Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:41 |
Lech Poznan ~ SANDECJA |
Autor |
Wiadomość |
sns1910
|
Wysłany: Nie Lip 16, 2017 21:40
|
|
|
Fajnie, że Lecha na wyjeździe Sandecja dostała własnie teraz, kiedy nakupili naprawdę bardzo ciekawych piłkarzy jak na polskie warunki, ale nie mają jeszcze ulepionej drużyny - pewnie w przeciągu sezonu mało kto z Poznania będzie wywoził punkty. Dziś nasi zagrali ostrożnie, solidnie z tyłu, drobne luki nadrobił świetny w bramce był Gliwa i to wystarczyło :)
Na pewno z tych zawodników, którzy dali awans Gliwa, Kuban, Szufryn, Piter-Bucko, i Baran udowodnili już teraz, że jest to poziom ekstraklasy. Trochim pokazał potencjał, ale pokazał też idealnie czym różni się granie na poziomie Ekstraklasy i I ligi - dużo strat wynikało z tego powodu, że za długo trzymał piłkę, ogółem wszyscy pomocnicy zbyt długo holowali piłkę w przodzie. No ale nie mozna mieć wszystkiego od razu.
Danek wyglądał nieźle w pierwszej połowie, ale sił miał na 50 minut, zmiana tego zawodnika zdecydowanie za późno, te 20 minut kiedy Adrian praktycznie nie istniał w grze defensywnej mocno obniżyło notę Brzyskiemu - niesłusznie, bo objeżdżał go gość, za którego odpowiadał właśnie Danek. Nie ma szans żeby lewy obrońca dał radę z podwajającym go co akcje rywalem. Mimo wszystko na mecz z Arką wolałbym na lewej stronie zobaczyć dwójkę z trójki Straus, Mraz, Brzyski oraz Danka wchodzącego na ostatnie 30 minut, kiedy mógłby wypruć flaki grając na podmęczonego rywala.
Cetnarski raczej niewidoczny, dużo biegał w defensywie, nie tracił praktycznie piłek, mniej gry z przodu, ale taka rola zawodnika grającego na "ósemce". On generalnie najlepsze sezony notował grając niemal jako drugi napastnik, kiedy przy kontrach albo dostarczał ostatnie podanie napastnikom, albo wbiegał w pole karne z głębi pola i strzelał sam po dograniach kolegów, do tego dorzucał asysty i gole ze stałych fragmentów gry. Dudzic teoretycznie miał problemy z urywaniem się obrońcom, ale w praktyce to on był najbliżej stworzenia czegokolwiek pod bramką rywali.
Kolew całkiem nieźle się zastawiał i odgrywał długie piłki do pomocników (rzecz jasna nie ze stuprocentową skutecznością), Sandecja praktycznie nie stwarzała sytuacji, więc trudno go rozliczać z gry pod bramką rywali w tym meczu. Nieźle fizycznie wygląda Korzym, nie widać śladu po kontuzji, co na pewno cieszy. Ogółem oby tak dalej, jest potencjał, ważne żeby wygrywać mecze u "siebie" z rywalami typu Arka, Korona, Wisła Płock, Piast, Cracovia oraz starać się nie przegrywać meczów wyjazdowych. |
|
|
|
 |
Milosz_1910
milosz_1910

|
Wysłany: Nie Lip 16, 2017 22:09
|
|
|
Czy mozna gdzies kupic nasza nowa koszulke meczowa?? |
_________________ Czy wygrywasz czy nie,
ja i tak kocham Cię,
w moim sercu zawsze jest,
nasz sądecki KKS!!;) |
|
|
|
 |
misiokoda
|
Wysłany: Nie Lip 16, 2017 23:00
|
|
|
Na plus na pewno Gliwa i nasi stoperzy :) To przede wszystkim. Choć i Korzym ma u mnie malutkiego plusa - bo szczerze to nie spodziewałem się po nim wiele, a jednak pokazał, że coś z niego może być.
Ogólnie często graliśmy za wolno, choć były sytuacje w których wymienialiśmy kilka podań z pierwszej piłki - i to cieszy. Widać też było, że w tym meczu stawialiśmy na obronę tyłów, ale myślę, że z Arką będzie odważniej.
Głupio narzekać dzisiaj, bo punkt to wielki sukces, ale powiem czego mi najbardziej dzisiaj brakowało. Przebojowego skrzydłowego, takiego który ma szybkość i nie boi się podjąć ryzyka. Przydałby się choćby ktoś taki jak Wdowiak.. |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Nie Lip 16, 2017 23:34
|
|
|
Swietny Gliwa. Przypomina mi sie sytuacja z Marcinem Cabajem. Tez wyszydzany a u nas bohater ratujacy druzyne.
W obronie bardzo dobrze Kuban i Piter. Szufryn niestety kulka razy wyraznie spozniony. Brzyski dobrze bil stale fragmenty, ale ten gowniarz Gumny nieco go osmieszal.
Danek z Dudzicem to niesett malo jesli chodzi o nasze skrzydla. Bardzo brakowało Małkowskiego. Cetnarski niewidoczny. Trochim walczyl ale mial sporo niecelnych podań. Najlepszy Baran. Krol srodka pola. Kolev niestety slaby z glypia kartka.
Dobre wejscie mial Piszczek.
Gdybym miał wystawić oceny naszym piłkarzom, to wyglądało by to tak:
Gliwa:9
Kubań:8
Szufryn:7
Bucko:8
Brzyski:6/7
Cetnarski:6
Trochim:7
Baran:8
Danek:7
Dudzic:7
Kolev:7
Reasumując, cieszy punkt na bardzo trudny terenie i dobra gra obronna naszej drużyny. Martwic moze problem w ofensywie, ale to zweryfikuje mecz z Arką. Tam powinnismy walczyc o pelna pulę.
Dodam jeszcze tylko, że niejako przywyklem do tego, że Sandecja to zespół pierwszoligowy. Nasi piłkarze nieco nie wpisują się w klimat Ekstraklasy. Wygolone głowy, brak tatuaży u większości z nich. I dobrze, wnieslismy coś nowego do tej ligi. Taki swojski, Sądecki klimat do wielkiego świata.
Mam też wrażenie, że Cetnarski nie wkomponowane się mentalnie w zespół. Nasz team spirit tworzą mocne charaktery. Szufryn, Trochim, Korzym. Nie widziałem u Cetnarskiego takiego emocjonalnego zaangażowania w ten mecz. Tak jakby był gdzieś poza zespołem. Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu, kiedy zaaklimatyzuje się w klubie. |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 05:39
|
|
|
matys5392 napisał/a: | Nasi piłkarze nieco nie wpisują się w klimat Ekstraklasy. Wygolone głowy, brak tatuaży u większości z nich. I dobrze, wnieslismy coś nowego do tej ligi. Taki swojski, Sądecki klimat do wielkiego świata.
|
Stary, co ty ćpasz? Ostatnio takie wzniosle farmazony, to czytalem jeszcze w najlepszych czasach D. Weimera w Dzienniku Polskim. A było to pewnie z 15 lat temu!:)
Chyba ze wpasowales się w narrację Danka o klubiku z małego miasteczka:) "Swojski klimat" to możesz mieć co najwyżej w wyrobach Szubryta:) |
|
|
|
 |
polak12
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 08:01
|
|
|
Ważny punkt.
Leszki bluzgały na nas podczas swojego dopingu? |
|
|
|
 |
K@KS

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 09:01
|
|
|
Nikt nie bluzgał. |
|
|
|
 |
michalvcf

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 09:18
|
|
|
Po meczu w tramwaju kilka nie miłych słów słychać było, ale. Wynikało to chyba tylko z ich frustracji, bo liczyli na gładkie zwycięstwo |
|
|
|
 |
Bill3

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 10:56
|
|
|
Jestem bardzo zadowolony z tego jak poukładana jest defensywa. Wyglądało to naprawdę dobrze a chłopaki rzetelnie realizowali nakreśloną przez Mroczka taktykę. Widać duże doświadczenie ekstraklasowe i nikt nie rozpoczął na miękkich nogach. Lech może i nie błyszczał ale gdyby nasi przystąpili do spotkania z większą "ostrożnością" mogłoby się skończyć gładkim zwycięstwem Lecha...
Nieźle wyglądały również próby zakładania wysokiego pressingu. Martwi na pewno brak skrzydeł, które mogłyby dać kilka bardzo groźnych kontr.
Generalnie bardzo fajny początek. |
_________________ Zaśpiewam ja Ci piosenkę o ukochanej! |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 11:30
|
|
|
tak skrzydeł brakuje niestety. najgrosze jest to ze jak już przechwyciliśmy piłke to nie miał kto zapierdalac do przodu żeby wyjść z kontrą... |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
biker_ns
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 12:24
|
|
|
hanys napisał/a: | tak skrzydeł brakuje niestety. najgrosze jest to ze jak już przechwyciliśmy piłke to nie miał kto zapierdalac do przodu żeby wyjść z kontrą... |
Właśnie to największa bolączka,bo co nam z wysokiego pressingu i z przejęcia piłki jak nic z tego nie wynika w ofensywie.Jeśli jest jeszcze szansa na jakieś transfery to skrzydła są priorytetem. |
_________________ >>LUDZIE MĄDRZY CZASEM SIĘ WYGŁUPIAJĄ,LUDZIE GŁUPI ZAWSZE SIĘ WYMĄDRZAJĄ<< |
|
|
|
 |
misiokoda
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 12:34
|
|
|
Dokładnie. I to koniecznie musi być szybki skrzydłowy, który zrobi trochę wiatru :) Nie wiem czy akurat takim byłby Szeliga o którym się mówiło... Bo ilościowo to skrzydłowych mamy, ale wydaje mi się, ze oni wszyscy mają podobną charakterystykę piłkarską... |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 16:05
|
|
|
misiokoda napisał/a: | Dokładnie. I to koniecznie musi być szybki skrzydłowy, który zrobi trochę wiatru :) Nie wiem czy akurat takim byłby Szeliga o którym się mówiło... Bo ilościowo to skrzydłowych mamy, ale wydaje mi się, ze oni wszyscy mają podobną charakterystykę piłkarską... |
Zobaczymy w jakiej formie będzie Mraz. Widziałbym go na skrzydłach z Dudzicem, a młodego Danka na ostatnie 2 5minut na podmeczonego rywala. |
|
|
|
 |
Lorczi
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 16:59
|
|
|
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, kiedy nasi piłkarze przyszli po meczu pod nasz sektor muzyka na stadionie zamilkla, i można było elegancko podziękować. Taki mały szczegół ale bądź co bądź fajnie wyszło. |
|
|
|
 |
młodyC
|
|
|
|
 |
|