

sns1910 - Pią Paź 30, 2009 07:48

hanys napisał/a:
Niestety kazdy temat w ktorym wypowiada sie Masahiko budzi kontrowersje, i temat schodzi nie na wlasciwy tor , a na wyjasnianie swoich postow....

Bo gość wyraża swoje zdanie, a zwykle jak na tym forum kogoś zdanie nie idzie w parze z "głosem ludu" to jest miażdżone, oczywiście nie zawsze, ale często. Inna sprawa że sam Masahiko przyznał że pojawiło się też w jego postach trochę prowokacji, z drugiej strony gdyby mnie tak ktoś gnoił to pewnie nie łatwo by było mi też się powstrzymać od tego typu odgryzania się. Prawda jest taka że między wierszami przewinęło się u niego sporo sensownych uwag, doceniam to, co Nowak zrobił dla Sandecji, ale z kluczowych inwestycji wypalił tylko remont Alei Batorego i Wolności, a przykładowo pozyskiwanie środków unijnych leży i kwiczy, jego wywody n.t. obwodnicy zachodniej, że po co ona miastu jak na jego terenie nie leży to coś pomiędzy kompromitacją a parodią, nie mówiąc o sojuszu ze szkodnikiem Gwiżdżem...Ale też wiem, że jeśli teraz, kiedy jest dobry klimat wokół Sandecji nie stworzy się dobrych podstaw organizacyjnych dla klubu, nie ruszy się z remontem stadionu to odłoży się to na długie lata. A Nowak jest gwarancją że cokolwiek w tej sprawie ruszy, dlatego pewnie jeśli byłyby wybory i zrealizowałby on te plany o 6 mln włożonych w Sandecję, ma mój głos. Z jego oceną trzeba się też wstrzymać do końca kadencji, ma jeszcze rok, a zwykle w ostatnim roku politycy "najciężej pracują", zarówno z realizacją swoich wcześniejszych planów jak i nad kolejnymi "na następną kadencję" ;) To tyle offtopem.

BRH - Pią Paź 30, 2009 08:12

Szanowny Masahiko!
:)
Dla Twojej wiadomości ani PIS nie jest prawicową partią, ani PO nie jest partią liberalną...!
pozdro

jacekns - Pią Paź 30, 2009 08:27

BRH napisał/a:
Szanowny Masahiko!
:)
Dla Twojej wiadomości ani PIS nie jest prawicową partią, ani PO nie jest partią liberalną...!
pozdro

Jak się domyślam prawdziwą prawicą, liberalną jest UPR. Bardziej "prawdziwsza" gdy odszedł Korwin ;). Teraz chyba "jeszcze prawdziwsza" jest Platforma Korwina. ;)
Ciężko dziś o takie podziały, chadecy wprowadzają in vitro i aborcję, liberałowie nacjonalizują prywatne firmy, a lewica je prywatyzuje. Taki świat.

biker_ns - Pią Paź 30, 2009 08:47

Cytat:
Może mogłoby powstać tutaj pod-forum, coś w rodzaju "Nasze Miasto", "Życie Miasta"...widziałem takie kategorie na wielu kibicowskich forach.

Jeśli się nie mylę to administrator internacionale utworzył takie forum na którym można dyskutować różne tematy dotyczące Naszego miasta.Tylko nie pamiętam adresu.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.Jest to strona niezależna od tej Sandecji.
Kiedyś nawet internacionale lekko reklamował tą stronę i zachęcał do korzystania z niej.

POZDRAWIAM

BRH - Pią Paź 30, 2009 08:48

Jacekns! masz racje polityka jest tak pogmatwana, że wszystko przechodzi: lewicowy, socjalny PIS uchodzi za prawicę haha, "liberalna" PO zamyka salony z maszynami haha ale skończy sie to jak prohibicja w USA w XX wieku - porażką rządu...
A tak nawiasem mówiąc z tych 6 baniek od prezia Rycha może nie być nic, zależy czy zmieni się ustawa o sporcie...

aidos - Pią Paź 30, 2009 08:50

http://www.forum-ns.pl/
biker_ns - Pią Paź 30, 2009 08:53

Właśnie o to mi chodziło co podał kolega aidos

dzieki

internacionale - Pią Paź 30, 2009 08:59

Jakbyście mieli ochotę to nawet już jest temat założony na forum-ns.pl :)

http://www.forum-ns.pl/viewtopic.php?p=122#122

biker_ns - Pią Paź 30, 2009 09:10

Cytat:
A Nowak jest gwarancją że cokolwiek w tej sprawie ruszy, dlatego pewnie jeśli byłyby wybory i zrealizowałby on te plany o 6 mln włożonych w Sandecję, ma mój głos.

Podobną treść zawarłem kilka czy kilkanaście postów wcześniej bo wydaje mi się że nam kibicom Sandecji o to powinno chodzić.Niestety kolega Masahiko zwrócił mi uwagę że na te sprawy trzeba patrzeć z szerszej perspektywy i muszę przyznać Mu też sporo racji.Lecz w tym konkretnym przypadku dobro Sandecji w moim przekonaniu jest najważniejsze i przeważa na stronę prezydenta Nowaka.

POZDRAWIAM.

Felek - Pią Paź 30, 2009 09:51

Zgadzam się z biker_ns. My, jako kibie Sandecji na pierwszym miejscu powinniśmy mieć dobro klubu. Nie ważne zatem jaka partia (PiS, PO, czy Samoobrona..), czy jaka osoba - jeśli tylko oferuje wsparcie dla Sandecji, powinniśmy ją wspierać. Dlatego wcale nie obrażę się, jak np. PO, albo SLD na radzie miasta zaproponuje nie 6, a np. 8 mln ;)
Na razie robi to prezydent Nowak i PiS - trzymajmy za nich kciuki!
Ważne, żeby jako kibice (..i Stowarzyszenie) nie identyfikować się z konkretną partią, tylko z konkretnym interesem (czyli dobrem Sandecji). Zawsze bowiem układ sił może się zmienić - warto zatem mieć sojuszników w róznych opcjach.

biker_ns - Pią Paź 30, 2009 10:15

Cytat:
Ważne, żeby jako kibice (..i Stowarzyszenie) nie identyfikować się z konkretną partią, tylko z konkretnym interesem (czyli dobrem Sandecji). Zawsze bowiem układ sił może się zmienić - warto zatem mieć sojuszników w róznych opcjach.

Powiem krótko:święte słowa
I to powinno być mottem całej tej dyskusji.

POZDRAWIAM

BRH - Pią Paź 30, 2009 12:54

Wiadomo, że kasa dla klubu by się przydała, nie tylko 6 mln PLN, ale nawet 60 mln PLN...
Tylko na razie to wróżenie z fusów ponieważ wg. obecnych zapisów miasto nie może dawać kasy na profesjonalny klub, dlatego prezydent Nowak może na razie wiele obiecywać...oby to się zmieniło i miasto wtedy przeleje pieniądze dla Sandecji!
Abstrahując od opcji politycznych należy pochwalić obecnego pana prezydenta za działania na rzecz klubu!

Tomko54 - Pią Paź 30, 2009 15:31

A ja bym (odbiegając od tematu tych 6 mil.) widziałbym w następnym sezonie autobus, który by woził ludzi gdzieś 2 godz przed meczem na stadion. Jeździł by po Nowym Sączu i okolicach. Najlepiej mieć takie 2 to by sprawniej szło i zamiast biletu zwykłego kupowałoby sie jakiś specjalny z którego pieniądze by szły na oprawę czy coś. No tylko trzeba by chyba mieć wykupiony taki autobus więc koszty by były ale moim zdaniem by sie to opłacało. A Wy co myślicie?
Masahiko - Pią Paź 30, 2009 15:57

Biorąc pod uwagę wielkość Nowego Sącza nie sprawdziłoby się to w takim stopniu, aby coś na tym zarobić i przeznaczyć na oprawę. Poza tym ludzie mają czasem inne sprawy na głowie przed meczem i nie zawsze będą stać o umówionej godzinie na umówionym miejscu, aby zabrał go autobus na mecz, na który piechotą ma kilkanaście minut. Taki autobus miałby sens gdyby stadion umiejscowiony był np. w Zawadzie.
Snoopi86 - Pią Paź 30, 2009 18:14

z WP na Helene przejdziesz w 30 min wiec to raczej sensu nie ma;]
polak_ns - Pią Paź 30, 2009 19:44

Tomko54 napisał/a:
A ja bym (odbiegając od tematu tych 6 mil.) widziałbym w następnym sezonie autobus, który by woził ludzi gdzieś 2 godz przed meczem na stadion. Jeździł by po Nowym Sączu i okolicach. Najlepiej mieć takie 2 to by sprawniej szło i zamiast biletu zwykłego kupowałoby sie jakiś specjalny z którego pieniądze by szły na oprawę czy coś. No tylko trzeba by chyba mieć wykupiony taki autobus więc koszty by były ale moim zdaniem by sie to opłacało. A Wy co myślicie?

Ale on będzie na wode nie ? Bo paliwo też kosztuje.

ERNESTO - Czw Lis 05, 2009 16:43

Bianconeri napisał/a:
A w temacie to jest coś ciekawego w tym, że wiele osób ma alergię na PiS jako na partię ogółem a murem stoi za Prezydentem Nowakiem:) który tą partię było nie było reprezentuje.
Ale przede wszystkim reprezentuje również siebie i to w sposób za który należy mu się (przynajmniej nasza) wdzięczność za to co zrobił dla klubu.

Przypominam, ze w Krakowie Prezydentem Miasta zostal Majchrowski tylko dlatego, ze poparl rozbudowe zarowno Wisly jak i Cracovii, a zdaje sie, ze byl przedstawicielem jeszcze bardziej znienawidzonego SLD. Nawiasem mowiac zostal (bodajze) jedynym prezydentem miasta w Polsce spoza PO-PiSu

Owca - Czw Lis 05, 2009 18:16

Haha.. w następnych kampaniach wyborczych, zamiast chwalić się kto, ile i w jakim kościele się udzielał, będą się licytować kto da więcej na sport, ale to może się dobrze skończyć dla Nas- kibiców :D
Kilinskiego 47 - Czw Wrz 23, 2010 16:16

"Na mecze Sandecji przyjeżdża bardzo dużo osób z powiatu + niegłosująca młodzież i zostaje 500 głosów ewentualnie na Nowaka / przed rozpoczęciem naszej kampanii "

^^
Wypowiedź jednego z radnych PO (R. Sobola) na forum tv.ns o kibicach Sandecji (http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/3373/7.html). Pozostawiam pod rozwagę przy urnie w listopadzie i grudniu...

Główny punkt programu PO w Sączu zamyka się w następującym stwierdzeniu tego pana: "Szczególnie młodzi ludzie ,ale nie tylko,już doskonale wiedzą ,że głosowanie na PiS bądź Nowaka startującego z jakiejkolwiek listy to obciach".

Pozdrawiam świadomych wyborców, którym dobro Sandecji leży na sercu,

Jeden z pięciuset:)

kls86 - Czw Wrz 23, 2010 21:57

Ogólnie to prawda że głosowanie na PIS to obciach, ale jednak mimo wszystko realia Sądeckie sprawiają, że dla dobra Sandecji zagłosuje na Nowaka. Chociaż wcale Mi się to nie uśmiecha. W ogólnopolskich wyborach nigdy bym nie zagłosował na PIS.
internacionale - Czw Wrz 23, 2010 21:59

Plotka głosi że Nowak może wystartować jako "niezrzeszony"...
x_cite - Czw Wrz 23, 2010 22:16

to już raczej nie plotka a "fakt autentyczny" hehhe;)
bacin - Czw Wrz 23, 2010 22:25

Akurat w przypadku Nowaka PIS bywa raczej złem koniecznym. Nie kojarzyłbym Go z tym ugrupowaniem na siłę, a patrząc przez aspekty sportowe (Sandecja) - to jedyny słuszny Kandydat :-)
hanys - Pią Wrz 24, 2010 07:38

a ciekawe co zrobicie za 4 lata ;)
x_cite - Pią Wrz 24, 2010 08:27

Hanys już za 4 lata, już za 4 lata Polska będzie mistrzem świata:D
kolafy - Pią Wrz 24, 2010 08:53

To ja będę startował wtedy już na prezydenta także easy.
Oby pogoda dopisała bo w planach jest jeszcze jedno graffiti !

internacionale - Pią Wrz 24, 2010 16:54

kolafy napisał/a:

Zdaje się, że jednym z wymogów oprócz niekaralności, jest wiek min. 30 lat :)

ViruS - Pią Wrz 24, 2010 16:59

internacionale napisał/a:
kolafy napisał/a:

Po to są przepisy aby je naginać :) Życzę powodzenia. hehe

Masahiko - Pią Wrz 24, 2010 23:07

internacionale napisał/a:

25 lat ;)

www.megachem.pl - Sob Wrz 25, 2010 10:24

Cholera, gdybym wiedział, to bym wystartował ;-). Obiecał bym 5 mostów na Dunajcu, budowę nowego stadionu dla Sandecji, obwodnicę: północną, wschodnią, południową, odbudowę zamku, darmowy internet, działania na rzecz budowy drogi z Sącza do A4, tak samo na budowę szybkiej linii kolejowej do Krakowa w linii prostej tunelem omijając tarnówek, wynalezienie leku na AIDS i.......... resztę zostawię sobie na koleją kadencję.

To jak? Pomożecie? he he he

ArbuzKSC - Sob Wrz 25, 2010 14:36

Ja pomogę:) oddam głos na Ciebie jak obiecasz jeszcze nowe zaplecze treningowe:)
www.megachem.pl - Nie Wrz 26, 2010 08:42

Mówisz i masz. I jeszcze, że pomnik Jaśniepana Franka Josefa na plantach powstanie.
Felek - Nie Wrz 26, 2010 14:07

www.megachem.pl napisał/a:
Mówisz i masz. I jeszcze, że pomnik Jaśniepana Franka Josefa na plantach powstanie.

..sikającego, rzecz jasna ;)

qqq - Nie Wrz 26, 2010 15:14

planem na rok 2010 powinno byc zajecie 1-2 miejsca na zakonczenie rundy jesiennej. To wszystko.