Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 13:27
Wyprawa Szlakiem Kurierów - Nowy Sącz ---> Budapeszt
Autor Wiadomość
KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 21:29   

Spotkanie jak najbardziej wskazane bo póki co to ja przechodzę ze skrajności w skrajność jeśli chodzi o trasę przejścia naszej wyprawy :D wkrótce się okaże ona całkiem spontaniczna i zmieniania w trakcie marszu :D

Czy piątkowy podwieczorek w Carpie Diem byłby odpowiednim terminem dla Was ? godzina 19? lub nawet 20 jak Wam pasi :) ewentualnie wyjazd na Giekse :D

Dla niecierpliwych mogę być dostępny w czwartek a instytucji w której to nasze stowarzyszenie gościnnie urządza comiesięczne spotkania :) godzina nie gra roli byle po 7 rano :D

Oba powyższe terminy mogę być dostępny z mapami i deklaracjami które musicie podpisać... jako że jesteście świadomi iż spacer po górach ze mną jako przewodnikiem-tropicielem może znacząco wpłynąć na Wasz stan zdrowia a nawet stan Waszego życia ;)) odpukać :D

Chwila chwila... urodziny... to jestem przekonany że Koniu i nie tylko dadzą rade z tym wolnym... bo jak urodziny to urodziny a lentylky chyba z alkoholem ;) chociaż... może obowiązywać zakaz alkoholowy... spokojnie... tylko w pierwszą stronę do Budapesztu :D

Przecież wrócą tamte lata,
tamte piękne złote dni.
O Królowo Tego świata tak
będziemy śpiewać Ci...

...::: Najlepsze Ciacha Małopolski :::...
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 14:39   

Jeśli ktoś chętny to istnieje możliwość a nawet potrzeba zaczęcia zdobywania "formy".

Wtorek, Środa, Piątek jestem do dyspozycji na górskie przetarcia szlakami Beskidu.
Chętni pisać na priv lub dzwonić. Wstępnie od godziny 8 pasuje być na pks by wyruszyć w jakimś kierunku :)

Osoby nie mające możliwości wyjścia w góry powinny zacząć biegać czy też jeździć na rowerku - zawsze to ruch :)

tamte piękne złote dni.
będziemy śpiewać Ci...

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 10:47   

Ja na GKS nie jadę- w niedzielę mam komunię córki i żona mówiąc oględnie nie była w tym temacie wyrozumiała. Ale w PT mogę się urwać. Dobrze by było, by każdy zapisał sobie na kartce pytanie, bo czasem coś może wylecieć z głowy. Co do trasy to wydaje mi się, że po pierwszych 2 dniach będziemy widzieć na co nas stać i będzie ewoluowała. Moim zdaniem najlepiej by było, aby jak najbardziej odpowiadała historycznym szlakom Kurierów. Do tego jeśli istnieje możliwość podania, załatwienia tytułów obowiązkowych lektur, tak, aby każdy miał pojęcie odnośnie historycznych aspektów każdego z etapów. Moim zdaniem powinna być to "Historyczna Pielgrzymka" z jakimś przesłaniem. Idealnie by było mieć sanitarkę, która jeździ z naszymi rzeczami i rozbija nam obozy, bo tragarze mogą być za wolni.

P.S. Moja lektyka już prawie gotowa i mam pytanie- kiedy mogę dostać tragarzy na przymiarkę do mojego wehikułu.

Kazek G f H

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 15:09   

Co do lektur na ten temat to już służę pomocą :)

Jeszcze Krzysiu mnie prosił abym przygotował małą broszurkę którą dostaniecie do rąk własnych, rzecz jasna odnośnie "histerycznego" aspektu wypadu.

A o to że tak powiem "KATECHIZMY" które warto poczytać, część mam u siebie w biblioteczce, zawsze mogę pożyć do skserowania. Również jest moja praca licencjacka na temat "Ruch przerzutowo-kuriersko-łącznościowy w Beskidzie Sądeckim i Beskidzie Niskim 1939-1944". Jak coś to pisać na PW.

1. Julian Zubek, Wspomnienia, Piwniczna-Zdrój 2008, s. 7-60. (Dostępny jeden egzemplarz w sądeckiej bibliotece)

2. Zdzisław Antoniewicz, Rozbitkowie na Węgrzech, Warszawa 1987.

3. Wojna i okupacja na Sądecczyźnie 1939-1945, pod red. Wojciecha Wdowiaka, Piwniczna-Zdrój 2010, s. 103-179.

3. Helena Latkwoska-Rudzińska, Łączność Komendy Głównej Armii Krajowej 1939-1944. Odcinek Południe, Lublin 1985.

4. Andrzej Przewoźnik, Polacy w Królestwie Węgier 1939-1945.

5. Andrzej Przewoźnik, Z dziejów konspiracji polskiej na Węgrzech.

6. Józef Bieniek, Między Warszawą a Budapesztem, Rocznik Sądecki t.IX, Nowy Sącz 1968. (Dostępne w sądeckiej bibliotece)

7. Józef Bieniek, Sto osiem rajdów Rysia, Nowy Sącz 1985. (Dostępna w sądeckiej bibliotece).

8. Józef Bieniek, Droga wiodła przez Spisz, Nowy Sącz 1986. (Dostępna w sądeckiej bibliotece).

amok_ksc

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 16:32   

dzień dobry cześć i czołem :)

sekcja z Cracovia wita :)

w takim razie pytam po weekendzie o urlop na ten termin i jeśli Bóg da wyruszę z wami w obce krainy :)

z dobrych rzeczy prawie już nie pije oraz jeżdżę na rowerze i biegam :) lalallala
[Profil] [PM] [E-mail]

Kazek G f H

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 17:14   

Hahaha :D

amok_ksc

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 18:36   

zobaczymy koleżko czy będzie ci tak do śmiechu pod koniec maja jak przyjadę: )
[Profil] [PM] [E-mail]

Kazek G f H

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 19:55   

Nie ma mnie wtedy w Sączu :D

KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

Wysłany: Sro Maj 01, 2013 00:42   

Kaziu:
Tylko tekst do tej "gazetki" pasuje mieć już wkrótce bo składanie i drukowanie też na pewno chwile potrwa :) Do tego nie zapomnij o koszulkach ale moją szatańską wizje wyśle Ci jutro na priw:)

Swoją drogą... Megachem uświadomiłeś mi jedno... Twoje urodziny nam przepadną... ale moje mam 19 lipca a do tego imieniny 25 lipca... całe szczęśćie że w pierwszą stronie nie pijemy hahaha :D Chociaż nie ukrywam pierwsze dwa dni to raczej nię będą lekkie:) jako że na świeżo to pasuje dobry dystans zrobić :)
Mówisz szerpowie, tragarze... wszystko kosztuje :D chcesz moge spróbować to załatwić ale to nie będzie tanie :D a moim skromym zdaniem lepiej szarpnąć się na Everest... 120 tyś zł i masz gwarantowane wejście na szczyt a nawet Cie tam wyniosą :D

Sekcja Cracovii mile widziana :) i czynisz większe postępy niż my wszyscy razem wzięci :D aaaa... coś tam mi się o uszy obiło że jakaś niewiasta z Arki chciałaby iść z nami... przypilnuj tematu bo są tu tacy co chętnie poniosą jej plecak :D więc niech nie odpuszcza tak łatwo :D

tamte piękne złote dni.
będziemy śpiewać Ci...

kolafy

Wysłany: Czw Maj 02, 2013 09:44   

amok_ksc napisał/a:
zobaczymy koleżko czy będzie ci tak do śmiechu pod koniec maja jak przyjadę: )

gdzie ty się wybierasz, chyba rozmawialismy o Twoim zakazie :)
[Profil] [PM]

Kazek G f H

Wysłany: Czw Maj 02, 2013 12:16   

Powoli rusza propaganda :)

http://www.sadeczanin.inf...04#.UYI648pTU5g

KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

Wysłany: Czw Maj 02, 2013 21:12   

Artykuł niskich lotów ;)) Trzeba wysmażyć coś konkretnego i dobrze napisanego a nie cytat moich luźnych wypocin :D

tamte piękne złote dni.
będziemy śpiewać Ci...

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 14:31   

Jest dziś to spotkanie w Carpe Diem, czy nie?

Kazek G f H

Wysłany: Pią Maj 03, 2013 14:39   

Kapitalny filmik "Sądeccy Kurierzy 1939-1944".

Gorąco polecam i zachęcam do rozsyłania znajomym!

http://www.youtube.com/watch?v=jVPDw6mOc8E

Filmik przygotował Seba. Naprawdę Świetne!! Brawo

KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

Wysłany: Pią Maj 03, 2013 14:40   

Ja przychodzę a czy ktokolwiek inny będzie to gwarancji nie daje :)))

tamte piękne złote dni.
będziemy śpiewać Ci...

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Sekcja Turystyczno - Historyczna » Wyprawa Szlakiem Kurierów - Nowy Sącz ---> Budapeszt
[ ZAMKNIĘTY ]