|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja ~ Legia
radziufan - Sro Lis 29, 2017 15:46 Temat postu: Sandecja ~ Legia Sobota 20:30
Zapraszamy do dyskusji
xXkosiarzXx - Sro Lis 29, 2017 16:07
Na Fortunce kurs 44 na prowadzenie legii do przerwy i naszą wygraną :D
a tak serio to uszanuję każdy zdobyty punkt, choć nie ma wątpliwości, że wygrana mogłaby być dla nas przełomem
radek - Sro Lis 29, 2017 16:11
I co tu napisać.... Jak się odkuć to na cwelce :) Walka będzie napewno czy to przyniesie efekt zdobyczy punktowej oby bo potrzeba ich bardzo. Trzeba wieżyć że tym meczem przełamiemy niemoc strzelecką. 1-0 Krachunov. Liczę na 6 punktów w tych 4 meczach
matys5392 - Sro Lis 29, 2017 16:17
Legia raczej dwóch spotkań z rzędu nie przegrywa. Nam w sumie też się to nie zdarza. Więc może remis?
1:1 po golach Piszczka i Hamalainena.
Aaa wiadomo kto będzie sędziował? Może jakiś sędzia z Sącza?
najdi - Sro Lis 29, 2017 16:47
Tylko zwycięstwo!!! Piłka nożna dla kibiców, nie dla kurew-legionistów!!! KKS&KSP
jacek55 - Czw Lis 30, 2017 09:31
Wygramy na luzaku 1-0 bramka Dudzic
klipol - Czw Lis 30, 2017 16:25
Tomasz Musiał z Krakowa sędzia głównym.
ERNESTO - Czw Lis 30, 2017 17:53
to moze nam cos posedziuje i wygramy 1-0 po kontrowersyjnym karnym ;)
kks10 - Czw Lis 30, 2017 21:33
Będę realistą nasza przegrana niestety
fanatycznie - Pią Gru 01, 2017 08:13
Legia na stadionie w kukurydzy jeszcze nie wygrała także spokojnie, teraz też się nie uda ;)
Lucas_93 - Pią Gru 01, 2017 08:21
To ja stawiam na remis 2:2, po naszych bramkach w 88 i 90 , najchętniej po jakiejś decyzji VAR :)
dAWidKSC - Pią Gru 01, 2017 20:44
siema, będą jeszcze bilety do kupienia pod stadionem? czy poszło wszystko?
collo - Pią Gru 01, 2017 21:16
Pewnie będą, ale raczej tylko na te niezadaszone sektory.
klaun1910 - Sob Gru 02, 2017 09:11
A dziś w sekretariacie jest jeszcze możliwość ?
Max1990 - Sob Gru 02, 2017 10:03
Dziś zamkniety sekretariat jedynie przed meczem w Niecieczy
fanatycznie - Sob Gru 02, 2017 10:10
mały przegląd "internetowej" prasy, trochę tego jest ale wszystko w miarę spoko się czyta
http://legia.com/aktualno...niecieczy-57126
http://krakow.wyborcza.pl...ie-z-legia.html
http://nowysacz.naszemias...al,t,id,tm.html (trochę na dziko, 24h przed meczem grać trening w Sączu...)
http://www.fakt.pl/sport/...meczach/7tvg6hd
http://legia.com/aktualno...ny-rywala-57124
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lotto-ekstraklasa-sandecja-na-legie-bez-kolewa/rpq2y29
http://warszawa.eska.pl/s...ja-audio/624634
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lotto-ekstraklasa-legia-chce-oszukac-przeznaczenie/jer5mkl
generalnie Dawid kontra Goliat :)
PIKNIK - Sob Gru 02, 2017 12:24
Siema orientujecie się moze czy dostane jeszcze dzisiaj zerówke dla dzieciaka na F bo ja mam na F a nie chciał bym zeby dostał przed stadionem na inny sektor
bandyta56 - Sob Gru 02, 2017 12:56
siema nie ma nikt 3 miejsc zeby wziasc mnie i kolegow na mecz :/ niestety transport nam nie wypalil i dostalismy informacje dzis
Zajcu1990 - Sob Gru 02, 2017 16:01
Siema mam na zbyciu jeden bilet na f jakby był ktoś chętny to pisać
młodyC - Sob Gru 02, 2017 16:44
Jest Kolev w 18?
internacionale - Sob Gru 02, 2017 16:48
młodyC napisał/a: | Jest Kolev w 18? |
Nie ma
syfon12 - Sob Gru 02, 2017 21:41
Na 1-1. Szmacisko. :(
syfon12 - Sob Gru 02, 2017 22:17
I ch**:) Wkurwiony....
Szturmowiec - Sob Gru 02, 2017 22:49
Sama ambicja to nie wszystko niestety. Ta runda brutalnie zweryfikowała umiejętności tych zawodników i tego zespołu. Potrzeba koniecznie 5-6 zawodników do podstawowego składu. Spore wyzwanie przed klubem by takich ściągnąć ale jeżeli poważnie się myśli o utrzymaniu tej ligi to jest to konieczne. Większość tych zawodników z aktualnej kadry, nie ma umiejętności które pozwalałyby im grać na tym poziomie.
PS: Oby tych frajersko straconych 4 pkt (Z Piastem w 95 min i z Legią w 92 min) nie zabrakło w kontekście utrzymania...
kks10 - Sob Gru 02, 2017 22:52
Fura szczęścia ......słupek
klipol - Sob Gru 02, 2017 22:54
Niestety znowu wygrany mecz przejebaliśmy w ostatnich sekundach....dobry remis.
Piszczek wyrasta nam na naprawdę fajnego grajka, a asysta pierwsza klasa!!
Mały w końcu dobry mecz po kontuzji i asysta też cudo.
Trochim jak zwykle największy walczak i najlepszy na boisku.
Ciufa dobry mecz ale, bramka Niezgody niestety jego wina.
matys5392 - Sob Gru 02, 2017 23:00
Pewnie będą dwie grupy komentarzy po tym meczu. Jedne dotyczące naszego strzelania dwóch goli mistrzowi Polski i ogólnej waleczny postawie piłkarzy, no i w sumie korzystnym wyniku po 0:5.
Drugie komentarze będą bardziej brutalne. Jak można prawie przegrać mecz, grając z przewaga zawodnika i prowadząc do 90 minuty? Niestety, ale tak się nie utrzymamy.
Legia była dzisiaj bardzo słaba i wręcz prosiła się o to, żeby ją ograć. Jak to stara ku*rwa. Powiem brzydko, że legia rozchylala przed nami i nogi.
Przed meczem remis byłby sukcesem. Teraz uważam go za porażkę. Takie mecze trzeba wygrywać.
Szturmowiec - Sob Gru 02, 2017 23:03
Blisko 3 miesiące bez zwycięstwa... koszmar
ERNESTO - Sob Gru 02, 2017 23:04
remis dobry, gdyby nie czerwona kartka to bysmy to przegrali. Jasne, ze szkoda 2 punktow, ale rownie dobrze moglibysmy to przegrac (slupek w 93 minucie). Prze meczem wiekszosc z nas wzielaby remis w ciemno, wiec nie marudzmy
matys5392 - Sob Gru 02, 2017 23:13
Ernesto tylko, że takie mecze trzeba wygrywać. Gramy z przewaga zawodnika, prowadzimy. Trzeba trzymać piłkę i grać sprytem. A my nie dość, że dostajemy bramkę na remis, to prawie przegrywamy mecz. My ostatnio i raz wygraliśmy w 9 kolejce. Tylko Pogoń jest od nas gorsza.
Na pewno plusem tego meczu jest to, że Mroczkowski zrobił kilka zmian i piłkarze go nie zawiedli. Dobrze grał Kasprzak. Raczej postawilbym na niego ponownie w kolejnym meczu. Baran po wejściu nie wyglądał lepiej. Kubań też nie grał źle. Cieszy to, że Małkowski gra coraz lepiej.
Maerqin - Sob Gru 02, 2017 23:22
K... mać, no bez jaj. Zabrakło 30 sekund! Powinny być 3pkt! Lipa teraz w ch... zgaga wyjdzie świeża i znowu max remis... Powinniśmy to wygrać!!! LTSK!!!
nuncjusz - Sob Gru 02, 2017 23:40
Gdyby nie to że Legia grała w 10tke byśmy to przerąbali wynik nie jest taki zły ale postawa zawodników w ostatnich 4 minutach już tak bo zamiast atakować z dala od swojej bramki to zaczęli się bronić. Kilka ciekawych zmian trenera oby w następnym meczu grali jak dziś to nie będzie tragedii może jakieś 3 oczka zdobędą . Zostają nam mecze z Płockiem Jagą i Lechią można jakieś 4 pkt zdobyć co i tak będzie dobrym osiągnięciem .
młodyC - Nie Gru 03, 2017 00:12
Dzisiejszy mecz tylko albo aż zremisowaliśmy dzięki dobrej postawie Kasprzaka Piszczka i Małego, którzy w ostatnich meczach byli raczej rezerwowymi. Baran po raz kolejny potwierdził że nie zasługuje na dalszą grę w Sandecji. A Szufryn mimo że jest kapitanem i sercem drużyny zasługuje na miejsce na ławce na rzecz kogoś lepszego, przede wszystkim szybszego i zwrotniejszego. Szkoda cholernie punktów, bo z jednej strony możemy się cieszyć z remisu z Legią, ale równie dobrze mogliśmy wywieźć 3 punkty, tak samo jak w meczu z Lechem, Piastem, Cracovią ...gdzie zabrakło nam zwyczajnie szczęścia lub cwaniactwa boiskowego. Kolejny gol tracimy ze stałego fragmentu gry i kolejny raz z naszej winy. Panowie tak nie może być. Trzeba nad tym popracować.
krzysiek186 - Nie Gru 03, 2017 00:32
Niestety nie udało się dziś wygrać. Sandecja zdobyła dwie bramki. Jestem dobrej myśli, uważam że się utrzymamy.
KKS_FAN - Nie Gru 03, 2017 03:38
Typek z cwelki rzekomo podjechał na mecz na jasielskich blachach.
fanatycznie - Nie Gru 03, 2017 07:49
Strasznie dużo tracimy bramek z główek i po stałych fragmentach. Widać też braki w bronieniu wyniku w końcówce, takiego chaosu w ostatnich 3 minutach chyba jeszcze nie widziałem u żadnej drużyny.
Miejmy nadzieję że po przerwie zimowej piłkarze wrócą do formy z początku sezonu.
collo - Nie Gru 03, 2017 08:40
Mają tupet wchodzić na nasze sektory z ich szmatami.
https://www.youtube.com/watch?v=jaIeDOsGHj4
spdr - Nie Gru 03, 2017 08:55
Maja tapet bo jak widać na filmie nikomu to nie przeszkadza. Nikt nie stanął za chłopakiem który do niego ruszył. Niestety
hanys - Nie Gru 03, 2017 10:23
mozna sie zastanawiac czy my zagralismy tak dobrze, ze cweLka nnie wygrała gładko a przy okazji zdobyliśmy dwie bramki.
czy cweLka zagrala tak słabo.
szkoda wyniku, ale coz. teraz baba jaga i mysle ze sa w stanie szarpnac zwyciestwo
SilverCommander - Nie Gru 03, 2017 10:30
Podsumować ten mecz można przysłowiem: "Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje" ...
syfon12 - Nie Gru 03, 2017 10:51
2017-12-02 Sandecja - Legia Warszawa 2-2 (1-0), Dawid Szufryn
https://www.youtube.com/watch?v=Pr9T7lfn3QU
Kilinskiego 47 - Nie Gru 03, 2017 10:52
SilverCommander napisał/a: | Podsumować ten mecz można przysłowiem: "Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje" ... |
Pieprzenie. Gdyby nam naprawdę powiało w oczy to by się skończyło 2:3. Właśnie takim jesteśmy zespołem, tak grającym końcówki, ze mimo prowadzenia w doliczonym czasie gry, trzeba powiedzieć ze notujemy szczęśliwy remis. Dokładnie to samo było w Gliwicach...
syfon12 - Nie Gru 03, 2017 10:52
2017-12-02 Sandecja - Legia Warszawa 2-2 (1-0), Wojciech Trochim
https://www.youtube.com/watch?v=hR0wPuIAuxA
jacek55 - Nie Gru 03, 2017 11:17
Ale lament ale nie zadowolenie ale pieprzenie ,jest jeden punkt i to się liczy jeszcze parę dni 90% pisało 3 mecze w połę Alelluja i do przodu jak mówi jeden pan z Torunia.
x_cite - Nie Gru 03, 2017 11:42
Mecz super, atmosfera też, frekwencja bardzo dobra jak na grudzień! Widzów ponad trzy koła...przypomnę, że na VIP nie ma kołowrotka i nie są zczytywani kibice. Kilku legionistów pogonionych na różnych sektorach. Szkoda punktów, ale co zrobić i tak wielkie dzięki chłopakom za walkę i ten jeden cenny punkt. Odrobimy na Jadze, Płocku i Lechii! Jestem tego pewien!Alleluja i do przodu;)
Szturmowiec - Nie Gru 03, 2017 11:42
Przed meczem każdy brałby ten 1 pkt z pocałowaniem ręki, niestety jednak przebieg meczu a szczególnie końcówka spotkania powoduje, że ten punkt przyjmuje się ze sporym niedosytem. Mieć przewagę jednego zawodnika, prowadzić do 92 min 2-1, wiedzieć, że blisko od 3 miesięcy nie wygrało się meczu i stracić kolejny już raz bramkę w ostatnich sekundach tak jak było w Gliwicach. Tu nie ma się z czego cieszyć. 9 spotkań za nami bez zwycięstwa. Panowie piłkarze myślą jeszcze jakieś spotkanie wygrać w ekstraklasie?
honor - Nie Gru 03, 2017 11:53
Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu,niestety znów końcówka. Z meczu na mecz powinno być lepiej. Chłopaki pokazali wczoraj,ze mogą zagrać dobra piłkę.Z taką grą jak wczoraj,w trzech ostatnich meczach inkasujemy min.7 pkt.W przerwie zimowej kilka wzmocnień i na wiosnę spokojnie górna część tabeli.
mirek678 - Nie Gru 03, 2017 12:17
Nie znosze tego lamentu że 1 ptk tylko mecz trwa 90 + kilka minut równie dobrze mogli nam
strzelic w pierwszej minucie. BRAWA DLA CHŁOPAKÓW
bzyku - Nie Gru 03, 2017 12:36
Oczywiście, że szkoda i jest niedosyt bo było blisko ale szanujmy to co mamy i nie patrzmy już wstecz tylko skupmy się na kolejnym meczu!!!
misiokoda - Nie Gru 03, 2017 12:47
Owszem straciliśmy bramkę w samej końcówce, ale mecz i tak trzeba powiedzieć dużo bardziej na plus. Moim zdaniem było on lepszy niż Lechem - przede wszystkim z przodu. I chyba po raz pierwszy nie dało się znacznie odczuć braku Kolewa - Piszczek naprawde fajnie się rozkręca i może być z niego pociecha. Może następny mecz z dwójką napastników w przodzie?
I bardzo w odbiorach podobał mi się Kasprzak :)
PPP111 - Nie Gru 03, 2017 13:39
W zimie trzeba 3 gosci do gry. Nie przekonuje mnie Szufryn on zawalił juz sporo goli i zawalił też ten na 2-2. Liczę ze zime przetrenują chłopaki porządnie i taki Cetnar się obudzi, Mały widać że wraca do dobrego grania, dał wczoraj fajne akcenty. Liczę że sprowadzimy jakiegoś napadziora i skrzydłowego. Jak widać potrafimy walczyć z tuzami ligowymi Lech, Legia a z przecietniakami typu Płock, Arka jestesmy tłem.
Remis z Legią trzeba szanować choć z przebiegu meczu szkoda ale moglismy tez to przegrać. Taka juz jest ta liga. Szkoda tych bramek z koncowek z Piastem i wczoraj bo mamy 4pkt mniej przez to ale co zrobić. Na wiosnę wojna na ligowe zycie.
kks10 - Nie Gru 03, 2017 15:25
Piszczek pauza za kartki Kolew prawdopodobnie nie zagra z Jagą
rwp - Nie Gru 03, 2017 15:46
pauza?
z tego co widzę nie był zagrożony przed meczem z Legią.
z Piszczka już mamy wielki pożytek i kto wie, czy to przypadkiem na chwilę obecną nie jest nasz najlepszy zawodnik.
Huśtawka emocji w końcówce meczu straszna. Zremisowaliśmy wygrany mecz, który o mały włos nie przegraliśmy.
SilverCommander - Nie Gru 03, 2017 16:05
Dudzic będzie pauzował w następnym meczu za 4 żółtą kartę.
kks10 - Nie Gru 03, 2017 16:50
Moja pomyłka oczywiście Dudzic
młodyC - Nie Gru 03, 2017 17:14
Myślę że powinniśmy się odwołać za kartkę Dudzica. Ewidentnie przeciwnik zderzył się z głową Dudzica, a płakał jakby go walnął z łokcia.
ERNESTO - Nie Gru 03, 2017 17:58
Moze i lepiej jak bedzie pauzowal w meczu z druzyna z czolowki ? Lepiej teraz, niz gyby mialo go zabraknac w meczu `o 6 punktow`
Pozdro
klipol - Nie Gru 03, 2017 18:53
Co się w końcu dzieje z tym Kolevem?
x_cite - Nie Gru 03, 2017 19:10
Powiem tak po tym meczu jestem optymistą...zobaczycie do końca roku zdobędziemy komplet 9 punktów w trzech ostatnich meczach...szalone, ale możliwe!
młodyC - Nie Gru 03, 2017 20:14
ERNESTO napisał/a: | Moze i lepiej jak bedzie pauzowal w meczu z druzyna z czolowki ? Lepiej teraz, niz gyby mialo go zabraknac w meczu `o 6 punktow`
Pozdro |
Rzecz w tym, że w meczu z czołówką zdobywamy najwiecej punktów :)
bzyku - Nie Gru 03, 2017 20:16
Kolev chyba nie chce u nas grać ,może jakieś testy i transfer dlatego się oszczędza
matys5392 - Nie Gru 03, 2017 20:31
Zaczynamy rundę tak samo jak poprzednio. 2 punkty w 3 meczach. Jeśli będzie powtórka z całej rundy i zgromadzimy 17 punktów, to powinniśmy się utrzymać. Rok temu zespoły, które spadły, czyli Ruch i Łęczna miały po 30 kolejkach po 30 punktów. Dwa lata temu spadkowicze, czyli Górnik i Podbeskidzie miały odpowiednio 25 i 38 punktów. Trzy lata temu Zawisza miał 29 punktów a Bełchatów 31. Rok wcześniej Widzew miał 22,a Zagłębie 29.
To takie suche statystyki. Musimy punktowac i tyle.
rudeboyz - Nie Gru 03, 2017 20:55
matys5392 napisał/a: | Zaczynamy rundę tak samo jak poprzednio. 2 punkty w 3 meczach. Jeśli będzie powtórka z całej rundy i zgromadzimy 17 punktów, to powinniśmy się utrzymać. Rok temu zespoły, które spadły, czyli Ruch i Łęczna miały po 30 kolejkach po 30 punktów. Dwa lata temu spadkowicze, czyli Górnik i Podbeskidzie miały odpowiednio 25 i 38 punktów. Trzy lata temu Zawisza miał 29 punktów a Bełchatów 31. Rok wcześniej Widzew miał 22,a Zagłębie 29.
To takie suche statystyki. Musimy punktowac i tyle. |
Brałeś pod uwagę dzielienie punktów,po podziale na grupy.?
sns1910 - Nie Gru 03, 2017 20:59
rudeboyz napisał/a: | Brałeś pod uwagę dzielienie punktów,po podziale na grupy.? |
Nie ma podziału punktów w tym sezonie.
nuncjusz - Nie Gru 03, 2017 22:13
sns1910 napisał/a: | rudeboyz napisał/a: | Brałeś pod uwagę dzielienie punktów,po podziale na grupy.? |
Nie ma podziału punktów w tym sezonie. |
Dokładnie w tym roku to jakiś ananas na skalę światową :D nie ważne jak ci szło do podziału na grupę mogłeś mieć 15 pkt przewagi a i tak mistrza mieć nie będziesz to samo tyczy się spadku WITAMY W POLSCE .
Rummek - Nie Gru 03, 2017 23:22
myślę, że to kwestia "wrażliwości i etapu ewolucji" otoczenia. Nie wiem kto tam zaczął zaczepki ale współczuje obu kogutom że w 22 minucie mieli już mecz z głowy hehe.
Swoją drogą przyjechał sobie jakiś gostek pokibicować Legii i...niech se kibicuje. W Anglii kibice MU potrafią siedzieć na jednym sektorze z MC i nikomu to nie przeszkadza dopóki jakiś cymbał nie będzie szukał zaczepek.
Mówię to z własnego doświadczenia bo pamiętam jak byłem w mieszanym towarzystwie na Unii w Tarnowie i siedzieliśmy pośród "miejscowego bydła" to po strzelonej przez Sandecję bramce miejscowa inteligencja połapała się w czym rzecz i wywalili nas z sektora - a byłem z dwoma dziewczynami i dzieckiem.
A np. na Lechii siedziałem w koszulce Sandecji pośród kibiców Lechii i jakoś nikt nie skakał, nikt nie fikał - normalna sprawa. Ale to jak powiedziałem zależy od "wrażliwości i etapu ewolucji" otoczenia
bo2904 - Pon Gru 04, 2017 07:52
Do spdr.
Powinien jeszcze dostać wpier..l bo cały czas podchodził do cweli z ległej i zgodę chciał przybijać .
Kmicic - Pon Gru 04, 2017 13:01
Cytat: | Swoją drogą przyjechał sobie jakiś gostek pokibicować Legii i...niech se kibicuje. |
Aja myślę że niech se gostek wypierdala. Przypomnij sobie ilu Polonistów się odbiło od bramy przy okazji naszego meczu na Łazienkowskiej. Jakby to powiedzieć, piłka nożna dla kibiców - nie dla kurew 7egionistów!
hanys - Pon Gru 04, 2017 13:13
bo2904 napisał/a: | Do spdr.
Powinien jeszcze dostać wpier..l bo cały czas podchodził do cweli z ległej i zgodę chciał przybijać . |
jeśli mówisz o tym którego zawineli od nas jako pierwszego to jesteś w bledzie
bo2904 - Pon Gru 04, 2017 14:51
Dokładnie o niego mi chodzi .
"Legia szacun , chłopaki z Warszawy szacun"
Cały czas tak pierd....ł
Nie wiem skąd gość się urwał
toudiunio - Pon Gru 04, 2017 17:01
Kmicic napisał/a: |
Aja myślę że niech se gostek wypierdala. Przypomnij sobie ilu Polonistów się odbiło od bramy przy okazji naszego meczu na Łazienkowskiej. Jakby to powiedzieć, piłka nożna dla kibiców - nie dla kurew 7egionistów! |
Popieram...
Wstyd że jest tak wielu ludzi na tym forum którzy najchętniej poszliby na wódkę z cwelkami.
Posty z sympatyzowane z 7egłą powinny być kasowane a ludzie banowani.
hanys - Pon Gru 04, 2017 18:48
bo2904 napisał/a: | Dokładnie o niego mi chodzi .
"Legia szacun , chłopaki z Warszawy szacun"
Cały czas tak pierd....ł
Nie wiem skąd gość się urwał |
no ja mam troche inna wersje, ale nie ma sensu tego roztrzasac
bzyku - Pon Gru 04, 2017 19:24
Czekaj bo coś mi się nie zgadza, Gość chciał z nimi wódkę pic i ruszył do jednego z pięściami ???
Może tylko jako jedyny zareagował a reszta patrzyła i teraz bohaterzy na forum ...
W sumie hanys ma rację było minęło i nie ma sensu tutaj o tym dyskutować
syfon12 - Pon Gru 04, 2017 20:16
Kulisy meczu okiem Sandecja TV.
https://www.youtube.com/watch?v=muLWAobPrcc
syfon12 - Pon Gru 04, 2017 20:17
Kulisy meczu okiem Legia TV.
https://www.youtube.com/watch?v=4sRzenHvq-I
młodyC - Pon Gru 04, 2017 20:50
2:40 nie ma jak pytać się piłkarza Sandecji czy ma bilety na mecz Sandecji xD
|
|