Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybory prezydenckie 2010
Autor Wiadomość
Felek

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:11    [Cytuj]

kosiarz napisał/a:

Ty zapewne Felek jeszcze podatków nie płacisz, odpowiadasz tylko za siebie, to i wymagania masz mniejsze. Ale to nie przeszkoda ani krytyka z mej strony to beztroska, jedna z cech młodości. ;)
Mnie więcej obchodzi moja kieszeń i mojej rodziny jak to czy z nas się na Jamajce śmieją...:) oni tam jakoś sobie radzą, i chyba nie pracują na budowach w całej Europie i nie tylko po "magistrze".

kosiarz - pudło.. podatki płacę juz od jakiegoś czasu.. jestem też w tej szczęśliwej sytuacji, że nie odpowiadam tylko za siebie..
Gdybyś potrafił spojrzeć dalej niż własna kieszeń pewnie zauważyłbyś, że dzięki "Dodzie" suchą stopą przeszliśmy największy kryzys gospodarczy po II Wojnie Światowej.. wiedziałbyś też zapewne, że zrealizowanie populistycznych zapędów gospodarczych "Michała Wiśniewskiego" nie tylko spustoszyłoby Twoją kieszeń, lecz równiez wyportkowało wszystkich Polaków.
Skoro więc lubisz podróże i ciepłe kraje, rzuć okiem na Grecję i pomyśl przez chwilę ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

wborzecki@gmail.com

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 14:02    [Cytuj]

TO DLA ZWOLENNIKÓW KOMOROWSKIEGO:

NINIEJSZY TEKS ZAPOŻYCZONY Z PORTALU INTERIA PL

-wykształcony jak Wałęsa, -pracowity jak Tusk,
-obiektywny jak TVN, -uprzejmy jak Niesiołowski,
-prawdomówny jak Michnik, -kulturalny jak Palikot,
-wierzący jak Senyszyn,
Wszystko w jednym!!!
[Profil] [PM] [E-mail]

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 15:00    [Cytuj]

Już myślałem, że z onetu. Ja kiedyś głosowałem na pisuary i więcej tego błędu nie popełnię. Też mi się Bronek nie uśmiecha, ale lepszy on, jak Jarosław i jego pierwsza dama- kot.

lechu
-=SANDECJA=-

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 17:05    [Cytuj]

popieram megachem'a, na czas ciszy proponuję temat zamknąć, tak na wszelki wypadek

misns

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 18:37    [Cytuj]

No ja tez podpisuje sie po postami megachema i lechu,glosowalem na pis i juz wiecej tez tego bledu nie popelnie...
Co nie zmienia faktu ze mamy demokracje i kazdy glosuje na tego na kogo chce i tyle w temacie.

ERNESTO

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 18:38    [Cytuj]

ja z PiS to moge zaglosowac tylko na Nowaka. Nikt inny z tej opcji politycznej mojego glosu nie uswiadczy.
[Profil] [PM]

Mileniak

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 19:40    [Cytuj]

A ja nie chcę Prezydenta, który:

- nie zna konstytucji (przekonuje, że wprowadzenie stanu klęski żywiołowej nie spowoduje przesunięcia terminu wyborów prezydenckich);
- nie zna elementarnych zasad protokołu dyplomatycznego (jedzie do Rosji i mówi tam, że Polska defilowała 400 lat temu po placu Czerwonym);
- nie ma zielonego pojęcia o ekonomii (nie odróżnia deficytu budżetowego od długu publicznego);
- twierdzi, że Norwegia jest w Unii Europejskiej;
- jedzie do ludzi, którym woda zabrała dorobek życia i mówi im, że woda ma to do siebie, że się zbiera, stanowi zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku;
- twierdzi, że Marek Belka jest zastępca sekretarza generalnego ONZ;
- decyduje o naszym losie, a korzysta z Wikipedii

W sumie to mógłbym wymieniać dużo dłużej..

Dlatego Jarek ma mój głos.

kosiarz

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 20:01    [Cytuj]

Cytat:
kosiarz - pudło.. podatki płacę juz od jakiegoś czasu.. jestem też w tej szczęśliwej sytuacji, że nie odpowiadam tylko za siebie..

Więc tym bardziej się dziwię ;).

Cytat:
Gdybyś potrafił spojrzeć dalej niż własna kieszeń pewnie zauważyłbyś, że dzięki "Dodzie" suchą stopą przeszliśmy największy kryzys gospodarczy po II Wojnie Światowej.. wiedziałbyś też zapewne, że zrealizowanie populistycznych zapędów gospodarczych "Michała Wiśniewskiego" nie tylko spustoszyłoby Twoją kieszeń, lecz równiez wyportkowało wszystkich Polaków.

Moja kieszeń dla mnie jest bardzo ważna. Więc właśnie tak głosuję.
Nie wiem jaką ustawę czy działania Tuska masz na myśli, jeżeli chodzi o kryzys, ale ja nie znam żadnej i żadnego.
Choć przecież u nas jak pamiętasz żadnego kryzysu nie ma.

Jeżeli zaś spojrzysz na rating dotyczący wolności gospodarczej, zauważysz, ze po obniżeniu podatków w Polsce, wejściu do Schengen, utworzeniu CBA! tak właśnie CBA!
nasza pozycja wzrosła...komu to zawdzięczamy? Nie muszę pisać.

To, że u nas nie mieliśmy spadku PKB zależało także od innych czynników.
Przede wszystkim, mieliśmy własną walutę. Byliśmy krajem zakupowym dla wszystkich sąsiadów, a nasz eksport był konkurencyjny...
Przypomnij kto chciał szybko wprowadzić euro?

Można byłoby pisać i pisać o zadłużeniu, największym deficycie budżetowym za Tuska, czy kreatywnej księgowości Rostowskiego...Dam tylko 3 artykuły;
"Grecja" też tam jest...zobaczymy co będzie po wyborach ;).

http://wyborcza.pl/1,7684...o_Finansow.html
http://biznes.gazetaprawn...lona_wyspa.html
http://wiadomosci.onet.pl/2157255,10,item.html

Grecy też długie lata oszukiwali, także Węgrzy.

Proponuję mniej nienawiści, więcej rozsądku i jednak spojrzeć na własną kieszeń :).

Cytat:
Też mi się Bronek nie uśmiecha, ale lepszy on, jak Jarosław i jego pierwsza dama- kot.

To jest bardzo merytoryczne...:)
Mam coś podobnego ;

RP będzie musiała zakupić nowe Herculesy C-130 do transportu pierwszej damy, po zwycięstwie Komorowskiego Bronisława Marii ;) ;).

Maerqin

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 22:05    [Cytuj]

misns napisał/a:
Cytat:
W tym kraju nie ma byc normalnie i nie bedzie. Jesli ktos ogladal ''Spowiedz agenta''(jest na JewTube) to to zrozumie. A jesli nie to bedzie dalej glosowal i ludzil sie ze bedzie lepiej jak ooda glos na tego czy tamtego. Ja pie%&£ jak mozecie lykac te ich slogany typu: ''zgoda buduje''czy ''Polska jest najwazniejsza''? Oni dla Was nic nie zrobia! Bo sa tylko marionetkami! Po ''katastrofie'' juz caly polski rzad stal sie marionetkowy i bedzie wykonywal polecenia Unii albo jakiegos innego Izraela. Najbardziej wk%^$ mnie rozumowanie ludzi, ktorzy choc nawet nie maja swojego kandydata albo nawet swoich pogladow to i tak glosuja na kogos bo nie chca zeby tamten drugi byl prezydentem. No prosze Was, jesli w tym kraju w taki sposob wybiera sie glowe panstwa to nie dziwcie sie ze w kraju jest ciagle nienormalnie.

Czyli wedlug ciebie co mamy zrobic?Nie glosowac i i narzekac?

Przejrzec na oczy przede wszystkim i przestac wierzyc tej bandzie zydow i komuchuow z Wiejskiej.
Bo oni nic dla nas nie robia. Robia cos tylko dla swojego interesu i interesu ludzi, ktorzy kaza im tak robic.
A my musimy robic swoje, stwarzac sobie okazje tego zeby zylo sie jaknajlepiej nam i naszym bliskim i nie liczyc na politykow bo chocby nie wiadomo co mowili i obiecywali to na chleb Ci zaden z nich nie da tylko sam musisz przez cale zycie zapie*dalac zeby miec co jesc. Tak jest ten system skonstruowany, ze tylko nieliczni ludzie, ktorzy ten system budowali na nim zarobia a reszta bedzie za*upcac w ich fabrykach zeby splacac dozywotnie kredyty.
Felek napisał/a:
dzięki "Dodzie" suchą stopą przeszliśmy największy kryzys gospodarczy po II Wojnie Światowej.. wiedziałbyś też zapewne, że zrealizowanie populistycznych zapędów gospodarczych "Michała Wiśniewskiego" nie tylko spustoszyłoby Twoją kieszeń, lecz równiez wyportkowało wszystkich Polaków.
Skoro więc lubisz podróże i ciepłe kraje, rzuć okiem na Grecję i pomyśl przez chwilę ;)

Buahahahaaha, ten kto wierzy ze Polska jako jedyna w Europie byla ''na zielono'' na tej mapie, ktora chwalila sie ''Doda'' ten mysleniem nie wybiega dalej niz ekran wlasnego telewizora. Jak mozna byc tak naiwnym i wierzyc w te brednie? W Polsce kryzys jest ukrywany przed wyborami, zobaczycie jak to wszystko pier...jak wyjdzie na jaw jakie mamy plecy. Przypomne tylko ze dlug publiczny Polski przekroczyl juz 1 bilion zl, kilka miesiecy temu bylo to bodajze 900 mld. Niezly wynik w kazdym razie. Jestesmy nastepni w kolejce-po Grecji, Hiszpani i innych krajach- do przejecia naszego kraju przez gigakorporacje(co juz ma miejsce, patrz wydobycie prawdopodobnie najwiekszego bogactwa Polski-gazu lupkowego), obnizenie zarobkow, podwyzke cen i podatkow. Z ludzi robi sie niewolnikow!!
A, i wracajac jeszcze do pierwszego cytatu; wlasnie, niewolnikow. Pie*dolone media narzucaja nam w co mamy wierzyc, ksztaltuja nasze poglady i swiadomosc, nie mozemy zyc po swojemu z dala od tego burdelu. A nawet jesli chcielbysmy to jest juz na to pewnie paragraf, ktory nam tego zabrania. Ciagle cos sie nam narzuca i wprowadza coraz to nowsze zakazy i nakazy. Niestety zwykly szary czlowiek nie jest wolny, nie moze robic to na co ma ochote bo wszechobecne ceny jego marzen szybko sprowadzaja na ziemie...

Podsumowujac i zeby trzymac sie tematu powiem krotko: to nie glupi politycy czy prezydenci rzadza swiatem. Swiatem rzadzi pieniadz. I Wasze polityczne poglady mozecie sobie wsadzic za przeproszeniem w dupe.
[Profil] [PM]

Bianconeri

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 22:52    [Cytuj]

Cytat:
nie zna elementarnych zasad protokołu dyplomatycznego (jedzie do Rosji i mówi tam, że Polska defilowała 400 lat temu po placu Czerwonym);

A za to akurat mu chwała ... "My tam jeszcze ku*** wrócimy ... z Olem" :D:D

wborzecki@gmail.com

Wysłany: Sob Lip 03, 2010 06:24    [Cytuj]

ECH SPÓŹNIŁEM SIĘ Z MAŁYM ,,REZIME,, :-) CISZA PRZEDWYBORCZA.
[Profil] [PM] [E-mail]

Mileniak

Wysłany: Sob Lip 03, 2010 09:14    [Cytuj]

Bianconeri napisał/a:
Cytat:
nie zna elementarnych zasad protokołu dyplomatycznego (jedzie do Rosji i mówi tam, że Polska defilowała 400 lat temu po placu Czerwonym);

A za to akurat mu chwała ... "My tam jeszcze ku*** wrócimy ... z Olem" :D:D

Inaczej byśmy mówili, jakby podobną indolencją wykazali się podczas wizyty w Polsce Angela Merkel, Władek Putin albo ..król Szwecji Karol XVI Gustaw

Bianconeri

Wysłany: Sob Lip 03, 2010 09:27    [Cytuj]

W Berlinie też byliśmy a Sztokholm przy okazji meczu kadry tez swoje przeżył więc jak to było ... "Stracili okazję żeby siedzieć cicho" :D

Husaria nadciąga :))

ERNESTO

Wysłany: Pon Lip 05, 2010 20:03    [Cytuj]

kosiarz napisał/a:
Cytat:
A dzien po debacie okazalo sie jednak, ze to co mu wyszlo najbardziej (punktowanie glosowania Komorowskiego), to jedynie glosowanie do poprawek budzetowych, a nie konkretnych ustaw. Tak wiec strzal w kolano.

To to się nie liczy? ;) Poprawki do ustaw są jakieś gorsze?

Poprawki budzetowe to zupelnie co innego. Jesli dajesz komus mleko za darmo, to musisz pozniej odbic to w cenie wedliny i sera. Budzet z gumy nie jest.

Poza tym to glosowanie odbylo sie w momencie kiedy PO bylo w opozycji, czyli obligatoryjnie - skoro PiS na tak, to PO na nie ... i odwrotnie. Tak to wyglada w polskim sejmie nie od dzis.

Ja osobiscie nie glosowalem na Komorowskiego, tylko na nie-Kaczynskiego.

Inna sprawa, ze jak teraz Komorowski sie nie postara, to za dwa lata PiS zdobedzie wiekszosc, a PO bedzie niemal na rowni z SLD pod wzgledem ilosci glosow/miejsc w parlamencie ... Mam rowniez nadzieje, ze Komorowski dotrzyma obietnicy przedwyborczej i doczekamy jednomandatowych okregow wyborczych, bo obecny system jest chory

Pozdrawiam
[Profil] [PM]

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 09:25    [Cytuj]

PO ma teraz władzę i nie może zrzucić winy na opozycyjnego prezydenta. Jeśli im się uda i wykorzystają szansę, to w kolejnych wyborach dostaną większe poparcie w parlamencie, jeśli nie to skończą jak SLD. Oby w kolejnych wyborach parlamentarnych weszły 3 największe partie- PO PIS i SLD- to nie będzie stawiania warunków i kupczenia małych partii. Poglądy mam prawicowe- ale nie skrajne, jestem ekonomicznym liberałem.

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Hyde Park » Wybory prezydenckie 2010
[ ODPOWIEDZ ]