Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:40 |
Sandecja - Miedź |
Autor |
Wiadomość |
flowbone
|
Wysłany: Sob Sie 10, 2013 19:32
|
|
|
kibicKKS napisał/a: | Bębenek bardzo fajne wejście, dużo fauli na nim więc jest dobrze, Petran no prawda poza tymi dwoma zagraniami to bardzo dobry mecz, co do Grzeszczyka pełna zgoda z flowbone widać, że ma pojęcie.
Natomiast Nowak powinien jeszcze w tym okienku opuścić naszą drużynę, zarabia nie mało a nie gra nic, chowa się za przeciwników nie bierze udziału w akcjach, reszta ekipy gra tak jakby nie chcieli mu podawać.
Szczepański zagubiony, nie wiem co z tym gościem się stało.
To co on pokazuje to jak na rozgrywającego to jakaś parodia być może to nie jest najlepsza pozycja dla niego. Z trybun to dobrze było widać więc mam nadzieję, że nowy trener też to zauważył. |
A ja nie zgodzę się co do Nowaka. Nie mówię, że kapitan gra genialnie, z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby miało go nie być. Kto miałby go zastąpić na chwilę obecną? Szczepański zagrał jak na siebie całkiem dobrze. Zagubiony był w meczu z Okocimskim. Tu oddał jeden bardzo groźny strzał, miał trochę dobrych odbiorów. Ja go oceniam na plus. Poza tym Szczepan nie jest rozgrywającym, a raczej defensywnym pomocnikiem. Ogólnie dość ciekawym rozwiązaniem było ustawienie Grzeszczyka przed napastnikiem, ale myślę że lepiej wystawić dwóch snajperów (Może nawet Giel plus Fałowski), a w środku Grzeszczyk z Nowakiem, a Szczepański na zmianę. Czekamy na Badalyana, bo solidny napastnik jest bardzo potrzebny. |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Sie 11, 2013 03:18
|
|
|
flowbone napisał/a: |
A ja nie zgodzę się co do Nowaka. Nie mówię, że kapitan gra genialnie, z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby miało go nie być. Kto miałby go zastąpić na chwilę obecną? Szczepański zagrał jak na siebie całkiem dobrze. Zagubiony był w meczu z Okocimskim. Tu oddał jeden bardzo groźny strzał, miał trochę dobrych odbiorów. Ja go oceniam na plus. Poza tym Szczepan nie jest rozgrywającym, a raczej defensywnym pomocnikiem. |
Pełna zgoda co do Szczepańskiego. Zapracował przede wszystkim w defensywie. W kwestii kreatywności więcej liczyłbym właśnie od Nowaka chociaż i on całkiem solidnie realizował defensywne cele Sandecji. Myślę że przymusowy duet trenerów doszedł do wniosku, że priorytetem jest nie stracić gola i stąd tak nikła aktywność Nowaka i Szczepańskiego z przodu.
Cytat: | Nie zgodzę się co do Grzeszczyka. Jeszcze nie pokazał pełni umiejętności, ale jak się rozkręci to będzie z niego duży pożytek. Zauważ, że umie przetrzymać piłkę i dużo widzi na boisku. Warto na niego stawiać. |
Żywię ogromną nadzieję, że Grzeszczyk nie pokazał w meczu z Miedzią pełni umiejętności. Moim zdaniem był po prostu za mało zaangażowany w grę. Gdyby posiadał umiejętności przewyższające kolegów z drużyny to pewnie każdy z nas przymknąłby na to oko, ale w meczu z "Miedzianką" powinien trochę więcej popracować w odbiorze.
Cytat: | Certik faktycznie miał kilka strat, ale czy Zawiślan który go zmienił zagrał lepiej? |
Gra Zawiślana nie ma znaczenia w ocenie gry Certika. A ta wypada po prostu fatalnie. Ten facet oprócz świetnie, jak na warunki pierwszoligowe, ułożonej stopy nie ma nic poza tym. Jest zagubiony, chaotyczny i bezproduktywny. Nie wniósł nic do gry drużyny. Śmiem twierdzić, że młody Tokarz zrobił więcej zagrożenia pod bramką rywala swoim, bądź co bądź nieudanym dryblingiem w końcówce meczu niż Certik przez cały swój pobyt na boisku.
Cytat: |
Wszyscy się podniecają Szarkiem (wielki talent, nie neguję), ale co będzie jak zawali jakąś bramkę? Co wtedy? Wtedy będzie już fe i na ławkę z nim? Sumując, Sandecja się rozkręca. |
Jeżeli się nie mylę to w swoim debiucie (albo w jednym z pierwszych spotkań) w pierwszej drużynie Sandecji Zbozień popełnił fatalny błąd, po którym akcję zrobił Bonin, a tę na bramkę zamienił Zahorski. Każdy wie gdzie jest obecnie Zbozień. Gdyby Miedź w ostatniej akcji meczu zdobyła gola to zupełnie inne byłyby teraz komentarze. Petran jest słaby. W dodatku ma swoje 32 lata. Zdecydowanie wolałbym ogrywać młodego Szarka. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
flowbone
|
Wysłany: Nie Sie 11, 2013 10:49
|
|
|
Masahiko napisał/a: |
Gra Zawiślana nie ma znaczenia w ocenie gry Certika. A ta wypada po prostu fatalnie. Ten facet oprócz świetnie, jak na warunki pierwszoligowe, ułożonej stopy nie ma nic poza tym. Jest zagubiony, chaotyczny i bezproduktywny. Nie wniósł nic do gry drużyny. Śmiem twierdzić, że młody Tokarz zrobił więcej zagrożenia pod bramką rywala swoim, bądź co bądź nieudanym dryblingiem w końcówce meczu niż Certik przez cały swój pobyt na boisku.
Jeżeli się nie mylę to w swoim debiucie (albo w jednym z pierwszych spotkań) w pierwszej drużynie Sandecji Zbozień popełnił fatalny błąd, po którym akcję zrobił Bonin, a tę na bramkę zamienił Zahorski. Każdy wie gdzie jest obecnie Zbozień. Gdyby Miedź w ostatniej akcji meczu zdobyła gola to zupełnie inne byłyby teraz komentarze. Petran jest słaby. W dodatku ma swoje 32 lata. Zdecydowanie wolałbym ogrywać młodego Szarka. |
To prawda, że Józio Certik był zagubiony i miał trochę głupich strat. Z drugiej strony oddał jeden niezły strzał, w którym niewiele spudłował. Jeśli miałbym wybierać jego i Zawiślana, to wybrałbym Słowaka. Choćby dlatego, że jest szybszy. U Zawiślana widać jeszcze to, że miał tak długą przerwę. A co do Petrana, jak musiałby zagrać, żebyś nie uznał go za słabego gracza? Ja uważam, że piłkarz jest tak dobry, jak jego ostatni mecz. Z Miedzią Pecio zagrał dobrze moim zdaniem. |
|
|
|
 |
flowbone
|
|
|
|
 |
flowbone
|
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Pon Sie 12, 2013 23:57
|
|
|
flowbone napisał/a: |
Czy uważacie, ze Łukasz Grzeszczyk może być godnym następcą Rudolfa Urbana? |
Po meczu z Miedzią na pewno tak nie uważam. Jak już pisałem był za mało aktywny, za często schowany za plecami przeciwników. Na pewno nie zrobił w ofensywie tyle ile zapewne mógłby zrobić. Wciąż jednak pozostaje optymistą co do tego zawodnika - być może potrzebuję czasu aby zacząć grać w miarę swoich możliwości.
I jeszcze odnośnie Twojego wcześniejszego posta:
flowbone napisał/a: | To prawda, że Józio Certik był zagubiony i miał trochę głupich strat. Z drugiej strony oddał jeden niezły strzał, w którym niewiele spudłował. Jeśli miałbym wybierać jego i Zawiślana, to wybrałbym Słowaka. Choćby dlatego, że jest szybszy. U Zawiślana widać jeszcze to, że miał tak długą przerwę. A co do Petrana, jak musiałby zagrać, żebyś nie uznał go za słabego gracza? Ja uważam, że piłkarz jest tak dobry, jak jego ostatni mecz. Z Miedzią Pecio zagrał dobrze moim zdaniem. |
Nie musi grać zarówno Zawiślan jak i Certik. Chociaż moim zdaniem mimo słabszej dyspozycji Zawiślana to i tak prezentuje on atuty typowego skrzydłowego w przeciwieństwie do Certika. Nam nie potrzeba w tym ustawieniu w którym graliśmy z Miedzią kolejnego schodzącego do środka zawodnika, ale grającego szeroko, wręcz przy linii bocznej. Co do Petrana to zastosuje Twój argument - jeśli miałbym wybierać miedzy Szarkiem i Petranem to wybrałbym tego pierwszego. Jest młodszy, rokuje na przyszłość, a dodatkowo nie popełnia wcale więcej błędów niż słowacki piłkarz. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
flowbone
|
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 08:26
|
|
|
Masahiko napisał/a: | Co do Petrana to zastosuje Twój argument - jeśli miałbym wybierać miedzy Szarkiem i Petranem to wybrałbym tego pierwszego. Jest młodszy, rokuje na przyszłość, a dodatkowo nie popełnia wcale więcej błędów niż słowacki piłkarz. |
A ile meczów pierwszoligowych zagrał Szarek, żeby porównywać jego liczbę błędów do bo błędów Petrana. To takie wróżenie z fusów trochę:) |
|
|
|
 |
|