Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:39
Sandecja - Zawisza I kolejka 1 ligii
Autor Wiadomość
matys5392

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 14:21   

boleklolek napisał/a:
To ile myslisz mu dali w Bytomiu tez 10 koła ?? mysle za 6 by zapierdalał az miło tylko ktos w poszukiwaniach zawinił i tyle

W obecnej sytuacji wypadałoby zatrudnić kilku kiboli,dać im kasę na benzynę i niech jadą na mecze III , IV ligi i niższych, obserwować młodych chłopaków.Przypominam skąd np.Wisła wyciągnęła Błaszczykowskiego? Z czwartoligowego Rakowa. Nie ma chyba co liczyć na to,że zarząd zatrudni właśnie kilku takich skautów,ktorzy będą wyszukiwac młode talenty po nizszych ligach. Zamiast tego lepiej zatrudnić Wojtalę,ktory też za darmo nie pracuje...
[Profil] [PM]

[Usunięty]

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 14:27   

Tak to niestety wygląda, że wzmocnienia były robione na miarę niewielkich możliwości. Nawet jeśli zawodnik był do wzięcia za darmo, to trzeba mu płacić pensję, a one bardzo obciążają budżet. Dlatego Dąbrowski wylądował w Cracovii, Świątek jest w Piaście, natomiast Giesa... zakotwiczył w Stróżach. Były rozmowy również z Michałem Stasiakiem i kilkoma innymi piłkarzami o wyrobionej marce, ale wszystkie upadły w temacie pieniędzy. Sandecja może zaproponować grajkowi powiedzmy 4-5 tysięcy i do tego nie gwarantuje jeszcze regularnych wypłat. Zawisza natomiast spokojnie może dać 10-14 bez większych opóźnień. Niech każdy się zastanowi, co by wybrał w takiej sytuacji ;)

Zawisza pokazał swoją wyższość, bo nawet na ławce rezerwowych bydgoszczan byli gracze, o jakich trener Araszkiewicz może tylko pomarzyć. Abbott, Błąd, Gevorgyan, Hrymowicz, M.Mąka i Leśniewski. Ten ostatni w meczu PP kilka dni temu strzelił cztery bramki, w lidze natomiast nie powąchał murawy. Nie mówię już o pierwszej jedenastce, bo gołym okiem było widać co potrafią. Sandecja natomiast miała defensywę zmontowaną w trzy tygodnie, składającą się z czterech nowych graczy i nowego bramkarza, co daje potworny brak zgrania. Póki co, to nie jest drużyna, tylko zlepek piłkarzy. Trzeba czasu aby to zaczęło funkcjonować, a takiego komfortu przecież sztab szkoleniowy nie miał. Po tym, jak wczoraj nic nie wychodziło, a było już 0:2 pojawiła się frustracja i jakoś poszło. Cóż, trafiliśmy najmocniejszego rywala z możliwych, w kolejnych meczach powinno być lepiej ;)

boleklolek

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 15:06   

W meczu z Zawiszą pamietacie u nich w składzie taki piłkarz MASŁOWSKI technik jakich mało wszystko rozgrywa taki ich mózg ofensywy i skad go sciagneli 3 liga LECHIA DZIERZONIOW własnie sprawdzalem w necie . Po prostu u nas ten kto robi te transfery to slepy chyba
[Profil] [PM] [E-mail]

vanacastin
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 15:20   

Na filmiku z konferencji prasowej rzuca się w oczy jedno, że rzecznik prasowy wyskoczył w jakiejś ordynarnej bluzie z kapturem. Nasz trener elegancki, ich w jakimś stroju klubowym a popularny DG? Wstyd. To właśnie on, jako REPREZENTANT KLUBU powinien wyglądać odpowiednio. Oczywiście tabliczka z nazwiskiem prawie większa od niego. Podobno na konferencji prasowej kilka dni temu został rozjechany przez dziennikarzy, podobnie zresztą jak prezesi, a przed spotkaniem z kibicami po prostu uciekł. Jaki z niego pożytek? Przecież teraz, w trudnych momentach powinien bronić drużyny, a jak widać u nas znowu amatorka.

jacek55

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 18:46   

cała pomoc jest niestety do dupy jeśli z tym ten od mięsa i mąki nie zrobią nic to blado to widzę,,
[Profil] [PM] [E-mail]

lukas33

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 19:00   

Tak juz na chłodniej na drugi dzień po wczorajszych "popisach".
W zasadzie czego innego można było się spodziewać? Kadra została zmontowana praktycznie 3 dni przed meczem. Jak juz pisał wyżej MŚ te wzmocnienia to nie są piłkarze których nazwiska rzucałyby na kolana. I trudno oczekiwać żeby Ci grajkowie dali jakąś nowa super jakość drużynie.
Mimo obaw wielu kibiców z bardzo dobrej strony zaprezentował sie Cabaj.
Zdecydowanie najlepszy w drużynie, bronił pewnie i gdyby nie jego postawa mogłoby dojść do totalnego pogromu.

W obronie całkowity dramat. Każda bramka obciąża naszych obrońców. A zachowania przy bramkach nr 2 (nikomu sie nie chciało pofatygować wybić piłkę po obronionym karnym) i 3 (wyłozenie piłki na 11 metrze przeciwnikowi) to chyba w A-klasie sie nie zdarzają. Żaden z defensorów nie zasłużył nawet na malenki plusik. Widać, że tej formacji potrzeba sporo czasu by zaczęła funkcjonowac choćby przyzwoicie.

Druga linia jak nie istniała w zeszłym sezonie tak nie istnieje dalej. I trudno sie temu dziwić skoro została najbardziej osłabiona z wszystkich formacji. Przede wszystkim brakuje silnego fizycznie defensywnego pomocnika który czyściłby piłki w środku pola i wygrywał pojedynki głowkowe w tym sektorze boiska. Niestety Petran sie do tej roli się nie nadaje ( duzo lepiej prezentował sie na pozycji stopera w przedsezonowych sparingach).
Fatalnie prezentuje sie Wojtek Mróz z którego przyjściem wiązano duże nadzieje. Piłkarz grający bardzo miękko, zbyt delikatnie, widać ze jest fizycznie kompletnie nieprzygotowany do gry. Wczoraj całkowite nieporozumienie.
Bury jak to Bury kilka udanych zagran przeplatanych kompletną nonszalancją w grze i denerwującym niechlujstwem co prowadziło do olbrzymiej ilości strat i niecelnych podań. Nie wiem czy ten utalentowany przecież piłkarz pokaże kiedyś w Sandecji choćby 75% swojego potencjału.
W miare najkorzystniej zaprezentowali sie skrajni pomocnicy. Szczepański starał się szarpnąć na swoim skrzydle, kilka razy ładnie wbiegł w pole karne, brakło tylko jakiegoś soczystego uderzenia. Podobnie Wiśnia. Chyba najjaśniejsza postać w druzynie. Jedyny piłkarz który potrafił wygrac pojedynek jeden na jeden z rywalem.
No i Arek na szpicy. Osamotniony, bez podań, bez okazji.

Na dzien dzisiejszy wyglada to fatalnie. Mam nadzieję, że czas bedzie działał na naszą korzyść i ze zarząd zdecyduje sie jeszcze na wzmocnienie chocby jednym piłkarzem drugiej linii naszej drużyny. Martwię się że w tym składzie personalnym możemy jesienią ponieść duże straty punktowe w stosunku do rywali w walce o utrzymanie w lidze.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jak przez dwa lata mozna było doprowadzić klub który był w miare stabilny finansowo w pierwszych dwóch sezonach gry w I lidze do dzisiejszego poziomu totalnego chaosu organizacyjnego, ubóstwa i rozkładu sportowego. Za taki "sukces" należą sie specjalne podziekowania dla władz naszego klubu. Całe zło w Sandecji rozpoczęło się od odsunięcia z klubu panów Kadłuczki i Dudy. Tak to postrzegam z perspektywy czasu.
Ostatnio zmieniony przez lukas33 Nie Sie 05, 2012 19:05, w całości zmieniany 3 razy  
[Profil] [PM] [E-mail]

boleklolek

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 19:02   

http://www.itv24.com.pl/f...a-bydgoszcz-0-5
[Profil] [PM] [E-mail]

x_cite

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 20:49   

ciekaw jestem co na to wszystko prezydent miasta???
[Profil] [PM]

Kmicic

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 20:53   

Cytat:

Myślę że ma to w dupie. Ciśnienie spadło. Widać to też na trybunach, nie chodzi mi o doping (tu szacunek) tylko o frekwencję.
[Profil] [PM]

collo

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 21:53   

Miłosz, będzie skrót meczu czy Orange sport zabroniło umieszczać skróty? Przy okazji chciałbym się zapytać czy konferencja prasowa prezesów z czwartku będzie wrzucona na SandecjaTV?
[Profil] [PM]

x_cite

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 23:03   

Kmicic napisał/a:
Cytat:

Myślę że ma to w dupie. Ciśnienie spadło. Widać to też na trybunach, nie chodzi mi o doping (tu szacunek) tylko o frekwencję.

Trafnie to ująłeś! Wybory dopiero w 2014 roku, ale gdyby tak miało być jak wczoraj to przyszły rok zagramy w II lidze a na tym już głosów nie zrobi się...
[Profil] [PM]

hanys
Oda do Śląskości

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 07:02   

x_cite napisał/a:
Kmicic napisał/a:
Cytat:

Trafnie to ująłeś! Wybory dopiero w 2014 roku, ale gdyby tak miało być jak wczoraj to przyszły rok zagramy w II lidze a na tym już głosów nie zrobi się...

jak nie zarobi?? a obietnice ze bedzie znow pierwsza liga??

Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij

Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

internacionale

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 08:23   

collo napisał/a:
Miłosz, będzie skrót meczu czy Orange sport zabroniło umieszczać skróty? Przy okazji chciałbym się zapytać czy konferencja prasowa prezesów z czwartku będzie wrzucona na SandecjaTV?

Skrót będzie dzisiaj popołudniu. Konferencji tej wcześniejszej nie będę wrzucał.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

x_cite

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 08:32   

hanys nikt trzeźwo myślący nie da się nabrać na obiecanki cacanki - było tak dobrze a co jest...ch**nia - obraz nędzy i rozpaczy. Z drużyny, która zdobyła 3 i 4 miejsce w lidze zostały tylko miłe wspomnienia. Zresztą widać było w sobotę ile jest pustych miejsc na stadionie i zapewne będzie ich coraz mniej...co z perspektywy zarządu powinno ich bardzo zmartwić bo każda złotówka powinna być dla nich na wagę złota. Teraz każdy człowiek zanim wyda kasę obróci złotówkę 10 razy i zastanowi się czy jest sens po tym co zobaczyliśmy wieczorem w sobotę. Tylko od razu uprzedzam nie piszcie, że to kibice sukcesu itd. itp. Kupujesz trefny towar w sklepie, zepsutą żywność to wkurzasz się i oddajesz w sklepie a tu rozczarowany kibic nie może iść i zażądać zwrotu kasy. Tyle lat chodzę na mecze, ale takiej kaszany nie widziałem nigdy!
[Profil] [PM]

Ad@ś=)

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 09:54   

internacionale napisał/a:

Skrót będzie dzisiaj popołudniu. Konferencji tej wcześniejszej nie będę wrzucał.

Można w takim razie dowiedzieć się co się działo na tej konferencji? Jakie tematy były poruszane i co konkretnie się można było dowiedzieć?
Przede wszystkim interesuje mnie kondycja finansowa klubu dotycząca długów, oraz praca pana DG, która ostatnio wydaje się przegrywać rywalizację z organizacjami sparingów siatkówki i innych eventów.
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Sandecja - Zawisza I kolejka 1 ligii
[ ZAMKNIĘTY ]