Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - Mistrzostwa świata RPA 2010

Fredo - Pią Maj 21, 2010 16:49
Temat postu: Mistrzostwa świata RPA 2010
Już niedługo mistrzostwa świata w piłce nożnej,co prawda bez udziału Polaków ale myślę że będą to ciekawe mistrzostwa,wystarczy tylko popatrzeć na grupy niemal każda jest wyrównana.
Tutaj wszystkie grupy tych MŚ:
Grupa A:
RPA
Meksyk
Urugwaj
Francja

Grupa B:
Argentyna
Nigeria
Korea Południowa
Grecja

Grupa C:
Anglia
USA
Algieria
Słowenia

Grupa D:
Niemcy
Australia
Serbia
Ghana

Grupa E:
Holandia
Dania
Japonia
Kamerun

Grupa F:
Włochy
Paragwaj
Nowa Zelandia
Słowacja

Grupa G:
Brazylia
Korea Północna
WKS
Portugalia

Grupa H:
Hiszpania
Szwajcaria
Honduras
Chile

SączerS - Pią Maj 21, 2010 17:12

obstawial bym na Hiszpanów i cos czuje ze czarnym koniem bedzie Portugalia ogolnie ciekawe grupy w kazdej sie moze "cos zdarzyc"
mc71 - Pią Maj 21, 2010 17:30

Ja będe kibicował Holandi i Brazyli, mam nadzieje że któraś z tych drużyn wygra. A i jeszcze bede sypatyzował z Australią i Słowacją:)
polak_ns - Pią Maj 21, 2010 17:43

Argentyna, Brazylia, Kamerun :P
www.megachem.pl - Pią Maj 21, 2010 18:08

Ja będę kibicował Holendrom, Włochom i Hiszpanom. Może to i lepiej, że nasze gorące kubki Konorra nie jadą.
Fredo - Pią Maj 21, 2010 18:25

Faworyci to Argentyna,Anglia,Holandia,Hiszpania,Brazylia,Włochy
Namieszać mogą gospodarze RPA,Australia,być może Urugwaj,Słowacja,WKS.
Czarnym koniem mi się zdaje że będzie USA bo rok temu w Pucharze Konfederacji nikt na nich nie stawiał a omal Brazylii nie pokonali, na boiskach RPA nie będą chłopakami do bicia.

ERNESTO - Pią Maj 21, 2010 21:18

Ja tam nie chce w finale zobaczyv Brazylii, Niemcow i Wlochow, chetnie natomiast polfinal Brazylia-Hiszpania/Argentyna i final Hiszpania-Argentyna. Oby namieszal Urugwaj ...
Kilinskiego 47 - Pią Maj 21, 2010 22:01

Ściskam kciuki za Słowenię!:)
RydzSmigly - Sob Maj 22, 2010 18:50

ja trzymam kciuki za Słowację i jak zawsze za Holandię :)
Bioły_NS - Sob Maj 22, 2010 22:13

ja kibicuje Hiszpanom , Włochom i Szwajcarom ;)
kls86 - Sob Maj 22, 2010 22:25

Ja stawiam na Hiszpanie i Holandię. Ale jakby jakaś słabsza drużyna typu Słowacji zaszła daleko to też by było fajnie. Zawsze jak nie mam zdecydowanego faworyta to jestem za teoretycznie słabszą drużyną.
hell_boy - Nie Maj 23, 2010 00:51

a ja za RPA ;p;] i WKS ;l]
radziufan - Nie Maj 23, 2010 08:27

Polska nie awansowała?
Owca - Nie Maj 23, 2010 10:05

Polska jest drużyną rozstawioną i dopiero od półfinałów będzie grała ( ;
grubas_KKS - Nie Maj 23, 2010 10:16

Jak patrzę na napastników jakich ma Argentyna i Hiszpania to na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie pomyśleć w jakim zestawieniu te dwie reprezentacje zagrają w ataku :O W sumie to ja liczę na te właśnie państwa i chciałbym żeby taki właśnie był mecz finałowy,byłoby na pewno na co popatrzeć! Oby szybko Niemcy i Anglicy odpali z tego mundialu,nie jestem zwolennikiem gry w piłkę tych państw.
Snoopi86 - Nie Maj 23, 2010 12:07

chcialbym zeby to Hiszpania wygrala caly turniej ale cos mi mowi ze to bedzie jednak Anglia na ktora widze nikt tu nie stawia nawet w gronie faworytow
AdoDC - Nie Maj 23, 2010 12:07

Hiszpania, Holandia i Argentyna moim zdaniem faworyci. O niespodziankę mogą pokusić się Koreańczycy i Australia. Chciałbym żeby daleko zaszli tez Słoweńcy.
Tomko54 - Nie Maj 23, 2010 14:03

Finał będzie Anglia - Brazylia ;]
polak_ns - Nie Maj 23, 2010 14:14

Anglia nic nie pokaże, może uda jej się wyjśc z grupy :P
Tomko54 - Nie Maj 23, 2010 18:03

Może więcej pokazać niż ta cała Argentyna ;]

PS. Ma ktoś może składy w jakich będą grać wszystkie drużyny?

polak_ns - Nie Maj 23, 2010 18:48

niektóre drużyny dopiero podały składy m.in Argentyna

jednak są juz składy:
http://sport.onet.pl/pilk...ny/druzyny.html

edit2:
ciekawie zapowiada się Honduras w tych finałach :D ciekaw jestem czy coś pokażą :)

Fredo - Sro Cze 09, 2010 21:12

To już w piątek,zapowiada się ciekawy turniej.Chociaż szkoda że tylu czołowych zawodników ma kontuzję.
Snoopi86 - Sob Cze 12, 2010 08:32

I tak Francuzi tak jak sie spodziewalem nic nie pokazali ale niewystawienie Maloudy od pierwszej minuty w takiej formie to jest czytsa glupota jak dla mnie...liczylem na Urugwaj ale tak samo jedni jak i drudzy mogli przegrac ten mecz

RPA-Meksyk tez wyrownany mecz z lekkim wskazaniem na Meksyk i szkoda ze nie wygrali choc rownie dobrze ze nie przegrali w ostatnich minutach po trafieniu w slupek...

a te buczace trabki...co ja bym dal zebym mogl mecz ogladnac bez tego huku strasznie irytuja

Maerqin - Sob Cze 12, 2010 13:11

Ciesze sie ze Francja nie zdobyla 3 pkt z Urugwajem a najlepszy byl Henry, kiedy protestowal ze byla reka w polu karnym:D Mecz ogladalem wyjatkowo w irlandzkiej telewizji i irlandzcy komentatorzy mieli z niego kupe smiechu i nie powstrzymywali sie przed docinkami(pamietny mecz o udzial w MS Francja-Irlandia i nieuznana reka Henry'ego).
MARCO - Nie Cze 13, 2010 14:22

Jedna z pizzerii w Dublinie zrobiła niezłą promocje. Po każdej straconej bramce przez Francuzów pierwsze 30 osób które zamówi pizze dostaje ją za darmo
hanys - Nie Cze 13, 2010 14:33

Ogladalem wczoraj mecz Argentyny i podobalo mi sie to "granie w dziada" a potem dwie trzy pilki i messi wychodzil praktycznie sam na sam.
Sam mecz nie yl jakos porywajacy ale wlasnie dzieki tym akcjom mogl sie podobac.
W sumie ze stylu gry nie widze jak na razie jakiegos super kandydata na mistrza.
Czekam na mecze Holendrow i Hiszpanow.

Bianconeri - Sro Cze 16, 2010 17:56

Skandal i zarazem dramat ... jak Szwajcarom nie wstyd ... powinni brać przykład z naszych "gwiazd" oraz "myśli szkoleniowej" naszego "obertrenera" i "wybrańca narodu" Franza S. i zagrać z Hiszpanią otwartą piłkę a ci bezczelnie się bronili i jeszcze bramkę strzelili ... hańba!
GoToSleep - Sro Cze 16, 2010 18:28

ale Hiszpania dawała jaja. Akcji bardzo dużo ale skuteczność zawiodła
Snoopi86 - Sro Cze 16, 2010 18:32

wszyscy faworyci oprocz NIemiec, Argentyny zawodza bo to co pokazala Brazylia wczoraj z Koreą to tez dla mnie nieporozumienie
Masahiko - Sro Cze 16, 2010 19:52

Szkoda że Korea Płn. nie zrobiła tego co dzisiaj Szwajcaria. Zarówno Hiszpania, jak i wczoraj Brazylia chciały zwyciężyć na luzie i bez większego wysiłku. Canarinhos się udało, ale już Hiszpanii nie. I bardzo dobrze bo grupa H wyrasta na najciekawszą na tych mistrzostwach.

Dzisiaj mecz o awans pomiędzy Urugwajem i RPA. Jeśli mecz będzie na miarę oczekiwań to dzisiejszy dzień będzie można uznać za najlepszy z dotychczasowych.

eSKa - Czw Cze 17, 2010 23:00

Hiszpania - LOL
Francja - LOL

:-) Coś mi się wydaje, że Niemcy pokażą klasę ;)

Masahiko - Pią Cze 18, 2010 01:07

To była wielka radość gdy oglądało się poczynania Francuzów. Ekipa której nie powinno tutaj być zagrała takiego gniota, że aż się wymiotować chciało. Wielkie podziękowania dla Meksykanów za piękne widowisko.
grubas_KKS - Pią Cze 18, 2010 10:08

Dobrze Zidan powiedział,że widzi na boisku pełno bardzo dobrych francuskich piłkarzy,gwiazd najlepszych zespołów europejskich,ale... nie widzi drużyny.Z tego Francuzi grają jak grają,padakę.Słaby trener,który nie potrafi zrobić zespołu z takich zawodników.Adios Francjo!
kolafy - Pią Cze 18, 2010 10:08

Finał Argentyna-Niemcy jak dla mnie i nie będę mówił kto wygra... :D
Masahiko - Pią Cze 18, 2010 13:31

kolafy napisał/a:
Finał Argentyna-Niemcy jak dla mnie i nie będę mówił kto wygra... :D

Nie może być takiego finału. Oczywiście jeśli przyjmiemy że obydwie ekipy wygrają swoją grupę.

http://en.wikipedia.org/w...#Knockout_stage

Na finał w tej chwili typuję finał Argentyna - Anglia.

polak_ns - Pią Cze 18, 2010 14:09

Mowisz o tych Niemcach co własnie przegrywają ??
kolafy - Pią Cze 18, 2010 15:29

90% świata mówiło o Hiszpanii która wyłapała ;)
Milosz_1910 - Pią Cze 18, 2010 15:44

Jak dla mnie to pięknie że Niemcy dziś oberwali z Serbami:)...
Naprawdę świetny mecz:)

Snoopi86 - Pią Cze 18, 2010 17:25

Niemcy-LOL ;D;D piatek zaczal sie najlepiej jak mogl hehe
CZORNY_1910 - Sob Cze 19, 2010 20:59

Mójim zdaniem to Holandia czarnym koniem MŚ(typ przed mistrzostwami i sprawdza się)
Wyjadą z pucharem!!!
W finale może z Canarinios albo Hiszpanie.

ERNESTO - Nie Cze 20, 2010 09:32

po dwoch meczach sprawdza sie ? Jak dla mnie, wczoraj zagrali slaby mecz z Japoncami, a to ze wyjda z grupy z 1 miejsca, to bylo niemal pewne.

Ja tam od poczatku kibicuje Urugwajowi :)

radziufan - Nie Cze 20, 2010 09:45

Mexico tylko Mexico....wspomnicie moje słowa jeszze jest dobry kurs na ich zwycięstwo w całym pucharze;)))
polak_ns - Nie Cze 20, 2010 11:35

Czarny Koń to chyba ktoś kto się go nie obstawia, a nie faworyt od początku ;p
bukszpanns - Nie Cze 20, 2010 12:12

Argentyna na Mistrza ;)
Bianconeri - Nie Cze 20, 2010 12:14

Argentyna z przodu wygląda pięknie ale nie ma obrony ... ani trenera :D
Zobaczymy co z nimi będzie jak trafią na jakąś klasową i poukładaną drużynę.

Biancos - Nie Cze 20, 2010 13:52

Ja myślę, że Wybrzeże Kości Słoniowej może namieszać. Mają strasznie ciężką grupę, ale jak z niej wyjdą to potem wszystko może się zdarzyć
hanys - Nie Cze 20, 2010 13:54

tylko ja na tej imprezie nie widze zadnej poukladanej druzyny...

Niemcy dojebali, Hiszpania tak samo, Brazylia z koreancami tez nie zachwycila...
Wlochy i Francja to samo... Ale uwidzomy

kolafy - Nie Cze 20, 2010 15:32

Właśnie Słowacja odpada z Mistrzostw. Troche szkoda że tak słabo zostali przygotowani bo szczerze mimo że pojechali do RPA naszym kosztem to im kibicowałem.
Zaraz obaczymy co makarony pokażą z jadną z najsłabszych drużyn tego turnieju.

Masahiko - Nie Cze 20, 2010 15:51

Słowacja jeszcze nie odpadła. Muszą wygrać z ostatnim meczu z Włochami i będą mieć awans :)
kolafy - Nie Cze 20, 2010 23:05

No właśnie makarony nie pokazały nic i faktycznie Słowacja ma nawet realne szanse awansować ;)
Tomko54 - Nie Cze 27, 2010 16:59

To co teraz zrobił sędzia ( mecz Anglia - Niemcy) to dramat!!! Nie wiem skąd takiego błazna wzieli!!! Mam nadziej że Anglia i tak wygra ten mecz.
biker_ns - Nie Cze 27, 2010 18:42

Trzeba przyznać że błąd sędziego zaje.....y,ale swoją drogą niemcy pojechali z anglikami nieźle,a wyprowadzane przez nich kontry "palce lizać".
hanys - Nie Cze 27, 2010 19:03

Ogladalem tylko pierwsza polowe i musze powiedziec ze niemcy przespali mecze z Ghana i Serbia, bo w tym naprawde ladnie grali, szczegolnie naturalizowany Ozil.
Kto wie jakby sie potoczyl mecz gdyby sedzia uznal bramke...

jak niemcy w dobrym stylu wygraja z argentyna, to wroze im mistrzostwo, chyba ze obudzi sie jeszcze Hiszpania czy Brazylia, choc ta druga dla mnie jest wypalona lub mlodziez nie ma takiego poziomu jak poprzednicy...

kolafy - Nie Cze 27, 2010 20:49

Brawo, brawo, brawo...
kolafy - Nie Cze 27, 2010 20:58

Ja myślałem że w Polsce jest dramat z arbitrami!
regularny - Nie Cze 27, 2010 21:01

No to jeszcze jeden błąd. W jeden dzień dwa takie poważne błędy...
Bianconeri - Wto Cze 29, 2010 22:24

Mecz Hiszpania - Portugalia dużo poniżej oczekiwań (przynajmniej moich niewygórowanych), chociaż w 2 połowie coś się ruszyło.

No ale najważniejsze to że nie będę musiał już więcej oglądać zapłakanej lali Krysi Ronaldo ...

grubas_KKS - Sro Cze 30, 2010 10:17

Gdyby w Hiszpanii nie grał Villa to ciężko by im było wygrywać w takich meczach jak np. ten z Portugalią.Jak dla mnie to jest idealny napastnik,jego jest wszędzie pełno na boisku,Barcelona będzie z Niego miała 2 razy większy pożytek niż z drewniaka Ibrahimovica.
wborzecki@gmail.com - Sro Cze 30, 2010 11:17

ŚWIĘTE SŁOWA KUMIE :-))
kolafy - Sro Cze 30, 2010 14:43

I tak Niemcy wygrają ;)
grubas_KKS - Sro Cze 30, 2010 15:35

Chyba w piłkę...ale wodną ;) Myślę że Messi w meczu ze szwabami w końcu się przełamie.
Mileniak - Sro Cze 30, 2010 21:45

kolafy napisał/a:
I tak Niemcy wygrają ;)

Też mi się tak wydaje ;) Argentyna będzie czarować, a Niemcy (a dokładniej Polacy) będą strzelać bramki.

Sączersik - Pią Lip 02, 2010 23:21

Ale szkoda mi Ghany. Liczyłem na to że dojda do półfinału tam przegraja i wyraja potem mecz o 3 miejsce........ A. Gyan ahhhhhhhhhhhh..
Snoopi86 - Sob Lip 03, 2010 00:04

jeden z leszpych jak nie najlepszy mecz na tych mistrzostwach..szkoda Gyana, ladne doly musial zaliczyc
kolafy - Sob Lip 03, 2010 17:57

No to teraz może w tą piłkę wodną się zrewanżują :D
hanys - Sob Lip 03, 2010 19:47

jesli Hiszpania nie powstrzyma NIemcow to zostana mistrzami swiata....
ERNESTO - Nie Lip 04, 2010 10:31

final Urugwaj-Niemcy ;)
Snoopi86 - Nie Lip 04, 2010 11:56

i Urugwaj siega po złoto;]
eSKa - Nie Lip 04, 2010 17:56

Niemcy mstrz swiata, niestety...:)
kamilyes - Pon Lip 05, 2010 17:40

Wszystko okaże się po meczu Niemcy - Hiszpania
hell_boy - Pon Lip 05, 2010 21:42

finał Urugwaj Hiszpania ;] i bedzie ekstra;]
Tomko54 - Pon Lip 05, 2010 23:49

A czemu nikt nie mówi o Holandii? Ja myśle że w finale rozjebią Niemców o ile będzie taki finał ;]
kolafy - Wto Lip 06, 2010 07:24

"Piłka nożna to taka dyscyplina, gdzie na boisku gra 22 zawodników, ale zawsze wygrywają Niemcy"
kolafy - Sro Lip 07, 2010 23:17

Najsłabszy mecz Niemców po meczu z Serbią, a Hiszpania nadal szału żadnego nie robi jak to każdy mówił przed mistrzostwami i oby Holandia wygrała bo im się w tym wypadku to Mistrzostwo należy!
Rudy - Sro Lip 07, 2010 23:27

Szkoda nie Niemców. Po pięknym meczu z Anglią i rozgromieniu Argentyny należał im się finał. Oby Holandia wygrała!
AJKA - Sro Lip 07, 2010 23:32

Ja tam się bardzo cieszę, że Niemcom nie poszło :D jak dla mnie Urugwaj 3 miejsce, Hiszpania 2 i dla HOLANDII mistrzostwo :))))
AdoDC - Sro Lip 07, 2010 23:35

Niestety ja to widzę inaczej : 3 Niemcy 2 Holandia 1 Hiszpania
RaTo - Sro Lip 07, 2010 23:36

1 miejsce zarezerwowane dla Hiszpanow :D:D
grubas_KKS - Czw Lip 08, 2010 08:40

Ja tam widzę 1-wsze miejsce dla "POLSKIEJ MYŚLI SZKOLENIOWEJ" za całokształt twórczości artystycznej w studio TVP przez całe MŚ :D PS.Oby na finał nie było w studio Engel&Gmoch Corporation bo moje uszy już ich bablania nie mogą znieść !
Snoopi86 - Czw Lip 08, 2010 15:58

zawsze mozesz przelaczyc na reklamy na Polsacie;]..La Furia Roja na Majstra czy jakos tak;]
Bianconeri - Nie Lip 11, 2010 23:07

Ale skurwiały finał, tragedia ....

A Hałard Łeb to się nadaje ... do prostowania bananów a nie do sędziowania

FUCK MODERN FOOTBALL!!

PS. Na naszym turnieju był wyższy poziom niż na tym finale hehe

Maerqin - Pon Lip 12, 2010 00:56

URUGWAJ (2-3) NIEMCY - w mojej ocenie bez dwoch zdan najlepszy mecz tych mistrzostw. Urugwaj zdecydowanie zasluszyl na 3 miejsce, pilkarze 3,5 mln(!) kraju caloksztaltem gry przypomnieli chyba wszystkim co to znaczy prawdziwy football.

Holandia-Hiszpania - choc szalu nie bylo to Iniesta w swoim stylu, w najwazniejszym momencie zdobywa decydujaca bramke a ja jestem 200 zl w plecy...

hanys - Pon Lip 12, 2010 07:36

final mogl sie podobac, choc ciekawiej by bylo gdyby padlo wiecej bramek, szczegolnie z tych setek ktore miala holandia,
Webb przyszalal z kartkami,
Nie jestem pewien musze jeszcze raz obejrzec bramke, ale wydaje mi sie ze przy pierwszym podaniu iniesta byl na spalonym.

Hiszpania miala wiecej z gry i w sumie wygrala zasluzenie

Szkoda mi urugwaju, bo te skurwiale szwaby mialy farta...

Bianconeri - Pon Lip 12, 2010 07:53

Ja nie wiem co się mogło w tym finale podobać ... 4 akcje bramkowe na cały mecz to trochę za mało jak na finał MŚ ...

Jedni i drudzy spięci jak baranie jaja, zamiast myśleć o strzeleniu bramki to myśleli jak nie stracić ... no ale cóż, super nowocze$ny futbol ...

wborzecki@gmail.com - Pon Lip 12, 2010 08:28

TO BYŁA KUMIE TAKTYKA PRZEZ DUŻE T. TRZA BYŁO ZOSTAĆ TRENEJRO A NIE .... :-DDD
Bianconeri - Pon Lip 12, 2010 08:50

Taktykę to zostaw generałom.
Od taktyki wolę ... piłkę nożna, tylko już coraz mniej piłki w piłce niestety.

Masahiko - Pon Lip 12, 2010 09:39

Kompletnie nie rozumiem tej nagonki, zwłaszcza w studiu, na sędziego. Anglik sędziował całkiem przyzwoicie. Nie wypatrzył wyniku spotkania, nie popełnił żadnych decydujących błędów. A że kartki rozdawał? Patrząc na brutalność Holendrów wcale mnie to nie dziwi (vide De Jong).
www.megachem.pl - Pon Lip 12, 2010 09:40

Kibicowałem Holandii, chodź Hiszpanię też lubię. Najważniejsze, że całe pudło należy do Starego Kontynentu. Poza tym inaczej teraz brzmi wynik naszych kopaczy- przegrali, ale z mistrzem świata. Gratulacje dla Hiszpanów- przede wszystkich tych grających w Barcelonie.
hanys - Pon Lip 12, 2010 09:44

www.megachem.pl napisał/a:
Kibicowałem Holandii, chodź Hiszpanię też lubię. Najważniejsze, że całe pudło należy do Starego Kontynentu. Poza tym inaczej teraz brzmi wynik naszych kopaczy- przegrali, ale z mistrzem świata. Gratulacje dla Hiszpanów- przede wszystkich tych grających w Barcelonie.

z tym to zes dojebal po calosci....
Przegrali bo są łąjzami a nie z mistrzami świata

Bianconeri - Pon Lip 12, 2010 10:13

Masahiko - nie "wypatrzył" rzutu rożnego dla Holendrów, poszła akcja i gol Iniesty ... który przy pierwszym podaniu stała na spalpnym ... i to wogóle nie "wypaczyło" wyniku ?

Faulowany Robben chyba w polu karnym, kartki rozdawał "selektywnie", za takie same przewinienia Holender dostawał, Hiszpan już nie bo przecież musiał przeprosić Hiszpanów za mecz ze Szwajcarią ...

Jak dla mnie mylił się w obie strony, ale częściej na korzyść Hiszpanów, chociaż po "wjeździe na klatę w stylu MMA" jak by dał czerwoną to tragedii też by nie było, kwestia interpretacji czy zagranie celowe czy przypadkowe.

No ale ja tam się ani nie znam ani nie lubię piłki nożnej więc fuck modern football, jebać pzpn oraz sędziego :D

Masahiko - Pon Lip 12, 2010 11:06

Bianconeri napisał/a:
Masahiko - nie "wypatrzył" rzutu rożnego dla Holendrów, poszła akcja i gol Iniesty ... który przy pierwszym podaniu stała na spalpnym ... i to wogóle nie "wypaczyło" wyniku ?

Chyba kpisz. Równie dobrze 10 minut wcześniej nie odgwizdał faulu na Hiszpanie, a gdyby gwizdnął inaczej potoczyłby się mecz i śmiem twierdzić, że Hiszpania strzeliła bramkę jeszcze wcześniej. To takie szukanie dziury gdzie jej nie ma. Nie wpłynął bezpośrednio na sytuację bramkową, więc bramki nie wypatrzył.

Bianconeri napisał/a:
Faulowany Robben chyba w polu karnym, kartki rozdawał "selektywnie", za takie same przewinienia Holender dostawał, Hiszpan już nie bo przecież musiał przeprosić Hiszpanów za mecz ze Szwajcarią ...

Taaa bodajże Villa też był faulowany w polu karnym i słusznie nie gwizdnął karnego. W takich meczach z takimi decyzjami trzeba być ostrożnym.

Bianconeri napisał/a:
Jak dla mnie mylił się w obie strony, ale częściej na korzyść Hiszpanów, chociaż po "wjeździe na klatę w stylu MMA" jak by dał czerwoną to tragedii też by nie było, kwestia interpretacji czy zagranie celowe czy przypadkowe.

Tutaj się zgodzę, ale chyba bardziej wynika to z tego, że Holendrzy grali brutalniej, aniżeli z tego, że sędzia chciał się zrewanżować za porażkę Hiszpanii ze Szwajcarią (czyżby i tam wypatrzył wynik spotkania?).

Bianconeri - Pon Lip 12, 2010 11:27

Kpię to jedynie z twojego "wypatrzania" co najwyżej :).

W cytowanki nie chce mi się bawić.

Ciekawe to co piszesz, że Hiszpan (Villa wg ciebie) był faulowany w polu karnym a sędzia słusznie nie gwizdnął.
Cokolwiek dziwny argument ...

Gość jest sędzią dla mnie po prostu słabym, do tego chyba za wszelką cenę chce być największa gwiazdą w każdym meczu, poszukaj po necie opinii na jego temat, posprawdzaj mecze w których pretensje mają nawet nie tylko przegrani.

Będzie tego sporo.

Inną sprawą jest sędziowanie "ogólne" i "profesjonaliści" z Kirgistanu itp wynalazków czy skąd oni tam byli, no ale przecie musi być "po równo" z każdego kontynentu hehehe bo inaczej byłaby tragedia światowa i niepoprawnie politycznie.

Masahiko - Pon Lip 12, 2010 11:36

Opinie o nim mnie kompletnie nie interesują, bo piszą je zazwyczaj kibice, a im daleko jest do obiektywności, zwłaszcza polskim. Widziałem mecz i wiem, że sędziował dobrze.
Bianconeri - Pon Lip 12, 2010 11:46

Może widziałeś coś innego, no ale to nie byłby pierwszy i pewnie nie ostatni raz ;)

Nie-kibice również się o nim bardzo "pochlebnie" od dawna wypowiadają, jedynie macierzysta federacja go czci i ubóstwia :)

Dobra myśle że wszystko jasne, dla ciebie jest ok, dla mnie tępy łysy ch** i tyle :)

kamilyes - Pon Lip 12, 2010 11:47

Holendrzy po dostaniu czerwonka powinni dociągnąć te kilkanaście minut w obronie do karnych, a oni ruszyli odkryli się poszła kontra i bramka, myslę że to był kluczowy błąd Holendrów w 2 połowie dogrywki. Co do meczu poziom strasznie mizerny, jak to pisałem wszystko się okaże po meczu Hiszpania - Niemcy i tak się stało.
biker_ns - Pon Lip 12, 2010 12:04

Webb gwiazdorzy,a na "gwiazdorzenie" może pozwolić sobie najlepszy.Jemu do tego miana daleko,jest przynajmniej kilkunastu sędziów dużo lepszych od niego którzy potrafią prowadzić mecze w cieniu boiskowych wydarzeń.Webb jest co najwyżej sędzią średniej światowej klasy i w zasadzie dziwię się że dali mu sędziować finałowy mecz/no ale tam też układy układziki.../
grubas_KKS - Pon Lip 12, 2010 15:19

Ja nie wiem w ogóle jakim prawem "dziadki" z FIFA chcą wypromować na siłę tak słabego sędziego jakim jest Webb?W lidze angielskiej ta łajza sędziuje prawie zawsze te ważniejsze mecze (np. MU - Chelsea) i zawsze robi wkur.wę błędów ale i tak ...w następnym szlagierze sędziuje =/
Busta - Pon Lip 12, 2010 21:50

Urugwaj MISTRZ i tyle w temacie jedyna drużyna na którą patrzyło się z przyjemnością bo po prostu grała w piłkę. Grali cały czas po to by strzelić bramkę nie ważne czy przegrywali czy wygrywali. Każdy mecz z ich udziałem by świetny była walka do samego końca i gra do przodu bez zbędnej kalkulacji.
ERNESTO - Pon Lip 12, 2010 23:40

van Bomel juz w 1 polowie powinien zobaczyc czerwien. Tez uwazam, ze sedzia nie byl najgorszy ... a mecz ... mi sie nawet podobal, tyle, ze byl to typowy mecz walki - zero wirtuozerii ;)

Pzdr
P.S. Pisze sie "wypaczył" !

ERNESTO - Pon Lip 12, 2010 23:48

Co do ofensywnie grajacych zespolow, to podobaly mi sie: Urugwaj, Ghana, Chile, Korea Poludniowa (!) i Niemcy. Mysle, ze ci ostatni za dwa i cztery lata beda rywalizowac z Hiszpania i byc moze Rosja (!) o tytul ME i MS. Do tego moze dolaczyc jeszcze Argentyna, jak znajda odpowiedniego trenera i obrone z prawdziwego zdarzenia.

Nigdy nie lubilem niemieckiej pilki, ale w tym roku Niemcy mnie zaskoczyli ... mysle, ze dobrze wykorzystaja swoich "mlodych"

Pzdr

Grzechotnik - Wto Lip 13, 2010 01:20

Kolej na mnie ;)
Nie rozumiem o co Holendrzy mają pretensje do Webba. Przeciez z tego co pamietam w I polowie juz dwoch "pomaranczowych" powinno wyleciec na zbity pysk z boiska (van Bommel i ktos inny jeszcze) , i w II połowie za to kopnięcie z wyskoku w klate rowniez czerwien sie nalezała.. W dogrywce EWIDENTNY faul w polu karnym na Iniescie. Dla Holendrów również mogłby być , a ze Robben to ciota i zamiast sie połozyc po faulu Puyola to skonczyło sie jak sie skonczyło , pretensje cieć moze mieć tylko do siebie.
Jesli Webb cos zawinił czy cos zawalil w tym meczu to tylko w tych sytuacjach w których powinien pokazac czerwone kartki Holendrom.
Przy golu dla Hiszpanii SPALONEGO NIE BYŁO , mowie o wczesniejszym dosrodkowaniu Torresa które przeciął obronca Holandii i niefortunnie zagrał do Fabregasa a ten do Iniesty... Popatrzcie , 3 sekunda , nie ma mowy o spalonym http://www.youtube.com/watch?v=tTvRY9gRsqU

Bianconeri - Wto Lip 13, 2010 07:24

Ty widziałeś ten mecz po 16 zimnym lechu to się nie wypowiadaj bo nie jesteś obiektywny:D:p
lechu - Wto Lip 13, 2010 12:16

moim zdaniem najlepiej byłoby gdyby doszło do rzutów karnych, bo oba zespoły na to zasłużyły. Uważam, że mecz był bardzo wyrównany, tylko że Holendrzy nastawili się na grę z kontry, a Hiszpanie bardziej na atak pozycyjny. Wnerwiały mnie tylko te ciągłe przewrotki Hiszpanów ( szczególnie Iniesty ), jak było widać w powtórkach potykają się o własne nogi i cały czas wymuszają faule na arbitrze, który raz po raz się nabiera.
P.S. Co do zagrania w klatkę piersiową, to słuszna żółta kartka, jeżeli byłoby to celowe i Holender nie cofnął lekko nogi, to Hiszpan nie zagrałby przez kilka lat, a on po minucie wstał i grał dalej.