Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:39 |
Zawisza - Sandecja |
Autor |
Wiadomość |
Snoopi86
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 21:02
|
|
|
wie ktoś coś o tej retransmisji? jakiś link? |
|
|
|
 |
rafal30
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 21:04
|
|
|
spdr napisał/a: | czyli Jesteś obiektywny jak nikt inny :)
ps. Twój post na forum Cracovii jest mocno rozbudowany: "Kapitalny mecz z tego co czytałem zagrali Nawotczyński(!!!) i Płonka czyli nowe nabytki a Łukasz podobno profesura w środku obrony" .
sorry ze się czepiam ale byłeś na meczu czy tylko czytałeś "podobno" |
sorry,ale ja na forum nic nie pisałem i nie piszę tylko tutaj-zawsze na forum rywala i Zawiszy więc nie wiem skąd masz takie informacje?
Tam moze ktoś pisał co czytał wpisy ze stron czy tej czy Zawiszy.
Może zbieżność imion jest i tyle.
Mnie Cracovia nie obchodzi tylko najbliższy rywal i tyle. |
Ostatnio zmieniony przez rafal30 Sob Mar 09, 2013 21:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vanacastin [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 21:06
|
|
|
rafal30 napisał/a: | spdr napisał/a: | rafal30 napisał/a: | radziufan napisał/a: | info z Bydgoszczy:
- bramka dla Zawiszy prawdopodobnie ze spalonego (czekamy na potwierdzenie filmem)
- pierwsza kartka dla Bębenka za rzekome symulowanie faulu na środku boiska
- czerwień dla Mroza za przepychanke za którą normalnie nie powinien nawet dostać żółtej kartki
a czy to prawda to pewnie pokaże relacja video z meczu |
Byłęm na meczu i NIC nie było co mozna nawet nazwać KONTROWERSYJNE!
Spalony? Ciekawe w którym momencie i przy której bramce a symuka ewidentna - w ogóle skąd Sandecja bierze taką ostrość a wręcz brutalność? Kto was tego uczy?
W Zawiszy kapitalny mecz - Nawotczyński i Płonka czyli nowe nabytki podobnie jak i Mąka.
To tyle- Zawisza walczy o awans - mogło się skończyć nawet na 7,8:1 taka to była przewaga wręcz miazga. |
kolega z Bydgoszczy ? |
Tak z Bydgoszczy - byłęm na meczu osobiście i piszę co widziałem i wielu kibiców inych także.\
Wajda moze za często karał żółtymi co nie oznacza,że Sandecja gra po prostu bardzo ostro.
Pamiętam jak graliście za Kurasa w Bydgoszczy i tam bardziej piłką staraliscie sie grać a tutaj dużo siłowo i mniej finezyjnie tylko po prostu ostry i brzydko. Może to sposób na tą ligę i utrzymanie? |
Tak, odkryłeś naszą taktykę. Nasi zawodnicy nie pojechali tam grać w piłkę tylko pozabijać piłkarzy Zawiszy, później sztab szkoleniowy, a na koniec spalić stadion razem z kibicami żeby nie było dowodów. Ciesz się, że w ostatniej chwili zrezygnowali z użycia samurajskich mieczy, które mieli schowane pod koszulkami. Natomiast sędzia był dla nas bardzo łaskawy, ponieważ za tak hitlerowskie plany mógł nie tylko dać kartki, ale nawet nas rozstrzelać. Skoro już posiadłeś tę wiedzę, to proszę nie rozpowiadaj tego nigdzie!
Człowieku obejrzysz sobie jeszcze raz mecz na spokojnie i wyciągniesz sobie wnioski, tak sam dla siebie. Piszesz tutaj nieobiektywnie, bo cieszysz się, że Zawisza musi awansować z racji lobby, jakie się wytworzyło. Nawet bez oglądania meczu wszystko to wygląda bardzo podejrzanie, a po zapoznaniu się z filmem wnioski są łatwe. Przestań więc chrzanić i zajmij się świętowaniem wspaniałego sportowego zwycięstwa swojego klubu. Tyle ode mnie! |
|
|
|
 |
1980_NS
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 21:09
|
|
|
Obie kartki dla Bębenka bardzo kontrowersyjne. Dla Mroza druga zresztą też, bez jaj. |
|
|
|
 |
spdr
STREET ROCKIN'
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 21:29
|
|
|
nie było spalonego przy pierwszej bramce dla Zawiszy ? |
_________________ jesteśmy otoczeni???
to wspaniale !!!
możemy atakować we wszystkich kierunkach !!! |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 21:47
|
|
|
1.Spalonego nie było.Został jeden z naszych. Bodajże był to Adam Mojta.
2.Pierwsza kartka dla Bębenka - jak można karać zawodnika za "ewentualną" symulkę NA ŚRODKU BOISKA?!
3.Druga kartka dla Maćka - jeśli już wczessnij został upomniany przez sędziego,za zbyt wczesne wybieganie z muru a rzut wolny był powtarzany,to kartka słuszna.W innym wypadku klub powinien odwołać się od tej kartki bo jest to ku*** kpina!
4.Kartka dla Mroza - nie wiem za co dostał pierwszą żółtą,ale przy drugim faulu każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik.Po za tym wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem. |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 22:13
|
|
|
matys5392 napisał/a: | 1.Spalonego nie było.Został jeden z naszych. Bodajże był to Adam Mojta.
2.Pierwsza kartka dla Bębenka - jak można karać zawodnika za "ewentualną" symulkę NA ŚRODKU BOISKA?!
3.Druga kartka dla Maćka - jeśli już wczessnij został upomniany przez sędziego,za zbyt wczesne wybieganie z muru a rzut wolny był powtarzany,to kartka słuszna.W innym wypadku klub powinien odwołać się od tej kartki bo jest to ku*** kpina!
4.Kartka dla Mroza - nie wiem za co dostał pierwszą żółtą,ale przy drugim faulu każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik.Po za tym wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem. |
1.Spalonego z pewnością nie było – na 100% prawidłowa bramka.
2. Pierwsza kartka dość wątpliwa – nie wiem czy Bębenek chciał symulować, ale jeśli tak było to sędzia miał prawo dać kartkę – symulka to symulka bez względu czy na środku boiska czy w polu karnym...
3. Druga kartka niestety słuszna – Bębenek wyraźnie znalazł się przed murem zanim zawodnik Zawiszy oddał strzał. Za takie „głupoty” niestety zbiera się kartki. Podobnie jak po wykonaniu wolnego bez gwizdka, jeśli sędzia to wcześniej sygnalizuje. Bardzo głupia kartka.
4. Nie widać za co Mróz dostał pierwszą kartkę, ale ta druga niestety słuszna. Po pierwsze, co to znaczy „każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik”? Sędzia jest od pilnowania przestrzegania przepisów na boisku i karania żółtymi kartkami za wszystkie faule, które na to zasługują! Czy w meczu otwarcia EURO sędzia zastanawiał się w 40 minucie, że Grek miał już żółtą kartkę? Popełnił dwa faule na żółtko i do widzenia!
Po drugie - „ wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem” - to już jest kuriozum w twoim wykonaniu. Czy nie zauważyłeś przypadkiem, że pisząc te słowa przyznałeś, że Mróz sfaulował zawodnika bez piłki. To oznacza, że jego atak był wyraźnie spóźniony, wylądował na nogach przeciwnika i to jest ewidentna żółta kartka. |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 22:15
|
|
|
Nie ma mowy o spalonym, gosc z Zawiszy stoi przed 5m, podczas gdy jeden z naszych jest wyraznie blizej bramki (min, 0,5m) |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 22:28
|
|
|
Kilinskiego 47 napisał/a: | matys5392 napisał/a: | 1.Spalonego nie było.Został jeden z naszych. Bodajże był to Adam Mojta.
1.Spalonego z pewnością nie było – na 100% prawidłowa bramka.
2. Pierwsza kartka dość wątpliwa – nie wiem czy Bębenek chciał symulować, ale jeśli tak było to sędzia miał prawo dać kartkę – symulka to symulka bez względu czy na środku boiska czy w polu karnym...
3. Druga kartka niestety słuszna – Bębenek wyraźnie znalazł się przed murem zanim zawodnik Zawiszy oddał strzał. Za takie „głupoty” niestety zbiera się kartki. Podobnie jak po wykonaniu wolnego bez gwizdka, jeśli sędzia to wcześniej sygnalizuje. Bardzo głupia kartka.
4. Nie widać za co Mróz dostał pierwszą kartkę, ale ta druga niestety słuszna. Po pierwsze, co to znaczy „każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik”? Sędzia jest od pilnowania przestrzegania przepisów na boisku i karania żółtymi kartkami za wszystkie faule, które na to zasługują! Czy w meczu otwarcia EURO sędzia zastanawiał się w 40 minucie, że Grek miał już żółtą kartkę? Popełnił dwa faule na żółtko i do widzenia!
Po drugie - „ wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem” - to już jest kuriozum w twoim wykonaniu. Czy nie zauważyłeś przypadkiem, że pisząc te słowa przyznałeś, że Mróz sfaulował zawodnika bez piłki. To oznacza, że jego atak był wyraźnie spóźniony, wylądował na nogach przeciwnika i to jest ewidentna żółta kartka. |
Powiedz mi jaki jest sens wywalania z boiska zawodnika jeszcze w pierwszej połowie za dwie żółte kartki,z ktorych żadna z nich nie była za faul? Rozumiem,gdyby Bębenek którą z tych kartek zarobił za jakiś brutalny faul czy nawet za taktyczne przerwanie kontry.Wyrzucanie piłkarza za takie coś? No bądźmy ludzmi... Czerwone kartki powinno dawać się w razie popełnienia przez zawodnika zagrań,narażających zdrowie przeciwnika.
W przypadku Mroza,też kartka pokazana zbyt pochopnie.Pierwszą kartka przypuszczam,że też zarobił za jakiś faul,a ten za ktory dostał drugie żółtko nie był jakiś bardzo brutalny,dlatego sędzia,mając na uwadze wczesniej pokazany kartonik,mogł go jeszcze oszczędzić i upomnieć słownie.Dopiero przy ewentualnym kolejnym faulu wyrzucić z boiska.
Kilińskiego,można też na to spojrzeć inaczej - zawodnik Zawiszy oddał niecelny strzał,piłka była po za grą,faul popelniony po akcji.Sędzia ustawił sobie dzisiaj bardzo nisko poprzeczkę...
Materiał video przekazujemy do analizy Pana Sławomira Stempniewskiego w jutrzejszej Lidze + Extra :D |
|
|
|
 |
1980_NS
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 22:40
|
|
|
Oczywiście Matys ma racje. Przepisy przepisami, sędzia będzie mógł się wybronić z kartek jak się uprze, ale ducha gry tutaj jest ZERO. |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 22:50
|
|
|
Oczywiście macie racje. Ale tym bardziej mając na uwadze, że sędzia jest beznadziejny (mam nadzieje, że piłkarze znają przed meczem statystyki sędziów - ich "słabe i mocne" punkty), nie powinni mu nasi piłkarze dawać powodów do kartkowania się w tak głupi sposób.
Pamiętam bardzo negatywny komentarz Piotra Reissa po meczu w Sączu, który sędziował Wajda. Widać, że od tego czasu jeśli coś się zmieniło to chyba jedynie na gorsze w warsztacie sędziowskim tego pana.
Zresztą Zawisza w tym sezonie "powinien" awansować do EK. Może to wystarczy jako podsumowanie całego spotkania i samego sędziowania.
Wajda 2010- http://ekstraklasa.net/pi...20000-zdjecie=3 |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 23:00
|
|
|
Pierwsza żółta kartka dla Bębenka jest bezsensowna. Zawodnik przeciwnika atakował Maćka od tyłu, wpadł w niego i wywrócił, nie dotykając przy tym piłki. Dlatego był to najzwyklejszy w świecie faul i nie ma mowy o jakiejkolwiek kartce dla naszego zawodnika.
Druga to też nieporozumienie. Za Bębenkiem przedzierał się Abbott i wyraźnie widać jak wypycha on naszego zawodnika. Lewa ręka i noga napierają na Maćka, który wypada z muru i do tego wszystkiego traci jeszcze równowagę próbując jakoś zastawić piłkę, po czym jeszcze Abbott zadowolony z siebie bije brawo sędziemu. Zupełnie nie powinno tutaj być gwizdka, a jeśli nawet sędzia się uparł, to nie ma mowy o żadnej kartce.
Po prostu sędzia chciał kogoś wypieprzyć z boiska i tak sobie to wymyślił. |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 23:08
|
|
|
Kto zauważył, że reklama tytularngo sponsora na naszych koszulkach była zaklejona ?
Na 99% od meczu z Termalicą na naszych koszulkach będzie widniało nowe "logo". |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 23:13
|
|
|
internacionale napisał/a: | Kto zauważył, że reklama tytularngo sponsora na naszych koszulkach była zaklejona ?
Na 99% od meczu z Termalicą na naszych koszulkach będzie widniało nowe "logo". |
Ale nowe srebrne logo Wiśniowskiego czy nowe logo w sensie innego podmiotu?:) |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 23:19
|
|
|
Kilinskiego 47 napisał/a: | internacionale napisał/a: | Kto zauważył, że reklama tytularngo sponsora na naszych koszulkach była zaklejona ?
Ale nowe srebrne logo Wiśniowskiego czy nowe logo w sensie innego podmiotu?:) |
Jakby to powiedzieć, "innego podmiotu" jeśli wogóle można w tej sytuacji użyć takiego określenia. |
|
|
|
 |
|