|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Hyde Park - WYBORY 9 PAZDZIERNIKA !
mlodykks - Sro Paź 05, 2011 22:54 Temat postu: WYBORY 9 PAZDZIERNIKA ! Już w tą niedziele mamy wybory na kogo NIE głosować to wiemy ale na kogo głosować ?
Tak aby nam kibicom żyło się lepiej i cała akcja przyniosła skutek.
Z obejrzanych materiałów wynika że NOWA PRAWICA .
Na kogo warto głosować ?
kolafy - Czw Paź 06, 2011 08:35
Wynika że NOWA PRAWICA nie ma szans przebicia więc trzeba na to spojrzeć realnie i pozostaje mniejsze zło czyli PiSiory :)
BRH - Czw Paź 06, 2011 09:00
tylko Nowa Prawica! trzeba rozbić układ "bandy czworga"...
tak naprawdę Kaczyński nie różni się wiele od Tuska, obaj to tacy "wodzowie", ale gdzie im tam do Putina, ten to nawet skarby starożytne znajduje
kolafy - Czw Paź 06, 2011 09:35
Na to wychodzi że po wyborach trzeba będzie spakować walizki i znaczki zacząć zbierać bo za samo wejście na stadion lewą, a nie prawą noga będzie zakaz.
Jak myślisz że nie różni się wiele to Twój pogląd polityczny jest marny i gratuluje wyboru Nowej Prawicy niech sobie jeszcze z Palikotem zrobią koalicje to będzie zajebiście ;)
www.megachem.pl - Czw Paź 06, 2011 09:50
Ja jeszcze sam nie wiem na kogo zagłosuję- ale jest alternatywa- oddanie głosu nieważnego. Tylko należy pamiętać, żeby całą kartkę skreślić- bo na pustej można kogoś dopisać. Oddanie głosu nieważnego też jest wyborem- dezaprobaty dla całej sceny politycznej, przy zachowaniu szacunku dla minionych pokoleń, które wywalczyły nam możliwość życia w wolnej Polsce.
Maerqin - Czw Paź 06, 2011 10:10
Ta, "mniejsze zlo" i tak w kolko co 4 lata i przez 4 lata w kolko narzekanie jak jest zle i klocenie sie miedzy soba kto "lepszy"(juz chyba nawet dzieci w gimnazjum podchwycily temat o Tusku i Kaczynksim)- to jest w Polsce ciagle temat nr 1 jakby ku*wa nie bylo innych rzeczy do roboty. Media piora berety, ludzie juz myslec inaczej nie potrafia niz tylko PO albo PiS, boja sie zaglosowac na cos nowego, bo mysla ze to nienormalne, wola babrac sie ciagle w syfie, ktory ufunduje im jedna czy druga partia.
BRH - Czw Paź 06, 2011 10:39
Kolafy wiem co mówię hehe troszkę się na tym znam jako politolog, nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie obaj byli przy Okrągłym Stole i to wystarczy...
kolafy - Czw Paź 06, 2011 10:56
Ja tam nie muszę być wykształconym politologiem, wystarczy mi być zwykłym szarym obywatelem żeby mieć jakieś rozeznanie i ocenę tych rządów, a poprzednich.
BRH - Czw Paź 06, 2011 11:41
każdy niech sobie głosuje jak mu pasuje, nawet na Partię Pracy hehe
Rudy - Czw Paź 06, 2011 11:45
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
style - Czw Paź 06, 2011 11:48
Rudy napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=WmIv1-CCTKI&feature=player_embedded |
Filmik świetny, a tu coś ode mnie.
http://demotywatory.pl/34...y-sie-drugi-raz
Bianconeri - Czw Paź 06, 2011 12:18
Ja chyba dorysuję na dole karty dodatkowa kratkę i napiszę tam "Król Julian" albo "Tomek oni fszysctcy som chuje oprucz ciebje" itp ...
Znowu wybór typu chcesz być chory na raka czy na aids ...
DNL - Czw Paź 06, 2011 12:21
A nie rozumiesz tego, że sytuacja na świecie jest dynamiczna i czasem trzeba zmienić swoje poglądy/obietnice?
Łapy każdy wyciąga po kasę, ale zastanowić się skąd na to wziąć to nie ma komu.
Rolnicy by chcieli, powodzianie by chcieli, ten nie ma, tamten nie ma - daj daj daj. Skąd?
Co by nie mówić Platformie przyszło rządzić w bardzo trudnych czasach - kryzys światowy, powodzie, katastrofa smoleńska.
Ja jeszcze nie wiem na kogo zagłosuję.
Nie wykluczam też PO chociaż po sytuacji z zamykaniem stadionów zarzekałem się, że na nich tym razem nie zagłosuję. Uważam jednak, że trzeba spojrzeć trochę szerzej niż tylko na własne podwórko.
Potrzeba partii, która w końcu zreformuje finanse publiczne jednak to nie są popularne decyzje i każdy się tego boi. Liczą się tylko słupki popularności.
Pewnie wyboru dokonam spośród 3 partii - jedna z bandy czworga + dwie spoza ;)
kolafy napisał/a: | Wynika że NOWA PRAWICA nie ma szans przebicia więc trzeba na to spojrzeć realnie i pozostaje mniejsze zło czyli PiSiory :)
|
Mniejsze zło to można wybierać w drugiej turze. Tutaj powinno się wybierać kogoś kogo faktycznie popierasz i chcesz mu powierzyć swój głos. Takim sposobem KNP pewnie nigdy nie osiągnie dobrego wyniku. Takich ludzi jak Ty będzie pewnie znacznie więcej i gdyby osoby, które faktycznie ich popierają zdecydowały się oddać swój głos mogłoby się udać. Chociaż w obecnej sytuacji to faktycznie trudne.
narkins - Czw Paź 06, 2011 12:26
tez uważam ze Nowa Prawica jest najlepszym wyborem ale szanse aby przekroczyli 1 % sa marne a co dopiero 5% aby dostac sie do sejmu co wiecej nie we wszystkich okregach sie znajduja wiec szczerze Nowa Prawica niestety musi poczekac :( wiec zostaje do wyboru SLD=złodzieje PO=wiadomo PSL=dziwka Palikot=gorszy Tusk wiec zostaje wybrac PIS najmniejsze zło
mlodykks - Czw Paź 06, 2011 14:35
Pisiory chcą wojny z Niemcami... a szczególnie Kaczyński z Merkel :)
Prawica rzeczywiście aktualnie chyba 0.6% ma wiec chyba głos nie ważny..
wborzecki@gmail.com - Czw Paź 06, 2011 14:36
KUMY :-) ZACNE PRZECZYTAJCIE TO http://sadeczanin.info/ak...-2011/art/25600 A W SZCZEGÓLNOŚCI INFO O NAS :-))
aidos - Czw Paź 06, 2011 20:34
Nie namawiając nikogo, powtórzę za kolegami wyżej że jeżeli nie zagłosujesz bo ma tylko 0,6 to na 100% nie będzie mieć więcej, ale jeżeli jeden z drugim tak myślący odda ten głos to wskaźnik ruszy w górę.
BRH - Czw Paź 06, 2011 20:38
NOWA PRAWICA - MOCNE UDERZENIE:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
mlodykks - Czw Paź 06, 2011 21:09
PIS moim zdaniem posiadając dużą ilością % maja jako jedyni szanse na pokonanie PO . Co prawda PIS nas nie kocha ale to oni mogą coś zrobić natomiast Nowa Prawica szans chyba nie ma wynika z tego , wiec trzeba się zastanowić czy jak oddamy głos na NP to czy ten głos będzie ważny , głos na PIS przybliży nas do POKONANIA PIS ! co wy o tym sądzicie
Śmigiel - Czw Paź 06, 2011 21:16
W 2010r. Janusz Korwin-Mikke był przed Waldemarem Pawlakiem w wyborach prezydenckich, więc nie powiedziałbym, że tak zupełnie nie ma szans.
Mogę się mylić, ale swój głos oddam na Nową Prawicę.
Podobnie mówił w Nowym Sączu ostatniej niedzieli.
DNL napisał/a: | Mniejsze zło to można wybierać w drugiej turze. Tutaj powinno się wybierać kogoś kogo faktycznie popierasz i chcesz mu powierzyć swój głos. Takim sposobem KNP pewnie nigdy nie osiągnie dobrego wyniku. Takich ludzi jak Ty będzie pewnie znacznie więcej i gdyby osoby, które faktycznie ich popierają zdecydowały się oddać swój głos mogłoby się udać. Chociaż w obecnej sytuacji to faktycznie trudne. |
Otóż to :-)
kosiarz - Czw Paź 06, 2011 21:47
Każdy poza palikotem i PO oddany głos to dobry głos :)
Oczywiście to moje subiektywne zdanie.
IIIRP mocno atakuje, Lis, Gugała, Bartoszewski a nawet niemieckie MSZ...czegoś się obawiają, gdyby wygrała jakakolwiek opcja poza tymi dwoma, dowiedzielibyśmy się czego tak się boi Tusk.
narkins - Czw Paź 06, 2011 21:48
juz pisalem ze mniejszym zlem jest PiS a ze NP ma male szanse ale i tak oddam glos na nich i oby tak wiekszosc myslala to moze 5% zlapia
narkins - Czw Paź 06, 2011 21:49
a tak NP ponoc nikt nie popiera wiec
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Masahiko - Czw Paź 06, 2011 22:11
kosiarz napisał/a: |
IIIRP mocno atakuje, Lis, Gugała, Bartoszewski a nawet niemieckie MSZ...czegoś się obawiają, gdyby wygrała jakakolwiek opcja poza tymi dwoma, dowiedzielibyśmy się czego tak się boi Tusk. |
Nie dowiemy się, bo Jarek "wie, ale nie powie". Jak to mówił pewien artysta "Ktoś, kto głosuje na PiS, jest dla mnie albo nieświadomym zakładnikiem kłamstwa, albo więźniem własnej ignorancji".
narkins - Czw Paź 06, 2011 22:17
ja mzsle ze nawet jesli wzgra PiS to w malym stopniu a koalicja PO PSL SLD i Palikot sie skumaja i beda mieli wiekszasc wiec nic sie nie zmieni wiec moze niech wkoncu dostanie sie NP Korwina narobi szumu i ruchu za 2 lata i tak rzad sie rozpadnie bo bedzie mocno podzielony a NP moze zwiekszy poparcie
NAJLEPIEJ ODDAC WAZNY GLOS NA NP KORWINA
Bianconeri - Czw Paź 06, 2011 22:21
Tylko Król Julian zapewni nam ład, dostatek i porządek, reszta się nie liczy ...
SKARHEAD - Czw Paź 06, 2011 22:37
a ja Wam odpowiem tak:
"ŻYJE W KRAJU, W KTÓRYM WSZYSCY CHCĄ MNIE ZROBIĆ W HUJA...
....ZA MOJĄ KASĘ.......
text wg. poniższej piosenki :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZpkT7zfgH24
kosiarz - Czw Paź 06, 2011 22:41
Masahiko napisał/a: | kosiarz napisał/a: |
IIIRP mocno atakuje, Lis, Gugała, Bartoszewski a nawet niemieckie MSZ...czegoś się obawiają, gdyby wygrała jakakolwiek opcja poza tymi dwoma, dowiedzielibyśmy się czego tak się boi Tusk. |
Nie dowiemy się, bo Jarek "wie, ale nie powie". Jak to mówił pewien artysta "Ktoś, kto głosuje na PiS, jest dla mnie albo nieświadomym zakładnikiem kłamstwa, albo więźniem własnej ignorancji". |
Lewactwo nigdy na PiS nie zagłosuje, co prawda to prawda. Mogą glosować na palikota, PO, SLD, PSL...na PiS nigdy i to jest wspaniałe. Kłamstwo i ignorancja to zwykła głupota, cztero letnie rządy PO udowodniły, że ci ludzie się do rządzenia nie nadają, rządy PiS były dla społeczeństwa o wiele lepsze, więc tylko frajer jeszcze zagłosuje na PO.
PiSowi frajerów nie potrzeba.
Frajer
Osoba naiwna. Ktoś, komu można wmówić cokolwiek.
kosiarz - Czw Paź 06, 2011 22:43
To jeszcze nie znasz innych krajów, sztuka w tym, by się dawać robić jak najmniej ;)
Kupując w sklepie cokolwiek, za każdym razem dajesz się "robić w chu", gdyż za każdym razem ktoś na Tobie zarabia.
SKARHEAD - Czw Paź 06, 2011 22:56
To jeszcze nie znasz innych krajów, sztuka w tym, by się dawać robić jak najmniej ;)
Kupując w sklepie cokolwiek, za każdym razem dajesz się "robić w chu", gdyż za każdym razem ktoś na Tobie zarabia. |
Kolego sprzedawanie polega na odpowiedniej sprzedaży i dystrybucji, na odpowiednim marketingu,a i tak na każdym kroku ktoś na nas zarabia-to o tym były te słowa...
..a co do innych krajów to polecam "chińskie prawo"..
Kazek G f H - Czw Paź 06, 2011 23:30
to jest mój kandydat, jak i wielu wielu innych. DOMINO JAHAŚ I JEGO PARTIA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=uOnnpWY8dhA
Jeżeli on wygra...to łoooooooooooooooo będzie się działo :D
kolafy - Pią Paź 07, 2011 07:40
Żarty, żartami, a tu się waży los naszego bytu kibicowskiego ;)
kosiarz - Pią Paź 07, 2011 08:23
Ciekawe...czy fałszowano wybory?
http://wpolityce.pl/wydar...wo-dwa-krzyzyki
http://lazacylazarz.nowye...zowaniu-wyborow
Gdyby nawet nie fałszowano, mapka pokazuje gdzie mieszkają najinteligentniejsi ludzie :)
co wiedzą ile i gdzie krzyżyk postawić. ;)
DNL - Pią Paź 07, 2011 10:18
Gdyby nawet nie fałszowano, mapka pokazuje gdzie mieszkają najinteligentniejsi ludzie :)
co wiedzą ile i gdzie krzyżyk postawić. ;) |
Przecież były osoby, które celowo stawiały 2 krzyżyki żeby głos był nieważny - nie chcieli wybierać między złem a złem, a zależało im na tym by być (obywatelski obowiązek, frekwencja). Chociażby też po to by pokazać - idę na wybory, jestem zainteresowany ale nie mam na kogo głosować.
Masahiko - Pią Paź 07, 2011 10:55
Lewactwo nigdy na PiS nie zagłosuje, co prawda to prawda. Mogą glosować na palikota, PO, SLD, PSL...na PiS nigdy i to jest wspaniałe. Kłamstwo i ignorancja to zwykła głupota, cztero letnie rządy PO udowodniły, że ci ludzie się do rządzenia nie nadają, rządy PiS były dla społeczeństwa o wiele lepsze, więc tylko frajer jeszcze zagłosuje na PO.
PiSowi frajerów nie potrzeba.
Frajer
Osoba naiwna. Ktoś, komu można wmówić cokolwiek. |
Ja to nawet myślę, że jedynym ratunkiem przed nieuchronnym rozbiorem Polski jest PiS. Właściwie tylko pod rządami tej partii możemy dowieść wielkość naszego Narodu, wykorzystać posiadany potencjał i sprawić, że białe będzie zielone, a czarne będzie niebieskie. Może pomógłbyś mi wskazać kandydata PiS-u, na którego mógłbym oddać głos? Osobiście Waham się pomiędzy zawodowym posłem Edwardem Siarką, a dyspozytorem Janem Palki. Co o tym myślisz?
Ciekawe...czy fałszowano wybory? |
Na pewno !! Prezes Kaczyński ma ogromne poparcie społeczne, a jego zdrowe podejście do wielu spraw zapewnia mu nieograniczoną miłość wyborców.
blind - Pią Paź 07, 2011 17:06
http://wybory.xaa.pl/test.html
krzysiek186 - Pią Paź 07, 2011 17:56
Oczywiście oddam głos na Nową Prawicę, nawet gdyby sondaże dawały tylko 0.1 % to i tak nie zmienię swojej decyzję, bo głosuję głową a nie sondażami.
Chciałbym przypomnieć że to PiS skierował do Sejmu projekt ustawy zmieniającej m.in. kodeks wykroczeń oraz ustawę o bezpieczeństwie imprez masowych. Co więcej PiS planował wprowadzenie aresztu za wnoszenie na teren stadionu materiałów pirotechnicznych oraz zakazania zakrywania twarzy szalikiem.
W czasie kryzysu trzeba ciąć wydatki, a nie zatrudniać kolejnych urzędników i sięgać do portfela obywateli. Jak mogą naprawić Ci co zepsuli ?
PJN wydawał mi się ciekawy, ale ta partia jest wg mnie wielką niewiadomą, z jednej strony jest wolnościowy Poncyliusz, a z drugiej lewicowa Jakubiak, blee.
Palikota osobiście lubię, ale nie oddam głosu na gey-friendly partię.
lukas33 - Pią Paź 07, 2011 18:43
Ja natomiast oddaje swój głos na PiS. Partie lewicowe to zupełnie nie moja bajka i nijak sie maja do moich poglądów. PO nie poprę ponieważ styl polityki uprawianej przez pana Donka i jego ekipę dla mnie jest po prostu nie do przyjecia a po drugie po prostu za obecnych rządów żyje sie mi zdecydowanie gorzej niż za poprzedników. Jedyną alternatywa dla mnie wydawał się PJN ale jakoś stał sie totalnie bezbarwny i jedyna ciekawą postacią w tej formacji ,jak juz słusznie zauważył autor poprzedniego postu, jest Paweł Poncyliusz.
Dlatego, mimo wszystkich zastrzeżen (których troche by się uzbierało) jednak jest to ugrupowanie najblizsze moim wartosciom i postrzeganiu rzeczywistości i postawie krzyżyk przy kandydacie PiS-u.
specu_nsm - Pią Paź 07, 2011 19:10
Tak i hawajska pizza dla wszystkich hehe
kosiarz - Pią Paź 07, 2011 19:14
a tam :)
DNL - Pią Paź 07, 2011 19:54
Podoba mi się program RPP w stosunku do kościoła.
http://www.youtube.com/watch?v=K0qThJ3gJYM ;)
kosiarz - Pią Paź 07, 2011 23:00
http://youtu.be/-WqO3UJazHA
Bianconeri - Nie Paź 09, 2011 16:19
Panie Magistrze Dyrektorze specjalnie coś dla ciebie z twojego ulubionego gatunku politycznej fantastyki popularnonaukowej:)
Najnowsza teoria spiskowa głosi iż jesli PO wygra zdobywając zdolność koalicyjna to Korwin przegra sprawę niezarejestrowania jego partii, natomiast jeśli PO nie wygra lub będą jakieś problemy to Korwin wygra sprawę i wybory odbędą się ponownie za kilka miesięcy.
I nieco starsza "super pewna informacja" o "możliwości fałszowania wyborów" i żeby koniecznie zabrać swój długopis, bo te leżące w komisjach są trefne:) i tusz znika z nich po kilku godzinach i wieczorem będą dopisywać co chcą :) (druga wersja plotki nakazuje brać ze sobą oprócz długopisu jeszcze ... świeczkę :) )
:]
wborzecki@gmail.com - Nie Paź 09, 2011 19:09
OOO BOSKI MÓJ PRZYJACIELU :-) TWOJE INFORMACJE SĄ JUŻ MI ZNANE Z KÓŁ ZBLIŻONYCH DO RZĄDZĄCYCH :-D TAKO MUSISZ SIĘ BARDZIEJ WYSILIĆ BY SWEGO OJCA DYREKTORA ;-)CZYMŚ NOWYM ZASKOCZYĆ :-D:-D
kedz10r - Nie Paź 09, 2011 21:24
po znowu wygrało niech to szlak
mlodykks - Nie Paź 09, 2011 21:28
!! Wiedziałem po co takie durne głosny marnować :( PO 39 + 8 PSL i maja 50..
Bianconeri - Nie Paź 09, 2011 21:38
" ... Że przyjdzie taki dzień, że będzie w Warszawie Budapeszt ... " o co Jarkowi chodziło w wypowiedzi PO wyborach ??
DNL - Nie Paź 09, 2011 21:42
Zwyciężymy, zwyciężymy, zwyciężymy! ; )
major - Nie Paź 09, 2011 21:47
Bianconeri napisał/a: | " ... Że przyjdzie taki dzień, że będzie w Warszawie Budapeszt ... " o co Jarkowi chodziło w wypowiedzi PO wyborach ?? |
Na Węgrzech całkiem niedawno konserwatysta i lider opozycji Victor Orban (obecny premier), wygrał z taką przewagą, że utworzył samodzielnie rząd. Taka analogia ;]
mlodykks - Nie Paź 09, 2011 22:09
Oby jutro się zmieniło...aby była koalicja 231 mandatów maja 238 chyba wiec jutro moze sie zmieni. A Palikot sie nie zgodzi moze... :) Szkoda zawiodłem się... 50 % frekwencja ehh
wel - Nie Paź 09, 2011 22:42
kolafy - Nie Paź 09, 2011 23:04
no to mamy przejebane ;)
aidos - Nie Paź 09, 2011 23:13
Niestety słowa "Donald mat ...." okazały się pustymi. Brakło dyscypliny politycznej? Nagłośnienia? Propagandy? A premier dostał kolejny atut do ręki w walce z nami. Przykre i prawdziwe.
ERNESTO - Nie Paź 09, 2011 23:59
to ze PO wygralo raczej nie jest wiekszym zaskoczeniem, wielkim zaskoczeniem jest natomiast ich przewaga nad PiSem. Ciekaw jestem Palikota, o ile bylbym w stanie na niego zaglosowac, o tyle nie potrafilbym zaglosowac na niektorych z jego ludzi (Biedron czy transseksualista startujacy w Krakowie). Mam nadzieje, ze on sam sporo namiesza.
Porownanie Kaczynskiego grubo nietrafione, zwlaszcza, ze sluchajac "Prezesa" zalatuje on lewica. ale przede wszystkim brak mu kontaktu z rzeczywistoscia.
wborzecki@gmail.com - Pon Paź 10, 2011 00:24
EEEJJJ ERNI ERNI
narkins - Pon Paź 10, 2011 02:20
no i koniec te .... wygraly wiec pozostaeje jedno podpisy pod http://www.sandecja.org/forum/viewtopic.php?t=2772 jedyna szansa a jak nie to szalik na wieszak a dziecku powiem ze od dzis slonecznik w reka i na mecz :(
Bianconeri - Pon Paź 10, 2011 14:19
http://sadeczanin.info/ak...-2011/art/25890
" ... Według nieoficjalnych wyników 10. mandat poselski w okręgu 14 zdobył Piotr Naimski .... "
ku*** jak dobrze, może weźmie ze sobą dżimejla do warsiafy i będzie spokój :D:D
Bianconeri - Pon Paź 10, 2011 17:30
Znalezione na innym forum:
Cytat: | "PO wyborach
- Panie jak dojść do Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej?
- Tutaj prosto Aleją Żydowskich Ofiar Armii Krajowej, to przy Muzeum Polskiego Wrodzonego Antysemityzmu, potem skręci pan w prawo przy Pałacu Gazpromu w bulwar Polskich Obozów Koncentracyjnych. Przy Pałacu Gazpromu spokojnie raczej patrz Pan w ziemię, bo można dostać 48 godzin z byle powodu. Dalej prosto minie pan Instytut Miłości i Cudów. Przejdzie pan w lewo wiaduktem nad Aleją Tolerancji, stoi tam pomnik Jaruzelskiego z dużym napisem "GENERAŁ HONORU", nie da się przeoczyć. Dalej Skwerkiem Prezydenta Komorowskiego Myśliwego i w lewo na skuśkę Parkiem Piłkarza Kaszuba. W Parku Piłkarza są tzw. Tablice Tuska, to wkopane w ziemie kamienne płyty z przykazaniami: "Dlaczego Polskość Była Chorobą". Miniesz Pan Park i jesteś na Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej.
A po co Pan w ogóle idziesz na Plac Przyjaźni?
Potrzebuję zaświadczenie z Komitetu d/s Mniejszości Chrześcijańskiej. Syn mi się urodził i chciałem ochrzcić.
- Potem musi pan to zarejestrować w Ministerstwie Poprawności Politycznej przy Rondzie Kiszczaka - to akurat w drugą stronę. Chyba, że od razu zadeklaruje pan wychowanie w rodzinie gejowskiej, wtedy rejestrować nie trzeba." |
hanys - Pon Paź 10, 2011 17:48
Bianconeri napisał/a: | Znalezione na innym forum:
Cytat: | "PO wyborach
- Panie jak dojść do Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej?
- Tutaj prosto Aleją Żydowskich Ofiar Armii Krajowej, to przy Muzeum Polskiego Wrodzonego Antysemityzmu, potem skręci pan w prawo przy Pałacu Gazpromu w bulwar Polskich Obozów Koncentracyjnych. Przy Pałacu Gazpromu spokojnie raczej patrz Pan w ziemię, bo można dostać 48 godzin z byle powodu. Dalej prosto minie pan Instytut Miłości i Cudów. Przejdzie pan w lewo wiaduktem nad Aleją Tolerancji, stoi tam pomnik Jaruzelskiego z dużym napisem "GENERAŁ HONORU", nie da się przeoczyć. Dalej Skwerkiem Prezydenta Komorowskiego Myśliwego i w lewo na skuśkę Parkiem Piłkarza Kaszuba. W Parku Piłkarza są tzw. Tablice Tuska, to wkopane w ziemie kamienne płyty z przykazaniami: "Dlaczego Polskość Była Chorobą". Miniesz Pan Park i jesteś na Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej.
A po co Pan w ogóle idziesz na Plac Przyjaźni?
Potrzebuję zaświadczenie z Komitetu d/s Mniejszości Chrześcijańskiej. Syn mi się urodził i chciałem ochrzcić.
- Potem musi pan to zarejestrować w Ministerstwie Poprawności Politycznej przy Rondzie Kiszczaka - to akurat w drugą stronę. Chyba, że od razu zadeklaruje pan wychowanie w rodzinie gejowskiej, wtedy rejestrować nie trzeba." |
|
lol ;D
DNL - Pon Paź 10, 2011 19:33
http://www.polskatimes.pl...-2008,id,t.html
Maerqin - Pon Paź 10, 2011 20:17
DNL napisał/a: | http://www.polskatimes.pl/aktualnosci/460182,jezeli-przegramy-odejde-kaczynski-dotrzyma-obietnicy-z-2008,id,t.html |
Ze niby on(czy ktokolwiek inny z tego stada baranow) mialby odejsc od koryta ot tak, bo zlozyl jakastam obietnice? Mhm, juz to widze...
hanys - Pon Paź 10, 2011 20:46
ch** juz z tym kto wygral wybory, ja sie tylko zastanawiam co ludzie maja w glowie glosujac na takie cuda jak biedron ( slyszaem jak gnojki u mnie na parafii wyzywali sie od biedronii ;) i ta/ten cala/y grodzka/i co tacy ludzie moga wniesc do sejmu i co dac polakom choc coraz czesciej sie zastanawiam czy polacy jeszcze sa w ogole na tym swiecie.
Wujek Adi sie teraz przewraca w grobie ...
Mileniak - Pon Paź 10, 2011 21:20
A to coś z Krakowa? Jestem w szoku, że mieszkańcy Krakowa wybrali sobie taką reprezentantkę (???)
http://www.facebook.com/annagrodzka?sk=info
DNL - Pon Paź 10, 2011 21:47
Zapewne część z tych osób nawet nie wiedziała kim jest A. Grodzka - głosowali na listę, a nie osobę. Zobaczyli 'jedynkę' i poszło.
Osobiście głosowałem na RP z powodów:
"- Rozdział Państwa od Kościoła
- "Przyjazne Państwo" i kwestie z nim związane ("Zasada Milczącej Zgody", "Oświadczenia zamiast Zaświadczeń" itp.)
- Likwidacja Senatu
- Ograniczenie wydatków na armie, kościół i partie polityczne.
- ZUS + KRUS"
Miałem wybór między PO i RP.
Chyba nie ma partii która odpowiada nam w 100% i zgadzamy się ze wszystkim co nam proponują.
kolo - Pon Paź 10, 2011 22:05
A to nie Palifaja kierował przez 3 lata komisja "Przyjazne państwo" i mając większość w sejmie zrobił wielkiego Ch...a więc nie mów mi że teraz to zrobi naiwny człowieku.
major - Pon Paź 10, 2011 22:05
Pięknie się dałeś nabrać ;) Wszystko rozumiem, żadna partia nie jest idealna, ale głosowanie na formację lewicową, która poza Palikotem jest zbieraniną największych wynalazków w kraju... Niektóre postulaty (np. niektóre wymienione przez Ciebie) może i słuszne, a na pewno bardzo chwytliwe dla społeczeństwa, ale to tylko populizm i polityczny marketing. Szans na realizację zbytnich nie widać. Coś w stylu drugiej Samoobrony tylko ubranej w maski nowoczesnych, światłych i tolerancyjnych europejczyków. A sam Palikot jeszcze niedawno żył w przyjaźni z Kościołem, tylko teraz cwanie zmienił front, trafiając jak widać w dobrą lukę.
KubaNS - Pon Paź 10, 2011 22:11
Niektorzy pewnie i nie wiedzieli, ale Ty wiedziales kim jest Biedron, Grodzka(i), Urban i paru innych ? I teraz bedziesz czekal az ten caly "sklad" spelnia te obietnice wyborcze?
Populizmu tez zapewne nie trawisz, prawda?
Cos mi sie wydaje ze niektorzy sie musza teraz bardzo rechotac jak to latwo poszlo ;)
No nic. Narod wybral sobie rzadzacych;)
DNL - Pon Paź 10, 2011 22:23
A szanse na realizację pomysłów Korwina widać? Nie mówiąc już nawet o wejściu do sejmu.
Czyli co? Głosować tylko na tych co mają szansę mieć większość? Bo wtedy jest szansa by coś zrobić.
Mój głos to chęć pokazania tego, że są osoby którym zależy na tych postulatach. Czy zostanie coś zrobione w tym kierunku zobaczymy.
To jak? Głosować przeciw bandzie czworga czy nie? Wprowadzić świeżość, nowe spojrzenie, postulaty czy nie?
Nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem RP - przeczytałem w piątek wieczorem program i zdecydowałem, że jeśli mam zagłosować na coś innego niż PO to właśnie RP. W sobotę już miałem wątpliwości co do mojego wyboru. Postanowiłem jednak dać im kredyt zaufania.
Zaraz będzie Palikot u Lisa, z chęcią posłucham. Co do Komisji Przyjazne Państwo: http://www.ruchpalikota.o...e_.3429.231.pdf (13 strona)
kolafy - Wto Paź 11, 2011 08:07
Szczerze to bym się wstydził nawet przyznać że głosowałem na tą partię :|
BRH - Wto Paź 11, 2011 09:42
Palikot to wynalazek Tymochowicza - speca od Samoobrony, zebrali "ciekawe" postacie: Biedroń, Grodzka, Nowicka, no i sam pan Urban, na pewno będą reformować hehe na pewno
specu_nsm - Wto Paź 11, 2011 09:48
http://sadeczanin.info/ak...-2011/art/25908
Takie małe info
Mileniak - Wto Paź 11, 2011 11:13
Anna Grodzka to idealny przykład parytetu 50/50%.
mlodykks - Sro Paź 12, 2011 19:18
Palikot was nie okłamuje powiedział ze zmieni coś i zmienia . Do rzeczy Janusz Palikot chce aby w sejmie nie było krzyża :) Dobry ehh
BRH - Czw Paź 13, 2011 08:37
mam propozycje niech ten Gasipies jedzie do Izraela zrywać Gwiazdy Dawida, a do Stambułu półksiężyc, może mu pozwolą hehe, niech weźmie tam Biedronia i Grodzką, by w tych fundamentalistycznych krajach szerzyli tolerancję...
BRH - Sob Paź 15, 2011 10:38
mała ciekawostka, montaż czy...? :
http://rybitzky.salon24.p...dka-tvn24-wideo
Masahiko - Sob Paź 15, 2011 12:43
Dobry wynik Palikota wynikał z kilku ważnych kwestii. Po pierwsze idealnie wpasował się w pewną lukę, która powstała w wyniku odejścia części elektoratu lewicy od SLD. Ściągnął też bardzo dużo młodych ludzi, którzy zawiedzeni PO nie mieli po prostu na kogo głosować. Porównanie RP do Samoobrony jest sporym nadużyciem. Po pierwsze głoszą hasła dosyć mocno odmienne, struktura wyborców jest inna, a i sami kandydaci to u Palikota w większości przedsiębiorcy. Chociaż samo wejście do parlamentu jest istotnie podobnie, co podkreśla osoba Tymochowicza.
Mnie się wydaje, że głos oddany na Palikota to nie tylko poparcie jego twarzy i pomysłów, ale poparcie pewnego bloku ideologicznego, tego zestawu kilku haseł - nowoczesne i świeckie państwo, tolerancja, legalizacja marihuany czy aborcji.
Czysta prawda. Wyniki zostały w obrzydliwy sposób sfałszowane. Skandal !! Macierewicz będzie musiał powołać nowy zespół do zbadania tej sprawy.
Cytat: |
Palikot to wynalazek Tymochowicza - speca od Samoobrony, zebrali "ciekawe" postacie: Biedroń, Grodzka, Nowicka, no i sam pan Urban, na pewno będą reformować hehe na pewno |
Sam Palikot mówił, że nie ma ludzi do rządzenia. Gdyby wygrał wybory postawiłby na Rząd fachowców, bo trudno, żeby ministrem zdrowia był np. przedsiębiorca Paweł Najder, a ministrem rolnictwa ekonomista Marcin Krupa (przykładowi parlamentarzyści RP). Oni nie są gotowi do rządzenia Państwem, stąd ku mojemu zadowoleniu przez kolejne 4 lata będziemy mieli stabilną koalicję PO-PSL, ale za to z trzecią siłą RP. I ta siła ma być motorem napędowym pewnych zmian. Tyle.
kosiarz - Pon Paź 17, 2011 08:06
kolafy napisał/a: | Szczerze to bym się wstydził nawet przyznać że głosowałem na tą partię :| |
|
|