Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
SANDECJA - GKS Katowice |
Autor |
Wiadomość |
x_cite

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 10:25 SANDECJA - GKS Katowice
|
|
|
Do meczu został prawie tydzień. Myślę, że można już zacząć pisać o wynikach, składach, przewidywaniach itp. :) GKS to uznana firma w Naszym kraju. Jednak po dwóch wygranych meczach Naszych piłkarzy należy mieć nadzieję i sądzić, że pójdą za ciosem (nie Janem) i wygrają tak conajmniej 2:0:) Teraz myślę rzecz i sprawa bardzo istotna - mianowice pogoda a co za tym idzie frekwencja! Na piątek i sobotę zapowiada się piękna pogoda, wręcz można by rzecz upalne dni. Temperatura w Nowym Sączu ma wynieść plus minus 25 stopni Celsjusza! Myślę, że ostatni dzień przed zmianą czasu, piękna pogoda, dobra gra Naszych kopaczy wpłynie na rekord kibiców przy K47!:) |
|
|
|
 |
GoToSleep
..::KKS SANDECJA::..

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 10:59
|
|
|
GKS wczoraj w ładnym stylu pokonał Flotę. Wiemy dobrze że Flota gra dobrą piłkę ale jednak uległą GKS-owi. Mam wielką nadzieję że wygramy to spotkanie przynajmniej różnicą 2 punktów :) |
|
 |
AdoDC
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:20
|
|
|
@up :chyba goli ;)
No też mam nadzieje że wygramy, jestem pewien że zdobędziemy jakieś punkty z GieKSą.
Liczę też na dobry doping na F. Będzie już gniazdo gotowe na ten mecz? |
|
|
|
 |
Snoopi86
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:22
|
|
|
Flota nie gra juz dobrej pilki od kilku spotkan;] wiec nie patrzylbym na to tak a co do wyniku 2-0;) |
|
|
|
 |
Morton

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:29
|
|
|
Ja liczę na dobry mecz a co do wyniku to 2:0 :] |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:31
|
|
|
AdoDC napisał/a: | Będzie już gniazdo gotowe na ten mecz? |
Jutro, tj. w poniedziałek jadę na "odbiór" do wykonawcy. Sam jestem ciekaw co z tego wyszło.... |
|
|
|
 |
mic1992 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:50
|
|
|
stawiam na 1-1 |
|
|
|
 |
Frodo
Paciarka
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 13:23
|
|
|
W jakiej cenie bilety? |
|
|
|
 |
www.megachem.pl
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 13:41
|
|
|
Jedna passa przerwana- oby to nie oznaczało przerwania dobrych wyników u siebie. Wierzę w zwycięstwo, ale remis brał bym w ciemno. Poza GKS czeka nas jeszcze wyjazd do GKP- raczej w plecy, arcyważny mecz z Podbeskidziem i na deser Flota- moim zdaniem powieziemy ich trójkę do ucha. Także jeśli będzie do końca tego roku: 1+0+1+3=5pkt- to nie będzie źle no bo 3+1+1+3=8 to już rewelacja. |
_________________ Patologia sektor C. |
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 13:57
|
|
|
Frodo napisał/a: | W jakiej cenie bilety? |
Oczywiście że w podwyższonej bo przecież superatrakcja i oczywiście mecz też podwyższonego ryzyka bo jakże by inaczej. |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 15:13
|
|
|
Bardzo ciężki mecz się zapowiada dla naszych "piłkarzy" ale liczę na 3pkt bo znów mam przeczucie że do końca tej rundy nie stracimy choćby 1 punktu... |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
 |
sns1910
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 15:44
|
|
|
Oglądałem ich mecz z Flotą, moim zdaniem goście wyglądali zdecydowanie lepiej i GKS miał dużo szczęścia że ten mecz wygrał - ale to potwierdza jak w piłce ważne są stałe fragmenty gry, a te GKS wykonywał świetnie, właściwie po każdym w polu karnym było zagrożenie, a dwa z nich zamienili na gole i to nie przypadek, bo w poprzednich meczach też kilka bramek po stałych fragmentach padło, a szczególnie groźny w tym elemencie jest Plewnia (jako egzekwujący) i Iwan (kończące strzały głową). Tak to jak już pisałem wczoraj ogólnie GieKSa ma bardzo młodą i nieobliczalną drużynę, trochę chaotycznie gra defensywa (przejęcie piłki i natychmiastowe sruu do przodu a`la Głowacki z Czechami i Słowacją), groźna jest ofensywa, potrafią nieźle operować piłką w okolicach pola karnego - jak już się dostawali w te rejony to prawie zawsze było bardzo groźnie dla Floty. Najważniejsze więc dla nas będzie to, żeby siąść na nich od początku z ofensywną grą i wysokim pressingiem, tak żeby utrzymywać piłkę jak najdalej naszego pola karnego, wtedy można liczyć na ich błędy w defensywie i ewentualne nasze groźne sytuacje - jeśli będzie odwrotnie i to oni na nas siądą to może być z nami ciężko...;) Ogólnie jestem optymistą, bo GKS gra na podobnym poziomie jak my, a że zwykle na swoim stadionie stosujemy w/w taktykę i nie mamy problemu z jej realizacją, to wydaje mi się że możemy być bardzo niewygodnym rywalem dla Katowiczan, szczególnie że wydaje się że jesteśmy trochę na fali. Jak dołączymy do tego przepełniony stadion i bardzo dobry doping to nie ma wyjścia innego niż nasze zwycięstwo i kolejny krok w kierunku czołówki i oderwanie się od miejsc 14 i niżej ;) Ale tak naprawdę jeśli rozegramy dobry mecz to chyba nawet punktem nikt by nie pogardził. Chociaż przy zwycięstwie szansa na przegonienie GKS-u, Dolcanu (wyjazd do Zabrza, mamy do nich 3 punkty straty), GKP lub Floty (grają między sobą, kolejno 2 i 1 punkt straty), Warty (mecz w Łęcznej, 1 pkt) jest spora, a dałoby nam to 6 lokatę, a jeszcze przy dobrych wynikach z GKP, Podbeskidziem i Flotą moglibyśmy zakończyć rundę równie niespodziewanie wysoko jak rok temu...:) Póki co schodzę na ziemię, wszystko w nogach i głowach naszych piłkarzy, bo o powyższy scenariusz będzie naprawdę trudno ;)
Bianconeri napisał/a: | Frodo napisał/a: | W jakiej cenie bilety? |
Oczywiście że w podwyższonej bo przecież superatrakcja i oczywiście mecz też podwyższonego ryzyka bo jakże by inaczej. |
Tak pół żartem to skoro mecze z takimi drużynami jak KSZO czy Łęczna były "super atrakcją", to patrząc na kogo mamy grać wiosną to od przyszłej rundy można w ogóle zrezygnować z takiego podziału i od razu podnieść na stałe ceny do tych wyższych... |
|
|
|
 |
arkoniusz

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 16:45
|
|
|
Ciężki mecz przed Sandecją, lecz ja myśle ze tutaj zadziała urok własnewgo boiska. GKS jest 4 oczka wyżej od KKS ale dzielą nas tylko 2 punkty. Co do wyniku myślę że bedzie 2-1 dla gospodarzy ;D |
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 18:39
|
|
|
Pora intensywniej niż zazwyczaj ruszyc z tematem bo i przeciwnik nie byle jaki.
Przeciwnik zreszta, już na Kilińskiego widziany przy okazji obchodow 90 lecia Sandecji, które organizowane były… w 91 rocznice zalozenia klubu ;)
Jak do tej pory, w tym sezonie, spotkalismy się z dwoma innymi zespołami, które podobnie jak GKS Katowice przyjeżdżały do Nowego Sacza przez ostatnie, dlugie lata rozegrac pokazowe „kopanie” i zaprezentowac troche ligowej pilki na głębokiej, gorskiej prowincji przywyczajonej na codzien do Niedzwiedziow, Proszowic, Wieliczek czy Biłgorajów.
W obu poprzednich przypadkach zarówno ŁKS jak i Wisla Plock zostaly rowno obdzielone 4 bramkami. Jezeli z podobnym bagażem bramek wyjedzie stad Gieksa, jestem w stanie uwierzyc ze jeszcze kiedys odprawimy z kwitkiem tez Wisle Krakow i wszystkie rachunki zostana wyrównane ;)…Może rzeczywiście te Karpaty Lwow na 100 lecie to tez jakas zoorganizowana akcja?;)
Wpadnie w odwiedziny tez Adam Nawalka. Trener, który był wtedy kiedy prowadzil Sandecje dla mnie pierwszym od dłuższego czasu znakiem ze cos się w tym klubie może zmienic na bardziej profesjonalne. Było troche inaczej, ale samemu trenerowi nie można było wiele zarzucic.
Prognostyk wiec ogolnie nienajgorszy. Przełamaliśmy się na wyjezdzie, fajnie. Żeby to jednak mialo przełożenie na nasza sytuacje w tabeli musi isc za tym kontynuowanie dobrej passy u siebie.
Podobnie jak sns1910 uwazam ze największe problemy GKSowi sprawia gra w defensywie. Trzeba wiec dac im okazje do tego, aby te bledy mogli popełniać i od początku zagrac wysoko z przodu i odważnie. O to jednak jestem spokojny bo innej Sandecji w tym sezonie nie widziałem. |
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 20:32
|
|
|
Kuba co Ty chcesz od Niedzwiedzia?! Wyjazd tam był naprawdę super! Co prawda nie byłem z Wami w klatce, ale emocje też były przednie;) A od Proszowic to proszę się odstosunkować;)))) hehe pzdr. |
|
|
|
 |
|