Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:39 |
SANDECJA - Polonia Bytom |
Autor |
Wiadomość |
x_cite

|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 13:14
|
|
|
http://www.90minut.pl/sed...410&id_sezon=75
Dzisiejszy pan od sędziowania to znowu rozrzutny arbiter, jeśli chodzi o kartki....kto był na meczu z Górnikiem Łęczna to wie o czym piszę :) Mam nadzieję, że Naszych piłkarzy oszczędzi a wynik będzie korzystny i wygramy 3:1 |
|
|
|
 |
Snoopi86
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 15:54
|
|
|
nie ma lajfa? jest ;) |
|
|
|
 |
rambovip
|
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 18:53
|
|
|
He i tak jak pisałem...dał znowu 2 czerwone kartki i kilka żółtych :D cieszy wygrana!!! brawo |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 19:23
|
|
|
Ciężko coś powiedzieć po tym meczu.Pierwsza połowa to nasze bicie głową w mur i proby nieudolnych kontr Bytomian.
Z linii defensywnej odżył Makuch.Duda poprawnie,choć potrzebuje jeszcze trochę ogrania.Czasem podejmował błędne decyzje.Mojta strasznie pasywny.Za mało gry do przodu z jego strony.Czarnecki poprawnie.
W drugiej linii brylował Nowak.Sporo odbiorów + kilka świetnych crossów.Mroziński miał kilka odbiorów.Certik oprocz pięknej bramki jakoś się nie wyróżniał.Kosiorowski również,oddał jeden bardzo ładny strzał w drugiej połowie.
Z napastników fajni wyglądał Tuszyński.Cofal się po piłkę,dobrze zastawiał w polu karnym.Szkoda jego zmarnowanej sytuacji z koncowki pierwszej polowy.Giel oprócz bramki,bez rewelacji.
Dobrą zmianę dał Bębenek.Co zabrał sie z piłką to wymusił rzut wolny/kartke dla przeciwnika.
Cięzko ocenić ten zespol.Trzeba poczekać na mecze z mocniejszymi drużynami. |
|
|
|
 |
radek
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 20:22
|
|
|
Tak czy siak wygląda to nieco lepiej jak w poprzedniej rundzie i widać że jest potencjał. Oby w górę tabeli, kilka akcji naprawdę na duży plus sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało dalej |
|
|
|
 |
nitroactive
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 20:25
|
|
|
Ale to było dobre :D |
|
|
|
 |
Tomasz
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 20:32
|
|
|
Brawo. Ważne zwycięstwo.
PS. Szkoda że Cracovia przegrywa ze Stomilem.
Lepiej patrzmy na siebie wygrywaj a nie będziemy patrzeć w dół tabeli :) |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 20:52
|
|
|
matys5392 napisał/a: | Mojta strasznie pasywny.Za mało gry do przodu z jego strony. |
Przecież to Mójta zaliczył piękną asystę przy pierwszej bramce i to po minięciu dwóch rywali. Kilka fajnych akcji do przodu. Może pomylił Ci się z kimś innym? Bo to co piszesz jest nieprawdą.
matys5392 napisał/a: | W drugiej linii brylował Nowak.Sporo odbiorów + kilka świetnych crossów.Mroziński miał kilka odbiorów. |
Pełna zgoda. Nowak był dzisiaj bardzo dobry. Mroziński solidnie i to się chwali.
matys5392 napisał/a: | Kosiorowski również,oddał jeden bardzo ładny strzał w drugiej połowie. |
Kosiorowski słaby. Nie można mu jednak odmówić walki i ogromnej ambicji.
matys5392 napisał/a: | Z napastników fajni wyglądał Tuszyński.Cofal się po piłkę,dobrze zastawiał w polu karnym.Szkoda jego zmarnowanej sytuacji z koncowki pierwszej polowy.Giel oprócz bramki,bez rewelacji. |
Ja to widziałem trochę inaczej. Tuszyński na pewno aktywniejszy, ale przy tym trochę nieporadny. Taki trochę klocek ze średnią koordynacją. Za to Giel podobał się mi bardziej. Opanowany, niezły technicznie, wygrywający pojedynki główkowe. To on powinien mieć asystę, gdy w pierwszej połowie jego świetne zgranie głową zmarnował Tuszyński. Obaj jednak zaprezentowali się całkiem przyzwoicie, co cieszy tym bardziej, że Górski dał dobrą zmianę i zapowiada się ciekawa rywalizacja o miejsce w składzie.
matys5392 napisał/a: | Dobrą zmianę dał Bębenek.Co zabrał sie z piłką to wymusił rzut wolny/kartke dla przeciwnika. |
Bębenek jak to on - duży technicznej gry, swoboda w operowaniu piłką, co było tym bardziej widoczne na tle pozostałych graczy (zwłaszcza tych z Bytomia). Wciąż to nie jest ten sam Bębenek co kiedyś, ale Certikowi na pewno nie odpuści miejsca w składzie. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
1980_NS
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 21:53
|
|
|
Mójta super, świetnie się zaprezentował. Tuszyński prawdopodobnie chciał strzelać przy drugiej bramce, więc można Mójcie zaliczyć dwie bardzo ładne asysty z dośrodkowań. Stoperzy i Makuch solidnie. Certik oprócz bramki raczej słabo, Kosior waleczny jak zwykle. Nowak ekstra, bierze ciężar gry na siebie, walczy. Giel na plus, Tuszyński słabizna, ale nie odpuszcza. Bębenek jak zwykle bardzo dobrze. Czegoś takiego się spodziewałem, nie ma fajerwerków, ale jest solidność i zaangażowanie. |
|
|
|
 |
bzyku
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 23:17
|
|
|
Wedlug mnie brakuje grania z klepy i za mało było grania bez piłki. Wychodzilismy zbyt małą ilością zawodników i nie bylo z kim grać. Wynik broni trenera i druzyne bo to ważne trzy punkty!!!! |
|
 |
vanacastin [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 23:24
|
|
|
bzyku napisał/a: | Wedlug mnie brakuje grania z klepy i za mało było grania bez piłki. Wychodzilismy zbyt małą ilością zawodników i nie bylo z kim grać. Wynik broni trenera i druzyne bo to ważne trzy punkty!!!! |
Grania z klepy brakowało zapewne dlatego, że boisko się do tego kompletnie nie nadawało. Zwróć uwagę na grząską murawę, na której zawodnicy musieli włożyć sporo sił w utrzymanie równowagi. To był mecz walki fizycznej, a nie finezyjnej i technicznej piłki nożnej. Nie było to idealne widowisko, ale jak na dzisiejsze możliwości było po prostu optymalnie. Liczę na to, że przy normalnym boisku gra naszej drużyny będzie znacznie lepsza, co przełoży się na kolejne zwycięstwa. Skoro taki Stomil może rozklepać Cracovię, to może nam też się uda. |
|
|
|
 |
bzyku
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 23:30
|
|
|
Jaki wpływ na granie bez pilki miał stan boiska ? Co do "klepy" to mogę się zgodzić. |
|
 |
vanacastin [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 23:38
|
|
|
bzyku napisał/a: | Jaki wpływ na granie bez pilki miał stan boiska ? Co do "klepy" to mogę się zgodzić. |
Chodziło mi właściwie o te klepki, a z tym wychodzeniem na pozycje nie było najgorzej. Strzeliliśmy trzy bramki, dodatkowo ze trzy kolejne miały z czego wpaść tylko brakowało dokładności. W końcówce chłopaki już chyba nieco odpuścili ofensywę, bo spotkanie to kosztowało ich pewnie sporo siły, przez boisko ale też dużo walki i gry fizycznej. |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 23:50
|
|
|
Zakończymy to tym,że dwójką naszych stoperów są:Czarnecki z Elany Toruń,czyli ostatniej drużyny 2 ligi zachodniej,właściwie to już trzecioligowca i młodziutki Duda,ktory epizodycznie występował z ME Widzewa.Dzisiaj nie dopuścili do straty gola,wiec mecz trzeba uznać za udany :) Wesołych Świat :) |
|
|
|
 |
|