Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:38 |
Sandecja - Ruch Radzionków (piłkarsko) |
Autor |
Wiadomość |
radek
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 23:20
|
|
|
Dramat Dramat i jeszcze raz Dramat! Bez pomysłu bez koncepcji bez jakiejkolwiek koncepcji.Mieliśmy strzelać więcej bramek gdzie te bramki. Za chwile będziemy krzyczeć zgaście te jupitery bo my i tak nie przyjdziemy bo kalectwo gracie i w dupie nas macie. A tak na poważnie zero pomysłu na grę bicie głową w mur Kowalczyk postac wiodąca i Kozioł obronił nam dwie setki. WSZYSCY NA Pogoń A potem WSZYSCY na SANDECJA Kolejarz |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 23:39
|
|
|
Bianconeri napisał/a: | ...A o marketingu w klubie porozmawiamy chyba już niedługo, nieprawdaż Miłoszu??;) |
..."prawdaż", ale jeszcze dzisiaj sie nie wypowiem... |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 23:59
|
|
|
jakieś stanowisko kolega chyba dostał co?? ;)) |
|
|
|
 |
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 00:05
|
|
|
Brak skuteczności jak dla mnie był przyczyną porażki... Póki co to nasi napastnicy nie trafili z formą na tę rundę a podobno Sandecji napastników zazdroszczą Nam ekipy Ekstraklasowe.Mam nadzieję że w końcu piłkorze "odpalą" dawny styl grania i zaczną gromadzić po 3pkt w meczach. |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
 |
SWEET

|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 00:22
|
|
|
10 punktów nas dzieli od miejsca spadkowego tak tak tylko 10 punktów a meczów jeszcze 14 i do zdobycia 42 punkty więc Kuras rusz dupsko bo naprawdę będzie źle !!! Nie mamy rozgrywającego... No tak pisałem na temat Urbana śmiano się ze przyjdzie następca to gdzie on w ogóle jest ??? Gdzie są napastnicy co maja bramki strzelać??? Aleksandra to ja już nie poznaje... Kowalczyk próbuje ale z taka skutecznością to nawet z Niecieczą znów polegniemy... Zostało 14 meczów i mam nadzieje ze gorzej już nie może być ze będzie lepiej w kolejnych meczach bo dół tabeli zbliża się z każdą kolejka do Sandecji... |
_________________ Wygramy wygramy wygramy każdego pokonamy... |
|
|
|
 |
sandeczanin
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 02:08
|
|
|
Jakie 3 setki do przerwy dla nas? Jakie 3:0 dla NAS do przerwy ?? Do przerwy to Ruch miał przynajmniej 2 sytuacje 100% których nie wykorzystał tylko dzięki nieudolności swoich zawodników. Berliński zagrał dobrze?? Wolne żarty. Gość nie podejmuje żadnego ryzyka. Żadnego!! Gra piłkę do najbliższego, bezpieczną. Następnym razem nie chciałbym zobaczyć na naszej lewej obronie Woźniaka. Drewno!! Po jasną cholerę ogrywamy Legii Zbozienia jak w Młodej Ekstraklasie sobie spokojnie da radę. Dajmy szansę tym którym nie "pachnie warszafka"(bez urazy dla kibiców Polonii). Wielki plus za akcję złotówka!! Fajniej byłoby gdyby ktoś wcześniej uprzedził że chodzi ktoś i zbiera na zgody. Dla mnie osobiście nie ma różnicy czy wrzucę na zgody czy na oprawę ale wiele ludzi wrzuciło komuś do puchy myśląc że na świetną oprawę taką jak dziś miała miejsce po czym idą dziewczyny i zbierają na oprawę. Późniejsze komentarze "pikników" jak ich zwiecie że już wrzucili mówią same za siebie. |
|
|
|
 |
Maerqin
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 02:28
|
|
|
Moim komentarzem do tego meczu niech bedzie sms od mojego ojca, ktory byl na meczu, cyt.: ''Wszystko na pozor swietnie, duzo wiary, jupitery, piekna oprawa, tylko nie ma druzyny''. Hehehehehe... |
_________________ > AGAINST MOD€RN FOOTBALL < |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 08:58
|
|
|
x_cite napisał/a: | jakieś stanowisko kolega chyba dostał co?? ;)) |
Bynajmniej nie ja. Ale wiem że w klubie od jakiegoś czasu jest osoba odpowiedzialna za marketing. Niestety jeszcze efektów pracy nie widać. |
|
|
|
 |
Ad@ś=)

|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 09:40
|
|
|
Niestety gra wczorajsza wyglądała tragicznie, to też nie ma co się dziwić, że wynik jest taki a nie inny.
Zupełny brak środka, przez co nie potrafiliśmy utrzymać piłki dłużej i należycie ją rozgrywać. Bo rozgrywaniem nie da się nazwać podawanie piłek od obrońcy do obrońcy w sytuacji kiedy potrzeba zagrać szybką piłkę poprzez pomoc do ataku, a rywale wracają się bronić na swoją połowę.
Po drugie duża różnica w przygotowaniu motorycznym obu zespołów. Nasi piłkarze nie nadążali nad rywalami i przez to nawet w kilku nie potrafili zatrzymać rozpędzonego zawodnika gości.
Po trzecie brak aktywności obu skrzydeł. Akcje w pierwszej połowie były rozgrywane tylko tam gdzie biegał Eismann co było łatwiejsze do przewidzenia i zatrzymania akcji przez Ruch.
Dodatkowo brak agresywności i podwojenia ze strony naszych piłkarzy, natomiast przejawiany przez Radzionków.
I ostatni mankament który zauważyłem to brak zrozumienia miedzy Aleksandrem a Kowalczykiem i błędne decyzje dotyczące ostatniego podania. Arek niestety zbyt wolny aby oddać szybki strzał, natomiast Maciek nie dawał rady przy podwojeniu, a nawet potrojeniu w okolicach pola karnego gości.
Podsumowując można powiedzieć, że goście bardzo dobrze rozpracowali nasz zespół i taktycznie byli przygotowani bardzo dobrze. Natomiast Sandecja zagrała zupełnie bez pomysłu, w pierwszej połowie broniąc się i wybijając piłki byle gdzie, co w sytuacji braku środka, pozwalało dopadać gościom do piłek. Natomiast w drugiej połowie po zmianach weszło trochę ożywienia do gry co jednak nie przyniosło skutku w postać bramki dla nas.
Obrona niestety bardzo słaba. Oby Makuch wrócił i poprawił nam jakość tej formacji. Gawęcki też na tą chwilę jest niezbędny, ponieważ niestety Janic zupełni nie pokazał nic.
Miejmy nadzieję, że za tydzień będzie lepiej...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
AdoDC
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 09:57
|
|
|
Nie udało się chociaż można powiedzieć że piłkarze starali się w 2 połowie. Szkoda tego słupka w końcówce... No nic zostały nam kolejne mecze i trzeba zacząć zdobywać punkty wreszcie. |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 15:08
|
|
|
Przejrzałem komentarze naszych zawodników i trenera po tym meczu i jestem skonsternowany tym co oni plotą!!!
Kowalczyk - "Gramy nieźle, a przegrywamy"
Staniszewski - "Sandecja na chwilę obecną jeśli chodzi o grę prezentuje się przyzwoicie. Brakuje jedynie bramek. - Na boisku było widać grę, były sytuacje, ale brakowało skuteczności"
Trochim - "Tak jak wszyscy widzieli - strzały są, dobra gra jest... my oddajemy piękne strzały i zatrzymują się na słupkach... to jest po prostu pech, bo na pewno nie nasza słaba gra. Trzeci mecz z rzędu gramy dobrze a brakuje nam tego szczęścia, po prostu"
Trener na konferencji pomeczowej mówi, że runda jest nieudana pod względem zdobyczy punktowej, ale gra jest całkiem dobra...
Przecież to jest jakaś farsa. Trochim cały w skowronkach jest chyba z powodu gry swojej i zespołu, a ja nie widziałem jeszcze takiej padaki w wykonaniu Sandecji w I lidze jak w tych dwóch pierwszych meczach u siebie.
Jaki brak szczęścia? Co oni pieprzą? Wczoraj jeszcze przy stanie 0:0 Ruch miał przecież dwie setki sam na sam i gdyby nie Kozioł to porażka byłaby wyraźniejsza!
Ogólnie jest źle, bo oczekiwałbym, że po takim meczu bedą mówić, że po prostu nie wyszło, słabsza forma, mecz nie wyszedł itd., ale tu się okazuje, że wszyscy zadowoleni. Panowie, gramy świetnie! Nie liczmy więc że będzie nasza gra wyglądać lepiej, bo widać to ma właśnie tak wyglądać!!!
Jakby taki Trochim zobaczył Sandecje z tamtego sezonu z meczów z ŁKS-em, Pogonią u siebie czy Górnikiem to by pewnie pomyslał, że to Barcelona gra, bo skoro on jest zadowolony z tego co było wczoraj, to ma chyba dość ograniczoną wyobraźnie piłkarską, a już na pewno wiedzę co do tego, jakiej gry się oczekuje w Sączu (przypominam, że Kuras zapowiadał ładniejszą, bardziej efektowną grę i więcej bramek- HA HA HA) |
|
|
|
 |
toudiunio
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 15:29
|
|
|
Dobrze powiedziane kolego "Kilinskiego 47", wcale to nie jest dobra gra, fakt są jakieś pojedyncze sytuacje na bramke ale nie można tego nazwać dobrą grą - oczywiście mówię o wczorajszym meczu, zagraliśmy już 3 mecze i nie widać tego błysku co w tamtym sezonie że wszyscy walczyli do upadłego o wynik do samego końca, po prostu grają nic więcej a wychodzić im to za bardzo nie wychodzi... |
|
|
|
 |
jacolmc

|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 16:45
|
|
|
Dobrze powiedziane że nasi grają i nic więcej.Nie ma tej pasji ,serca włożonego w gre z tamtego sezonu.I jeszcze jedna rzecz kibicom za tak wspaniały doping powinna podziękowąć cała drużyna z rezerwowymi włącznie niestety tak nie jest bo poco-taki drobny detal a pokazuje jak nasi grajkowie identyfikuja sie z klubem.Gra taka jak nowy komplet strojów żenująca.I może nadszedł czas zgrywać z drużyną innego obrońce w miejsce Zbozienia a jemu papa i dużo gry w młodej ekstraklasie w jego ległej-bo na cos więcej jest za cieniutki |
|
|
|
 |
Amico
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 18:57
|
|
|
No niestety muszę się zgodzić z kolegą Kilinskiego 47 nasi po prostu grają, ale brak im polotu i chyba przede wszystkim motywacji. Wczoraj miałem wrażenie, że nie mają pomysłu na grę, chyba z resztą podobnie jak nasz trener, mogliśmy zdobyć co najmniej 6 punktów w trzech meczach, a mamy 1 i coś mi się zdaje, że będziemy walczyć, ale nie tyle o Ekstraklasę, co o utrzymanie się w pierwszej 10 tabeli |
|
|
|
 |
Mileniak
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 21:17
|
|
|
Gratuluję forumowym Józefom Wojciechowskim i Jesúsom Gilom zwalniania Kurasia po trzech meczach. Genialne posunięcie. Ciekawe co oferujecie w zamian.
Temat Wójtowicza w Sandecji jest zamknięty, dopóki sytuacja finansowa w klubie nie ulegnie poprawie. |
_________________ Jedna jaskółka wiosny nie czyni |
|
|
|
 |
|