Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:38 |
SANDECJA : Wisła Płock |
Autor |
Wiadomość |
Wooojtek

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 20:52
|
|
|
No już nie przesadzajcie i nie wyjeżdżajcie z tymi kibicami sukcesu po każdej porażce, nic wielkiego się nie stało poczatki zawsze mamy słabe.
Ogólnie to szkoda, bo gdybyśmy wykorzystali jedną z trzech idealnych sytuacji (słupek, sam na sam Gawęckiego i kapitalna obrona bramkarza) to pewnie byśmy wygrali. Obrona popełnia fatalne błędy i szkoda, że twierdza upadła już w 1 kolejce. |
|
|
|
 |
mirek678
mirek678
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 21:07
|
|
|
Jeżeli do mnie pijecie to zejdźcie na ziemie sami jesteście kibice sukcesu tylko wyrażam swoją opinie o kopaczach i o meczu tragedia i tyle w temacie jak ci oczy tym meczem zarosły to twoja sprawa ... po drugie mam karnet od kilku sezonów wiec wiesz .... dziękuje dobranoc |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 21:11
|
|
|
Głównym winnym tej porażki jest chyba trener Kuras.Dużo błędów w obsadzie składu.Myślał że ten mecz będzie można wygrać tylko frontalnymi atakami,zapomniał o obronie(tylko 1 obrońca na ławce!!!).Przeliczyl się także jeśli chodzi o grę Wilka.Widać że trema go zjadła.Umiejętności na pewno ma spore ale to są jeszcze za głębokie wody dla niego.Stawianie młodzieżowca na obronie jest zbyt ryzykowne.
Zmiennicy pokazali że to im należy się miejsce w podstawowym składzie.Chmiest potrafi się zastawić,wymusić faul,przytrzymać piłkę.Eissmann na ławce to nieporozumienie.Jędrzejowski udowodnił że to on powinien zajmować miejsce młodzieżowca w podstawowej jedenastce.
Szkoda że nie wykorzystaliśmy sytuacji w pierwszej połowie.Przy stanie 0:0 mieliśmy cztery setki.Ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji jaką miał Gawęcki to nie można wygrać meczu.
Ciekawe czym trener Kuras sugerował się przy wyborze lewego obrońcy.W czym Derbich jest lepszy od Woźniaka i Borovicanina? (obaj nie zmieścili się nawet na ławkę!!!).
Reasumując,z nowych zawodników zdecydowanie najlepiej pokazał się Jędrzejowski.I to on z Szeliga powinni walczyć o miejsce w kładzie,bo wrzucanie młodzieżowca do obrony jest zbyt ryzykowne.Wiśniewski niczym się nie wyróżniał.Eisi zdecydowanie lepiej prezentował się po przerwie.Dymkowski grał bardzo niepewnie,ale być moze było to spowodowane jego niedawną kontuzją.A Derbich po dzisiejszym występie powinien sobie odpocząć i dać wykazać się Woźniakowi albo Borovicaninowi.
Za tydzien na pewno będzie lepiej :) |
|
|
|
 |
KubaSSNS
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 21:14
|
|
|
Tylko żebyśmy nie przełamali sie na Kolejarzu jak w tamtym sezonie bo z Kolejarzem gramy dopiero w 3 kolejce od końca ;) |
|
|
|
 |
maciek
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 21:49
|
|
|
Prawda jest taka ,że bez rozgrywającego nie ma czego w piłce szukać. Brak zgrania,szybkości jednym słowem chaos co było widać w dzisiejszym meczu (zwłaszcza ociężały Derbich) można jeszcze nadrobić ale jak nie ma kto pokierować grą a w dodatku napastnicy są tylko z nazwy to nie oczekujmy cudów. Jedyna nadzieja w Duriću. Może on zaprowadzi ład w drużynie. |
|
|
|
 |
anton1910
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 21:57
|
|
|
powiem wam dzis tylko jedno, bez komentarza!! ku*** za przeproszeniem czułem sie jak na meczu rezerw, z sytuacji kiedy bramkarz zrobił fikołka to urywałem smiechem ale teraz to mi do smiechu nie jest ... na plus ejsi i mlody zapieprza prawie jak bolt :) |
|
|
|
 |
simo_n
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 22:44
|
|
|
Riva bez formy. Gdzie te czasy, gdzie zdobywał bramkę za bramką. Brak Bora więcej niż odczuwalny.
Z transferów to na plus młody Patryk Jędrzejowski, jak będzie ambitny, to daleko zajdzie. Myślę, że razem z Makim na prawej pomocy mogą zawojować. Obrona kiepsko, Derbich to jak na razie pomyłka, ale nie zapominajmy, że Maki też pierwszą rundę u nas miał okropna, a później załapał formę i szaleje. Ale to już nie ten poziom, jak zawodnik nie ma formy, że reszta nadrobi. Dymkowski z Janem, jak się zgrają, tak jak ze Zbozieniem, to mogą wyłapywać, ale na dzień dzisiejszy kiepsko.
Ale Wisła atak to ma zarąbisty, szybcy, ambitni piłkarze, którzy przydali by się u nas |
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 22:53
|
|
|
Jeszcze brakuje tylko dużego nagłówka "O JA pie*****" i to najlepszy komentarz do dzisiejszego meczu :) |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
internacionale

|
|
|
|
 |
SKARHEAD
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 23:25
|
|
|
Bianconeri napisał/a: | Obrazek
Jeszcze brakuje tylko dużego nagłówka "O JA pie*****" i to najlepszy komentarz do dzisiejszego meczu :) |
idealna fota oddajaca pełne wrażenia co do dzisiejszego spotkania....
PS gdyby kaseta VHS pt "Futbolowe Jaja' ukazala się 20lat później, zapewne znalazła by się na niej sytuacja sam na sam z Gawęckim i pijanym bramkarzem :)
PS 2, koniec narzekania, bo gdybyśmy wykorzystali stworzone sytuacje przy stanie 0:0, to wygralibyśmy przewagą 2 bramek, no cóż..piłka... |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 00:34
|
|
|
Nikt tutaj nie napisal o jednym zawodniku(to pewnie dlatego że zagral dobrze ;] ),Trzeciakiewiczu.Wg mnie po raz kolejny nasz najlepszy zawodnik.Jak na jego warunki fizyczne gra bardzo dobrze.Na pewno wszyscy pamiętają takiego piłkarza jak Kościukiewicz.Piłkarz o podobnych parametrach,grający na tej samej pozycji ale w Sandecji grał fatalnie.A Trzeciakiewicz miał dzisiaj duzo przechwytów,bardzo dobrze umie się zastawić,przerwać akcję.Bardzo dobrze wprowadził się do pierwszej jedenastki i "posadził" Berlińskiego na ławie.Obok trójki wprowadzonych rezerwowych, pozytywnie wyróżniający się zawodnik w dzisiejszym meczu. |
|
|
|
 |
djkwas
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 00:34
|
|
|
SKARHEAD napisał/a: | Bianconeri napisał/a: | Obrazek
idealna fota oddajaca pełne wrażenia co do dzisiejszego spotkania....
PS gdyby kaseta VHS pt "Futbolowe Jaja' ukazala się 20lat później, zapewne znalazła by się na niej sytuacja sam na sam z Gawęckim i pijanym bramkarzem :)
PS 2, koniec narzekania, bo gdybyśmy wykorzystali stworzone sytuacje przy stanie 0:0, to wygralibyśmy przewagą 2 bramek, no cóż..piłka... |
gdyby babka miała wąse to by byłą dziadkiem proste |
|
|
|
 |
Sączersi
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 08:51
|
|
|
Cóż można powiedzieć - każdy widział jak jest. Teraz trzeba pozbierać się na Arkę i skończyć wałkować temat tego meczu, gdyż tutaj nie ma co pisać. Po prostu dostaliśmy baty, każdy kiedyś musi. |
|
|
|
 |
Kmicic

|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 09:19
|
|
|
Dwa mecze z beniaminkami i jeden punkt. Teraz dwa mecze ze spadkowiczami i oby do przodu. Musi być już tylko lepiej. |
|
|
|
 |
kristoff
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 09:32
|
|
|
matys5392 napisał/a: | Nikt tutaj nie napisal o jednym zawodniku(to pewnie dlatego że zagral dobrze ;] ),Trzeciakiewiczu.Wg mnie po raz kolejny nasz najlepszy zawodnik.Jak na jego warunki fizyczne gra bardzo dobrze.Na pewno wszyscy pamiętają takiego piłkarza jak Kościukiewicz.Piłkarz o podobnych parametrach,grający na tej samej pozycji ale w Sandecji grał fatalnie.A Trzeciakiewicz miał dzisiaj duzo przechwytów,bardzo dobrze umie się zastawić,przerwać akcję.Bardzo dobrze wprowadził się do pierwszej jedenastki i "posadził" Berlińskiego na ławie.Obok trójki wprowadzonych rezerwowych, pozytywnie wyróżniający się zawodnik w dzisiejszym meczu. |
Moim zdaniem też dobry mecz tego zawodnika, jeszcze musi się trochę zgrać z zespołem, ale jak dla mnie jeden z niewielu pozytywów tego meczu. Natomiast po tym jak zagrał Łukasz Derbich, mając w obwodzie Bora i już wkomponowanego w drużynę Marcina Woźniaka (który pod koniec sezonu grał dobrą piłkę), powinien wziąć się ostro do pracy, albo grać w rezerwach - no ale nie po to został ściągany jako "wzmocnienie". |
|
|
|
 |
|