|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Historyczny herb Sandecji
rwp - Sob Wrz 02, 2017 13:17 Temat postu: Historyczny herb Sandecji Wiem, że jest pewnie 100 innych, może i ważniejszych spraw w klubie, ale temat herbu (wiem, że nie tylko dla mnie) to dość istotny temat.
Pomijając już kwestię wizualną obecnego herbu, który delikatnie mówiąc do najpiękniejszych nie należy, to trochę tak jakbym ktoś odebrał nam kawał historii. Patrząc na ten herb mam wrażenie, że Sandecja istnieje jakieś 10 lat. Zgadzam się z poniższym tekstem w 100%:
Jeśli w Nowym Sączu zdają sobie sprawę z konieczności remontu stadionu, to czemu przy okazji nie mieliby odświeżyć znaku klubu? Wszak logo oficjalnie wykorzystywane przez Miejski Klub Sportowy „Sandecja” nie jest ani oryginalne, ani poprawnie wyrysowane. Znak używany od 2004 roku przypomina gotowca z biblioteki clipartów programu Corel Draw, który w tamtym czasie używało wiele klubów z niższych lig. Wspomnijmy tu Skrę Bełchatów (w 2010 przeszła rebranding), Noteć Czarnków, Mamry Giżycko czy KS Brochów, dla którego wykonałem autorską propozycję logo w zeszłym roku.
Nie chce rozpisywać się też na temat flagi, wiadomo jakiej. Było to już wałkowane na tym forum. Dla mnie, to zwykły strzał w kolano.
Czy jakaś osoba będąca blisko klubu/stowarzyszenia może napisać, czy jest jakakolwiek szansa, żeby coś zmienić w tej kwestii?
Sączersi - Sob Wrz 02, 2017 13:37
Przy okazji warto wrzucic zrodlo bo wiecej tam na ten temat:
http://polskielogo.net/pl/sandecja-nowy-sacz/
Zgadzam sie, ze obecny herb wyglada dosyc pospolicie, a nasze barwy maja swietny kontrast i mozna by bylo lepiej wykorzystac ten potencjal. Ale zeby w tym klunie cos rudzyc to..
Kmicic - Sob Wrz 02, 2017 15:00
Cytat: | Pomijając już kwestię wizualną obecnego herbu, który delikatnie mówiąc do najpiękniejszych nie należy |
RWP naprawdę delikatnie to ująłeś. Jak dla mnie ten herb jest zjebany po całości i jak tu tak o tym dyskutujecie zaczynam się zastanawiać po kiego c.uja ktoś w ogóle się tego tykał.
Bill3 - Wto Wrz 05, 2017 16:33
Powinien wrócić stary historyczny herb... Piękny w swej prostocie!!!
Felek - Sro Wrz 06, 2017 09:13
Sandecja w swojej historii miała kilka herbów. Jeśli więc ktoś pisze, że chciałby powrót do historycznego, to niech wskaże dokładnie do którego.. ;)
Z innej beczki, dobrze byłoby zrobić zestawienie znaków, które towarzyszyły nam przez niemal 110 lat.
Szturmowiec - Czw Wrz 07, 2017 21:14
Czy jest jakaś szansa by ten herb wrócił do swojego normalnego wyglądu? Kto musiałby podjąć taką decyzję?
radziufan - Czw Wrz 07, 2017 22:11
Jest szansa, Stowarzyszenie Kibiców podjęło juz wstępne kroki, sprawa jest rozwojowa
internacionale - Czw Wrz 07, 2017 22:17
Rzeczywiście, sprawa nie będzie łatwa ale pierwszy krok został zrobiony.
Odbyła się krótka rozmowa z prezesem Haslikiem, który obiecał skonsultować się z prawnikiem aby uzyskać informację jak do procesu zmiany herbu (na ten jedyny właściwy) podejść.
rwp - Czw Wrz 07, 2017 23:19
Świetna informacja. Dzięki Panowie.
arkoniusz - Pią Wrz 08, 2017 08:25
http://sportowememy.pl/im...e-widzieliscie/
Takie małe OT xd. Pokazać to prezesowi to może coś przyspieszy xd.
Chessjan - Pią Wrz 08, 2017 09:18
arkoniusz napisał/a: | http://sportowememy.pl/img/11044/takiego-herbu-jeszcze-nie-widzieliscie/
Takie małe OT xd. Pokazać to prezesowi to może coś przyspieszy xd. |
Gorzej, jeśli prezesowi się spodoba i podokłada nam kolorowe smoki ;)
Za to na pewno trzeba pokazać władzom ten artykuł:
weszlo.com/2017/07/17/polskie-herby-maja-ogromna-wartosc-sa-interesujace-kreatywne-wyraziste/
Swoją drogą faktycznie zaskakujące, po co ktoś w ogóle chciał zamieniać świetny, historyczny herb na tandetę rodem z clipartów worda. Dołożenie korony i szarfy zalatuje małomiasteczkowym kompleksem, coś w stylu wystawiania kolumienek i lwów w wiejskich, nowobogackich domach.
A my naprawdę nie mamy powodów do kompleksów.
Bardzo się ciesze, że ruszyła inicjatywa powrotu do starego herbu.
--
Pozdrawiam,
Chessjan
krzysiek186 - Pią Wrz 08, 2017 09:52
Bardzo dobrze, że ten temat został podjęty.
Lucas_93 - Pią Wrz 08, 2017 09:57
Mam tylko nadzieję, że ludzie z zarządu nie pominą małego odświeżenia herbu, nie są to duże pieniądze, a będzie to wyglądało bardziej profesjonalnie ;) Fajnie ze coś się dzieje w tej kwesti.
DeDe - Pią Wrz 08, 2017 10:22
Ja też trzymam kciuki za powodzenie. Kilka razy zresztą poruszałem ten temat na tym forum. I dobrze ze dzieje się to teraz, kiedy nasz marketing pamiątkowo - gadżetowy dopiero się zaczyna organizować....
Sączersi - Pią Wrz 08, 2017 14:32
Swietna informacja!
DeDe - Sob Wrz 09, 2017 08:14
http://m.sadeczanin.info/...orycznego-herbu
internacionale - Wto Wrz 19, 2017 23:48
Temat wymiany herbu nie upadł. Robione są pierwsze kroki aby obecny wymienić na ten jedyny właściwy. Oczywiście bez korekty się nie obejdzie. Wstępny projekt od grafika poniżej. Wszelkie uwagi i propozycje mile widziane!
rwp - Wto Wrz 19, 2017 23:53
GENIALNIE! taką "kosmetykę" chyba każdy jest w stanie zaakceptować
hanys - Sro Wrz 20, 2017 07:29
pierwsze pytanie po co korekta??
kuba77ideas - Sro Wrz 20, 2017 07:31
Jeszcze jeden krok w korektach znaku, obwoluta złota w nawiązaniu do historycznej wersji herbu.
fanatycznie - Sro Wrz 20, 2017 07:52
złota obróbka spoko ale jako ciekawostka, nie wyobrażam sobie tego herbu teraz :)
czym ma służyć "spłaszczenie" czcionki w napisie klubu i podniesienie roku do góry? W starej wersji data wydawała się mieć marginesy po lewej/prawej i górze takie same, w nowej wersji efekt jest fatalny. Też nie rozumiem po co korekta.
Maerqin - Sro Wrz 20, 2017 07:52
No wlasnie po co koretka i jakies cudowanie na sile???
DeDe - Sro Wrz 20, 2017 09:17
Też uważam, że herb nie wymaga korekt. Jest ładny, symetryczny i elegancki w prostocie. Chyba nie ma co ulepszać go na siłę. Jeśli złota obwódka ma jakieś uzasadnienie to poproszę o wzór jak miałoby to wyglądać.
młodyC - Sro Wrz 20, 2017 09:47
Stary herb wymaga zmian. Widać ze był robiony w paincie, parę kresek, czcionka New Times Roman. Nowy napis fajny, ale ogólnie zrobiło się to mniej symetryczne. Jakby zmniejszyć wysokość części gdzie są paski, albo ewentualnie przesunąć do dołu 1910 to wyglądało by to lepiej.
Złota obwódka wygląda średnio, lepiej zostawić normalnie, chyba ze klub będzie robił jakąś akcję np na 110 lecie (bo na historyczny awans już za późno) to warto rozważyć złotą obwódkę na koszulkach.
Felek - Sro Wrz 20, 2017 10:29
Nigdy nie dogodzi się wszystkim ;)
Ja tam jestem otwarty na zmiany i korekty. Bardzo jestem ciekaw jak ostatecznie będzie wyglądać nowa wersja.
A tak na marginesie, może udałoby się zrobić gdzieś na stronie (np. w dziale historia) zestawienie herbów którymi Sandecja posługiwała się w historii?
arek88 - Sro Wrz 20, 2017 11:00
Przecież ta poprawiona wersja jest w porządku, symetryczna, poprawiona geometria, wyraziste napisy. Wyglada po prostu...porządnie a nie jakby ktoś na kartce narysował i zeskanowal.
Co do złotego obramowania, wiem ze ma nawiązanie do historii ale szczegółów nie znam. Osobiście uważam ze samo obramowanie złe nie jest ale bez tych złotych cyferek które są przez to niewyraźne.
Byłbym właśnie za poprawionym herbem ze złotym obramowaniem ale tylko dookola.
Zna ktoś historię wprowadzenia złotego koloru do herbu ?
xXkosiarzXx - Sro Wrz 20, 2017 11:06
arek88 napisał/a: | Przecież ta poprawiona wersja jest w porządku, symetryczna, poprawiona geometria, wyraziste napisy. Wyglada po prostu...porządnie a nie jakby ktoś na kartce narysował i zeskanowal.
Co do złotego obramowania, wiem ze ma nawiązanie do historii ale szczegółów nie znam. Osobiście uważam ze samo obramowanie złe nie jest ale bez tych złotych cyferek które są przez to niewyraźne.
Byłbym właśnie za poprawionym herbem ze złotym obramowaniem ale tylko dookola.
Zna ktoś historię wprowadzenia złotego koloru do herbu ? |
Nic dodać nic ująć
mlodykks - Sro Wrz 20, 2017 11:49
1) Po pierwsze za gruby obrys, powinien być taki sam jak obrys czarny. Oddalając herb widzimy jedynie białą obwódkę, natomiast czarna znika.
2) Została pogrubiona linia pozioma i to dobrze bo wszystko musi mieć tą samą grubość.
3) Światło między literą A i N jest za duże, przez to robi się tam dziura.
4) Data 1910 została podciągnięta do góry, z bliska wygląda to dobrze ale znak (herb) będzie skalowany i w tym wypadku zmniejszając go do małych rozmiarów napis SANDECJA i 1910 zlewają się z poziomą linia.
5) W dacie 1 jest przesunięte w lewo, światło z prawej 2x większe niż z lewej.
Korekta herbu potrzebna i to koniecznie, ale zmieniając trzeba się trzymać reguł więc proszę przypilnujcie to dokładnie...
kamilyes - Sro Wrz 20, 2017 13:44
A gdyby tak... ;)
Bill3 - Sro Wrz 20, 2017 14:24
Proponuje zlecić odświeżenie naszego herbu profesjonaliście Kubie Malickiemu
http://kubamalicki.pl/portfolio/o-autorze/
Tu nie wystarczy zwykły grafik a trzeba osoby z dużym doświadczeniem i wyczuciem jakości znaku...
Na pewno warto przynajmniej zapoznać się z jego koncepcją...
Nie tak dawno na weszło krytykował nasz herb, że jest niczym logo zakładu mięsnego, więc na pewno podejmie się wyzwania :P
Dodatkowo trzeba zlecić i stworzyć profesjonalną identyfikację wizualną klubu w kontekście materiałów promocyjnych, gadżetów itp...
Sami zobaczcie w jego portfolio jak zajebiście ogarnął to Lechowi Poznań...
kuba77ideas - Sro Wrz 20, 2017 14:56
korekt ciąg dalszy, geometria zaznaczona jaka była, co do różnicy w czarnym i złotym pasku, wynika to ze złudzenia optycznego, natomiast obniżona została data i światło między AN, które rzeczywiście było o 0,5 jednostki za duże.
arek88 - Sro Wrz 20, 2017 15:00
Jak dla mnie super :)
Bill3 - Sro Wrz 20, 2017 15:00
Ta złota obwódka jest kiczowata i przekombinowana...
Niczego nasz herb z nią nie zyskuje...ale to tylko moje zdanie.
lukas33 - Sro Wrz 20, 2017 15:03
Dla mnie również ta złota obwódka jest niepotrzebna. Poza tym ok
kamilyes - Sro Wrz 20, 2017 15:23
a gdyby tak? ;)
klipol - Sro Wrz 20, 2017 15:51
Chujowo wygląda z tymi niedociągniętymi pasami!
radziufan - Sro Wrz 20, 2017 18:06
A mi obwódka sie podoba, nadaje wg mnie elegancji, no i co najważniejsze jest historycznie uzasadniona
SilverCommander - Sro Wrz 20, 2017 18:29
Mi się też podoba ta złota obwódka. W końcu klub ma ponad 100 letnią historię, więc należą mu się złote elementy ;). Natomiast napis "1910" niech zostanie czarny.
arek88 - Sro Wrz 20, 2017 18:31
Dokładnie Panowie :) fajnie ta obwódka wyglada. Jednak ponawiam pytanie, czy ktoś się orientuje w jakich okolicznościach została wprowadzona ?
Niestety nie moje lata a informacji o tym tez znaleźć nie mogę :)
mirek678 - Sro Wrz 20, 2017 22:00
Złota obwódka jak dla mnie tragiczna. Jestem na nie.
ERNESTO - Czw Wrz 21, 2017 00:26
Mi tez sie zlota obwodka nie podoba, czcionka duzo lepsza, ale data chyba jednak powinna isc troszke nizej (jak w orginale)
rwp - Czw Wrz 21, 2017 23:28
Również zrezygnowałbym ze złotej obwódki. Biały i czarny w zupełności wystarczy.
Lucas_93 - Pią Wrz 22, 2017 10:39
A mnie sie podoba. Jest to uargumentowane odswiezenie herbu, dodaje troszke atrakcyjnosci. Herb bardzo mi sie podoba i mam nadzieje ze nie bedzie problemow z jego zmiana. :)
Grzechotnik - Pią Wrz 22, 2017 12:02
Dla mnie bez żadnych kolorowych obwódek !
Maerqin - Pią Wrz 22, 2017 12:03
J.W.
mlodykks - Pią Wrz 22, 2017 13:22
kuba77ideas,
Teraz jest bardzo dobrze.
Czy coś jeszcze chcecie zmieniać ?
Jeśli chodzi o obwódkę to należałoby to sprawdzić i porównać, najlepiej na wizualizacjach (koszulki, plakaty, bilbordy itp)
Jeśli będzie logo, należałoby stworzyć księgę identyfikacji wizualnej, po to aby w klubie wiedzieli jak z nim się obchodzić.
kamilyes - Pią Wrz 22, 2017 16:22
mlodykks napisał/a: | kuba77ideas,
Teraz jest bardzo dobrze.
Czy coś jeszcze chcecie zmieniać ?
Jeśli chodzi o obwódkę to należałoby to sprawdzić i porównać, najlepiej na wizualizacjach (koszulki, plakaty, bilbordy itp)
Jeśli będzie logo, należałoby stworzyć księgę identyfikacji wizualnej, po to aby w klubie wiedzieli jak z nim się obchodzić. |
rozmawiasz z profesjonalnym grafikiem, chyba wie co trzeba zrobić :)
Dziekan - Pią Wrz 22, 2017 16:56
Miasto królewskie więc złoto jak najbardziej
kibic - Pią Wrz 22, 2017 18:20
Oczywiscie ze nie potrzebna zadna zlota obwodka w herbie , przeciez nasze barwy to bialo-czarni. Po wprowadzeniu zlotego koloru za pare lat herb znow bylby do wymiany . Nasz historyczny herb jest piekny w swej prostocie i powinien zostac praktycznie bez ZMIAN . Jest to moje skromne zdanie . W obecnych czasach wszystko co proste jest piekne. Mysle ze to zdanie WIEKSZOSCI kibicow !!!
Lucas_93 - Pią Wrz 22, 2017 18:29
kibic napisał/a: | Oczywiscie ze nie potrzebna zadna zlota obwodka w herbie , przeciez nasze barwy to bialo-czarni. Po wprowadzeniu zlotego koloru za pare lat herb znow bylby do wymiany . Nasz historyczny herb jest piekny w swej prostocie i powinien zostac praktycznie bez ZMIAN . Jest to moje skromne zdanie . W obecnych czasach wszystko co proste jest piekne. Mysle ze to zdanie WIEKSZOSCI kibicow !!! |
Juventus to też bianco-neri a jednak znalazło się kiedyś miejsce dla złotego akcentu ;) Dochodzę do wniosku, że niektórym nigdy się nie dogodzi, czy to ze stadionem, strojami czy nawet herbem ;)
Kmicic - Pią Wrz 22, 2017 18:39
Zamiast malować jakieś obwódki idźcie się nachlać wódki:D
Herb ma być taki jaki mają Klipol i Bill3 pod swoimi nickami! Zwyczajny, stary i k-rwa piękny herb!
kibic - Pią Wrz 22, 2017 18:47
Lucas_93
Juventus to też bianco-neri a jednak znalazło się kiedyś miejsce dla złotego akcentu ;) Dochodzę do wniosku, że niektórym nigdy się nie dogodzi, czy to ze stadionem, strojami czy nawet herbem ;) . . W koncu czy chcecie wrocic do historycznego herbu czy nie ?Co mnie obchodzi czy Juventus ma zloty akcent w herbie czy nie !! Mnie obchodzi nasza SANDECJA bo o jej herbie rozmawiamy !!!
klipol - Pią Wrz 22, 2017 18:57
Kmicic napisał/a: | Zamiast malować jakieś obwódki idźcie się nachlać wódki:D
Herb ma być taki jaki mają Klipol i Bill3 pod swoimi nickami! Zwyczajny, stary i k-rwa piękny herb! |
hanys chyba kiedyś (kilkanaście lat temu ;) ) dawał linka do herbu co mam w awatarze ;)
hanys - Pią Wrz 22, 2017 20:15
klipol napisał/a: | Kmicic napisał/a: | Zamiast malować jakieś obwódki idźcie się nachlać wódki:D
Herb ma być taki jaki mają Klipol i Bill3 pod swoimi nickami! Zwyczajny, stary i k-rwa piękny herb! |
hanys chyba kiedyś (kilkanaście lat temu ;) ) dawał linka do herbu co mam w awatarze ;) |
ale ten herb tez jest zjebany.
żadnej złotej obwódki, jak jebniemy 10 majstrow to dolozymy zlota gwiazdke nad herbem i tyle
ERNESTO - Pią Wrz 22, 2017 21:11
hanys napisał/a: |
ale ten herb tez jest zjebany.
żadnej złotej obwódki, jak jebniemy 10 majstrow to dolozymy zlota gwiazdke nad herbem i tyle |
100% zgadzam sie z powyzszym !
roni - Sob Wrz 23, 2017 11:12
Też jestem przeciw złotej obwódce, strasznie szpeci nasz herb. Pozdrawiam
www.megachem.pl - Sob Wrz 23, 2017 12:12
Bez złotej obwódki!!!
erhemingway - Sob Wrz 23, 2017 13:27
Mnie się podoba ta złota obwódka, ale jak większość jej nie chce, to niech jej nie będzie.
radziufan - Sob Wrz 23, 2017 14:05
mamy pomysł by powstały 3 wersje której zaakceptuje zarząd a następnie poddane będą pod głosowanie
Grzechotnik - Sob Wrz 23, 2017 14:22
radziufan napisał/a: | mamy pomysł by powstały 3 wersje której zaakceptuje zarząd a następnie poddane będą pod głosowanie |
Radziu jakie wersje? Jedyną wersją jest powrót do tego herbu który był kilkanaście lat temu.
SilverCommander - Sob Wrz 23, 2017 14:27
Grzechotnik napisał/a: |
Radziu jakie wersje? Jedyną wersją jest powrót do tego herbu który był kilkanaście lat temu. |
O ile dobrze pamiętam to na forum było napisane, że w historii Sandecji też istniał herb ze złotą obwolutą.
Grzechotnik - Sob Wrz 23, 2017 14:45
SilverCommander napisał/a: |
O ile dobrze pamiętam to na forum było napisane, że w historii Sandecji też istniał herb ze złotą obwolutą. |
Być może istniał. Oczami wyobraźni go widzę i mi sie nie podoba. Moje zdanie jest takie zeby wrócić do tego herbu co był kiedyś.
PS żeby zaraz ktoś nie wpadł na pomysł by zmienić barwy klubowe... Bo tak jest nowoczesniej...
radziufan - Sob Wrz 23, 2017 15:12
Chodzi raczej o 3 bardzo podobne do siebie wersje rozniace sie drobnymi detalami, nie mozna wprost wrocic do tego starego, juz ustaliliśmy ze konieczne jest odswiezenie czyli ustandaryzowanie rozmiaru,czcionki oraz kwestia obwódki
aidos - Sob Wrz 23, 2017 16:02
Bill3 napisał/a: | Proponuje zlecić odświeżenie naszego herbu profesjonaliście Kubie Malickiemu
http://kubamalicki.pl/portfolio/o-autorze/
Tu nie wystarczy zwykły grafik a trzeba osoby z dużym doświadczeniem i wyczuciem jakości znaku...
Na pewno warto przynajmniej zapoznać się z jego koncepcją...
Nie tak dawno na weszło krytykował nasz herb, że jest niczym logo zakładu mięsnego, więc na pewno podejmie się wyzwania :P
Dodatkowo trzeba zlecić i stworzyć profesjonalną identyfikację wizualną klubu w kontekście materiałów promocyjnych, gadżetów itp...
Sami zobaczcie w jego portfolio jak zajebiście ogarnął to Lechowi Poznań... |
Czy @kuba77ideas to właśnie ten Kuba Malicki? Jeżeli nie to może jednak warto by się z nim skontaktować. Chłop z Galicji i żyjący tematem herbów więc może dużo nie skroi, a byłby materiał porównawczy do naszych rodzimych grafików.
Felek - Sob Wrz 23, 2017 20:08
A może wykorzystać człowieka od polskielogo.net? Też może mieć ciekawe spojrzenie..
Wiedzę i doświadczenie na pewno ma :)
fanatycznie - Sob Wrz 23, 2017 22:08
ja tak tylko uświadomię niektórym że herb + księga znaku to nie jest 5000zł....każdy nam może zrobić herb ale czy na każdego nas stać?
xXkosiarzXx - Sob Wrz 23, 2017 22:32
kuba77ideas napisał/a: | korekt ciąg dalszy, geometria zaznaczona jaka była, co do różnicy w czarnym i złotym pasku, wynika to ze złudzenia optycznego, natomiast obniżona została data i światło między AN, które rzeczywiście było o 0,5 jednostki za duże.
Obrazek |
Idealny, złota obwódka historyczna, elegancka ale nie wygląda natrętnie, nie wygląda jak wsiowe dodawanie złota bo tak, wszystko stonowane, wg mnie świetny projekt
legwan - Wto Wrz 26, 2017 19:19
Mi osobiście złota obwódka się podoba, nadaje herbowi klasy. Ze swojej strony dopracowałbym liternictwo w dacie 1910. Może inna czcionka lub tłuściejszy druk.
kibic - Wto Wrz 26, 2017 19:38
Fajne projekty ale litosci z ta zlota obwodka .Herb wyglada z nia jak z odpustu .Ewentualnie czrna obwodka byla by OK !
xXkosiarzXx - Sro Paź 25, 2017 13:15
Czy coś powoli się wyjaśnia / posuwa na przód w związku z herbem? :)
internacionale - Sro Paź 25, 2017 22:29
xXkosiarzXx napisał/a: | Czy coś powoli się wyjaśnia / posuwa na przód w związku z herbem? :) |
Narazie stoi w miejscu. Ale temat nie upadł i na nowy sezon nie widzę innej możliwości aby było po nowemu.
DeDe - Czw Lis 16, 2017 19:21
Nadal status quo.... czy cos ruszylo do przodu?
internacionale - Czw Lis 16, 2017 20:22
DeDe napisał/a: | Nadal status quo.... czy cos ruszylo do przodu? |
Wraz z podziękowaniem niektórym osobom z działu marketingu sprawa utknęła w miejscu. Ale nic straconego. Cały czas mam to na uwadze i będę tego pilnował. Potrzebuję paru dni żeby się z robotą odkuć i zajmę się herbem...
rwp - Pią Sty 19, 2018 21:46
Miłosz, czy jest szansa, że on nowego sezonu zagramy z poprawnym herbem? nie ważne w której lidze...
Pozdrawiam
Asmodeus - Pią Sty 19, 2018 23:12
rwp napisał/a: | Miłosz, czy jest szansa, że on nowego sezonu zagramy z poprawnym herbem? nie ważne w której lidze...
Pozdrawiam |
Teraz jest podobno dylemat bo zamiast korony jest opcja czapki klauna :D
adamovv - Nie Kwi 29, 2018 12:24
Jak temat herbu? Historyczny z korektami będzie czy dalej to co widnieje na koszulkach?
radziufan - Pią Lip 13, 2018 11:58
Wpłynęła do klubu pierwsza analiza tzw szkic koncepcyjny procesu powrotu do historycznego herbu, wygląda to ciekawie, SKS będzie miało decydujacy głos w wyborze ostatecznej wersji. Narazie otrzymalismy tylko zarys ale juz teraz widac że bedzie to zrobione mega profesjonalnie.
W okresie kilku tygodni otrzymamy dwie finalne wersje razem z pełnym opisem, rebrandingiem i typografią. Wtedy wrzucimy na forum i zrobimy jakąś sondę żeby większe grono mogło zadecydowac o wyborze ostatecznej wersji
Dziekan - Pią Lip 13, 2018 12:10
Asmodeus napisał/a: | rwp napisał/a: | Miłosz, czy jest szansa, że on nowego sezonu zagramy z poprawnym herbem? nie ważne w której lidze...
Pozdrawiam |
Teraz jest podobno dylemat bo zamiast korony jest opcja czapki klauna :D |
Jesli pozyczysz, postaramy sie przeforsowac :)
ERNESTO - Pią Lip 13, 2018 19:25
radziufan napisał/a: | Wpłynęła do klubu pierwsza analiza tzw szkic koncepcyjny procesu powrotu do historycznego herbu, wygląda to ciekawie, SKS będzie miało decydujacy głos w wyborze ostatecznej wersji. Narazie otrzymalismy tylko zarys ale juz teraz widac że bedzie to zrobione mega profesjonalnie.
W okresie kilku tygodni otrzymamy dwie finalne wersje razem z pełnym opisem, rebrandingiem i typografią. Wtedy wrzucimy na forum i zrobimy jakąś sondę żeby większe grono mogło zadecydowac o wyborze ostatecznej wersji |
Historyczny ze zlota obwodka jest rowniez brany pod uwage ?
radziufan - Pią Lip 13, 2018 19:27
Tak
xXkosiarzXx - Nie Lip 29, 2018 20:09
Jakiś bliższy termin otrzymanie w/w projektów znany? Mam nadzieję, że pyknie ze złotą obwódką!
najdi - Sro Sie 08, 2018 12:31
Jak temat herbu wiadomo kiedy jakieś konkrety będą?
radziufan - Sro Sie 08, 2018 13:52
Niebawem
Rummek - Sro Sie 08, 2018 17:36
radziufan - pisałem do Ciebie na priva - widziałeś wiadomość?
radziufan - Sro Sie 08, 2018 22:33
Tak, masz odpowiedź na priv, a właściwie 3 odpowiedzi
Chessjan - Nie Sie 26, 2018 15:51
weszlo.com: Sandecja wraca do historycznego herbu
--
Pozdrawiam,
Chessjan
Chessjan - Pon Paź 29, 2018 17:23
www.youtube.com/watch?v=HOTz8-Yvd3Q
Kmicic - Pon Paź 29, 2018 19:50
No i pięknie!!!
Rafalsky - Pon Paź 29, 2018 19:59