Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Sandecja Nowy Sącz - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 18.04.09r |
Autor |
Wiadomość |
www.megachem.pl
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 01:19
|
|
|
Wydaje mi się, że Makuch nie wytrzymuje presji- parę razy szkolne błędy. Żółtko dla Jana- to ewidentna sprawka M. Mam nadzieję, że się chłopak wzmocni psychicznie i pokaże na co go stać. |
_________________ Patologia sektor C. |
|
|
|
 |
Greg33 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 01:28
|
|
|
jaro_jaro napisał/a: | Żółte kartki dla Jana i Bani, bez konsekwencji ? czy będą pauzować w Zamościu ? ktoś wie...? |
Jano nie zagra teraz w kolejnych dwóch meczach bo ta kartka jest juz 10-tą i musi pauzowac 2 mecze... No wiec trzeba z hetmanem i jeziorakiem atakowac a nie bronic sie bo bez Jana moze byc dziura w obronie.
Makuch dzisiaj faktycznie gral tak jakby byl zawodnikiem KSZO |
|
|
|
 |
polak_ns
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 06:55
|
|
|
Jano niestety będzie pauzował. Bania raczej nie.
PS:
Tomasz Ciesielski: Sandecja zagrała bardzo brutalnie, sędzia im to pobłażał. Poczuli to, że mogą nas kopać, bo żadnej egzekucji kar ze strony sędziego nie było. Faul na mnie, czy inne faule to konsekwencja tego, że arbiter pozwalał na zbyt brutalną grę. My myśleliśmy, że gra będzie bardziej wyrównana piłkarsko, ale tak nie było. Po faulu miałem rozcięty łuk brwiowy, chciałem wejść z powrotem na boisko, ale trener powiedział, żebym odpoczął. |
|
|
|
 |
kamilyes
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 08:56
|
|
|
polak_ns napisał/a: |
Tomasz Ciesielski: Sandecja zagrała bardzo brutalnie, sędzia im to pobłażał. Poczuli to, że mogą nas kopać, bo żadnej egzekucji kar ze strony sędziego nie było. Faul na mnie, czy inne faule to konsekwencja tego, że arbiter pozwalał na zbyt brutalną grę. My myśleliśmy, że gra będzie bardziej wyrównana piłkarsko, ale tak nie było. Po faulu miałem rozcięty łuk brwiowy, chciałem wejść z powrotem na boisko, ale trener powiedział, żebym odpoczął. |
Sandecja Brutalnie?? Ahaha kto tu kogo więcej razy faulował? I jeszcze uderzenie z łokcia! A sędzia sędziował tak jakoś, raz dobrze raz źle ;]
A najlepsze było jak ten Tomasz Ciesielski schodził z boiska a gościu z C, boli oko? chcesz to ci wydłubie!! |
|
|
|
 |
misiek_1984
Misiek
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:14
|
|
|
polak_ns napisał/a: | Jano niestety będzie pauzował. Bania raczej nie.
PS:
A kontuzja Skrzypka juz na samym poczatku meczu bez konsekwencji w postaci zasluzonej kartki dla zawodnika KSZO to niby co ? I jeszcze pozniej kilka ostrych wejsc takze wyprostowanymi nogami w naszych pilkarzy ? Sytuacji po ktorej byla czerwona kartka niestety nie widzialem, wiec tu sie nie wypowiadam. Ale moim zdaniem nawet jak na mecz walki to wlasnie KSZO gralo bardziej brutalnie. Czasem naprawde przesadzali z ostroscia gry. |
|
|
|
 |
Trebor13
Trebor13

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:40
|
|
|
Mecz mógł sie podobać szczególnie pod względem walki na murawie i oprawy na trybunach. Wynik-zasłużone zwycięstwo Sandecji, choć remis też nikogo by nie krzywdził. Wypowiedzi po meczu piłkarzy KSZO troche smieszne..niby Sandecja grała brutalnie..a oni to dzieci w piaskownicy..niewiniątka :-D /a zajście ze Skrzypkiem!/ Sędzia rzeczywiście czasami nie wiedział co się dzieje-ale ogólnie nie "skrzywił" wyniku. A gra naszych piłkarzy..walki i ambicji odmówić nie można..umiejętnosci też..choć..kilka razy denerwujące było to, że zbyt łatwo dawali się wyprzedać przeciwnikom, że zdarzało się czekać na piłkę zamiast zrobic kilka kroków i spokojnie ją przyjąć i..może troche więcej pressingu na boisku a KSZO nie miałoby zupełnie nic do powiedzenia. Ta krytyka..to troche na wyrost..ale skoro mierzymy w I lige to...!!!!!! A poki co czapki z głów przed piłkarzami i tymi, którzy zasiedli na trybunach. Było wspaniale!
Jeszcze garść uwag do organizatorów: wiadomo było, że to mecz podwyższonego ryzyzka..ale skoro prowadzona jest przedsprzedaż biletów, to może warto otworzyć jakąś boczną bramę dla ludzi z biletami, tak by nie było przepychanek przy kasach..poza tym jaki sens ma spisywanie ludzi w wieku około 70lat i "obmacywanie" ich przez ochronę..to było trochę przykre, gdy widziałem takie przypadki! Nie popadajmy z jednej skrajności w drugą! |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:55
|
|
|
Trebor13 napisał/a: |
Jeszcze garść uwag do organizatorów: wiadomo było, że to mecz podwyższonego ryzyzka..ale skoro prowadzona jest przedsprzedaż biletów, to może warto otworzyć jakąś boczną bramę dla ludzi z biletami, tak by nie było przepychanek przy kasach..poza tym jaki sens ma spisywanie ludzi w wieku około 70lat i "obmacywanie" ich przez ochronę..to było trochę przykre, gdy widziałem takie przypadki! Nie popadajmy z jednej skrajności w drugą! |
Bardzo słuszne uwagi.Przedemną siedziało kilku starszych panów,i byli bardzo oburzeni tym spisywaniem każdego kto wchodziłł na stadion.Można bylo usłyszeć zdania typu:,,Czy wszyscy z tych ludzi to przestępcy?" itp.jeszcze jedna rzecz która wzburzyła kibiców to wejście ,,Panów z pałkami" w końcówce meczu przed trybune F.Zupełnie nie potrzebne...
A tak podsumowując atmosferę,oprawę i frekwencję na meczach z Kolejarzem i KSZO to jestesmy naprawdę na poziomie EKSTRAKLASY! |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:57
|
|
|
A ja mam jeszcze pytanie odnośnie tego płoty przed trybunami obok Kamienicy. Czy on musi być taki wysoki? Są jakieś wymogi? Bo siedziałem przez chwilę w drugim rzędzie i musiałem mecz oglądać przez ten płot. Mimo kupionego biletu prawie cały mecz przestałem... |
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 11:03
|
|
|
Niestety mecz miał range meczu podwyższonego ryzyka "dzięki" usilnym staraniom naszej kochanej i wszechwiedzącej policji ...
A to wiąże się z wieloma utrudnieniami takimi własnie jak spisywanie, obmacywanie, zakaz wnoszenia właściwie czegokolwiek itp ...
I zarząd miał właściwie związane ręce, bo na każdy pomysł usprawneinia i jakoś załatwienia tego po ludzku policja mówiła stanowcze nie bo nie i już ...
Ale i tak jak, Włodek i jescze pare innych osób robiliśmy co mogli żeby to jakoś załagodzić i usprawnić - najpierw udało się wywalczyć żeby spisywani byli tylko i wyłączeni osobnicy płci męskiej :) w wieku mniej więcej te 16 - 30 pare lat, potem udalo się otworzyć dodatkowe wejście dla osób, które już miały bilety, co znacznie rozładowało korek pod kasami, ale tu trzeba jasno i wyraznie powiedzieć, ze gdyby nie interwencja i decyzja prezesa Danka na kilka minut przed rozpoczęciem spotkania to kolejka pod kasami byłaby pewnie jeszcze do przerwy ...
Tak więc chwała mu za odwagę i rozwagę.
A kilka rzeczy tak czy tak wymaga na pozostałe tego typu mecze usprawnienia i dopracowania ale jak wiadomo człowiek się uczy na błedach ;) |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
Magda xD

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 11:20
|
|
|
Dziewczyny też były spisywane ;) |
_________________ HEJ ! HEJ ! SANDECJA !!! |
|
|
|
 |
bacin
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 11:52
|
|
|
Taki mecz podwyższonego ryzyka, że mój Ojciec przez przypadek (o czym zorientował się dopiero na trybunach) wniósł obcęgi w takiej torbie na ramię. |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 12:50
|
|
|
Ale z tego tu piszecie to wynika, że ta "ochrona" była jednak niekonsekwentna, bo ja przykładowo mam te dwadzieścia pare lat i wszedłem bez spisywania i bez żadnego "obmacywania" (co mnie zdziwiło, bo zazwyczaj nawet na meczach bez "podwyższonego ryzyka" mnie "przetrzepują":)) |
|
|
|
 |
miro
|
|
|
|
 |
Grzechotnik

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 15:36
|
|
|
Bianconeri napisał/a: | Niestety mecz miał range meczu podwyższonego ryzyka "dzięki" usilnym staraniom naszej kochanej i wszechwiedzącej policji ...
A to wiąże się z wieloma utrudnieniami takimi własnie jak spisywanie, obmacywanie, zakaz wnoszenia właściwie czegokolwiek itp ...
I zarząd miał właściwie związane ręce, bo na każdy pomysł usprawneinia i jakoś załatwienia tego po ludzku policja mówiła stanowcze nie bo nie i już ...
Ale i tak jak, Włodek i jescze pare innych osób robiliśmy co mogli żeby to jakoś załagodzić i usprawnić - najpierw udało się wywalczyć żeby spisywani byli tylko i wyłączeni osobnicy płci męskiej :) w wieku mniej więcej te 16 - 30 pare lat, potem udalo się otworzyć dodatkowe wejście dla osób, które już miały bilety, co znacznie rozładowało korek pod kasami, ale tu trzeba jasno i wyraznie powiedzieć, ze gdyby nie interwencja i decyzja prezesa Danka na kilka minut przed rozpoczęciem spotkania to kolejka pod kasami byłaby pewnie jeszcze do przerwy ...
Tak więc chwała mu za odwagę i rozwagę.
A kilka rzeczy tak czy tak wymaga na pozostałe tego typu mecze usprawnienia i dopracowania ale jak wiadomo człowiek się uczy na błedach ;) |
Taka moja propozycja "dla klubu" do rozwazenia...
A moze by otworzyc ta bramke na stadion (kolo trybuny glownej) , dla tych ludzi ktorzy zakupili bilety w przedsprzedazy? I przez nia wchodziliby ci ludzie ktorzy wczesniej kupili bilety.Zdecydowanie usprawnilo by to wejscie na stadion i w duzej czesc rozladowalo by "korek" przed glownymi kasami ?
I druga propozycja to dla kibicow, kupujcie bilety w przedsprzedazy , jest taka mozliwosc, w sekretariacie klubu, i totomix ul.nawojowska. Lepiej wczesniej kupic niz stac w kolejce pol godziny. |
|
|
|
 |
mic1992 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 16:53
|
|
|
Zgadzam sie z przedmówcą, ja dla przykładu bilet kupiłem w sobote, przyszedłem na stadion 20 minut przed meczem i widze 50 metrową kolejke, więc musiałem przechodzić przez barierki żeby nie czekać pół godzinby na swoją kolej, wydaje się ze bramka dla tych co mają bilety jest nieunikniona |
|
|
|
 |
|