Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
SANDECJA - Concordia
Autor Wiadomość
Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:01   

Bzymcio napisał/a:
Natomiast w następnym sezonie może w końcu uda się znaleźć sponsora z prawdziwego zdarzenie i wtedy pokażemy co to jest SANDECJA :) Tyle że znalezienie dobrego sponsora nie jest takie proste... Ale trzeba być optymistą :)

^^
to nie jest kwestia optymizmu i tym podbnych uczuć, tylko PROFESJONALNEGO ZARZĄDZANIA klubem.

W tym własnie problem, bo nasi włodarze miejscy wychodzą chyba z podobnego założenia że jakoś to bedzie w przyszłości, tryskając radosnym optymizmem na prawo i lewo, tylko, że od lat nic z tego nie wychodzi.

Ludzie, nie dajcie się mamić, bez rewolucji strukturalnej w tym klubie nie będzie lepiej!
Optymizm musi mieć jakieś podstawy, nasze życzenia to za mało!
[Profil] [PM] [E-mail]

jgns
Saczers72

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:11   do kilinskiego!!!

To Sandecja teraz rzadzi penie pan Mietek z kiosku ruchu!!! Wiadomo ze te pionki na dole to tylko marionetki!! Jezeli cos jest panstwowe(MKS) to trzeba korzystac na calego!! I sie dorabiaja "dzialacze"!!
[Profil] [PM]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:15   

Obecnie Sandecją rządzi prezydent za posrednictwem kuratora, nie ma żadnego dolu od paru miesiecy, czy ty tego nie mozesz zrozumiec... Wiem ze psuje ci to twoja koncepcje swiata, no ale coż, tak bywa...
[Profil] [PM] [E-mail]

internacionale

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:19   Re: do kilinskiego!!!

jgns napisał/a:
To Sandecja teraz rzadzi penie pan Mietek z kiosku ruchu!!! Wiadomo ze te pionki na dole to tylko marionetki!! Jezeli cos jest panstwowe(MKS) to trzeba korzystac na calego!! I sie dorabiaja "dzialacze"!!

Następnym razem jak coś napiszesz to zastanów się dwa razy.
OT taka dobra rada od starszego kolegi po szalu....

Odnośnie samego meczu to w tym miejscu można napisać w zasadzie tyle, że się odbył....
Jak to już wcześniej ktoś napisał jaka płaca taka praca.

ps. Nie będę kasował twojego wpisu (może to będzie jakaś nauczka dla innych, podobnych tobie)

ps2. Nie życzę sobie tutaj żadnych dywagacji na temat handlowania meczami !!
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

jgns
Saczers72

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:23   sandecja

Ty tez zrozum ze nie jestem przeciwko Tobie ale jestem kibicem od 25lat i niejeden wyjazd mam za soba i zalezy mi na SANDECJI!! To prezydent jak niewie jak poprawic ta sytuacje to niepowinien obiecywac pilkarza i kibica zlotych gor i opowiadac bajek!! Chyba ze ma swoje pieniadze do wydania na klub!!!
[Profil] [PM]

internacionale

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:26   Re: sandecja

jgns napisał/a:
Ty tez zrozum ze nie jestem przeciwko Tobie ale jestem kibicem od 25lat i niejeden wyjazd mam za soba i zalezy mi na SANDECJI!! To prezydent jak niewie jak poprawic ta sytuacje to niepowinien obiecywac pilkarza i kibica zlotych gor i opowiadac bajek!! Chyba ze ma swoje pieniadze do wydania na klub!!!

A skąd ty wiesz co Prezydent im obiecał ?? Jesteś stałym bywalcem szatni przy Kilińskiego ? Zielonego pojęcia nie masz na jakich zasadach funkcjonuje klub, kto nim zarządza i skąd się biorą pieniądze.

ERNESTO

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:33   Re: do kilinskiego!!!

jgns napisał/a:

Czyli kto ? Pisz nazwiskami, bardzo jestem ich ciekaw, bo z tego co ja wiem, to Sandecja nie posiada zarzadu, a te osoby, ktore sa aktualnie w klubie (ciezko nazwac te pare osob dzialaczami) nie maja nawet z czego dorabiac. Mam wrazenie, ze polowa osob z tego forum zawiesila sie gdzies w czasoprzestrzeni i dalej widza w Sandecji Sasa i Kantora. No wiec piszmy dalej "je*** zarzad", bo to modne i fajnie brzmi. Tylko wczesniej 3 razy zastanowmy sie kogo mamy na mysli. Ja juz tego po prostu czytac nie moge.

Aaa, jeszcze jedno - kazdy chce zmian, kazdy pisze, ze dzialacze sie nie nadaja, j... zarzad itp. Wszystko fajnie, ale ile z tych osob jest zapisanych do klubu ? A sposrod tych laskawie juz zapisanych ile ma skladki oplacone na biezaco ?. Jezeli Ty drogi krytykancie jgns jestes i masz oplacone skladki (w co nie wierze), to zmien cos ! Podaj kandydatow, ktorych chcialbys zobaczyc w zarzadzie Sandecji, idz takze na walne i zaglosuj na nich.

Pozdrawiam
[Profil] [PM]

kibic_s_ns
[Usunięty]

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 21:43   

Jednak taka jest prawda że Nowego Sącza nie stać na utrzymywanie klubu piłkarskiego na tym poziomie. Mamy całą masę małych klubów, nie tylko piłkarskich, których w większości jedynym źródłem utrzymania są ochłapy które pozostają po tym wszystkim co idzie na Sandecję. I mimo to wystarcza to tylko (łącznie z kasą od mniejszych sponsorów) na minimum potrzebne do bycia w II lidze...A dodatkowych pieniędzy miasto nie ma skąd pozyskać, bo Nowemu Sączowi są potrzebne duże inwestycje (choćby obwodnice, most zastępczy dla heleńskiego, Królowej Jadwigi, Batorego itd. itd.) i już jest problem ze znalezieniem funduszy na te cele. Więc moim zdaniem trudno nawet się spodziewać jakiejkolwiek większej pomocy, a i ta, powiedzmy jednorazowo wpłacona gotówka pomoże tylko na jakiś czas i bez regularnego wsparcia sponsora/sponsorów nic nie da...Moim zdaniem jedynym ratunkiem jest coś na wzór Kolejarza - spółka akcyjna i kilku mniejszych sponsorów. Tylko pan prezydent nie bardzo chce o tym słyszeć...

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 22:05   

^^
prezydenci mają to do siebie, że się zmieniają na stanowisku co jakiś czas.

Paradoksem w przypadku Sandecji jest, że to rokuje jeszcze gorzej...
[Profil] [PM] [E-mail]

kibic_s_ns
[Usunięty]

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 22:28   

Ja nawet nie mówię o tym, że pan Nowak ma złe chęci - zdecydowanie jak na osobę na tej funkcji interesuje go los klubu. Problem w tym że ta wersja którą on proponuje ma małe szanse na to, że uratuje klub...

internacionale

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 22:39   

kibic_s_ns napisał/a:
Problem w tym że ta wersja którą on proponuje ma małe szanse na to, że uratuje klub...

A kolejny problem to taki że innej wersji nikt inny nie ma, więc dajmy człowiekowi trochę czasu i pozwólmy działać. Jest przerwa zimowa więc jest czas na podjęcie decyzji (albo w jedną albo w drugą stronę)

kibic_s_ns
[Usunięty]

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 23:04   

Cytat:
A kolejny problem to taki że innej wersji nikt inny nie ma, więc dajmy człowiekowi trochę czasu i pozwólmy działać

Jest inna wersja, ale nikt jej nie rozważa. Mógłby ją zrealizować nawet pośrednio przez swoich ludzi sam prezydent. Wystarczy spojrzeć jak SSA wygląda w Stróżach, sponsorzy dają kasę na klub, do którego mają prawa, które reguluje SSA. Poza tym w SSA udział mogłoby i powinno mieć miasto. Ale mi to wisi co zrobią żeby poprawić sytuację, ważne żeby to zrobić trwale i w ogóle zrobić. Bo póki co od lat są jedynie obietnice...Jednak osoba pana Nowaka daje z tego grona z pewnością największe szanse na poprawę, więc przyłączam się do czekania na działania.

internacionale

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 23:34   

Sportowa Spółka Akcyjna
Akcjonariusze nie odpowiadają za zobowiązania spółki, ryzyko ponoszą jedynie do wysokości wniesionego kapitału oraz czerpią zyski (np.: w postaci dywidendy),
minimalny kapitał akcyjny wynosi 500 000 zł, a wartość nominalna akcji to 1 złoty.

Zrozumcie że nie jest tak łatwo założyć Spółkę Akcyjną. To nie chodzi o to że Prezydent nie chce, że działacze nie chcą. Tu jest potrzbny ktoś z kasą, ktoś kto to pociągnie. Nowopowstała Spółka Akcyjna przejmuje wszystko czyli stadion, budynki, infrastrukturę, kontrachentów i ..... długi.

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 08:27   

internacionale napisał/a:
Jest przerwa zimowa więc jest czas na podjęcie decyzji (albo w jedną albo w drugą stronę)

Co masz na myśli pisząc albo w jedną albo w drugą stronę?

Wobec tego co piszesz w kwestii SSA jedynym rozwiazaniem, ktore pozwoli Sandecji nadal dzialac beda kolejne transze srodkow na sport kwalifikowany z UM. I to jest jedna "strona".

Druga strona jest taka, ze tych pieniedzy nie bedzie, wiec za takie dezyzje to my dziękujemy.

Innej strony nie ma, nie wierzę że znajda się ludzie, ktorzy beda chcieli wyloczyc pieniadze (czyt. sponsorzy) w sytuacji kiedy miasta "trzyma" klub. A że miasto przy obecnych wladzach klubu nie pusci, to jest jasne. I kółko się zamyka...
[Profil] [PM] [E-mail]

jgns
Saczers72

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 08:41   

I tutaj sie z Toba zgodze,kolko sie zamyka!! To co ja pisalem mialem na mysli wlasnie takie sytuacje!!
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » SANDECJA - Concordia
[ ZAMKNIĘTY ]